שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

2 תבניות אינגליש קייק חד"פ או תבנית מלבנית בגודל 20X30

2 מיכלי שמנת להקצפה/מתוקה (סה"כ 500 מ"ל)

חצי כוס (120 מ"ל) חלב מרוכז ממותק

בננה בשלה מעוכה למחית (*ראו הערה מטה)

2 כפות מלאות אינסטנט פודינג וניל

מעדן בטעם בננה (*השתמשתי ב"דניאלה")

לציפוי:

200 גרם שוקולד חלב או מריר + 2 כפות שמן

2-3 כפות אגוזי מלך טחונים (לא חובה)

 

אופן ההכנה

-מקציפים בעזרת מיקסר את השמנת המתוקה במשך כדקה.

-מוסיפים חלב מרוכז, מחית בננה ואינסטנט פודינג וממשיכים להקציף במשך 3-4 דקות עד לקבלת קרם רך אך יציב. מוסיפים מעדן בטעם בננה ומקציפים כמה שניות עד לאיחוד חומרים.

-מעבירים את התערובת לתבנית ומכניסים למקפיא למשך כשעה לפחות לפני ששמים את הציפוי.

-מניחים בקערית את קוביות השוקולד ו2 כפות שמן וממיסים במיקרוגל במשך כ-20 שניות. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה (אם זה עדיין לא נמס, מחזירים למיקרו ל15-20 שניות נוספות). מוסיפים לתערובת השוקולד 2-3 אגוזים טחונים ומערבבים (לא חובה).

-מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים מעל את השוקולד המומס. מכסים בנייר כסף ומחזירים למקפיא למשך לפחות 5-6 שעות לפני ההגשה.

טיפים והערות

*חשוב שמחית הבננה תהיה כמה שיותר חלקה. אם יש בה גושים או חתיכות שחורות, יש להוציא אותם.

*אם הקצפתם והקרם לא מתייצב, יש להכניס את הקערה עם הקרם למקפיא למשך רבע שעה, להוציא ולהוסיף כף פודינג וניל ולהמשיך להקציף לקרם יציב.

*אם הגלידה היתה הרבה זמן במקפיא כדאי להוציא אותה לטמפרטורת החדר למספר דקות על מנת שתתרכך.

*מדוע מומלץ להשתמש בחלב מרוכז? החלב הממותק הוא זה שמעניק לגלידה את המרקם. למי שלא מכיר זהו חלב משומר סמיך וממותק, בדר"כ ארוז בקופסת שימורים וניתן למצוא אותו בכל רשתות המזון (סופרים). ניתן להכין לבד – מתכון לחלב מרוכז ביתי.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגה עם תמונה אכילה
סלט קישואים מבושל

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
שירה גלבוע (02:40 21.07.2020)

אפרת, אני אקדים במחילה על השאלה המוזרה, פשוט אני אלרגית לבננות אז שאלתי האם אפשר להחליפה במשהו אחר…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:23 21.07.2020)

אפשר לוותר על הבננה.

Avatar
שירה גלבוע (12:56 21.07.2020)

ולא לשים שום דבר במקום?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:10 21.07.2020)

לא, אין צורך.

Avatar
שיפי (10:46 14.07.2020)

מה זה חלב מרוכז ממותק?
החלב הרגיל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:51 14.07.2020)

חלב מרוכז ממותק זה חלק סמיך שמכיל סוכר (זה לא חלב רגיל). אפשר לקנות מוכן בכל סופר (זה מגיע בדר"כ בקופסאות שימורים) או שאפשר להכין לבד – מתכון לחלב מרוכז ממותק.

Avatar
חן (16:51 3.07.2020)

שלום,
בטעות שמתי במחית את כל האיסטנדט פודינד האם זה קריטי? בנוסף לא היה לי חלב מרוכז אז השתמשתי ברגיל והוספתי לו מעט סוכר, מה דעתך?
תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:23 3.07.2020)

היי חן,
לגבי הפודינג, לא נורא.
החלב המרוכז בעצם נותן את המרקם הגלידתי הרך. עם חלב רגיל זה ייצא קצת יותר קשה ולכן כדאי להוציא את הגלידה מהמקפיא כמה דקות לפני שאוכלים כדי שתתרכך קצת.

Avatar
גילה (12:08 3.07.2020)

אין לי מעדן בננה. אפשר לוותר? או להוסיף משהוא אחר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:12 3.07.2020)

אני חושבת שכדאי שתוסיפי בננה מעוכה נוספת.

Avatar
דבורה (18:43 2.07.2020)

היי יקירה. כשאת כותבת מקציפים את מתכוונת למיקסר? כמו כן למה הכוונה קרם יציב? איך אני יודעת שהוא יציב?
תודה מראש!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:47 2.07.2020)

כן, בעזרת מיקסר.
לגבי היציבות, מטים את הקערה עם הקצפת הצידה. אם הקצפת נשארת במקומה היא מוכנה. אם הקצפת נוזלת, יש להמשיך להקציף עד לקצפת סמיכה ויציבה.
אם את לא מצליחה להקציף לקצפת יציבה – ראי הערה שרשמתי בתחתית המתכון.

Avatar
רעות (16:26 2.07.2020)

הי, מתאים בדיוק לסופשבוע החמים (:
יש לי שאלה לגבי הקצפת, מה המרקם שצריך להיות לה אחרי דקה? לא ממש קצפת נכון?

תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:01 2.07.2020)

אחרי דקה היא עדיין קצת נוזלית.

Avatar
simabar (15:29 2.07.2020)

היי אפרת. אני מכינה גלידה ביתית עם שמנת מתוקה וחלב מרוכז בלבד. (עם תוספת עוגיות אוריאו/לוטוס).
מה תפקיד אבקת האינסטנט פודינג בגלידה זו? האם אפשר לוותר עליה ?לשים תמצית וניל במקום?
תודה על כל המתכונים הנפלאים.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:03 2.07.2020)

אבקת האינסטנט פודינג מסמיכה את הקרם אבל אפשר להכין גם בלי ולהוסיף כמה טיפות תמצית וניל.

Avatar
איילת (14:04 2.07.2020)

אפרת, תודה על המתכון. אפשר להכין גם במכונת גלידה, או שהמרקם לא מתאים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:05 2.07.2020)

לא ניסיתי כך שאני לא יודעת.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.