זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות
מס’ מנות: 3 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
700 גרם כרובית טריה חתוכה לפרחים קטנים
2-3 כפות שמן זית
כפית פפריקה מלאה
חצי כפית מלח
חצי כפית אבקת שום
חצי כפית תבלין פטרוזיליה (פטרוזיליה מיובשת)
קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית גדולה עם נייר אפיה.
-מניחים את פרחי הכרובית בתבנית ומתבלים באופן אחיד את הכרובית בשמן זית, פפריקה, מלח, אבקת שום, פטרוזיליה מיובשת ופלפל שחור.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 35-40 דקות, עד שמזלג ננעץ בקלות בכרובית.
הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים דיאטטיים
אפשר בלי שום.?
כן
היי אפרת
עכשיו מכינה
רציתי לשאול האם יש לך מושג אם אבקת השום מלאה גושים האם זה תקין ?(תאריך התפוגה תקין)
תודה מראש על התשובה
ויום נפלא לך.
כן, זה קורה כתוצאה מלחות/רטיבות.
אשמח לרעיונות מה עוד להגיש לצד הכרובית?
זה הולך כמעט עם כל דבר:)
האם לבשל את פרחי הכרובית לפני?
אין צורך:)
שלום אפרת-שאלה.
הכרובית שלי פי 2 במשקלה, ממה שכתבת ל 700 גר’.
מה את מציעה:
להכפיל כמויות/ או 50%/להכפיל רק תבלינים, אך לא בשמן?
אשמח לתשובתך.
או שתכיני חצי כרובית או שתכיני את הכל ותכפילי את כל הכמויות כולל השמן.
שלום אפרת.
הכרובית יצאה מצויינת.
תודה לך על מתכון זה
תודה לך שחזרת לעדכן🙂
שאלה
לא צריך לבשל את הכרובית קודם?
אין צורך.
מתכון מעולה!!!
שמחה שאהבת!
היי, האם אפשר לוותר על האבקת שום?
כן
כל מתכון שאני מכינה באתר הזה יוצא מושלם!
הכרובית יצאה מעדן!
תודה 🙂
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן😊
הי, רציתי לשאול אם אין לי פטרוזיליה מיובשת מה אפשר לשים במקום? תודה רבה
היי,
אפשר לוותר על הפטרוזיליה(:
היי
אם אני משתמשת בכרובית קפואה יש הבדל בהכנה?
היי,
אין שינוי באופן ההכנה למעט זמן האפייה- עשוי להתקצר ל20-30 דקות.
זה כבר 40 דק’ בתנור על 180 ויוצא מושי…
גילוי נאות, לא הפשרתי קודם
יש איך להציל את המצב?
אין בעיה בכלל, תמשיכי לאפות עוד עד למידת ההשחמה שאת רוצה.
היי אפרת, אם אין לי פטרוזליה מיובשת, כוסברה יבשה גם הולך? (או אולי טימין, רוזמרין)
היי,
אפשר לשחק עם עלי תבלין כפי שאוהבים- אפשר להוסיף טימין או רוזמרין ואפשר לשים כוסברה יבשה.
תודה רבה על המענה המהיר
אני אנסה עם כוסברה יבשה ואחזור לרשום איך יצא בעזרת ה’
שאלה אולי קצת מטופשת אך חשוב לי לדעת בדיוק לפני שאני מכינה. (הכנתי פעם ויצא לי מאוד מושי) מה זה אומר לתבל באופן אחיד עם השמן… האם יש לשים את התיבול והשמן ביחד ולמרוח על הכרובית או לשים את המרכיבים על הכרובית ולערבב מעט שזה יתחלק שווה
היי נעמה,
שתי הדרכים טובות, פשוט חשוב להקפיד שבסוף הערבוב כל חלקי הכרובית יהיו מתובלים היטב.
אישית אני מעדיפה לערבב קודם את חומרי התיבול ואז להוסיף לכרובית כי כך קל יותר לתבל אחיד.
אגב, כדי שהכרובית תצא פריכה חשוב להקפיד שהחלקים יהיו קטנים יחסית, על חום של 180 ועל זמן אפייה 35-40 דקות או עד להשחמה יפה.
מעדן אמתי 🥰 תודה
נראה מעולה! שמחה שאהבת את המתכון😊
טעים ברמות!! הוספתי גם בטטה ויצא מושלם!
שמחה שיצא מוצלח! שבת שלום🌺
הי, האם אופים את הכרובית בתנור פתוחה או מכוסה
היי אפרת,
אין צורך לכסות:)
מתכון מושלם! יצא ממש טעים .
אפילו בעלי אהב והוא בדר״כ לא חסיד של ירקות .
תודה על האתר המדהים הזה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה דורית
היי אפרת,
יש צורך לנקות את הכרובית?
אם כן איך?
מומלץ להשרות קצת את פרחי הכרובית במים ולהוסיף למים קצת מלח. אם יש לך חומץ 5% אז אפשר להוסיף כרבע כוס.
חומץ ומלח יחד?
כן.
אם אין לך חומץ, מספיק מלח.
תודה רבה ♥️
אפשר לעשות את המתכון גם מכרובית קפואה, ואם כן צריך לשנות\להוסיף משהו?
(אחת שניהינת מאוד מהמתכונים!)
כן אפשר. יש להפשיר כרבע שעה על השיש ולהכין רגיל.
הכנתי היום את הכרובית האפויה. היה להיט. נחטף על ידי הסועדים. תודה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה אסתר
שלום, רציתי לדעת אם אני מכינה את הכרובית ביום חמישי בבוקר היא תהיה טעימה לשבת בבוקר?
כן.
האם צריך לערבב את התיבול או לפזר מעל שמן זית.ואז את שאר הדברים?
מפזרים מעל ומערבבים קצת כדי שהתיבול יהיה אחיד.
בוקר טוב אפרת
האם שום גבישי (תבלין) גם עשוי להתאים במקום אבקת השום?
בתודה מראש ויום נפלא.
נראה לי שכן.
היי אפרת
במקום אבקת שום הבנתי שאפשרי שום כתוש , האם שום שגרדתי בפומפייה דקה נחשב לשום כתוש? או אפשרות אחרת?
בתודה מראש .
כן זה בסדר.
שלום
יש לי כרובית וברוקולי קפוא. מעורבב בחבילה אחת.
א. האם צריך לחכות שיפשיר לגמרי?
ב.האם יש שינוי שצריך לעשות האפייה
תודה רבה!
כן כדאי להפשיר לפני. אין שינוי.
תודה רבה על המתכון. הוא כבוע אצלי בשולחן. אני מתה על הכרובית הזאת. חותכת לפלחים די קטנים ושמה על טורבו 10 דקות אחרונות.
שמחה לשמוע 🙂
אפשר לעשות אותו דבר עם ברוקולי?
היי אורית,
לברוקולי יש נטייה להשרף מהר ולכן כדאי לכסות את התבנית במהלך האפיה ולאחר מכן להסיר את הנייר ולאפות כ-10 דקות ללא כיסוי.
היי, לא יודעת מה עשיתי לא בסדר אבל התיבול יצא דומיננטי ולא טעים
מוזר, כי זה אמור לצאת מעודן בטעם.
שמת את הכמויות לפי מה שרשום במתכון? כמה כרובית שמת? יש איזה תבלין שמורגש במיוחד?
עיר בתי את חומרי הרוטב בקערה וניגבתי את הכרובית ברוטב במקום לפזר מלמעלה, אולי זו הטעות?
יכול להיות כי בצורה הזאת הכרובית באמת יכולה לקבל טעם חזק של התיבול.
היי, אפשר לקצר את זמן האפייה ולבשל במים לפני?
כן.
היי
צריך להשרות את הכרובית לפני או ישר אפשר להכין?
אין צורך להשרות או לבשל לפני. רק לשטוף היטב ולייבש.
הי אני מאוד אוהבת את האתר שלך, ואצלי הוא תמיד מקום ראשון בחיפוש מתכונים! אז סליחה שלא תמיד חוזרת לעדכן אבל מאוד מודה לך על המתכונים המעולים!
שאלתי היא האם אפשר להכין את המתכון הזה עם כרובית קפואה שעברה בישול (לא משתמשת בטריה מטעמי כשרות)
תודה רבה!
תודה הילה, כיף לשמוע 🙂
אפשר להכין עם כרובית קפואה שעברה בישול. רק כדאי לעקוב אחרי האפיה כי לדעתי זה יהיה מוכן לפני הזמן.
יום מקסים 🌺
יצא מעולה ! תודה רבה על המתכון !
אני מציע כדי לתבל את פרחי הכרובית באופן כמה שיותר אחיד לשים את כל מרכיבי התיבול בקערה ואז לערבב את פרחי הכרובית או למרוח שמן עם מברשת על פרחי הכרובית כשהם כבר בתבנית ולפזר מעל את התבלינים.
רעיון מעולה, תודה 🙂
יצא טעים ביותר!! למי שכתבו שהכרובית קשה עדיין אחרי אפיה של 45 דקות אז הפתרון שלי הוא לחתוך לפרחים ממש קטנטנים וזה נאפה ומתרכך יותר מהר וגם טעים לנשנוש בגודל קטן.
תודה אורה 🌷
כדאי לבשל במים רותחים בין 7 ל 10 דקות
היי אפרת
האם נתקלת בתופעה שאבקת שןם מתקשה כמו אבן .
פעמיים קניתי בתאריך תפוגה תקין וכשפתחתי להשתמש גיליתי שזה אבן . בלתי ניתנת לשימוש.
מה עושים כדי להמנע מתופעה זו בשלישית?
ושוב תודה על היח ועל הכל.
כן זה קורה גם לי. זה בגלל שהיא סופגת לחות.
אפשר לטחון אותה שוב (רצוי במטחנת קפה).
אפשר גם לנסות להבא לשמור בקופסה מזכוכית ובתוכה לשים גם כמה גרגירי אורז יבש.
יכול להיות שהקופסא לא היתה סגורה טוב ונכנס לחות
הכרובית יוצאת קראנצ׳ית או רכה?
היא יוצאת בין לבין.
אפרת המקסימה!כמה שיני שום לכתוש במקום אבקת שום?
2 שיני שום.
בוקר אור לך,
כרובית אפויה אפשר להקפיא? (בלי פירורי לחם רק שמן ותיבול).
תודה לך ושבת שלום!
נראה לי שכן.
שבת שלום 🙂
הי,
באיזה שלב מוסיפים את הפטרוזיליה היבשה, האם עם שאר התיבול?
לא ראיתי שהפטרוזיליה מוזכרת.
ואם אין לי פטרוזיליה יבשה, האם אפשרי להשתמש בטריה ובאיזה אופן?
תודה
היי לימור,
כן. תיקנתי במתכון.
אם אין לך פטרוזיליה מיובשת אפשר לפזר כף פטרוזיליה טרייה קצוצה.
הכנתי את המתכון שלוש פעמים ויצא מדהים. אפילו הבן ששונא כרובית אכל קצת והודה שזה טעים. בפעם הראשונה עם הכרובית הטרייה די הסתבכתי אבל מאז עברתי לכרובית קפואה של סנפרסט וזה מתכון מנצח!
השאלה היא כזאת: בשביל המתכון קניתי פטרוזיליה יבשה בשקית, העברתי אותה לצנצנת וזרקתי את השקית לפח. יש לך מושגג כמה זמן ניתן לשמור את הפטרוזיליה לפני שתהיה פג תוקף? תודה
שמחה שיצא טעים.
אפשר לשמור במקפיא כשנה. אל דאגה, זה לא קופא.
ואם שומרים במזווה?
אז 4-6 חודשים. זה יכול להשמר יותר פשוט זה פחות טרי.
הכנתי את המתכון והתבלון יצא מדהים!!! אבל הייתה בעיה עם הכרובית.. החזקתי אותה 35 דקות בתנור והיא עדיין הייתה קשה.. עוד חמש דקות עדיין קשה. עוד חמש דקות ועדיין קשה.. סך הכל 45 דקות ולא יכלי להחזיק יותר כי התבלון התחיל להישרף למעלה… התבלון מדהים והכרובים יצאה טעימה רק קצת קשה. רוצה הכין עכששיו שוב. מה אפשר לעשו כדי שהכרובים תספיק להתרכך והלמעלה עם התבלינים לא ישרף?
תודה על מתכון קסום
היי אלה,
מוזר שזה לא התרכך גם אחרי 45 דקות. הכרובית היתה חתוכה לפרחים קטנים?
בכל מקרה, פעם הבאה כדי לוודא שזה לא יקרה אפשר לבשל את פרחי הכרובית כ-10 דקות במים רותחים, לסנן ולצנן ואז לתבל ולאפות.
זה שהכרובית קפואה א יפגע מהותית בטעם?
כמה זמן להפשיר אותה על השיש?
המון תודה!
זה לא יפגע מהותית בטעם.
מספיק להפשיר כרבע שעה על השיש.
הבנתי מהתגובות פה שאם משתמשים בכרובית קפואה של סנפרוסט צריך להפשיר אותה קודם. איך מפשירים? על השיש? במיקרו? במים חמים? מה עדיף? כמה זמן לוקח?
כן, עדיף להפשיר על השיש ואם אין זמן, אפשר לשים במים רותחים 1-2 דקות ולסנן.
כמה שאלות לגבי המתכון:
יש לי בבית פרחי כרובית קפואה בשקית, זה בסדר? עד כמה קריטי שתההי כרובית טרייה?
אחי שמסדרת את הכרובית במגש לפזר מעליה את התיבול רק למעלה? אין צורך למטה? עם מה לפזר את התיבול? עם תרווד?
תודה ולילה טוב
אפשר להכין עם כרובית קפואה. את התבלינים יש לפזר מעל הכרובית בצורה אחידה ולערבב קצת עם הידיים כדי שהכל יתכסה בתיבול באופן אחיד.
רוצה להכין את המתכון ויש לי כמה שאלות:
1. האם כרוביתקפואה של סנפרוסט מתאימה? אם כן האם כמות התיבול או החום בתנור או משך זמן האפייה משתנים? האם צריך להפשיר את הקכרובת לפני ואם כן אז איך?
2. איך לסדר את הכרובית בתבנית? אפשר צמוד אן עם רווחים?
3. נראה לי נורא קשה לתבל את הכרובית כשהיא כבר על המגש. האם אפשר לתבל כשהיא בקער ולערבב שם שתהה מתולת מכל הצדדים ואז לסדר במגש?
המון תודה על האתר המדהים שלך!
1. אפשר להכין עם כרובית קפואה. אין שינוי בתיבול. מומלץ להפשיר לפני. טמפ’ לא משתנה, זמן אפיה בסביבות 30-35 דקות.
2. אם יש מקום בתבנית אז כדאי לרווח בניהם אבל בכל מקרה אין בעיה גם שיהיו צמודים.
3. כן אפשר.
איו פפרקה צריך, ריפה או מתוקה?
סליחה על הטעויות.. התכוונתי האם צריך פפריקה חריפה או מתוקה?
מתוקה.
האם ניתן להמיר את אבקת השום בשום כתוש?
כן אפשר.
האם לאפות מכוסה חלק מהזמן? או כל הזמן פתוח?
לאפות ללא כיסוי.
האם ניתן להשתמש בכרובית סנפרוסט
כן. לדעתי זמן האפיה מעט יתקצר.
יש צורך בבישול הכרובית או אין צורך
תודה מראש
אין צורך לבשל לפני.