תודה רבה!!
האמת שרק עכשיו ראיתי,
אבל בכל אופן ברגע האחרון לא הייתי צריכה להכיון דגים רק סלטים…
אבל תודה בכל אופן
ברכה לוי (02:22 8.08.2024)
הי אפרת,
שאלה דחופה
הכנתי עכשיו תערובת של פלאפל,
בהתחלה השרתי חומוס ומישום מה הוא עשה ריח מקולקל אז זרקתי אותו,
אבל ממש התחשק לי פלאפל אז הכנתי עם חומוס בשימורים שהוא בעצם מבושל.
עכשיו הכנתי את התערובת וטיגנתי כדורים והם התפוררו לגמרי:)
מה שיש לי בסיר זה שמן עם “אבקת” פלאפל.
אין לי כ”כ מה לעשות עכשיו אלא להקפיא את התערובת.
אבל יש לך מושג למה זה קרה?
נראה לך יש דרך להשתמש בתערובת הזו?
לא באלי לזרוק וממש באלי פלאפל:)
אשמח לתגובתך!!
הרוטב שאת מכינה מספיק ל-2 חתיכות בלבד?
בגלל שאני לא מכירה את המתכון קשה לי לתת כמויות אבל אני חושבת שכדאי להכין פי 6-7 וכדי שיהיה יותר רוטב אפשר להוסיף מים + רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות משימורים.
הי אפרת,
מקוה שב1.8.24 כן יהיה מענה, זה חשוב לי:)… (זה בסדר גמור אם לא, כמובן)
יש לנו שבת משפחתית עם כ- 55 נפשות, 3 סעודות
אני צריכה להכין כמה דברים ואשמח לקבל את עזרתך בכמויות.
לסלט סלק (מהאתר שלך)- נראה לך יספיק 8 סלק? או שצריך יותר? אם כן, אני בעצם מחפילה את הכמות פי 4, נכון?
סלט חצילים בטעם כבד- נראה לך יספיק 8 חצילים?
וחוץ מיזה אני צריכה להכין 25 דגי מושט.
אני עושה רוטב ממתכון שלי ואשמח אם תעזרי לי.
תמיד אני טוחנת עגבניות, כוסברה, מיץ לימון שום ושמן זית מעט.
אני מכסה ברמה כזו שיש שכבה יפה ממש שמכסה את כל הדגים.
יש לך מושג כמה אני צריכה לשים מכל דבר? (עגבניות, כוסברה, שום, לימון) ואם אוכל לעשות שיהיה גם רוטב? (תמיד זה בלי רוטב)
תודה רבה רבה רבה מראש
מחכה מאוד לתשובתך
תודה רבה על המתכונים המקסימים והמגוונים!
רציתי לשאול, אמרו לי שקמח מלא סופח יותר נוזלים, אם אני רוצה להמיר במתכונים את כל הקמח או בחלק מהפעמים חצי ממנו, מה אני צריכה לעשות? להפחית קמח או אולי להגביר נוזלים, ומהו היחס?
היי אפרת,
תודה ענקית על האתר המושלם ועל כל המתכונים, כולם כבר יודעים שאצלי הכל מ”10 דקות”!
כחלק מאוסף הקמחים שלי ללא גלוטן יש לי עכשיו גם קמח טף, ואין לי מושג מה מכינים ממנו…
יש לך רעיון בשבילי?
תודה רבה!!
שלום אפרת, דבר ראשון רציתי לפרגן על המתכונים המוצלחים. מהאתר שלך אני מכינה את רוב המאכלים בבית ותמיד לוקחת השראה. גם אם אין לי כח להעתיק את המתכון…
תודה גם על אפשרות ההדפסה הנוחה! מושלם!
הכנתי עוגיות שוקולד צ’יפס וחמאת בוטנים- לא מהאתר, יצא דפוק… מרגישים את הסוכר, מרקם לא טוב. הטעם שלהן כן טעים על הלשון, אבל אף אחד אל נוגע בזה 🙁
לפני שאני זורקת רציתי לשאול אם יש לך מתכון/ רעיון מה לעשות עם זה?
אולי מכון לכדורי שוקולד מעוגיות וכו’.
תודה רבה!
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!
פחות מומלץ להכין מהעוגיות כדורי שוקולד, אבל אפשר להכין מהם תחתית לעוגות בדומה לתחתית מביסקוויטים וחמאה מומסת. אפשר גם לפורר את העוגיות ולהשתמש בהם לקינוחי כוסות.
היי אפרת יקרה,
האתר שלך מדהים!!! וכל כך שימושי! תודה!
רציתי לשאול-
האם תמיד משאירים את העור של העוף? כלומר גם באפיה בתנות וגם בבישול בסיר? או שיש מתכונים בלי עור? איך יודעים, ומה הרעיון של להשאיר את העור?
תודה רבה מראש.. 🙂
היי,
שמחה שאת נהנית מהאתר(:
לרוב משאירים את העור כי זה שומר על המרקם של העוף ומונע ממנו להיות רך מדי.
את יכולה לבשל עוף בלי עור (למשל במרק) או לאפות בתנור אם את מעדיפה עוף במרקם רך מאד.
למורתנו היקרה המעניקה את השפע במתכונים..עיצות..ומתן מהיר לשאלות בבישול..אפיה בארץ ובחו”ל ועוד..תודה ענקית.💗מאחלת לך ולמשפחתך חג אביב שמח💜מלא בשפע הטוב🩵💙💚
היי,
אני צריכה להכין עוגה ליום הולדת של חברה, אני רוצה להכין עוגה שאפשר לחתוך לצורה ספציפית (פיל), ואני צריכה לנסוע בסוף החודש בערך 4 שעות עם זה באוטובוסים אז צריך שלא יתפרק בקלות ועמידות לחום שבחוץ כי יולי בחוץ, יש לי אופציה לשים שקיות קירור וצידנית… יש לך מתכון שיתאים? כל עוגה מלבנית שאפשר לחתוך בלי שתתפרק בקלות תתאים.
תודה רבה לך אני תמיד נהנית מהמתכונים וכל הסביבה שלי גם.
היי,
את יכולה להכין את המתכון הזה לעוגת שוקולד או המתכון הזה לעוגת וניל. שניהם יתאימו.
אם את מצפה בקצפת או גנאש תשימי בצידנית עם קרחונים למשך הנסיעה.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים🌺
ניראלי שלא כי במתכון היה תבלין ראס אל חנות. תודה רבה על המענה והעזרה!!
ספיר צור (14:25 16.06.2022)
שלום וברכה! תודה רבה על האתר גורם לי כל פעם לרצות להכין עוד ועוד מאכלים ותמיד הם יוצאים פשוט טעימים!! הכנתי עוף בסגנון מרוקאי ואני לא מוצאת אותו באתר. אשמח שתעזרי לי
היי אפרת, ראשית תודה על מתכונים מעולים. חייבת להכין הכי זריז שיש ארוחת צהריים, יש לי חצי קילו בשר טחון אבל נתקעתי בלי בצל,האם יש לך מתכון מומלץ והכי מהיר שיש?
אהלןן
אני משתמשת באתר שלך המוןןן
( נראלי שזה האפלקציה הכי שימושית אצלי בטלפון!!!)
והמתכונין שלך פשוט טעימייייםםם ברמותתתת וקליייםם!!! אז תטדה רבההה
אין עליייךךךך
באמת שאת מלכה!! תמשיכי לעשות עטד מתכונים
ובעז”ה תצליחי!!
יש לך מתכון לפסטה גבינה צהובה? אם לא רשמח ממש שתוסיפי כי אני ממש מחפשת מתכון לזה ואני סומכת רק על המתכונים שלך!!!
תודה רבההה ענקיייתתת!!
היי אורה,
שמחה ממש לשמוע שאת נהנית מהמתכונים באתר! תודה על הפרגון😊
אין לי מתכון לפסטה עם גבינה צהובה בלבד, אבל את יכולה להכין כך:
לבשל חבילת פסטה לפי ההוראות, לסנן ממים ולהוסיף 30 גרם חמאה מומסת, מלח ופלפל שחור וכ-150-200 גרם גבינה צהובה מגורדת.
היי אפרת וחג שמח! תודה על האתר הוא כל כך שימושי!!! רציתי לשאול האם יש לך באתר מתכון לקינוח שמשתמשים בתבנית סילקון (בצורות כמו לב וכאלה…) אם כן אשמח שתעלי לי קישורים לכמה מתכונים. תודה רבה לך.
היי,
לא בטוחה שהבנתי את שאלתך, התכוונת שהעברת את הקמחים לכלים זהים ואת לא מצליחה להבדיל ביניהם?
אם כן אפשר להבדיל לפי הריח- לקורנפלור יש ריח חזק יותר ושונה מקמח תפוחי אדמה.
שלום, אשמח לדעת האם יעלה מתכון של כבד קצוץ? בעלי מאוד אוהב ואני רוצה להפתיע אותו, וגם בנוסף הוא אמר לי שהוא אוהב עוף מאודה עם אורז אדום/תפוחי אדמה האם גם על זה יכול לעלות מתכון?
היי חנה,
אם מדובר בעוגה בחושה למשל, אפשר לשים במקום שמנת חמוצה ברוב המקרים שמנת צמחית או מיץ תפוזים או חלב סויה. יתכנו שינויים קלים במרקם בין האפשרויות השונות.
הי אפרת, אני מחפשת לקנות מעבד מזון בשביל שאוכל לנסות כמה מהמתכונים אצלך שדורשים שימוש במכשיר 🙂 אבל הלכתי לאיבוד בין כל האופציות השונות. תוכלי לייעץ לי מה לחפש? ואם יש לך המלצה קונקרטית זה גם יכול לעזור. תודה!
היי מיכל,
ברוב המתכונים גם מעבד מזון ממוצע מתאים. אם את כבר קונה מעבד חדש ומעוניינת להשקיע בו קצת יותר, חשוב להסתכל על הקיבולת שלו, עוצמת המנוע, סוג האחריות, וכמובן המחיר🙂
שלום אפרת את תותחים המטבח!
כל פעם שאני רוצה מתכון מסוים אני פותחת את האתר שלך זה מתכונים מושלמים ומוצלחים!
אני שואלת על טיפ של אוריריות עוגה רשמת לשים כף חומץ וכף מים האם זה מתאים לחלות?
היי מירב,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!
באופן כללי, השמרים מייצרים חומצות שעוזרות לתהליך התפיחה. לכן אני מניחה שהוספת כפית חומץ עשויה לשפר את מרקם החלות.
היי אפרת,
יש לי קרטון חלב שלם סגור במקרר (הוא לא בדלת, אלא במגירה פנימית) שפג תוקפו לפני יומיים, ב02.01 😕.
יש לך רעיון איך אפשר לנצל אותו כמה שיותר? הוא יכול להוות תחליף למשהו?
תודה
בהמשך לשאלה של נדב – אולי בשר קפוא מאבד יותר נוזלים לעומת בשר טרי? ואז שימוש בבשר טרי יכול להספיק בעצם ליותר מנות כאשר משווים שתי כמויות זהות של בשר קפוא מול טרי?
שלום אפרת!
קראתי את המדריך על בישול בשר והקצפת הקצפת וזה מאוד מועיל לי, תודה רבה!
תוכלי לכתוב לנו על יעילות בעבודה במטבח? כלי מטבח מומלצים שחוסכים זמן למשל, סידור המטבח בצורה יעילה, יעילות בעבודה מה כדאי קודם ומה אח”כ.
תודה!
שלום אפרת.
במתכונים הכוללים בשר בקר, ההנחיה היא לבשל את נתח הבשר במים, בזמנים משתנים של שעה וחצי עד שלוש שעות. הבעיה היא שכך הבשר מאבד כשליש עד חצי מהכמות. דוגמא: מתכון אחד כלל קילו כתף (מס’ 5) עם בישול מוקדם של שעה וחצי. בישלתי 1.5 ק”ג, והגוש אחרי הבישול שקל כ-900 גרם, וממילא מספר המנות האפשריות קטן משמעותית. מה אפשר לעשות כדי למנוע את הצטמצמות גודל הנתח בזמן הבישול?
תודה אפרת על האתר המדהים, אני נהנית מדי פעם להשתמש וכן כמה מחברותי. אבקש את רשותך לפרסם בעיתון שאני עובדת מתכון (עיתון שבועי) בכדי שעוד נשים יהנו מהמתכונים.
אם זאת החמאה של תנובה בדר”כ יש סימונים על החמאה כל 25 או 50 גרם.
אם לא, אפשר לשים כשני שליש חבילה אם מדובר בחבילה של 100 גרם או שליש חבילה אם מדובר בחבילה של 200 גרם.
הי אני רוצה להכין ציפוי לעוגה אבל יש בזה שמנת חמוצה מטעמי כשרות אני רוצה להכין בגירסה פרווה מה את ממליצה להשים במקום? שמנת טופו? יש בזה שוקולד מריר אבקת סוכר ושמנת חמוצה
תודה רבה!!
האמת שרק עכשיו ראיתי,
אבל בכל אופן ברגע האחרון לא הייתי צריכה להכיון דגים רק סלטים…
אבל תודה בכל אופן
הי אפרת,
שאלה דחופה
הכנתי עכשיו תערובת של פלאפל,
בהתחלה השרתי חומוס ומישום מה הוא עשה ריח מקולקל אז זרקתי אותו,
אבל ממש התחשק לי פלאפל אז הכנתי עם חומוס בשימורים שהוא בעצם מבושל.
עכשיו הכנתי את התערובת וטיגנתי כדורים והם התפוררו לגמרי:)
מה שיש לי בסיר זה שמן עם “אבקת” פלאפל.
אין לי כ”כ מה לעשות עכשיו אלא להקפיא את התערובת.
אבל יש לך מושג למה זה קרה?
נראה לך יש דרך להשתמש בתערובת הזו?
לא באלי לזרוק וממש באלי פלאפל:)
אשמח לתגובתך!!
היי ברכה,
חומוס מבושל משימורים אינו טוב לטיגון. הוא מתפרק.
את יכולה לנסות לאפות את זה כמו במתכון הזה- פלאפל אפוי
תודה!
מספיק ל 2.
הרוטב שאת מכינה מספיק ל-2 חתיכות בלבד?
בגלל שאני לא מכירה את המתכון קשה לי לתת כמויות אבל אני חושבת שכדאי להכין פי 6-7 וכדי שיהיה יותר רוטב אפשר להוסיף מים + רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות משימורים.
הי אפרת,
מקוה שב1.8.24 כן יהיה מענה, זה חשוב לי:)… (זה בסדר גמור אם לא, כמובן)
יש לנו שבת משפחתית עם כ- 55 נפשות, 3 סעודות
אני צריכה להכין כמה דברים ואשמח לקבל את עזרתך בכמויות.
לסלט סלק (מהאתר שלך)- נראה לך יספיק 8 סלק? או שצריך יותר? אם כן, אני בעצם מחפילה את הכמות פי 4, נכון?
סלט חצילים בטעם כבד- נראה לך יספיק 8 חצילים?
וחוץ מיזה אני צריכה להכין 25 דגי מושט.
אני עושה רוטב ממתכון שלי ואשמח אם תעזרי לי.
תמיד אני טוחנת עגבניות, כוסברה, מיץ לימון שום ושמן זית מעט.
אני מכסה ברמה כזו שיש שכבה יפה ממש שמכסה את כל הדגים.
יש לך מושג כמה אני צריכה לשים מכל דבר? (עגבניות, כוסברה, שום, לימון) ואם אוכל לעשות שיהיה גם רוטב? (תמיד זה בלי רוטב)
תודה רבה רבה רבה מראש
מחכה מאוד לתשובתך
לגבי הסלטים- לדעתי הכמות של 8 יחידות תספיק.
כשאת מכינה את הרוטב לכמה דגים הוא מספיק?
הי! יש לי של 700 ואט. יודעת לומר לי את שם הדגם שאחפש? המליצו לי דאבו,יקר לי מדי. אז המליצו גם קנווד שזה כבר איזור ה1500 יותר סביר עבורי
מיקסר 1500W Sauter נפח 6.7 ליטר דגם KM890S
הוא מצוין
היי אפרת, ממש אשמח להמלצות שלך למיקסר חזק. אני עם סאוטר שהוא אחלה אבל טיפה מתאמץ על קילו, אשמח לשמוע ממך על כמה אופציות של מיקסר טוב וחזק.
היי לינוי,
גם לי יש מיקסר של סאוטר professional 1500w ואני ממש מרוצה ממנו.
איזה יש לך?
מה בכללי יכול להחליף ביצים?
היי ציפורה,
זה משתנה לפי המתכון.
ממליצה לקרוא את זה- תחליפי ביצים.
כמה זמן ניתן לשמור קצפת ריצ’ (של תנובה) במקרר אחרי הפתיחה?
היי
מומלץ עד שבוע, אבל לפעמים גם לאחר שבוע הקצפת טובה.
אפליקציה מעולה משתמשת בה המון !!
רציתי לשאול לגבי פירקסה אני רואה שלא נשאר לי כמות גדולה של קמח ניתן להוסיף קמח תפוחי אדמה ? כדאי להשלים את הכמות
היי
פחות מומלץ לשים קמח תפוח אדמה (בכמות גדולה משליש כוס) כי המרקם משתנה ופחות מוצלח.
תודה רבה על המתכונים המקסימים והמגוונים!
רציתי לשאול, אמרו לי שקמח מלא סופח יותר נוזלים, אם אני רוצה להמיר במתכונים את כל הקמח או בחלק מהפעמים חצי ממנו, מה אני צריכה לעשות? להפחית קמח או אולי להגביר נוזלים, ומהו היחס?
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אם את ממירה חלק מהכמות- אין שינוי.
אם את ממירה את כל הכמות- כדאי לשים על כל כוס קמח לבן כוס פחות 2 כפות קמח מלא.
הי אני מחפשת בנירות מתכונים קלים מהירים וטובים!!!!!! וסוף וסוף מצאתי משהו משהו……
אין מילים!!!!
בהצלחה!
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת,
תודה ענקית על האתר המושלם ועל כל המתכונים, כולם כבר יודעים שאצלי הכל מ”10 דקות”!
כחלק מאוסף הקמחים שלי ללא גלוטן יש לי עכשיו גם קמח טף, ואין לי מושג מה מכינים ממנו…
יש לך רעיון בשבילי?
תודה רבה!!
היי
תודה על המילים הטובות🩷
מקמח טף ניתן להכין לחמים, מאפינס, פנקייק ואפילו עוגות ועוגיות. מה שכן אין לי מתכונים עם הקמח הזה.
בהצלחה!
שלום אפרת, דבר ראשון רציתי לפרגן על המתכונים המוצלחים. מהאתר שלך אני מכינה את רוב המאכלים בבית ותמיד לוקחת השראה. גם אם אין לי כח להעתיק את המתכון…
תודה גם על אפשרות ההדפסה הנוחה! מושלם!
הכנתי עוגיות שוקולד צ’יפס וחמאת בוטנים- לא מהאתר, יצא דפוק… מרגישים את הסוכר, מרקם לא טוב. הטעם שלהן כן טעים על הלשון, אבל אף אחד אל נוגע בזה 🙁
לפני שאני זורקת רציתי לשאול אם יש לך מתכון/ רעיון מה לעשות עם זה?
אולי מכון לכדורי שוקולד מעוגיות וכו’.
תודה רבה!
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!
פחות מומלץ להכין מהעוגיות כדורי שוקולד, אבל אפשר להכין מהם תחתית לעוגות בדומה לתחתית מביסקוויטים וחמאה מומסת. אפשר גם לפורר את העוגיות ולהשתמש בהם לקינוחי כוסות.
פשטידת בשר שנתת לי בהודעה הקודמת
סורי, אין לי מתכון לפשטידת בשר בתנור(:
יש לי כבר בשר טחון… ואין לי מערבל לערבב את כל החומרים (רק לגרד ולהוסיף לבשר)….
ואין לי אפשרות לגז…
איך אפשר בתנור ללא רוטב?
היי
באיזה מתכון מדובר?
הי יש לך מתכון לפשטידת בשר עם ירקות?
דבר נוסף מה אפשר להכין ליד הפשטידה? משהו משביע ולא דורש הרבה הכנה…
היי,
יש מתכון לפשטידת בשר שניתן להוסיף לה ירקות שונים.
אפשר להגיש עם ירקות מוקפצים, אורז וכדומה.
היי אפרת יקרה,
האתר שלך מדהים!!! וכל כך שימושי! תודה!
רציתי לשאול-
האם תמיד משאירים את העור של העוף? כלומר גם באפיה בתנות וגם בבישול בסיר? או שיש מתכונים בלי עור? איך יודעים, ומה הרעיון של להשאיר את העור?
תודה רבה מראש.. 🙂
היי,
שמחה שאת נהנית מהאתר(:
לרוב משאירים את העור כי זה שומר על המרקם של העוף ומונע ממנו להיות רך מדי.
את יכולה לבשל עוף בלי עור (למשל במרק) או לאפות בתנור אם את מעדיפה עוף במרקם רך מאד.
למורתנו היקרה המעניקה את השפע במתכונים..עיצות..ומתן מהיר לשאלות בבישול..אפיה בארץ ובחו”ל ועוד..תודה ענקית.💗מאחלת לך ולמשפחתך חג אביב שמח💜מלא בשפע הטוב🩵💙💚
שמחה שאתם נהנים מהמתכונים ומהאתר!
תודה על המילים החמות וחג שמח😊
היי, גם אני עשיתי את העוגיות טחינה ועשיתי עם כף מדידה ועדיין התפורר.
היי,
יש להשתמש בכוס מדידה, בנפח 240 מ”ל.
בנוסף ברוב המתכונים לעוגיות טחינה הן אמוריות לצאת מתפוררות.
איך אפשר להוריד מתכונים מהמחברת אם בטעות הוספתי אותם ואין לי צורך בהם?
כדי להסיר מתכון תיכנסי אליו ותלחצי על האייקון של הלב שמעל המתכון (הלב אמור להיות מודגש וברגע שתלחצי עליו ההדגשה תרד והמתכון יימחק ממחברת המתכונים).
היי!
אני מאוד נהנית מהמתכונים שלך ורציתי לדעת עם יש לך מתכון מהיר ללא גלוטן שייקח לי פחות מחצי שעה להכין אותו?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
על איזה מתכון חשבת?
לארוחת צהריים? ערב? מאפים? משהו מתוק כמו עוגה/עוגיות?
מתפרקות לי העוגיות טחינה לאחר האפייה מה לעשות כדי שזה לא יקרה?
היי,
עוגיות טחינה לרוב מתפוררות יחסית, זה המרקם שלהן(:
אם דייקת בכמויות, השתמשת בכוס מדידה ונמנעת מאפיית יתר- כנראה שיצא לך כמו שצריך.
וואוו תודה על התגובה המהירה!!
היי קודם כל תודה על המתכונים רציתי לשאול אם אני רוצה להחליף את שמן הקנולה בשמן קוקוס מה היחס בהחלפה? נניח כוס שמן רגיל כמה כוס שמן קוקוס?
היי,
יחס ההמרה בין שמן רגיל ושמן קוקוס הוא 1:1- כלומר כמות זהה.
היי,
אני צריכה להכין עוגה ליום הולדת של חברה, אני רוצה להכין עוגה שאפשר לחתוך לצורה ספציפית (פיל), ואני צריכה לנסוע בסוף החודש בערך 4 שעות עם זה באוטובוסים אז צריך שלא יתפרק בקלות ועמידות לחום שבחוץ כי יולי בחוץ, יש לי אופציה לשים שקיות קירור וצידנית… יש לך מתכון שיתאים? כל עוגה מלבנית שאפשר לחתוך בלי שתתפרק בקלות תתאים.
תודה רבה לך אני תמיד נהנית מהמתכונים וכל הסביבה שלי גם.
היי,
את יכולה להכין את המתכון הזה לעוגת שוקולד או המתכון הזה לעוגת וניל. שניהם יתאימו.
אם את מצפה בקצפת או גנאש תשימי בצידנית עם קרחונים למשך הנסיעה.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים🌺
ניתן להחליף סוכר רגיל בחום
ואם כן באותם יחסים?
היי,
ברוב המקרים אין בעיה להמיר סוכר בסוכר חום באותה כמות.
מה שכן, בעוגות סוכר חום מעט מורגש במרקם ולכן פחות מומלץ להשתמש בו.
שלום לכולם יש לי שאלה אני רוצה להכין לחם לשבת אבל משני קמחים אחד קמח כוסמין 80 אחוז ואחד מקמח מלא איך אני עושה את מעורבב ?
היי,
בדומה למה ששאלת על הלחמניות מקמח מלא- גם בחלה לשבת אפשר לשלב חצי כמות משני הקמחים, והמרקם ישתנה מעט.
ניראלי שלא כי במתכון היה תבלין ראס אל חנות. תודה רבה על המענה והעזרה!!
שלום וברכה! תודה רבה על האתר גורם לי כל פעם לרצות להכין עוד ועוד מאכלים ותמיד הם יוצאים פשוט טעימים!! הכנתי עוף בסגנון מרוקאי ואני לא מוצאת אותו באתר. אשמח שתעזרי לי
איזה כיף שאת נהנית מהאתר(:
אולי את מתכוונת למתכון לעוף בתיבול מזרחי?
היי אפרת, ראשית תודה על מתכונים מעולים. חייבת להכין הכי זריז שיש ארוחת צהריים, יש לי חצי קילו בשר טחון אבל נתקעתי בלי בצל,האם יש לך מתכון מומלץ והכי מהיר שיש?
היי,
את יכולה להכין כל מתכון עם בשר טחון כמו קציצות או אפילו ספגטי בולונז, ולוותר על הבצל במתכון. אמנם הבצל מוסיף אבל יהיה טעים גם בלעדיו.
וזה משנה ? אני יכולה להשתמש בקמח תפו”א במקום קורנפלור?
היי,
ברוב המתכונים ניתן להמיר קורנפלור בקמח תפו”א.
אהלןן
אני משתמשת באתר שלך המוןןן
( נראלי שזה האפלקציה הכי שימושית אצלי בטלפון!!!)
והמתכונין שלך פשוט טעימייייםםם ברמותתתת וקליייםם!!! אז תטדה רבההה
אין עליייךךךך
באמת שאת מלכה!! תמשיכי לעשות עטד מתכונים
ובעז”ה תצליחי!!
יש לך מתכון לפסטה גבינה צהובה? אם לא רשמח ממש שתוסיפי כי אני ממש מחפשת מתכון לזה ואני סומכת רק על המתכונים שלך!!!
תודה רבההה ענקיייתתת!!
היי אורה,
שמחה ממש לשמוע שאת נהנית מהמתכונים באתר! תודה על הפרגון😊
אין לי מתכון לפסטה עם גבינה צהובה בלבד, אבל את יכולה להכין כך:
לבשל חבילת פסטה לפי ההוראות, לסנן ממים ולהוסיף 30 גרם חמאה מומסת, מלח ופלפל שחור וכ-150-200 גרם גבינה צהובה מגורדת.
היי אפרת וחג שמח! תודה על האתר הוא כל כך שימושי!!! רציתי לשאול האם יש לך באתר מתכון לקינוח שמשתמשים בתבנית סילקון (בצורות כמו לב וכאלה…) אם כן אשמח שתעלי לי קישורים לכמה מתכונים. תודה רבה לך.
היי תהילה,
אין לי מתכונים ספציפיים לתבנית לב.
את יכולה להכין כמעט כל מתכון לעוגה בחושה בתבנית לב, הכמויות תלויות בגודל התבנית שיש לך.
חג שמח!
איך אפשר להבדיל בין קמח תפו”א לקורנפלור
היי,
לא בטוחה שהבנתי את שאלתך, התכוונת שהעברת את הקמחים לכלים זהים ואת לא מצליחה להבדיל ביניהם?
אם כן אפשר להבדיל לפי הריח- לקורנפלור יש ריח חזק יותר ושונה מקמח תפוחי אדמה.
תודה
❤
היי
נתקעתי באמצע אפיה בלי סוכר וניל מה אפשר במקום
היי,
אפשר לוותר על הסוכר וניל ואפשר גם להוסיף תמצית וניל.
היי האם שאני משתמשת בביצים לעוגה או עוגיות או קמח חייב להוציא מהמקרר לפני אפייה?
לא חייב, אבל מומלץ שהביצים תהיינה בטמפ’ החדר.
האם אפשר להחליף בתכונים מקמח לבן לקמח כוסמין?
ברוב המתכונים אין בעיה להמיר, אך המרקם משתנה ונעשה דחוס יותר.
שלום, אשמח לדעת האם יעלה מתכון של כבד קצוץ? בעלי מאוד אוהב ואני רוצה להפתיע אותו, וגם בנוסף הוא אמר לי שהוא אוהב עוף מאודה עם אורז אדום/תפוחי אדמה האם גם על זה יכול לעלות מתכון?
היי,
יש מתכון לכבד ומתכון לכבד עם תפוחי אדמה.
יש גם מתכון לעוף ותפוחי אדמה ולאורז אדום עם עוף.
בהצלחה!
תודה רבה!
איך הופכים חלבי לפרווה, למשל כשיש במתכון שמנת חמוצה?
תודה!
היי חנה,
אם מדובר בעוגה בחושה למשל, אפשר לשים במקום שמנת חמוצה ברוב המקרים שמנת צמחית או מיץ תפוזים או חלב סויה. יתכנו שינויים קלים במרקם בין האפשרויות השונות.
הי אפרת, אני מחפשת לקנות מעבד מזון בשביל שאוכל לנסות כמה מהמתכונים אצלך שדורשים שימוש במכשיר 🙂 אבל הלכתי לאיבוד בין כל האופציות השונות. תוכלי לייעץ לי מה לחפש? ואם יש לך המלצה קונקרטית זה גם יכול לעזור. תודה!
היי מיכל,
ברוב המתכונים גם מעבד מזון ממוצע מתאים. אם את כבר קונה מעבד חדש ומעוניינת להשקיע בו קצת יותר, חשוב להסתכל על הקיבולת שלו, עוצמת המנוע, סוג האחריות, וכמובן המחיר🙂
שלום אפרת את תותחים המטבח!
כל פעם שאני רוצה מתכון מסוים אני פותחת את האתר שלך זה מתכונים מושלמים ומוצלחים!
אני שואלת על טיפ של אוריריות עוגה רשמת לשים כף חומץ וכף מים האם זה מתאים לחלות?
היי מירב,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!
באופן כללי, השמרים מייצרים חומצות שעוזרות לתהליך התפיחה. לכן אני מניחה שהוספת כפית חומץ עשויה לשפר את מרקם החלות.
תודה על התשובות, אני אכן אנסה.
ועוד שאלה,
מאיפה השגת כל כך הרבה מתכונים? המשפחה שלי (שכוללת בעיקר בנות) מתות לקבל הרבה מתכונים.
המתכונים הם תוצאה של ניסיון וניסויים במטבח:)
אתם מוזמנים ליהנות מכל המתכונים באתר ולהתנסות בהם 😊
הי אפרת,
רציתי לשאול אם יש לך מתכונים של ממרחים, ריבות וכדומה.
תודה מראש ישי
היי ישי,
אין מתכונים לממרחים/ריבות. יש מתכון לקרם לימון, שוקולד ביתי, מעדן חלב ביתי, רוטב פסטו, וחומוס.😊
אני אהבתי ממש את העוגיות מייפל כל שישי אני מכינה חדשות…..
ויש מלאאאא מתכונים טעימים שאני מכינה תודה אפרת🤗
איזה כיף לשמוע😃תודה רבה ❤️
שלום וברכה האם אפשר לקבל מתכון של עוגיות מקרון צבעוני תודה
היי בתיה, לצערי אין לי מתכון כזה.
אבל תוכלי להנות משלל המתכונים שבאתר😁
תודה רבה.
אנסה
יש לי שאלה נוספת, אפשר להקפיא עוגה בחושה? אם כן באיזה שלב?
חשבתי לפרוס לפרוסות ולהקפיא.
היי שרית בעיקרון לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
היי אפרת,
יש לי קרטון חלב שלם סגור במקרר (הוא לא בדלת, אלא במגירה פנימית) שפג תוקפו לפני יומיים, ב02.01 😕.
יש לך רעיון איך אפשר לנצל אותו כמה שיותר? הוא יכול להוות תחליף למשהו?
תודה
אם החלב עדיין מריח טוב תוכלי להכין דייסת שיבולת שועל, כל כוס במתכון שווה ערך למנה אחת.
דייסה מושלמת לימים הקרים, מזינה ומאוד בריאה.
ראיתי נגיד בסוף הדף הראשי מתחת לתגית “מתכונים פופולאריים” עוד מתכונים ו
גם יש שם כאלה עם עם פחות אהבתי מהרבה אחרים
זה נבחר לפופולארי לפי כמות הצפיות במתכון 🙂
היי אפרת
אשמח אם תעשי אוסף של המתכונים הכי פופולריים( עם הכי הרבה “אהבתי”)
היי,
לקראת תחתית העמוד באתר מופיעים המתכונים הפופולאריים באתר 🙂
מתכונים פופולאריים
אין לי קמח תופח בבית
בשביל כוס וחצי קמח תופח כמה אבקת אפייה אני צריכה להוסיף לקמח רגיל?
ובכלליות מה היחס?
תודה רבה על המתכונים
אתר מנצח!!
היי יעל,
על כל כוס קמח תופח יש לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
במקום כוס וחצי קמח תופח אפשר לערבב כוס וחצי קמח רגיל עם כפית וחצי אבקת אפיה.
בהמשך לשאלה של נדב – אולי בשר קפוא מאבד יותר נוזלים לעומת בשר טרי? ואז שימוש בבשר טרי יכול להספיק בעצם ליותר מנות כאשר משווים שתי כמויות זהות של בשר קפוא מול טרי?
גם בשר טרי וגם קפוא שהופשר מצטמצמים לאחר בישול.
הגיוני שבשר קפוא יצטמצם קצת יותר.
תודה!
שלום אפרת!
קראתי את המדריך על בישול בשר והקצפת הקצפת וזה מאוד מועיל לי, תודה רבה!
תוכלי לכתוב לנו על יעילות בעבודה במטבח? כלי מטבח מומלצים שחוסכים זמן למשל, סידור המטבח בצורה יעילה, יעילות בעבודה מה כדאי קודם ומה אח”כ.
תודה!
כן, אוסיף מדריכים נוספים בהמשך 🙂
תודה, ובקיצור, כשמתכון מבקש קילו בשר מבושל מראש, תמיד לשים יותר מקילו.
נכון.
שלום אפרת.
במתכונים הכוללים בשר בקר, ההנחיה היא לבשל את נתח הבשר במים, בזמנים משתנים של שעה וחצי עד שלוש שעות. הבעיה היא שכך הבשר מאבד כשליש עד חצי מהכמות. דוגמא: מתכון אחד כלל קילו כתף (מס’ 5) עם בישול מוקדם של שעה וחצי. בישלתי 1.5 ק”ג, והגוש אחרי הבישול שקל כ-900 גרם, וממילא מספר המנות האפשריות קטן משמעותית. מה אפשר לעשות כדי למנוע את הצטמצמות גודל הנתח בזמן הבישול?
צודק אבל אין הרבה מה לעשות. בשר מצטמצם בבישול.
ופשטידה שעשיתי בקאפקייקס, איך להפשירה ע”מ שלא יצאו נוזלים? (בתנור?)
עדיף להפשיר במקרר כי אז ההפשרה היא הדרגתית ואחרי שזה מופשר לחמם בתנור כדי לייבש את הנוזלים.
איך להפשיר עוגות גבינה אפויות (ללא בסיס), שלא תהינה רטובות מדי?
כשהן מפשירות הן מפרישות נוזלים. עדיף להפשיר במקרר.
קניתי קצפת חלבית ללא תוספת סוכר, אם אני רוצה שזה יצא במתיקות הרגילה, כמה סוכר להוסיף?
תודה מראש.
2-3 כפות.
תודה
מכיוון שמדובר בעיתון לקהל יעד חרדי אנחנו לא יכולים לרשום אתרים(יש לנו וועדה שלא תאשר), זה בסדר לרשום שזה באדיבותך ללא האתר?
כן אפשר.
עיתון בערד בשם מידערד
לרשום בכל פעם באדיבות אפרת סיאצ\’י וטל?
באדיבות אפרת סיאצ’י – אתר “מתכונים ב10 דקות”.
תודה ❤️
תודה אפרת על האתר המדהים, אני נהנית מדי פעם להשתמש וכן כמה מחברותי. אבקש את רשותך לפרסם בעיתון שאני עובדת מתכון (עיתון שבועי) בכדי שעוד נשים יהנו מהמתכונים.
היי שושנה,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
באיזה עיתון מדובר?
אפשרי בהחלט בכפוף למתן קרדיט.
תודה 🌺
אני מאוד רוצה להכין היום את המתכון שלך של אזני המן מבצק פריך. השאלה שלי, כתוב במתכון 60 גרם חמאה ואין לי משקל איך אדע כמה זה?
אם זאת החמאה של תנובה בדר”כ יש סימונים על החמאה כל 25 או 50 גרם.
אם לא, אפשר לשים כשני שליש חבילה אם מדובר בחבילה של 100 גרם או שליש חבילה אם מדובר בחבילה של 200 גרם.
הי אני רוצה להכין ציפוי לעוגה אבל יש בזה שמנת חמוצה מטעמי כשרות אני רוצה להכין בגירסה פרווה מה את ממליצה להשים במקום? שמנת טופו? יש בזה שוקולד מריר אבקת סוכר ושמנת חמוצה
היי מלי,
אפשר להשתמש בקצפת צמחית ולהמיס 100 גרם שוקולד מריר עם חצי מיכל קצפת צמחית (125 מ”ל).