זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 18-20 עוגיות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 ביצה קטנה (M)
כף (12 ג’) סוכר
רבע כוס (60 מ”ל) שמן
רבע כוס (60 מ”ל) סילאן
כוס קמח (125 ג’) כוסמין מלא
חצי כוס (50 ג’) קמח שקדים או שקדים טחונים דק (*ניתן להמיר באגוזים טחונים דק)
כפית שטוחה (4 ג’) אבקת אפיה
רבע כפית (2 ג’) אבקת סודה לשתיה
כפית שטוחה (4 ג’) אבקת קינמון
*אבקת סוכר לציפוי (כ-2 כפות מלאות)
אופן הכנה:
-מערבבים בקערה בעזרת כף: ביצה, סוכר, שמן וסילאן.
-מערבבים בקערית נפרדת: קמח כוסמין מלא, קמח שקדים, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה ואבקת קינמון.
-מוסיפים את תערובת הקמחים לתערובת הנוזלים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ורכה.
-מכניסים למקפיא לחצי שעה (ניתן גם לשים במקרר כמה שעות).
-מחממים תנור ל-180 מעלות (חשוב לחמם את התנור לפחות 7 דקות לפני האפיה).
-פורשים נייר אפיה על תבנית התנור. יוצרים כדורים קטנים בקוטר של 2.5 ס”מ, מצפים באבקת סוכר ומניחים על נייר האפיה במרווחים קלים. משטחים בעזרת האצבעות לעוגיות בעובי של כ-1 ס”מ.
-אופים בתנור במשך 15 דקות. מוצאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.
- עוגת עוגיה |
- עוגיות רייבה |
- עוגיות שוקולד צ’יפס |
- סהרוני שקדים |
- עוגת פצפוצי שוקולד |
- עוגיות בראוניז
היי, האם אפשר להשתמש בשמן קוקוס וקמח כוסמין לבן ?
כן
היי, תודה רבה על כל המתכונים!
העוגיות לא התפוצצו לי כמו בתמונות, יש לך מושג מה עשיתי לא בסדר? אולי שיטחתי אותם יותר מדיי? עשיתי הכל לפי המתכון..
יצא טעים ממש!! (לא היה לי אבקת סוכר אז עשיתי בלי )
שמחה לשמוע❤️
אפשר להשתמש בקמח לבן?
כן
איזה עוגיות טעימות!
רכות ועסיסיות! תודה!
מה את אומרת- אפשר לשים שמן זית במקום שמן קנולה?
אם זה שמן זית בטעם מעודן אני חושבת שכן:)
באיזה חום לאפות?
חום עליון ותחתון
עוגיות מעולות!
תודה רבה
אבל- מה העניין לשים גם אבקת אפיה וגם סודה לשתיה? זה לא אותו הדבר?
לשניהם יש אפקט של התפחה אבל שונה:)
סודה לשתיה גם תורמת לצבע.
היי אפרת
בלי אבקת אפייה וסודה לשתייה מה דעתך? עדיין שווה כמו המקורי?
מבחינת ביצה יש רק L אפשר להשתמש בה או עדיף בחלקה?
תודה מראש.
היי,
בלי המרכיבים הנ”ל העוגיות עלולות לצאת דחוסות ובמרקם לא מוצלח במיוחד.
אפשר להשתמש בביצה L, אם אפשר עדיף להשתמש ב3/4 או טיפה יותר מהכמות שלה.
היי,אם אני רוצה כמות כפולה להכפיל את כל המוצרים?
היי,
נכון, להכפיל פי 2(:
כמה קלוריות בערך יש בכל עוגיה??
תודה רבה על כל המתכונים!!
אתר מושלם🤗
היי,
תלוי בגודל העוגיות, בסביבות 80 קלוריות ליחידה.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
היי אפרת
המתכונים שלך מהממיםםם
רציתילשאול: אם אין שקדים ואגוזים? יש לזה תחליף?
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר להחליף את קמח השקדים/אגוזים בשליש כוס קמח נוספת.
אפרת היי, אם אין קמח כוסמין מה אני עושה?
היי,
אפשר להשתמש בקמח לבן(:
היי טליה,
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
אפשר להמיר את קמח השקדים באגוזים טחונים או ברבע כוס קוקוס+ רבע כוס קמח רגיל (יתכן שינוי קל במרקם).
הכנתי אתמול כמות כפולה עם דבש ואגוזים ויצא עם טעם ומרקם מיוחד כל כך.טעים מאוד ואפילו בריא ומזין.תודה רבה!
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤
שכחתי לשאול:כמה דבש לשים במקום סילאן ואפשר להכין בלי סוכר – זה לא יפגע במרקם של העוגיות?תודה!
היי שרון,
יש לשים רבע כוס דבש, ואפשר לוותר על הסוכר (המרקם עשוי להשתנות מעט, לא משמעותי).
אפרת המקסימה!יש לי ביצים L.כמה לשים לכמות כפולה?
היי שרון,
לכמות כפולה שימי ביצה וחצי L (להשתמש בביצה שלימה+ לטרוף ביצה נוספת ולהשתמש רק בחצי מהכמות שלה).
בהצלחה😊
הי אפרת
תודה על מתכונים מדהימים!
אני רוצה להוריד את הסוכר, האם צריך להוסיף עוד קצת סילאן טבעי או עדיף לוותר? תודה רבה
היי ניצן,
לא נראה לי שיש צורך להוסיף סילאן כי זו רק כף סוכר אחת.
אשמח לשמוע איך יוצא(:
חג שמח!
יצא ממש טעיםם רך ממש לא שמתי את הסוכר לפני האפיה כי העדפתי שזה ישאר דיאטטי. ועדיין יצא טעים ועדין במתיקות.. אין על האתר שלך!!
איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לשתף❤
הכנתי פעם אחת ויצא מהמם
עכשיו אני רוצה להכין שוב ונגמר לי הסילאן
אפשר להחליף במשהו?
אולי בממרח תמרים?
תודה רבה
היי אפרת,
שמחה שאהבת את המתכון!
אפשר להמיר את הסילאן בדבש או סירופ מייפל.
בהצלחה😊
היי אפרת 🙂
אפשר להחליף קוסמין בקמח רגיל ?
תודה
כן, אפשרי😊
שלום אפרת
רציתי להחליף את הסוכר בסילאן
אבל בטעות שמתי יותר מידי…
סה”כ שמתי שלושת רבעי כוס סילאן
העיסה יצאה גם רכה יותר אז הוספתי עוד שקדם טחונים (מעט פחות מרבע כוס)
מקווה שאחרי המקפיא יהיה מרקם מתאים..
האם עדיין כדאי לצפות באבקת סוכר או שיהיה מתוק מידי?
תודה רבה רבה!
היי עידית,
אבקת הסוכר נותנת את המראה המושלג של העוגיות, אבל אפשר לוותר אם את חוששת שיצא מתוק מדי.
אגב, את יכולה להכין עוגיה אחת עם ציפוי אבקת סוכר ולאפות רק אותה כניסיון- אם תראי שיוצא מתוק מדי תעשי את שאר העוגיות ללא הציפוי.
בהצלחה😊
תודה רבה רבה
איזו תשובה מהירה!
שלום אפרת העיסה יצאה רכה מדי גם אחרי ההקפאה.מה ניתן לעשות? להוסיף קמח או להכין ממנה עוגה?
תודה לך
היי אביטל,
אפשר להוסיף קמח עד להתייצבות הבצק.
היי אפרת,
אין ביצים m רק L אפשרי או שיש צורך בשינוי כלשהו?
תודה מראש ושבת שלום🌺🌺
היי ליזה,
אפשר לשים ביצה L😊 שבת שלום!
היי אפרת ☺️
תודה על עוד מתכון! נראה מעולה, הבצק כבר מחכה במקפיא.
שאלה, אפשר להקפיא אחרי ההכנה? (אם נצליח להתאפק ולא לאכול הכל…)
וכמה זמן יכול להשמר לא במקפיא?
היי מוריה,
אפשר לשמור בהקפאה אחרי ההכנה כשבוע-שבועיים😊 יתכן שהמרקם ישתנה מעט, אך עדיין יהיה טעים:)
תודה רבה!
יצא מצוין😋
כיף לשמוע, תודה על העדכון:)
אחד המתכונים האהובים עליי! כל המעלות בעוגיה נחמדה אחת
תודה נחמה!
שמחה לקרוא שאת נהנת❤️
סליחה, עוד דבר!
במה אפשר להחליף את אבקת הסוכר אם אני אופה עם תחליף סוכר?
תודה!
אני משתמשת באבקת סוכר של סוויטנגו.
ערב טוב!
במה אפשר להחליף את קמח השקדים?
אולי את יודעת אם תמצית וניל אמיתית מצויה רק בחנויות טבע?
תודה!
היי דבי
תוכלי להמיר את קמח השקדים בשקדים טחונים דק או כל אגוז אחר שאת אוהבת
ובד”כ רק בחנויות טבע ניתן למצוא תמצית וניל אמיתית
לגבי שאלתך בנוגע לאבקת סוכר, תוכלי לוותר..
בהצלחה 🙂
אי אפשר לוותר על הקטע של השקדים?
תודה!
בוקר טוב דבי,
אם את לא רוצה לשים בכלל שקדים או אגוזים את יכולה לוותר על זה ולהוסיף כשליש כוס קמח.
העוגיות האלה פשוט טעימות!! יש להן מתיקות עדינה והסילאן מודגש
הוספתי לרשימת המתכונים האהובים!
שמחה לקרוא שאת נהנת תמר 🙂
שבוע נפלא ❤️
הי אפרת,
הכנתי עם מייפל.
העוגיות טעימות והילדים אהבו ממש אך בעלות מרקם פירורי בתוכו. האם ניתן להמיר חלק מהקמח ולשים יותר שקדים טחונים עדי לקבל טעם ומרקם רך ורטוב יותר של שקדים?
תודה
היי דינה,
המרקם הפירורי הוא מקמח השקדים.
לא ניסיתי להכין עם יותר קמח שקדים אבל אני חושבת שאפשר לנסות להרטיב את העוגיות בסירופ (מים מבושלים עם סוכר) לאחר שהן יוצאות מהתנור כדי שיתרככו ויהיו רטובות יותר.
אפרת היקרה ! אחד הדברים הטובים שיצאו מהסגר הוא: שהכרתי את האתר שלך! תודה על כל המתכונים .
תודה שחר ❤️
נראה מעולה!
יש לי רק מקלות שקדים, אפשר לרסק אותם קצת או שחייבים דווקא טחונים? ואם לא, במה אפשר להחליף?
היי צופית,
כדאי לטחון את השקדים. יש לך מעבד מזון או מכשיר שתוכלי לטחון באמצעותו?
היי אפרת
מתכון מהמם
יצא מושלם😍
תודה ספיר 🙂
נראה מענין ממש . האם לצפות באבקת סוכר הכוונה לגלגל באבקת סוכר?
תודה וחג שמח!!
כן.
חג שמח 🌺
היי אפרת,
זה נראה ממש טוב
אפשר לשים קוקוס במקום שקדים/ אגוזים?
במקום השקדים אפשר להוסיף בין רבע כוס קמח + רבע כוס קוקוס.
יצא מדהיםםם נראות מעולההה
מהמם 😍
תודה שירה
טעים ,טעים ,טעים
תודה ❣
מהמם 😍
תודה לינור
תודה לך על מתכון מעולה וטעים:))
נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף
אפרת, האם אפשר להחליף את קמח הקוסמין בקמח מלא?
כן.
סיימתי עכשיו להכין, יצא מושלם!!!
חייבת להחביא מהר, אחרת אחסל הכל בעצמי 😉
תודה, אפרת, על עוד מתכון קל וטעים.
שמחה שיצא טעים!
תודה יעל 🙂
היי, מה מטרת ההקפאה והרעיון מאחורי? למה זה חשוב?
היי יוני,
התערובת יוצאת רכה ודביקה מידי ליצירת עוגיות. יש להקפיא את התערובת עד שהיא מתייצבת ואז קל ליצור ממנה כדורים.
היי, אפשר להשתמש בסוכר וניל במקום סוכר רגיל? מה יחס ההמרה?
כן. אפשר לשים שקית סוכר וניל במקום כף סוכר.
האם אפשר לשים רק קמח שקדים אם אין לי קמח כוסמין?
אפשר לשים קמח רגיל במקום כוסמין.
יש אפשרות לשים סילאן טבעי? או לוותר על הסילאן ולשים דבש
אם כן מה הכמות??
בטח, אני תמיד משתמשת בסילאן טבעי.
הי אפרת!אם אין יש לי קמח תופח רק אז כמה לשים מהאבקת אפיה והקמח?
אפשר לשים כוס קמח תופח במקום כוס קמח כוסמין מלא וכפית שטוחה אבקת אפיה.
היי אפרת, קמח מלא מתאים כאן? תודה
אני חושבת שכן.
היי, אפרת
אני נהנית כל פעם מחדש לנסות את המתכונים המדהימים שלך..
רציתי לשאול…
במתכון שרשום סילאן הכוונה לסילאן טבעי?
יש אפשרות להמיר את הסילאן במשהו אחר?
אשמח להתעדכן
תודה….
היי חני,
עדיף סילאן טבעי אבל אפשר כל סילאן.
במקום סילאן אפשר לשים דבש או סירופ מייפל.
אפרת פעם שניה שאני עושה את העוגיות שלך והם יוצאות לי קשות אבן
למה זה?
כמה זמן אפית הפעם?
הכנתי את העוגיות לפי ההוראות שכתבת
ושמתי במקום שקדים אגוזים
ואני ממש התאכזבתי יצאו עוגיות קשות אבן
העוגיות אמורות לצאת פריכות מבחוץ ורכות מבפנים. אם הן יצאו קשות זה אומר שהן נאפו בטמפ’ גבוהה מידי או שנאפו יותר מידי זמן.
אפית בתוכנית רגילה של חום עליון וחום תחתון? כמה זמן אפית?
אפיתי 15 דקות כמו שרשמת על 180 מעלות
אם אפית בחום עליון וחום תחתון אז כנראה שהתנור שלך חזק. פעם הבאה כדאי לאפות כ-10 דקות ולא יותר.
הי,
הדובשניות נראות נהדר!
שאלה: האם ניתן להכין ללא סודה לשתיה?
תודה
כן אפשר.
שלום! אני גרה בלוס אנגלס ואין לי מוסג מה זה קמח כוסמין. באיזה קמח אפשר לה ישתמש במקום?
בכל מתכון שיש בו קמח כוסמין אפשר להשתמש בקמח לבן רגיל.
שלום,
האם יש אפשרות לשים משהו אחר במקום הביצה?
יכול להיות שיעבוד עם רבע כוס רסק תפוחים.
שלום! התחלתי להכין וראיתי שנגמר הדבש והסוכר…מייפל 100% טבעי יעבוד כאן?
כן.
אפשר להמיר את הכוסמין בקמח תפו”א.
תודה על כל המתכונים
לא בטוחה אם אפשר (לא ניסיתי).
בכל מקרה יש מתכון לעוגיות מקמח תפו”א.
הי.
האם ניתן להחליף את השקדים בבוטנים טחונים?
אפשר אבל כדאי שהבוטנים יהיו טחונים כמה שיותר דק.
העיסה יצאה מידי רכה-ככה זה צריך להיות ?
באיזה כוס השתמשת?
העיסה יצאה רכה מאוד גם אחרי שהיתה במקפיא?
אפרת, האם אפשר להכין מקמח טף?
לא יודעת, לא ניסיתי.
ממש תודה על כל המתכונים המעולים! האם נראה לך אפשר להמיר לפסח- עם קמח מצות כוסמין?
אני חושבת שאפשר לשים חצי כוס קמח מצות כוסמין + רבע כוס קמח תפו”א.
ואוווו טעים בטירוף ! נימוחות בעלי עף על זה
הייתי מוותרת רק על כמות הסוכר לי אישית זה ממש מתוק
שמחה שאהבתם 🙂
הייי אפרת 🙂
יצאו עוגיות מדהימות!
גם יום אחרי זה הם עדיין נמסות כאלה בפה!
מתכון מושלםם, שמור כבר במחברת מתכונים 🙂
תודה
שמחה שאהבת 🙂
תודה סיון
מושלם!!! אני באמצע הנגלה השניה כי אין לי מושג לאן נעלמו העוגיות מהתבנית:) בקושי הוצאתי אותה מהתנור….
אפרת את ענקית!!!
כל מתכון באתר שלך יותר מוצלח מקודמו, את באמת נדירה!
פתחת לי את העיניים במטבח ואין מי שלא עףףף – ( במיוחד בעלי 🙂 …)
תודה ענקית ומלא הצלחות!
כיף לשמוע! תודה חני ❤️
אפשר להשתמש עם דבש במקום סילאן שאין לי?
כן.
היי אפרת, אני לא משתמשת בסוכר באופן כללי, רק בדבש, האם זה מתאים פה וכמה?
היי עדי,
במקום כף סוכר שימי חצי כף דבש (+רבע כוס סילאן שיש במתכון).
אבקת קינמון זה התבלין קינמון,?
נכון 🙂
עוגיות ממכרות ומטורפות!
תודה רבה רבה!
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
אפרת מתכון מעולה תודה נחטף אצלי בבית לאו דוקא על ידי שוחרי הבריאות.
מעולה 🙂
תודה מיכל ויום נפלא 🌷
היי אפרת,
אפשר לשים סוכר חום (ולא סוכר לבן) או שזה ייצא פחות טעים?
כן אפשר.
אפשר להכין את המתכון ללא סודה לשתיה או משהוא אחר במקום?
אן אין לך תכיני בלי.
לאוכלי בריאות מה אפששר לשים במקום הסוכר למעלה?-רוצה להכין לאמא שלי …..
והאם אפשר להמיר סילאן באגבה….
את יכולה לוותר על אבקת הסוכר בחלק העליון.
לגבי אגבה, לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר.
ערב טוב אפרת
אפשר להשתמש בקמח קונדיטור ואורז?
ואם אפשר גם ביצת לארג’- זה מה שיש לי?
תודה
היי יערית,
אני מניחה שכן. שימי ⅔ כוס קונדיטור ושליש כוס קמח אורז.
את יכולה לטרוף את הביצה בקערית ולהוסיף רק שני שליש מהבלילה בתור התחלה. התערובת אמורה לצאת רכה ומעט דביקה אבל לא דביקה מידי. לפי זה תדעי אם להוסיף את השליש הנוסף או לא.
היי (:
אפשר קמח רגיל במקום הכוסמין? תודה (:
כן בטח.
היי אפרת, יש לך מתכונים להכנת יוגורט עם פרות או מעדני וניל/שוקו עם 0% שומן? כמו אלו שמשווקים, רק בהכנה ביתית ואולי בריאה יותר?
היי זוהר,
אין לי מתכון ליוגורט אבל יש לי מתכון למעדן ביתי אבל הוא לא 0% שומן.
היי אפרת, תודה על עוד מתכון לא שגרתי
כמה שאלות:
1. באיזה גודל תבנית להשתמש הגדולה או הענקית?
2.חייב ביצה מדיום או שאם יש לארג’ זה גם בסדר?
3. באיזה שמן להשתמש?
4. לגרסה ללא גלוטן אפשר להשתמש בקמח כרגיל ללא גלוטן? אם כן כמה לשים והאם משהו נוסף משתנה במתכון (כמות אבקת אפייה למשל)
5. אשמח להכוונה לגבי יצירת הכדורים – כמה מהתערובת צריך לכל כדור (כפית או כף או משהו אחר, אני ממש לא מנוסה בזה)
6. את הכדורים יוצרים עם הידיים?
7. לצורך תכנון זמנים כמה זמן לדעתך יקח להם עד שיתרררו לגמרי?
המון המון תודה לך
היי אלה,
1. תבנית ענקית
2. זה בסדר גם לארג’ (*התערובת פשוט תצא קצת יותר דביקה ואולי יהיה צורך לתת לה עוד רבע שעה במקפיא)
3. קנולה
4. אני חושבת שאפשר. אין שינוי בכמויות
5. בסביבות כפית
6. כן
7. כרבע שעה
אפשר להשתמש בקמח חיטה מלא במקום קמח כוסמין?
כן.
האם ניתן לבצע חלק או כל ההמרות הבאות?
שמן קוקוס במקום קנולה
“כמו סוכר” במקום סילאן
שיפון במקום כוסמין
אם כן (גם חלקי), האם זה יגרור שינויים נוספים? תודה!
היי דנה,
אפשר לשים רבע כוס שמן קוקוס נוזלי במקום שמן קנולה.
לגבי “כמו סוכר”, אני מתלבטת כי למעשה הסילאן מוסיף טעם. אם את מנסה אז כדאי להוסיף לתערובת כמה כפות מים לפי הצורך.
אני פחות אוהבת את הטעם של קמח השיפון בעוגיות ועוגות אבל זה אפשרי.
הי,
חייבים שקדים או אגוזים?
אם כן אפשר קלויים?
תודה ושבת שלום!
במקום השקדים אפשר לשים כשליש כוס קמח אבל יותר מוצלח עם אגוזים/שקדים. אפשר להשתמש בקלויים בתנאי שהם לא מלוחים.
שבת שלום 🌷
היי, אפשר להשתמש בקמח מלא במקום הקמח כוסמין?
אני חושבת שכן.
היי,
באיזה קמח נטול גלוטן ניתן להמיר את קמח הכוסמין ?
תודה.
אני מניחה שקמח כרגיל או תמי.
היי…
האם לשטח את העוגיות אחרי שמפזרים אבקת סוכר? או לפני ואז לפדר?
תודה!!
אתר מקסים:)
והתשובות המהירות והמפורטות והיחס המעולה לכולם… תמיד מזמין להיכנס ולנסות.
לא משנה. מה שנוח לך 🙂
היי:)
מה אפשר לשים במקום ביצה?
תודה מראש…
לא ניסיתי אבל אולי רבע כוס רסק תפוחים.
עשיתי את העוגיות לצערי לא היה לי קמח כוסמין השתמשתי בקמח תופח
יצא נהדר
תודה
נ.ד לא הצלחתי ליצר ססמה ולהתחבר למתכונים שלי
שמחה שיצא טעים 🙂
*נשלח אליך מייל עם פרטי התחברות.
יום מקסים 🌷
מאתמול בלילה אני מחפשת מתכון של עוגיות ללא סוכר וללא תחליפי סוכר סינתטיים כך שמאד שמחתי למצוא את המתכון. עוגת התפוז שלך עם דבש וסילאן הפכה לעוגה הקבועה בבית. אשמח לעוד מתכונים כאלו ! ובעיקר אם אפשר עוגיות חמאה עם תחליפי סוכר טבעיים ??? תודה האתר שלך נהדר אני מכינה משם דברים כל הזמן ! ענת
היי ענת,
אעלה בהמשך מתכונים דומים נוספים.
בינתיים יש את המתכונים האלה:
עוגת בננה וסילאן
מאפינס דבש וקינמון
עוגיות מייפל
עוגיות בריאות
עוגיות אגוזים
יום נפלא 🙂
הי אפרת,
שמעתי על האתר הזה מאמא שלי, והתלהבתי כל כך! אתר טוב, עם מתכונים טעימים, וסבלנות גדולה, לענות, ולהגיב.. אשרייך!
אתר מהמם!
תודה רבה לך אהובה! ♥
שמחה לקרוא שאת נהנת