שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 2.5-3 שעות

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

1 קילו שריר הזרוע (מס’ 8) חתוך לקוביות גדולות

4 שיני שום כתושות

2 כוסות (480 מ”ל) מים

2 כפות סילאן

כפית מלח, מעט פלפל שחור

אופן ההכנה

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבשר כדקה מכל צד (רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק).

-מוסיפים מים, שום כתוש, סילאן, מלח, פלפל שחור ומכסים את הסיר. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר מכן מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 2.5-3 שעות, עד שהבשר מתרכך (יש לוודא שהתבשיל לא מתייבש. אם כן, יש להוסיף מים).

הפעל טיימר (02:30:00)
+
טיימר פועל

טיפים והערות

*מומלץ להניח לתבשיל לנוח בסיר מכוסה כשעה לפחות לפני ההגשה.

*ניתן להכין בסיר לחץ. זמן הבישול – 55 דקות מרגע שהסיר שורק.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מוס שוקולד מקרם קוקוס
עוגיות סילאן לפסח

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אנאל (00:57 16.05.2021)

היי אפרת!
שוב תודה על מתכון מוצלח ביותר ♥, התענגנו בפסח עם המתכון הזה.
הבשר יצא רך וטעים כל כך שרצו עוד ועוד 😄.

רציתי לשאול האם המתכון מתאים לכל סוג בשר או דווקא לזרוע?
ואם זה מתאים רק לזרוע, האם יש מתכון שתוכלי להמליץ לי עבור בשר מס’ 5 שהוא כבר פרוס?

מתכונים ב-10 דקות (01:48 16.05.2021)

היי אנאל,
שמחה כל כך שאהבתם את המתכון!
אפשר להשתמש כאן בכל בשר שמתאים לבישול ארוך. בשר 5 מתאים גם לבישול ארוך וגם לבישול קצר, לכן אפשר בהחלט להכין אותו לפי המתכון הזה.
חג שמח🌺

MERAV (18:52 6.12.2020)

ערב טוב,
רציתי לדעת האם מתאים להכין עם צלעות עגל?
אם לא, את יודעת איך להכין אותו בלי שיתייבש,
אשמח לעזרתך🙂

אנונימי (11:35 7.12.2020)

אני אוהב להכין ככה, לא מתייבש לי אף פעם-
מצרכים:
3-4 כפות שמן
1 ק”ג צלעות בקר ישראלי טרי, חתוך לרצועות עבות
3-4 בצלים בינוניים, קלופים ופרוסים
שיניים מ-1-2 ראשי שום, קלופות
1 כוס יין לבן יבש
1 מקל קינמון (או 1/2 כפית קינמון טחון)
חופן שזיפים מיובשים
כף סילאן
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה-
1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול מעל להבה בינונית-גבוהה ומשחימים היטב את נתחי הבשר, כ-3-2 דקות מכל צד עד לקבלת קבלת צבע יפה.
2. מוסיפים לסיר את הבצל והשום, מטגנים מעל להבה בינונית כ-3 דקות תוך כדי בחישה ומוסיפים את היין.
3. בעזרת כף עץ מסירים את כל המשקעים שנדבקו לתחתית הסיר, מחזירים לסיר את הבשר (יחד עם הנוזלים שהגיר), מוסיפים את הקינמון, הסילאן, השזיפים המיובשים ומים עד כיסוי.
4. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים כשעתיים וחצי עד שהבשר רך לחלוטין (אם במהלך הבישול תכולת הסיר נראית יבש מדי, מוסיפים עוד מים ומערבבים).

ספיר (15:11 9.05.2020)

היי פחות קשור למתכון..לגבי הספרים איזה כדאי לי לרכוש? אני רוצה לאכול תזונה בריאה..חשבתי על הספר מתכונים נבחרים ודיאטטים ומתלבטת בעוד 1..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:46 9.05.2020)

היי ספיר,
ראיתי שרכשת בסוף ועשית בחירה טובה 🙂

ספיר (21:20 9.05.2020)

היי כן חח,
לקחתי מתכונים לילדים ראיתי שיש שם בישול ועופות ודגים..אז חשבתי שזה יכול להתאים גם בלי קשר לכותרת..

Shani Z (16:16 17.04.2020)

הי אפרת, האתר שלך מדהים עד פרטי פרטים! כל מה שהכנתי תמיד היה מוצלח! ❤️
שאלה: אם אני רוצה להוסיף פטריות מהקופסא, באיזה שלב להוסיף אותם? בתחילת הבישול או בסוף?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:03 17.04.2020)

היי שני 🙂
אם אלה פטריות משימורים אז אפשר להוסיף אחרי שעה וחצי של בישול.
אם אלה פטריות טריות אפשר לשים מהתחלה.

... (14:34 16.04.2020)

פרט שולי: את הזרוע לא נהוג לאכול בחג, זה לקערת הסדר ולברכות, כזכר לקורבן הפסח, נשאר עד הבוקר ולא לאכילה.

אמא לתינוקות (02:05 17.04.2020)

זה עניין של מנהגים. יהודי תימן כן נהגו לאכול.

אמא לתינוקות (02:07 17.04.2020)

וגם זה לא חייב להיות חלק \”הזרוע\” ממש. יכול להיות כל בשר אחר. תעיינו בהלכה לפני שאתם יוצאים בקריאות כלשהן..בשורות טובות.

אקרמן רעיה (13:54 15.04.2020)

אפרת שלום לם ומועדים לשמחה
המתכון יצא טעים מאוד. הוספתי לקראת הסוף קניידלך יצא מעדן.תודה לך על מתכונים הקלים והטעמים.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:27 15.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רעיה

שאול (18:27 12.04.2020)

האם ניתן להכין עם בשר מספר 6 או 4? מה נדרש לשנות במתכון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:01 12.04.2020)

כן אפשר.
אין שינוי במתכון.

לאה אלכביר (02:33 8.04.2020)

היי רוצה להכין למחר לחג , יש לי קוביות טריות אבל חצי קילו מה לשנות במתכון? וראיתי שכתבת שאפשר להוסיף ירקות.
זה טעים והולך אם זה?? או שמיותר? (תפוח אדמה / בטטה / גזר / פטריות שימורים) תודה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:35 8.04.2020)

אפשר להוסיף ירקות. אם את מוסיפה אין שינוי בכמויות (מלח- שימי כפית שטוחה).
חג שמח 🌺

ליאת אלכביר (02:56 18.09.2020)

חזרתי לעדכן הכנתי לפפסח פעם ראשונה שמתי פטריות שלמות משמורים, תפוח ואדמה ובטטה. היה טעים ממש כמעט כל שישי מכינה. בעלי ממש אף על זה , ממליצה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:37 21.09.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂
שנה טובה 🌺

סיגלית (17:40 6.04.2020)

האם אפשר להכין את המתכון עם בשר כבש?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:28 7.04.2020)

אני חושבת שכן.
חג שמח 🌺

ש (14:41 6.04.2020)

היי אפרת תתחדשי על האתר החדש, העיצוב מזמין וצבעוני!
רציתי לשאול האם איזה ירקות אפשר להוסיף?
תודה!

ש (14:42 6.04.2020)

חייבם סילאן מה אפשר במקום?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:07 6.04.2020)

קודם כל תודה 🙂
אפשר להוסיף תפוחי אדמה, גזר, בטטה.
אפשר לוותר על סילאן או להוסיף כף דבש במקום.

הדס (13:02 6.04.2020)

הי אפרת

מתאים להכנה עם בשר מס 2 למנת חג?
האם יוצא מתוק?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:51 6.04.2020)

כן אפשר.
זה יוצא מתקתק מעודן.

אקרמן רעיה (18:33 5.04.2020)

אפשר להוסיף פיטריות או תפוחי אדמה תודה. וחג שמח וכשר

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:08 5.04.2020)

כן אפשר.

ruth ronen (18:34 4.04.2020)

היי אפרת,
הכנתי את המתכון עם בשר כתף (מספר 5) ובלי סילאן. יצא מצויין. כל כך פשוט וקל להכין. מודה לך שוב 🌷🌷🌷
רותי

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:20 4.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רותי

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.