שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 5-6 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

חצי כרוב לבן חתוך לרצועות דקות

חצי כוס חמוציות מיובשות

גבעול סלרי קצוץ (גבעול + עלים)

תיבול לסלט: שליש כוס חומץ רגיל, כף מיץ לימון, 4 כפות שמן קנולה, כפית סוכר, שן שום כתושה, כשליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור.

אופן הכנה:

-מערבבים את כל החומרים ומתבלים כשעה לפחות לפני ההגשה.

*שומרים במקרר.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מאפינס שוקולד
סלט בורגול עם פירות יבשים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
סיגל (08:56 17.03.2021)

כמה שומשום קלוי להוסיף כשאני מכפילה את כמות הסלט?

מתכונים ב-10 דקות (10:09 17.03.2021)

כשליש כוס/שני חופנים.

טליה (15:19 2.03.2021)

וואו בא לי בזמן בדיוק חיפשתי טיבול טוב וטעים ומצאתי את המתכון הזה מוצלח ביותר הייתי ממליצה לפנק בחמוציות ובלימון זה מוסיף המון

מתכונים ב-10 דקות (16:13 2.03.2021)

תודה טליה😊

לימור (14:47 7.08.2020)

היי אפרת
אפשר לשים שמן זית במקום שמן קנולה? או שזה פוגע בטעם?
תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:27 9.08.2020)

כן אפשר.

אסתר (13:25 7.08.2020)

היי אפרת
דבר ראשון- תודה!!! המתכונים שלך מעולים!!!
כדאי להוסיף פקאן מסוכר? הוא ישתלב טוב בסלט?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:26 9.08.2020)

כן.

אילי (02:58 1.05.2020)

היי
המתכונים שלך נהדרים …
שאלונת… יש אפשרות להחליף את הסוכר במייפל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:08 1.05.2020)

כן.

א.כ (16:27 29.03.2020)

נפלא. הוספתי תפוח וכמה סוגי אגוזים קלויים טיפונת שמן סומסום ויצא טעים מאוד. תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:53 29.03.2020)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

מריה (21:07 20.02.2020)

טעים וקליל! תודה רבה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:09 20.02.2020)

שמחה לשמוע 🙂

דנה (18:34 18.12.2019)

שלום אפרת, כמה גרם כרוב קצוץ מקביל לחצי ראש, בבקשה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:49 18.12.2019)

500-600 גרם.

עינת (19:16 30.04.2019)

היי

יתאים חומץ ביין לבן פה ?

ולגבי סוכר חום

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:46 30.04.2019)

לגבי החומץ- אני חושבת שכן. כדאי להוסיף בהדרגה ולטעום.
לגבי הסוכר – כן.

חדוה רוט (14:12 22.02.2019)

יצא צויין, קל מאד להכנה.
נכנס לרפרטואר שלי.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:48 22.02.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה חדוה

דנה (17:30 3.09.2018)

היי אפרת 🙂
האם מתאים להוסיף שקדים במקום הסלרי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:24 3.09.2018)

היי דנה,
במקום סלרי אפשר לשים קצת עלי פטרוזיליה קצוצים ובלי קשר אפשר להוסיף שקדים.

לימור (10:24 29.05.2018)

הי אפרת,
אפשר להחליף את הסוכר בסילאן?
אם כן כמה לשים במקום?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:36 29.05.2018)

אפשר להתחיל בכפית ולטעום.
יום מקסים 🙂

עינבר (14:59 6.05.2018)

סלט פשוט ומהיר להכנה והכי חשוב מושלם!!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:20 6.05.2018)

תודה עינבר 🙂

אסתי (19:35 3.05.2018)

היי אפרת, תודה על כל המתכונים הנפלאים,רציתי לשאול אם לדעתך אפשר להחליף את הסלרי בקולורבי ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:47 3.05.2018)

אפשר. אני ממליצה לגרד את הקולורבי בפומפיה גסה. אם אין לך עלי סלרי אפשר להוסיף קצת עלי פטרוזיליה קצוצים.

מורן (23:11 13.04.2018)

היי אפרת!
אשמח לדעת מדוע רשמת שזה חשוב לתבל את הסלט לפחות שעה לפני ההגשה.
תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:48 14.04.2018)

היי מורן,
כדי שהטעמים ייספגו והכרוב יתרכך מעט.

דור (15:38 12.04.2018)

היי
התבקשתי להביא לאירוע סלט כרוב..האם ניתן להכין יום מראש כולל התיבול? או שכדאי לשמור בנפרד את הרוטב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:57 12.04.2018)

היי דור,
אפשר להכין את הסלט והרוטב יום לפני אך מומלץ לשמור בנפרד. כשעה-שעתיים לפני יש לתבל.

הדס (14:58 5.04.2018)

הי אפרת וחג שמח.
ראשית- האתר שלך פשוט מקסים ומעולה. אשרייך.
אין לי חומץ. שווה להכין עם מיץ לימון? אולי לחזק טעמים עם פטרוזיליה..
חג שמח ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:30 5.04.2018)

היי הדס,
במקום חומץ אפשר לשים מיץ לימון באותה כמות. אפשר להוסיף גם קצת פטרוזיליה.
חג שמח 🙂

נתי (07:44 9.03.2018)

סלט נדיר!!!!!! אין בו מקום לטעויות
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:52 9.03.2018)

תודה נתי, שמחה שאהבת 🙂

o (03:53 29.01.2018)

אחרי שאכלנו בצהרים נשאר עוד סלט. סיננתי מהרוטב ואכלתי ביום שאחרי. פשוט מעולה. טעים יותר מביום ההכנה.
מתה על מתכונים של 3-4 רכיבים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:06 29.01.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יום מקסים 🌺

דפנה (14:26 24.01.2018)

תמיד אני מפחדת מהחומץ , נראה לי נורא דומיננתי. אף פעם אני לא יודעת מתי לשים חומץ רגיל ומתי בלסמי. מה ההבדל ?? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:59 24.01.2018)

היי דפנה,
אלה שני סוגים שונים בטעם. חומץ רגיל פחות דומיננטי בטעם מחומץ בלסמי.

נעמי בורנשטיין (14:22 22.12.2017)

אין שבת בלי הסלט הזה ! מתכון מנצח !! תודה !!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:06 22.12.2017)

תודה נעמי 🙂
שבת שלום!

רחלי (10:29 30.10.2017)

הי אפרת
אני צריכה להכין את הסלט הזה ל30 איש
תןכלי לכתוב לי כמויות (קניתי 2 חבילות כרוב קצוץ של 1 ק”ג כל אחת)
ותודה רבה על כל המתכונים הנהדרים שלך!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:32 30.10.2017)

היי רחלי,
ל-2 ק”ג כרוב קצוץ מומלץ להכפיל את כמויות התיבול ב-4: כוס ושליש חומץ, 4 כפות מיץ לימון, כשליש כוס שמן קנולה, 2 כפות סוכר, 4 שיני שום כתושות, בסביבות כפית ושליש מלח, כרבע כפית פלפל שחור.
יש להוסיף 2 כוסות חמוציות וכ-4 גבעולי סלרי קצוצים (כול להעלים).
יום מקסים 🙂

יערית (12:24 2.06.2017)

האם חומץ בלסמי יכול להחליף את החומץ?
מקדימה תודה

מתכונים ב-10 דקות (12:36 2.06.2017)

היי יערית,
במקרה הזה לא.
שבת שלום 🙂

תמר קמינס (18:10 24.05.2017)

שלום – כל כך נהנית תמיד להכין את המתכונים שלך! לגבי מתכון זה – פחות אוהבים את הטעם של סלרי אצלינו – מה ניתן להכניס במקום שיתן גם את אותו תחושת הקרנצ’יות? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (23:06 24.05.2017)

היי תמר,
לא חייבים לשים סלרי. יש קראנצ’יות מספיקה בכרוב.
אם את רוצה להוסיף טעם נוסף אפשר לשים גזר מגורד או מעט פטרוזיליה קצוצה או מעט פקאנים מסוכרים חתוכים.

:g (20:20 21.05.2017)

צימוקים אפשר?

מתכונים ב-10 דקות (21:14 21.05.2017)

כן אפשר. מומלץ לשלב עם החמוציות.

מזל (23:02 11.05.2017)

תיקון. לא ממש ידוע לי כיצד להשתמש בזה אשמח לטיפים ממך. תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:02 12.05.2017)

היי מזל,
אני ממליצה לקרוא את חוברת ההוראות מאחר ויש כל מיני סוגים. בגדול אני חושבת שכן כדאי לשמן את הפלטה לפני השימוש.
לגבי שניצלים, אני לא בטוחה. צריך לקרוא מה רשום.
שבת שלום 🙂

מזל (23:46 14.05.2017)

תודה רבה על התגובה המהירה. גם בפעם הקודמת הגבת מהר ולא שמתי לב מאחר ומאחר והתגובה שלך מופיעה מתחת לשאלה ולא מעל. רק אח”כ ראיתי שהגבת. הרבה תודות ויישר כח על על המתכונים הנפלאים ועל שאת עונה בסבלנות רבה לכולם!!!

אפרת ציפורה (22:56 11.05.2017)

יש לי כרוב סגול זה לא נראה לי מתאים, נכון?,
אם לא- יש לך מתכון לכרוב סגול?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (07:57 12.05.2017)

היי,
כרוב סגול פחות מתאים למתכון הזה. מצרפת מתכונים עם כרוב סגול:
כרוב אדום מבושל
סלט כרוב אדום במיונז
סלט כרוב חמוץ (*אפשר להכין רק עם כרוב סגול)
שבת שלום 🙂

מזל (22:46 11.05.2017)

ערב טוב.רוצה לשאול משהו שלא קשור למתכון. קניתי פלטה יצוקה לבישול וצליה,ידוע לך איך משתמשים בזה. כלומר עם שמן בלי. והאם ניתן לצלות על זה גם שניצלים? תודה רבה

ענת (08:43 16.03.2017)

מדהים כמה שטעים, והתיבול בול (:. במקום חמוציות הוספתי אוכמניות מיובשות ללא סוכר (יותר מתוק, יותר טעים ויותר דיאטתי) ויצא ממש מושלם.

אם נגיד אני מכינה מכרוב חתוך בשקית, כמה לדעתך זה חצי קילו בגרמים?

מתכונים ב-10 דקות (09:34 16.03.2017)

היי ענת,
שמחה שיצא טעים.
אני מניחה שחצי כרוב לבן חתוך יוצא בסביבות 500 גרם.
יום מקסים 🙂

שרה (20:59 5.03.2017)

יצא מושלם! הוספתי שומשום קלוי ששדרג את הכל.
גם לי נשאר רוטב, הוא מצוין לכל סלט. תודה!

מתכונים ב-10 דקות (21:27 5.03.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שרה ושבוע נפלא

סיגל (08:54 17.03.2021)

כמה שומשום קלוי להוסיף?

מתכונים ב-10 דקות (10:08 17.03.2021)

היי סיגל,
לא חייב להוסיף שומשום. שימי חופן נדיב🙂

דבי (20:03 11.02.2017)

יצא מאד, מאד טעים וכ”כ יפה לעינים!

(אפשר לשמור את הרוטב במקרר, לתקופה?)

עשינו גם את החמין שלך ויצא מעולה שבמעולה ואת העוף עם פרות יבשים” ויצא מצוין.

תודה רבה לך ושבוע טוב!

מתכונים ב-10 דקות (23:32 11.02.2017)

שבוע טוב דבי 🙂
שמחה שיצא טעים.
את הרוטב אפשר לשמור במקרר בסביבות שבוע אני מניחה.

אסתי (23:25 8.02.2017)

אפשר לוותר על הסלרי?

מתכונים ב-10 דקות (08:32 9.02.2017)

כן, אפשר.

אסתי (23:11 11.02.2017)

יצא מצוין!!
תודה

מתכונים ב-10 דקות (23:33 11.02.2017)

תודה שחזרת לעדכן ושבוע טוב 🙂

דבי (19:36 6.02.2017)

נשמע ונראה נהדר.

אולי לשבת. לכמה זמן מחזיק יחד עם התיבול?

החומץ חשוב או אפשר יותר לימון במקום? (לפעמים אפשר להחליף).

לכאן ובכלל: כמה גבישי שום או א. שום יחליפו שן שום?

תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (21:26 6.02.2017)

לדעתי זה יכול להחזיק כ-3 ימים במקרר. קחי בחשבון שיום למחרת הצבע של החמוציות קצת יורד (לא משהו קריטי).
לא כדאי לוותר על החומץ בכלל אבל אני חושבת שכן אפשר לשים לימון במקום חלק מכמות החומץ.
אבקת שום ושום טרי לא תמיד נותנים את אותו הטעם בדיוק. בכל אופן, אפשר להמיר שן שום בכשליש כפית שטוחה אבקת שום.

ענת (17:21 6.02.2017)

נראה סלט שווה!
אפשר להחליף את השמן קנולה בשמן זית?
אפשר להשתמש בחמוציות מקופסה קפואה (לא מסוכרות)?

מתכונים ב-10 דקות (17:42 6.02.2017)

היי ענת,
אפשר לשים שמן זית (רצוי שהוא יהיה בטעם מעודן ולא חזק מידי).
הכוונה לחמוציות מיובשות. חמוציות רגילות קפואות פחות מתאימות למתכון.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.