זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 10 מאפינס
סוג: פרווה
תבנית שקעים/מאפינס
מצרכים:
1 ביצה גדולה
6 כפות (60 מ”ל) שמן קנולה
1/3 כוס (66 ג’) סוכר חום בהיר (או “כמו סוכר” או כל ממתיק אחר)
2/3 כוס (160 מ”ל) מים
3/4 כוס (95 ג’) קמח מלא (חשוב לנפות את הקמח לפני!) *מומלץ להשתמש בקמח כוסמין מלא.
3/4 כוס (60 ג’) שיבולת שועל (קוואקר דק/להכנה מהירה)
1 כפית (5 ג’) אבקת אפיה
קורט מלח
1 כף שטוחה קינמון
2-4 כפות שוקולד צ’יפס 60% מוצרי קקאו (ניתן לשים שוקולד צ’יפס ללא סוכר)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר שבו רשומים.
-יוצקים לתבנית מאפינס/שקעים (בגובה 3/4) ואופים כ-15 דקות בתנור.
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
שיבולת שועל מתכונים, עוגת שיבולת שועל, מאפינס קוואקר
ראו גם
- עוגה אישית ללא סוכר |
- עוגת גבינה ללא סוכר |
- מאפינס ללא סוכר |
- מאפינס טחינה ושוקולד |
- עוגת שיבולת שועל ושוקולד |
- מאפינס אוכמניות
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים ללא סוכר
אפשר להחליף את השמן ברסק תפוחי עץ?(או לפחות חלקית) אם כן מה לדעתך הכמויות המתאימות?
תודה!
היחס הוא אותו יחס אבל לדעתי פחות מומלץ אלא אם כן אין ברירה ואז תחליפי חצי מהכמות.
היי
יש לי סוכר חום כהה. יתאים?
תודה
כן, רק בגלל שהוא גרגירי חשוב לערבב אותו היטב עם הביצה והשמן עד להמסה.
הי אפרת. תוכלי בבקשה להוסיף גם את המשקל והנפח של המצרכים? דבר נוסף: מה לעשות כדי שייצאו פחות דחוסים? יותר נוזלים? עוד ביצה? אגב, השתמשתי בקמח רגיל שניפיתי ביחד עם אבקת האפייה והקינמון. המון תודות.
היי רימה,
הוספתי משקלים במתכון.
אפשר להשתמש במיקסר ולהקציף את הביצה עם הסוכר במשך כדקה וחצי אבל קחי בחשבון שעוגות על בסיס שיבולת שועל תמיד יוצאות קצת דחוסות.
מתכון קל פשוט ומעולה. תודה
תודה שירן, שמחה שאהבת🙂
אפשר לשים אוכמניות קפואות במקום שוקולד צ’יפס? אם כן, מה הנחיות המדויקות? תודה מראש!
היי
אפשר, אין שינוי במתכון מלבד זאת.
תודה רבה!
האם אפשר להכין כעוגה ולא כמאפינס?
כן, בתבנית אינגליש קייק.
הכנתי ויצא נהדר!!!
באמת חמש דקות הכנה,ותוצאה פשוט מוצלחת!
תודה❤
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף😊
וואו יצא יותר ממושלם
מצטערת שלא הכנתי כמות כפולה
הוספנו מעט שוקולית בשביל הצבע והטעם
שמחה שאהבתם את המתכון, נראה מעולה וטעים😊
תודה שחזרת לשתף!
היי אפרת,
הכנתי את המאפינס שיבולת שועל עם שמן זית וסוכר חום כהה. יצא נהדר.
הייתי רוצה לפעם הבאה להפוך אותן ליותר שוקולדים וקוקוסים ולוותר לגמרי על הקינמון. אשמח אם תוכלי לומר כמה שמן קוקוס וגם כמה קקאו אפשר במקום הקינמון. והאם אפשר להמיר רבע כוס מהקמח המלא ברבע כוס קקאו למשל. או שילוב של קקאו ופתיתי קוקוס.
תודה רבה לך
היי,
שמחה שיצא מוצלח, נראה מעולה(:
אפשר להוסיף כף קקאו ולהמיר את שמן הקנולה ב-4 כפות שמן קוקוס.
בנוסף אפשר לשים רק חצי כוס שיבולת שועל ולהוסיף חצי כוס קוקוס טחון.
בהצלחה!
הכנתי ויצא ממש טעים וגם לא מתוק מידי..
מומלץ
מה שכן יצא דחוס… אסל עדיין טעים
היי,
שמחה שיצא טעים!
עוגה יוצאת דחוסה מכמה סיבות:
אי דיוק במרכיבים/ אי שימוש בכוס מדידה
ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח
אפייה בחום נמוך מהדרוש ולמשך ארוך מהדרוש
תודה על השיתוף❤
בוקר טוב, האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן במקום קמח כוסמין מלא? תודה על מתכונים מצוינים…תמיד מצליחים ותמיד טעימים….
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן🙂
שלום אפרת
האם אפשר לשים חמוציות במקום שוקולד צ׳יפ
בטח אפשר😁
אפשר לשים מייפל או דבש במקום סוכר? תודה!!
ניתן להמיר ב”כמו סוכר” של סוכרזית.
וכמובן שאפשר לשים דבש או מייפל בכמות של הסוכר.
בהצלחה 😘
טעות שלי,במתכון כתוב שליש כוס סוכר,אם אני שמה במקום סוכרזית,לשים אותה כמות?זה לא יהיה מתוק מידי?
ויש אפשרות להחליף את השמן קנולה בקוקוס?אם כן כמה לשים?תודה רבה
היי נעם 🙂
לא ניסיתי להכין עם סוכרזית, אני מניחה שאפשרי אבל יש טעם לוואי לממתיק לכן לא יודעת את הכמויות
הייתי מציעה להשתמש בתחליף סוכר אחר אם העניין הוא בסוכר.
ואפשר לשים 4 כפות שמן קוקוס מומס.
בהצלחה ♥
כמה ימים המאפינס יחזיקו? ואיך ניתן להאריך את מספר הימים?
הם טעימים כיומיים בקופסה סגורה על השיש.
אפשר להקפיא ואז הם יישמרו ליותר זמן. להפשיר על השיש.
איך מתכון ללא סוכר אם יש במצרכים סוכר??
ניתן להמיר ב”כמו סוכר” של סוכרזית. הערה מופיעה בסוגריים.
רציתי להגיד תודה רבה על המתכון!
יצא טעים וכיף לדעת שזה גם מזין ובריא..
הוספתי בנוסף לקינמון גם כף קקאו ויצא ממש טעים.. 💛
מעולה 🙂
תודה טליה
שלום
האם אפשר להוסיף קוקוס ? וכמה מתאים ?
תודה
אפשר להוסיף בין רבע לשליש כוס קוקוס.
חג שמח 🌸
היי אפרת, יש לך מושג כמה קלוריות יש בכל מאפין? תודה 🙂
בכל יחידה יש 80-85 קלוריות.
היי
האם אפשר להחליף את הקמח המלא בקמח שיבולת שועל? (טחון דק)
לדעתי זה ייצא דחוס מידי.
היי אפרת
אם מי מכינה הכל כמו שרשום
רק בלי השמן
זה עדיין יצא אכיל?
תודה לך
לדעתי זה ייצא קצת יבש.
תודה רבה, מתכון נפלא! במקום ביצה שמתי כף זרעי ציה שהושרו ב 1/3 כוס מים. החלפתי אבקת אפיה בסודה לשתיה וחומץ. שמתי קקאו במקום קינמון והוספתי תמרים חתוכים קטן. יצאה עוגה תפוחה ורכה, שהילדים זללו באושר גדול
מעולה 🙂
תודה ענבל
הכנתי אותם לבוקר לבת שלי. במקום קינמון שמתי כף של קקאו.
יצא מעולה!!! לא מתוק מדי. עכשיו ארוחות הבוקר קלות יותר.
תודה,תודה,תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.
היי אפרת,
אפשר לוותר על הקינמון?
אני לא אוהבת טעם קינמון
הכנתי בסוף עם קצת קינמון ממש בקטנה, וסוכר קנים ובלי השוקולד צ’יפס
יצא מעדןןןןןןןןן
איזו זריזה 🙂 בדיוק עניתי לך לגבי הקינמון..
שמחה שיצא טעים!
כן אפשר.
האמת שהשתמשתי בקמח לבן רגיל. וכל השאר לפי המתכון.
אז זה מוזר כי עם קמח לבן הם היו צריכים לצאת פחות דחוסים מהרגיל. השתמשת בביצה קטנה במקרה?
היי אפרת. משום מה המאפינס לא תפחו בכלל. נשארו באותו הגובה וכך גם המרקם-דחוס. ערבבתי ממש מעט, ניפיתי את הקמח. יש לך מושג למה?
היי ענבר,
המרקם של המאפינס אמור לצאת קצת יותר דחוס מעוגות רגילות מאחר והמאפינס מכיל קמח מלא ושיבולת שועל.
דרך אגב השתמשת בקמח מלא רגיל או קמח כוסמין מלא?
הי אפרת, תודה על מתכונים מעולים!
מה זה בדיוק אומר “לנפות את הקמח”? לסנן אותו במסננת?
והאם יש חשיבות לגודל הביצה?
תודה!! מיכל
היי מיכל,
עדיף ביצה גדולה.
וכן, הכוונה לסנן את הקמח במסננת.
יצא מעולה!
מתיקות מושלמת, מרקם כייפי.
תודה(:
* למי שיצא דחוס- שפשוט יוסיף עוד קצת מים.
תודה יעל 🙂
הי.
יצא טעים אבל מאוד דחוס ובצקי.
לא יודעת איפה הטעות?
היי רותם,
מאחר והמאפינס מכיל קמח מלא ושיבולת שועל הוא יוצא יותר דחוס מעוגה רגילה.
ערבוב ממושך לאחר הוספת הקמחים יכול לגרום למרקם דחוס יותר ממה שאמור להיות.
בוקר טוב, אני מאוהבת במאפינס האלה! אבל אין לי ביצה, אפשר להחליף בטחינה? תודה ויום נפלא
היי מיכל,
לא ניסיתי עם טחינה אבל בתגובות יש מישהי שניסתה עם רבע כוס רסק תפוחים (במקום הביצה) ורשמה שיצא לה מוצלח.
לדעתי המאפינס ייצא קצת דחוסים בלי ביצה בגלל יתר המרכיבים. לשיקולך 🙂
יום מקסים 🌺
מעולה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
תודה חגית, שמחה שאהבת 🙂
שלום אפרת.הכנתי לשבת את המפינס שוקולד שיבולת שועל ויצא משהו לא רגיל ומאד טעים וקל מאד להכין ואי אפשר להאמין שזה
ללא סוכר וטעם כזה נפלא. (רק שבמקום מים השתמשתי עם חלב סויה לייט). אני מאד רוצה לדעת כמה קלוריות יש במפין ששוקל
30 גרם. תודה, אהובה
היי אהובה,
שמחה שיצא טעים 🙂
בכל יחידה (30 ג’) יש 80-85 קלוריות.
ניתן להכין בתבנית אינגליש קייק עם שיבולת שועל מלאה? זה מה שיש לי…
כן.
היי, ב3/4 כוס קמח מלא מה הכוונה?
כי הבנתי שכוס קמח לבן זה 140 גרם ואילו כוס קמח מלא זה 125 גרם…
תודה מראש
3/4 כוס קמח מלא = 94 גרם.
היי
אם אני רוצה לעשות רת המתכון בתבנית מלבנית 20×30, מה המתכון הנכון?
היי דקלה,
אלה הכמויות המומלצות:
2 ביצים גדולות
חצי כוס שמן קנולה
שני שליש סוכר חום (או “כמו סוכר” או כל ממתיק אחר)
כוס ושליש מים
כוס וחצי קמח מלא מנופה (*מומלץ להשתמש בקמח כוסמין מלא).
כוס וחצי שיבולת שועל (קוואקר דק/להכנה מהירה)
2 כפיות אבקת אפיה
קורט מלח
2 כפות שטוחות אבקת קינמון
רבע-שליש כוס שוקולד צ’יפס
היי אפרת
הכונה לשליש כוס סוכר ?
אפשרי להחליף גם בדבש?
אני החלפתי בדבש יצא טעים
היי אפרת
האם אפשרי להשתמש בקערת פיירקס במקום בתבנית שקעים
מה אפשר במקום סוכר משהו קצת יותר בריא
ואם אני קונה מבית טבע שוקולד מריר בלי סוכר בכלל במקום השוקולד צ’יפס האם זה יהיה פחות טעים? וכמה אחוזים כדאי לשוקולד כזה 69 אחוז קראו או אפשרי יותר אחוזי קראו מבחינת הטעם כמובן
המון תודה לך מראש
היי עינת,
אפשר אל היא צריכה להיות בערך בקוטר 20.
הכוונה לשליש כוס סוכר. אני חושבת שאפשר להמיר בדבש באותה כמות. לגבי השוקולד צ’יפס אפשר יותר מ60%. אם יש לך שוקולד מריר בלי סוכר את יכולה לקצוץ אותו במקום לשים שוקולד צ’יפס.
שלום רציתי לשאול האם אני יכולה להוסיף לתערובת בננה אחת בשלה?
נראה לי שכן.
ערב טוב אפרת
רציתי לדעת אם המאפינס יצאו טעימים גם בלי השוקוציפס
תודה
היי יערית,
השוקולד צ’יפס כן מוסיף אבל זה עדיין ייצא טעים.
הי אפרת,תודה על המתכונים שלך הם עושים לנו הרבה טוב בבית..
יש מה לעשות עם כמות גדולה של קוואקר שבישלתי?
אפשר להשתמש בה כחומר גלם למאפינס?
היי הודיה,
אם בישלת לדייסה אז האמת שאין לי מושג.
יום מקסים 🙂
אפרת המקסימה!הכנתי בסוף כמאפינס ושמתי 2 כפות סוכר.יצא ממש מעולה גם דיאטטי וגם בריא!תודה רבה!לכמות כפולה להכפיל את כל המרכיבים?
שמחה שיצא טעים!
וכן, להכפיל את כל המרכיבים.
אפשר להכין בתבנית אינגליש?מה זמן האפייה?
אפשר. זמן אפיה 25-30 דקות.
אפרת המקסימה!חשבתי לשים קוביות תפוח קטנות במקום שוקולד איזה כמות מציעה לשים?
נראה לי שאת יכולה לשים תפוח קטן קלוף מגורד גס או חתוך לקוביות קטנטנות. יכול להיות שתצטרכי לשים פחות מים, אולי חצי כוס. תראי לפי העין.
צריך עם תבנית שקעים דוקא? כי פשוט יש לי מנג’טים מנייר
אפשר להכין במנג’טים מנייר קשיח/קרטון. אם מדובר בנייר דק כדאי לשים אותם בתוך תבנית שקעים כדי שיהיו יציבים.
אפשר לותר על השוקולד ציפס? או להוסיף במקום אגוזים אומשהו כי פשוט אין לי שוקולד רגיל ולא שוקולד ציפס
שימי אגוזים קצוצים במקום.
כמה צריך להוסיף אגוזים במקום שוקולד?
כשליש כוס אגוזים קצוצים 🙂
הכנתי היום ויצא מעולה! חוזרת לעדכן שבמקום שמן הוספתי חצי בננה ושמנת חמוצה 9% גביע אחד, הוספתי במקום שוקולד צ’יפס קוביות תפוחים ומעט צימוקים ואגוזים קצוצים ויצא ממש טעים.
מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי, האם אפשר להחליף את השמן במתכון ביוגורט או בננה מעוכה? תודה רבה על עוד מתכון קליל ובריא =)
היי דיקלה,
גם ככה יש כאן כמות מאוד קטנה של שמן אז אני חוששת שזה יהיה חסר. מה שכן, אני חושבת שאת יכולה לשלב כחצי בננה מעוכה שתתן יותר עסיסיות ומקסימום להפחית ל-3 כפות שמן. לא בטוחה אם כדאי לשים פחות.
יום מקסים 🙂
תודה רבה ויום מקסים =)
אפשר לקבל כמויות ל 20 מאפינסים
תודה
היי אהובה,
כדאי להכפיל כמויות:
2 ביצים גדולות
שליש כוס שמן קנולה
שני שליש סוכר חום (או “כמו סוכר” או כל ממתיק אחר)
כוס ושליש מים
כוס וחצי קמח מלא מנופה *מומלץ להשתמש בקמח כוסמין מלא.
כוס וחצי שיבולת שועל (קוואקר דק/להכנה מהירה)
2 כפיות אבקת אפיה
קורט מלח
2 כפות שטוחות אבקת קינמון
רבע-שליש כוס שוקולד צ’יפס
היי,
אם שמים קמח רגיל במקטן הקמח המלא, צריך לשנות את הכמויות של יתר החומרים?
תודה רבה!
מיכל
לא, אין צורך לשנות.
הי!
המתכון נראה מעולה, רציתי לדעת שני דברים-
1. מנסיונך, האם ניתן להקפיא את המאפינס ולהוציא אותם בבוקר מהמקפיא שיפשירו לאיטם עד ההגעה ללימודים?
2. האם יש אפשרות ״לשחק״ עם מגוון תוספות במקום השוקולד צ׳יפס, כדוגמת חמוציות/צימוקים/אגוזים קצוצים וכד׳?
תודה מראש =)
היי שרי,
1. כן, ניתן להקפיא. בבוקר כשקמים להוציא החוצה להפשרה.
2. אפשר לגוון עם התוספות שהצעת.
שבוע נפלא 🙂
היי שמתי סילאן במקום סוכר לא יצא ממש טעים אם המלח שאלתי אם אפשר לוותר על המלח והסוכר ולשים רק סילאן
היי אורנה,
בלי קשר למלח, זה לא יצא קצת דחוס וכבד עם סילאן?
כמובן שאפשר לוותר על המלח אבל לדעתי כדאי לשלב חצי כמות סוכר וחצי סילאן כדי שהטעם החזק של הסילאן לא ישתלט מידי וגם כדאי שהמאפינס לא ייצאו דחוסים מידי.
בס”ד
הי אפשר במקום מים לשים חלב סויה וניל?
תודה
כן, אפשר.
היי אפרת! דחוף!יש לי רק קוואקר עבה רגיל זה בסדר להכין איתו?
פחות מומלץ כשמדובר בעוגה.
אפשר ללא תחליף סוכר וללא סוכר?
היי שירה,
בלי שום סוכר או תחליף זה ייצא קצת חסר טעם.
היי, הבלילה יצאה לי ממש נוזלית. ככה זה אמור להיות? ואם לא, אז להוסיף קמח וש.ש.?
תודה
היי יונית,
שמת שני שליש כוס מים?
אם הכנת בדיוק לפי המתכון אין צורך להוסיף עוד קמח או שיבולת שועל.
אגב, באיזה כוס השתמשת?
תודה על המתכון, הכנתי בגרסה טבעונית – רבע כוס רסק תפוחים במקום הביצה, יצא מוצלח.
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום
שלום! כרגיל, יש לי כמה שאלות:
1. אני רוצה להכפיל (או אולי לשלש) את הכמויות, האם ניתן להמיר חלק מהביצים בבננות?
2. כנראה בהתחלה אכניס רק חלק מהמאפינס לתנור ואחרי שהם יהיו מוכנים אכניס את האלו שנותרו (כי הם לא ייכנסו כולם ביחד), האם זה בסדר? כלומר, האם הבצק יכול לחכות 20-30 דקות בחוץ לפני האפייה?
3. חשבתי לחתוך את השוקולד לחתיכות קטנות במקום לשים את שוקולד צ’יפס, האם זה בסדר?
4. חשבתי לשים גם צימוקים בנוסף לחתיכות שוקולד, מה דעתך?
תודה רבה! ותודה על האתר הנפלא שלך!
היי מרים,
1. ממליצה בשלב ראשון להכפיל כמויות ב-2 ולא לשלש. לדעתי כדאי לשים 2 ביצים (זאת גם ככה לא כמות גדולה) כי הן מעניקות אווריריות לעוגה במיוחד כשזאת עוגה קצת דחוסה בגלל הקמח המלא.
2. ככל שהבלילה נמצאת בחוץ יותר זמן האפקט של אבקת האפיה נפגע. אם את מכפילה כמויות ב-2, ייצא לך לאפות ב-2 פעמים וזה בסדר. מדובר ב 15-20 דקות וזה עוד בגדר סביר.
3. אין בעיה לקצוץ שוקולד.
4. אין בעיה להוסיף צימוקים אם אוהבים.
בהצלחה 🙂
תודה! ואם אפשר, עוד שאלה:
האם זה בסדר לשים ביחד לתנור (במקרה שלי מדובר בטוסטר אובן) את תבנית שקעים וגם תבנית אינגליש קייק, להוציא את המאפינס (בתבנית שקעים) אחרי כ-20 דקות ובעוד כמה דקות להוציא את העוגה (בתבנית אינגליש קייק)? כלומר, אם פותחים את דלת התנור (או טוסטר אובן) כמה פעמים בזמן אפיית העוגה, זה יפגע בעוגה?
(הבעיה שיש לי טוסטר אובן יחסית קטן, אני יכולה להכניס בו תבנית של 6 שקעים+תבנית אינגליש קייק, אך לא יכולה להכניס תבנית שקעים גדולה יותר, וגם לא יכולה להכניס להכניס שתי תבניות שקעים שכל אחת היא 6 שקעים).
תודה רבה!
היי מרים,
אם תעשי את זה זריז, זה אמור להיות בסדר.
לתבנית אינגליש קייק יש לתת עוד כ-10-15 דקות יותר.
הכנתי בשישי, כמה דקות הכנה ויש משו טעים לשבת, תודה אפרת!
שמחה לשמוע!
תודה שרה ושבוע טוב 🙂
אפשר להחליף את שמן הקנולה בשמן קוקוס?
כן עדי אפשר לשים 4 כפות שמן קוקוס מומס.
מתכון מעולה, טעים מאוד גם קר:)
תודה נטלי 🙂
שבת שלום
טעים!! לא מתוק בכלל והשוקולד מוסיף המון.. יאמי..
תודה שרה, שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום
האם אפשר סילאן במקום סוכה וכמה?
היי שרית,
כדי שלא יהיה טעם חזק מידי של הסילאן הייתי ממליצה לשלב או לשים לפחות 2 כפות סוכר והשאר סילאן.
בהצלחה 🙂
אהלן. הכנתי הכל לפי הכמויות אך יצא לי למלא רק 5 קוקטים של מאפינס של ניקול. האם יש לך המלצה לתבנית שקעים או קוקטים בגודל סטנדרטי?
היי לאה,
אני ממליצה להשתמש בתבנית סיליקון סטנדרטית של 12 יחידות.
שבוע נפלא 🙂
היי, יצא לי רך ואוורירי.
זה המרקם שאמור להתקבל?
היי נופית,
כן, זה אמור לצאת במרקם של עוגה.
היי, כמה שאלות:
השיבולת שועל היא רגילה, להכנה מהירה?
הסוכר חום הוא דמררה או הכהה יותר?
אם אין לי שוקולד צ’יפס מה אפשר לדעתך לשים במקום?
היי,
השיבולת היא להכנה מהירה (קוואקר).
עדיף להשתמש בסוכר דמררה.
אם יש לך שוקולד מריר רגיל מומלץ לקצות עם סכין כשליש חפיסה, זה מאוד מוסיף. אם לא, אפשר לשים כשליש כוס אגוזים קצוצים או קוקוס טחון.
בהצלחה 🙂
הי אפשר להחליף בקמח לבן
בטח 🙂
הכנתי עם שתי שקיות ממתיק סוכרדיאט,קצצתי 50 גר’ שוקולד מריר וניפיתי את הקמח – ממש רואים שגרגירי הקמח דקים יותר והקמח אוורירי יותר. יצאו ריחניים וטעימים מאוד!לוקחת מחר לצהריים – לשמור בכלי סגור ובמקרר?תודה רבה על עוד מתכון פשוט ומנצח!!!
היי שרון,
שמחה שיצא טעים 🙂
כן, תשמרי בכלי סגור בחוץ (לא במקרר). חשוב רק שהכלי יהיה אטום לגמרי. אפשר גם לעטוף היטב בניילון נצמד.
שבת שלום!
אפשר לקצוץ שוקולד מריר וכמה גר’ צריך ל4 כפות?המים פושרים מהברז?
כן שרון, אפשר לקצוץ בערך 40-50 גרם שוקולד מריר ואפשר להשתמש במי ברז.
האם ניתן להחליף את הסוכר בסירופ אגבה ואם כן באיזה כמות?
תודה
היי,
אני מניחה שאפשר. כדאי לשים באותה כמות של הסוכר.
שלום האם ניתן להחליף את השמן קנולה בשמן זית? ואת הסוכר ניתן להחליף במשהו בריא יותר?
ודבר אחרון, אם לא אשמן את התבנית זה יפגע במאפינס עצמם? או שרק יהיה קשה להוציא אותם?
היי נטע,
אפשר שמן זית בטעם מעודן.
ניתן לשלב סוכר ודבש או סילאן.
אי שימון התבנית לא אמור לפגוע במאפינס עצמם.
חג שמח 🙂
היי יצא ממש טעים אך לא תפח לי מעבר לכמות של השלות רבעי שבשקעים ושמתי כפית אבקת אפייה
היי יפית,
חשוב לערבב היטב את הקמח עם אבקת האפיה לפני שמוסיפים לתערובת. אם עשית את זה ובכל זאת העוגה לא תפחה אז אני מניחה שזה בגלל הקמח המלא שהוא “כבד” יותר מקמח רגיל ולכן פחות תופח.
בכל אופן, אני שמחה שיצא טעים בכל זאת 😉
בוקר טוב רק שתדעי שאני עושה אותם די הרבה ועם קמח מלא והן נהדרות המלצתי לכולם על האתר הזה ומקווה שתמשיכי להוסיף עוד מתכונים
תודה פנינה! אני ממש שמחה לשמוע 🙂
יום נפלא:)
עדכון: יצא מצויין!!! ממש טעים! וממש קל להכנה
החמאת בוטנים אגב לא הורגשה… אולי אם הייתי שמה כמות קצת יותר גדולה.
אני לא אוהבת ממש מתוק אז שמתי רק כף אחת של סוכר, יצא ממש טוב! 🙂 תודה!!!
מעולה! איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
היי!
בסוכר הכוונה לשליש כוס?
והאם את מחממת את התנור על טורבו או על רגיל?
תודה (:
ברגעים אלו בתנור, שמתי גם כף חמאת בוטנים, מעניין איך זה ישתלב!
היי,
כן, הכוונה לשליש כוס סוכר ובתוכנית הרגילה של התנור (עליון ותחתון).
נשמע טוב עם חמאת הבוטנים, מחכה לעדכון 😉
האם לדעתך מתאים להכין עם קמח כוסמין?
היי אורלי,
כן, קמח כוסמין מצוין 🙂
שבוע טוב
יצא מושלם!רב תודות…………..
מעולה! תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
במה הכי טוב לשמן?מכינה תיכף…
היי גלית,
עם שמן קנולה.
היי מחר אני אכין את המאפינס…נראה טעים וקל..רק האם צריך לשמן את התבנית שקעים?
היי גלית,
מצוין 🙂 כן, מומלץ לשמן את תבנית השקעים כדי שניתן יהיה לחלץ את המאפינס בקלות.
נהדרים וכלום עבודה!! תודה על המתכון.
אגב, השתמשתי בשיבולת שועל טחונה. האם אפשר היה להשתמש גם בגסה?
שוב, תודה על מתכון טעים ומהיר!
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
עדיף להשתמש בשיבולת שועל טחונה/דקה כי היא יותר מתאימה ופחות מורגשת בעוגה. השיבולת שועל הגסה מתאימה יותר לעוגיות.
יום נפלא 🙂
בוקר טוב,
אני רוצה להכין כמות כפולה של מאפינס. האם להכפיל את כל הכמויות במתכון או שיש מרכיב שלא צריך כ״כ הרבה ממנו, למשל מים?
אשמח לתשובה מהירה.
תודה,
נירית
היי נירית,
מומלץ להכפיל את כל המרכיבים במתכון.
אפשר בלי שוקולד ציפס?
הי,
השוקולד צ’יפס מוסיף טעם לכן מומלץ לקצוץ שוקולד מריר במקום אבל אם אין ברשותך אפשר לוותר ולהכין בלי.
הכנתי בסוף כמאפינס 🙂
ממש קלים להכנה, טעימים וגם יחסית בריאים!
מומלץ 🙂
מעולה! תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂
היי
המתכון נראה ממש טוב,
אני מתלבטת אם להכין אותו בתבנית אינגליש קייק.
האם זה יכול להתאים מבחינת כמויות?
אם כן, כמה זמן אפייה?
תודה רבה 🙂
הי לי,
הכמות מספיקה לתבנית אינגליש קייק קצרה 22X10 (הסטנדרטית היא 29X10). זמן האפיה יהיה 25-35 דקות, מומלץ לבדוק עם קיסם כל 5 דקות לאחר 25 דקות.