שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 55 דקות

מס’ מנות: 2-3 מנות

סוג: פרווה

רכיבים

חצי כוס עדשים שחורות

2 בטטות גדולות חתוכות לקוביות קטנות

2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים

כף עלי כוסברה קצוצים

רוטב לסלט: 3 כפות שמן זית, 3 כפות מיץ לימון טרי, 1 שן שום קטנה כתושה, כף גדושה דבש/מייפל, חצי כפית חרדל דיז’ון, מעט מלח.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

בישול העדשים: מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את העדשים במשך 25 דקות. מסירים מהאש ומסננים.

ריכוך הבטטות: מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את קוביות הבטטה כדקה מכל צד. ממליחים מעט, מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית-נמוכה עד שהבטטות מתרככות (ניתן לנעוץ מזלג ולבדוק). אפשר גם לאפות את הבטטות- משמנים את קוביות הבטטה בכף שמן זית, ממליחים מעט ומניחים על נייר אפיה. אופים בתנור במשך כ-30 דקות עד שהבטטות מתרככות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

מניחים לבטטות להתקרר לטמפ’ החדר.

-מערבבים בקערית את חומרי הרוטב לסלט.

– מניחים בקערה את העדשים המבושלות, קוביות הבטטה ועלי הכוסברה והפטרוזליה, שופכים מעל את הרוטב ומערבבים היטב.

*שומרים במקרר בקופסה סגורה.

ראו גם
מתכון לחלהמתכון לחלה
מתכון לוופל בלגי מתכון לוופל בלגי
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אביגיל (22:49 22.09.2024)

היי אפרת, כמה ימים ניתן להכין לפני ולשמור במקרר והאם צריך לחמם לפני הגשה?

avatar
אביגיל (23:37 22.09.2024)

ולגבי השום אפשר לאפות עם הבטטות אם נעדיף שיהיה אפוי או מבושל? או פחות כדאי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:49 23.09.2024)

אפשר לאפות את השום עם הבטטות.
אפשר להכין כיומיים לפני.
מספיק להוציא לטמפ’ החדר כשעה לפני.

avatar
אביגיל (12:29 23.09.2024)

מעולה תודה רבה
וכמה זמן אמור להיות נשמר בערך במקרר בסך הכל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:45 23.09.2024)

כ-3 ימים

avatar
אביגיל (01:40 24.09.2024)

מעולה תודה רבה ! זה פשוט מקסים שאת עונה ואכפת לך בתגובות

avatar
מרים (17:58 21.08.2024)

חזרתי לאתר כדי לספר שהכנו ויצא מושלם! ממליצה.
תודה אפרת❣️❣️❣️

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:05 21.08.2024)

איזה כיף לשמוע❤️
תודה מרים

avatar
דלית (18:55 12.08.2024)

כרגיל עם המתכונים שלך- יצא סלט מושלם!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:07 12.08.2024)

תודה דלית❤️
שמחה שיצא טעים

avatar
בתיה (07:39 21.02.2024)

תודה רבה על המתכונים הנפלאים.
האם יתאים לדעתך הוסיף עגבניות?
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:41 21.02.2024)

בגדול אפשר. אם זה היה לגמרי לא מתאים הייתי אומרת לך.
זה עניין של טעם:)

avatar
מורן (00:28 17.01.2024)

היי אפרת היקרה יש לי 2 שאלות:
1. אמורים לאכול את הסלט הזה כסלט קר?
2. זה יצא טעים אם אני מוותרת על הדבש והחרדל? זאת אומרת רק עם שמן זית, לימון, שן שום כתושה, מלח?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:21 17.01.2024)

בוקר טוב מורן🌺
1. אפשר אבל עדיף בטמפ’ החדר. אפשר גם לאכול אותו חמים.
2. כן, זה יהיה תיבול רגיל. הדבש והחרדל פשוט מוסיפים לסלט טעם יותר מעניין.

avatar
אורית (22:27 24.12.2023)

יצא נדיר! מאז שהגעתי למתכון הזה אני מכינה כמעט כל שבוע.
תודה על האתר הזה עם המון מתכונים מצוינים! תבורכי!

סלט עדשים שחורות ובטטה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:58 24.12.2023)

נראה מצוין🙂
תודה לך על השיתוף!

avatar
שרון (14:28 25.08.2023)

היי ,
לאחר שהכנת את מתכון העדשים השחורות והכל כך טעימות ,חזרתי לשתף :
אתמול בערב בישלתי את בטטה גדולה ולאחר צינון הוכנסה למקרר .
את העדשים השחורות גם בישלתי בערב, וסיננתי, וגם הם נכנסו למקרר.
היום בצהריים הכנתי את הרוטב וערבבתי הכול ביחד בקערה,ו יצא ממש טעים ומעודן.
בעלי שבכלל לא אוכל עדשים הצעתי לו לטעום כף אחת, והופתע מהתוצאה,אמר שזה ממש טעים,
וביקש עוד.
אז רציתי לומר לך אפרת יקרה, המון תודה !!!
למתכון שטעים למאכל כשהוא גם-צונן וגם כשהוא חמים – פשוט להכנה -וכול כך טעים !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:09 25.08.2023)

איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
תמר (14:53 24.01.2023)

היי אפרת. אני רוצה להפוך את הסלט הזה לארוחה מלאה. איזה ירקות מתאים להוסיף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:18 24.01.2023)

היי
אפשר להוסיף דלעת/דלורית, ברוקולי, גזר, כרישה וכדומה.

avatar
קמילה (12:16 13.01.2023)

מתכון מנצח
שנים אני מכינה את הסלט שלי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:24 13.01.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף😊

avatar
מירב (16:37 7.01.2023)

תודה יצא ממש טעים. כמה זמן אפשר לשמור את הסלט הזה במקרר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:49 7.01.2023)

שמחה שיצא מוצלח!
הסלט במיטבו במקרר כ-3 ימים.

avatar
נופר (13:04 2.12.2022)

מושלם!!!!

סלט עדשים שחורות ובטטה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:18 2.12.2022)

שמחה שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף😊

avatar
לאה (18:41 5.08.2022)

מצויין, הוספתי בצל סגול קצוץ וסלרי קצוץ ענף אחד עם העלים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:07 6.08.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌷

avatar
אלישבע נ. (16:23 9.05.2022)

יצא מצויין, הטיבול מעולה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:50 9.05.2022)

שמחה ממש לשמוע שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺

avatar
נטע (14:29 16.01.2022)

אפרת אין על המתכונים שלך !
סלט מושלם !!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:41 16.01.2022)

שמחה שאהבת את המתכון(: תודה על הפרגון!

avatar
אסתי (19:48 3.10.2021)

מושלם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:09 3.10.2021)

שמחה שאהבת את המתכון(:

avatar
מורן (15:25 4.06.2021)

היי, הנבטתי עדשים מנומרות, היית מבשלת אותן גם? אם כן כמה זמן? או פשוט לשים ככה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:40 4.06.2021)

היי,
עדשים מונבטות צריכות הרבה פחות זמן לבישול.
לכן או שאפשר להוסיף אותן לסלט כמות שהן (לא כולם אוהבים את הטעם אז כדאי לטעום לפני ההוספה לסלט) או להוסיף אותן בסוף הבישול של הבטטות למשך כ-5 דקות בישול.
שבת שלום ובהצלחה😊

avatar
אירית (09:19 7.05.2021)

הי, אשמח לדעת האם את מבשלת את העדשים על אש בינונית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:29 7.05.2021)

היי,
מצרפת לך את המתכון איך מכינים עדשים כדי שתוכלי להיעזר בו😍

avatar
ליאת (22:36 5.04.2021)

היי אפרת, במה אוכל להחליף את הפטרוזיליה והכוסברה? יש לי טימין, בזיליקום, בצל ירוק ושמיר. נגמר לי הכוסברה והפטרוזיליה אז תוכלי להגיד לי איזה שילוב מבין הדברים שהצעתי יהיה התחליף הכי טוב וטעים בסלט? והאם למה שהצעת צריך לשנות כמויות? אם כן, כמה לשים מכל דבר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:12 5.04.2021)

היי ליאת,
כל התבלינים שהזכרת יכולים להשתלב כאן, זה תלוי במה שאוהבים אצלכם.
אני הייתי שמה שתי כפות בצל ירוק קצוץ וחופן בזיליקום.😊

avatar
ליאת (10:35 6.04.2021)

👍
תודה רבה!

avatar
עינב (13:45 20.02.2021)

הוספתי פטריות חמות ויצא מושלם. הכנתי כבר כמה מתכונים שלך אף פעם לא מאכזב תמיד יוצא טעים מאוד.
תודה לך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:32 20.02.2021)

שמחה שאהבת:)
תודה עינב

avatar
גלית (12:52 14.02.2021)

הי אפרת 🙂
הכנתי כבר כמה פעמים והסלט מעולה!
הפעם רוצה להעשיר אותו קצת, שיהיה סלט גדול לארוחה חלבית.
מה לדעתך אפשר להוסיף?
ראיתי שמישהי כתבה פה פלפלים קלויים. מה עם חסה או עלים אחרים? ואם אוסיף בולגרית ואגוזים – הולך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:37 14.02.2021)

היי גלית,
כל מה שהצעת יכול לעבוד 🙂
חסה או עלים לסלט, בולגרית ואגוזים.

avatar
גלית (22:45 15.02.2021)

תודה רבה!
רציתי לשתף אותך שהכנת בתוספת של כחצי כוס *בורגול* שהשריתי כשעה במים רותחים (לא הצלחתי להשיג עלי בייבי ודומיהם בכשרות מתאימה) – ויצא פגז! מדי פעם מכינה בתוספת רכיב זה או אחר, ובכל פעם מחדש יוצא מדהים. מה שבעצם עושה את זה הוא התיבול המיוחד שלך. פשוט נפלא. שאפו.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:19 16.02.2021)

תודה גלית 🙂

avatar
שושה (15:42 5.09.2020)

יצא מעולה!!עשיתי בלי חרדל ובלי פטרוזיליה כוסברה, ובתוספת פלפלים קלויים ואגוזי מלך. נטרף!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:56 5.09.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
עינת לסרי (15:58 21.08.2020)

וואו יצא מצוין, תודה רבה!!! פעם הבאה כמות כפולה 🙂

סלט עדשים שחורות ובטטה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:40 21.08.2020)

נראה מעולה 🙂
תודה עינת

avatar
שירלי (16:56 12.08.2020)

תודה רבה אפרת על המתכונים הנהדרים!! אני כל יום נכנסת לאתר שלך ובוחרת לי משהו אחר לבשל או לאפות..מתכונים קלים וטעימים, פשוט אלופה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:00 12.08.2020)

תודה שירלי, כיף לשמוע ❤️

avatar
רותם (23:32 30.07.2020)

היי אפרת, תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים!
רציתי לדעת, האם ניתן להשתמש ברוטב לסלט “רוטב חרדל ודבש” שקונים מוכן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:42 30.07.2020)

אני חושבת שכן.

avatar
שרון (17:17 4.02.2021)

היי אפרת המקסימה,
יצא ממש טעים,
השתמשתי ברוטב המיונז מסויה, שלמדתי להכין מהאתר הנפלא שלך,שהוסיף המון טעמים!
הוספתי לעדשים המבושלות את הבטטה האפויה ,
וגם בצל בנדיבות ,עוד קצת מיץ לימון ,מלח ,שן שום כתושה וזהו.
ויצא סלט מעולה, בריא וטעים!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:58 4.02.2021)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן

avatar
שירה (08:53 2.07.2020)

הי
אני מעונינת להגיש לצד תוספת בשרית

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:20 2.07.2020)
avatar
שירה (16:40 1.07.2020)

אם אני מכינה את הסלט הזה לארוחת צהרים לצד מה מתאים להגיש אותו?
תודה על הכל

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:43 1.07.2020)

את מחפשת תוספת בשרית או צמחונית? כי זה יכול ללכת עם אורז לבן או צהוב.

avatar
Noelia Nussenbaum (00:08 23.04.2020)

אני בת 33 ולא אוהבת לבשל, בזכות המתכונים שלך השבוע הכנתי יותר מנות ממה שהכנתי כל חיי! כל יום משהו אחר וזה מאוד נחמד שיש לי מנה מזינה וטעימה לקחת למשרד.
למנה הזאת לא היה לי דבש או מייפל אז הוספתי סילאן, הוא קצת יותר שטלתן אבל יצא מעולה בכל זאת.
תודה על האוסף המדהים!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:01 23.04.2020)

שמחה לשמוע ❤️
תודה ויום נפלא!

avatar
חוה (17:31 19.03.2020)

הי, מה ההבדל בין עדשים שחורות לבין עדשים מנומרות? מצאתי רק מנומרות. תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:43 19.03.2020)

אין בעיה, תכיני עם המנומרות.

avatar
יודית (18:24 20.02.2020)

האם אפשר להכין את זה בתור תוספת לבשר ואורז ולהגיש חם?
תודה רבה ! המתכונים שלך אחד-אחד!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:57 20.02.2020)

כן אפשר 🙂

avatar
dp (20:22 14.01.2020)

מתכון כל כך מוצלח
פשוט נשנוש מנצח…

סלט עדשים שחורות ובטטה
avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:31 15.01.2020)

נראה מעולה 🙂

avatar
אסתי (21:38 15.12.2019)

שמחה לעדכן שגם המתכון הזה שווה ממש…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:11 15.12.2019)

מהמם 🙂

avatar
חיה ספטנר (09:39 3.12.2019)

שלום אפרת ,
אני עוקבת אחרי המתכונים שלך והם ממש שווים טעימים וקלים אז כל הכבוד ותודה רבה !
האם אפשר להחליף את העדשים השחורות בעדשים ירוקות ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:03 3.12.2019)

כן אפשר.
יום מקסים 🙂

avatar
תמר (15:51 28.11.2019)

חייב חרדל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:35 28.11.2019)

אפשר גם בלי.

avatar
רננה (11:53 28.11.2019)

אין שבוע שאני לא נכנסת לאתר שלך לקחת מתכונים…
את הסלט הזה מכינה כבר זמן רב
אפילו האחייניות שלא אוהבות עדשים, התחברו לסלט שלו.

לראשונה מצאתי סירופ מייפל אמיתי בכשרות מהדרין (תמיד היה לי את הסירופ המזויף של הסוכר המקורמל- בעע וכן השתמשתי בדבש במתכון זה)
בקיצור, יצא עם הסירופ מייפל טעיםם!! הכנסתי מהרר למקרר לפני שאסיים את הכל ולא יישאר מה להגיש לשבת 🙂
תודה רבה אפרת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:15 28.11.2019)

שמחה לשמוע ❤️
תודה!

avatar
אקרמן רעיה (14:32 12.10.2019)

אפרת שלום.האם אפשר לבשל את הבטטות לקרר
אותם ולחתוך לקוביות ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:44 12.10.2019)

כן.

avatar
ורד (22:05 27.09.2019)

לגבי התיבול
חרדל רגיל זה גם בסדר? או חייב דיז’ון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:44 28.09.2019)

אפשר גם חרדל רגיל.
שנה טובה 🌺

avatar
גל רייפמן (15:26 9.07.2019)

מתכון מעולה ופשוט
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:48 9.07.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה גל

avatar
מיכל (19:02 23.06.2019)

הי אפרת, האם יכול להתאים להחליף את הדבש במולסה? תודה, מיכל.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:10 23.06.2019)

נראה לי שכן.

avatar
דבי (11:17 24.05.2019)

אל תעני לשאלה הקודמת, אני מגלה עכשיו שאין לי עדשים שחורים.

אפשר להכין דבר כזה: לטגן בצל להוסיף גלגלי גזר קוביות בטטה ודלעת ולאדות יחד?

מה עוד מתאים?

כמה זמן?

איך היית מתבלת בצורה קלה וללא חרדל?

תודה רבה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:32 24.05.2019)

כן אפשר.
זה טעים גם בתיבול פשוט של מלח ופלפל שחור.
אגב, יש לי מתכון דומה רק שמכינים בתנור- ירקות כתומים בתנור.

avatar
דבי (10:45 24.05.2019)

אפשר בלי חרדל?

תיבול של פ. שחור ומלח לא יתאים?

תודה רבה לך שוב!

avatar
דבי (22:33 23.05.2019)

ערב טוב!

אפשר לשלב עדשים שחורים עם ירקות כשהעדשים הם המיעוט?

שהסלט יהיה חם עד חמים?

מעדיפה פחות בטטה משיקולי קלוריות.

אפשר תיבול לא מתוק או פחות מתוק – מה חייב?

תודה רבה ושבת שלום!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:52 24.05.2019)

כן אפשר.
הסלט יכול להיות חם עד חמים.
תפחיתי את כמות הדבש. תתחילי מחצי כפית ותטעמי.
שבת שלום 🌷

avatar
חיה (18:04 26.10.2019)

אני טיגנצי את הבטטות כשהיו מוכנות הוספתי למחבת את העדשים המבושלות וכל השאר וטיגנתי עוד קצת.יצא חם וטעים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:45 26.10.2019)

מעולה 🙂

avatar
קרינה (00:21 16.05.2019)

היי אפרת,
רוצה ממש להכין את הסלט רק בלי בטטות בעיות לא אוהבים אצלינו בטטות , מה ניתן לשים במקום? אכלתי במסעדה סלט שניקרא סלט בריאות עם עדשים שחורות סלק מגורד חי ניראה לי קצת גזר האם זה יתאים?וכמה מים מספיק לכיסוי המדדים השחורות בבישול לכסות את העדשים כסמ ואז לבשל כמו המתכון?
תודה רבה:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:29 16.05.2019)

היי קרינה,
במקום בטטה אפשר לשים דלעת, דלורית, גזר או תפו”א.
אם את רוצה להכין את סלט הבריאות אז יש לגרד גזר וסלק בפומפיה (לא ניסיתי אבל זה יכול להתאים).
המים צריכים לכסות את העדשים לפחות בגובה של 6 ס”מ.

avatar
אורלי (20:49 3.03.2019)

היי, האם ניתן להוסיף בצל מטוגן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 3.03.2019)

כן אפשר.

avatar
אורלי (21:03 3.03.2019)

תודה רבה ☺

avatar
סתיו (09:51 21.11.2018)

היי אפרת נראה סלט מאוד טעים. אני רוצה להכין לארוחה עם כ 30 איש, תוכלי לתת לי כמויות מתאימות… תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:41 21.11.2018)

היי סתיו,
אני חושבת שכדאי להכפיל את כל הכמויות ב-3, כולל של הרוטב.

avatar
אנונימית (11:50 31.07.2018)

היי אפרת!
האם אפשר להחליף את העדשים השחורות בעדשים כתומות? יש אפשרות כזו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:18 31.07.2018)

אפשר אבל לדעתי עדיף עדשים שחורות או ירוקות כי עדשים כתומות מתפרקות בבישול.

avatar
עינת (11:56 24.07.2018)

היי אפרת

האם המלחת הבטטה בהתחלה זה רק בשביל הטעם או שיש לזה תפקיד אחר?
אם אוסיף מים לטיגון הבטטה זה ישנה ?

פשוט זה מתייבש לי אחרת .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:21 24.07.2018)

זה כדי לזרז ריכוך. אפשר לוותר על זה.
אין בעיה להוסיף מים.

avatar
לימור (00:38 16.06.2018)

הי,
האם אפשר להחליף את הדבש/מייפל בסילאן (העדפה אישית של בני הבית)? אם כן, האם אותה כמות?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:43 16.06.2018)

כן, באותה כמות.

avatar
קרן (05:59 6.06.2018)

היי, אני רוצה להוסיף נפח לסלט, אפשר לשלב חסה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 6.06.2018)

נראה לי שכן.

avatar
אוקסנה (21:03 21.03.2018)

תודה רבה על המתכונים הנפלאים
אני רוצה להכין כמות גדולה לאירוח יום קודם,אפשרי?במידה וכן מתי לשים את הרוטב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:10 21.03.2018)

כן אפשר להכין יום קודם, לתבל ברוטב ולשמור במקרר בקופסה סגורה.

avatar
עינת (22:11 18.03.2018)

היי

אוהבת מאוד את האתר

הבנתי שאפשרי בלי חרדל

אך אם אוותר על הדבש והמייפל וכמובן החרדל

האם זה ישנה לטעם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:00 19.03.2018)

היי עינת,
תוספת החרדל והדבש/מייפל היא שעושה את התיבול קצת יותר מיוחד. כמובן שאפשר להכין גם בלי.

avatar
אורית (14:46 16.03.2018)

יצא טעים! צבעוני שמעתי בהצעת אחת המגיבות והוספתי אגוזים חמוציות ובצל סגול. יצא אליפות. תודה לאפרת ולמגיבים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:51 16.03.2018)

תודה אורית 🙂

avatar
יובל (12:50 16.03.2018)

מעוניין לעשות עדשים שחורות בלבד.האם ניתן לטגן בצל לפני שמוסיפים את העדשים? אלו תבלינים להוסיף לסיר בעת הבישול?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:44 16.03.2018)

אפשר לטגן בצל (אפילו מומלץ אם מוותרים על הבטטה). במקום הרוטב אפשר לתבל במלח לפי הטעם, מעט פלפל שחור, כחצי כפית כמון. מומלץ להוסיף גם שן שום כתושה או קצוצה.

avatar
אלינה (09:35 31.12.2017)

האם חובה חרדל ברוטב? נתקעתי בלי:/
אולי אפשר להחליף במשהו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:42 31.12.2017)

אם אין לך את יכולה לוותר.
שבוע נפלא 🙂

avatar
מרים (22:05 18.12.2017)

שלום אפרת, אני רוצה להכין את הסלט לכמות גדולה של אנשים (כ30 איש, כחלק מבופה), אז חשבתי להוסיף גם קינואה שתיתן עוד נפח. מתאים לדעתך?
ותודה על האתר הנהדר, אני משתמשת בו כל הזמן!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:39 19.12.2017)

כן, קינואה דווקא יכולה להתאים.
יום מקסים 🙂

avatar
דנה (11:02 13.12.2017)

האם הסלט צריך להיות בקערור לפני ההגשה?
ומתי לשים את הרוטב- לפני ההגשה? או לערבב ולהשאיר כמה שעות בחוץ/במקרר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:11 13.12.2017)

היי דנה,
מומלץ להגיש את הסלט כשהוא בטמפ’ החדר.
את הרוטב אפשר לשים כמה שעות לפני ההגשה ולשמור בחוץ. אם מכינים יום לפני – לשמור במקרר.

avatar
דיקלה (09:44 23.11.2017)

אם אני רוצה להכין מנה רק לבנאדם אחד, תוכלי לומר לי מהן הכמויות? תודה רבה על מתכונים מעולים =)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:47 23.11.2017)

היי דיקלה,
יש להכין מחצית כמויות:
רבע כוס עדשים שחורות
1 בטטה
כף עלי פטרוזיליה קצוצים
כפית עלי כוסברה קצוצים
רוטב לסלט: כף וחצי שמן זית, כף וחצי מיץ לימון טרי, חצי שן שום קטנה כתושה, כפית גדושה דבש/מייפל, רבע כפית חרדל דיז’ון, מעט מלח.

avatar
דיקלה (13:10 26.11.2017)

תודה רבה לך על המענה הזריז. ועוד שאלה.. יש משהו אחר שיכול להחליף חרדל? אני פחות מתחברת לטעם שלו. תודה ושבוע טוב

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:34 26.11.2017)

האמת שהטעם ה”חרדלי” בקושי מורגש אבל זה נותן טעם מיוחד בשילוב יתר החומרים.
אם את ממש ממש לא אוהבת אז פשוט תוותרי על החרדל.

avatar
נועה (19:43 2.11.2017)

אם אני אופה בתנור, על איזו טמפרטורה מומלץ? תודה רבה!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:33 2.11.2017)

180 מעלות.

avatar
הילה (19:20 14.10.2017)

הוספתי למתכון הזה גם: חמוציות, אגוזי מלך ושומשום יצא מעולה!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:33 14.10.2017)

תודה הילה, נשמע מעולה 🙂

avatar
אילנית (23:43 3.10.2017)

היי, אפשר להשתמש בעדשים מנומרות? האם הן מתפרקות בבישול? ואתם לגמריי מדהימים 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:19 4.10.2017)

היי אילנית,
אפשר. הן לא אמורות להתפרק בבישול.
חג שמח 🙂

avatar
נויה (19:54 24.08.2017)

האם ניתן להוסיף בצל סגול ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:42 24.08.2017)

כן, אפשר.

avatar
רחל (00:07 2.08.2017)

האם אפשר להשתמש בעדשים כתומות במקום שחורות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:59 2.08.2017)

בגדול אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהעדשים הכתומות מתפרקות בבישול ואינן נשארות שלמות כך שמבחינת מראה זה עלול להראות כמו עיסה.

avatar
אדוה כהן (14:10 29.06.2017)

שלום אם אין לי חרדל מה ממולץ במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:24 29.06.2017)

היי אדוה,
אם אין לך בכלל חרדל (רגיל או דיז’ון) פשוט תכיני בלי.

avatar
אדוה כהן (14:39 29.06.2017)

תודה רבה פשוט כיף וטעים כמו תמיד.

avatar
יונית (08:31 23.06.2017)

היי
רציתי לשאול אם אפשר לתבל את הסלט ולשמור במקרר? כמה זמן מחזיק מעמד?
תודה רבה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:45 23.06.2017)

היי יונית,
הסלט נשמר מתובל במקרר 2-3 ימים.
שבת שלום 🙂

avatar
Vamos madrid (13:08 4.06.2017)

אפשר גם להוסיף לסלט קוביות בולגרחת או גבינת עיזים זה סוף הדרך…

avatar
מיכל (15:53 14.05.2017)

מ ע ו ל ה ומזין! הוספתי גם פסטה מסולסלת ויצא מצויין! המון תודות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:59 14.05.2017)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

avatar
מיכל (22:37 11.01.2017)

היי, אפשר להשתמש בעדשים קפואות של סנפרוסט? אם כן האם צריך לבשל אותן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:28 11.01.2017)

היי מיכל,
אפשר. מומלץ לבשל אותן מעט עד שהן נעשות רכות לגמרי.

avatar
מרינה (08:22 7.01.2017)

יצא מעולה. הוספתי גם מעט עלי נענע קצוצים וגרעיני חמנייה שקליתי על מחבת.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:45 7.01.2017)

נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן

avatar
שיראל (23:48 5.01.2017)

אפשר לעשות את הסלט עם עדשים ירוקות במקום שחורות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:45 6.01.2017)

כן, אפשר.
שבת שלום 🙂

avatar
עדינה (09:13 23.12.2016)

הכנתי שבת שעברה. יצא טעים, מדהים ובריא!
האחיינות שלא נוגעות בבטטה טרפו את זה
לא היה לי דיז’ון שמתי חרדל רגיל+ מעט טריאקי
הולכת להכין עכשיו גם לשבת הקרובה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:37 23.12.2016)

מעולה 🙂 שמחה שיצא טעים.
תודה עדינה ושבת שלום!

avatar
צופיה-סדנת הסושי שלי (14:40 19.11.2016)

הכנתי את הסלט המושלם הזה והוא קטף ים מחמאות. הוספתי לו גם עלי רוקט, בצל סגול ואגוזי מלך קלויים במחבט. בתיבול הכנתי מעט טחינה עם סילאן לימון ושמן זית וזה שידרג מאד.
המתכונים כאן מושלמים ותודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:05 19.11.2016)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה צופיה

avatar
רחל (13:27 16.11.2016)

הי, להכנת העדשים בלבד: כמה מים צריך להוסיף לכל כוס עדשים? תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:31 16.11.2016)

היי רחל,
צריך להוסיף מים באופן שיכסו את העדשים בכ-3 ס”מ. לאחר שהעדשים מתרככים, מסננים אותם מעודפי המים.

avatar
גלית (14:48 29.09.2016)

היי,
אני רוצה להכין מספר סלטים לחג מהאתר שלך, רציתי לשאול האם במתכון הספציפי הזה (ובכל המתכונים באתר בכלל) צריך להשתמש בכפיות מדידה ובכוסות מדידה?
משמע, כוס = 240 מ”ל?
האם עדיף לשקול את העדשים?

אני מודה לך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:03 29.09.2016)

היי גלית,
בכל המתכונים באתר אני משתמשת בכוס זכוכית סטנדרטית עם ידית בנפח של 240 מ”ל (ראי תמונת הכוס) ועם כפות וכפיות רגילות של מטבח (ממתכת).
אין צורך לשקול את העדשים כי זה לא חייב להיות מדויק.
שנה טובה 🙂

avatar
חלה ביטרמן-אורון (08:31 29.10.2016)

יצא נפלא.
באחת הפעמים החלפתי עדשים שחורות בקינואה שחורה. יצא טעים,יפה ומלא תגובות חיוביות.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:23 29.10.2016)

נשמע מעולה 🙂

avatar
איילת (14:55 22.09.2016)

היי,
הסלט נראה טעים וקל להכנה (שזה חשוב!…). רציתי לשאול אם מתאים להוסיף בולגרית מגוררת לפני ההגשה (בהנחה שמגישים קר)?
תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:51 22.09.2016)

כן איילת, זה יכול להתאים בהחלט.

avatar
עפרה (17:34 29.08.2016)

טעים ובריא. שילוב מנצח!
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:10 29.08.2016)

תודה עפרה 🙂

avatar
עדי (19:13 12.08.2016)

אליפות!!!! תודה רבה לך!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:15 12.08.2016)

תודה עדי ושבת שלום 🙂

avatar
עליזה (11:56 12.08.2016)

הסלט טעים מאוד אימצתי אותו.. תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:23 12.08.2016)

תודה עליזה, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום

avatar
אתי (10:09 8.08.2016)

יצא סלט נהדר! תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:24 8.08.2016)

תודה אתי, שמחה שאהבת 🙂

avatar
מלי (23:41 6.08.2016)

היי:)
יש לי עדשים שחורות מונבטות.. האם גם אותן צריך לבשל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:27 7.08.2016)

היי מלי,
אני חושבת שכדאי לבשל אותן קצת במים רותחים עד לריכוך.
שבוע נפלא 🙂

avatar
לילי (18:10 5.08.2016)

יצא מעלף!!!
לא יכולתי להפסיק לאכול…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:40 5.08.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה לילי ושבת שלום

avatar
רבקה (22:19 30.07.2016)

יצא מעולה מעולה. תודה!
(החלפתי את הכוסברה בבצל ירוק)
טעים ובריא(:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:20 31.07.2016)

נשמע מעולה!
תודה רבקה 🙂

avatar
עירית (12:05 30.07.2016)

סלט קל להכנה ומצויין, במיוחד לטבעונים שבמשפחה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:42 30.07.2016)

תודה עירית 🙂

avatar
שלומית (16:08 14.11.2016)

היי רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום בטטה.ואם אין בטטה אפשר להכין את הסלט רק מעדשים שחורות.
אודה לך על התשובה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:32 14.11.2016)

היי שלומית,
במקום בטטה אפשר לשים דלעת, דלורית, גזר או תפו”א.

avatar
מיקי (17:39 28.07.2016)

היי,
האם שייך להוסיף גם בצל סגול כשמגישים קר כמובן?

תודה על המתכון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:44 28.07.2016)

היי מיקי,
אפשר אם אוהבים אבל יש לקצוץ את הבצל דק ולטגן אותו כמה דקות לפני שמוסיפים את קוביות הבטטה.

avatar
כרמל (12:46 14.07.2016)

אפשר להשתמש בעדשים ירוקות במקום שחורות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:02 14.07.2016)

כן כרמל, אפשר.

avatar
דנה (12:49 4.07.2016)

אני לא אוהבת לכתוב תגובות, אבל הכנתי כמה פעמים ויצא פשוט להיט אפילו שכל פעם שינית קצת את המינונים ואת המצרכים. פשוט נהדר!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:53 4.07.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה דנה! והמשך יום מקסים

avatar
איילת (15:26 14.05.2016)

יצא פנטסטי. תודה 🙂
הוספתי קצת בצל ירוק.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:45 14.05.2016)

תודה איילת, שמחה לשמוע 🙂

avatar
מעיין (01:00 14.05.2016)

הכנתי והוספתי גבינת פטה וכרוב.
יצא מדהים! ממש תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:43 14.05.2016)

נשמע מעולה 🙂
תודה מעיין

avatar
מיכל (18:43 14.04.2016)

האם צריך להשרות קודם את העדשים השחורות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:57 14.04.2016)

היי מיכל,
עדשים שחורות לא חובה להשרות. אפשר ישר לבשל אותן.

avatar
רעות (07:52 12.04.2016)

מה מומלץ יותר טיגון או אפייה? והאם לאכול חם או קר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:22 12.04.2016)

היי רעות,
לדעתי עדיף לאפות את קוביות הבטטה כי אז הן שומרות על צורתן.
אפשר לאכול פושר או קר.
יום נפלא 🙂

avatar
ענבר (12:27 22.03.2016)

סלט משגע !!!! הכנתי כבר 4 פעמים. המייפל משדרג את כל הסיפור פי כמה.. מומלץ בחום.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:40 22.03.2016)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום מקסים

avatar
איילת (09:14 20.03.2016)

שלום

האם ניתן להחליף את העדשים השחורות בעדשים כתומות או ירוקות? אם כן, האם יש שינוי מבחינת אופן הבישול שלהן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:36 20.03.2016)

היי איילת,
עדשים ירוקות יותר מתאימות מאחר ועדשים כתומות מתפרקות בבישול.
יש לבשלן באותו אופן עד שהן מתרככות, רק יכול להיות שזמן הבישול יהיה ארוך יותר בכ-10 דקות.
שבוע נפלא 🙂

avatar
שירן (19:22 14.03.2016)

המתכונים שלך מעולים כל מתכון שניסיתי עד כה הכל מוצלחים כולם תודה לך!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:36 14.03.2016)

תודה שירן! שמחה לשמוע 🙂

avatar
לורן (12:52 11.03.2016)

כמה מים לשים להכנת העדשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:20 11.03.2016)

היי לורן,
בסביבות 6 כוסות מים.
שבת שלום 🙂

avatar
אסנת (12:25 3.03.2016)

יצא מהמם!!!
פשוט,קליל ואני לא מפסיקה לטעום אם הצליח….

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:29 3.03.2016)

שמחה לשמוע!
תודה אסנת ובתאבון 😉

avatar
דפנה (20:39 29.02.2016)

נשמע מעולה! רציתי רק לדעת אם אפשר להחליף את הדבש/מייפל בסילאן או שלא מומלץ, והאם אחרי שמבשלים את העדשים צריך לשטוף אותם בזמן הסינון? (אני פשוט חדשה לכל העניין של הבישול ואף פעם לא בישלתי עדשים לכן אשמח לדעת ואם תוכלי לתת לי טיפים שברורים מאליו לגבי בישול העדשים)
תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:21 29.02.2016)

היי דפנה,
אפשר להמיר את הדבש בסילאן.
לגבי בישול העדשים- מניחים את העדשים בסיר, ממלאים במים (קחי בחשבון שהעדשים סופחים נוזלים לכן מומלץ שהמים יהיו בגובה של 4 ס”מ לפחות מגובה העדשים) ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים). לאחר שהמים רתחו מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך כ25 דקות עד שהעדשים נעשים רכים (מומלץ לטעום). מסננים את העדשים מהמים. אין צורך לשטוף אותם.
בהצלחה 😉

avatar
נופר (18:45 19.01.2016)

אם אני אופה את הבטטות בתנור, על איזה טמפרטורה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:02 19.01.2016)

180 מעלות.

avatar
עדי (18:22 17.01.2016)

האם ניתן להוסיף את הרוטב יום לפני ההגשה, או שעדיף ממש לפני?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:20 17.01.2016)

כן עדי, אפשר לתבל יום לפני ההגשה.

avatar
מיכל (14:01 7.01.2016)

תודה כל כל המתכונים אני זקוקה למתכונים טבעונים וגם ללאגלוטן תודה

avatar
מיטל (10:07 3.01.2016)

אחד הסלטים הטעימים שהכנתי. חוסל כולו!!!
מתכון מעולה והרוטב פצצה!!! תודה רבה לך על כל המתכונים שאת מעלה.
כל פעם שאני מחפשת מתכון אני נכנסת קודם כל לאתר שלך.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:27 3.01.2016)

תודה מיטל, איזה כיף לשמוע!
יום נפלא 🙂

avatar
חני (17:26 29.12.2015)

ערב טוב
אני סוכרתית ואסור לי מייפל ודבש אפשר להוריד ועדיין יצא טעים או להוסיף סוכר לוז?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:05 29.12.2015)

היי חני,
ממליצה לך לטעום ואם את חושבת שצריך להמתיק תוסיפי קצת סוכר לוז.

avatar
מיכל (12:24 20.12.2015)

שאלה.
האם להשתמש בחרדל דיז’ון עם גרגרים או בלי גרגרים?
מה טעים יותר?
מה נראה יפה יותר?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:34 20.12.2015)

היי מיכל,
לדעתי עם גרגירים.
שבוע מעולה 🙂

avatar
חני (13:56 3.12.2015)

מעולה מעולה!! הרוטב של הסלט ממש טוב וביחד עם הכל פשוט מוצלח. מאמצת!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:28 3.12.2015)

תודה חני! שמחה לשמוע 🙂

avatar
אורה (19:59 2.12.2015)

הי איפה קונים עדשים שחורות???

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:39 2.12.2015)

היי אורה,
ניתן למצוא בסופר בתוך שקית ארוזה (אני יודעת שיש של “סוגת”) ואפשר לקנות את זה במשקל בחנויות תבלינים וקטניות.

avatar
יוני (19:08 2.12.2015)

מתכון פשוט ומעולה.
אפשר לחסוך עבודה ולשים את קוביות הבטטות בתנור במקום לבשל ולטגן.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:36 2.12.2015)

תודה יוני, שמחה שאהבת 🙂

avatar
עוז (13:27 29.11.2015)

היי אפרת 🙂
חייב להגיד שמהרגע הראשון שנכנסתי לאתר כבר הרגשתי את האנרגיה המעולה בפנים ואת התשוקה לעשות אוכל טעים, בריא וזריז, בכלום זמן.
כיף גדול שאת מעבירה ממך הלאה בצורה כזו 🙂
הסלט יצא מעולה, כרגיל, כמו כמה מתכונים שכבר ניסיתי וכל אחד מהם יצא מצוין.
את אלופה, תמשיכי ככה!
אחלה שבוע, עוז 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:36 29.11.2015)

תודה רבה עוז!
איזה כיף לפתוח ככה את השבוע 😉
שבוע מעולה

avatar
חני (12:33 29.11.2015)

יצא מעולה!!! סלט טעים ויפה כל כך!
המון תודה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:34 29.11.2015)

שמחה לשמוע חני!
תודה ושבוע מעולה 🙂

avatar
דנה (08:25 10.11.2015)

היי
אני רוצה להכין את הסלט הזה לישיבת צוות בעבודה, יש כעשרה אנשים. בכמה היית ממליצה להכפיל כמויות? תודה (:!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:44 10.11.2015)

היי דנה,
אם חוץ מהסלט הזה יש כיבוד נוסף, אני ממליצה להכפיל ב-3.
אם זה רק הסלט הזה- להכפיל ב-4.
בכל אופן, אם את מכינה כמות גדולה אני ממליצה על האופציה של אפית הבטטות בתנור כך הן שומרות על צורתן (לפעמים כשמבשלים כמות גדולה של קוביות בטטה במחבת, הן עולות אחת על השניה והופכות לעיסה).
בהצלחה ויום נפלא 🙂

avatar
חנה (09:08 1.11.2015)

האם אפשר חרדל רגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:16 1.11.2015)

כן חנה, אפשר.
שבוע נפלא 🙂

avatar
רחל (11:28 29.10.2015)

האם אפשר להשתמש בעדשים ירוקים או כתומים או במאש במקום עדשים שחורים?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:31 29.10.2015)

היי רחל,
אפשר להשתמש בעדשים ירוקות או במאש.
יום נעים 🙂

avatar
הדסה שפינר (09:48 25.09.2020)

שאלה: האם אפשר להקפיא עדשים עם בטטות מבושלות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:02 25.09.2020)

לא ניסיתי, לא בטוחה.

avatar
מיטל (11:25 26.10.2015)

היי רציתי לשאול אפשר להכין את הסלט בלי חרדל ובלי כוסברה? מה לשים במקום? תודה .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:38 26.10.2015)

היי מיטל,
במקום כוסברה אפשר לשים כף עירית או בצק ירוק קצוצים. אם אין לך, שימי עוד כף עלי פטרוזיליה.
אפשר לוותר על החרדל.
יום נעים 🙂

לקריאת כל התגובות