התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
התחדשנו! אתר מתכונים ב-10 דקות בעיצוב חדש
שום דבר לא נמצא

מתכון לפלאפל אפוי עבודת יד. מכינים משקית חומוס קפואה שחוסכת את כל זמן השריית החומוס ובישולו. יוצא קריספי מבחוץ ולח ועסיסי מבפנים. שווה לנסות.

פלאפל ביתי

מצרכים:

2 כוסות גרגירי חומוס קפואים (ניתן להשתמש במקום בגרגירי חומוס מושרים לפחות 12 שעות קודם)

1/2 כוס פירורי לחם

כוס עלי פטרוזיליה

כוס עלי כוסברה

1 בצל

4 שיני שום

תיבול: כפית שטוחה מלח, 1/4 כפית פלפל, כפית שטוחה כמון

כפית אבקת סודה לשתיה

תרסיס שמן




אופן הכנה:

-שמים את כל החומרים, מלבד סודה לשתיה, במערבל מזון וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה.

-מניחים במקרר לחצי שעה לפחות.

-מוסיפים את הסודה לשתיה לתערובת ומערבבים היטב.

-יוצרים כדורים בעזרת הידיים ומניחים בתבנית משומנת. מרססים על הכדורים שמן.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 30 דקות.

*מומלץ להגיש עם טחינה.

הערות:

-במתכון זה רצוי לאפות ולא לטגן (לפלאפל יש נטייה להתפרק בשמן טיגון).

-אם משתמשים בגרגירי חומוס יבשים מושרים, מומלץ להוסיף 2-3 כפות טחינה גולמית.

 

ראו גם
קציצות עדשים
פשטידת ירק (עשבי תיבול)

תגובות

הוספת תגובה
Avatar
אריאלה (16:32 23.12.2019)

שלום. האם ניתן להכין במולטיקייק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:59 23.12.2019)

לא יודעת, לא ניסיתי.

Avatar
שרה (17:20 14.11.2019)

היי
תודה על המתכונים הנפלאים,
אם אני משתמשת בחומוס מושרה צריך לבשל אותו לפני, כמה זמן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:22 14.11.2019)

לא, אין צורך. מומלץ להוסיף 2-3 כפות טחינה גולמית.

Avatar
רות (15:59 16.09.2019)

מתי לשים את הסודה לשתיה?לאפשר להחליף באבקת אפיה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:05 16.09.2019)

לאחר שהתערובת היתה כחצי שעה במקרר.
רק אם אין לך סודה לשתיה שימי אבקת אפיה.

Avatar
איריס (05:13 29.07.2019)

היי המתכון נראה מעולה. האם אפשר להכין מראש, ולהקפיא לפני האפיה? או לחילופין להקפיא אחרי האפיה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:36 29.07.2019)

אפשר להקפיא לפני או אחרי האפיה.

Avatar
סוזאן (12:36 28.05.2019)

הי אפרת,
תודה על אתר מקסים ומלמד.
ניסיתי את הפלאפל האפוי (השתמשתי בחומוס שהושרה 24 שעות).
ביצעתי הכל לפי הרשום, אך הם יצאו דחוסים מאוד (אך עדיין טעימים במיוחד עם תוספת של רוטב צזיקי :-))
לפעם הבאה, יש לך המלצה מה לעשות כדי שהפלאפל יצא פחות דחוס?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:10 29.05.2019)

היי סוזאן,
הפלאפל האפוי אכן יוצא במרקם קצת דחוס. אבקת הסודה לשתיה אמורה לשפר את המרקם. הוספת כפית?
גם הוספה של בצל קטן יכולה להוסיף אוורירית (יש לטחון את הבצל יחד עם החומוס).

Avatar
דיני (16:56 20.05.2019)

הי…יש לי חומוס קפוא ומבושל אפשר להשתמש איתו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:44 20.05.2019)

כן.

Avatar
אנבל (14:49 14.05.2019)

חומוס קפוא זה חומוס מבושל. גם חומוס בשימורים הוא מבושל. עד כמה שידוע לי פלאפל עושים מחומוס לא מבושל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:07 14.05.2019)

חומוס קפוא זה חומוס מבושל חלקית.
חומוס בשימורים הוא חומוס מבושל לגמרי.
פלאפל רגיל מטוגן אכן עושים מחומוס לא מבושל. מצורף מתכון לפלאפל. הפלאפל הזה הוא אפוי ולכן משתמשים בחומוס מבושל.

Avatar
אוהד (12:14 7.05.2019)

היי, קודם כל חייב לציין שאת אלופה .. מתכונים מעולים!!
אפשר להכין את הכל במעבד היום, ולהכניס לאחר מכן למקרר ומחר בצהריים לאפות בתנור?
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:34 7.05.2019)

תודה אוהד 🙂
כן, אפשר. את הסודה לשתיה יש להוסיף מחר לפני האפיה.

Avatar
אולגה (19:42 11.04.2019)

היי, חייבת לציין שהאתר שלך נפלא! מתכונים מאוד ברורים וכייפים. עד המתכונים הזה יצא הכל מעולה. הכנתי את התערובת והיא יצאה מאוד מרה. השתמשתי החומוס שהוצא מהקפאה והופשר… אולי זאת הבעיה? אולי יש לך רעיון איך לתקן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:37 11.04.2019)

היי אולגה,
יכול להיות שאחד החומרים לא היה טוב. זה יכול להיות שום, עלים, כמון, אבקת סודה לשתיה.
טעמת את התערובת לפני שאפית אותה?
סורי אבל אין לי רעיון איך לתקן 😐

Avatar
Sarah Harrouch (04:40 24.02.2019)

היי אפשר ישתמש בקופסאות שימורים של חומוס? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:20 24.02.2019)

אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שמאחר וגרגירי החומוס משימורים הם מאוד רכים אז כדורי הפלאפל יכולים לצאת מעט לחים מבפנים.

Avatar
קרן (22:53 29.12.2018)

כמה שוקלת שקית חומוס קפואה?
אפשר להשתמש בגרגרי חומוס מושרים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:57 30.12.2018)

זה אמור להיות רשום על גבי האריזה. בדר"כ 800 גרם.
אפשר להשתמש בגרגירי חומוס יבשים שהושרו לפחות 12 שעות. מומלץ להוסיף לתערובת 2-3 כפות טחינה גולמית.

Avatar
or (16:17 14.11.2018)

היי, נראה מעולה.
לאפות על טורבו ? או רגיל 2 קוים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:36 14.11.2018)

קו עליון וקו תחתון.

Avatar
לינוי (16:43 17.09.2018)

פעם ראשונה יצא קשה מידי ובפעם השנייה כשהתנור לא חומם מראש זה ניהיה אחרי חצי שעה בול.
מתכון מעולה תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:06 17.09.2018)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
מיכל (15:52 22.08.2018)

חייבת לספר שהכנתי את המתכון ויצא ממש ממש טעים! מחליפה מהיום את המתכון שהשתמשתי בו עד עכשיו.. לגרסה בלי גלוטן אפשר להחליף את הקמח בפירורי קורנפלקס של חברת B&D ויוצא מעולה. תודה אפרת 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:14 22.08.2018)

תודה מיכל, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
דפנה (15:47 8.08.2018)

אין על המתכונים שלך רציתי לשאול אם חייבים פרורי לחם

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:43 8.08.2018)

תודה דפנה 🙂
רצוי להשתמש בפירורי לחם כי הם סופחים את הנוזלים.
אם אין לך פירורי לחם, אני מניחה שזה יעבוד גם עם קוואקר.

Avatar
לירון (09:49 7.08.2018)

יצא לי טעם מאוד מאוד מתכתי וזרקתי הכל. יש אפשרות להוריד לגמרי את הסודה לשתייה?
תודהה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:36 7.08.2018)

באמת? ממש מוזר. אולי הסודה לשתיה מקולקלת.
השתמשת במקרה בחומוס מקופסת שימורים?

Avatar
רחלי (12:10 22.07.2018)

אם השרתי בטעות את גרגירי החומוס
מה אעשה אזרוק את כל החומוס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:45 22.07.2018)

אלה גרגירי חומוס יבשים? אם כן, אין בעיה.

Avatar
הדר (20:54 19.07.2018)

שלום
המתכונים שלך מקסימים
אפשר קמח מצה במקום פרורי לחם
תודה
הדר

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:56 19.07.2018)

היי הדר,
אני חושבת שאפשר. לדעתי כדאי להתחיל מכמות של רבע כוס קמח מצה ולהוסיף יותר רק לפי הצורך.

Avatar
לימור (00:54 4.07.2018)

הי אפרת,
נדמה לי שבתגובות גם למי שמשתמש החומוס קפוא אמרת להוסיף כף טחינה (או יותר לא בטוחה).
במתכון כתבת להוסיף רק לחומוס מושרה.
תוכלי לעשות לי סדר, אם אני מכינה עם גרגירי חומוס קפואים, האם להוסיף טחינה, במעדה וכן, כמה?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:06 4.07.2018)

היי לימור,
אם התערובת יוצאת קצת יבשה לאחר שטחנת אותה אז כדאי להוסיף כף טחינה.
יום מקסים 🙂

Avatar
קרן (11:46 22.04.2018)

היי צריך לבשל במים את גרגירי החומוס הקפואים לפני ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:26 22.04.2018)

לא, אין צורך.

Avatar
מורי (23:12 18.04.2018)

הכנתי, יצא סוף!
יצאו 20 פלאפלונים טעימים, פעם הבאה, מנה כפולה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:21 19.04.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂

Avatar
אוריטל (13:48 19.02.2018)

האם אבקת אפייה היא כמו אבקת סודה לשתייה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:20 19.02.2018)

לא ממש אבל אם אין לך סודה לשתיה אני מניחה שזה יעבוד גם עם אבקת אפיה.

Avatar
יעל (08:36 15.02.2018)

ביטלתי את החומוס וניסיתי לעשות כדורים אפויים עם קמח חומוס יצא יבש מבחוץ ורך בפנים. האם כך צריך להיות? אילו חומרים צריכים להוסיף לתערובת לאפיה ולטעון עם חומוס מבושל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:02 15.02.2018)

הי ייעל,
הכוונה שהשתמשת בקמח חומוס בלבד בלי גרגירי חומוס?
מה בדיוק שמת בתערובת?

Avatar
תירנית (20:36 7.12.2017)

ערב טוב
כל החומרים נימצאים אצלי כרגע במיקסר, אך בנקודה מסויימת כבר לא ניטחן והעיסה עדיין לא מוכנה. לא צריך נוזל כלשהוא כדי לקבל עיסה? זה יבש מידי. אציין כי היפשרתי גרגירי החומוס כי היו שם יותר מידי מים.
תודה רבה ולילה טוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:14 7.12.2017)

היי,
ניסית להוסיף כמה כפות טחינה גולמית?

Avatar
תירנית (09:27 8.12.2017)

בוקר טוב
אז כן, הוספתי כף טחינה גולמית וממש טיפטיפונת מים והמיקסר חזר להיסתובב שלא על ריק. הכנתי הכדורים והיכנסתי לפריזר עד יום שלישי כי יש לי אורחים, כך שאאפה אותם באותו יום
תודה רבה רבה לך ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:33 8.12.2017)

מצוין, שבת שלום 🙂

Avatar
תירנית (18:01 6.12.2017)

שלום וברכה
אחרי שהפלאפל אפויים ומוכנים והיתקררו, כדי שלא יתייבשו, אפשר יהיה לחממם בשמן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:58 6.12.2017)

היי, אפשר לחמם על ידי טיגון בשמן.

Avatar
הדר (10:49 4.12.2017)

היי 🙂
הייתי רוצה מתכון של פלאפל מטוגן, לא אפוי. הכנתי את הגרסה הזו האפויה-בעלי לא אהב 🙁
יש לך מתכון מוצלח לפלאפל מטוגן?
אשמח לקבל

תודה !

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:28 4.12.2017)

היי הדר,
אין לי כרגע מתכון אבל אשתדל להעלות בקרוב.
יום מקסים 🙂

Avatar
טליה (12:21 9.10.2017)

אפרת שלום,
הכנתי את הפלאפל על פי ההוראות במתכון. משום מה החלק התחתון השחים יפה אבל החלק העליון כמעט ולא השחים ויצא די יבש למרות שריססתי בספריי שמן זית. בכלל הכדורים לא נראים יפה כמו בתמונה.
מה יכולה להיות הסיבה?
תודה מראש על התשובה.
חג שמח
טליה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:28 9.10.2017)

היי טליה,
התנור היה מכוון על חום עליון וחום תחתון?

Avatar
הדר (20:34 27.09.2017)

שלום אפרת,
האם שימוש בגרגירי חומוס מקופסת שימורים לא מצריך השרייה?

תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:34 27.09.2017)

לא, אין צורך בהשרייה אבל צריך לקחת בחשבון שמאחר וגרגירי החומוס משימורים הם מאוד רכים אז כדורי הפלאפל יכולים לצאת מעט לחים מבפנים.

Avatar
כרמית (08:40 9.11.2017)

אז אפשר להוסיף משהו לכדורים כדי שיהיו יותר קשים? אולי קמח??
אגב אפרת, המתכונים שלך נהדרים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:42 9.11.2017)

היי כרמית,
אם יש לך קמח חומוס אפשר להוסיף. אני גם חושבת שפירורי לחם יעשו את העבודה.
תודה ויום מקסים 🙂

Avatar
ליאן (21:42 19.08.2017)

שלום לכולם, עברתי על כל אלה ששואלים שאלות, בסך הכל מתכון יותר מפשוט במילים אחרות מתכון שלא צריך אפילו לתת מחשבה עליו ואפשר לאלתר לבד, כולו פלאפל ושואלים כל כך הרבה שאלות מפגרות. כשקראתי חלק מהם התפוצצתי מצחוק. קצת שכל ובינה לחשוב מה אפשר לשים במקום משהו שלא נראה לכם. אני חושבת שהרוב כאן לא נמצא במטבח רק שבוע. מתנצלת על ההערה. שבוע טוב.

Avatar
ענת (14:30 30.07.2017)

הכנסתי את הסודה לשתייה בטעות מההתחלה. זה קריטי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:58 30.07.2017)

לא נורא

Avatar
אלונה (22:47 6.06.2017)

היי,
האם צריך לקלף את הקליפה של החומוס או לא?!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:04 7.06.2017)

לא, אין צורך.

Avatar
מורן (13:43 11.05.2017)

היי, האם ניתן להחליף את הפירורי לחם בקוואקר?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:58 11.05.2017)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.

Avatar
דנה (10:11 30.04.2017)

האם ניתן לטחון בבלנדר ידני

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:40 30.04.2017)

אני חושבת שכן.

Avatar
יערה (21:02 25.04.2017)

לכמה כדורים המתכון מספיק? רוצה להכין בגן עם הילדים…

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:06 25.04.2017)

כ-25 כדורים.

Avatar
דנית (02:48 18.04.2017)

מה הסיכוי שיש איזו אלטרנטיבה לטחינה? אני רוצה להכין עבור הבת שלי, שאלרגית לשומשום. אנחנו גרים בארה״ב ולא ניתן להשיג גרגירי חומוס קפואים, כך שאצטרך להשרות גרגירים יבשים.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:23 18.04.2017)

היי דנית,
את יכולה לוותר על הטחינה. מומלץ לשים את התערובת להתייצבות במקרר כשעה לפחות. אם במקרה התערובת מתפרקת כשאת יוצרת כדורים, תוסיפי כמה כפות מים.

Avatar
טלי (16:58 13.04.2017)

אפשר לשים במקום פירורי לחם קמח מצה? רוצה להכין כשלפ…

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:13 13.04.2017)

היי טלי,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.
נראה לי ששליש כוס יספיק.

Avatar
רבקה (15:52 26.07.2017)

ה9לאפל יצא יבש מפנים מדוע?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:26 26.07.2017)

היי רבקה,
הכנת עם חומוס יבש או חומוס משקית קפואה? כי מבפנים דווקא אמור לצאת לח ועסיסי.

Avatar
רוי (07:24 9.10.2017)

על קמח חומוס שמעת?

Avatar
שרון (14:37 21.03.2017)

היי , המתכון נראה מעולה. 2 שאלות , 1. האם אפשר במקום פירורי לחם , לשים חצי או רבע פיתה מחיטה מלאה מושרת במים וסחוטה ?
2. האם חייבים את אבקת הסודה ? או שאפשר גם לשפוך סודה מבקבוק סודה. (מים מוגזים) ואם כן , אז כמה ?
מבטיחה לנסות ולחזור להגיד איך יצא. אתר מקסים.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:00 21.03.2017)

היי שרון,
1. חייבת לציין שלא יצא לי להשתמש בפיתה במקום פירורי לחם. בלחם כן. ההגיון אומר שכן אבל מאחר ולא ניסיתי אין לי מושג לגבי התוצאה. אם את מחליטה לנסות שימי חצי פיתה.
2. אבקת סודה מעניקה אווריריות. מים מוגזים פחות מתאימים במקרה הזה.
ערב נעים 🙂

Avatar
תמי (16:41 13.02.2017)

היי אפרת, אסור לי גלוטן אז אפשר בלי פירורי לחם?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:39 13.02.2017)

אני חושבת שכן. אם במקרה התערובת לא יציבה אפשר לשים קמח חומוס במקום פירורי לחם.

Avatar
רונה (09:15 28.12.2016)

שלום, מעוניינת להכין את כדורי הפלאפל למסיבת יום הולדת.
האם ניתן להקפיא אותם לאחר האפייה ולחמם לפני הגשה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:40 28.12.2016)

היי רונה,
לא ניסיתי להקפיא אבל אני מניחה שאפשר.
יום נפלא 🙂

Avatar
תמר (18:09 13.12.2016)

הי אפרת 🙂
מה אפשר לשים במקום פרורי לחם? מלבד קוואקר.
משהו משלושת הבאים יכול לתפוס? קמח חומוס, קמח שקדים, קמח תפוח אדמה

תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:32 13.12.2016)

היי תמר,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שקמח חומוס יהיה הכי מתאים ומומלץ להוסיף אותו בסוף ורק לפי הצורך.

Avatar
לינה (10:36 25.11.2016)

היי
אפשר להשתמש בקופסאות שימורים של חומוס?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:08 25.11.2016)

היי לינה,
אפשר אבל המרקם יוצא פחות מוצלח כי הגרגירים מהשימורים רכים מאוד ואז גם הפלאפל יוצא רך מבפנים.

Avatar
חלי (20:58 21.10.2016)

שבת שלום ומועדים לשמחה
אפרת יש לך מתכונים מצויינים ומוצלחים.
אני רוצה להכין עם גרגירי חומוס, את יודעת כמה גרם של גרגירים אני צריכה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:50 21.10.2016)

תודה חלי 🙂
כוס גרגירי חומוס (כ-200 גרם) אמורים להפוך ל-2 כוסות לאחר השרייה של לילה. אפשר גם להשרות כמות גדולה יותר ולהשתמש רק ב-2 כוסות ואת יתר הכמות אפשר לשים בשקית ולהקפיא (זה יחסוך את ההשרייה לפעם הבאה).
שבת שלום

Avatar
ניצן (16:14 19.10.2016)

הי, קודם כל תודה על המתכונים המדהימים:)
האם ניתן להקפיא לאחר ההכנה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:26 19.10.2016)

היי ניצן,
לא ניסיתי להקפיא אבל אני חושבת שאפשר. אני רק חוששת שאחרי הפשרה וחימום חוזר הם מעט יתייבשו (כי גם ככה הם אפויים ולא מטוגנים).

Avatar
ניצן (13:40 22.10.2016)

בסוף לא היה צורך להקפיא, הכל נטרף:) והרגיש גם הרבה יותר בריא מפלאפל מטוגן.. תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:42 22.10.2016)

מעולה! איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
תמי (18:45 18.10.2016)

אפרת היקרה,
האם יש תחליף לפירורי הלחם? תפוח אדמה, שיבולת שועל, או משהו קצת יותר מותאם מבחינת טעמים…
האם אפשר להוסיף טחינה גם לגרגירי חומוס קפואים? ואם כן, כמה?
תודה רבה,
תמי

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:41 18.10.2016)

היי תמי,
לדעתי אפשר לשים שיבולת שועל דקה (קוואקר) באותה כמות.
אפשר להוסיף 1-2 כפות טחינה גולמית לתערובת.
ערב נעים 🙂

Avatar
תמי (21:36 18.10.2016)

תודה רבה ⭐️⭐️⭐️⭐️

Avatar
לירן (20:04 16.09.2016)

מישהו נסה לעשות את זה במולטיקייק? אם כן מתי צריך להוציא את הכדורים

Avatar
כרמית (10:14 23.03.2017)

הכנתי אתמול במולטיקייק יצא פצצה.
הוצאתי כשראיתי שהם השחימו.
הילדים טרפו הכל.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:40 23.03.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה כרמית ויום מקסים

Avatar
שיר (05:00 26.07.2016)

היי, נראה מעולה!
אפשר לטגן?אני רוצה חלק לאפות וחלק לטגן אם אפשר אשמח להסבר איך לעשות את זה 🙂
האם אפשר להוסיף טחינה מלאה וכמה ואם זה מורגש בטעם?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:35 26.07.2016)

היי שיר,
לא מומלץ לטגן מאחר והכדורים מתפרקים במהלך הטיגון (בהמשך אפרסם מתכון נוסף לפלאפל מטוגן).
אני חושבת שאפשר לשים טחינה מלאה. אם לא תשימי הרבה אני מניחה שזה לא יהיה מאוד מורגש. בסביבות 2 כפות.
בהצלחה 😉

Avatar
שיר (09:47 26.07.2016)

👍תודה

Avatar
סיגל (18:10 11.05.2016)

מה אפשר לשים במקום פירורי לחם?. הדבר היחידי שיש לי זה קמח. האם אפשר או עדיף פשוט בלי כלום? תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:41 11.05.2016)

היי סיגל,
את יכולה לשים פרוסת לחם (בלי החלק הקשה) אותה את טוחנת יחד עם כל המרכיבים.

Avatar
יואב (20:35 5.04.2016)

שלום.
רציתי לשאול רק כמה זמן לשים בתנור??

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:20 5.04.2016)

היי יואב,
מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך כ-30 דקות.

Avatar
יעל (19:53 1.04.2016)

מתכון טעים וברור. החלפתי את הכוסברה במעט נענע טריה – יצא ממש טעים.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:22 1.04.2016)

שמחה לשמוע יעל 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום

Avatar
אביבה (20:52 28.03.2016)

וואי ממש תודה על התגובה! ובכלל אתר פשוט סוף הדרך! שאלה אחרונה: אם עושים את התערובת מהלילה, באיזה שלב שמים את הסודה לשתיה? אפשרי גם מח

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:58 28.03.2016)

עדיף להוסיף את הסודה לשתיה למחרת ולערבב היטב עם התערובת.

Avatar
אביבה (16:55 28.03.2016)

היי, האם ניתן להכין בלילה את התערובת ולהכניס לתנור יום למחרת? או שזה מאבד מהפריכות שלו? כשאומרים כוס פטרוזיליה , האם הכוונה לכוס דחוסה? ורק עלים? ושאלה אחרונה: האם קופסאת שימוריםמאחת מספיקה למתכון הזה??? תודה מראש!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:36 28.03.2016)

היי אביבה,
ניתן להכין את התערובת יום לפני, לעטוף את הקערה בניילון נצמד ולשמור במקרר.
כוס פטרוזיליה הכוונה לכוס מלאה (לא דחוסה) רק של העלים.
בקופסת שימורים רגילה (משקל נקי 550 גרם) יש כוס + 3/4 גרגירי חומוס, כמעט 2 כוסות. נראה לי בסדר.
בהצלחה 😉

Avatar
אופיר (16:45 6.03.2016)

אהלן, מה ניתן לעשות אם אין לי ספריי שמן?:(

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:03 6.03.2016)

היי אופיר,
אפשר להבריש (או למרוח) את הכדורים בשמן רגיל.

Avatar
..... (18:35 2.02.2016)

האם אפשר להשתמש בחומוס שכבר מבושל?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:16 2.02.2016)

כן, אפשר. התערובת פשוט תהיה רכה יותר.

Avatar
לירון (12:03 2.02.2016)

היי 🙂
כמה שאלות:
מה התהליך עם אני אשתמש עם חומוס מקופסת שימורים?
(להשרות? להוסיף טחינה?)
יש לי מערבל ידני המקל הארוך הזה הוא יעשה את העבודה?! (לא השתמשתי בו אף פעם)
ואפשר להקפיא חלק מהתערובת לפעם אחרת?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:14 2.02.2016)

היי לירון,
אם משתמשים בחומוס משימורים מספיק לסנן מנוזלים. מאחר וגרגירי החומוס בשימורים מבושלים לגמרי (יותר מאלה בשקית קפואה) התערובת תהיה מאוד רכה ואני לא חושבת שיש צורך להוסיף טחינה.
אני מניחה שמוט בלנדר ידני יעשה את העבודה.
אין בעיה לשמור את התערובת בשקית אטומה ולהקפיא לפעם אחרת.
בהצלחה 😉

Avatar
ליאור בן חמו (12:36 25.01.2016)

ואם יש לי את המכשיר הידני לצורה של הפלאפל אפשר להשתמש במקצת להכין ביד?

Avatar
ליאור בן חמו (12:35 25.01.2016)

את הפירורי לחם מכניסים בתוך התערובת?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:18 25.01.2016)

היי ליאור,
את פירורי הלחם מוסיפים לתערובת ואין בעיה להשתמש במכשיר ליצירת כדורים.
בהצלחה 😉

Avatar
לירון דוברב (18:08 19.01.2016)

עוד דקה מכניסה לתנור, התערובת מושלמת! תודה רבה על המתכון!!! אעדכן איך ייצא (בטוחה שיהיה טעים) תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:02 19.01.2016)

מעולה 🙂

Avatar
איבון זוארץ (03:56 14.01.2016)

שלום וברכה המתכון יצא מעולה. ובכלל כל המתכונים פשוט מוצלחים. אני מאוד נהנת..המון תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:57 14.01.2016)

תודה איבון! שמחה לשמוע 🙂
יום נפלא

Avatar
אירית (08:43 17.11.2015)

היי,

במידה ואני בוחרת להכין את המתכון במולטיקייק ולא בתנור כמו זמן אפיה צריך?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:11 17.11.2015)

היי אירית,
לא ניסיתי. אני מניחה שבסביבות 7 דקות, אולי קצת יותר אם רוצים שהמעטפת תצא פריכה.
בהצלחה ויום נפלא 🙂

Avatar
ליאת (19:20 16.11.2015)

יצא גרוע ברמות! השרתי את החומוס ללילה וחצי עקבתי אחרי ההוראות הוספתי שמן זית וטחינה גולמית כי זה היה ככ יבש. יצא גרוע. מבאס מאוד

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:30 17.11.2015)

היי ליאת,
כנאה שהשתמשת בכמות גדולה מידי של חומוס אם התערובת הייתה כל כך יבשה כמו שאת מתארת. במרקה כזה צריך להוסיף טחינה גולמית עד שהתערובת נעשת אחידה ומעט לחה.

Avatar
גל (10:25 21.10.2015)

היי 🙂 כמה כדורים מתקבלים מהמנה הזו? רוצה להכין לשבת ל-8 מבוגרים ו-2 ילדים. תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:32 21.10.2015)

היי גל,
25-30 כדורים.
יום נעים 🙂

Avatar
טלי (20:43 20.10.2015)

היי אפשר מחומוס שימורים? וכמה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:48 20.10.2015)

היי טלי,
אפשר. 2 כוסות גרגירי חומוס (בלי הנוזלים).

Avatar
יעלה (13:00 31.08.2015)

הי,, כמה שאלות: כמה כדורים בערך יוצאים? אנחנו זוג…
השרתי חומוס יבש, צריך לבשל אותו קודם ואז לטחון או מיד אחרי ההשריה לטחון?
תודה רבה! אין כמו האתר שלך!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:09 31.08.2015)

היי יעלה,
אמורים לצאת 25-30 כדורים. אפשר להקפיא חלק מהתערובת.
אין צורך לבשל את החומוס פשוט לסנן מהמים ולטחון.
ממליצה להוסיף 2-3 כפות טחינה לתערובת.
בהצלחה ויום נפלא!

Avatar
רות (18:36 4.08.2015)

חובה לחתוך את הבצל לפני ההכנסה לבלנדר?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:49 4.08.2015)

היי רות,
מומלץ לחתוך לפחות ל-4.

Avatar
שירה (20:41 29.07.2015)

שלום! נראה בריא ופשוט.
1. אני צריכה כמות לכ30 איש. לעשות כמות משולשת?
2. אם אין לי פרורי לחם ואפורר לחם דק דק זה יתן אותו אפקט?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:59 29.07.2015)

היי שירה,
יכול להיות שכמות כפולה תספיק לך, זה גם תלוי בגודל הכדורים שתעשי. אולי כדאי שתתחילי בכמות כפולה ואם יהיה חסר, תכיני כמות נוספת.
לגבי פירורים של לחם טרי, לא ניסיתי אז לצערי אני לא בטוחה איך זה ייצא.

Avatar
שרית (01:08 28.07.2015)

אין לי תרסיס מרחתי מעל עם שמן רגיל בעזרת מברשת
בגדול אחלה מתכון תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:13 28.07.2015)

אני בדר"כ משתמשת בתרסיס אבל לא אמורה להיות בעיה גם אם מורחים בעזרת מברשת.
טוב העיקר שלמרות הכל יצא טעים 🙂

Avatar
שרית (22:08 27.07.2015)

היי, נייר האפייה נשאר לבן, יכול להיות שקשור לסוג הנייר..
ודבר נוסף לא ממש יצא לי קריספי מבחוץ כמו בתמונה (מבפנים טעים) ועשיתי על פי המתכון
תודה על העזרה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:12 27.07.2015)

הקריספיות מבחוץ היא בגלל השמן. שימנת את כדורי הפלאפל? אם כן, בעזרת תרסיס שמן או שמן רגיל?

Avatar
שרית (21:26 27.07.2015)

אגב לא שמתי פטרוזיליה וכוסברה (לא אוהבת) השתמשתי בתבנית אמייל עם נייר אפייה משומן

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:38 27.07.2015)

יכול להיות שזה קשור בסוג נייר האפיה. כבר קרה לי שהשתמשתי בנייר אפיה שגרם לקציצות שאפיתי להשחים בחלק התחתון וברגע שהחלפתי לסוג אחר, הבעיה נעלמה.
לאחר האפיה- נייר האפיה השחים גם הוא או שנשאר לבן?

Avatar
שרית (17:31 27.07.2015)

ניסיתי להכין יצא לי בתחתית של הפלאפל מעט שרוף מנסה להבין מה לא עשיתי טוב
(אפיתי 30 דקות) מלמעלה יצאו מעט סדקים

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:37 27.07.2015)

היי שרית,
לגבי הסדקים זו תופעה נורמלית.
לגבי החלק התחתון שמעט נשרף, באיזה תבנית השתמשת? האם שימנת את התבנית לפני?

Avatar
שרית (14:23 26.07.2015)

היי,

בישלתי גרגירי חומוס (היו קפואים) האם ניתן להשתמש בהם וגם ייצא טוב?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:06 26.07.2015)

כן שרית, אפשר.

Avatar
שרית (00:21 17.07.2015)

היי,
האם בלי סודה לשתייה גם יצא לי בסדר? תודה על המענה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:01 17.07.2015)

היי שרית,
רצוי לא לוותר אבל אם אין לך תשימי במקום חצי כפית אבקת אפיה.

Avatar
שרית (14:52 16.07.2015)

היי,

אם אני משתמשת בגרגירי חומוס (קפואים) צריך להשרות?
ושאלה נוספת אם משתמשים בגרגירי חומוס (שימורים) האם צריך להשרות

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:58 16.07.2015)

היי שרית,
בשני המקרים (קופאים או שימורים) אין צורך להשרות.
אם את משתמשת בגרגירי חומוס קפואים מומלץ לשים בתוך קערה של מים חמים במשך כמה דקות, כדי שהגרגירים מעט יפשירו ואז לסנן.
בהצלחה 🙂

Avatar
נאוה (23:07 5.06.2015)

תודה רבה 🙂

Avatar
נאוה (09:46 4.06.2015)

צריכה להכין לפחות חמישים כדורים, 12 איש. האם הכמויות יספיקו או שעליי להגדיל? תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:55 4.06.2015)

היי נאוה,
לדעתי כדאי שתכפילי כמויות, ליתר ביטחון 🙂
את השאריות את יכולה לשמור בשקית אטומה ולהקפיא.
יום נעים 🙂

Avatar
לירז (12:26 11.03.2015)

הי,
האם זרעי כוסברה מתאימים למתכון?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:47 11.03.2015)

הי לירז,
כן, אפשר להוסיף עד חצי כפית זרעי כוסברה טחונים.

Avatar
לירז (16:28 3.03.2015)

דרך אגב, הכנתי את פשטידת הפטריות בצל ואת עוגת הקפה (בפעם המיליון), יצא מושלם!!!
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:35 3.03.2015)

מעולה! שמחה לשמוע 🙂

Avatar
לירז (11:05 3.03.2015)

בוקר טוב!
לאור תגובתה של איילת, האם כדאי להוסיף טחינה בכל זאת?
זה משנה משהו מבחינת מרקם/טעם?
תודה וחג פורים שמח (:

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:10 3.03.2015)

הי לירז,
אם את אוהבת טחינה לדעתי כדאי גם מבחינת טעם, מרקם ובריאות 😉
פורים שמח!

Avatar
איילת (18:48 14.02.2015)

הוספתי טחינה גולמית בכל מקרה.
טעים!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:41 14.02.2015)

מצוין!
תודה איילת ושבוע טוב 🙂

Avatar
הדס (19:10 4.01.2015)

הי,
האם אפשר גם בלי בצל?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:15 4.01.2015)

הי הדס,
אפשר להכין גם בלי בצל.
את יכולה לשים במקום 1-2 שיני שום אם את אוהבת.

Avatar
אורית (15:27 5.12.2014)

וואוו מתכון מעולה, יצא מצויין

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:19 5.12.2014)

תודה אורית! שבת שלום 🙂

Avatar
יידה קרמר (07:12 1.11.2014)

ותודה על האתר המוצלך שלך :*)

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (08:37 1.11.2014)

בשמחה יידה 🙂

Avatar
יידה קרמר (07:10 1.11.2014)

תודה על התשובה המהירה.ושבת שלום 🙂

Avatar
ieda (17:44 31.10.2014)

תודה ושבת שלום !!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:49 31.10.2014)

היי,
בגלל שטוחנים אותם במערבל מזון אין בעיה לשים אותם כשהם עוד קפואים.
שבת שלום 🙂

Avatar
ieda (17:43 31.10.2014)

צריך לשים את גרגירי החומוס קפואים ישר מהמקפיא.

Avatar
הדר (09:28 29.09.2014)

הי, אפשר להחליף את פירורי הלחם בקוואקר? או משהו אחר קצת יותר בריא? (אם אפשר – בלי להתפשר על הטעם…). תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:33 29.09.2014)

הי הדר,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להחליף בקוואקר ושזה ייצא טעים 😉
אגב כדי להפוך את זה ליותר בריא אפשר גם להשתמש בפירורי לחם מחיטה מלאה.
יום נפלא!

Avatar
מורן (11:07 19.09.2014)

הי 🙂 אפשר להשתמש הקמח חומוס? אם כן, מהי הכמות?

תודה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:33 19.09.2014)

הי מורן,
לא מומלץ להשתמש בקמח חומוס במקום הגרגירים כי זה ישנה לגמרי את המרקם של הכדורים.
שבת שלום 🙂

Avatar
אורנה (15:11 14.08.2014)

וואוו, יצא טעיםםם.

הכנתי עם חומוס מושרה, בתוספת כף טחינה גולמית.
סוף סוף מתכון לפלאפל שהוא גם טעים וגם בריא יחסית לגרסה המטוגנת.

שאפו!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:14 14.08.2014)

אני שמחה לשמוע 😉

Avatar
אורנה (11:03 14.08.2014)

בוקר טוב.
אין לי כרגע תרסיס שמן.
האם אפשר למרוח מעל שמן בעזרת מברשת?
בתמונה הכדורים שטוחים.
האם צריך ליצור כדור ולשטח מעט לפני האפיה?
תודה יום קסום

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:16 14.08.2014)

הי אורנה,
אפשר בהחלט למרוח את הכדורים בשמן בעזרת מברשת. מומלץ גם לשמן את התבנית/נייר האפיה.
אין צורך לשטח את הכדורים לפני האפיה (זה נראה כך בתמונה מאחר והם השתטחו מעט במהלך האפיה).
סופשבוע רגוע ונפלא 🙂

Avatar
שירל (12:12 14.07.2014)

היי , במה אפשר להחליף את הסודה לשתייה ??

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:23 14.07.2014)

היי שירל,
שימי במקום חצי כפית אבקת אפיה.

Avatar
אסתר (12:32 29.05.2014)

קודם תודה על המתכונים המעולים והמועילים =)

האם ניתן להכין את הבלילה יום קודם ולאפות למחרת?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:44 29.05.2014)

בשמחה רבה!
כן אפשר להכין את תערובת יום קודם, אפילו מומלץ 😉

Avatar
טניה (15:14 24.04.2014)

תודה…טעים מאוד…ילדים אהבו וביקשו עוד!!!!.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (15:18 24.04.2014)

בשמחה טניה, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
נוניש (11:14 13.04.2014)

אני משתמשת בחומוס שהשריתי בעצמי. האם צריך לבשל אותו קודם?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:31 13.04.2014)

לא, תטחני כמו שזה. אם התערובת יוצאת מעט יבשה, תוסיפי כף טחינה גולמית.

Avatar
נטלי (13:11 20.03.2014)

אפשר להשתמש בחומוס משימורים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:14 20.03.2014)

כן, אפשר אבל קחי בחשבון שהפלאפל ייצא יותר רך ו"רטוב" מבפנים.

Avatar
מרווה (18:01 23.02.2014)

שלום,

האם אין צורך לבשל את גרגרי החומוס במים לריכוך לפני שטוחנים אותם?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:05 23.02.2014)

הי מרווה, אין צורך לבשל לפני שטוחנים.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.