זמן בישול/אפייה: 3 שעות
מס’ מנות: 6-7 מנות
סוג: בשרי
2 ק”ג אוסובוקו עגל (כ-4 נתחים)
לציפוי הבשר: רבע כוס קמח (או קורנפלור) + שליש כפית מלח
2 בצלים בינוניים קצוצים
7 שיני שום קלופות פרוסות
2 תפוחי אדמה גדולים קלופים חתוכים ל-3
3 גזרים קלופים חתוכים ל-3
5 כוסות (1.2 ליטר) מים רותחים
תיבול: 5 כפות גדושות סילאן, כף אבקת מרק, כף שטוחה מלח, רבע כפית פלפל שחור.
-מקמחים את נתחי הבשר בקמח או קורנפלור ומתבלים במלח ופלפל שחור.
-מחממים סיר גדול עם 2 כפות שמן ומטגנים את נתחי הבשר במשך כדקה מכל צד. מעבירים את הבשר לצלחת.
-מנגבים את הסיר משאריות נוזלים ומחממים 2 כפות שמן. מוסיפים בצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ומערבבים כחצי דקה. מוסיפים את נתחי הבשר, גזר, תפוח אדמה ומתבלים בסילאן, אבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מוזגים מים רותחים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך כ-3 שעות, עד שהבשר מתרכך לגמרי.
אם רוצים לצמצם את הרוטב אפשר להסיר את המכסה ולהמשיך לבשל על אש בינונית-גבוהה במשך 15-20 דקות, עד שהרוטב מעט מצטמצם.
- אסאדו בנינג’ה |
- קדירת בשר בנינג’ה |
- אסאדו מפורק |
- קדירת בשר |
- בשר עם ירקות שורש |
- מצה מגולגלת בבשר טחון
כמה זמן לפני אפשר להכין ולהשאיר במקרר?
כ-4 ימים.
אפשר לזרז את זמן הבישול ולהשתמש בסיר לחץ? אם כן, איך?
כן. מכינים באותו אופן בסיר לחץ ומבשלים במשך כ-50 דקות.
היי
אנסה מחר להכין.
האם ניתן להוסיף למתכון סלסלת פטריות?
כן
בפעם השניה עשיתי עם רק 4 כוסות מים..יצא בדיוק…בדיוק אחרי 3 שעות הבשר היה מוכן ונשאר רוטב מעולה
מעולה❤️
תודה שחזרת לעדכן:)
עשיתי את זה לפי מתכון אחר והילדים פשוט לא אהבו את זה ….הפעם החלטתי לנסות לפי המתכון שלכם ופשוט יצא מעולה… כל הסיר התרוקן
תודה שחזרת לשתף!
אני הוספתי עוד כף מרק עוף כי סה היה לי מתוק מדי….יצא מעולה!!!
❤️❤️
שלום אפרת. מה הכוונה ארבעה נתכים?לבקש שיחתכו לי את הבשר לקוביות גדולות? תודה.
כן. כל חלק שיהיה בערך חצי קילו.
שלום אפרת . האם אפשר לעשות את המתכון עם קילו כתף ? תודה.
כן🙂
שלום אפרת. מעונינת להכין עם קילו בשר. האם להשאיר את המתכון או לשנות?
אפשר להשאיר את הכמויות כפי שהן או להכין חצי מכל יתר הכמויות.
הי אפרת, שבוע טוב. המון תודות על המתכון. הכנתי ביום שישי. טעים ברמות. לא צמצמתי את הנוזלים, אנסה בפעם הבא. תבורכי.
תודה לך שחזרת לעדכן❤️