זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12-15 דקות
מס’ מנות: 12 יחידות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 ביצה
1/3 +1 כוסות (120 ג’) קוקוס
2 כפות גדושות סוכר
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל 180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים בקערה בעזרת כף עד לתערובת אחידה. יוצרים כדורים בעזרת הידיים ומניחים על נייר אפיה.
-אופים 12-15 דקות עד שהכדורים מעט מזהיבים. מוציאים ומצננים לטמפ’ החדר.
הפעל טיימר (12 דק’)
+
טיימר פועל
*ניתן לשמור במקרר בקופסה אטומה.
כדורי קוקוס, עוגיות קוקוס לפסח
ראו גם
- קינוח גבינה והשחר |
- עוגת מצות |
- כדורי קוקוס ללא אפיה |
- סופגניות ללא גלוטן |
- ריבועי יוגורט קפואים |
- עוגיות בראוניז
מתכון זה שייך לאוסף: קינוחים ומתוקים
יצא מעולה, תודה על מתכונים פשוטים ונהדרים
תודה סטלה💜
אפרת זה יצא לי עיסה מתפוררת
ככה זה צריך לצאת?
או שצריך להוסיף עוד ביצה כדי שזה יותר יצא עיסה גבישית??
היי,
אם יצא מעט מתפורר זה בסדר. אם יצא מאד יבש ולא מגובש תוסיפי עוד ביצה טרופה בהדרגה ולפי הצורך.
הי אפרת אפשר להכניס בפנים שקד/אגוז/ קובית שוקולד? או אם יש לך רעיון אחר אשמח
היי,
אפשר להכניס בפנים אגוז לוז/שקד/שוקולד.
היי אפרת,
אני עושה הרבה מתכונים מהאתר שלך אבל הבת שלי עם צליאק וגם אסור לה סוכר אז אני משנה קצת את המתכונים.
אם אני רוצה להחליף את הסוכר לסוכרלוז כמה לשים?
תודה רבה
מועדים לשמחה
דלית
היי,
ככל הידוע לי יחס ההמרה מסוכר לסוכרלוז הוא 1:1 (יש לשים את אותה הכמות כמו סוכר), בכל מקרה ממליצה לבדוק על גבי האריזה מה היחס.
תודה רבה
על התשובה המהירה.
דלית
וואי תקשיבי זה פשוט מושלם!! אנחנו מכינים את זה כל שבת (למרות שזה של פסח😀..) וזה מתחסללל!!! תודהההה😍
דרך אגב אנחנו מכינים רק מכוס קוקוס…
ומומלץ להכפיל כמויות כי זה פשוט נגמרר מהררר!!!
שמחה מאד שאתם אוהבים את המתכון! תודה לינוי🌺
שידרגתי עם ציפוי שוקולד
מחממים חפיסת שוקולד לבן או אחר במיקרו וטובלים את כדורי הקוקוס.
יוצא פצצה
איזה כיף שיצא מוצלח! השדרוג נשמע מעולה(:
תודה על השיתוף❤
אכן,
הכנתי בערב שיהיה לילדים למחרת ולא ממש נשאר…
וואו!! פשוט וואו, הכנתי עכשיו כלום עבודה ופשוט טעיםםםםם הולכת להכין עוד זה לא יספיק 🙂 אגב יצאו 15 כדורים תודה וחג שמח
מעולה, שמחה לשמוע!
חג שמח:)
היי,
הכנתי ויצא טעים קרנצ’י מבחוץ ופריך מבפנים
תודה אפרת! אני משתמשת המון במתכונים שלך
נראה מעולה!
תודה נעמה ❤️
היי אפרת:)
רציתי לשאול אם יש הבדל בטעם בין כדורי קוקוס לעוגיות הקוקוס? מה ההבדל ומה עדיף ☺️?
אין הרבה הבדל. נראה לי שכדורי הקוקוס הכי פשוטים להכנה 🙂
אפרת ראיתי דברים ממש מגניבים בגוגל אני מציאה לך לעשות עוגת בואנו זה אחת העוגות טעימות הכנתי זה גם ניראה מושלם וזה גם מושלם בטעם
אנסה תודה 🙂
אפשר עם דבש במקום סוכר או שזה לא לעניין במקרה הזה?
תודה
אני חושבת שכן.
יצא מדהים! תודה רבה אפרת!
שמחה לשמוע 🙂
תודה דבורה
אפרת היקרה,
מתכון מושלם. כמה פשוט ככה טעים והכי חשוב, לא מתוק מדי.
הכפלתי מראש את הכמויות ויצא תענוג.
תודה ושבוע טוב,
מיקה.
שמחה שאהבת 🙂
תודה מיקה ושבוע נפלא
תודה רבה על האתר הנפלא!
שאלה:
אפשר להקפיא?
תודה
כן אפשר.
הכדורים האלה משהו לא רגיל תכתבי להכין לפחות כמות משולשת כי כמות אחת נגמרת בשניות
תודה
תודה צופיה, שמחה שאהבת 🙂
יצא מהתנור וכמעט נגמר
ממש טעים
שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון
אם אני רוצה להכין ציפוי שוקולד, בכמה שוקולד להשתמש?
היי יוליה,
ממליצה להמיס 100 גרם שוקולד עם כפית שמן (לא להוסיף מים אחרת הציפוי לא יתקשה בקירור).
טבלי כל כדור בשוקולד והניחי על נייר אפיה. הכניסי למקרר לכמה דקות כדי שהציפוי יתקשה.
בהצלחה וחג שמח
היי אפרת ..
צריך לאחסן במקרר?
כן.
חג שמח 🌺
הששתמשתי בשתי ביצים M והוספתי קצת בננה לשדרוג בציפוי שוקולד יצא טעים מאוד!
נשמע מעולה!
תודה על העדכון ושבוע טוב 🙂
אני מתכוונת למקור .
או.קיי
תודה
פעם הבאה אני אשתמש בביצה בגודל XL
ואם עדיין יתפרק לי אז אעזר במים .. תודה
אבל דבר נוסף רציתי להגיד לך :
בקשר לצבע מאכל .. עשיתי את הקוקוס בצבע מאכל ירוק ..ואחרי שהוצאתי מהתנור – זה קיבל קצת צבע שחור … הכדור קוקוס לא היה הכי יפה . היה קצת ירוק וקצת שחור ( מהחום של האפייה )
נראה לי לפי המתכון המקורי הזה – לא מתאים לצבוע את הקוקוס …
( בגדול בסוף אילתרתי – וטבלתי כל כדור וכדור בשוקולד מומס וזה יצא יפה וטעים .
אבל לפעם הבאה – אני אשאיר אותם לבנים …
תודה
תודה על העדכון הדס ואהבתי את הרעיון עם השוקולד המומס 😉
ניסיתי …
אבל לא הצלחתי ממש לכדרר כדור מהבלילה ….
לקחתי חתיכה ביד .. ניסיתי לכדרר לצורת עיגול וזה קצת התפרק לי …
בסוף הצלחתי ליצור כדור .
אבל עדיין …זה די מתפרק
למה ?
היי הדס, באיזה מתכון זה מתפרק?
אם זה במתכון המקורי (עם האפיה) – זה אומר שחסרים נוזלים שידביקו את התערובת, במקרה הזה ביצה. אפשר להוסיף עוד ביצה (ולהגדיל מעט את כמות הקוקוס במידת הצורך) ואפשר לנסות להוסיף 1-2 כפות מים לתערובת.
אם זה במתכון ללא אפיה, תוסיפי רק מעט מים.
אם אני רוצה לצבוע את הקוקוס בצבע מאכל ורוד או כחול
– אז בטח עם חימום התנור הצבע לא יראה לי , נכון ?
לא בהכרח, תלוי בצבע מאכל עצמו.
אבל אם את רוצה להכין כדורי קוקוס ורודים או כחולים ללא אפיה את יכולה לערבב כוס מלאה של קוקוס עם 100 גרם חמאה רכה ולהמתיק באבקת סוכר לפי הטעם. לערבב את החומרים עדיף בעזרת מיקסר ולהוסיף צבע מאכל לפי הצורך. לצור כדורים, לצפות בקוקוס ולשמור במקרר.
חייב לאפות בתנור ?
היי הדס,
במקרה הזה כן.