שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

1 כוס טחינה גולמית

2 שיני שום כתושות

3/4 כוס מים קרים

1/2 לימון בינוני סחוט

1/2 כפית מלח

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (אפשר לוותר)

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים בקערה. שומרים במקרר.

*ניתן להסמיך את הטחינה באמצעות הוספת מעט טחינה או לדלל באמצעות הוספת מעט מים.

טחינה מתכון, טחינה ביתית, איך מכינים טחינה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט חצילים
שיפודי פרגיות בתנור

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
מוריה (10:28 14.06.2020)

תודה על המתכון. האם אפשר לשים אבקת שום במקום שום כתוש ואם כן אז כמה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:32 14.06.2020)

היי מוריה,
אפשר כאופציה אחרונה. רק אם אין שום טרי או קפוא. כשליש כפית.

Avatar
הדר צדקני (00:44 22.05.2020)

היי,שמעתי שמיונז הולך אליפות עם טחינה,האם מתאים למתכון הזה? וכמה לשים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:02 22.05.2020)

לכמות הזאת אפשר להוסיף כפית גדושה מיונז.

Avatar
itzik30 (20:45 13.06.2020)

לדעתי מיונית תקלקל את הטעם

Avatar
ליטל (18:43 30.04.2020)

היי אפרת אפשר בבקשה כמויות3/4 כוס טחינה ?
ולמיץ לימון קנוי לכמות הזו ?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:26 30.04.2020)

¾ כוס טחינה גולמית
שן וחצי שום כתושות
חצי כוס מים קרים
2 כפות מיץ לימון
שליש כפית מלח
שליש כוס פטרוזיליה קצוצה (אפשר לוותר)

Avatar
chaya (15:05 2.01.2020)

אפשר את המתכון לרבע כוס או חצי כוס טחינה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:58 2.01.2020)

חצי כוס טחינה גולמית
1 שן שום כתושה
שליש כוס מים קרים
כף וחצי מיץ לימון סחוט
רבע כפית מלח
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה (אפשר לוותר)

Avatar
אליהו (00:29 30.10.2019)

וואו יצא לי ממש ממש טעים .
הולך להמליץ לכולם קל😁

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:08 30.10.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אליהו

Avatar
ליבי (12:37 18.09.2019)

השתמשתי בטחינה משומשום מלא,ובמקום פטרוזליה, שמתי כוסברה,
טחנתי את כל המרכיבים במג'ימיקס,
התוצאה: טחינה עולמית!
פעם ראשונה בחיי מצליחה להכין טחינה ראויה לאכילה!
ישר כח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:16 18.09.2019)

כיף לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
משה לוי (13:33 3.08.2019)

טיפ נוסף (עניין של טעם) אני קוצץ גס כמויות שוות אבל לא גדולות של פטרוזיליה, כוסברה, ונענע ומוסיף לערובת. אני משאיר את התערובת במקרר לשעה בערך. מכין סלט עגבניות עם בצל שום ושמן זית, עשבי תיבול ותבלינים וקדימה מכבי יפו.

Avatar
משה לוי (13:26 3.08.2019)

שלום לך אפרת. כמי שמכין טחינה כבר שנים רבות יש לי כמה עצות למתחילים. ראשית במיכל הפלסטיק המקובל מצטברים שאריות של טחינה גולמית מוצקה והמאבק להוציא גם אותם קשה וארוך. המלצתי להכניס למיכל חלק מהמים שאנחנו אמורים להוסיף לטחינה הגולמית לסגור היטב ולנער כמו קוקטייל. לתת לזה לנוח מעט ואז להוסיף ולנער ואז כמעט כל הטחינה תתמוסס במים ונוסיף הכל לתערובת. ולמה רק חלק מהמים כי בהחלט יכול להיות שלא הכל התמוסס ואז נחזור על התהליך שנית. אני אישית מוסיף לתערובת קצת פלפל שחור טחון להוסיף קצת חיים לטעם. אמי עליה השלום הייתה אומרת לערבב באותו כיוון. יש ממש בזה? ומי שרוצה להכין ממתק משמין במיוחד יערבב טחינה גולמית עם דבש בכמויות שוות ויקבל חלבה נהדרת וימרח על פרוסה שנמרחה קודם בחמאה וזה פשוט ממכר. נהדר למי שרוצה להעלות במשקל ויש לא מעט כאלה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:33 3.08.2019)

תודה רבה משה 🙂

Avatar
עידן (01:07 22.06.2019)

אחרי כמה שנים שסרבתי לחפש מתכון לטחינה כי האגו שלי אמר לי שכל ישראלי יודע להכין טחינה, ניסיתי את המתכון שלך ויצא מעולה!
תודה רבה על טחינה מדהימה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:22 22.06.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה עידן

Avatar
ענתי (14:54 16.06.2019)

מושלם .יצא מאוד טעים .תודה
ושאלה כללית בבקשה – מה עושים עם השמן שיש על הטחינה שפותחים את המכסה?
האם לערבב את הטחינה עם כץ עץ לפני שימוש ראשוני?תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:54 16.06.2019)

כן. חשוב לערבב את הטחינה לפני כל שימוש.

Avatar
מיכאל ב (09:52 6.06.2019)

שמתי קצת יותר שום ובמקום פטרוזיליה כוסברה (ענין של טעם) יצא טעם גן עדן. כל הכבוד. אגב השתמשתי בטחינה הר ברכה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:49 9.06.2019)

מעולה 🙂
תודה מיכאל

Avatar
אברהם (19:48 4.03.2019)

אפשר להקפיא???

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:57 4.03.2019)

לא מומלץ.

Avatar
יוגב (15:01 15.02.2019)

היי
חצי כוס פטרוזליה?
זה לא הרבה לכמות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:33 15.02.2019)

זאת לא כוס דחוסה אבל אפשר לוותר או להפחית מהכמות לפי הטעם.

Avatar
מירב (10:24 12.10.2018)

האם ניתן במקופ פטרוזיליה לשים כוסברה? ואם כן באיזה אופן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:09 12.10.2018)

אפשר פשוט לקצוץ עלי כוסברה בכמות שאוהבים ולהוסיף לטחינה.

Avatar
מיכל (10:17 28.04.2018)

אין לי לימון. אפשר להשתמש בחומץ? ואם כן, כמה לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:07 28.04.2018)

לא מומלץ.

Avatar
נהאד (19:29 21.03.2018)

אני משתמש בטחונה של אלחאל היא מושלמת וטעימה

Avatar
אהובה (13:41 28.01.2018)

האם הטחינה של בארכה טובה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:58 28.01.2018)

כן.

Avatar
דנה ממן (20:41 16.01.2018)

היי אפרת!

מאוהבת במתכונים שלך, כל פעם מפתיעה את בעלי עם משהו חדש 😊
הכנתי עכשיו את הלחמג׳ון, חזור לעדכן איך יצא.. רוצה להכין את הטחינה ליד.
את יודעת כמה זמן מחזיקה הטחינה במקרר?

תודה מראש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:51 16.01.2018)

היי דנה,
הטחינה יכולה להחזיק 5-6 ימים במקרר.
תהנו ובתאבון 🙂

Avatar
Chedva (11:12 17.11.2017)

יצא מושלםםם תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:18 17.11.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון

Avatar
רויטל (17:49 29.10.2017)

היי,
אם הטחינה יצאה טיפה חמוצה מדי מה אפשר לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:13 29.10.2017)

היי רויטל,
אם הטחינה חמוצה מלימון תוסיפי עוד מים, טחינה ומלח כדי לאזן את הטעמים.

Avatar
רויטל (21:34 4.11.2017)

תודה רבה!

Avatar
בנימין (14:39 18.08.2017)

בקופסא של אחינה גולמית יש יותר מהכמות פה.
בפעם הראשונה שאני פותח את הקופסא הטחינה יוצאת מעולה.
אך לאחר השימוש אני מכניס את הגולמית למקרר ובפעמים הבאו
הטעם פוחת.
האם לשמור בחוץ ולא במקרר?
או צריך לערבב לפני שימוש נוסף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:24 18.08.2017)

היי בינימין,
יש לשמור את הטחינה במקרר לאחר הפתיחה אבל לפני שמשתמשים חשוב לערבב היטב אחרת הטעמים אינם מאוזנים.

Avatar
mazal (05:35 25.07.2017)

היי האם יודעים באתר להכין טחינה גולמית משומשום מלא, מעדיפה אני לטחון את השומשום בעצמי, בבקשה אם תוכלו לענות במהרה תודה מראש מזל

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:23 25.07.2017)

היי מזל,
אין לי מתכון לטחינה גולמית משומשום מלא.

Avatar
חני (21:40 6.07.2017)

ערב טוב אפרת.
קודם-תודה על האתר המקסים. אין שבת שעוברת בלי מתכון שלך.
אם אני עושה קופסא של טחינה ולא כוס זה אומר שזו כמות כפולה ? אריזה של 400 מ"ל.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:32 6.07.2017)

היי חני,
400 מ"ל יוצא כמעט 2 כוסות טחינה לכן את יכולה להכפיל כמויות רק מים כדאי לשים בהדרגה ולפי המרקם הרצוי.
שבת שלום 🙂

Avatar
אינגה (13:41 2.06.2017)

יצא מעולה!!! תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:35 2.06.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה ושבת שלום

Avatar
קרינה (21:26 15.05.2017)

היי אפרת,
רוצה להכין את הטחינה הביתית ורציתי לישאול האם הטחינה נמכרת בקופסא מפלסטיק?
איך היא נראת שאדע?
תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:03 16.05.2017)

היי קרינה,
הטחינה ארוזה בקופסת פלסטיק. תרשמי בגוגל "טחינה גולמית" ותסתכלי על התמונות.
שימי לב שיש גם טחינה משומשום מלא שהיא יותר חזקה בטעם. בתור התחלה הייתי ממליצה לקנות טחינה רגילה (שלא רשום עליה משומשום מלא).
יום מקסים 🙂

Avatar
חיה (21:24 23.11.2016)

היי אפרת, כרגיל כיף "לדפדף" באתר. ניתן להחליף את המים בסודה ויוצא אורירי יותר. וכמובן כדאי להשתמש בטחינה גולמית משומשום מלא. אני משתמשת באל ארז- יוצא מעולה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:02 23.11.2016)

תודה חיה 🙂

Avatar
zipi (13:04 11.11.2016)

שכחתי לרגע איך מכינים טחינה ביתית ומיד נגשתי לאתרך כרגיל יצא מוצלח. תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:06 11.11.2016)

תודה ציפי, איזה כיף 🙂
שבת שלום!

Avatar
יעל (08:36 16.09.2016)

מתכון קל שיוצא מעולה!!!
עשיתי מטחינה גולמית משומשום מלא שידוע בערכו התזונתי הגבוה
ויצא מצוין! תודה רבה על המתכון ועל האתר המקסים שלך!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:56 16.09.2016)

תודה יעל! שמחה שאהבת 🙂

Avatar
שני (09:27 23.06.2016)

הי
אם אני שמה מיץ לימון, כמה לשים ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:51 23.06.2016)

היי שני,
שימי 2-4 כפות (ממליצה לטעום).
יום נפלא 🙂

Avatar
דנה (19:09 3.04.2016)

היי הטחינה מעולה!!! אם אשתמש במיץ לימון במקום בלימון טרי? זה ייפגע בטעם?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:25 3.04.2016)

היי דנה,
את יכולה, זה לא אמור לפגוע בטעם.
שבוע מעולה 🙂

Avatar
שלומי (07:44 26.02.2016)

איזה כייף של טחינה עד אוסטרליה המתכון שלך הגיע
כפרה עלייך תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:13 26.02.2016)

ואו איזה כיף לשמוע!
תודה שלומי ושבת שלום 🙂

Avatar
חן (16:54 13.02.2016)

טעים ברמות!!! תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:21 13.02.2016)

שמחה שאהבת 🙂

Avatar
דרור (11:37 8.12.2015)

יצא מעולה. תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:58 8.12.2015)

תודה דרור, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
ספיר (11:14 1.12.2015)

היי קודם כל אני צריכה לציין שהאתר מדהים והמתכונים שלך מעולים! רציתי לדעת כמה זמן ניתן להשאיר את הטחונה במקרר בקופסא סגורה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:21 1.12.2015)

תודה ספיר 🙂
הטחינה נשמרת במקרר כ-5 ימים.
יום מקסים

Avatar
עידן ושיר (17:59 7.05.2015)

הזמנו חברים לעל האש וכולנו ממש נהנו מהטחינה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:08 7.05.2015)

תודה עידן, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
אורית (22:18 1.03.2015)

מתכון מ-ע-ו-ל-ה!!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:18 2.03.2015)

תודה אורית 🙂

Avatar
ליאור (12:00 7.02.2015)

עשיתי, פשוט וטעים!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:11 7.02.2015)

מעולה! תודה ליאור 🙂

Avatar
שירי (21:33 14.10.2014)

טחינה מעולה, קיבלתי מבעלי הרבה מחמאות 🙂 תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:54 14.10.2014)

אני שמחה לשמוע שירי!

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.