זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40-45 דקות
מס’ מנות: 8-10 לביבות
סוג: פרווה
רכיבים
1 קישוא גדול
1 גזר גדול
1 בצל בינוני
1 שן שום כתושה
שליש כוס פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה גדולה
1 כף שמן זית
3 כפות קוואקר דק (*אפשר במקום להשתמש בפירורי לחם)
2 כפות פירורי לחם
תיבול: כפית שטוחה מלח, פלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
-מגרדים את הירקות בפומפיה גסה.
-מערבבים את כל החומרים בקערה עד לתערובת אחידה. מניחים את התערובת בצד להתגבשות במשך כ-5 דקות.
-בינתיים מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה. משמנים את נייר האפיה.
-יוצרים קציצות עם הידיים, סוחטים מעט מנוזלים ומניחים על נייר אפיה משומן. מרססים/מברישים מעל כל קציצה שמן ומכניסים לתנור במשך כ- 30 דקות.
-הופכים את הקציצות צד ומשאירים עוד 10-15 עד להזהבה.
ראו גם
היי:)
אמרת שבמקום הקוואקר אפשר לשים 3 כפות פירורי לחם ואחרי זה כתבת עוד 2 כפות פירורי לחם בהמשך המתכון זה סך הכל 5 כפות פירורי לחם או 3 ?
5 כפות סה”כ
ולגבי ה2 3 כפות טחינה שכתבת בתגובות במקום ביצה ערבב עם מים או גולמי?
הכוונה לגולמי
שבת שלום:)
אמרת גירוד בפומפייה גסה כשאני שם במעבד מזון את הסכין של הגירוד זה צריך לצאת מעין רצועות כאלו מעין גפרורים נכון?
כן אבל יותר קצרים מגפרורים
שבת שלום אפרת:)
המתכון נראה פצצה אבל במקום ביצה אפשר לשים 150 גרם חומוס כמו שהמלצת בעבר לתבשילים/מאפים אחרים
לא ניסיתי. יכול להיות שאפשר
היי
תודה על המתכונים שלך
לגבי הקוואקר – מה הכוונה דק?
יש לי שיבולת שועל מהיר הכנה. האם להכין מזה או להשתמש בפירורי לחם במקום?
שיבולת שועל מהיר הכנה זה בסדר
איך ניתן לאפות בנינג׳ה ? באיזה תוכנית ?
טיגון באוויר חם (AIR FRY) , 180 מעלות, בסביבות 12 דקות.
מומלץ להפוך צד אחרי 6 דקות.
אם אין פירורי לחם אפשר להשמיט או להוסיף עוד קוואקר?
האם לסחוט את הקישוא מנוזלים לפני ששמים בתערובת?
תוסיפי קוואקר.
וכן, כדאי לסחוט.
כמה שסחטתי היו המון נוזלים בקערה. ככה זה צריך להיות? והתנור שלי חזק פעם הבאה צריכה לאפות אותן צד אחד 20-25 דקות ולהפוך לעוד 5.
גם להכין אותן גדולות יותר כי הן ממש התכווצו
יש בקישואים הרבה נוזלים.
אני סוחטת את הקישואים בתוך מסננת ואז קל יותר להפטר מהנוזלים(:
האם ניתן להחליף את הפירורי לחם בקמח שקדים/קמח מצה? ואם אין לי קמח מצה. אפשר לטחון מצות דקדק עד קמח?
אני חושבת שכן.
ממליצה לשלב 2 כפות קמח מצות + 2 כפות קמח תפו”א.
אפשר לטחון.
אין לי קמח תפוח אדמה..יעבוד רק עם שקדים למשל? ובאיזו כמות?
לא יודעת, לא ניסיתי פשוט קמח שקדים פחות סופח נוזלים.
וקמח מצה?
אפשר. שימי רק 2-3 כפות.
הכפלתי כפול שתיים, השתמשתי בתפו”א במקום קישוא, שמתי פחות בצל, ופטרוזיליה מיובשת. יצא מעולה!!
שמחה שיצא טעים🙂
תודה יהודית
הקציצות היו נפלאות וטעימות בדיוק לפי הכתוב🌹
תודה
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אפרת תודה, יצא טעים!!
הוספתי בטטה
וכמובן הכפלתי פי 3 כמו תמיד במתכונים שלך:)
איזה כיף לשמוע!
תודה על השיתוף❤️
יצא מושלם!
הוספתי למתכון ברוקולי. איזה ירקות נוספים מומלץ להוסיף?
שמחה שיצא מוצלח!
ניתן להוסיף בטטה, תפו”א וכדומה.
נראה כל כך טוב,יאמי
מושלם חתכתי קצת ירקות בצד ושמתי עם לימון כבוש בצד יצא מהמם!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
עכשו הכנתי ושמתי בתנור ומחכה לטעום כבר תודה אפרת על כל המתכונים זה נותן לי רעיונות תודה!❤️
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת
האם אפשר להוסיף גם עוף טחון כקציצות, והאם זה יכול לבוא כפשטידה?
היי
אפשר להוסיף עוף טחון.
לא בטוחה שכדאי להכין כפשטידה, היא עלולה לצאת לא יציבה.
אפשר לשים שיבולת שועל עבה במקום דקה? והאם אפשר לוותר על פירורי לחם?
מומלץ לשים שיבולת שועל דקה כי העבה פחות משתלבת במרקם. אפשר לוותר על פירורי לחם.
מה בפסח יכול להחליף את הפירורי לחם והקוואקר?
אפשר להשתמש בקמח מצות במקום.
קמח שקדים…זה גם משדרג את הטעם
אוהבת את המתכון הזה!! טעים ומתחסל עי הילדים!אוהבת להוסיך גם פפריקה או כורכום. יש לך רעיון למטבל נחמד שיתאים לקציצות? פרווה?
היי,
איזה כיף שאהבתם את המתכון🙂
אפשר להגיש עם טחינה/ מטבוחה וכמעט כל רוטב שאוהבים.
מצרפת לך מדריך לממרחים ומטבלים.
תודה!! אין,עלייך!
טעים, אהבתי, אימצתי!!!
שמחה שיצא מוצלח😊
כרגיל יצא מושלם!
(ויתרתי על הקוואקר)
נראה טעים במיוחד, שמחה שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף🌺
האם טוב בהקפאה?
כן, כל עוד אין בקציצות תפו”א ניתן להקפיא.
הי אפרת,
המתכון הזה מאד מוצא חן בעיני. אני בתזונה מיוחדת וכמעט אין לי מה לאכול כי אסור לי לא שמן ולא מלח ולא ביצים וכו’. האם יש אפשרות לעשות את זה ללא ביצה שמן ומלח? ממש אודה על תשובתך המהירה. שבוע טוב וחג חנוכה שמח! 🙂
היי,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שתפו”א מבושל מעוך לפירה יכול להיות תחליף לביצה (אפשר לנסות גם עם 2-3 כפות טחינה אם אפשרי לך).
על המלח ניתן לוותר, וכך גם על השמן. קחי בחשבון שעם כל השינויים הנ”ל יהיה שינוי גם בטעם וגם במרקם. מקווה שיצא מוצלח(:
אגב, אם את בתזונה מיוחדת מומלץ להתייעץ עם תזונאית שתתאים לך תפריט.
בהצלחה ורק בריאות🌺
תודה אפרת. גם תפוח”א וגם טחינה לא אפשריים לי עכשיו. זו תזונה מיוחדת מרופא נטורולוג לשם ריפוי ב”ה. שבוע מבורך!
היי חג שמח 🙂
אפשר במקום קישוא 2 תפוחי אדמה?
היי,
אפשר לשים 2 תפו”א קטנים או אחד גדול.
האם ניתן לאפות כמיני מאפינים?
כן(:
הי
מהתשובה שלך אני מבינה שאפשר לאפות בתבנית מאפינס.
איך זה משפיע על משך האפיה? אי אפשר כל כך להפוך אותם באמצע.
לא הופכים אותם.
זמן אפיה – 35-40 דקות
יצא טעים!!!!!!!!!!!
נגמר מהר מדי….
תודה!
חנוכה שמח.
איזה כיף שיצא מוצלח והתחסל(:
תודה שחזרת לשתף❤
שלום
האם אפשר להשתמש במקום פטרוזיליה טריה בפטרוזיליה מיובשת?
יצא טעים?
אם כן – כמה?
תודה
היי,
אפשר לשים בערך כף לא גדושה פטרוזיליה מיובשת😊
אפרת יקרה,
האם אפשר להשתמש רק בקוואקר, בלי פירורי לחם, ועדיין יצא טוב?
היי,
אפשר לשים שליש עד חצי כוס קוואקר ולוותר על פירורי לחם(:
או פשוט 5 כפות קוואקר?
כן אפשר.
האם אפשר להוריד את הקווקר והקמח אם כן מה להוסיף במקום?
היי,
במתכון אין צורך בקמח. אם אתה מעוניין לוותר על הקוואקר אפשר לשים סה”כ 5 כפות פירורי לחם.
בהצלחה!
צודקת טעות שלי הכוונה לפרורי לחם..
מחפש מתכון לקציצות על בסיס ירקות + ביצים ללא קמחים וכדו’ האם יש כזה?
ברוב מתכוני לביבות/קציצות ירק יש צורך במעט קמח/פירורי לחם/קוואקר על מנת שהתערובת תתאחד.
אפשר להשתמש בקמח עדשים או קמח חומוס במקום, ובחלק מהמתכונים (גם כאן יתכן ואפשר) ניתן להוסיף תפו”א מבושל ומעוך לפירה.
תודה רבה! הכנתי כבר כמה פעמים, פשוט מעולה!
בזמן שמגדרים את הבצל, ממליץ לסחוט אותו מנוזלים. וגם להוסיף עוד ביצה אחת להתגבשות טובה יותר של הבלילה לקציצות.
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
היי כמה זמן נשמר במקרר, האם אפשר לחמם
היי,
הקציצות נשמרות במקרר במיטבן כ-3-4 ימים.
במקום ביצה אפשר לשים קצת טמפורה וקורנפלור. מדביק נהדר, לטבעונים, ובכלל
הכנו כבר כמה פעמים. יוצא ממש טעים וקל לעיכול. תודה.
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על הפרגון❤
יצא מעולה!
סוף סוף מתכון דיאטטי שיצא גם טעים!
אלוףףף
שמחה לשמוע! תודה על השיתוף🙂
היי ניקי
הכנתי את הלביבות ויצאו נהדרות ,
רוצה לציין שהתערובת נראתה לי דלילה ,אז הוספתי לקמח גם 4 כפות שיבולת שועל ,
ויצא ממש מרקם מושלם ליצירת הלביבות
אפיתי בתנור שחומם 10 דקות מראש ל- 200 מעלות,
ולאחר מכן הורדתי ל-180 מעלות.((להבא אכין לילדים שוב אבל ללא שום, טעמו מעט חזק עבורם.)
לכל השאר היה מאוד טעים!!!
בכול הבית התפשט ריח נפלא.
כול הכבוד ניקי למתכון הקל להכנה והמוצלח.
היי,
שמחה שאהבתם את המתכון, ותודה על השיתוף!
אפרת(:
האם אפשר להמיר לקמח? ואם כן איזה כמות? תודה!
היי,
את מתכוונת להמיר את הקוואקר או פירורי לחם?
בכל מקרה, אפשר לשים כ-4 כפות קמח במקום שניהם.
כבר פעם רביעית שאני מכינה ויצא מושלם!
במקום הקואקר והפרורי לחם שמתי קמח,
ויתרתי על הפטרוזליה והספתי בטטה.
תודה רבה!
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף ועל הפרגון(:
יצא מושלם!!
איזה כיף(:
יצא ב”ה ממש טעים!
החלפתי את הפטרוזיליה בשמיר – וזה היה מעולה!
איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לעדכן😊
יצא מושלם!!! כולם טורפים, מקווה שישאר לשבת..
תודה רבה על מתכונים מעולים!
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על הפרגון ושבת שלום🌺
יצא מעולה! הכנתי כבר כמה פעמים. האם אפשר להכין בתבנית שקעים?
היי אביטל,
שמחה שאהבת את המתכון! אפשר להכין בתבנית שקעים, ואני ממליצה שהשקעים יהיו יחסית קטנים (נניח פחות מקוטר 5 ס”מ).
מתכון מעולה!! הטעם מושלם! פעם שניה השבוע שהכנתי אותן.(למרות שהכפלתי כמויות בפעם הקודמת הקציצות חוסלו)
תודה על עוד מתכון מעולה ❤
איזה כיף לשמוע! תודה הילי😊
היי אפרת,
רוצה להכין בלי בצל, מה צריך לשים במקום?
תודה:)
היי עמליה,
אפשר לוותר על הבצל😊
הכנתי ויצא ממש טעים 😋. אתן לתינוק כשאאסוף מהגן
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף אביבית😊
יצאו מושלמות! ויתרתי על הביתה במקום זה הוספתי 3כפות טחינה וחצי כוס קוואקר!מושלם! תודה רבה🙏
מעולה, איזה כיף שיצא מוצלח! תודה ליאת😊
שלום וברכה.
האם הכוונה לפירורי לחם רגילים, או מוזהבים?
היי,
זה לא משנה, תשתמשי בסוג שאת רגילה להשתמש בו😊
היי, אפרת.
האתר שלך הוא אחד הטובים ביותר.
האם הקציצות מתאימות כתוספת לצד שניצלונים או שזה כבד מדי?
היי נטלי,
שמחה שאת נהנית מהאתר!
אפשר להגיש את הקציצות עם שניצלונים. מתאים גם להגיש אותן לצד מטבל וסלט בלבד- תלוי לאיזו ארוחה מכוונים😊
תודה!
ווואיי זה נראה טובב רצחח באלי להכיןן 😊
שמחה שאהבת😊
היי אפרת, אין על המתכונים שלך!!!
יש לי שאלה- הכנתי את הלביבות ואני רוצה לשלב אותם בארוחת הצהריים, עם מה היית מציעה להגיש את זה?
וסתם בכלל, קשה לי לחשוב על שילובים של מתכונים בארוחות- יש לך אפשרות לכתוב רעיונות של שילובים במתכונים לארוחות צהריים/ ערב/ שבת? זה ממש יעזור!!!
היי שירה,
באופן כללי אם את מתלבטת לגבי שילובים לארוחות- את יכולה להסתכל בתגובות, לפעמים כתוב שם כל מיני רעיונות שלי/של גולשים אחרים!
לגבי המתכון הזה- אפשר להגיש עם אורז, פתיתים, פרגיות, עוף, דג, ועוד…😊
היי אפרת, האם ניתן לשים 5 כפות קמח מצות במקום קוואקר+פרורי לחם?
תודה,
אורטל
היי אורטל,
לא ניסיתי, אבל מניחה שכן:)
תודה וחג שמח 🙂
האם ניתן להקפיא ? וכמה זמן ? והאם כדאי את אלה שאני רוצה להקפיא לעשות חצי אפויות ?
היי דנה,
כדאי להקפיא רק לאחר האפייה ואז להפשיר מעט ולחמם בתנור. מומלץ לשמור במקפיא כשבוע.
יאללה מתכון יצא טעים מאד❤️
נראה מצויין😍
פעם ראשונה שאני מכינה קציצות ירק ויצא מאוד מאוד טעים!!
היי תמר, ערב טוב 😄
שמחתי לשמוע, נראה נפלא!
אני אוהבת את זה מאוד, איך אפשר להפוך את זה לפשטידה?
אני חושבת שכדאי להוסיף ביצה נוספת.
אפשר גם להוסיף חצי קופסה גבינה לבנה או קוטג’ אם אוהבים.
חשוב להניח לפשטידה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה אחרת היא תתפרק.
שבוע נפלא ❤️
אנסה ואחזור עם תמונה, שבוע נפלא.
אין צורך להוסיף עוד ירקות מגורדים? רק ביצה וגבינה?
תלוי מה גודל התבנית שתרצי, אם מדובר על אינגליש קייק זה מספיק
אם תרצי תבנית מרובעת הייתי מוסיפה עוד ירקות
לאפות 45 דקות?
יכול להיות שאפילו יותר, בסופו של דבר תלוי בגודל התבנית
אני חושבת שסביבות ה-50-55 דק’. תוכלי לבדוק לפי ההשחמה של הפשטידה.
שבוע נפלא❤️
איך אפשר לדעת שזה מוכן מבפנים?
עוד לא חתכתי לטעום אבל נראה טוב, אפיתי 45 דקות
מחכה לשמוע איך הטעם 🙂
יצא לי רך מאןד מבפנים, הטעם טוב, אבל מבפנים רק ועיסתי, גם אחרי שמתקרר, הפכתי אותה בתבנית וכיסיתי בנייר כסף, שמתי טורבו, מקווה שזה יעזור
אחרי לילה במקרר זה מתייצב ויותר טעים.
הי אפרת היקרה
אני רוצה לגרד את הירקות היום ולאפות מחר בבוקר… האם אפשרי?
איך לשמור את הירקות המגורדים שלא ייהרסו? רק הירקות המגורדים בקערה במקרר? או את כל הבלילה להכין מהיום (כולל הביצים ופירורי הלחם) ולשמור במקרר? חייבת לגרד הערב ולאפות רק מחר… תודה רבה
היי ימית 🙂
תוכלי להכין את כל הירקות המגורדים בקערה מראש במקרר, יש לסחוט את התערובת לפני שיוצרים קציצות.
יום נפלא
אפרת יקרה
לא הבנתי אם לשמור רק את הירקות המגורדים או כבר מהיום לשים את הביצים ופירורי הלחם
רק את הירקות המגורדים (תכסי בניילון נצמד). לפני האפיה תוסיפי את הביצים ויתר החומרים.
תודה אין עליך!!
הכנתי אתמול את הקציצות, והן יצאו נהדר כמעט בלי טרחה של הכנה. ממליצה למי שמכין לטעום טיפה את העיסה לפני האפייה, כי אצלי למשל היה צורך להוסיף עוד מלח.
תודה הלן 🙂
חנוכה שמח
היי,רשום במתכון ביצה גדולה.ויש לי גודל מדיום,מספיק ביצה מדיום אחת או שצריך שתיים?
שימי 2.
אשמח לדעת אם יש דרך להפוך לטבעוני
היי הדס,
לא ניסתי אבל אני חושבת שתפו”א מבושל מעוך לפירה יכול להיות תחליף.
או 2-3 כפות טחינה
סופש נפלא❤️
במקום ביצה, אפשר להוסיף קמח עדשים כתומות או קמח חומוס
תודה רבה זה מה שחשבתי אנסה
יש לי קושי פיזי לגרד את כל החומרים, יש אפשרות לעשות בבלנדר נינגה?
בטח יפית אין בעיה 🙂
שימי לב שלא יטחן לך יותר מדי
תודה את מקסימה
יצאו מעולה, תודה רבה!
נראה מצויין ורד! 🙂
תודה על השיתוף🌸
וואו נראה מעולה!!
האם ניתן לשים את הכמות שיוצאת בתבנית אינגליש קייק מקרטון או שצריך להוסיף משהו? כדי שזה ייצא פשטידה?
אני חושבת שכדאי להוסיף ביצה נוספת.
אפשר גם להוסיף חצי קופסה גבינה לבנה או קוטג’ אם אוהבים.
חשוב להניח לפשטידה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה אחרת היא תתפרק.
לא נראה לי שקם האדם שהצליח להתאפק ולא לחתוך את הפשטידה בעודה לפחות פושרת. פשוט אי אפשר.
😊😊
היי אין לי פטרוזיליה או תרד אפשר להכין עם בצל ירוק או בזיליקום קצוצים?
אפשר לשים בצל ירוק קצוץ (כרבע כוס).
הי אפרת, רוצה להכין כבר כמות גדולה ולשמור במקרר. נגיד אני רוצה כ 30 קציצות מה הכמויות הדרושות? תודה
תכפילי כמויות ב-3 ושימי 4 ביצים.
תודה אפרת. הכנתי ויצא טעים לביבות קלילות הכל חוסל.
הוספתי להם בצד מטבל יוגורט ציזיקי. משום מה היו המון נוזלים למרות שסחטתי את הירקות, באיזשהו שלב התעצלתי להכין לביבות ועשיתי פשטידה ממה שנשאר הוספתי גבינת טוב טעם אבל יצא פחות מוצלח..
פעם הבאה אצמד למתכון
מצרפת תמונות
נראה מעולה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
נשאר לי במקרר סלרי. מתאים להוסיף? אם לא אשמח למתכונים שמתאים בהם עלי סלרי וגבעולים.תודה
כן אפשר.
שלום אפרת.
כתבת במתכון גם פירורי לחם וגם קווקר. אפשר רק קווקר? ואם כן באיזו כמות?
אפשר לשים בין שליש לחצי כוס קוואקר.
היי! אני מעריצה קבועה של המתכונים שלך. הכנתי אתמול את המתכון מותאם לפסח- עם קמח מצה למנת פתיחה לחג. יצא פשוט מושלם!!! תודה לך וחג שמח!
שמחה שיצא טעים!
תודה סתיו ❤️
יצא קווצ\’ לגמרי. אי אפשר להפוך. חבל.
שימנת היטב את נייר האפיה?
נסי לסחוט את המים מהקישואים לאחר הגירוד.
הצעה שלי אם ככה זה יוצא מראש לסחוט את הנוזלים של הירקות ורק אח”כ להוסיף את היבשים וגם אפשר לאפות בתנור למעלה-למטה בו זמנית ולא צריך להפוך
מתכון קליל, וכרגיל- מעולה!! תודה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
אפשר קוואקר עבה? אם כן כמהלשים ממנו ללא פירורי לחם?
בקציצות עדיף להשתמש בקוואקר דק כי אז הוא סופח נוזלים בצורה טובה יותר וגם מרגישים אותו פחות מאשר שיבולת שועל עבה.
היי אפרת !♥️
אפשר להוסיף לתערובת קופסה אחת של טונה? וגם כמה כפות של תירס מקופסה. ואם להוסיף עוד ביצה..?
היי שלי,
יש מתכון לקציצות טונה עם תירס וקציצות טונה עם ירקות.
קוואקר הכוונה השיבולת שועל שיש בקופסת פח הזו?
אין לי פירורי לחם ופחות אוהבת כוסברה
זה ייצא בסדר גם בלי?
כן.
אפשר לשים קוואקר בלבד (5-6 כפות מלאות).
אפשר לוותר על הכוסברה.
האם 3 כפות קוואקא יספיקו?
אם זה במקום פירורי לחם אז כדאי לשים 5-6 כפות.
בס”ד
היי אפרת, חנוכה שמח ושבוע טוב 🙂
עוד שאלה ברשותך, תמיד כשאני מנסה לגרר בצל (גם בחורים הגדולים) הוא יוצא מיימי ונוזלי האם ככה זה צריך להיות? יש איזו שיטה שזה לא יקרה?
תודה רבה ותבורכי,
כן, זה אמור לקרות כי הבצל מלא בנוזלים.
אפשר פשוט לסחוט את הבצק המגורד מנוזלים.
חנוכה שמח 🌺
בס”ד
היי אפרת צהריים טובים
אני רוצה להכפיל כמויות, האם להוסיף גם עוד בצל? אני לא רוצה שהוא יהיה דומיננטי מדי. בנוסף, אם אני רוצה להוסיף 2 גבעולים של סלרי קצוצים אתה חושבת שזה יתאים? אצטרך לשנות משהו בכמויות של שאר החומרים?
תודה רבה ותבורכי,
אפשר להכפיל כמויות ולשים בצל אחד.
לגבי הגבעולים, לדעתי כדאי יהיה לגרד אותם. את העלים אפשר לקצוץ דק. יכול להיות שתצטרכי לשים 3 ביצים כדי שהתערובת לא תתפרק.
פשוט, טעים, מושלם!!!!
עוד מתכונים כאלה בבקשה🙏
שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת,תודה על המתכונים המהממים!
רציתי לדעת האם אפשר להחליף את גזר בבטטה והאם אפשר להחליף את הפרורי לחם לקוואקר(כל הכמות)
במקום גזר אפשר לשים חצי בטטה בינונית.
אפשר לשים קוואקר בלבד. יכול להיות שיהיה צורך לשים קצת יותר, עד שהקציצות יהיו יציבות.
האם כששמים 3 כפות פירורי לחם במקום הקוואקר מוסיפים עדיין עוד 2 כפות נוספות כפי שרשום אחרי? הכוונה האם לשים 5 כפות?
כן, יש לשים 5 כפות פירורי לחם.
שלום האם אפשר בלי קישואים, או להשים משהו אחר במקום
אפשר לשים תפוח אדמה בינוני או קולורבי.
היי! נראה מעולה, אני רוצה להכין היום, רק רציתי לשאול אם צריך לסחוט את הנוזלים שיוצאים מהגירוד של הירקות או לא. תודה!
כן, רצוי.
מתכון נהדר. יצא טעים מאוד
שמחה שאהבת 🙂
תודה הדס
היי נראה מעולה, אבל אני שונאת לגרד ירקות… אפשר פשוט לדחוף הכל למעבד מזון וליצור מזה קציצות?
אפשר אבל לא מומלץ לטחון ממש עד למחית וכדאי לסחוט מנוזלים.
מדהים
מתכון מוצלח ביותר,כמו שהוא,לא שיניתי דבר
מפיצה אותו לכל מי שטוען ונפעם מהטעם ומהפשטות של הכנתו
ש א פ ו
תודה גל, שמחה לשמוע 🙂
היי
האם אפשר לטגן את הבצל לפני? או שאין צורך
אפשר אבל אין צורך.
היי, מה ההבדל בין מגורד למגורד גס?
מגורד זה איך שאוהבים. אם אין בעיה להרגיש את הבצק אז לגרד גס. אם לא רוצים להרגיש איך הבצל אז לגרד דק.
אפרת יקרה בוקר טוב.
עשיתי אתמול וטיגנתי בכל זאת כי פה לא ממש אוהבים קציצות מהירקות הנ”ל והטיגון היה לתת לקציצות קצת צאנס.
יצאו נפלאות וחוסלו!
גם הדג סלומון שלך יצא נפלא!
תודה רבה על מתכונים מוצלחים.
שבת שלום
שמחה לשמוע 🙂
תודה פנינה
נורא טעימות אבל הקציצות התפרקו (מאד)
כנראה שהיתה חסרה ביצה. פעם הבאה כדאי להוסיף ביצה נוספת.
מתכון קל וטעים מאוד 🙂 מכינה שוב ושוב
נראה מעולה 🙂
תודה נטלי
אפילו שהגבתי כבר על המתכון המושלם, אני חייבת לציין שהכנתי השבוע את המתכון בכמות מחומשת (!!!) ושמתי בתבניות גדולות
בקטע של פשטידת ירק נמוכה, חתכתי לריבועים של 5*5 וזה נחטף, לא נשאר לי כלום….
(הוספתי בטטות ובקום קוואקר שמתי פירורי לחם)
מושלם!
תודה שירה, כיף לשמוע!
שבוע נפלא 🌷
היי אפרת,
האם צריך לאפות בתכנית טורבו? או הרגילה של חימום מטה ומעלה? (והאם יש איזשהו כלל כלשהו מתי משתמשים בטורבו?)
תודה,
גיל
היי גיל,
אם לא רשום אחרת הכוונה תמיד לחום עליון וחום תחתון. גם במתכון הזה.
אם אין לי פירורי לחם מה אני יכולה לעשות ?
אפשר לשים 2-3 כפות קמח רגיל במקום פירורי לחם.
אפרת זה מושלם!!
תודה רבה!
נראה מעולה 😍
תודה לך על השיתוף!
האמת, שמעתי לאחת התגובות כאן והכנתי כמות כפולה וזה פשוט נעלם לי מהצלחת…
אז תכינו כמות משולשת, אולי ישאר לכם משו לאכול…
אפרת, זה מתכון מושלם!
לא שמתי קווקר אלא רק פירורי לחם וגם הוספתי בטטה.
פשוט מעולה!
תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שירה ויום מקסים
היי אפרת
אפרת מה ניתן לשיום במקום קישוא?
לא כ”כ אוהבים פה קישואים
היי יעקב,
אפשר לשים תפוח אדמה בינוני או קולורבי.
היי אפרת.תודה על המתכונים המעולים!!!!!
אפשר לשים קמח במקום פרורי לחם וקוואקר(עוד לא קניתי אחרי הפסח…)?
כן, תתחילי מ-4 כפות קמח. יכול להיות שזה יספיק.
יום מקסים 🌺
וואו! מתכון פשוט מעולה..יצא לי קציצות טעימות בטירוף והן חוסלו תוך כמה שניות!
שמחה לשמוע 🙂
יצא מאוד מוצלח!!! תודה.
שמחה שאהבת 🙂
תודה ליאת
הי אפרת, האם אפשר להחליף את פרורי הלחם בקמח עדשים? והאם יוצא מוצלח גם ללא בצל ושום? תודה! מיכל
זה טעים גם בלי שום ובצל.
לגבי קמח עדשים, לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
שבוע נפלא 🌷
במקום הקישוא שמתי בטטה. הכפלתי כמויות. יצא ממש טעים!! אבל עדיין כמות מןעטה. הייתי צריכה לשלש. התחסלו!! תודה רבה על הנתכון הטעים!
שמחה לשמוע 🙂
תודה נתנאלה
אפרת,
קציצות עסיסיות וכיפיות!
הוספתי בטטה ועוד ביצה וגם לא שמתי קווקר אלא 6 כפות פירורי לחם.
יצא מעדן וזה טוב כחטיף לארוחת ערב קלילה ומענינת או כמנה עיקרית בארוחת צהרים עם תוספות או כתוספת…
מושלם.
ובטעם מעניין.
תודה מאוד!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שירה ויום מקסים!
היי
אפשר לוותר על הפטרוזיליה?
כן.
בדכ אני מגרדת על הצד הגדול של הפומפיה אבל לא רציתי שזה יהיה קציצות של חתיכות מגורדות אז גירדתי על הכי דק ולא בטוחה שזה יצא טוב.. יצא כמו עיסה וכל הזמן מגיר המון נוזלים, כמה שאני לא סוחטת… אם אשים כרגיל לפי המתכון בתנור יצא בסדר? ראיתי פה תמונה שלמישהו יצאו הלביבות ממש כאילו הוא הרתיח ומעך..
היי הילה,
לכן יש לגרד על הצד הגדול של הפומפיה. כשמגרדים על הצד הדק זה יוצא יותר עיסתי.
בכל מקרה, אם התערובת נוזלית תוסיפי עוד 2 כפות פירורי לחם ותמשיכי להכין לפי המתכון.
קציצות נפלאות. הכנתי מספר פעמים עם כמות כפולה. תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שיר
אפשר בלי פירורי לחם?
היי חגית,
אפשר לשים קוואקר בלבד. יכול להיות שיהיה צורך לשים קצת יותר, עד שהקציצות יהיו יציבות.
בקציצות רצוי להשתמש בקוואקר דק ולא בשיבולת שועל עבה.
אפשר להוסיף ליד מטבל כלשהו
נראה לי שאפשר להגיש עם מטבל יוגורט:
מערבבים חצי מיכל יוגורט (100 מ”ל), עם חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
הי,
אין לי קישוא, אפשרי קצת ברוקולי מופשר משקית?
כן אפשר.
הכנתי לאישתי לפי המתכון שלך ויצא טעיםם כל כךך תודה רבה
נראה מעולה! 🙂
היי אפרת,
מה ניתן לשים במקום ביצה בכדי להפוך את המתכון לטבעוני? (מעדיפה לא תפוח אדמה)
תודה רבה
לא ניסיתי אבל אולי כמה כפות של טחינה גולמית.
מתכון מצוין! הוספתי בטטה ויצא מאוד טעים לדעתי. תודה רבה.
מעולה 🙂
תודה שרון
אם אני משתמשת רק בפרורי לחם ללא קוואקר.
עלי לשים 5 כפות?
תודה!
יכול להיות שתצטרכי קצת יותר אבל תתחילי ב-5 כפות.
הקציצות מאוד מאוד טעימות, אך נשארו מאוד רכות גם לאחר אפייה ממושכת.
המעטפת החיצונית שלהן אמורה לצאת קצת פריכה למרות שמבפנים הן רכות. שימנת את הנייר אפיה ומעל הקציצות?
כן. אפיתי לפחות שעה, כי לא יכולתי להפוך אותן לפי הזמן במתכון. הן ממש התפרקו.
כדאי להפוך אותן. פעם הבאה תוסיפי ביצה נוספת כדי שהתערובת תהיה אחידה והקציצות לא יתפרקו.
אני מניחה שאפית בתוכנית רגילה של קו עליון וקו תחתון? אם כן זה בסדר. אם עשית שינוי במתכון תרשמי לי, יכול להיות שזה גם תרם למרקם.
יום מקסים
היי אפרת, אפשר לעשות את הקציצות עם טחינה במקום ביצה?
אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום הקווקר ו/או הפירורי לחם?
תודה רבה
היי נעם,
לגבי קמח כוסמין אפשר. יכול להיות ש-4 כפות יספיקו.
לגבי תחליף לביצים, לא ניסיתי עם טחינה. אני חושבת שתפו”א מבושל מעוך לפירה יכול להיות תחליף.
היי אפרת. האם אפשר לשים שיבולת שועל רגילה לא דקה.
בקציצות עדיף להשתמש בקוואקר כי ככל שהוא דק/טחון יותר הוא סופח נוזלים יותר טוב. חוץ מזה שגם פחות מרגישים אותו בקציצות מאשר שיבולת שועל עבה.
היי, האם מתאים גם להוסיף דלעת?
תודה
כן, אפשר.
שלום אפרת,
הכנתי את הקציצות שמתי קמח מצה במקום פירורי לחם ו-2 ביצים ושמתי מעט בטטה זה יצא טעים מאוד אני מאוד ממליצה. תודה רבה יקירה.
תודה רחלי 🙂
שלום!
האם אפשר להקפיא ולאכול אחרי הפשרה?
תודה.
היי עפרה,
כל עוד אין בקציצות תפוח אדמה לא אמורה להיות בעיה להקפיא אותן בקופסה או שקית אטומה.
חג שמח 🙂
היי
תודה לך
כן כמו שרשמתי לא שמתי ביתה ולא שמן
אך שמתי שיבולת שועל
שיבולת השועל סופחת את הנוזלים אבל הביצה והשמן מעניקים את עסיסיות.
היי
הכנתי יצא טעים
יצאו גם רכות
אך יש חלקים בתוך הקציצה שיצאו יבשים כקש גושים קטנים
למען האמת לא השתמשתי בביצה
ולא שמתי שמן בפנים .
מה יכולה להיות הסיבה לכך?
אני מניחה שהסיבה היא שלא שמת ביצה ושמן.
הביצה והשמן מעניקים עסיסיות ומשפרים את המרקם.
היי רוצה להכין לבן שלי בן 10 חודשים..האם יש אפשרות לבשל שזה יהיה רך?
אם זה לתינוק בגיל כזה עדיף לבשל את הירקות במים עד לריכוך ולמעוך למחית בעזרת מועך פירה.
מתה על האתר! רוצה לקחת לטיול בחוץ. יתקלקלו אם לא יהיו בקירור?
תודה ליהי 🙂
אין בעיה לשמור בקופסה סגורה מחוץ למקרר.
בוקר טוב
אם אני אוסיף יוגורט לתערובת ואופה כמאפינס או פשטידה, זה יצא טוב? התיבול משתנה במקרה כזה? עדיף בלי יוגורט?
נראה לי שכן אבל יכול להיות שתצטרכי להוסיף עוד קצת פירורי לחם או קמח כדי שהנוזלים ייספגו וזה יהיה יציב.
תוסיפי עוד ממש מעט מלח.
וואו איזו מהירות!!! תודה
תודה לך .
היי
אני מנסה שוב את המתכון
אם אוסיף 3 כפות כוסברה
ןנגיד שליש חבילת שמיר האם זה יהיה יותר מידי?
ההוספה שלך השמיר והכוסברה (זה מיועד לתינוקות )
אפשר אבל הייתי שמה קצת פחות שמיר. אם יאהבו פעם הבאה אפשר להגדיל את הכמות.
לגבי השמיר חשוב לקצוץ דק-דק אם זה מיועד לתינוקות.
בהצלחה 🙂
היי
תודה
האם אפשרי לקצר איכשהו את משך האפייה?
ניסיתי לאפות במשך 20 דקות ולהפוך והן התפרקו בתנור
אני משתמשת בשמן קוקוס ולא בשמן זית האם זה משנה?
היי רינת,
לקציצות לוקח זמן להאפות ולא מומלץ לקצר את משך האפיה. אם הקציצות התפרקו זה כנראה בגלל חוסר בביצה. השתמשת בביצה? או שיכול להיות ששמת ביצה קטנה או שביחס לירקות ביצה אחת לא הספיקה.
אני חושבת שבמקרה עדיף לשמן את הקציצות מעל בשמן זית אבל גם אם שמת שמן קוקוס לא נורא.
היי אפרת
את האמת אני נמנעת להשתמש בשמן זית לבישול ואפייה מפני שיש לו נטייה להתחמצן בזמן חימום האם שמן אבוקדו או שמן פישתן עשוי להתאים פה?
ב-180 מעלות שמן זית לא מתחמצן. רק ב- 190 מעלות ומעלה יש סיכוי שהוא יתחמצן (וגם זה לא תמיד קורה, יש סוגי שמן זית שנקודת העישון שלהם גבוהה יותר).
לגבי שמן אבוקדו או פישתן, אני לא משתמשת בהם לשימון כך שאני לא יודעת. לדעתי הם יותר מתאימים לסלטים וכו’. דרך אגב שמן פישתן מתחמצן מהר יותר משמן זית ושמן אבוקדו בעל נקודת עישון גבוהה רק אם הוא מזוקק.
תודה רבה
היי
האם כדאי לסחוט נוזלים מהרכיבים לפני ששמה בצד ל5 דקות?
כן, אפשר.
ודבר נוסף האם שמן הזית הוא אחד הרכיבים שמערבבים ומשאירים בצד 5 דקות
או הכונה למריחה על נייר האפייה ועל הקציצה ?
היי רינת,
יש כף שמן זית אותה מוסיפים לתערובת עצמה וחוץ מזה יש שמן שאותו מורחים על נייר האפיה וגם בחלק העליון של הקציצות.
היי
הקציצות יצאו טעימות אבל יבשות בחלקם החיצוני
האם בגלל שלא מרחתי שמן מעל הקציצות?
כן, השמן מוסיף גם עסיסיות וגם פריכות במעטפת החיצונית.
המתכון של לביבות ירקות אפויות יצא מושלם מאוד, אפינו בתבנית שקעים.
שמחה לשמוע 🙂
היי
המתכונים ממש מועלים לי
ניסיתי את המתכון הזה אבל עם שיבולת שועל במקום ביצה
והן מתפרקות עדיין גם בסיום האפייה
מה הסיבה כי ידוע לי ששיבולת שועל מאחדת במקום ביצה
היי רינת,
יש מקרים ששיבולת שועל אינה מספיקה. במקרה הזה הייתי מנסה לשים כמה כפות של קמח עדשים או קמח חומוס.
אפשרות נוספת היא לשלב תפו”א גדול מעוך לפירה ואז זה יכול בעצם להדביק את החומרים.
מעולות!!!
תודה רבה 🙂
אחלה ארוחה 🙂 נראה מצוין.
תודה הילה.
הסלט נראה ממש טוב אפשר מתכון בבקשה?
יצא ממש טעיםםם
מצטערת שלא הכנתי כפות כפולהה
אפילו התינוקת שלי שלא מתלהבת ממוצקים אהבה מאוד!
תודה רבה על המתכון
שמחה לשמוע!
תודה יוליה 🙂
אפרת יקירה. האתר חביב קל וטעים מאוד😊
הבעיה היחידה היא הכמויות .. קחי בחשבון שלרוב מדובר במשפחה מה שמצריך להכפיל את הכמות ולהתעסק בחישובים.
נודה לך על לכתחילה כמויות מתאימות כנל בעוגות קינוחים מנות וכו..
היי עדי,
אני מבינה לגמרי אבל כשהייתי מכינה בכמויות גדולות היו כאלה שרצו בכמויות קטנות.
בכל מקרה, אני תמיד משתדלת לרשום כמה יחידות/מנות כל מתכון ואפשר תמיד להכפיל כמויות לפי הצורך. אנסה לחשוב על רעיון להקל בחישוב הכמויות.
האם אפשרי להקפיא את הקציצות ולאפות אותן במועד אחר?אם כן- האם יש צורך להפשיר לפני האפייה?
היי שרית,
לדעתי כדאי לאפות אותן לאחר האפיה ואז להפשיר מעט ולחמם בתנור.
הכנתי , יצא פשוט מעולה !
טעים טעים טעים
שמחה שאהבת 🙂
תודה הדס ויום מקסים
שלום,
האם אפשר להכין את הקציצות יום לפני ההגשה, חמישי לכבוד שבת?
האם הן טעימות גם יום אחרי?
אפשר למרות שהן הכי טעימות באותו היום.
היי אפרת
אין עלייך ואין על האתר שלך
מה ניתן לשים במקום קישוא? למי שלא אוהב קישואים (היינו אני)
תודה יעקב 🙂
אפשר לשים תפוח אדמה בינוני במקום.
יום מעולה
היי,האם ניתן להוסיף לתערובת קינואה מבושלת או עדשים מבושלים?
לדעתי כן.
כמה קינואה/עדשים?
עד חצי כוס.
אם התערובת מתפרקת כדאי להוסיף ביצה נוספת.
יצא ממש טעים!!! תודה רבה לך! כל המתכונים מצויינים 🙂
שמחה לשמוע, תודה על העדכון 🙂
הכנתי קציצות ירק. יצא מעולה. נעלם בין רגע מהשולחן.
תודה
שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא
היי הכנתי אתמול בערב ויצא מדהים, מכינה שוב מחר ומכפילה כמויות????
בטעות סימני שאלה….
היי עלמה,
שמחה שיצא טעים 🙂
דרך אגב, אני שמה לב לאחרונה לסימני שאלה האלה שמופיעים בהרבה תגובות ורציתי לדעת על מה לוחצים שזה עושה את סימני השאלה האלה.
תודה
לחצתי על סמיילי. שכחתי לומר ששיתפתי והמלצתי למשפחה. מכינים בשבוע הקרוב. אתר מעולה.
תודה עלמה 🙂
אפשר לשים שמן קנולה במקום שמן זית?
כן אפשר.
היי
אפיתי אך משום מה הלביבות לא נאפו
השתמשתי ב3 כפות קמח עדשים במקום ביצה השתמשתי בפיירקס ואפיתי בטוסטר אובן בטמפ 200 הדלקתי אפילו 20 דקות מראש לא הפכתי לצד השני
מה היתה הבעיה מדוע זה לא נאפה
טמפ 200 התכונתי
היי רינת,
אפית על נייר אפיה? כי בדר”כ בתבניות פיירקס לביבות לא נאפות כמו שצריך או לוקח להן הרבה יותר זמן.
אני מניחה שזמן האפיה פשוט לא הספיק.
היי
כן אפיתי על נייר אפיה כוונתי על טמפ 200
20 דקות לפני שהכנסתי תתערובת לטוסט אובן ואחר כך עוד כ45 דקות ועדין לא השחימו או נאפו האם זה בגלל שאפיתי בטוסטר אובן ולא בתנור
אני מניחה שזאת הסיבה.
היי
ואם אאפה בפיירקס לא בטוסטר אובן בתנור זה ישנה את המצב?
יכול להיות שבכל זאת הזכוכית מעבירה חום בצורה שונה לכן אני ממליצה לנסות להכין הפעם בתנור אבל בתבנית אחרת מפיירקס (אפילו תבנית התנור או חד פעמית מאלומיניום עם נייר אפיה כמובן).
תודה רבה לך
מעריכה את התגובה המהירה והיחס הרציני.
אתר מועיל ביותר.
רינת
לכמות כפולה להכפיל את כל המוצרים? אני לא משתמשת בקוואקר-אז 10 כפות פירורי לחם?
תודה רבה
נכון.
היי
אני משתמשת לרוב בפטרוזיליה קפואה – קוביות במגשית. יש לך מושג כמה קוביות צריך לשים?
שימי כ-2 קוביות.
תודה על מתכון מעולה! הכנתי היום פעם ראשונה ויצא ממש טעים!
(מזל שהכנתי כמות כפולה, הכל חוסל!)
שמחה שיצא טעים!
תודה טלי 🙂
יש לי שאלה . לביבות אפויות המיועדות לתינוק בן פחות משנה , האם ניתן להכניס בתוכן בורגול? או קוואקר דק? במקום פירורי לחם? תודה
היי נעמי,
אין בעיה לשים לו פירורי לחם, הקציצות יוצאות רכות.
אם את רוצה את יכולה לשים במקום קוואקר דק.
היי אפרת,
שאלה- האם צריך לסחוט את הירקות לפני שמוסיפים את שאר הרכיבים?
או אחרי שמערבבים הכל?
טנקס!
כן, רצוי לסחוט את הירקות המגורדים לפני שמוסיפים לתערובת.
יום מקסים 🙂
ואו תודה על התגובה המהירה!
יום מקסים גמלך 🙂
אני בא להתחיל בעבודה ומגלה שאין לי קישואים 🙁
ישמצב לוותר?
תודה!
אפשר לשים תפו”א במקום.
הי אפרת
אפשר להשתמש בקמח מצות או קמח תפוחי אדמה בגלל פסח?
היי סימה,
אני מניחה שאפשר. הייתי ממליצה אפילו לשלב 3 כפות קמח מצות + 2 כפות קמח תפו”א.
היי אפרת. באפית עוגות תחליף לביצים/שמן, זה רסק תפוחים. האם אפשר לשלבו גם כאן אבל את הגרנד סמית מבלי שהוא ישתלט על הטעם? מה דעתך?
היי,
במקרה הזה תפקיד הביצה הוא להדביק את החומרים ולכן לא הייתי ממליצה להמיר את הביצה ברסק תפוחים. לדעתי לא כדאי לוותר בכלל על הביצה אבל אם אין ברירה אז אולי תפו”א מבושל מעוך לפירה יכול להיות תחליף. חשוב רק לקרר את הפירה לפני שמערבבים עם יתר החומרים כי כשהוא קר הוא “תופס” ומייצב יותר את התערובת.
שבוע נפלא 🙂
הי מוטקה, עשיתי היום את הקציצות עם תחליף ביצה ויצא מעולה.
עשיתי כמות כפולה, כשבמקום 2 ביצים שמתי כף זרעי צ׳יה וכף גדושה פשתן.
(את הציה יש להשרות כמה דקות ב-4 כפות מים רותחים לפני ההוספה לבלילה, את הפשתן להוסיף כמו שהוא)
היי,רציתי לדעת אם אפשר להכין את התערובת בבוקר(ולשמור אותה במקרר) ולאפות את הקציצות בערב?
כן, אפשר. יש לסחוט את התערובת לפני שיוצרים קציצות.
יום נפלא
היי
הכנתי עיסה ענקית חלק עשיתי לקציצות יצא מעולה!!
החלק הנוסף אני צריכה להכין כפשטידה עם תחתית בצק (או מלאווח)
איך אפשרי לעשות זאת?
כמו כן יצא לי טיפונת מריר יש דרך לבטל את המרירות?
תודה מראש
היי רותי,
את יכולה להכין תחתית מבצק מלוואח כמו במתכון הזה- קיש גבינות.
אם זה יכול להיות חלבי, מומלץ להוסיף לתערובת הירקות גם כרבע כוס שמנת לבישול או 2 כפות גבינה לבנה/קוטג’. אפשר לפזר גבינה צהובה מגורדת מעל או להוסיף אותה לתערובת.
לגבי המרירות, זה לא אמור לצאת מריר. אני מניחה שזה קשור לאחד המצרכים שהשתמשת בהם. אולי שן שום.
יום נפלא 🙂
הקישואים כנראה לא טריים וזה מקנה טעם מריר. הם יכולים אומנם להחזיק המון זמן מבלי להתקלקל אך טעמם הטוב והקישואי נמוג לאחר כמה ימים שהם נקטפו. אני נוהג עבור תבשילי קישואים (תבשילים בלבד כמו למרק או לסלטים מבושלים)לבשלם בישול ראשון חלקי כדי לנטרל את קלקולם המהיר ומעביר למקפיא.
ערב טוב
אפשר לטגן במקום לאפות?
תודה
כן, אפשר.
היי קודם כל האתר מדהים אני משתמשת בו המון !
דבר שני בקשר למתכון רציתי לדעת מה את ממליצה במקום קישוא ואם אני שמה פירורי לחם במקום הקוואקר כמה כפות שמים?
היי אור,
במקום קישוא אפשר לשים תפו”א קטן.
את יכולה לשים 3 כפות פירורי לחם במקום הקוואקר.
ערב נעים 🙂
יצא טעים בטירוף!!!
תודה רבה!
שמחה לשמוע!
תודה אסתי 🙂
אם אני שמה 3 כפות קוואקר אז אין צורך ב2 כפות פירורי לחם או גם וגם?
היי לילך
במתכון יש לשים 3 כפות קוואקר + 2 כפות פירורי לחם.
שלום אפרת. האם יש אפשרות לשים 5 כפות קוואקר במקום פירורי הלחם? ושאלה נוספת היא האם ניתן לשים שיבולת שועל עבה או דווקא דקה. תודה לך.
היי דנה,
אפשר לשים קוואקר בלבד. יכול להיות שיהיה צורך לשים קצת יותר, עד שהקציצות יהיו יציבות.
בקציצות רצוי להשתמש בקוואקר דק ולא בשיבולת שועל עבה.
האם אפשר להשתמש בתבנית מאפינס מסיליקון בתנור במקום על התבנית עצמה ואז גם בלי להפוך?
תודה
היי לילך,
אם את אופה בתבנית מאפינס מומלץ למלא את השקעים רק עד גובה ס”מ וחצי ולא יותר. הקציצות יהיו פחות פריכות מאשר אם תכיני בשיטה הרגילה.
פשוט מושלם!!!!
סוףסוף משהו שאני יכולה להכניס לתפריט שלי שהוא בריא וצימחוני. חיפשתי המון זמן דבר כזה.
תודה לך !! ❤️❤️
אשמח לעוד מתכונים בסגנון הזה (:
אני חייבת לציין שבלי כוונה איכשהו הוספתי בטטה לשאר המרכיבים! ויצא מדהים.
תודה שלי, שמחה שאהבת 🙂
היי האם אפשר להחליף את הפירורי לחם/קוואקר בקמח חומוס ? קורנפלור ?
משהו נטול גלוטן אחר ?
היי ניר,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שקמח חומוס עדיף.
תתחיל מ-2 כפות קמח חומוס ותוסיף יותר בהתאם לצורך.
לדעתי, יש לסחוט את הירקות לפני הוספת הביצה
טעים כל כך וממכר
בא לי להכין כמויות לנכדים שלי.
האפשר להקפיא?
תודה רבה
היי הלן,
כל עוד אין בקציצות תפוח אדמה אין בעיה להקפיא אותן בקופסה או שקית אטומה.
שבוע טוב 🙂
היי,
הקציצות מעולות! רוצה להכין כרגע אך אין לי קישואים.. אפשר לשים תפוח אדמה במקום קישוא?
כן גלית, אפשר.
שלום וברכה
האם אפשר לטחון את הירקות במטחנת בשר או שזה הולך רק במגורד?
פשוט אין לי מגרדת חשמלית וקשה לגרד כזו כמות
היי אילה,
אם במטחנת בשר זה לא יוצא לך כמו עיסה או מחית אז אפשר.
תודה רבה על התשובה המהירה ועוד שאלה האם ניתן להוסיף בשר טחון לתערובת הירקות ולהכין בתנור או שאפשר יהיה גם לטגן במחבת?ואם כן כמה בשר טחון להוסיף לתערובת?
המון תודות על מתכונים נהדרים.
היי קרינה,
את יכולה להוסיף לתערובת בשר טחון ולאפות בתנור. יכול להיות שאפשר גם לטגן אבל זה רק בתנאי שהתערובת מספיק יציבה ולא מתפרקת. את יכולה לשים בסביבות 250 גרם בשר טחון.
תודה רבה אכין ואעדכן:)
היי אפרת,
רציתי לישאול האם לגרד את הירקות בפומפיה עבה או הכי קטנה?והאם אפשר להוסיף עוד ירק אחד בנוסף ואיזה יכול להתאים?
תודה רבה.
היי קרינה,
כדאי לגרד בפומפיה עבה. אפשר להוסיף בטטה קטנה או תפו”א בינוני אבל קחי בחשבון שיכול להיות שתצטרכי להוסיף ביצה נוספת ועוד 1-2 כפות פירורי לחם.
יש לי עדשים שחורות אל דנטה וכבר קצצתי את הירקות ללביבות, הילכו שניהם יחדיו?
אפשר להוסיף לתערובת?
היי רננה,
במבחינת טעמים זה יכול להשתלב מצוין אך קחי בחשבון שבגלל שהן אל דנטה יכול להיות שיהיו מורגשות בקציצות, אם זה לא מפריע לך.
היי, יש אפשרות לוותר לגמרי על קמח/פירורי לחם? ואם כן, כמה כפות קוואקר לשים?
היי אורני,
אני מניחה שאפשר לשים סה”כ כחצי כוס קוואקר.
גם אם הקציצות מעט מתפרקות אחרי האפיה הן יתייצבו.
הקציצות יצאו מעולות כמו כל המתכונים שלך שניסיתי..
תודה גליה 🙂
שבת שלום!
שלום. מה אפשר לשים במקום גזר? עבור חולה סוכרת שלא אוכל גזר.
היי אסתר,
אפשר לשים במקום תפו”א, דלעת או דלורית. אם הירקות שציינתי לא מתאימים אפשר להוסיף קישוא גדול נוסף.
אפשר לשים את כל הירקות במעבד מזון במקום לגרד? או שיצא עיסתי מדי?
היי מור,
אני חושבת שאפשר רק חשוב לא לטחון יותר מידי אחרת זה ייצא עיסתי גם אחרי אפיה.
הי במה אפשר להחליף את הביצה? תודה
היי אפרת,
לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר לשים 1-2 כפות טחינה גולמית + 2-3 כפות קמח חומוס.
אפשרות נוספת היא לבשל תפוח אדמה בינוני ולמעוך לפירה.
בהצלחה 🙂
ניסיתי עם טחינה וקמח חומוס יצא מעולה – תודה
היי,
קודם כל אני חייבת לציין שאני חולה על המתכונים שלך!
הכנתי את הקציצות/לביבות האלו בהתרגשות רבה (אני מאוד אוהבת מאכלים כאלו) , הוספתי מעט כרובית טרייה לתערובת (מאוד התחשק לי כרובית) וחוץ מזה הכנתי הכל כרגיל.
ובאסה… הקציצות יצאו מרות. זה בגלל הכרובית? אולי עשיתי משהו אחר לא בסדר?
תודה סתיו, שמחה לשמוע 🙂
ממש מוזר. לא שמת במקרה טחינה גולמית נכון? אם הוספת פטרוזיליה תטעמי אותה, אולי המרירות ממנה.
אם לא, אז יכול להיות שאחד הירקות היה עם טעם לוואי וזה השפיע על הטעם של כל הקציצות.
בוקר טוב ומועדים לשמחה
יש לי שאלה קטנה?
אפשר להשתמש בקמח מצה?
תודה ויום טוב אין על המתכונים שלך אלופהה
היי סימה וחג שמח 🙂
לא ניסיתי אבל הייתי מנסה לשלב גם קמח תפו”א. ממליצה לשים כף אחת של קמח מצה ו 1-2 כפות קמח תפו”א.
תודה רבה – הקציצות יצאו טעימות,נפלאות, צבעניות,יפות,שזופות,הוספתי עלי סלק מאודים במעט מיים במיקרו וסחטתי. נותר רק לאכול ולומר תודה חמה לך.
אני שמחה לשמוע!
תודה לך שחזרת לעדכן ויום מקסים 🙂
טעים,הוספתי גם חופן תרד קצוץ בנוסף לפטרוזיליה זה יוצא פגז.
מעולה 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום!
טעיםםםםם וכל כך כייף שלא צריך לטגן
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רעות ויום מקסים
הקציצות יצאו טעימות ומרגיש בריא לאכול אותם.
הפחד שלי שאגמור אותם לפני שלמישהו יצא לטעום מהם
תודה רבה
מעולה!
תודה לך על העדכונים 😉
הקציצות התפרקו לי, לא הצלחתי אפילו לעשות כדור אחד 🙁 למה?
היי אלה,
הקציצות לא אמורות להיות מאוד יציבות אבל כן ניתן להכין מהן קציצות ולהניח על נייר האפיה. במהלך האפיה הן מתייצבות.
אם הקציצות ממש התפרקו יכול להיות שהיה חסרה ביצה ביחס לכמות הירקות או שהיה צריך להוסיף עוד פירורי לחם.
יצאו טעימות מאוד.. תודה רבה
תודה גליה, שמחה לשמוע 🙂
מתכון מעולה!!! הקציצות יצאו מעולות 🙂
שמחה לשמוע!
תודה ליז והמשך יום מעולה 🙂
הי,
הייתי סקרנית וניסיתי את המתכון..
הכפלתי כמויות אך הקציצות ממש התפרקו אפילו שסחטתי את הנוזלים..
יש לך רעיון למה? בכל אופן עדיין בתנור אז מקווה שלמרות שהתפרקו יצאו טעימות.
היי דקלה,
אם הקציצות התפרקו אז כנראה שהיה צריך להוסיף לתערובת ביצה נוספת כדי שתחבר בין החומרים. זה יכול להיות מפני שהביצים היו קטנות או שכמות הביצים הייתה קטנה ביחס לכמות הירקות.
אם התערובת הייתה נוזלית ולא אחידה אז היה צריך להוסיף יותר פירורי לחם כדי שהתערובת תסמיך ותתגבש.
יכול גם להיות שבמהלך האפיה הקציצות יתחברו.
בתאבון 😉
קציצות מעולות. אי אפשר להפסיק לזלול
תודה סיגל, שמחה לשמוע!
חג חנוכה שמח
הכנתי אתמול את הקציצות\לביבות אתמול והן יצאו נפלא!
אני והבן זוג כבר ממש מכורים לאתר ,העשרת לנו את התפריט ארוחות ! לא היה שום דבר שיצא לא טוב, ואני לא בשלנית גדולה חח
תודה 🙂
תודה רז! איזה כיף לשמוע 🙂
יום מקסים
היי, ראשית כל המתכונים מצוינים!!
אני רוצה להכין את הקציצות לאורחים טבעונים,
יש במה להחליף את הביצה?
תודה יפית 🙂
יכול להיות שאפשר להוסיף 1-2 כפות טחינה גולמית. לא ניסיתי כך שאני לא יודעת איך זה ייצא מבחינת טעם.
שלום, רוצה להכין את המתכון…אבל לא הבנתי לגמרי..האם צריכים לשים קוואקר ופירורי לחם? או שזה או פירורי לחם או קוואקר??
היי גילי,
צריך לשים בתערובת 2 כפות פירורי לחם + 3 כפות קוואקר דק או 5 כפות פירורי לחם.
בהצלחה ויום מקסים 🙂
אפרת יקרה שלום,
לביבות הירק מצוינות, טעימות ועסיסיות מאד. מתכון זה מתאים לעבודה ולבית הספר. הכפלתי את הכמויות, והשתמשתי רק בפרורי לחם ותפוח אדמה במקום קישוא. אני מאמצת את המתכון. כל הכבוד לך!
תודה רבה.
אני שמחה שאהבת את המתכון!
תודה על כל העדכונים 🙂
היי, טחינה במקום ביצה תופס? (טבעונית .. )
היי נופר,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן. תתחילי בכף אחת גדושה של טחינה גולמית ורק אם זה לא יספיק תוסיפי יותר. אם יש לך קמח חומוס את יכולה לשים בנוסף לטחינה (נגיד כף טחינה+ כף גדושה קמח חומוס).
בהצלחה 🙂
אם שמים תפו”א במקום קישוא – צריך לבשל אותו לפני?
היי חגית,
אין צורך לבשל לפני.
יום נפלא!
אם אני רוצה לטגן?
אין בעיה, אפשר לטגן 🙂
הכנתי ונחטף כמו פיצוחים..
אחלה נשנוש בריא!
אני רוצה להכין שוב,
– האם אפשר במקום הפירורי הלחם לשים קמח כוסמין או קווקאר?
– האם אפשר להוסיף גם תפוחי אדמה ובטטה? זה קשו?
תודה1
מעולה!
כן את יכולה. עדיף קמח כוסמין כדי שיתפוס יותר את התערובת.
אפשר להוסיף גם תפוחי אדמה ובטטה, למה לא 🙂 אם את שמה בנוסף לשאר הירקות אני מניחה שתצטרכי להוסיף עוד ביצה קוואקר וקמח בהתאם. וגם מלח שימי מעט יותר.
בהצלחה 😉
יש הבדל משמעותי בטעם אם משתמשים בקוקר או פירורי לחם? אם כן אתאמץ…..
אוהבת את האתר מאד!!!
לא הבדל רציני רותי 🙂 שימי מה שיש לך.
שבת שלום!
תודה. בכל זאת….לדעתך סובין שבלת שועל מתאים?
לא ניסיתי להשתמש בסובין אבל לדעתי עדיף קוואקר רגיל אם יש לך. אם לא, שימי פשוט 5 כפות פירורי לחם.
היי מיטל , הקציצות יצאו מדהימות כל אשה שהייתה
בארוחת החג וטעמה ביקשה את המתכון.
אני יכין בשבת. תודה ומועדים לשמחה,
רחל
היי אפרת. הקציצות יצאו טעימות ביותר!!! כיוון שיש לי תנור קטן,נכנסו רק 6 קציצות, את הנותרות(2) טיגנתי, אך הן התפרקו. בכל זאת היו טעימות מאוד. תודה רבה לך וחתימה טובה לך ולבני משפחתך.
היי קריסטינה,
שמחה שהקציצות יצאו טעימות בסופו של דבר 🙂
תודה! וגמר חתימה טובה.
אפשר להוסיף פטריות שמפיניון ו/או ת”א מגוררים?
אפשר להוסיף תפוחי אדמה מגוררים או פטריות שמפיניון?
כן אורית, לדעתי תפוח אדמה מגורר ישתלב יותר טוב 🙂
היי
האם לאחר ההפיכה םשאירים את זה על מאה שמונם מעלות או מכבים את התנור?
תודה
היי אדיב,
לאחר שהופכים את הקציצות משאירים בתנור על 180 מעלות במשך 10-15 דקות נוספות.
היי.. האם אפשר לשים במקום פטרוזיליה כוסברה? או בנוסף לפטרוזיליה להוסיף כוסברה ? להוסיף גמבה הולך.? תודה
היי ענת,
אם את אוהבת את הטעם של הכוסברה אז אין שום בעיה. להוסיף במקום או לשלב עם הפטרוזיליה.
לגבי גמבה- אם שמים אז רק חצי גמבה כדי שזה לא ישתלט על הטעם וכדי שזה יתרכך באפיה כדאי לגרד את הגמבה.
בהצלחה 😉
אפשר לוותר על הפטרוזיליה?כמה פלפל לשים?
כן, את יכולה לוותר על הפטרוזליה ושימי עד רבע כפית שטוחה פלפל שחור. אם את לא אוהבת חריף שימי ממש קמצוץ עם האצבעות.
בהצלחה 😉
הלביבות יצאו מדהההיימוווות
שמחה לשמוע רחל!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע מעולה 🙂
הלביבות יצאו חבל על הזמן חיסלו אותם תוך שתי דקות לא יותר
גם בריא וגם טעים יישר כח
בחורה שנהנית לבשל ולקבל מחמאות.תודה
היי חייב פירורי לחם?
היי גל,
פירורי הלחם סופגים נוזלים ומעניקים מעט נפח לקציצות. אפשר לוותר או שאפשר לשים במקום קמח רגיל או קמח מלא.
הי
אפשרי לוותר על קישוא ולשים בטטה אולי ?
היי שני,
את יכולה לשים בטטה או תפו”א (או לשלב בניהם).
יום נפלא 🙂
היי 🙂
יצא מאוד טעים!
תודה על עוד מתכון מוצלח 🙂
אפרת
מעולה! שמחה לשמוע 🙂
היי,
האם את יכולה להעריך כמה קלוריות יש במנה אחת?
תודה.
היי מיטל,
אני באמת לא יודעת 🙂
אם אין לי פטרוזיליה טריה אפשרי במקום להוסיף פטרוזיליה מיובשת? ואם כן כמה?
היי תמי,
בסביבות כפית שטוחה פטרוזיליה מיובשת.
ידוע לך אולי לגבי חלי ממן כמה קציצות כאלה אפשר לאכול והאם זה נחשב ארוחת ערב שלמה שכן זה מערב ירקות חלבון ופחמימה.
תודה רבה
היי אורטל,
אני באמת לא יודעת 🙂
אפשר לטגן במקום? אם כן אז להוריד את השמן זית?ואם משתמשים בפירורי לחם במקום קוואקר אז לשים 5 כפות?
היי אולגה,
כן, אפשר לטגן ואז אין צורך בכף שמן זית.
אם משתמשים בפירורי לחם בלבד לשים 5 כפות.
יום נעים 🙂
עשיתי את המתכון לביבות ירק
ויצא מ ע ו ל ה.. נגמר אחרי 5 דקות 🙂
טעים טעים טעים..
שמחה לשמוע עינת! 🙂
היי. האם אפשר להשתמש בטחינה גולמית במקום בביצה?
היי אמיר,
על מנת שהקציצות לא יתפרקו מומלץ לשים עם הטחינה הגולמית גם קמח חומוס (בסביבות 2 כפות טחינה גולמית ו 2-3 כפות קמח חומוס).
קציצות קלות להכנה וטעימות מאוד. הבן שלי שלא אוכל ירקות כלל אכל בהתלהבות חצי מכמות הקציצות וביקש עוד. אתר מעולה, מתכונים קלים וטעימים. תודה
כיף לשמוע! תודה חנה ושבוע נפלא 🙂
היי האם צריך לבשל את הירקות לפני הכנת הבלילה
היי שרה,
הכוונה לירקות טריים (אין צורך לבשל את הירקות לפני).
אז סוף סוף יש לי זמן להגיב, ואמרתי שאני חייבת לעשות זאת!! אני משתמשת רק באתר הזה!!!
כל דבר שהכנתי מפה פשוט ממכר ועולמי!!
אז הכנתי את הקציצות והוספתי קצת גבינה צהובה מגורדת יצא פשוט טעים!!!
תודה רבה לך על האתר המגניב הזה!!!
כל יום אני בודקת מה חדש ומדפיסה, יש לי קלסר מלא בכל המתכונים לפי נושאים….
תודה רבה ברכה! כיף גדול לשמוע 🙂
שבת שלום!
טוב,סופית אפשר להגיד שאני מכורה למתכונים שלך.
חושבת שילך טוב תפוא,גזר ובצל,או שהקישוא משחק תפקיד חשוב?
שמחה לשמוע ליבנת 🙂
שילוב מצוין, את יכולה בהחלט.
שבת שלום 🙂
המתכונים נפלאים!
אני עושה לא מעט מהם ונהנת מאוד .טעימים ומהירים.
תמשיכו ככה !!!
איזה כיף לשמוע!
תודה נירה 🙂