זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-17 דקות
מס’ מנות: 22 ביסקוויטים
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
כוס וחצי (210 ג’) קמח כוסמין מלא
1 כפית (5 ג’) אבקת אפיה
3 כפות (38 ג’) סוכר
רבע כוס (50 ג’) שמן קנולה
25 גרם חמאה מומסת / נטורינה / 3 כפות שמן קוקוס מומס
1 כפית (5 ג’) תמצית וניל
4-8 כפות מים (*לפי הצורך)
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום (מתחילים לערבב עם כף ולאחר מכן לשים עם הידיים). את המים מוסיפים בסוף ובהדרגה לפי הצורך, עד שהבצק הופך לאחיד ומעט דביק.
-מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה למלבן עד עובי של חצי ס”מ (פורשים נייר אפיה, מניחים עליו את הבצק ומעל פורשים נייר אפיה נוסף שעליו מרדדים בעזרת מערוך).
-בעזרת גלגלת חיתוך או סכין חותכים את הבצק למלבנים בגודל של כ 6X4 ס”מ. מניחים את נייר האפיה עם הבצק בתוך תבנית התנור ואופים במשך 15-17 דקות, עד שהביסקוויטים מזהיבים ומתקשים מעט. מוציאים מהתנור ומניחים לביסקוויטים להתקרר לגמרי (הם מתקשים לאחר צינון מוחלט).
הערות וחלופות:
*במקום תמצית וניל ניתן לשים כפית שטוחה אבקת קינמון.
*במקום סוכר אפשר לשים 3 כפות סירופ מייפל טבעי. אם משתמשים בסירופ מייפל – יהיה צורך בפחות מים.
*ניתן להשתמש בקמח לבן או בקמח מלא או קמח שיפון. אם אתם משתמשים בקמח מלא או שיפון יש להניח שתצטרכו להשתמש בכמות גדולה יותר של מים.
*החמאה/שמן קוקוס תורמים למרקם אבל אם אתם ממש לא רוצים להשתמש באחד מהם אז אפשר להכין עם שמן קנולה בלבד ולשים סה”כ שליש כוס.
- שייק טרופי |
- פיצה בנינג’ה טאבון |
- גלידת קינדר |
- חיתוכיות בייגלה |
- גלידה דלת קלוריות |
- קוקטייל נגרוני
יצא וואו שמתי 2 כפות מיפל ו1 כף דבש
קינמון ושמן זית
פשוט וואווו
שמחה שיצא טעים❤️
הי אפרת,
אני נהנית מאוד מהמתכונים שלך!
רציתי לשאול לגבי הביסקויטים זה מתאים לתינוק?
יש לך עוד מתכונים/רעיונות מה אפשר לתת לתינוקות?
היי רחל,
תינוק בן כמה?
7 חודשים
לא בטוחה שמתאים. אני חוששת שהביסקוויטים יהיו קצת קשים לתינוק בגיל כזה.
אוקי תודה רבה
הכפלתי כמיות והורדתי חמאה יצא בצק אלוף בלי המים מושלם לכדורי גבינה תודה רבה על כל המתכונים שלך שתמיד מצליחים שבת שלום!
איזה כיף שיצא מוצלח(:
תודה שחזרת לשתף❤
יצא מעולה רק להכפיל כמיות
שמחה מאד לשמוע!
היי, הכנתי פעמים ובפעמיים האלו העוגיות מתפוררות למרות שחיכיתי לצינון מלא, איפה הבעיה? לא ראיתי צורך להוסיף מים . תןדה😊
היי,
העוגיות אמורות לצאת יחסית פירוריות היות ואין ביצה במתכון.
אפשר לנסות להכין את העוגיות קצת יותר עבות ואפשר גם להוסיף ביצה ולוותר על המים.
בהצלחה!
הבן שלי אלרגי לביצים ככה ששמחתי שאין ביצה 🙂
הם יוצאות פירוריות ברמה שאי אפשר להרים מהמגש זה ישר מתפורר… אנסה אולי להכין יותר עבות, תודה רבה
מוזר שיצא עד כדי כך פירורי, השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות? אולי גם היה כדאי להוסיף טיפה יותר מים.
מה אפשר לשים במקום אפקת אפיה
אין תחליף מוצלח לאבקת אפייה, אם אין ברירה אפשר לשים רבע כפית אבקת סודה לשתייה.
תודה רבה, מתכון מעולה! האם מתאים להכנת אוזני המן?
היי,
הבצק פחות נוח וגם המרקם פחות מתאים לאוזני המן.
תודה רבה על המענה!
יש אפשרות להוסיף ממרח שקדים? אם כן במקום מה וכמה? תודה רבה שוב
היי פרח,
אני לא בטוחה כי לא ניסיתי בעצמי, אבל מניחה שאפשר להמיר את החמאה ב-25 גרם של חמאת שקדים.
אם אין לך בעיה להשתמש בחמאה לא הייתי מחליפה אותה, כי המרקם מושפע מכך(:
תודה רבה! אין כמוך
יצא מושלם. הבן שלי ממש אהב
אני רוצה בתור גיוון להוסיף ביצה/גבינה
יש לך מתכון דומה עם ביצה/גבינה? תודה 🙏🙏
היי פרח,
שמחה שאהבתם את המתכון(:
אין לי מתכון דומה עם ביצה או גבינה. יש באתר מתכונים עם הרכיבים הללו אך הם שונים מביסקוויטים במרקמם וטעמם, למשל חטיפי ריויון, מיני פנקייק מיוגורט או פנקייק אפוי.
תודה על כל המתכונים הטעימים והמוצלחים!!!
שאלה דיי דחופה:
אפשר להשתמש במתכון הזה (לרסק את הביסקוויטים שאכין מהמתכון הזה ) למתכון הקוקילדה שלך? העוגיות הללו מתפקדות כמו ביסקוויטים?
תודה!!!!
היי תמר,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להשתמש במתכון הזה לקוקילידה(:
יששש👍👍
ואו וואו וואו!!! איזה טעם נהדר!!
בעזרת השם עוד אכין הרבה את המתכון הזה.
תודה רבה אפרת עם המתכונים שלך החיים שלי הרבה יותר קלים😍❤
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף ושבת שלום🌺
האם אפשר להחליף את השמן קנולה בשמן קוקוס? (אני רוצה להכין מקמח כוסמין מלא, עם מייפל, ושמן קוקוס- זה אמור לצאת טוב?)
כן זה אמור לצאת מצויין😃
האם אפשר להחליף את השמן קנולה בבית ועדיין יצא טעים?
היי שירה את מתכוונת לשמן זית?
במידה וכן אפשרי להחליף אבל הייתי משתמשת בשמן זית בטעם מעודן כדי שהטעם לא יהיה חזק.
כמה זה יוצא יחסית לחבילה?
יצא מעולה תודה רבה!!
( השאלה היא כמה גרם זה יוצא יחסית לחבילה)
שמחה שיצא טעים 🙂
האמת שאני לא יודעת. פעם הבאה שאכין אשקול את הביסקוויטים.
אבל לצורך העניין כוס פירורים ביסקוויטים בפלסטיק חד פעמית לשתיה קרה אמורה להיות שווה ל 50 גרם.
תודה רבה!!!!!!!
יצא מעולה תודה רבה..האם ניתן להחליף מים במיץ תפוזים??
כן אפשר.
שלום, האם אפשר להכין את הביסקוויטים עם קמח טף/ קמח קינואה? תודה רבה
לא יודעת, לא ניסיתי.
יש תחליף לסוכר במתכון? רוצה משהו שיכול להתאים לפעוטות
אני חושבת שאפשר לשים מייפל טבעי במקום הסוכר ולהפחית מכמות המים.
היי.. כמה גרם בסקויטים יוצא?
20-24 יחידות.
היי האם אפשר להחליף את החמאה בחמאת בוטנים. אם כן מה הכמות?
לא בטוחה.
האם אפשר להחליך את השמן בחמאה? אם כן, כמה חמאה לשים? תודה רבה!
כן, אפשר לשים סה”כ 75 גרם חמאה (לכל המתכון).
כמה קלוריות לכל המתכון?
1500 קלוריות לכל כמות הביסקוויטים (65-70 קלוריות ליחידה).
יצא מעולה ובמתיקות ממש מעודנת השתמשתי בסוכר קוקוס במקום סוכר רגיל 😊
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה עינת
שלום, האם אפשר להקפיא את הביסקוויטים?
כן אפשר.
היי
אם משתמשת בחמאת גהי (מרקם של ממרח כנראה לא קשה ) עוד לא קניתי
צריך עדיין להמיס ואם להמיס איך עדיף?
תודה .
אם המרקם רך אל תמיסי.
היי
אני מעדכנת שניסיתי עם דלעת מבושלת במקום שמן יצא לא רע ניסיתי שליש כוס דלעת מבושלת
מעוכה בדומה לכמות השמן (בלי חמאה ושמן קוקוס כמובן) יצא לא נורא כל כך התחלה די טובה
אבל הקצוות נשרפו לגמרי העוגיה רק הזהיבה
וגם אחרי יום זה קצת בלתי ניתן לאכילה
אז מה פה הבעיה הדלעת דוקא היתה בסדר .
אולי משך האפייה רוצה שיצא טוב עדיין גם מחרת
ולגבי שמן אבוקדו גם אני שמעתי עליו ועל שמן זית אבל מחפשת תחליפים בלי שמנים בכלל זה קצת יותר מידי מאתגר אבל אני עדיין קצת אופטימית בנוגע לכך .
תודה ויום נפלא
אולי כדאי לקצר את משך האפיה או לאפות בטמפ’ נמוכה יותר ב-10 מעלות.
למחרת אפשר לנסות להכניס את זה לתנור שחומם מראש ל100 מעלות ולחמם במשך כ-20 דקות. לאחר החימום יש להניח להם להתקרר לגמרי.
בוקר טוב אפרת
את האמת משתדלת להמנע משימוש בשמן וחמאה
אבל מאוד רוצה להכין את הביסקוויטים לילדיי (עדיף על התעשייתי בכל אופן)
.
מחפשת תחליפים לשמן וחמאה אבל בעוגיות לא הולך לי עם התחליפים (עד כה ניסיתי רסק תפוחי עץ בעוגות כן הולך)
מחפשת שמן הכי קרוב לבריא וכמה שפחות נזק כאשר מתחמם (כמה שפחות מתחמצן)
ישלך רעיון?
עושה ניסוי עכשיו בדיוק לגבי מחית דלעת מבושלת במקום שמן וחמאה
מה דעתך?
פשוט חשוב לי כמה שיותר בריא (למרות שאלו עוגיות)
ומאוד אוהבת את המתכונים באתר שלך.
תודה על היחס
ויום מקסים.
היי עינת,
בעוגיות קשה יותר למצוא תחליף לשמן וחמאה מאשר בעוגות ובמאפים. אני לא מכירה תחליף מספיק טוב שייתן מרקם מוצלח.
איך יצא עם דלעת מבושלת?
שמעתי ששמן אבוקדו בכבישה קרה בעל טמפרטורת עישון הכי גבוהה אבל אין לי ניסיון איתו באפיה.
3 כפות טחינה גולמית מבקום החמאה
בוקר טוב אפרת
מה במקום שמן קנולה או איזה שמן אחר ניתן להחליפו ולא שמן קוקוס
ועדיין יצא טוב?
בתודה .
היי עינת,
יש שמן מסוים שאת כן רוצה להשתמש בו?
היי אפרת
יצאו קצת קשות מבחוץ אך אכילות וטעימות ייתכן שהיה צריך לאפות בפחות מרבע שעה היו יוצאות רכות יותר?
תודה.
היי אפרת
ניסיתי עם רסק תפוחים במקום שמן ועם קמח כוסמין לבן .
יצא רך מבפנים ומבחוץ קצת קשה אך אכיל וטעים אם הייתי אופה פחות מרבע שעה זה היה יוצא יותר רך נחלק החיצוני?
וגם יצאו לא שטוחות במיוחד (אולי היה צריך לרדד יותר)
מה דעתך?
תודה.
היי עינת,
המרקם יצא שונה בגלל שהשתמשת ברסק תפוחים.
רצית שזה ייצא רך יותר? אם כן, אז אפשר לאפות פחות זמן.
היי אפרת
אם אכין הכל לפי המתכון רק עם 70 אחוז כוסמין וללא חמאה ממוסת וללא שמן קוקוס וקנולה בקיצור בלי השמנים (מטעמי בריאות )
מה הסיכוי שייצא אכיל ?
תודה.
זה ייצא יבש ובמרקם לא מוצלח.
יצא לי גרוע…
אם תרצי שאעזור לך להבין היכן הבעיה תשלחי לי יותר פרטים.
שלום, באיזה גודל הכוס שאת משתמשת במתכון?
אני תמיד מסתבכת בזה 😑
תודה
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית)
לא. יש לי כוס מידה אמיתית של 235 מ”ל
נסי פעם הבאה להוסיף כף קמח כוסמין ולשים רבע כוס שמן ו 2-3 כפות שמן קוקוס בהדרגה ולפי הצורך.
הכנתי עכשיו, לא הוספתי בכלל מים וכבר התגבש לי לעיסה דביקה שהיה נראה ממש לא לעניין להוסיף מים. שיטחתי בתבנית ואפילו לא הצליח לתפוס את החיתוך של הגלגלת. יש לך רעיון מה הבעיה? הייתי מאד שמחה לאמץ את המתכון ברמת הלאפות כל שבוע.
השתמשתי בקמח כוסמין 80%. רבע כוס שמן קנולה ורבע כוס שמן קוקוס. כוסות מידה סטנדרט. תודה מראש!
היי שרה,
יש לך כוס כזאת?
זה נראה משהו טוב– כבר הולכת לנסות בעזרת ד’
היי,
במקום שמן קנולה אפשר להמיר לשמן קוקוס? בנוסף ל 25 גר’חמאה
כן.
אהלן. האם אפשר להשתמש רק בחמאה? אם כן מה הכמות? תודה!
כן. 75 גרם חמאה.
היי:)
השתמשתי בקמח רגיל, שמן קוקוס ובמקום מים שמתי ביצה אחת.
יצא מאוד טעים אבל מצד שני מאוד מתפורר. ברמה שאי אפשר להחזיק.
מה אפשר לעשות?
היי חן,
אני מניחה שזה בגלל שמן הקוקוס. שמן קוקוס יוצר מרקם נימוח ומתפורר.
שלום רב, מאד אוהבת את המתכונים באתר ובד”כ מצליחה להכינם. הכנתי היום את הביסקויטים מקמח קוסמין ויצא פשוט נ פ ל א!
תודה רבה
רוחמה
תודה רוחמה, שמחה לשמוע 🙂
היי
וגם אם משתמשת בשמן קנולה במקום בשמן קוקוס אז להוסיף גם רבע כוס שליש כוס שמן קנולה ?
תודות
היי עינת,
רבע כוס שמן קנולה + רבע כוס שמן קוקוס
או
רבע כוס שמן קנולה + 25 גרם חמאה מומסת
או
שליש כוס שמן קנולה (*קחי בחשבון שזה משנה קצת את המרקם)
בוקר טוב
הכנתי את העוגיות ואמנם הטעם טעים אבל כשאוכלים אותן יש מרקם קמחי קצת. למה זה יכול להיות?
היי יוליה,
הכנת עם קמח כוסמין מלא?
באיזה כוס השתמשת למתכון?
השתמשתי בקמח כוסמין מלא והשתמשי בכוס מדידה רגילה.
אגב שאלה נוספת על הדרך, ניסיתי לעשות צורה עם חותמת והבצק נדבק אליה . מה אפשר לעשות כדי שזה לא יקרה?
הוספת קצת יותר קמח ממה שרשום? אם לא, אז אולי המרקם הקמחי קשור בקמח עצמו.
לגבי הצורה, הבצק יוצא קצת דביק וכנראה שזו הסיבה שקשה לעשות בו חותמת. פעם הבאה אפשר לנסות לשים פחות מים או שאם אין לך בעיה להשתמש בביצים אפשר ורצוי להוסיף ביצה קטנה (במקום המים) ואז הבצק אמור להיות נוח יותר לעבודה.
אוקי. אז פשוט להחליף את ה 4-8 כמות מים בביצה? איזה גודל ביצה?
כן. בביצה קטנה (S או M).
היי אפרת
רוצה להכין ביסקויטים כאלה לילדיי הקטנטנים .
העיניין הוא אם אני שמה מייפל במקום סוכר אז צריך פחות מים אבל אם שמה קמח 70 אחוז כוסמין או קמח כוסמין מלא ואז צריך יותר מים אז מה עושים?
ובמקום תמצית וניל הציעו לי מייפל זה יעבוד?
רוב תודות.
אפשר לשים מייפל במקום סוכר ואת המים להוסיף בהדרגה ולפי הצורך עד שהבצק מתגבש ונעשה מעט דביק אבל לא יותר מידי.
אפשר לוותר על תמצית הוניל.
שלום וברכה
משתמשת חדשה מאוד נלהבת לא מפסיקה לחדש מתכונים שתמיד מצליחים;
האם יש בעיה לאחרונה בכפתור ההדפסה, כי אני לא מצליחה להדפיס בשני הכפתורים גם למעלה וגם למטה [אני חסומה ע”י סינון נטפרי].
שבת שלום חיה
היי חיה,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
לגבי ההדפסה, הנושא בבדיקה.
שבת שלום 🌷
הוספתי קקאו. שתי כפות. יצא מעולה.
תודה שחזרת לעדכן!
שנה טובה 🌷
היי אפרת, גם לי יש את אותה הבעיה! כבר המון זמן, אולי קרוב לשנה, שאני לא מצליחה להדפיס בשני הכפתורים – גם אני חשבתי שאולי זה קשור לזה שיש לי אינטרנט מסונן, אבל שנים שיש לי את זה ולא היו לי בעיות עד לשנה האחרונה. בנוסף, גם בעבודה, במחשב ללא סינון בכלל, איך אפשרות להדפיס – תמיד מופיעה הודעת “Error”. האם באמת יש בעיה? בינתיים עושה תמיד “העתק הדבק” למסמך וורד וככה מדפיסה! אשמח לתשובה למייל. תודה וערב מקסים 🙂
היי אודליה,
בדקתי בכמה מחשבים ולא מצאתי בעיה אבל בקרוב הכל יסתדר כשיעלה האתר החדש לאוויר.
*שלחתי לך תשובה למייל.
היי, האם ניתן להוסיף קקאו בשביל צבע מעט שוקולדי? רוצה לתחמן את הילדים שלי קצת 😉
היי ענת,
אהבתי את הרעיון 🙂 חייבת לציין שלא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר להוסיף כף שטוחה קקאו ובגלל שהקקאו מר כדאי להגדיל את כמות הסוכר ב-2 כפות נוספות.
ניסיתי עם הקקאו, כפי שאמרת – יצא פשוט מעדן!!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
האם אפשר להשתמש בפתיבר הזה לעוגת גבינה עם פתיבר שכבות?
לעוגת ביסקוויטים וגבינה ובכלל עוגות שמשתמשים בהם בביסקוויטים שלמים – עדיף להשתמש בפתי בר רגילים כי הם סופגים טוב יותר נוזלים ויותר מתאימים מבחינת טעם.
לעוגת גבינה פירורים וכל עוגה שיש בה ביסקוויטים מפוררים כן אפשר להשתמש במתכון הזה.
אז אם כך ניתן להשתמש בשברי ביסקוויטים האלו לכדורי שוקולד נכון?
לדעתי כן.
היי
אם אכין ללא אבקת אפיה זה יאבד מהפריכיות שלו יהיה פחות רך או שזה לא ישנה למרקם?
תודה מראש.
זה לא ישפיע על הפריכות.
היי
כמה מים להוסיף אם משתמשת בקמח טף או בקמח כוסמין
?
תודה לך
היי אפרת
האם יש אפשרות לוותר על אבקת האפייה (אשמח)
ואם לא האם יש תחליף ולא קמח תופח?
האם את מכירה דרך לרדד ללא מערוך?
תודה רבה מראש.
היי עינת,
אבקת האפיה מעניקה אווריריות מסוימת אבל אפשר להכין גם בלי.
לגבי רידוד ללא מערוך, אולי אפשר לנסות עם בקבוק גדול. רצוי מזכוכית אם יש לך. אני מציעה לרדד את הבצק בין שני ניירות אפיה.
את המים אני ממליצה להוסיף בכל מקרה בהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד.
אפרת את נהדרת!!! גם המתכון הזה כמו כל שאר המתכונים שלך פשוט ומצויין !!! תודה רבה 🙂
תודה תמר, שמחה שאהבת 🙂
הכנו עם החותכנים ויצא מעולה!
איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה ויום נפלא 🌷
היי
האם המתכון מתאים לחותכני עוגיות עם דוגמה עליהם? חותמות כאלה שגם חותכות וגם יוצרות דוגמה מוטבעת כל הביסקויט?
תודה
כן אפשר.
יצא מעולה !!! תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שרון.
אפשר להחליף את החמאה לשמן רגיל???
אפשר לשים סה”כ שליש כוס שמן אבל עם חמאה יוצא יותר מוצלח.
עכשיו הביסקוויטים יצאו מהתנור . הם מעולים!!!!! אני הכנתי עם סירופ מייפל . למי שאוהב מתוק אפשר להוסיף עוד קצת מייפל
תודה מרים 🙂
שלום, אשמח לדעת האם העוגיות יוצאות רכות? כלומר זה מתאים לתינוק כנשנוש בריא?
היי רחלי,
תלוי מה גיל התינוק והאם הוא כבר אוכל ביסקוויטים (כמו פתי בר רגיל). זה יוצא במרקם פריך אבל לא רך.
היי עשיתי את הביסקויטים לפי המתכון במקום סוכר שמתי סילאן והורדתי את כמות המים אפיתי 15 דקות והעוגיות יצאו שרופות לגמרי!!!!!
היי אביטל,
זמן האפיה משתנה בין תנור לתנור. יכול להיות שהתנור שלך חזק או שאפית על טורבו. בכל מקרה תמיד צריך לקחת בחשבון שזמן האפיה המופיע במתכון הוא בגדר המלצה וצריך לעקוב אחרי האפיה ולבדוק את העוגיות.
היי יש מצב לשים במקום הסוכר סילאן?
אפשר לשים 3-4 כפות סילאן ואז כדאי לוותר על המים (או לפחית כמויות) כי הסילאן נוזלי.
יצא מושלם! תודה רבה
תודה אושרת, שמחה לשמוע 🙂
הי אפרת,
מה את ממליצה להוסיף או לגרוע על מנת שהעוגיות פחות יתפוררו? מאוד אהבו אצלי הילדים, אגב!
היי מיטל,
ממליצה להוסיף ביצה ולוותר על המים.
ועוד שאלה -ראיתי קמח כוסמין מלא, קמח כוסמין אורגני,קמח כוסמין 70 אחוז. הלכתי לאיבודדד.
מה צריך להיות רשום על הקמח?תודה תודה
היי ענתי,
לרוב ההמרה היא זהה בין קמח כוסמין לקמח רגיל. ההבדל הוא בספיחת הנוזלים ולכן תמיד כדאי להוסיף את המים בסוף ובהדרגה.
יש קמח כוסמין רגיל, יש קמח כוסמין מלא (ערכיו התזונתיים גבוהים יותר), יש קמח כוסמין 70% (זאת אומרת שהוא משולב עם קמח רגיל בכמות של 30%) ויש אורגני שזה קשור לגידול והתהליך עצמו. בכל מקרה, את יכולה להשתמש בכל אחד מהקמחים שציינת.
יום מקסים 🙂
ככל הידוע לי כוסמין 70% זה אומר שנשאר בקמח 70% מגרעין הכוסמין, ו30% נופו החוצה בתהליך העיבוד.בניגוד לקמח 100% שמשמר בתוכו את כל הגרעין והתונות הבריאותיות שלו. כלומר שבקמח כוסמין/מלא אין תוספת של קמח לבן.
האם כמות הקמח כוסמין מחושבת כמו כמות של קמח רגיל? כל כוס קמח כוסמין שווה ל140 גרם? אף פעם לא השתמשתי בקמח הזה.תודה
שלום אפרת,
לדעתך אפשרי להמיר את שמן הקוקוס בשמן זרעי ענבים?
אם כן, היחס נשאר אותו יחס?
היי מיטל,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן. היחס אינו משתנה.
יום מקסים 🙂
כן, אפשרי,
ניסיתי וטעים ממש
מצוין 🙂 תודה שחזרת לעדכן.
|שלום אפרת
האם ניתן להשתמש בקמח שיפון
או שיש לך מתכון למשהו מתוק עם קמח שיפון
תודה מראש
דנית
היי דנית,
לדעתי זה אמור לעבוד גם עם קמח שיפון. אם את אוהבת קינמון אני ממליצה להוסיף כפית שטוחה.
תגידי, איך היית טוחנת קילו בסקוויטים לכדורי שוקולד בצורה הקלה והנוחה ביותר?
תודה רבה על אתר מושקע.
היי רבקה,
הכי קל זה לטחון במעבד מזון. בגלל שזו כמות גדולה אז כדאי לטחון בכמה פעמים.
כבר לא סופרת כמה פעמים הכנתי אותם ומאז שניסיתי את המכון כבר לא מסוגלת לטעום ביסקוויטים קנויים… המתכון הזה טעים פי אלף ובריא פי מיליון!
תודה אפרת יקרה.
אגב- פעם ראשונה הכנתי עם קמח לבן ויצא מאוד טעים ופעם אחרת הכנתי מקמח כוסמין ויצא עוד יותר טעים 🙂
תודה מלכה, שמחה לשמוע!
היי אפרת,
הכנתי את הביסקוויטים האלה אבל הם יצאו לי יותר קרקרים יותר מלוחים מאשר מתוקים….
אמרתי למשפחה שלי שזה קרקרים לתה וזה באמת יצא מוצלח;)
באמת? איזה מוזר. שמת 3 כפות סוכר ולא שמת מלח נכון?
העיקר שהצלחת לצאת מזה ועוד בהצלחה 😉
היי שתי שאלות-
1. יש מתכון לעוגיות מלוחות דומות?
2. כמה זמן זה מחזיק?
היי אירית,
אין לי מתכון דומה מלוח.
העוגיות נשמרות בקופסה אטומה על השיש 5-6 ימים.
תגובה שלישית שלי פה היום..קרצייתית משהו..(כי בחמישי אני מתפרעת בבישולים:-))
אבל חייבת לומר, שעשיתי את עוגיות השוקולד צ’יפס כבר כמעט לא נשאר לשבת:-(, אז הפעם הכפלתי כמויות-
וזה מהמם!!! עכשיו יצא מהתנור -כל כך טעימות ופריכות!! חבל שלא שילשתי כמויות:-(
שמחה לשמוע!
תרגישי חופשי 😉
כדאי להכפיל כמויות. יצא מעדן!
השתמשתי בקמח לבן מכיוון שלא הספקתי לשאול רב איך לנפות מתולעים את הקמח כוסמין
וגם עם קמח לבן יצא מעדן!
תודה אפרת 🙂
תודה מלכה, שמחה שיצא מוצלח 🙂
חג שמח!
שלום
האם אפשר כמויות לקילו???
ואם אפשר לשים במקום חמאה מחמאה שיהיה פרווה?
היי נטלי,
קילו קמח כוסמין
5 כפיות אבקת אפיה
כוס סוכר+ כף סוכר
כוס ורבע שמן קנולה
125 גרם חמאה או מחמאה מומסת
2 כפות תמצית וניל
1-1.5 כוסות מים (*לפי הצורך)
*המדידה היא בכוס של 240 מ”ל.
המתכון מעניין. במתכון כתוב פתיבר ולמטה קרקרים. זה אומר שהם לא מתוקים? אני רוצה מתיקות קרובה לזו של פתיבר.
יש צורך אם כן להוסיף סוכר? תודה מראש על התשובה(:
היי אילת,
אלה לא קרקרים (תיקנתי במתכון). המתיקות קרובה לזו של פתי בר.
הביסקוויטים יצאו מעולים!!
שמתי שלוש כפות דבש במקום סוכר ולפני האפייה שמתי מעל סוכריות צבעוניות
יצא ממש מעולההה
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יצא מעולה! הילדים חיסלו הכל. תודה על המתכון.
תודה לימור, שמחה לשמוע 🙂
הי איך אפשר להמיר במתכון במקום קוקוס למשהוא אחר פחות רווי שמן
היי שרית,
אפשר לשים סה”כ שליש כוס שמן קנולה. ראי הערה בתחתית המתכון.
באסה לא יצא טוב… מתפורר
היי אורה,
כנראה שבבצק היו חסרים נוזלים. הוא התפרק לפני או אחרי האפיה?
אחרי אפיה פשוט נשבר
אוקי אז פעם הבאה נסי להכין אותן קצת יותר עבות. צריך לקחת בחשבון שבגלל שאין ביצה בתערובת אז הן יוצאות קצת יותר שבירות.
היי,
יש לך אפליקציה, ואם כן איך קוראים לה?
היי רבקה,
נכון לעכשיו אין אפליקציה לאתר. אם וכאשר תהיה אעדכן באתר.
שבוע נפלא 🙂
אם אני שמה סילאן ללא סוכר צריך להמתיק עם סוכר?
היי שרה,
אם את אוהבת מתיקות מעודנת אז אין צורך להמתיק גם עם סוכר. אם את רוצה לחזק את המתיקות ולעדן את הטעם החזק של הסילאן אני ממליצה לשלב 2 כפות סילאן + כף סוכר.
שבוע טוב 🙂
היי, רציתי לשאול האם יש גרסא למתכון גם ללא גלוטן? 🙂 הביסקוויטים נראים טעימים מאוד! תודה מראש ושבת שלום!
היי ספיר,
אני חושבת שאפשר להמיר את קמח הכוסמין בכוס קמח קונדיטור+ חצי כוס קמח אורז או בכוס וחצי תערובת של קמחים ללא גלוטן כמו קמח תמי, קמח כרגיל וכדו’.
שבוע טוב 🙂
מתכון מעניין חייב לנסות רק הערה אחת קראתי מחקר בימים האחרונים ששמן קוקוס בכלל לא בריא בגלל שהשומן שלו שומן רווי ואפילו חמאה עדיפה עליו יש עוד מידע באינטרנט למי שמעוניין
שלום יקירה,שאלה בהקשר לספרך החדש:)הינני מתגוררת בחו״ל ומאוד רוצה לרכוש את הספר:)האם ישנה אפשרות לדעתך למשלוח לחול?אשמח לדעת!
היי הילה,
זה נמצא בתהליך עד לקבלת אישור.
שמרתי את המייל שלך וברגע שהמשלוח לחו”ל יתאפשר אעדכן אותך.
שבת שלום 🙂
אני ממש רוצה להכין את הביסקויטים האלה!!
אני יכולה להשתמש בקמח לבן?
כן, אפשר.
אפשר במקום סוכר לשים מולסה?
אני מניחה שכן. בגלל שהמולסה נוזלית יהיה צורך לשים פחות מים.
הי
נדלקתי על המתכון.. 🙂
אפשר להחליף בסילאן את סירופ המייפל? מה זה דורש אם כן?
ואם אפשר להשתמש רק בשמן קוקוס במקום הקנולה, וכמה?
תודה רבה
היי שיר,
אפשר להמיר את המייפל בסילאן. אני אישית ממליצה לשלב לפחות 2 כפות סילאן וכף מייפל כדי שהטעם ייצא יוצר מעודן.
יהיה צורך כנראה להוסיף פחות מים.
אפשר להשתמש בשמן קוקוס בלבד. סה”כ שליש כוס שמן קוקוס מומס לכל המתכון.
אפרת ראשית תודה ענקית!!! חפשתי מתכון פתיבר זמן רב!!!
שנית האם יש לך מתכון לפתיבר מקמח מלא?
היי מלכה,
אין לי מתכון לפתי בר מקמח מלא אבל אם אצליח להכין משהו מוצלח כמובן שאפרסם.
ראיתי שענית למישהי שאפשר להשתמש בקמח לבן אז אולי אפשר להשתמש גם בקמח מלא?
כן, אפשר. רשמתי את זה בהערות בתחתית המתכון.
שבת שלום 🙂
אפשר להמיר את הסוכר בסילן טבעי? אם כן מה הכמות, גם 3 כפות?
אני חושבת שאפשר. שימי לב שבגלל שהסילאן נוזלי יהיה צורך לשים פחות מים.
בוקר טוב !
אזי אם אינני רוצה להשתמש שמן קוקוס או מחמאה
מהי הכמות לשמן קנולה בסך הכל עם כמות השמן שרשמת מעל ?
תודה
בוקר טוב 🙂
סה”כ שליש כוס שמן.
תודה לך