זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 5-6 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
4 עגבניות
4 מלפפונים
בצל קטן-בינוני
4-5 צנוניות (עם הקליפה)
2 כוסות עלי פטרוזיליה או כוסברה
רבע כוס עלי נענע (לא חובה)
תיבול: 4 כפות שמן זית, 5 כפות מיץ לימון, כחצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה:
קוצצים את הירקות דק-דק ומתבלים לפני ההגשה.
*מומלץ להגיש עם טחינה.
ראו גם
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- סלט חסה חגיגי |
- פסטה במיקרוגל |
- שעועית ירוקה בפסטו |
- סלט רימונים צבעוני |
- סלט בורגול חגיגי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לסלטים
היי אפרת,
אני מאד אוהבת את האתר שלך,
אם יש לך מתכון לסלט עגבניות מרוסקות אשמח מאד
תודה רבה
היי,
יש מתכון דומה למטבוחה(:
היי אפרת
יש לך מתכון אולי לסלט ירקות, טונה וביצה קשה ללא מיונז?
אם כן, אשמח לקישור
אם לא, אשמח שתעלי:)
ערב נפלא,
ליבי.
היי,
את יכולה להכין את המתכון הזה, ולהוסיף ביצה קשה חתוכה דק וטונה. כדאי גם להוסיף טחינה מעל.
היי אפרת רציתי לשאול מה אפשר לשים במרום הצנוניות ועדין יהיה טעים?
היי ישראל,
אפשר לשים גזר מגורד, קולורבי או אפילו גמבה קצוצה.
היי. אם אני רוצה להכין את הסלט אבל רק ל 2 מנות אז כמה לשים? אפשר מתכון ל 2 מנות ?
כמות ל-2 מנות:
עגבניה גדולה
מלפפון גדול
שליש בצל קטן
1-2 צנוניות (עם הקליפה)
חצי כוס עלי פטרוזיליה או כוסברה
כף עלי נענע קצוצים (לא חובה)
תיבול: כף שמן זית, כף מיץ לימון, כרבע כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם
היי אפרת, הסלט נראה מדהים, רציתי לשאול לדעתך לגבי כמה דברים:
1. אפשר לשים עגבניות שרי או שעדיף את הרגיל? מה עדיף? מה ההבדל? אם שרי כמה לשים?
2.מה דעתך על פטריות? ישתלבו? הכוונה לפטריות טריות. אפשר או שעדיף שלא? ואם כן אז כמה?
3. מה דעתך על גזר? אפשר או שעדיף שלא? אם אפשר אז כמה גזר מגורד לשים?
4. נבטים סיניים אפשר או שעדיף שלא? ואם כן כמה?
5. זיתים אפשר שחורים או שעדיף ירוקים או בכלל בלי? אם אפשר אז כמה?
המון תודה
1. אפשר לשים 12-15 עגבניות שרי קצוצות (תלוי בגודל שלהן)
2. לדעתי עדיף לוותר על הפטריות.
3. אפשר לשים גזר אחד מגורד או חתוך לקוביות קטנות.
4. יש סלטים שיותר מתאימים עם נבטים אבל אם רוצים אפשר להוסיף כמה שאוהבים.
5. לא משנה הסוג. עד רבע כוס זיתים קצוצים עם סכין.
היי אפרת
א. רציתי לדעת האם אפשר להוסיף גמבה, אני מאוד מאוד אוהבת אותה השאלה אם היא מסדרת בטעם ביחד עם העגבנייה.
ב. יש לי סכין יישן כמה פעמים צריך להשחיז אותו לפני הכנת הסלט הערבי.
תודה:-)
1. אפשר.
2. עד שהסכין חותכת כמו שצריך.
היי אפרת, כמה שאלות
1.אני לא אוהבת נענע בסלט אבל מאוד אוהבת חסה, האם ניתן להוסיף ואם כן כמה ואיך לחתוך?
2. במקום בצל רגיל אפשר סגול או שעדיף שלא?
3. מאוד אוהבת זיתים ירוקים, האם ניתן להוסיף ואם כן כמה ואיך לחתוך?
המון המון תודה
1. אפשר לחתוך עם סכין 2-3 עלי חסה (לחתוך קטן).
2. כן.
3. אפשר להוסיף כעד רבע כוס זיתים ירוקים קצוצים עם סכין.
היי אפרת
אני בשלנית מתחילה שמאוד נהנת מהאתר שלך
לצערי אני אלרגית לבצל – לא לאכילה אלא רק למגע בעור (מתחיל גרד מטורף). היום לבישולים אני משתמשת בבצל קצוץ קפוא אבל זה לא מתאים לסלטים למיניהם. בגלל שאני ממש ממש חדשה בתחום רציתי לשאול האם כל מעבד מזון יודע לקצוץ בצל? (גם הפשוטים שנמכרים בשופרסל או שצריך משהו יקר)
תודה רבה על אתר מדהים
כן. בכל מקרה תוודאי עם המוכר.
אני חושבת שאת יכולה לחתוך עם כפפות חד פעמיות ללא לטקס.
מחילה, התכוונתי כפפות לטקס ללא אבקה (עמילן)
האם אפשר במקום עלי נענע וצנוניות לשים עלי בייבי?
מה אפשר בכלל לעשות עם עלי בייבי?
תודה לך!
אפשר לקצוץ דק את עלי הבייבי ולהוסיף לסלט.
מצרפת מתכון לסלט עלי בייבי.
היי אפרת
אני מעוניינת להכין את הסלט הזה אך יש לי מגבלה לאכול את הצנונית חיה טריה.
מה אפשר לעשות כדי לבשל או לאדות אותה בשיא המהירות? מבלי לפגום בטעם הסלט?
הרבה תודה לך מראש.
היי עינת,
את יכולה לוותר על הצנונית ולשים ירק אחר כמו קולורבי קטן או גזר.
אפשרות נוספת היא לאדות קצת את הצנוניות אבל צריך לקלף את הקליפה לפני.
הסלט הכי טעים שיש!!!! ניסינו בבית את המתכון אבל מוסיפים עוד קצת גיוונים: צנוניות, גזר. יוצא מרענן וכמובן בריא! תודה……
מעולה!
תודה ושבוע נפלא 🙂
הקלאסי נדמה ללא צנונית גם בלי גזר אפילו מגורד אכן הנענע יכול לשפר טעם רק לאוהבים אותו רצוי בצל סגול משפר מראה ומגרה
אני מעדיף לערבב לבד בצלחתי מת על סלטים מהסוג הזה בתנאי שיעשו “בזה הרגע”כמו שאומרים
אוכל עם כף לפעמים חצי או רבע פלפל ירוק/אדום טרי ללא גרעינים מדליק את הטעם וזה לאוהבים חריף מחמיא אגב ב206 יושב על דלפק ורואה הכנת סלט וכמובן אוכל 5נהנה
מעולה 🙂
תודה
שלום אפרת,
שאלה כללית: מה הכוונה כשאומרים כוס עלי פטרוזיליה או כוסברה – איך מודדים את הכמות ובאיזה שלב?
היי אלעד,
את העלים מודדים לפני שקוצצים אותם. ממלאים אותם בכוס זכוכית רגילה מבלי לדחוס יותר מידי.