מתכונים ב-10 דקות

מתכונים קלים, מהירים וטעימים

אבקת מרק ביתית

אבקת מרק ביתיתFavoriteLoadingהוסף מתכון למחברת המתכונים

Rating:
5
On נובמבר 8, 2017
Last modified:נובמבר 8, 2017

Summary:

ידוע שאבקות המרק התעשייתיות מכילות מונוסודיום גלוטמט שהינו חומר שמשפר את הטעם בצורה משמעותית אך לצד זה גם אינו בריא במיוחד. מסיבה זו מומלץ להשתמש באבקת מרק מחומרים טבעיים (ללא מונוסודיום גלוטמט) או להכין אותה בעצמכם.

ההכנה דורשת קניה של תבלינים שלא בטוח שיש לכם בבית אך זה משתלם מאחר ואתם מכינים צנצנת שיכולה להחזיק עד חצי שנה אם שומרים אותה במקרר.

אבקת מרק ביתית

מצרכים (כמות: 2 כוסות אבקת מרק):

4 כפות קמח תפו"א (40 גרם)

4 כפות כורכום (35 גרם)

4 כפות חוואיג' למרק (35 גרם)

2 כפות פטרוזיליה יבשה (5 גרם)

4 כפות שמיר מיובש (10 גרם)

2 כפות שטוחות תבלין סלרי (לא חובה)

2 כפות מלאות אבקת שום (20 גרם)

4 כפות גדושות בצל מיובש טחון (=12 כפות בצל מיובש לפני טחינה, סה"כ 40 גרם)

4 כפות מלח (60 גרם)

2 כפות שטוחות סוכר לבן (20 גרם)

אופן הכנה:

מערבבים את כל החומרים ושמים בתוך צנצנת סגורה. את הצנצנת מומלץ לשמור במקרר.

הערות:

*לשדרוג הטעם של אבקת המרק מומלץ להוסיף 3-4 כפות ירקות מיובשים טחונים או תערובת ירקות טחונה למרק. קצת יותר קשה להשיג את זה מאחר ולא מוכרים את זה בכל חנות תבלינים אבל אם תמצאו הרווחתם.

*כדי לשמור כמה שיותר על טריות אבקת המרק אני ממליצה לחלק את התערובת ל-2 צנצנות. אחת לשמור במקרר לשימוש יומיומי והשניה להקפיא.

*כשאתם מתבלים קחו בחשבון שכל כף אבקת מרק מכילה כחצי כפית שטוחה מלח.

אבקת מרק ביתית

אשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות למטה 🙂

אהבתם? שתפו

אינסטגרם

****************************************

הודעה לגולשים:

יצאתי לחופשה ולכן לא אוכל להשיב על שאלות.  אחזור אחרי החג.

 

****************************************

112 תגובות

הוסף תגובה
  1. לדעתי אין לכנות מרשם זה אבקת מרק
    אני ארשום על צנצנת התבלין
    תבלין לתבשילים ((בעיקר לבשר ועוף))
    על פי אפרת..באינטרנט מרשמים ב10 דקות
    ולמה כל ההקדמה הזו מפני שתבשילים סמיכים
    בהוספת נוזל הופכים למרק
    אני עושה מרק עוף זך למשל כמקובל בחגים ובסופי שבוע על בסיס העוף עצמו והירקות סביבו
    נזהר נזהר במלח… שורש-סלרי,ועלים… שמיר פטרוזיליה לפעמים כוסברה גזר כמובן בצל שלם או חצוי לפעמים עלי דפנה שורש-פטרוזיליה
    הדבר החשוב ביותר!!!…שני דברים האחד לא להתקמצן בכמות העוף מול כמות המים
    שתיים עבורי להזהר בהוספת המלחבץ
    ביהדות ממליחים על-הכאפק אחרי השחיטה
    כפית דבש או סוכר חום רק,תעדן תטייב את טעמו של המרק
    תבלינים:–כמובן במידה….כורכום פלפל שחור
    מלח בדחילקום יש המוספים פלפל אנגלי אני לא
    תהליכי הבישול ריפוי לא הפעם . ביי

    1. בוקר טוב דבי,
      באבקות מרק קנויות שמים חומרי טעם וריח. אבקת המרק הזאת אין לה טעם של עוף. טעם של עוף אפשר לקבל ע"י בישול עוף במרק או הוספת ציר עוף שהוקפא.
      בגדול אפשר להעשיר טעם של מרק על ידי טיגון בצל והוספת שום ועלים טריים כמו סלרי, פטרוזיליה, כוסברה ושמיר. זה יוסיף טעם אבל לא של עוף.

    1. כל התבלינים הם בריאים.
      אבקת מרק שמכילה מונסודיום גלוטומט לא בריאה ורצוי להימנע ממנה. אפשר להשתמש באבקות מרק טבעיות או להכין לבד.

  2. אין עלייך בעולם אלופת הבישולים רציתי לשאול איזה תבלינים יכולים לתת טעם בריא מזין וטעים בלי כל האבקות למיניהם ובלי כל כך הרבה תבלינים ה3 הדומיננטיים שאותם כדאי להשים כמעט בכל המאכלים מה הן? דרך אגב שמעת על אבקת קארי ואגוז מוסקט האם זה טעים?ואיפה שמים אותם בד"כ.תודה רבה לך על הכל

    1. היי חנה,
      זה מאוד תלוי באיזה תבשיל מדובר. מלח הוא הבסיס. אפשר להוסיף כמון אם אוהבים ופפריקה מתוקה וכורכום (צריך לקחת בחשבון שפפריקה וכורכום צובעים את התבשיל).
      בתבשיל עצמו כדאי לטגן בצל לפני, זה מוסיף טעם. גם הוספה של שום כתוש ועשבי תיבול טריים מוסיפים הרבה טעם לתבשיל.
      באגוז מוסקט טחון אפשר להשתמש לתיבול רטבים, פסטות על בסיס שמנת, מרקים, פירה וירקות אפויים/מבושלים. אפשר להוסיף גם לעוגות כמו גזר, תפוחים, דלעת, בטטה ועוגיות תבלינים. בכל מקרה מומלץ להשתמש בכמות קטנה (בין קמצוץ לרבע כפית).
      אבקת קארי (צהובה) עשויה בדר"כ ממספר תבלינים מעורבבים יחד: עלי קארי, גרגירי כוסברה, פלפל לבן, כורכום, כמון, חילבה, מעט שום, הל, אגוז מוסקט, פלפל אנגלי. אם את לא מכירה את הטעם אני ממליצה לנסות אותה במתכון הזה – אורז בסגנון הודי.
      יום מקסים 🙂

  3. ערב טוב לך!

    אני גאה לספר ששוב הכנתי אבקת מרק ביתית!

    אגב, לשאלת אחת הגולשות, אני שמה אותה תמיד בפריזר והיא מוכנה לשימוש מידית.

    תודות!

  4. היי אפרת,
    לידיעתך ולפי המפורסם באינטרנט בכמה אתרים, המונוסודיום גלוטמט אינו דבר לא בריא בפני עצמו. הוא גורם לחיזוק הטעם ורצון להמשיך לאכול את מה שהוא מטובל איתו, ולכן משתמשים בו בתעשיית המזון המהיר כדי לגרום לנו לאכול דברים שהם זבל ובכמות גדולה. לדעתי השימוש בו, בכמות הגיונית וקטנה, יכול לשמש כתבלין בדברים בריאים אך שאינם כה מלבבים (כמו ירקות עבור ילדים) וככה לגרום לאנשים לאכול בתאבון דברים שהם היו עלולים לדחות.
    נקודה למחשבה.

  5. הי אפרת, מאוד שמחתי למצוא את המתכון שלך!
    שאלה לגבי התבלין סלרי – האם הכוונה לשורש סלרי מיובש או לעלים מיובשים?
    תודה 🙂

    1. הכוונה לעלי סלרי מיובשים (זה דומה לפטרוזיליה או כוסברה מיובשת).
      שבוע נפלא 🙂

  6. היי אפרת אני משתמשת במתכונים שלך והם מדהימים תודה רבה לך!!הכנתי עכשיו אבקת מרק ביתית ניראה תודה איזה יקרה יבורכו ידיך!!

    1. אפשר לוותר על הסוכר.
      קמח תפו"א משמש בעיקר לצורך הסמכת התבשילים. אפשר לשים במקום 3 כפות קורנפלור או לוותר על קמח תפו"א ולהפחית מכמות המלח כף אחת.

  7. כשאני מוסיפה את האבקת מרק הביתית לתבשיל .אני צריכה לחשבן בשאר התיבלון את הכמון כרכום וכו …כלומר להפחית משאר התבלינים במתכון ? בגלל שיש אותם כבר באבקה …

  8. מודה הייתי סקפטית אבל זה יצא מדהים. אומנם הורדתי בכמות הכרכום אבל הטעם עדין טוב יותר מהאבקה הקנויה.

    1. המינונים הם יחסית נמוכים ולכן כדאי להוסיף את התבלינים האלה גם בנפרד.

  9. הכנתי היום את המתכון ששמת לקציצות אורז ובקר עם האבקת מרק הזו כמו שרשמת, יצא מאוד טעים כמו כל מתכון אחר שהכנתי מהאתר הזה!
    רציתי לשאול איזה עוד מתכונים אפשר להכין עם האבקה הזו?

    1. היי ליסה,
      קודם כל אני שמחה שיצא טעים 🙂
      את יכולה להשתמש באבקת המרק בכל מתכון שיש בו אבקת מרק (עוף, בשר, מרקים, תבשילים ועוד). רק צריך לקחת בחשבון שהאבקה לפעמים צובעת את התבשיל בצהוב אז אם יש מאכלים מסוימים שתרצי להמנע מהצבע הצהבהב אז זה פחות מתאים.

  10. היי אפרת, נשמע מתכון מעולה!
    אני מכינה בד"כ מרק ירקות רק עם ירקות ואבקת מרק, האם האבקה הזו תוכל להחליף אבקת מרק קנוייה? מבחינת טעם.

    תודה. (מתה על האתר שלך :))

    1. היי גלי,
      באבקת מרק רגילה הטעם יותר חזק כי זה תעשייתי ומכיל חומרים נוספים (פחות בריאים).
      בכל מקרה מבחינת טעם, אבקת המרק הזו הכי קרובה לטעם של אבקת מרק רגילה שהצלחתי להכין. צריך רק לקחת בחשבון שהיא צובעת את האוכל קצת בצהוב.

    1. היי יעל,
      כמות המלח מתאזנת יחסית לשאר החומרים. בסופו של דבר יוצא שבכל כף אבקת מרק יש חצי כפית שטוחה מלח.

    1. היי,
      לגבי סוכר אפשר לוותר.
      קמח תפו"א משמש בעיקר לצורך הסמכת התבשילים. אפשר לשים במקום 3 כפות קורנפלור או לוותר על קמח תפו"א ולהפחית מכמות המלח כף אחת.
      יום מקסים 🙂

  11. היי אפרת,
    רציתי להגיד לגבי אבקת המרק שהיא ממש מעולה. כבר פעם שנייה שאני מכינה אותה. אני שנים לא השתמשתי באבקת מרק ועכשיו אני יכולה סוף סוף לחזור להשתמש בזה.

  12. ואו, איזה אתר מקסים. הכנתי את האבקת מרק בדיוק כמו שכתוב והיא טעימה מאד אבל…. הכל נצבע בצהוב: אורז , לביבות. מכיוון שהכל התחסל למרות שהכנתי כמות כפולה קניתי היום שוב את כל התבלינים אבל אשים מחצית מכמות הכורכום ואוסיף כוסברה במקום. מעניין מה ייצא. תודה רבה על האתר.

    1. היי אפיק,
      אין באבקת המרק כמון או תבלין חריף כלשהו. התבלין היחיד שנחשב מזרחי וגם לא לגמרי הוא החוואיג' למרק ואני לא ממליצה לוותר עליו כי יש לו חשיבות בטעם.

  13. היי
    ראיתי שענית שאפשר לשים סוכר חום במקום לבן ולהפחית את הכמות.
    השאלה, אם אפשר לוותר לגמרי על הסוכר?

    תודה

  14. ערב טוב אפרת,

    אני כל כך מתרגשת! הרגע סיימתי להכין אבקת מרק ביתית!

    לכמה זמן אפשר לשמור במקרר?

    (הכנתי חצי כמות).

    תודה לך!

    1. התבלין היחיד שהוא נחשב מזרחי (וגם לא לגמרי) זה החוואיג' למרק וגם אבקת מרק רגילה לרוב מכילה חוואיג'. זה מרכיב חשוב שאני לא ממליצה לוותר עליו. אין כאן כמון או תבלין חריף שיכולים להשפיע על הטעם.
      לדעתי ביחס לכל החומרים הטעם הוא מאוד מעודן, לא חושבת שיש לך מה לחשוש.

    1. איזה מוזר 😐 אני זוכרת בוודאות שעניתי.
      בכל מקרה אענה שוב.
      את יכולה לשים את התבלינים ישירות במרק עם קמח תפו"א אבל אז מבחינת מינונים זה לא יהיה מדויק.
      לא חייבים את כל התבלינים אבל השילוב של כולם הוא הכי טוב וקרוב שמצאתי לאבקת מרק רגילה.
      טעם מזרחי לייט.
      אבקת בצל שמוכרים בחנות תבלינים ולמעשה את כל התבלינים למתכון אני ממליצה לקנות מחנות תבלינים, בעיקר עשבי התיבול המיובשים.

  15. ערב טוב,

    ואם אשים תבלינים כאלו ישר במרק עם טיפת קמח תפו"א, גם ייתן אותו אפקט?

    חייבים לאבקת מרק זו את כל התבלינים?

    זה נותן טעם מזרחי?

    אבקת בצל רגילה שמוכרים בחנות תבלינים?

    תודה לך!

    1. היי הנסי,
      הירקות צריכים להיות מיובשים. ירקות כמו גזר, סלרי, פטריות וכו'.
      כל סוג של ירק מיובש שתמצאי יכול להיות מתאים. כמובן שככל שיהיו יותר סוגים כך הטעם יהיה משובח יותר.

  16. היי

    כמו המתכון של מרק עוף ביתי להכנה עצמאית
    כך אני רוצה להכין בבית מרק תירס כמו בשקיות
    אני קונה בשקיות של אסם אבקה מרק תירס אך אין להשיג יותר בסופרמרקט

    1. הבנתי. את מתכוונת לאבקה מוכנה להכנת מרק.
      אין לי מתכון כזה אבל זה נשמע רעיון טוב, אולי אעלה מתכון בהמשך.

    1. היי לאה,
      מה הכוונה לאבקת מרק תירס? הכוונה לאבקת תירס כמו תירס טחון?

  17. שלום לך, המתכון נראה מעולה. אני באמת לא משתמשת באבקת מרק . וזה יכול להיות רעיון טוב.
    האם אפשר לשים פחות סוכר, או סוכר חום? או משהו אחר?
    תודה

  18. איזה תענוג היה לקבל את האימייל עם המתכון לאבקת מרק ביתית!
    כל כך הרבה זמן חיפשתי מתכון לאבקת מרק אבל שום דבר לא מצא חן בעיני עד שהגיע המתכון שלך !
    תודה ענקית אפרת היקרה על המתכון הנהדר 🙂

    1. היי צילה,
      בגדול אפשר אבל הבעיה היא שיכול להיות שיוצרו גושים כאשר תוסיפי את זה ישירות למרק או תבשיל חם לכן כדאי שתערבבי קודם את אבקת המרק עם מים קרים ורק אז תוסיפי לתבשיל/מרק.
      אם שמה שמה קורנפלור אני חושבת שכדאי לשים 3 כפות במקום 4 כפות קמח תפו"א.

    1. היי חיה,
      מומלץ להשתמש בעלים מיובשים כי עלים טריים יוסיפו לחות לתערובת ויפגעו בה.
      אין צורך לייבש בעצמך את העלים. קונים את זה בחנות תבלינים כבר מיובש (כמו שקונים אורגנו מיובש).

  19. תודה רבה על המתכון הקל לאבקת מרק טבעית ועל התשובות לתגובות. כעת נוכל לתבל מרקים בריאים ללא תוספים מזיקים, שיתאימו לכ"א מבני המשפחה לפי הדיאטה שלו.

  20. וואו!! איזה יופי! רק שלשום בזבזתי הרבה זמן בלחפש בגוגל מתכון לאבקת מרק, והרמתי ידיים! והנה, זה מופיע באתר הכי אהוב עלי!!! תודה רבה רבה! נשאר לי רק להשיג את כל המרכיבים 🙂 רציתי לשאול, אם אני רוצה שיהיה קצת טעם של עוף באבקה (בדומה לאבקת מרק פרווה בטעם עוף שקונים מהסופר), צריך להוסיף משהו? שוב תודה 🙂

    1. היי אודליה,
      שמחה שפרסמתי את המתכון בזמן 🙂
      לגבי טעם של עוף, אני לא יודעת איך הם עושים את זה בתור אבקה. אם אין בעיה שזה יהיה בשרי אז אפשר לקנות גרונות טריים ולהקפיא אותם וכל פעם להוסיף גרון למרק. זה נותן המון טעם. אם זה פרווה, אין לי רעיון אבל אנסה לברר.

    2. תודה רבה אפרת! כן, התכוונתי רק לפרווה. מעניין איך הם עושים את זה … 🙂 שבת שלום!

    3. היי אפרת, אז לא הצלחתי להשיג חלק גדול מהמרכיבים (הפסקתי לקנות תבלינים מהסופר/תעשייה, רק ממקום "ביתי" יותר שאני סומכת עליו). אז יש לי חוואיג', כורכום, קמח תפו"א, מלח וסוכר. האם אפשר איכשהו להסתדר עם זה עם אדאג כל פעם להוסיף בצל/שום/עלים טריים למרק? אם כן, באיזה יחס? כמו שכתוב במתכון בכל זאת ופשוט להוריד את מה שחסר לי? רוצה להכין כמות ולשמור במקפיא! תודה רבה 🙂

    4. היי אודליה,
      מבחינת כמויות קצת קשה לי לחשב כמה כדאי לשים.
      אני חושבת שכדאי להשאיר את החוואיג', הכורכום וקמח תפו"א באותן כמויות. סוכר לשים רק חצי כף ומלח – כף וחצי.

  21. מומלץ מלח אשלגני…פחות נתרן…ולמה צריך סוכר….גם עמילן תפוחי אדמה הייתי מוותרת …כן זה עמילן שהופך לסוכר מהר בגוף….אני מוסיפה הרבה עלים ירוקים מכל הסוגים וזהו

    1. היי עינת,
      קמח תפו"א משמש בעיקר לצורך הסמכת התבשילים. את יכולה לוותר על קמח תפו"א ולהפחית מכמות המלח כף אחת (לא בטוחה לגבי קמח כוסמין).

  22. הי אפרת,
    כיף לקבל מתכונים כאלה על הבוקר:)
    אשמח לקבל גם מתכון נחמד לילדים שאפשר להכין עם דוחן.

    תודה

  23. שלום אפרת ותודה על הרעיון המקסים!
    אני מנסה כבר הרבה זמן לותר על האבת מרק,
    שאלה- האם תבלין שום גבישי זה בסדר?
    (אין לי אבקת שום)

  24. הי אפרת . איפה בעל זאצ אפשר להשיג תערובת של ירקות מיובשים טחונים והשאלה אם התבלין חף מתוספות לא רצויות. יש לך המלצה??
    לגבי המלח. האם אפשר לוותר או להפחית ופשוט להוסיך מלח לפי הטעם???

    1. היי שרונה,
      אפשר להשיג בחנויות תבלינים מסוימות, בעיקר אלה של אוכל אורגני.
      לגבי איכות התבלין, כדאי לשאול בחנות ולוודא שהתבלין מורכב מירקות שיובשו בלבד, ללא תוספות של חומרים אחרים.
      אפשר להפחית בכמות המלח.

  25. מזל טוב אפרת!

    אני כל כך שמחה שהצלחת להגיע להרכב מוצלח!

    מאז שראיתי שכתבת למישהי בתגובה, שאת מתכננת להעלות מתכון כזה, חיכיתי וחיכיתי… והיום ב"ה זה סוף סוף הגיע.

    תודה רבה
    הצליחי הלאה

    1. היי ארלט,
      אבקת מרק אמורה להיות מלוחה מספיק. יחסית לכמות זה לא הרבה. כל כף אבקת מרק מכילה כחצי כפית שטוחה מלח.
      בכל מקרה, אפשר להפחית את הכמות לפי הטעם.

  26. אפרת את פשוט מפתיעה כל פעם מחדש
    רעיון נפלא!
    כמה שאלות:
    האם את הבצל אפשר לגרד?
    אפשר לוותר על הסוכר או להחליף?
    תבלין סלרי – יש כזה דבר?!
    באבקת שום – התכוונת ל-2 כפות מלאות?
    תודה רבה
    ויום מבורך

    1. היי ענת,
      לא מדובר בבצל יבש רגיל לכן פחות מתאים לגרד אותו. הכוונה לבצל מיובש שמגיע בתור תבלין. מצורפת תמונה.
      אפשר לטחון אותו בבית אם יש לך מטחנת קפה או תבלינים או שאפשר לבקש שיטחנו לך אותו במקום.
      תבלין סלרי- הכוונה לסלרי מיובש (כמו פטרוזיליה מיובשת). בכל מקרה זה לא חובה ואפשר לוותר על זה.
      אבקת שום- הכוונה ל2 כפות מלאות.
      סוכר- מוסיף טעם ומאזן טעמים. אם זה מטעמי בריאות אפשר לוותר.
      יום מקסים 🙂

חזור למעלה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

כל הזכויות שמורות לאתר מתכונים ב10 דקות © 2013
אין להעתיק, לשכפל, להפיץ, למכור, לשווק מידע כלשהו מהאתר, לרבות תמונות וטקסטים, ללא קבלת אישור מראש ובכתב מהנהלת האתר
Frontier Theme | מפת אתר