זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 2 כוסות אבקת מרק
סוג: פרווה
מצרכים:
4 כפות קמח תפו”א (40 גרם)
4 כפות כורכום (35 גרם)
4 כפות חוואיג’ למרק (35 גרם)
2 כפות פטרוזיליה יבשה (5 גרם)
4 כפות שמיר מיובש (10 גרם)
2 כפות שטוחות תבלין סלרי (לא חובה)
2 כפות מלאות אבקת שום (20 גרם)
4 כפות גדושות בצל מיובש טחון (=12 כפות בצל מיובש לפני טחינה, סה”כ 40 גרם)
4 כפות מלח (60 גרם)
2 כפות שטוחות סוכר לבן (20 גרם)
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים ושמים בתוך צנצנת סגורה. את הצנצנת מומלץ לשמור במקרר.
הערות:
*לשדרוג הטעם של אבקת המרק מומלץ להוסיף 3-4 כפות ירקות מיובשים טחונים או תערובת ירקות טחונה למרק. קצת יותר קשה להשיג את זה מאחר ולא מוכרים את זה בכל חנות תבלינים אבל אם תמצאו הרווחתם.
*כדי לשמור כמה שיותר על טריות אבקת המרק אני ממליצה לחלק את התערובת ל-2 צנצנות. אחת לשמור במקרר לשימוש יומיומי והשניה להקפיא.
*כשאתם מתבלים קחו בחשבון שכל כף אבקת מרק מכילה כחצי כפית שטוחה מלח.
- סלט כרוב עם פיצוחים |
- שייק טרופי |
- סלט אנטיפסטי |
- אוסובוקו עגל |
- מאפינס אורז וירקות |
- פרגיות ברוטב צ’ימיצ’ורי
שאלה – האם זה מתאים למרק בצל, שכתוב במתכון להוסיף “אבקת מרק בצל”?
אבקת מרק בצל יותר מתאימה למרק בצל אבל אם אין לך אפשר להכין עם זה.
אפרת היקרה, אין לי שמיר מיובש אבל יש לי זרעי כוסברה. את חושבת שאם אני אטחן אותם ואוסיף במקום השמיר זה יוכל לעבוד? אותה כמות?
היי,
אפשר לטחון כף זרעי כוסברה(:
שלום אפרת, הכנתי את אבקת המרק וכשהכנתי מרק הוא הפך מיד לאדום. אין לו צבע של מרק עוף והמים הופכים להיות פשוט אדומים. האם זה תקין?
היי,
יכול להיות ששמת פפריקה באבקת המרק?
לא. שמתי רק מה שהיה כתוב. יכול להיות שהצבע בא מהחוויג’ למרק?
בד”כ החוויאג’ צהוב, אבל יכול להיות…
שבוע טוב ובוקר נפלא אפרת:)
רציתי לשאול אם לא ארצה להסתבך עם ההשגה של הרכיבים שרשומים למעלה במרק אם אשים גבעול של פטרוזיליה או משהו בכיוון(אשמח אם תמליצי עם גבעול של ירקות שמתאימים למרק)בתבשילי ירקות ומרקים מה שאני עושה בעיקר זה יתאים?
היי חיים,
לתיבול מרק ניתן להשתמש בטימין, פטרוזיליה, כוסברה, סלרי.
לתבשילי ירקות גם כן לרוב מתאים לשים פטרוזיליה וכוסברה, ולפעמים גם טימין ורוזמרין.
היי אפרת המקסימה
תוכלי לעזור לי ולרשום את הכמויות לפי כף או כפית ?
היי,
לא בטוחה שהבנתי למה התכוונת, הכמויות במתכון כתובות לפי כף(:
אוי נכון, סליחה לא שמתי לב, ראיתי רק את הגר’
בהצלחה🌺
היי אפרת. ממש עונג צרוף לקרוא ולהכין את מתכונייך. כגבר עצלן ממש כיף לבשל במטבח איתך ורציתי להמליץ על אפשרות של קנית מיבש ירקות ופירות בבית. זה חוסך ים של ריצות וחיפושים, זה הרבה יותר נקי והרבה יותר טרי מאשר לקנות בחוץ מיובש ולכי תדעי איך ואיפה זה הוחזק. אני זרקתי באופן שיטתי את רוב ירקות התבלין בגלל חוסר שימוש כי הם לא מחזיקים הרבה כטריים ומאז אני נוהג לשטוף מידית ביום הקניה, ליבש ולטחון במעבד המזון. ושומר בקופסאות אטומות.נשמר מעולה.
מעולה! תודה על השיתוף😊
היי אפרת, לא מוצאת תבלין סלרי..אפילו חרשתי את שוק לוינסקי וכלום. מצאתי זרעי סלרי, יכול להתאים? טחונים כמובן.
רציתי להגיד לך כמה אני מעריכה אותך, את קשובה, אכפתית ומלאת ידע ומפיצה רק טוב סביבך. את תמיד מגיבה לכל שאלה באכפתיות ונועם. באתרים אחרים בכלל לא עונים. אז הרגשתי צורך לפרגן לך.🥰
היי,
אפשר לוותר על הסלרי או לשים כף זרעי סלרי.
תודה רבה על הפרגון, התרגשתי לקרוא❤
מזדהה על כל מילה!
אני גם חושבת שאת בן אדם נדיר! פשוט אכפת לך שנצליח במטבח!
תודה רבה יקרה❤️
אם כתוב במתכון להוסיף אבקת מרק עוף,
אבקת המרק הזו תתאים?
תודה לך!
כן, בוודאי(:
אפשר קורנפלור במקום קמח תפו”א?
היי,
כן, אפשר(:
שוב הכנתי,
זה כל כך מוצלח!
אפשר לוותר לגמרי על המלח, כי כך לא נצטרך לחשב כמה מלח לשים?
תודה רבה!
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון!
בעיקרון אבקת מרק אמורה להיות מלוחה מספיק כי שמים ממנה כמות קטנה יחסית לתבשיל. בכל מקרה את יכולה להפחית בכמות המלח לפי טעמך האישי(:
אפרת זה פשוט גאונות!!!! אם תוסיפו לזה ירקות מיובשים ונודלס ויש לכם גם תחליף בריא למנה חמה לילדים
שמחה שאהבת את המתכון❤ רעיון מעולה!
תיבלתי שניצלים עם התבלין הזה וכמובן ביצה ופירורי לחם
אין עליך. יצא מעולה!! מתכונים פשוטים ומוצלחים. תודה רבה.
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤
זה מריח טוב מאוד. לא שמתי בצל מקווה שלא יהיה לזה משמעות רצינית בטעם.
שמחה מאד שאהבת את המתכון! גם ללא בצל זה אמור להיות מעולה(:
לא הבנתי מה זאת אומרת אבקת מרק ביתית זה מרק עוף אני רוצה להכין מרק אטריות
זה מתכון לאבקת מרק שמחליפה את אבקת מרק הקנויה שקונים והרבה יותר בריאה. את יכולה להוסיף אותה למרק שאת מכינה.
האם ניתן להשתמש בקורנפלור במקום קמח תפוחי אדמה?
היי,
אפשר לשים 3 כפות קורנפלור. יכול להיות שיוצרו גושים כאשר תוסיפי את זה ישירות למרק או לתבשיל חם לכן כדאי שתערבבי קודם את אבקת המרק עם מים קרים ורק אז תוסיפי לתבשיל/מרק.
בהצלחה!
אפרת סליחה שאני מטרידה, כפי שכתבתי בעבר אני מתגוררת באנגליה ואינני מוצאת כאן אבקת חוויאג׳
קראתי באתר של ״טעם וריח״ המרכיבים של האבקה הינם : ״ חוויאג’ היא תערובת תבלינים ייחודית למטבח התימני. היא תמיד תכיל כורכום וחילבה, ואליהם עשויים להצטרף כמון, כוסברה, שום, פלפל לבן, ג’ינג’ר טחון או עלי דפנה״
באפשרותי להשיג בנפרד את המרכיבים הנ״ל אך לגבי כמויות אני בבעייה
דרך אגב יש באפשרותי לקנות מספר אבקות משולבות כדלהלן
1) טימין, בזיליקום, אורגנו, פטרוזיליה ומיורן. אשר מומלצת למאכלים מהמזה״ת
2) ג׳ינג׳ר, אגוז מוסקט, כוסברה,קאסיה(מצטערת אך אינני מוצאת למרכיב הזה תרגום בעברית) , ציפורן, שמיר.
אנא סייעי לי
בתודה רבה מראש
רותי
היי יקירה,
ראשית כדאי לדעת שאומנם החוויאג’ מוסיף אך אפשר לוותר עליו(:
שנית, את יכולה לקנות בנפרד חילבה, כורכום ושום ולשים מעט מכל אחד בתיבול המרק.
דבר אחרון- מבין שתי האבקות שתיארת האבקה הראשונה מתאימה יותר למרקים לדעתי.
בהצלחה😊
המון המון תודות, האמת שהגעתי ֿלמתכון מקישור שלך למתכון שאיננו מרק, אך אאמץ את השילוב של חילבה,כורכום ושום שנראה לי׳מתאים לירקות במיוחד ואתחיל עם כפית מכל אחד מהם
מודה מקרב לב
בשמחה ובהצלחה!
חוואג’ מרק מכינים מ- 3 מרכיבים
3 כפות כורכום טחון
1 כף פלפל שחור טחון
1 כף כמון טחון
הערה: ניתן לשחק מעט עם כמות הפלפל לפי מידת החריפות הרצויה. במרק אנו שמים שום וכוסברה טריים, ואת החילבה אנחנו מכינים ומתבלים בניפרד. בקשר לשאר התבלינים שהזכרת אנו משתמשים בהתאם לסוג המאכל.
אם אין לי פטרוזיליה יבשה, מה לעשות?
היי ישי,
אפשר לוותר עליה, או לנסות לייבש בבית: לאפות בתנור בחום נמוך (150 מעלות) במשך כמה שעות עד שהעלים מתייבשים.
האבקת מרק יוצאת נפלאה, מכינה בפעם השניה כמות כפולה.
שמחה לשמוע ❤️
שלום במקום קמח תפוחי אדמה במה ניתן להשתמש ? תודה
בוקר טוב,
קמח תפו”א משמש בעיקר לצורך הסמכת התבשילים. אפשר לשים במקום 3 כפות קורנפלור או לוותר על קמח תפו”א ולהפחית מכמות המלח כף אחת.
טפרת אלשר לשים פחות סוכר ולא לשים חלק מהדברים םשוט אין לי העל ואני בבידוד…
אין לי בצל מיבש שמיר מיובש וסלרי
סליחה שאני מפאיעה מיקודם בפשטידה ועכשיו פה….ושוב תודה ענקיתתתתתתתתתתתתתת😍😍😍😍😍😍😍😍
לכן לא קניתי לפשטידה את הכבגת מרק…😕
האבקת*
אוליי אפשר לשים לזה תחליף?
לא ענית לי עדין….????😔
אני מפריעה?
מצטערת אילי לא שמתי לב!
בכל אופן, זה מאוד בעייתי לוותר על כל המרכיבים שציינת מכיוון שהם מהווים טעם משמעותי באבקת המרק
בכל מתכון בו רשום אבקת מרק תוכלי להמיר במעט מלח.
בהצלחה וסופ”ש נעים יקרה ❤️
זה בסדר פשוט נילחצתי שיש לי בעיה באינטרנט מבאס לגבי התבלילנים…על איזה תבלינים אני יכולה לוותר?
אין כמו המתכונים שלך אני אומרת לכולם כל מי שאני מכירה בכירה את האתר שלך אגב איפה או איך אני יכולה להזמין או ליקנות ספרים תודה ענקיתתת😍🥰😘💖💞💗💝❤💕❣❣❣
תודה רבה אילי! שמחה לקרוא שאת נהנת❤️
לגבי התבלינים, תוכלי לוותר על שניים מתוכם אבל לא מעבר כי זה מאבד מהטעם
ואת המתכונים שלי תוכלי להזמין בחנות שלי בקישור כאן- מתכונים ב10 דקות- החנות– אציין שאנחנו במבצע מיוחד לכבוד הבלאק פריידי 🙂
שבת שלום🌸
תודה שבת שלום❣ יש לי כמה חברות שרוצות להזמין גם אני אגיד להן תודההה😍😍😍😍😍😍😍
היי גם אני רוצה להזמין ממממממששששששש אהבתי את כלללל המתכונים שלך כי הם לא מתכוני שחיתות ולא מתכוני בריאו יש בניםרד מתכוני בריאות ויש מיכל הסוגים של הדברים אפרת אין כמוךךךךךך😍😍😍😍😍😍
היי אפרת מתכון מנצח ומושלם גם אני רוצה להזמין את הספרים אבל אני לא יכולה להיכנס לקישור כיוון שיש לי מכשיר מוגן יש לך אוליי רעיון איך אני אוכל להזמין?
תודה🤓
היי חיה,
אני אשלח לך הודעה למייל שצירפת ונוכל לעשות עיסקה טלפונית
תודה רבה♥
היי אפרת האם הבצל מיובש אפשר לקנות בשקית ולטחון בבית? ובכלל אשמח לתמונה אם יש לבצל שאדע שאני בכיוון. תודה מראש
היי ויקטוריה,
בטח אין בעיה לקנות שקית ולטחון בבית
בעיקרון זה קיים בכל חנות תבלינים
אצרף לך תמונה של חברה לדוגמא
היי אפרת,
תודה רבה על המתכונים המעולים !!
בחוויאג’ שראיתי בסופר יש מונוודיום גלוטומט, יש לך המלצה לחברה שאין בה מונוסודיום?..
תודה ענקית ושנה טובה !
היי שיראל,
יש חוואיג’ של תבליני “טעם וריח” מחומרים טבעיים.
שנה טובה 🌺
תודה על המתכון הוא נהדר!
משום מה התערבות טיפה מרה (הכנתי כבר כמה פעמים ובכל פעם חשתי בזה שוב), מה יכל להיות אחראי לזה? (אולי להפחית ממשהו)? תודה
היי שרה,
ממליצה לטעום את התבלינים המיובשים: פטרוזיליה, שמיר או סלרי. זה לא אמור להיות מר אבל לפעמים קורה שאחד התבלינים מר.
שלום, תודה על המתכון, כמה זמן ניתן לשמור במקרר?
כ-3 חודשים
מעולה! קבוע מחזיקה אצלי במקרר כתחליף בריא לאבקת המרק הקנויה. תודה!
תודה שחר ❤️
שלו\’ . האם אפשר להחליף את קמח תפוחי האדמה בקורנפלור או משהו אחר?
תודה 🙂
היי איילת,
אני חושבת שכן. שימי 3 כפות קורנפלור. יכול להיות שיוצרו גושים כאשר תוסיפי את זה ישירות למרק או לתבשיל חם לכן כדאי שתערבבי קודם את אבקת המרק עם מים קרים ורק אז תוסיפי לתבשיל/מרק.
איך מייבשים ירקות?
לא ניסיתי אבל אני יודעת שאפשר לייבש בתנור בטמפ’ מאוד נמוכה במשך 7-8 שעות ואפשר לייבש באוויר (תהליך שיכול לקחת גם שבועיים).
לקצוץ ירקות מאוד פשוט. למשל גזר: חותכים את הגזר לעיגולים דקים. מעבירים לבלנדר. נותנים כמה פולסים, ויוצאים חתיכות קטנות. ככול שטוחנים ביותר פולסים כך הירק הקצוץ נהיה יותר קטן. כך עושים לכול ירק שרוצים לחתוך.
לאחר מכן , מעבירים את הירקות שקצצת, לתבנית עם נייר פרגמנט, ומכניסים לתנור שחומם גג 60 מעלות. זה עורך זמן אבל כדאי בין 12-24 שעות. אם רוצים לקצר בזמן , מעלים את הטמפ\’ של התנור. אני לא ממליץ כי צריך לשמור שלא יישרף
שלמה
הי אפרת,
נראה מעולה!
בצל מיובש טחון הכוונה לאבקת בצל שנמכרת כתבלין כמו אבקת שום?
או שצריך לבקש לטחון במיוחד בצל יבש?
כן, הכוונה לאבקה או שבבי בצל מיובש שנמכרים כתבלין.
היי אפרת
הכנתי כמות כפולה (עם פחות מלח ופחות כורכום. אם יחסר נוסיף בתבשיל עצמו). השתמשנו בזאת במרק עוף ובירקות בתנור ויצא מושלם – גם הצבע.
תודה רבה
אגב לא היה תבלין סלרי בחנות התבלינים אך רשמת שזה לא חובה 🙂
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה אביה
יצא מעולה. תודה רבה
שמחה לשמוע 🙂
תודה אביה
רצוני לדעת בחנות התבלינים יש גרגירי סלרי טחון
אינני יודע אם זה שורש או הירק עצמו
האם הכוונה לתבלין הנל?
אני חושבת שגרגירי סלרי זה מהשורש ובמקרה הזה התכוונתי לירק עצמו.
בכל מקרה, אפשר להכין את אבקת המרק גם בלי זה.
החלטתי לייבש ירקות בבית ולהוסיף לתערובת… לא יודעת מה הכמות המתאימה?
שימי כ-4 כפות מלאות.
איך את מיבשת ירקות
היי אפרת. כתבת שאפשר להוסיף ירקות מבושלים. ראיתי ירקות מיובשים שמתאימים להוספה לאורז. האם הם מתאימים להוסיף לאבקה?
כן.
היי אפרת,
אפשר להשתמש בבצל לבן מיובש (במקום מטוגן)?
מצאתי מלח סלרי במקום תבלין סלרי זה אותו הדבר?
היי ענת,
כן, הכוונה לבצל לבן מיובש.
במקום כף אחת של מלח תוסיפי כף מלח סלרי.
היי אפרת.
הכנתי את המתכון והופתעתי. באמת יצא דיי דומה בטעמו לאבקת מרק. תודה רבה.
שמחה לשמוע 🙂
לדעתי אין לכנות מרשם זה אבקת מרק
אני ארשום על צנצנת התבלין
תבלין לתבשילים ((בעיקר לבשר ועוף))
על פי אפרת..באינטרנט מרשמים ב10 דקות
ולמה כל ההקדמה הזו מפני שתבשילים סמיכים
בהוספת נוזל הופכים למרק
אני עושה מרק עוף זך למשל כמקובל בחגים ובסופי שבוע על בסיס העוף עצמו והירקות סביבו
נזהר נזהר במלח… שורש-סלרי,ועלים… שמיר פטרוזיליה לפעמים כוסברה גזר כמובן בצל שלם או חצוי לפעמים עלי דפנה שורש-פטרוזיליה
הדבר החשוב ביותר!!!…שני דברים האחד לא להתקמצן בכמות העוף מול כמות המים
שתיים עבורי להזהר בהוספת המלחבץ
ביהדות ממליחים על-הכאפק אחרי השחיטה
כפית דבש או סוכר חום רק,תעדן תטייב את טעמו של המרק
תבלינים:–כמובן במידה….כורכום פלפל שחור
מלח בדחילקום יש המוספים פלפל אנגלי אני לא
תהליכי הבישול ריפוי לא הפעם . ביי
אכן ה בן ה צודק מאוד
לא יותר מ 6 כוסות מים ל1 וחצי קילו עוף
אכן מגוון ירק פטרו\’ כוסבר\’ שמיר
עלי סלרי וחתיכה מראש הסתרתי
גזר להרבות נותן טעם
בצל ירוק בצל רגיל גם שורש פטרון
לאחרונה מוסיף אני
אמרנו מעט ותשמרי ביר מעט
ישי בבני ברק תבלינן קפדן שמכין חוואג\’ למרק…חבלבל הפסקתי להכין לבד ואם יש טעם אני מוסיף בנפרד או כמון או כורכום או פלפל שחור או כוסברה גרעינים יאללה תנסו ותהנו
למרק.
אבל גם באופן כללי, אני רוצה לדעת האם הטעם הוא טעם של א. מרק עוף.
תודה רבה!
בוקר טוב דבי,
באבקות מרק קנויות שמים חומרי טעם וריח. אבקת המרק הזאת אין לה טעם של עוף. טעם של עוף אפשר לקבל ע”י בישול עוף במרק או הוספת ציר עוף שהוקפא.
בגדול אפשר להעשיר טעם של מרק על ידי טיגון בצל והוספת שום ועלים טריים כמו סלרי, פטרוזיליה, כוסברה ושמיר. זה יוסיף טעם אבל לא של עוף.
האם יש לך מתכונים רק עם תבלינים בריאים תודה לך
כל התבלינים הם בריאים.
אבקת מרק שמכילה מונסודיום גלוטומט לא בריאה ורצוי להימנע ממנה. אפשר להשתמש באבקות מרק טבעיות או להכין לבד.
צהריים טובים!
זה תחליף לאבקת מרק בטעם עוף פרווה?
תודה לך!
זה למרק? לתבשיל אחר?
תודה
אין עלייך בעולם אלופת הבישולים רציתי לשאול איזה תבלינים יכולים לתת טעם בריא מזין וטעים בלי כל האבקות למיניהם ובלי כל כך הרבה תבלינים ה3 הדומיננטיים שאותם כדאי להשים כמעט בכל המאכלים מה הן? דרך אגב שמעת על אבקת קארי ואגוז מוסקט האם זה טעים?ואיפה שמים אותם בד”כ.תודה רבה לך על הכל
היי חנה,
זה מאוד תלוי באיזה תבשיל מדובר. מלח הוא הבסיס. אפשר להוסיף כמון אם אוהבים ופפריקה מתוקה וכורכום (צריך לקחת בחשבון שפפריקה וכורכום צובעים את התבשיל).
בתבשיל עצמו כדאי לטגן בצל לפני, זה מוסיף טעם. גם הוספה של שום כתוש ועשבי תיבול טריים מוסיפים הרבה טעם לתבשיל.
באגוז מוסקט טחון אפשר להשתמש לתיבול רטבים, פסטות על בסיס שמנת, מרקים, פירה וירקות אפויים/מבושלים. אפשר להוסיף גם לעוגות כמו גזר, תפוחים, דלעת, בטטה ועוגיות תבלינים. בכל מקרה מומלץ להשתמש בכמות קטנה (בין קמצוץ לרבע כפית).
אבקת קארי (צהובה) עשויה בדר”כ ממספר תבלינים מעורבבים יחד: עלי קארי, גרגירי כוסברה, פלפל לבן, כורכום, כמון, חילבה, מעט שום, הל, אגוז מוסקט, פלפל אנגלי. אם את לא מכירה את הטעם אני ממליצה לנסות אותה במתכון הזה – אורז בסגנון הודי.
יום מקסים 🙂
כורכום, כמון, פלפל שחור, מלח
ערב טוב לך!
אני גאה לספר ששוב הכנתי אבקת מרק ביתית!
אגב, לשאלת אחת הגולשות, אני שמה אותה תמיד בפריזר והיא מוכנה לשימוש מידית.
תודות!
תודה דבי!
יום מקסים 🙂
הי אפרת
ניתן לשים במקום בקמח תפוחי אדמה קמח טפיוקה??זה דומה לקורנפלור
נראה לי שכן.
היי אפרת,
לידיעתך ולפי המפורסם באינטרנט בכמה אתרים, המונוסודיום גלוטמט אינו דבר לא בריא בפני עצמו. הוא גורם לחיזוק הטעם ורצון להמשיך לאכול את מה שהוא מטובל איתו, ולכן משתמשים בו בתעשיית המזון המהיר כדי לגרום לנו לאכול דברים שהם זבל ובכמות גדולה. לדעתי השימוש בו, בכמות הגיונית וקטנה, יכול לשמש כתבלין בדברים בריאים אך שאינם כה מלבבים (כמו ירקות עבור ילדים) וככה לגרום לאנשים לאכול בתאבון דברים שהם היו עלולים לדחות.
נקודה למחשבה.
הי אפרת, מאוד שמחתי למצוא את המתכון שלך!
שאלה לגבי התבלין סלרי – האם הכוונה לשורש סלרי מיובש או לעלים מיובשים?
תודה 🙂
הכוונה לעלי סלרי מיובשים (זה דומה לפטרוזיליה או כוסברה מיובשת).
שבוע נפלא 🙂
היי אפרת אני משתמשת במתכונים שלך והם מדהימים תודה רבה לך!!הכנתי עכשיו אבקת מרק ביתית ניראה תודה איזה יקרה יבורכו ידיך!!
מעולה 🙂
תודה שמחה 💜
אפשר להכין בלי סוכר וקמח פתוח אדמה?
אפשר לוותר על הסוכר.
קמח תפו”א משמש בעיקר לצורך הסמכת התבשילים. אפשר לשים במקום 3 כפות קורנפלור או לוותר על קמח תפו”א ולהפחית מכמות המלח כף אחת.
כשאני מוסיפה את האבקת מרק הביתית לתבשיל .אני צריכה לחשבן בשאר התיבלון את הכמון כרכום וכו …כלומר להפחית משאר התבלינים במתכון ? בגלל שיש אותם כבר באבקה …
כן, רצוי.
יש חנות מומלצת שניתן לקנות בה את כל התבלינים?
היי ג’ני,
אין חנות ספציפית, אפשר לקנות בכל חנות תבלינים.
אין עלייך תודה לך על הכל
תודה חנה 🌺
וואי לא ידעתי שיש לך מתכון לזה!!
בעז”ה אעשה בהזדמנות
מעולה 🙂
מודה הייתי סקפטית אבל זה יצא מדהים. אומנם הורדתי בכמות הכרכום אבל הטעם עדין טוב יותר מהאבקה הקנויה.
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי. בחוואיג’ שזו תערובת תבלינים יש גם כורכום גם כמון וגם פלפל שחור
המינונים הם יחסית נמוכים ולכן כדאי להוסיף את התבלינים האלה גם בנפרד.
הכנתי היום את המתכון ששמת לקציצות אורז ובקר עם האבקת מרק הזו כמו שרשמת, יצא מאוד טעים כמו כל מתכון אחר שהכנתי מהאתר הזה!
רציתי לשאול איזה עוד מתכונים אפשר להכין עם האבקה הזו?
היי ליסה,
קודם כל אני שמחה שיצא טעים 🙂
את יכולה להשתמש באבקת המרק בכל מתכון שיש בו אבקת מרק (עוף, בשר, מרקים, תבשילים ועוד). רק צריך לקחת בחשבון שהאבקה לפעמים צובעת את התבשיל בצהוב אז אם יש מאכלים מסוימים שתרצי להמנע מהצבע הצהבהב אז זה פחות מתאים.
היי אפרת, נשמע מתכון מעולה!
אני מכינה בד”כ מרק ירקות רק עם ירקות ואבקת מרק, האם האבקה הזו תוכל להחליף אבקת מרק קנוייה? מבחינת טעם.
תודה. (מתה על האתר שלך :))
היי גלי,
באבקת מרק רגילה הטעם יותר חזק כי זה תעשייתי ומכיל חומרים נוספים (פחות בריאים).
בכל מקרה מבחינת טעם, אבקת המרק הזו הכי קרובה לטעם של אבקת מרק רגילה שהצלחתי להכין. צריך רק לקחת בחשבון שהיא צובעת את האוכל קצת בצהוב.
אפרת שלום.
רציתי לשאול האם 4 כפות מלח זה לא יותר מידי?.
תודה רבה יעל.
היי יעל,
כמות המלח מתאזנת יחסית לשאר החומרים. בסופו של דבר יוצא שבכל כף אבקת מרק יש חצי כפית שטוחה מלח.
תודה רבה מתכון נפלא אבל אני יכולה לוותר על סוכר וקמח תפו”א מטעם בריאותי
היי,
לגבי סוכר אפשר לוותר.
קמח תפו”א משמש בעיקר לצורך הסמכת התבשילים. אפשר לשים במקום 3 כפות קורנפלור או לוותר על קמח תפו”א ולהפחית מכמות המלח כף אחת.
יום מקסים 🙂
היי אפרת,
רציתי להגיד לגבי אבקת המרק שהיא ממש מעולה. כבר פעם שנייה שאני מכינה אותה. אני שנים לא השתמשתי באבקת מרק ועכשיו אני יכולה סוף סוף לחזור להשתמש בזה.
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה צילה.
האתר שלכם פשוט מדהים. קל וטעים
תודה רבה על פועלכם כל הכבוד לכם.
תודה איילת 🙂
יום מקסים
ואו, איזה אתר מקסים. הכנתי את האבקת מרק בדיוק כמו שכתוב והיא טעימה מאד אבל…. הכל נצבע בצהוב: אורז , לביבות. מכיוון שהכל התחסל למרות שהכנתי כמות כפולה קניתי היום שוב את כל התבלינים אבל אשים מחצית מכמות הכורכום ואוסיף כוסברה במקום. מעניין מה ייצא. תודה רבה על האתר.
היי מירב,
את באמת יכולה להפחית מכמות הכורכום.
שבוע טוב 🙂
האם הטעם של המרק יצא מזרחי?(הילדים אוהבים את המרק פולני
היי אפיק,
אין באבקת המרק כמון או תבלין חריף כלשהו. התבלין היחיד שנחשב מזרחי וגם לא לגמרי הוא החוואיג’ למרק ואני לא ממליצה לוותר עליו כי יש לו חשיבות בטעם.
היי
ראיתי שענית שאפשר לשים סוכר חום במקום לבן ולהפחית את הכמות.
השאלה, אם אפשר לוותר לגמרי על הסוכר?
תודה
היי עינת,
הסוכר מאזן את הטעמים אבל אפשר לוותר עליו.
הי אפרת אפשר במקום קמח תפוחי אדמה לשים שמרי בירה?
אני חושבת שכן.
ערב טוב אפרת,
אני כל כך מתרגשת! הרגע סיימתי להכין אבקת מרק ביתית!
לכמה זמן אפשר לשמור במקרר?
(הכנתי חצי כמות).
תודה לך!
אלופה! 🙂
זה נשמר במקרר כ-3 חודשים.
תודה אפרת,
אם לא רוצים מזרחי, יש לך רעיון? (סגנון של א. מרק רגילה)
תודה לך!
התבלין היחיד שהוא נחשב מזרחי (וגם לא לגמרי) זה החוואיג’ למרק וגם אבקת מרק רגילה לרוב מכילה חוואיג’. זה מרכיב חשוב שאני לא ממליצה לוותר עליו. אין כאן כמון או תבלין חריף שיכולים להשפיע על הטעם.
לדעתי ביחס לכל החומרים הטעם הוא מאוד מעודן, לא חושבת שיש לך מה לחשוש.
הי אפרת,
התשובה לשאלה שלי לא מופיעה
תודה רבה!
איזה מוזר 😐 אני זוכרת בוודאות שעניתי.
בכל מקרה אענה שוב.
את יכולה לשים את התבלינים ישירות במרק עם קמח תפו”א אבל אז מבחינת מינונים זה לא יהיה מדויק.
לא חייבים את כל התבלינים אבל השילוב של כולם הוא הכי טוב וקרוב שמצאתי לאבקת מרק רגילה.
טעם מזרחי לייט.
אבקת בצל שמוכרים בחנות תבלינים ולמעשה את כל התבלינים למתכון אני ממליצה לקנות מחנות תבלינים, בעיקר עשבי התיבול המיובשים.
ערב טוב,
ואם אשים תבלינים כאלו ישר במרק עם טיפת קמח תפו”א, גם ייתן אותו אפקט?
חייבים לאבקת מרק זו את כל התבלינים?
זה נותן טעם מזרחי?
אבקת בצל רגילה שמוכרים בחנות תבלינים?
תודה לך!
אשמח לדעת. זה אקטואלי גם לעכשיו.
תודה!
המרק מקבל את הטעם הסופי בזכות התבלינים שתוסיפי, את לא חייבת להוסיף את כל התבלינים ויכולה לבחור.
אגב, עניתי לך כבר אז על השאלה הזו, אני מצרפת שוב את התשובה שלי:
“את יכולה לשים את התבלינים ישירות במרק עם קמח תפו”א אבל אז מבחינת מינונים זה לא יהיה מדויק.
לא חייבים את כל התבלינים אבל השילוב של כולם הוא הכי טוב וקרוב שמצאתי לאבקת מרק רגילה. הטעם מזרחי לייט.
אבקת בצל שמוכרים בחנות תבלינים ולמעשה את כל התבלינים למתכון אני ממליצה לקנות מחנות תבלינים, בעיקר עשבי התיבול המיובשים”.
אפשר לקנות ירקות טריים ופשוט לייבש את זה בתנור ואז לטחון …
כן אפשר.
שלום מהו הרכב הירקות היבשים שהמלצת להוסיף? פשוט אקנה אטחן אותם לבד וארכיב את התערובת תודה
היי הנסי,
הירקות צריכים להיות מיובשים. ירקות כמו גזר, סלרי, פטריות וכו’.
כל סוג של ירק מיובש שתמצאי יכול להיות מתאים. כמובן שככל שיהיו יותר סוגים כך הטעם יהיה משובח יותר.
תודה יקירתי
אם יהיה לך מתכון של אבקת מרק תירס אשמח מאוד
היי
כמו המתכון של מרק עוף ביתי להכנה עצמאית
כך אני רוצה להכין בבית מרק תירס כמו בשקיות
אני קונה בשקיות של אסם אבקה מרק תירס אך אין להשיג יותר בסופרמרקט
הבנתי. את מתכוונת לאבקה מוכנה להכנת מרק.
אין לי מתכון כזה אבל זה נשמע רעיון טוב, אולי אעלה מתכון בהמשך.
אולי להחליף את קמח תפו”א לקמח תירס ואז זה הופך לאבקת מרק תירס 🙂
בוקר טוב
שמי לאה והייתי רוצה לדעת איך עושים אבקת מרק תירס ביתית
היי לאה,
מה הכוונה לאבקת מרק תירס? הכוונה לאבקת תירס כמו תירס טחון?
שלום לך, המתכון נראה מעולה. אני באמת לא משתמשת באבקת מרק . וזה יכול להיות רעיון טוב.
האם אפשר לשים פחות סוכר, או סוכר חום? או משהו אחר?
תודה
היי טובי,
אפשר להמיר בסוכר חום ולהפחית את כמות הסוכר.
איזה תענוג היה לקבל את האימייל עם המתכון לאבקת מרק ביתית!
כל כך הרבה זמן חיפשתי מתכון לאבקת מרק אבל שום דבר לא מצא חן בעיני עד שהגיע המתכון שלך !
תודה ענקית אפרת היקרה על המתכון הנהדר 🙂
בשמחה יקירה 🙂
היי אפרת,
האם ניתן להחליף את קמח תפוחי האדמה בקורנפלור?
היי צילה,
בגדול אפשר אבל הבעיה היא שיכול להיות שיוצרו גושים כאשר תוסיפי את זה ישירות למרק או תבשיל חם לכן כדאי שתערבבי קודם את אבקת המרק עם מים קרים ורק אז תוסיפי לתבשיל/מרק.
אם שמה שמה קורנפלור אני חושבת שכדאי לשים 3 כפות במקום 4 כפות קמח תפו”א.
בשביל מה מוסיפים סוכר? תודה
הסוכר מאזן את הטעמים.
רעיון גדול….אני ממליץ להרחיב את הרעיון…להפיץ אבקות למזונות נוספים ….איציק גולן
תודה איציק 🙂
נראה לי מתכון נהדר. אנסה להתאים אותו לצרכיי .
תודה עדנה 🙂
שלום לך ותודה על המתכונים.
האם חובה שהפטרוזיליה והשמיר יהיו מיובשים ואיך מיבשים?
היי חיה,
מומלץ להשתמש בעלים מיובשים כי עלים טריים יוסיפו לחות לתערובת ויפגעו בה.
אין צורך לייבש בעצמך את העלים. קונים את זה בחנות תבלינים כבר מיובש (כמו שקונים אורגנו מיובש).
תודה רבה על המתכון הקל לאבקת מרק טבעית ועל התשובות לתגובות. כעת נוכל לתבל מרקים בריאים ללא תוספים מזיקים, שיתאימו לכ”א מבני המשפחה לפי הדיאטה שלו.
תודה נחמה 🙂
וואו!! איזה יופי! רק שלשום בזבזתי הרבה זמן בלחפש בגוגל מתכון לאבקת מרק, והרמתי ידיים! והנה, זה מופיע באתר הכי אהוב עלי!!! תודה רבה רבה! נשאר לי רק להשיג את כל המרכיבים 🙂 רציתי לשאול, אם אני רוצה שיהיה קצת טעם של עוף באבקה (בדומה לאבקת מרק פרווה בטעם עוף שקונים מהסופר), צריך להוסיף משהו? שוב תודה 🙂
היי אודליה,
שמחה שפרסמתי את המתכון בזמן 🙂
לגבי טעם של עוף, אני לא יודעת איך הם עושים את זה בתור אבקה. אם אין בעיה שזה יהיה בשרי אז אפשר לקנות גרונות טריים ולהקפיא אותם וכל פעם להוסיף גרון למרק. זה נותן המון טעם. אם זה פרווה, אין לי רעיון אבל אנסה לברר.
תודה רבה אפרת! כן, התכוונתי רק לפרווה. מעניין איך הם עושים את זה … 🙂 שבת שלום!
היי אפרת, אז לא הצלחתי להשיג חלק גדול מהמרכיבים (הפסקתי לקנות תבלינים מהסופר/תעשייה, רק ממקום “ביתי” יותר שאני סומכת עליו). אז יש לי חוואיג’, כורכום, קמח תפו”א, מלח וסוכר. האם אפשר איכשהו להסתדר עם זה עם אדאג כל פעם להוסיף בצל/שום/עלים טריים למרק? אם כן, באיזה יחס? כמו שכתוב במתכון בכל זאת ופשוט להוריד את מה שחסר לי? רוצה להכין כמות ולשמור במקפיא! תודה רבה 🙂
היי אודליה,
מבחינת כמויות קצת קשה לי לחשב כמה כדאי לשים.
אני חושבת שכדאי להשאיר את החוואיג’, הכורכום וקמח תפו”א באותן כמויות. סוכר לשים רק חצי כף ומלח – כף וחצי.
תודה רבה רבה! ערב מקסים 🙂
אפשר להוסיך תבלין שווארמה/ לדגים/ על האש ו הבנת את הרעיון… בהצלחה
מומלץ מלח אשלגני…פחות נתרן…ולמה צריך סוכר….גם עמילן תפוחי אדמה הייתי מוותרת …כן זה עמילן שהופך לסוכר מהר בגוף….אני מוסיפה הרבה עלים ירוקים מכל הסוגים וזהו
שלום רב,
אסור לי לאכול תפו”א, ולכן קמח תפוא לא טוב לי. אפשר להכין עם קמח כוסמין במקום?
היי עינת,
קמח תפו”א משמש בעיקר לצורך הסמכת התבשילים. את יכולה לוותר על קמח תפו”א ולהפחית מכמות המלח כף אחת (לא בטוחה לגבי קמח כוסמין).
הי אפרת,
כיף לקבל מתכונים כאלה על הבוקר:)
אשמח לקבל גם מתכון נחמד לילדים שאפשר להכין עם דוחן.
תודה
תודה שרית. אין לי כרגע מתכון עם דוחן אבל אשתדל להעלות בהמשך.
שלום אפרת ותודה על הרעיון המקסים!
אני מנסה כבר הרבה זמן לותר על האבת מרק,
שאלה- האם תבלין שום גבישי זה בסדר?
(אין לי אבקת שום)
היי דינה,
שום גבישי זה בסדר.
הי אפרת . איפה בעל זאצ אפשר להשיג תערובת של ירקות מיובשים טחונים והשאלה אם התבלין חף מתוספות לא רצויות. יש לך המלצה??
לגבי המלח. האם אפשר לוותר או להפחית ופשוט להוסיך מלח לפי הטעם???
היי שרונה,
אפשר להשיג בחנויות תבלינים מסוימות, בעיקר אלה של אוכל אורגני.
לגבי איכות התבלין, כדאי לשאול בחנות ולוודא שהתבלין מורכב מירקות שיובשו בלבד, ללא תוספות של חומרים אחרים.
אפשר להפחית בכמות המלח.
מזל טוב אפרת!
אני כל כך שמחה שהצלחת להגיע להרכב מוצלח!
מאז שראיתי שכתבת למישהי בתגובה, שאת מתכננת להעלות מתכון כזה, חיכיתי וחיכיתי… והיום ב”ה זה סוף סוף הגיע.
תודה רבה
הצליחי הלאה
תודה יקירה! ❤
מאד אוהבת את הבלוג שלך, הכל מאד טעים ומדוייק. תודה רבה והמשיכי לתת מתכונים טעימים
תודה רינה 🙂
שתי כפות מלח? זה נראה הרבה…
היי ארלט,
אבקת מרק אמורה להיות מלוחה מספיק. יחסית לכמות זה לא הרבה. כל כף אבקת מרק מכילה כחצי כפית שטוחה מלח.
בכל מקרה, אפשר להפחית את הכמות לפי הטעם.
תודה רבה. מתכון נפלא להכנה..
תודה ציפי ויום נפלא 🙂
אפרת את פשוט מפתיעה כל פעם מחדש
רעיון נפלא!
כמה שאלות:
האם את הבצל אפשר לגרד?
אפשר לוותר על הסוכר או להחליף?
תבלין סלרי – יש כזה דבר?!
באבקת שום – התכוונת ל-2 כפות מלאות?
תודה רבה
ויום מבורך
היי ענת,
לא מדובר בבצל יבש רגיל לכן פחות מתאים לגרד אותו. הכוונה לבצל מיובש שמגיע בתור תבלין. מצורפת תמונה.
אפשר לטחון אותו בבית אם יש לך מטחנת קפה או תבלינים או שאפשר לבקש שיטחנו לך אותו במקום.
תבלין סלרי- הכוונה לסלרי מיובש (כמו פטרוזיליה מיובשת). בכל מקרה זה לא חובה ואפשר לוותר על זה.
אבקת שום- הכוונה ל2 כפות מלאות.
סוכר- מוסיף טעם ומאזן טעמים. אם זה מטעמי בריאות אפשר לוותר.
יום מקסים 🙂
היי אפרת. אחלא מתכון. תודה לך….. והתובנות שלי לגבי הסלרי יש תבלין זרעי סלרי טחונים ואצלנו קוראים לזה ”טולה” עם צרה מתחת ללמד, וזה מעט חריף, אני קוצץ גס במעבד מזון בפולסים או בסכין דק כמו פטרוזיליה קצוצה את כל ירקות השורשים ביחד עם עלי הסלרי והפטרוזיליה ומוסיף גם גמבה אדומה ובשלה זה מעשיר מאוד טעמים ומיבש בקירור יבש או בהקפאה יבשה משוטח על תבנית או נייר אפיה ואז כל הטעמים המקוריים נשמרים היטב. גם בצל מטוגן אני מכין בכמות גדולה ומקפיא משוטח בשקיות הקפאה.לעניות דעתי את הכורכום אפשר להשמיט מהאבקה כדי למנוע צביעה ולהוסיף אותו אם רוצים בתבשיל עצמו. לגבי החוואיג\’ המוכן לא אוהב אותו, לטעמי הוא משבש את הטעם המקורי אבל זה רק אני.
תודה על השיתוף 🙂
שבוע מעולה