זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 5-6 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
חצי כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
חצי כוס חמוציות מיובשות
גבעול סלרי קצוץ (גבעול + עלים)
תיבול לסלט: שליש כוס חומץ רגיל, כף מיץ לימון, 4 כפות שמן קנולה, כפית סוכר, שן שום כתושה, כשליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.
אופן הכנה:
-מערבבים את כל החומרים ומתבלים כשעה לפחות לפני ההגשה.
*שומרים במקרר.
ראו גם
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- סלט אנטיפסטי |
- סלט חסה חגיגי |
- סלט יווני |
- סלט רימונים צבעוני |
- סלט בורגול חגיגי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
אין עליך!
אני מארחת את חמותי שבת וכל המתכונים מפה…
רציתי לשאול אם אפשר לטבל ביום שישי בצהריים ולהגיש בסודת ליל שבת- (שעה 9 בערך)
כן:)
יצא מעולההה!!
תודה רבה
תודה שחזרת לשתף❤️
בוקר אור!
אפשר אבקת שום או גבישי שום?
רוטב במרכיבים האלו מלבד השום, אני שומרת חודשים במקרר,
אפשר לדעתך גם עם שום?
תודה לך!
בסלטים מומלץ להשתמש בשום טרי או קפוא.
אני שומרת רוטב עם שום עד שבוע במקרר.
האם זה מתאים גם עם כרוב סגול?
אני חושבת שכן.
היי אפרת
האם מכינים רק מכרוב ללא חמוציות וסלרי גם יהיה מוצלח?
כן
שבוע טוב,
רציתי לשאול האם הסלרי קריטי ובמה ניתן להחליף אותו?
שבוע טוב ומבורך,
אפשר לוותר על הסלרי או לשים במקום פטרוזיליה, כוסברה או שמיר.
תודה על התשובה המהירה.
גם, כמה גרם זה חצי כרוב? ( אני רוצה להשתמש בשקית של כרוב מגורד מוכן…)
400-500 גרם.
היי
איך זה בעצם שהסוכר נמס ולא נשאר גושים?
היי
הסוכר מעורבב עם שאר חומרי התיבול ולכן נמס(:
סלט מיוחד וטעים! חמצמץ ומתקתק בו זמנית!
(במקום עלי סלרי שמתי שמיר, ויתרתי על החומץ, שמתי שמן זית ובמקום סוכר מעט דבש). טעים.
תודה על המתכון.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
תודה רבה על האתר המדהים, לפני ארוע יודעת שתמיד אמצא פה משהו
האם יכולה להוסיף פלפל אדום / כתום / צהוב קצוץ לקוביות קטנות?
כן🙂
מושלם! הכנתי לשבת יצא נדיר וחמצמץ בדיוק כמו שרציתי קלעת לטעמי!! שבת שלום
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפרת סיאצ’י, את משהו לא רגיל! זה שאת מוצאת זמן – וסבלנות – לענות לכל שאלה (ויש לך עוד מתכונים שקוראיהם מבקשים עזרה) זה משהו לא רגיל. לא ראיתי כמוך לא בארץ וגם לא בחו”ל! כל הכבוד!
היי אמירה,
תודה רבה לך על המילים הטובות והפרגון😊
יאמייייי
רציתי סלט כרוב חמצמץ, כמובן כמו תמיד הגעתי לאתר שלך…
בול מה שרציתי! טעים, מפנק וקל בטירוף
שמחה שאהבת את המתכון😊
תודה שחזרת לשתף!
היי אפרת,
אני רוצה להכין ל 17 סועדים. קילו קצוץ יספיק?
ואפשר במקום סלרי לשים בצל ירוק?
היי,
קילו כרוב עלול שלא להספיק.
תכיני לפחות קילו וחצי כרוב עם כוס וחצי חמוציות ו2-3 גבעולי סלרי. את מרכיבי התיבול תכפילי פי 3.
אפשר לשים בצל ירוק במקום סלרי.
היי, אם אני רגישה למיץ לימון, זה בסדר אם אני יוותר על זה או שיש משהו שאפשר לשים במקום?
היי,
הלימון מאד מוסיף אבל אם יש בעיה להשתמש בו אפשר לוותר עליו.
מתכון מושלם, התחסל ברגע ואמרו לי להכין יותר בפעם הבאה, אם אני עושה מכרוב שלם, האם אני מכפילה את כל הכמות של הרוטב, או רק מגדילה מעט, ואם מגדילה אז בכמה?
חוץ מזה ממש אוהבת את האתר והמתכונים הפשוטים והטעימים!! תודה.
היי,
איזה כיף שיצא מוצלח ושנהניתם מהמתכון(:
אם את משתמשת בכרוב שלם תכפילי גם את כמויות התיבול פי 2.
היי אפרת עד כמה זה נורא אם לא אשים שום?
היי,
השום מוסיף מאד אבל אפשר לוותר עליו.
היי אפרת, אני רוצה להכין את הסלט לליל הסדר. אנחנו נהיה 11 אנשים. לדעתך זה מספיק או שכדאי להכפיל כמויות (בהנחה שכל אחד לוקח כמה כפות?)
היי,
ממליצה להכין כמות כפולה פי 2(:
חג שמח!
היי אפרת,
מקווה שתעני לי במהרה (:
אפשר להחליף את החמוציות בגרגרי רימון? ואת הסלרי בפטרוזיליה?
היי מארי,
אפשר לשתי השאלות(:
חג שמח!
את מהממת!! תודה על התשובה המהירה.
אותם כמויות, נכון?
חג שמח ובריא!!
כן, חצי כוס גרגירי רימון וכמה עלי פטרוזיליה לפי הטעם🌺
כמה שומשום קלוי להוסיף כשאני מכפילה את כמות הסלט?
כשליש כוס/שני חופנים.
וואו בא לי בזמן בדיוק חיפשתי טיבול טוב וטעים ומצאתי את המתכון הזה מוצלח ביותר הייתי ממליצה לפנק בחמוציות ובלימון זה מוסיף המון
תודה טליה😊
היי אפרת
אפשר לשים שמן זית במקום שמן קנולה? או שזה פוגע בטעם?
תודה!
כן אפשר.
היי אפרת
דבר ראשון- תודה!!! המתכונים שלך מעולים!!!
כדאי להוסיף פקאן מסוכר? הוא ישתלב טוב בסלט?
כן.
היי
המתכונים שלך נהדרים …
שאלונת… יש אפשרות להחליף את הסוכר במייפל?
כן.
נפלא. הוספתי תפוח וכמה סוגי אגוזים קלויים טיפונת שמן סומסום ויצא טעים מאוד. תודה
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
טעים וקליל! תודה רבה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
שלום אפרת, כמה גרם כרוב קצוץ מקביל לחצי ראש, בבקשה?
500-600 גרם.
היי
יתאים חומץ ביין לבן פה ?
ולגבי סוכר חום
תודה
לגבי החומץ- אני חושבת שכן. כדאי להוסיף בהדרגה ולטעום.
לגבי הסוכר – כן.
יצא צויין, קל מאד להכנה.
נכנס לרפרטואר שלי.
שמחה שאהבת 🙂
תודה חדוה
היי אפרת 🙂
האם מתאים להוסיף שקדים במקום הסלרי?
היי דנה,
במקום סלרי אפשר לשים קצת עלי פטרוזיליה קצוצים ובלי קשר אפשר להוסיף שקדים.
הי אפרת,
אפשר להחליף את הסוכר בסילאן?
אם כן כמה לשים במקום?
תודה
אפשר להתחיל בכפית ולטעום.
יום מקסים 🙂
סלט פשוט ומהיר להכנה והכי חשוב מושלם!!!!!!
תודה עינבר 🙂
היי אפרת, תודה על כל המתכונים הנפלאים,רציתי לשאול אם לדעתך אפשר להחליף את הסלרי בקולורבי ?
אפשר. אני ממליצה לגרד את הקולורבי בפומפיה גסה. אם אין לך עלי סלרי אפשר להוסיף קצת עלי פטרוזיליה קצוצים.
היי אפרת!
אשמח לדעת מדוע רשמת שזה חשוב לתבל את הסלט לפחות שעה לפני ההגשה.
תודה 🙂
היי מורן,
כדי שהטעמים ייספגו והכרוב יתרכך מעט.
היי
התבקשתי להביא לאירוע סלט כרוב..האם ניתן להכין יום מראש כולל התיבול? או שכדאי לשמור בנפרד את הרוטב?
היי דור,
אפשר להכין את הסלט והרוטב יום לפני אך מומלץ לשמור בנפרד. כשעה-שעתיים לפני יש לתבל.
הי אפרת וחג שמח.
ראשית- האתר שלך פשוט מקסים ומעולה. אשרייך.
אין לי חומץ. שווה להכין עם מיץ לימון? אולי לחזק טעמים עם פטרוזיליה..
חג שמח ושבת שלום
היי הדס,
במקום חומץ אפשר לשים מיץ לימון באותה כמות. אפשר להוסיף גם קצת פטרוזיליה.
חג שמח 🙂
סלט נדיר!!!!!! אין בו מקום לטעויות
תודה
תודה נתי, שמחה שאהבת 🙂
אחרי שאכלנו בצהרים נשאר עוד סלט. סיננתי מהרוטב ואכלתי ביום שאחרי. פשוט מעולה. טעים יותר מביום ההכנה.
מתה על מתכונים של 3-4 רכיבים.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יום מקסים 🌺
תמיד אני מפחדת מהחומץ , נראה לי נורא דומיננתי. אף פעם אני לא יודעת מתי לשים חומץ רגיל ומתי בלסמי. מה ההבדל ?? תודה
היי דפנה,
אלה שני סוגים שונים בטעם. חומץ רגיל פחות דומיננטי בטעם מחומץ בלסמי.
אין שבת בלי הסלט הזה ! מתכון מנצח !! תודה !!!
תודה נעמי 🙂
שבת שלום!
הי אפרת
אני צריכה להכין את הסלט הזה ל30 איש
תןכלי לכתוב לי כמויות (קניתי 2 חבילות כרוב קצוץ של 1 ק”ג כל אחת)
ותודה רבה על כל המתכונים הנהדרים שלך!!
היי רחלי,
ל-2 ק”ג כרוב קצוץ מומלץ להכפיל את כמויות התיבול ב-4: כוס ושליש חומץ, 4 כפות מיץ לימון, כשליש כוס שמן קנולה, 2 כפות סוכר, 4 שיני שום כתושות, בסביבות כפית ושליש מלח, כרבע כפית פלפל שחור.
יש להוסיף 2 כוסות חמוציות וכ-4 גבעולי סלרי קצוצים (כול להעלים).
יום מקסים 🙂
האם חומץ בלסמי יכול להחליף את החומץ?
מקדימה תודה
היי יערית,
במקרה הזה לא.
שבת שלום 🙂
שלום – כל כך נהנית תמיד להכין את המתכונים שלך! לגבי מתכון זה – פחות אוהבים את הטעם של סלרי אצלינו – מה ניתן להכניס במקום שיתן גם את אותו תחושת הקרנצ’יות? תודה!
היי תמר,
לא חייבים לשים סלרי. יש קראנצ’יות מספיקה בכרוב.
אם את רוצה להוסיף טעם נוסף אפשר לשים גזר מגורד או מעט פטרוזיליה קצוצה או מעט פקאנים מסוכרים חתוכים.
צימוקים אפשר?
כן אפשר. מומלץ לשלב עם החמוציות.
תיקון. לא ממש ידוע לי כיצד להשתמש בזה אשמח לטיפים ממך. תודה
היי מזל,
אני ממליצה לקרוא את חוברת ההוראות מאחר ויש כל מיני סוגים. בגדול אני חושבת שכן כדאי לשמן את הפלטה לפני השימוש.
לגבי שניצלים, אני לא בטוחה. צריך לקרוא מה רשום.
שבת שלום 🙂
תודה רבה על התגובה המהירה. גם בפעם הקודמת הגבת מהר ולא שמתי לב מאחר ומאחר והתגובה שלך מופיעה מתחת לשאלה ולא מעל. רק אח”כ ראיתי שהגבת. הרבה תודות ויישר כח על על המתכונים הנפלאים ועל שאת עונה בסבלנות רבה לכולם!!!
יש לי כרוב סגול זה לא נראה לי מתאים, נכון?,
אם לא- יש לך מתכון לכרוב סגול?
תודה
היי,
כרוב סגול פחות מתאים למתכון הזה. מצרפת מתכונים עם כרוב סגול:
כרוב אדום מבושל
סלט כרוב אדום במיונז
סלט כרוב חמוץ (*אפשר להכין רק עם כרוב סגול)
שבת שלום 🙂
ערב טוב.רוצה לשאול משהו שלא קשור למתכון. קניתי פלטה יצוקה לבישול וצליה,ידוע לך איך משתמשים בזה. כלומר עם שמן בלי. והאם ניתן לצלות על זה גם שניצלים? תודה רבה
מדהים כמה שטעים, והתיבול בול (:. במקום חמוציות הוספתי אוכמניות מיובשות ללא סוכר (יותר מתוק, יותר טעים ויותר דיאטתי) ויצא ממש מושלם.
אם נגיד אני מכינה מכרוב חתוך בשקית, כמה לדעתך זה חצי קילו בגרמים?
היי ענת,
שמחה שיצא טעים.
אני מניחה שחצי כרוב לבן חתוך יוצא בסביבות 500 גרם.
יום מקסים 🙂
יצא מושלם! הוספתי שומשום קלוי ששדרג את הכל.
גם לי נשאר רוטב, הוא מצוין לכל סלט. תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שרה ושבוע נפלא
כמה שומשום קלוי להוסיף?
היי סיגל,
לא חייב להוסיף שומשום. שימי חופן נדיב🙂
יצא מאד, מאד טעים וכ”כ יפה לעינים!
(אפשר לשמור את הרוטב במקרר, לתקופה?)
עשינו גם את החמין שלך ויצא מעולה שבמעולה ואת העוף עם פרות יבשים” ויצא מצוין.
תודה רבה לך ושבוע טוב!
שבוע טוב דבי 🙂
שמחה שיצא טעים.
את הרוטב אפשר לשמור במקרר בסביבות שבוע אני מניחה.
אפשר לוותר על הסלרי?
כן, אפשר.
יצא מצוין!!
תודה
תודה שחזרת לעדכן ושבוע טוב 🙂
נשמע ונראה נהדר.
אולי לשבת. לכמה זמן מחזיק יחד עם התיבול?
החומץ חשוב או אפשר יותר לימון במקום? (לפעמים אפשר להחליף).
לכאן ובכלל: כמה גבישי שום או א. שום יחליפו שן שום?
תודה רבה!
לדעתי זה יכול להחזיק כ-3 ימים במקרר. קחי בחשבון שיום למחרת הצבע של החמוציות קצת יורד (לא משהו קריטי).
לא כדאי לוותר על החומץ בכלל אבל אני חושבת שכן אפשר לשים לימון במקום חלק מכמות החומץ.
אבקת שום ושום טרי לא תמיד נותנים את אותו הטעם בדיוק. בכל אופן, אפשר להמיר שן שום בכשליש כפית שטוחה אבקת שום.
מתכון לסלט כרוב לבן עם חמוציות
אני צריכה כמות ל 50 איש כמה כרוב קצוץ צריך?
וגם מה הכמויות של הרוטב?
ל-50 איש תכפילי את הכמויות במתכון פי 10.
נראה סלט שווה!
אפשר להחליף את השמן קנולה בשמן זית?
אפשר להשתמש בחמוציות מקופסה קפואה (לא מסוכרות)?
היי ענת,
אפשר לשים שמן זית (רצוי שהוא יהיה בטעם מעודן ולא חזק מידי).
הכוונה לחמוציות מיובשות. חמוציות רגילות קפואות פחות מתאימות למתכון.