התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
שום דבר לא נמצא

מתכון כרובית אפויה בתנור בתיבול עדין וטעים

כרובית אפויה

מצרכים (כ-3 מנות):

700 גרם כרובית טריה חתוכה לפרחים קטנים

2-3 כפות שמן זית

כפית פפריקה מלאה

חצי כפית מלח

חצי כפית אבקת שום

חצי כפית תבלין פטרוזיליה (פטרוזיליה מיובשת)

קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית גדולה עם נייר אפיה.

-מניחים את פרחי הכרובית בתבנית ומתבלים באופן אחיד את הכרובית בשמן זית, פפריקה, מלח, אבקת שום, פטרוזיליה מיובשת ופלפל שחור.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 35-40 דקות, עד שמזלג ננעץ בקלות בכרובית.

ראו גם
קוביות עוף בציפוי
עוגיות שוקולד לבן

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
נועה מלכה (10:54 10.01.2020)

שלום
יש לי כרובית וברוקולי קפוא. מעורבב בחבילה אחת.
א. האם צריך לחכות שיפשיר לגמרי?
ב.האם יש שינוי שצריך לעשות האפייה

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:32 10.01.2020)

כן כדאי להפשיר לפני. אין שינוי.

Avatar
אינגה (13:20 15.11.2019)

תודה רבה על המתכון. הוא כבוע אצלי בשולחן. אני מתה על הכרובית הזאת. חותכת לפלחים די קטנים ושמה על טורבו 10 דקות אחרונות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:23 15.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂

Avatar
אורית (20:06 22.06.2019)

אפשר לעשות אותו דבר עם ברוקולי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:35 22.06.2019)

היי אורית,
לברוקולי יש נטייה להשרף מהר ולכן כדאי לכסות את התבנית במהלך האפיה ולאחר מכן להסיר את הנייר ולאפות כ-10 דקות ללא כיסוי.

Avatar
יעל (17:32 27.04.2019)

היי, לא יודעת מה עשיתי לא בסדר אבל התיבול יצא דומיננטי ולא טעים

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:55 27.04.2019)

מוזר, כי זה אמור לצאת מעודן בטעם.
שמת את הכמויות לפי מה שרשום במתכון? כמה כרובית שמת? יש איזה תבלין שמורגש במיוחד?

Avatar
יעל (22:33 27.04.2019)

עיר בתי את חומרי הרוטב בקערה וניגבתי את הכרובית ברוטב במקום לפזר מלמעלה, אולי זו הטעות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:41 27.04.2019)

יכול להיות כי בצורה הזאת הכרובית באמת יכולה לקבל טעם חזק של התיבול.

Avatar
רונית (18:22 22.01.2019)

היי, אפשר לקצר את זמן האפייה ולבשל במים לפני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 22.01.2019)

כן.

Avatar
ספיר (23:47 8.01.2019)

היי
צריך להשרות את הכרובית לפני או ישר אפשר להכין?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:48 9.01.2019)

אין צורך להשרות או לבשל לפני. רק לשטוף היטב ולייבש.

Avatar
הילה (11:17 26.12.2018)

הי אני מאוד אוהבת את האתר שלך, ואצלי הוא תמיד מקום ראשון בחיפוש מתכונים! אז סליחה שלא תמיד חוזרת לעדכן אבל מאוד מודה לך על המתכונים המעולים!
שאלתי היא האם אפשר להכין את המתכון הזה עם כרובית קפואה שעברה בישול (לא משתמשת בטריה מטעמי כשרות)

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:20 26.12.2018)

תודה הילה, כיף לשמוע 🙂
אפשר להכין עם כרובית קפואה שעברה בישול. רק כדאי לעקוב אחרי האפיה כי לדעתי זה יהיה מוכן לפני הזמן.
יום מקסים 🌺

Avatar
פיש (17:53 11.12.2018)

יצא מעולה ! תודה רבה על המתכון !
אני מציע כדי לתבל את פרחי הכרובית באופן כמה שיותר אחיד לשים את כל מרכיבי התיבול בקערה ואז לערבב את פרחי הכרובית או למרוח שמן עם מברשת על פרחי הכרובית כשהם כבר בתבנית ולפזר מעל את התבלינים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:21 11.12.2018)

רעיון מעולה, תודה 🙂

Avatar
אורה (23:11 8.12.2018)

יצא טעים ביותר!! למי שכתבו שהכרובית קשה עדיין אחרי אפיה של 45 דקות אז הפתרון שלי הוא לחתוך לפרחים ממש קטנטנים וזה נאפה ומתרכך יותר מהר וגם טעים לנשנוש בגודל קטן.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:25 9.12.2018)

תודה אורה 🌷

Avatar
ורדה (16:21 16.11.2019)

כדאי לבשל במים רותחים בין 7 ל 10 דקות

Avatar
עינת (12:39 5.12.2018)

היי אפרת

האם נתקלת בתופעה שאבקת שןם מתקשה כמו אבן .

פעמיים קניתי בתאריך תפוגה תקין וכשפתחתי להשתמש גיליתי שזה אבן . בלתי ניתנת לשימוש.

מה עושים כדי להמנע מתופעה זו בשלישית?

ושוב תודה על היח ועל הכל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:49 5.12.2018)

כן זה קורה גם לי. זה בגלל שהיא סופגת לחות.
אפשר לטחון אותה שוב (רצוי במטחנת קפה).
אפשר גם לנסות להבא לשמור בקופסה מזכוכית ובתוכה לשים גם כמה גרגירי אורז יבש.

Avatar
אביטל פרץ (05:18 14.02.2019)

יכול להיות שהקופסא לא היתה סגורה טוב ונכנס לחות

Avatar
סופי (14:55 16.10.2018)

הכרובית יוצאת קראנצ׳ית או רכה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:26 16.10.2018)

היא יוצאת בין לבין.

Avatar
שרון (22:17 28.06.2018)

אפרת המקסימה!כמה שיני שום לכתוש במקום אבקת שום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:55 28.06.2018)

2 שיני שום.

Avatar
דבי (09:54 22.06.2018)

בוקר אור לך,

כרובית אפויה אפשר להקפיא? (בלי פירורי לחם רק שמן ותיבול).

תודה לך ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:21 22.06.2018)

נראה לי שכן.
שבת שלום 🙂

Avatar
לימור (03:09 18.06.2018)

הי,
באיזה שלב מוסיפים את הפטרוזיליה היבשה, האם עם שאר התיבול?
לא ראיתי שהפטרוזיליה מוזכרת.
ואם אין לי פטרוזיליה יבשה, האם אפשרי להשתמש בטריה ובאיזה אופן?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:48 18.06.2018)

היי לימור,
כן. תיקנתי במתכון.
אם אין לך פטרוזיליה מיובשת אפשר לפזר כף פטרוזיליה טרייה קצוצה.

Avatar
נדב (15:21 15.06.2018)

הכנתי את המתכון שלוש פעמים ויצא מדהים. אפילו הבן ששונא כרובית אכל קצת והודה שזה טעים. בפעם הראשונה עם הכרובית הטרייה די הסתבכתי אבל מאז עברתי לכרובית קפואה של סנפרסט וזה מתכון מנצח!
השאלה היא כזאת: בשביל המתכון קניתי פטרוזיליה יבשה בשקית, העברתי אותה לצנצנת וזרקתי את השקית לפח. יש לך מושגג כמה זמן ניתן לשמור את הפטרוזיליה לפני שתהיה פג תוקף? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:38 15.06.2018)

שמחה שיצא טעים.
אפשר לשמור במקפיא כשנה. אל דאגה, זה לא קופא.

Avatar
נדב (18:55 15.06.2018)

ואם שומרים במזווה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:57 15.06.2018)

אז 4-6 חודשים. זה יכול להשמר יותר פשוט זה פחות טרי.

Avatar
אלה (17:11 5.06.2018)

הכנתי את המתכון והתבלון יצא מדהים!!! אבל הייתה בעיה עם הכרובית.. החזקתי אותה 35 דקות בתנור והיא עדיין הייתה קשה.. עוד חמש דקות עדיין קשה. עוד חמש דקות ועדיין קשה.. סך הכל 45 דקות ולא יכלי להחזיק יותר כי התבלון התחיל להישרף למעלה… התבלון מדהים והכרובים יצאה טעימה רק קצת קשה. רוצה הכין עכששיו שוב. מה אפשר לעשו כדי שהכרובים תספיק להתרכך והלמעלה עם התבלינים לא ישרף?
תודה על מתכון קסום

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:24 5.06.2018)

היי אלה,
מוזר שזה לא התרכך גם אחרי 45 דקות. הכרובית היתה חתוכה לפרחים קטנים?
בכל מקרה, פעם הבאה כדי לוודא שזה לא יקרה אפשר לבשל את פרחי הכרובית כ-10 דקות במים רותחים, לסנן ולצנן ואז לתבל ולאפות.

Avatar
רן (12:47 5.06.2018)

זה שהכרובית קפואה א יפגע מהותית בטעם?
כמה זמן להפשיר אותה על השיש?
המון תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:22 5.06.2018)

זה לא יפגע מהותית בטעם.
מספיק להפשיר כרבע שעה על השיש.

Avatar
רן (02:31 5.06.2018)

הבנתי מהתגובות פה שאם משתמשים בכרובית קפואה של סנפרוסט צריך להפשיר אותה קודם. איך מפשירים? על השיש? במיקרו? במים חמים? מה עדיף? כמה זמן לוקח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:12 5.06.2018)

כן, עדיף להפשיר על השיש ואם אין זמן, אפשר לשים במים רותחים 1-2 דקות ולסנן.

Avatar
נרקיס (00:08 5.06.2018)

כמה שאלות לגבי המתכון:
יש לי בבית פרחי כרובית קפואה בשקית, זה בסדר? עד כמה קריטי שתההי כרובית טרייה?
אחי שמסדרת את הכרובית במגש לפזר מעליה את התיבול רק למעלה? אין צורך למטה? עם מה לפזר את התיבול? עם תרווד?
תודה ולילה טוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:11 5.06.2018)

אפשר להכין עם כרובית קפואה. את התבלינים יש לפזר מעל הכרובית בצורה אחידה ולערבב קצת עם הידיים כדי שהכל יתכסה בתיבול באופן אחיד.

Avatar
ייוליה (15:05 4.06.2018)

רוצה להכין את המתכון ויש לי כמה שאלות:
1. האם כרוביתקפואה של סנפרוסט מתאימה? אם כן האם כמות התיבול או החום בתנור או משך זמן האפייה משתנים? האם צריך להפשיר את הקכרובת לפני ואם כן אז איך?
2. איך לסדר את הכרובית בתבנית? אפשר צמוד אן עם רווחים?
3. נראה לי נורא קשה לתבל את הכרובית כשהיא כבר על המגש. האם אפשר לתבל כשהיא בקער ולערבב שם שתהה מתולת מכל הצדדים ואז לסדר במגש?
המון תודה על האתר המדהים שלך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:04 4.06.2018)

1. אפשר להכין עם כרובית קפואה. אין שינוי בתיבול. מומלץ להפשיר לפני. טמפ' לא משתנה, זמן אפיה בסביבות 30-35 דקות.
2. אם יש מקום בתבנית אז כדאי לרווח בניהם אבל בכל מקרה אין בעיה גם שיהיו צמודים.
3. כן אפשר.

Avatar
אלה (15:36 29.05.2018)

איו פפרקה צריך, ריפה או מתוקה?

Avatar
אלה (15:37 29.05.2018)

סליחה על הטעויות.. התכוונתי האם צריך פפריקה חריפה או מתוקה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:05 29.05.2018)

מתוקה.

Avatar
מרינה (14:34 25.05.2018)

האם ניתן להמיר את אבקת השום בשום כתוש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:51 25.05.2018)

כן אפשר.

Avatar
תמר (09:56 24.05.2018)

האם לאפות מכוסה חלק מהזמן? או כל הזמן פתוח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:15 24.05.2018)

לאפות ללא כיסוי.

Avatar
Zipi (16:50 22.05.2018)

האם ניתן להשתמש בכרובית סנפרוסט

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:26 22.05.2018)

כן. לדעתי זמן האפיה מעט יתקצר.

Avatar
אקרמן רעיה (13:38 22.05.2018)

יש צורך בבישול הכרובית או אין צורך

תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:48 22.05.2018)

אין צורך לבשל לפני.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.