זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 בצלים בינוניים קצוצים
סלסלה וחצי פטריות טריות מסוג שמפיניון/ פורטבלו (מומלץ לשלב בין כמה סוגים של פטריות) כ-375 גרם
3 שיני שום קצוצות
כוס וחצי אורז לבן יבש
כף וחצי סילאן
3 כפות רוטב סויה
כפית שטוחה מלח, רבע כפית פלפל שחור
4 כפות עירית קצוצה (לא חובה)
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים רותחים
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. קוצצים את הפטריות ומוסיפים לסיר, יחד עם השום הקצוץ. ממליחים מעט ומבשלים במשך כ-5 דקות, עד שהפטריות מפרישות נוזלים ומצטמצמות.
-מוסיפים את האורז ומערבבים. מתבלים בסילאן, סויה, מלח ופלפל שחור ומוסיפים את העירית הקצוצה. מוזגים מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה (כשהמים מבעבעים), מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה ל-5 דקות נוספות.
*הערה: ניתן להכין גם עם אורז מלא ולשים כוס אחת של אורז מלא. שאר המרכיבים (כולל המים) נשארים באותן כמויות המצוינות במתכון. משך הבישול מתארך ל40 דקות (+10 דקות סיר מכוסה, ללא בישול).
הי אפרת, מה הכמויות אם מכינה עם שלוש כוסות אורז? תודה
יש להכפיל את כל החומרים ב-2 (מים רותחים שימי 4.5 כוסות).
היי אפרת, יש לי סלסילה פטריות מינוס כמה בודדות. אפשר להכין אולי עם כוס אורז או להשאיר אותו הדבר? אשמח כמויות לפי כוס אם כן. תודה רבה וחתימה טובה
כמויות לכוס אורז: בצל גדול, סלסלת פטריות, 2 שיני שום, כוס אורז, כף סילאן, 2 כפות רוטב סויה, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם, 3 כפות עירית קצוצה (לא חובה), כוס וחצי מים רותחים.
גמר חתימה טובה:)
יצא ממש ממש טעים ומרענן
לדעתי יבש מדי, פעם הבאה אכין עם יותר מים
תודה
תודה שחזרת לשתף🙂
תודה רבה על האתר המופלא, על המתכונים המדוייקים והטעימים ועל המענה שלך בכל כך הרבה סבלנות לכולם.
רציתי בבקשה לשאול, האם ניתן להחליף את האורז בכוסמת, ואם כן האם כמות המים או משך זמן הבישול משתנים?
בוקר טוב מור🙂
אני ממליצה להכין את המתכון הזה- כוסמת.
אם רוצים לשלב פטריות אפשר לטגן אותן לאחר טיגון הבצל ולהמשיך במתכון כרגיל.
שלום אפרת היקרה,
אם אני מכינה ללא שום רוטב (סויה/ טריאקי), עדיין צריך להוסיף דבש או סילאן?
לא אין צורך.
תודה, נראה טעים,
כמה מים להוסיף ל2 כוסות אורז?
היי
יש לשים כ3 כוסות מים.
יצא טעים בטירוף ! ממש חלומי 🙂 אפרת – המון תודות על עוד מתכון מנצח.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
הכנתי עם אורז בשמתי מלא, הוספתי עוד מיים למתכון, יצא מעולללה!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יצא טעים מאד, בעלי מבקש את זה כל שבוע!!!
אין על המתכונים שלך
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
יצא טעים מאד. השתמשתי בשימורי פטריות ובבצל ירוק במקום עירית. אהבו את המתכון אצלי במשפחה. תודה!
שמחה שיצא מוצלח ושאהבו את המתכון!
תודה על השיתוף❤
היי אפרת.
מתכון נהדר, נהנינו מאד ממני.
הערה: אני שמתי 2 חבילות ערמונים.
תודה על, כמו יתר מתכונייך.
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף😊
מתכון מצויין
מקבל מחמאות תמיד
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
מתכון מעולה!
שמחה שאהבת את המתכון! חג שמח🌺
בדר”כ לא הולך לי עם אורז..ואמאלה יצא מושלםם תודה רבה!!
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🙂
אפשרי להוסיף צנוברים?
באיזה שלב?
היי,
אפשר בהחלט, בסוף הבישול.
המתכון נראה מעולה !
יש מצב להוסיף לו חזה עוף ? כדי שהיה לי לארוחה.. אם כן איך?
תודה רבה
היי אסתר,
אפשר בהחלט להוסיף קוביות חזה עוף.
תכיני את העוף בנפרד, כמו במתכון הזה לחזה עוף עם פטריות ואת האורז בנפרד.
לאחר מכן תערבבי את האורז עם העוף ותעבירי לסיר אחד.
הי
אפשר לוותר על הרוטב סויה (בלי להחליף ברוטב אחר, לא אוהבת שום רוטב מהסוג הזה)?
היי,
אפשר לוותר😊
מושלם השתמשתי באורז בסמטי,מאוד טעים ופשוט להכנה!!
שמחה שיצא מוצלח! תודה קטיה😊
הי אפרת..
דבר ראשון המתכונים שלך אחד אחד… חבלז…
דבר שני כשאני מנסה לשתף את המתכון אני לא מצליחה. זה רושם לי” לא הצלחנו למצוא את הדף שחיפשתם” יכול להיות שזה תקלה?
היי חן,
ניסיתי בנייד שלי והצלחתי.
באיזה סוג מכשיר את מנסה? יש לך ווטצאפ בנייד?
ניסיתי במתכון הזה של האורז עם הפטריות?
כן. ניסיתי במתכון הזה ובמתכונים אחרים באתר. יש לי שיומי רד מי 7. יש לי ווצאפ ותמיד הצלחתי לשתף את המתכונים. רק לאחרונה פתאום זה מה שקורה
יש לך אפשרות לנסות ממכשיר אחר ולעדכן אותי אם זה עובד?
תודה.
מנה נהדרת, קלה וטעימה. נאלצנו להשתמש בקופסאות שימורים ועדיין יצא טוב. עבור הילדים גרענו את הבצל והכפלנו את כמות הסויה ויצא מיעולה!
שמחה שיצא טעים 🙂
אני המרתי את האורז בבורגול וזה יוצא מדהים !
תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לשתף
הילדים שלי לא אוכלים בצל בשום אופן, האם אפשר לוותר על הבצל?
כן.
הי חייב לשים פטריות טריות או שאפשר לשים שימורים?
עם פטריות טריות יוצא יותר טעים אבל אם אין לך אפשר להשתמש בפטריות משימורים.
הכנתי עם פתיתים ויצא מעולה
תודה רבה על מתכונים קלים וטעממים
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אמילי ושנה טובה 🌺
יצא מדהים, פשוט מעדן, מישהו נתן לי מתכון עם מרגרינה סתם לא בריא, כעת הכנתי עם המתכון שלך הרבה יותר טעים ובריא.
שמחה לשמוע 🙂
תודה מאיר
האם אפשר רוטב טריאקי במקום סויה? או שיש לך הצעה אחרת לתחליף למי שלא אוהב סויה?
ולגבי העירית – היא חובה? האם יש לה תחליפים?
המון תודה
היי חיה,
הסויה נותנת לתבשיל טעם יותר מיוחד אבל אני מניחה שאפשר להמיר ב-3 כפות רוטב טריאקי ואז אפשר לשים רק כפית סילאן (כי הטריאקי כבר מתוק).
*אגב, ניסית להשתמש ברוטב סויה בסגנון סיני? זה הסוג הכי טעים ומעודן מבין רטבי הסויה.
אפשר לוותר על העירית.
התחלתי בהכנות ואז גיליתי שאין לי אורז. הכנתי עם בורגול בדיוק לפי המתכון ויצא ניפלא כמו כל המתכונים המדויקים .
שמחה שיצא טעים עם בורגול 🙂
תודה רות
מעולה, נהנינו
שמחה שנהניתם 🙂
תודה חנה ויום מקסים
וואי זה טעים!!
הציפיות שלי מאורז בדרך כלל נמוכות אבל זה מבין התוספות הבריאות יותר אז מנסה בכח.
ומצאתי! איזו התלהבות! הילדים הקטנים הסרבנים אכלו, בעלי מאז ביקש את זה כל צהריים אבל שכחתי לקנות פטריות..
אז היום זכרתי, שבתי למתכון ונזכרתי להגיד תודה!
שמחה לשמוע!
תודה דינה 🌷
המתכונים שלך אליפות.
אני מנסה המון מתכונים באינטרנט ושלך הכי הכי טעימים. הכל מדויק, הכל מובן. תודה רבה
תודה טוהר 💜
הי .
היית צריכה לראות את בעלי כשטעם מהאורז אוה ככה מכינים אורז!!!
22 שנות נישואים ב”ה תמיד לא נהנה מהאורז -לא מבין מה טעים באורז!
הפעם ההתלהבות של כולם בליח שבת היגע לשיאה ,השילוב של הפטריות הבצל והטעם המתקתק ,זהו אימצנו !!!
לא היה לי סילאן -שמתי דבש , לא היה לי עירית .
תודה רבה .
איזה כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא 🌷
טעמתי את האורז הזה אצל חברה והוא כזה טעים שאני הולכת להכין אותו למשפחתי. רק אין לי רוטב סויה בבית וחשבתי להשתמש במה שיש לי: תמרי. מה דעתך?
זה רוטב סויה תמרי נכון? אם כן את יכולה להשתמש בזה.
היי. אפשר להחליף את האורז בקינואה?
להפחית את כמות הסילאן?
תודה
היי גיל,
אפשר לשים כוס קינואה ו-2 כוסות מים.
לתבל בכפית שטוחה סילאן, כף וחצי סויה, חצי כפית מלח.
היאפרת,
אפשר לשים פטרוזיליה במקום עירית?
תודה,
נטלי
כן אפשר.
חג שמח 🌺
גם אנחנו אהבנו מאוד. יצא מעולה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון.
יצא נפלא, המתכון הזה כמו כמה אחרים באתר, הפכו למנות הבית אצלנו
תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה אמיר
יצא סבבה,טעים מאוד…אבל זה לא 10 עבודה
יצא נפלא, תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
המתכון נראה מעולה!
אפשר בבקשה רעיונות למשחקים מה ניתן להגיש אותו?
*לצד
היי,
את רוצה להגיש ליד מנות בשריות או צמחוניות?
אם בשרי אפשר להגיש עם קציצות בשר בתנור. אם צמחוני אפשר להגיש ליד חצילים בציפוי פריך, קישואים בציפוי. למעשה אפשר להגיש עם ירקות אפויים או מבושלים. מצרפת לינק למתכוני ירקות.
האם אפשר לשים דבש במקום סילאן? זה מה שיש לי בבית כרגע…
כן. מספיק לשים כף שטוחה דבש כי הוא יותר מתוק.
פצצה,יצא מדהים. תודה רבה
תודה ניסים, שמחה שאהבת 🙂
אפשר פטריות משימורים במקום טריות? כי אין לי טרי…
עם פטריות טריות יוצא יותר טעים אבל אם אין לך תשתמשי בשימורים.
יום נפלא 🙂
המתכון פשוט מעולה!
רוצה להכין גם לשבת הקרובה כמות ל7 סועדים. מה הכמויות?
היי רינת,
אלה הכמויות המומלצות:
3 בצלים בינוניים קצוצים
3 סלסלות של פטריות טריות מסוג שמפיניון/ פורטבלו
5 שיני שום קצוצות
3 כוסות אורז לבן יבש
3 כפות סילאן
6 כפות רוטב סויה
2 כפיות שטוחות מלח, חצי כפית שטוחה פלפל שחור
רבע כוס עירית קצוצה (לא חובה)
4.5 כוסות מים רותחים
שלום, רציתי לדעת אם אפשר להכין את המתכון עם אורז אדום? ואם זה משנה את היחס בין האורז למים ואת זמן הבישול?
תודה!
היי ענבר,
הטעם של האורז האדום הוא קצת יותר חזק מסוגי אורז אחרים אבל נראה לי שאפשר. שימי כוס אורז אדום ו-2 כוסות מים רותחים (במקום 2+1/4). זמן הבישול מתארך ל40 דקות. לאחר מכן יש לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה 10 דקות.
תודה על התגובה המהירה!
ובכל זאת הכנתי את המתכון לפני שענית, הכנות לשבת… אז חוזרת כדי לעדכן.. הכנתי כמו ההוראות של אורז מלא ויצא ממש טעים! למרות שיכול להיות שכדאי להוריד קצת מהכמות של המים כי יצא מעט עיסתי.. אנסה בפעם הבאה.
שבת שלום!
היי ענבר,
לאורז מלא בדר”כ שמים 2+1/4 כוסות מים (על כל כוס אורז) ולאורז אדום מומלץ לשים רק 2 כוסות מים.
שמחה שיצא טעים בכל מקרה.
תודה על העדכון ושבת שלום 🙂
תודה רבה לך על המתכונים הנפלאים שבאתר הזה .
והמתכון הזה בכלל משהו משהו-חוזרת אליו שוב ושוב וכולם נהנים.
אז שוב תודה ולהתראות.
תודה אסתר ויום נפלא 🙂
אם אפשר בלי סויה? רק סילאן?
עם סויה הטעם יותר מיוחד אבל אפשר גם להכין בלי.
יתאים לצרף ערמונים?
לדעתי כן. יש להשתמש בערמונים שהם כבר קלויים ולא קשים.
תודה. ניסיתי עם ערמונים ויצא נחמד אבל הם הוסיפו מתיקות וכובד. בפעם הבאה אחזור למתכון המקורי והמצוין!
תודה שחזרת לעדכן.
שבת שלום ושנה טובה 🙂
מתכון מעולה!!!
כמו שאר המתכונים שבאתר גם הוא הצליח לחסרת ידע בבשול כמוני 🙂
שמתי מרק עוף ופלפל שחור (כמו שכתבת בתגובה) ויצא מדהים!!
תודה!
שמחה לשמוע! תודה מיכל 🙂
הכנתי היום בפעם השנייה, ויצא מעולה!! בפעם הראשונה שהכנתי זה יצא מעט נוזלי מדי, היום יצא מצוין רק טיפה מתוק מדי (כנראה בגלל הסילאן).
בכל מקרה, זה יצא טעים מאוד!! אוהבת את המתכונים שלך, הכול בדיוק לטעמי. ישר כוח!
תודה ורד, שמחה לשמוע 🙂
הכנתי עם עדשים ירוקות (בהתאם לתגובה פה למעלה) ועם בצל ירוק במקום עירית (הוספתי אותו בסוף ולא במהלך הבישול).
יצא מאלף! אני סקרנית לדעת אם אפשר לשדרג אפילו יותר עם קינמון
היי אור,
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר לנסות פעם הבאה לשים מעט אבקת קינמון.
היי, רוצה להכין את המתכון עם אורז מלא מוכן. יש אפשרות?
היי אסתי,
אם האורז הוא כבר מבושל אז אפשר להכין לפי המתכון רק לא לשים מים. הכוונה שלאחר שטיגנת את הבצל והפטריות יש להוסיף את האורז המבושל, לתבל ולערבב קצת עד לספיגת הטעמים (3-5 דקות).
תודה רבה?
אחד מהמתכונים שאני הכי אוהבת להכין! משהו קטן שאני מוסיפה שמשפר -קצת חמאה מוסיף טעם נפלא 🙂
בכללי אתר מדהים תודה ❤️
תודה אופיר 🙂
כ”כ טעים !!!! אי אפשר להפסיק לאכול
תודה רויטל, שמחה שאהבת 🙂
חוזרת לעדכן: הכנתי כמות ענקית של בצל ופטריות מתובלים. בתיבול הורדתי את כמות הסויה כדי שאוכל להסתפק במעט מאוד ממתיק (שמתאים לסוכרתיים). אחר כך חילקתי לשניים. חצי הכנתי עם אורז בסמטי וחצי עם קינואה שהשריתי אותה קודם קצת. שניהם יצאו מעולים ומיוחדים. מאוד אהבנו.
היום מכינה שוב. החצי עם האורז ילך לארוחת ערב אצל חברים. החצי עם הקינואה יישאר בבית לארוח”צ מחר עם הילדים והנכדים. נהדר. תודה רבה רבה על התוספת המוצלחת למטבחנו, שתיכנס לפנתיאון.
שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבת שלום
סוף סוף מצאתי אתר יעיל עם מתכונים טובים ולא יקרים. תודה רבה!
תודה יפעת, שמחה שאהבת 🙂
יצא ממש טעים. המון תודה.
תודה ענת, שמחה שאהבת 🙂
אני רוצה להכין את הפטריות עם קינואה. מחליפה הרבה מתכוני אורז עם קינואה בלי לשנות את המתכון. נראה לך שיצליח?
ועוד: אני סוכרתית. אפשר להחליף את הסילאן בתחליף סוכר שיש לי שמתאים לכפית הסוכר שהצעת למטה למישהי כתחליף? תודה רבה.
היי דרורה,
כן, זה יכול להיות טעים. את יכולה להכין הכל ביחד בסיר אחד או להכין את הקינואה בנפרד ובסוף לערבב עם הפטריות ולתבל בדומה למתכון הזה- בורגול עם פטריות.
את יכולה לשים תחליף סוכר במקום הסילאן.
בהצלחה 🙂
הכנתי עם קינואה לפי אותו יחס כמויות בדיוק ויצא מצוין.הוספתי למתכון חבילה בייבי קייל.
הכנתי עם קצת פחות רוטב סויה וכפית סוכר חום אחת על חומרים כפולים, והיה טעים, הסוכר לא הורגש (החבר’ה לא אוהבים מתוק באוכל) ומבחינתי כפית אחת לכמות כזאת של קינואה
וירקות זה זניח. טעים מאוד.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
עשיתי עם דבש במקום סילאן ובלי עירית.
יצא טעים מאוד.
תודה 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון.
יצא מצוין. תודה רבה על מתכונים נפלאים, מדויקים ונוחים להכנה. שבת נעימה
שירי
תודה שירי 🙂
שבת שלום!
מצטרפת לתגובות החמות והממליצות, האורז ממש מעולה, שונה, חדש, מרענן. צבע של חמין 🙂
תודה אפרת 🙂
היי,
אני יכולה להשתמש בפטריות שמפיניון פרוסות של סנפרוסט? יודעת שזה לא אידיאלי, אבל זה מה שיש לי. תודה!
כן חני, אפשר.
היי, האם מתאים להוסיף עדשים? אם כן כמה?
ובנוסף יש לי חבילת פטריות אחת, להוסיף עוד מקופסת שימורים או לוותר?
תודה
היי מיכל,
את יכולה לשים סלסלת פטריות אחת.
אפשר להוסיף כ3/4 כוס עדשים מבושלות או משקית קפואה.
תודה רבה, כך עשיתי ויצא ממש מעולה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!
היי,
מתכון מדהים!!!!
הכנתי כבר כמה פעמים לשבת, וחצי התחסל כבר ביום חמישי, היינו צריכים להחביא את הסיר בשביל שלא ייגמר:)
איזה כיף לשמוע!
תודה אסתי 🙂
הכנתי,והאמת שבגלל התגובות ציפיתי למשהו נדיר.
ולא, תכלס האורז יצא בסדר. אבל לא מעולה או מדהים.
אורז מעולה, באמת פשוט להכנה, מככב אצלנו בסעודות שבת,
תודה רבה :))
תודה הדסה, שמחה לשמוע 🙂
אפרת המקסימה אפשר לייבש את האורז בשישי אחה”צ ולקצוץ את הפטריות ולשמור כל אחד בכלי פלסטיק סגור במקרר ולהכין בשבת בבוקר?
כן שרון, אפשר.
היי נשמע מתכון טעים ביותר!
אין לי סילאן בבית, יש משהו להחליף איתו? או שאפשר גם לוותר עליו?
היי אמילי,
במקום סילאן אפשר לשים כף שטוחה סירופ מייפל או דבש. אם אין, אפשר לשים כפית גדושה סוכר.
היי,
האם אפשרי להחליף את האורז בבורגול?
היי סשה,
יש מתכון לבורגול עם פטריות באותו סגנון.
תודה רבה על המתכון, האורז נטרף במהירות!
אימצתי את המתכון 🙂
שמחה לשמוע!
תודה אילנה 🙂
היי אפרת
הכנתי ביום שישי ויצא נהדר
תודה רבה רבה על המתכונים הנהדרים. רציתי לשאול, אולי יש לך מתכון לאורז עם פירות יבשים? כמו זה שמכינים תמיד כתוספת באולמות אירועים?
היי מיטל,
אלה המתכונים שיש לי:
לאורז מלא עם פירות יבשים. ניתן להכין גם עם אורז לבן רגיל.
אורז עם צימוקים ושקדים
טנזיה– שפרסמתי היום. שזה תערובת שמכינים בנפרד ומגישים על האורז.
שבוע נפלא!
נהדר!! תודה רבה!! 🙂
האם ניתן להמיר את העירית עם פטרוזיליה?
היי חני,
אפשר ואפשר גם לא לשים שום דבר במקום.
שבת שלום 🙂
היי, המתכון נשמע מעולה!! אני רוצה להכין אותו עם חצי כוס אורז מלא (אני מכינה רק בשבילי, לכן לא צריכה כמות גדולה יותר). איך ישתנו שאר הכמויות בהתאם לחצי כוס של אורז מלא?
תודה.
היי ורד,
אלה הכמויות: חצי כוס אורז מלא, 1 בצל בינוני קצוץ, 3/4 סלסלת פטריות, שן שום קצוצה, כף סילאן, כף וחצי סויה, שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור, כוס ורבע מים רותחים.
זמן בישול- 40 דקות.
בהצלחה 🙂
תודה רבה! אני אכין ואספר איך יצא 🙂
וואו וואו וואו!!! אין מילים!!
מתכון מוצלח ביותר!!
הכנתי לארוחת הערב, האורז נחטף במהירות מסחררת,
וכבר הובטח סיר נוסף לשבוע הבא!
תודה תודה ושוב תודה!!
היי הילה,
אני ממש שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן וערב נעים 🙂
היי אם באלי לשים שתי כוסות אורז מה הכמויות שצריך ?
היי אבי,
2 בצלים גדולים קצוצים
2 סלסלות פטריות טריות מסוג שמפיניון/ פורטבלו
3 שיני שום קצוצות
2 כוסות אורז לבן יבש
2 כפות סילאן
4 כפות רוטב סויה
כפית מלאה מלח, רבע כפית פלפל שחור
4 כפות עירית קצוצה (לא חובה)
3 כוסות מים רותחים
שבת שלום 🙂
הי אפרת
האם אפשר להשתמש בפטריות משומרות בקופסא?
תודה..
היי ורד,
הרבה יותר טעים ומוצלח להשתמש בפטריות טריות כי הן מפרישות את הטעמים לאורז עצמו בעוד שפטריות משימורים לא. אבל אם אין לך ואת בכל זאת רוצה להכין את יכולה לשים קופסה וחצי פטריות משימורים.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
יצא ממש ממש טעים! תודה רבה!
תודה בתאל, שמחה לשמוע 🙂
היי,
אם אני מכינה כוס אורז, מה יהיו כמויות התיבול? (כוס וחצי זה המון אני מכינה רק בשבילי 🙂 )
תודה!
היי ליאת,
אלה הכמויות:
בצל גדול, סלסלת פטריות, 2 שיני שום, כוס אורז, כף סילאן, 2 כפות רוטב סויה, חצי כפית מלח, פלפל שחור לפי הטעם, 3 כפות עירית קצוצה (לא חובה), כוס וחצי מים רותחים.
בהצלחה 😉
נראה מדהים. אנסה השבת. אם ארצה להכין 3 כוסות אורז, האם להכפיל את כל המצרכים?<
כן נעמה, להכפיל את כל החומרים (מים רותחים – 4.5 כוסות).
יום מעולה 🙂
יצא מעולה,תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה עוז והמשך יום מעולה
המון תודות על המתכון, שהיה קל להכנה וטעים להפליא:-)))))))))
שמחה לשמוע!
תודה ליאת והמשך יום מקסים
היייי!יש לך אחלה מתכונים שזוכים להצלחה מרובה :). רציתי לשאול אותך, נראה לך שעם אורז אדום זה יוכל להיות גם מוצלח? או לוותר ולהכין עם רגיל? תודה!
תודה אנה 🙂
האמת שאין לי מושג איך זה ייצא עם אורז אדום. נראה לי שעדיף לפחות בהתחלה להכין עם אורז רגיל. מניסיון גם עם אורז מלא זה יוצא טעים.
שבוע מעולה!
יצא נפלא, תודה רבה
בהחלט אאמץ את המתכון 🙂
תודה חיה, שמחה שאהבת 🙂
ויתרתי על העירית הקצוצה ויצא מעולה! 🙂
תודה נופר! שמחה לשמוע 🙂
מהיר וטעים ! ניהנתי מאד !!
תודה רוזה! שמחה שאהבת 🙂
יצא מעולה.. אפילו הילדות אהבו ☺
תודה אלינור, שמחה לשמוע! 🙂
חייב עירית ? מה אפשר כתחליף?
היי נועה,
אפשר לוותר על העירית ועדיין זה ייצא טעים 🙂
יום מקסים
רק היום שמעתי על האתר הזה ראיתי את המתכון והכנתי אותו לפני שעה ויצא מעולה אני מאוד מרוצה.
תודה לך.
אני שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום 🙂
המתכון יצא מעולה אני עובד במסעדה מקומית בעיר שלי הבאתי להם לטעימה ואפילו המתכון הוכנס לתפריט! תודה רבה על אורז מנצח!
אוהבים
אני שמחה לשמוע!
תודה ארז ויום נפלא 🙂
מתכון מושלם
הכנתי אותו לאחים שלי, ולראשונה לא היה ביניהם ויכוח בקשר לטעם…
תודה!
שמחה לשמוע חנה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
הכנתי ויצא פשוט נדיר מכורה!!!
תודה ליזה! אני ממש שמחה לשמוע 🙂
היי,
האם צריך לשטוף את האורז לפני?
היי ריקי,
לא חובה אבל מומלץ. אם שוטפים צריך לייבש היטב במסננת.
נראה טעים טעים,
אפשר עם אורז מלא?
כמה מים צריך אז?
תודה
היי פטרישה,
אפשר להכין מאורז מלא. יש לשים כוס אחת בלבד של אורז מלא. הכמויות של כל החומרים נשארות אותו הדבר, כולל כמות המים.
זמן הבישול יתארך ל-40 דקות + 5 דקות נוספות בהם משאירים את הסיר מכוסה על אש כבויה.
יום נפלא 🙂
יצא מעולה!!!
הכנתי בלי העירית וגם יצא נהדר!
תודה רבה, אני ובעלי לא יכולנו להפסיק לאכול!!!
אני שמחה לשמוע סוזן!
שבת שלום 🙂
Wow…the rice came out amazing! The recipe is a keeper
I’m glad you like it! Thanks
יצא מעולה! תודה רבה♡
שמחה לשמוע נטע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
הכנתי עכשיו, ממש קל וטעים! נראה לי שהופך למתכון קבוע… תודה רבה!
שמחה לשמוע ויפי!
שנה טובה 🙂
היי
רציתי להגיד לך שהבוקר הכנתי את האורז ואת העוגת דבש ושני המתכונים יצאו מוצלחים
תודה רבה ושנה טובה
שמחה לשמוע רעות 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושנה טובה!
הי קר. הבת שלי לא אוהבת פטריות. האם אפשר את אותו מתכון אבל עם אפונה קפואה?
היי מאיה,
אני מניחה שכן. תשימי בין כוס לכוס וחצי אפונה קפואה.
שבוע טוב 🙂
בעלי הכין לנו לשבת ויצא מעולה! מקווה שיישאר משהו עד שבת…
רצינו לשאול כי לא מצאנו עירית במה אפשר להמיר את זה?
תודה רבה!
שמחה לשמוע רחלי 🙂
אפשר לשים בצל ירוק קצוץ במקום העירית.
קודם כל תודה על כל המתכונים המדהימים.
איך אני יכול לתבל אם אני מוותר על הסילאן והסויה?
תודה 🙂
בשמחה שי 🙂
הסויה והסילאן מעניקים לאורז טעם אחר (מעט אסייתי כזה) אבל אפשר גם לתבל בכפית גדושה אבקת מרק, מלח ופלפל שחור.
טעים! טעים! ושוב טעים!!!! מיד נכנס למחברת המתכונים המשפחתית~~ !
תודה לך על המתכונים הטעימים!
תודה קריסטינה! איזה כיף לשמוע 🙂
שלום,
אפשר להחליף את הפטריות הטריות בפטריות מקופסא? אם כן, באיזו כמות?
תודה.
היי אבי,
יותר טעים עם פטריות טריות אבל אפשר להשתמש גם בפטריות משימורים באותו אופן הכנה.
תשים 2 קופסאות מסוננות מנוזלים.
היי,
את העירית מוסיפים לפי המים? לא רק לפני ההגשה?
היי ערן,
מוסיפים 4 כפות עירית קצוצה לפני שמוסיפים את המים. לאחר שהאורז מוכן אפשר לקשט בעירית קצוצה טריה (לא חובה).
יום נפלא 🙂
שלום למי שגרמה לי להכנס למטבח בחיוך!!
שאלה, יש לי אורז עגול… האם משתנה משהו באופן הבישול?
תודה יעל
תודה יעל, איזה כיף! 🙂
אם התכוונת לאורז עגול שהוא לא אורז מלא אז הבישול הוא מעט שונה וגם מים מוסיפים לו בדר”כ בהדרגה ולפי הטעם. הוא גם יוצא דביק יותר. יש כמה שיטות להכין את האורז. האחת היא להכין כמו במתכון והשניה היא להכין בנפרד את האורז לפי הוראות שבשקית ובנפרד להכין את תערובת הפטריות ואז לערבב ביניהם ולתבל (לא ניסיתי במתכון הזה אז אני לא יודעת איזה דרך עדיפה יותר).
אם אין לך ניסיון עם האורז הזה אז אני ממליצה להכין קודם מאורז לבן רגיל אבל אם כבר בישלת בעבר עם אורז עגול אז לא אמורה להיות בעיה 🙂
היי אהבתי את המתכון יצא מין כדרה כזה, יש אופציה להוסיף אכשהו עוף?
שמחה שאהבת 🙂
אפשר לשלב עוף במתכון- חותכים 2-3 פרוסות חזה עוף (שניצלים) לקוביות קטנות ומטגנים כדקה מכל צד לאחר טיגון הפטריות. רק עד שהצבע של העוף הופך ללבן. אחר כך ממשיכים במתכון לפי מה שרשום.
רציתי לדעת אם אפשר לוותר על העירית או מה לשים במקום?
היי ענבל,
אפשר לשים במקום בצל ירוק קצוץ או לוותר בכלל.
שבת שלום 🙂
יעבוד גם עם אורז מלא? מה צריך לשנות במתכון במידה ומבשלים עם אורז מלא? יותר נוזלים? זמן בישול?
תודה 🙂
כן עדי, אין סיבה שלא 🙂
אם מכינים מאורז מלא כדאי לשים רק כוס אחת (זה יספיק לאותה כמות של 3-4 מנות). כל שאר החומרים נשארים אותו הדבר כולל כמות המים (על כוס אורז מלא שמים שתי כוסות ורבע מים).
זמן הבישול יתארך ל-40 דקות + 5 דקות נוספות בהם משאירים את הסיר מכוסה על אש כבויה.
בהצלחה ואשמח לעדכון איך יצא 😉
כמה זה גרוע אם אין לי סילאן ?
היי שני,
שימי כף אחת של דבש או סירופ מייפל כדי לאזן את הטעמים עם הסויה.
אפשר להוסיף יין לבן יבש או שזה יקלקל?
לא ניסיתי אבל לדעתי זה מיותר. יין לבן יבש יותר מתאים לריזוטו.
הי!
המתכון מעולה לי לשבת הקובה..
השאלה שלי היא אם אפשר לוותר על הסויה והסילאן?
היי יעל,
הסויה והסילאן נותנים טעם מיוחד לאורז אבל אפשר גם להכין בתיבול פשוט ורגיל. אם את מוותרת על הסויה תשימי כפית מלח (במקום כפית שטוחה).
אפשר להשתמש באורז פרסי קלוי?
לא מכירה אורז קלוי אבל אני מניחה שאפשר.
חייבים אורז יבש?
אורז יבש הכוונה לאורז לא מבושל.
איך אפשר לשדרג את המנה?
המנה טעימה כמו שהיא. אם רוצים להעשיר את המנה בטעמים אפשר להשתמש בסוגים שונים של פטריות.
אפשר להשתמש באורז רגיל?
כן, אורז לבן יבש הכוונה לאורז רגיל שאינו מבושל.
שתי שאלות
– באיזה שלב נכנס היין הלבן?
האם אפשר להכין עם אורז מבושל מאתמול? מה התהליך?
היי אילנה,
במתכון אין יין לבן, אולי התבלבלת עם זה שרשום אורז לבן יבש 🙂
וכן, את יכולה להכין עם אורז מבושל מאתמול, פשוט תטגני (עדיף במחבת רחבה) את הבצל, השום והפטריות כמו שרשום. לאחר מכן תוסיפי למחבת את האורז המבושל ותוסיפי עירית קצוצה, סילאן, סויה ומלח לפי הצורך (כי אולי האורז המבושל כבר מלוח מספיק). תערבבי היטב עד לספיגת הטעמים (בערך 5 דקות) וזה מוכן 😉
צודקת טעות שלי – החיפזון …
תודה על ההסבר – רצה להכין 🙂