שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 8-10 קציצות בגודל בינוני

מצרכים:

500 גרם בשר בקר טחון

2 בצלים בינוניים-גדולים

1 כף חרדל גדושה

1 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כוס מי סודה מוגזים

1/3 כפית כמון (לא חובה- רק למי שאוהב את הניחוח והטעם)

אופן הכנה:

-מטגנים בצל במחבת עד שהבצל נהיה שקוף-זהוב ומוציאים למסננת עד שיתקרר מעט.

-מערבבים בקערה את הבשר, הבצל ואת שאר המצרכים ולשים (לא יותר מדקה).

-יוצרים קציצות המבורגר בעובי של כס”מ וחצי , ומניחים על מחבת פסים עם מעט שמן (המחבת צריכה להיות חמה מאוד). למידת עשייה מדיום, מטגנים כ-2 דקות מכל צד.

*מומלץ להגיש עם לחמניית המבורגר עגולה, ממרח מיונז, עלי חסה, עגבנייה, בצל ומלפפון חמוץ.


טיפים להמבורגר מוצלח:

-החלק המומלץ לבשר המבורגר הוא אונטריב (לחלופין, ניתן להשתמש גם בצלעות בקר או צוואר ולהוסיף 10% שומן כבש). בקשו מהקצב.

-אין ללוש את בשר ההמבורגר יותר מידי אחרת הוא הופך למוצק.

-ליצירת הקציצה, מומלץ להשתמש ברינג עגול שלתוכו דוחסים את הבשר.

-תוספת של מי סודה מוגזים לתערובת הבשר גורמת לבשר להיות אוורירי יותר.

 

אם הקציצות מתפרקות בטיגון:

כדאי להכין את הקציצות קטנות יותר ויחסית עבות.

יש לשמן את המחבת בנדיבות ולתת להמבורגר להתייצב לגמרי בחלק התחתון לפני שהופכים אותו (יש להשתמש בתרווד ולא במזלג כדי להפוך את הקציצות).

כדאי להשתמש במחבת פסים או במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק (כמו ברזל יצוק). מחבת מנירוסטה לא מומלצת לשימוש במתכון הזה.

מומלץ לשים את התערובת במקרר לפחות כחצי שעה לצורך התייצבות.

*עם מה להגיש את ההמבורגר? תוספות להמבורגר

המבורגר ביתי, המבורגר מתכון

 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מרק עגבניות
מתכון לפחזניות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
אהובה (12:48 3.08.2021)

האם אפשר להכין את הקציצות בשעה שתיים ולטגן בשעה ארבע בערך?
תודה והמשך יום נפלא

מתכונים ב-10 דקות (13:44 3.08.2021)

היי אהובה,
אפשר, תכניסי למקרר עד לטיגון.

יוליה (16:01 25.07.2021)

היי אפרת,אחלה מתכון ☺️
במידה ונשארו לי כמה שכבר טיגנתי,איך עדיף לאחסן אותם במידה ואני רוצה לאכול עוד כמה שעות?
ואיך לחמם כדי שכמה שפחות יתייבשו?

מתכונים ב-10 דקות (16:31 25.07.2021)

היי יוליה,
אפשר לשמור על השיש במקום מוצל וקריר יחסית אם מדובר בעניין של 3-4 שעות. אם יותר מכך- כדאי לשמור במקרר עד להגשה.
כדי לחמם את ההמבורגרים כדאי לטגן כמה דקות מכל צד במחבת. אופציה פחות מומלצת- לחמם בתנור כמה דקות על 190 מעלות.
בהצלחה😊

אהובה (17:57 9.06.2021)

הכנתי היום והקציצות יצאו ממש חיוורות לא בצבע חום השתמשתי באנטריקוט
אולי לא שמתי מספיק שמן
כמה שמן צריך לשים לטיגון האמבורגר?

מתכונים ב-10 דקות (20:00 9.06.2021)

היי,
כדי לקבל צבע שחום ואת הטעם הצרוב של ההמבורגר יש לטגן על אש גבוהה. יכול להיות שטיגנת על אש נמוכה יותר ולכן זה יצא חיוור.
בנוסף, המחבת צריכה להיות מעט משומנת (לא הרבה)- עד חצי כפית שמן.

אהובה (08:10 9.06.2021)

בוקר טוב
מתכונת להכין היום
השאלה שלי לא צריך ביצה או פירורי לחם אז מה מחזיק את כל העיסה?

מתכונים ב-10 דקות (08:55 9.06.2021)

היי,
הבשר עם הבצל ומי הסודה מתאחדים תוך כדי הלישה😊

אהובה (10:36 7.06.2021)

מה המשקל של כל קציצה?

מתכונים ב-10 דקות (10:50 7.06.2021)

בסביבות 60-75 גרם, תלוי כמה יחידות את מכינה ובאיזה גודל.

ליאת (21:26 27.04.2021)

חייבים להכין את המבורגר באותו היום? אפשר יום או יומיים לפני?

מתכונים ב-10 דקות (22:59 27.04.2021)

היי ליאת,
הכי טעים לאכול סמוך להכנה, אבל אפשר להכין יום-יומיים לפני, לשמור במקרר/במקפיא עד להגשה, ולחמם מעט לפני כן.

אביבית (19:35 18.04.2021)

אם אין לי סודה לשתיה לא אבקה ולא שתיה מה יכןל להחליף?

מתכונים ב-10 דקות (20:33 18.04.2021)

היי אביבית,
מישהו כתב בתגובות שעשה עם בירה לבנה ויצא מצוין😊 את יכולה לעשות זאת גם.

אסתי (08:45 8.04.2021)

וואי יצא טעים בטרוף, פשוט התחסל!!

מתכונים ב-10 דקות (09:33 8.04.2021)

שמחה לשמוע, תודה על השיתוף😍

פיש (15:32 25.03.2021)

רציתי רק להודות לך שוב על מתכון קל להכנה וטעים מאוד. צל”ש נוסף עבורך.
מציע רק שהכמות תהיה כ 5 עד 6 קציצות כי אחרת הם יוצאות קטנות יחסית להמבורגר (כ-120 גרם לקציצה) .
שוב תודה רבה !

מתכונים ב-10 דקות (16:08 25.03.2021)

תודה😊

אור (09:32 8.02.2021)

תודה על מתכון נהדר נוסף!
הכנתי עם בצל אחד בלבד ובלי חרדל.
יצאו תשעה המבורגרים בינוניים טעימים ומוצלחים מאד.
נטרף בעונג רב.
תבורכי!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:27 8.02.2021)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אור

סיון (22:12 13.01.2021)

ואוווו!!!!
יצא סוף הדרך! ובכלל כלום עבודה…
תודה רבה לך יקירה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:29 13.01.2021)

שמחה שיצא טעים ❤️

גליה (00:20 28.12.2020)

הי, תודה על המתכון. הילדים שלי מאוד אוהבים את זה. מכיוון שבבלילה יש סודה, כשמטגנת המון שמן משפריץ עלי ועל הרצפה. יש דרך שזה יהיה טעים כזה אבל עם פחות לכלוך של שפריצים של שמן?

מתכונים ב-10 דקות (09:54 28.12.2020)

היי גליה,
השמן לא קופץ בגלל הסודה, הוא קופץ בגלל הנוזלים שקיימים בבלילה,
את משתמשת בבשר שהיה אולי קפוא ואולי הוא ספוח נוזלים?
תנסי לחכות להפשרה מלאה של הבשר ולסינון הנוזלים לפני תחילת הבישול.

נתן (12:06 17.03.2021)

הכנתי בתנור ויצא מעולה!
גם יותר בריא כמובן

מתכונים ב-10 דקות (12:17 17.03.2021)

שמחה שאהבת, תודה😊

ציפי (13:06 21.12.2020)

וואי יצא טעים בטירוף! תודה רבה:)

מתכונים ב-10 דקות (13:51 21.12.2020)

תודה ציפי 🙂
שמחה לקרוא שאהבת ❤️

שמעון (06:26 23.11.2020)

במידה ומקפיאים את ההמבורגרים האם מי הסודה המוגזים רלוונטיים ?

מתכונים ב-10 דקות (09:46 23.11.2020)

אפשר לוותר שמעון

שני (07:02 11.11.2020)

במקום סודה מוגזת אפשר לשים אבקת סודה לשתיה?

מתכונים ב-10 דקות (09:19 11.11.2020)

היי שני,
תוסיפי במקום רבע כפית אבקת סודה לשתייה
יום מקסים♥

אור (07:56 24.09.2020)

היי אפרת,
ניתן להשתמש בבשר עגל טחון במקום בבשר הבקר?
ושאלה נוספת לגבי החרדל, יש לי בבית חרדל דיז’ון… האם בכלל רצוי להשתמש
כתחליף לחרדל הרגיל? ואם כן אז באיזו כמות?
תודה מראש.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:09 24.09.2020)

לגבי הבשר, אפשר.
אפשר לשים חצי כף חרדל דיז’ון.
אפשר להשתמש בחרדל דיז’ון במקום חרדל רגיל. בדר”כ מומלץ להפחית את הכמות בחצי.

טובי (19:14 3.09.2020)

יש לי רק הודו טחון
זה גם הולך?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:08 3.09.2020)

כן. זה פשוט ייצא בטעם הודו.

שלום גולדפרב (17:52 10.08.2020)

הכנתי בידיוק לפי ההוראות והכל התפרק יצא ממש פירורים
מה אפשר לעשות שלא יתפרק

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:27 10.08.2020)

היי שלום,
אם התערובת מתפרקת כדאי להכין את הקציצות קטנות יותר ויחסית עבות.
יש לשמן את המחבת בנדיבות ולתת להמבורגר להתייצב לגמרי בחלק התחתון לפני שהופכים אותו (יש להשתמש בתרווד ולא במזלג כדי להפוך את הקציצות).
כדאי להשתמש במחבת פסים או במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק (כמו ברזל יצוק). מחבת מנירוסטה לא מומלצת לשימוש במתכון הזה.
מומלץ גם להכניס את התערובת למקרר למשך שעה לפחות לפני ההכנה.

תומר (22:58 3.11.2020)

תוסיף ביצה וגם קצת חזה עוף . החזה מחזק את הבשר

חובי (06:12 2.08.2020)

בגדול יצא טעים. כדאי לשים לב לשלב הלישה . עשיתי שתי גירסאות אחת עם בצל והשניה בלי. את זאת הבלי היתה לי הרגשה שלשתי יותר מדי ויהיה מוצק ( למרות שלא לשתי יותר מדקה) והיא דווקא היתה מעולה מבחינת תוצאות. זאת עם הבצל התפרקה הרבה יותר – אולי כי הייתי צריך ללוש יותר שיהיה קצת מוצק…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:32 2.08.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

אתי (13:24 23.07.2020)

וואו, יצא מעולה! ועם בשר טחון רגיל מהסופר, אין לי מושג מאיזה חלק… אני חוששת שהקטנים שלי לא יאהבו את הבצל המורגש, בפעם הבאה אגרד אותו בפומפיה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:51 23.07.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

אלינור (13:48 19.07.2020)

מתכון פשוט ומדהים! לא הוספתי שומן בכלל ויצא מעולה! בעלי פחות אהב את הטעם של החרדל (למרות שזה אחלה לטעמי) אז הורדתי בפעם השנייה שעשיתי. בכל מקרה יצאה קציצה עסיסית וטעימה! תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:10 19.07.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אלינור

שירן (18:49 8.06.2020)

היי אפרת, כמה קריטי החרדל? ולגבי המי סודה הבשר לא יצא נוזלי ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:23 8.06.2020)

לא קריטי.
זה רק רבע כוס. אם את חוששת שייצא נוזלי תשימי 2-3 כפות או שתוותרי.

ענת ואלונה (20:00 22.05.2020)

הי אפרת, פעם ראשונה שהכנו המבורגר ויצא פיצוץ, הכנתי עם הבת שלי, עקבנו אחרי כל ההמלצות ויצא מושלם וטעים ממש! כל הילדים אהבו מאד, וגם אני שבד\”כ לא אוכלת המבורגר. תודה על כל המתכונים שלך :)))

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:10 23.05.2020)

שמחה שאהבתם ❤️
תודה שחזרת לעדכן!

אורי (07:13 6.05.2020)

אפרת היי. 2 שאלות: האם אפשר/רצוי להשתמש באנטריקוט? מדוע מוסיפים בצל מטוגן? זה הכרחי ומקובל במתכוני המבורגר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:51 6.05.2020)

אפשר להשתמש באנטריקוט אבל כדאי להוסיף לבשר 10% שומן כבש.
הבצל המטוגן נותן טעם מעניין אבל אפשר לוותר על הטיגון ולהוסיף לתערובת בצל אחד חי טחון.

נועה (13:10 4.05.2020)

יואו אפרת זה מה זה התפורר לי בטיגון יצא לי פרורים איך אני אשתפר
לפעם הבאה????

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:01 4.05.2020)

היי נועה,
כדאי להכין את הקציצות קטנות יותר ויחסית עבות. יש לשמן את המחבת בנדיבות ולתת להמבורגר להתייצב לגמרי בחלק התחתון לפני שהופכים אותו (יש להשתמש בתרווד ולא במזלג כדי להפוך את הקציצות).
כדאי להשתמש במחבת פסים או במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק (כמו ברזל יצוק). מחבת מנירוסטה לא מומלצת לשימוש במתכון הזה.
אפשר לשים את התערובת במקרר לפחות כחצי שעה לצורך התייצבות.

אלינור (12:31 29.04.2020)

היי אפרת! את הבצל צריך לקצוץ דק? ואז להוסיף לתערובת הבשר?
ויש לי חצי קילו בשר בקר טחון רגיל, יעבוד? תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:34 29.04.2020)

את הבצל מומלץ לקצוץ דק ולטגן ואז להוסיף לתערובת הבשר.
לגבי הבשר, זה בסדר 🙂

שירה (18:06 28.04.2020)

יש אפשרות לאפות בתנור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:40 28.04.2020)

מומלץ לצרוב את ההמבורגר במחבת כדקה מכל צד ואז לשים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 5-7 דקות, תלוי בעובי ההמבורגר.

itzik30 (12:07 28.04.2020)

תודה על המתכון, שאלה אם אשים על רשת של מנגל זה יחזיק ?או יתפרק ועדיף משטח כמו מחבת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:01 28.04.2020)

אפשר להכין ישירות על הרשת אבל כדאי לוותר על המי סודה (אם כבר שמת לא נורא).
מומלץ להכין את התערובת כמה שעות טובות לפני, אפילו יום קודם, ולשמור במקרר.
כדאי להכין את הקציצות קטנות יותר ויחסית עבות וחשוב לתת להמבורגר להתייצב לגמרי בחלק התחתון לפני שהופכים אותו.

itzik30 (13:04 28.04.2020)

תודה עוד לא הכנתי אז לא אשים מי סודה ואעשה כפי שאמרת

אולגה (18:19 17.04.2020)

הכנתי את ההמברוגר הזה עשרות פעמים, יוצא מדהים. אפרת היקרה, מתכונים רבים שלך מככבים אצלנו בבית באופן קבוע כבר שנים וכבר מזמן הפכו לחלק בלתי נפרד מהתפריט. תודה על האתר המופלא! ישר כח!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:25 17.04.2020)

תודה אולגה, כיף לשמוע ❤️

itzik30 (13:39 15.04.2020)

תודה, אם אני שם רבע כפית אבקת סודה יש להוסיף קצת מים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:27 15.04.2020)

לא, אין צורך.

קרין (15:48 17.01.2021)

האם אפשר להוסיף סודה לשתיה באבקה רגע לפני יצירת ההמבורגר

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:35 17.01.2021)

כן. אבל חשוב לערבב טוב לפני.

אינס (15:14 29.03.2020)

מתכון מנצח! תודה רבה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:52 29.03.2020)

שמחה שאהבת 🙂

שרית (15:36 8.03.2020)

הי, האם אפשר להכין את הקציצות ואחכ להקפיא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:20 8.03.2020)

אפשר להכין ולהקפיא לפני טיגון. פחות מומלץ להקפיא אחרי טיגון.

מתנסה (18:14 27.02.2020)

הי אפרת,
דבר ראשון תודה
דבר שני, האם אפשר ללא בצל? עדיין יצא טעים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:33 27.02.2020)

כן אפשר.

Didi Demerer (09:11 5.02.2020)

כמה שמן לטיגון הבצל? בשביל daytwo זה מאוד חשוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:42 5.02.2020)

כף וחצי-שתיים לטיגון הבצל.
אם מכינים את ההמבורגר עם מחבת פסים או מחבת עם ציפוי שאינו נדבק מספיק לשים כף שמן.

רעות (12:56 10.01.2020)

הכנתי מבשר עוף הודו, הוספתי פטרוזיליה קצוצה וזרקנו על הפלנצ\’ה, יצא מצוין (אם כי מעט מלוח לטעמי) הכי טעים היו הקציצות אחרי שיצאו נוזלים והקציצות התבשלות בהן. תודה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:23 10.01.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רעות

מלי (10:41 23.12.2019)

אפשר להכין מחזה עוף?
ובמקום מי סודה אפשר אבקת סודה לשתיה?אם כן כמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:25 23.12.2019)

אפשר אבל הטעם לא יהיה כמו של המבורגר מבשר.
אפשר לשים שליש כפית אבקת סודה לשתיה.

הודיה (17:15 9.12.2019)

היי, האם אפשר לוותר על המי סודה?
ואין לי מחבת פסים, אפשר גם מחבת Tefal?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:21 9.12.2019)

אפשר לוותר.
לגבי המחבת, אפשר.

מלי (17:50 3.12.2019)

כשאני רואה את שני הגוזלים הבררנים מתענגים על כל ביס בהמבורגר (ובקושי מסתכלים על הצ’יפס והלחמניה!) אני יכולה לומר שבהחלט מצאנו את המתכון המנצח! זהו! אין יותר המבורגרים בחוץ 🙂
אז תודה תודה ושוב תודה, יצא עסיסי ונהדר 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:52 3.12.2019)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!

ישראל (19:36 22.11.2019)

בתור רווק שהתחיל לבשל אתר מספר 1 מדוייק וטוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:50 23.11.2019)

תודה ישראל 🙂

UT (11:11 13.11.2019)

שלום,
נראה מבטיח.
אפשר להשתמש בבקר טחון (מס’ 2) קפוא?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:05 13.11.2019)

כן אפשר.
כמובן שיש להפשיר לפני ורצוי לסחוט קצת מנוזלים.

רותי (02:07 5.09.2019)

היי אפרת היקרה!
שאלותיי:א.האם ניתן להכין את הקציצות מבשר שהיה בהקפאה?
ב.יש לי רק צלעות,ללא שומן.האם זה ייצא טוב?
תודה רבה מראש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:05 5.09.2019)

כן לשתי השאלות 🙂

איציק (13:00 27.08.2019)

היי, לא צריך ביצה או פירורי לחם? הכל מתפרק לי במנגל…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:40 27.08.2019)

עדיף לא להוסיף כי אז זה הופך את זה למרקם של קציצות.
אם התערובת מתפרקת כדאי להכין את הקציצות קטנות יותר ויחסית עבות וחשוב לתת להמבורגר להתייצב לגמרי בחלק התחתון לפני שהופכים אותו.
אני גם ממליצה להכניס את התערובת למקרר לשעה לפחות לפני שצולים על מנגל.

בינת (11:02 10.07.2019)

נצמדנו למתכון ויצא מושלם! טעים בהרבה מכל המסעדות בחוץ.
השארנו בערך 3 וחצי דקות מכל צד, אוהבים את זה עשוי טוב:)
הטיפ שלי- לקנות לחמניות ממקדונלס 😉

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:35 10.07.2019)

נראה מעולה 😍
שמחה שנהניתם!
תודה בינת

נאוה (14:45 30.06.2019)

למה הכל מתפורר??
לא הלך לי בכלל. דווקא דייקתי בהוראות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:01 30.06.2019)

אם התערובת מתפרקת כדאי להכין את הקציצות קטנות יותר ויחסית עבות. יש לשמן את המחבת בנדיבות ולתת להמבורגר להתייצב לגמרי בחלק התחתון לפני שהופכים אותו (יש להשתמש בתרווד ולא במזלג כדי להפוך את הקציצות).
כדאי להשתמש במחבת פסים או במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק (כמו ברזל יצוק). מחבת מנירוסטה לא מומלצת לשימוש במתכון הזה.

אהוד (09:21 20.08.2019)

אחרי שמתגנים את הבצל לקרר במקרר ורק אז לערבב עם הבשר וגם אחרי שמערבבים עם הבשר לשים במקרר (אני מקרר כמה שעות). אם התערובת חמה היא מתפרקת. יוצא מעולה. מתכון מנצח.

ריקי (00:13 25.06.2019)

גם ב00:00 בלילה זה יוצא טעים!
מתכון קליל, מושלם, ומיוחד!
תמשיכי להעלות מתכונים מיוחדים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:06 25.06.2019)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה ריקי

someone (15:41 31.05.2019)

יש לי מי סודה בטעם פרות יער… לא נראלי שזה מתאים.
יש תחליף לסודה?
אפשר לוותר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:32 31.05.2019)

אם זה מה שיש לך אז אפשר (זה רק רבע כוס).

שירי (15:39 31.05.2019)

איזה עוד תבלינים אפשר/צריך לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:29 31.05.2019)

בהמבורגר לא שמים הרבה תבלינים. מה שרשום במתכון מספיק.

ענתי (10:21 6.05.2019)

היי אפרת נראה מעולה כמו כלה מתכונים שלך.
יש לך מתכון ללחמניות המבורגר? לא מצאתי באתר. תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:13 6.05.2019)

לא אין לי (עדיין 🙂 )

מלי (14:54 2.04.2019)

שלום
אפשר לוותר על החרדל והבצל בתערובת של הקצינה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:59 2.04.2019)

כן.

ניצן (09:47 20.03.2019)

כל מחבת ברזל פסים מתאים?
ועל איזה גובה להבה כדאי לשים? יש לי להבה אחת גדולה במיוחד האם זה כדאי או שזה יותר מדי?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:58 20.03.2019)

כן.
תכין בלהבה הגדולה אבל תשים לב שההמבורגר לא נשרף. אם כן, יש להנמיך קצת את האש.

דבי (14:18 26.02.2019)

מעדן!

כל כך טעים!

לא שמתי כמון.

אם הייתי מרסקת את הבצל המטוגן ואז מוסיפה אותו? היה יוצא גם טעים?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:19 26.02.2019)

לדעתי כן.
שמחה שיצא טעים 🙂

טל (15:11 4.02.2019)

היי
בשביל מה מוסיפים מי סודב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:21 4.02.2019)

הסודה תורמת אווריריות ועסיסיות לבשר.

yochi_z (09:51 25.01.2019)

אפרת בוקר טוב
הבאתי בשר טחון ושכחתי להגיד לקצב לטחון רק פעם אז הבשר נטחן פעמיים.
יש מצב לעשות המבורגר מוצלח או שעדיף לוותר? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:15 25.01.2019)

היי יוכי,
את עדיין יכולה להכין אבל כדאי להכין את הקציצות קטנות כי התערובת פחות יציבה כשטוחנים אותה פעמיים.

גיתה (06:17 21.01.2019)

תשמעי אפרת, מתכון סוףףף.
הכנתי בשבוע שעבר ורוצה להכין שוב. שאלה: אפשרי להכין את תערובת הבשר יום לפני ולשמור במקרר? מהערב עד אחה”צ שלמחרת. מבשר טרי כמובן.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:01 21.01.2019)

כן אפשר 🙂

בתיה (14:08 1.01.2019)

כמה מי סודה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:42 1.01.2019)

רבע כוס מי סודה.

ניקול (12:11 21.11.2018)

אפשר להשתמש בבשר הודו אדום טחון ???

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:11 21.11.2018)

היי ניקול,
אפשר אבל הטעם יהיה שונה.

איריס (15:56 13.11.2018)

הי,
כמה המבורגרים יוצאים מכמות כזאת? איזה גודל מומלץ להכין?
תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:06 13.11.2018)

היי איריס,
הכמות במתכון מספיקה ל-5 המבורגרים גדולים או 8-10 המבורגרים בינוניים או 15 קטנים (מיני-המבורגר). מומלץ להכין בגודל בינוני.

מורן (08:48 9.10.2018)

הי! מאוהבת במתכונים שלך. כל מתכון יוצא מושלם ופשוט כל כך…תודה רבה…

יש לי 2 שאלות בקשר למתכון:
1. אני צריכה להכין 60 יחידות המבורגר… תוכלי לומר לי כמויות מתאימות?
2. אנ מתכננת להכין את ההמבורגרים בערב ולהכניס למקרר למשך הלילה ולמחרת לבשל את ההמבורגר על האש (מנגל פחמים), האם זה בסדר?
תודה רבה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:11 9.10.2018)

היי מורן,
1. זה תלוי בגודל שתכיני אותם. הכמות במתכון מספיקה ל-5 המבורגרים גדולים או 8-10 המבורגרים בינוניים או 15 קטנים (מיני-המבורגר).
2. את מתכוונת להכין את התערובת ולשמור במקרר נכון? אם כן אין שום בעיה.
המשך יום מקסים 🌺

יוחאי קאטן (17:53 7.03.2019)

הטעם יצא מעולה,תודה רבה! אבל במחבת זה התפורר ,מה לא עשיתי טוב?(חיכיתי שהשמן יהיה רותח)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:28 7.03.2019)

היי יוחאי,
אם הקציצות התפרקו זה יכול להיות בגלל שתערובת הבשר היתה רכה מידי ולא מוצקה. זה יכול להיות כתוצאה מעודף נוזלים בתערובת (אולי הוספת את הבצל המטוגן יחד עם הנוזלים שלו לתערובת הבשר או שאולי זה בשר מופשר ולא טרי).
טיפ לתערובת יציבה הוא לבקש מהקצב לטחון את הבשר טחינה אחת גסה ולא יותר מזה. כך הבשר מוצק ופחות רך.
אם הוא טחן פעמיים אז מומלץ להכין את התערובת מראש, לשים במסננת, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה לפחות (כך התערובת תתייצב והנוזלים יסוננו).

איריס (20:43 3.10.2018)

תודה על מתכון מעולה.
האם אפשר להקפיא, לאחר הכנה, את מה שנשאר? האם הטעם המעולה ישאר לאחר ההפשרה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:00 4.10.2018)

אפשר להקפיא.
יותר טעים טרי אבל זה עדיין יהיה בסדר.
יום מקסים 🌺

מורן (20:38 27.09.2018)

אפרתוש, כל מתכון שלך מנצח!!
בזכותך הבן שלי חזר לאכול בשר 😊
הכנתי בתנור ויצא נפלא!!! ללא חרדל כי לא היה לי.

שוב תודה ואל תפסיקי להפתיע אותנו בעוד מתכונים מנצחים 👍🏽👌🏽💪🏽

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:29 28.09.2018)

שמחה שהוא אהב 🙂
תודה מורן יקרה ❤️

שוש (15:54 21.08.2018)

הי אפרת,
הכנתי בתנור, יצא מקסים.
רק שאלה – מזה כל הנוזל שיצא על התבנית (ממש הרבה)
זה הכל שומן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:28 21.08.2018)

זה שילוב של שומן עם חלבונים.

תיקי (14:28 21.08.2018)

שלום אפרת יקירה,
אין לי כרגע בשר בקר טחון… יש אפשרות להחליף אותו בבשר אחר? איזה את ממליצה לי?
תודה מראש,
תיקי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:30 21.08.2018)

עדיף להכין עם בשר בקר.

יפית (10:10 7.08.2018)

איך מכינים את זה בתנור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:34 7.08.2018)

היי יפית,
מומלץ לצרוב את ההמבורגר במחבת כדקה מכל צד ואז לשים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 5-7 דקות, תלוי בעובי ההמבורגר.

חיים (23:17 15.07.2018)

שלום , אשמח לדעת האם ניתן להכין את תערובת הבשר ערב לפני הצלייה במקרר ?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:14 16.07.2018)

כן אפשר.
יום מעולה 🙂

חנה (09:49 8.07.2018)

אפרת שלום,
האם את מכירה את המתכון לרוטב של המבורגר ספרדי של הבורגראנץ? תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:19 8.07.2018)

לא מכירה.

מירי (14:28 5.07.2018)

היי אפרת
המון תודה על המתכונים המעולים שלך!
לגבי ההמבורגר, הכנתי אותו כבר כמה פעמים ותמיד יוצא לי מוכן מאוד מבחוץ ולא מבפנים… ניסיתי על אש נמוכה יותר, ניסיתי קציצות דקות יותר ועדיין אני לא מצליחה. מה לא בסדר? 😕
שוב תודה,
מירי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:17 5.07.2018)

היי מירי,
פעם הבאה, לאחר שאת הופכת את הקציצות צד תכסי את המחבת ותנמיכי לאש בינונית-נמוכה. כך הקציצה תתבשל גם מבפנים.

יפעת (19:43 26.06.2018)

הי אפרת
מה אפשר לשים במקום מי סודה?
פשוט אין לי..
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:25 26.06.2018)

היי יפעת,
במקום מי סודה את יכולה לשים שליש כפית אבקת סודה לשתיה.

יפית (10:04 7.08.2018)

כמה זה במיל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:33 7.08.2018)

היי יפית,
רבע כוס מי סודה = 60 מ”ל.
שליש כפית אבקת סודה לשתיה = 2 גרם

אברי (08:50 4.05.2018)

היי אפרת.
אני אתחיל כמו כמעט כולם כאן… אתר מושלם לבשלן החדש… את גילית לי שלבשל זה יכול להיות גם פשוט, קל וכמובן טעים.
מבשל רק מהאתר שלך !! אין לו תחליף.

לעניינו. כל מה שעשיתי כולל ההמלצות שלך, ההמבורגר מתפרק איך שמנסים להפוך אותו… יש עוד משהו שאני יכול לנסות לעשות או להוסיף ?

תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:33 4.05.2018)

היי אברי,
קודם כל תודה רבה 🙂
אם התערובת מתפרקת כדאי להכין את הקציצות קטנות יותר ויחסית עבות. תשמן את המחבת בנדיבות ותן להמבורגר להתייצב לגמרי בחלק התחתון לפני שאתה הופך אותו (מקווה שאתה משתמש בתרווד ולא במזלג כדי להפוך את הקציצות).
דרך אגב, כדאי להשתמש במחבת פסים או במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק (כמו ברזל יצוק). מחבת מנירוסטה לא מומלצת לשימוש במתכון הזה.
בהצלחה!

ליאת (10:39 24.04.2018)

אין מילים !! כ”כ נהנינו לאכול… בלי נקיפות מצפון (למרות שאני לא ממש אוהבת בשר) אפרת -את אלופה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:48 24.04.2018)

איזה כיף לשמוע!
תודה יקירה 🙂

נופית (19:37 30.01.2018)

יצא מעולה 🙂 תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:12 30.01.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה נופר.

ליאם (16:54 18.01.2018)

היי, לפי המתכון הזה,לכמה קציצות זה מספיק? ואני אם רוצה להכין 7 קציצות,כמה בשר טחון אני צריכה? תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:43 18.01.2018)

לדעתי כדאי לעשות כמות וחצי ולהשתמש ב750 גרם בשר. לשים 2 בצלים גדולים, כף וחצי חרדל, כפית וחצי מלח, רבע כפית פלפל שחור, שליש כוס סודה מוגזת ושליש כמון.

אלירן (19:37 8.01.2018)

היי. כל הכבוד על המתכונים באתר הם באמת עוזרים מאוד אני רוצה להכין חצי קילומבשר קניתי בשר צוואר כמה צריך לקחת מכל דבר? ניסיתי להכין כמה פעמים בבשר טחון רגיל היה מדהים. אבל הקציצות התפרקו מה אפשר לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:17 8.01.2018)

היי אלירן,
אפשר להשתמש בחצי קילו בשר צוואר טחון.
אם הקציצות מתפרקות זה יכול להיות כתוצאה מאחת הסיבות הבאות:
*תערובת הבשר רכה מידי ולא מוצקה. זה יכול להיות כתוצאה מעודף נוזלים בתערובת (אולי הוספת את הבצל המטוגן יחד עם הנוזלים שלו לתערובת הבשר או שאולי זה בשר מופשר ולא טרי).
*השמן לא חם מספיק בזמן טיגון הקציצות.
טיפ לתערובת יציבה הוא לבקש מהקצב לטחון את הבשר טחינה אחת גסה ולא יותר מזה. כך הבשר מוצק ופחות רך.
אם הוא טחן פעמיים אז מומלץ להכין את התערובת מראש, לשים במסננת, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה לפחות (כך התערובת תתייצב והנוזלים יסוננו).

עדנה (16:12 10.12.2017)

טוב, אז אחרי כמה שנים של ניסיונות המבורגר ביתי לא מוצלחים – זה אכן המתכון המנצח!
קל, פשוט ועובד.
ההמבורגרים יצאו טעימים כל כך, אווריריים ולראשונה לא התפרקו!
ואפילו לא השתמשתי בכל הרכיבים – שמתי רק בצל אחד ולא שניים, לא שמתי חרדל וקמון, והבשר היה בשר טחון רגיל (צוואר)
ולא איזה נתח מובחר.
אימצתי. ממש תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:34 10.12.2017)

תודה עדנה, שמחה לשמוע 🙂

אברי (14:19 1.12.2017)

היי אפרת.
ההמבורגרים יוצאים טעימים אך מתפרקים במחבת…….
השתמשתי בבשר טחון טרי ובמקום שומן הוספתי קצת שמן.

מה יכולה להיות הטעות ??

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:01 1.12.2017)

היי אברי,
אולי זה קשור לטחינת הבשר. אולי טחנו אותו פעמיים במקום פעם אחת.
בכל מקרה אפשר לשים את התערובת במקרר לפחות כחצי שעה לצורך התייצבות.

תמרה (14:04 20.10.2017)

שלום אפרת, האם אפשר לאפות ואם כן כמה זמן כל צד ובאיזו טמפרטורה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:23 20.10.2017)

היי תמרה,
מומלץ לצרוב את ההמבורגר במחבת כדקה מכל צד ואז לשים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 5-7 דקות, תלוי בעובי ההמבורגר.

לבנת (15:43 15.10.2017)

עשיתי בתנור בלי לטגן…ועדיין יצא קטלני…
ישר כח על המתכונים המעולים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:54 15.10.2017)

תודה לבנת, שמחה לשמוע 🙂

לאה (18:24 3.09.2017)

היי, האם אפשר להכין בגריל במקום במחבת? תודה, לאה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:48 3.09.2017)

כן, אפשר.

לאה (18:55 7.09.2017)

היי! רק עכשיו ראיתי את התגובה שלך. בכל אופן, הכנתי אותם בגריל והם יצאו פצצה!!! לא להאמין כמה טעים. בהתחלה כמעט עשו לי לינצ’ בגלל הכמויות האדירות של הבצל. אבל הרבה מהבצל נפל לתוך הגריל. פעם הבאה אני אקצוץ דק יותר. הכנתי בדיוק לפי המתכון והוא מנצח. תודה לך!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:16 7.09.2017)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

טל (08:38 22.08.2017)

אהלן..
הכנתי אתמול עם בירה במקום סודה…היה מעולה.
אני והבן שלי חגגנו.
תודה רבה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (15:53 22.08.2017)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

מלה (08:44 27.07.2017)

האם אפשר להכין עם מי סודה ולהשאיר במקרר למחר בערב על האש?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:42 27.07.2017)

אני חושבת שאפשר.

אירית (11:15 7.05.2017)

הכנתי -לדעתי 1 כף חרדל זה יותר מידי מספיק 1 כפית כי החרדל משתלט על הטעם ומרגישים מרירות. כשהכנתי בפעם השנייה עם כפית חרדל יצא יותר טעים

מתכונים ב-10 דקות (11:40 7.05.2017)

תודה על העדכון.
שבוע נפלא 🙂

מיכל (16:47 23.04.2017)

הי המתכון מאד מוצלח ,אבל מתפרש לי במחבת בזמן ההפיכה. ניסיתי לשים במקרר יותר זמן ושאר טריקים..אבל ללא הועיל.
מה עושים? האם אפשר להוסיף משהו לתערובת שייצב אותה? היא מאד רכה,תודה

מיכל (16:47 23.04.2017)

מתפרק, סליחה

מתכונים ב-10 דקות (19:00 23.04.2017)

היי מיכל,
תנסי ללוש את התערובת עוד קצת. אם זה עדיין מתפרק אני חושבת שכדאי יהיה להוסיף כמה כפות פירורי לחם כדי שיספחו את הנוזלים וייצבו את התערובת.

שירן (16:28 19.03.2017)

היי ..
זה שמטגנים את הבצל ומעבירים אותו אחרי צינון לקערה עם הבשר והתבלינם זה בסדר ?
כי אני יודעת שבדרך כלל שמים בצל חיי בתערובות ..או שבעצם הפעולה הזו זה מה שמוסיף לטעם הטוב ?

מתכונים ב-10 דקות (19:56 19.03.2017)

כן, זה מוסיף לטעם 🙂

ליאת (16:54 9.03.2017)

הי
האם אפשר להכין מראש את התערובת היום עם אבקת סודה ולהכין קציצות מחר לגריל?

מתכונים ב-10 דקות (17:59 9.03.2017)

נראה לי שכן. לא אמורה להיות בעיה.

קובי גולן (17:43 8.03.2017)

מתכון מצויין, גילוי נאות לא השמשתי בכמון.
עשיתי פעם ראשונה לפני שלושה שבועות.
חזרתי היום לאתר בכדי להכין בשנית.
מעולה!

מתכונים ב-10 דקות (18:44 8.03.2017)

תודה קובי, שמחה לשמוע 🙂

נטלי (13:33 26.02.2017)

ישלי חרדל דיזון האם הוא מתאים ?

מתכונים ב-10 דקות (14:14 26.02.2017)

כן, אפשר לשים כחצי כף.

דיקלה (23:20 23.01.2017)

מתכון מעולה מככב אצלי אחת לשבוע

מתכונים ב-10 דקות (09:10 24.01.2017)

תודה דיקלה, שמחה לשמוע 🙂

אביאל (19:03 19.01.2017)

מושלם!!!!

מתכונים ב-10 דקות (20:29 19.01.2017)

תודה אביאל, שמחה שאהבת 🙂

ענת (13:44 19.01.2017)

הי,
האם ניתן לעשות את זה במחבת חשמלית?
שאלה נוספת – החרדל אמור להיות בבלילה של ההמבורגר?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:01 19.01.2017)

היי ענת,
אני מניחה שאפשר להכין גם במחבת חשמלית.
וכן, החרדל בתוך התערובת.

טליה בן יצחק צדוק (13:15 16.01.2017)

הי אפשר לשים במקום מי סודה אבקת סודה לשתייה?

מתכונים ב-10 דקות (14:40 16.01.2017)

היי טליה,
אפשר להוסיף לתערובת שליש כפית אבקת סודה לשתיה.

איציק (21:48 13.01.2017)

הכנת המבורגרים היא המומחיות של אשתי.
היום היא ביקשה ממני להכין.לקחתי 800 גרם בשר טחון מאוכף אנטריקוט, והכנתי לפי המתכון. יצא מעולה. ההמבורגרים לא התפרקו ונשארו עסיסיים. שמרתי את המתכון לפעם הבאה (יש לי עוד 1.6 ק”ג בשר טחון במקפיא :). יש לך אתר נהדר. אהבתי.

מתכונים ב-10 דקות (22:02 13.01.2017)

תודה איציק, שמחה שיצא טעים 🙂

קיקי (17:06 28.12.2016)

רציתי להודות לך על המתכון. יצאה לי פשוט מצויין. נצמדתי למתכון ב-100% (ללא כמון) ולא נידבק ולא היה דחוס מדי, פשוט טעים. תודה!

מתכונים ב-10 דקות (19:43 28.12.2016)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן.

עומר (20:59 18.12.2016)

היי
רציתי לדעת מי סודה לשתיה זה פשוט מה שאנחנו שותים ביום יום?

מתכונים ב-10 דקות (23:46 18.12.2016)

כן, הכוונה למי סודה כאלה (מים מוגזים).

טובה (19:16 7.12.2016)

רציתי לשאול האם אפשר להשתמש במנגל חשמלי או רק במחבת פסים ..
ובשביל שזה יהיה וול דאן כמה זמן צריך מכול צד

מתכונים ב-10 דקות (20:26 7.12.2016)

היי טובה,
אפשר להשתמש במנגל חשמלי. זה תלוי מה עוצמת המנגל החשמלי ובעובי ההמבורגר.
אני ממליצה לשים 3-4 דקות מכל צד ואז לחתוך המבורגר אחד ולבדוק אם מוכן באמצע. אם מבחוץ זה צלוי היטב אך מבפנים זה עדיין לא מוכן יש להנמיך את עוצמת המנגל ולהמשיך לצלות עוד כמה דקות.

הילה א (17:00 7.11.2016)

פעם ראשונה שהעזתי להכין המבורגר בבית ויצא טעים לא פחות מבמסעדה, תודה רבה!!
אבל, קצת נדבק למחבת והיה קשה להפוך… מה אפשר לעשות?

מתכונים ב-10 דקות (17:13 7.11.2016)

היי הילה,
שמחה שיצא טעים 🙂
באיזה סוג מחבת השתמשת?

מירי (21:03 2.11.2016)

נראה מעולה!
מספר שאלות:
1.האם אפשר להשתמש בחצי בשר בקר וחצי בשר הודו?
2.האם זה ישרוד הקפאה?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (21:16 2.11.2016)

היי מירי,
אפשר לשלב בין הודו לבקר. הטעם לא יהיה של המבורגר אבל עדיין זה ייצא טעים.
לא אמורה להיות בעיה להקפיא את זה.

אינסה (14:12 12.09.2016)

אפרת, אפילו ילדים שלי,שלא אוהבים בשר, אכלו בתאבון רב.
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (14:20 12.09.2016)

איזה כיף לשמוע!
תודה אינסה 🙂

zip (13:26 6.09.2016)

היי
אפשר להוסיף שן שום כתושה?
תודה מראש 🙂

מתכונים ב-10 דקות (16:04 6.09.2016)

כן אפשר.

אחנה (17:58 19.08.2016)

היי אני רוצה לעשות המבוגר אבל אין לי סודה מה לעשות

אינה (17:59 19.08.2016)

תודה מחקה לתגובה

מתכונים ב-10 דקות (19:25 19.08.2016)

היי אינה,
את יכולה להכין בלי.
שבת שלום 🙂

קריסטינה (16:49 7.08.2016)

היי.
כתבתי תגובה , אך כנראה שלא נשמרה או משהו כזה.
אני מכינה את ההמבורגר בפעם המי יודע כמה…טעים ועסיסי!!!
היום אני אשתמש ב800גר׳ בשר, מה היחס של המצרכים האחרים ?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:41 7.08.2016)

היי קריסטינה,
אלה הכמויות:
800 גרם בשר טחון
3 בצלים בינוניים
כף וחצי חרדל
כפית וחצי מלח
שליש כפית פלפל שחור
שליש כוס מי סודה מוגזים
חצי כפית כמון
שיהיה לך שבוע נפלא!

קריסטינה (17:58 7.08.2016)

תודה יקירתי.
כך עשיתי 🙂

קריסטינה (16:13 7.08.2016)

היי 🙂
אני מכינה את ההמבורגר הנפלא הזה בפעם המי יודע..כי הוא טעים ועסיסי !
שאלה: אני מכינה מ800גר׳ בשר. מה הכמויות של יצר המצרכים?
תודה

שרון (13:43 26.06.2016)

הי האם חובה לשים חרדל? אם אין לי בבית – מה התחליף?

מתכונים ב-10 דקות (14:18 26.06.2016)

היי שרון,
אם אין לך אפשר לוותר.

דנה (14:41 20.06.2016)

הבשר לא משפריץ בטיגון בגלל מי הסודה? לא כדאי לשים במקרר לכמה שעות לפני הטיגון על מנת שלא ישפריץ? תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (15:34 20.06.2016)

היי דנה,
לא בהכרח כי הבשר סופג את מי הסודה. בכל מקרה, את יכולה לשים כשעה לפני במקרר.
בהצלחה 🙂

דנה (15:35 21.06.2016)

תודה רבה על המענה המהיר! מה עדיף – מי סודה או אבקת סודה? תודה שוב.

מתכונים ב-10 דקות (16:56 21.06.2016)

מי סודה 🙂

ורד (08:38 3.06.2016)

היי עשיתי בדיוק לפי המתכון והם תמיד מתפרקות לי בטיגון למה?

מתכונים ב-10 דקות (09:52 3.06.2016)

היי ורד,
אני מניחה שהסיבה היא שתערובת הבשר רכה מידי ולא מוצקה. זה יכול להיות כתוצאה מעודף נוזלים בתערובת (האם סיננת את הבצל מנוזלים לאחר הטיגון? אולי הפשרת את הבשר ולא סיננת אותו מנוזלי ההפשרה?)
סיבה נוספת יכולה להיות שהשמן לא חם מספיק כאת מטגנת את הקציצות.
מומלץ להכין את התערובת מראש, לשים במסננת, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה לפחות (כך התערובת תתייצב והנוזלים יסוננו).
טיפ נוסף הוא לבקש מהקצב לטחון את הבשר טחינה אחת גסה ולא יותר מזה. כך הבשר מוצק ופחות רך.
בהצלחה בפעם הבאה ושבת שלום 🙂

גלית (06:56 26.05.2016)

שלופ אפרת!
עד כמה חשובה מחבת פסים? האם אפשר לטגן במחבת רגילה?

מתכונים ב-10 דקות (08:19 26.05.2016)

כן גלית, אפשר לטגן גם במחבת רגילה.
יום מקסים 🙂

רוני (13:58 6.05.2016)

תודה על ההענות המהירה.
האם כדי לכסות את המחבת?

מתכונים ב-10 דקות (14:15 6.05.2016)

כן, אפשר לכסות אם רוצים שההמבורגר יתבשל מבפנים.

רוני (13:05 6.05.2016)

האם אפשר לטגן במחבת רגיל? וכמה דק מכל צד?

מתכונים ב-10 דקות (13:45 6.05.2016)

כן רוני, אפשר. כ-2 דקות מכל צד, תלוי בעובי ההמבורגר ובמידת העשייה הרצויה.
שבת שלום 🙂

תמיר (11:29 11.03.2016)

אני ניסיתי,במקום הסודה השתמשתי בבירה לבנה יצא מדהים…

מתכונים ב-10 דקות (11:38 11.03.2016)

רעיון מעולה 🙂
תודה תמיר ושבת שלום!

רינה (16:12 1.03.2016)

שלום אם אני לא בטוחה מה כמות הבשר שיש לי אני חושבת שזה בין 500 ל700 גרם מה עושים שאר המרכיבים נשארים אותו דבר

מתכונים ב-10 דקות (17:31 1.03.2016)

היי רינה,
אם את לא בטוחה מה המשקל עדיף שתשאירי את יתר המרכיבים באותה כמות.

יאיר (15:19 19.02.2016)

יצא חביב. אכן עסיסי אבל ללא תיחכום.
מצדיק ושווה את ההכנה המהירה מאוד.

מתכונים ב-10 דקות (16:07 19.02.2016)

תודה על העדכון 🙂
שבת שלום

קריסטינה (11:40 31.01.2016)

בוקר טוב ושבוע טוב יקירה!
אני אשתמש ב700גרם בשר, האם יש צורך להוסיף מעט יוצר מהתבלינים והיתר. אם כן מה וכמה?
מצפה לנו הערב ארוחת המבורגרים מהסרטים!!!
תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:47 31.01.2016)

היי קריסטינה,
חרדל ובצל -אותה כמות.
שימי כפית ושליש מלח, חצי כפית כמון, שליש כפית פלפל שחור ובין רבע לשליש כוס מי סודה.
תהנו!! ושבוע מעולה 🙂

קריסטינה (17:22 31.01.2016)

תודה רבה !

אלכס (11:22 22.01.2016)

היי,
שאלה, האם אפשר לא לטגן אלא לאפות והאם זה מצריך שינוי במתכון?

מתכונים ב-10 דקות (11:32 22.01.2016)

היי אלכס,
מומלץ לצרוב את ההמבורגר מעט במחבת משני הצדדים עם מעט שמן ואז אפשר להניח על נייר אפיה ולהכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות.

מעין (23:52 16.01.2016)

הי אפרת, יש לי בשר בקר טחון טרי רגיל, לא יודעת איזה חלק זה.. זורם?
וסודה לשתיה תיתן אותו אפקט או להתעקש על מי סודה?
ודבר אחרון (: אין לי מחבת פסים.. לטגן את זה על סוטא’ז חם מאד זה סבבה? יש צורך בשמן?
תודה רבה!!

מתכונים ב-10 דקות (00:26 17.01.2016)

היי מעין,
תכיני עם הבשר שיש לך ושימי שליש כפית אבקת סודה לשתיה.
סוטאז’ זה בסדר גמור, רק כדאי לשמן אותו מעט לפני.
בהצלחה 😉 ושבוע טוב!

ענת (10:19 11.01.2016)

היי המתכון נשמע חלומי!
האם אפשר להקפיא את ההמבורגר ולהשתמש בו במועד אחר?
להקפיא לפני או אחרי טיגון?
כיצד להקפיא מבלי לאבד את צורתה?
האם הטעם ישתנה, והאם יש תאריך תפוקה לשהייה במקפיא?
תודה רבה!:)

מתכונים ב-10 דקות (11:06 11.01.2016)

היי ענת,
הכי טעים זה לאכול טרי ובמקום 🙂 אבל אם את רוצה בכל זאת להקפיא אז כדאי לקנות בשר טחון טרי (שלא הוקפא לפני כן), להכין את התערובת, לצור קציצות ולהקפיא אותן עם הפרדה בין קציצה לקציצה (אפשר לסדר אותן בקופסה בשכבות ובין כל שכבה להניח נייר אפיה).
אני מניחה שהקציצות יישמרו במקפיא במצב טוב כחודשיים.
בהצלחה ויום נפלא 🙂

איילת (16:36 26.12.2015)

כדאי להוסיף פטרוליה קצוצה להמבורגר?ובאיזה חרדל להשתמש? רגיל או דיז’ון?

מתכונים ב-10 דקות (17:17 26.12.2015)

היי איילת,
אם אוהבים אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה ושום כתוש לתערובת ההמבורגר והכוונה לחרדל רגיל.
בהצלחה 😉

איילת (16:33 26.12.2015)

מומלץ להוסיף פטרוזילה קצוצה ושום כתוש להמבורגר?

קריסטינה (19:43 20.12.2015)

טוב, אתחיל מהסוף…היה תענוג , טעם משגע!!!
לא התעצלתי ויצאתי לקנות סודה. מה שכן הכנתי עם טחון דל שומן, מה שבכלל לא הפריע לטעם. השתמשתי בסך כל המתכון ב12/5 מל שמן.
ההמבורגרים יצאו עסיסיים, טעימים בטירוף, וחבל שנגמר!!!
אפרת את אלופה! גם ברמות הדיוק של התבלינים!!!
המתכון שלך יכול להתחרות בהמבורגרים הידועים שעולים הון ! תודה כבר אמרתי? 🙂
תודה, תודה!

מתכונים ב-10 דקות (20:10 20.12.2015)

תודה רבה יקירה!!
אני מאוד שמחה שנהנתם מארוחה טעימה 🙂

קריסטינה (14:04 20.12.2015)

שבוע טוב אפרת היקרה.
הערב אני אכין את ההמבורגרים, אך אין לי סודה.
את ממליצה לא להתעצל ולקפוץ לחנות לקנות מי סודה או שהוספת אבקת סודה תתן את אותו האפקט בדיוק?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:23 20.12.2015)

היי קריסטינה,
מי הסודה מוסיפים לקציצות יותר עסיסיות אבל אפשר להוסיף לתערובת במקום שליש כפית אבקת סודה לשתיה וזה גם יוצא טעים. תלוי עד כמה בא לך לצאת מהבית בשביל זה 😉
שבוע מעולה!

חגית (09:59 4.10.2015)

האם חשוב איזה חלק של בשר לוקחים?

מתכונים ב-10 דקות (10:16 4.10.2015)

היי חגית,
יש חלקים שיותר מתאימים להמבורגר כמו אונטריב. אפשר גם להשתמש בצלעות בקר או צוואר ולהוסיף 10% שומן כבש.
חג שמח 🙂

Lola (15:32 11.08.2015)

מאחר שלבשר לא מתווספים מרכיבים “קושרים”, כמו ביצה או פירורי לחם, חשוב ללוש אותו במשך כ־ 2 דקות. הלישה עוזרת להצמיד את חלקי הבשר זה לזה בלי לדחוס אותם, כך שיתקבלו אווריריים במידה.

מתכונים ב-10 דקות (15:41 11.08.2015)

תודה על הטיפ 🙂

אברי (18:27 25.06.2015)

שלום לך.

האם אפשרי לעשות אותם על המנגל ??

מתכונים ב-10 דקות (19:03 25.06.2015)

כן אברי, אפשר בהחלט 🙂

רעות (19:20 26.05.2015)

הי אפשר לוותר על כף החרדל?

מתכונים ב-10 דקות (20:40 26.05.2015)

כן, אפשר לוותר.

אבישי (19:58 12.05.2015)

סוף הדרך!! הילדים והאשה טרפו!
מה עם מתכון ללחמניות נחמדות להמבורגר?

מתכונים ב-10 דקות (20:46 12.05.2015)

שמחה לשמוע אבישי!
בקשר ללחמניות, אני מסכימה איתך שצריך מתכון כזה 🙂 מקווה לפרסם בקרוב.

דני (20:49 20.04.2015)

לכמה קציצות המצרכים מספיקים?

מתכונים ב-10 דקות (21:12 20.04.2015)

היי דני,
הכמות מספיקה לכ 5 קציצות המבורגר. כמובן שזה תלוי בגודל שתכין אותן.

הילה (13:32 5.12.2014)

היי,
אם אין לי מי סודה אפשר לשים אבקת סודה לשתיה ומים?

מתכונים ב-10 דקות (13:50 5.12.2014)

היי הילה,
את יכולה להוסיף שליש כפית אבקת סודה לשתיה. אין צורך במים.
שבת שלום 🙂

gony (16:24 5.10.2014)

מה קשור כמון???????

מתכונים ב-10 דקות (16:28 5.10.2014)

הכמון מוסיף טעם אבל אפשר לוותר.

רבקה (15:17 23.09.2014)

איזה חלק של בשר זה?

מתכונים ב-10 דקות (15:21 23.09.2014)

הי רבקה,
מומלץ להשתמש באונטריב / צלעות בקר או צוואר בתוספת 10% שומן כבש (אפשר לבקש מהקצב להוסיף לבשר את השומן ולטחון ביחד).

דנה (12:53 30.07.2014)

אםשר להקפיא לפני הטיגון, ולטגן במועד אחר?

מתכונים ב-10 דקות (13:04 30.07.2014)

הי דנה,
כן אפשר.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.