זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי
2 תבניות אינגליש קייק חד”פ או תבנית מלבנית בגודל 20X30
2 מיכלי שמנת להקצפה/מתוקה (סה”כ 500 מ”ל)
חצי כוס (120 מ”ל) חלב מרוכז ממותק
בננה בשלה מעוכה למחית (*ראו הערה מטה)
2 כפות מלאות אינסטנט פודינג וניל
מעדן בטעם בננה (*השתמשתי ב”דניאלה”)
לציפוי:
200 גרם שוקולד חלב או מריר + 2 כפות שמן
2-3 כפות אגוזי מלך טחונים (לא חובה)
-מקציפים בעזרת מיקסר את השמנת המתוקה במשך כדקה.
-מוסיפים חלב מרוכז, מחית בננה ואינסטנט פודינג וממשיכים להקציף במשך 3-4 דקות עד לקבלת קרם רך אך יציב. מוסיפים מעדן בטעם בננה ומקציפים כמה שניות עד לאיחוד חומרים.
-מעבירים את התערובת לתבנית ומכניסים למקפיא למשך כשעה לפחות לפני ששמים את הציפוי.
-מניחים בקערית את קוביות השוקולד ו2 כפות שמן וממיסים במיקרוגל במשך כ-20 שניות. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה (אם זה עדיין לא נמס, מחזירים למיקרו ל15-20 שניות נוספות). מוסיפים לתערובת השוקולד 2-3 אגוזים טחונים ומערבבים (לא חובה).
-מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים מעל את השוקולד המומס. מכסים בנייר כסף ומחזירים למקפיא למשך לפחות 5-6 שעות לפני ההגשה.
*חשוב שמחית הבננה תהיה כמה שיותר חלקה. אם יש בה גושים או חתיכות שחורות, יש להוציא אותם.
*אם הקצפתם והקרם לא מתייצב, יש להכניס את הקערה עם הקרם למקפיא למשך רבע שעה, להוציא ולהוסיף כף פודינג וניל ולהמשיך להקציף לקרם יציב.
*אם הגלידה היתה הרבה זמן במקפיא כדאי להוציא אותה לטמפרטורת החדר למספר דקות על מנת שתתרכך.
*מדוע מומלץ להשתמש בחלב מרוכז? החלב הממותק הוא זה שמעניק לגלידה את המרקם. למי שלא מכיר זהו חלב משומר סמיך וממותק, בדר”כ ארוז בקופסת שימורים וניתן למצוא אותו בכל רשתות המזון (סופרים). ניתן להכין לבד – מתכון לחלב מרוכז ביתי.
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- חיתוכיות בייגלה |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגת מצות |
- כדורי קוקוס ללא אפיה
האם אפשר להחליף את השמנת המתוקה בקרם קוקוס?
היי אירית,
אפשר להשתמש בחלק המוצק בלבד של קרם קוקוס. את הפחית יש לשים במקרר לילה לפני ההכנה.
בהצלחה😊
למה השבוע לא קיבלתי מייל מתכונים
שמחה שהרגשת בחסרונו של הניוזלטר😊 השבוע אין באופן חד פעמי…
שלום אפרת,
פעלתי בדיוק על פי המתכון אך התערובת סירבה להתייב.
הכנסתי למקפיא הוספתי עוד אינסטנט ואפילו קורנפלור.
בסופו של דבר הכנסתי את התערובת הנוזלית לפריזר .
הגלידה יצאה טעימה מאוד אך השאלה מה פיספסתי ואם התערובת היתה מתייצבת האם המרקם של הגלידה היה שונה?
מיכל
היי מיכל,
השתמשת בשמנת מתוקה ישר מהמקרר או שהיא הייתה קצת בחוץ? האם דייקת בכמויות? באיזה מעדן השתמשת? השתמשת בחלב מרוכז?
התערובת אמורה לצאת די יציבה וסמיכה יחסית. מה שכן, מהתמונה ששלחת נראה שהמרקם יצא כמו שצריך ולא נוזלי😊
תודה על התשובה המהירה.
הדבר היחיד הוא שהוצאתי את השמנת מתוקה 2-3 דקות לפני שהשתמשתי בה.
בכל מקרה זה יצא כ”כ טעים שבטוח אעשה פעם נוספת ונראה מה יהיה .
אז זו כנראה הסיבה… בקיץ כל דקה בחוץ היא קריטית. ערב מקסים😍
שלום,
כדי שהגלידה תצא מהר מהתבנית
אפשר להצמיד ניילון מצמד לתבנית ואז לשים את תערובת הגלידה
שלום,תודה על המתכון.איזה טיפ יש לל כדי לשלוף את הגלידה שלמה מהתבנית להגשה?
היי סיגל,
כדי להקל על חילוץ הגלידה מהתבנית חשוב להקפיד על הקפאה מספיק זמן לפני כן.
כשמוציאים מהמקפיא אפשר להצמיד את הקופסה לתבנית ההגשה, להפוך ולדפוק בעדינות עד שהגלידה משתחררת ויוצאת לתבנית.😊
כמה גר’ מעדן צריך?
(מה שמצאתי בד”ץ זה רק מעדנים חצי שוקו חצי בננה, חשבתי לקחת לעוגה רק את החלק של הבננה.)
תודה מראש.
היי שירה, מעדן אחד מספיק או שאת יכולה לקחת בננה ולמעוך אותה.
בהצלחה❤️
בננה נוספת במקום המעדן?
אני לא רוצה טעם חזק של בננה וידוע הדבר שכל מה שבטעם בננה, במציאות אין קשר בין טעמו לבין טעם הבננה 😉
היי שירה,
אז השתמשי במעדן שמצאת חצי שוקו וחצי בננה.
בטוחה שיצא לך טעים מאוד😃
אוקי, תודה!
בשמחה:)
היי
במקום שוקולד חלב או מריר אפשרי צמקיאו או שוקולד ציפס מריר או לבן
בתודה
היי עינת,
אפשר 🙂
יום נעים❤️
אין לי כרגע חלב מרוכז. יש אפשרות לשים חלב רגיל?
אין לי גם מעדן בטעם בננה. במה אפשר להמיר?
החלב המרוכז בעצם נותן את המרקם הגלידתי הרך. עם חלב רגיל זה ייצא קצת יותר קשה ולכן כדאי להוציא את הגלידה מהמקפיא כמה דקות לפני שאוכלים כדי שתתרכך קצת.
לגבי המעדן, אני חושבת שכדאי שתוסיפי בננה מעוכה נוספת.
שבת שלום 🙂
אפרת, אני אקדים במחילה על השאלה המוזרה, פשוט אני אלרגית לבננות אז שאלתי האם אפשר להחליפה במשהו אחר…
אפשר לוותר על הבננה.
ולא לשים שום דבר במקום?
לא, אין צורך.
מה זה חלב מרוכז ממותק?
החלב הרגיל?
חלב מרוכז ממותק זה חלק סמיך שמכיל סוכר (זה לא חלב רגיל). אפשר לקנות מוכן בכל סופר (זה מגיע בדר”כ בקופסאות שימורים) או שאפשר להכין לבד – מתכון לחלב מרוכז ממותק.
שלום,
בטעות שמתי במחית את כל האיסטנדט פודינד האם זה קריטי? בנוסף לא היה לי חלב מרוכז אז השתמשתי ברגיל והוספתי לו מעט סוכר, מה דעתך?
תודה!
היי חן,
לגבי הפודינג, לא נורא.
החלב המרוכז בעצם נותן את המרקם הגלידתי הרך. עם חלב רגיל זה ייצא קצת יותר קשה ולכן כדאי להוציא את הגלידה מהמקפיא כמה דקות לפני שאוכלים כדי שתתרכך קצת.
אין לי מעדן בננה. אפשר לוותר? או להוסיף משהוא אחר?
אני חושבת שכדאי שתוסיפי בננה מעוכה נוספת.
היי יקירה. כשאת כותבת מקציפים את מתכוונת למיקסר? כמו כן למה הכוונה קרם יציב? איך אני יודעת שהוא יציב?
תודה מראש!
כן, בעזרת מיקסר.
לגבי היציבות, מטים את הקערה עם הקצפת הצידה. אם הקצפת נשארת במקומה היא מוכנה. אם הקצפת נוזלת, יש להמשיך להקציף עד לקצפת סמיכה ויציבה.
אם את לא מצליחה להקציף לקצפת יציבה – ראי הערה שרשמתי בתחתית המתכון.
הי, מתאים בדיוק לסופשבוע החמים (:
יש לי שאלה לגבי הקצפת, מה המרקם שצריך להיות לה אחרי דקה? לא ממש קצפת נכון?
תודה רבה!
אחרי דקה היא עדיין קצת נוזלית.
היי אפרת. אני מכינה גלידה ביתית עם שמנת מתוקה וחלב מרוכז בלבד. (עם תוספת עוגיות אוריאו/לוטוס).
מה תפקיד אבקת האינסטנט פודינג בגלידה זו? האם אפשר לוותר עליה ?לשים תמצית וניל במקום?
תודה על כל המתכונים הנפלאים.
אבקת האינסטנט פודינג מסמיכה את הקרם אבל אפשר להכין גם בלי ולהוסיף כמה טיפות תמצית וניל.
אפרת, תודה על המתכון. אפשר להכין גם במכונת גלידה, או שהמרקם לא מתאים?
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת.