מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אורז עם חומוס

אורז עם חומוסFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On אפריל 15, 2018
Last modified:אפריל 15, 2018

Summary:

אורז צהוב עם גרגירי חומוס ובצל בתיבול מזרחי עדין וטעים

אורז עם חומוס

מצרכים (4-5 מנות):

2 כוסות אורז לבן

1 בצל גדול חצוי וחתוך לחצאי עיגולים דקים

2 שיני שום קצוצות

2 כוסות גרגירי חומוס משקית קפואה או מקופסת שימורים

3+1/4 (שלוש ורבע) כוסות מים רותחים

תיבול: חצי כפית כורכום, כפית כמון, כפית מלאה מלח, רבע כפית שטוחה פלפל שחור

אופן הכנה:

*אם משתמשים בחומוס משימורים – יש לסנן את גרגירי החומוס מנוזלי השימורים. אם משתמשים בחומוס משקית קפואה- יש לשים את גרגירי החומוס בקערה ולהשרות במים רותחים במשך כ-10 דקות.

-מחממים סיר עם 2-3 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום ומטגנים כחצי דקה נוספת.

-מוסיפים את האורז וגרגירי החומוס ומתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים במשך כדקה.

-מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך 22 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 10 דקות.

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

30 תגובות

הוסף תגובה
  1. הי אפרת
    זאת אני עם לשטוף את האורז
    יש ענין לסנן את האורז אחר הבישול כדי להוציא נמנו את כל מה שלא בריא(כמו בשר)
    אז מסננים אותו כשהוא מסיים להתבשל ואז רק על אדים..כמו אורז פרסי
    עכשיו שהוא עם חומוס איך אני עושה זאת?

    1. היי שרית,
      בדר"כ משרים את האורז לפני הבישול במים ומסננים וזה מספיק.
      אני מבינה שאת בעצם רוצה להכין אורז פרסי שהוא "חצי בישול" ואז להמשיך לבשל על אדים.
      את בעצם מרתיחה סיר עם מים, לאחר שהמים רתחו את מוסיפה את האורז ומבשלים על אש גבוהה במשך כ-5 דקות, עד שהאורז חצי מבושל (תטעמי אותו). לאחר מכן את מעבירה את האורז למסננת ושופכת את המים.
      יש להניח לאורז להתקרר קצת ואז להוסיף לו בצל מטוגן, שום, חומוס ותבלינים ולערבב היטב.
      אח"כ לחמם סיר מטפלון עם רבע-שליש כוס שמן, לשים פרוסות תפוחי אדמה בתחתית ומעל את האורז. להוסיף חצי כוס מים רותחים ולסגור את המכסה. לבשל על אש גבוהה כ-7 דקות ולאחר מכן להנמיך לאש בינונית-נמוכה ולהמשיך לבשל כ-20 דקות עד שהאורז מבושל לגמרי (יש לטעום אותו).

  2. הי אפרת , מאז שראיתי את המתכון ,אני לא מפסיקה להכין אותו. כל כך טעים. אפילו הילדים אוהבים (החומוס הוא לפי קריזות שלהם)
    והאתר שלך ממש מציל אותי
    תודה נעה

    1. היי שרית,
      את רוצה לסנן את האורז לאחר שטיפה? אם כן את יכולה לשים במסננת רגילה.

    1. כן. אפשר לשים כוס ושליש אורז מלא. יתר הכמויות אינן משתנות למעט כמות המים שיש לשים 3 כוסות.
      שבת שלום 🙂

      1. תודה על התשובה המהירה. מה לגבי זמן בישול?? אני יודעת שלאורז מלא לוקח יותר זמן..ושבת שלום

        1. נכון! שכחתי 🙂 זמן בישול מתארך ל-40 דקות + 10 דקות סיר מכוסה (אש כבויה).

  3. הייי
    רציתי לשאול..זה לא יותר מידי 22 דקות?
    בדכ זה כ-15 דקות וזה מוכן לא?
    ואפשר להוריד מכמות החומוס ? נגיד קופסת שימורים תספיק ?
    תודה לך..

    1. היי רחלי,
      בדר"כ אורז לבן צריך לפחות 20 דקות כדי לספוג את כל הנוזלים ולהתבשל כמו שצריך.
      אפשר לשים קופסת שימורים אחת.
      שבת שלום 🙂

    1. היי דני,
      אם הכוונה לחומוס יבש אז הוא לא יספיק להתבשל עם האורז (גם לא אחרי השרייה). יש לבשל אותו בנפרד במים רותחים עד לריכוך ורק אז להכין איתו את המתכון.

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר