זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 55 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: פרווה
חצי כוס עדשים שחורות
2 בטטות גדולות חתוכות לקוביות קטנות
2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
כף עלי כוסברה קצוצים
רוטב לסלט: 3 כפות שמן זית, 3 כפות מיץ לימון טרי, 1 שן שום קטנה כתושה, כף גדושה דבש/מייפל, חצי כפית חרדל דיז’ון, מעט מלח.
–בישול העדשים: מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את העדשים במשך 25 דקות. מסירים מהאש ומסננים.
–ריכוך הבטטות: מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את קוביות הבטטה כדקה מכל צד. ממליחים מעט, מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית-נמוכה עד שהבטטות מתרככות (ניתן לנעוץ מזלג ולבדוק). אפשר גם לאפות את הבטטות- משמנים את קוביות הבטטה בכף שמן זית, ממליחים מעט ומניחים על נייר אפיה. אופים בתנור במשך כ-30 דקות עד שהבטטות מתרככות.
מניחים לבטטות להתקרר לטמפ’ החדר.
-מערבבים בקערית את חומרי הרוטב לסלט.
– מניחים בקערה את העדשים המבושלות, קוביות הבטטה ועלי הכוסברה והפטרוזליה, שופכים מעל את הרוטב ומערבבים היטב.
*שומרים במקרר בקופסה סגורה.
היי אפרת, כמה ימים ניתן להכין לפני ולשמור במקרר והאם צריך לחמם לפני הגשה?
ולגבי השום אפשר לאפות עם הבטטות אם נעדיף שיהיה אפוי או מבושל? או פחות כדאי?
אפשר לאפות את השום עם הבטטות.
אפשר להכין כיומיים לפני.
מספיק להוציא לטמפ’ החדר כשעה לפני.
מעולה תודה רבה
וכמה זמן אמור להיות נשמר בערך במקרר בסך הכל?
כ-3 ימים
מעולה תודה רבה ! זה פשוט מקסים שאת עונה ואכפת לך בתגובות
חזרתי לאתר כדי לספר שהכנו ויצא מושלם! ממליצה.
תודה אפרת❣️❣️❣️
איזה כיף לשמוע❤️
תודה מרים
כרגיל עם המתכונים שלך- יצא סלט מושלם!
תודה דלית❤️
שמחה שיצא טעים
תודה רבה על המתכונים הנפלאים.
האם יתאים לדעתך הוסיף עגבניות?
תודה רבה
בגדול אפשר. אם זה היה לגמרי לא מתאים הייתי אומרת לך.
זה עניין של טעם:)
היי אפרת היקרה יש לי 2 שאלות:
1. אמורים לאכול את הסלט הזה כסלט קר?
2. זה יצא טעים אם אני מוותרת על הדבש והחרדל? זאת אומרת רק עם שמן זית, לימון, שן שום כתושה, מלח?
בוקר טוב מורן🌺
1. אפשר אבל עדיף בטמפ’ החדר. אפשר גם לאכול אותו חמים.
2. כן, זה יהיה תיבול רגיל. הדבש והחרדל פשוט מוסיפים לסלט טעם יותר מעניין.
יצא נדיר! מאז שהגעתי למתכון הזה אני מכינה כמעט כל שבוע.
תודה על האתר הזה עם המון מתכונים מצוינים! תבורכי!
נראה מצוין🙂
תודה לך על השיתוף!
היי ,
לאחר שהכנת את מתכון העדשים השחורות והכל כך טעימות ,חזרתי לשתף :
אתמול בערב בישלתי את בטטה גדולה ולאחר צינון הוכנסה למקרר .
את העדשים השחורות גם בישלתי בערב, וסיננתי, וגם הם נכנסו למקרר.
היום בצהריים הכנתי את הרוטב וערבבתי הכול ביחד בקערה,ו יצא ממש טעים ומעודן.
בעלי שבכלל לא אוכל עדשים הצעתי לו לטעום כף אחת, והופתע מהתוצאה,אמר שזה ממש טעים,
וביקש עוד.
אז רציתי לומר לך אפרת יקרה, המון תודה !!!
למתכון שטעים למאכל כשהוא גם-צונן וגם כשהוא חמים – פשוט להכנה -וכול כך טעים !
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת. אני רוצה להפוך את הסלט הזה לארוחה מלאה. איזה ירקות מתאים להוסיף?
היי
אפשר להוסיף דלעת/דלורית, ברוקולי, גזר, כרישה וכדומה.
מתכון מנצח
שנים אני מכינה את הסלט שלי
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף😊
תודה יצא ממש טעים. כמה זמן אפשר לשמור את הסלט הזה במקרר?
שמחה שיצא מוצלח!
הסלט במיטבו במקרר כ-3 ימים.
מושלם!!!!
שמחה שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף😊
מצויין, הוספתי בצל סגול קצוץ וסלרי קצוץ ענף אחד עם העלים.
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌷
יצא מצויין, הטיבול מעולה.
שמחה ממש לשמוע שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
אפרת אין על המתכונים שלך !
סלט מושלם !!!
שמחה שאהבת את המתכון(: תודה על הפרגון!
מושלם
שמחה שאהבת את המתכון(:
היי, הנבטתי עדשים מנומרות, היית מבשלת אותן גם? אם כן כמה זמן? או פשוט לשים ככה?
היי,
עדשים מונבטות צריכות הרבה פחות זמן לבישול.
לכן או שאפשר להוסיף אותן לסלט כמות שהן (לא כולם אוהבים את הטעם אז כדאי לטעום לפני ההוספה לסלט) או להוסיף אותן בסוף הבישול של הבטטות למשך כ-5 דקות בישול.
שבת שלום ובהצלחה😊
הי, אשמח לדעת האם את מבשלת את העדשים על אש בינונית?
היי,
מצרפת לך את המתכון איך מכינים עדשים כדי שתוכלי להיעזר בו😍
היי אפרת, במה אוכל להחליף את הפטרוזיליה והכוסברה? יש לי טימין, בזיליקום, בצל ירוק ושמיר. נגמר לי הכוסברה והפטרוזיליה אז תוכלי להגיד לי איזה שילוב מבין הדברים שהצעתי יהיה התחליף הכי טוב וטעים בסלט? והאם למה שהצעת צריך לשנות כמויות? אם כן, כמה לשים מכל דבר?
היי ליאת,
כל התבלינים שהזכרת יכולים להשתלב כאן, זה תלוי במה שאוהבים אצלכם.
אני הייתי שמה שתי כפות בצל ירוק קצוץ וחופן בזיליקום.😊
👍
תודה רבה!
הוספתי פטריות חמות ויצא מושלם. הכנתי כבר כמה מתכונים שלך אף פעם לא מאכזב תמיד יוצא טעים מאוד.
תודה לך
שמחה שאהבת:)
תודה עינב
הי אפרת 🙂
הכנתי כבר כמה פעמים והסלט מעולה!
הפעם רוצה להעשיר אותו קצת, שיהיה סלט גדול לארוחה חלבית.
מה לדעתך אפשר להוסיף?
ראיתי שמישהי כתבה פה פלפלים קלויים. מה עם חסה או עלים אחרים? ואם אוסיף בולגרית ואגוזים – הולך?
היי גלית,
כל מה שהצעת יכול לעבוד 🙂
חסה או עלים לסלט, בולגרית ואגוזים.
תודה רבה!
רציתי לשתף אותך שהכנת בתוספת של כחצי כוס *בורגול* שהשריתי כשעה במים רותחים (לא הצלחתי להשיג עלי בייבי ודומיהם בכשרות מתאימה) – ויצא פגז! מדי פעם מכינה בתוספת רכיב זה או אחר, ובכל פעם מחדש יוצא מדהים. מה שבעצם עושה את זה הוא התיבול המיוחד שלך. פשוט נפלא. שאפו.
תודה גלית 🙂
יצא מעולה!!עשיתי בלי חרדל ובלי פטרוזיליה כוסברה, ובתוספת פלפלים קלויים ואגוזי מלך. נטרף!
שמחה לשמוע 🙂
וואו יצא מצוין, תודה רבה!!! פעם הבאה כמות כפולה 🙂
נראה מעולה 🙂
תודה עינת
תודה רבה אפרת על המתכונים הנהדרים!! אני כל יום נכנסת לאתר שלך ובוחרת לי משהו אחר לבשל או לאפות..מתכונים קלים וטעימים, פשוט אלופה!!
תודה שירלי, כיף לשמוע ❤️
היי אפרת, תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים!
רציתי לדעת, האם ניתן להשתמש ברוטב לסלט “רוטב חרדל ודבש” שקונים מוכן?
אני חושבת שכן.
היי אפרת המקסימה,
יצא ממש טעים,
השתמשתי ברוטב המיונז מסויה, שלמדתי להכין מהאתר הנפלא שלך,שהוסיף המון טעמים!
הוספתי לעדשים המבושלות את הבטטה האפויה ,
וגם בצל בנדיבות ,עוד קצת מיץ לימון ,מלח ,שן שום כתושה וזהו.
ויצא סלט מעולה, בריא וטעים!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן
הי
אני מעונינת להגיש לצד תוספת בשרית
זה מתאים עם סטייק פרגית במחבת או חזה עוף בתנור.
אם אני מכינה את הסלט הזה לארוחת צהרים לצד מה מתאים להגיש אותו?
תודה על הכל
את מחפשת תוספת בשרית או צמחונית? כי זה יכול ללכת עם אורז לבן או צהוב.
אני בת 33 ולא אוהבת לבשל, בזכות המתכונים שלך השבוע הכנתי יותר מנות ממה שהכנתי כל חיי! כל יום משהו אחר וזה מאוד נחמד שיש לי מנה מזינה וטעימה לקחת למשרד.
למנה הזאת לא היה לי דבש או מייפל אז הוספתי סילאן, הוא קצת יותר שטלתן אבל יצא מעולה בכל זאת.
תודה על האוסף המדהים!
שמחה לשמוע ❤️
תודה ויום נפלא!
הי, מה ההבדל בין עדשים שחורות לבין עדשים מנומרות? מצאתי רק מנומרות. תודה רבה!
אין בעיה, תכיני עם המנומרות.
האם אפשר להכין את זה בתור תוספת לבשר ואורז ולהגיש חם?
תודה רבה ! המתכונים שלך אחד-אחד!!
כן אפשר 🙂
מתכון כל כך מוצלח
פשוט נשנוש מנצח…
נראה מעולה 🙂
שמחה לעדכן שגם המתכון הזה שווה ממש…
מהמם 🙂
שלום אפרת ,
אני עוקבת אחרי המתכונים שלך והם ממש שווים טעימים וקלים אז כל הכבוד ותודה רבה !
האם אפשר להחליף את העדשים השחורות בעדשים ירוקות ?
כן אפשר.
יום מקסים 🙂
חייב חרדל?
אפשר גם בלי.
אין שבוע שאני לא נכנסת לאתר שלך לקחת מתכונים…
את הסלט הזה מכינה כבר זמן רב
אפילו האחייניות שלא אוהבות עדשים, התחברו לסלט שלו.
לראשונה מצאתי סירופ מייפל אמיתי בכשרות מהדרין (תמיד היה לי את הסירופ המזויף של הסוכר המקורמל- בעע וכן השתמשתי בדבש במתכון זה)
בקיצור, יצא עם הסירופ מייפל טעיםם!! הכנסתי מהרר למקרר לפני שאסיים את הכל ולא יישאר מה להגיש לשבת 🙂
תודה רבה אפרת
שמחה לשמוע ❤️
תודה!
אפרת שלום.האם אפשר לבשל את הבטטות לקרר
אותם ולחתוך לקוביות ?
כן.
לגבי התיבול
חרדל רגיל זה גם בסדר? או חייב דיז’ון?
אפשר גם חרדל רגיל.
שנה טובה 🌺
מתכון מעולה ופשוט
תודה רבה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה גל
הי אפרת, האם יכול להתאים להחליף את הדבש במולסה? תודה, מיכל.
נראה לי שכן.
אל תעני לשאלה הקודמת, אני מגלה עכשיו שאין לי עדשים שחורים.
אפשר להכין דבר כזה: לטגן בצל להוסיף גלגלי גזר קוביות בטטה ודלעת ולאדות יחד?
מה עוד מתאים?
כמה זמן?
איך היית מתבלת בצורה קלה וללא חרדל?
תודה רבה רבה!
כן אפשר.
זה טעים גם בתיבול פשוט של מלח ופלפל שחור.
אגב, יש לי מתכון דומה רק שמכינים בתנור- ירקות כתומים בתנור.
אפשר בלי חרדל?
תיבול של פ. שחור ומלח לא יתאים?
תודה רבה לך שוב!
ערב טוב!
אפשר לשלב עדשים שחורים עם ירקות כשהעדשים הם המיעוט?
שהסלט יהיה חם עד חמים?
מעדיפה פחות בטטה משיקולי קלוריות.
אפשר תיבול לא מתוק או פחות מתוק – מה חייב?
תודה רבה ושבת שלום!
כן אפשר.
הסלט יכול להיות חם עד חמים.
תפחיתי את כמות הדבש. תתחילי מחצי כפית ותטעמי.
שבת שלום 🌷
אני טיגנצי את הבטטות כשהיו מוכנות הוספתי למחבת את העדשים המבושלות וכל השאר וטיגנתי עוד קצת.יצא חם וטעים
מעולה 🙂
היי אפרת,
רוצה ממש להכין את הסלט רק בלי בטטות בעיות לא אוהבים אצלינו בטטות , מה ניתן לשים במקום? אכלתי במסעדה סלט שניקרא סלט בריאות עם עדשים שחורות סלק מגורד חי ניראה לי קצת גזר האם זה יתאים?וכמה מים מספיק לכיסוי המדדים השחורות בבישול לכסות את העדשים כסמ ואז לבשל כמו המתכון?
תודה רבה:)
היי קרינה,
במקום בטטה אפשר לשים דלעת, דלורית, גזר או תפו”א.
אם את רוצה להכין את סלט הבריאות אז יש לגרד גזר וסלק בפומפיה (לא ניסיתי אבל זה יכול להתאים).
המים צריכים לכסות את העדשים לפחות בגובה של 6 ס”מ.
היי, האם ניתן להוסיף בצל מטוגן?
כן אפשר.
תודה רבה ☺
היי אפרת נראה סלט מאוד טעים. אני רוצה להכין לארוחה עם כ 30 איש, תוכלי לתת לי כמויות מתאימות… תודה
היי סתיו,
אני חושבת שכדאי להכפיל את כל הכמויות ב-3, כולל של הרוטב.
היי אפרת!
האם אפשר להחליף את העדשים השחורות בעדשים כתומות? יש אפשרות כזו?
אפשר אבל לדעתי עדיף עדשים שחורות או ירוקות כי עדשים כתומות מתפרקות בבישול.
היי אפרת
האם המלחת הבטטה בהתחלה זה רק בשביל הטעם או שיש לזה תפקיד אחר?
אם אוסיף מים לטיגון הבטטה זה ישנה ?
פשוט זה מתייבש לי אחרת .
זה כדי לזרז ריכוך. אפשר לוותר על זה.
אין בעיה להוסיף מים.
הי,
האם אפשר להחליף את הדבש/מייפל בסילאן (העדפה אישית של בני הבית)? אם כן, האם אותה כמות?
תודה
כן, באותה כמות.
היי, אני רוצה להוסיף נפח לסלט, אפשר לשלב חסה?
נראה לי שכן.
תודה רבה על המתכונים הנפלאים
אני רוצה להכין כמות גדולה לאירוח יום קודם,אפשרי?במידה וכן מתי לשים את הרוטב?
כן אפשר להכין יום קודם, לתבל ברוטב ולשמור במקרר בקופסה סגורה.
היי
אוהבת מאוד את האתר
הבנתי שאפשרי בלי חרדל
אך אם אוותר על הדבש והמייפל וכמובן החרדל
האם זה ישנה לטעם?
היי עינת,
תוספת החרדל והדבש/מייפל היא שעושה את התיבול קצת יותר מיוחד. כמובן שאפשר להכין גם בלי.
יצא טעים! צבעוני שמעתי בהצעת אחת המגיבות והוספתי אגוזים חמוציות ובצל סגול. יצא אליפות. תודה לאפרת ולמגיבים
תודה אורית 🙂
מעוניין לעשות עדשים שחורות בלבד.האם ניתן לטגן בצל לפני שמוסיפים את העדשים? אלו תבלינים להוסיף לסיר בעת הבישול?
אפשר לטגן בצל (אפילו מומלץ אם מוותרים על הבטטה). במקום הרוטב אפשר לתבל במלח לפי הטעם, מעט פלפל שחור, כחצי כפית כמון. מומלץ להוסיף גם שן שום כתושה או קצוצה.
האם חובה חרדל ברוטב? נתקעתי בלי:/
אולי אפשר להחליף במשהו?
אם אין לך את יכולה לוותר.
שבוע נפלא 🙂
שלום אפרת, אני רוצה להכין את הסלט לכמות גדולה של אנשים (כ30 איש, כחלק מבופה), אז חשבתי להוסיף גם קינואה שתיתן עוד נפח. מתאים לדעתך?
ותודה על האתר הנהדר, אני משתמשת בו כל הזמן!
כן, קינואה דווקא יכולה להתאים.
יום מקסים 🙂
האם הסלט צריך להיות בקערור לפני ההגשה?
ומתי לשים את הרוטב- לפני ההגשה? או לערבב ולהשאיר כמה שעות בחוץ/במקרר?
היי דנה,
מומלץ להגיש את הסלט כשהוא בטמפ’ החדר.
את הרוטב אפשר לשים כמה שעות לפני ההגשה ולשמור בחוץ. אם מכינים יום לפני – לשמור במקרר.
אם אני רוצה להכין מנה רק לבנאדם אחד, תוכלי לומר לי מהן הכמויות? תודה רבה על מתכונים מעולים =)
היי דיקלה,
יש להכין מחצית כמויות:
רבע כוס עדשים שחורות
1 בטטה
כף עלי פטרוזיליה קצוצים
כפית עלי כוסברה קצוצים
רוטב לסלט: כף וחצי שמן זית, כף וחצי מיץ לימון טרי, חצי שן שום קטנה כתושה, כפית גדושה דבש/מייפל, רבע כפית חרדל דיז’ון, מעט מלח.
תודה רבה לך על המענה הזריז. ועוד שאלה.. יש משהו אחר שיכול להחליף חרדל? אני פחות מתחברת לטעם שלו. תודה ושבוע טוב
האמת שהטעם ה”חרדלי” בקושי מורגש אבל זה נותן טעם מיוחד בשילוב יתר החומרים.
אם את ממש ממש לא אוהבת אז פשוט תוותרי על החרדל.
אם אני אופה בתנור, על איזו טמפרטורה מומלץ? תודה רבה!!!
180 מעלות.
הוספתי למתכון הזה גם: חמוציות, אגוזי מלך ושומשום יצא מעולה!!!
תודה הילה, נשמע מעולה 🙂
היי, אפשר להשתמש בעדשים מנומרות? האם הן מתפרקות בבישול? ואתם לגמריי מדהימים 🙂
היי אילנית,
אפשר. הן לא אמורות להתפרק בבישול.
חג שמח 🙂
האם ניתן להוסיף בצל סגול ?
כן, אפשר.
האם אפשר להשתמש בעדשים כתומות במקום שחורות?
בגדול אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהעדשים הכתומות מתפרקות בבישול ואינן נשארות שלמות כך שמבחינת מראה זה עלול להראות כמו עיסה.
שלום אם אין לי חרדל מה ממולץ במקום?
היי אדוה,
אם אין לך בכלל חרדל (רגיל או דיז’ון) פשוט תכיני בלי.
תודה רבה פשוט כיף וטעים כמו תמיד.
היי
רציתי לשאול אם אפשר לתבל את הסלט ולשמור במקרר? כמה זמן מחזיק מעמד?
תודה רבה!!
היי יונית,
הסלט נשמר מתובל במקרר 2-3 ימים.
שבת שלום 🙂
אפשר גם להוסיף לסלט קוביות בולגרחת או גבינת עיזים זה סוף הדרך…
מ ע ו ל ה ומזין! הוספתי גם פסטה מסולסלת ויצא מצויין! המון תודות
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
היי, אפשר להשתמש בעדשים קפואות של סנפרוסט? אם כן האם צריך לבשל אותן?
היי מיכל,
אפשר. מומלץ לבשל אותן מעט עד שהן נעשות רכות לגמרי.
יצא מעולה. הוספתי גם מעט עלי נענע קצוצים וגרעיני חמנייה שקליתי על מחבת.
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן
אפשר לעשות את הסלט עם עדשים ירוקות במקום שחורות?
כן, אפשר.
שבת שלום 🙂
הכנתי שבת שעברה. יצא טעים, מדהים ובריא!
האחיינות שלא נוגעות בבטטה טרפו את זה
לא היה לי דיז’ון שמתי חרדל רגיל+ מעט טריאקי
הולכת להכין עכשיו גם לשבת הקרובה
מעולה 🙂 שמחה שיצא טעים.
תודה עדינה ושבת שלום!
הכנתי את הסלט המושלם הזה והוא קטף ים מחמאות. הוספתי לו גם עלי רוקט, בצל סגול ואגוזי מלך קלויים במחבט. בתיבול הכנתי מעט טחינה עם סילאן לימון ושמן זית וזה שידרג מאד.
המתכונים כאן מושלמים ותודה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה צופיה
הי, להכנת העדשים בלבד: כמה מים צריך להוסיף לכל כוס עדשים? תודה 🙂
היי רחל,
צריך להוסיף מים באופן שיכסו את העדשים בכ-3 ס”מ. לאחר שהעדשים מתרככים, מסננים אותם מעודפי המים.
היי,
אני רוצה להכין מספר סלטים לחג מהאתר שלך, רציתי לשאול האם במתכון הספציפי הזה (ובכל המתכונים באתר בכלל) צריך להשתמש בכפיות מדידה ובכוסות מדידה?
משמע, כוס = 240 מ”ל?
האם עדיף לשקול את העדשים?
אני מודה לך!
היי גלית,
בכל המתכונים באתר אני משתמשת בכוס זכוכית סטנדרטית עם ידית בנפח של 240 מ”ל (ראי תמונת הכוס) ועם כפות וכפיות רגילות של מטבח (ממתכת).
אין צורך לשקול את העדשים כי זה לא חייב להיות מדויק.
שנה טובה 🙂
יצא נפלא.
באחת הפעמים החלפתי עדשים שחורות בקינואה שחורה. יצא טעים,יפה ומלא תגובות חיוביות.
נשמע מעולה 🙂
היי,
הסלט נראה טעים וקל להכנה (שזה חשוב!…). רציתי לשאול אם מתאים להוסיף בולגרית מגוררת לפני ההגשה (בהנחה שמגישים קר)?
תודה 🙂
כן איילת, זה יכול להתאים בהחלט.
טעים ובריא. שילוב מנצח!
תודה
תודה עפרה 🙂
אליפות!!!! תודה רבה לך!!!
תודה עדי ושבת שלום 🙂
הסלט טעים מאוד אימצתי אותו.. תודה רבה
תודה עליזה, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום
יצא סלט נהדר! תודה
תודה אתי, שמחה שאהבת 🙂
היי:)
יש לי עדשים שחורות מונבטות.. האם גם אותן צריך לבשל?
היי מלי,
אני חושבת שכדאי לבשל אותן קצת במים רותחים עד לריכוך.
שבוע נפלא 🙂
יצא מעלף!!!
לא יכולתי להפסיק לאכול…
איזה כיף לשמוע!
תודה לילי ושבת שלום
יצא מעולה מעולה. תודה!
(החלפתי את הכוסברה בבצל ירוק)
טעים ובריא(:
נשמע מעולה!
תודה רבקה 🙂
סלט קל להכנה ומצויין, במיוחד לטבעונים שבמשפחה
תודה עירית 🙂
היי רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום בטטה.ואם אין בטטה אפשר להכין את הסלט רק מעדשים שחורות.
אודה לך על התשובה
היי שלומית,
במקום בטטה אפשר לשים דלעת, דלורית, גזר או תפו”א.
היי,
האם שייך להוסיף גם בצל סגול כשמגישים קר כמובן?
תודה על המתכון
היי מיקי,
אפשר אם אוהבים אבל יש לקצוץ את הבצל דק ולטגן אותו כמה דקות לפני שמוסיפים את קוביות הבטטה.
אפשר להשתמש בעדשים ירוקות במקום שחורות?
כן כרמל, אפשר.
אני לא אוהבת לכתוב תגובות, אבל הכנתי כמה פעמים ויצא פשוט להיט אפילו שכל פעם שינית קצת את המינונים ואת המצרכים. פשוט נהדר!
שמחה לשמוע 🙂
תודה דנה! והמשך יום מקסים
יצא פנטסטי. תודה 🙂
הוספתי קצת בצל ירוק.
תודה איילת, שמחה לשמוע 🙂
הכנתי והוספתי גבינת פטה וכרוב.
יצא מדהים! ממש תודה 🙂
נשמע מעולה 🙂
תודה מעיין
האם צריך להשרות קודם את העדשים השחורות?
היי מיכל,
עדשים שחורות לא חובה להשרות. אפשר ישר לבשל אותן.
מה מומלץ יותר טיגון או אפייה? והאם לאכול חם או קר?
היי רעות,
לדעתי עדיף לאפות את קוביות הבטטה כי אז הן שומרות על צורתן.
אפשר לאכול פושר או קר.
יום נפלא 🙂
סלט משגע !!!! הכנתי כבר 4 פעמים. המייפל משדרג את כל הסיפור פי כמה.. מומלץ בחום.
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום מקסים
שלום
האם ניתן להחליף את העדשים השחורות בעדשים כתומות או ירוקות? אם כן, האם יש שינוי מבחינת אופן הבישול שלהן?
היי איילת,
עדשים ירוקות יותר מתאימות מאחר ועדשים כתומות מתפרקות בבישול.
יש לבשלן באותו אופן עד שהן מתרככות, רק יכול להיות שזמן הבישול יהיה ארוך יותר בכ-10 דקות.
שבוע נפלא 🙂
המתכונים שלך מעולים כל מתכון שניסיתי עד כה הכל מוצלחים כולם תודה לך!!!!
תודה שירן! שמחה לשמוע 🙂
כמה מים לשים להכנת העדשים?
היי לורן,
בסביבות 6 כוסות מים.
שבת שלום 🙂
יצא מהמם!!!
פשוט,קליל ואני לא מפסיקה לטעום אם הצליח….
שמחה לשמוע!
תודה אסנת ובתאבון 😉
נשמע מעולה! רציתי רק לדעת אם אפשר להחליף את הדבש/מייפל בסילאן או שלא מומלץ, והאם אחרי שמבשלים את העדשים צריך לשטוף אותם בזמן הסינון? (אני פשוט חדשה לכל העניין של הבישול ואף פעם לא בישלתי עדשים לכן אשמח לדעת ואם תוכלי לתת לי טיפים שברורים מאליו לגבי בישול העדשים)
תודה 🙂
היי דפנה,
אפשר להמיר את הדבש בסילאן.
לגבי בישול העדשים- מניחים את העדשים בסיר, ממלאים במים (קחי בחשבון שהעדשים סופחים נוזלים לכן מומלץ שהמים יהיו בגובה של 4 ס”מ לפחות מגובה העדשים) ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים). לאחר שהמים רתחו מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך כ25 דקות עד שהעדשים נעשים רכים (מומלץ לטעום). מסננים את העדשים מהמים. אין צורך לשטוף אותם.
בהצלחה 😉
אם אני אופה את הבטטות בתנור, על איזה טמפרטורה?
180 מעלות.
האם ניתן להוסיף את הרוטב יום לפני ההגשה, או שעדיף ממש לפני?
כן עדי, אפשר לתבל יום לפני ההגשה.
תודה כל כל המתכונים אני זקוקה למתכונים טבעונים וגם ללאגלוטן תודה
אחד הסלטים הטעימים שהכנתי. חוסל כולו!!!
מתכון מעולה והרוטב פצצה!!! תודה רבה לך על כל המתכונים שאת מעלה.
כל פעם שאני מחפשת מתכון אני נכנסת קודם כל לאתר שלך.
תודה מיטל, איזה כיף לשמוע!
יום נפלא 🙂
ערב טוב
אני סוכרתית ואסור לי מייפל ודבש אפשר להוריד ועדיין יצא טעים או להוסיף סוכר לוז?
תודה
היי חני,
ממליצה לך לטעום ואם את חושבת שצריך להמתיק תוסיפי קצת סוכר לוז.
שאלה.
האם להשתמש בחרדל דיז’ון עם גרגרים או בלי גרגרים?
מה טעים יותר?
מה נראה יפה יותר?
תודה
היי מיכל,
לדעתי עם גרגירים.
שבוע מעולה 🙂
מעולה מעולה!! הרוטב של הסלט ממש טוב וביחד עם הכל פשוט מוצלח. מאמצת!
תודה חני! שמחה לשמוע 🙂
הי איפה קונים עדשים שחורות???
היי אורה,
ניתן למצוא בסופר בתוך שקית ארוזה (אני יודעת שיש של “סוגת”) ואפשר לקנות את זה במשקל בחנויות תבלינים וקטניות.
מתכון פשוט ומעולה.
אפשר לחסוך עבודה ולשים את קוביות הבטטות בתנור במקום לבשל ולטגן.
תודה יוני, שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת 🙂
חייב להגיד שמהרגע הראשון שנכנסתי לאתר כבר הרגשתי את האנרגיה המעולה בפנים ואת התשוקה לעשות אוכל טעים, בריא וזריז, בכלום זמן.
כיף גדול שאת מעבירה ממך הלאה בצורה כזו 🙂
הסלט יצא מעולה, כרגיל, כמו כמה מתכונים שכבר ניסיתי וכל אחד מהם יצא מצוין.
את אלופה, תמשיכי ככה!
אחלה שבוע, עוז 🙂
תודה רבה עוז!
איזה כיף לפתוח ככה את השבוע 😉
שבוע מעולה
יצא מעולה!!! סלט טעים ויפה כל כך!
המון תודה!!!
שמחה לשמוע חני!
תודה ושבוע מעולה 🙂
היי
אני רוצה להכין את הסלט הזה לישיבת צוות בעבודה, יש כעשרה אנשים. בכמה היית ממליצה להכפיל כמויות? תודה (:!!!
היי דנה,
אם חוץ מהסלט הזה יש כיבוד נוסף, אני ממליצה להכפיל ב-3.
אם זה רק הסלט הזה- להכפיל ב-4.
בכל אופן, אם את מכינה כמות גדולה אני ממליצה על האופציה של אפית הבטטות בתנור כך הן שומרות על צורתן (לפעמים כשמבשלים כמות גדולה של קוביות בטטה במחבת, הן עולות אחת על השניה והופכות לעיסה).
בהצלחה ויום נפלא 🙂
האם אפשר חרדל רגיל?
כן חנה, אפשר.
שבוע נפלא 🙂
האם אפשר להשתמש בעדשים ירוקים או כתומים או במאש במקום עדשים שחורים?
תודה
היי רחל,
אפשר להשתמש בעדשים ירוקות או במאש.
יום נעים 🙂
שאלה: האם אפשר להקפיא עדשים עם בטטות מבושלות?
לא ניסיתי, לא בטוחה.
היי רציתי לשאול אפשר להכין את הסלט בלי חרדל ובלי כוסברה? מה לשים במקום? תודה .
היי מיטל,
במקום כוסברה אפשר לשים כף עירית או בצק ירוק קצוצים. אם אין לך, שימי עוד כף עלי פטרוזיליה.
אפשר לוותר על החרדל.
יום נעים 🙂