שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 כוס טחינה גולמית

2 שיני שום כתושות

3/4 כוס מים קרים

1/2 לימון בינוני סחוט

1/2 כפית מלח

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (אפשר לוותר)

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים בקערה. שומרים במקרר.

*ניתן להסמיך את הטחינה באמצעות הוספת מעט טחינה או לדלל באמצעות הוספת מעט מים.

ראו גם: טחינה ירוקה, טחינה ורודה.

 

טחינה מתכון, טחינה ביתית, איך מכינים טחינה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט חצילים
שיפודי פרגיות בתנור

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מעין (23:38 24.07.2021)

מדוע לטחינה יש מרירות?
הכנתי לפני ההוראות

מתכונים ב-10 דקות (00:20 25.07.2021)

היי מעין,
האם השתמשת במיץ לימון סחוט טרי? דייקת בכמויות המרכיבים?
אם הטחינה מרה לטעמך אפשר להוסיף מעט מים וטחינה לפי הצורך. אפשר גם להוסיף מעט פלפל שחור- הוא עוזר לנטרל את המרירות.

רחל (12:19 28.06.2021)

יש לך אפשרות לכתוב לי כמויות ל 1 ק”ג טחינה?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:52 28.06.2021)

היי רחל,
כמויות:
4 כוסות טחינה גולמית
8 שיני שום כתושות
3 כוסות מים קרים
לימון וחצי בינוני סחוט
2 כפיות מלח
כוס וחצי פטרוזיליה קצוצה (אפשר לוותר).

אילה (22:55 20.04.2021)

יצא מעולה. ארוחה מושלמת

מתכונים ב-10 דקות (00:02 21.04.2021)

נראה מעולה! תודה על השיתוף❤

חיים (13:13 5.02.2021)

אפשר כמויות ל500 מ”ל
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:26 5.02.2021)

היי חיים,
יש להכפיל את הכמויות.
*מים אפשר להוסיף לפי המרקם הרצוי.

הדס (12:57 1.02.2021)

היי אפרת,
אתר עם מתכונים מושלמים!

רציתי להוסיף טיפ מוצלח ביותר לטחינה כדי שתצא במרקם מוצלח ושתהיה לבנה!
להוסיף כף מיונז!! (זה לא מורגש בטעם ומאד מאד משדרג!
(שמעתי את זה משף גדול…)

בהצלחה ובתאבון:)

מתכונים ב-10 דקות (13:56 1.02.2021)

היי הדס,
תודה רבה,נשמע טיפ מצויין.
🙂

תהילה (10:36 31.01.2021)

היי אפרת,
רציתי לשאול, יש לי בבית שום טרי כתוש, כמה כפיות אני צריכה להשים?
הלימון הסחוט- כמה כפיות זה בערך?
תודה רבה על כל המתכונים המוצלחים!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:13 31.01.2021)

היי תהילה,
שימי 3 כפות מיץ לימון וחצי כפית שום כתוש.

inbal asherov (06:07 23.11.2020)

אפשר לעשות גם מטחינה מלאה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:20 23.11.2020)

אפשר אבל קחי בחשבון שהטעם ייצא חזק.

ורד (16:39 23.10.2020)

אפשר מתכון לרבע כוס טחינה גולמית?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:19 23.10.2020)

רבע כוס טחינה גולמית
חצי שן שום כתושה
4-5 כפות מים קרים
2-3 כפות מיץ לימון סחוט
רבע כפית שטוחה מלח

ורד (20:59 5.10.2020)

נראה טוב!!
כמה זמן מומלץ לאכסן את הטחינה במקרר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:06 5.10.2020)

הטחינה נשמרת במקרר כ-5 ימים.

יעל (14:41 25.09.2020)

לכמה הכמות הזאת מספיקה.?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:52 25.09.2020)

תלוי כמה כל אחד אוכל. זה יוצא כמות של כמעט 2 כוסות.

א (12:02 30.12.2020)

אני מאד נהנית ממגון המתכונים שבאתר
תודה רבה!!!
רציתי לישאול :
כשכתוב כוס לאיזה כוס הכוונה?

מתכונים ב-10 דקות (16:19 30.12.2020)

כוס זכוכית סטדנדרטית עם ידית כמו במדריך כאן- המרת מידות אפיה.

מוריה (10:28 14.06.2020)

תודה על המתכון. האם אפשר לשים אבקת שום במקום שום כתוש ואם כן אז כמה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:32 14.06.2020)

היי מוריה,
אפשר כאופציה אחרונה. רק אם אין שום טרי או קפוא. כשליש כפית.

הדר צדקני (00:44 22.05.2020)

היי,שמעתי שמיונז הולך אליפות עם טחינה,האם מתאים למתכון הזה? וכמה לשים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:02 22.05.2020)

לכמות הזאת אפשר להוסיף כפית גדושה מיונז.

itzik30 (20:45 13.06.2020)

לדעתי מיונית תקלקל את הטעם

ליטל (18:43 30.04.2020)

היי אפרת אפשר בבקשה כמויות3/4 כוס טחינה ?
ולמיץ לימון קנוי לכמות הזו ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:26 30.04.2020)

¾ כוס טחינה גולמית
שן וחצי שום כתושות
חצי כוס מים קרים
2 כפות מיץ לימון
שליש כפית מלח
שליש כוס פטרוזיליה קצוצה (אפשר לוותר)

chaya (15:05 2.01.2020)

אפשר את המתכון לרבע כוס או חצי כוס טחינה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:58 2.01.2020)

חצי כוס טחינה גולמית
1 שן שום כתושה
שליש כוס מים קרים
כף וחצי מיץ לימון סחוט
רבע כפית מלח
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה (אפשר לוותר)

אליהו (00:29 30.10.2019)

וואו יצא לי ממש ממש טעים .
הולך להמליץ לכולם קל😁

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:08 30.10.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אליהו

ליבי (12:37 18.09.2019)

השתמשתי בטחינה משומשום מלא,ובמקום פטרוזליה, שמתי כוסברה,
טחנתי את כל המרכיבים במג’ימיקס,
התוצאה: טחינה עולמית!
פעם ראשונה בחיי מצליחה להכין טחינה ראויה לאכילה!
ישר כח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:16 18.09.2019)

כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

משה לוי (13:33 3.08.2019)

טיפ נוסף (עניין של טעם) אני קוצץ גס כמויות שוות אבל לא גדולות של פטרוזיליה, כוסברה, ונענע ומוסיף לערובת. אני משאיר את התערובת במקרר לשעה בערך. מכין סלט עגבניות עם בצל שום ושמן זית, עשבי תיבול ותבלינים וקדימה מכבי יפו.

משה לוי (13:26 3.08.2019)

שלום לך אפרת. כמי שמכין טחינה כבר שנים רבות יש לי כמה עצות למתחילים. ראשית במיכל הפלסטיק המקובל מצטברים שאריות של טחינה גולמית מוצקה והמאבק להוציא גם אותם קשה וארוך. המלצתי להכניס למיכל חלק מהמים שאנחנו אמורים להוסיף לטחינה הגולמית לסגור היטב ולנער כמו קוקטייל. לתת לזה לנוח מעט ואז להוסיף ולנער ואז כמעט כל הטחינה תתמוסס במים ונוסיף הכל לתערובת. ולמה רק חלק מהמים כי בהחלט יכול להיות שלא הכל התמוסס ואז נחזור על התהליך שנית. אני אישית מוסיף לתערובת קצת פלפל שחור טחון להוסיף קצת חיים לטעם. אמי עליה השלום הייתה אומרת לערבב באותו כיוון. יש ממש בזה? ומי שרוצה להכין ממתק משמין במיוחד יערבב טחינה גולמית עם דבש בכמויות שוות ויקבל חלבה נהדרת וימרח על פרוסה שנמרחה קודם בחמאה וזה פשוט ממכר. נהדר למי שרוצה להעלות במשקל ויש לא מעט כאלה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:33 3.08.2019)

תודה רבה משה 🙂

עידן (01:07 22.06.2019)

אחרי כמה שנים שסרבתי לחפש מתכון לטחינה כי האגו שלי אמר לי שכל ישראלי יודע להכין טחינה, ניסיתי את המתכון שלך ויצא מעולה!
תודה רבה על טחינה מדהימה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:22 22.06.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה עידן

ענתי (14:54 16.06.2019)

מושלם .יצא מאוד טעים .תודה
ושאלה כללית בבקשה – מה עושים עם השמן שיש על הטחינה שפותחים את המכסה?
האם לערבב את הטחינה עם כץ עץ לפני שימוש ראשוני?תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:54 16.06.2019)

כן. חשוב לערבב את הטחינה לפני כל שימוש.

מיכאל ב (09:52 6.06.2019)

שמתי קצת יותר שום ובמקום פטרוזיליה כוסברה (ענין של טעם) יצא טעם גן עדן. כל הכבוד. אגב השתמשתי בטחינה הר ברכה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:49 9.06.2019)

מעולה 🙂
תודה מיכאל

אברהם (19:48 4.03.2019)

אפשר להקפיא???

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:57 4.03.2019)

לא מומלץ.

אפי (14:27 9.10.2020)

אני מקפיא ויצא מצויין
רק צריך לערבב אחרי ההקפאה

שפרה (14:49 20.10.2020)

אני מכינה טחינה בדיוק במתכון הזה כבר שנים. שמה 4 או 5 שיני שום שלמות וטוחנת בבלנדר מקל. מחלקת לקופסאות פלסטיק קטנות לפי הכמות השבועית שאנחנו צורכים ומקפיאה בכיף.
פעם בשבוע מוציאה, מפשירה לגמרי ומערבבת היטב לפני ההגשה. טעים מאד!!!

יוגב (15:01 15.02.2019)

היי
חצי כוס פטרוזליה?
זה לא הרבה לכמות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:33 15.02.2019)

זאת לא כוס דחוסה אבל אפשר לוותר או להפחית מהכמות לפי הטעם.

מירב (10:24 12.10.2018)

האם ניתן במקופ פטרוזיליה לשים כוסברה? ואם כן באיזה אופן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:09 12.10.2018)

אפשר פשוט לקצוץ עלי כוסברה בכמות שאוהבים ולהוסיף לטחינה.

מיכל (10:17 28.04.2018)

אין לי לימון. אפשר להשתמש בחומץ? ואם כן, כמה לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:07 28.04.2018)

לא מומלץ.

נהאד (19:29 21.03.2018)

אני משתמש בטחונה של אלחאל היא מושלמת וטעימה

אהובה (13:41 28.01.2018)

האם הטחינה של בארכה טובה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:58 28.01.2018)

כן.

דנה ממן (20:41 16.01.2018)

היי אפרת!

מאוהבת במתכונים שלך, כל פעם מפתיעה את בעלי עם משהו חדש 😊
הכנתי עכשיו את הלחמג׳ון, חזור לעדכן איך יצא.. רוצה להכין את הטחינה ליד.
את יודעת כמה זמן מחזיקה הטחינה במקרר?

תודה מראש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 16.01.2018)

היי דנה,
הטחינה יכולה להחזיק 5-6 ימים במקרר.
תהנו ובתאבון 🙂

Chedva (11:12 17.11.2017)

יצא מושלםםם תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:18 17.11.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון

רויטל (17:49 29.10.2017)

היי,
אם הטחינה יצאה טיפה חמוצה מדי מה אפשר לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:13 29.10.2017)

היי רויטל,
אם הטחינה חמוצה מלימון תוסיפי עוד מים, טחינה ומלח כדי לאזן את הטעמים.

רויטל (21:34 4.11.2017)

תודה רבה!

בנימין (14:39 18.08.2017)

בקופסא של אחינה גולמית יש יותר מהכמות פה.
בפעם הראשונה שאני פותח את הקופסא הטחינה יוצאת מעולה.
אך לאחר השימוש אני מכניס את הגולמית למקרר ובפעמים הבאו
הטעם פוחת.
האם לשמור בחוץ ולא במקרר?
או צריך לערבב לפני שימוש נוסף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:24 18.08.2017)

היי בינימין,
יש לשמור את הטחינה במקרר לאחר הפתיחה אבל לפני שמשתמשים חשוב לערבב היטב אחרת הטעמים אינם מאוזנים.

mazal (05:35 25.07.2017)

היי האם יודעים באתר להכין טחינה גולמית משומשום מלא, מעדיפה אני לטחון את השומשום בעצמי, בבקשה אם תוכלו לענות במהרה תודה מראש מזל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:23 25.07.2017)

היי מזל,
אין לי מתכון לטחינה גולמית משומשום מלא.

Hadas (13:02 1.02.2021)

היי,
אני מכינה שנים את המכון הזה אבל עם טחינה משומשום מלא
ויוצא מעולה!!
פי כמה יותר בריא! ולא מורגש… (בטחינה משומשום מלא יש 1000 סידן!)

מתכונים ב-10 דקות (13:56 1.02.2021)

כיף לשמוע, תודה🙂

חני (21:40 6.07.2017)

ערב טוב אפרת.
קודם-תודה על האתר המקסים. אין שבת שעוברת בלי מתכון שלך.
אם אני עושה קופסא של טחינה ולא כוס זה אומר שזו כמות כפולה ? אריזה של 400 מ”ל.

מתכונים ב-10 דקות (22:32 6.07.2017)

היי חני,
400 מ”ל יוצא כמעט 2 כוסות טחינה לכן את יכולה להכפיל כמויות רק מים כדאי לשים בהדרגה ולפי המרקם הרצוי.
שבת שלום 🙂

אינגה (13:41 2.06.2017)

יצא מעולה!!! תודה

מתכונים ב-10 דקות (14:35 2.06.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבת שלום

קרינה (21:26 15.05.2017)

היי אפרת,
רוצה להכין את הטחינה הביתית ורציתי לישאול האם הטחינה נמכרת בקופסא מפלסטיק?
איך היא נראת שאדע?
תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (09:03 16.05.2017)

היי קרינה,
הטחינה ארוזה בקופסת פלסטיק. תרשמי בגוגל “טחינה גולמית” ותסתכלי על התמונות.
שימי לב שיש גם טחינה משומשום מלא שהיא יותר חזקה בטעם. בתור התחלה הייתי ממליצה לקנות טחינה רגילה (שלא רשום עליה משומשום מלא).
יום מקסים 🙂

חיה (21:24 23.11.2016)

היי אפרת, כרגיל כיף “לדפדף” באתר. ניתן להחליף את המים בסודה ויוצא אורירי יותר. וכמובן כדאי להשתמש בטחינה גולמית משומשום מלא. אני משתמשת באל ארז- יוצא מעולה.

מתכונים ב-10 דקות (22:02 23.11.2016)

תודה חיה 🙂

zipi (13:04 11.11.2016)

שכחתי לרגע איך מכינים טחינה ביתית ומיד נגשתי לאתרך כרגיל יצא מוצלח. תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (13:06 11.11.2016)

תודה ציפי, איזה כיף 🙂
שבת שלום!

יעל (08:36 16.09.2016)

מתכון קל שיוצא מעולה!!!
עשיתי מטחינה גולמית משומשום מלא שידוע בערכו התזונתי הגבוה
ויצא מצוין! תודה רבה על המתכון ועל האתר המקסים שלך!!!

מתכונים ב-10 דקות (08:56 16.09.2016)

תודה יעל! שמחה שאהבת 🙂

שני (09:27 23.06.2016)

הי
אם אני שמה מיץ לימון, כמה לשים ?

מתכונים ב-10 דקות (12:51 23.06.2016)

היי שני,
שימי 2-4 כפות (ממליצה לטעום).
יום נפלא 🙂

דנה (19:09 3.04.2016)

היי הטחינה מעולה!!! אם אשתמש במיץ לימון במקום בלימון טרי? זה ייפגע בטעם?

מתכונים ב-10 דקות (19:25 3.04.2016)

היי דנה,
את יכולה, זה לא אמור לפגוע בטעם.
שבוע מעולה 🙂

שלומי (07:44 26.02.2016)

איזה כייף של טחינה עד אוסטרליה המתכון שלך הגיע
כפרה עלייך תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:13 26.02.2016)

ואו איזה כיף לשמוע!
תודה שלומי ושבת שלום 🙂

חן (16:54 13.02.2016)

טעים ברמות!!! תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (17:21 13.02.2016)

שמחה שאהבת 🙂

דרור (11:37 8.12.2015)

יצא מעולה. תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (11:58 8.12.2015)

תודה דרור, שמחה שאהבת 🙂

ספיר (11:14 1.12.2015)

היי קודם כל אני צריכה לציין שהאתר מדהים והמתכונים שלך מעולים! רציתי לדעת כמה זמן ניתן להשאיר את הטחונה במקרר בקופסא סגורה?

מתכונים ב-10 דקות (11:21 1.12.2015)

תודה ספיר 🙂
הטחינה נשמרת במקרר כ-5 ימים.
יום מקסים

עידן ושיר (17:59 7.05.2015)

הזמנו חברים לעל האש וכולנו ממש נהנו מהטחינה.

מתכונים ב-10 דקות (21:08 7.05.2015)

תודה עידן, שמחה לשמוע 🙂

אורית (22:18 1.03.2015)

מתכון מ-ע-ו-ל-ה!!!

מתכונים ב-10 דקות (08:18 2.03.2015)

תודה אורית 🙂

ליאור (12:00 7.02.2015)

עשיתי, פשוט וטעים!

מתכונים ב-10 דקות (12:11 7.02.2015)

מעולה! תודה ליאור 🙂

שירי (21:33 14.10.2014)

טחינה מעולה, קיבלתי מבעלי הרבה מחמאות 🙂 תודה

מתכונים ב-10 דקות (21:54 14.10.2014)

אני שמחה לשמוע שירי!

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.