זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
בצל בינוני קצוץ
4 גזרים בינוניים קלופים מגורדים בפומפיה גסה
2 שיני שום שמנות כתושות
כוס אורז מלא (*יש להשרות את האורז במים כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן היטב)
¼+2 כוסות מים רותחים
תיבול: כפית מלאה מלח, חצי כפית כמון, רבע כפית כורכום, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים גזר ושום, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה על אש בינונית-נמוכה במשך כ-5 דקות. מערבבים מידי פעם.
-מוסיפים אורז מלא ומתבלים במלח, כמון, כורכום ופלפל שחור.
-מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 40 דקות.
הפעל טיימר (40 דק’)
+
טיימר פועל
-מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 10 דקות.
ראו גם
- שייק טרופי |
- סלט אנטיפסטי |
- אוסובוקו עגל |
- מאפינס אורז וירקות |
- פרגיות ברוטב צ’ימיצ’ורי |
- מרק עגבניות איטלקי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים בריאים
וואווו..יצא טעים ממש. מקווה שגם בני הבית יאהבו..תודה רבה רבה
תודה שחזרת לשתף💙
מה כמות המים לחצי כוס אורז מלא?
כוס + 3 כפות מים
היי יש לי רק אורז פרסי קלאסי צריך אותם כמויות?
היי,
כן, אין שינוי🙂
היי אפרת, אם ברצוני לעשות 2 כוסות אורז מלא מה הכמויות של המצרכים? תודה
היי,
יש להכפיל את כל הכמויות פי 2.
בהצלחה!
ניתן להחליף את האורז המלא באורז רגיל?
כמובן.
שלום האם שייך להחליף חלק מהגזר בקישוא?
תודה
כן אפשר. אבל כדאי להשאיר לפחות 3 גזרים.
יצא מעולה!! לא חשבתי שהילדים שלי יסכימו לטעום אורז מלא… ולהפתעתי אפילו הם התלהבו, תודה!!
תודה תהילה! שמחה לקרוא שאהבתם ❤️
לפני כשמונה שנים ניסיתי להכין אורז מלא מספר פעמים. היה כישלון חרוץ.
התוצר של המתכון הזה הוא אורז נימוח, טעים, אפילו קצת מתקתק. הופתעתי לגמרי מהתוצר.
תודה על עוד מתכון נפלא בטעמו ובפשטותו.
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת, האם ניתן להוסיף בטטה ובצל במקום/ בנוסף לגזר ? אם כן האם מוסיפים בתחילת הבישול לסיר או לבשל בנפרד ולהוסיף לאורז כשהוא כבר מוכן?
אפשר לשלב 2 גזרים ובטטה קטנה מגורדת. אין צורך לבשל לפני. יש להכין לפי המתכון.
תודה על המתכון. למה מועילה ההשריה של האורז?
כך האורז מתבשל באופן אחיד יותר.
ללא השרייה חלק מהגרגירים לפעמים נשארים קשים.
תודה רבה.בדרך כלל לא אוהבים אצלינו אורז מלא, אבל עם המתכון הזה מלקקים את הצלחת.
תודה, יצא ממש טעים!!!!
שמחה לשמוע 🙂
בקשר לשאלה הקודמת,
לא השרתי את האורז במים לפני ההכנה והשתמשתי באורז מלא ארוך של חברת סוגת
אז להבא אני ממליצה להשרות את האורז במים במשך כשעה לפחות לפני ההכנה ולסנן.
עשיתי את האורז הכל לפי המתכון, משום מה הטעם שלו יצא כאילו הוא לא מוכן עד הסוף (ועשיתי פעמיים את המתכון), בפעם השנייה כולם בבית אהבו חוץ מימני כי הטעם של האורז הלא מבושל הרג אותי, אני לא מבינה למה זה ככה ומה עשיתי לא בסדר.
היי אנה,
באיזה סוג אורז מלא השתמשת?
השרת את האורז במים לפני ההכנה?
הי אפרת, כמה מים אצטרך עבור כוס אורז בסמטי מלא?
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים.
יצא מעולה! בדיוק לפי המתכון.
שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת! הכנתי היום בפעם הראשונה אורז מלא, וחששתי שלא יהיה טעים כמו לבן, אבל עם המתכון שלך ניגשתי למטבח ותקשיבי! יצא ממש ממש טעים!! מוסיפה “אורז מלא” לרשימת הקניות שלי למחר כדי להכין שוב 🙂 תודה רבה רבה על זה שאת גורמת לי לנסות דברים חדשים ובריאים יותר בזכות המתכונים שלך!! ערב מקסים יקירה 🙂
שמחה שאהבת 🙂
תודה לך 🌷
כמה זמן צריך לחמם את השמן וכמה זמן צריך לטגן את הבצל?
חצי דקה.
5 דקות.
הכנתי היום לארוחת צהריים ואפילו הילדים הבררנים שלי אמרו שהיה אליפות.
תודה
מדהים! כיף למצוא את המתכון! קניתי אורז מלא (היה קופון) וחיפשתי מה לעשות איתו והנה מצאתי רעיו פה, תודה
שתי שאלות ברשותך – עניין המלח קצת לא ברור. כמה מלח לשים עם הגזר והשום וכמה עם האורז?
כמו כן באיזה גודל סיר מומלץ להשתמש (פעם ראשונה שמנסה אורז מלא)
באורז עצמו כפית מלאה.
לגזר להוסיף קמצוץ עם האצבעות.
סיר בעל ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון או ברזל יצוק. גודל בינוני.
היי אפרת, שום כתוש קפוא יתאים?
כן.
יש אפשרות להשתמש בגזר גמדי?
כן אפשר. אני מניחה שהכוונה לגזר גמדי משקית קפואה? אם כן אז אפשר להשתמש בכמות של שליש-חצי שקית ונראה לי שכדאי לקצוץ קצת את הגזרים במקום לגרד אותם.
מעולה! בדיוק חיפשתי תוספת לעוף שנשאר לי משבת! יש לי אורז בסמטי מלא, זה מתאים? תודה רבה וערב מקסים 🙂
כן, זה מתאים 🙂