שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

ביסקוויטים מקמח כוסמין – תחליף מעולה לפתי בר של הבוקר

קרקרים מתוקים

מצרכים (20-24 ביסקוויטים)

כוס וחצי (210 ג') קמח כוסמין מלא

1 כפית (5 ג') אבקת אפיה

3 כפות (38 ג') סוכר

רבע כוס (50 ג') שמן קנולה

25 גרם חמאה מומסת או 3 כפות שמן קוקוס מומס

1 כפית (5 ג') תמצית וניל

4-8 כפות מים (*לפי הצורך)

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום (מתחילים לערבב עם כף ולאחר מכן לשים עם הידיים). את המים מוסיפים בסוף ובהדרגה לפי הצורך, עד שהבצק הופך לאחיד ומעט דביק.

-מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה למלבן עד עובי של חצי ס"מ (פורשים נייר אפיה, מניחים עליו את הבצק ומעל פורשים נייר אפיה נוסף שעליו מרדדים בעזרת מערוך).

-בעזרת גלגלת חיתוך או סכין חותכים את הבצק למלבנים בגודל של כ 6X4 ס"מ. מניחים את נייר האפיה עם הבצק בתוך תבנית התנור ואופים במשך 15-17 דקות, עד שהביסקוויטים מזהיבים ומתקשים מעט. מוציאים מהתנור ומניחים לביסקוויטים להתקרר לגמרי (הם מתקשים לאחר צינון מוחלט).

הערות וחלופות:

*במקום תמצית וניל ניתן לשים כפית שטוחה אבקת קינמון.

*במקום סוכר אפשר לשים 3 כפות סירופ מייפל טבעי. אם משתמשים בסירופ מייפל – יהיה צורך בפחות מים.

*ניתן להשתמש בקמח לבן או בקמח מלא או קמח שיפון. אם אתם משתמשים בקמח מלא או שיפון יש להניח שתצטרכו להשתמש בכמות גדולה יותר של מים.

*החמאה/שמן קוקוס תורמים למרקם אבל אם אתם ממש לא רוצים להשתמש באחד מהם אז אפשר להכין עם שמן קנולה בלבד ולשים סה"כ שליש כוס.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
כנפיים בתנור
אטריות שעועית מוקפצות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
רבקה (10:42 8.05.2020)

יש תחליף לסוכר במתכון? רוצה משהו שיכול להתאים לפעוטות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:22 8.05.2020)

אני חושבת שאפשר לשים מייפל טבעי במקום הסוכר ולהפחית מכמות המים.

Avatar
מיכל (20:52 7.05.2020)

היי.. כמה גרם בסקויטים יוצא?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:54 7.05.2020)

20-24 יחידות.

Avatar
בטי (00:37 25.04.2020)

היי האם אפשר להחליף את החמאה בחמאת בוטנים. אם כן מה הכמות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:32 25.04.2020)

לא בטוחה.

Avatar
לנה (21:29 21.04.2020)

האם אפשר להחליך את השמן בחמאה? אם כן, כמה חמאה לשים? תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:06 22.04.2020)

כן, אפשר לשים סה"כ 75 גרם חמאה (לכל המתכון).

Avatar
ליטל (14:12 18.04.2020)

כמה קלוריות לכל המתכון?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:55 18.04.2020)

1500 קלוריות לכל כמות הביסקוויטים (65-70 קלוריות ליחידה).

Avatar
עינת (14:34 5.04.2020)

יצא מעולה ובמתיקות ממש מעודנת השתמשתי בסוכר קוקוס במקום סוכר רגיל 😊

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:50 5.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה עינת

Avatar
נורית (22:38 3.04.2020)

שלום, האם אפשר להקפיא את הביסקוויטים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:10 4.04.2020)

כן אפשר.

Avatar
ענת (10:48 27.02.2020)

היי

אם משתמשת בחמאת גהי (מרקם של ממרח כנראה לא קשה ) עוד לא קניתי

צריך עדיין להמיס ואם להמיס איך עדיף?

תודה .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:02 27.02.2020)

אם המרקם רך אל תמיסי.

Avatar
עינת (11:26 5.02.2020)

היי

אני מעדכנת שניסיתי עם דלעת מבושלת במקום שמן יצא לא רע ניסיתי שליש כוס דלעת מבושלת
מעוכה בדומה לכמות השמן (בלי חמאה ושמן קוקוס כמובן) יצא לא נורא כל כך התחלה די טובה
אבל הקצוות נשרפו לגמרי העוגיה רק הזהיבה
וגם אחרי יום זה קצת בלתי ניתן לאכילה

אז מה פה הבעיה הדלעת דוקא היתה בסדר .

אולי משך האפייה רוצה שיצא טוב עדיין גם מחרת
ולגבי שמן אבוקדו גם אני שמעתי עליו ועל שמן זית אבל מחפשת תחליפים בלי שמנים בכלל זה קצת יותר מידי מאתגר אבל אני עדיין קצת אופטימית בנוגע לכך .
תודה ויום נפלא

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:10 5.02.2020)

אולי כדאי לקצר את משך האפיה או לאפות בטמפ' נמוכה יותר ב-10 מעלות.
למחרת אפשר לנסות להכניס את זה לתנור שחומם מראש ל100 מעלות ולחמם במשך כ-20 דקות. לאחר החימום יש להניח להם להתקרר לגמרי.

Avatar
עינת (10:52 29.01.2020)

בוקר טוב אפרת

את האמת משתדלת להמנע משימוש בשמן וחמאה

אבל מאוד רוצה להכין את הביסקוויטים לילדיי (עדיף על התעשייתי בכל אופן)
.
מחפשת תחליפים לשמן וחמאה אבל בעוגיות לא הולך לי עם התחליפים (עד כה ניסיתי רסק תפוחי עץ בעוגות כן הולך)

מחפשת שמן הכי קרוב לבריא וכמה שפחות נזק כאשר מתחמם (כמה שפחות מתחמצן)

ישלך רעיון?

עושה ניסוי עכשיו בדיוק לגבי מחית דלעת מבושלת במקום שמן וחמאה

מה דעתך?

פשוט חשוב לי כמה שיותר בריא (למרות שאלו עוגיות)

ומאוד אוהבת את המתכונים באתר שלך.

תודה על היחס

ויום מקסים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:30 29.01.2020)

היי עינת,
בעוגיות קשה יותר למצוא תחליף לשמן וחמאה מאשר בעוגות ובמאפים. אני לא מכירה תחליף מספיק טוב שייתן מרקם מוצלח.
איך יצא עם דלעת מבושלת?
שמעתי ששמן אבוקדו בכבישה קרה בעל טמפרטורת עישון הכי גבוהה אבל אין לי ניסיון איתו באפיה.

Avatar
לאה (11:45 9.02.2020)

3 כפות טחינה גולמית מבקום החמאה

Avatar
עינת (11:06 28.01.2020)

בוקר טוב אפרת

מה במקום שמן קנולה או איזה שמן אחר ניתן להחליפו ולא שמן קוקוס
ועדיין יצא טוב?

בתודה .

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:58 28.01.2020)

היי עינת,
יש שמן מסוים שאת כן רוצה להשתמש בו?

Avatar
עינת (15:54 3.12.2019)

היי אפרת

יצאו קצת קשות מבחוץ אך אכילות וטעימות ייתכן שהיה צריך לאפות בפחות מרבע שעה היו יוצאות רכות יותר?

תודה.

Avatar
עינת (15:53 3.12.2019)

היי אפרת

ניסיתי עם רסק תפוחים במקום שמן ועם קמח כוסמין לבן .

יצא רך מבפנים ומבחוץ קצת קשה אך אכיל וטעים אם הייתי אופה פחות מרבע שעה זה היה יוצא יותר רך נחלק החיצוני?

וגם יצאו לא שטוחות במיוחד (אולי היה צריך לרדד יותר)

מה דעתך?

תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:07 3.12.2019)

היי עינת,
המרקם יצא שונה בגלל שהשתמשת ברסק תפוחים.
רצית שזה ייצא רך יותר? אם כן, אז אפשר לאפות פחות זמן.

Avatar
עינת (15:40 4.11.2019)

היי אפרת

אם אכין הכל לפי המתכון רק עם 70 אחוז כוסמין וללא חמאה ממוסת וללא שמן קוקוס וקנולה בקיצור בלי השמנים (מטעמי בריאות )

מה הסיכוי שייצא אכיל ?

תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:28 4.11.2019)

זה ייצא יבש ובמרקם לא מוצלח.

Avatar
צפורה (21:42 30.10.2019)

יצא לי גרוע…

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:34 31.10.2019)

אם תרצי שאעזור לך להבין היכן הבעיה תשלחי לי יותר פרטים.

Avatar
רותי (22:10 19.09.2019)

שלום, באיזה גודל הכוס שאת משתמשת במתכון?
אני תמיד מסתבכת בזה 😑
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:26 20.09.2019)

בכל המתכונים אני משתמשת בכוס בנפח 240 מ"ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית)

Avatar
שרה (15:02 4.09.2019)

לא. יש לי כוס מידה אמיתית של 235 מ"ל

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:08 4.09.2019)

נסי פעם הבאה להוסיף כף קמח כוסמין ולשים רבע כוס שמן ו 2-3 כפות שמן קוקוס בהדרגה ולפי הצורך.

Avatar
שרה (18:07 2.09.2019)

הכנתי עכשיו, לא הוספתי בכלל מים וכבר התגבש לי לעיסה דביקה שהיה נראה ממש לא לעניין להוסיף מים. שיטחתי בתבנית ואפילו לא הצליח לתפוס את החיתוך של הגלגלת. יש לך רעיון מה הבעיה? הייתי מאד שמחה לאמץ את המתכון ברמת הלאפות כל שבוע.
השתמשתי בקמח כוסמין 80%. רבע כוס שמן קנולה ורבע כוס שמן קוקוס. כוסות מידה סטנדרט. תודה מראש!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:55 3.09.2019)

היי שרה,
יש לך כוס כזאת?

Avatar
מלכי (07:19 23.05.2019)

זה נראה משהו טוב– כבר הולכת לנסות בעזרת ד'

Avatar
רחלי (20:15 17.03.2019)

היי,
במקום שמן קנולה אפשר להמיר לשמן קוקוס? בנוסף ל 25 גר'חמאה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:06 17.03.2019)

כן.

Avatar
שירה (20:00 13.01.2019)

אהלן. האם אפשר להשתמש רק בחמאה? אם כן מה הכמות? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:43 14.01.2019)

כן. 75 גרם חמאה.

Avatar
חן (08:34 8.11.2018)

היי:)
השתמשתי בקמח רגיל, שמן קוקוס ובמקום מים שמתי ביצה אחת.
יצא מאוד טעים אבל מצד שני מאוד מתפורר. ברמה שאי אפשר להחזיק.

מה אפשר לעשות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:01 8.11.2018)

היי חן,
אני מניחה שזה בגלל שמן הקוקוס. שמן קוקוס יוצר מרקם נימוח ומתפורר.

Avatar
רוחמה בלום (20:10 7.11.2018)

שלום רב, מאד אוהבת את המתכונים באתר ובד"כ מצליחה להכינם. הכנתי היום את הביסקויטים מקמח קוסמין ויצא פשוט נ פ ל א!
תודה רבה
רוחמה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:25 7.11.2018)

תודה רוחמה, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
עינת (10:50 6.11.2018)

היי

וגם אם משתמשת בשמן קנולה במקום בשמן קוקוס אז להוסיף גם רבע כוס שליש כוס שמן קנולה ?

תודות

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:12 6.11.2018)

היי עינת,
רבע כוס שמן קנולה + רבע כוס שמן קוקוס
או
רבע כוס שמן קנולה + 25 גרם חמאה מומסת
או
שליש כוס שמן קנולה (*קחי בחשבון שזה משנה קצת את המרקם)

Avatar
יוליה (11:06 20.10.2018)

בוקר טוב
הכנתי את העוגיות ואמנם הטעם טעים אבל כשאוכלים אותן יש מרקם קמחי קצת. למה זה יכול להיות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:07 20.10.2018)

היי יוליה,
הכנת עם קמח כוסמין מלא?
באיזה כוס השתמשת למתכון?

Avatar
יוליה (21:04 20.10.2018)

השתמשתי בקמח כוסמין מלא והשתמשי בכוס מדידה רגילה.

אגב שאלה נוספת על הדרך, ניסיתי לעשות צורה עם חותמת והבצק נדבק אליה . מה אפשר לעשות כדי שזה לא יקרה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:43 21.10.2018)

הוספת קצת יותר קמח ממה שרשום? אם לא, אז אולי המרקם הקמחי קשור בקמח עצמו.
לגבי הצורה, הבצק יוצא קצת דביק וכנראה שזו הסיבה שקשה לעשות בו חותמת. פעם הבאה אפשר לנסות לשים פחות מים או שאם אין לך בעיה להשתמש בביצים אפשר ורצוי להוסיף ביצה קטנה (במקום המים) ואז הבצק אמור להיות נוח יותר לעבודה.

Avatar
יוליה (12:26 21.10.2018)

אוקי. אז פשוט להחליף את ה 4-8 כמות מים בביצה? איזה גודל ביצה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:04 21.10.2018)

כן. בביצה קטנה (S או M).

Avatar
עינת (12:43 8.10.2018)

היי אפרת

רוצה להכין ביסקויטים כאלה לילדיי הקטנטנים .

העיניין הוא אם אני שמה מייפל במקום סוכר אז צריך פחות מים אבל אם שמה קמח 70 אחוז כוסמין או קמח כוסמין מלא ואז צריך יותר מים אז מה עושים?
ובמקום תמצית וניל הציעו לי מייפל זה יעבוד?

רוב תודות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:39 8.10.2018)

אפשר לשים מייפל במקום סוכר ואת המים להוסיף בהדרגה ולפי הצורך עד שהבצק מתגבש ונעשה מעט דביק אבל לא יותר מידי.
אפשר לוותר על תמצית הוניל.

Avatar
חיה (00:49 17.08.2018)

שלום וברכה
משתמשת חדשה מאוד נלהבת לא מפסיקה לחדש מתכונים שתמיד מצליחים;
האם יש בעיה לאחרונה בכפתור ההדפסה, כי אני לא מצליחה להדפיס בשני הכפתורים גם למעלה וגם למטה [אני חסומה ע"י סינון נטפרי].
שבת שלום חיה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:22 17.08.2018)

היי חיה,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
לגבי ההדפסה, הנושא בבדיקה.
שבת שלום 🌷

Avatar
לילך (14:30 11.09.2018)

הוספתי קקאו. שתי כפות. יצא מעולה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:05 11.09.2018)

תודה שחזרת לעדכן!
שנה טובה 🌷

Avatar
אודליה (22:56 15.05.2019)

היי אפרת, גם לי יש את אותה הבעיה! כבר המון זמן, אולי קרוב לשנה, שאני לא מצליחה להדפיס בשני הכפתורים – גם אני חשבתי שאולי זה קשור לזה שיש לי אינטרנט מסונן, אבל שנים שיש לי את זה ולא היו לי בעיות עד לשנה האחרונה. בנוסף, גם בעבודה, במחשב ללא סינון בכלל, איך אפשרות להדפיס – תמיד מופיעה הודעת "Error". האם באמת יש בעיה? בינתיים עושה תמיד "העתק הדבק" למסמך וורד וככה מדפיסה! אשמח לתשובה למייל. תודה וערב מקסים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:05 16.05.2019)

היי אודליה,
בדקתי בכמה מחשבים ולא מצאתי בעיה אבל בקרוב הכל יסתדר כשיעלה האתר החדש לאוויר.
*שלחתי לך תשובה למייל.

Avatar
ענת (09:15 4.08.2018)

היי, האם ניתן להוסיף קקאו בשביל צבע מעט שוקולדי? רוצה לתחמן את הילדים שלי קצת 😉

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:23 4.08.2018)

היי ענת,
אהבתי את הרעיון 🙂 חייבת לציין שלא ניסיתי אבל נראה לי שאפשר להוסיף כף שטוחה קקאו ובגלל שהקקאו מר כדאי להגדיל את כמות הסוכר ב-2 כפות נוספות.

Avatar
הדר (17:24 25.04.2020)

ניסיתי עם הקקאו, כפי שאמרת – יצא פשוט מעדן!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:14 25.04.2020)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
יפית (21:57 31.07.2018)

האם אפשר להשתמש בפתיבר הזה לעוגת גבינה עם פתיבר שכבות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:54 31.07.2018)

לעוגת ביסקוויטים וגבינה ובכלל עוגות שמשתמשים בהם בביסקוויטים שלמים – עדיף להשתמש בפתי בר רגילים כי הם סופגים טוב יותר נוזלים ויותר מתאימים מבחינת טעם.
לעוגת גבינה פירורים וכל עוגה שיש בה ביסקוויטים מפוררים כן אפשר להשתמש במתכון הזה.

Avatar
יפית (12:20 3.08.2018)

אז אם כך ניתן להשתמש בשברי ביסקוויטים האלו לכדורי שוקולד נכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:52 3.08.2018)

לדעתי כן.

Avatar
עינת (16:15 15.07.2018)

היי

אם אכין ללא אבקת אפיה זה יאבד מהפריכיות שלו יהיה פחות רך או שזה לא ישנה למרקם?
תודה מראש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:50 15.07.2018)

זה לא ישפיע על הפריכות.

Avatar
עינת (12:13 15.07.2018)

היי

כמה מים להוסיף אם משתמשת בקמח טף או בקמח כוסמין
?

תודה לך

Avatar
עינת (12:11 15.07.2018)

היי אפרת

האם יש אפשרות לוותר על אבקת האפייה (אשמח)

ואם לא האם יש תחליף ולא קמח תופח?

האם את מכירה דרך לרדד ללא מערוך?

תודה רבה מראש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:56 15.07.2018)

היי עינת,
אבקת האפיה מעניקה אווריריות מסוימת אבל אפשר להכין גם בלי.
לגבי רידוד ללא מערוך, אולי אפשר לנסות עם בקבוק גדול. רצוי מזכוכית אם יש לך. אני מציעה לרדד את הבצק בין שני ניירות אפיה.
את המים אני ממליצה להוסיף בכל מקרה בהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד.

Avatar
תמר גפן (22:28 20.06.2018)

אפרת את נהדרת!!! גם המתכון הזה כמו כל שאר המתכונים שלך פשוט ומצויין !!! תודה רבה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:11 20.06.2018)

תודה תמר, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
הילה פ (23:30 6.06.2018)

הכנו עם החותכנים ויצא מעולה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:28 7.06.2018)

איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה ויום נפלא 🌷

Avatar
הילה פ (10:58 6.06.2018)

היי
האם המתכון מתאים לחותכני עוגיות עם דוגמה עליהם? חותמות כאלה שגם חותכות וגם יוצרות דוגמה מוטבעת כל הביסקויט?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:36 6.06.2018)

כן אפשר.

Avatar
שרון (10:55 1.06.2018)

יצא מעולה !!! תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:22 1.06.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שרון.

Avatar
ברכי (19:05 19.03.2018)

אפשר להחליף את החמאה לשמן רגיל???

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:15 19.03.2018)

אפשר לשים סה"כ שליש כוס שמן אבל עם חמאה יוצא יותר מוצלח.

Avatar
מרים (16:34 12.02.2018)

עכשיו הביסקוויטים יצאו מהתנור . הם מעולים!!!!! אני הכנתי עם סירופ מייפל . למי שאוהב מתוק אפשר להוסיף עוד קצת מייפל

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:47 12.02.2018)

תודה מרים 🙂

Avatar
רחלי (09:28 5.02.2018)

שלום, אשמח לדעת האם העוגיות יוצאות רכות? כלומר זה מתאים לתינוק כנשנוש בריא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:57 5.02.2018)

היי רחלי,
תלוי מה גיל התינוק והאם הוא כבר אוכל ביסקוויטים (כמו פתי בר רגיל). זה יוצא במרקם פריך אבל לא רך.

Avatar
אביטל (15:28 21.01.2018)

היי עשיתי את הביסקויטים לפי המתכון במקום סוכר שמתי סילאן והורדתי את כמות המים אפיתי 15 דקות והעוגיות יצאו שרופות לגמרי!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:13 21.01.2018)

היי אביטל,
זמן האפיה משתנה בין תנור לתנור. יכול להיות שהתנור שלך חזק או שאפית על טורבו. בכל מקרה תמיד צריך לקחת בחשבון שזמן האפיה המופיע במתכון הוא בגדר המלצה וצריך לעקוב אחרי האפיה ולבדוק את העוגיות.

Avatar
אביטל (22:21 18.01.2018)

היי יש מצב לשים במקום הסוכר סילאן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:38 19.01.2018)

אפשר לשים 3-4 כפות סילאן ואז כדאי לוותר על המים (או לפחית כמויות) כי הסילאן נוזלי.

Avatar
אושרת (20:57 13.01.2018)

יצא מושלם! תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:22 13.01.2018)

תודה אושרת, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
מיטל (21:22 2.12.2017)

הי אפרת,
מה את ממליצה להוסיף או לגרוע על מנת שהעוגיות פחות יתפוררו? מאוד אהבו אצלי הילדים, אגב!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:54 2.12.2017)

היי מיטל,
ממליצה להוסיף ביצה ולוותר על המים.

Avatar
ענתי (09:49 30.11.2017)

ועוד שאלה -ראיתי קמח כוסמין מלא, קמח כוסמין אורגני,קמח כוסמין 70 אחוז. הלכתי לאיבודדד.
מה צריך להיות רשום על הקמח?תודה תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:25 30.11.2017)

היי ענתי,
לרוב ההמרה היא זהה בין קמח כוסמין לקמח רגיל. ההבדל הוא בספיחת הנוזלים ולכן תמיד כדאי להוסיף את המים בסוף ובהדרגה.
יש קמח כוסמין רגיל, יש קמח כוסמין מלא (ערכיו התזונתיים גבוהים יותר), יש קמח כוסמין 70% (זאת אומרת שהוא משולב עם קמח רגיל בכמות של 30%) ויש אורגני שזה קשור לגידול והתהליך עצמו. בכל מקרה, את יכולה להשתמש בכל אחד מהקמחים שציינת.
יום מקסים 🙂

Avatar
ענתי (09:46 30.11.2017)

האם כמות הקמח כוסמין מחושבת כמו כמות של קמח רגיל? כל כוס קמח כוסמין שווה ל140 גרם? אף פעם לא השתמשתי בקמח הזה.תודה

Avatar
מיטל רפפורט (09:01 27.11.2017)

שלום אפרת,
לדעתך אפשרי להמיר את שמן הקוקוס בשמן זרעי ענבים?
אם כן, היחס נשאר אותו יחס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:46 27.11.2017)

היי מיטל,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן. היחס אינו משתנה.
יום מקסים 🙂

Avatar
מיטל רפפורט (17:10 27.11.2017)

כן, אפשרי,
ניסיתי וטעים ממש

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:15 27.11.2017)

מצוין 🙂 תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
דנית (18:28 23.11.2017)

|שלום אפרת
האם ניתן להשתמש בקמח שיפון
או שיש לך מתכון למשהו מתוק עם קמח שיפון
תודה מראש
דנית

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:42 23.11.2017)

היי דנית,
לדעתי זה אמור לעבוד גם עם קמח שיפון. אם את אוהבת קינמון אני ממליצה להוסיף כפית שטוחה.

Avatar
רבקה (09:53 20.11.2017)

תגידי, איך היית טוחנת קילו בסקוויטים לכדורי שוקולד בצורה הקלה והנוחה ביותר?
תודה רבה על אתר מושקע.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:06 20.11.2017)

היי רבקה,
הכי קל זה לטחון במעבד מזון. בגלל שזו כמות גדולה אז כדאי לטחון בכמה פעמים.

Avatar
מלכה (16:26 13.11.2017)

כבר לא סופרת כמה פעמים הכנתי אותם ומאז שניסיתי את המכון כבר לא מסוגלת לטעום ביסקוויטים קנויים… המתכון הזה טעים פי אלף ובריא פי מיליון!
תודה אפרת יקרה.
אגב- פעם ראשונה הכנתי עם קמח לבן ויצא מאוד טעים ופעם אחרת הכנתי מקמח כוסמין ויצא עוד יותר טעים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:59 13.11.2017)

תודה מלכה, שמחה לשמוע!

Avatar
kanaganzel (20:31 6.11.2017)

היי אפרת,
הכנתי את הביסקוויטים האלה אבל הם יצאו לי יותר קרקרים יותר מלוחים מאשר מתוקים….
אמרתי למשפחה שלי שזה קרקרים לתה וזה באמת יצא מוצלח;)

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:53 6.11.2017)

באמת? איזה מוזר. שמת 3 כפות סוכר ולא שמת מלח נכון?
העיקר שהצלחת לצאת מזה ועוד בהצלחה 😉

Avatar
אירית (17:25 29.10.2017)

היי שתי שאלות-
1. יש מתכון לעוגיות מלוחות דומות?
2. כמה זמן זה מחזיק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:48 29.10.2017)

היי אירית,
אין לי מתכון דומה מלוח.
העוגיות נשמרות בקופסה אטומה על השיש 5-6 ימים.

Avatar
אמא לתינוקות (22:13 26.10.2017)

תגובה שלישית שלי פה היום..קרצייתית משהו..(כי בחמישי אני מתפרעת בבישולים:-))
אבל חייבת לומר, שעשיתי את עוגיות השוקולד צ'יפס כבר כמעט לא נשאר לשבת:-(, אז הפעם הכפלתי כמויות-

וזה מהמם!!! עכשיו יצא מהתנור -כל כך טעימות ופריכות!! חבל שלא שילשתי כמויות:-(

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:10 27.10.2017)

שמחה לשמוע!
תרגישי חופשי 😉

Avatar
מלכה (20:34 3.10.2017)

כדאי להכפיל כמויות. יצא מעדן!
השתמשתי בקמח לבן מכיוון שלא הספקתי לשאול רב איך לנפות מתולעים את הקמח כוסמין
וגם עם קמח לבן יצא מעדן!
תודה אפרת 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:49 3.10.2017)

תודה מלכה, שמחה שיצא מוצלח 🙂
חג שמח!

Avatar
נטלי באבייב (19:51 9.08.2017)

שלום
האם אפשר כמויות לקילו???
ואם אפשר לשים במקום חמאה מחמאה שיהיה פרווה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:19 9.08.2017)

היי נטלי,
קילו קמח כוסמין
5 כפיות אבקת אפיה
כוס סוכר+ כף סוכר
כוס ורבע שמן קנולה
125 גרם חמאה או מחמאה מומסת
2 כפות תמצית וניל
1-1.5 כוסות מים (*לפי הצורך)
*המדידה היא בכוס של 240 מ"ל.

Avatar
אילת (18:27 2.08.2017)

המתכון מעניין. במתכון כתוב פתיבר ולמטה קרקרים. זה אומר שהם לא מתוקים? אני רוצה מתיקות קרובה לזו של פתיבר.
יש צורך אם כן להוסיף סוכר? תודה מראש על התשובה(:

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:57 2.08.2017)

היי אילת,
אלה לא קרקרים (תיקנתי במתכון). המתיקות קרובה לזו של פתי בר.

Avatar
חסויה (17:00 2.08.2017)

הביסקוויטים יצאו מעולים!!
שמתי שלוש כפות דבש במקום סוכר ולפני האפייה שמתי מעל סוכריות צבעוניות
יצא ממש מעולההה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:58 2.08.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
לימור (22:14 30.07.2017)

יצא מעולה! הילדים חיסלו הכל. תודה על המתכון.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:20 30.07.2017)

תודה לימור, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
שרית (17:28 30.07.2017)

הי איך אפשר להמיר במתכון במקום קוקוס למשהוא אחר פחות רווי שמן

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:03 30.07.2017)

היי שרית,
אפשר לשים סה"כ שליש כוס שמן קנולה. ראי הערה בתחתית המתכון.

Avatar
אורה (15:15 30.07.2017)

באסה לא יצא טוב… מתפורר

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:57 30.07.2017)

היי אורה,
כנראה שבבצק היו חסרים נוזלים. הוא התפרק לפני או אחרי האפיה?

Avatar
אורה (22:05 22.09.2017)

אחרי אפיה פשוט נשבר

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:59 23.09.2017)

אוקי אז פעם הבאה נסי להכין אותן קצת יותר עבות. צריך לקחת בחשבון שבגלל שאין ביצה בתערובת אז הן יוצאות קצת יותר שבירות.

Avatar
רבקה (09:46 30.07.2017)

היי,
יש לך אפליקציה, ואם כן איך קוראים לה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:18 30.07.2017)

היי רבקה,
נכון לעכשיו אין אפליקציה לאתר. אם וכאשר תהיה אעדכן באתר.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
שרה (14:10 29.07.2017)

אם אני שמה סילאן ללא סוכר צריך להמתיק עם סוכר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:02 29.07.2017)

היי שרה,
אם את אוהבת מתיקות מעודנת אז אין צורך להמתיק גם עם סוכר. אם את רוצה לחזק את המתיקות ולעדן את הטעם החזק של הסילאן אני ממליצה לשלב 2 כפות סילאן + כף סוכר.
שבוע טוב 🙂

Avatar
ספיר (13:52 29.07.2017)

היי, רציתי לשאול האם יש גרסא למתכון גם ללא גלוטן? 🙂 הביסקוויטים נראים טעימים מאוד! תודה מראש ושבת שלום!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:01 29.07.2017)

היי ספיר,
אני חושבת שאפשר להמיר את קמח הכוסמין בכוס קמח קונדיטור+ חצי כוס קמח אורז או בכוס וחצי תערובת של קמחים ללא גלוטן כמו קמח תמי, קמח כרגיל וכדו'.
שבוע טוב 🙂

Avatar
אלי ע. (13:32 29.07.2017)

מתכון מעניין חייב לנסות רק הערה אחת קראתי מחקר בימים האחרונים ששמן קוקוס בכלל לא בריא בגלל שהשומן שלו שומן רווי ואפילו חמאה עדיפה עליו יש עוד מידע באינטרנט למי שמעוניין

Avatar
הילה (07:21 28.07.2017)

שלום יקירה,שאלה בהקשר לספרך החדש:)הינני מתגוררת בחו״ל ומאוד רוצה לרכוש את הספר:)האם ישנה אפשרות לדעתך למשלוח לחול?אשמח לדעת!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:18 28.07.2017)

היי הילה,
זה נמצא בתהליך עד לקבלת אישור.
שמרתי את המייל שלך וברגע שהמשלוח לחו"ל יתאפשר אעדכן אותך.
שבת שלום 🙂

Avatar
חסויה (21:46 27.07.2017)

אני ממש רוצה להכין את הביסקויטים האלה!!
אני יכולה להשתמש בקמח לבן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:34 27.07.2017)

כן, אפשר.

Avatar
חן (20:45 27.07.2017)

אפשר במקום סוכר לשים מולסה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:37 27.07.2017)

אני מניחה שכן. בגלל שהמולסה נוזלית יהיה צורך לשים פחות מים.

Avatar
שיר (18:52 27.07.2017)

הי
נדלקתי על המתכון.. 🙂
אפשר להחליף בסילאן את סירופ המייפל? מה זה דורש אם כן?

Avatar
שיר (19:06 27.07.2017)

ואם אפשר להשתמש רק בשמן קוקוס במקום הקנולה, וכמה?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:19 27.07.2017)

היי שיר,
אפשר להמיר את המייפל בסילאן. אני אישית ממליצה לשלב לפחות 2 כפות סילאן וכף מייפל כדי שהטעם ייצא יוצר מעודן.
יהיה צורך כנראה להוסיף פחות מים.
אפשר להשתמש בשמן קוקוס בלבד. סה"כ שליש כוס שמן קוקוס מומס לכל המתכון.

Avatar
מלכה (18:11 27.07.2017)

אפרת ראשית תודה ענקית!!! חפשתי מתכון פתיבר זמן רב!!!
שנית האם יש לך מתכון לפתיבר מקמח מלא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:11 27.07.2017)

היי מלכה,
אין לי מתכון לפתי בר מקמח מלא אבל אם אצליח להכין משהו מוצלח כמובן שאפרסם.

Avatar
מלכה (13:47 28.07.2017)

ראיתי שענית למישהי שאפשר להשתמש בקמח לבן אז אולי אפשר להשתמש גם בקמח מלא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:53 28.07.2017)

כן, אפשר. רשמתי את זה בהערות בתחתית המתכון.
שבת שלום 🙂

Avatar
שרי (17:48 27.07.2017)

אפשר להמיר את הסוכר בסילן טבעי? אם כן מה הכמות, גם 3 כפות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:09 27.07.2017)

אני חושבת שאפשר. שימי לב שבגלל שהסילאן נוזלי יהיה צורך לשים פחות מים.

Avatar
אלייה (10:47 27.07.2017)

בוקר טוב !
אזי אם אינני רוצה להשתמש שמן קוקוס או מחמאה
מהי הכמות לשמן קנולה בסך הכל עם כמות השמן שרשמת מעל ?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:50 27.07.2017)

בוקר טוב 🙂
סה"כ שליש כוס שמן.

Avatar
אלייה (17:03 27.07.2017)

תודה לך

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.