זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35-40 דקות

מס’ מנות: 3 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

700 גרם כרובית טריה חתוכה לפרחים קטנים

2-3 כפות שמן זית

כפית פפריקה מלאה

חצי כפית מלח

חצי כפית אבקת שום

חצי כפית תבלין פטרוזיליה (פטרוזיליה מיובשת)

קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית גדולה עם נייר אפיה.

-מניחים את פרחי הכרובית בתבנית ומתבלים באופן אחיד את הכרובית בשמן זית, פפריקה, מלח, אבקת שום, פטרוזיליה מיובשת ופלפל שחור.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 35-40 דקות, עד שמזלג ננעץ בקלות בכרובית.

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
קוביות עוף בציפויקוביות עוף בציפוי
עוגיות שוקולד לבן עוגיות שוקולד לבן
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
נעמה (23:42 27.10.2021)

שאלה אולי קצת מטופשת אך חשוב לי לדעת בדיוק לפני שאני מכינה. (הכנתי פעם ויצא לי מאוד מושי) מה זה אומר לתבל באופן אחיד עם השמן… האם יש לשים את התיבול והשמן ביחד ולמרוח על הכרובית או לשים את המרכיבים על הכרובית ולערבב מעט שזה יתחלק שווה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:45 28.10.2021)

היי נעמה,
שתי הדרכים טובות, פשוט חשוב להקפיד שבסוף הערבוב כל חלקי הכרובית יהיו מתובלים היטב.
אישית אני מעדיפה לערבב קודם את חומרי התיבול ואז להוסיף לכרובית כי כך קל יותר לתבל אחיד.
אגב, כדי שהכרובית תצא פריכה חשוב להקפיד שהחלקים יהיו קטנים יחסית, על חום של 180 ועל זמן אפייה 35-40 דקות או עד להשחמה יפה.

avatar
אורטל (19:58 15.10.2021)

מעדן אמתי 🥰 תודה

כרובית אפויה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:55 16.10.2021)

נראה מעולה! שמחה שאהבת את המתכון😊

avatar
יאיר (18:10 23.07.2021)

טעים ברמות!! הוספתי גם בטטה ויצא מושלם!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:08 23.07.2021)

שמחה שיצא מוצלח! שבת שלום🌺

avatar
‫אפרת (15:41 2.03.2021)

הי, האם אופים את הכרובית בתנור פתוחה או מכוסה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:18 2.03.2021)

היי אפרת,
אין צורך לכסות:)

avatar
דורית (17:53 29.01.2021)

מתכון מושלם! יצא ממש טעים .
אפילו בעלי אהב והוא בדר״כ לא חסיד של ירקות .
תודה על האתר המדהים הזה 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:52 30.01.2021)

שמחה לשמוע 🙂
תודה דורית

avatar
אילנה (13:36 22.01.2021)

היי אפרת,
יש צורך לנקות את הכרובית?
אם כן איך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:58 22.01.2021)

מומלץ להשרות קצת את פרחי הכרובית במים ולהוסיף למים קצת מלח. אם יש לך חומץ 5% אז אפשר להוסיף כרבע כוס.

avatar
אילנה (14:06 22.01.2021)

חומץ ומלח יחד?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:10 22.01.2021)

כן.
אם אין לך חומץ, מספיק מלח.

avatar
אילנה (14:39 22.01.2021)

תודה רבה ♥️

avatar
אחת שנהינת מאוד (13:22 12.07.2020)

אפשר לעשות את המתכון גם מכרובית קפואה, ואם כן צריך לשנות\להוסיף משהו?
(אחת שניהינת מאוד מהמתכונים!)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:40 12.07.2020)

כן אפשר. יש להפשיר כרבע שעה על השיש ולהכין רגיל.

avatar
אסתר (15:35 6.06.2020)

הכנתי היום את הכרובית האפויה. היה להיט. נחטף על ידי הסועדים. תודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:09 6.06.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אסתר

avatar
יעל (16:59 26.05.2020)

שלום, רציתי לדעת אם אני מכינה את הכרובית ביום חמישי בבוקר היא תהיה טעימה לשבת בבוקר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:35 26.05.2020)

כן.

avatar
שירה (22:19 4.05.2020)

האם צריך לערבב את התיבול או לפזר מעל שמן זית.ואז את שאר הדברים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:45 4.05.2020)

מפזרים מעל ומערבבים קצת כדי שהתיבול יהיה אחיד.

avatar
עינת (10:11 26.04.2020)

בוקר טוב אפרת

האם שום גבישי (תבלין) גם עשוי להתאים במקום אבקת השום?

בתודה מראש ויום נפלא.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:18 26.04.2020)

נראה לי שכן.

avatar
עינת (17:11 23.04.2020)

היי אפרת

במקום אבקת שום הבנתי שאפשרי שום כתוש , האם שום שגרדתי בפומפייה דקה נחשב לשום כתוש? או אפשרות אחרת?

בתודה מראש .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:25 23.04.2020)

כן זה בסדר.

avatar
נועה מלכה (10:54 10.01.2020)

שלום
יש לי כרובית וברוקולי קפוא. מעורבב בחבילה אחת.
א. האם צריך לחכות שיפשיר לגמרי?
ב.האם יש שינוי שצריך לעשות האפייה

תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:32 10.01.2020)

כן כדאי להפשיר לפני. אין שינוי.

avatar
אינגה (13:20 15.11.2019)

תודה רבה על המתכון. הוא כבוע אצלי בשולחן. אני מתה על הכרובית הזאת. חותכת לפלחים די קטנים ושמה על טורבו 10 דקות אחרונות.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:23 15.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
אורית (20:06 22.06.2019)

אפשר לעשות אותו דבר עם ברוקולי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:35 22.06.2019)

היי אורית,
לברוקולי יש נטייה להשרף מהר ולכן כדאי לכסות את התבנית במהלך האפיה ולאחר מכן להסיר את הנייר ולאפות כ-10 דקות ללא כיסוי.

avatar
יעל (17:32 27.04.2019)

היי, לא יודעת מה עשיתי לא בסדר אבל התיבול יצא דומיננטי ולא טעים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:55 27.04.2019)

מוזר, כי זה אמור לצאת מעודן בטעם.
שמת את הכמויות לפי מה שרשום במתכון? כמה כרובית שמת? יש איזה תבלין שמורגש במיוחד?

avatar
יעל (22:33 27.04.2019)

עיר בתי את חומרי הרוטב בקערה וניגבתי את הכרובית ברוטב במקום לפזר מלמעלה, אולי זו הטעות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:41 27.04.2019)

יכול להיות כי בצורה הזאת הכרובית באמת יכולה לקבל טעם חזק של התיבול.

avatar
רונית (18:22 22.01.2019)

היי, אפשר לקצר את זמן האפייה ולבשל במים לפני?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:57 22.01.2019)

כן.

avatar
ספיר (23:47 8.01.2019)

היי
צריך להשרות את הכרובית לפני או ישר אפשר להכין?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:48 9.01.2019)

אין צורך להשרות או לבשל לפני. רק לשטוף היטב ולייבש.

avatar
הילה (11:17 26.12.2018)

הי אני מאוד אוהבת את האתר שלך, ואצלי הוא תמיד מקום ראשון בחיפוש מתכונים! אז סליחה שלא תמיד חוזרת לעדכן אבל מאוד מודה לך על המתכונים המעולים!
שאלתי היא האם אפשר להכין את המתכון הזה עם כרובית קפואה שעברה בישול (לא משתמשת בטריה מטעמי כשרות)

תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:20 26.12.2018)

תודה הילה, כיף לשמוע 🙂
אפשר להכין עם כרובית קפואה שעברה בישול. רק כדאי לעקוב אחרי האפיה כי לדעתי זה יהיה מוכן לפני הזמן.
יום מקסים 🌺

avatar
פיש (17:53 11.12.2018)

יצא מעולה ! תודה רבה על המתכון !
אני מציע כדי לתבל את פרחי הכרובית באופן כמה שיותר אחיד לשים את כל מרכיבי התיבול בקערה ואז לערבב את פרחי הכרובית או למרוח שמן עם מברשת על פרחי הכרובית כשהם כבר בתבנית ולפזר מעל את התבלינים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:21 11.12.2018)

רעיון מעולה, תודה 🙂

avatar
אורה (23:11 8.12.2018)

יצא טעים ביותר!! למי שכתבו שהכרובית קשה עדיין אחרי אפיה של 45 דקות אז הפתרון שלי הוא לחתוך לפרחים ממש קטנטנים וזה נאפה ומתרכך יותר מהר וגם טעים לנשנוש בגודל קטן.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:25 9.12.2018)

תודה אורה 🌷

avatar
ורדה (16:21 16.11.2019)

כדאי לבשל במים רותחים בין 7 ל 10 דקות

avatar
עינת (12:39 5.12.2018)

היי אפרת

האם נתקלת בתופעה שאבקת שןם מתקשה כמו אבן .

פעמיים קניתי בתאריך תפוגה תקין וכשפתחתי להשתמש גיליתי שזה אבן . בלתי ניתנת לשימוש.

מה עושים כדי להמנע מתופעה זו בשלישית?

ושוב תודה על היח ועל הכל.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:49 5.12.2018)

כן זה קורה גם לי. זה בגלל שהיא סופגת לחות.
אפשר לטחון אותה שוב (רצוי במטחנת קפה).
אפשר גם לנסות להבא לשמור בקופסה מזכוכית ובתוכה לשים גם כמה גרגירי אורז יבש.

avatar
אביטל פרץ (05:18 14.02.2019)

יכול להיות שהקופסא לא היתה סגורה טוב ונכנס לחות

avatar
סופי (14:55 16.10.2018)

הכרובית יוצאת קראנצ׳ית או רכה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:26 16.10.2018)

היא יוצאת בין לבין.

avatar
שרון (22:17 28.06.2018)

אפרת המקסימה!כמה שיני שום לכתוש במקום אבקת שום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:55 28.06.2018)

2 שיני שום.

avatar
דבי (09:54 22.06.2018)

בוקר אור לך,

כרובית אפויה אפשר להקפיא? (בלי פירורי לחם רק שמן ותיבול).

תודה לך ושבת שלום!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:21 22.06.2018)

נראה לי שכן.
שבת שלום 🙂

avatar
לימור (03:09 18.06.2018)

הי,
באיזה שלב מוסיפים את הפטרוזיליה היבשה, האם עם שאר התיבול?
לא ראיתי שהפטרוזיליה מוזכרת.
ואם אין לי פטרוזיליה יבשה, האם אפשרי להשתמש בטריה ובאיזה אופן?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:48 18.06.2018)

היי לימור,
כן. תיקנתי במתכון.
אם אין לך פטרוזיליה מיובשת אפשר לפזר כף פטרוזיליה טרייה קצוצה.

avatar
נדב (15:21 15.06.2018)

הכנתי את המתכון שלוש פעמים ויצא מדהים. אפילו הבן ששונא כרובית אכל קצת והודה שזה טעים. בפעם הראשונה עם הכרובית הטרייה די הסתבכתי אבל מאז עברתי לכרובית קפואה של סנפרסט וזה מתכון מנצח!
השאלה היא כזאת: בשביל המתכון קניתי פטרוזיליה יבשה בשקית, העברתי אותה לצנצנת וזרקתי את השקית לפח. יש לך מושגג כמה זמן ניתן לשמור את הפטרוזיליה לפני שתהיה פג תוקף? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:38 15.06.2018)

שמחה שיצא טעים.
אפשר לשמור במקפיא כשנה. אל דאגה, זה לא קופא.

avatar
נדב (18:55 15.06.2018)

ואם שומרים במזווה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:57 15.06.2018)

אז 4-6 חודשים. זה יכול להשמר יותר פשוט זה פחות טרי.

avatar
אלה (17:11 5.06.2018)

הכנתי את המתכון והתבלון יצא מדהים!!! אבל הייתה בעיה עם הכרובית.. החזקתי אותה 35 דקות בתנור והיא עדיין הייתה קשה.. עוד חמש דקות עדיין קשה. עוד חמש דקות ועדיין קשה.. סך הכל 45 דקות ולא יכלי להחזיק יותר כי התבלון התחיל להישרף למעלה… התבלון מדהים והכרובים יצאה טעימה רק קצת קשה. רוצה הכין עכששיו שוב. מה אפשר לעשו כדי שהכרובים תספיק להתרכך והלמעלה עם התבלינים לא ישרף?
תודה על מתכון קסום

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:24 5.06.2018)

היי אלה,
מוזר שזה לא התרכך גם אחרי 45 דקות. הכרובית היתה חתוכה לפרחים קטנים?
בכל מקרה, פעם הבאה כדי לוודא שזה לא יקרה אפשר לבשל את פרחי הכרובית כ-10 דקות במים רותחים, לסנן ולצנן ואז לתבל ולאפות.

avatar
רן (12:47 5.06.2018)

זה שהכרובית קפואה א יפגע מהותית בטעם?
כמה זמן להפשיר אותה על השיש?
המון תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:22 5.06.2018)

זה לא יפגע מהותית בטעם.
מספיק להפשיר כרבע שעה על השיש.

avatar
רן (02:31 5.06.2018)

הבנתי מהתגובות פה שאם משתמשים בכרובית קפואה של סנפרוסט צריך להפשיר אותה קודם. איך מפשירים? על השיש? במיקרו? במים חמים? מה עדיף? כמה זמן לוקח?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:12 5.06.2018)

כן, עדיף להפשיר על השיש ואם אין זמן, אפשר לשים במים רותחים 1-2 דקות ולסנן.

avatar
נרקיס (00:08 5.06.2018)

כמה שאלות לגבי המתכון:
יש לי בבית פרחי כרובית קפואה בשקית, זה בסדר? עד כמה קריטי שתההי כרובית טרייה?
אחי שמסדרת את הכרובית במגש לפזר מעליה את התיבול רק למעלה? אין צורך למטה? עם מה לפזר את התיבול? עם תרווד?
תודה ולילה טוב

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:11 5.06.2018)

אפשר להכין עם כרובית קפואה. את התבלינים יש לפזר מעל הכרובית בצורה אחידה ולערבב קצת עם הידיים כדי שהכל יתכסה בתיבול באופן אחיד.

avatar
ייוליה (15:05 4.06.2018)

רוצה להכין את המתכון ויש לי כמה שאלות:
1. האם כרוביתקפואה של סנפרוסט מתאימה? אם כן האם כמות התיבול או החום בתנור או משך זמן האפייה משתנים? האם צריך להפשיר את הקכרובת לפני ואם כן אז איך?
2. איך לסדר את הכרובית בתבנית? אפשר צמוד אן עם רווחים?
3. נראה לי נורא קשה לתבל את הכרובית כשהיא כבר על המגש. האם אפשר לתבל כשהיא בקער ולערבב שם שתהה מתולת מכל הצדדים ואז לסדר במגש?
המון תודה על האתר המדהים שלך!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:04 4.06.2018)

1. אפשר להכין עם כרובית קפואה. אין שינוי בתיבול. מומלץ להפשיר לפני. טמפ’ לא משתנה, זמן אפיה בסביבות 30-35 דקות.
2. אם יש מקום בתבנית אז כדאי לרווח בניהם אבל בכל מקרה אין בעיה גם שיהיו צמודים.
3. כן אפשר.

avatar
אלה (15:36 29.05.2018)

איו פפרקה צריך, ריפה או מתוקה?

avatar
אלה (15:37 29.05.2018)

סליחה על הטעויות.. התכוונתי האם צריך פפריקה חריפה או מתוקה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:05 29.05.2018)

מתוקה.

avatar
מרינה (14:34 25.05.2018)

האם ניתן להמיר את אבקת השום בשום כתוש?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:51 25.05.2018)

כן אפשר.

avatar
תמר (09:56 24.05.2018)

האם לאפות מכוסה חלק מהזמן? או כל הזמן פתוח?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:15 24.05.2018)

לאפות ללא כיסוי.

avatar
Zipi (16:50 22.05.2018)

האם ניתן להשתמש בכרובית סנפרוסט

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:26 22.05.2018)

כן. לדעתי זמן האפיה מעט יתקצר.

avatar
אקרמן רעיה (13:38 22.05.2018)

יש צורך בבישול הכרובית או אין צורך

תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:48 22.05.2018)

אין צורך לבשל לפני.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות