שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 55 דקות

מס’ מנות: 2-3 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

חצי כוס עדשים שחורות

2 בטטות גדולות חתוכות לקוביות קטנות

2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים

כף עלי כוסברה קצוצים

רוטב לסלט: 3 כפות שמן זית, 3 כפות מיץ לימון טרי, 1 שן שום קטנה כתושה, כף גדושה דבש/מייפל, חצי כפית חרדל דיז’ון, מעט מלח.

אופן הכנה:

בישול העדשים: מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את העדשים במשך 25 דקות. מסירים מהאש ומסננים.

ריכוך הבטטות: מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את קוביות הבטטה כדקה מכל צד. ממליחים מעט, מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית-נמוכה עד שהבטטות מתרככות (ניתן לנעוץ מזלג ולבדוק). אפשר גם לאפות את הבטטות- משמנים את קוביות הבטטה בכף שמן זית, ממליחים מעט ומניחים על נייר אפיה. אופים בתנור במשך כ-30 דקות עד שהבטטות מתרככות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

מניחים לבטטות להתקרר לטמפ’ החדר.

-מערבבים בקערית את חומרי הרוטב לסלט.

– מניחים בקערה את העדשים המבושלות, קוביות הבטטה ועלי הכוסברה והפטרוזליה, שופכים מעל את הרוטב ומערבבים היטב.

*שומרים במקרר בקופסה סגורה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מתכון לחלה
מתכון לוופל בלגי

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מורן (15:25 4.06.2021)

היי, הנבטתי עדשים מנומרות, היית מבשלת אותן גם? אם כן כמה זמן? או פשוט לשים ככה?

מתכונים ב-10 דקות (16:40 4.06.2021)

היי,
עדשים מונבטות צריכות הרבה פחות זמן לבישול.
לכן או שאפשר להוסיף אותן לסלט כמות שהן (לא כולם אוהבים את הטעם אז כדאי לטעום לפני ההוספה לסלט) או להוסיף אותן בסוף הבישול של הבטטות למשך כ-5 דקות בישול.
שבת שלום ובהצלחה😊

אירית (09:19 7.05.2021)

הי, אשמח לדעת האם את מבשלת את העדשים על אש בינונית?

מתכונים ב-10 דקות (11:29 7.05.2021)

היי,
מצרפת לך את המתכון איך מכינים עדשים כדי שתוכלי להיעזר בו😍

ליאת (22:36 5.04.2021)

היי אפרת, במה אוכל להחליף את הפטרוזיליה והכוסברה? יש לי טימין, בזיליקום, בצל ירוק ושמיר. נגמר לי הכוסברה והפטרוזיליה אז תוכלי להגיד לי איזה שילוב מבין הדברים שהצעתי יהיה התחליף הכי טוב וטעים בסלט? והאם למה שהצעת צריך לשנות כמויות? אם כן, כמה לשים מכל דבר?

מתכונים ב-10 דקות (23:12 5.04.2021)

היי ליאת,
כל התבלינים שהזכרת יכולים להשתלב כאן, זה תלוי במה שאוהבים אצלכם.
אני הייתי שמה שתי כפות בצל ירוק קצוץ וחופן בזיליקום.😊

ליאת (10:35 6.04.2021)

👍
תודה רבה!

עינב (13:45 20.02.2021)

הוספתי פטריות חמות ויצא מושלם. הכנתי כבר כמה מתכונים שלך אף פעם לא מאכזב תמיד יוצא טעים מאוד.
תודה לך

מתכונים ב-10 דקות (18:32 20.02.2021)

שמחה שאהבת:)
תודה עינב

גלית (12:52 14.02.2021)

הי אפרת 🙂
הכנתי כבר כמה פעמים והסלט מעולה!
הפעם רוצה להעשיר אותו קצת, שיהיה סלט גדול לארוחה חלבית.
מה לדעתך אפשר להוסיף?
ראיתי שמישהי כתבה פה פלפלים קלויים. מה עם חסה או עלים אחרים? ואם אוסיף בולגרית ואגוזים – הולך?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:37 14.02.2021)

היי גלית,
כל מה שהצעת יכול לעבוד 🙂
חסה או עלים לסלט, בולגרית ואגוזים.

גלית (22:45 15.02.2021)

תודה רבה!
רציתי לשתף אותך שהכנת בתוספת של כחצי כוס *בורגול* שהשריתי כשעה במים רותחים (לא הצלחתי להשיג עלי בייבי ודומיהם בכשרות מתאימה) – ויצא פגז! מדי פעם מכינה בתוספת רכיב זה או אחר, ובכל פעם מחדש יוצא מדהים. מה שבעצם עושה את זה הוא התיבול המיוחד שלך. פשוט נפלא. שאפו.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:19 16.02.2021)

תודה גלית 🙂

שושה (15:42 5.09.2020)

יצא מעולה!!עשיתי בלי חרדל ובלי פטרוזיליה כוסברה, ובתוספת פלפלים קלויים ואגוזי מלך. נטרף!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:56 5.09.2020)

שמחה לשמוע 🙂

עינת לסרי (15:58 21.08.2020)

וואו יצא מצוין, תודה רבה!!! פעם הבאה כמות כפולה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:40 21.08.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה עינת

שירלי (16:56 12.08.2020)

תודה רבה אפרת על המתכונים הנהדרים!! אני כל יום נכנסת לאתר שלך ובוחרת לי משהו אחר לבשל או לאפות..מתכונים קלים וטעימים, פשוט אלופה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:00 12.08.2020)

תודה שירלי, כיף לשמוע ❤️

רותם (23:32 30.07.2020)

היי אפרת, תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים!
רציתי לדעת, האם ניתן להשתמש ברוטב לסלט “רוטב חרדל ודבש” שקונים מוכן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:42 30.07.2020)

אני חושבת שכן.

שרון (17:17 4.02.2021)

היי אפרת המקסימה,
יצא ממש טעים,
השתמשתי ברוטב המיונז מסויה, שלמדתי להכין מהאתר הנפלא שלך,שהוסיף המון טעמים!
הוספתי לעדשים המבושלות את הבטטה האפויה ,
וגם בצל בנדיבות ,עוד קצת מיץ לימון ,מלח ,שן שום כתושה וזהו.
ויצא סלט מעולה, בריא וטעים!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:58 4.02.2021)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן

שירה (08:53 2.07.2020)

הי
אני מעונינת להגיש לצד תוספת בשרית

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:20 2.07.2020)
שירה (16:40 1.07.2020)

אם אני מכינה את הסלט הזה לארוחת צהרים לצד מה מתאים להגיש אותו?
תודה על הכל

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:43 1.07.2020)

את מחפשת תוספת בשרית או צמחונית? כי זה יכול ללכת עם אורז לבן או צהוב.

Noelia Nussenbaum (00:08 23.04.2020)

אני בת 33 ולא אוהבת לבשל, בזכות המתכונים שלך השבוע הכנתי יותר מנות ממה שהכנתי כל חיי! כל יום משהו אחר וזה מאוד נחמד שיש לי מנה מזינה וטעימה לקחת למשרד.
למנה הזאת לא היה לי דבש או מייפל אז הוספתי סילאן, הוא קצת יותר שטלתן אבל יצא מעולה בכל זאת.
תודה על האוסף המדהים!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:01 23.04.2020)

שמחה לשמוע ❤️
תודה ויום נפלא!

חוה (17:31 19.03.2020)

הי, מה ההבדל בין עדשים שחורות לבין עדשים מנומרות? מצאתי רק מנומרות. תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:43 19.03.2020)

אין בעיה, תכיני עם המנומרות.

יודית (18:24 20.02.2020)

האם אפשר להכין את זה בתור תוספת לבשר ואורז ולהגיש חם?
תודה רבה ! המתכונים שלך אחד-אחד!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:57 20.02.2020)

כן אפשר 🙂

dp (20:22 14.01.2020)

מתכון כל כך מוצלח
פשוט נשנוש מנצח…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:31 15.01.2020)

נראה מעולה 🙂

אסתי (21:38 15.12.2019)

שמחה לעדכן שגם המתכון הזה שווה ממש…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:11 15.12.2019)

מהמם 🙂

חיה ספטנר (09:39 3.12.2019)

שלום אפרת ,
אני עוקבת אחרי המתכונים שלך והם ממש שווים טעימים וקלים אז כל הכבוד ותודה רבה !
האם אפשר להחליף את העדשים השחורות בעדשים ירוקות ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:03 3.12.2019)

כן אפשר.
יום מקסים 🙂

תמר (15:51 28.11.2019)

חייב חרדל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:35 28.11.2019)

אפשר גם בלי.

רננה (11:53 28.11.2019)

אין שבוע שאני לא נכנסת לאתר שלך לקחת מתכונים…
את הסלט הזה מכינה כבר זמן רב
אפילו האחייניות שלא אוהבות עדשים, התחברו לסלט שלו.

לראשונה מצאתי סירופ מייפל אמיתי בכשרות מהדרין (תמיד היה לי את הסירופ המזויף של הסוכר המקורמל- בעע וכן השתמשתי בדבש במתכון זה)
בקיצור, יצא עם הסירופ מייפל טעיםם!! הכנסתי מהרר למקרר לפני שאסיים את הכל ולא יישאר מה להגיש לשבת 🙂
תודה רבה אפרת

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:15 28.11.2019)

שמחה לשמוע ❤️
תודה!

אקרמן רעיה (14:32 12.10.2019)

אפרת שלום.האם אפשר לבשל את הבטטות לקרר
אותם ולחתוך לקוביות ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:44 12.10.2019)

כן.

ורד (22:05 27.09.2019)

לגבי התיבול
חרדל רגיל זה גם בסדר? או חייב דיז’ון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:44 28.09.2019)

אפשר גם חרדל רגיל.
שנה טובה 🌺

גל רייפמן (15:26 9.07.2019)

מתכון מעולה ופשוט
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:48 9.07.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה גל

מיכל (19:02 23.06.2019)

הי אפרת, האם יכול להתאים להחליף את הדבש במולסה? תודה, מיכל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:10 23.06.2019)

נראה לי שכן.

דבי (11:17 24.05.2019)

אל תעני לשאלה הקודמת, אני מגלה עכשיו שאין לי עדשים שחורים.

אפשר להכין דבר כזה: לטגן בצל להוסיף גלגלי גזר קוביות בטטה ודלעת ולאדות יחד?

מה עוד מתאים?

כמה זמן?

איך היית מתבלת בצורה קלה וללא חרדל?

תודה רבה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:32 24.05.2019)

כן אפשר.
זה טעים גם בתיבול פשוט של מלח ופלפל שחור.
אגב, יש לי מתכון דומה רק שמכינים בתנור- ירקות כתומים בתנור.

דבי (10:45 24.05.2019)

אפשר בלי חרדל?

תיבול של פ. שחור ומלח לא יתאים?

תודה רבה לך שוב!

דבי (22:33 23.05.2019)

ערב טוב!

אפשר לשלב עדשים שחורים עם ירקות כשהעדשים הם המיעוט?

שהסלט יהיה חם עד חמים?

מעדיפה פחות בטטה משיקולי קלוריות.

אפשר תיבול לא מתוק או פחות מתוק – מה חייב?

תודה רבה ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 24.05.2019)

כן אפשר.
הסלט יכול להיות חם עד חמים.
תפחיתי את כמות הדבש. תתחילי מחצי כפית ותטעמי.
שבת שלום 🌷

חיה (18:04 26.10.2019)

אני טיגנצי את הבטטות כשהיו מוכנות הוספתי למחבת את העדשים המבושלות וכל השאר וטיגנתי עוד קצת.יצא חם וטעים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:45 26.10.2019)

מעולה 🙂

קרינה (00:21 16.05.2019)

היי אפרת,
רוצה ממש להכין את הסלט רק בלי בטטות בעיות לא אוהבים אצלינו בטטות , מה ניתן לשים במקום? אכלתי במסעדה סלט שניקרא סלט בריאות עם עדשים שחורות סלק מגורד חי ניראה לי קצת גזר האם זה יתאים?וכמה מים מספיק לכיסוי המדדים השחורות בבישול לכסות את העדשים כסמ ואז לבשל כמו המתכון?
תודה רבה:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:29 16.05.2019)

היי קרינה,
במקום בטטה אפשר לשים דלעת, דלורית, גזר או תפו”א.
אם את רוצה להכין את סלט הבריאות אז יש לגרד גזר וסלק בפומפיה (לא ניסיתי אבל זה יכול להתאים).
המים צריכים לכסות את העדשים לפחות בגובה של 6 ס”מ.

אורלי (20:49 3.03.2019)

היי, האם ניתן להוסיף בצל מטוגן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 3.03.2019)

כן אפשר.

אורלי (21:03 3.03.2019)

תודה רבה ☺

סתיו (09:51 21.11.2018)

היי אפרת נראה סלט מאוד טעים. אני רוצה להכין לארוחה עם כ 30 איש, תוכלי לתת לי כמויות מתאימות… תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:41 21.11.2018)

היי סתיו,
אני חושבת שכדאי להכפיל את כל הכמויות ב-3, כולל של הרוטב.

אנונימית (11:50 31.07.2018)

היי אפרת!
האם אפשר להחליף את העדשים השחורות בעדשים כתומות? יש אפשרות כזו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:18 31.07.2018)

אפשר אבל לדעתי עדיף עדשים שחורות או ירוקות כי עדשים כתומות מתפרקות בבישול.

עינת (11:56 24.07.2018)

היי אפרת

האם המלחת הבטטה בהתחלה זה רק בשביל הטעם או שיש לזה תפקיד אחר?
אם אוסיף מים לטיגון הבטטה זה ישנה ?

פשוט זה מתייבש לי אחרת .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:21 24.07.2018)

זה כדי לזרז ריכוך. אפשר לוותר על זה.
אין בעיה להוסיף מים.

לימור (00:38 16.06.2018)

הי,
האם אפשר להחליף את הדבש/מייפל בסילאן (העדפה אישית של בני הבית)? אם כן, האם אותה כמות?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:43 16.06.2018)

כן, באותה כמות.

קרן (05:59 6.06.2018)

היי, אני רוצה להוסיף נפח לסלט, אפשר לשלב חסה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 6.06.2018)

נראה לי שכן.

אוקסנה (21:03 21.03.2018)

תודה רבה על המתכונים הנפלאים
אני רוצה להכין כמות גדולה לאירוח יום קודם,אפשרי?במידה וכן מתי לשים את הרוטב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:10 21.03.2018)

כן אפשר להכין יום קודם, לתבל ברוטב ולשמור במקרר בקופסה סגורה.

עינת (22:11 18.03.2018)

היי

אוהבת מאוד את האתר

הבנתי שאפשרי בלי חרדל

אך אם אוותר על הדבש והמייפל וכמובן החרדל

האם זה ישנה לטעם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:00 19.03.2018)

היי עינת,
תוספת החרדל והדבש/מייפל היא שעושה את התיבול קצת יותר מיוחד. כמובן שאפשר להכין גם בלי.

אורית (14:46 16.03.2018)

יצא טעים! צבעוני שמעתי בהצעת אחת המגיבות והוספתי אגוזים חמוציות ובצל סגול. יצא אליפות. תודה לאפרת ולמגיבים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:51 16.03.2018)

תודה אורית 🙂

יובל (12:50 16.03.2018)

מעוניין לעשות עדשים שחורות בלבד.האם ניתן לטגן בצל לפני שמוסיפים את העדשים? אלו תבלינים להוסיף לסיר בעת הבישול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:44 16.03.2018)

אפשר לטגן בצל (אפילו מומלץ אם מוותרים על הבטטה). במקום הרוטב אפשר לתבל במלח לפי הטעם, מעט פלפל שחור, כחצי כפית כמון. מומלץ להוסיף גם שן שום כתושה או קצוצה.

אלינה (09:35 31.12.2017)

האם חובה חרדל ברוטב? נתקעתי בלי:/
אולי אפשר להחליף במשהו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:42 31.12.2017)

אם אין לך את יכולה לוותר.
שבוע נפלא 🙂

מרים (22:05 18.12.2017)

שלום אפרת, אני רוצה להכין את הסלט לכמות גדולה של אנשים (כ30 איש, כחלק מבופה), אז חשבתי להוסיף גם קינואה שתיתן עוד נפח. מתאים לדעתך?
ותודה על האתר הנהדר, אני משתמשת בו כל הזמן!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:39 19.12.2017)

כן, קינואה דווקא יכולה להתאים.
יום מקסים 🙂

דנה (11:02 13.12.2017)

האם הסלט צריך להיות בקערור לפני ההגשה?
ומתי לשים את הרוטב- לפני ההגשה? או לערבב ולהשאיר כמה שעות בחוץ/במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:11 13.12.2017)

היי דנה,
מומלץ להגיש את הסלט כשהוא בטמפ’ החדר.
את הרוטב אפשר לשים כמה שעות לפני ההגשה ולשמור בחוץ. אם מכינים יום לפני – לשמור במקרר.

דיקלה (09:44 23.11.2017)

אם אני רוצה להכין מנה רק לבנאדם אחד, תוכלי לומר לי מהן הכמויות? תודה רבה על מתכונים מעולים =)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:47 23.11.2017)

היי דיקלה,
יש להכין מחצית כמויות:
רבע כוס עדשים שחורות
1 בטטה
כף עלי פטרוזיליה קצוצים
כפית עלי כוסברה קצוצים
רוטב לסלט: כף וחצי שמן זית, כף וחצי מיץ לימון טרי, חצי שן שום קטנה כתושה, כפית גדושה דבש/מייפל, רבע כפית חרדל דיז’ון, מעט מלח.

דיקלה (13:10 26.11.2017)

תודה רבה לך על המענה הזריז. ועוד שאלה.. יש משהו אחר שיכול להחליף חרדל? אני פחות מתחברת לטעם שלו. תודה ושבוע טוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:34 26.11.2017)

האמת שהטעם ה”חרדלי” בקושי מורגש אבל זה נותן טעם מיוחד בשילוב יתר החומרים.
אם את ממש ממש לא אוהבת אז פשוט תוותרי על החרדל.

נועה (19:43 2.11.2017)

אם אני אופה בתנור, על איזו טמפרטורה מומלץ? תודה רבה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:33 2.11.2017)

180 מעלות.

הילה (19:20 14.10.2017)

הוספתי למתכון הזה גם: חמוציות, אגוזי מלך ושומשום יצא מעולה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:33 14.10.2017)

תודה הילה, נשמע מעולה 🙂

אילנית (23:43 3.10.2017)

היי, אפשר להשתמש בעדשים מנומרות? האם הן מתפרקות בבישול? ואתם לגמריי מדהימים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:19 4.10.2017)

היי אילנית,
אפשר. הן לא אמורות להתפרק בבישול.
חג שמח 🙂

נויה (19:54 24.08.2017)

האם ניתן להוסיף בצל סגול ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:42 24.08.2017)

כן, אפשר.

רחל (00:07 2.08.2017)

האם אפשר להשתמש בעדשים כתומות במקום שחורות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:59 2.08.2017)

בגדול אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהעדשים הכתומות מתפרקות בבישול ואינן נשארות שלמות כך שמבחינת מראה זה עלול להראות כמו עיסה.

אדוה כהן (14:10 29.06.2017)

שלום אם אין לי חרדל מה ממולץ במקום?

מתכונים ב-10 דקות (14:24 29.06.2017)

היי אדוה,
אם אין לך בכלל חרדל (רגיל או דיז’ון) פשוט תכיני בלי.

אדוה כהן (14:39 29.06.2017)

תודה רבה פשוט כיף וטעים כמו תמיד.

יונית (08:31 23.06.2017)

היי
רציתי לשאול אם אפשר לתבל את הסלט ולשמור במקרר? כמה זמן מחזיק מעמד?
תודה רבה!!

מתכונים ב-10 דקות (08:45 23.06.2017)

היי יונית,
הסלט נשמר מתובל במקרר 2-3 ימים.
שבת שלום 🙂

Vamos madrid (13:08 4.06.2017)

אפשר גם להוסיף לסלט קוביות בולגרחת או גבינת עיזים זה סוף הדרך…

מיכל (15:53 14.05.2017)

מ ע ו ל ה ומזין! הוספתי גם פסטה מסולסלת ויצא מצויין! המון תודות

מתכונים ב-10 דקות (16:59 14.05.2017)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

מיכל (22:37 11.01.2017)

היי, אפשר להשתמש בעדשים קפואות של סנפרוסט? אם כן האם צריך לבשל אותן?

מתכונים ב-10 דקות (23:28 11.01.2017)

היי מיכל,
אפשר. מומלץ לבשל אותן מעט עד שהן נעשות רכות לגמרי.

מרינה (08:22 7.01.2017)

יצא מעולה. הוספתי גם מעט עלי נענע קצוצים וגרעיני חמנייה שקליתי על מחבת.

מתכונים ב-10 דקות (10:45 7.01.2017)

נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן

שיראל (23:48 5.01.2017)

אפשר לעשות את הסלט עם עדשים ירוקות במקום שחורות?

מתכונים ב-10 דקות (08:45 6.01.2017)

כן, אפשר.
שבת שלום 🙂

עדינה (09:13 23.12.2016)

הכנתי שבת שעברה. יצא טעים, מדהים ובריא!
האחיינות שלא נוגעות בבטטה טרפו את זה
לא היה לי דיז’ון שמתי חרדל רגיל+ מעט טריאקי
הולכת להכין עכשיו גם לשבת הקרובה

מתכונים ב-10 דקות (09:37 23.12.2016)

מעולה 🙂 שמחה שיצא טעים.
תודה עדינה ושבת שלום!

צופיה-סדנת הסושי שלי (14:40 19.11.2016)

הכנתי את הסלט המושלם הזה והוא קטף ים מחמאות. הוספתי לו גם עלי רוקט, בצל סגול ואגוזי מלך קלויים במחבט. בתיבול הכנתי מעט טחינה עם סילאן לימון ושמן זית וזה שידרג מאד.
המתכונים כאן מושלמים ותודה

מתכונים ב-10 דקות (16:05 19.11.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה צופיה

רחל (13:27 16.11.2016)

הי, להכנת העדשים בלבד: כמה מים צריך להוסיף לכל כוס עדשים? תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (13:31 16.11.2016)

היי רחל,
צריך להוסיף מים באופן שיכסו את העדשים בכ-3 ס”מ. לאחר שהעדשים מתרככים, מסננים אותם מעודפי המים.

גלית (14:48 29.09.2016)

היי,
אני רוצה להכין מספר סלטים לחג מהאתר שלך, רציתי לשאול האם במתכון הספציפי הזה (ובכל המתכונים באתר בכלל) צריך להשתמש בכפיות מדידה ובכוסות מדידה?
משמע, כוס = 240 מ”ל?
האם עדיף לשקול את העדשים?

אני מודה לך!

מתכונים ב-10 דקות (15:03 29.09.2016)

היי גלית,
בכל המתכונים באתר אני משתמשת בכוס זכוכית סטנדרטית עם ידית בנפח של 240 מ”ל (ראי תמונת הכוס) ועם כפות וכפיות רגילות של מטבח (ממתכת).
אין צורך לשקול את העדשים כי זה לא חייב להיות מדויק.
שנה טובה 🙂

חלה ביטרמן-אורון (08:31 29.10.2016)

יצא נפלא.
באחת הפעמים החלפתי עדשים שחורות בקינואה שחורה. יצא טעים,יפה ומלא תגובות חיוביות.

מתכונים ב-10 דקות (09:23 29.10.2016)

נשמע מעולה 🙂

איילת (14:55 22.09.2016)

היי,
הסלט נראה טעים וקל להכנה (שזה חשוב!…). רציתי לשאול אם מתאים להוסיף בולגרית מגוררת לפני ההגשה (בהנחה שמגישים קר)?
תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (15:51 22.09.2016)

כן איילת, זה יכול להתאים בהחלט.

עפרה (17:34 29.08.2016)

טעים ובריא. שילוב מנצח!
תודה

מתכונים ב-10 דקות (18:10 29.08.2016)

תודה עפרה 🙂

עדי (19:13 12.08.2016)

אליפות!!!! תודה רבה לך!!!

מתכונים ב-10 דקות (19:15 12.08.2016)

תודה עדי ושבת שלום 🙂

עליזה (11:56 12.08.2016)

הסלט טעים מאוד אימצתי אותו.. תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (12:23 12.08.2016)

תודה עליזה, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום

אתי (10:09 8.08.2016)

יצא סלט נהדר! תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:24 8.08.2016)

תודה אתי, שמחה שאהבת 🙂

מלי (23:41 6.08.2016)

היי:)
יש לי עדשים שחורות מונבטות.. האם גם אותן צריך לבשל?

מתכונים ב-10 דקות (09:27 7.08.2016)

היי מלי,
אני חושבת שכדאי לבשל אותן קצת במים רותחים עד לריכוך.
שבוע נפלא 🙂

לילי (18:10 5.08.2016)

יצא מעלף!!!
לא יכולתי להפסיק לאכול…

מתכונים ב-10 דקות (18:40 5.08.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה לילי ושבת שלום

רבקה (22:19 30.07.2016)

יצא מעולה מעולה. תודה!
(החלפתי את הכוסברה בבצל ירוק)
טעים ובריא(:

מתכונים ב-10 דקות (09:20 31.07.2016)

נשמע מעולה!
תודה רבקה 🙂

עירית (12:05 30.07.2016)

סלט קל להכנה ומצויין, במיוחד לטבעונים שבמשפחה

מתכונים ב-10 דקות (12:42 30.07.2016)

תודה עירית 🙂

שלומית (16:08 14.11.2016)

היי רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום בטטה.ואם אין בטטה אפשר להכין את הסלט רק מעדשים שחורות.
אודה לך על התשובה

מתכונים ב-10 דקות (16:32 14.11.2016)

היי שלומית,
במקום בטטה אפשר לשים דלעת, דלורית, גזר או תפו”א.

מיקי (17:39 28.07.2016)

היי,
האם שייך להוסיף גם בצל סגול כשמגישים קר כמובן?

תודה על המתכון

מתכונים ב-10 דקות (18:44 28.07.2016)

היי מיקי,
אפשר אם אוהבים אבל יש לקצוץ את הבצל דק ולטגן אותו כמה דקות לפני שמוסיפים את קוביות הבטטה.

כרמל (12:46 14.07.2016)

אפשר להשתמש בעדשים ירוקות במקום שחורות?

מתכונים ב-10 דקות (13:02 14.07.2016)

כן כרמל, אפשר.

דנה (12:49 4.07.2016)

אני לא אוהבת לכתוב תגובות, אבל הכנתי כמה פעמים ויצא פשוט להיט אפילו שכל פעם שינית קצת את המינונים ואת המצרכים. פשוט נהדר!

מתכונים ב-10 דקות (12:53 4.07.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה דנה! והמשך יום מקסים

איילת (15:26 14.05.2016)

יצא פנטסטי. תודה 🙂
הוספתי קצת בצל ירוק.

מתכונים ב-10 דקות (15:45 14.05.2016)

תודה איילת, שמחה לשמוע 🙂

מעיין (01:00 14.05.2016)

הכנתי והוספתי גבינת פטה וכרוב.
יצא מדהים! ממש תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (11:43 14.05.2016)

נשמע מעולה 🙂
תודה מעיין

מיכל (18:43 14.04.2016)

האם צריך להשרות קודם את העדשים השחורות?

מתכונים ב-10 דקות (19:57 14.04.2016)

היי מיכל,
עדשים שחורות לא חובה להשרות. אפשר ישר לבשל אותן.

רעות (07:52 12.04.2016)

מה מומלץ יותר טיגון או אפייה? והאם לאכול חם או קר?

מתכונים ב-10 דקות (08:22 12.04.2016)

היי רעות,
לדעתי עדיף לאפות את קוביות הבטטה כי אז הן שומרות על צורתן.
אפשר לאכול פושר או קר.
יום נפלא 🙂

ענבר (12:27 22.03.2016)

סלט משגע !!!! הכנתי כבר 4 פעמים. המייפל משדרג את כל הסיפור פי כמה.. מומלץ בחום.

מתכונים ב-10 דקות (12:40 22.03.2016)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום מקסים

איילת (09:14 20.03.2016)

שלום

האם ניתן להחליף את העדשים השחורות בעדשים כתומות או ירוקות? אם כן, האם יש שינוי מבחינת אופן הבישול שלהן?

מתכונים ב-10 דקות (09:36 20.03.2016)

היי איילת,
עדשים ירוקות יותר מתאימות מאחר ועדשים כתומות מתפרקות בבישול.
יש לבשלן באותו אופן עד שהן מתרככות, רק יכול להיות שזמן הבישול יהיה ארוך יותר בכ-10 דקות.
שבוע נפלא 🙂

שירן (19:22 14.03.2016)

המתכונים שלך מעולים כל מתכון שניסיתי עד כה הכל מוצלחים כולם תודה לך!!!!

מתכונים ב-10 דקות (20:36 14.03.2016)

תודה שירן! שמחה לשמוע 🙂

לורן (12:52 11.03.2016)

כמה מים לשים להכנת העדשים?

מתכונים ב-10 דקות (13:20 11.03.2016)

היי לורן,
בסביבות 6 כוסות מים.
שבת שלום 🙂

אסנת (12:25 3.03.2016)

יצא מהמם!!!
פשוט,קליל ואני לא מפסיקה לטעום אם הצליח….

מתכונים ב-10 דקות (12:29 3.03.2016)

שמחה לשמוע!
תודה אסנת ובתאבון 😉

דפנה (20:39 29.02.2016)

נשמע מעולה! רציתי רק לדעת אם אפשר להחליף את הדבש/מייפל בסילאן או שלא מומלץ, והאם אחרי שמבשלים את העדשים צריך לשטוף אותם בזמן הסינון? (אני פשוט חדשה לכל העניין של הבישול ואף פעם לא בישלתי עדשים לכן אשמח לדעת ואם תוכלי לתת לי טיפים שברורים מאליו לגבי בישול העדשים)
תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (22:21 29.02.2016)

היי דפנה,
אפשר להמיר את הדבש בסילאן.
לגבי בישול העדשים- מניחים את העדשים בסיר, ממלאים במים (קחי בחשבון שהעדשים סופחים נוזלים לכן מומלץ שהמים יהיו בגובה של 4 ס”מ לפחות מגובה העדשים) ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים). לאחר שהמים רתחו מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך כ25 דקות עד שהעדשים נעשים רכים (מומלץ לטעום). מסננים את העדשים מהמים. אין צורך לשטוף אותם.
בהצלחה 😉

נופר (18:45 19.01.2016)

אם אני אופה את הבטטות בתנור, על איזה טמפרטורה?

מתכונים ב-10 דקות (19:02 19.01.2016)

180 מעלות.

עדי (18:22 17.01.2016)

האם ניתן להוסיף את הרוטב יום לפני ההגשה, או שעדיף ממש לפני?

מתכונים ב-10 דקות (19:20 17.01.2016)

כן עדי, אפשר לתבל יום לפני ההגשה.

מיכל (14:01 7.01.2016)

תודה כל כל המתכונים אני זקוקה למתכונים טבעונים וגם ללאגלוטן תודה

מיטל (10:07 3.01.2016)

אחד הסלטים הטעימים שהכנתי. חוסל כולו!!!
מתכון מעולה והרוטב פצצה!!! תודה רבה לך על כל המתכונים שאת מעלה.
כל פעם שאני מחפשת מתכון אני נכנסת קודם כל לאתר שלך.

מתכונים ב-10 דקות (10:27 3.01.2016)

תודה מיטל, איזה כיף לשמוע!
יום נפלא 🙂

חני (17:26 29.12.2015)

ערב טוב
אני סוכרתית ואסור לי מייפל ודבש אפשר להוריד ועדיין יצא טעים או להוסיף סוכר לוז?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (19:05 29.12.2015)

היי חני,
ממליצה לך לטעום ואם את חושבת שצריך להמתיק תוסיפי קצת סוכר לוז.

מיכל (12:24 20.12.2015)

שאלה.
האם להשתמש בחרדל דיז’ון עם גרגרים או בלי גרגרים?
מה טעים יותר?
מה נראה יפה יותר?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (12:34 20.12.2015)

היי מיכל,
לדעתי עם גרגירים.
שבוע מעולה 🙂

חני (13:56 3.12.2015)

מעולה מעולה!! הרוטב של הסלט ממש טוב וביחד עם הכל פשוט מוצלח. מאמצת!

מתכונים ב-10 דקות (14:28 3.12.2015)

תודה חני! שמחה לשמוע 🙂

אורה (19:59 2.12.2015)

הי איפה קונים עדשים שחורות???

מתכונים ב-10 דקות (21:39 2.12.2015)

היי אורה,
ניתן למצוא בסופר בתוך שקית ארוזה (אני יודעת שיש של “סוגת”) ואפשר לקנות את זה במשקל בחנויות תבלינים וקטניות.

יוני (19:08 2.12.2015)

מתכון פשוט ומעולה.
אפשר לחסוך עבודה ולשים את קוביות הבטטות בתנור במקום לבשל ולטגן.

מתכונים ב-10 דקות (19:36 2.12.2015)

תודה יוני, שמחה שאהבת 🙂

עוז (13:27 29.11.2015)

היי אפרת 🙂
חייב להגיד שמהרגע הראשון שנכנסתי לאתר כבר הרגשתי את האנרגיה המעולה בפנים ואת התשוקה לעשות אוכל טעים, בריא וזריז, בכלום זמן.
כיף גדול שאת מעבירה ממך הלאה בצורה כזו 🙂
הסלט יצא מעולה, כרגיל, כמו כמה מתכונים שכבר ניסיתי וכל אחד מהם יצא מצוין.
את אלופה, תמשיכי ככה!
אחלה שבוע, עוז 🙂

מתכונים ב-10 דקות (13:36 29.11.2015)

תודה רבה עוז!
איזה כיף לפתוח ככה את השבוע 😉
שבוע מעולה

חני (12:33 29.11.2015)

יצא מעולה!!! סלט טעים ויפה כל כך!
המון תודה!!!

מתכונים ב-10 דקות (12:34 29.11.2015)

שמחה לשמוע חני!
תודה ושבוע מעולה 🙂

דנה (08:25 10.11.2015)

היי
אני רוצה להכין את הסלט הזה לישיבת צוות בעבודה, יש כעשרה אנשים. בכמה היית ממליצה להכפיל כמויות? תודה (:!!!

מתכונים ב-10 דקות (09:44 10.11.2015)

היי דנה,
אם חוץ מהסלט הזה יש כיבוד נוסף, אני ממליצה להכפיל ב-3.
אם זה רק הסלט הזה- להכפיל ב-4.
בכל אופן, אם את מכינה כמות גדולה אני ממליצה על האופציה של אפית הבטטות בתנור כך הן שומרות על צורתן (לפעמים כשמבשלים כמות גדולה של קוביות בטטה במחבת, הן עולות אחת על השניה והופכות לעיסה).
בהצלחה ויום נפלא 🙂

חנה (09:08 1.11.2015)

האם אפשר חרדל רגיל?

מתכונים ב-10 דקות (09:16 1.11.2015)

כן חנה, אפשר.
שבוע נפלא 🙂

רחל (11:28 29.10.2015)

האם אפשר להשתמש בעדשים ירוקים או כתומים או במאש במקום עדשים שחורים?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:31 29.10.2015)

היי רחל,
אפשר להשתמש בעדשים ירוקות או במאש.
יום נעים 🙂

הדסה שפינר (09:48 25.09.2020)

שאלה: האם אפשר להקפיא עדשים עם בטטות מבושלות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:02 25.09.2020)

לא ניסיתי, לא בטוחה.

מיטל (11:25 26.10.2015)

היי רציתי לשאול אפשר להכין את הסלט בלי חרדל ובלי כוסברה? מה לשים במקום? תודה .

מתכונים ב-10 דקות (11:38 26.10.2015)

היי מיטל,
במקום כוסברה אפשר לשים כף עירית או בצק ירוק קצוצים. אם אין לך, שימי עוד כף עלי פטרוזיליה.
אפשר לוותר על החרדל.
יום נעים 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.