זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
רכיבים
טחינה לבנה מוכנה (לחצו כאן למתכון לטחינה)
סלק בגודל בינוני מבושל וחתוך (מומלץ להשתמש בסלק מוכן משקית ואקום)
אופן ההכנה
-מניחים במעבד מזון טחינה מוכנה וסלק בינוני חתוך וטוחנים עד למרקם אחיד וחלק.
*שומרים במקרר.
טיפים והערות
אם אין לכם מעבד מזון ניתן להוסיף לטחינה הלבנה כמה כפות מי סלק, עד לגוון הרצוי.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים בריאים
האם צריך לבשל את הסלק בוואקום? מהי כמות הסלק בגרמים?
סלק בואקום הוא בדר”כ כבר מבושל ואין צורך לבשל אותו.
אני לא יודעת בדיוק מה הכמות בגרמים, פשוט תבחרי סלק בגודל בינוני (זה גם לא חייב להיות מדויק).
האם אפשר להשתמש בבלנדר? אין לי מעבד מזון.
היי
אפשר.
היי! יצא מושלם! תודה רבה!
איזה כיף שאהבת את המתכון! נראה מעולה(:
תודה שחזרת לשתף❤️
כמה זמן אפשר להקפיא טחינה ורודה?
לא מומלץ להקפיא, אבל אם מקפיאים כדאי עד שבוע.
איזה רעיון מגניב, אנסה היום
שמחה מאד שאהבת את הרעיון❤
משהו עובר עליכם זה נראה מזעזע
איזה תגובה גועל נפש
רעיון ממש מקסים וטעים מאוד ובריא, לא מתאים לך לא צריך להגיב
על טעם וריח אין להתווכח
נכון מאוד
יש לי סלק חי, ואני לא רוצה לבשל אותו…
אפשר לעשות סלט סלק חי מגורד ואז את המים שיוצאים מהסלק ( בסלט החי) להוסיף לטחינה הלבנה?
או שבכל מקרה כדאי לבשל?
אפשר לגרד את הסלק ולהשתמש במים שלו, אבל המרקם וגם הצבע יצאו מעט שונה.
בדיקה
ממש מגניב!!!
היה לי הרבה סלק שלא ידעתי מה לעשות איתו וקיבלתי פתרון..
תודה!
מעולה, תודה תמר😊
מה שכן יצאה לי טחינה סגולה כהה , שמתי סלק גדול והוספתי עוד חצי כוס טחינה וחצי כוס מים ועדיין זה כזה צבע חזק לא כמו בתמונה , אז כמה טחינה להוסיף אם זה סלק גדול ולא בינוני?
היי תמר,
את יכולה להוסיף בהדרגה עוד טחינה ומים עד לקבלת הצבע והמרקם הרצוי. תתחילי בכף נוספת של טחינה ושל מים.