זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 8-10 קציצות בגודל בינוני
מצרכים:
500 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים בינוניים-גדולים
1 כף חרדל גדושה
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כוס מי סודה מוגזים
1/3 כפית כמון (לא חובה- רק למי שאוהב את הניחוח והטעם)
אופן הכנה:
-מטגנים בצל במחבת עד שהבצל נהיה שקוף-זהוב ומוציאים למסננת עד שיתקרר מעט.
-מערבבים בקערה את הבשר, הבצל ואת שאר המצרכים ולשים (לא יותר מדקה).
-יוצרים קציצות המבורגר בעובי של כס”מ וחצי , ומניחים על מחבת פסים עם מעט שמן (המחבת צריכה להיות חמה מאוד). למידת עשייה מדיום, מטגנים כ-2 דקות מכל צד.
*מומלץ להגיש עם לחמניית המבורגר עגולה, ממרח מיונז, עלי חסה, עגבנייה, בצל ומלפפון חמוץ.
–
טיפים להמבורגר מוצלח:
-החלק המומלץ לבשר המבורגר הוא אונטריב (לחלופין, ניתן להשתמש גם בצלעות בקר או צוואר ולהוסיף 10% שומן כבש). בקשו מהקצב.
-אין ללוש את בשר ההמבורגר יותר מידי אחרת הוא הופך למוצק.
-ליצירת הקציצה, מומלץ להשתמש ברינג עגול שלתוכו דוחסים את הבשר.
-תוספת של מי סודה מוגזים לתערובת הבשר גורמת לבשר להיות אוורירי יותר.
אם הקציצות מתפרקות בטיגון:
כדאי להכין את הקציצות קטנות יותר ויחסית עבות.
יש לשמן את המחבת בנדיבות ולתת להמבורגר להתייצב לגמרי בחלק התחתון לפני שהופכים אותו (יש להשתמש בתרווד ולא במזלג כדי להפוך את הקציצות).
כדאי להשתמש במחבת פסים או במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק (כמו ברזל יצוק). מחבת מנירוסטה לא מומלצת לשימוש במתכון הזה.
מומלץ לשים את התערובת במקרר לפחות כחצי שעה לצורך התייצבות.
*עם מה להגיש את ההמבורגר? תוספות להמבורגר
המבורגר ביתי, המבורגר מתכון
היי אפרת תודה על המתכונים מצוינים אחד אחד!! תמיד בחיפוש מתכון- דבר ראשון הולכת לאתר שלך😍
המתכון הזה של ההמבורגר הכנתי כבר כמה פעמים.. בפעם האחרונה עשיתי במחבת פסים וכיסיתי במכסה בשלב מסוים ומאז(אפילו שהורדתי את המכסה) קפץ לי שמן בצורה מטורפת ומסוכנת הורדתי את האש עד סוף הטיגון של כל הבורגרים..
כן צריך להזהר עם השמן.
בכל מקרה, נראה טעים:)
שאלה מגבר שלומד להכיר את המטבח(הרבה בזכות המתכונים שלך).
אפשר לשים במקום סודה לשתיה אבקת אפייה?
היי🙂
אפשר לשים בין רבע לשליש כפית אבקת סודה לשתייה במקום מי סודה.
אני לא יודעת אם השארתי תגובה כבר,
אבל וואי המתכון הזה יצא מדהים, הוספנו ציפס, חסה ובצל מטוגן, ארוחת צהרים מושלמת!!!
כולם עפו על זה!
תודה רבה לך על כל המתכונים המדהימים שלך!
שמחה שנהניתם💜
תודה שחזרת לשתף!
היי רוצה להכין היום ורציתי לשאול יש לי כרגע בשר טחון עם שומן שהפשרתי. הרגיל כמו שקונים בכל קצביה לקציצות. והבנתי לפי המתכון שלך וכמעט בכל מצרים באינטרנט שרצוי בשר בשר כמו אנטריקוט או או נטיב. זה משנה עם אני יעשה עם הרגיל או שזה יהיה ממש גרוע?
זה בסדר, תכיני עם מה שיש לך:)
יצא מצוין . קיבלתי תגובות מצוינות מבני הבית. אאמץ לעתיד! תודה על המתכון!
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הכנתי היום את המתכון של הקציצות בשר ברוטב עגבניות יצא מעולה! נשאר לי חצי מהעיסה מה צריך להוסיף כדי להכין מזה המבורגר?
תודה על האתר אני ממש נהנית מהכל!
היי
התערובת פחות מתאימה להמבורגר. את יכולה לגלגל לקציצות ולהקפיא לשימוש בפעם הבאה.
היי
יש לי בבית בשר טחון פילה מדומה מס 6. זה יכול להתאים לעשות את ההמבורגרים?
כן, אפשר(:
היי אפרת ןחג שמח:)
אפשר לוותר על הסודה והאם יש תחליף אחר?
היי,
אפשר לשים רבע כפית אבקת סודה לשתייה במקום הסודה.
במקום חרדל מה אפשר לשים?
אני לא אוהב חרדל
אפשר לוותר עליו.
תקשיבי יצא פצצה!!! זו כבר הפעם השלישית שהכנסתי את המתכון הזה!! הוא ממש חביב הקהל. אנחנו מצאנו שכמות הבצל גדולה מידי לאומית כמות הבשר והפחתנו מאוד ולמי ‘אין בבית רינג אני השתמשתי במכסה של נס ( מקופסא גדולה לא הקטנים עם המכסה הפלסטיק שהיו למשלוחי מנות) ויצא דחוס המיטב וגודל מושלם!!
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה על השיתוף😊
שלום,
קניתי חבילת המבורגר של איכות למהדרין
(ברור שבטעם לא יתקרב למתכון שלך אבל רציתי לחסוך זמן)
1. איך מכינים אותו שיהיה מוכן לאכילה?
2. אני מכינה לאורחים אשמח לדעת איך הכי יפה וטעים להרכיב לחמניית המבורגר
(אני מכינה ליד גם צי’פס)
תודה רבה מראש
היי,
המבורגר קפוא אפשר להכין על האש- במנגל, או במחבת פסים- לטגן כמה דקות מכל צד עד לעשייה.
ללחמניית המבורגר טעימה כדאי להוסיף רטבים כמו טחינה/קטשופ/מיונז/אלף האיים, ולהוסיף ירק- מלפפון חמוץ/חסה…
הכנתי אתמול ויצא מושלם!! קל להכנה וטעים מאוד! הכנתי עם קילו בשר, הכפלתי כמויות ובמקום חרדל חלק שמתי חרדל דיז’ון (גרגירים), יצא נפלא, עסיסי וטעים.
תודה רבה על מתכונים נהדרים❤
וואו נראה מושלם! איזה כיף שיצא מוצלח, תודה שחזרת לשתף❤
יצא פגז … תודה
שמחה שיצא מוצלח❤
תודה שחזרת לשתף😊
יצא טעים מאוד!! וכרגיל הכנה קלה ומהירה. תודה!!
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺
הכול התפרק לי ברגע שהפכתי
ממש מבאס
היי,
אם התערובת עצמה מתפרקת כדאי להכין את הקציצות קטנות יותר ויחסית עבות.
חשוב לשמן את המחבת בנדיבות ולתת להמבורגר להתייצב לגמרי בחלק התחתון לפני שהופכים אותו (יש להשתמש בתרווד ולא במזלג כדי להפוך את הקציצות).
כדאי להשתמש במחבת פסים או במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק (כמו ברזל יצוק). מחבת מנירוסטה לא מומלצת לשימוש במתכון הזה.
מומלץ גם להכניס את התערובת למקרר למשך שעה לפחות לפני ההכנה.
האם אפשר לשים על המנגל במקום לטגן
היי,
כן, אפשר(:
מה הכמויות לקילו בשר?
תודה מראש
היי,
לקילו בשר יש להכין כמות כפולה פי 2 (4 בצלים, 2 כפות חרדל, 2 כפיות מלח, חצי כפית פלפל שחור, חצי כוס מי סודה, כחצי כפית כמון).
האם איפשר לאפות בתנור?
כי אני לא רוצה עם שמן
היי,
מומלץ לצרוב את ההמבורגר במחבת כדקה מכל צד ואז לשים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 5-7 דקות, תלוי בעובי ההמבורגר.
האם חשייבים את המי סודה או שאפשר מים רגילים?
תודה
היי,
תוסיפי במקום הסודה רבע כפית אבקת סודה לשתייה.
אין לי חרדל
מה במקום?
תודה על כל המתכונים
היי,
אם אין לך חרדל תוותרי עליו.
שמחה ממש שאת נהנית מהמתכונים!
היי אפרת! ההמבורגר נראה מושלם ובע”ה מתכוונת להכין בקרוב. רוצה גם להכין לחמניות לבד, מה הסיכוי שיש לך מתכון?? תודה ושבוע טוב 🙂
היי אודליה,
את יכולה להכין את המתכון ללחמניות מתוקות, להפחית את כמות הדבש ל-2 כפות ובציפוי לוותר על הדבש.
שבוע טוב❤
אפרת, תקשיבי! הכנתי היום גם את ההמבורגר וגם את הלחמניות והכל יצא פשוט מושלם!! בלחמניות, הורדתי את הדבש לגמרי ושמתי רק 2 כפות סוכר, ויצאו ממש רכות וטעימות והשתלבו ממש יפה עם ההמבורגר העסיסי ועם כל התוספות! אז תודה רבה אפרת וחודש טוב ומבורך 🙂
שמחה ממש לשמוע שיצא מוצלח וטעים! תודה שחזרת לשתף כתמיד😊
בוקר טוב
לטחון את הבשר פעם אחת או פעמים?
היי אהובה,
יש לטחון פעם אחת, אחרת תערובת הבשר תהיה פחות יציבה עבור המבורגרים.
בוקר טוב וחג עצמאות שמח
האם אפשר להכין את הבצל מראש?
היי,
את מתכוונת לטגן את הבצל ולהשאיר אותו במקרר עד להכנה? פחות כדאי אבל אפשר (מומלץ לשמור עד יומיים).
תסנני את הבצל לפני הכנת ההמבורגרים.
מושלם!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף😍
האם אפשר לשים אבקת סודה לשתייה ? וכמה ?
היי,
אפשר לשים בין רבע לשליש כפית אבקת סודה לשתייה במקום מי סודה.
היי, אם אני רוצה להכין ולהקפיא, איך כדאי לעשות זאת?
היי רויטל,
כדאי להכין ולהקפיא לפני טיגון, פחות מומלץ להקפיא אחרי טיגון.
אם את בכל זאת מקפיאה לאחר טיגון- תשמרי בקופסה אטומה, כמה שעות לפני ההגשה תפשירי על השיש ולסיום תחממי מעט במחבת או במיקרוגל או בתנור.
ל1.5 קילו בשר פשוט לשלש כמויות?
היי אוראל,
נכון😊
קודם כל תודה!!!
על כל המתכונים המנצחים!!!
יש לך מתכוון ללחמניות מתוקות מה את אומרת להשתמש בהם להמבורגר?
היי משה,
הנה מתכון ללחמניות מתוקות.
אפשר בהחלט להשתמש בהן להמבורגר(:
יצא מושלם!!!
פינקתי את אשתי ועכשיו אנחנו לא יכולים לקום מהשולחן..
חחח שמחה מאד לשמוע! כל הכבוד😊
האם אפשר להכין את הקציצות בשעה שתיים ולטגן בשעה ארבע בערך?
תודה והמשך יום נפלא
היי אהובה,
אפשר, תכניסי למקרר עד לטיגון.
היי אפרת,אחלה מתכון ☺️
במידה ונשארו לי כמה שכבר טיגנתי,איך עדיף לאחסן אותם במידה ואני רוצה לאכול עוד כמה שעות?
ואיך לחמם כדי שכמה שפחות יתייבשו?
היי יוליה,
אפשר לשמור על השיש במקום מוצל וקריר יחסית אם מדובר בעניין של 3-4 שעות. אם יותר מכך- כדאי לשמור במקרר עד להגשה.
כדי לחמם את ההמבורגרים כדאי לטגן כמה דקות מכל צד במחבת. אופציה פחות מומלצת- לחמם בתנור כמה דקות על 190 מעלות.
בהצלחה😊
הכנתי היום והקציצות יצאו ממש חיוורות לא בצבע חום השתמשתי באנטריקוט
אולי לא שמתי מספיק שמן
כמה שמן צריך לשים לטיגון האמבורגר?
היי,
כדי לקבל צבע שחום ואת הטעם הצרוב של ההמבורגר יש לטגן על אש גבוהה. יכול להיות שטיגנת על אש נמוכה יותר ולכן זה יצא חיוור.
בנוסף, המחבת צריכה להיות מעט משומנת (לא הרבה)- עד חצי כפית שמן.
בוקר טוב
מתכונת להכין היום
השאלה שלי לא צריך ביצה או פירורי לחם אז מה מחזיק את כל העיסה?
היי,
הבשר עם הבצל ומי הסודה מתאחדים תוך כדי הלישה😊
מה המשקל של כל קציצה?
בסביבות 60-75 גרם, תלוי כמה יחידות את מכינה ובאיזה גודל.
חייבים להכין את המבורגר באותו היום? אפשר יום או יומיים לפני?
היי ליאת,
הכי טעים לאכול סמוך להכנה, אבל אפשר להכין יום-יומיים לפני, לשמור במקרר/במקפיא עד להגשה, ולחמם מעט לפני כן.
אם אין לי סודה לשתיה לא אבקה ולא שתיה מה יכןל להחליף?
היי אביבית,
מישהו כתב בתגובות שעשה עם בירה לבנה ויצא מצוין😊 את יכולה לעשות זאת גם.
וואי יצא טעים בטרוף, פשוט התחסל!!
שמחה לשמוע, תודה על השיתוף😍
רציתי רק להודות לך שוב על מתכון קל להכנה וטעים מאוד. צל”ש נוסף עבורך.
מציע רק שהכמות תהיה כ 5 עד 6 קציצות כי אחרת הם יוצאות קטנות יחסית להמבורגר (כ-120 גרם לקציצה) .
שוב תודה רבה !
תודה😊
תודה על מתכון נהדר נוסף!
הכנתי עם בצל אחד בלבד ובלי חרדל.
יצאו תשעה המבורגרים בינוניים טעימים ומוצלחים מאד.
נטרף בעונג רב.
תבורכי!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אור
ואוווו!!!!
יצא סוף הדרך! ובכלל כלום עבודה…
תודה רבה לך יקירה
שמחה שיצא טעים ❤️
הי, תודה על המתכון. הילדים שלי מאוד אוהבים את זה. מכיוון שבבלילה יש סודה, כשמטגנת המון שמן משפריץ עלי ועל הרצפה. יש דרך שזה יהיה טעים כזה אבל עם פחות לכלוך של שפריצים של שמן?
היי גליה,
השמן לא קופץ בגלל הסודה, הוא קופץ בגלל הנוזלים שקיימים בבלילה,
את משתמשת בבשר שהיה אולי קפוא ואולי הוא ספוח נוזלים?
תנסי לחכות להפשרה מלאה של הבשר ולסינון הנוזלים לפני תחילת הבישול.
הכנתי בתנור ויצא מעולה!
גם יותר בריא כמובן
שמחה שאהבת, תודה😊
וואי יצא טעים בטירוף! תודה רבה:)
תודה ציפי 🙂
שמחה לקרוא שאהבת ❤️
במידה ומקפיאים את ההמבורגרים האם מי הסודה המוגזים רלוונטיים ?
אפשר לוותר שמעון
במקום סודה מוגזת אפשר לשים אבקת סודה לשתיה?
היי שני,
תוסיפי במקום רבע כפית אבקת סודה לשתייה
יום מקסים♥
היי אפרת,
ניתן להשתמש בבשר עגל טחון במקום בבשר הבקר?
ושאלה נוספת לגבי החרדל, יש לי בבית חרדל דיז’ון… האם בכלל רצוי להשתמש
כתחליף לחרדל הרגיל? ואם כן אז באיזו כמות?
תודה מראש.
לגבי הבשר, אפשר.
אפשר לשים חצי כף חרדל דיז’ון.
אפשר להשתמש בחרדל דיז’ון במקום חרדל רגיל. בדר”כ מומלץ להפחית את הכמות בחצי.
יש לי רק הודו טחון
זה גם הולך?
כן. זה פשוט ייצא בטעם הודו.
הכנתי בידיוק לפי ההוראות והכל התפרק יצא ממש פירורים
מה אפשר לעשות שלא יתפרק
היי שלום,
אם התערובת מתפרקת כדאי להכין את הקציצות קטנות יותר ויחסית עבות.
יש לשמן את המחבת בנדיבות ולתת להמבורגר להתייצב לגמרי בחלק התחתון לפני שהופכים אותו (יש להשתמש בתרווד ולא במזלג כדי להפוך את הקציצות).
כדאי להשתמש במחבת פסים או במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק (כמו ברזל יצוק). מחבת מנירוסטה לא מומלצת לשימוש במתכון הזה.
מומלץ גם להכניס את התערובת למקרר למשך שעה לפחות לפני ההכנה.
תוסיף ביצה וגם קצת חזה עוף . החזה מחזק את הבשר
בגדול יצא טעים. כדאי לשים לב לשלב הלישה . עשיתי שתי גירסאות אחת עם בצל והשניה בלי. את זאת הבלי היתה לי הרגשה שלשתי יותר מדי ויהיה מוצק ( למרות שלא לשתי יותר מדקה) והיא דווקא היתה מעולה מבחינת תוצאות. זאת עם הבצל התפרקה הרבה יותר – אולי כי הייתי צריך ללוש יותר שיהיה קצת מוצק…
תודה שחזרת לעדכן 🙂
וואו, יצא מעולה! ועם בשר טחון רגיל מהסופר, אין לי מושג מאיזה חלק… אני חוששת שהקטנים שלי לא יאהבו את הבצל המורגש, בפעם הבאה אגרד אותו בפומפיה.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
מתכון פשוט ומדהים! לא הוספתי שומן בכלל ויצא מעולה! בעלי פחות אהב את הטעם של החרדל (למרות שזה אחלה לטעמי) אז הורדתי בפעם השנייה שעשיתי. בכל מקרה יצאה קציצה עסיסית וטעימה! תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אלינור
היי אפרת, כמה קריטי החרדל? ולגבי המי סודה הבשר לא יצא נוזלי ?
לא קריטי.
זה רק רבע כוס. אם את חוששת שייצא נוזלי תשימי 2-3 כפות או שתוותרי.
הי אפרת, פעם ראשונה שהכנו המבורגר ויצא פיצוץ, הכנתי עם הבת שלי, עקבנו אחרי כל ההמלצות ויצא מושלם וטעים ממש! כל הילדים אהבו מאד, וגם אני שבד\”כ לא אוכלת המבורגר. תודה על כל המתכונים שלך :)))
שמחה שאהבתם ❤️
תודה שחזרת לעדכן!
אפרת היי. 2 שאלות: האם אפשר/רצוי להשתמש באנטריקוט? מדוע מוסיפים בצל מטוגן? זה הכרחי ומקובל במתכוני המבורגר?
אפשר להשתמש באנטריקוט אבל כדאי להוסיף לבשר 10% שומן כבש.
הבצל המטוגן נותן טעם מעניין אבל אפשר לוותר על הטיגון ולהוסיף לתערובת בצל אחד חי טחון.
יואו אפרת זה מה זה התפורר לי בטיגון יצא לי פרורים איך אני אשתפר
לפעם הבאה????
היי נועה,
כדאי להכין את הקציצות קטנות יותר ויחסית עבות. יש לשמן את המחבת בנדיבות ולתת להמבורגר להתייצב לגמרי בחלק התחתון לפני שהופכים אותו (יש להשתמש בתרווד ולא במזלג כדי להפוך את הקציצות).
כדאי להשתמש במחבת פסים או במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק (כמו ברזל יצוק). מחבת מנירוסטה לא מומלצת לשימוש במתכון הזה.
אפשר לשים את התערובת במקרר לפחות כחצי שעה לצורך התייצבות.
היי אפרת! את הבצל צריך לקצוץ דק? ואז להוסיף לתערובת הבשר?
ויש לי חצי קילו בשר בקר טחון רגיל, יעבוד? תודה!
את הבצל מומלץ לקצוץ דק ולטגן ואז להוסיף לתערובת הבשר.
לגבי הבשר, זה בסדר 🙂
יש אפשרות לאפות בתנור?
מומלץ לצרוב את ההמבורגר במחבת כדקה מכל צד ואז לשים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 5-7 דקות, תלוי בעובי ההמבורגר.
תודה על המתכון, שאלה אם אשים על רשת של מנגל זה יחזיק ?או יתפרק ועדיף משטח כמו מחבת
אפשר להכין ישירות על הרשת אבל כדאי לוותר על המי סודה (אם כבר שמת לא נורא).
מומלץ להכין את התערובת כמה שעות טובות לפני, אפילו יום קודם, ולשמור במקרר.
כדאי להכין את הקציצות קטנות יותר ויחסית עבות וחשוב לתת להמבורגר להתייצב לגמרי בחלק התחתון לפני שהופכים אותו.
תודה עוד לא הכנתי אז לא אשים מי סודה ואעשה כפי שאמרת
הכנתי את ההמברוגר הזה עשרות פעמים, יוצא מדהים. אפרת היקרה, מתכונים רבים שלך מככבים אצלנו בבית באופן קבוע כבר שנים וכבר מזמן הפכו לחלק בלתי נפרד מהתפריט. תודה על האתר המופלא! ישר כח!
תודה אולגה, כיף לשמוע ❤️
תודה, אם אני שם רבע כפית אבקת סודה יש להוסיף קצת מים?
לא, אין צורך.
האם אפשר להוסיף סודה לשתיה באבקה רגע לפני יצירת ההמבורגר
כן. אבל חשוב לערבב טוב לפני.
מתכון מנצח! תודה רבה רבה
שמחה שאהבת 🙂
הי, האם אפשר להכין את הקציצות ואחכ להקפיא?
אפשר להכין ולהקפיא לפני טיגון. פחות מומלץ להקפיא אחרי טיגון.
הי אפרת,
דבר ראשון תודה
דבר שני, האם אפשר ללא בצל? עדיין יצא טעים?
כן אפשר.
כמה שמן לטיגון הבצל? בשביל daytwo זה מאוד חשוב
כף וחצי-שתיים לטיגון הבצל.
אם מכינים את ההמבורגר עם מחבת פסים או מחבת עם ציפוי שאינו נדבק מספיק לשים כף שמן.
הכנתי מבשר עוף הודו, הוספתי פטרוזיליה קצוצה וזרקנו על הפלנצ\’ה, יצא מצוין (אם כי מעט מלוח לטעמי) הכי טעים היו הקציצות אחרי שיצאו נוזלים והקציצות התבשלות בהן. תודה!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רעות
אפשר להכין מחזה עוף?
ובמקום מי סודה אפשר אבקת סודה לשתיה?אם כן כמה?
אפשר אבל הטעם לא יהיה כמו של המבורגר מבשר.
אפשר לשים שליש כפית אבקת סודה לשתיה.
היי, האם אפשר לוותר על המי סודה?
ואין לי מחבת פסים, אפשר גם מחבת Tefal?
אפשר לוותר.
לגבי המחבת, אפשר.
כשאני רואה את שני הגוזלים הבררנים מתענגים על כל ביס בהמבורגר (ובקושי מסתכלים על הצ’יפס והלחמניה!) אני יכולה לומר שבהחלט מצאנו את המתכון המנצח! זהו! אין יותר המבורגרים בחוץ 🙂
אז תודה תודה ושוב תודה, יצא עסיסי ונהדר 🙂
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!
בתור רווק שהתחיל לבשל אתר מספר 1 מדוייק וטוב
תודה ישראל 🙂
שלום,
נראה מבטיח.
אפשר להשתמש בבקר טחון (מס’ 2) קפוא?
תודה רבה!
כן אפשר.
כמובן שיש להפשיר לפני ורצוי לסחוט קצת מנוזלים.
היי אפרת היקרה!
שאלותיי:א.האם ניתן להכין את הקציצות מבשר שהיה בהקפאה?
ב.יש לי רק צלעות,ללא שומן.האם זה ייצא טוב?
תודה רבה מראש!
כן לשתי השאלות 🙂
היי, לא צריך ביצה או פירורי לחם? הכל מתפרק לי במנגל…
עדיף לא להוסיף כי אז זה הופך את זה למרקם של קציצות.
אם התערובת מתפרקת כדאי להכין את הקציצות קטנות יותר ויחסית עבות וחשוב לתת להמבורגר להתייצב לגמרי בחלק התחתון לפני שהופכים אותו.
אני גם ממליצה להכניס את התערובת למקרר לשעה לפחות לפני שצולים על מנגל.
נצמדנו למתכון ויצא מושלם! טעים בהרבה מכל המסעדות בחוץ.
השארנו בערך 3 וחצי דקות מכל צד, אוהבים את זה עשוי טוב:)
הטיפ שלי- לקנות לחמניות ממקדונלס 😉
נראה מעולה 😍
שמחה שנהניתם!
תודה בינת
למה הכל מתפורר??
לא הלך לי בכלל. דווקא דייקתי בהוראות.
אם התערובת מתפרקת כדאי להכין את הקציצות קטנות יותר ויחסית עבות. יש לשמן את המחבת בנדיבות ולתת להמבורגר להתייצב לגמרי בחלק התחתון לפני שהופכים אותו (יש להשתמש בתרווד ולא במזלג כדי להפוך את הקציצות).
כדאי להשתמש במחבת פסים או במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק (כמו ברזל יצוק). מחבת מנירוסטה לא מומלצת לשימוש במתכון הזה.
אחרי שמתגנים את הבצל לקרר במקרר ורק אז לערבב עם הבשר וגם אחרי שמערבבים עם הבשר לשים במקרר (אני מקרר כמה שעות). אם התערובת חמה היא מתפרקת. יוצא מעולה. מתכון מנצח.
גם ב00:00 בלילה זה יוצא טעים!
מתכון קליל, מושלם, ומיוחד!
תמשיכי להעלות מתכונים מיוחדים!
שמחה שנהניתם 🙂
תודה ריקי
יש לי מי סודה בטעם פרות יער… לא נראלי שזה מתאים.
יש תחליף לסודה?
אפשר לוותר?
אם זה מה שיש לך אז אפשר (זה רק רבע כוס).
איזה עוד תבלינים אפשר/צריך לשים?
בהמבורגר לא שמים הרבה תבלינים. מה שרשום במתכון מספיק.
היי אפרת נראה מעולה כמו כלה מתכונים שלך.
יש לך מתכון ללחמניות המבורגר? לא מצאתי באתר. תודה
לא אין לי (עדיין 🙂 )
שלום
אפשר לוותר על החרדל והבצל בתערובת של הקצינה?
כן.
כל מחבת ברזל פסים מתאים?
ועל איזה גובה להבה כדאי לשים? יש לי להבה אחת גדולה במיוחד האם זה כדאי או שזה יותר מדי?
תודה
כן.
תכין בלהבה הגדולה אבל תשים לב שההמבורגר לא נשרף. אם כן, יש להנמיך קצת את האש.
מעדן!
כל כך טעים!
לא שמתי כמון.
אם הייתי מרסקת את הבצל המטוגן ואז מוסיפה אותו? היה יוצא גם טעים?
תודה רבה!
לדעתי כן.
שמחה שיצא טעים 🙂
היי
בשביל מה מוסיפים מי סודב?
הסודה תורמת אווריריות ועסיסיות לבשר.
אפרת בוקר טוב
הבאתי בשר טחון ושכחתי להגיד לקצב לטחון רק פעם אז הבשר נטחן פעמיים.
יש מצב לעשות המבורגר מוצלח או שעדיף לוותר? תודה
היי יוכי,
את עדיין יכולה להכין אבל כדאי להכין את הקציצות קטנות כי התערובת פחות יציבה כשטוחנים אותה פעמיים.
תשמעי אפרת, מתכון סוףףף.
הכנתי בשבוע שעבר ורוצה להכין שוב. שאלה: אפשרי להכין את תערובת הבשר יום לפני ולשמור במקרר? מהערב עד אחה”צ שלמחרת. מבשר טרי כמובן.
כן אפשר 🙂
כמה מי סודה?
רבע כוס מי סודה.
אפשר להשתמש בבשר הודו אדום טחון ???
היי ניקול,
אפשר אבל הטעם יהיה שונה.
הי,
כמה המבורגרים יוצאים מכמות כזאת? איזה גודל מומלץ להכין?
תודה 🙂
היי איריס,
הכמות במתכון מספיקה ל-5 המבורגרים גדולים או 8-10 המבורגרים בינוניים או 15 קטנים (מיני-המבורגר). מומלץ להכין בגודל בינוני.
הי! מאוהבת במתכונים שלך. כל מתכון יוצא מושלם ופשוט כל כך…תודה רבה…
יש לי 2 שאלות בקשר למתכון:
1. אני צריכה להכין 60 יחידות המבורגר… תוכלי לומר לי כמויות מתאימות?
2. אנ מתכננת להכין את ההמבורגרים בערב ולהכניס למקרר למשך הלילה ולמחרת לבשל את ההמבורגר על האש (מנגל פחמים), האם זה בסדר?
תודה רבה רבה
היי מורן,
1. זה תלוי בגודל שתכיני אותם. הכמות במתכון מספיקה ל-5 המבורגרים גדולים או 8-10 המבורגרים בינוניים או 15 קטנים (מיני-המבורגר).
2. את מתכוונת להכין את התערובת ולשמור במקרר נכון? אם כן אין שום בעיה.
המשך יום מקסים 🌺
הטעם יצא מעולה,תודה רבה! אבל במחבת זה התפורר ,מה לא עשיתי טוב?(חיכיתי שהשמן יהיה רותח)
היי יוחאי,
אם הקציצות התפרקו זה יכול להיות בגלל שתערובת הבשר היתה רכה מידי ולא מוצקה. זה יכול להיות כתוצאה מעודף נוזלים בתערובת (אולי הוספת את הבצל המטוגן יחד עם הנוזלים שלו לתערובת הבשר או שאולי זה בשר מופשר ולא טרי).
טיפ לתערובת יציבה הוא לבקש מהקצב לטחון את הבשר טחינה אחת גסה ולא יותר מזה. כך הבשר מוצק ופחות רך.
אם הוא טחן פעמיים אז מומלץ להכין את התערובת מראש, לשים במסננת, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה לפחות (כך התערובת תתייצב והנוזלים יסוננו).
תודה על מתכון מעולה.
האם אפשר להקפיא, לאחר הכנה, את מה שנשאר? האם הטעם המעולה ישאר לאחר ההפשרה?
אפשר להקפיא.
יותר טעים טרי אבל זה עדיין יהיה בסדר.
יום מקסים 🌺
אפרתוש, כל מתכון שלך מנצח!!
בזכותך הבן שלי חזר לאכול בשר 😊
הכנתי בתנור ויצא נפלא!!! ללא חרדל כי לא היה לי.
שוב תודה ואל תפסיקי להפתיע אותנו בעוד מתכונים מנצחים 👍🏽👌🏽💪🏽
שמחה שהוא אהב 🙂
תודה מורן יקרה ❤️
הי אפרת,
הכנתי בתנור, יצא מקסים.
רק שאלה – מזה כל הנוזל שיצא על התבנית (ממש הרבה)
זה הכל שומן?
זה שילוב של שומן עם חלבונים.
שלום אפרת יקירה,
אין לי כרגע בשר בקר טחון… יש אפשרות להחליף אותו בבשר אחר? איזה את ממליצה לי?
תודה מראש,
תיקי
עדיף להכין עם בשר בקר.
איך מכינים את זה בתנור?
היי יפית,
מומלץ לצרוב את ההמבורגר במחבת כדקה מכל צד ואז לשים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 5-7 דקות, תלוי בעובי ההמבורגר.
שלום , אשמח לדעת האם ניתן להכין את תערובת הבשר ערב לפני הצלייה במקרר ?
תודה!
כן אפשר.
יום מעולה 🙂
אפרת שלום,
האם את מכירה את המתכון לרוטב של המבורגר ספרדי של הבורגראנץ? תודה רבה!
לא מכירה.
היי אפרת
המון תודה על המתכונים המעולים שלך!
לגבי ההמבורגר, הכנתי אותו כבר כמה פעמים ותמיד יוצא לי מוכן מאוד מבחוץ ולא מבפנים… ניסיתי על אש נמוכה יותר, ניסיתי קציצות דקות יותר ועדיין אני לא מצליחה. מה לא בסדר? 😕
שוב תודה,
מירי
היי מירי,
פעם הבאה, לאחר שאת הופכת את הקציצות צד תכסי את המחבת ותנמיכי לאש בינונית-נמוכה. כך הקציצה תתבשל גם מבפנים.
הי אפרת
מה אפשר לשים במקום מי סודה?
פשוט אין לי..
תודה רבה
היי יפעת,
במקום מי סודה את יכולה לשים שליש כפית אבקת סודה לשתיה.
כמה זה במיל?
היי יפית,
רבע כוס מי סודה = 60 מ”ל.
שליש כפית אבקת סודה לשתיה = 2 גרם
היי אפרת.
אני אתחיל כמו כמעט כולם כאן… אתר מושלם לבשלן החדש… את גילית לי שלבשל זה יכול להיות גם פשוט, קל וכמובן טעים.
מבשל רק מהאתר שלך !! אין לו תחליף.
לעניינו. כל מה שעשיתי כולל ההמלצות שלך, ההמבורגר מתפרק איך שמנסים להפוך אותו… יש עוד משהו שאני יכול לנסות לעשות או להוסיף ?
תודה.
היי אברי,
קודם כל תודה רבה 🙂
אם התערובת מתפרקת כדאי להכין את הקציצות קטנות יותר ויחסית עבות. תשמן את המחבת בנדיבות ותן להמבורגר להתייצב לגמרי בחלק התחתון לפני שאתה הופך אותו (מקווה שאתה משתמש בתרווד ולא במזלג כדי להפוך את הקציצות).
דרך אגב, כדאי להשתמש במחבת פסים או במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק (כמו ברזל יצוק). מחבת מנירוסטה לא מומלצת לשימוש במתכון הזה.
בהצלחה!
אין מילים !! כ”כ נהנינו לאכול… בלי נקיפות מצפון (למרות שאני לא ממש אוהבת בשר) אפרת -את אלופה!!
איזה כיף לשמוע!
תודה יקירה 🙂
יצא מעולה 🙂 תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה נופר.
היי, לפי המתכון הזה,לכמה קציצות זה מספיק? ואני אם רוצה להכין 7 קציצות,כמה בשר טחון אני צריכה? תודה רבה!
לדעתי כדאי לעשות כמות וחצי ולהשתמש ב750 גרם בשר. לשים 2 בצלים גדולים, כף וחצי חרדל, כפית וחצי מלח, רבע כפית פלפל שחור, שליש כוס סודה מוגזת ושליש כמון.
היי. כל הכבוד על המתכונים באתר הם באמת עוזרים מאוד אני רוצה להכין חצי קילומבשר קניתי בשר צוואר כמה צריך לקחת מכל דבר? ניסיתי להכין כמה פעמים בבשר טחון רגיל היה מדהים. אבל הקציצות התפרקו מה אפשר לעשות?
היי אלירן,
אפשר להשתמש בחצי קילו בשר צוואר טחון.
אם הקציצות מתפרקות זה יכול להיות כתוצאה מאחת הסיבות הבאות:
*תערובת הבשר רכה מידי ולא מוצקה. זה יכול להיות כתוצאה מעודף נוזלים בתערובת (אולי הוספת את הבצל המטוגן יחד עם הנוזלים שלו לתערובת הבשר או שאולי זה בשר מופשר ולא טרי).
*השמן לא חם מספיק בזמן טיגון הקציצות.
טיפ לתערובת יציבה הוא לבקש מהקצב לטחון את הבשר טחינה אחת גסה ולא יותר מזה. כך הבשר מוצק ופחות רך.
אם הוא טחן פעמיים אז מומלץ להכין את התערובת מראש, לשים במסננת, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה לפחות (כך התערובת תתייצב והנוזלים יסוננו).
טוב, אז אחרי כמה שנים של ניסיונות המבורגר ביתי לא מוצלחים – זה אכן המתכון המנצח!
קל, פשוט ועובד.
ההמבורגרים יצאו טעימים כל כך, אווריריים ולראשונה לא התפרקו!
ואפילו לא השתמשתי בכל הרכיבים – שמתי רק בצל אחד ולא שניים, לא שמתי חרדל וקמון, והבשר היה בשר טחון רגיל (צוואר)
ולא איזה נתח מובחר.
אימצתי. ממש תודה.
תודה עדנה, שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת.
ההמבורגרים יוצאים טעימים אך מתפרקים במחבת…….
השתמשתי בבשר טחון טרי ובמקום שומן הוספתי קצת שמן.
מה יכולה להיות הטעות ??
תודה
היי אברי,
אולי זה קשור לטחינת הבשר. אולי טחנו אותו פעמיים במקום פעם אחת.
בכל מקרה אפשר לשים את התערובת במקרר לפחות כחצי שעה לצורך התייצבות.
שלום אפרת, האם אפשר לאפות ואם כן כמה זמן כל צד ובאיזו טמפרטורה?
היי תמרה,
מומלץ לצרוב את ההמבורגר במחבת כדקה מכל צד ואז לשים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך 5-7 דקות, תלוי בעובי ההמבורגר.
עשיתי בתנור בלי לטגן…ועדיין יצא קטלני…
ישר כח על המתכונים המעולים 🙂
תודה לבנת, שמחה לשמוע 🙂
היי, האם אפשר להכין בגריל במקום במחבת? תודה, לאה
כן, אפשר.
היי! רק עכשיו ראיתי את התגובה שלך. בכל אופן, הכנתי אותם בגריל והם יצאו פצצה!!! לא להאמין כמה טעים. בהתחלה כמעט עשו לי לינצ’ בגלל הכמויות האדירות של הבצל. אבל הרבה מהבצל נפל לתוך הגריל. פעם הבאה אני אקצוץ דק יותר. הכנתי בדיוק לפי המתכון והוא מנצח. תודה לך!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
אהלן..
הכנתי אתמול עם בירה במקום סודה…היה מעולה.
אני והבן שלי חגגנו.
תודה רבה רבה.
שמחה שנהניתם 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
האם אפשר להכין עם מי סודה ולהשאיר במקרר למחר בערב על האש?
תודה!
אני חושבת שאפשר.
הכנתי -לדעתי 1 כף חרדל זה יותר מידי מספיק 1 כפית כי החרדל משתלט על הטעם ומרגישים מרירות. כשהכנתי בפעם השנייה עם כפית חרדל יצא יותר טעים
תודה על העדכון.
שבוע נפלא 🙂
הי המתכון מאד מוצלח ,אבל מתפרש לי במחבת בזמן ההפיכה. ניסיתי לשים במקרר יותר זמן ושאר טריקים..אבל ללא הועיל.
מה עושים? האם אפשר להוסיף משהו לתערובת שייצב אותה? היא מאד רכה,תודה
מתפרק, סליחה
היי מיכל,
תנסי ללוש את התערובת עוד קצת. אם זה עדיין מתפרק אני חושבת שכדאי יהיה להוסיף כמה כפות פירורי לחם כדי שיספחו את הנוזלים וייצבו את התערובת.
היי ..
זה שמטגנים את הבצל ומעבירים אותו אחרי צינון לקערה עם הבשר והתבלינם זה בסדר ?
כי אני יודעת שבדרך כלל שמים בצל חיי בתערובות ..או שבעצם הפעולה הזו זה מה שמוסיף לטעם הטוב ?
כן, זה מוסיף לטעם 🙂
הי
האם אפשר להכין מראש את התערובת היום עם אבקת סודה ולהכין קציצות מחר לגריל?
נראה לי שכן. לא אמורה להיות בעיה.
מתכון מצויין, גילוי נאות לא השמשתי בכמון.
עשיתי פעם ראשונה לפני שלושה שבועות.
חזרתי היום לאתר בכדי להכין בשנית.
מעולה!
תודה קובי, שמחה לשמוע 🙂
ישלי חרדל דיזון האם הוא מתאים ?
כן, אפשר לשים כחצי כף.
מתכון מעולה מככב אצלי אחת לשבוע
תודה דיקלה, שמחה לשמוע 🙂
מושלם!!!!
תודה אביאל, שמחה שאהבת 🙂
הי,
האם ניתן לעשות את זה במחבת חשמלית?
שאלה נוספת – החרדל אמור להיות בבלילה של ההמבורגר?
תודה
היי ענת,
אני מניחה שאפשר להכין גם במחבת חשמלית.
וכן, החרדל בתוך התערובת.
הי אפשר לשים במקום מי סודה אבקת סודה לשתייה?
היי טליה,
אפשר להוסיף לתערובת שליש כפית אבקת סודה לשתיה.
הכנת המבורגרים היא המומחיות של אשתי.
היום היא ביקשה ממני להכין.לקחתי 800 גרם בשר טחון מאוכף אנטריקוט, והכנתי לפי המתכון. יצא מעולה. ההמבורגרים לא התפרקו ונשארו עסיסיים. שמרתי את המתכון לפעם הבאה (יש לי עוד 1.6 ק”ג בשר טחון במקפיא :). יש לך אתר נהדר. אהבתי.
תודה איציק, שמחה שיצא טעים 🙂
רציתי להודות לך על המתכון. יצאה לי פשוט מצויין. נצמדתי למתכון ב-100% (ללא כמון) ולא נידבק ולא היה דחוס מדי, פשוט טעים. תודה!
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן.
היי
רציתי לדעת מי סודה לשתיה זה פשוט מה שאנחנו שותים ביום יום?
כן, הכוונה למי סודה כאלה (מים מוגזים).
רציתי לשאול האם אפשר להשתמש במנגל חשמלי או רק במחבת פסים ..
ובשביל שזה יהיה וול דאן כמה זמן צריך מכול צד
היי טובה,
אפשר להשתמש במנגל חשמלי. זה תלוי מה עוצמת המנגל החשמלי ובעובי ההמבורגר.
אני ממליצה לשים 3-4 דקות מכל צד ואז לחתוך המבורגר אחד ולבדוק אם מוכן באמצע. אם מבחוץ זה צלוי היטב אך מבפנים זה עדיין לא מוכן יש להנמיך את עוצמת המנגל ולהמשיך לצלות עוד כמה דקות.
פעם ראשונה שהעזתי להכין המבורגר בבית ויצא טעים לא פחות מבמסעדה, תודה רבה!!
אבל, קצת נדבק למחבת והיה קשה להפוך… מה אפשר לעשות?
היי הילה,
שמחה שיצא טעים 🙂
באיזה סוג מחבת השתמשת?
נראה מעולה!
מספר שאלות:
1.האם אפשר להשתמש בחצי בשר בקר וחצי בשר הודו?
2.האם זה ישרוד הקפאה?
תודה!
היי מירי,
אפשר לשלב בין הודו לבקר. הטעם לא יהיה של המבורגר אבל עדיין זה ייצא טעים.
לא אמורה להיות בעיה להקפיא את זה.
אפרת, אפילו ילדים שלי,שלא אוהבים בשר, אכלו בתאבון רב.
תודה רבה
איזה כיף לשמוע!
תודה אינסה 🙂
היי
אפשר להוסיף שן שום כתושה?
תודה מראש 🙂
כן אפשר.
היי אני רוצה לעשות המבוגר אבל אין לי סודה מה לעשות
תודה מחקה לתגובה
היי אינה,
את יכולה להכין בלי.
שבת שלום 🙂
היי.
כתבתי תגובה , אך כנראה שלא נשמרה או משהו כזה.
אני מכינה את ההמבורגר בפעם המי יודע כמה…טעים ועסיסי!!!
היום אני אשתמש ב800גר׳ בשר, מה היחס של המצרכים האחרים ?
תודה
היי קריסטינה,
אלה הכמויות:
800 גרם בשר טחון
3 בצלים בינוניים
כף וחצי חרדל
כפית וחצי מלח
שליש כפית פלפל שחור
שליש כוס מי סודה מוגזים
חצי כפית כמון
שיהיה לך שבוע נפלא!
תודה יקירתי.
כך עשיתי 🙂
היי 🙂
אני מכינה את ההמבורגר הנפלא הזה בפעם המי יודע..כי הוא טעים ועסיסי !
שאלה: אני מכינה מ800גר׳ בשר. מה הכמויות של יצר המצרכים?
תודה
הי האם חובה לשים חרדל? אם אין לי בבית – מה התחליף?
היי שרון,
אם אין לך אפשר לוותר.
הבשר לא משפריץ בטיגון בגלל מי הסודה? לא כדאי לשים במקרר לכמה שעות לפני הטיגון על מנת שלא ישפריץ? תודה רבה!
היי דנה,
לא בהכרח כי הבשר סופג את מי הסודה. בכל מקרה, את יכולה לשים כשעה לפני במקרר.
בהצלחה 🙂
תודה רבה על המענה המהיר! מה עדיף – מי סודה או אבקת סודה? תודה שוב.
מי סודה 🙂
היי עשיתי בדיוק לפי המתכון והם תמיד מתפרקות לי בטיגון למה?
היי ורד,
אני מניחה שהסיבה היא שתערובת הבשר רכה מידי ולא מוצקה. זה יכול להיות כתוצאה מעודף נוזלים בתערובת (האם סיננת את הבצל מנוזלים לאחר הטיגון? אולי הפשרת את הבשר ולא סיננת אותו מנוזלי ההפשרה?)
סיבה נוספת יכולה להיות שהשמן לא חם מספיק כאת מטגנת את הקציצות.
מומלץ להכין את התערובת מראש, לשים במסננת, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לחצי שעה לפחות (כך התערובת תתייצב והנוזלים יסוננו).
טיפ נוסף הוא לבקש מהקצב לטחון את הבשר טחינה אחת גסה ולא יותר מזה. כך הבשר מוצק ופחות רך.
בהצלחה בפעם הבאה ושבת שלום 🙂
שלופ אפרת!
עד כמה חשובה מחבת פסים? האם אפשר לטגן במחבת רגילה?
כן גלית, אפשר לטגן גם במחבת רגילה.
יום מקסים 🙂
תודה על ההענות המהירה.
האם כדי לכסות את המחבת?
כן, אפשר לכסות אם רוצים שההמבורגר יתבשל מבפנים.
האם אפשר לטגן במחבת רגיל? וכמה דק מכל צד?
כן רוני, אפשר. כ-2 דקות מכל צד, תלוי בעובי ההמבורגר ובמידת העשייה הרצויה.
שבת שלום 🙂
אני ניסיתי,במקום הסודה השתמשתי בבירה לבנה יצא מדהים…
רעיון מעולה 🙂
תודה תמיר ושבת שלום!
שלום אם אני לא בטוחה מה כמות הבשר שיש לי אני חושבת שזה בין 500 ל700 גרם מה עושים שאר המרכיבים נשארים אותו דבר
היי רינה,
אם את לא בטוחה מה המשקל עדיף שתשאירי את יתר המרכיבים באותה כמות.
יצא חביב. אכן עסיסי אבל ללא תיחכום.
מצדיק ושווה את ההכנה המהירה מאוד.
תודה על העדכון 🙂
שבת שלום
בוקר טוב ושבוע טוב יקירה!
אני אשתמש ב700גרם בשר, האם יש צורך להוסיף מעט יוצר מהתבלינים והיתר. אם כן מה וכמה?
מצפה לנו הערב ארוחת המבורגרים מהסרטים!!!
תודה
היי קריסטינה,
חרדל ובצל -אותה כמות.
שימי כפית ושליש מלח, חצי כפית כמון, שליש כפית פלפל שחור ובין רבע לשליש כוס מי סודה.
תהנו!! ושבוע מעולה 🙂
תודה רבה !
היי,
שאלה, האם אפשר לא לטגן אלא לאפות והאם זה מצריך שינוי במתכון?
היי אלכס,
מומלץ לצרוב את ההמבורגר מעט במחבת משני הצדדים עם מעט שמן ואז אפשר להניח על נייר אפיה ולהכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות.
הי אפרת, יש לי בשר בקר טחון טרי רגיל, לא יודעת איזה חלק זה.. זורם?
וסודה לשתיה תיתן אותו אפקט או להתעקש על מי סודה?
ודבר אחרון (: אין לי מחבת פסים.. לטגן את זה על סוטא’ז חם מאד זה סבבה? יש צורך בשמן?
תודה רבה!!
היי מעין,
תכיני עם הבשר שיש לך ושימי שליש כפית אבקת סודה לשתיה.
סוטאז’ זה בסדר גמור, רק כדאי לשמן אותו מעט לפני.
בהצלחה 😉 ושבוע טוב!
היי המתכון נשמע חלומי!
האם אפשר להקפיא את ההמבורגר ולהשתמש בו במועד אחר?
להקפיא לפני או אחרי טיגון?
כיצד להקפיא מבלי לאבד את צורתה?
האם הטעם ישתנה, והאם יש תאריך תפוקה לשהייה במקפיא?
תודה רבה!:)
היי ענת,
הכי טעים זה לאכול טרי ובמקום 🙂 אבל אם את רוצה בכל זאת להקפיא אז כדאי לקנות בשר טחון טרי (שלא הוקפא לפני כן), להכין את התערובת, לצור קציצות ולהקפיא אותן עם הפרדה בין קציצה לקציצה (אפשר לסדר אותן בקופסה בשכבות ובין כל שכבה להניח נייר אפיה).
אני מניחה שהקציצות יישמרו במקפיא במצב טוב כחודשיים.
בהצלחה ויום נפלא 🙂
כדאי להוסיף פטרוליה קצוצה להמבורגר?ובאיזה חרדל להשתמש? רגיל או דיז’ון?
היי איילת,
אם אוהבים אפשר להוסיף פטרוזיליה קצוצה ושום כתוש לתערובת ההמבורגר והכוונה לחרדל רגיל.
בהצלחה 😉
מומלץ להוסיף פטרוזילה קצוצה ושום כתוש להמבורגר?
טוב, אתחיל מהסוף…היה תענוג , טעם משגע!!!
לא התעצלתי ויצאתי לקנות סודה. מה שכן הכנתי עם טחון דל שומן, מה שבכלל לא הפריע לטעם. השתמשתי בסך כל המתכון ב12/5 מל שמן.
ההמבורגרים יצאו עסיסיים, טעימים בטירוף, וחבל שנגמר!!!
אפרת את אלופה! גם ברמות הדיוק של התבלינים!!!
המתכון שלך יכול להתחרות בהמבורגרים הידועים שעולים הון ! תודה כבר אמרתי? 🙂
תודה, תודה!
תודה רבה יקירה!!
אני מאוד שמחה שנהנתם מארוחה טעימה 🙂
שבוע טוב אפרת היקרה.
הערב אני אכין את ההמבורגרים, אך אין לי סודה.
את ממליצה לא להתעצל ולקפוץ לחנות לקנות מי סודה או שהוספת אבקת סודה תתן את אותו האפקט בדיוק?
תודה
היי קריסטינה,
מי הסודה מוסיפים לקציצות יותר עסיסיות אבל אפשר להוסיף לתערובת במקום שליש כפית אבקת סודה לשתיה וזה גם יוצא טעים. תלוי עד כמה בא לך לצאת מהבית בשביל זה 😉
שבוע מעולה!
האם חשוב איזה חלק של בשר לוקחים?
היי חגית,
יש חלקים שיותר מתאימים להמבורגר כמו אונטריב. אפשר גם להשתמש בצלעות בקר או צוואר ולהוסיף 10% שומן כבש.
חג שמח 🙂
מאחר שלבשר לא מתווספים מרכיבים “קושרים”, כמו ביצה או פירורי לחם, חשוב ללוש אותו במשך כ־ 2 דקות. הלישה עוזרת להצמיד את חלקי הבשר זה לזה בלי לדחוס אותם, כך שיתקבלו אווריריים במידה.
תודה על הטיפ 🙂
שלום לך.
האם אפשרי לעשות אותם על המנגל ??
כן אברי, אפשר בהחלט 🙂
הי אפשר לוותר על כף החרדל?
כן, אפשר לוותר.
סוף הדרך!! הילדים והאשה טרפו!
מה עם מתכון ללחמניות נחמדות להמבורגר?
שמחה לשמוע אבישי!
בקשר ללחמניות, אני מסכימה איתך שצריך מתכון כזה 🙂 מקווה לפרסם בקרוב.
לכמה קציצות המצרכים מספיקים?
היי דני,
הכמות מספיקה לכ 5 קציצות המבורגר. כמובן שזה תלוי בגודל שתכין אותן.
היי,
אם אין לי מי סודה אפשר לשים אבקת סודה לשתיה ומים?
היי הילה,
את יכולה להוסיף שליש כפית אבקת סודה לשתיה. אין צורך במים.
שבת שלום 🙂
מה קשור כמון???????
הכמון מוסיף טעם אבל אפשר לוותר.
איזה חלק של בשר זה?
הי רבקה,
מומלץ להשתמש באונטריב / צלעות בקר או צוואר בתוספת 10% שומן כבש (אפשר לבקש מהקצב להוסיף לבשר את השומן ולטחון ביחד).
אםשר להקפיא לפני הטיגון, ולטגן במועד אחר?
הי דנה,
כן אפשר.