זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 4-6 דקות
מס’ מנות: מנה אחת
מצרכים:
4 עלי חסה חתוכים
חצי בצל סגול קטן פרוס דק
מלפפון חתוך למקלות
4-5 עגבניות שרי חצויות
חצי גזר מגורד בפומפיה גסה
150 גרם חזה עוף חתוך לרצועות בעובי ס”מ וחצי
תיבול לעוף: כף רוטב סויה, חצי כפית דבש, מלח ופלפל שחור
רוטב ויניגרט לסלט: כף וחצי שמן זית, כף מיץ לימון, כפית שטוחה דבש, חצי כפית חרדל דיז’ון, חצי שן שום כתושה, רבע כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מניחים בקערה את הירקות.
-מערבבים בקערית נפרדת את חומרי רוטב הויניגרט.
-מתבלים את רצועות העוף בכף סויה, חצי כפית דבש, מעט מלח וקמצוץ פלפל שחור. מחממים מחבת פסים או מחבת רגילה עם כף שמן ומטגנים את רצועות העוף על אש בינונית במשך 2-3 דקות מכל צד, עד שהם משחימים מבחוץ ומבושלים מבפנים. מעבירים לצלחת.
-מתבלים את הירקות ברוטב הויניגרט ומוסיפים מעל את נתחי העוף. מגישים מיד.
*ניתן להכין את הסלט והרוטב מראש ולשמור במקרר.
- פילה עוף במחבת |
- מרק עשיר לחורף |
- לחמניות קוטג’ |
- שווארמה טבעונית |
- פסטה במיקרוגל |
- שעועית ירוקה בפסטו
אני רוצה להכין את הסלט לסעודה מפסקת
הייתי שמחה לשים בפנים גם פחמימה מורכבת כלשהי
יש לך רעיון מה אפשר להוסיף שיהיה משביע ולא מידי מכביד?
היי חיה,
יש קינואה מבושלת, אורז מלא, גריסי פנינה, חיטה מלאה אבל אני לא בטוחה כמה זה מתאים בסלט.
אפשר לאכול את זה בנפרד.
נראה לי שאשלב בין הסלט הזה לבין זה
כשבמקום גבינה יהיה העוף כמובן
רעיון טוב
הי מה הכמות ל500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות?
אשמח לתשובה באמצע להכין….
סליחה עכשיו רק ראיתי.
אפשר פשוט להכפיל את הסלט.
הכפלתי את הרוטב והסלט
השאלה עם להכין 300 גרם חזה עוף
או כן את כל ה500 גרם?
אין בעיה להכין יותר חזה עוף
יצא פשוט מושלםם, מרענן ברמות, מכניסה את זה לרשימת הפייבוריטים שלי, כבר העברתי את המתכון הלאה, כל מי שטעם- אהב, אין על האתר הזה פשוט נח ונגיש יותר מכל אתר אחר שראיתי..
איזה כיף לשמוע🧡
תודה מירי
מכינה את הסלט כל פעם שנשאר לי שניצל מאתמול.חותכת את השניצל לרצועות.מוסיפה עוד ירקות שנותרו כמו פטריות פרוסות,צנוניות פרוסות דק או כל ירק אחר.הסלט יוצא טעים ורענן.תודה על המתכון
מעולה🙂
תודה לך על השיתוף
שלום
אשמח לדעת עם מה אפשר להגיש את זה וכן, האם כדאי להוסיף לעוף קצת תבלין גריל עוף / דווארמה וכדו’ שיתן טעם יותר מודגש או שרק יהרוס?
האמת שאוכלים את זה כארוחה בפני עצמה.
תבלין גריל נראה לי מתאים יותר.
טעים מאוד מאוד!!
תודה רבה על עוד מתכון מוצלח שלך.
חג שמח!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הי אפרת,
הכנתי בעבר את המתכון הזה, יצא מעולה ממש!!
נשאר לי משבת סלמון [מתכון שלך כמובן-בצ’ילי וסויה]
נראה לך ילך לשלב במקום העוף?
אודה לתשובה
כמו כן-אין לי כרגע עגבניות שרי-ילך עם עגבניות רגילות?
תודה רבה!!!
היי
אפשר להשתמש בסלמון ואפשר לשים עגבניות רגילות(:
תודה.
הכנתי באמת עם סלמון, ועגבניות רגילות, יצא מעולה!
תודה.
כיף לשמוע🩷
יכול ללכת גם עם שניצל במקום חזה עוף?
כן(:
הי
אני רוצה לשמור מתכון במחברת מתכונים של האתר וזה כותב לי שהסיסמא שגויה אני רוצה לשחזר את הסיסמא וזה לא נותן לי כותב שאין מייל כזה רשום והמייל תקין
אשמח לתשובה
היי,
בדקתי ואת טרם נרשמת לאתר עם המייל הזה.
את צריכה ללחוץ על הרשמה (לא על התחברות) ולהירשם לפי ההוראות הכתובות.
אוקי תודה רבה
צהרים טובים
הכנתי את הסלט הזה לשבת, יצא מושלםםם!
טיפ קטן: טיגנתי קודם את החזה בטיפה קמח וזה שמר על הטריות והעסיסיות שלו…
תודה ענקית
שמחה מאד שנהנית מהמתכון!
תודה על השיתוף🌺
הי אפרת,
תודה ענקית על המתכונים…
רציתי לדעת אם יש אפשרות להכין את החזה עצמו מראש (אני מכינה לסעודת שבת)
ודרך אגב, אני טיגנתי גם בטטה והוספתי לסלט- זה ממש טעים!
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להכין את העוף מראש(:
היי אפרת המקסימה…
קודם כל רציתי להגיד לך תודה רבה על האתר והמתכונים הכל כך טעימים וקלים להכנה וכל פעם שאני רוצה לבשל לוקחת אך ורק מהמתכונים שלך וכל פעם אני מקבלת מלא מחמאות וזה בזכותך!!!!
אין עלייך❤️❤️
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
תודה על המילים הטובות😊
מתכון מעולה,
אין על המתכונים שלך!!!
תודה רבה!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️
מתכון מעולה תודה רבה ומומלץ לטגן בצל עם החזה עוף מוסיף מאוד
איזה כיף שיצא מוצלח(:
תודה על השיתוף🌺
יצא מעולה!! תודה!
שמחה ממש לשמוע שהמתכון יצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
היי אפרת, כמה בערך פרוסות חזה עוף = 150 גרם? אשמח לדעת.. תודה.
היי אסתי,
לפני בישול- בערך חתיכה וחצי בינוניות(:
בס”ד
יבורכו ידייך אפרת 🙂 עשיתי זאת לפתיחת הצום של תשעה באב ויצא נפלא ממש.
שאלה בבקשה, תוכלי לרשום לי כמות תיבול לבשר עבור קילו? 🙏
תודה רבה 😊
היי שמרית,
שמחה שאהבת את המתכון!
תיבול לעוף בכמות של קילו: 7 כפות רוטב סויה, 3 כפות גדושות דבש, מלח ופלפל שחור.
בהצלחה😊
האם אפשר להשתמש בשאריות עוף צלויי בתנור? אם כן איך את ממליצה לתבל?
היי,
אפשר אם העוף ללא רוטב, במקרה כזה שהוא כבר מוכן אין צורך לתבל אותו שוב.
יום מקסים🌺
שוב הכנתי
מושלם!
נראה מדהים😘
כדאי להוסיף כרוב זה ממש משתלב!
נשמע טוב
היי
האם יש אפשרות לשים בתנור במקום לטגן?
תודה
אפשר לאפות לפי ההוראות במתכון הזה- חזה עוף בתנור.
יש לי רוטב וינגרט קנוי במקרר… אפשר להשתמש במקום להכין? (חבל לי עליו פשוט =])
מאוהבת במתכונים שלך
כן 🙂
סלט נפלא עם טעמים מאוזנים!
כל כך אוהבת את המתכונים שלך!
נראה מעולה 😍
תודה מוניקה
נראה מתכון מוצלח!
כמה סמן אפשר לשמור את הרוטב במקרר?
4-5 ימים בכלי סגור במקרר.
יש לערבב לפני שימוש.
היי אפרת, כמה קלוריות היית אומרת יש בארוחה הזו?
הכנתי לי ולבעלי ונהננו מכל ביס!!!! השילוב, התיבול, הרוטב…פשוט שלמות לשמה! תודה רבה !!!
שמחה שנהניתם 🙂
בכל המתכון יש כ350 קלוריות.
האם אפשר לטבל את החזה עוף לאחר הטיגון? טיגנתי אותו בלי כלום בחתיכות קטנות
אפשר להחזיר למחבת לדקה עם התיבול.
יצא נהדר תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
חג שמח!
היי, מה אפשר במקום רוטב סויה?
תודה.
אפשר לשים סילאן.
מצרפת תמונה
ואו נראה מעולה! עשית לי חשק להכין היום 🙂
תודה אפרת
רציתי לפנק את בעלי בארוחה מעניינת לצהרים…
הסלט היה אחד הדברים הטעימים שהכנתי אי פעם!!!!
התיבול של העוף בכלל יוקרתי בטירוףףףף!!!
כל המטבח שלי מתבסס על המתכונים שלך והכי חשוב שהכל פרקטי!!!
מליוני תודות!
האם ניתן להמיר את החרדל דיז\’ון בחרדל רגיל?
כן אפשר.
זאת מנה מושלמת!!
נראה מעולה! 🙂
תודה תמר
היי, זה נראה לי פיתרון מושלם לארוחת צהריים בעבודה אבל יש לי כמה שאלות 🙂
1. אני מעדיפה לחתוך כל יום את הירקות ורק להוסיף את החזה עוף. אפשר מראש להכין רק כמות של חזה עוף ולשמור רק את החזה עוף במקרר? איך? פשוט בקופסא וזהו? וכמה זמן זה נשמר?
2. אני פחות אוהבת רוטב וינגרט, אפשר פשוט לטבל במלח לימון ושמן זית?
2. יש לך עוד רעיונות/מתכונים שאפשר לשלב בסלט ולאכול קר חוץ מחזה עוף?
תודה רבה 😊
היי,
1. הכי טעים זה חזה עוף שמטוגן במקום אבל אם אין לך זמן אפשר להכין מראש ולשמור במקרר בקופסה סגורה במשך כ-3 ימים.
2. הרוטב שבמתכון יותר מיוחד בטעם אבל אפשר לתבל גם בשמן זית, מלח ופלפל.
3.לא הבנתי. רעיונות לסלטים בלי חזה עוף?
היי אפרת,
הכנתי מרק עוף ולא מאד אוהבים אצלינו עוף מכובס. האם לדעתך אפשר להשתמש בו לסלט הזה? או שמא יש לך רעיון אחר/נוסף?
תודה רבה!
כן אפשר. יש גם את המתכון הזה – סלט עוף חם.
בסוף עשיתי את הרוטב ויניגרט כמו שכתבת
ויצא מדהים!!!!!!!!!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
תודה על האתר המדהים- כל מתכון מעולה!!!!
רציתי לדעת, יש עוד אופציה מומלצת לרוטב לסלט?
תודה ענקית!!
היי חיה,
את מחפשת רוטב פשוט יותר כמו שמן זית, לימון, מלח ופלפל שחור או רוטב יותר מיוחד?
תודה רבה רבה הכנתי לבעלי ויצא מתוק וטעים!
אין עליך:)
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת
האם מטבלים את רצועות העוף לפני שהם מוכנים? הבנתי נכון?
אני רוצה שהטעם יהיה מתוק ומורגש😀
היי נוי,
נכון, את רצועות העוף מתבלים לפני הטיגון במחבת.
יחד עם התיבול של העוף והרוטב של הסלט, הטעם יוצא מורגש 🙂