שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 2 כוסות אבקת מרק

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

4 כפות קמח תפו”א (40 גרם)

4 כפות כורכום (35 גרם)

4 כפות חוואיג’ למרק (35 גרם)

2 כפות פטרוזיליה יבשה (5 גרם)

4 כפות שמיר מיובש (10 גרם)

2 כפות שטוחות תבלין סלרי (לא חובה)

2 כפות מלאות אבקת שום (20 גרם)

4 כפות גדושות בצל מיובש טחון (=12 כפות בצל מיובש לפני טחינה, סה”כ 40 גרם)

4 כפות מלח (60 גרם)

2 כפות שטוחות סוכר לבן (20 גרם)

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים ושמים בתוך צנצנת סגורה. את הצנצנת מומלץ לשמור במקרר.

הערות:

*לשדרוג הטעם של אבקת המרק מומלץ להוסיף 3-4 כפות ירקות מיובשים טחונים או תערובת ירקות טחונה למרק. קצת יותר קשה להשיג את זה מאחר ולא מוכרים את זה בכל חנות תבלינים אבל אם תמצאו הרווחתם.

*כדי לשמור כמה שיותר על טריות אבקת המרק אני ממליצה לחלק את התערובת ל-2 צנצנות. אחת לשמור במקרר לשימוש יומיומי והשניה להקפיא.

*כשאתם מתבלים קחו בחשבון שכל כף אבקת מרק מכילה כחצי כפית שטוחה מלח.

אבקת מרק ביתית

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
ניוקי בשמן זית, שום ועגבניות מיובשות
שקשוקה תרד

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
רות (21:04 18.07.2021)

אפרת סליחה שאני מטרידה, כפי שכתבתי בעבר אני מתגוררת באנגליה ואינני מוצאת כאן אבקת חוויאג׳
קראתי באתר של ״טעם וריח״ המרכיבים של האבקה הינם : ״ חוויאג’ היא תערובת תבלינים ייחודית למטבח התימני. היא תמיד תכיל כורכום וחילבה, ואליהם עשויים להצטרף כמון, כוסברה, שום, פלפל לבן, ג’ינג’ר טחון או עלי דפנה״
באפשרותי להשיג בנפרד את המרכיבים הנ״ל אך לגבי כמויות אני בבעייה

דרך אגב יש באפשרותי לקנות מספר אבקות משולבות כדלהלן
1) טימין, בזיליקום, אורגנו, פטרוזיליה ומיורן. אשר מומלצת למאכלים מהמזה״ת
2) ג׳ינג׳ר, אגוז מוסקט, כוסברה,קאסיה(מצטערת אך אינני מוצאת למרכיב הזה תרגום בעברית) , ציפורן, שמיר.

אנא סייעי לי
בתודה רבה מראש
רותי

מתכונים ב-10 דקות (22:26 18.07.2021)

היי יקירה,
ראשית כדאי לדעת שאומנם החוויאג’ מוסיף אך אפשר לוותר עליו(:
שנית, את יכולה לקנות בנפרד חילבה, כורכום ושום ולשים מעט מכל אחד בתיבול המרק.
דבר אחרון- מבין שתי האבקות שתיארת האבקה הראשונה מתאימה יותר למרקים לדעתי.
בהצלחה😊

רותי (05:10 20.07.2021)

המון המון תודות, האמת שהגעתי ֿלמתכון מקישור שלך למתכון שאיננו מרק, אך אאמץ את השילוב של חילבה,כורכום ושום שנראה לי׳מתאים לירקות במיוחד ואתחיל עם כפית מכל אחד מהם
מודה מקרב לב

מתכונים ב-10 דקות (09:08 20.07.2021)

בשמחה ובהצלחה!

התימניה (10:11 2.08.2021)

חוואג’ מרק מכינים מ- 3 מרכיבים
3 כפות כורכום טחון
1 כף פלפל שחור טחון
1 כף כמון טחון
הערה: ניתן לשחק מעט עם כמות הפלפל לפי מידת החריפות הרצויה. במרק אנו שמים שום וכוסברה טריים, ואת החילבה אנחנו מכינים ומתבלים בניפרד. בקשר לשאר התבלינים שהזכרת אנו משתמשים בהתאם לסוג המאכל.

ישי (08:07 13.04.2021)

אם אין לי פטרוזיליה יבשה, מה לעשות?

מתכונים ב-10 דקות (08:50 13.04.2021)

היי ישי,
אפשר לוותר עליה, או לנסות לייבש בבית: לאפות בתנור בחום נמוך (150 מעלות) במשך כמה שעות עד שהעלים מתייבשים.

חני (13:01 8.02.2021)

האבקת מרק יוצאת נפלאה, מכינה בפעם השניה כמות כפולה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:10 8.02.2021)

שמחה לשמוע ❤️

Lea (04:38 25.01.2021)

שלום במקום קמח תפוחי אדמה במה ניתן להשתמש ? תודה

מתכונים ב-10 דקות (07:49 25.01.2021)

בוקר טוב,
קמח תפו”א משמש בעיקר לצורך הסמכת התבשילים. אפשר לשים במקום 3 כפות קורנפלור או לוותר על קמח תפו”א ולהפחית מכמות המלח כף אחת.

אילי (19:37 23.11.2020)

טפרת אלשר לשים פחות סוכר ולא לשים חלק מהדברים םשוט אין לי העל ואני בבידוד…

אילי (19:39 23.11.2020)

אין לי בצל מיבש שמיר מיובש וסלרי
סליחה שאני מפאיעה מיקודם בפשטידה ועכשיו פה….ושוב תודה ענקיתתתתתתתתתתתתתת😍😍😍😍😍😍😍😍

אילי (19:40 23.11.2020)

לכן לא קניתי לפשטידה את הכבגת מרק…😕

אילי (19:42 23.11.2020)

האבקת*
אוליי אפשר לשים לזה תחליף?

אילי (15:56 26.11.2020)

לא ענית לי עדין….????😔
אני מפריעה?

מתכונים ב-10 דקות (19:29 26.11.2020)

מצטערת אילי לא שמתי לב!
בכל אופן, זה מאוד בעייתי לוותר על כל המרכיבים שציינת מכיוון שהם מהווים טעם משמעותי באבקת המרק
בכל מתכון בו רשום אבקת מרק תוכלי להמיר במעט מלח.

בהצלחה וסופ”ש נעים יקרה ❤️

אילי (23:46 26.11.2020)

זה בסדר פשוט נילחצתי שיש לי בעיה באינטרנט מבאס לגבי התבלילנים…על איזה תבלינים אני יכולה לוותר?
אין כמו המתכונים שלך אני אומרת לכולם כל מי שאני מכירה בכירה את האתר שלך אגב איפה או איך אני יכולה להזמין או ליקנות ספרים תודה ענקיתתת😍🥰😘💖💞💗💝❤💕❣❣❣

מתכונים ב-10 דקות (01:59 27.11.2020)

תודה רבה אילי! שמחה לקרוא שאת נהנת❤️
לגבי התבלינים, תוכלי לוותר על שניים מתוכם אבל לא מעבר כי זה מאבד מהטעם
ואת המתכונים שלי תוכלי להזמין בחנות שלי בקישור כאן- מתכונים ב10 דקות- החנות– אציין שאנחנו במבצע מיוחד לכבוד הבלאק פריידי 🙂
שבת שלום🌸

אילי (10:25 27.11.2020)

תודה שבת שלום❣ יש לי כמה חברות שרוצות להזמין גם אני אגיד להן תודההה😍😍😍😍😍😍😍

מלי (10:27 27.11.2020)

היי גם אני רוצה להזמין ממממממששששששש אהבתי את כלללל המתכונים שלך כי הם לא מתכוני שחיתות ולא מתכוני בריאו יש בניםרד מתכוני בריאות ויש מיכל הסוגים של הדברים אפרת אין כמוךךךךךך😍😍😍😍😍😍

חיה (22:46 28.11.2020)

היי אפרת מתכון מנצח ומושלם גם אני רוצה להזמין את הספרים אבל אני לא יכולה להיכנס לקישור כיוון שיש לי מכשיר מוגן יש לך אוליי רעיון איך אני אוכל להזמין?
תודה🤓

מתכונים ב-10 דקות (10:17 29.11.2020)

היי חיה,
אני אשלח לך הודעה למייל שצירפת ונוכל לעשות עיסקה טלפונית
תודה רבה♥

ויקטוריה (11:28 4.11.2020)

היי אפרת האם הבצל מיובש אפשר לקנות בשקית ולטחון בבית? ובכלל אשמח לתמונה אם יש לבצל שאדע שאני בכיוון. תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (11:47 4.11.2020)

היי ויקטוריה,
בטח אין בעיה לקנות שקית ולטחון בבית
בעיקרון זה קיים בכל חנות תבלינים
אצרף לך תמונה של חברה לדוגמא בצל יבש

שיראל וקנין (21:33 22.09.2020)

היי אפרת,
תודה רבה על המתכונים המעולים !!
בחוויאג’ שראיתי בסופר יש מונוודיום גלוטומט, יש לך המלצה לחברה שאין בה מונוסודיום?..
תודה ענקית ושנה טובה !

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:40 23.09.2020)

היי שיראל,
יש חוואיג’ של תבליני “טעם וריח” מחומרים טבעיים.
שנה טובה 🌺

שרה (13:31 10.08.2020)

תודה על המתכון הוא נהדר!
משום מה התערבות טיפה מרה (הכנתי כבר כמה פעמים ובכל פעם חשתי בזה שוב), מה יכל להיות אחראי לזה? (אולי להפחית ממשהו)? תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:29 10.08.2020)

היי שרה,
ממליצה לטעום את התבלינים המיובשים: פטרוזיליה, שמיר או סלרי. זה לא אמור להיות מר אבל לפעמים קורה שאחד התבלינים מר.

Eva2016 (15:18 7.07.2020)

שלום, תודה על המתכון, כמה זמן ניתן לשמור במקרר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:48 7.07.2020)

כ-3 חודשים

שחר (17:43 25.05.2020)

מעולה! קבוע מחזיקה אצלי במקרר כתחליף בריא לאבקת המרק הקנויה. תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:56 25.05.2020)

תודה שחר ❤️

איילת (18:00 20.01.2020)

שלו\’ . האם אפשר להחליף את קמח תפוחי האדמה בקורנפלור או משהו אחר?
תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:02 20.01.2020)

היי איילת,
אני חושבת שכן. שימי 3 כפות קורנפלור. יכול להיות שיוצרו גושים כאשר תוסיפי את זה ישירות למרק או לתבשיל חם לכן כדאי שתערבבי קודם את אבקת המרק עם מים קרים ורק אז תוסיפי לתבשיל/מרק.

מימי (11:47 5.12.2019)

איך מייבשים ירקות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:47 5.12.2019)

לא ניסיתי אבל אני יודעת שאפשר לייבש בתנור בטמפ’ מאוד נמוכה במשך 7-8 שעות ואפשר לייבש באוויר (תהליך שיכול לקחת גם שבועיים).

[email protected] (01:00 27.04.2020)

לקצוץ ירקות מאוד פשוט. למשל גזר: חותכים את הגזר לעיגולים דקים. מעבירים לבלנדר. נותנים כמה פולסים, ויוצאים חתיכות קטנות. ככול שטוחנים ביותר פולסים כך הירק הקצוץ נהיה יותר קטן. כך עושים לכול ירק שרוצים לחתוך.
לאחר מכן , מעבירים את הירקות שקצצת, לתבנית עם נייר פרגמנט, ומכניסים לתנור שחומם גג 60 מעלות. זה עורך זמן אבל כדאי בין 12-24 שעות. אם רוצים לקצר בזמן , מעלים את הטמפ\’ של התנור. אני לא ממליץ כי צריך לשמור שלא יישרף
שלמה

מימי (10:29 5.12.2019)

הי אפרת,
נראה מעולה!
בצל מיובש טחון הכוונה לאבקת בצל שנמכרת כתבלין כמו אבקת שום?
או שצריך לבקש לטחון במיוחד בצל יבש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:35 5.12.2019)

כן, הכוונה לאבקה או שבבי בצל מיובש שנמכרים כתבלין.

אביה (10:43 30.11.2019)

היי אפרת
הכנתי כמות כפולה (עם פחות מלח ופחות כורכום. אם יחסר נוסיף בתבשיל עצמו). השתמשנו בזאת במרק עוף ובירקות בתנור ויצא מושלם – גם הצבע.
תודה רבה
אגב לא היה תבלין סלרי בחנות התבלינים אך רשמת שזה לא חובה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:36 30.11.2019)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה אביה

אביה (20:01 29.11.2019)

יצא מעולה. תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:23 30.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אביה

שחר (15:47 29.11.2019)

רצוני לדעת בחנות התבלינים יש גרגירי סלרי טחון
אינני יודע אם זה שורש או הירק עצמו
האם הכוונה לתבלין הנל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:59 29.11.2019)

אני חושבת שגרגירי סלרי זה מהשורש ובמקרה הזה התכוונתי לירק עצמו.
בכל מקרה, אפשר להכין את אבקת המרק גם בלי זה.

ענת (15:27 24.11.2019)

החלטתי לייבש ירקות בבית ולהוסיף לתערובת… לא יודעת מה הכמות המתאימה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:43 24.11.2019)

שימי כ-4 כפות מלאות.

אסנת (18:10 3.12.2019)

איך את מיבשת ירקות

מירב (10:14 8.11.2019)

היי אפרת. כתבת שאפשר להוסיף ירקות מבושלים. ראיתי ירקות מיובשים שמתאימים להוספה לאורז. האם הם מתאימים להוסיף לאבקה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:44 8.11.2019)

כן.

ענת (11:57 6.11.2019)

היי אפרת,
אפשר להשתמש בבצל לבן מיובש (במקום מטוגן)?
מצאתי מלח סלרי במקום תבלין סלרי זה אותו הדבר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:45 6.11.2019)

היי ענת,
כן, הכוונה לבצל לבן מיובש.
במקום כף אחת של מלח תוסיפי כף מלח סלרי.

מירב (17:24 5.11.2019)

היי אפרת.
הכנתי את המתכון והופתעתי. באמת יצא דיי דומה בטעמו לאבקת מרק. תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:55 5.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂

ה בן ה (19:27 29.08.2019)

לדעתי אין לכנות מרשם זה אבקת מרק
אני ארשום על צנצנת התבלין
תבלין לתבשילים ((בעיקר לבשר ועוף))
על פי אפרת..באינטרנט מרשמים ב10 דקות
ולמה כל ההקדמה הזו מפני שתבשילים סמיכים
בהוספת נוזל הופכים למרק
אני עושה מרק עוף זך למשל כמקובל בחגים ובסופי שבוע על בסיס העוף עצמו והירקות סביבו
נזהר נזהר במלח… שורש-סלרי,ועלים… שמיר פטרוזיליה לפעמים כוסברה גזר כמובן בצל שלם או חצוי לפעמים עלי דפנה שורש-פטרוזיליה
הדבר החשוב ביותר!!!…שני דברים האחד לא להתקמצן בכמות העוף מול כמות המים
שתיים עבורי להזהר בהוספת המלחבץ
ביהדות ממליחים על-הכאפק אחרי השחיטה
כפית דבש או סוכר חום רק,תעדן תטייב את טעמו של המרק
תבלינים:–כמובן במידה….כורכום פלפל שחור
מלח בדחילקום יש המוספים פלפל אנגלי אני לא
תהליכי הבישול ריפוי לא הפעם . ביי

הנסי בן הנסי (17:58 11.01.2020)

אכן ה בן ה צודק מאוד
לא יותר מ 6 כוסות מים ל1 וחצי קילו עוף
אכן מגוון ירק פטרו\’ כוסבר\’ שמיר
עלי סלרי וחתיכה מראש הסתרתי
גזר להרבות נותן טעם
בצל ירוק בצל רגיל גם שורש פטרון
לאחרונה מוסיף אני
אמרנו מעט ותשמרי ביר מעט
ישי בבני ברק תבלינן קפדן שמכין חוואג\’ למרק…חבלבל הפסקתי להכין לבד ואם יש טעם אני מוסיף בנפרד או כמון או כורכום או פלפל שחור או כוסברה גרעינים יאללה תנסו ותהנו

דבי (01:52 30.07.2019)

למרק.

אבל גם באופן כללי, אני רוצה לדעת האם הטעם הוא טעם של א. מרק עוף.

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:20 30.07.2019)

בוקר טוב דבי,
באבקות מרק קנויות שמים חומרי טעם וריח. אבקת המרק הזאת אין לה טעם של עוף. טעם של עוף אפשר לקבל ע”י בישול עוף במרק או הוספת ציר עוף שהוקפא.
בגדול אפשר להעשיר טעם של מרק על ידי טיגון בצל והוספת שום ועלים טריים כמו סלרי, פטרוזיליה, כוסברה ושמיר. זה יוסיף טעם אבל לא של עוף.

חני (17:51 29.07.2019)

האם יש לך מתכונים רק עם תבלינים בריאים תודה לך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:51 29.07.2019)

כל התבלינים הם בריאים.
אבקת מרק שמכילה מונסודיום גלוטומט לא בריאה ורצוי להימנע ממנה. אפשר להשתמש באבקות מרק טבעיות או להכין לבד.

דבי (15:49 29.07.2019)

צהריים טובים!

זה תחליף לאבקת מרק בטעם עוף פרווה?

תודה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:52 29.07.2019)

זה למרק? לתבשיל אחר?

חני (23:24 28.07.2019)

תודה

חנה (23:22 28.07.2019)

אין עלייך בעולם אלופת הבישולים רציתי לשאול איזה תבלינים יכולים לתת טעם בריא מזין וטעים בלי כל האבקות למיניהם ובלי כל כך הרבה תבלינים ה3 הדומיננטיים שאותם כדאי להשים כמעט בכל המאכלים מה הן? דרך אגב שמעת על אבקת קארי ואגוז מוסקט האם זה טעים?ואיפה שמים אותם בד”כ.תודה רבה לך על הכל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:03 29.07.2019)

היי חנה,
זה מאוד תלוי באיזה תבשיל מדובר. מלח הוא הבסיס. אפשר להוסיף כמון אם אוהבים ופפריקה מתוקה וכורכום (צריך לקחת בחשבון שפפריקה וכורכום צובעים את התבשיל).
בתבשיל עצמו כדאי לטגן בצל לפני, זה מוסיף טעם. גם הוספה של שום כתוש ועשבי תיבול טריים מוסיפים הרבה טעם לתבשיל.
באגוז מוסקט טחון אפשר להשתמש לתיבול רטבים, פסטות על בסיס שמנת, מרקים, פירה וירקות אפויים/מבושלים. אפשר להוסיף גם לעוגות כמו גזר, תפוחים, דלעת, בטטה ועוגיות תבלינים. בכל מקרה מומלץ להשתמש בכמות קטנה (בין קמצוץ לרבע כפית).
אבקת קארי (צהובה) עשויה בדר”כ ממספר תבלינים מעורבבים יחד: עלי קארי, גרגירי כוסברה, פלפל לבן, כורכום, כמון, חילבה, מעט שום, הל, אגוז מוסקט, פלפל אנגלי. אם את לא מכירה את הטעם אני ממליצה לנסות אותה במתכון הזה – אורז בסגנון הודי.
יום מקסים 🙂

דבי (22:39 10.07.2019)

ערב טוב לך!

אני גאה לספר ששוב הכנתי אבקת מרק ביתית!

אגב, לשאלת אחת הגולשות, אני שמה אותה תמיד בפריזר והיא מוכנה לשימוש מידית.

תודות!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:43 11.07.2019)

תודה דבי!
יום מקסים 🙂

רחל (14:22 26.05.2019)

הי אפרת
ניתן לשים במקום בקמח תפוחי אדמה קמח טפיוקה??זה דומה לקורנפלור

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:15 26.05.2019)

נראה לי שכן.

איש אחד מקום אחד (19:21 22.05.2019)

היי אפרת,
לידיעתך ולפי המפורסם באינטרנט בכמה אתרים, המונוסודיום גלוטמט אינו דבר לא בריא בפני עצמו. הוא גורם לחיזוק הטעם ורצון להמשיך לאכול את מה שהוא מטובל איתו, ולכן משתמשים בו בתעשיית המזון המהיר כדי לגרום לנו לאכול דברים שהם זבל ובכמות גדולה. לדעתי השימוש בו, בכמות הגיונית וקטנה, יכול לשמש כתבלין בדברים בריאים אך שאינם כה מלבבים (כמו ירקות עבור ילדים) וככה לגרום לאנשים לאכול בתאבון דברים שהם היו עלולים לדחות.
נקודה למחשבה.

אריקה (23:45 30.03.2019)

הי אפרת, מאוד שמחתי למצוא את המתכון שלך!
שאלה לגבי התבלין סלרי – האם הכוונה לשורש סלרי מיובש או לעלים מיובשים?
תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:03 31.03.2019)

הכוונה לעלי סלרי מיובשים (זה דומה לפטרוזיליה או כוסברה מיובשת).
שבוע נפלא 🙂

שמחה (20:45 11.02.2019)

היי אפרת אני משתמשת במתכונים שלך והם מדהימים תודה רבה לך!!הכנתי עכשיו אבקת מרק ביתית ניראה תודה איזה יקרה יבורכו ידיך!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:12 11.02.2019)

מעולה 🙂
תודה שמחה 💜

ניקול (10:54 1.01.2019)

אפשר להכין בלי סוכר וקמח פתוח אדמה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:48 1.01.2019)

אפשר לוותר על הסוכר.
קמח תפו”א משמש בעיקר לצורך הסמכת התבשילים. אפשר לשים במקום 3 כפות קורנפלור או לוותר על קמח תפו”א ולהפחית מכמות המלח כף אחת.

חנה (19:59 11.12.2018)

כשאני מוסיפה את האבקת מרק הביתית לתבשיל .אני צריכה לחשבן בשאר התיבלון את הכמון כרכום וכו …כלומר להפחית משאר התבלינים במתכון ? בגלל שיש אותם כבר באבקה …

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:25 11.12.2018)

כן, רצוי.

ג'ני (14:26 4.10.2018)

יש חנות מומלצת שניתן לקנות בה את כל התבלינים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:18 4.10.2018)

היי ג’ני,
אין חנות ספציפית, אפשר לקנות בכל חנות תבלינים.

חנה (21:46 27.09.2018)

אין עלייך תודה לך על הכל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:35 28.09.2018)

תודה חנה 🌺

שרית (11:30 12.09.2018)

וואי לא ידעתי שיש לך מתכון לזה!!
בעז”ה אעשה בהזדמנות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:16 12.09.2018)

מעולה 🙂

ר (11:06 5.09.2018)

מודה הייתי סקפטית אבל זה יצא מדהים. אומנם הורדתי בכמות הכרכום אבל הטעם עדין טוב יותר מהאבקה הקנויה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:39 5.09.2018)

שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

ר (16:51 23.07.2018)

היי. בחוואיג’ שזו תערובת תבלינים יש גם כורכום גם כמון וגם פלפל שחור

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:48 23.07.2018)

המינונים הם יחסית נמוכים ולכן כדאי להוסיף את התבלינים האלה גם בנפרד.

ליסה (18:14 15.05.2018)

הכנתי היום את המתכון ששמת לקציצות אורז ובקר עם האבקת מרק הזו כמו שרשמת, יצא מאוד טעים כמו כל מתכון אחר שהכנתי מהאתר הזה!
רציתי לשאול איזה עוד מתכונים אפשר להכין עם האבקה הזו?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:56 15.05.2018)

היי ליסה,
קודם כל אני שמחה שיצא טעים 🙂
את יכולה להשתמש באבקת המרק בכל מתכון שיש בו אבקת מרק (עוף, בשר, מרקים, תבשילים ועוד). רק צריך לקחת בחשבון שהאבקה לפעמים צובעת את התבשיל בצהוב אז אם יש מאכלים מסוימים שתרצי להמנע מהצבע הצהבהב אז זה פחות מתאים.

גלי (08:56 3.04.2018)

היי אפרת, נשמע מתכון מעולה!
אני מכינה בד”כ מרק ירקות רק עם ירקות ואבקת מרק, האם האבקה הזו תוכל להחליף אבקת מרק קנוייה? מבחינת טעם.

תודה. (מתה על האתר שלך :))

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:32 3.04.2018)

היי גלי,
באבקת מרק רגילה הטעם יותר חזק כי זה תעשייתי ומכיל חומרים נוספים (פחות בריאים).
בכל מקרה מבחינת טעם, אבקת המרק הזו הכי קרובה לטעם של אבקת מרק רגילה שהצלחתי להכין. צריך רק לקחת בחשבון שהיא צובעת את האוכל קצת בצהוב.

יעל (12:12 17.03.2018)

אפרת שלום.
רציתי לשאול האם 4 כפות מלח זה לא יותר מידי?.
תודה רבה יעל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:42 17.03.2018)

היי יעל,
כמות המלח מתאזנת יחסית לשאר החומרים. בסופו של דבר יוצא שבכל כף אבקת מרק יש חצי כפית שטוחה מלח.

ס (06:35 27.02.2018)

תודה רבה מתכון נפלא אבל אני יכולה לוותר על סוכר וקמח תפו”א מטעם בריאותי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:30 27.02.2018)

היי,
לגבי סוכר אפשר לוותר.
קמח תפו”א משמש בעיקר לצורך הסמכת התבשילים. אפשר לשים במקום 3 כפות קורנפלור או לוותר על קמח תפו”א ולהפחית מכמות המלח כף אחת.
יום מקסים 🙂

צילה (14:25 12.02.2018)

היי אפרת,
רציתי להגיד לגבי אבקת המרק שהיא ממש מעולה. כבר פעם שנייה שאני מכינה אותה. אני שנים לא השתמשתי באבקת מרק ועכשיו אני יכולה סוף סוף לחזור להשתמש בזה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:26 12.02.2018)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה צילה.

איילת (09:38 8.02.2018)

האתר שלכם פשוט מדהים. קל וטעים
תודה רבה על פועלכם כל הכבוד לכם.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:27 8.02.2018)

תודה איילת 🙂
יום מקסים

מירב עוזון (16:33 2.02.2018)

ואו, איזה אתר מקסים. הכנתי את האבקת מרק בדיוק כמו שכתוב והיא טעימה מאד אבל…. הכל נצבע בצהוב: אורז , לביבות. מכיוון שהכל התחסל למרות שהכנתי כמות כפולה קניתי היום שוב את כל התבלינים אבל אשים מחצית מכמות הכורכום ואוסיף כוסברה במקום. מעניין מה ייצא. תודה רבה על האתר.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:27 3.02.2018)

היי מירב,
את באמת יכולה להפחית מכמות הכורכום.
שבוע טוב 🙂

אפיק (12:43 2.02.2018)

האם הטעם של המרק יצא מזרחי?(הילדים אוהבים את המרק פולני

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:13 2.02.2018)

היי אפיק,
אין באבקת המרק כמון או תבלין חריף כלשהו. התבלין היחיד שנחשב מזרחי וגם לא לגמרי הוא החוואיג’ למרק ואני לא ממליצה לוותר עליו כי יש לו חשיבות בטעם.

עינת (09:59 28.01.2018)

היי
ראיתי שענית שאפשר לשים סוכר חום במקום לבן ולהפחית את הכמות.
השאלה, אם אפשר לוותר לגמרי על הסוכר?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:33 28.01.2018)

היי עינת,
הסוכר מאזן את הטעמים אבל אפשר לוותר עליו.

בתי (13:35 14.01.2018)

הי אפרת אפשר במקום קמח תפוחי אדמה לשים שמרי בירה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:46 14.01.2018)

אני חושבת שכן.

דבי (20:09 1.01.2018)

ערב טוב אפרת,

אני כל כך מתרגשת! הרגע סיימתי להכין אבקת מרק ביתית!

לכמה זמן אפשר לשמור במקרר?

(הכנתי חצי כמות).

תודה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:45 1.01.2018)

אלופה! 🙂
זה נשמר במקרר כ-3 חודשים.

דבי (16:03 21.12.2017)

תודה אפרת,
אם לא רוצים מזרחי, יש לך רעיון? (סגנון של א. מרק רגילה)

תודה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:07 21.12.2017)

התבלין היחיד שהוא נחשב מזרחי (וגם לא לגמרי) זה החוואיג’ למרק וגם אבקת מרק רגילה לרוב מכילה חוואיג’. זה מרכיב חשוב שאני לא ממליצה לוותר עליו. אין כאן כמון או תבלין חריף שיכולים להשפיע על הטעם.
לדעתי ביחס לכל החומרים הטעם הוא מאוד מעודן, לא חושבת שיש לך מה לחשוש.

דבי (14:52 21.12.2017)

הי אפרת,

התשובה לשאלה שלי לא מופיעה
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:01 21.12.2017)

איזה מוזר 😐 אני זוכרת בוודאות שעניתי.
בכל מקרה אענה שוב.
את יכולה לשים את התבלינים ישירות במרק עם קמח תפו”א אבל אז מבחינת מינונים זה לא יהיה מדויק.
לא חייבים את כל התבלינים אבל השילוב של כולם הוא הכי טוב וקרוב שמצאתי לאבקת מרק רגילה.
טעם מזרחי לייט.
אבקת בצל שמוכרים בחנות תבלינים ולמעשה את כל התבלינים למתכון אני ממליצה לקנות מחנות תבלינים, בעיקר עשבי התיבול המיובשים.

דבי (17:52 19.12.2017)

ערב טוב,

ואם אשים תבלינים כאלו ישר במרק עם טיפת קמח תפו”א, גם ייתן אותו אפקט?

חייבים לאבקת מרק זו את כל התבלינים?

זה נותן טעם מזרחי?

אבקת בצל רגילה שמוכרים בחנות תבלינים?

תודה לך!

לולו (12:52 21.11.2017)

אפשר לקנות ירקות טריים ופשוט לייבש את זה בתנור ואז לטחון …

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:57 21.11.2017)

כן אפשר.

הנסי (20:52 18.11.2017)

שלום מהו הרכב הירקות היבשים שהמלצת להוסיף? פשוט אקנה אטחן אותם לבד וארכיב את התערובת תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:21 19.11.2017)

היי הנסי,
הירקות צריכים להיות מיובשים. ירקות כמו גזר, סלרי, פטריות וכו’.
כל סוג של ירק מיובש שתמצאי יכול להיות מתאים. כמובן שככל שיהיו יותר סוגים כך הטעם יהיה משובח יותר.

לאה הראל (15:47 16.11.2017)

תודה יקירתי

אם יהיה לך מתכון של אבקת מרק תירס אשמח מאוד

לאה הראל (13:34 16.11.2017)

היי

כמו המתכון של מרק עוף ביתי להכנה עצמאית
כך אני רוצה להכין בבית מרק תירס כמו בשקיות
אני קונה בשקיות של אסם אבקה מרק תירס אך אין להשיג יותר בסופרמרקט

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:31 16.11.2017)

הבנתי. את מתכוונת לאבקה מוכנה להכנת מרק.
אין לי מתכון כזה אבל זה נשמע רעיון טוב, אולי אעלה מתכון בהמשך.

עידית (15:22 21.12.2017)

אולי להחליף את קמח תפו”א לקמח תירס ואז זה הופך לאבקת מרק תירס 🙂

לאה הראל (08:42 16.11.2017)

בוקר טוב

שמי לאה והייתי רוצה לדעת איך עושים אבקת מרק תירס ביתית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:42 16.11.2017)

היי לאה,
מה הכוונה לאבקת מרק תירס? הכוונה לאבקת תירס כמו תירס טחון?

טובי (17:06 13.11.2017)

שלום לך, המתכון נראה מעולה. אני באמת לא משתמשת באבקת מרק . וזה יכול להיות רעיון טוב.
האם אפשר לשים פחות סוכר, או סוכר חום? או משהו אחר?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:08 13.11.2017)

היי טובי,
אפשר להמיר בסוכר חום ולהפחית את כמות הסוכר.

מלכה (16:21 13.11.2017)

איזה תענוג היה לקבל את האימייל עם המתכון לאבקת מרק ביתית!
כל כך הרבה זמן חיפשתי מתכון לאבקת מרק אבל שום דבר לא מצא חן בעיני עד שהגיע המתכון שלך !
תודה ענקית אפרת היקרה על המתכון הנהדר 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:00 13.11.2017)

בשמחה יקירה 🙂

צילה (12:05 13.11.2017)

היי אפרת,
האם ניתן להחליף את קמח תפוחי האדמה בקורנפלור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:54 13.11.2017)

היי צילה,
בגדול אפשר אבל הבעיה היא שיכול להיות שיוצרו גושים כאשר תוסיפי את זה ישירות למרק או תבשיל חם לכן כדאי שתערבבי קודם את אבקת המרק עם מים קרים ורק אז תוסיפי לתבשיל/מרק.
אם שמה שמה קורנפלור אני חושבת שכדאי לשים 3 כפות במקום 4 כפות קמח תפו”א.

קלי (06:53 11.11.2017)

בשביל מה מוסיפים סוכר? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:56 11.11.2017)

הסוכר מאזן את הטעמים.

יצחק גולן (11:20 10.11.2017)

רעיון גדול….אני ממליץ להרחיב את הרעיון…להפיץ אבקות למזונות נוספים ….איציק גולן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:23 10.11.2017)

תודה איציק 🙂

עדנה (19:43 9.11.2017)

נראה לי מתכון נהדר. אנסה להתאים אותו לצרכיי .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:51 9.11.2017)

תודה עדנה 🙂

חיה (16:16 9.11.2017)

שלום לך ותודה על המתכונים.
האם חובה שהפטרוזיליה והשמיר יהיו מיובשים ואיך מיבשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:27 9.11.2017)

היי חיה,
מומלץ להשתמש בעלים מיובשים כי עלים טריים יוסיפו לחות לתערובת ויפגעו בה.
אין צורך לייבש בעצמך את העלים. קונים את זה בחנות תבלינים כבר מיובש (כמו שקונים אורגנו מיובש).

נחמה (13:31 9.11.2017)

תודה רבה על המתכון הקל לאבקת מרק טבעית ועל התשובות לתגובות. כעת נוכל לתבל מרקים בריאים ללא תוספים מזיקים, שיתאימו לכ”א מבני המשפחה לפי הדיאטה שלו.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:04 9.11.2017)

תודה נחמה 🙂

אודליה (13:30 9.11.2017)

וואו!! איזה יופי! רק שלשום בזבזתי הרבה זמן בלחפש בגוגל מתכון לאבקת מרק, והרמתי ידיים! והנה, זה מופיע באתר הכי אהוב עלי!!! תודה רבה רבה! נשאר לי רק להשיג את כל המרכיבים 🙂 רציתי לשאול, אם אני רוצה שיהיה קצת טעם של עוף באבקה (בדומה לאבקת מרק פרווה בטעם עוף שקונים מהסופר), צריך להוסיף משהו? שוב תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:04 9.11.2017)

היי אודליה,
שמחה שפרסמתי את המתכון בזמן 🙂
לגבי טעם של עוף, אני לא יודעת איך הם עושים את זה בתור אבקה. אם אין בעיה שזה יהיה בשרי אז אפשר לקנות גרונות טריים ולהקפיא אותם וכל פעם להוסיף גרון למרק. זה נותן המון טעם. אם זה פרווה, אין לי רעיון אבל אנסה לברר.

אודליה (23:01 9.11.2017)

תודה רבה אפרת! כן, התכוונתי רק לפרווה. מעניין איך הם עושים את זה … 🙂 שבת שלום!

אודליה (11:36 15.11.2017)

היי אפרת, אז לא הצלחתי להשיג חלק גדול מהמרכיבים (הפסקתי לקנות תבלינים מהסופר/תעשייה, רק ממקום “ביתי” יותר שאני סומכת עליו). אז יש לי חוואיג’, כורכום, קמח תפו”א, מלח וסוכר. האם אפשר איכשהו להסתדר עם זה עם אדאג כל פעם להוסיף בצל/שום/עלים טריים למרק? אם כן, באיזה יחס? כמו שכתוב במתכון בכל זאת ופשוט להוריד את מה שחסר לי? רוצה להכין כמות ולשמור במקפיא! תודה רבה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:51 15.11.2017)

היי אודליה,
מבחינת כמויות קצת קשה לי לחשב כמה כדאי לשים.
אני חושבת שכדאי להשאיר את החוואיג’, הכורכום וקמח תפו”א באותן כמויות. סוכר לשים רק חצי כף ומלח – כף וחצי.

אודליה (19:39 15.11.2017)

תודה רבה רבה! ערב מקסים 🙂

עירית (14:06 5.12.2017)

אפשר להוסיך תבלין שווארמה/ לדגים/ על האש ו הבנת את הרעיון… בהצלחה

זולה (10:01 9.11.2017)

מומלץ מלח אשלגני…פחות נתרן…ולמה צריך סוכר….גם עמילן תפוחי אדמה הייתי מוותרת …כן זה עמילן שהופך לסוכר מהר בגוף….אני מוסיפה הרבה עלים ירוקים מכל הסוגים וזהו

עינת (09:10 9.11.2017)

שלום רב,
אסור לי לאכול תפו”א, ולכן קמח תפוא לא טוב לי. אפשר להכין עם קמח כוסמין במקום?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:15 9.11.2017)

היי עינת,
קמח תפו”א משמש בעיקר לצורך הסמכת התבשילים. את יכולה לוותר על קמח תפו”א ולהפחית מכמות המלח כף אחת (לא בטוחה לגבי קמח כוסמין).

שרית (08:43 9.11.2017)

הי אפרת,
כיף לקבל מתכונים כאלה על הבוקר:)
אשמח לקבל גם מתכון נחמד לילדים שאפשר להכין עם דוחן.

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:14 9.11.2017)

תודה שרית. אין לי כרגע מתכון עם דוחן אבל אשתדל להעלות בהמשך.

דינה (08:17 9.11.2017)

שלום אפרת ותודה על הרעיון המקסים!
אני מנסה כבר הרבה זמן לותר על האבת מרק,
שאלה- האם תבלין שום גבישי זה בסדר?
(אין לי אבקת שום)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:13 9.11.2017)

היי דינה,
שום גבישי זה בסדר.

שרונה אבני (08:16 9.11.2017)

הי אפרת . איפה בעל זאצ אפשר להשיג תערובת של ירקות מיובשים טחונים והשאלה אם התבלין חף מתוספות לא רצויות. יש לך המלצה??
לגבי המלח. האם אפשר לוותר או להפחית ופשוט להוסיך מלח לפי הטעם???

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:12 9.11.2017)

היי שרונה,
אפשר להשיג בחנויות תבלינים מסוימות, בעיקר אלה של אוכל אורגני.
לגבי איכות התבלין, כדאי לשאול בחנות ולוודא שהתבלין מורכב מירקות שיובשו בלבד, ללא תוספות של חומרים אחרים.
אפשר להפחית בכמות המלח.

שרה (01:07 9.11.2017)

מזל טוב אפרת!

אני כל כך שמחה שהצלחת להגיע להרכב מוצלח!

מאז שראיתי שכתבת למישהי בתגובה, שאת מתכננת להעלות מתכון כזה, חיכיתי וחיכיתי… והיום ב”ה זה סוף סוף הגיע.

תודה רבה
הצליחי הלאה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:10 9.11.2017)

תודה יקירה! ❤

רינה (17:57 8.11.2017)

מאד אוהבת את הבלוג שלך, הכל מאד טעים ומדוייק. תודה רבה והמשיכי לתת מתכונים טעימים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:49 8.11.2017)

תודה רינה 🙂

ארלט בוחבוט (12:12 8.11.2017)

שתי כפות מלח? זה נראה הרבה…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:55 8.11.2017)

היי ארלט,
אבקת מרק אמורה להיות מלוחה מספיק. יחסית לכמות זה לא הרבה. כל כף אבקת מרק מכילה כחצי כפית שטוחה מלח.
בכל מקרה, אפשר להפחית את הכמות לפי הטעם.

Zipi (08:39 8.11.2017)

תודה רבה. מתכון נפלא להכנה..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:58 8.11.2017)

תודה ציפי ויום נפלא 🙂

ענת (08:12 8.11.2017)

אפרת את פשוט מפתיעה כל פעם מחדש
רעיון נפלא!
כמה שאלות:
האם את הבצל אפשר לגרד?
אפשר לוותר על הסוכר או להחליף?
תבלין סלרי – יש כזה דבר?!
באבקת שום – התכוונת ל-2 כפות מלאות?
תודה רבה
ויום מבורך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:57 8.11.2017)

היי ענת,
לא מדובר בבצל יבש רגיל לכן פחות מתאים לגרד אותו. הכוונה לבצל מיובש שמגיע בתור תבלין. מצורפת תמונה.
אפשר לטחון אותו בבית אם יש לך מטחנת קפה או תבלינים או שאפשר לבקש שיטחנו לך אותו במקום.
תבלין סלרי- הכוונה לסלרי מיובש (כמו פטרוזיליה מיובשת). בכל מקרה זה לא חובה ואפשר לוותר על זה.
אבקת שום- הכוונה ל2 כפות מלאות.
סוכר- מוסיף טעם ומאזן טעמים. אם זה מטעמי בריאות אפשר לוותר.
יום מקסים 🙂

נוטי בר (22:36 29.02.2020)

היי אפרת. אחלא מתכון. תודה לך….. והתובנות שלי לגבי הסלרי יש תבלין זרעי סלרי טחונים ואצלנו קוראים לזה ”טולה” עם צרה מתחת ללמד, וזה מעט חריף, אני קוצץ גס במעבד מזון בפולסים או בסכין דק כמו פטרוזיליה קצוצה את כל ירקות השורשים ביחד עם עלי הסלרי והפטרוזיליה ומוסיף גם גמבה אדומה ובשלה זה מעשיר מאוד טעמים ומיבש בקירור יבש או בהקפאה יבשה משוטח על תבנית או נייר אפיה ואז כל הטעמים המקוריים נשמרים היטב. גם בצל מטוגן אני מכין בכמות גדולה ומקפיא משוטח בשקיות הקפאה.לעניות דעתי את הכורכום אפשר להשמיט מהאבקה כדי למנוע צביעה ולהוסיף אותו אם רוצים בתבשיל עצמו. לגבי החוואיג\’ המוכן לא אוהב אותו, לטעמי הוא משבש את הטעם המקורי אבל זה רק אני.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:02 1.03.2020)

תודה על השיתוף 🙂
שבוע מעולה

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.