זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות
מס’ מנות: 15-20 עוגיות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס וחצי (195 ג’) קמח כוסמין מלא
חצי כוס (65 ג’) אגוזים טחונים
חצי כוס (100 ג’) שמן
3 כפות (60 ג’) סירופ מייפל טבעי/דבש (*מי שאוהב יותר מתוק שישים 4-5 כפות)
*אבקת סוכר לפיזור מעל (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל170 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים בעזרת כף – קמח כוסמין, אגוזים טחונים, שמן וסירופ מייפל או דבש, עד לקבלת תערובת רכה ואחידה.
-יוצרים כדורים קטנים בקוטר כ-3 ס”מ (אם התערובת דביקה ניתן להרטיב את הידיים) ומניחים על נייר אפיה. משטחים קלות לעיגולים בקוטר של כ-4 ס”מ ועובי של 1 ס”מ, מכניסים לתנור ואופים במשך 15-20 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות נעשות פריכות לאחר צינון).
-לאחר שהעוגיות מתקררות לגמרי ניתן לפזר עליהן מעט אבקת סוכר (לא חובה).
הערות:
*אם אתם אוהבים מתוק אפשר להוסיף לתערובת 1-2 כפות סוכר בנוסף למה שרשום.
*אם התערובת יצאה דביקה מידי בצורה שלא ניתן ליצור ממנה כדורים (גם לאחר שהרטבתם את הידיים)- יש להוסיף כמה כפות קמח כוסמין בהדרגה.
- עוגת עוגיה |
- עוגיות רייבה |
- עוגיות שוקולד צ’יפס |
- סהרוני שקדים |
- עוגת פצפוצי שוקולד |
- עוגיות בראוניז
הכנתי את העוגיות כבר כמה פעמים ויש לציין שהן פריכות וטעימות במיוחד למרות שהפחתתי את כמות הדבש לכף אחת
מרוב שזה כ”כ טעים הכפלתי כמויות של 3 וגם שיחקתי מדי פעם עם המתכון הורדתי קמח והוספתי ש קדים טחונים במקום, יצא מושלם !!!
העוגיות טעימות גם כשהן קפואות
אז תודה רבה
שמחה שיצא טעים❤️
תודה לך שחזרת לעדכן:)
היי אפרת,
נרא. מתכון מעולה, בדיוק מה שחיפשתי. אם אני ממירה את השמן בחמאה רכה, לדעתך זה ינפוך לבצק שאפשר לרדד אותו ולקרוץ ממנו צורות?
וגם – כמה זמן העוגיות האפויות יחזיקו בצנצנת בחוץ?
תודה!
היי יעל,
החמאה אמורה להפוך את הבצק למרקם נוח יותר לעבודה.
רק חשוב להשתמש בחמאה רכה בטמפ’ החדר ולא בחמאה מומסת.
העוגיות מחזיקות כ–6 ימים.
הי אפרת,
העוגיות יוצאות לי קשות/דחוסות.
אפשר לשלב קמח שקדים? אם כן, מה הכמויות?
תודה על מתכונים קלילים ונפלאים
היי ענבל,
אולי אפית אותן יותר מידי? להבא אפשר להוסיף גם ביצה (אם אין בעיה עם ביצים).
אני חושבת שאפשר לשלב כוס קמח כוסמין עם חצי כוס קמח שקדים.
הצילו, עשיתי בדיוק מה שכתוב ויצאו לי עם טעם לוואי חמצמץ…. מה לא בסדר?
משהו במרכיבים כנראה לא בסדר.
טעמת את האגוזים?
אולי עבר התוקף של הקמח?
אולי השמן?
מה אפשר לשים במקום אגוזים?
תודה
אפשר לשים שקדים טחונים דק.
5 דקות הכנה ועוגיות נפלאות לילדים.
הוספתי רבע כוס שוקוצ׳יפס מריר
תודה רבה אפרת!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
שלום אפרת,
אם אני מורידה את האגוזים, האם אני צריכה להוסיף קמח באותה כמות?
האם במקום אפשר להוסיף משהו אחר, לדוגמה שיבולת שועל עבה או זרעי פשתן?
היי
אפשר לוותר על האגוזים או להוסיף שקדים או שליש כוס שיבולת שועל (עדיף דקה) או רבע כוס זרעי פשתן.
אפשר עם שמן זית?
אפשר אבל הטעם שלו יורגש(:
הי שאלה לי במקום שמן רגיל מה אני יכולה להשתמש. אסור לי שמן רגיל
היי,
אפשר שמן קוקוס.
הם אפשר גם חמאת שקדים?
פחות מומלץ כי זה משנה את המרקם, אבל יתכן ואפשר.
אפשר להחליף לקמח כוסמין 80% ?
כן, אפשר(:
תודה רבה על כל המתכונים ועל ההתייחסות שלך לשאלות!
היי,
השתמשתי בקמח כוסמין לבן,
הורדתי את האגוזים,
שמתי שליש כוס דבש
ומעל שוקולד צ’יפס.
יצא טעים ברמות, תודה לך:)
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
תודה על המתכונים הנהדרים,
שתי שאלות:
האם אפשר להשתמש בכוסמין לבן?
אם אני משתמשת במייפל לא טבעי, כמה לשים ממנו או מה צריך לשנות ?
או שעדיף את הדבש ולא מייפל?
היי,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן.
עדיף לשים דבש כדי שהטעם הדומיננטי של המייפל שאינו טבעי לא ישתלט.
היי אפרת! האם אפשר להחליף אגוזים לשוקולד צ’יפס? תודה!
היי,
אפשר לוותר על האגוזים או להחליף אותם בשקדים טחונים/קוקוס.
אפשר גם להוסיף שליש-חצי כוס שוקולד צ’יפס.
בהצלחה(:
עוגיות מעולות. למי שאסור סוכר איך להכין?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
אפשר להמיר את הסוכר בכל תחליף סוכר ביחס של 3 כפות סוכר.
אבל הסילאן גם מרטיב את הבצק
צריך משהו שמאפשר לאחד את הבצק לא?
נכון, מומלץ להוסיף ביצה מהסיבה הזו.
אפשר גם פשוט להוסיף כמה כפות מים לפי הצורך אם התערובת תצא פירורית.
הי, תודה על המתכון.
אני רוצה להשתמש בשמן קוקוס, כמה צריך לשים?
היי נטלי,
יש לשים כחצי-שליש כוס שמן קוקוס.
בהצלחה!
בדיוק אוצה להכין עכשיו עם שמן קוקוס אז לא הבנתי את התשובה כאן התכוונת לחצי כוס או שליש כוס
היי,
תתחילי משליש כוס, אם הבצק יצא יבש מדי תוסיפי את שאר הכמות בהדרגה ולפי הצורך.
קודם כל הכנתי יצא מעולה !!השתמשתי בשמן זית …האם אפשר להחליף את חלק מכמות השמן נגיד בטחינה או במשהו שומני יותר בריא ?
ועם הפחית את כמות השמן בחצי?
היי,
שמחה מאד שיצא מוצלח!
אפשר להפחית את כמות השמן לשליש עד רבע כוס (יתכן ויהיה צורך להוסיף מעט מים).
אפשר להמיר חלק מכמות השמן בטחינה אבל אם תוותרי לחלוטין על השמן המרקם יצא קשה ומתפרק.
אם את בכל זאת מנסה הייתי שמה 50 גרם רסק תפוחים+ 3-4 כפות טחינה.
בכנות הייתי סקפטית ו: וואוווו איזה עוגיות טעימות ופריכות! ומתכון כל כך קל – איזה כיף!!! תודה לך! משתפת שאת עיסת הבסיס שיניתי טיפה: הוספתי ביצה אחת, שמתי 2 כפות דבש במקום 3, שיניתי לתערובת של אגוזים ושקדים מעוכים ושמתי כוס קמח כוסמין ועוד סקופ וחצי של אבקת חלבון טבעונית (אני בענייני העלאת מסת שריר ככה שזה נשנוש מעולה) במקום חצי כוס קמח נוספת. את העיסה הזאת חילקתי לשניים, את החלק הראשון אפיתי כמו שהוא ולשני הוספתי לפני האפייה שתי כפיות קקאו ושבבי שוקולד מריר 72 אחוז. תענוג
איזה כיף שאהבת את המתכון, העוגיות נראות מעולה! תודה על השיתוף וחנוכה שמח❤
הכנתי את העוגיות, הוספתי קקאו ופצפוצי שוקולד וזה יצא מעולה!
תודה!
איזה כיף! תודה שחזרת לשתף❤
עוגיות מושלמות!!! בחיים לא הכנתי עוגיות כ”כ קלות וטעימות טעם עדין ומשביע!! אפשר לקרוא להן עוגיות מייפל
שמחה מאד לשמוע! תודה שחזרת לשתף(:
מתנצל,
עוגיות לא טעימות.
ממש מבאס.
העוגיות הכי פחות טעימות שהכנתי אי-פעם.
היי,
אם תפרט מה בדיוק הייתה הבעיה (טעם מוזר? מרקם לא מוצלח?) אוכל לעזור יותר…
חשוב רק לזכור שמדובר בעוגיות בריאות ולכן לא בהכרח יקלעו לטעמך.
האם אפשר להוסיף שוקולד צ’יפס?
כן, אפשר להוסיף כחצי כוס שוקולד צ’יפס(:
שלום,
אלו אגוזים יש לטחון?
היי קורל,
אפשר לשים שליש כוס שמן (המרקם עשוי להשתנות מעט, ויתכן שיהיה צורך להוסיף קצת מים), ואפשר לטחון כל אגוז שיש לך (מלך, פקאן…).
שלום,
האם אפשר להפחית מכמות השמן?
האם אפשר להוריד את המתוק לגמרי? לא מייפל או סילאן וכד’
תודה
הכוונה היא להכין את העוגיות ללא תחליף סוכר/ממתיק כלל?
אני לא חושבת שזה אפשרי, יצא תפל ממש וגם המרקם יושפע…
אפשר להשתמש גם בממתיק כמו סוכר/טרוביה/סוויטאנגו וכדומה.
האם אפשר בלי אגוזים ?
היי שרה,
אפשר לוותר על האגוזים או להמיר אותם בשקדים או קוקוס.
היי אפרת יש לי קמח כוסמין לבן לא מלא האם אפשר להשתמש בו לעוגיות האלה?
היי,
כן, אפשר(:
העוגיות ממש מוצלחות. מוצלח להוסיף אבקת חרובים והם נהיו עם עוד קצת מתיקות מעודנת, ויותר יציבות וחומיות.
שמחה שאהבת ותודה על הטיפ😊
שלום..אפשר להשתמש בשמן זית?
היי יעל,
מניחה שאפשר, אבל קחי בחשבון שהטעם שלו יורגש מעט:)
סבבה..תודה!
עוגיות מעולות, כבר מכינה אותן קבוע! תודה רבה
❤️
כרגיל יצאו מעולה!
מעניין מה עושה אותן כל כך פריכות וטעימות למרות פשטותן.
(העוגיות שעשיתי מתערובת עם תחליף סוכר וביצה, שוב לא הלך.
יצא קצף באפיה ולא מצליח).
הרבה תודה!
אני חושבת שזה השילוב של כל המרכיבים.
לגבי הביצה, מוזר. בהזדמנות אני אנסה, נראה איך ייצא לי.
בוקר אור אפרת!
קצת דחוף!
אפשר סוכר או תחליף סוכר במקום המייפל?
סילאן?
כמה?
תודה ויום מקסים לך!
קודם שכחתי לבדוק בתגובות, וכעת מצאתי.
רק לא ברור לי את הכמות של הסוכר במקום הדבש ואם אפשר סילאן וכמה?
אגב, סילאן מתאים לסוכרתיים?
תודה רבה!
סילאן כדאי לשים 4 כפות כי הוא לא כ”כ מתוק.
סוכר- 3 כפות גדושות.
אפשר ביצה L.
הסילאן לא מתאים לסוכרתיים כי זה פחמימה ועלול להעלות את רמת הגלוקוז בדם.
היי דבי,
ניתן להשתמש בסילאן, הטעם יהיה קצת פחות מעודן וקצת פחות מתוק.
במקרה של שימוש בסוכר/ תחליף סוכר רצוי להוסיף גם ביצה, מאחר והמייפל/דבש הוא מה שמאחד את התערובת.
אם התערובת עדיין מתפוררת אז להוסיף כמה כפות מים לפי הצורך.
בהצלחה 🙂
כן, אבל כמה סוכר?
ביצה לארג’ אפשר?
אין פתרון מלבד ביצה?
אני עושה רק חצי כמות עם תחליף סוכר, זה מסובך חצי ביצה…
תודה לך!
בלי ביצה או ממתיק נוזלי זה קצת מתפרק.
את יכולה לנסות להוסיף כמה כפות מים. מקווה שזה יעזור.
אילו עוגיות טעימות, תודה!
הוספתי סוכר חום כהה לאפייה
תודה חגי 🙂
שמחה לקרוא שאהבת 🌸
אני גרה בחו״ל ולא מצאתי את המצרכים המדוייקים וגם לא היה לי אגוזים אז שמתי צימוקים ומאחר שהייתי צריכה לטחון את הכוסמת לקמח אז יצא לי חול ולא רצה להתאחד אז הוספתי מעט חלב שקדים כף קמח שיבולת שועל ולא תאמינו הוקוס פוקוס התאחדות מושלמת והתוצאות מדברות בעד עצמן פשוט בטעם של פעם.
נראה מעולה חגית!
שמחה שיצא מוצלח ❤️
תודה רבה על המתכון! שאלה קטנה – האם ניתן להקפיא את העוגיות?
תודה והמשך שבוע נעים 🙂
כן, אפשר בהחלט 🙂
יום נפלא🌸
נהדר, תודה רבה:)
המשך יום מעולה
עוגיות מעולות! מכורה אליהן. תודה רבה !
נראה מעולה פנינית 🙂
יום נפלא ❤️
ערב טוב!
אני כל כך אוהבת את העוגיות האלו, הן מעולות!
מה יכול לגרום לעוגה או עוגיות להרגיש כבדות?
במה אפשר להחליף?
תודה רבה!
היי דבי,
לפעמים כשאין ביצים בעוגיות הן יכולות להרגיש “כבדות”. בעוגות חייב ביצים כדי שיהיו אווריריות.
את מדברת על העוגיות האלה או באופן כללי?
על אלו.
אפשר לשים ביצים או מה?
אני מאד אוהבת אותן כך אבל אמי הרגישה כבדות ואני רוצה להכין לה.
תנסי להוסיף ביצה אחת.
תודה
ולא להוריד משהו אחר?
לדעתי לא. אם התערובת תצא דביקה תרטיבי את הידיים כשאת יוצרת עוגיות.
עשיתי היום עם ביצה.
ולא הצליח לי.
אפיתי בטעות על 180 מעלות יצא הרבה קצף סביב לעוגיות.
מה יכולה להיות הבעיה?
אולי אתקן עם שארית העיסה
תודה רבה לך!
היי דבי,
איך המרקם של הבצק יצא לפני האפיה?
איך העוגיות יצאו אחרי אפיה וקירור? באיזה מרקם?
היה נראה טוב לפני.
ופריכות אחרי אולי קצת קשות מדי.
אגב, עדיף כוסמין 100 אחוז או שמונים?
צריך קמח בהיר דווקא?
תודה ולילה טוב!
אם יצאו קשות זה בגלל אפיה בחום גבוה מידי כי הביצה דווקא אמורה לרכך אותן קצת.
עדיף 80%. הוא פחות “כבד”.
יצא מהמם.
שמתי שוקולד ללא סוכר קצוץ במקום האגוזים.
עוד מתכון מוצלח לרשימה. תודה לך אפרת
תודה רחל!
שמחה לקרוא שאהבת ❤️
לא אהבתי
יצא יבש ביותר ובלי טעם
התבאסתי
היי רחלי, בואי ננסה להבין ביחד היכן הבעיה.
באיזה גודל כוס השתמשת? 240 מ”ל?
אפית על 180 מעלות לא בטורבו נכון? שמת על קו עליון וקו תחתון? אם כן אז יכול להיות שהתנור שלך חזק יחסית או שהכנת את העוגיות קטן מידי או דק מידי. כמה עוגיות יצאו לך מהכמות?
דרך אגב, השתמשת בקמח כוסמין מלא ושמת סירופ מייפל?
וואווו העוגיות במתכון של האגוזים ..מדהים אכן ממכר..ועוד עשיתי את זה עם שקדים וטחנתי אותם ..במקום אגוזים יצא מושלם ..תודה רבה ..וכל זה כי נתקעתי בלי ביצים ….יצא מדהים וטעים ממש
שמחה לקרוא שאהבת גילה 🙂
שבת שלום🌸
האם העיסה מתאימה לקריצת צורות?
אני מעוניינת להכין עוגיות בריאות שהילדים יוכלו לקרוץ צורות בעצמם
הבצק יהיה מאוד קשה לרידוד, במידה ותצליחי אז אפשרי 🙂
היי העוגיות מצויינות! כמה קלוריות לאחת?
כ-90 קלוריות לעוגיה בינונית.
ווא העוגיות מתכון מנצח !!! הוספתי שוקולד 90 % מגורר , קוקוס , שמן קוקוס, קינמון.
מאחר ונגמר לי הקמח כוסמין מלא ונשאר לי קמח טפיוקה, האם ניתן להכין עם הקמח הזה?
בתודה מראש
שרי
שמחה שיצא טעים 🙂
לא בטוחה. לא ניסיתי להכין עם טפיוקה.
האם נתן להמיר שמן בחמאה ומה הכמות.? תודה רבה
אפשר לשים 100 גרם חמאה רכה, לא מומסת (יש להוציא את החמאה מהמקרר חצי שעה- שעה לפני ההכנה)
בוקר אור!
העוגיות האלו פשוט מעולות! הן כל כך פשוטות אבל נהדרות!
תודה לך ושבת שלום! גמר חתימה טובה לך, למשפחתך ובעצם לכל העולם!
תודה דבי.
שבת שלום וגמר חתימה טובה ❤️
שלום אפרת,
מתאים לטבול את העוגיות האלו בשוקולד ולקרר, כזה חצי מצופה או תחתית שוקולד?
אם לא אלו, יש עוגיות שכן?
תודה רבה!
כן אפשר.
תודה לך על תגובתך המהירה!
שכחתי לשאול איך להכין את השוקולד!
תודה!
אגב, כף מייפל יצא לי 10 גר’, וכתבת 3 כפות 60 גר’?!
שוב תודה!
האמת ששקלתי דבש (הגיוני גם שהוא יותר כבד).
אם השתמשת בכף רגילה של מטבח אין בעיה.
לגבי השוקולד, אם את רוצה שהוא יתקשה לאחר קירור תמיסי שוקולד בלי להוסיף לו שום דבר, אפילו לא טיפת מים.
עוגיות מדהימות!!עברתי לתזונה ללא סוכר וחיטה והיה ככ חסר לי עוגיה עם הקפה…הן פשוט מושלמות!!
שאלה, לדעתךאפשר לשדרג אותן עם קינמון? יצא מוצלח?
שמחה שאהבת 🙂
כן, אפשר להוסיף כחצי כפית קינמון, זה דווקא מתאים.
תודה! בדיוק מכינה מלאי לסופש 😍 אוסיף.
אני חייבת לומר שאין כמו האתר שלך את כזו מקסימה!!
איך עוד ניתן לשדרג אותן ולהשאיר אותן בריאות?
אפשר להדק מעל העוגיות קצת שוקולד צ’יפס באחוזי קקאו גבוהים ואפשר להוסיף כפית קקאו כדי להפוך אותן לשוקולדיות יותר.
העוגיות יצאו אלופות!!!! זה פעם שניה שאני מכינה אותם והם יוצאות מושלמות תודה רבה!!
תודה שושנה ושנה טובה 🌺
היי אפרת(: מתרגשת להכין עוגיות מקמח כוסמין מלא! נשמע שהן מעולות! חייבת לנסות!
רציתי לשאול, זה משנה אם הקמח כוסמין מלא הוא 100% או 80%? יש עדיפות לאחד מהם?
תודה רבה!
אפשר להשתמש בשניהם אבל עדיף 80% אם יש לך 🙂
יאואוו הן יצאו פשוט אלוף פעם הבאה אני אנסה לעושות אותם עם שמן קוקוס
תודה לאה 🙂
וואו אהבתי !! מתכון אלוף תודה רבה!!!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה עדי
תודה רבה
איזה תבלינים ניתן להוסיף לעוגיות?
יש לי ציפורן, מסטיקא, אניס
אפשר להוסיף אניס או ציפורן (אם זה ציפורן אז כרבע כפית).
הי שמן קוקוס גם הולך? או נגיד שילוב של שמן חמניות עם שמן קוקוס… יכול ללכת?
כן.
פעם רביעית מכינה! מושלמות! התמכרתי!
מהמם 🙂
תודה טובה ❤️
היי אפרת הכנתי כמה פעמים את העוגיות עם שליש שמן קוקוס מומס והוספתי קצת דוקולד ציפס. לפעמים בשלב הכנת העיגולים הבצק מתפורר לי בידיים . הוא גם לא אחיד בקערה. מה צריך להוסיף? מים שמן קמח עוד דבש??
כדאי להוסיף קצת מים (זה בסדר אם התערובת קצת דביקה).
במקום אגוזים טחונים הוספתי תמרים מעוכים בגלל אלרגיה וחצי בננה
מעולה 🙂
יצא מעולה, מתוק בדיוק במידה ומרקם פריך. מאוד טעים ופשוט להכנה!
נראה מעולה 😍
תודה אור
אפרת אני רוצה להגיד לך שבזכותך חזרתי להאמין ביכולת שלי לאפות ולבשל. תודה רבה 3>
איזה כיף לשמוע ❤️
תודה נריה
לאחר חיפוש מתכונים לעוגיות עם קמח שיפון , החלטתי להכין את המתכון שלך. יצא פצצה,עם חומרים שתמיד יש בבית, טעים ומוצלח ביותר,ממליצה בחום, גם לאלו שבדר\”כ לא אופות, תודה רבה .
תודה שלי ❤️
היי אפית עם קמח שיפון מלא ? אם כן יצא לך מוצלח?
היי לירון,
בעיקרון מומלץ לשלב עם קמח רגיל ולשים כוס קמח מלא + חצי כוס קמח רגיל.
סליחה עם קמח חיטה מלאה הכוונה
טעימות !
תודה שרה 🙂
אפרת אלופה. מתכונים ברורים לא מתחכמים. תודה היכנתי יצא מצוין. תודה. רחל פתאל
תודה רחל ❤️
אפשרי להוסיף שקדים טחונים? שוקולד ציפס? מה אפשרי שיהיה מתוק יותר?
במקום אגוזים טחונים אפשר לשים שקדים טחונים.
אפשר לשים כרבע כוס שוקולד צ’יפס. חלק ממנו כדאי להדק גם מעל העוגיה.
אם רוצים שזה יהיה יותר מתוק אפשר להוסיף 1-2 כפות סוכר.
אחלה של מתכון, יצא ממש טעים!!
תודה רבה על האתר המהמם! הוא כזה נגיש, מעוצב יפה, ועם אוכל פשוט וטעים. הפשיטות פשוט מנצחת.
תמיד נכנסת לאתר שלך קודם כל כדי לחפש מתכונים.
תודה רבה, ה\’ יברך אותך ומלא בשורות טובות!!
תודה רבה יקרה ❤️
המון בריאות ורק בשורות טובות!
יצאו טעימות ופריכות ממש, תענוג, הכנתי עם כוס שקדים טחונים. גם אחרי כמה ימים העוגיות פשוט נהדרות
שמחה לשמוע 🙂
תודה מירב
נהדרות ופריכות. איזה כיף. טחנתי אגוזים, פיסטוקים ושקדים וקישטתי בשקדים \”מולבנים\”. להמתקה שמתי את מה שהיה לי – סילאן וכן הוספתי ביצה כפי שהצעת למקרה כזה. (משום מה שמתי רק שתי כפות סילאן. אפשר היה לשים 3 כפי שרשמת) תודה 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
הי! מה אפשר לשים במקום אגוזים ? רוצה להכין עם פעוטה בת שנתיים ואגוזים זה קצת מסוכן..
היי אירית,
אפשר להכין בלי אגוזים.
חושבת שאולי טחינה או ממרח שקדיה יתאימו פה גם? ואם כן כמה?
אפשר להוסיף כף טחינה גולמית או ממרח שקדיה (מבחינת טעם עדיף ממרח שקדיה כי הוא יותר נייטרלי).
האם אפשר להחליף אגוזים טחונים בשקדים טחונים וכיצד ישפיע מלבד הטעם?
כן אפשר.
הי האם אפשר לשים במקום אגוזים טחונים אגוזים קצוצים דק?
כן.
האם ניתן לשים סילן טבעי במקום דבש/ מייפל?
אפשר אבל קחי בחשבון שלסילאן יש טעם דומיננטי יותר וגם פחות מתוק מדבש או מייפל.
שלום.העוגיות טעימות מאד אך מדוע הן מתפרקות לאחר האפייה? תודה
היי צילה,
באיזה גודל כוס השתמשת?
שמת 3 כפות מייפל?
שלום.תודה על התשובה המהירה.שמתי קמח כוסמין עם אגוזים ושמן ו 2 כפיות של סוכרה דיאט.מייפל אסור.מה לשים עוד כדי שלא יתפרק? תודה.
אז זאת הסיבה. המייפל הוא ש”מדביק” את החומרים.
אם את לא שמה מייפל כדאי להוסיף ביצה.
תודה רבה!
היי אפרת
לא יודעת למה תמיד כשמכינה עוגיות עם קמח כוסמין (לא ניסיתי קמח אחר בעוגיות) יוצא לי לא טוב לא בצורה ולא בטעם .הכנתי לפי המתכון חוץ מאגוזים שלא שמתי ואת השמן החלפתי ברסק תפוחים באותה כמות (חשוב לי לא להשתמש בשמן או חמאה )
איפה פה הבעיה?
בתודה.
לדעתי הבעיה היא השימוש ברסק תפוחים ולא בקמח.
רסק תפוחים משנה לגמרי את המרקם והטעם.
למה במתכון הזה אין צורך באבקת אפיה לעומת העוגיות עם החמאת בוטנים והבננה?
כי אלה עוגיות במרקם פריך יותר.
יצא מדהים ממש.
לא שמתי אגוזים טחונים, אלא רק הוספתי קינמון.
יצא משגע ממש.
10 דקוץ בדיוק בתנור, והמשך להתייבש בחוץ.
תודה!!!
נראה מצוין 🙂
תודה שירה
היי אפרת
מה אפשר לשים במקום דבש וסילאן?
אפשר להשתמש בתחליף סוכר וביצה ובאיזה כמויות?
היי משה,
אפשר לשים סוכר ולהוסיף ביצה. אם התערובת עדיין מתפוררת אז להוסיף כמה כפות מים לפי הצורך.
היי אפרת,
אפשר להוסיף שוקולד קצוץ?
במידה וכן יש הגבלה 50 גרם זה בסדר?
כן אפשר.
אפשר לרדד ולקרוץ צורות?
אני חושבת שכן.
אם הבצק יוצא קצת דביק כדאי לרדד אותו בין שני ניירות אפיה.
אשמח לעזרה
יש לי קמח כוסמין מלא הוא ממש כבד ניסיתי להכין עוגה והיא יצאה לי ממש כבדה…
איך אני יכולה לעשות את העוגיות האלה כן טעימות עם הקמח כוסמין המלא ?
היי חנה,
העוגיות האלה יוצאות טעימות עם קמח כוסמין מלא אבל אם את רוצה “לאוורר” קצת את המרקם אפשר לשלב ¾ כוס קמח כוסמין מלא עם ¾ כוס קמח לבן (או קמח כוסמין לבן).
מתכון פשוט ומהיר וטעים. לא צריך יותר מזה..תודה מקרב לב!
שמחה שאהבת 🙂
תודה שרון
יצאו מוצלחות מאד בכלום עבודה, אתגר לדיאטה. במקום כף אחת של דבש שמתי כף סילאן. יש להשגיח עליהן היטב בתנור שלא יאפו יותר מידי.
תודה טלי 🙂
היי אפרת,
העוגיות יצאו טוב בסך הכל ונאמץ אותם בשמחה.
רק יצאו מעט עשויות בנטיה לשרופות במקומות מסויימים לא כולן
חיממתי את התנור על 170 תחתון ועליון ולאחר 10 דקות הכנסתי את העוגיות ל20 דקות
מה דעתך כמה זמן היו צריכות להיות בתנור?
כנראה שהן נאפו יותר מידי.
פעם הבאה שימי בתנור עד 15 דקות.
היי אפרת,
האם ניתן להפחית בשמן?
תודה רבה🙏
לשליש כוס.
הי! אני הכנתי עם רבע כוס שמן ורבע כוס מים ויצא טעים.
מעולה 🙂
יצא ממש לטעמי, תודה רבה, חג שמח
שמחה שאהבת 🙂
תודה לך
אפשר להחליף שמן רגיל בשמן קוקוס?
אם כן מה הכמות?
כן אפשר לשים כשליש כוס שמן קוקוס מומס.
העוגיות האלה פשוט מעולות, הכנתי פעמיים! ביומיים! תודה רבה, זה הולך להיות אחד הקבועים אצלנו.
שמחה לשמוע 🙂
תודה עדינה
הכנתי יצא מעולה, תמיד מחפשת מתכונים ,ולבסוף,חוזרת למתכונים ב10 דקות.
שמחה לשמוע 🙂
היי!
יש לי קמח כוסמין רגיל, לא מלא. אפשר להכין איתו או שחייב מלא?
והאם אפשר לשלב טחינה? אם כן מה הכמות?
תודה 😊
אפשר להכין עם קמח כוסמין רגיל ולהוסיף 2-3 כפות טחינה גולמית ולהפחית את כמות השמן לשליש כוס.
יעבוד עם שמן סומסום?
יעבוד עם אגאבה במקום דבש?
תודה!
לגבי שמן שומשום- לא יודעת, לא ניסיתי.
לגבי אגבה- מניחה שכן.
העוגיות טעימות להפליא. שמתי פחות שמן
והחלפתי כף דבש בכף סילאן.
תודה. שנה טובה
שמחה שאהבת 🙂
תודה
בוקר טוב
אפשר את העוגיות ללא אגוזים ?
חגית
אפשר להכין בלי האגוזים.
היי 🙂
אשמח לדעת איך אני יכולה להכין את העוגיות האלה לחולה סוכרתי
את הדבש במה להחליף?
תודה רבה
היי חן,
במקום דבש אפשר לשים תחליף סוכר מלאכותי לדוג’ אבקת “כמו סוכר” של סוכרזית.
מאחר והדבש מדביק את התערובת יהיה צורך להוסיף ביצה אחרת התערובת תתפרק ולא תחזיק.
לפי תורת הרמבם הדבש טוב מאד לחולי סכרת
יצא מצוין!!!! הכנתי עם קמח מלא במקום כוסמין.
תודה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה תום
כמה פשוט ככה טעים!! תודה על מתכון מנצח
תודה יפעת 🙂
תודה. יצא מעולה. החלפתי כף אחת של דבש בכף סילאן ויצא גם מעולה.
שמחה לשמוע 🙂
נשמע מעולה אבל יש אפשרות להחליף את האגוזין והשקדים למשהו אחר..הילדים שלי אלרגים לכל סוגי האגוזים ושומשום..אשמח למתכוני עוגיות כוסמין בלי
אפשר להכין בלי האגוזים.
יש מתכון לעוגיות קוקוס מקמח כוסמין.
וואי!!איזה כיף שיש את המתכונים שלך!!
יצא ממש טעים!😋❤
מהמם 😍
תודה יעל
ניסיון ראשון יצא פשוט אליפות.
העוגיות טעימות בטירוף כולם כאן עפו עלייהן.
החלפתי את האגוזים הטחונים בשקדים טחונים.
והחלפתי את השמן בחמאה מומסת.
אפרת תודה על מתכון מעולה 😊.
(אני אשמח לעוד מתכונים עם קמח כוסמין)
נראה מעולה 🙂
תודה מאיה.
מצרפת לינק למתכונים שאפשר להכין עם קמח כוסמין – מתכונים עם קמח כוסמין מלא.
מתכון מעולה! הפך להיות אחד הקבועים שלי.
שמחה לשמוע 🙂
תודה טליה
המתכון נראה מעולה 🙂
האם אפשרי להחליף את הסוכר החום ?
אםאת רוצה לשים סוכר חום במקום הדבש/מייפל תצטרכי להוסיף ביצה כי הדבש/מייפל בעצם מדביקים את התערובת.
אפרת לא הבנת את כוונתי
הכוומנה היא לא להשתמש בסוכר חום
אפמאישרי ?
אין במתכון סוכר חום 🙂
עוגיות מעולות!
עושה שוב ושוב, שמה שקדים קלויים טחונים דק במקום אגוזים טחונים.
גם מורידה מכמות השקדים.
תודה לך!
שבוע טוב! תודה 🌷
יצאו טעימות מאוד. . הוספתי פקאן
נראה מעולה 🙂
תודה טובה
הי אפרת, האם מתאים להוסיף לבלילה שוקולד צ’יפס? ואם כן, באיזו כמות? תודה!
כן, אפשר לשים כרבע כוס שוקולד צ’יפס. חלק ממנו כדאי להדק גם מעל העוגיה.
שוב יצאו נהדר! (עשיתי עם שקדים קלויים וטחונים אבל כחצי כמות ממה שכתוב).
פריכות שבפריכות וטעימות נורא!
תודה רבה ושבוע טוב!
שבוע טוב ותודה ❣️
היי יצא ממש טעים שמתי חצי כוס אגוזי פקאן מרוסקים לא לגמרי והפחתתי מהשמן והוספתי טחינה יצא טעים אני שמתי רק 2 כפות מייפל טבעי
מעולה 🙂
תודה אורנה
אפשר לשים סילאן במקום מייפל/דבש?
אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שלסילאן יש טעם דומיננטי יותר וגם פחות מתוק מדבש/מייפל.
תודה רבה!!
בעז”ה אכין ואספר איך יצא…
היי..
אני רוצה להכין את העוגיות האלו ויש לי כמה שאלות..מקווה שבסדר מיצידך..
1 זה נראה עוגיות מעולות אבל קצת פשוטות יש לך רעיון לשדרוג טחינה?קוקוס? אני אשמח לכמויות מתאימות
2 כתבת בתגובות לשמור מחוץ המקרר אני פחות אוהבת.. זה ישמר טוב גם במקרר?
3 האם זה טוב גם לעשות אותם ככדורים ואז טיפה למעוך אותם?
אז תודה רבה רבה רבה מראש..!!!!!!!!!
היי,
1. אפשר להדק מעל כל עוגיה שוקולד צ’יפס. אני מניחה שאפשר להוסיף גם כף טחינה גולמית ולהפחית כף מכמות השמן. אפשר להוסיף גם כרבע כוס קוקוס.
2. אני חושבת שכן. בקופסה סגורה כמובן.
3. כן. יש ליצור כדורים קטנים בקוטר כ-3 ס”מ ולמעוך לעובי של 1 ס”מ. אם הן יהיו עבות מידי הן ייצאו פחות פריכות מבפנים.
עוגיות מעולות וקלות להכנה, הוספתי צימוקים ושברי שוקולד מריר,מככבות אצלי כל שישי. תודה רבה 😃
מעולה 🙂
תודה נופית
הכנתי לפחות 10-6 כל פעם בגרסאות שונות, פעם עם קמח כוסמת, פעם עם כוסמין מלא, בפעם האחרונה שמתי שמן זית, וזה יצא כל כך טעים. פריכות, נמסות בפה ואחת העוגיות הטעימות.
שמחה לשמוע 🙂
תודה
יצא מעולה!!! שמתי צימוקים וקינמון במקום אחוזים.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על השיתוף!
הוספתי גם כפית קקאו וכמה תמרים. יצא מעולה, תודה!
נראה מעולה!
תודה יעל 🙂
פעם ראשונה שאני מכינה עוגיות ויצא ממש טוב וטעים ב”ה.
תודה רבה!
עם המתכונים שלך, הכל אפשרי 😊
נראה מעולה!
תודה שני 🌷
העוגיות יצאו לא טעימות ושרופות לאחר 10דקות בתנור
מתכון ממש לא טוב בזבוז של חומרים יקרים וחבל
אם בזמן כל כך קצר העוגיות נשרפו אז כנראה שאפית אותן על טורבו או תוכנית אחרת לא מתאימה או שהתנור שלך חזק מאוד.
מוזר! אני הכנתי את העוגיות האלה כבר 4 פעמים, בדיוק לפי המתכון (אגוזים טחונים ומייפל) והן יוצאות מושלמות כל פעם!
מתוקות במידה וכל כך פריכות!
15 דק’ בדיוק בתנור על חום 180,לא שרופות בכלל.
המתכון מדויק ומצוין! העוגיות יצאו מושלמות ולא שרופות אחרי 15 דקות בתנור בחום 180 מעלות.
האם ניתן להחליף את השמן בשמן קוקוס?
כן.
יצא פצצה!!!!
בעקבות התגובות למתכון,
החלטתי להוסיף מעט גרידת לימון
ומעט קינמון,
ויצא פשוט שיגעון!!!
נראה מצוין!
תודה גיתית 🙂
אפרת איך אני אוהבת את המתכונים שלך!! יוצא מעולה. הבעיה היחידה שזה נטרף ברגע.
שבת שלום: -)
שמחה לשמוע 🙂
תודה טובי ושבת שלום!
היי אפרת, אני מכינה את העוגיות האלה הרבה, הן מאוד מוצלחות. אני משלבת קמח שקדים במקום אגוזים טחונים, 1.5 כף דבש ו1.5 כף סוכר קנים, קינמון ו/או מעט וניל אמיתי, אגוזים פקאן/מלך, חמוציות/צימוקים ושוקולד מריר (חתוך לקוביות קטנות). האם לדעתך אפשר לשלב גרידת לימון במקום הקינמון והוניל או ביחד?
אני חושבת שכן. זה יכול לתת איזה טוויסט מעניין 🙂
הכנתי אותם עם שקדים פרוסים שמעכתי טיפה כי זה מה שהיה בבית, המרתי קצת מהדבש בסילאן וסוכר חום(כפית , כפית וכפית) יצאו מדהים!!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי,
השקדים שהוספת זה במקום האגוזים?
זה צריך להיות במקום או שאפשר לשלב עם האגוזים.
פשוט קל וטעים מאוד
תודה אילנה, שמחה שאהבת 🙂
יצאו עוגיות קשות מדוע
היי יהודה,
העוגיות אמורות לצאת במרקם פריך-קשה אבל לא קשות מידי. אם רוצים אותן פחות קשות אפשר להבא לקצר את זמן האפיה ב 3-4 דקות. חשוב גם לאפות על חום עליון וחום תחתון ולא טורבו.
יצא מעולה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
יצא נהדר
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
וואו יצאו מדהימות!!! תודה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
תודה רבה על המתכון ☺ יצא טעים מאוד.
יש אפשרות להחליף את השמן בטחינה? ואם לא, האם יש לך מתכון לעוגיות טחינה מקמח כוסמין?
היי ענבל,
אם את מוסיפה טחינה גולמית עדיין תצטרכי לשים שמן אחרת העוגיות לא ייצאו מספיק פריכות.
במתכון הזה אפשר להפחית את כמות השמן לשליש כוס ולהוסיף 2-3 כפות טחינה גולמית.
שמתי למתיקות בטיוטה לסכרתיים הוספתי עוד מיים ..יוסיף קצת קינמון ..ואולי ביצה וניראה מה יצא .אני סוכרתית מלפני שבוע מחפשת להכין עוגיות טעימות כשמתחשק מתוק .
היי,
העוגיות יצאו מעולות!!! באמת היו מוכנות תוך 10 דקות.
יש המון שמן במתכון, יש אפשרות להחליף במשהו אחר?
היי ענבל,
שמחה שיצא טעים 🙂
אני מניחה שאפשר להפחית את כמות השמן לשליש כוס ולהוסיף כמה כפות מים במידה והבצק יבש.
טעים ברמות! תודה 🙂
שמחה שאהבת 🙂
היי האם זה יכול להתאים לאדם סוכרתי?
ונראה לך שהמייפל או יכול להתאים עם שקדים וקינמון? או שעדיף דבש?
היי דור,
מייפל ודבש לא מתאימים לסוכרתיים.
אני ממליצה להכין את המתכון הזה- עוגיות קינמון ללא סוכר.
חזרתי לעדכן
הכנתי ויצא מושלםם!
מה שכן זמני האפיה השתנו 10 דק בלבד על 170 והעוגיות היו מוכנות!! (יצאו 17 עוגיות)
אפרת תודה על מתכונים מדהימים!!!
אוהבת את האתר שלך😍
תודה שרי, נראה מעולה 🙂
שבוע נפלא 🌷
הי אפרת,
אני יכולה לשים סילאן במקום דבש?
אם כן – מה הכמות?
תודה
אפשר לשים 3-4 כפות סילאן. קחי בחשבון שהטעם ייצא פחות מעודן בגלל הסילאן.
אוקי תודה רבה!
היי,
האם חובה לשים את האגוזים? או שאפשר לוותר?
אפשר לוותר על האגוזים.
תודה רבה, יצאו טעימות מאוד.
גם לי הן יצאו כהות, מניחה שמהסילן, אבל אין עם זה בעיה.
תודה קרן 🙂
חג שמח
ממש מוזר העוגיות גם כשאני מערבבת אותם זה עדיין חום כהה
אולי כי הקמח בא מהמקפיא אבל לא חושבת שקשור..
התערובת עצמה בצבע חום כהה? הוספת סילאן במקרה או שהמייפל כהה?
שמתי קמח שקדים במקום האגוזים ויצא נהדר! מדדתי עם משקל והמרקם יצא בול. אפיתי 17 דקות.
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יום מקסים!
העוגיות יצאו לי גם כהות בצבע חום כהה..
הן אמורות לצאת בצבע חום בהיר.
זמן האפיה משתנה בין תנור לתנור. אני מניחה שבגלל שהתנור שלך חזק את צריכה לאפות ב170 מעלות או לקצר את זמן האפיה.
ועוד דבר שמתי את העוגיות על מגש ללא התבנית
על המגש של התנור? שמת נייר אפיה?
כן על המגש של התנור ללא תבנית..
אם לא אפית יותר מ-20 דקות אז יכול להיות שזה שילוב של תנור חזק מידי עם זה שלא שמת נייר אפיה.
אין בעיה לאפות במגש של התנור אבל צריך לשים נייר אפיה קודם. אני גם ממליצה פעם הבאה לאפות ב-170 מעלות.
יכול להיות שפחות מ 20 דקות צריך לשים.
שמתי נייר אפייה אבל על המגש
שלום,
הכנתי את העוגיות והם נשרפו לי לצערי..
בלי שום קשר העוגיות יצאו לי בצבע חום כהה בתמונה יצאו לך בצבע לבן יותר איך זה אמור להיראות?
היי ספיר,
העוגיות יצאו בהירות ובכל זאת נשרפו?
אפית בטורבו או בתוכנית רגילה של חום עליון וחום תחתון?
כן אפיתי בתוכנית של חום עליון וחום תחתון.
העוגיות יצאו כהות בצבע חום כהה וגם נשרפו בצדדים
יצא מצוין..
רק רציתי לדעת כמה קלוריות יש בעוגיה.
אני בדיאטה.
כ-90 קלוריות לעוגיה בינונית.
אני בדיוק מחפשת מתכונים עם קמח כוסמין וללא סוכר אז זה היה במקום!!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יצא מושלםםםם וטעיםםםםם ברמות!!!!
הכי כיף שזה קל מאוד להכנה
איך לאחסן את העוגיות שישארו פריכות. האם לאחסן בקירור???
העוגיות נשמרות בקופסה אטומה מחוץ למקרר במשך 5 ימים לפחות. אפשר גם להקפיא אם רוצים ליותר זמן.
סילאן במקום מייפל אפשרי?? תודה
מתכונים רק משיבולת שועל, או כמובן מכוסמיין
תודה
אפשר. זה ייצא קצת פחות מתוק.
ניתן אולי להחליף את הדבש או המיפל בסוכר קוקוס???
אפשר אבל תצטרכי להוסיף ביצה כי הדבש/מייפל בעצם מדביקים את התערובת.
טוב ניסיתי יוצא סבבה לגמרי פשוט לא מתוק אבל אני שמתי מאה גרם סוכר קוקוס איתי פשוט צריכה לשים יותר מסוכר הקוקוס שזה יהיה מתוק
אבל ממש טעים יצא לי 40 עוגיות טרפו אותם
תודה על המתכון
ובלי ביצה ככה זה גם בלי סבל של אף אחד
תודה שחזרת לעדכן 🙂
המרתי את השמן חצי שמן קוקוס וחצי קנולה. הוספתי חלמון ביצה ואפיתי רק עשר דקות.מעל העוגיות הנחתי אגוז פקאן. יצא מושלם!!
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים
הי,
מכינה אותם כעת. וקשה לי ליצור עיגולים, זה מתפרק. שמתי כמויות שלך ואולי טיפה יותר מייפל.
מה עושים?
קצת דחוף לי לנגלה הבאה.
תודה רבה ושבת שלום!
היי דבי,
ניסית להוסיף כמה כפות מים?
הי
עוגיות נפלאות וכל כך קלות להכנה!!!
בדרך להכין עכשיו שוב עם הבת שלי 🙂
תודה
תודה שלי, שמחה שאהבת 🙂
היי, האם ניתן לאפות את העוגיות על מצב טורבו? פס למעלה פס למטה לא עובד בתנור שלי… תודה מראש!
היי שחר,
זה פחות מומלץ כי העוגיות עלולות להשרף. אם זה המצב היחיד שיש לך אז כדאי לאפות ב-170 מעלות ולעקוב אחרי האפיה כי יכול להיות שהעוגיות יהיו מוכנות לפני הזמן המומלץ במתכון.
היי, תודה על המתכון יצא מושלם
כמה קלוריות זה יוצא לעוגיה בינונית?
כ-90 קלוריות.
הוספתי גם קצת מלח וזה יצא מדהים עוד יותר!
תודה 🙂
מעולה 🙂
תודה דריה.
שבוע מקסים🌷
היי עוגיות טעימות מאוד תודה רבה
רציתי לשאול אם אפשר להשים 3 כםות סילאן טבעי במקום הדבש והמייפל
היי אפרת,
אפשר. הטעם יהיה קצת פחות מעודן וקצת פחות מתוק.
יצא ממש טעים תודה רבה! גם הילדים אהבו:-)
עשיתי בלי אגוזים.
שאלה- האם ניתן לשים שמן זית? או חייב שמן רגיל?
תודה 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
אם הטעם של השמן זית מעודן אז כן.
שלי יפות..אך הכל מתפורר…למה?
באיזה גודל כוס השתמשת? עשית שינוי כלשהו?
שמת 3 כפות סירופ מייפל?
איך המרקם של הבצק היה לפני האפיה? מתפורר או יציב?
היי אפשר מתכוון?
הי אפרת,מתכון נהדר!בריא וטעים, אפילו בעלי נהנה! כל מה שניסיתי (בעצת המגיבות) עד עכשיו התאים:קוביית שוקולד למעלה, שקדים טחונים ואגוזים גרוסים במקום אגוזים טחונים, סומסום למעלה וכיוב’…
האם כדאי לנסות לשים מעט ריבה או קונפיטורה במרכז כל עוגיה? מה לגבי שילוב זרעי אניס בבצק?
היי אלה,
שמחה שכל האפשרויות יצאו מוצלחות 🙂
אפשר לנסות להכין אותן כמו עוגיות סנדוויץ’, זאת אומרת שלאחר האפיה למרוח ריבה או קונפיטורה במרכז כל עוגיה ולסגור בעוגיה נוספת (כמו במתכון הזה – עוגיות סנדוויץ‘).
גם זרעי אניס יכולים להשתלב בתנאי שאוהבים את הטעם.
היי. יש לי קמח כוסמת של תבואות. אפשר להשתמש במקום הכוסמין? אני יודעת שזה לא אותו דבר. אבל זה מה שבנמצא כרגע. זה יכול להסתדר?
זה באמת לא אותו דבר. האמת שאין לי מושג.
שלום 🙂
היה ממש כיף להכין, מתכון ממש קל..
אבל גם אצלי נשרפו 🙁
אולי התנור שלי חזק.. כי עשיתי הכל במדוייק כמו שרשום..
היי אירה,
כיוונת על קו עליון וקו תחתון?
כנראה שהתנור שלך חזק. פעם הבאה אני ממליצה לשים על 170 מעלות ולעקוב אחרי האפיה. אולי הן יהיו מוכנות כבר אחרי 15 דקות.
כן, שמתי קו עליון וקו תחתון.
אנסה שוב בשמחה, הן ממש קלות להכנה 🙂 אז לא בעיה, אעשה כמו שרשמת עכשיו.
תודה רבה על המענה 🙂
היי 🙂
יצא לי ממש טעים!
שינויים קלים :
שמן קוקוס. קוואקר.
תודה
שמחה לשמוע!
תודה לין 🙂
אפשר להחליף בקמח כרגיל ללא גלוטן?
לא ניסיתי אבל אני חושבת שכן.
יצא טעים מאוד! אפרת, תודה רבה לך על המתכונים 🙂
האם אני יכולה להחליף את קמח הכוסמין בשיבולת שועל שאתחן? יש לי הרבה שיבולת שועל שהייתי רוצה לנצל והמתכון הזה יצא ממש טוב.
ועוד שאלה – ניתן להוסיף אבקת סטיביה במקום המייפל?
היי עידית,
המרקם לא ייצא פריך עם שיבולת שועל טחונה. יש מתכונים מעולים אחרים שאת יכולה להכין עם שיבולת שועל.
עוגיות שיבולת שועל, עוגיות שיבולת שועל טבעוניות, עוגיות שיבולת שועל ושוקולד, מאפינס שיבולת שועל, כדורי קוואקר ושוקולד.
אם את רוצה להשתמש באבקת סטיביה במקום מייפל יש להוסיף ביצה למתכון אחרת לא יהיה מה שידביק את החומרים.
יום מקסים 🙂
בסדר גמור, תודה רבה על התשובה המפורטת 🙂
יצא ממש טעים. הוספתי קינמון ושומשום.
מצוין 🙂
תודה על העדכון.
יום מקסים 🌺
היי אפרת יצא מקסים תודה רבה לךהעוגיות כמה זמן הם נשמרות בחןץ?
היי שמחה,
ניתן לשמור אותן בקופסה אטומה מחות למקרר 5-6 ימים.
עוגיות מוצלחות ומאוד טעימות ☺
תודה רבה
תודה דנה, שמחה שאהבת 🙂
א. קריטי אם אין אגוזים? צריך לשים משהו אחר במקום?
ב. תודנ על האתר אחלה מתכונים!!
היי אביה,
א. אפשר לשים במקום האגוזים – שקדים או בוטנים (זה מוסיף למרקם). אם אין לך תכיני בלי.
ב. שמחה לשמוע, תודה 🙂
עוגיות מוצלחות,פריכות וטעימות מאד יצאו עשר.
אשמח לקבל ממך מתכונים נוספים מקמח כוסמין וללא סוכר, נסיתי מהאינטרנט לעשות בוריקיטוס מקמח כוסמין ולא הצלחתי, בסופו של דבר הכנתי סוג של פשטידה שיטחתי את הבצק ומעליו מילוי ויצא מצויין, אם יש לך מתכון טוב אשמח לקבי
תבורכי
יום טוב
היי רחל,
שמחה שאהבת את העוגיות.
יש לי מתכון לאמפנדס/כיסונים שניתן למלא בכל מלית שתבחרי. הם מקמח רגיל אבל אפשר להכין אותם גם מקמח כוסמין (מומלץ בהתחלה לשים רק שליש כוס שמן ושליש כוס מים).
שבוע נפלא 🙂
מודה לך מאד על המתכון של האמפנדס
אנסה בהחלט ואכתוב לך
שבוע נפחא
יצא מצוין:)
עשיתי את העוגיות לפי ההוראות ותוך 10 כבר הם היו מוכנות…
תודה רבה ממש על כל המתכונים!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה ויום מקסים!
אפשר להחליף קמח כוסמין בקמח מלא?
אם זה קמח מלא רגיל אז מומלץ לשלב עם קמח רגיל ולשים כוס קמח מלא + חצי כוס קמח רגיל.
אני ממש אוהבת את האתר.. המטבח שלי מלא במטעמים מפה.
והפעם פשוט לא הצליח!! כמובן קראתי את התגובות הנלהבות לפני ולא חשבתי שזה לא יצליח.
כתוב 20 דק בתנור. שמתי על 15 דק. וכמעט כולן נשרפו.. נשארו מעט עוגיות פחות שרופות והטעם היה לא משהו בכלל ונאלצתי לזרוק הכל. שיא המאוכזבת. לא יודעת מה לא היה טוב:/
היי מוריה,
בואי ננסה להבין ביחד היכן הבעיה.
באיזה גודל כוס השתמשת? 240 מ”ל?
אני מבינה שאפית על 180 מעלות לא בטורבו נכון? שמת על קו עליון וקו תחתון? אם כן אז יכול להיות שהתנור שלך חזק יחסית או שהכנת את העוגיות קטן מידי או דק מידי. כמה עוגיות יצאו לך מהכמות?
דרך אגב, השתמשת בקמח כוסמין מלא ושמת סירופ מייפל?
היי אפרת…תודה על מתכונים מדהימים…רוצה לנסות גם את המתכון הזה ורציתי לשאול האם אפשר לוותר על המייפל\דבש ולשים במקום זה סוכר קוקוס ואם כן אז כמה?
היי סיגלית,
במקרה הזה מאחר ואין ביצה בתערובת, המייפל/דבש מסייעים להדבקת החומרים.
אפשר להשתמש בסוכר קוקוס אם את מוסיפה ביצה. לדעתי 3 כפות מלאות יספיקו לקבלת מתיקות עדינה.
*צריך לקחת בחשבון שלסוכר קוקוס יש טעם מיוחד ושונה מסוכר רגיל.
העוגיות יצאו ממש טעימות. התחסלו די מהר. בגלל דרישות של ילד בן 6.5 לתוספת שוקולד 🙂 עשיתי גומה קטנה במרכז העוגה ושמתי מעט שוקולד מריר 70% מומס (בסך הכל 3 קוביות מומסות). יצאו יצוגיות וטעימות.
נשמע מעולה 🙂
תודה נוית.
אפשר במקום השמן חצי כוס טחינה
היי אביבית,
לא הייתי ממירה את הכל. הייתי מנסה לשלב חצי כמות טחינה וחצי שמן.
הכנתי את העוגיות. זה הניסיון הרשון שלי עם קמח כוסמין. יצא מאוד מאוד טעים וכל כך פשוט. תודה רנה אפרת.
יש לי שאילה. השתמשתי בקמח כוסמין רגיל. אם להחליף למלא איך זה ישפיע לטעם?
היי אולגה,
שמחה שיצא טעים.
את העוגיות האלה הכנתי מקמח כוסמין מלא והן יצאו טעימות 🙂
הכנתי וב״ה יצאו מאוד מוצלחות!
תודה אפרת 🙂
תודה מלכה 🙂
יום מקסים
עשיתי עם שמן קוקוס ושקדים במקום אגוזים
יצא מממממש טעים ופריך!
ואו נראה מדהים!
תודה מיכל
התכוונתי אם אפשר להקפיא את התערובות ולאפות לאחר שבוע או יותר.
תודה
אני חושבת שכן.
הי הכנתי את עוגיות הכוסמין והאגוזים אך לא הצלחתי לאסוף את כל העיסה יצאה לי פירורים..מה עושים??
תודה מירי
היי מירי,
תוסיפי עוד 2 כפות שמן וכמה כפות מים בהדרגה עד שהתערובת מתגבשת.
שוב רוצה להכין אותם, כי הן נהדרות.
אפשר לשמור את התערובת במקרר יום או יומייפ?
אפשר להקפיא?
ומה עם עוגיות השוקולד צ’יפס אפשר?
תודה רבה לך.
היי דבי,
נראה לי שאפשר להכין את התערובת ולשמור במקרר.
אין בעיה להקפיא את שתי סוגי העוגיות.
תודה על המתכון!
במקום 100 גרם שמן , שמתי 100 גרם רסק תפוחים ללא סוכר, יצא נפלא.
מעולה 🙂
תודה אסנת
אפשר בלי האגוזים?
זה לילדים בני שנה עד שנה וחצי
כן, אפשר.
עוגיות פריכות טעימות להפליא…
תודה על מתכון נפלא ❤
תודה רוית 🙂
הכנתי אותם לשבת- רובם נחטפו כבר לפני, מתכון קליל מהיר והכי חשוב ט-ע-י-ם במיוחד, אני הולכת להכין אותם שוב והפעם בכמות כפולה. תודה רבה רבה על המתכונים הקלילים, המהירים והטעימים.
מעולה 🙂
תודה הודיה.
מתכון נהדר!! כל כך פשוט להכנה וכל כך טעים..אני הוספתי מעט יותר שמן וערבבתי בין שמן קוקוס לשמן קנולה בכבישה קרה.. וגם השארתי חתיכות קטנות של אגוזים (אגוזי מלך) מוסיף קרנצ’יות.. נהדר!! תודה 🙂
תודה דורית, נשמע מצוין 🙂
תודה רבה, מתכון מצוין, שמתי קמח כוסמין מלא. גם אצלי רק עשר דק בתנור) ב170 מעלות. תבורכי.
תודה אורלי, שמחה שיצא טעים 🙂
כשקראתי את המתכון הייתי סקפטית. לא האמנתי שעוגיות מ 4 מצרכים יכולות לצאת טעימות אבל בגלל שהייתי לחוצה בזמן לפני שבת וחיפשתי משהו מהיר, ניסיתי בכל זאת. השתמשתי בשמן קוקוס ולא בשמן רגיל. ובגלל שאני נמנעת מלהשתמש באבקת סוכר לבן הוספתי כפית דבש בנוסף ל 3 כפות המייפל – והעוגיות יצאו פשוט מושלמות!!!! קל , מהיר וטעים טעים!!!!
אני חושבת שבפעם הבאה אשבץ שקד או אגוז כדי לייפות את העוגיות
חזרתי לפה כדי להעתיק את המתכון למחברת שלי כמתכון קבוע וגם כדי לכתוב תגובה מפרגנת.
תודה רבה,
מבשלת בריא בתחילת דרכי….
אני שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
בוקר אור לך אפרת וחג שמח,
מאד טעימות!
שוב ושוב עשיתי. (פעם עם אגוזי מלך ופעם עם שקדים).
הן מקבלות צבע חזק תוך 8 עד 9 דקות, מה עושים?
תודה רבה!
היי דבי,
לדעתי זה קשור לתנור. נסי לאפות ב170 מעלות.
חג שמח!
מתכון פשוט ומושלם! מכינה כל שבוע, מה לעשות התמכרתי 🙂
יצא בלי טעם ובלי ריח חבל נורא התאכזבנו
טעים טעים, פשוט וכל כך קל..
האם לדעתך ניתן להחליף את 1/2 כוס אגוזים טחונים ב 1/2 כוס קמח שקדים?
תודה על מתכון נהדר.
כן אפשר.
שלום עלייך
האם סילאן יכול להיות תחליף למייפל?
היי חן,
אפשר אם אין לך בעיה עם הטעם של הסילאן. בגלל שיש לו טעם יחסית חזק אז לפעמים הוא משתלט על הטעם.
המתכון מעולה! תודה!
האם ניתן להקפיא את העוגיות?
כן, אפשר בהחלט.
אפשר עם בוטנים במקום אגוזים ?
כן אפשר.
הבטחתי ואני מקיימת.
קודם אעדכן ש- 11 דקות הספיקו להן בתנור. כנראה שדיקקתי אותן מידי.
לא התאפקתי וטעמתי כשעדיין לא התקררו לגמרי והן טעימות מאוד.
לחיים אפרת על מתכון פשוט, קצר וטעים🍷
איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
תודה ציפי ושנה טובה!
הן בתנור ברגע זה…. אעדכן בהמשך😊
תחליף בריא לשמן?
אפשר לשים חצי כוס שמן קוקוס מומס.
עוגיות טעימות ופריכות וככ קלות להכנה.
פשוט מתכון מנצח. תודה! ושנה טובה ומתוקה לכולנו. והאתר הזה פשוט נפלא!
תודה שוש, חג שמח ושנה טובה!
קל להכנה ויצא פשוט מעולה וטעים!
תודה לך
תודה ענת 🙂
אפשר לשים שמן קוקוס ?
כן, בטח. אותה כמות- חצי כוס שמן קוקוס מומס.
מעולה! תודה רבה. הילדים זללו בהנאה.
תודה אורלי, שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת,
אפשר להוסיף קוקוס טחון? מה דעתך
היי ענת,
אני מניחה שאפשר להוסיף עד רבע כוס קוקוס כדי שזה לא ירכך את העוגיות.
אני החלפתי קוקוס באגוזים (כי לא היה לי…:) יצא מעולה.
רק שאלה, אפיתי 13 דקות על חום בינוני (התנור שלי חזק יותר) וזה נחרך קצת למטה
למרות שיצא מדהים ואני הולכת לאמץ, בעיקר הילדים מאמצים…
תודה על הכל!
היי יהודית,
אפית על חום עליון וחום תחתון ושמת במרכז התנור? שמת נייר אפיה נכון?
אם כן, כנראה שבגלל שהתנור שלך חזק כדאי לאפות פעם הבאה 10 מעלות פחות ממה שאפית.
שבת שלום 🙂
שלום אפרת ומה שלומך?
היום הכנתי את העוגיות האלו והן יצאו מאד טעימות (כוסמין מלא ושקדים טחונים).
כמה שאלות:
התכוונת לכוסמין מלא?
לאגוזי מלך?
תוך 9 דקות הם כבר יצאו לי מעט שרופות, אולי כי עשיתי אותם דקות?!
לאיזה צבע צריך להגיע?
קשה לי מעט ליצור מהן עיגולים יפים, כשאני מגלגלת אותם בין 2 כפות הידיים התערובת נוטה
להתפרק.
אשמח לקבל תשובות כי אני חושבת להכין עוד.
הרבה תודה לך וכתיבה וחתימה טובה!
היי דבי,
כן התכוונתי לקמח כוסמין מלא אבל אפשר להשתמש גם ברגיל.
אני השתמשתי באגוזי מלך אבל כל סוג של אגוזים הולך פה.
העוגיות לא אמורות להיות דקות אז אולי זה בגלל זה. הן אמורות להיות בעובי של 1 ס”מ. את בעצם יוצרת כדורים קטנים בקוטר 3 ס”מ ואז משטחת אותם ממש מעט לעיגולים בקוטר של 4 ס”מ ועובי 1 ס”מ.
שמת 3 כפות מייפל או דבש? כי זה אמור לעזור לתערובת להיות יציבה יותר.
היי אפרת הכנתי את העוגיות מלא פעמים והם יצאו ממש טעימות! ועכשיו אני רוצה להכין אותם ואין לי אגוזים טחונים אבל כן יש לי קמח אגוזים האם אני יכולה לשים אותם במקום האגוזים?
כן אפשר.
העוגיות יצאו מושלמות. הכנתי עם קמח כוסמין מלא, אגוזי מלך טחונים ומייפל. הטעם יצא כמו של אגוזי פקאן.
אין על המתכונים שלך 🙂
תודה שירלי 🙂
היי,
המתכון יצא טוב אם אני אשים קמח תופח במקום קמח כוסמין?
עדיף קמח לבן רגיל אם יש לך.
הי אפרת,
האם מתאים להחליף את הקמח לקמח טף או קמח שיפון?
היי אפרת,
זה משהו שצריך לנסות. הייתי כן מנסה לשלב בהתחלה חצי כמות קמח כוסמין או מלא.
בלי אבקת אפיה או סודה לשתיה?
תודה!
איך אפשר ליפות אותם, כמו למשל בעוגיות “דבש וקינמון”?
שוב תודה!
אפשר לפזר אבקת סוכר.
תנסי גם לעשות עיטור עם המזלג לאחר שאת יוצרת עוגיות ולפני האפיה כמו בעוגיות דבש וקינמון.
לא, אין צורך.
שלום לך אפרת,
חייבים אגוזים, או אפשר שקדים?
אפשר בכלל לוותר?
הרבה תודה!
אפשר שקדים.
אפשר גם לוותר אבל לדעתי זה הרבה יותר טעים עם שקדים/אגוזים.
היי אפרת, העוגיות יצאו טובות גם עם קמח רגיל/קמח תופח? או שכל הענין בעוגיות האלה זה קמח הכוסמין?
לדעתי כן. אבל קמח רגיל לא תופח.
שלום אפרת.
אין לי בבית קמח כוסמין.
יש לך אופציות נוספות?
היי מיכל,
אפשר לשלב 3/4 כוס קמח מלא עם 3/4 כוס קמח לבן. אם יוצא מוצלח אפשר פעם הבאה להגדיל קצת את כמות הקמח המלא.
היי אפרת, נראה טוב! כמה זה גרוע אם אשתמש בסירופ בטעם מייפל ולא במייפל טבעי? תודה מראש 🙂
אין בעיה.
יום מקסים 🙂