שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 2.5-3 שעות

רכיבים

1 קילו שריר הזרוע (מס’ 8) חתוך לקוביות גדולות

4 שיני שום כתושות

2 כוסות (480 מ”ל) מים

2 כפות סילאן

כפית מלח, מעט פלפל שחור

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבשר כדקה מכל צד (רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק).

-מוסיפים מים, שום כתוש, סילאן, מלח, פלפל שחור ומכסים את הסיר. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר מכן מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 2.5-3 שעות, עד שהבשר מתרכך (יש לוודא שהתבשיל לא מתייבש. אם כן, יש להוסיף מים).

הפעל טיימר (02:30:00)
+
טיימר פועל
טיפים והערות

*מומלץ להניח לתבשיל לנוח בסיר מכוסה כשעה לפחות לפני ההגשה.

*ניתן להכין בסיר לחץ. זמן הבישול – 55 דקות מרגע שהסיר שורק.

ראו גם
מוס שוקולד מקרם קוקוסמוס שוקולד מקרם קוקוס
עוגיות סילאן לפסח עוגיות סילאן לפסח
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
תמי (11:39 26.04.2024)

אפרת שלום! מתכננת להכניס לתבשיל גזר ותפןחי אדמה קטנים. באיזה שלב להכניס אותם?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:20 26.04.2024)

אפשר מהתחלה.

avatar
תמי (10:32 6.04.2024)

אפרת שלום!
מתכננת להכין זרוע לפסח. האם אפשר להכניס כמה שוקיים לתבשיל? תודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:25 7.04.2024)

כן אפשר להוסיף אחרי שעה-שעה וחצי של בישול.

avatar
הודיה כהן (20:29 25.03.2023)

אפרת שלום .
לא הבנתי איזה להבה לבחור בשביל הזרוע ? להבה הכי גדולה או הלהבה הבינוניית ? והאם אפשר לבשל בסיר רגיל ולא טפלון ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:45 25.03.2023)

היי הודיה,
את הרתיחה יש לעשות על אש גבוהה ולאחר מכן על אש בינונית נמוכה.
לגבי גודל הלהבה- כדאי בלהבה הבינונית.
בסיר טפלון הבישול טוב יותר כי הבשר לא נדבק.

avatar
הודיה כהן (21:26 15.04.2023)

שלום וברכה .
תודה על המתכון המדהים .
ייצא פשוט מושלם .
יש לי שאלה .
אני יכולה לעשות את אותו מתכון עם בשר רגיל ליום שישי ?
בשר מוזה מספר 8 .
והאם הכל אותו דבר ?
גם זמן הבישול שלו ?
אשמח לעזרה .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:25 16.04.2023)

כן, אותו דבר:)

avatar
הודיה כהן (20:23 16.04.2023)

תודה רבה
תבורכי

avatar
הודיה (23:12 5.11.2023)

שלום אפרת .
אם אני עושה ליום שישי קילו בשר מספר 8 שכבר ענית לי שאפשר באותו מתכון .
אז לכמה אנשים זה יספיק ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:19 5.11.2023)

זה תלוי כמה כל אחד אוכל אבל בממוצע 4-5 אנשים (צריך לקחת בחשבון שהבשר מתכווץ לאחר בישול).

avatar
הודיה (23:25 5.11.2023)

אז אם אני מכפילה את המתכון ל2 קילו בשר , אז פשוט אני מכפילה את כל המצרכים בשתיים ? את השום והמלח , את המים . הכל אני מכפילה כפול 2 ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:33 6.11.2023)

כן:)

avatar
אביגיל (21:58 23.03.2023)

שלום אפרת, מקווה שאני לא עם השאלה שלי..
אני מתכננת [בראש] את התבשילים שאבשל בעזרת השם לפסח.
את יכולה אולי לתת לי מתכון לרבע כבש בתנור? אני מחפשת משהו קליל כמו שתמיד יש לך.. וכמה זמן אפיה?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:48 24.03.2023)

היי,
אין לי מתכון כזה, אבל בגדול יש לחרוץ בכבש חריצים, לתבל, לעטוף בנייר כסף ולאפות על 250 מעלות כ-15 דקות ואז עוד כמה שעות על 180 מעלות.

avatar
שרה (09:56 15.04.2022)

אפרת היקרה!
לא כתבת שצריך להרתיח את הבשר קודם הכנת המתכון,
למה בעצם ברוב המתכונים של הבשר צריך וכאן לא?

תודה רבה מאוד ופסח כשר ושמח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:07 15.04.2022)

היי שרה,
כפי שכתוב במתכון- אכן מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
חג שמח🌺

avatar
שרה (16:15 15.04.2022)

הכוונה שלי הייתה לשליקת הבשר קודם, לפני ששמים תבלינים, רק עם מים.
לא ניסחתי נכון.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:40 15.04.2022)

כמעט ולא משנה אם שולקים את הבשר לפני התיבול או יחד איתו, והבונוס הוא שחוסכים זמן וכלים בדרך זו.

avatar
דני (17:24 14.04.2022)

אם אני רוצה להחליף את הבישול בתנור? להביא לרתיחה ואז על כמה לשים בתנור? איזה מעלות וכמה זמן

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:12 14.04.2022)

היי,
אפשר לבשל את הזרוע עד לרתיחה ולאחר מכן לאפות על 180 מעלות למשך כשעה או עד לדרגת העשייה הרצויה.

avatar
סוזן (09:35 14.04.2022)

היי אפרת
אם אני רוצה להכין מראש (יום קודם) אפשר לבשל במים כמו שכתבת ולסיים בתנור עטוף בנייר כסף? אם כן צריך לעשות את הסיום יחד עם הנוזלים או ללא ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:22 14.04.2022)

היי,
אפשר לסיים את הבישול בתנור אך זה ממש לא הכרחי. מומלץ להשאיר לפחות חלק מהנוזלים כדי שהבשר לא יתייבש בתנור.

avatar
אנאל (00:57 16.05.2021)

היי אפרת!
שוב תודה על מתכון מוצלח ביותר ♥, התענגנו בפסח עם המתכון הזה.
הבשר יצא רך וטעים כל כך שרצו עוד ועוד 😄.

רציתי לשאול האם המתכון מתאים לכל סוג בשר או דווקא לזרוע?
ואם זה מתאים רק לזרוע, האם יש מתכון שתוכלי להמליץ לי עבור בשר מס’ 5 שהוא כבר פרוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:48 16.05.2021)

היי אנאל,
שמחה כל כך שאהבתם את המתכון!
אפשר להשתמש כאן בכל בשר שמתאים לבישול ארוך. בשר 5 מתאים גם לבישול ארוך וגם לבישול קצר, לכן אפשר בהחלט להכין אותו לפי המתכון הזה.
חג שמח🌺

avatar
MERAV (18:52 6.12.2020)

ערב טוב,
רציתי לדעת האם מתאים להכין עם צלעות עגל?
אם לא, את יודעת איך להכין אותו בלי שיתייבש,
אשמח לעזרתך🙂

avatar
אנונימי (11:35 7.12.2020)

אני אוהב להכין ככה, לא מתייבש לי אף פעם-
מצרכים:
3-4 כפות שמן
1 ק”ג צלעות בקר ישראלי טרי, חתוך לרצועות עבות
3-4 בצלים בינוניים, קלופים ופרוסים
שיניים מ-1-2 ראשי שום, קלופות
1 כוס יין לבן יבש
1 מקל קינמון (או 1/2 כפית קינמון טחון)
חופן שזיפים מיובשים
כף סילאן
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה-
1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול מעל להבה בינונית-גבוהה ומשחימים היטב את נתחי הבשר, כ-3-2 דקות מכל צד עד לקבלת קבלת צבע יפה.
2. מוסיפים לסיר את הבצל והשום, מטגנים מעל להבה בינונית כ-3 דקות תוך כדי בחישה ומוסיפים את היין.
3. בעזרת כף עץ מסירים את כל המשקעים שנדבקו לתחתית הסיר, מחזירים לסיר את הבשר (יחד עם הנוזלים שהגיר), מוסיפים את הקינמון, הסילאן, השזיפים המיובשים ומים עד כיסוי.
4. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים כשעתיים וחצי עד שהבשר רך לחלוטין (אם במהלך הבישול תכולת הסיר נראית יבש מדי, מוסיפים עוד מים ומערבבים).

avatar
ספיר (15:11 9.05.2020)

היי פחות קשור למתכון..לגבי הספרים איזה כדאי לי לרכוש? אני רוצה לאכול תזונה בריאה..חשבתי על הספר מתכונים נבחרים ודיאטטים ומתלבטת בעוד 1..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:46 9.05.2020)

היי ספיר,
ראיתי שרכשת בסוף ועשית בחירה טובה 🙂

avatar
ספיר (21:20 9.05.2020)

היי כן חח,
לקחתי מתכונים לילדים ראיתי שיש שם בישול ועופות ודגים..אז חשבתי שזה יכול להתאים גם בלי קשר לכותרת..

avatar
Shani Z (16:16 17.04.2020)

הי אפרת, האתר שלך מדהים עד פרטי פרטים! כל מה שהכנתי תמיד היה מוצלח! ❤️
שאלה: אם אני רוצה להוסיף פטריות מהקופסא, באיזה שלב להוסיף אותם? בתחילת הבישול או בסוף?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:03 17.04.2020)

היי שני 🙂
אם אלה פטריות משימורים אז אפשר להוסיף אחרי שעה וחצי של בישול.
אם אלה פטריות טריות אפשר לשים מהתחלה.

avatar
... (14:34 16.04.2020)

פרט שולי: את הזרוע לא נהוג לאכול בחג, זה לקערת הסדר ולברכות, כזכר לקורבן הפסח, נשאר עד הבוקר ולא לאכילה.

avatar
אמא לתינוקות (02:05 17.04.2020)

זה עניין של מנהגים. יהודי תימן כן נהגו לאכול.

avatar
אמא לתינוקות (02:07 17.04.2020)

וגם זה לא חייב להיות חלק \”הזרוע\” ממש. יכול להיות כל בשר אחר. תעיינו בהלכה לפני שאתם יוצאים בקריאות כלשהן..בשורות טובות.

avatar
אקרמן רעיה (13:54 15.04.2020)

אפרת שלום לם ומועדים לשמחה
המתכון יצא טעים מאוד. הוספתי לקראת הסוף קניידלך יצא מעדן.תודה לך על מתכונים הקלים והטעמים.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:27 15.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רעיה

avatar
שאול (18:27 12.04.2020)

האם ניתן להכין עם בשר מספר 6 או 4? מה נדרש לשנות במתכון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:01 12.04.2020)

כן אפשר.
אין שינוי במתכון.

avatar
לאה אלכביר (02:33 8.04.2020)

היי רוצה להכין למחר לחג , יש לי קוביות טריות אבל חצי קילו מה לשנות במתכון? וראיתי שכתבת שאפשר להוסיף ירקות.
זה טעים והולך אם זה?? או שמיותר? (תפוח אדמה / בטטה / גזר / פטריות שימורים) תודה 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:35 8.04.2020)

אפשר להוסיף ירקות. אם את מוסיפה אין שינוי בכמויות (מלח- שימי כפית שטוחה).
חג שמח 🌺

avatar
ליאת אלכביר (02:56 18.09.2020)

חזרתי לעדכן הכנתי לפפסח פעם ראשונה שמתי פטריות שלמות משמורים, תפוח ואדמה ובטטה. היה טעים ממש כמעט כל שישי מכינה. בעלי ממש אף על זה , ממליצה 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:37 21.09.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂
שנה טובה 🌺

avatar
סיגלית (17:40 6.04.2020)

האם אפשר להכין את המתכון עם בשר כבש?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:28 7.04.2020)

אני חושבת שכן.
חג שמח 🌺

avatar
ש (14:41 6.04.2020)

היי אפרת תתחדשי על האתר החדש, העיצוב מזמין וצבעוני!
רציתי לשאול האם איזה ירקות אפשר להוסיף?
תודה!

avatar
ש (14:42 6.04.2020)

חייבם סילאן מה אפשר במקום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:07 6.04.2020)

קודם כל תודה 🙂
אפשר להוסיף תפוחי אדמה, גזר, בטטה.
אפשר לוותר על סילאן או להוסיף כף דבש במקום.

avatar
הדס (13:02 6.04.2020)

הי אפרת

מתאים להכנה עם בשר מס 2 למנת חג?
האם יוצא מתוק?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:51 6.04.2020)

כן אפשר.
זה יוצא מתקתק מעודן.

avatar
אקרמן רעיה (18:33 5.04.2020)

אפשר להוסיף פיטריות או תפוחי אדמה תודה. וחג שמח וכשר

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:08 5.04.2020)

כן אפשר.

avatar
ruth ronen (18:34 4.04.2020)

היי אפרת,
הכנתי את המתכון עם בשר כתף (מספר 5) ובלי סילאן. יצא מצויין. כל כך פשוט וקל להכין. מודה לך שוב 🌷🌷🌷
רותי

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:20 4.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רותי

לקריאת כל התגובות