מדור בריאות
לפעמים אני חושבת שחבל שאין איזה שיקוי שאפשר לשתות פעם ביום אשר מכיל את כל הויטמינים והמינרלים שאנחנו זקוקים לו במשך היום. במיוחד בשגרת החיים העמוסה.
בכל מקרה, זה כבר מצוין אם אנחנו מכינים את האוכל בעצמנו וכמה שפחות אוכלים בחוץ או צורכים אוכל מעובד.
מי שמכיר אותי יודע שאני לא בעד קיצוניות ואני חושבת שצריך לחיות את החיים באיזון. כשמתחשק משהו מתוק, אפשר (ואפילו רצוי) לאכול מידי פעם.
עם זאת, עדיין תמצאו שהמתכונים שלי לא מכילים כמויות של מרגרינה וחומרים מזיקים ואני משתדלת להשתמש במרכיבים טובים מבלי לפגוע בטעם.
במסגרת שגרת החיים העמוסה, לעשות מהפך בריאותי זה לפעמים נראה בלתי אפשרי ולמעשה זאת הסיבה שהקמתי את המדור. רציתי לתת לכם כמה טיפים קטנים שיכולים לשפר או להוסיף לבריאותכם. זה לא מונע מכם להמשיך בשגרת חייכם הרגילה.
גם שינוי קטן הוא שינוי ואין לזלזל בו אז אם יש משהו שיכול לעזור ולהוסיף לבריאותנו, אז למה לא?
במדור הזה אני אחשוף בפניכם טיפים או מאכלים שנקראים “מזונות על” שבטח חלקכם שמעתם עליהם אבל רובכם לא התנסיתם בהם. אני גם אסביר לכם איך ניתן לשלב את זה בתפריט שלכם בלי הרבה מאמץ.
תיהנו והמשיכו ליהנות מאוכל טוב ובריאות טובה 🙂
שילוב מזונות בריא – אילו מזונות מומלץ לשלב כדי להגביר את ערכם התזונתי?
זרעי פשתן – מה הם ואיך לשלב אותם בתזונה שלכם?
נוגדי חמצון – מהם נוגדי חמצון, מדוע הם חשובים ואילו מאכלים עשירים בהם.
מדוע כדאי לשתות כל יום מים עם לימון?
אילו ירקות ומאכלים עדיף לאכול דווקא מבושלים ואלו טריים?
סגולות התבלינים – היתרונות התזונתיים שבכל תבלין.
מדוע כדאי לאכול קטניות ואיך להפחית את תופעת הגזים?
סידן וחשיבותו + מאכלים עשירים בסידן
אבות המזון – מהם ומדוע חשוב לצרוך אותם?
זרעי צ’יה – מה הם ואיך לשלב אותם בתזונה שלכם?
אכילה לפי צבעים – חשיבות צריכת ירקות ופירות בצבעים שונים
קמח כוסמין – יתרונות תזונתיים + מתכונים עם קמח כוסמין
אגוזים – סוגים וחשיבותם לתזונה
אין שבת שאני מכינה תפריט לפני שנכנסתי לאתר שלך, את אלופה הוספת לי הרבה
תודה לאה ❤️
ואהוו את ממש אלופה אהבתי את המדור הזה כמה ידע יש לך … רציתי לשאול אותך איך מכינים לחמניות כוסמין 100% כל פעם שאני מכינה זה לא טופח. תודה!
תודה רות 🙂
בגלל שקמח כוסמין מלא מכיל פחות גלוטן מקמח לבן רגיל, הוא תופח פחות טוב וזאת הסיבה שממליצים לשלב איתו קמח לבן רגיל בחצי מהכמות.
איזה מדריכים מקסימים!
אחד אחד!
תודה מירי 🙂
האם קמח לכוסמין לבן יש גם יתרונות או שכדאי להימנע גם ממנו?
תודה
קמח כוסמין לבן הוא כמו קמח חיטה לבן. היתרון שלו שהוא מתעכל טוב יותר מקמח חיטה.
היי אפרת! אני מעוניניינת לרכוש את הספר שלך, אך הבנתי שהוא אזל מהמלאי… האם המלאי יתחדש מתישהו? או שיש דרך אחרת מאפשר להשיג אותו?
היי שושנה,
הספר אכן אזל מהמלאי אבל בקרוב תצא סדרת ספרי מתכונים, מחולקת לקטגוריות, עם המתכונים שבאתר.
אעדכן באתר כשזה ייצא לאור.
שבת שלום 🌷
אפרת שלום,
מחפשת מתכון לחלות מקמח מלא (80%), האם לעבוד עם מתכון לקמח לבן שיש לי? האם יש טיפים או התייחסות מיוחדת לעבודה עם קמח מלא? (כולל התפחה וכו’).
בעניין אחר, ימעוניית לרכוש את הספר שלך לחמי, אדם מבוגר אבל מכורח המציאות נכנס למטבח… האם את חושבת שהספר ברור מספיק ומכיל מתכונים קלאסיים?
אודה לתשובה,
תודה על כל המענה לכל סוגי המתכונים! אין עוד אתר כזה!!!
היי מרגלית,
את יכולה להכין את המתכון של החלה שבאתר מקמח מלא 80% או כל מתכון אחר שיש לך. אין שינוי באופן ההכנה למעט זה שאולי יהיה צורך לשים קצת יותר מים כי הקמח המלא סופח יותר נוזלים.
לגבי הספר, כרגע הוא אזל במלאי אבל את יכולה לראות את רשימת המתכונים שיש בספר בלינק המצורף – ספר מתכונים (“לחצו לצפייה בתוכן העניינים המלא”). בקרוב גם עומדת לצאת לאור סדרת חוברות מתכונים מחולקת לקטגוריות כאשר כל המתכונים יהיו מהאתר.
המשך ערב נעים 🙂
מחכה לספר!
תודה רבה!
אפרת שלום
האם יש לך מתכון לרוטב ברביקיו ביתי- אם רוצים (לדוגמא לחזה עוף) את הטעם של הברביקיו, בקצת יותר בריא?
היי חיה,
תסתכלי במתכון כנפיים בתנור על רוטב בהכנה ביתית. זה לא בדיוק כמו הרוטב הקנוי אבל זה דומה.
אשמח שתפרטי על סגולות הקינואה. אם יש… וגם איזה חלק באבות המזון היא נחשבת.
תודה רבה
אתר מאד מאד שימושי אצלי. לחגים וליום יום.
בסדר גמור. אוסיף מאמר על זה בקרוב.
אי אפרת נשמה תודה ענקית על האתר זה הציל אותי יש לי שאלה איך אני יכולה להשיג את המתכונים שלך לפי מצרכים חוץ מהאתר כי בספר אין לפי מצרכים ואת האתר אין לי תמיד אז איך את יכולה לעזור לי תודה ושוב פעם ץודה אין עלייך בעולם!!!!!!!!!ה’ יחזיר לך שכר בכפלי כפליים
היי חנה,
קודם כל תודה רבה 🙂
חיפוש לפי מצרכים ניתן לעשות רק באתר באמצעות הלינק הזה – מתכונים לפי מצרכים.
לצערי אין לי את המתכונים בצורה נוספת כדי שאוכל לשלוח לך.
שבוע נפלא🌷
תודה רבה רבה וכל הכבוד לך, לימדת אותי הרבה דברים טובים.אני מאמינה שתזונה בריאה יכולה באמת להוסיף לנו הרבה בריאות לגוף ולנפש.בקשר לשיקוי שאמרת בהתחלה, יש כזה בהחלט, אפשר בצ’יק להכין בבוקר שייק עם פירות וירוקים ואבקת מיץ עשב חיטה/שעורה או סופרפוד אחר כמו ספירולינה, זה לוקח כמה דקות להכין ואפשר לקחת לדרך בצינצנת סגורות (ככה אני מחלקת לבעלי והילדים שיקחו איתם) רציתי להציע עוד קצת דברים שכדאי להוסיף בשביל הבריאות 1) פרוביוטיקה שזה בעצם להכין בבית חמוצים שזה ממש קל וגם איך להנביט קטניות 2) להשתמש במחמצת/שאור במקום שמרים תעשייתיים, זה נשמע לאנשים מסובך אבל זה ממש פשוט ואפשר להכין עם זה כמעט כל מתכון שמרים רגיל וזה הרבה יותר בריא, מלא ויטמינים מינרלים אנזימים, מאזן את הסוכר והגלוטן ועוד…יש לי מתכונים ממש פשוטים לזה אם תרצי אשלח לך במייל בשמחה, ושוב תודה המתכונים שלך תמיד עוזרים ומעולים
אשמח. תודה רבה 🙂
סליחה שכחתי בסוף לחזור אליך
https://www.rambam-medicine.org.il/category/sourdough
פה יש הסבר חלקי על חשיבות המחמצת מבחינה בריאותית ואני כותבת חלקי כי קראתי על זה עוד הרבה דברים טובים שיש בזה, חומרים חיוניים למערכת העיכול והמערכת החיסונית ואפילו חומרים אנטי סרטניים.
שיטת ההכנה שם אבל נראית לי קצת מידי מסובכת. אני עושה מאוד פשוט:
בצנצנת נקיה אני מערבבת קצת קמח וקצת מים (עדיף קמח מלא אבל לא חייב) זה צריך להיות כמו ממרח חומוס לא בצק ממש. משאירה את זה על השיש עם מכסה לא סגור. פעם ביום אני מערבבת פנימה עוד קצת קמח ומים. ביום הרביעי/חמישי כשזה כבר מלא בועות זה מוכן, ומאז אני שומרת במקרר ופעם בכמה ימים אני שופכת ומכינה עם זה לחם/פנקייק/לחוח/עוגיות/קוראים…ומערבבת בצנצנת עוד קמח ומים ושומרת במקרר.
זה באמת לא סיפור מסובך, מכינה את המאפים לפי המתכון ופשוט במקום שמרים שמה כוס וחצי מחמצת (לקילו קמח) וקצת יותר סבלנות בהתפחה, לא הרבה, אלה שכותבים שזה כמה שעות יותר זה סתם מוגזם, אצלי טופח יפה מאוד תוך שעה-שעה וחצי.
בהצלחה
תודה יקרה ❤️
מותק של אתר, שמחה שגיליתי אותו.
יש לך מתכונים עם דוחן? עשיתי חיפוש אך לא מצאתי.
תודה!
היי יוכי,
אין לי מתכונים עם דוחן אבל אעלה בהמשך.
קודם כל אתר מדהים שאפו ענק! אשמח אם תוכלי להרחיב את מדור בריאות ולהעשיר אותנו בעוד ידע מועיל ומעניין.
תודה מוטי 🙂
יום נפלא
היי אפרת, לאחרונה אני מנסה לשלב מזון בריא יותר, (אם שמת לב אני מגיבה בעיקר במתכונים הבריאים יותר…) התחלתי לאפות מקמח כוסמין (הקמח הלבן עשה לי מאד לא טוב), אני מכינה באותה דרך את הבצק מקמח הכוסמין אבל זה לא יוצא לי מוצלח. אולי יש לך מתכון או טיפים איך להכין בצק מקמח כוסמין?
היי שרי,
מה את מכינה מקמח כוסמין? עוגות ועוגיות או לחמים וחלות?
מה לא יוצא טוב, הבצק או התוצאה הסופית?
אני אופה לחמניות ליום יום. הבצק יוצא קשה ודביק, הטפיחה הרבה יותר נמוכה מבקמח הלבן שאני רגילה להכין וגם אחרי שהלחמניות יוצאות מהתנור הן לא ממש רכות ולפעמים גם בלתי ניתנות לאכילה. אולי זה קשור גם בסוג הקמח?
היי שרי,
מאחר וקמח כוסמין מכיל פחות גלוטן הוא אכן תופח פחות. כדי להתגבר על זה אפשר להשתמש במשפר אפיה או לשלב חצי כמות קמח לבן.
אם הבצק יוצא דביק יש להוסיף פחות נוזלים. אני תמיד ממליצה להוסיף את הנוזלים בהדרגה לפי הצורך ולא בבת אחת.
גם זמן האפיה עשוי להשתנות אם זה קמח כוסמין ולעיתים נדרש לקצר את זמן האפיה בכמה דקות.
דבר נוסף הוא שחשוב ללוש את הבצק היטב, בסביבות 8-10 דקות.
את יכולה לנסות להכין לחמניות מהבצק של מתכון החלה רק עם קמח כוסמין + משפר אפיה או חצי כמות קמח כוסמין וחצי כמות קמח לבן.
מקווה שפעם הבאה יצליח יותר 🙂
שלום שרי זאת אביטל רציתי לומר לך שאי אפשר להכין את אותו מתכון גם בכוסמין וגם בלבן יש לכוסמין מתכון מיוחד אם את רוצה אני אביא לך .
תודה רבה במילים נוספות את פשוט נפלאה…האתר משובח יעיל ועוזר תבורכי והעשירי אותנו בעוד ידע ושפע.
תודה ציפי 🙂
שבוע נפלא
היי
אפשר לקבל מתכון לסלט חלבה (אומרים שמוריד רמות סוכר) תודה מראש
היי תמי,
ראי תשובתי בעמוד זרעי פשתן.
ממש שמחתי לפתוח את המייל ולראות את הבשורה המשמחת הזאת!
אין ספק שזה יהווה שדרוג לאורח החיים הבריא שלי 🙂
כל הכבוד!
תודה אדרי 🙂
מעניין עד מאוד אוהבת את האתר
תודה 🙂
תודה רבה מדהימה!
הולכת לעשות לי הרבה סדר בראש
בכל עניין הבריאות 🙂
מעולה 🙂
כל הכבוד על היוזמה והמידע
תודה רבה …
בשמחה 🙂
יום נפלא