קמח כוסמין
מאת:
מתכונים ב-10 דקות,
16 ינו 2018
הכוסמין הינו דגן שמקורו בדרום מזרח אירופה וניתן לרכושו בתצורה של גרגירים או כקמח.
ערכים תזונתיים ויתרונות: בכוסמין קשת רחבה של רכיבים תזונתיים חיוניים. הוא עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים התורמים לתחושת השובע ולעלייה מתונה של רמות הסוכר בדם, ויטמינים מקבוצת B המשתתפים במגוון תהליכים אנזימיתיים ומינרלים. בנוסף כוסמין מסייע בתהליך הירידה במשקל, מומלץ לסוכרתיים וקל מאוד לעיכול.
טיפים לעבודה עם קמח כוסמין: כאשר אופים עם קמח כוסמין חשוב לשים לב לכמות המים. ניתן להמיר כמעט כל מתכון עם קמח רגיל לקמח כוסמין רק שיש להפחית בכ- 20% את כמות המים. מומלץ שלא לערבב את הבצק יתר על המידה. במידה ואתם עובדים עם גרגירי כוסמין ומכינים ממנו מגוון של תבשילים, מומלץ להשרות את הגרגירים לפני השימוש.
–
9 מתכונים עם קמח כוסמין
–
דבר ראשון תודה זה מתכונים ממש טובים דבר שני זה עם אפשר להחליף את הקמחים בקמח כוסמין לבן ????
תודה השמח ליתשובה
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן.
תודה רבה.
ואחלה אתר יש בו הכל, ומסודר נפלא ונוח לשימוש.
שמחה שאתם נהנים מהאתר! תודה על הפרגון(:
המשפר אפיה בריא?
האם מבחינה בריאותית עדיף לא להוסיף אותו?
היי אלעד,
לא ידוע לי על חיסרון מבחינה בריאותית של משפר אפייה…
גם ב100% כוסמין מלא צריך להפחית את כמות המים?
כן, גם בקמח כוסמין מלא כמות המים עשויה להיות קטנה יותר ולכן יש להוסיף אותה בהדרגה ולפי הצורך(:
הי אפרת
רציתי לשאול אם יש לך מתכון ללחמניות עם קמח כוסמין?
שיהיו כמה שיותר דומות ללחמניות רגילות…
כי בעלי עושה לי המון בעיות…
תודה על הכול
את יכולה להכין את המתכון הזה- לחמניות מתוקות עם קמח כוסמין.
קחי בחשבון שבצק שעשוי מקמח כוסמין תופח פחות טוב לכן כדאי להוסיף לבצק משפר אפיה.
אני ממליצה להשתמש בקמח כוסמין לבן או לפחות לשלב כוסמין לבן בחצי מהכמות.
היי
אני משתמשת בקמח כוסמין 70%- האם גם לגביו צריך להפחית 20 אחוז מהמים? איך מתנהגים איתו?
ובנוסף- הכוונה רק למים ממש או לכל נוזל? אם אני עובדת עם מתכון לעוגה שאין בה מים, רק שמנת, האם גם אותה להפחית ב20 אחוז?
תודה רבה
היי נויה,
אם זה קמח כוסמין 70% מספיק להפחית 10% מכמות הנוזלים, גם אם מדובר בשמנת.
היי ערב טוב
הייתי רוצה לדעת על איזה מתכון את ממליצה ללחם מקמח כוסמין.
עשיתי השבוע מאחד המתכונים הרגילים וכנראה שמתי הרבה מים או הרבה שמן(עכשיו אני רק רואה שצריך להפחית במים) .
בכל אופן אני צריכה או לחם או פיתות . העיקר מקמח כוסמין .תודה רבה.
ואגב —– בזכותך נהייתי קונדטורית מס\’ 1!
הקרדיט אלייך!
היי רות 🙂
יש מתכון לפיתות שהרבה הכינו אותו עם קמח כוסמין ורשמו בתגובות שיצא מוצלח.
ונכון, קמח כוסמין מצריך קצת פחות מים לכן כדאי להוסיף את המים בהדרגה ולפי הצורך.