מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

טחינה

טחינהFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים
Review of: טחינה

Rating:
5
On אפריל 29, 2014
Last modified:מרץ 5, 2017

Summary:

מתכון לטחינה ביתית מעולה ב-5 דקות הכנה.

טחינה

מצרכים:

1 כוס טחינה גולמית

2 שיני שום כתושות

3/4 כוס מים קרים

1/2 לימון בינוני סחוט

1/2 כפית מלח

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (אפשר לוותר)

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים בקערה. שומרים במקרר.

*ניתן להסמיך את הטחינה באמצעות הוספת מעט טחינה או לדלל באמצעות הוספת מעט מים.

טחינה מתכון, טחינה ביתית, איך מכינים טחינה

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

63 תגובות

הוסף תגובה
  1. טיפ נוסף (עניין של טעם) אני קוצץ גס כמויות שוות אבל לא גדולות של פטרוזיליה, כוסברה, ונענע ומוסיף לערובת. אני משאיר את התערובת במקרר לשעה בערך. מכין סלט עגבניות עם בצל שום ושמן זית, עשבי תיבול ותבלינים וקדימה מכבי יפו.

  2. שלום לך אפרת. כמי שמכין טחינה כבר שנים רבות יש לי כמה עצות למתחילים. ראשית במיכל הפלסטיק המקובל מצטברים שאריות של טחינה גולמית מוצקה והמאבק להוציא גם אותם קשה וארוך. המלצתי להכניס למיכל חלק מהמים שאנחנו אמורים להוסיף לטחינה הגולמית לסגור היטב ולנער כמו קוקטייל. לתת לזה לנוח מעט ואז להוסיף ולנער ואז כמעט כל הטחינה תתמוסס במים ונוסיף הכל לתערובת. ולמה רק חלק מהמים כי בהחלט יכול להיות שלא הכל התמוסס ואז נחזור על התהליך שנית. אני אישית מוסיף לתערובת קצת פלפל שחור טחון להוסיף קצת חיים לטעם. אמי עליה השלום הייתה אומרת לערבב באותו כיוון. יש ממש בזה? ומי שרוצה להכין ממתק משמין במיוחד יערבב טחינה גולמית עם דבש בכמויות שוות ויקבל חלבה נהדרת וימרח על פרוסה שנמרחה קודם בחמאה וזה פשוט ממכר. נהדר למי שרוצה להעלות במשקל ויש לא מעט כאלה.

  3. אחרי כמה שנים שסרבתי לחפש מתכון לטחינה כי האגו שלי אמר לי שכל ישראלי יודע להכין טחינה, ניסיתי את המתכון שלך ויצא מעולה!
    תודה רבה על טחינה מדהימה

  4. מושלם .יצא מאוד טעים .תודה
    ושאלה כללית בבקשה – מה עושים עם השמן שיש על הטחינה שפותחים את המכסה?
    האם לערבב את הטחינה עם כץ עץ לפני שימוש ראשוני?תודה

  5. שמתי קצת יותר שום ובמקום פטרוזיליה כוסברה (ענין של טעם) יצא טעם גן עדן. כל הכבוד. אגב השתמשתי בטחינה הר ברכה

  6. היי אפרת!

    מאוהבת במתכונים שלך, כל פעם מפתיעה את בעלי עם משהו חדש 😊
    הכנתי עכשיו את הלחמג׳ון, חזור לעדכן איך יצא.. רוצה להכין את הטחינה ליד.
    את יודעת כמה זמן מחזיקה הטחינה במקרר?

    תודה מראש!

    1. היי דנה,
      הטחינה יכולה להחזיק 5-6 ימים במקרר.
      תהנו ובתאבון 🙂

    1. היי רויטל,
      אם הטחינה חמוצה מלימון תוסיפי עוד מים, טחינה ומלח כדי לאזן את הטעמים.

  7. בקופסא של אחינה גולמית יש יותר מהכמות פה.
    בפעם הראשונה שאני פותח את הקופסא הטחינה יוצאת מעולה.
    אך לאחר השימוש אני מכניס את הגולמית למקרר ובפעמים הבאו
    הטעם פוחת.
    האם לשמור בחוץ ולא במקרר?
    או צריך לערבב לפני שימוש נוסף?

    1. היי בינימין,
      יש לשמור את הטחינה במקרר לאחר הפתיחה אבל לפני שמשתמשים חשוב לערבב היטב אחרת הטעמים אינם מאוזנים.

  8. היי האם יודעים באתר להכין טחינה גולמית משומשום מלא, מעדיפה אני לטחון את השומשום בעצמי, בבקשה אם תוכלו לענות במהרה תודה מראש מזל

  9. ערב טוב אפרת.
    קודם-תודה על האתר המקסים. אין שבת שעוברת בלי מתכון שלך.
    אם אני עושה קופסא של טחינה ולא כוס זה אומר שזו כמות כפולה ? אריזה של 400 מ"ל.

    1. היי חני,
      400 מ"ל יוצא כמעט 2 כוסות טחינה לכן את יכולה להכפיל כמויות רק מים כדאי לשים בהדרגה ולפי המרקם הרצוי.
      שבת שלום 🙂

  10. היי אפרת,
    רוצה להכין את הטחינה הביתית ורציתי לישאול האם הטחינה נמכרת בקופסא מפלסטיק?
    איך היא נראת שאדע?
    תודה רבה.

    1. היי קרינה,
      הטחינה ארוזה בקופסת פלסטיק. תרשמי בגוגל "טחינה גולמית" ותסתכלי על התמונות.
      שימי לב שיש גם טחינה משומשום מלא שהיא יותר חזקה בטעם. בתור התחלה הייתי ממליצה לקנות טחינה רגילה (שלא רשום עליה משומשום מלא).
      יום מקסים 🙂

  11. היי אפרת, כרגיל כיף "לדפדף" באתר. ניתן להחליף את המים בסודה ויוצא אורירי יותר. וכמובן כדאי להשתמש בטחינה גולמית משומשום מלא. אני משתמשת באל ארז- יוצא מעולה.

  12. מתכון קל שיוצא מעולה!!!
    עשיתי מטחינה גולמית משומשום מלא שידוע בערכו התזונתי הגבוה
    ויצא מצוין! תודה רבה על המתכון ועל האתר המקסים שלך!!!

  13. היי קודם כל אני צריכה לציין שהאתר מדהים והמתכונים שלך מעולים! רציתי לדעת כמה זמן ניתן להשאיר את הטחונה במקרר בקופסא סגורה?

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר