היי אפרת,
יש לי קרטון חלב שלם סגור במקרר (הוא לא בדלת, אלא במגירה פנימית) שפג תוקפו לפני יומיים, ב02.01 😕.
יש לך רעיון איך אפשר לנצל אותו כמה שיותר? הוא יכול להוות תחליף למשהו?
תודה
בהמשך לשאלה של נדב – אולי בשר קפוא מאבד יותר נוזלים לעומת בשר טרי? ואז שימוש בבשר טרי יכול להספיק בעצם ליותר מנות כאשר משווים שתי כמויות זהות של בשר קפוא מול טרי?
שלום אפרת!
קראתי את המדריך על בישול בשר והקצפת הקצפת וזה מאוד מועיל לי, תודה רבה!
תוכלי לכתוב לנו על יעילות בעבודה במטבח? כלי מטבח מומלצים שחוסכים זמן למשל, סידור המטבח בצורה יעילה, יעילות בעבודה מה כדאי קודם ומה אח"כ.
תודה!
שלום אפרת.
במתכונים הכוללים בשר בקר, ההנחיה היא לבשל את נתח הבשר במים, בזמנים משתנים של שעה וחצי עד שלוש שעות. הבעיה היא שכך הבשר מאבד כשליש עד חצי מהכמות. דוגמא: מתכון אחד כלל קילו כתף (מס' 5) עם בישול מוקדם של שעה וחצי. בישלתי 1.5 ק"ג, והגוש אחרי הבישול שקל כ-900 גרם, וממילא מספר המנות האפשריות קטן משמעותית. מה אפשר לעשות כדי למנוע את הצטמצמות גודל הנתח בזמן הבישול?
תודה אפרת על האתר המדהים, אני נהנית מדי פעם להשתמש וכן כמה מחברותי. אבקש את רשותך לפרסם בעיתון שאני עובדת מתכון (עיתון שבועי) בכדי שעוד נשים יהנו מהמתכונים.
אם זאת החמאה של תנובה בדר"כ יש סימונים על החמאה כל 25 או 50 גרם.
אם לא, אפשר לשים כשני שליש חבילה אם מדובר בחבילה של 100 גרם או שליש חבילה אם מדובר בחבילה של 200 גרם.
הי אני רוצה להכין ציפוי לעוגה אבל יש בזה שמנת חמוצה מטעמי כשרות אני רוצה להכין בגירסה פרווה מה את ממליצה להשים במקום? שמנת טופו? יש בזה שוקולד מריר אבקת סוכר ושמנת חמוצה
תגובות
אני אהבתי ממש את העוגיות מייפל כל שישי אני מכינה חדשות…..
ויש מלאאאא מתכונים טעימים שאני מכינה תודה אפרת🤗
איזה כיף לשמוע😃תודה רבה ❤️
שלום וברכה האם אפשר לקבל מתכון של עוגיות מקרון צבעוני תודה
היי בתיה, לצערי אין לי מתכון כזה.
אבל תוכלי להנות משלל המתכונים שבאתר😁
תודה רבה.
אנסה
יש לי שאלה נוספת, אפשר להקפיא עוגה בחושה? אם כן באיזה שלב?
חשבתי לפרוס לפרוסות ולהקפיא.
היי שרית בעיקרון לא אמורה להיות בעיה להקפיא.
היי אפרת,
יש לי קרטון חלב שלם סגור במקרר (הוא לא בדלת, אלא במגירה פנימית) שפג תוקפו לפני יומיים, ב02.01 😕.
יש לך רעיון איך אפשר לנצל אותו כמה שיותר? הוא יכול להוות תחליף למשהו?
תודה
אם החלב עדיין מריח טוב תוכלי להכין דייסת שיבולת שועל, כל כוס במתכון שווה ערך למנה אחת.
דייסה מושלמת לימים הקרים, מזינה ומאוד בריאה.
ראיתי נגיד בסוף הדף הראשי מתחת לתגית "מתכונים פופולאריים" עוד מתכונים ו
גם יש שם כאלה עם עם פחות אהבתי מהרבה אחרים
זה נבחר לפופולארי לפי כמות הצפיות במתכון 🙂
היי אפרת
אשמח אם תעשי אוסף של המתכונים הכי פופולריים( עם הכי הרבה "אהבתי")
היי,
לקראת תחתית העמוד באתר מופיעים המתכונים הפופולאריים באתר 🙂
מתכונים פופולאריים
אין לי קמח תופח בבית
בשביל כוס וחצי קמח תופח כמה אבקת אפייה אני צריכה להוסיף לקמח רגיל?
ובכלליות מה היחס?
תודה רבה על המתכונים
אתר מנצח!!
היי יעל,
על כל כוס קמח תופח יש לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
במקום כוס וחצי קמח תופח אפשר לערבב כוס וחצי קמח רגיל עם כפית וחצי אבקת אפיה.
בהמשך לשאלה של נדב – אולי בשר קפוא מאבד יותר נוזלים לעומת בשר טרי? ואז שימוש בבשר טרי יכול להספיק בעצם ליותר מנות כאשר משווים שתי כמויות זהות של בשר קפוא מול טרי?
גם בשר טרי וגם קפוא שהופשר מצטמצמים לאחר בישול.
הגיוני שבשר קפוא יצטמצם קצת יותר.
תודה!
שלום אפרת!
קראתי את המדריך על בישול בשר והקצפת הקצפת וזה מאוד מועיל לי, תודה רבה!
תוכלי לכתוב לנו על יעילות בעבודה במטבח? כלי מטבח מומלצים שחוסכים זמן למשל, סידור המטבח בצורה יעילה, יעילות בעבודה מה כדאי קודם ומה אח"כ.
תודה!
כן, אוסיף מדריכים נוספים בהמשך 🙂
תודה, ובקיצור, כשמתכון מבקש קילו בשר מבושל מראש, תמיד לשים יותר מקילו.
נכון.
שלום אפרת.
במתכונים הכוללים בשר בקר, ההנחיה היא לבשל את נתח הבשר במים, בזמנים משתנים של שעה וחצי עד שלוש שעות. הבעיה היא שכך הבשר מאבד כשליש עד חצי מהכמות. דוגמא: מתכון אחד כלל קילו כתף (מס' 5) עם בישול מוקדם של שעה וחצי. בישלתי 1.5 ק"ג, והגוש אחרי הבישול שקל כ-900 גרם, וממילא מספר המנות האפשריות קטן משמעותית. מה אפשר לעשות כדי למנוע את הצטמצמות גודל הנתח בזמן הבישול?
צודק אבל אין הרבה מה לעשות. בשר מצטמצם בבישול.
ופשטידה שעשיתי בקאפקייקס, איך להפשירה ע"מ שלא יצאו נוזלים? (בתנור?)
עדיף להפשיר במקרר כי אז ההפשרה היא הדרגתית ואחרי שזה מופשר לחמם בתנור כדי לייבש את הנוזלים.
איך להפשיר עוגות גבינה אפויות (ללא בסיס), שלא תהינה רטובות מדי?
כשהן מפשירות הן מפרישות נוזלים. עדיף להפשיר במקרר.
קניתי קצפת חלבית ללא תוספת סוכר, אם אני רוצה שזה יצא במתיקות הרגילה, כמה סוכר להוסיף?
תודה מראש.
2-3 כפות.
תודה
מכיוון שמדובר בעיתון לקהל יעד חרדי אנחנו לא יכולים לרשום אתרים(יש לנו וועדה שלא תאשר), זה בסדר לרשום שזה באדיבותך ללא האתר?
כן אפשר.
עיתון בערד בשם מידערד
לרשום בכל פעם באדיבות אפרת סיאצ\'י וטל?
באדיבות אפרת סיאצ'י – אתר "מתכונים ב10 דקות".
תודה ❤️
תודה אפרת על האתר המדהים, אני נהנית מדי פעם להשתמש וכן כמה מחברותי. אבקש את רשותך לפרסם בעיתון שאני עובדת מתכון (עיתון שבועי) בכדי שעוד נשים יהנו מהמתכונים.
היי שושנה,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
באיזה עיתון מדובר?
אפשרי בהחלט בכפוף למתן קרדיט.
תודה 🌺
אני מאוד רוצה להכין היום את המתכון שלך של אזני המן מבצק פריך. השאלה שלי, כתוב במתכון 60 גרם חמאה ואין לי משקל איך אדע כמה זה?
אם זאת החמאה של תנובה בדר"כ יש סימונים על החמאה כל 25 או 50 גרם.
אם לא, אפשר לשים כשני שליש חבילה אם מדובר בחבילה של 100 גרם או שליש חבילה אם מדובר בחבילה של 200 גרם.
הי אני רוצה להכין ציפוי לעוגה אבל יש בזה שמנת חמוצה מטעמי כשרות אני רוצה להכין בגירסה פרווה מה את ממליצה להשים במקום? שמנת טופו? יש בזה שוקולד מריר אבקת סוכר ושמנת חמוצה
היי מלי,
אפשר להשתמש בקצפת צמחית ולהמיס 100 גרם שוקולד מריר עם חצי מיכל קצפת צמחית (125 מ"ל).