זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 2.5-3 שעות
רכיבים
1 קילו שריר הזרוע (מס’ 8) חתוך לקוביות גדולות
4 שיני שום כתושות
2 כוסות (480 מ”ל) מים
2 כפות סילאן
כפית מלח, מעט פלפל שחור
אופן ההכנה
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבשר כדקה מכל צד (רצוי להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק).
-מוסיפים מים, שום כתוש, סילאן, מלח, פלפל שחור ומכסים את הסיר. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. לאחר מכן מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 2.5-3 שעות, עד שהבשר מתרכך (יש לוודא שהתבשיל לא מתייבש. אם כן, יש להוסיף מים).
הפעל טיימר (02:30:00)
+
טיימר פועל
טיפים והערות
*מומלץ להניח לתבשיל לנוח בסיר מכוסה כשעה לפחות לפני ההגשה.
*ניתן להכין בסיר לחץ. זמן הבישול – 55 דקות מרגע שהסיר שורק.
ראו גם
- קניידלך לפסח |
- קציצות פרסה בנינג’ה |
- פיצה מבצק מוצרלה |
- לחמניות טחינה ללא גלוטן |
- בואיקוס לפסח |
- פשטידת פצפוצי אורז
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
אפרת שלום! מתכננת להכניס לתבשיל גזר ותפןחי אדמה קטנים. באיזה שלב להכניס אותם?
אפשר מהתחלה.
אפרת שלום!
מתכננת להכין זרוע לפסח. האם אפשר להכניס כמה שוקיים לתבשיל? תודה.
כן אפשר להוסיף אחרי שעה-שעה וחצי של בישול.
אפרת שלום .
לא הבנתי איזה להבה לבחור בשביל הזרוע ? להבה הכי גדולה או הלהבה הבינוניית ? והאם אפשר לבשל בסיר רגיל ולא טפלון ?
היי הודיה,
את הרתיחה יש לעשות על אש גבוהה ולאחר מכן על אש בינונית נמוכה.
לגבי גודל הלהבה- כדאי בלהבה הבינונית.
בסיר טפלון הבישול טוב יותר כי הבשר לא נדבק.
שלום וברכה .
תודה על המתכון המדהים .
ייצא פשוט מושלם .
יש לי שאלה .
אני יכולה לעשות את אותו מתכון עם בשר רגיל ליום שישי ?
בשר מוזה מספר 8 .
והאם הכל אותו דבר ?
גם זמן הבישול שלו ?
אשמח לעזרה .
כן, אותו דבר:)
תודה רבה
תבורכי
שלום אפרת .
אם אני עושה ליום שישי קילו בשר מספר 8 שכבר ענית לי שאפשר באותו מתכון .
אז לכמה אנשים זה יספיק ?
זה תלוי כמה כל אחד אוכל אבל בממוצע 4-5 אנשים (צריך לקחת בחשבון שהבשר מתכווץ לאחר בישול).
אז אם אני מכפילה את המתכון ל2 קילו בשר , אז פשוט אני מכפילה את כל המצרכים בשתיים ? את השום והמלח , את המים . הכל אני מכפילה כפול 2 ?
כן:)
שלום אפרת, מקווה שאני לא עם השאלה שלי..
אני מתכננת [בראש] את התבשילים שאבשל בעזרת השם לפסח.
את יכולה אולי לתת לי מתכון לרבע כבש בתנור? אני מחפשת משהו קליל כמו שתמיד יש לך.. וכמה זמן אפיה?
תודה רבה
היי,
אין לי מתכון כזה, אבל בגדול יש לחרוץ בכבש חריצים, לתבל, לעטוף בנייר כסף ולאפות על 250 מעלות כ-15 דקות ואז עוד כמה שעות על 180 מעלות.
אפרת היקרה!
לא כתבת שצריך להרתיח את הבשר קודם הכנת המתכון,
למה בעצם ברוב המתכונים של הבשר צריך וכאן לא?
תודה רבה מאוד ופסח כשר ושמח!
היי שרה,
כפי שכתוב במתכון- אכן מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
חג שמח🌺
הכוונה שלי הייתה לשליקת הבשר קודם, לפני ששמים תבלינים, רק עם מים.
לא ניסחתי נכון.
כמעט ולא משנה אם שולקים את הבשר לפני התיבול או יחד איתו, והבונוס הוא שחוסכים זמן וכלים בדרך זו.
אם אני רוצה להחליף את הבישול בתנור? להביא לרתיחה ואז על כמה לשים בתנור? איזה מעלות וכמה זמן
היי,
אפשר לבשל את הזרוע עד לרתיחה ולאחר מכן לאפות על 180 מעלות למשך כשעה או עד לדרגת העשייה הרצויה.
היי אפרת
אם אני רוצה להכין מראש (יום קודם) אפשר לבשל במים כמו שכתבת ולסיים בתנור עטוף בנייר כסף? אם כן צריך לעשות את הסיום יחד עם הנוזלים או ללא ?
היי,
אפשר לסיים את הבישול בתנור אך זה ממש לא הכרחי. מומלץ להשאיר לפחות חלק מהנוזלים כדי שהבשר לא יתייבש בתנור.
היי אפרת!
שוב תודה על מתכון מוצלח ביותר ♥, התענגנו בפסח עם המתכון הזה.
הבשר יצא רך וטעים כל כך שרצו עוד ועוד 😄.
רציתי לשאול האם המתכון מתאים לכל סוג בשר או דווקא לזרוע?
ואם זה מתאים רק לזרוע, האם יש מתכון שתוכלי להמליץ לי עבור בשר מס’ 5 שהוא כבר פרוס?
היי אנאל,
שמחה כל כך שאהבתם את המתכון!
אפשר להשתמש כאן בכל בשר שמתאים לבישול ארוך. בשר 5 מתאים גם לבישול ארוך וגם לבישול קצר, לכן אפשר בהחלט להכין אותו לפי המתכון הזה.
חג שמח🌺
ערב טוב,
רציתי לדעת האם מתאים להכין עם צלעות עגל?
אם לא, את יודעת איך להכין אותו בלי שיתייבש,
אשמח לעזרתך🙂
אני אוהב להכין ככה, לא מתייבש לי אף פעם-
מצרכים:
3-4 כפות שמן
1 ק”ג צלעות בקר ישראלי טרי, חתוך לרצועות עבות
3-4 בצלים בינוניים, קלופים ופרוסים
שיניים מ-1-2 ראשי שום, קלופות
1 כוס יין לבן יבש
1 מקל קינמון (או 1/2 כפית קינמון טחון)
חופן שזיפים מיובשים
כף סילאן
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה-
1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול מעל להבה בינונית-גבוהה ומשחימים היטב את נתחי הבשר, כ-3-2 דקות מכל צד עד לקבלת קבלת צבע יפה.
2. מוסיפים לסיר את הבצל והשום, מטגנים מעל להבה בינונית כ-3 דקות תוך כדי בחישה ומוסיפים את היין.
3. בעזרת כף עץ מסירים את כל המשקעים שנדבקו לתחתית הסיר, מחזירים לסיר את הבשר (יחד עם הנוזלים שהגיר), מוסיפים את הקינמון, הסילאן, השזיפים המיובשים ומים עד כיסוי.
4. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מעבירים לאש קטנה ומבשלים כשעתיים וחצי עד שהבשר רך לחלוטין (אם במהלך הבישול תכולת הסיר נראית יבש מדי, מוסיפים עוד מים ומערבבים).
היי פחות קשור למתכון..לגבי הספרים איזה כדאי לי לרכוש? אני רוצה לאכול תזונה בריאה..חשבתי על הספר מתכונים נבחרים ודיאטטים ומתלבטת בעוד 1..
היי ספיר,
ראיתי שרכשת בסוף ועשית בחירה טובה 🙂
היי כן חח,
לקחתי מתכונים לילדים ראיתי שיש שם בישול ועופות ודגים..אז חשבתי שזה יכול להתאים גם בלי קשר לכותרת..
הי אפרת, האתר שלך מדהים עד פרטי פרטים! כל מה שהכנתי תמיד היה מוצלח! ❤️
שאלה: אם אני רוצה להוסיף פטריות מהקופסא, באיזה שלב להוסיף אותם? בתחילת הבישול או בסוף?
היי שני 🙂
אם אלה פטריות משימורים אז אפשר להוסיף אחרי שעה וחצי של בישול.
אם אלה פטריות טריות אפשר לשים מהתחלה.
פרט שולי: את הזרוע לא נהוג לאכול בחג, זה לקערת הסדר ולברכות, כזכר לקורבן הפסח, נשאר עד הבוקר ולא לאכילה.
זה עניין של מנהגים. יהודי תימן כן נהגו לאכול.
וגם זה לא חייב להיות חלק \”הזרוע\” ממש. יכול להיות כל בשר אחר. תעיינו בהלכה לפני שאתם יוצאים בקריאות כלשהן..בשורות טובות.
אפרת שלום לם ומועדים לשמחה
המתכון יצא טעים מאוד. הוספתי לקראת הסוף קניידלך יצא מעדן.תודה לך על מתכונים הקלים והטעמים.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רעיה
האם ניתן להכין עם בשר מספר 6 או 4? מה נדרש לשנות במתכון?
כן אפשר.
אין שינוי במתכון.
היי רוצה להכין למחר לחג , יש לי קוביות טריות אבל חצי קילו מה לשנות במתכון? וראיתי שכתבת שאפשר להוסיף ירקות.
זה טעים והולך אם זה?? או שמיותר? (תפוח אדמה / בטטה / גזר / פטריות שימורים) תודה 🙂
אפשר להוסיף ירקות. אם את מוסיפה אין שינוי בכמויות (מלח- שימי כפית שטוחה).
חג שמח 🌺
חזרתי לעדכן הכנתי לפפסח פעם ראשונה שמתי פטריות שלמות משמורים, תפוח ואדמה ובטטה. היה טעים ממש כמעט כל שישי מכינה. בעלי ממש אף על זה , ממליצה 🙂
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שנה טובה 🌺
האם אפשר להכין את המתכון עם בשר כבש?
אני חושבת שכן.
חג שמח 🌺
היי אפרת תתחדשי על האתר החדש, העיצוב מזמין וצבעוני!
רציתי לשאול האם איזה ירקות אפשר להוסיף?
תודה!
חייבם סילאן מה אפשר במקום?
קודם כל תודה 🙂
אפשר להוסיף תפוחי אדמה, גזר, בטטה.
אפשר לוותר על סילאן או להוסיף כף דבש במקום.
הי אפרת
מתאים להכנה עם בשר מס 2 למנת חג?
האם יוצא מתוק?
כן אפשר.
זה יוצא מתקתק מעודן.
אפשר להוסיף פיטריות או תפוחי אדמה תודה. וחג שמח וכשר
כן אפשר.
היי אפרת,
הכנתי את המתכון עם בשר כתף (מספר 5) ובלי סילאן. יצא מצויין. כל כך פשוט וקל להכין. מודה לך שוב 🌷🌷🌷
רותי
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רותי