זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 כוס טחינה גולמית
2 שיני שום כתושות
3/4 כוס מים קרים
1/2 לימון בינוני סחוט
1/2 כפית מלח
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (אפשר לוותר)
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה. שומרים במקרר.
*ניתן להסמיך את הטחינה באמצעות הוספת מעט טחינה או לדלל באמצעות הוספת מעט מים.
ראו גם: טחינה ירוקה, טחינה ורודה.
טחינה מתכון, טחינה ביתית, איך מכינים טחינה
תגובות
אפשר כמויות ל500 מ”ל
תודה רבה!
היי חיים,
יש להכפיל את הכמויות.
*מים אפשר להוסיף לפי המרקם הרצוי.
היי אפרת,
אתר עם מתכונים מושלמים!
רציתי להוסיף טיפ מוצלח ביותר לטחינה כדי שתצא במרקם מוצלח ושתהיה לבנה!
להוסיף כף מיונז!! (זה לא מורגש בטעם ומאד מאד משדרג!
(שמעתי את זה משף גדול…)
בהצלחה ובתאבון:)
היי הדס,
תודה רבה,נשמע טיפ מצויין.
🙂
היי אפרת,
רציתי לשאול, יש לי בבית שום טרי כתוש, כמה כפיות אני צריכה להשים?
הלימון הסחוט- כמה כפיות זה בערך?
תודה רבה על כל המתכונים המוצלחים!
היי תהילה,
שימי 3 כפות מיץ לימון וחצי כפית שום כתוש.
אפשר לעשות גם מטחינה מלאה?
אפשר אבל קחי בחשבון שהטעם ייצא חזק.
אפשר מתכון לרבע כוס טחינה גולמית?
רבע כוס טחינה גולמית
חצי שן שום כתושה
4-5 כפות מים קרים
2-3 כפות מיץ לימון סחוט
רבע כפית שטוחה מלח
נראה טוב!!
כמה זמן מומלץ לאכסן את הטחינה במקרר?
הטחינה נשמרת במקרר כ-5 ימים.
לכמה הכמות הזאת מספיקה.?
תלוי כמה כל אחד אוכל. זה יוצא כמות של כמעט 2 כוסות.
אני מאד נהנית ממגון המתכונים שבאתר
תודה רבה!!!
רציתי לישאול :
כשכתוב כוס לאיזה כוס הכוונה?
כוס זכוכית סטדנדרטית עם ידית כמו במדריך כאן- המרת מידות אפיה.
תודה על המתכון. האם אפשר לשים אבקת שום במקום שום כתוש ואם כן אז כמה?
היי מוריה,
אפשר כאופציה אחרונה. רק אם אין שום טרי או קפוא. כשליש כפית.
היי,שמעתי שמיונז הולך אליפות עם טחינה,האם מתאים למתכון הזה? וכמה לשים?
לכמות הזאת אפשר להוסיף כפית גדושה מיונז.
לדעתי מיונית תקלקל את הטעם
היי אפרת אפשר בבקשה כמויות3/4 כוס טחינה ?
ולמיץ לימון קנוי לכמות הזו ?
¾ כוס טחינה גולמית
שן וחצי שום כתושות
חצי כוס מים קרים
2 כפות מיץ לימון
שליש כפית מלח
שליש כוס פטרוזיליה קצוצה (אפשר לוותר)
אפשר את המתכון לרבע כוס או חצי כוס טחינה?
חצי כוס טחינה גולמית
1 שן שום כתושה
שליש כוס מים קרים
כף וחצי מיץ לימון סחוט
רבע כפית מלח
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה (אפשר לוותר)
וואו יצא לי ממש ממש טעים .
הולך להמליץ לכולם קל😁
שמחה לשמוע 🙂
תודה אליהו
השתמשתי בטחינה משומשום מלא,ובמקום פטרוזליה, שמתי כוסברה,
טחנתי את כל המרכיבים במג’ימיקס,
התוצאה: טחינה עולמית!
פעם ראשונה בחיי מצליחה להכין טחינה ראויה לאכילה!
ישר כח!
כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
טיפ נוסף (עניין של טעם) אני קוצץ גס כמויות שוות אבל לא גדולות של פטרוזיליה, כוסברה, ונענע ומוסיף לערובת. אני משאיר את התערובת במקרר לשעה בערך. מכין סלט עגבניות עם בצל שום ושמן זית, עשבי תיבול ותבלינים וקדימה מכבי יפו.
שלום לך אפרת. כמי שמכין טחינה כבר שנים רבות יש לי כמה עצות למתחילים. ראשית במיכל הפלסטיק המקובל מצטברים שאריות של טחינה גולמית מוצקה והמאבק להוציא גם אותם קשה וארוך. המלצתי להכניס למיכל חלק מהמים שאנחנו אמורים להוסיף לטחינה הגולמית לסגור היטב ולנער כמו קוקטייל. לתת לזה לנוח מעט ואז להוסיף ולנער ואז כמעט כל הטחינה תתמוסס במים ונוסיף הכל לתערובת. ולמה רק חלק מהמים כי בהחלט יכול להיות שלא הכל התמוסס ואז נחזור על התהליך שנית. אני אישית מוסיף לתערובת קצת פלפל שחור טחון להוסיף קצת חיים לטעם. אמי עליה השלום הייתה אומרת לערבב באותו כיוון. יש ממש בזה? ומי שרוצה להכין ממתק משמין במיוחד יערבב טחינה גולמית עם דבש בכמויות שוות ויקבל חלבה נהדרת וימרח על פרוסה שנמרחה קודם בחמאה וזה פשוט ממכר. נהדר למי שרוצה להעלות במשקל ויש לא מעט כאלה.
תודה רבה משה 🙂
אחרי כמה שנים שסרבתי לחפש מתכון לטחינה כי האגו שלי אמר לי שכל ישראלי יודע להכין טחינה, ניסיתי את המתכון שלך ויצא מעולה!
תודה רבה על טחינה מדהימה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה עידן
מושלם .יצא מאוד טעים .תודה
ושאלה כללית בבקשה – מה עושים עם השמן שיש על הטחינה שפותחים את המכסה?
האם לערבב את הטחינה עם כץ עץ לפני שימוש ראשוני?תודה
כן. חשוב לערבב את הטחינה לפני כל שימוש.
שמתי קצת יותר שום ובמקום פטרוזיליה כוסברה (ענין של טעם) יצא טעם גן עדן. כל הכבוד. אגב השתמשתי בטחינה הר ברכה
מעולה 🙂
תודה מיכאל
אפשר להקפיא???
לא מומלץ.
אני מקפיא ויצא מצויין
רק צריך לערבב אחרי ההקפאה
אני מכינה טחינה בדיוק במתכון הזה כבר שנים. שמה 4 או 5 שיני שום שלמות וטוחנת בבלנדר מקל. מחלקת לקופסאות פלסטיק קטנות לפי הכמות השבועית שאנחנו צורכים ומקפיאה בכיף.
פעם בשבוע מוציאה, מפשירה לגמרי ומערבבת היטב לפני ההגשה. טעים מאד!!!
היי
חצי כוס פטרוזליה?
זה לא הרבה לכמות?
זאת לא כוס דחוסה אבל אפשר לוותר או להפחית מהכמות לפי הטעם.
האם ניתן במקופ פטרוזיליה לשים כוסברה? ואם כן באיזה אופן?
אפשר פשוט לקצוץ עלי כוסברה בכמות שאוהבים ולהוסיף לטחינה.
אין לי לימון. אפשר להשתמש בחומץ? ואם כן, כמה לשים?
לא מומלץ.
אני משתמש בטחונה של אלחאל היא מושלמת וטעימה
האם הטחינה של בארכה טובה?
כן.
היי אפרת!
מאוהבת במתכונים שלך, כל פעם מפתיעה את בעלי עם משהו חדש 😊
הכנתי עכשיו את הלחמג׳ון, חזור לעדכן איך יצא.. רוצה להכין את הטחינה ליד.
את יודעת כמה זמן מחזיקה הטחינה במקרר?
תודה מראש!
היי דנה,
הטחינה יכולה להחזיק 5-6 ימים במקרר.
תהנו ובתאבון 🙂
יצא מושלםםם תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון
היי,
אם הטחינה יצאה טיפה חמוצה מדי מה אפשר לעשות?
היי רויטל,
אם הטחינה חמוצה מלימון תוסיפי עוד מים, טחינה ומלח כדי לאזן את הטעמים.
תודה רבה!
בקופסא של אחינה גולמית יש יותר מהכמות פה.
בפעם הראשונה שאני פותח את הקופסא הטחינה יוצאת מעולה.
אך לאחר השימוש אני מכניס את הגולמית למקרר ובפעמים הבאו
הטעם פוחת.
האם לשמור בחוץ ולא במקרר?
או צריך לערבב לפני שימוש נוסף?
היי בינימין,
יש לשמור את הטחינה במקרר לאחר הפתיחה אבל לפני שמשתמשים חשוב לערבב היטב אחרת הטעמים אינם מאוזנים.
היי האם יודעים באתר להכין טחינה גולמית משומשום מלא, מעדיפה אני לטחון את השומשום בעצמי, בבקשה אם תוכלו לענות במהרה תודה מראש מזל
היי מזל,
אין לי מתכון לטחינה גולמית משומשום מלא.
היי,
אני מכינה שנים את המכון הזה אבל עם טחינה משומשום מלא
ויוצא מעולה!!
פי כמה יותר בריא! ולא מורגש… (בטחינה משומשום מלא יש 1000 סידן!)
כיף לשמוע, תודה🙂
ערב טוב אפרת.
קודם-תודה על האתר המקסים. אין שבת שעוברת בלי מתכון שלך.
אם אני עושה קופסא של טחינה ולא כוס זה אומר שזו כמות כפולה ? אריזה של 400 מ”ל.
היי חני,
400 מ”ל יוצא כמעט 2 כוסות טחינה לכן את יכולה להכפיל כמויות רק מים כדאי לשים בהדרגה ולפי המרקם הרצוי.
שבת שלום 🙂
יצא מעולה!!! תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבת שלום
היי אפרת,
רוצה להכין את הטחינה הביתית ורציתי לישאול האם הטחינה נמכרת בקופסא מפלסטיק?
איך היא נראת שאדע?
תודה רבה.
היי קרינה,
הטחינה ארוזה בקופסת פלסטיק. תרשמי בגוגל “טחינה גולמית” ותסתכלי על התמונות.
שימי לב שיש גם טחינה משומשום מלא שהיא יותר חזקה בטעם. בתור התחלה הייתי ממליצה לקנות טחינה רגילה (שלא רשום עליה משומשום מלא).
יום מקסים 🙂
היי אפרת, כרגיל כיף “לדפדף” באתר. ניתן להחליף את המים בסודה ויוצא אורירי יותר. וכמובן כדאי להשתמש בטחינה גולמית משומשום מלא. אני משתמשת באל ארז- יוצא מעולה.
תודה חיה 🙂
שכחתי לרגע איך מכינים טחינה ביתית ומיד נגשתי לאתרך כרגיל יצא מוצלח. תודה רבה
תודה ציפי, איזה כיף 🙂
שבת שלום!
מתכון קל שיוצא מעולה!!!
עשיתי מטחינה גולמית משומשום מלא שידוע בערכו התזונתי הגבוה
ויצא מצוין! תודה רבה על המתכון ועל האתר המקסים שלך!!!
תודה יעל! שמחה שאהבת 🙂
הי
אם אני שמה מיץ לימון, כמה לשים ?
היי שני,
שימי 2-4 כפות (ממליצה לטעום).
יום נפלא 🙂
היי הטחינה מעולה!!! אם אשתמש במיץ לימון במקום בלימון טרי? זה ייפגע בטעם?
היי דנה,
את יכולה, זה לא אמור לפגוע בטעם.
שבוע מעולה 🙂
איזה כייף של טחינה עד אוסטרליה המתכון שלך הגיע
כפרה עלייך תודה
ואו איזה כיף לשמוע!
תודה שלומי ושבת שלום 🙂
טעים ברמות!!! תודה רבה
שמחה שאהבת 🙂
יצא מעולה. תודה רבה!
תודה דרור, שמחה שאהבת 🙂
היי קודם כל אני צריכה לציין שהאתר מדהים והמתכונים שלך מעולים! רציתי לדעת כמה זמן ניתן להשאיר את הטחונה במקרר בקופסא סגורה?
תודה ספיר 🙂
הטחינה נשמרת במקרר כ-5 ימים.
יום מקסים
הזמנו חברים לעל האש וכולנו ממש נהנו מהטחינה.
תודה עידן, שמחה לשמוע 🙂
מתכון מ-ע-ו-ל-ה!!!
תודה אורית 🙂
עשיתי, פשוט וטעים!
מעולה! תודה ליאור 🙂
טחינה מעולה, קיבלתי מבעלי הרבה מחמאות 🙂 תודה
אני שמחה לשמוע שירי!