זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40-45 דקות
מס’ מנות: 10 מאפינס
סוג: חלבי
רכיבים
2 ביצים
גביע יוגורט (200 מ”ל)
חצי כוס גבינת מוצרלה מגורדת
3/4 כוס גרעיני תירס מסוננים מקופסת שימורים
רבע כוס פרוסות זיתים ירוקים מקופסת שימורים
2 כפות קמח תפו”א
חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-מערבבים בקערה את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לתערובת אחידה.
-משמנים תבנית מאפינס או קוקטים לאפיה (כוסות מנייר) ויוצקים לתוכם את הבלילה עד 3/4 גובה.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 40-45 דקות.
הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל
טיפים והערות
*מומלץ להניח למאפינס להתקרר מעט לפני שמחלצים מהתבנית.
ראו גם
- אוזני המן ללא גלוטן |
- בורקס תפוח אדמה מדפי אורז |
- קיש פטריות ללא גלוטן |
- מתכון ללחם ללא גלוטן |
- לחמניות ללא גלוטן |
- פיצות אישיות ללא גלוטן
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים ללא גלוטן
היי אפרת,
אפשר להשתמש במקום המוצרלה בגבינה צהובה?
כן
קיים בגרסה פרווה?
אני חושבת שאפשר לשים מעדן על בסיס סויה.
היי אפרת יקרה! אפשר להשתמש בקמח כוסמין?
כן:)
הי תודה על המתכון, אפשר להמיר קוטג’ ביוגורט? ( כלומר לשים קוטג’)
כן
היי אפרת, האם אפשר להקפיא את המאפינס? אם לא, לכמה ימים יכול להיות במקרר?
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
במקרר נשמר כ-4 ימים.
היי אפרת אפשר להוריד את יוגורט לגמרי?
או אולי להוסיף מים במקום?
אפשר לוותר על היוגורט אבל פחות מומלץ כי זה ייצא במרקם קצת דחוס.
מים פחות מתאימים במקרה הזה.
מעוניינת לשים משהו אחר במקום תירס כי אין לי. מה אפשר?
בזמנו ענית לי שכדי שיצאו יותר יציבים לשים חצי כוס קמח ושליש כפית א.אפייה.
זה ייצא טוב גם אם אשאיר רק את הזיתים וזהו?
כן, אפשר להכין רק עם זיתים.
כמה זיתים לשים? רבע כוס? ואין לי כפיות מדידה..שליש כפית זה קצת פחות מחצי נכון?
שימי חצי כוס אם את לא שמה תירס.
כן, שליש זה קצת פחות מחצי כפית.
הכנתי עכשיו, יצא סווווף הדרך, וקלללל להכנה.
תודה רבה על המתכונים המצוינים.
שמחה שיצא טעים🙂
תודה לך
יש דרך שיהיה פרווה? אפשר גם קוואקר במקום קמח?
אין לי תחליפים לחלבי..
היי
אפשר לשים גבינה טבעונית או מעדן טבעוני בטעם טבעי. אפשר לשים קמח שיבולת שועל או קמח רגיל.
וצריך א.אפייה?
ואפשר לוותר על המוצרלה? או שהמרקם ייהרס?
אפשר בחלק לא לשים זיתים?
אין צורך באבקת אפייה.
אפשר לוותר על מוצרלה (אם כי היא מוסיפה). אפשר גם לקנות גבינה קשה טבעונית. אפשר לוותר על זיתים.
יש לי מוצרלה בפרוסות
אז כמה לשים?
ורשמת פה למישהי שתשים קמח תופח או קמח עם א.אפייה
אז איך הם יתפחו?
תגרדי את המוצרלה או תחתכי דק כך שתצא כמות של חצי כוס. תתחילי ב-3-4 אצבעות.
ממש טעים תודה רבה
שמחה שיצא טעים😊
אפשר לאפות כפשטידה בתבנית מאורכת במקום בתבנית שקעים? תודה!
היי
אפשר(:
איך אפשר להמיר לפרווה? מה אפשר במקום היוגורט?
היי
אפשר לשים מעדן סויה.
שלום אפרת(: האם אפשר במקום קמח תפוא לשים קמח טף? האם צריך להוסיף אבקת אפייה?
היי
אני חושבת שאפשר אך לא ניסיתי בעצמי.
אפשר להוסיף חמישית כפית אבקת אפייה.
אפשר במקום הקמח תפוח אדמה קמח רגיל? האם צריך אבקת אפייה?
אפשר לשים קמח תופח או קמח לבן+ רבע כפית אבקת אפייה.
היי אפרת
תירס קפוא או גרגירי תירס מקלח טרי אפשרי ?
ואם כן צריך לבשל לפני? או לשים במים רותחים ואם כן כמה זמן?
תודה רבה מראש.
היי
תירס קפוא או טרי יש לבשל במים רותחים כ-10 דקות לפני כן.
שלום רב , קיים לי בבית כרגע רק קמח תופח, קמח כוסמין מלא. האם מתאים פה? אפילו שילוב של השניים.. אם כן אשמח לכמויות למתכון. תודה מראש
היי
אפשר לשים 2 כפות קמח תופח שיש לך במקום קמח תפו”א.
הי, אני מאד נהנית מהמתכונים שלך כל פעם!
אפשר להוריד את הגבינת מוצרלה
שמחה שאת נהנית מהמתכונים🙂
אפשר לשים גבינה צהובה או לוותר.
אפשר לשים קמח חומוס?
כן(:
היי, אפשר קמח רגיל במקום קמח תפוח אדמה?
היי,
כן(:
מתכון מגרה, אין לי תנור חלבי לפסח אז חיכיתי ל”אחרי” 🙂 רוצה להכין השבוע בע”ה. שאלה לי, אם אשתמש בתירס קפוא, האם יש צורך להפשיר/לבשל קצת במים רותחים לפני שמכניסים לתערובת? ואני מניחה שאפשר לשים גבינה צהובה במקום מוצרלה? המון תודה 🙂
היי,
שמחה שאהבת את המתכון😊
מומלץ להפשיר מעט את התירס לפני שמכניסים לתערובת.
אפשר לשים גבינה צהובה במקום מוצרלה.
יצא מושלם!! בקלות יכולתי לחסל את הכל לבד 😎 תודה רבה אפרת יקרה 💞
הכי שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן❤
מה אפשר במקום קמח תפוחי אדמה?
קמח ללא גלוטן כמו תמי/מולינו/כרגיל/קונדיטור וכדומה.
היי
מה אפשר במקום יוגורט?
גבינה לבנה אפשרי?
כן(: