שום דבר לא נמצא

חלב מרוכז ממותק

מאת: אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות, 17 יול 2018

חלב מרוכז ממותק

חלב מרוכז ממותק (נקרא גם “חלב משומר”) הוא חלב פרה רגיל שהוציאו ממנו את המים והוסיפו לו סוכר. הוא חלב סמיך ומתוק ומגיע ארוז בקופסת שימורים. כל עוד לא פותחים אותו אפשר לשמור אותו ללא צורך בקירור המון זמן.
חלב מרוכז ממותק משמש להכנת קינוחים כמו גלידות (הוא למעשה תורם למרקם הדומה לגלידה אמיתית) , פאדג’ שוקולד ועוד קינוחים נוספים.

איך להכין חלב מרוכז ממותק ביתי?
מחממים בסיר קטן על להבה בינונית-נמוכה 2 כוסות חלב (480 מ”ל) + שני שליש כוס סוכר (133 גרם) ומערבבים עד שהסוכר נמס.
לאחר שהחלב רותח (מבעבע קלות), מעבירים ללהבה הקטנה ביותר ומנמיכים לאש הנמוכה ביותר וממשיכים לבשל במשך 40 דקות עד שהחלב מסמיך ומצטמצם לחצי כמות ממה שהיה (החלב אמור לשנות את הצבע למעט צהבהב והמרקם יהפוך לסמיך). במהלך הבישול יש לערבב כל 5-10 דקות ואין לכסות את הסיר.
לאחר מכן מסירים את החלב מהאש ומעבירים אותו במסננת לצנצנת זכוכית או כוס. מצננים על השיש במשך כשעה. לאחר מכן מכסים ושומרים במקרר. החלב ימשיך להסמיך לאחר קירור.

הערות:
*במתכון זה אין אפשרות להפחית את כמות הסוכר.
*אם במקרה החלב לא הסמיך אפשר לערבב כף קורנפלור עם 3 כפות חלב ולהוסיף לחלב הממותק. לבשל על אש בינונית כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שזה מסמיך.

מתכונים עם חלב מרוכז:
קוקילידה
גלידת אוראו
פאדג’ שוקולד
פרפה חלבה
גלידת ריבת חלב
גלידת פירות יער
גלידת יוגורט

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
מירי (12:41 18.10.2021)

האם אפשר להכין מחלב שקדים?
אני רוצה גלידה פרווה…

מתכונים ב-10 דקות (13:41 18.10.2021)

היי מירי,
אפשר, אבל יתכן שינוי קל במרקם ובטעם.
בהצלחה!

יעל (19:13 2.09.2021)

הסמיך ונראה טוב, אבל הצבע לא צהוב. זה בסדר?
חוצמזה, האם לכל מתכון גלידה עם חלב עדיף חלב מרוכז?

מתכונים ב-10 דקות (19:50 2.09.2021)

היי יעל,
זה בסדר, החלב אמור להיות צהבהב ולא צהוב.
באופן כללי חלב מרוכז מעשיר מאד גלידות ונותן מרקם גלידתי יותר מאשר חלב רגיל.

עדי (05:27 12.08.2021)

היי אפרת, הכנתי ולמרות שהסמיך עשיתי טעות וביצעתי את שלב הקורנפלור.. עכשיו כבר אחרי קירור של לילה במקרר סמיך נורא שזה בסדר כי זה עבור גלידה אך הבעיה האמיתית היא שנוצרו גושים קטנים ולא נעימים בכלל במרקם בפה…איך אני יכולה להציל את המצב? כבר אי אפשר לסנן לצערי. האם ישנה דרך לחמם על הגז ולהוסיף מרכיב נוזלי כדי שאוכל לסנן ולהוריד את הגושים שנוצרו? אשמח לתשובתך המהירה… אין לי מיקרוגל לכן שואלת אם אפשר על הגז, מרוב שיצא סמיך אני בטוחה שאם אחמם על הגז מבלי להוסיף נוזל אז מיד יישרף לי.
תודה מראש על תשובתך יקירה וסליחה על אורך השאלה..

מתכונים ב-10 דקות (10:03 12.08.2021)

היי עדי,
אני חושבת שאפשר להוסיף רבע כוס חלב ולחמם על אש הכי נמוכה תוך ערבוב מתמיד, ולאחר שמגיע לסף רתיחה לכבות את האש ולסנן.

עדי (10:51 12.08.2021)

תודה רבה על המענה המהיר

michal (22:41 22.07.2021)

היי אפרת יקרה,
בישלתי לפי ההוראות, החלב הצטמצם, אבל לא הסמיך,
החלטתי לנסות לקרר קודם, ובטעות שמתי מיד במקרר ולא קודם על השיש.
זו בעיה?
אם לא יסמיך לי, לחמם שוב ולהוסיף קונפלור, נכון?
תודה!!!
שבת שלום!

מתכונים ב-10 דקות (22:51 22.07.2021)

היי,
זה לא קריטי שהכנסת ישירות למקרר, אבל אם יצא ממש נוזלי הקירור לא יעזור. ולכן כדאי שתוציאי מהמקרר, תוסיפי קורנפלור ותמשיכי לבשל עוד קצת.

michal (22:54 22.07.2021)

תודה!!
אטפל בו.

michal (20:30 26.07.2021)

אפרת, יצא לי מעולה!!
שמתי קצת קמח תפו”א כי נעלם לי הקורנפלור,
יצא מדהים 🙂 גם בצבע וגם במרקם.
והגלידה לילדים… כמו מגנום… הכנסתי ג’לים ועדשים,
והלכה הבריאות, כל היום הם מנשנשים לי מהמקפיא 😉

מתכונים ב-10 דקות (20:42 26.07.2021)

חחח איזה כיף לשמוע! שמחה ממש שכולם אהבו😊

אורטל גאולה (18:03 16.07.2021)

רציתי לשאול למה אי אפשר להפחית הסוכר?

מתכונים ב-10 דקות (18:55 16.07.2021)

היי,
כמות הסוכר חשובה מאד למרקם הסמיך, וכמובן גם לטעם…

שי-לי (12:34 12.07.2021)

אפשר לחמם ולהכין את הכל המיקרוגל?

מתכונים ב-10 דקות (14:22 12.07.2021)

אני לא בטוחה שבמיקרוגל זה יצא מוצלח. את יכולה לנסות(:

יעל (10:24 9.07.2021)

היי, האם אפשר להחליף את החלב בנוזל קוקוס?

מתכונים ב-10 דקות (11:10 9.07.2021)

אפשר אבל המרקם יצא קצת יותר נוזלי ויהיה טעם מורגש מעט של קוקוס😊

שירלי (10:41 12.05.2021)

האם אפשרי להכין עם חלב דל לקטוז ?

מתכונים ב-10 דקות (11:26 12.05.2021)

היי שירלי,
כן, אין בעיה😊

דוד (21:31 9.05.2021)

יצא קצת יותר סמיך מחלב רגיל , אבל הרבה יותר נוזלי מהתמונה ששמת למעלה , זה עדיין טוב? או שעדיף להוסיף קורונפלור?

מתכונים ב-10 דקות (23:29 9.05.2021)

היי דוד,
החלב המרוכז ממשיך להסמיך לאחר שהוא מתקרר, אבל אם הוא יחסית נוזלי כדאי להוסיף קורנפלור מעורבב עם חלב ולערבב על אש בינונית כמה דקות עד שמסמיך.

דוד (18:31 6.05.2021)

לכמה זמן אפשר לשמור את החלב הממותק במקרר? והאם אפשר להכין בכמות גדולה יותר? (להגדיל את כמות הסוכר והחלב)

מתכונים ב-10 דקות (19:55 6.05.2021)

היי דוד,
אפשר להכפיל כמויות, ומומלץ לשמור במקרר עד חודש.

מוריה (18:02 26.04.2021)

האים אפשר לעשות חלב סמיך עים סוכר גם בחלב קוקוס? (בישביל הפרווה)

מתכונים ב-10 דקות (20:58 26.04.2021)

היי מוריה,
לא ניסיתי, אבל יתכן שאפשרי😊

יהודה (00:05 10.05.2021)

כן יצא מעולה !!

שירה (12:10 12.04.2021)

תודה רבה על המתכון! אני גרה בחו”ל ואף פעם לא מצאתי תחליף. אנסה בקרוב 🙂 אפשר לשאול מה הכמות שיוצאת? כוס?

מתכונים ב-10 דקות (12:33 12.04.2021)

היי שירה,
אמורה לצאת כמות של כוס מלאה בנפח 240 מ”ל = 300 גרם.
בהצלחה😊

יהודית אזואלוס (22:39 21.01.2021)

היי אפרת,
דבר ראשון תודה על מתכונים מדהימים,
אני קוצרת מלא מחמאות בזכותך!!
אני בישלתי את החלב כברלפחות שעה ורבע , הוא נהיה בצבע צהוב בז’ ונהיה חצי מהכמות, אך הוא לא סמיך.
להמשיך לבשל עוד?
זה על אש בינונית.
אשמח לתשובה😊😊

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:33 22.01.2021)

היי יהודית,
מתנצלת, ראיתי רק עכשיו. מקווה שהסתדרת.
אם החלב נעשה צהבהב והצטמצם לחצי מהכמות הוא היה אמור גם להסמיך.
לפעמים הוא מסמיך לאחר קירור. שמת אותו במקרר? איך הוא עכשיו?

יהודית אזואלוס (23:19 24.01.2021)

בסוף ערבבתי כף קורנפלור עם 3 כפות חלב והוספתי לחלב המרוכז הוא הסמיך והכנסתי אותו למקרר למשך לילה.
בבוקר הקצפתי אותו עם השמנת וכל השאר והגלידה יצאה חלומית!!!

מתכונים ב-10 דקות (07:54 25.01.2021)

שמחה לשמוע❤️תודה שחזרת לעדכן😃

Meital Tzadikov (15:24 21.11.2020)

היי אפרת
החלב לא ממש הסמיך לי וכבר אחרי קירור בחוץ. האם יסמיך בקירור או שכבר אבוד?

מתכונים ב-10 דקות (21:03 21.11.2020)

היי מיטל
תנסי לבשל שוב את החלב על חום קצת גבוהה יותר ותערבבי עד שיסמיך
אני לא חושבת שזה יסמיך במקרר
שבוע נפלא❤️

יהודה (20:15 16.11.2020)

ממש שמח שיש מתכון לחלב מרוכז
כי מלא פעמים לא עשיתי מתכונים כי לא היה לי את זהי
במקרה ראיתי את הקישור לפה רק במתכון אחד ונראה לי שכדאי לשים קישור גם בגלידת ריבת חלב ועוד..
תודה עצומה על האתר!!
בזכותך נהיתי ממש מקצועי תוך 3 חודשים והכל יוצא מטורף!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:37 16.11.2020)

אוסיף קישורים, תודה 🙂

דורית (11:21 1.10.2020)

יכול להיות שככל שאחוז השומן בחלב גבוה יותר, ככה יצא פחות דליל..

מיכל (17:00 21.09.2020)

הי אפרת,
לכמה זמן החלב הזה יכול להישמר במקרר?
ובנוסף- האם ייצא טוב אם אחליף את הסוכר בממתיק בריא יותר? (כמו מייפל טבעי, דבש או סילאן? אם כן- מה כדאי לשים? תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:20 21.09.2020)

היי מיכל,
החלב נשמר כחודש במקרר.
אין אפשרות להחליף את הסוכר במקרה הזה. זה מה שעושה את המרקם.

מיכל (09:39 29.09.2020)

תודה על ההתייחסות. שאלה נוספת ברשותך- מהי כמות החלב המרוכז שמתקבלת ממתכון זה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:13 29.09.2020)

אמורה לצאת כמות של כוס מלאה בנפח 240 מ”ל = 300 גרם.
*בתנאי שמשתמשים בכוס בנפח 240 מ”ל.

עינת (09:45 31.08.2020)

בוקר טובאפרת
אם שמה חלב שקדים או חלב שיבולת שועל
צריך לשים לב שיהיו בלי סוכר?

תודה ויום נפלא.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:02 31.08.2020)

חייבת לציין שללא ניסיתי להכין עם חלב שקדים או שיבולת שועל (אני חושבת שעדיף שקדים).
אם את מנסה רצוי שיהיה ללא תוספת סוכר.

ברוריה (09:20 27.08.2020)

היי החלב ממש הסמיך לי , הוא ממש נהיה מוצק.
הבנתי שאפשרי להשתמש בו אבל האם זה ישפיע על מרקם הגלידה? ואם כן, איך?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:30 27.08.2020)

תוציאי אותו מהמקרר כמה זמן לפני כדי שיתרכך קצת.

שלומית (21:58 18.08.2020)

יצא פשוט נהדר !
הרבה יותר טעים מהחלב המרוכז הקנוי.
שאלה – אם אני רוצה להכין את גלידת ריבת החלב בכמות כפולה כמה חלב מרוכז להוסיף?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:00 19.08.2020)

היי שלומית,
שמחה שיצא מוצלח 🙂
אם את מכינה כמות כפולה של גלידה אז שימי שני שליש כוס חלב מרוכז.

רונה כהן (13:17 14.08.2020)

היי, החלב המרכז עכשיו על השיש, ורציתי לשאול – כמה זמן הוא צריך להיות במקרר?

רונה כהן (13:18 14.08.2020)

כלומר עד שיהיה אפשר להשתמש בו? תודה רבה! האתר מעולה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:15 14.08.2020)

חצי שעה-שעה.

רוזי (19:43 25.07.2020)

הכנתי כבר כמה פעמים ותמיד יוצא מוצלח. לפעמים זה מסמיך אחרי 35 דקות ולפעמים אחרי שעה. תהיו סבלניים ותבשלו עד שזה מסמיך.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:44 25.07.2020)

תודה רוזי 🙂

חגית (11:23 23.07.2020)

היי,
לאחר שעשיתי בפעם השלישית הצלחתי להגיע לסמיכות של טחינה לפני שהורדתי מהאש.
עכשיו לאחר שהתקרר המרקם כמעט מוצק.
האם עדיין ניתן להשתמש בו להכנת גלידה ?

אני חושבת שהיה עוזר לכל המסתבכים עם הסמיכות (ואני ביניהם) אם הבית מעלה סרטון שבו ניתן יהיה לראות את הסמיכות בשלבים השונים.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:08 23.07.2020)

אפשר להשתמש בו. תוציאי אותו מהמקרר כמה דקות לפני ההכנה כדי שיתרכך קצת.
בהזדמנות אכין ואעלה סרטון.

אלי (08:05 23.07.2020)

אם רוצים להשתמש במתכון הזה להכנת גלידה- כמה שמנת מתוקה (של 250 מל) צריך להוסיף לכמות של חלב מרוכז שיוצאת מהמתכון הזה (על בסיס 2 כוסות חלב ו2/3 כוס סוכר)?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:15 23.07.2020)

אם רוצים להכין גלידה יש להקציף מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל) + שליש כוס חלב מרוכז + כף גדושה אינסטנט פודינג וניל.
מהכמות שבמתכון אמורה לצאת כוס אחת של חלב מרוכז, זאת אומרת שזה מספיק ל-3 מיכלי שמנת + 3 כפות פודינג וניל.

שילת (00:04 22.07.2020)

מצטרפת גם למתוסכלות.. הכנתי ולא יצא לי סמיך..
הוספתי קמח (אין לי קורנפלור) ואחרי סינון (אולי המסננת שלי דקה מדי?) הוא עדיין נוזלי..
אכניס למקרר, מקווה שיסמיך.. רעיון מה יכול להועיל?
אולי לבשל על הגז באש גבוהה יותר? [עם כיריים חשמליות.. אולי זה קשור גם? :|]

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:46 22.07.2020)

היי שילת,
בישלת בלי מכסה?
זה הסמיך במקרר?

שילת (23:14 22.07.2020)

אכן, בלי מכסה.. לא הסמיך במקרר
אבל.. (:
בישלתי שוב בבוקר (אותו תהליך של הרתחה ואז 40 דק’, רק על אש גבוהה יותר) והצליח
תודה רבה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:35 23.07.2020)

מעולה 🙂
יום נפלא!

טהר (09:03 5.08.2020)

מתוסכלת? קצת סבלנות בחיים, בכל דבר!! אתם דור האיסטנט וזו הבעיה. שבי קראי ספר ליד הכיריים ולא משנה איזה, לא באש גבוהה לטעם מושלם ולא שרוף.. לערבב עד שיסמיך מעט, אין צורך שיהפוך לגבינה..

לאה ל (18:27 25.11.2020)

יש לי גם כיריים חשמליות, והוא הרבה יותר חלש,
בכיריים כאלו, האש הכי נמוכה פשוט לא עושה כלום,
לא ניתן לטגן בו אפילו חביתה בשעה.

ליבי (09:29 21.07.2020)

היי אפרת, הכנתי לפני כמה שבועות את המתכון ויצא טוב. אבל אתמול הכפלתי כמויות והחלב לא הסמיך בכלל גם אחרי שעתיים של בישול.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:18 21.07.2020)

היי ליבי,
שמת 4 כוסות חלב וכוס ושליש סוכר?
ניסית להוסיף קורנפלור?

ליבי (13:17 21.07.2020)

שמתי ארבע כוסות חלב ושתי כוסות ושני שליש סוכר

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:48 22.07.2020)

מספיק היה לשים כוס ושליש סוכר.

מירב (14:49 20.07.2020)

היי אפרת,
פעלתי בדיוק לפי ההוראות והחלב לא הסמיך בכלל. הוספתי קורנפלור מעורבב עם חלב כפי שרשמת והמשכתי לערבב עוד רבע שעה על האש, אך לא היה כל שינוי במירקם והוא נותר דליל ללא הסמכה.
יש לזה הסבר למה זה קרה? ובכל מיקרה אשמור את זה- היכן לשמור (מקרר/פריזר) ולכמה זמן זה יכול להישמר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:03 20.07.2020)

מוזר, זה לא הסמיך בכלל?
תשמרי את זה בינתיים במקרר בתקווה שזה יסמיך קצת לאחר שיתקרר (זה נשמר כחודש במקרר).
אפשר גם להקפיא.

מירב (11:53 24.07.2020)

ניסיתי פעמיים, בול לפי ההוראות וממש לא מסמיך, גם אחרי קורנפלור.
על איזה גובה אש את מחממת? אולי יש הסבר יותר מפורט לכל שלב? כי ראיתי בתגובות שלרוב לא הסמיך..

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:41 25.07.2020)

את שמה את זה בסיר קטן?
את מביאה את החלב לרתיחה על אש גבוהה ואח”כ מעבירה ללהבה הכי נמוכה ומבשלת על אש נמוכה ללא מכסה?
יש לך כיריים גז או אינדוקציה?
כמה זמן בישלת את זה?

טובה (09:50 20.07.2020)

מה ההבדל בין חלב מרוכז לריבת חלב
תודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:39 20.07.2020)

חלב מרוכז מבשלים פחות זמן והוא פחות סמיך וכהה מריבת חלב.
לריבת חלב מוסיפים גם קצת סודה לשתיה.

חגית (10:56 15.07.2020)

היי
איזו רמה של סמיכות צריכה להתקבל לפני הקירור ?
טחינה גולמית ?
שוקולד מומס ?

עשיתי לפי המתכון ועד שהסמיך ברמה שנראתה לי סבירה לקח 3 שעות וקיבל צבע של נס קפה. 😳

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:28 15.07.2020)

יותר כמו טחינה גולמית.
ואו כל כך הרבה זמן?

אביגיל (11:56 12.06.2020)

שלום אפרת, ריסקתי כבר את הבננות עם היוגורט. ואז בישלתי את החלב המרוכז. כמה זמן מינימום אפשר לתת לזה להתקרר כדי להוסיף לתערובת הבננות?
אוהבת מאד את המתכונים שלך

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:20 12.06.2020)

את מכינה גלידת יוגורט בלי שמנת?
אם כן, אפשר להוסיף אחרי חצי שעה של קירור.

אביגיל (12:38 12.06.2020)

זה החומרים שכתוב במתכון. מצרכים (4-5 מנות):

4 בננות גדולות חתוכות קפואות (יש להקפיא מראש)

200 מ”ל יוגורט BIO

4-5 כפות מלאות חלב מרוכז ממותק .
***
לא הבנתי איפה צריך שמנת. ואיזו?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:46 12.06.2020)

רציתי לוודא שזה לא מתכון אחר.
אין בעיה, את יכולה להשתמש בחלב המרוכז.

יונית (10:53 11.06.2020)

הי.
איך אפשר להפוך אותה לגלידת פרווה?
מה לשים במקום חלב מרוכז?
או שאי אפשר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:30 11.06.2020)

היי יונית,
לא ניסיתי אבל שמעתי שאפשר להכין עם חלב סויה.

יונית (17:35 11.06.2020)

וואלה.
אנסה.
תודה רבה על המתכונים והתגובות המהירות שלך!

דוד (22:37 8.06.2020)

האם אפשר להשתמש בסוכרזית?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:44 9.06.2020)

במקרה הזה לא חושבת שיעבוד.

שירה גלבוע (02:51 1.06.2020)

ד”א, ב”אושר עד” ראיתי חלב מרוכז בד”ץ, והבנתי שיש גם ב”רמי לוי”, אבל ראיתי אחרי שכבר הכנתי אז לא קניתי, ואני חושבת שהחלב יצא לי מושלם כי הגלידה שהכנתי עם החלב יצאה במרקם אמיתי.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:56 1.06.2020)

הכי טוב להכין לבד 🙂

שירה גלבוע (13:47 1.06.2020)

אמת!

Mbiomed (20:04 31.05.2020)

האם ניתן להכין חלב מרוכז גם מחלב נטול לקטוז?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:20 31.05.2020)

לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.

הדס (09:13 27.05.2020)

היי אני רוצה להכין גלידה
הכמות הזאת של החלב מרוכז היא כמות של פחית?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:45 27.05.2020)

אמורה לצאת כמות של כוס מלאה בנפח 240 מ”ל = 300 גרם.
לכמות של פחית יש להכין בערך 3 כוסות (720 מ”ל) חלב + כוס סוכר (200 גרם).

מישל (15:05 26.05.2020)

הי אפרת ותודה על המתכונים המהממים. החלב לא הסמיך, אפשר להשאיר על האש עוד שעה? זה יעזור? מעדיפה לא להוסיף קרונפלור

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:18 26.05.2020)

מתנצלת ראיתי עכשיו.
המשכת לבשל? זה הסמיך?

מישל (10:01 31.05.2020)

המשכתי עוד קצת לבשל ובסוף שמתי כף קרונפלור ויצא מדהים
תודה רבה איזה מהממת את!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:13 31.05.2020)

שמחה שבסוף הסתדרת ❤️

פנינה (22:57 25.05.2020)

הי אפרת היקרה,
הכנתי את החלב ויצא מדהים! יש לי שאלה די דחופה- האם אני יכולה להקפיא את החלב המרוכז- פשוט לא רוצה עוד להתשמש בו בשבוע הקרוב. אשמח לשמוע ממך, ותודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:46 26.05.2020)

כן אפשר 🙂

ורד (08:36 21.05.2020)

יצא לי דליל, לא כתוב במתכון להוסיף קורנפלור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:58 21.05.2020)

זה אמור להסמיך בלי קורנפלור אבל אם זה לא הסמיך אפשר לערבב כף קורנפלור עם 3 כפות חלב ולהוסיף לחלב הממותק. לבשל על אש בינונית כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שזה מסמיך.

Vered Carmel Dahbash (11:07 21.05.2020)

תודה אפרת על התשובה המהירה!

אחת (15:09 20.05.2020)

נשאר לי במרקם של חלב דליל בטרוף וגם לא השתנה הצבע(היה שעה על האש)
ואין לי קורנפלור
פודינג או קמח יעזרו???
אשמח לתשובה במהירותתת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:22 20.05.2020)

נראה לי עדיף פודינג.

אחת (15:40 20.05.2020)

מתי אני אמורה להעביר למקרר
באיזה מרקם זה אמור להיות??

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:02 20.05.2020)

זה אמור להסמיך.
זה הסמיך?

אחת (18:06 20.05.2020)

כן
השתמשתי בקמח תפו\”א
הסמיך מצוין
הכנסתי למקרר
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:10 20.05.2020)

מעולה 🙂

יעל (11:51 14.05.2020)

יוצא ממש טוב, בדיוק כמו חלב מרוכז הפחית… תודה רבה⁦⁦;)⁩

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:08 14.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂

יונית (22:10 6.05.2020)

איזו כמות של חלב מרוכז מתקבלת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:28 7.05.2020)

אמורה לצאת כמות של כוס מלאה בנפח 240 מ”ל = 300 גרם.
*בתנאי שמשתמשים בכוס בנפח 240 מ”ל.

ספיר (14:13 6.05.2020)

עשיתי כפי שאמרת ולא יצא לי סמיך, החלב שינה את צבעו ומעט הצטמצם אבל לא הסמיך, הוספתי כף קוונפלור בדיוק כמו שאמרת ועדיין לא הסמיך, כשסיננתי ראיתי שנשארו למטה מלא גושים קטנים, זה בסדר? מה עוד אני יכולה לעשות שזה יסמיך??

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:45 6.05.2020)

ערבבת את הקונפלור עם מים קרים לפני?
מה זמן בישלת את החלב?
אני מציעה לנסות להוסיף עוד כף גדושה קורנפלור מעורבב עם 2 כפות מים קרים. לפעמים כף אחת לא מספיקה.

ספיר (17:54 6.05.2020)

עשיתי עכשיו את מה שאמרת, ויצא כמו בתמונה המצורפת.
זה טוב? צריך עוד משהו? לעשות מחדש?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:10 7.05.2020)

מתנצלת על העיכוב בתשובה. אני לא מצליחה לראות בתמונה את רמת הסמיכות.
איך זה יצא אחרי לילה במקרר? זה אמור להסמיך יותר.

ספיר (10:36 7.05.2020)

כבר עשיתי עם זה את הגלידה והיא יצאה מצויין,
זה לא כל כך היה סמיך אבל לא היה מידי נוזלי.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:18 7.05.2020)

יופי, שמחה לשמוע 🙂

שירה גלבוע (07:48 1.05.2020)

ראשית כל תודה רבה, הכנתי וזה נראה ממש טוב.
שנית, כמה זמן זה אמור להיות בקרור עד שאפשר להשתמש?
וכן, אחרי הקרור נהיה כמין שכבה עבה, משתמשים איתה או זורקים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:12 1.05.2020)

מספיק שעה במקרר.
מה הכוונה שכבה עבה? אם זה לא משהו גושי כדאי לערבב את זה לפני השימוש.

שירה גלבוע (13:09 1.05.2020)

זה הזכיר לי את הקרום ממנו מכינים את החמאה, רק שזו תהיה חמאה מתוקה מידי:)

רינה (20:24 30.04.2020)

היי, האם אפשר להכין את החלב מרוכז מחלב סויה או שקדים? בעצם חלב מרוכז טבעוני

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:43 30.04.2020)

לא ניסיתי אבל שמעתי שאפשר להכין עם חלב סויה.

שירי (15:36 13.05.2020)

הכנתי עם חלב קוקוס יצא מדהים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:46 13.05.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

רות טרגנו (23:30 18.06.2020)

תודה! בדיוק באתי לשאול… מעניין איך זה יעבוד עם חלב שקדים

שירה גלבוע (19:20 30.04.2020)

באיזו מסננת להעביר? בד או משהו אחר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:29 30.04.2020)

מסננת רגילה אם יש לך, כמו בתמונה.

תיקי (22:02 5.08.2021)

אם יש לי רק מסננת עם חורים גדולים יותר זה יעזור? אפשר לוותר וזהו? עד כמה זה משנה?
תודה רבה !!

מתכונים ב-10 דקות (01:12 6.08.2021)

תלוי עד כמה החורים במסננת גדולים…
אפשר לוותר על הסינון (ואם יש גושים גדולים להסיר אותם עם כף מהחלב), במקרה כזה עלולים להישאר גושים בחלב.

מיה (19:20 28.04.2020)

אווקי ..
ניהיה באמת סמיך אכניס למקרר ואכין גלידה!!
אני תמיד עוקבת אחרי השאלות ורושמת תיקונים במידה ויצא לי כמו לאחרות וזה טוב כי ידעתי לתקן למרות שענית זריז!!
מודה לך מאוד תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:50 28.04.2020)

❤️

מיה (18:25 28.04.2020)

היי,
אז חיכיתי וניהיה גושים..
הוספתי 2 כפות קרונפלור ו3 כפות חלב וזה ניהיה לדעתי סמיך קצת
סיננתי במסננת ועכשיו זה בשיש..
במידה וזה סמיך אפשר מיד להכין גלידה? או שזה חייב להיות במקרר..
תודה על התשובה המהירה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:55 28.04.2020)

זה צריך להתקרר לפחות לטמפ’ החדר.
תכניסי רבע שעה למקפיא, לקירור זריז 🙂

מיה (17:45 28.04.2020)

היי אפרת,
שמתי בטעות כוס שלמה של סוכר עם הכוס שאת משתמשת ועוד 2 כפות סוכר ו2 כפיות ו2 כוסות חלב כמו שלך ואז הבנתי ששמתי יותר מידי סוכר אז הוספתי עוד ככה בקטנה חלב וזה על הגז כבר 20 דקות.. מה אני אעשה? אשמח לתשובה מהירה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:16 28.04.2020)

זה אמור להיות בסדר. זה הסמיך?

מיטל (18:30 27.04.2020)

אפשר להקפיא במנות ואז להשתמש שוב לאחר הפשרה בכל פעם כשמכינה גלידה? או שזה הקפאה הפשרה והקפאה אז בעייתי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:47 27.04.2020)

לא חושבת שזה בעייתי אבל בכל מקרה רצוי לא להקפיא יותר מפעמיים.

מאיה (15:05 25.04.2020)

כמה זמן החלב המרוכז יכול להישאר במקרר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:22 25.04.2020)

כחודש.

נחמה (11:25 24.04.2020)

בוקר טוב!
איזה כמויות אני צריכה להשים שיצא לי כמיות של 400 גרם? (פחית)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:12 24.04.2020)

בערך 3 כוסות (720 מ”ל) חלב + כוס סוכר (200 גרם).

בל (21:23 19.04.2020)

שלום, כמה כמות יוצאת ממתכון זה? (כשכתוב לי במתכון פחית חלב מרוכז- האם זו כמות זהה? )

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:37 19.04.2020)

אמור לצאת כמות של כוס מלאה בנפח 240 מ”ל = 300 גרם.
*בתנאי שמשתמשים בכוס בנפח 240 מ”ל.
בפחית נדמה לי שיש 400 גרם.

מיכל (16:12 6.04.2020)

חייבים להעביר במסננת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:29 6.04.2020)

רצוי לסנן את החלב כי יכול להיות שיש בו גושים.

ענבר (12:29 5.04.2020)

שלום, הכנתי את המתכון לפי ההוראות ויצא נוזלי ורק שינה את הצבע. מה עליי לעשות כדי שזה יהפוך למרקם סמיך? תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:56 5.04.2020)

היי ענבר,
בישלת 40 דקות?
אם כן, אפשר לערבב בכוס כף קורנפלור עם 3 כפות חלב קר ולהוסיף לחלב הממותק. לבשל על אש בינונית כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שזה מסמיך.

צבי (17:36 16.04.2020)

האם אפשר קמח תפוחי אדמה במקום קורנפלור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:42 16.04.2020)

לא ניסיתי אבל אני משערת שכן.

רוחמה ב (09:56 31.03.2020)

האם ניתן להחליף חלב פרה בחלב אורז שקדים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:56 31.03.2020)

לא יודעת, לא ניסיתי.

אנונימית (20:38 28.03.2020)

במידה ומכפילים את הכמות,זמן הבישול מתארך?
ועוד שאלה,ראיתי במתכונים אחרים שמוסיפים חמאה,למה במתכון הזה לא מוסיפים ומה החמאה נותנת?
תודה מראש.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:15 28.03.2020)

זמן הבישול לא אמור להתארך הרבה. אולי 5-10 דקות יותר.
החמאה מוסיפה שומניות ומסמיכה קצת את המרקם לאחר קירור. לדעתי זה יוצא מוצלח גם בלי חמאה (אני מעדיפה להשתמש בכמה שפחות מצרכים).

רינה (23:35 27.03.2020)

תודה רבה, יישמתי את מה שאמרת והמתכון הצליח.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:23 28.03.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

רינה (18:26 25.03.2020)

היי, הכנתי את המתכון לפי ההוראות והוא יצא נוזלי למרות שצבע הנוזל השתנה גם לאחר הקירור במקרר, יש מה לעשות עם מה שיצא , או לזרוק ולהכין מחדש. אודה לתשובתך

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:48 26.03.2020)

היי רינה,
לפני שאת זורקת אני ממליצה להחזיר את החלב לחימום על הגז, לערבב כף קורנפלור עם 3 כפות חלב ולהוסיף לחלב הממותק. לבשל על אש בינונית כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שזה מסמיך.

רותי (00:43 19.03.2020)

היי אפרת,
האם יש לך מתכון להכנת ריבת חלב ביתית?
תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:12 19.03.2020)

לא, אין לי.
יום מקסים 🌺

מה מה (13:07 17.03.2020)

הי אפרת
במידה והכפלתי את הכמות האם הזמן נשאר אותו דבר כמו 40 דקות או מתארך

מה מה (15:36 17.03.2020)

יצא מושלם!
עשיתי ×5

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:33 17.03.2020)

מהמם 🙂
תודה על השיתוף

עינת (19:24 29.12.2019)

היי אפרת

סוכר חום גם מתאים במקום הסוכר הלבן?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:26 30.12.2019)

לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן.

חוי (15:55 26.12.2019)

תודה יצא נהדר
אני מכינה את הגלידת ריבת חלב נטעם כשיהיה מוכן ואשתף איך יצא בינתיים נראה מגרה…..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:27 26.12.2019)

מעולה 🙂

חוי (14:59 25.12.2019)

אני מנסה לעשות את זה אך עבר כבר 40 דקות והחלב כמעט נשאר אותו הדבר מה עושים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:41 25.12.2019)

אפשר לנסות להוסיף קורנפלור. לערבב כף קורנפלור עם 3 כפות חלב ולהוסיף לחלב הממותק. לבשל על אש בינונית כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שזה מסמיך.

יובל (19:08 28.11.2019)

אלופה תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:37 28.11.2019)

תודה 🌺

יובל (07:21 27.11.2019)

היי אפרת
קודם כל תודה רבה על המתכון, זה ממש הציל אותי ,כי לא מצאתי חלב מרוכז ממותק כשר .
רציתי רק לשאול :אם אני צריכה קופסת שימורים אחת של חלב מרוכז כמה זה מתוך המתכון שלך?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:46 27.11.2019)

יש קופסאות שימורים של כ400 גרם (כמות של כוס ושליש) ויש של 300 גרם (כמות של כוס). כמה גרם צריך?
הכמות שבמתכון יוצאת בסוף ההכנה כ-300 גרם.

מעיין אסרף (21:48 9.10.2019)

היי אפרת יש אפשרות להכין את המתכון פרווה ?
לדוגמא עם חלב שקדים או סויה אפילו שיבולת שועל?
(כי במקומות אחרים כתוב שהשימוש הוא רק בחלב קוקוס)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (01:03 10.10.2019)

לא ניסיתי אבל שמעתי שאפשר להכין עם חלב סויה.

דניאלה (21:06 19.09.2019)

הי אפרת,
אני מנסה עכשיו להכין את החלב המרוכז, ומיד אחרי ההרתחה הראשונה נוצרה מעין היפרדות של הנוזלים ויש מעין שכבה של קוטג’ ? מוצקי חלב? למעלה. ומים למטה. שמתי את הכמות הרצויה..
להמשיך לבשל או שקיקלתי אותו איכשהו?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:29 20.09.2019)

מתנצלת, ראיתי עכשיו.
מה עשית בסוף?

קרן ג. (11:39 25.08.2019)

היי, הכנתי ביום שישי גלידה ביתית ונשארה לי כמות של בערך 3/4 כוס חלב ממותק, נראה לך שניתן להשתמש בזה לסתם עוגה בחושה? אולי במקום סוכר או נוזלים? ידוע לך על מישהו שניסה? מתכון שקיים לדבר כזה? עד כה לא מצאתי כלום ואני שוקלת פשוט לנסות וזהו.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:17 25.08.2019)

היי קרן,
לא ניסיתי להכין עוגה על בסיס חלב ממותק אבל נשמע לי אפשרי במקום חלק מכמות הסוכר וחלק מכמות הנוזלים.
בכל מקרה אפשר לשמור את החלב המרוכז במקרר עד כחודש בקופסה סגורה.

רעות (11:44 24.08.2019)

הי אפרת,
יש ברשותי קרטון חלב מלא שהתוקף שלו לעוד יומיים (26.8) וחשבתי “לנצל” ולהשתמש בו להכנת חלב מרוכז. האם זה אפשרי?
במידה וכן, עולות שתי שאלות:
1. מהי כמות הסוכר הדרושה לליטר חלב?
2. האם תוקף החלב הטרי משפיע על ה”תוקף” של החלב המרוכז שאכין?
תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:58 24.08.2019)

היי רעות,
אפשרי בתנאי שהחלב עכשיו טועם בסדר.
1. לליטר חלב מומלץ לשים כוס וחצי סוכר (יש להשתמש בכוס זכוכית רגילה עם ידית).
2. הסוכר משמש כחומר משמר אז אין בעיה.

יואב (17:57 18.08.2019)

אפשר להחליף את חלב הפרה לחלב עיזים ולהשתמש בסוכר קוקוס במקום סוכר לבן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:29 18.08.2019)

לא יודעת, לא ניסיתי.

שלי (16:07 29.07.2019)

היי אפרת,

עקבתי במדויק אחרי ההוראות, לצערי הכמות אכן הצטמטמה, אבל המרקם נשאר דליל לחלוטין גם לאחר קירור של 8 שעות. מה עושים?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:06 29.07.2019)

זה לא הסמיך גם לאחר קירור? נסי לערבב כף קורנפלור עם 3 כפות חלב ותוסיפי לחלב הממותק. תבשלי על אש בינונית כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שזה מסמיך.

אחינועם (13:35 29.07.2019)

היי אם אני צריכה למתכון שלי רק שליש כוס חלב מרוכז אפשר להקטין את הכמויות? כי כתוב שהכמות מצטמצמת לחצי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:04 29.07.2019)

אם לדעתך תכיני בחודש הקרוב מתכון נוסף עם חלב מרוכז אז כדאי לך כבר להכין את הכמות במתכון ולשמור במקרר (נשמר עד חודש).
אם לא, אז תכיני רק כוס חלב + שליש כוס סוכר.

עידן (10:38 26.07.2019)

יש יחס נמוך יותר שניתן להוסיף סוכר? או תחליף אחר לסוכר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:40 26.07.2019)

היי עידן,
במקרה הזה אין אפשרות להמיר את הסוכר או להפחית את הכמות כי זה משפיע על מרקם החלב.

Cc (23:32 20.06.2019)

היי, האם ניתן להשתמש לאחר שהתקרר או חובה לאחר קירור במקרר? ואם כן כמה זמן מומלץ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:07 21.06.2019)

עדיף לתת לחלב להסמיך קצת במקרר. כשעה לפחות.

רחלי (22:10 21.05.2019)

עדיף להכין חלב מרוכז בבית או לקנות בחנות?
תודה רבה על הכול!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:18 21.05.2019)

הכי קל זה לקנות 🙂

עידן (10:36 26.07.2019)

שימי לב שבחנות יש המון פעמים חומרים משמרים ושמנים מן הצומח ללא צורך

נועה (00:55 17.05.2019)

אפשר לשם במקום חלב מרוכז דבש? כי המרקם של דבש וחלב מרוכז זהה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:08 17.05.2019)

היי נועה,
ברוב המתכונים זה לא יעבוד כי כי המרקם לא זהה בדיוק וגם הטעם שונה.

מעיין (14:36 6.05.2019)

היי היה עוד מתכון לעוגת גלידה עם חלב מרוכז לא מוצאת אותו

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:24 6.05.2019)

יש שתי עוגות גלידה:
עוגת גלידה
עוגת קרם קפואה
בשני המתכונים ניתן ואפילו מומלץ לשים חלב מרוכז במקום החלב הרגיל.

שלי (12:56 27.04.2019)

היי

פעלתי בדיוק לפי ההוראות ולצערי החלב נשאר דליל גם לאחר קירור במקרר. הכמות ירדה לחצי אבל לא הסמיך.
אפשר לעשות משהו או לזרוק?

תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 27.04.2019)

לפני שאת זורקת אני ממליצה להחזיר את החלב לחימום על הגז, לערבב כף קורנפלור עם 3 כפות חלב ולהוסיף לחלב הממותק. לבשל על אש בינונית כמה דקות, תוך כדי ערבוב, עד שזה מסמיך.

יפה (21:00 14.04.2019)

האם אפשר להשתמש בחלב קוקוס במקום חלב? הארוחה בשרית ואני לא רוצה לפגוע במישהו.
תודה מראש על תשובתך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:53 15.04.2019)

היי יפה,
אני לא יודעת לגבי חלב קוקוס אבל שמעתי שאפשר להכין עם חלב סויה ללא סוכר. חייבת לציין שלא ניסיתי.
חג שמח 🌷

סילביה :) (18:00 29.03.2019)

כמה חלב מרוכז יוצא לעומת פחית חלב מרוכז? תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:09 29.03.2019)

אמורה לצאת כמות של כוס אחת = 240 מ”ל (החלב אמור להצטמצם בבישול לחצי כמות ממה שהיה).

רחל (14:30 22.02.2019)

היי!
האם אפשר להכין חלב מרוכז מחלב בטעמים? כמו משקה חלב בטעם בננה? ואז להשתמש בזה להכנת גלידה..
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:50 22.02.2019)

אהבתי את הרעיון 🙂 אבל לא ניסיתי כך שאין לי מושג.

אור (21:19 25.01.2019)

הכנתי בדיוק לפי ההוראות ויצא מעולה!
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:19 26.01.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אור

אביעד (20:31 17.12.2018)

יצא מעולה המון תודה! ואם כבר תודה כללית על האתר המעולה הזה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:04 17.12.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אביעד

תירנית (23:34 12.12.2018)

שלום וברכה
אם מקפיאים אי אפשר בזכוכית. או שאני טועה?
תודה רבה ולילה טוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:33 13.12.2018)

יש זכוכיות שניתנות להקפאה. בכל אופן אפשר לשים בקופסת פלסטיק אטומה.
יום מקסים 🙂

דוד בן ישי (12:21 2.12.2018)

אפרת יש לך אחלה של אתר תודה לך הרבה מתכונים שנעזרתי בהן יצא חבל על הזמן תודה לך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:24 2.12.2018)

תודה 💜

דבורה (09:53 26.09.2018)

הי
עשיתי לפי המתכון והחלב לא הסמיך לי, שמתי אותו לילה במקרר וזה נשאר אותו דבר, נראה לך אני יכולה לשים אותו בגלידה או שזה יהרוס את המרקם של הגלידה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:49 26.09.2018)

היי דבורה,
זה לא הסמיך אפילו מעט? את יכולה להשתמש בזה לגלידה. היה עדיף שזה יהיה סמיך אבל את יכולה להשתמש בזה לגלידה (זה עדיף משימוש בחלב רגיל).

דבורה (14:13 26.09.2018)

הרגע עשיתי את זה בגלידה זה יצא מאד טעים אבל נראה איך זה יצא בהקפאה.
תודה לך!! והאתר שלך מושלם….

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:33 26.09.2018)

מאמינה שייצא טעים גם אחרי הקפאה 😉

רואי (08:17 24.08.2018)

שלום.
יצא מצויין!!!
עשיתי את זה פעמיים. בפעם הראשונה בסיר קטן ולא ניהיה סמיך
בפעם השניה עשיתי את זה בפנג’אן ואז יצא מצויין.
מתכון פצצה1

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:51 24.08.2018)

שמחה שהצלחת! 🙂

רואי (15:30 23.08.2018)

שלום
עשיתי את ההוראות ההכנה לחלב המרוכז.
אך לצערי, אע”פ שהשארתי אותו על אש נמוכה בערך 45 דקות עדיין לא ניהיה סמיך. הכמות פחתה לחצי אבל לא ניהיה סמיך.
מה עושים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:16 23.08.2018)

שמת סוכר בכמות של המתכון? אם כן, אני מציעה להכניס לקירור במקרר לכמה שעות. יכול להיות שזה יסמיך את המרקם.

רואי (18:16 23.08.2018)

שלום
שמתי סוכר בכמות שכתובה 133 גרם.
וזה עד עכשיו במקרר ועדיין לא קיבל מרקם סמיך.
יש אפשרות לתקן את זה ע”י בישול חוזר?
או שימוש אחר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:20 23.08.2018)

זה נשאר ממש דליל כמו במרקם של חלב או שזה הסמיך אפילו מעט?

מאיה (18:48 10.08.2018)

כמה זמן לוקח לחלב לרתוח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:58 11.08.2018)

1-2 דקות.

רותי (08:44 2.08.2018)

מה שחשוב זה סמיכות החלב שמאפשרת להוסיף אותו נניח לגלידה ביתית. האם נראה לך שאפשר להפחית הסוכר למינימום, נניח 2 כפיות? מה דעתך לגבי תחליף סכור

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:45 2.08.2018)

היי רותי,
תחליף סוכר לא יעבוד כאן. זה צריך להיות סוכר.
כמות הסוכר חשובה לקבלת הסמיכות הרצויה. אם תפחיתי את כמות הסוכר זה לא ייתן את אותו אפקט.

שירה (23:43 22.07.2018)

אפרת,
מה זה אומר להעביר את החלב במסננת?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:00 23.07.2018)

היי שירה,
הכוונה לסנן את החלב כי יכול להיות שיש בו גושים.
מצרפת תמונה של מסננת.

גפן (12:15 22.07.2018)

שלום
רציתי לדעת אם ניתן להכפיל או לשלש את המתכון הזה?
תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:46 22.07.2018)

כן אפשר. ממליצה בשלב הראשון להכפיל ב-2.

רז (18:30 19.07.2018)

אפשר לעשות רק כוס חלב ולהשאיר את אותו כמות הסוכר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 19.07.2018)

אם מכינים כוס אחת של חלב אפשר להפחית את כמות הסוכר לשליש כוס. זה סתם יהיה מתוק מידי עם שני שליש כוס סוכר.

כרמלה לב (12:24 19.07.2018)

האם אפשר בחלב סוייה ?????

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:48 19.07.2018)

היי כרמלה,
שמעתי שאפשר. חייבת לציין שלא ניסיתי. זה צריך להיות חלב סויה ללא סוכר.

גברת (09:37 19.07.2018)

כמה זמן דבר כזה נשמר במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:06 19.07.2018)

כחודש ימים.

אורלי (08:40 19.07.2018)

המלצה: כמו בריבות, גם בהכנה של חלב מרוכז כדאי להכניס גולות זכוכית (כאלה שהילדים משחקים בהם) שחיטאנו מראש, 2-4 גולות, לתוך הסיר על האש. הכנסת הגולות מאפשר לנו שחרור מהערבוב כל 5-10 דקות. הגולות נעות כל הזמן בתוך החלב (או הנוזל) עם גלי החום ויוצרות ערבול. ובכל זאת, מדי פעם כדאי לבדוק שהחלב לא נדבק לתחתית הסיר ונשרף. טעם חלב שרוף לא תורם לטעמו של החלב המרוכז.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:08 19.07.2018)

תודה אורלי 🙂
יום מקסים

חי (11:23 19.07.2018)

הרעיון של הגולות מאוד נצרך בבישול של חלב מרוכז או ריבת חלב כי לחלב יש נטיה להחרך ולהדבק לתחתית הסיר ובד”כ עירבוב כל 5 דקות לא מספיק
המלצה שלי לספור את הגולות לפני שמכניסים ולבדוק שזה הכמות שמוציאים (לא נחמד לשתות גולה)

דבורה רות (14:24 1.05.2020)

אפשר עם גולות ואפשר עם כפיות ממתכת. הכפיות מתחממות וזזות בתחתית ובעצם מערבבות את הנוזל למניעת הידבקות

שלי (07:25 19.07.2018)

היי

איזו כמות של חלב מרוכז תצא ממתכון זה וכמה זמן זה נשאר במקרר? האם ניתן להקפיא?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:08 19.07.2018)

היי שלי,
אמורה לצאת כמות של כוס אחת (החלב אמור להצטמצם בבישול לחצי כמות ממה שהיה).
ניתן לשמור במקרר כחודש. לדעתי ניתן להקפיא.
יום נפלא 🌷

אוריה (12:53 28.01.2021)

שלום, אני עושה את החלב הוא לא נהייה סמיך וגם לא הקטין את הכמות שלו…
מה לעשות?

מתכונים ב-10 דקות (18:07 28.01.2021)

היי אוריה,
ההמלצה שלי היא להמשיך לבשל ולהוסיף כף קרונפלור.
האם הסתדרת בסוף?

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.