שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

מס’ מנות: כ-25 כדורים

סוג: פרווה

מצרכים:

2 כוסות גרגירי חומוס קפואים (ניתן להשתמש במקום בגרגירי חומוס מושרים לפחות 12 שעות קודם)

1/2 כוס פירורי לחם

כוס עלי פטרוזיליה

כוס עלי כוסברה

1 בצל

4 שיני שום

תיבול: כפית שטוחה מלח, 1/4 כפית פלפל, כפית שטוחה כמון

כפית אבקת סודה לשתיה

תרסיס שמן




אופן הכנה:

-שמים את כל החומרים, מלבד סודה לשתיה, במערבל מזון וטוחנים עד לקבלת עיסה אחידה.

-מניחים במקרר לחצי שעה לפחות.

-מוסיפים את הסודה לשתיה לתערובת ומערבבים היטב.

-יוצרים כדורים בעזרת הידיים ומניחים בתבנית משומנת. מרססים על הכדורים שמן.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 30 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

*מומלץ להגיש עם טחינה.

הערות:

-במתכון זה רצוי לאפות ולא לטגן (לפלאפל יש נטייה להתפרק בשמן טיגון).

-אם משתמשים בגרגירי חומוס יבשים מושרים, מומלץ להוסיף 2-3 כפות טחינה גולמית.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
קציצות עדשיםקציצות עדשים
פשטידת ירק (עשבי תיבול) פשטידת ירק (עשבי תיבול)
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
מיכל (06:18 13.11.2024)

וואו יוצא מושלם!!! (הכנתי עם חומוס יבש וטחינה כפי שהצעת).
הדבר היחידי- לקח לי הרבה זמן עד שהתערובת נהייתה אחידה – הייתי צריכה לחלק כל פעם את התערובת ולטחון במעבד כל חלק כמה פעמים. זה נראה לך בגלל שהנפח של המעבד מזון לא מספיק גדול/ שהמעבד לא חזק מספיק? או שגם לך זה ככה? חוצמזה באמת יוצא מעולה! תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:33 13.11.2024)

היי מיכל,
כן, זה יכול להיות קשור לנפח המעבד או לעוצמה שלו.
בכל מקרה שמחה שיצא טעים🙂
תודה שחזרת לשתף!

avatar
יוכבד (16:25 16.09.2024)

תודה רבה על המתכון. מתכננת להכין מחר. יש לי כמה שאלות:
1. אם אני משתמשת בגרגירי חומוס מושרים – אני מודדת נפח של 2 כוסות אחרי ההשריה או לפני ההשריה?
2. השריתי את גרגירי החומוס כבר 20 שעות ובסוף אני מתכננת להכין את הפלאפל רק מחר (כי חסר לי חומרים), מה לעשות עם החומוס? להמשיך להשרות? להוציא מהמים ולשמור במקרר?
2.יש לי עלי פטרוזיליה וכוסברה שקצצתי טרי ושמרתי בהקפאה, אמור להיות בסדר, נכון? ואת יודעת כמה צריך למדוד כשזה טחון כך שיהיה שווה לכוס עלים לא טחונים?
תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:11 17.09.2024)

1. אחרי ההשרייה
2. אפשר להמשיך להשרות או לסנן ולשמור במקרר, לא משנה.
3. זה לא חייב להיות מדויק. בערך חצי כוס מכל סוג.

avatar
אריה (14:37 28.08.2024)

שלום ציפורה, אתמול הכנתי בפעם הראשונה, עם חומוס מושרה. יצא טעים מאוד, אבל הייתה לי בעיה עם הכנת הכדורים, נראה לי שהעיסה הייתה קצת נוזלית והקשתה עלי להכין את קציצות הפלאפל ולכן יצאו לא כול כך עגולות ויפות. הטעם מצויין.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:32 28.08.2024)

להבא אפשר להוסיף פירורי לחם.
הכי חשוב שיצא טעים🙂

avatar
ציפורה (15:59 8.07.2024)

היי,
הכנתי את המתכון אבל לצערי הסודה לשתיה פשוט הרסה את כל הטעם
הקציצות יצאו מרות מאד
זרקתי הכל לפח אחרי הרבה זמן עבודה…
פעם ראשונה שמתפשל לי מתכון שלך…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:01 8.07.2024)

היי ציפורה,
כנראה שיש בעיה עם הסודה לשתיה כי לא אמורים להרגיש אותה בכלל.

avatar
מיכל (13:14 1.05.2024)

האם אפשר להשתמש בחומוס מקופסאת שימורים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:00 1.05.2024)

בגדול אפשר באותה כמות אבל פחות מומלץ כי מאחר וגרגירי החומוס משימורים הם מאוד רכים אז כדורי הפלאפל יכולים לצאת מעט לחים מבפנים.

avatar
לילך (18:10 30.04.2024)

אפרת שלום,
אני מאד אוהבת את המתכון ועשיתי אותו עד היום לא מעט פעמים. אבל תמיד עם חומוס מושרה
יש לי חומוס קפוא, איך אני משתמשת? מפשירה ואז שמה או שצריך בישול קצר לפני השימוש?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:04 30.04.2024)

אין צורך להפשיר או לבשל לפני. אפשר לטחון קפוא.

avatar
‪haim (09:10 7.03.2024)

בוקר טוב אפרת:)
בתור אחד שנעזר בך הרבה ופתרת לי הרבה בעיות באפיה/בבישול בסבלנות אין קץ אז אני מאחל לך בהצלחה בסדנת אפיה שאת פותחת אצלך מאחל לך שזו תהיה אחת מני רבות:)
לגבי הסודה אפשר לשים אבקת אפיה במקום סודה או לוותר בכלל?
ולגבי הכמון זה תבלין שיש לי רגישות חזקה אליו אפשר לוותר עליו?
וגם יש לי תנור שעובד טוב עד 180-190 מעלות מעבר זה כבר בעייתי כמה זמן זה יהיה על 180 מעלות האפיה של הכדורים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:56 7.03.2024)

היי חיים,
קודם כל תודה רבה🙂
אפשר לשים חצי כפית אבקת אפיה.
אפשר לוותר על הכמון.
אם התנור שלך חזק את תאפה על 185 מעלות במשך כ-30 דקות.
תעקוב ותראה שהכדורים לא משחימים יותר מידי.

avatar
חגית (18:14 16.12.2023)

שלום,אפשר במקום להכין קציצות לעשות את העיסה כבשטידה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:03 16.12.2023)

היי חגית,
לא ניסיתי אבל אם את מנסה אז כדאי לשטח לגובה נמוך, לא יותר מ 1.5 ס”מ מאחר והתערובת עצמה רכה ותשאר כך גם אחרי אפיה.

avatar
חפצי (21:24 21.11.2023)

המשך לשאלה הקודמת. שמתי כבר סודה לשתיה, שמתי את כל המרכיבים

avatar
חפצי (21:22 21.11.2023)

האם אפשר להשאיר את העיסה במקרר ולהכניס מחר לתנור?
אם כן, כמה ימים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:27 21.11.2023)

יומיים-שלושה במקרר.
אם כבר שמת סודה לשתיה לא נורא.

avatar
חפצי (10:12 22.11.2023)

תודה! המענה המהיר שלך עושה טוב על הלב… חוץ מהיעילות….

avatar
לילך (17:33 1.11.2023)

אפרת שלום,
יש לי חומוס מושרה, עכשיו שמתי לב שאין לי טחינה גולמית. יש תחליף?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:59 1.11.2023)

היי לילך
הטחינה מייצבת את התערובת כדי שלא תצא פירורית מידי ותתפרק. תנסי להוסיף כמה כפות מים עד שמתקבלת תערובת מספיק יציבה ליצירת כדורים.

avatar
תמר (18:08 12.10.2023)

מדהים
בקושי טעמתי כולם התנפלו בעלי והילדים חיסלו לא נשאר פירור ואמרו לי למה לא הכנתי יותר
פעם הבאה אכין כפול בעז”ה
בדיוק רציתי לשאול אותך על מתכונים עם חלבון לילדים כי הרופא אמר לי להוסיף לילד בן 6.5 יותר חלבונים ביום והנה מצאתי , (כי ילדים פחות אוהבים קטניות ..)
תודה לך מקסימה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:41 12.10.2023)

איזה כיף שנהניתם מהמתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
יובל (14:55 10.10.2023)

היי אני רוצה להקפיא חצי מהכמות לפני שאני שמה את האבקת סודה לשתייה, כמה זמן זה יכול להחזיק במקפיא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:17 10.10.2023)

היי
כשבועיים שלושה במקפיא.

avatar
רות (14:09 22.08.2023)

היי אפרת:)
הכדורים יצאו ממש טובים ויפים כמו שלך.
אבל האמת הטעם אכזב אותי..
זה ממש נחמד אבל לא וואוו כמו הפלאפל שמוכרים בדוכנים..
אולי זה בגלל שהחלפתי את החצי כוס פירורי לחם ב3 כפות קמח עדשים
והוספתי שתי כפות טחינה?
חוץ מזה הכל היה לפי המתכון

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:20 23.08.2023)

היי
פירורי הלחם משדרגים את המרקם והטעם, יתכן ובגלל שהחלפת אותם בקמח עדשים יצא שונה.

avatar
רות (17:43 31.08.2023)

הכנתי עכשיו עם פירורי לחם,
אמאלההה איזה טעיםם זה באמת וואו אפילו הרבה יותר מפלאפל:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (02:37 1.09.2023)

שמחה כל כך לשמוע🩷

avatar
‪haim (16:29 30.07.2023)

שבוע טוב אפרת:)
יש לי תנור שעובד טוב על 180 מעבר לא ידוע
כמה זה על 180 מעלות 35 או 40 דקות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:07 30.07.2023)

היי,
הזמן עשוי להתארך בעוד 5-10 דקות.

avatar
‪haim (19:01 31.07.2023)

ערב טוב אפרת:)
כמה זה 2 כוסות גרגרי חומוס בגרמים?
יש לי משקל הרבה יותר קל לי לעבוד לפי גרמים גם בערך בגרמים גם טוב לי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:55 1.08.2023)

היי
2 כוסות=כ-300 גרם.

avatar
אביה (22:14 16.07.2023)

כמה חומוס צריך לפני השריה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:44 17.07.2023)

היי
כוס חומוס.

avatar
נעמה ארין (11:03 1.06.2023)

אני הכנתי ויצא לי ממש טעים תודה רבה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:43 1.06.2023)

איזה כיף לשמוע:)
תודה

avatar
תמר (17:17 7.05.2023)

אפרת בסוף הכנתי עם פרורי לחם
יצא לי מרקם של פלסטלינה
האם כך צריך להיות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:35 7.05.2023)

היי,
הכוונה לפני האפייה, כן?
אם דייקת בכמויות כנראה שיצא לך טוב.

avatar
אליענה (14:58 24.04.2023)

מבחינת מדידה- שני כוסות של גרגירי חומוס זה אחרי ההשריה או לפני?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:56 24.04.2023)

היי,
אחרי השרייה.

avatar
אליענה (12:49 26.04.2023)

תודה רבה

avatar
לי (14:09 17.04.2023)

אופסססס
הכנתי לתנור ודילגתי על השלב של הקירור במקרר ועל הסודה לשתייה
יצאתי מריכוז ופשוט הכנסתי על אוטומט לתנור.. מקווה שיצא טוב..

פלאפל אפוי
avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:38 17.04.2023)

אני חושבת שיצא בסדר גם בלי הקירור. נראה מצוין!

avatar
נעמה (22:37 25.02.2023)

יש לי גרגירי חומוס שהשריתי ובישלתי. אפשר להשתמש בהם? ואם כן מה הכמות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:54 25.02.2023)

היי,
אפשר. תתחילי מכמות של 2 כוסות ותוסיפי לפי הצורך.

avatar
אנה (14:56 5.12.2022)

שלום. האם אפשר להשתמש בקמח חומוס במקום פירורי לחם כדי שיהיה נטול גלוטן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:56 5.12.2022)

היי,
אפשר להחליף את פירורי הלחם ב-3 כפות קמח חומוס.

avatar
אנה (17:14 5.12.2022)

תודה רבה. האתר שלך מעולה! משתמשת בו המון.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:08 5.12.2022)

שמחה לשמוע❤

avatar
נסיה (22:35 3.10.2022)

שלום אפרת
האתר שלך מספר 1 במתכונים❤
שאלה: בטיגון הפלאפל יוצא לי מאוד קריספי והייתי רוצה מרקם קצת יותר רך בשביל הקטנות- האם אני יכולה לעשות משהו בנידון
והאם באפייה התוצאה יותר רכה מטיגון?

תודה רבה
גמר חתימה טובה ❤

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:06 4.10.2022)

היי נסיה,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר❤
באפייה הפלאפל פחות קריספי אך יותר יבש, כך שזו לא אופציה טובה הרבה יותר.
בגדול פלאפל הוא מאכל פריך… אם המנה מיועדת לילדים קטנים אפשר להכין לביבות, שזה מעט דומה לפלאפל רק מירקות שונים.
הנה קישור למתכוני לביבות:

Homepage


גמר חתימה טובה😊

avatar
עינת (11:09 22.07.2022)

היי אפרת, את חושבת שזה אפשרי לעשות מכוס חומוס מושרה וכוס קפוא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:31 22.07.2022)

היי,
אני חושבת שזה אמור לעבוד אם כי לא ניסיתי בעצמי.

avatar
עינת (17:56 22.07.2022)

עשיתי ויצא טעים מאד. רק קצת יבש, העספתי טיינה ובכל זאת, האם יכול להיות שצריך פחות מחצי שעה בתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:21 22.07.2022)

איזה כיף שיצא טעים!
הפלאפל אמור לצאת מעט יבש כי בכל זאת הוא נאפה בתנור ולא בטיגון.
אם התנור שלך יחסית חזק יתכן והיה צריך כמה דקות פחות אפייה.

avatar
חני (12:27 19.07.2022)

הי
נהנית מאד מהאתר!
שאלה – יש מצב להכין משעועית לבנה מושרית במקום חומוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:44 19.07.2022)

היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
אפשר להכין עם שעועית אך זה לא יצא כמו פלאפל, אני לא בטוחה עד כמה זה יהיה מוצלח.

avatar
אפרת :) (12:49 15.06.2022)

תודה על אתר מושלם!
כמה זה כוס של עלי פטרוזיליה?
שקית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:10 15.06.2022)

היי,
כוס= כ-50 גרם.
שמחה שאת נהנית מהאתר(:

avatar
יעלי (15:00 1.06.2022)

אם אין לי ירק , זה בסדר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:55 1.06.2022)

היי,
הירק מוסיף אך אפשר לוותר עליו.

avatar
מיכל (14:03 7.02.2022)

היי,
בטעות הכנתי חומוס מבושל וממנו עיסת פלאפל. בטיגון כמובן הכל התפרק, האם ניתן להציל את העיסה? ואם לא, יש רעיון למתכון שאפשר להכין אותו בשילוב העיסה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:38 7.02.2022)

היי,
אני מניחה שאפשר להכין מהעיסה קציצות עם ידיים רטובות ולאפות.

avatar
נהנית מהאתר (16:11 12.07.2021)

הי אפרת,
תודה על אתר מושלם!!!
זבזכותך קיבלתי ביטחון במטבח ויש אוכל טעים לכל המשפחה
שאלה, השרייתי חבילה שלמה של חומוס יבש
מה הכמויות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:32 12.07.2021)

תכפילי את שאר הכמויות פי 3(:
איזה כיף שאת נהנית מהאתר❤

avatar
לילי (19:44 26.04.2021)

הי!
נראה מתכון ממש טעים.
אפשר גם להוסיף בצל ירוק? או שזה יהיה לא טעים?
תודה מראש!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:17 26.04.2021)

היי לילי,
אפשר אם הבצל קצוץ ממש דק😊

avatar
לילי (16:08 27.04.2021)

יצא ממש טעים!!
תודה רבה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:54 27.04.2021)

שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף לילי😊

avatar
חן (21:11 15.04.2021)

לא צריך לבשל את הגרגירי חומוס הקפואים לפני?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:28 15.04.2021)

היי חן,
אין צורך לבשל לפני, הם מתרככים באפייה😊

avatar
רויטל (18:14 18.12.2024)

תודה על המתכון!
1. האם אפשר להשתמש בקמח חומוס במקום פירורי לחם? אם כן-באותה הכמות של הפירורים?
2. האם אפשר לשים ביצה במקום טחינה? אם כן-כמה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:18 19.12.2024)

1. אפשר להחליף את פירורי הלחם ב-3 כפות קמח חומוס.
2. נראה לי שכן. ביצה אחת.

avatar
בלה (13:38 15.04.2021)

אפשר לשים פירה בטטות במקום פירורי לחם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:04 15.04.2021)

היי בלה,
אני חושבת שעם בטטות המרקם ישתנה ולא יהיה דומה לפלאפל. עדיף לשים קוואקר או קמח חומוס😊

avatar
חני (23:35 13.04.2021)

אין לי מעבד מזון, האם אפשר להשתמש בבלנדר מוט רגיל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:26 14.04.2021)

כן, אפשר😊

avatar
שחר (14:23 8.04.2021)

חייב להשתמש בסודה לשתייה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:01 8.04.2021)

היי שחר,
מומלץ מאוד לא לוותר על סודה לשתייה, אבל אם אין לך אפשר לשים חצי כפית אבקת אפיה.🙂

avatar
חלי (16:33 11.03.2021)

פלאפל ללא גלוטן מה ניתן לשים במקום פירורי לחם?
אשמח לתשובה מהירה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:10 11.03.2021)

היי חלי,
אפשר לשים 2-3 קמח חומוס.
ואגב, יש פירורי לחם שהם ללא גלוטן😊.

avatar
ירדן (10:50 27.01.2021)

התערובת לא מתחברת למה זה קורה?

פלאפל אפוי
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:00 27.01.2021)

היי ירדן,
טחנת עם מעבד מזון?
תחזירי למעבד, תוסיפי כמה כפות מים ותמשיכי לטחון.

avatar
שרון (11:08 6.01.2021)

היי,
האם ניתן להשתמש בקוביות פטרוזיליה קפואות? אם כן- כמה קוביות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:20 6.01.2021)

היי שרון,
במקרה הזה עדיף להשתמש בעלים טריים, זה נותן את הטעם.
אם אין לך, אפשר לשים 6 קוביות.

avatar
נחמה (08:31 4.01.2021)

מה יכול להיות תחליף ללא גלוטן לפירורי לחם?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:47 4.01.2021)

היי נחמה,
יש פירורי לחם שהם ללא גלוטן.
במקרה הזה אפשר לשים 2-3 קמח חומוס.

avatar
דניאל (19:33 31.01.2021)

פירורי לחם ללא גלוטן, קורנפלקס ללא גלוטן טחון, אפשר לטחון כחצי לחמניה ללא גלוטן… ואפשר גם בלי. אם התערובת מתפרקת אפשר לנסות להוסיף כפית פסיליום או קסנטן גאם רק כדי שיתייצב.

avatar
אלישבע (18:53 24.11.2020)

יש לי חומוס מושרה ומונבט שכבר בישלתי וזה ממש רך אפשר להכין עם זה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:04 24.11.2020)

כמובן 🙂

avatar
אלישבע (10:52 29.11.2020)

כנראה לא הבנת אותי נכון
הכנתי עם חומוס מבושל וזה התפרק לגמרי בתנור

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:03 29.11.2020)

אם התערובת יוצאת רכה מדי לאחר ערבוב כל החומרים
כנראה שיש בה עודף נוזלים, ולכן צריך להוסיף לבלילה מעט פירורי לחם כדי שיתייצב

avatar
לידו (14:46 12.10.2020)

הכנתי בדיוק לפי המתכון, זה נראה שונה מאוד מהתמונה..

פלאפל אפוי
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:11 12.10.2020)

זה בסדר. גם כשאני מכינה לפעמים זה יוצא ככה.

avatar
שרי (22:28 5.10.2020)

רציתי לדעת האם אפשר להשתמש בחומוס מקופסת שימורים? ואם כן האם הכמות זהה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:42 5.10.2020)

אפשר באותה כמות אבל צריך לקחת בחשבון שמאחר וגרגירי החומוס משימורים הם מאוד רכים אז כדורי הפלאפל יכולים לצאת מעט לחים מבפנים.

avatar
הודיה (13:46 23.09.2020)

רציתי לשאול עם אבקשר לעשות פלאפל עם אבקת חומוס קלוי

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:11 24.09.2020)

לא יודעת, לא ניסיתי אבל לדעתי זה ייצא יבש.

avatar
רות (12:43 5.07.2020)

האם אפשר להשמיט את הכוסברה?
עדיף להוסיף במקום זה משהו אחר או שלא צריך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:47 5.07.2020)

אפשר להוסיף יותר פטרוזיליה במקום הכוסברה.

avatar
ליה (15:27 2.07.2020)

שלום.
אני רוצה להכין היום את העיסה וישר להקפיא אותה ומחר בערב לאכול את הכדורים. אני מניחה שאת הסודה לשתייה כדאי להוסיף מחר לפני ששמים בתנור. מה לגבי התיבול? כדאי לתבל עכשיו (כלומר בשלב הגריסה של החומרים ולפני ההקפאה) או מחר לפני שאשים בתנור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:04 2.07.2020)

אפשר לתבל כבר עכשיו ומחר להוסיף את הסודה לשתיה.
אם זה מיועד למחר אפשר לשמור במקרר. אין צורך להקפיא.

avatar
בר (15:32 1.07.2020)

היי, ניסיתי להכין את העיסה והיא יצא לי מעט נוזלית ולכן היה לי קשה לעשות כדורים. הם אם יש טיפ איך אפשר להפוך את זה ליותר סמיך ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:04 1.07.2020)

אפשר להוסיף פירורי לחם.

avatar
איריס (13:08 14.06.2020)

היי, את גרגירי החומוס הקפואים צריך להפשיר לפני או לטחון אותם כשהם קפואים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:44 14.06.2020)

אין צורך להפשיר.

avatar
איריס (13:46 14.06.2020)

תודה אפרת 🙂 שאלה נוספת: האם אפשר להכין את התערובת יום מראש ולשמור במקרר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:47 14.06.2020)

כן אפשר.

avatar
איריס (13:53 14.06.2020)

תודה !

avatar
ג (22:27 27.04.2020)

היי
לא יודעת מזה מערבל מזון..
יש לי מיקסר שולחני.. זה מתאים להכנת התערובת?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:55 28.04.2020)

צריך מכשיר שטוחן. עד כמה שאני יודעת מיקסר שולחני לא טוחן.

avatar
לי (20:52 26.04.2020)

היי, אם ברצוני להכין חצי כמות, מה הכמויות לגבי מצרים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:29 26.04.2020)

חצי מכל הכמויות: כוס גרגירי חומוס קפואים, רבע כוס פירורי לחם, חצי כוס עלי פטרוזיליה, חצי כוס עלי כוסברה, חצי בצל, 2 שיני שום, חצי כפית שטוחה מלח, קמצוץ פלפל שחור, חצי כפית שטוחה כמון, חצי כפית אבקת סודה לשתיה.

avatar
לי (23:28 26.04.2020)

תודה רבה

avatar
בתיה (17:45 23.04.2020)

הי
נהנית מאוד מהאתר שלך..
האם אפשר להחליף את פרורי לחם בפירורית זהב? יש לי קווקר ,קמח, פיתה,פירורית זהב, אין לחם ולא פירורי לחם

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:53 23.04.2020)

פירורית זהב זה בסדר גמור.

avatar
בתיה (21:08 23.04.2020)

תודה,
עשיתי חצי פירורית חצי קווקר, יצא מעולה!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:14 23.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
חנה (12:54 3.03.2020)

היי
יש לי גרגרים קפורים, איך אפשר להתאים את המתכון לטיגון ולא לאפיה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:12 3.03.2020)

לא מומלץ להשתמש בחומוס קפוא לטיגון.

avatar
אריאלה (16:32 23.12.2019)

שלום. האם ניתן להכין במולטיקייק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:59 23.12.2019)

לא יודעת, לא ניסיתי.

avatar
שרה (17:20 14.11.2019)

היי
תודה על המתכונים הנפלאים,
אם אני משתמשת בחומוס מושרה צריך לבשל אותו לפני, כמה זמן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:22 14.11.2019)

לא, אין צורך. מומלץ להוסיף 2-3 כפות טחינה גולמית.

avatar
רות (15:59 16.09.2019)

מתי לשים את הסודה לשתיה?לאפשר להחליף באבקת אפיה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:05 16.09.2019)

לאחר שהתערובת היתה כחצי שעה במקרר.
רק אם אין לך סודה לשתיה שימי אבקת אפיה.

avatar
איריס (05:13 29.07.2019)

היי המתכון נראה מעולה. האם אפשר להכין מראש, ולהקפיא לפני האפיה? או לחילופין להקפיא אחרי האפיה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:36 29.07.2019)

אפשר להקפיא לפני או אחרי האפיה.

avatar
סוזאן (12:36 28.05.2019)

הי אפרת,
תודה על אתר מקסים ומלמד.
ניסיתי את הפלאפל האפוי (השתמשתי בחומוס שהושרה 24 שעות).
ביצעתי הכל לפי הרשום, אך הם יצאו דחוסים מאוד (אך עדיין טעימים במיוחד עם תוספת של רוטב צזיקי :-))
לפעם הבאה, יש לך המלצה מה לעשות כדי שהפלאפל יצא פחות דחוס?

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:10 29.05.2019)

היי סוזאן,
הפלאפל האפוי אכן יוצא במרקם קצת דחוס. אבקת הסודה לשתיה אמורה לשפר את המרקם. הוספת כפית?
גם הוספה של בצל קטן יכולה להוסיף אוורירית (יש לטחון את הבצל יחד עם החומוס).

avatar
דיני (16:56 20.05.2019)

הי…יש לי חומוס קפוא ומבושל אפשר להשתמש איתו?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:44 20.05.2019)

כן.

avatar
אנבל (14:49 14.05.2019)

חומוס קפוא זה חומוס מבושל. גם חומוס בשימורים הוא מבושל. עד כמה שידוע לי פלאפל עושים מחומוס לא מבושל.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:07 14.05.2019)

חומוס קפוא זה חומוס מבושל חלקית.
חומוס בשימורים הוא חומוס מבושל לגמרי.
פלאפל רגיל מטוגן אכן עושים מחומוס לא מבושל. מצורף מתכון לפלאפל. הפלאפל הזה הוא אפוי ולכן משתמשים בחומוס מבושל.

avatar
אוהד (12:14 7.05.2019)

היי, קודם כל חייב לציין שאת אלופה .. מתכונים מעולים!!
אפשר להכין את הכל במעבד היום, ולהכניס לאחר מכן למקרר ומחר בצהריים לאפות בתנור?
תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:34 7.05.2019)

תודה אוהד 🙂
כן, אפשר. את הסודה לשתיה יש להוסיף מחר לפני האפיה.

avatar
אולגה (19:42 11.04.2019)

היי, חייבת לציין שהאתר שלך נפלא! מתכונים מאוד ברורים וכייפים. עד המתכונים הזה יצא הכל מעולה. הכנתי את התערובת והיא יצאה מאוד מרה. השתמשתי החומוס שהוצא מהקפאה והופשר… אולי זאת הבעיה? אולי יש לך רעיון איך לתקן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:37 11.04.2019)

היי אולגה,
יכול להיות שאחד החומרים לא היה טוב. זה יכול להיות שום, עלים, כמון, אבקת סודה לשתיה.
טעמת את התערובת לפני שאפית אותה?
סורי אבל אין לי רעיון איך לתקן 😐

avatar
Sarah Harrouch (04:40 24.02.2019)

היי אפשר ישתמש בקופסאות שימורים של חומוס? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:20 24.02.2019)

אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שמאחר וגרגירי החומוס משימורים הם מאוד רכים אז כדורי הפלאפל יכולים לצאת מעט לחים מבפנים.

avatar
קרן (22:53 29.12.2018)

כמה שוקלת שקית חומוס קפואה?
אפשר להשתמש בגרגרי חומוס מושרים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:57 30.12.2018)

זה אמור להיות רשום על גבי האריזה. בדר”כ 800 גרם.
אפשר להשתמש בגרגירי חומוס יבשים שהושרו לפחות 12 שעות. מומלץ להוסיף לתערובת 2-3 כפות טחינה גולמית.

avatar
or (16:17 14.11.2018)

היי, נראה מעולה.
לאפות על טורבו ? או רגיל 2 קוים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:36 14.11.2018)

קו עליון וקו תחתון.

avatar
לינוי (16:43 17.09.2018)

פעם ראשונה יצא קשה מידי ובפעם השנייה כשהתנור לא חומם מראש זה ניהיה אחרי חצי שעה בול.
מתכון מעולה תודה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:06 17.09.2018)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
מיכל (15:52 22.08.2018)

חייבת לספר שהכנתי את המתכון ויצא ממש ממש טעים! מחליפה מהיום את המתכון שהשתמשתי בו עד עכשיו.. לגרסה בלי גלוטן אפשר להחליף את הקמח בפירורי קורנפלקס של חברת B&D ויוצא מעולה. תודה אפרת 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:14 22.08.2018)

תודה מיכל, שמחה שאהבת 🙂

avatar
דפנה (15:47 8.08.2018)

אין על המתכונים שלך רציתי לשאול אם חייבים פרורי לחם

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:43 8.08.2018)

תודה דפנה 🙂
רצוי להשתמש בפירורי לחם כי הם סופחים את הנוזלים.
אם אין לך פירורי לחם, אני מניחה שזה יעבוד גם עם קוואקר.

avatar
לירון (09:49 7.08.2018)

יצא לי טעם מאוד מאוד מתכתי וזרקתי הכל. יש אפשרות להוריד לגמרי את הסודה לשתייה?
תודהה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:36 7.08.2018)

באמת? ממש מוזר. אולי הסודה לשתיה מקולקלת.
השתמשת במקרה בחומוס מקופסת שימורים?

avatar
רחלי (12:10 22.07.2018)

אם השרתי בטעות את גרגירי החומוס
מה אעשה אזרוק את כל החומוס?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:45 22.07.2018)

אלה גרגירי חומוס יבשים? אם כן, אין בעיה.

avatar
הדר (20:54 19.07.2018)

שלום
המתכונים שלך מקסימים
אפשר קמח מצה במקום פרורי לחם
תודה
הדר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:56 19.07.2018)

היי הדר,
אני חושבת שאפשר. לדעתי כדאי להתחיל מכמות של רבע כוס קמח מצה ולהוסיף יותר רק לפי הצורך.

avatar
אילנית (13:55 28.04.2020)

הגדלתי את הכמות בחצי ושמתי 3/4 כוס פירורי מצה לא היה לי פרורי לחם אבל לא שמתי לב לתגובה הזו כרגע זב במקרר יש מה לעשות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:46 28.04.2020)

לא נורא. תכיני כמו שזה.

avatar
לימור (00:54 4.07.2018)

הי אפרת,
נדמה לי שבתגובות גם למי שמשתמש החומוס קפוא אמרת להוסיף כף טחינה (או יותר לא בטוחה).
במתכון כתבת להוסיף רק לחומוס מושרה.
תוכלי לעשות לי סדר, אם אני מכינה עם גרגירי חומוס קפואים, האם להוסיף טחינה, במעדה וכן, כמה?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:06 4.07.2018)

היי לימור,
אם התערובת יוצאת קצת יבשה לאחר שטחנת אותה אז כדאי להוסיף כף טחינה.
יום מקסים 🙂

avatar
קרן (11:46 22.04.2018)

היי צריך לבשל במים את גרגירי החומוס הקפואים לפני ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:26 22.04.2018)

לא, אין צורך.

avatar
מורי (23:12 18.04.2018)

הכנתי, יצא סוף!
יצאו 20 פלאפלונים טעימים, פעם הבאה, מנה כפולה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:21 19.04.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
אוריטל (13:48 19.02.2018)

האם אבקת אפייה היא כמו אבקת סודה לשתייה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:20 19.02.2018)

לא ממש אבל אם אין לך סודה לשתיה אני מניחה שזה יעבוד גם עם אבקת אפיה.

avatar
יעל (08:36 15.02.2018)

ביטלתי את החומוס וניסיתי לעשות כדורים אפויים עם קמח חומוס יצא יבש מבחוץ ורך בפנים. האם כך צריך להיות? אילו חומרים צריכים להוסיף לתערובת לאפיה ולטעון עם חומוס מבושל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:02 15.02.2018)

הי ייעל,
הכוונה שהשתמשת בקמח חומוס בלבד בלי גרגירי חומוס?
מה בדיוק שמת בתערובת?

avatar
תירנית (20:36 7.12.2017)

ערב טוב
כל החומרים נימצאים אצלי כרגע במיקסר, אך בנקודה מסויימת כבר לא ניטחן והעיסה עדיין לא מוכנה. לא צריך נוזל כלשהוא כדי לקבל עיסה? זה יבש מידי. אציין כי היפשרתי גרגירי החומוס כי היו שם יותר מידי מים.
תודה רבה ולילה טוב

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:14 7.12.2017)

היי,
ניסית להוסיף כמה כפות טחינה גולמית?

avatar
תירנית (09:27 8.12.2017)

בוקר טוב
אז כן, הוספתי כף טחינה גולמית וממש טיפטיפונת מים והמיקסר חזר להיסתובב שלא על ריק. הכנתי הכדורים והיכנסתי לפריזר עד יום שלישי כי יש לי אורחים, כך שאאפה אותם באותו יום
תודה רבה רבה לך ושבת שלום

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:33 8.12.2017)

מצוין, שבת שלום 🙂

avatar
תירנית (18:01 6.12.2017)

שלום וברכה
אחרי שהפלאפל אפויים ומוכנים והיתקררו, כדי שלא יתייבשו, אפשר יהיה לחממם בשמן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:58 6.12.2017)

היי, אפשר לחמם על ידי טיגון בשמן.

avatar
הדר (10:49 4.12.2017)

היי 🙂
הייתי רוצה מתכון של פלאפל מטוגן, לא אפוי. הכנתי את הגרסה הזו האפויה-בעלי לא אהב 🙁
יש לך מתכון מוצלח לפלאפל מטוגן?
אשמח לקבל

תודה !

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:28 4.12.2017)

היי הדר,
אין לי כרגע מתכון אבל אשתדל להעלות בקרוב.
יום מקסים 🙂

avatar
טליה (12:21 9.10.2017)

אפרת שלום,
הכנתי את הפלאפל על פי ההוראות במתכון. משום מה החלק התחתון השחים יפה אבל החלק העליון כמעט ולא השחים ויצא די יבש למרות שריססתי בספריי שמן זית. בכלל הכדורים לא נראים יפה כמו בתמונה.
מה יכולה להיות הסיבה?
תודה מראש על התשובה.
חג שמח
טליה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:28 9.10.2017)

היי טליה,
התנור היה מכוון על חום עליון וחום תחתון?

avatar
הדר (20:34 27.09.2017)

שלום אפרת,
האם שימוש בגרגירי חומוס מקופסת שימורים לא מצריך השרייה?

תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:34 27.09.2017)

לא, אין צורך בהשרייה אבל צריך לקחת בחשבון שמאחר וגרגירי החומוס משימורים הם מאוד רכים אז כדורי הפלאפל יכולים לצאת מעט לחים מבפנים.

avatar
כרמית (08:40 9.11.2017)

אז אפשר להוסיף משהו לכדורים כדי שיהיו יותר קשים? אולי קמח??
אגב אפרת, המתכונים שלך נהדרים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:42 9.11.2017)

היי כרמית,
אם יש לך קמח חומוס אפשר להוסיף. אני גם חושבת שפירורי לחם יעשו את העבודה.
תודה ויום מקסים 🙂

avatar
ליאן (21:42 19.08.2017)

שלום לכולם, עברתי על כל אלה ששואלים שאלות, בסך הכל מתכון יותר מפשוט במילים אחרות מתכון שלא צריך אפילו לתת מחשבה עליו ואפשר לאלתר לבד, כולו פלאפל ושואלים כל כך הרבה שאלות מפגרות. כשקראתי חלק מהם התפוצצתי מצחוק. קצת שכל ובינה לחשוב מה אפשר לשים במקום משהו שלא נראה לכם. אני חושבת שהרוב כאן לא נמצא במטבח רק שבוע. מתנצלת על ההערה. שבוע טוב.

avatar
דיתה (17:29 29.12.2020)

בסד
ואני אוהבת את התגובות. הן חמודות ומראות על רצון לביצוע מושלם. וגם, אפשר ללמוד מהן מהרבה, וכן, הן גם מנחמות, לא רק אני……אז המשכנה להגיב בבקשה!

avatar
ענת (14:30 30.07.2017)

הכנסתי את הסודה לשתייה בטעות מההתחלה. זה קריטי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:58 30.07.2017)

לא נורא

avatar
אלונה (22:47 6.06.2017)

היי,
האם צריך לקלף את הקליפה של החומוס או לא?!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:04 7.06.2017)

לא, אין צורך.

avatar
מורן (13:43 11.05.2017)

היי, האם ניתן להחליף את הפירורי לחם בקוואקר?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:58 11.05.2017)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.

avatar
דנה (10:11 30.04.2017)

האם ניתן לטחון בבלנדר ידני

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:40 30.04.2017)

אני חושבת שכן.

avatar
יערה (21:02 25.04.2017)

לכמה כדורים המתכון מספיק? רוצה להכין בגן עם הילדים…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:06 25.04.2017)

כ-25 כדורים.

avatar
דנית (02:48 18.04.2017)

מה הסיכוי שיש איזו אלטרנטיבה לטחינה? אני רוצה להכין עבור הבת שלי, שאלרגית לשומשום. אנחנו גרים בארה״ב ולא ניתן להשיג גרגירי חומוס קפואים, כך שאצטרך להשרות גרגירים יבשים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:23 18.04.2017)

היי דנית,
את יכולה לוותר על הטחינה. מומלץ לשים את התערובת להתייצבות במקרר כשעה לפחות. אם במקרה התערובת מתפרקת כשאת יוצרת כדורים, תוסיפי כמה כפות מים.

avatar
טלי (16:58 13.04.2017)

אפשר לשים במקום פירורי לחם קמח מצה? רוצה להכין כשלפ…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:13 13.04.2017)

היי טלי,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.
נראה לי ששליש כוס יספיק.

avatar
רבקה (15:52 26.07.2017)

ה9לאפל יצא יבש מפנים מדוע?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:26 26.07.2017)

היי רבקה,
הכנת עם חומוס יבש או חומוס משקית קפואה? כי מבפנים דווקא אמור לצאת לח ועסיסי.

avatar
רוי (07:24 9.10.2017)

על קמח חומוס שמעת?

avatar
שרון (14:37 21.03.2017)

היי , המתכון נראה מעולה. 2 שאלות , 1. האם אפשר במקום פירורי לחם , לשים חצי או רבע פיתה מחיטה מלאה מושרת במים וסחוטה ?
2. האם חייבים את אבקת הסודה ? או שאפשר גם לשפוך סודה מבקבוק סודה. (מים מוגזים) ואם כן , אז כמה ?
מבטיחה לנסות ולחזור להגיד איך יצא. אתר מקסים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:00 21.03.2017)

היי שרון,
1. חייבת לציין שלא יצא לי להשתמש בפיתה במקום פירורי לחם. בלחם כן. ההגיון אומר שכן אבל מאחר ולא ניסיתי אין לי מושג לגבי התוצאה. אם את מחליטה לנסות שימי חצי פיתה.
2. אבקת סודה מעניקה אווריריות. מים מוגזים פחות מתאימים במקרה הזה.
ערב נעים 🙂

avatar
תמי (16:41 13.02.2017)

היי אפרת, אסור לי גלוטן אז אפשר בלי פירורי לחם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:39 13.02.2017)

אני חושבת שכן. אם במקרה התערובת לא יציבה אפשר לשים קמח חומוס במקום פירורי לחם.

avatar
רונה (09:15 28.12.2016)

שלום, מעוניינת להכין את כדורי הפלאפל למסיבת יום הולדת.
האם ניתן להקפיא אותם לאחר האפייה ולחמם לפני הגשה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:40 28.12.2016)

היי רונה,
לא ניסיתי להקפיא אבל אני מניחה שאפשר.
יום נפלא 🙂

avatar
גיל (20:02 12.01.2022)

הכנתי הקפאתי הפשרתי וחיממתי.
יצא מ ע ו ל ה

avatar
תמר (18:09 13.12.2016)

הי אפרת 🙂
מה אפשר לשים במקום פרורי לחם? מלבד קוואקר.
משהו משלושת הבאים יכול לתפוס? קמח חומוס, קמח שקדים, קמח תפוח אדמה

תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:32 13.12.2016)

היי תמר,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שקמח חומוס יהיה הכי מתאים ומומלץ להוסיף אותו בסוף ורק לפי הצורך.

avatar
לינה (10:36 25.11.2016)

היי
אפשר להשתמש בקופסאות שימורים של חומוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:08 25.11.2016)

היי לינה,
אפשר אבל המרקם יוצא פחות מוצלח כי הגרגירים מהשימורים רכים מאוד ואז גם הפלאפל יוצא רך מבפנים.

avatar
חלי (20:58 21.10.2016)

שבת שלום ומועדים לשמחה
אפרת יש לך מתכונים מצויינים ומוצלחים.
אני רוצה להכין עם גרגירי חומוס, את יודעת כמה גרם של גרגירים אני צריכה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:50 21.10.2016)

תודה חלי 🙂
כוס גרגירי חומוס (כ-200 גרם) אמורים להפוך ל-2 כוסות לאחר השרייה של לילה. אפשר גם להשרות כמות גדולה יותר ולהשתמש רק ב-2 כוסות ואת יתר הכמות אפשר לשים בשקית ולהקפיא (זה יחסוך את ההשרייה לפעם הבאה).
שבת שלום

avatar
ניצן (16:14 19.10.2016)

הי, קודם כל תודה על המתכונים המדהימים:)
האם ניתן להקפיא לאחר ההכנה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:26 19.10.2016)

היי ניצן,
לא ניסיתי להקפיא אבל אני חושבת שאפשר. אני רק חוששת שאחרי הפשרה וחימום חוזר הם מעט יתייבשו (כי גם ככה הם אפויים ולא מטוגנים).

avatar
ניצן (13:40 22.10.2016)

בסוף לא היה צורך להקפיא, הכל נטרף:) והרגיש גם הרבה יותר בריא מפלאפל מטוגן.. תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:42 22.10.2016)

מעולה! איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂

avatar
תמי (18:45 18.10.2016)

אפרת היקרה,
האם יש תחליף לפירורי הלחם? תפוח אדמה, שיבולת שועל, או משהו קצת יותר מותאם מבחינת טעמים…
האם אפשר להוסיף טחינה גם לגרגירי חומוס קפואים? ואם כן, כמה?
תודה רבה,
תמי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:41 18.10.2016)

היי תמי,
לדעתי אפשר לשים שיבולת שועל דקה (קוואקר) באותה כמות.
אפשר להוסיף 1-2 כפות טחינה גולמית לתערובת.
ערב נעים 🙂

avatar
תמי (21:36 18.10.2016)

תודה רבה ⭐️⭐️⭐️⭐️

avatar
לירן (20:04 16.09.2016)

מישהו נסה לעשות את זה במולטיקייק? אם כן מתי צריך להוציא את הכדורים

avatar
כרמית (10:14 23.03.2017)

הכנתי אתמול במולטיקייק יצא פצצה.
הוצאתי כשראיתי שהם השחימו.
הילדים טרפו הכל.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:40 23.03.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה כרמית ויום מקסים

avatar
שיר (05:00 26.07.2016)

היי, נראה מעולה!
אפשר לטגן?אני רוצה חלק לאפות וחלק לטגן אם אפשר אשמח להסבר איך לעשות את זה 🙂
האם אפשר להוסיף טחינה מלאה וכמה ואם זה מורגש בטעם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:35 26.07.2016)

היי שיר,
לא מומלץ לטגן מאחר והכדורים מתפרקים במהלך הטיגון (בהמשך אפרסם מתכון נוסף לפלאפל מטוגן).
אני חושבת שאפשר לשים טחינה מלאה. אם לא תשימי הרבה אני מניחה שזה לא יהיה מאוד מורגש. בסביבות 2 כפות.
בהצלחה 😉

avatar
שיר (09:47 26.07.2016)

👍תודה

avatar
סיגל (18:10 11.05.2016)

מה אפשר לשים במקום פירורי לחם?. הדבר היחידי שיש לי זה קמח. האם אפשר או עדיף פשוט בלי כלום? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:41 11.05.2016)

היי סיגל,
את יכולה לשים פרוסת לחם (בלי החלק הקשה) אותה את טוחנת יחד עם כל המרכיבים.

avatar
יואב (20:35 5.04.2016)

שלום.
רציתי לשאול רק כמה זמן לשים בתנור??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:20 5.04.2016)

היי יואב,
מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות במשך כ-30 דקות.

avatar
יעל (19:53 1.04.2016)

מתכון טעים וברור. החלפתי את הכוסברה במעט נענע טריה – יצא ממש טעים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:22 1.04.2016)

שמחה לשמוע יעל 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום

avatar
אביבה (20:52 28.03.2016)

וואי ממש תודה על התגובה! ובכלל אתר פשוט סוף הדרך! שאלה אחרונה: אם עושים את התערובת מהלילה, באיזה שלב שמים את הסודה לשתיה? אפשרי גם מח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:58 28.03.2016)

עדיף להוסיף את הסודה לשתיה למחרת ולערבב היטב עם התערובת.

avatar
אביבה (16:55 28.03.2016)

היי, האם ניתן להכין בלילה את התערובת ולהכניס לתנור יום למחרת? או שזה מאבד מהפריכות שלו? כשאומרים כוס פטרוזיליה , האם הכוונה לכוס דחוסה? ורק עלים? ושאלה אחרונה: האם קופסאת שימוריםמאחת מספיקה למתכון הזה??? תודה מראש!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:36 28.03.2016)

היי אביבה,
ניתן להכין את התערובת יום לפני, לעטוף את הקערה בניילון נצמד ולשמור במקרר.
כוס פטרוזיליה הכוונה לכוס מלאה (לא דחוסה) רק של העלים.
בקופסת שימורים רגילה (משקל נקי 550 גרם) יש כוס + 3/4 גרגירי חומוס, כמעט 2 כוסות. נראה לי בסדר.
בהצלחה 😉

avatar
אופיר (16:45 6.03.2016)

אהלן, מה ניתן לעשות אם אין לי ספריי שמן?:(

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:03 6.03.2016)

היי אופיר,
אפשר להבריש (או למרוח) את הכדורים בשמן רגיל.

avatar
..... (18:35 2.02.2016)

האם אפשר להשתמש בחומוס שכבר מבושל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:16 2.02.2016)

כן, אפשר. התערובת פשוט תהיה רכה יותר.

avatar
לירון (12:03 2.02.2016)

היי 🙂
כמה שאלות:
מה התהליך עם אני אשתמש עם חומוס מקופסת שימורים?
(להשרות? להוסיף טחינה?)
יש לי מערבל ידני המקל הארוך הזה הוא יעשה את העבודה?! (לא השתמשתי בו אף פעם)
ואפשר להקפיא חלק מהתערובת לפעם אחרת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:14 2.02.2016)

היי לירון,
אם משתמשים בחומוס משימורים מספיק לסנן מנוזלים. מאחר וגרגירי החומוס בשימורים מבושלים לגמרי (יותר מאלה בשקית קפואה) התערובת תהיה מאוד רכה ואני לא חושבת שיש צורך להוסיף טחינה.
אני מניחה שמוט בלנדר ידני יעשה את העבודה.
אין בעיה לשמור את התערובת בשקית אטומה ולהקפיא לפעם אחרת.
בהצלחה 😉

avatar
ליאור בן חמו (12:36 25.01.2016)

ואם יש לי את המכשיר הידני לצורה של הפלאפל אפשר להשתמש במקצת להכין ביד?

avatar
ליאור בן חמו (12:35 25.01.2016)

את הפירורי לחם מכניסים בתוך התערובת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:18 25.01.2016)

היי ליאור,
את פירורי הלחם מוסיפים לתערובת ואין בעיה להשתמש במכשיר ליצירת כדורים.
בהצלחה 😉

avatar
לירון דוברב (18:08 19.01.2016)

עוד דקה מכניסה לתנור, התערובת מושלמת! תודה רבה על המתכון!!! אעדכן איך ייצא (בטוחה שיהיה טעים) תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:02 19.01.2016)

מעולה 🙂

avatar
איבון זוארץ (03:56 14.01.2016)

שלום וברכה המתכון יצא מעולה. ובכלל כל המתכונים פשוט מוצלחים. אני מאוד נהנת..המון תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:57 14.01.2016)

תודה איבון! שמחה לשמוע 🙂
יום נפלא

avatar
אירית (08:43 17.11.2015)

היי,

במידה ואני בוחרת להכין את המתכון במולטיקייק ולא בתנור כמו זמן אפיה צריך?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:11 17.11.2015)

היי אירית,
לא ניסיתי. אני מניחה שבסביבות 7 דקות, אולי קצת יותר אם רוצים שהמעטפת תצא פריכה.
בהצלחה ויום נפלא 🙂

avatar
ליאת (19:20 16.11.2015)

יצא גרוע ברמות! השרתי את החומוס ללילה וחצי עקבתי אחרי ההוראות הוספתי שמן זית וטחינה גולמית כי זה היה ככ יבש. יצא גרוע. מבאס מאוד

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:30 17.11.2015)

היי ליאת,
כנאה שהשתמשת בכמות גדולה מידי של חומוס אם התערובת הייתה כל כך יבשה כמו שאת מתארת. במרקה כזה צריך להוסיף טחינה גולמית עד שהתערובת נעשת אחידה ומעט לחה.

avatar
גל (10:25 21.10.2015)

היי 🙂 כמה כדורים מתקבלים מהמנה הזו? רוצה להכין לשבת ל-8 מבוגרים ו-2 ילדים. תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:32 21.10.2015)

היי גל,
25-30 כדורים.
יום נעים 🙂

avatar
טלי (20:43 20.10.2015)

היי אפשר מחומוס שימורים? וכמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:48 20.10.2015)

היי טלי,
אפשר. 2 כוסות גרגירי חומוס (בלי הנוזלים).

avatar
יעלה (13:00 31.08.2015)

הי,, כמה שאלות: כמה כדורים בערך יוצאים? אנחנו זוג…
השרתי חומוס יבש, צריך לבשל אותו קודם ואז לטחון או מיד אחרי ההשריה לטחון?
תודה רבה! אין כמו האתר שלך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:09 31.08.2015)

היי יעלה,
אמורים לצאת 25-30 כדורים. אפשר להקפיא חלק מהתערובת.
אין צורך לבשל את החומוס פשוט לסנן מהמים ולטחון.
ממליצה להוסיף 2-3 כפות טחינה לתערובת.
בהצלחה ויום נפלא!

avatar
רות (18:36 4.08.2015)

חובה לחתוך את הבצל לפני ההכנסה לבלנדר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:49 4.08.2015)

היי רות,
מומלץ לחתוך לפחות ל-4.

avatar
שירה (20:41 29.07.2015)

שלום! נראה בריא ופשוט.
1. אני צריכה כמות לכ30 איש. לעשות כמות משולשת?
2. אם אין לי פרורי לחם ואפורר לחם דק דק זה יתן אותו אפקט?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:59 29.07.2015)

היי שירה,
יכול להיות שכמות כפולה תספיק לך, זה גם תלוי בגודל הכדורים שתעשי. אולי כדאי שתתחילי בכמות כפולה ואם יהיה חסר, תכיני כמות נוספת.
לגבי פירורים של לחם טרי, לא ניסיתי אז לצערי אני לא בטוחה איך זה ייצא.

avatar
שרית (01:08 28.07.2015)

אין לי תרסיס מרחתי מעל עם שמן רגיל בעזרת מברשת
בגדול אחלה מתכון תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:13 28.07.2015)

אני בדר”כ משתמשת בתרסיס אבל לא אמורה להיות בעיה גם אם מורחים בעזרת מברשת.
טוב העיקר שלמרות הכל יצא טעים 🙂

avatar
שרית (22:08 27.07.2015)

היי, נייר האפייה נשאר לבן, יכול להיות שקשור לסוג הנייר..
ודבר נוסף לא ממש יצא לי קריספי מבחוץ כמו בתמונה (מבפנים טעים) ועשיתי על פי המתכון
תודה על העזרה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:12 27.07.2015)

הקריספיות מבחוץ היא בגלל השמן. שימנת את כדורי הפלאפל? אם כן, בעזרת תרסיס שמן או שמן רגיל?

avatar
שרית (21:26 27.07.2015)

אגב לא שמתי פטרוזיליה וכוסברה (לא אוהבת) השתמשתי בתבנית אמייל עם נייר אפייה משומן

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:38 27.07.2015)

יכול להיות שזה קשור בסוג נייר האפיה. כבר קרה לי שהשתמשתי בנייר אפיה שגרם לקציצות שאפיתי להשחים בחלק התחתון וברגע שהחלפתי לסוג אחר, הבעיה נעלמה.
לאחר האפיה- נייר האפיה השחים גם הוא או שנשאר לבן?

avatar
שרית (17:31 27.07.2015)

ניסיתי להכין יצא לי בתחתית של הפלאפל מעט שרוף מנסה להבין מה לא עשיתי טוב
(אפיתי 30 דקות) מלמעלה יצאו מעט סדקים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:37 27.07.2015)

היי שרית,
לגבי הסדקים זו תופעה נורמלית.
לגבי החלק התחתון שמעט נשרף, באיזה תבנית השתמשת? האם שימנת את התבנית לפני?

avatar
שרית (14:23 26.07.2015)

היי,

בישלתי גרגירי חומוס (היו קפואים) האם ניתן להשתמש בהם וגם ייצא טוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:06 26.07.2015)

כן שרית, אפשר.

avatar
שרית (00:21 17.07.2015)

היי,
האם בלי סודה לשתייה גם יצא לי בסדר? תודה על המענה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:01 17.07.2015)

היי שרית,
רצוי לא לוותר אבל אם אין לך תשימי במקום חצי כפית אבקת אפיה.

avatar
שרית (14:52 16.07.2015)

היי,

אם אני משתמשת בגרגירי חומוס (קפואים) צריך להשרות?
ושאלה נוספת אם משתמשים בגרגירי חומוס (שימורים) האם צריך להשרות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:58 16.07.2015)

היי שרית,
בשני המקרים (קופאים או שימורים) אין צורך להשרות.
אם את משתמשת בגרגירי חומוס קפואים מומלץ לשים בתוך קערה של מים חמים במשך כמה דקות, כדי שהגרגירים מעט יפשירו ואז לסנן.
בהצלחה 🙂

avatar
נאוה (23:07 5.06.2015)

תודה רבה 🙂

avatar
נאוה (09:46 4.06.2015)

צריכה להכין לפחות חמישים כדורים, 12 איש. האם הכמויות יספיקו או שעליי להגדיל? תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:55 4.06.2015)

היי נאוה,
לדעתי כדאי שתכפילי כמויות, ליתר ביטחון 🙂
את השאריות את יכולה לשמור בשקית אטומה ולהקפיא.
יום נעים 🙂

avatar
לירז (12:26 11.03.2015)

הי,
האם זרעי כוסברה מתאימים למתכון?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:47 11.03.2015)

הי לירז,
כן, אפשר להוסיף עד חצי כפית זרעי כוסברה טחונים.

avatar
לירז (16:28 3.03.2015)

דרך אגב, הכנתי את פשטידת הפטריות בצל ואת עוגת הקפה (בפעם המיליון), יצא מושלם!!!
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:35 3.03.2015)

מעולה! שמחה לשמוע 🙂

avatar
לירז (11:05 3.03.2015)

בוקר טוב!
לאור תגובתה של איילת, האם כדאי להוסיף טחינה בכל זאת?
זה משנה משהו מבחינת מרקם/טעם?
תודה וחג פורים שמח (:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:10 3.03.2015)

הי לירז,
אם את אוהבת טחינה לדעתי כדאי גם מבחינת טעם, מרקם ובריאות 😉
פורים שמח!

avatar
איילת (18:48 14.02.2015)

הוספתי טחינה גולמית בכל מקרה.
טעים!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:41 14.02.2015)

מצוין!
תודה איילת ושבוע טוב 🙂

avatar
הדס (19:10 4.01.2015)

הי,
האם אפשר גם בלי בצל?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:15 4.01.2015)

הי הדס,
אפשר להכין גם בלי בצל.
את יכולה לשים במקום 1-2 שיני שום אם את אוהבת.

avatar
אורית (15:27 5.12.2014)

וואוו מתכון מעולה, יצא מצויין

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:19 5.12.2014)

תודה אורית! שבת שלום 🙂

avatar
יידה קרמר (07:12 1.11.2014)

ותודה על האתר המוצלך שלך :*)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:37 1.11.2014)

בשמחה יידה 🙂

avatar
יידה קרמר (07:10 1.11.2014)

תודה על התשובה המהירה.ושבת שלום 🙂

avatar
ieda (17:44 31.10.2014)

תודה ושבת שלום !!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:49 31.10.2014)

היי,
בגלל שטוחנים אותם במערבל מזון אין בעיה לשים אותם כשהם עוד קפואים.
שבת שלום 🙂

avatar
ieda (17:43 31.10.2014)

צריך לשים את גרגירי החומוס קפואים ישר מהמקפיא.

avatar
הדר (09:28 29.09.2014)

הי, אפשר להחליף את פירורי הלחם בקוואקר? או משהו אחר קצת יותר בריא? (אם אפשר – בלי להתפשר על הטעם…). תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:33 29.09.2014)

הי הדר,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר להחליף בקוואקר ושזה ייצא טעים 😉
אגב כדי להפוך את זה ליותר בריא אפשר גם להשתמש בפירורי לחם מחיטה מלאה.
יום נפלא!

avatar
מורן (11:07 19.09.2014)

הי 🙂 אפשר להשתמש הקמח חומוס? אם כן, מהי הכמות?

תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:33 19.09.2014)

הי מורן,
לא מומלץ להשתמש בקמח חומוס במקום הגרגירים כי זה ישנה לגמרי את המרקם של הכדורים.
שבת שלום 🙂

avatar
אורנה (15:11 14.08.2014)

וואוו, יצא טעיםםם.

הכנתי עם חומוס מושרה, בתוספת כף טחינה גולמית.
סוף סוף מתכון לפלאפל שהוא גם טעים וגם בריא יחסית לגרסה המטוגנת.

שאפו!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:14 14.08.2014)

אני שמחה לשמוע 😉

avatar
אורנה (11:03 14.08.2014)

בוקר טוב.
אין לי כרגע תרסיס שמן.
האם אפשר למרוח מעל שמן בעזרת מברשת?
בתמונה הכדורים שטוחים.
האם צריך ליצור כדור ולשטח מעט לפני האפיה?
תודה יום קסום

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:16 14.08.2014)

הי אורנה,
אפשר בהחלט למרוח את הכדורים בשמן בעזרת מברשת. מומלץ גם לשמן את התבנית/נייר האפיה.
אין צורך לשטח את הכדורים לפני האפיה (זה נראה כך בתמונה מאחר והם השתטחו מעט במהלך האפיה).
סופשבוע רגוע ונפלא 🙂

avatar
שירל (12:12 14.07.2014)

היי , במה אפשר להחליף את הסודה לשתייה ??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:23 14.07.2014)

היי שירל,
שימי במקום חצי כפית אבקת אפיה.

avatar
אסתר (12:32 29.05.2014)

קודם תודה על המתכונים המעולים והמועילים =)

האם ניתן להכין את הבלילה יום קודם ולאפות למחרת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:44 29.05.2014)

בשמחה רבה!
כן אפשר להכין את תערובת יום קודם, אפילו מומלץ 😉

avatar
טניה (15:14 24.04.2014)

תודה…טעים מאוד…ילדים אהבו וביקשו עוד!!!!.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:18 24.04.2014)

בשמחה טניה, שמחה לשמוע 🙂

avatar
נוניש (11:14 13.04.2014)

אני משתמשת בחומוס שהשריתי בעצמי. האם צריך לבשל אותו קודם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:31 13.04.2014)

לא, תטחני כמו שזה. אם התערובת יוצאת מעט יבשה, תוסיפי כף טחינה גולמית.

avatar
נטלי (13:11 20.03.2014)

אפשר להשתמש בחומוס משימורים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:14 20.03.2014)

כן, אפשר אבל קחי בחשבון שהפלאפל ייצא יותר רך ו”רטוב” מבפנים.

avatar
מרווה (18:01 23.02.2014)

שלום,

האם אין צורך לבשל את גרגרי החומוס במים לריכוך לפני שטוחנים אותם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:05 23.02.2014)

הי מרווה, אין צורך לבשל לפני שטוחנים.

לקריאת כל התגובות