מתכונים ב10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אבקת מרק ביתית

אבקת מרק ביתיתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 8, 2017
Last modified:נובמבר 8, 2017

Summary:

ידוע שאבקות המרק התעשייתיות מכילות מונוסודיום גלוטמט שהינו חומר שמשפר את הטעם בצורה משמעותית אך לצד זה גם אינו בריא במיוחד. מסיבה זו מומלץ להשתמש באבקת מרק מחומרים טבעיים (ללא מונוסודיום גלוטמט) או להכין אותה בעצמכם.

ההכנה דורשת קניה של תבלינים שלא בטוח שיש לכם בבית אך זה משתלם מאחר ואתם מכינים צנצנת שיכולה להחזיק עד חצי שנה אם שומרים אותה במקרר.

אבקת מרק ביתית

מצרכים (כמות: 2 כוסות אבקת מרק):

4 כפות קמח תפו"א (40 גרם)

4 כפות כורכום (35 גרם)

4 כפות חוואיג' למרק (35 גרם)

2 כפות פטרוזיליה יבשה (5 גרם)

4 כפות שמיר מיובש (10 גרם)

2 כפות שטוחות תבלין סלרי (לא חובה)

2 כפות מלאות אבקת שום (20 גרם)

4 כפות גדושות בצל מיובש טחון (=12 כפות בצל מיובש לפני טחינה, סה"כ 40 גרם)

4 כפות מלח (60 גרם)

2 כפות שטוחות סוכר לבן (20 גרם)

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים ושמים בתוך צנצנת סגורה. את הצנצנת מומלץ לשמור במקרר.

הערות:

*לשדרוג הטעם של אבקת המרק מומלץ להוסיף 3-4 כפות ירקות מיובשים טחונים או תערובת ירקות טחונה למרק. קצת יותר קשה להשיג את זה מאחר ולא מוכרים את זה בכל חנות תבלינים אבל אם תמצאו הרווחתם.

*כדי לשמור כמה שיותר על טריות אבקת המרק אני ממליצה לחלק את התערובת ל-2 צנצנות. אחת לשמור במקרר לשימוש יומיומי והשניה להקפיא.

*כשאתם מתבלים קחו בחשבון שכל כף אבקת מרק מכילה כחצי כפית שטוחה מלח.

אבקת מרק ביתית

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו


46 תגובות

הוסף תגובה
  1. היי

    כמו המתכון של מרק עוף ביתי להכנה עצמאית
    כך אני רוצה להכין בבית מרק תירס כמו בשקיות
    אני קונה בשקיות של אסם אבקה מרק תירס אך אין להשיג יותר בסופרמרקט

    1. הבנתי. את מתכוונת לאבקה מוכנה להכנת מרק.
      אין לי מתכון כזה אבל זה נשמע רעיון טוב, אולי אעלה מתכון בהמשך.

  2. שלום לך, המתכון נראה מעולה. אני באמת לא משתמשת באבקת מרק . וזה יכול להיות רעיון טוב.
    האם אפשר לשים פחות סוכר, או סוכר חום? או משהו אחר?
    תודה

  3. איזה תענוג היה לקבל את האימייל עם המתכון לאבקת מרק ביתית!
    כל כך הרבה זמן חיפשתי מתכון לאבקת מרק אבל שום דבר לא מצא חן בעיני עד שהגיע המתכון שלך !
    תודה ענקית אפרת היקרה על המתכון הנהדר 🙂

    1. היי צילה,
      בגדול אפשר אבל הבעיה היא שיכול להיות שיוצרו גושים כאשר תוסיפי את זה ישירות למרק או תבשיל חם לכן כדאי שתערבבי קודם את אבקת המרק עם מים קרים ורק אז תוסיפי לתבשיל/מרק.
      אם שמה שמה קורנפלור אני חושבת שכדאי לשים 3 כפות במקום 4 כפות קמח תפו"א.

    1. היי חיה,
      מומלץ להשתמש בעלים מיובשים כי עלים טריים יוסיפו לחות לתערובת ויפגעו בה.
      אין צורך לייבש בעצמך את העלים. קונים את זה בחנות תבלינים כבר מיובש (כמו שקונים אורגנו מיובש).

  4. תודה רבה על המתכון הקל לאבקת מרק טבעית ועל התשובות לתגובות. כעת נוכל לתבל מרקים בריאים ללא תוספים מזיקים, שיתאימו לכ"א מבני המשפחה לפי הדיאטה שלו.

  5. וואו!! איזה יופי! רק שלשום בזבזתי הרבה זמן בלחפש בגוגל מתכון לאבקת מרק, והרמתי ידיים! והנה, זה מופיע באתר הכי אהוב עלי!!! תודה רבה רבה! נשאר לי רק להשיג את כל המרכיבים 🙂 רציתי לשאול, אם אני רוצה שיהיה קצת טעם של עוף באבקה (בדומה לאבקת מרק פרווה בטעם עוף שקונים מהסופר), צריך להוסיף משהו? שוב תודה 🙂

    1. היי אודליה,
      שמחה שפרסמתי את המתכון בזמן 🙂
      לגבי טעם של עוף, אני לא יודעת איך הם עושים את זה בתור אבקה. אם אין בעיה שזה יהיה בשרי אז אפשר לקנות גרונות טריים ולהקפיא אותם וכל פעם להוסיף גרון למרק. זה נותן המון טעם. אם זה פרווה, אין לי רעיון אבל אנסה לברר.

      1. היי אפרת, אז לא הצלחתי להשיג חלק גדול מהמרכיבים (הפסקתי לקנות תבלינים מהסופר/תעשייה, רק ממקום "ביתי" יותר שאני סומכת עליו). אז יש לי חוואיג', כורכום, קמח תפו"א, מלח וסוכר. האם אפשר איכשהו להסתדר עם זה עם אדאג כל פעם להוסיף בצל/שום/עלים טריים למרק? אם כן, באיזה יחס? כמו שכתוב במתכון בכל זאת ופשוט להוריד את מה שחסר לי? רוצה להכין כמות ולשמור במקפיא! תודה רבה 🙂

        1. היי אודליה,
          מבחינת כמויות קצת קשה לי לחשב כמה כדאי לשים.
          אני חושבת שכדאי להשאיר את החוואיג', הכורכום וקמח תפו"א באותן כמויות. סוכר לשים רק חצי כף ומלח – כף וחצי.

  6. מומלץ מלח אשלגני…פחות נתרן…ולמה צריך סוכר….גם עמילן תפוחי אדמה הייתי מוותרת …כן זה עמילן שהופך לסוכר מהר בגוף….אני מוסיפה הרבה עלים ירוקים מכל הסוגים וזהו

    1. היי עינת,
      קמח תפו"א משמש בעיקר לצורך הסמכת התבשילים. את יכולה לוותר על קמח תפו"א ולהפחית מכמות המלח כף אחת (לא בטוחה לגבי קמח כוסמין).

  7. הי אפרת,
    כיף לקבל מתכונים כאלה על הבוקר:)
    אשמח לקבל גם מתכון נחמד לילדים שאפשר להכין עם דוחן.

    תודה

  8. שלום אפרת ותודה על הרעיון המקסים!
    אני מנסה כבר הרבה זמן לותר על האבת מרק,
    שאלה- האם תבלין שום גבישי זה בסדר?
    (אין לי אבקת שום)

  9. הי אפרת . איפה בעל זאצ אפשר להשיג תערובת של ירקות מיובשים טחונים והשאלה אם התבלין חף מתוספות לא רצויות. יש לך המלצה??
    לגבי המלח. האם אפשר לוותר או להפחית ופשוט להוסיך מלח לפי הטעם???

    1. היי שרונה,
      אפשר להשיג בחנויות תבלינים מסוימות, בעיקר אלה של אוכל אורגני.
      לגבי איכות התבלין, כדאי לשאול בחנות ולוודא שהתבלין מורכב מירקות שיובשו בלבד, ללא תוספות של חומרים אחרים.
      אפשר להפחית בכמות המלח.

  10. מזל טוב אפרת!

    אני כל כך שמחה שהצלחת להגיע להרכב מוצלח!

    מאז שראיתי שכתבת למישהי בתגובה, שאת מתכננת להעלות מתכון כזה, חיכיתי וחיכיתי… והיום ב"ה זה סוף סוף הגיע.

    תודה רבה
    הצליחי הלאה

    1. היי ארלט,
      אבקת מרק אמורה להיות מלוחה מספיק. יחסית לכמות זה לא הרבה. כל כף אבקת מרק מכילה כחצי כפית שטוחה מלח.
      בכל מקרה, אפשר להפחית את הכמות לפי הטעם.

  11. אפרת את פשוט מפתיעה כל פעם מחדש
    רעיון נפלא!
    כמה שאלות:
    האם את הבצל אפשר לגרד?
    אפשר לוותר על הסוכר או להחליף?
    תבלין סלרי – יש כזה דבר?!
    באבקת שום – התכוונת ל-2 כפות מלאות?
    תודה רבה
    ויום מבורך

    1. היי ענת,
      לא מדובר בבצל יבש רגיל לכן פחות מתאים לגרד אותו. הכוונה לבצל מיובש שמגיע בתור תבלין. מצורפת תמונה.
      אפשר לטחון אותו בבית אם יש לך מטחנת קפה או תבלינים או שאפשר לבקש שיטחנו לך אותו במקום.
      תבלין סלרי- הכוונה לסלרי מיובש (כמו פטרוזיליה מיובשת). בכל מקרה זה לא חובה ואפשר לוותר על זה.
      אבקת שום- הכוונה ל2 כפות מלאות.
      סוכר- מוסיף טעם ומאזן טעמים. אם זה מטעמי בריאות אפשר לוותר.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme
Translate »