שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: חלבי

רכיבים

2 תבניות אינגליש קייק חד”פ או תבנית מלבנית בגודל 20X30

2 מיכלי שמנת להקצפה/מתוקה (סה”כ 500 מ”ל)

חצי כוס (120 מ”ל) חלב מרוכז ממותק

בננה בשלה מעוכה למחית (*ראו הערה מטה)

2 כפות מלאות אינסטנט פודינג וניל

מעדן בטעם בננה (*השתמשתי ב”דניאלה”)

לציפוי:

200 גרם שוקולד חלב או מריר + 2 כפות שמן

2-3 כפות אגוזי מלך טחונים (לא חובה)

 

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מקציפים בעזרת מיקסר את השמנת המתוקה במשך כדקה.

-מוסיפים חלב מרוכז, מחית בננה ואינסטנט פודינג וממשיכים להקציף במשך 3-4 דקות עד לקבלת קרם רך אך יציב. מוסיפים מעדן בטעם בננה ומקציפים כמה שניות עד לאיחוד חומרים.

-מעבירים את התערובת לתבנית ומכניסים למקפיא למשך כשעה לפחות לפני ששמים את הציפוי.

-מניחים בקערית את קוביות השוקולד ו2 כפות שמן וממיסים במיקרוגל במשך כ-20 שניות. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה (אם זה עדיין לא נמס, מחזירים למיקרו ל15-20 שניות נוספות). מוסיפים לתערובת השוקולד 2-3 אגוזים טחונים ומערבבים (לא חובה).

-מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים מעל את השוקולד המומס. מכסים בנייר כסף ומחזירים למקפיא למשך לפחות 5-6 שעות לפני ההגשה.

טיפים והערות

*חשוב שמחית הבננה תהיה כמה שיותר חלקה. אם יש בה גושים או חתיכות שחורות, יש להוציא אותם.

*אם הקצפתם והקרם לא מתייצב, יש להכניס את הקערה עם הקרם למקפיא למשך רבע שעה, להוציא ולהוסיף כף פודינג וניל ולהמשיך להקציף לקרם יציב.

*אם הגלידה היתה הרבה זמן במקפיא כדאי להוציא אותה לטמפרטורת החדר למספר דקות על מנת שתתרכך.

*מדוע מומלץ להשתמש בחלב מרוכז? החלב הממותק הוא זה שמעניק לגלידה את המרקם. למי שלא מכיר זהו חלב משומר סמיך וממותק, בדר”כ ארוז בקופסת שימורים וניתן למצוא אותו בכל רשתות המזון (סופרים). ניתן להכין לבד – מתכון לחלב מרוכז ביתי.

ראו גם
עוגה עם תמונה אכילהעוגה עם תמונה אכילה
סלט קישואים מבושל סלט קישואים מבושל
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אירית (13:44 9.08.2021)

האם אפשר להחליף את השמנת המתוקה בקרם קוקוס?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:55 9.08.2021)

היי אירית,
אפשר להשתמש בחלק המוצק בלבד של קרם קוקוס. את הפחית יש לשים במקרר לילה לפני ההכנה.
בהצלחה😊

avatar
נאוה אברהם (17:05 8.07.2021)

למה השבוע לא קיבלתי מייל מתכונים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:47 8.07.2021)

שמחה שהרגשת בחסרונו של הניוזלטר😊 השבוע אין באופן חד פעמי…

avatar
מיכל (16:10 3.05.2021)

שלום אפרת,
פעלתי בדיוק על פי המתכון אך התערובת סירבה להתייב.
הכנסתי למקפיא הוספתי עוד אינסטנט ואפילו קורנפלור.
בסופו של דבר הכנסתי את התערובת הנוזלית לפריזר .
הגלידה יצאה טעימה מאוד אך השאלה מה פיספסתי ואם התערובת היתה מתייצבת האם המרקם של הגלידה היה שונה?
מיכל

גלידת בננה ושוקולד
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:30 3.05.2021)

היי מיכל,
השתמשת בשמנת מתוקה ישר מהמקרר או שהיא הייתה קצת בחוץ? האם דייקת בכמויות? באיזה מעדן השתמשת? השתמשת בחלב מרוכז?
התערובת אמורה לצאת די יציבה וסמיכה יחסית. מה שכן, מהתמונה ששלחת נראה שהמרקם יצא כמו שצריך ולא נוזלי😊

avatar
מיכל (19:04 3.05.2021)

תודה על התשובה המהירה.
הדבר היחיד הוא שהוצאתי את השמנת מתוקה 2-3 דקות לפני שהשתמשתי בה.
בכל מקרה זה יצא כ”כ טעים שבטוח אעשה פעם נוספת ונראה מה יהיה .

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:22 3.05.2021)

אז זו כנראה הסיבה… בקיץ כל דקה בחוץ היא קריטית. ערב מקסים😍

avatar
ריקי (09:07 10.05.2021)

שלום,
כדי שהגלידה תצא מהר מהתבנית
אפשר להצמיד ניילון מצמד לתבנית ואז לשים את תערובת הגלידה

avatar
סיגל (22:27 31.03.2021)

שלום,תודה על המתכון.איזה טיפ יש לל כדי לשלוף את הגלידה שלמה מהתבנית להגשה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:54 31.03.2021)

היי סיגל,
כדי להקל על חילוץ הגלידה מהתבנית חשוב להקפיד על הקפאה מספיק זמן לפני כן.
כשמוציאים מהמקפיא אפשר להצמיד את הקופסה לתבנית ההגשה, להפוך ולדפוק בעדינות עד שהגלידה משתחררת ויוצאת לתבנית.😊

avatar
שירה גלבוע (23:55 21.01.2021)

כמה גר’ מעדן צריך?
(מה שמצאתי בד”ץ זה רק מעדנים חצי שוקו חצי בננה, חשבתי לקחת לעוגה רק את החלק של הבננה.)
תודה מראש.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:22 22.01.2021)

היי שירה, מעדן אחד מספיק או שאת יכולה לקחת בננה ולמעוך אותה.
בהצלחה❤️

avatar
שירה גלבוע (21:47 24.01.2021)

בננה נוספת במקום המעדן?
אני לא רוצה טעם חזק של בננה וידוע הדבר שכל מה שבטעם בננה, במציאות אין קשר בין טעמו לבין טעם הבננה 😉

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:52 25.01.2021)

היי שירה,
אז השתמשי במעדן שמצאת חצי שוקו וחצי בננה.
בטוחה שיצא לך טעים מאוד😃

avatar
שירה גלבוע (14:12 25.01.2021)

אוקי, תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:23 25.01.2021)

בשמחה:)

avatar
עינת (13:32 19.11.2020)

היי
במקום שוקולד חלב או מריר אפשרי צמקיאו או שוקולד ציפס מריר או לבן
בתודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:15 19.11.2020)

היי עינת,
אפשר 🙂
יום נעים❤️

avatar
עדידוש (03:22 13.11.2020)

אין לי כרגע חלב מרוכז. יש אפשרות לשים חלב רגיל?
אין לי גם מעדן בטעם בננה. במה אפשר להמיר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:22 13.11.2020)

החלב המרוכז בעצם נותן את המרקם הגלידתי הרך. עם חלב רגיל זה ייצא קצת יותר קשה ולכן כדאי להוציא את הגלידה מהמקפיא כמה דקות לפני שאוכלים כדי שתתרכך קצת.
לגבי המעדן, אני חושבת שכדאי שתוסיפי בננה מעוכה נוספת.
שבת שלום 🙂

avatar
שירה גלבוע (02:40 21.07.2020)

אפרת, אני אקדים במחילה על השאלה המוזרה, פשוט אני אלרגית לבננות אז שאלתי האם אפשר להחליפה במשהו אחר…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:23 21.07.2020)

אפשר לוותר על הבננה.

avatar
שירה גלבוע (12:56 21.07.2020)

ולא לשים שום דבר במקום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:10 21.07.2020)

לא, אין צורך.

avatar
שיפי (10:46 14.07.2020)

מה זה חלב מרוכז ממותק?
החלב הרגיל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:51 14.07.2020)

חלב מרוכז ממותק זה חלק סמיך שמכיל סוכר (זה לא חלב רגיל). אפשר לקנות מוכן בכל סופר (זה מגיע בדר”כ בקופסאות שימורים) או שאפשר להכין לבד – מתכון לחלב מרוכז ממותק.

avatar
חן (16:51 3.07.2020)

שלום,
בטעות שמתי במחית את כל האיסטנדט פודינד האם זה קריטי? בנוסף לא היה לי חלב מרוכז אז השתמשתי ברגיל והוספתי לו מעט סוכר, מה דעתך?
תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:23 3.07.2020)

היי חן,
לגבי הפודינג, לא נורא.
החלב המרוכז בעצם נותן את המרקם הגלידתי הרך. עם חלב רגיל זה ייצא קצת יותר קשה ולכן כדאי להוציא את הגלידה מהמקפיא כמה דקות לפני שאוכלים כדי שתתרכך קצת.

avatar
גילה (12:08 3.07.2020)

אין לי מעדן בננה. אפשר לוותר? או להוסיף משהוא אחר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:12 3.07.2020)

אני חושבת שכדאי שתוסיפי בננה מעוכה נוספת.

avatar
דבורה (18:43 2.07.2020)

היי יקירה. כשאת כותבת מקציפים את מתכוונת למיקסר? כמו כן למה הכוונה קרם יציב? איך אני יודעת שהוא יציב?
תודה מראש!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:47 2.07.2020)

כן, בעזרת מיקסר.
לגבי היציבות, מטים את הקערה עם הקצפת הצידה. אם הקצפת נשארת במקומה היא מוכנה. אם הקצפת נוזלת, יש להמשיך להקציף עד לקצפת סמיכה ויציבה.
אם את לא מצליחה להקציף לקצפת יציבה – ראי הערה שרשמתי בתחתית המתכון.

avatar
רעות (16:26 2.07.2020)

הי, מתאים בדיוק לסופשבוע החמים (:
יש לי שאלה לגבי הקצפת, מה המרקם שצריך להיות לה אחרי דקה? לא ממש קצפת נכון?

תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:01 2.07.2020)

אחרי דקה היא עדיין קצת נוזלית.

avatar
simabar (15:29 2.07.2020)

היי אפרת. אני מכינה גלידה ביתית עם שמנת מתוקה וחלב מרוכז בלבד. (עם תוספת עוגיות אוריאו/לוטוס).
מה תפקיד אבקת האינסטנט פודינג בגלידה זו? האם אפשר לוותר עליה ?לשים תמצית וניל במקום?
תודה על כל המתכונים הנפלאים.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:03 2.07.2020)

אבקת האינסטנט פודינג מסמיכה את הקרם אבל אפשר להכין גם בלי ולהוסיף כמה טיפות תמצית וניל.

avatar
איילת (14:04 2.07.2020)

אפרת, תודה על המתכון. אפשר להכין גם במכונת גלידה, או שהמרקם לא מתאים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:05 2.07.2020)

לא ניסיתי כך שאני לא יודעת.

לקריאת כל התגובות