זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: דקה וחצי
מס’ מנות: 20 מיני פנקייקים
סוג: חלבי
מצרכים:
חצי כוס (63 ג’) קמח מלא או לבן
חצי כוס (70 ג’) קמח לבן
כפית מלאה (6 ג’) אבקת אפיה
2 כפות גדושות (35 ג’) סוכר
גביע יוגורט (200 מ”ל) *השתמשתי ביוגורט BIO
1 ביצה גדולה
רבע כוס (60 מ”ל) חלב
כף (10 מ”ל) שמן
חצי כפית (3 ג’) תמצית וניל
אופן הכנה:
-מערבבים היטב את כל החומרים בקערה עם מטרפה עד לקבלת בלילה חלקה.
-משמנים מחבת רחבה בכף שמן (יש להשתמש במחבת בעלת ציפוי שאינו נדבק) וכשהמחבת חמה יוצקים את הבלילה למחבת בעזרת כפית.
-לאחר כדקה, כאשר מופיעות בועות קטנות בחלק העליון של הפנקייק, הופכים צד ומשאירים למשך חצי דקה נוספת.
*מומלץ להגיש עם סירופ שוקולד/ מייפל.
*אפשר להכפיל כמויות.
ראו גם
- טחינה ירוקה |
- טחינה ורודה |
- קרם לימון |
- פתיתים ברוטב סויה וירקות |
- אוזני המן מלוחות |
- תבשיל פטריות וקולורבי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לארוחת בוקר
תגובות
מתכון אליפות! הבת שלי הכינה אותו ויצא מעולה!!
כיף לשמוע:) תודה לידור😊
האם לשים כוס קמח?
כן. כוס בנפח 240 מ”ל (כמו כוז זכוכית עם ידית)
את אלופה ומהממת, והאתר שלך מושלם!!!!😘💖
הדר היקרה, תודה רבה 😍
אחלה מתכון, קל וטעים בטרוף, נחטף ממש
תודה יעל 🙂
שמחה לקרוא שאהבת ❤️
אפשר להכין בלי ביצה או שיש תחליף לביצה?
אני מניחה שאפשר.
יכול להיות שיהיה צורך להוסיף במקום עוד קצת חלב (כמה כפות). כדאי להחליט בסוף (רק אם המרקם יוצא סמיך מידי).
שנים שלא הכנתי פנקייק, קיבלתי השראה מאיזו תבנית סיליקון שמכרו במבצע בניו פארם :-). מחפשת לאחרונה גיוונים עבור התינוקי לארוחת מנחה, וזה ממש חביב. השתמשתי ביוגורט ביו של אקטיביה עם חתיכות תות, כי היום התאריך האחרון שלו. יצא ממש נחמד.
נשמע מעולה שרון! תודה שחזרת לשתף ולעדכן 🙂
חג שמח❤️
טעים ממש תודה רבה!!
שמחה שאהבת אושרת ❤️
היי אפרת,
האם אפשר להשתמש ביוגורט אקטיביה הירוק 3% שומן?יש לי כמה שפג התוקף אתמול
כן אין בעיה 🙂
תודה רבה לך 🙂
כמה בערך יוצאים מזה? אם כל פנקיי בגודל של כף
היי מיכל
המתכון הוא לכ-20 לביבות
אפרת מדהימה,
הכנתי את המתכון, יצא מושלם ו… נגמר!!!
תודה!!
לתשומת לב- שמתי משהו כמו 1/3 כוס חלב
תודה רבה מיכל!
שמחה לקרוא שאהבת❤️
יצא מעולה ואוורירי הילדים טרפו הכל…
שמחה לשמוע 🙂
תודה שולי
שלום אפרת,
רציתי לשאול אם אפשר ביצה M?
תודה מראש.
כן.
מצויין! נחטף ברגע
שמחה לשמוע 🙂
היי הכנתי עכשיו והבלילה יצא ממש סמיכה אז הוספתי חלב, אבל הפנקייק יוצא לא אפוי וממש נקרע בקלות.. מה לעשות?
היי רוני,
הבלילה אמורה לצאת קצת סמיכה. אולי דיללת יותר מידי עם החלב?
כמה זמן טיגנת מכל צד? אולי היה צריך לתת לזה יותר זמן להטגן.
להבא אפשר לכסות את המחבת עם מכסה.
הטיגון הוא על אש נמוכה או בינונית?
תודה!
בינונית אבל יש לשים לב שזה לא נשרף. אם זה משחים/נשרף מהר יש לשים על אש נמוכה.
היי אפרת, האמת יצא לי חמצמץ ולא אהבתי.
תודה בכל אופן!
היי ניר,
זה לא אמור לצאת בכלל חמצמץ.
באיזה יוגורט השתמשת?
היי אפרת,
יוגורט bio טבעי.
אז מוזר כי החמיצות לא אמורה להיות מורגשת.
אולי היוגורט היה חמצמץ ממה שאמור להיות או שהיה כדאי להוסיף יותר סוכר.
אפשר לנסות להבא עם יוגורט במתיקות מעודנת.
אחלה, תודה רבה.
היי אפרת קודם כל אתר מדהים! כל מתכון אליפות!
רציתי לדעת אם אפשר להכין עם יוגורט בטעם וניל ולוותר על התמצית וניל והסוכר? או להפחית את כמות הסוכר?
כן אפשר. את הסוכר אפשר להפחית לכף אחת.
הכנתי וחזרתי לספר..
עשיתי עם כף סוכר אחת ויצא לא מספיק מתוק בעיני אבל אני אוכלת את הפנקייקים נקיים בלי כלום, עם תוספות מלוחות/ מתוקות מאמינה שהמתיקות מספיקה לגמרי
חוץ מזה זה אחלה מתכון שיכנס אצלי למועדפים כפנקייקים טעימים ודלי שומן
תודה יערה 🙂
אפשר יוגורט bio נכון?
כן.
היי אפרת האם אפשר להחליף את היוגורט בגבינה לבנה?
כן.
האם אפשר להשתמש מיוגורט מקולקל?
אפשר להשתמש ביוגורט שפג תוקפו אבל לא יוגורט מקולקל. הכוונה שהטעם שלו צריך להיות בסדר.
תלוי בכמה זמן עבר התאריך.
אם יום יומיים ומריח טוב אז נראה לי בסדר
מתכון טעים מאוד !! רק דרוש עוד חצי כוס חלב לבלילה ע\”מ שתהיה פחות כבדה
תודה עינב 🙂
שלום, אפשר להכין רק מקמח שמלא (80 אחוז) בלי קמח לבן?
כן אפשר.
יצא טעים מאוד, יצאו לי 7 פנקייקים גדולים. מתאים ל2-3 אנשים. מאוד ממלא גם בלי תוספות.
תודה אלי 🙂
רציתי לשאול אם אפשר להחליף את היוגורט עם שמנת חמוצה (כמו לבן גדול)??
כן אפשר.
צריך לשים גם חצי כוס קמח חום וגם חצי כוס קמח לבן?
כן.
אפשרות אחרת היא לשים כוס קמח לבן.
אפשר להחליף יוגורט בלבן?
אפשר לטגן בחמאה?
לאיזה גודל של ביצה את מתכוונת? גודל xl זה טוב? (אקסטרה לארג’)
כן לכל השאלות 🙂
היי,
אפשר לעשות את המתכון בתנור?
אני חושבת שכן. אופן ההכנה כמו במתכון פנקייק אפוי.
למה קורהים לזה מיני פנקקים.
כי אלה פנקייקים קטנים 🙂
יוצה תיים מאד
שמחה לשמוע 🙂
הכנתי את זה עכשיו בפעם הראשונה (בדר״כ אני מכינה את הפנקייק הרגיל שלך שהוא אליפות!!) יצא ממש טעים. תודה על עוד מתכון טעים וקל להכנה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה נופר
היי…. האם ניתן להכין את הפנקייק ביום שישי ואז לחמם אותם במוצ״ש בתנור ? האם זה עדיין נשאר טעים?
הכי טעים זה לאכול סמוך להכנה אבל אם אין אפשרות להכין באותו רגע אז אפשר לשמור במקרר בקופסה סגורה ולחמם מעט במיקרוגל או בתנור.
אפשר להכין יום מראש ואז להקפיא בלילה?
ואם כן איך מפשירים את זה?מחממים במיקרו?
אפשר להקפיא אבל זה יותר טעים כשזה טרי.
מפשירים מחוץ למקרר ורק לאחר שזה מופשר מחממים במיקרו כמה שניות.
אפשר לעשות את זהה אם קמח ללא גלוטן?
אם זה קמח תמי או כרגיל אני מניחה שכן.
טעים בטירוף
תודה
שמחה שאהבת 🙂
אחל’ה מתכון!
גם קלי קלות להכין וגם יצא ממש טעים 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפרת,
אפשר לשמור את הבלילה במקרר ללילה ולטגן מחר בבוקר?
פחות מומלץ כי האפקט של אבקת האפיה נפגע ככל והבלילה עומדת.
הפנקיקיים יהיו טעימים אבל יתפחו פחות.
היי אפרת, רציתי לברר בנוגע לתחליפים לאבקת אפייה?
יש לי חשק אבל החנויות סגורות ואין בבית
אם יש לך קמח תופח אפשר להשתמש בכוס קמח תופח ואז אין צורך באבקת אפיה.
תודה רבה על המתכון!! לדעתי הבלילה יוצאת עבה מידי. אני הוספתי עוד בערך חצי כוס חלב וזה יותר לטעמי.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
הי, האם אשל זה בסדר?
כן.
מתכון מעולה, אתר מעולה!
כל המתכונים שהכנתי עד היום יצאו מעולים בזכותך!
תודה רבה!!
שמחה לשמוע!
תודה וחג שמח 🌺
מה אפשר במקום יוגורט? גבינה /חלב?
גבינה לבנה.
הכנתי את המתכון הזה לפני כחודש ומאז אני בצרות.. הילדים דורשים את זה כל בוקר לארוחת בוקר.. כשאין לי זמן להכין המתבגרת מכינה וזאת מתבגרת שגם פצצת אטום לא תגרום לה להזיז את עצמה.. מתכון מדהים
איזה אתר מדהים! נכנסתי לחפש מתכון לאורז מלא ונתקלתי בזה ובדיוק בסופש היינו בבית קפה שהגיש פנקייקים קטנים וחשבתי שבא לי לנסות להכין והנה נתקלתי במתכון בלי לחפש אפילו.
רק שאהיה בטוחה – פנקייק קטן אחד = כפית את של בלילה? זה לא מעט מידי?
זה לא מעט, זה תופח.
היי אפרת, איזה יוגורט צריך?
כמו כן יש אפשרות לעשות את המתכון הזה בגרסה ללא גלוטן (מכירה את המתכון שלך לפנקייקים ללא גלוטן ומאוד אוהבת אבל בא לי לגוון קצת)
אפשר לשים כוס קמח כרגיל.
כל יוגורט. אני השתמשת בBIO.
נראה מאד טעים וקל
אפשר להכין עם יורגוט ביו רגיל? לא מתוק?
ואגב גיליתי את האתר שלך ביום שהתחלתי דיאטה וקשה לי יש לך מלא מתכונים שנראים טעימים וקלים בטרוף…..
כן אפשר.
יש באתר המון מתכונים דיאטטיים ואפשר להתפנק מידי פעם גם בקצת מתוק 🙂
אפשר עם יוגורט בטעם תות? (יש בזה חתיכות של תות)
בזמנו ניסיתי וזכור לי שלא יצא כל כך מוצלח. הפנקייק קיבלו צבע מוזר.
אין לי כרגע יוגורט, לעשות עם גילה ( לבן) עובר?
כן אפשר.
הכי כיף כשהקטנצ’יק אומר “אמא עוד!”
תודה רבה 😋
מסכימה לגמרי! 🙂
תודה איילת
היי אפרת,
שוב תודה על מתכונים נפלאים. כמה 200 מ”ל זה בגרמים? יש לי שני גביעי0 קטנים של יוגורט כבשים וכל אחד 180 גרם. האם להשתמש בשני גביעים? תודה
היי שיר,
זה יוצא 200 גרם במשקל (כולל המשקל של הגביע עצמו). אם את מכינה את הכמות שבמתכון שימי גביע אחד של 180 גרם ואם במקרה התערובת יוצאת סמיכה מידי תוסיפי עוד 3-4 כפות חלב.
תודה רבה על המענה. אנסה!
הי. תיהנו אם אפשר להוסיף לזה בננה… ולא יודעים מה לשנות המתכון. אשמח לדעת.
תודה ושבת שלום, אביטל.
אני חושבת שאפשר להוסיף בננה מעוכה.
ובכל מקרה יש מתכון לפנקייק בננה.
האם ניתן להקפיא?
אני חושבת שכן.
היי
לא הבנתי אם שמים חצי כוס קמח או כוס שלמה.
סה”כ כוס קמח. אפשר לשים כוס קמח רגיל או לשלב חצי כוס קמח מלא וחצי כוס קמח לבן.
אפשר לערבב עם כף?
או שחייב מטרפה ואצטרך לקנות אחד ולתמיד
אפשר עם כף אבל בכל מקרה אני ממליצה לקנות מטרפה ידנית 🙂
מדהים, את אלופה! עשיתי עם יוגורט בטעם אוכמניות
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ויום מקסים
יצא מעולה
האם משנה אשל או יוגורט להצלחת המתכון?
לא חושבת שזה משנה.
שאלה
האם קמח כוסמין
זה מכוסמת??
לא. יש קמח כוסמין (חיטה) ויש קמח כוסמת. אלה שני דברים שונים.
מה אפשר לשים המקום יוגורט?
אפשר לשים סה”כ כוס חלב (במקום יוגורט ורבע כוס חלב).
שלום לך אפרת,
הולך בתנור? איך?
יוצא מאד שונה מהקודמות שלך?
תודה רבה!
היי דבי,
נראה לי שאפשר לאפות בתבנית שקעים משומנת (מספיק לשים כמות של כף מלאה בכל שקע). 180 מעלות, תנור שחומם מראש, במשך כ-10 דקות. לטעמי במחבת יוצא קצת יותר עסיסי.
לא יוצא מאוד שונה אבל היוגורט מוסיף קצת אווריריות ונפח.
היי אפרת. אפשר רק קמח כוסמין? (נהינו בריאים בבית) וגם בעלי לא אוכל מוצרי חלב. אפשר לוותר על היוגורט?
תודה!!
היי אפרת,
אפשר להכין עם קמח כוסמין. במקום יוגורט ורבע כוס חלב רגיל אפשר לשים סה”כ כוס חלב סויה או מים.
הי אפרת,
נראה מעולה, תודה! אפשר לשים כוס שלמה של קמח מלא?
אפשר אבל יכול להיות שזה ייצא במרקם קצת דחוס לכן מומלץ לשלב עם קמח לבן (אפשר לשנות יחס ל3/4 כוס קמח מלא ו 1/4 כוס קמח לבן).