שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

מס’ מנות: 7-8 לביבות

סוג: חלבי

מצרכים:

1 בצל בינוני קצוץ

200 גרם עלי תרד טריים

1 ביצה

2 כפות גדושות גבינה צהובה מגורדת

1 כף גדושה גבינה בולגרית/פרמזן/ גלעד מפוררת

2 כפות גדושות קמח מלא/ לבן/ פירורי לחם

1/3 כפית מלח, פלפל

אופן הכנה:

-מחממים מחבת רחבה עם כף שמן זית/קנולה  ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים את עלי התרד ומערבבים במשך 2-3 דקות עד שהעלים מצטמצמים (על אש בינונית). מעבירים לקערה ומצננים.

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים נייר אפיה.

-מוסיפים לקערה את כל החומרים ומערבבים. יוצרים קציצות בעזרת הידיים,סוחטים מעט את הנוזלים ומניחים על נייר אפיה משומן.

-מרססים מעל מעט שמן ואופים במשך 20 דקות עד להזהבה.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-הופכים צד ומשאירים 10 דקות נוספות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

לביבות תרד אפויות, קציצות תרד אפויות,  לביבות תרד וגבינה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פיצה ללא שמריםפיצה ללא שמרים
שוקו פאי שוקו פאי

תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יעל (11:32 14.07.2021)

הי אפרת, בטעות שמתי את התרד בקערה וריככתי במים רותחים. לא יודעת מאיפה הבלבול. מה את מציעה לעשות כעת? לוותר על הבצל ולהמשיך עם המתכון כפי שהוא כך (כלומר להוסיף לקערה את יתר המרכיבים)? תודה

מתכונים ב-10 דקות (13:06 14.07.2021)

לא, תתחילי במתכון כרגיל בטיגון הבצל ותוסיפי את התרד לאחר מכן למרות שהוא היה במים🙂

מיכל (20:05 28.06.2021)

הי אפרת, מתכון מעולה. אני רוצה להכין שוב ואשמח לדעת- האם צריך להסיר את הגבעולים של התרד? ישלי תרד בייבי. פשוט זה לוקח הרבה זמן…תודה!

מתכונים ב-10 דקות (22:00 28.06.2021)

היי,
אם הם גדולים וארוכים- רצוי להסיר, אבל אם לא- זה בסדר גם כך.

מרי (11:58 11.02.2021)

היי,
האם משנה אם יש לי עלי תרד בייבי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:05 11.02.2021)

אין בעיה.

רונית איוניר (01:32 15.12.2020)

ניתן להשתמש בגבינת ריקוטה?

מתכונים ב-10 דקות (10:02 15.12.2020)

אפשר 🙂
שימי לב שהריקוטה היא חסרת טעם ככה שאולי כדאי שתתבלי קצת יותר

ורד (12:15 7.11.2020)

היי,
אפשר במקום בולגרית/פרמזן/ גלעד לשים צ׳דר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:01 7.11.2020)

אני חושבת שכן.

ירדנה (09:26 4.08.2020)

האם אפשר שיבולת שועל במקום קמח.עבה או דקה.?תודה ויום נעים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:18 5.08.2020)

אני חושבת שאפשר לשים כרבע כוס שיבולת שועל דקה.

מזלי (23:49 10.05.2020)

אף פעם לא מתאכזבת
הילדים שלי ככ אוהבים את הלביבות 🙂

אנסה מחר את ברוקולי אעדכן.
אלופה!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:51 11.05.2020)

שמחה שהם אהבו 🙂
תודה ויום נפלא 🌺

סו (21:03 17.03.2020)

השתמשתי בחוביזה במקום בתרד. יצא פיגוז! תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:11 17.03.2020)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לשתף

ירדנה (09:35 19.02.2020)

תודה רבה.מתכונים מעולים

ירדנה (09:27 17.02.2020)

האם במקום הגבינות המולוחות והצהובה אפשר גבינות כמו שמנת קוטג או יוגורט.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:46 17.02.2020)

כן אפשר, באותה כמות.

שמרית (11:39 18.12.2019)

בס”ד

היי אפרת בוקר אור,

אם אני מוסיפה גם קישוא מגורד אחד, האם צריך לשנות משהו בכמויות של שאר המצרכים?

תבורכי ותודה רבה,

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:59 18.12.2019)

כדאי לשים ביצה נוספת, כף נוספת של פירורי לחם/קמח וחצי כפית מלח (במקום שליש).

ישראלה ליברוס (08:28 21.10.2019)

תודה על המתכון המצויין. אני הוספתי קישוא מגורד וסחוט וכן 2 כפות קמח כוסמת ירוקה ( ללא גלוטן). יצא טעים מאד.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 21.10.2019)

מעולה 🙂
תודה ישראלה

מיכל (16:04 1.06.2019)

הי, תודה על אתר נפלא.
מתי סוחטים ומוציאים נוזלים? אחרי שמערבבים את כל החומרים או אחרי טיגון הבצל והתרד? תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:09 1.06.2019)

עדיף לסחוט כבר לאחר הטיגון.

מיכל (20:33 13.06.2019)

תודה, יצא מצוין. האם אפשר להקפיא את הקציצות? (הכנתי בלי בצל).

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:49 14.06.2019)

כן אפשר.

מיכל (10:37 24.05.2019)

הי אפרת, האם מתאים להוסיף ירק כלשהו, כגון בטטה, גזר או סלק? תודה, מיכל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:41 24.05.2019)

בטטה או גזר יכולים להתאים. יכול להיות שתצטרכי להשתמש ב-2 ביצים אם את מוסיפה ירק נוסף.

נורית (19:40 2.03.2019)

תודה רבה. יצא נפלא! (ותודה על מתכונים רבים נוספים שלך!)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:40 2.03.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן.

תמר הירדני (22:03 12.02.2019)

יצא נפלא!
גיוונתי עם התיבול והוספתי אבקת שום ופלפל. כמו”כ המרתי את הקמח בקמח מצה.
תודה! 🙂
כדאי לקחת בחשבון שצריך ה מ ו ן עלי תרד, כי הם מתכווצים מאד. הכמות הסופית היא בערך עשירית מנפח העלים המקורי.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:28 13.02.2019)

תודה תמר 🙂

טליה (09:31 17.05.2018)

הכנתי לבחבות ללא גלוטן עם קמח חומוס וקמח תירס יצא מעולה תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:40 17.05.2018)

מצוין 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

אור (13:25 22.11.2017)

היי, למישהו יש ניסיון עם הקפאת הלביבות ואכילה אחרי הפשרה. נשאר טעים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:44 22.11.2017)

היי אור,
לא אמורה להיות בעיה להקפיא.

אורה (23:09 26.08.2017)

יצא מעולה, במקום פירורי לחם הוספתי תפוח אדמה מבושל שנשאר מארוחת הצהריים, מעכתי והוספתי. לא לשכוח לסחוט טוב כי התרד והבצל מלאים בנוזלים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:51 26.08.2017)

רעיון מעולה, תודה אורה 🙂

אלה (22:30 23.07.2017)

אז ככה : טעיייים שחבלז !!!! אני מכינה כבר מספר מתכונים מהאתר המצוין שלך והכל יוצא ממש טעים!!! תודה תודה תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:06 24.07.2017)

תודה אלה, כיף לשמוע 🙂

רעות (21:05 11.07.2017)

היי,
יש לי מדליוני תרד של סנפרוסט, האם זה מתאים?
אם כן, מה הכמות שצריך?

מתכונים ב-10 דקות (21:33 11.07.2017)

כן, אפשר לשים אותה כמות (200 גרם).

שרית (02:27 28.04.2017)

להיט!!!

מתכונים ב-10 דקות (09:07 28.04.2017)

תודה שרית, שמחה שאהבת 🙂

הדר (12:05 24.03.2017)

במקום קמח רגיל השתמשתי בקמח קוקוס
יצא מעולה !

מתכונים ב-10 דקות (12:11 24.03.2017)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

רון (00:13 2.03.2017)

היי, במה יותר מומלץ להשתמש, קמח או פירורי לחם?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:07 2.03.2017)

אולי פירורי לחם אבל לא קריטי.

אפרת (21:29 24.01.2017)

שלום.הכנתי את הלביבות. יצא טעים מאוד. עם זאת,פחות נהנתי לאכול אותם משום שהעלים ארוכים ומפריעים קצת למרקם הלביבה. האם היה צורך לחתוך את התרד קודם? לטחון אותו? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (22:18 24.01.2017)

היי אפרת,
אפשר לקצוץ את העלים לפני הבישול. אני מניחה שזה ישפר את המרקם.

אפרת (12:24 2.02.2017)

תודה רבה! חזרתי להגיב אחרי זמן מה. איזה כייף שיש מענה. אוהבת מאוד את האתר שלך.

אור (19:44 9.10.2016)

טחנתי את הכל בבלנדר וטיגנטי. הבת שלי בת ה10 חודשים, טרפה את זה. תודה לך.

מתכונים ב-10 דקות (01:04 10.10.2016)

מעולה, שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן

נורית (18:46 20.07.2016)

יצא דלישססס. ממש אבל!!תודה

מתכונים ב-10 דקות (18:51 20.07.2016)

שמחה לשמוע נורית 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

ענת (23:26 9.05.2016)

יצא מעולה!!! תודה

מתכונים ב-10 דקות (23:32 9.05.2016)

תודה ענת, שמחה שאהבת 🙂

יהודית (14:05 2.04.2016)

שלום,
מאז שגיליתי את האתר, אני “חוגגת על המתכונים”. הם פשוט נהדרים.

מתכונים ב-10 דקות (16:36 2.04.2016)

תודה יהודית, שמחה לשמוע 🙂

קרן (05:38 24.02.2016)

מתכון מעולה. הלביבות יצאו מדהימות. ההכנה מאוד קלה.
תודה רבה!!!

מתכונים ב-10 דקות (08:43 24.02.2016)

תודה קרן, שמחה שאהבת 🙂

הילה (18:57 6.12.2015)

שלום, כיצד אםשר להכין את הלביבות שתהינה פרווה?

מתכונים ב-10 דקות (20:17 6.12.2015)

היי הילה,
הלביבות יותר טעימות עם הגבינות אבל אפשר לוותר עליהן אם רוצים פרווה.

הדס (01:11 2.11.2015)

האם ניתן לעשות בתבנית כמו פשטידה?

מתכונים ב-10 דקות (11:24 2.11.2015)

היי הדס,
יכול להיות שזה לא יהיה יציב מספיק בשביל פשטידה. לדעתי עדיף שתכיני את המתכון של פשטידת תרד.

אורית (17:04 18.02.2015)

תודה רבה. הכנתי.
הגדלתי כמויות. הזהבתי קלות את הבצל הקצוץ.
לחלק מהתערובת הוספתי מעט בשר טחון (יסלחו לי-או לא- שומרי הכשרות).
חלק אפיתי וחלק טיגנתי.
יצא נפלא.
הרבה תודה.

מתכונים ב-10 דקות (18:20 18.02.2015)

שמחה שאהבת! תודה שחזרת לעדכן 🙂

רוית (22:45 14.05.2015)

מה אפשר לשים במקום הקמח?

מתכונים ב-10 דקות (23:13 14.05.2015)

היי רוית,
את יכולה לשים פירורי לחם או קוואקר דק.

אורית (19:57 16.02.2015)

נקרא טעים מאוד.
האם אפשר להשתמש במדליוני תרד קפואים?

מתכונים ב-10 דקות (20:01 16.02.2015)

היי אורית,
כן אפשר.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.