מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

סלט עדשים שחורות ובטטה

סלט עדשים שחורות ובטטהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אוקטובר 25, 2015
Last modified:יוני 23, 2019

Summary:

מתכון סלט עדשים שחורות ובטטה בריא וטעים שניתן להגיש פושר או קר.

סלט עשיר בטעמים וקל להכנה שמתאים לכל אירוח. ניתן להכין מראש ולשמור במקרר.

סלט עדשים שחורות ובטטה

מצרכים (2-3 מנות):

חצי כוס עדשים שחורות

2 בטטות גדולות חתוכות לקוביות קטנות

2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים

כף עלי כוסברה קצוצים

רוטב לסלט: 3 כפות שמן זית, 3 כפות מיץ לימון טרי, 1 שן שום קטנה כתושה, כף גדושה דבש/מייפל, חצי כפית חרדל דיז'ון, מעט מלח.

אופן הכנה:

בישול העדשים: מרתיחים סיר עם מים ומבשלים את העדשים במשך 25 דקות. מסירים מהאש ומסננים.

ריכוך הבטטות: מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן ומטגנים את קוביות הבטטה כדקה מכל צד. ממליחים מעט, מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית-נמוכה עד שהבטטות מתרככות (ניתן לנעוץ מזלג ולבדוק). אפשר גם לאפות את הבטטות- משמנים את קוביות הבטטה בכף שמן זית, ממליחים מעט ומניחים על נייר אפיה. אופים בתנור במשך כ-30 דקות עד שהבטטות מתרככות. מניחים לבטטות להתקרר לטמפ' החדר.

-מערבבים בקערית את חומרי הרוטב לסלט.

– מניחים בקערה את העדשים המבושלות, קוביות הבטטה ועלי הכוסברה והפטרוזליה, שופכים מעל את הרוטב ומערבבים היטב.

*שומרים במקרר בקופסה סגורה.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

149 תגובות

הוסף תגובה
  1. אל תעני לשאלה הקודמת, אני מגלה עכשיו שאין לי עדשים שחורים.

    אפשר להכין דבר כזה: לטגן בצל להוסיף גלגלי גזר קוביות בטטה ודלעת ולאדות יחד?

    מה עוד מתאים?

    כמה זמן?

    איך היית מתבלת בצורה קלה וללא חרדל?

    תודה רבה רבה!

  2. ערב טוב!

    אפשר לשלב עדשים שחורים עם ירקות כשהעדשים הם המיעוט?

    שהסלט יהיה חם עד חמים?

    מעדיפה פחות בטטה משיקולי קלוריות.

    אפשר תיבול לא מתוק או פחות מתוק – מה חייב?

    תודה רבה ושבת שלום!

    1. כן אפשר.
      הסלט יכול להיות חם עד חמים.
      תפחיתי את כמות הדבש. תתחילי מחצי כפית ותטעמי.
      שבת שלום 🌷

  3. היי אפרת,
    רוצה ממש להכין את הסלט רק בלי בטטות בעיות לא אוהבים אצלינו בטטות , מה ניתן לשים במקום? אכלתי במסעדה סלט שניקרא סלט בריאות עם עדשים שחורות סלק מגורד חי ניראה לי קצת גזר האם זה יתאים?וכמה מים מספיק לכיסוי המדדים השחורות בבישול לכסות את העדשים כסמ ואז לבשל כמו המתכון?
    תודה רבה:)

    1. היי קרינה,
      במקום בטטה אפשר לשים דלעת, דלורית, גזר או תפו"א.
      אם את רוצה להכין את סלט הבריאות אז יש לגרד גזר וסלק בפומפיה (לא ניסיתי אבל זה יכול להתאים).
      המים צריכים לכסות את העדשים לפחות בגובה של 6 ס"מ.

  4. היי אפרת נראה סלט מאוד טעים. אני רוצה להכין לארוחה עם כ 30 איש, תוכלי לתת לי כמויות מתאימות… תודה

    1. היי סתיו,
      אני חושבת שכדאי להכפיל את כל הכמויות ב-3, כולל של הרוטב.

    1. אפשר אבל לדעתי עדיף עדשים שחורות או ירוקות כי עדשים כתומות מתפרקות בבישול.

  5. היי אפרת

    האם המלחת הבטטה בהתחלה זה רק בשביל הטעם או שיש לזה תפקיד אחר?
    אם אוסיף מים לטיגון הבטטה זה ישנה ?

    פשוט זה מתייבש לי אחרת .

    1. זה כדי לזרז ריכוך. אפשר לוותר על זה.
      אין בעיה להוסיף מים.

  6. הי,
    האם אפשר להחליף את הדבש/מייפל בסילאן (העדפה אישית של בני הבית)? אם כן, האם אותה כמות?
    תודה

  7. תודה רבה על המתכונים הנפלאים
    אני רוצה להכין כמות גדולה לאירוח יום קודם,אפשרי?במידה וכן מתי לשים את הרוטב?

    1. כן אפשר להכין יום קודם, לתבל ברוטב ולשמור במקרר בקופסה סגורה.

  8. היי

    אוהבת מאוד את האתר

    הבנתי שאפשרי בלי חרדל

    אך אם אוותר על הדבש והמייפל וכמובן החרדל

    האם זה ישנה לטעם?

    1. היי עינת,
      תוספת החרדל והדבש/מייפל היא שעושה את התיבול קצת יותר מיוחד. כמובן שאפשר להכין גם בלי.

  9. יצא טעים! צבעוני שמעתי בהצעת אחת המגיבות והוספתי אגוזים חמוציות ובצל סגול. יצא אליפות. תודה לאפרת ולמגיבים

  10. מעוניין לעשות עדשים שחורות בלבד.האם ניתן לטגן בצל לפני שמוסיפים את העדשים? אלו תבלינים להוסיף לסיר בעת הבישול?

    1. אפשר לטגן בצל (אפילו מומלץ אם מוותרים על הבטטה). במקום הרוטב אפשר לתבל במלח לפי הטעם, מעט פלפל שחור, כחצי כפית כמון. מומלץ להוסיף גם שן שום כתושה או קצוצה.

  11. שלום אפרת, אני רוצה להכין את הסלט לכמות גדולה של אנשים (כ30 איש, כחלק מבופה), אז חשבתי להוסיף גם קינואה שתיתן עוד נפח. מתאים לדעתך?
    ותודה על האתר הנהדר, אני משתמשת בו כל הזמן!

  12. האם הסלט צריך להיות בקערור לפני ההגשה?
    ומתי לשים את הרוטב- לפני ההגשה? או לערבב ולהשאיר כמה שעות בחוץ/במקרר?

    1. היי דנה,
      מומלץ להגיש את הסלט כשהוא בטמפ' החדר.
      את הרוטב אפשר לשים כמה שעות לפני ההגשה ולשמור בחוץ. אם מכינים יום לפני – לשמור במקרר.

  13. אם אני רוצה להכין מנה רק לבנאדם אחד, תוכלי לומר לי מהן הכמויות? תודה רבה על מתכונים מעולים =)

    1. היי דיקלה,
      יש להכין מחצית כמויות:
      רבע כוס עדשים שחורות
      1 בטטה
      כף עלי פטרוזיליה קצוצים
      כפית עלי כוסברה קצוצים
      רוטב לסלט: כף וחצי שמן זית, כף וחצי מיץ לימון טרי, חצי שן שום קטנה כתושה, כפית גדושה דבש/מייפל, רבע כפית חרדל דיז'ון, מעט מלח.

    2. תודה רבה לך על המענה הזריז. ועוד שאלה.. יש משהו אחר שיכול להחליף חרדל? אני פחות מתחברת לטעם שלו. תודה ושבוע טוב

    3. האמת שהטעם ה"חרדלי" בקושי מורגש אבל זה נותן טעם מיוחד בשילוב יתר החומרים.
      אם את ממש ממש לא אוהבת אז פשוט תוותרי על החרדל.

    1. בגדול אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהעדשים הכתומות מתפרקות בבישול ואינן נשארות שלמות כך שמבחינת מראה זה עלול להראות כמו עיסה.

    1. היי אדוה,
      אם אין לך בכלל חרדל (רגיל או דיז'ון) פשוט תכיני בלי.

  14. הכנתי שבת שעברה. יצא טעים, מדהים ובריא!
    האחיינות שלא נוגעות בבטטה טרפו את זה
    לא היה לי דיז'ון שמתי חרדל רגיל+ מעט טריאקי
    הולכת להכין עכשיו גם לשבת הקרובה

  15. הכנתי את הסלט המושלם הזה והוא קטף ים מחמאות. הוספתי לו גם עלי רוקט, בצל סגול ואגוזי מלך קלויים במחבט. בתיבול הכנתי מעט טחינה עם סילאן לימון ושמן זית וזה שידרג מאד.
    המתכונים כאן מושלמים ותודה

    1. היי רחל,
      צריך להוסיף מים באופן שיכסו את העדשים בכ-3 ס"מ. לאחר שהעדשים מתרככים, מסננים אותם מעודפי המים.

  16. היי,
    אני רוצה להכין מספר סלטים לחג מהאתר שלך, רציתי לשאול האם במתכון הספציפי הזה (ובכל המתכונים באתר בכלל) צריך להשתמש בכפיות מדידה ובכוסות מדידה?
    משמע, כוס = 240 מ"ל?
    האם עדיף לשקול את העדשים?

    אני מודה לך!

    1. היי גלית,
      בכל המתכונים באתר אני משתמשת בכוס זכוכית סטנדרטית עם ידית בנפח של 240 מ"ל (ראי תמונת הכוס) ועם כפות וכפיות רגילות של מטבח (ממתכת).
      אין צורך לשקול את העדשים כי זה לא חייב להיות מדויק.
      שנה טובה 🙂

    2. יצא נפלא.
      באחת הפעמים החלפתי עדשים שחורות בקינואה שחורה. יצא טעים,יפה ומלא תגובות חיוביות.

  17. היי,
    הסלט נראה טעים וקל להכנה (שזה חשוב!…). רציתי לשאול אם מתאים להוסיף בולגרית מגוררת לפני ההגשה (בהנחה שמגישים קר)?
    תודה 🙂

    1. היי מלי,
      אני חושבת שכדאי לבשל אותן קצת במים רותחים עד לריכוך.
      שבוע נפלא 🙂

    1. היי רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום בטטה.ואם אין בטטה אפשר להכין את הסלט רק מעדשים שחורות.
      אודה לך על התשובה

    1. היי מיקי,
      אפשר אם אוהבים אבל יש לקצוץ את הבצל דק ולטגן אותו כמה דקות לפני שמוסיפים את קוביות הבטטה.

  18. אני לא אוהבת לכתוב תגובות, אבל הכנתי כמה פעמים ויצא פשוט להיט אפילו שכל פעם שינית קצת את המינונים ואת המצרכים. פשוט נהדר!

    1. היי רעות,
      לדעתי עדיף לאפות את קוביות הבטטה כי אז הן שומרות על צורתן.
      אפשר לאכול פושר או קר.
      יום נפלא 🙂

  19. שלום

    האם ניתן להחליף את העדשים השחורות בעדשים כתומות או ירוקות? אם כן, האם יש שינוי מבחינת אופן הבישול שלהן?

    1. היי איילת,
      עדשים ירוקות יותר מתאימות מאחר ועדשים כתומות מתפרקות בבישול.
      יש לבשלן באותו אופן עד שהן מתרככות, רק יכול להיות שזמן הבישול יהיה ארוך יותר בכ-10 דקות.
      שבוע נפלא 🙂

  20. נשמע מעולה! רציתי רק לדעת אם אפשר להחליף את הדבש/מייפל בסילאן או שלא מומלץ, והאם אחרי שמבשלים את העדשים צריך לשטוף אותם בזמן הסינון? (אני פשוט חדשה לכל העניין של הבישול ואף פעם לא בישלתי עדשים לכן אשמח לדעת ואם תוכלי לתת לי טיפים שברורים מאליו לגבי בישול העדשים)
    תודה 🙂

    1. היי דפנה,
      אפשר להמיר את הדבש בסילאן.
      לגבי בישול העדשים- מניחים את העדשים בסיר, ממלאים במים (קחי בחשבון שהעדשים סופחים נוזלים לכן מומלץ שהמים יהיו בגובה של 4 ס"מ לפחות מגובה העדשים) ומביאים לרתיחה על אש גבוהה (כשהמים מבעבעים). לאחר שהמים רתחו מנמיכים לאש בינונית ומבשלים במשך כ25 דקות עד שהעדשים נעשים רכים (מומלץ לטעום). מסננים את העדשים מהמים. אין צורך לשטוף אותם.
      בהצלחה 😉

  21. אחד הסלטים הטעימים שהכנתי. חוסל כולו!!!
    מתכון מעולה והרוטב פצצה!!! תודה רבה לך על כל המתכונים שאת מעלה.
    כל פעם שאני מחפשת מתכון אני נכנסת קודם כל לאתר שלך.

  22. ערב טוב
    אני סוכרתית ואסור לי מייפל ודבש אפשר להוריד ועדיין יצא טעים או להוסיף סוכר לוז?
    תודה

    1. היי חני,
      ממליצה לך לטעום ואם את חושבת שצריך להמתיק תוסיפי קצת סוכר לוז.

  23. שאלה.
    האם להשתמש בחרדל דיז'ון עם גרגרים או בלי גרגרים?
    מה טעים יותר?
    מה נראה יפה יותר?
    תודה

    1. היי אורה,
      ניתן למצוא בסופר בתוך שקית ארוזה (אני יודעת שיש של "סוגת") ואפשר לקנות את זה במשקל בחנויות תבלינים וקטניות.

  24. היי אפרת 🙂
    חייב להגיד שמהרגע הראשון שנכנסתי לאתר כבר הרגשתי את האנרגיה המעולה בפנים ואת התשוקה לעשות אוכל טעים, בריא וזריז, בכלום זמן.
    כיף גדול שאת מעבירה ממך הלאה בצורה כזו 🙂
    הסלט יצא מעולה, כרגיל, כמו כמה מתכונים שכבר ניסיתי וכל אחד מהם יצא מצוין.
    את אלופה, תמשיכי ככה!
    אחלה שבוע, עוז 🙂

  25. היי
    אני רוצה להכין את הסלט הזה לישיבת צוות בעבודה, יש כעשרה אנשים. בכמה היית ממליצה להכפיל כמויות? תודה (:!!!

    1. היי דנה,
      אם חוץ מהסלט הזה יש כיבוד נוסף, אני ממליצה להכפיל ב-3.
      אם זה רק הסלט הזה- להכפיל ב-4.
      בכל אופן, אם את מכינה כמות גדולה אני ממליצה על האופציה של אפית הבטטות בתנור כך הן שומרות על צורתן (לפעמים כשמבשלים כמות גדולה של קוביות בטטה במחבת, הן עולות אחת על השניה והופכות לעיסה).
      בהצלחה ויום נפלא 🙂

    1. היי מיטל,
      במקום כוסברה אפשר לשים כף עירית או בצק ירוק קצוצים. אם אין לך, שימי עוד כף עלי פטרוזיליה.
      אפשר לוותר על החרדל.
      יום נעים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר