שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: 15-20 עוגיות

סוג: פרווה

מצרכים:

כוס קמח (130 ג’) כוסמין מלא (אפשר להשתמש בקמח לבן)

שליש כוס (40 ג’) שיבולת שועל

שליש כוס (40 ג’) אגוזי מלך טחונים

רבע כוס (50 ג’) שוקולד צ’יפס או שוקולד מריר קצוץ

כף מלאה (15 ג’) סוכר

3 כפות סירופ מייפל טבעי

שליש כוס (65 ג’) שמן

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.

-מערבבים בערת כף את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.

-יוצרים עוגיות בקוטר 4 ס”מ ועובי עד חצי ס”מ ומניחים על נייר האפיה (אם התערובת דביקה ניתן לעבוד עם ידיים רטובות).

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ- 20 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות מתקשות לאחר צינון).

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אורז עם פלפלים וחזה עוף
פרגיות עם אננס

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
עינת (16:27 17.09.2021)

היי אפרת
הכנתי עם קמח כוסמין 70 אחוז שמן אבוקדו כשמן ושיבולת שועל במקום אגוזים
הוספתי עוד מייפל כדי שיהיה פחות יבש
וכדררתי לכדורים ושיטחתי
הן נשרפו בתחתית (הכנתי תנור מראש 170 מעלות 10 דקות)
ויצאו קשות מאוד (אפיתי על פי הטמפרטורה במתכון ומשך הזמן הרשום)
חשבתי להתחיל מחדש אבל בני הבררן בן החמש כבר לקח שניים ומבסוט
אז קודם כל תודה רבה על עוד אופציה לעוגיות ביתיות וקלות להכנה .
ומה עליי לעשות בפעם הבאה שיהיו רכות יותר ולא שרופות בתחתית
( זה קשור לטמפרטורה ולזמן?)
תודה מראש
שבת שלום
וחג שמח.

מתכונים ב-10 דקות (17:14 17.09.2021)

היי עינת,
אני חושבת שהעוגיות נשרפו בגלל כל השינויים- הוספת עוד מייפל, שיבולת שועל במקום אגוזים, ויתכן גם ששמן אבוקדו תרם לכך…
בפעם הבאה הייתי מציעה להכין את העוגיות מעט יותר גדולות וכן להקפיד על דיוק בחומרים.
דבר נוסף שאפשר לעשות הוא להוסיף כף שמן נוספת וכף מייפל נוספת. אם את רואה שהתערובת יבשה יחסית לאחר הוספת המרכיבים אפשר להוסיף גם כף נוספת של טחינה גולמית.
שבת שלום❤

עינת (17:19 23.09.2021)

היי אפרת
אני מנסה שוב להפחית את כמות השמן (שמן אבוקדו)
פשוט הבנתי שבמקום אגוזים אפשר שיבולת שועל
ולכן הוספתי שליש כוס שיבולת שועל נוסף על שליש הכוס הקיימת
אולי ניהיה לי קשות בגלל שזו שיבולת שועל דקה?
ואם אשים רק שליש כוס שיבולת שועל דקה ואותר על האגוזים ותחליפם
זה ישפיע על המרקם?
מה דעתך?
בברכת חג שמח לך
ותודה על המענה .

מתכונים ב-10 דקות (21:43 23.09.2021)

היי עינת,
עדיף להשתמש בשיבולת שועל עבה אבל אפשר גם דקה.
חשוב לזכור שככל שמפחיתים מכמות השמן כך העוגיות יוצאות יותר יבשות ומתפוררות.
את יכולה לשים סה”כ 2/3 שיבולת שועל (ולא לוותר על האגוזים ללא תוספת שיבולת שועל).
חג שמח!

חנה (10:32 6.08.2021)

הי אפרת, אין צורך באבקת אפיה…?? וגם – ניתן להשתמש בקוואקר מהיר הכנה? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (10:53 6.08.2021)

היי חנה,
אין צורך באבקת אפייה ואפשר להשתמש גם בקוואקר.
בהצלחה😊

שבי (15:50 20.06.2021)

העוגיות נהדרות!!!
החלפתי את השוקולד צ’יפס בחמוציות ללא סוכר, ואת הסוכר המרתי ל-SWEETANGO וזה פשוט מדהים. פעם הבאה אדע להכין מראש מתכון כפול. תודה!

מתכונים ב-10 דקות (17:24 20.06.2021)

נראה מדהים! איזה כיף שיצא מוצלח, ועוד בגרסה דיאטטית😊

Sari Levin (14:54 9.03.2021)

לא הכנתי אבל ניראה מעולה

נועם (14:47 9.02.2021)

היי רציתי לדעת אם אפשר בכל זאת גם להוסיף ביצה למתכון?

מתכונים ב-10 דקות (17:53 9.02.2021)

היי אפשר להוסיף ביצה😃

שירלי (14:39 7.02.2021)

הכנתי ממש ממש קליל וטעים!!!

מתכונים ב-10 דקות (19:12 7.02.2021)

היי שירלי אני שמחה לשמוע❤️

ג'ניפר (09:07 6.02.2021)

עוגיות מעולות ומאוד פשוטות להכנה. אהבנו מאוד.

מתכונים ב-10 דקות (19:02 6.02.2021)

שמחה לשמוע שאהבת❤️

מיטל (11:07 26.01.2021)

קודם כל אני מכורה לאתר שלך אני לא בשלנית ומצליחה הרבה בזכותך,
במקום מייפל אפשר סילאן?
ניתן להוריד את כמות השמן?
ממש בא לי להוסיף בננה חולההה על בננות

מתכונים ב-10 דקות (11:33 26.01.2021)

היי מיטל😁
אפשר לשים סילאן רק קחי בחשבון שהוא פחות מתוק ממייפל.
ואת יכולה להפחית את השמן. תוסיפי גם בננה אין בעיה👌

איילה (22:54 15.12.2020)

היי אפרת, האם אפשר להמיר את השמן בחמאה? ובמידה וכן – האם להמיס אותה? ובאיזו כמות? תודה 🙂

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:27 16.12.2020)

כן, אפשר להמיס 65 גרם חמאה מומסת.

יעלי (20:48 14.12.2020)

היי אפרת, חנוכה שמח!
האם אפשר להמיר את השוקולד ציפס בחמוציות?

מתכונים ב-10 דקות (23:02 14.12.2020)

לא ניסיתי, אני מניחה שאפשר יעל 🙂
חנוכה שמח!

מיטל (17:40 13.12.2020)

יצא פגז אהבתי נורא
תודה רבה לך

מתכונים ב-10 דקות (21:07 13.12.2020)

שמחה לקרוא שאהבת מיטל,
חג שמח❤️

אסנת (20:48 19.10.2020)

יצא מעולה!!!! לא יכולה להפסיק לאכול!!
הוספתי גם קוקוס על חשבון האגוזים
אוטומטית הכפלתי את המתכון ב 3!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:16 20.10.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אסנת

נטלי (10:55 15.10.2020)

איך יצא לכם טוב, הכל מתפורר

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:12 15.10.2020)

אולי חסרים נוזלים בתערובת. כדאי להוסיף קצת מייפל ושמן.

נטלי (08:35 15.10.2020)

שלום, לדעתך אפשר להניח כמות גדולה על המגש ולחתוך לריבועים? במקום אחד אחד. תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:17 15.10.2020)

אני לא בטוחה עד כמה התערובת יציבה אבל אפשר לנסות.
בכל מקרה כדאי לחתוך לריבועים לפני האפיה ולא אחרי כדי שהעוגיות יהיו פריכות.

אלירז (07:45 28.08.2020)

שלום, יעבוד לדעתך עם קמח טף? ועם עוד כף מייפל במקום סוכר? (או 2 כפות סוכר קוקוס)? תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:03 28.08.2020)

היי אלירז,
לגבי המייפל כן. לגבי קמח טף, לא ניסיתי כך שאני לא יודעת.

אלירז (09:58 28.08.2020)

תודה רבה! ניסית אולי עם קמח אחר ללא גלוטן?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:48 28.08.2020)

לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד עם קמח תמי או כרגיל.

ישראלה כהן (18:25 8.08.2020)

יצאו מצויין

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:38 9.08.2020)

נראה מעולה 😍

noam j (16:15 4.07.2020)

כל כמה זמן אני מכין את העוגיות האלה, נדהם לגלות כמה זה באמת מהיר. אם הייתי מכין בלי הילדים אז אפילו פחות מ 10 דקות.
זה גם נוח שלא נורא אם הילדים מכניסים לפה את הבצק כי אין ביצים.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:33 4.07.2020)

תודה נועם 🙂

זהבה (15:06 7.06.2020)

ניסיתי להכין, העיסה שיוצאת לא רכה בעליל, מתפוררת, בקושי רב הצלחתי ליצר עיגולים שלא התפוררו. חסר מרכיב נוזלי במתכון שירכך את כל העסק. עבדתי עם משקל מזון ושקלתי כל דבר שהוספתי.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:06 7.06.2020)

אפשר היה להוסיף כמה כפות מים .

אנדראה שוסמן (15:20 12.10.2020)

גם לי זה קרה הבצק יבש ומתפורר ואז הוספתי מים ומסתדר ממש .

מעין (18:52 1.06.2020)

יצא לי מרקם קצת יבש ולא רך, לא \”עוגייתי\”.. יותר בכיוון של כעך…יש סיבה? דווקא המתכון והתמונה שלך נשמעו ממש טוב, התבאסתי😅

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:37 1.06.2020)

היי מעיין,
מצטערת שהתבאסת אבל המרקם אמור להיות פריך ולא רך.

גלוריה (06:16 15.05.2020)

אפרת המדהימה,
הכנתי הרגע (בלי שיבולת שועל כי לא היה לי, עם תחליף סוכר “סוויטנגו” במקום הסוכר והמייפל , שוקולד “אגו” מגורר ותערובת של אגוזים טחונים ופקאנים גרוסים), תקשיבי- יצא סוווף!
טעם אנין ויוקרתי ומרכיבים איכותיים שאשמח בע”ה לתת לילדים בלי נקיפות מצפון 🙂
תודה על עוד מתכון מוצלח!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:16 15.05.2020)

נשמע מעולה ❣️
תודה לך שחזרת לעדכן.

אסתי (11:13 15.03.2020)

האם אפשר לוותר על המייפל? אולי לשים טחינה במקום…

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:22 15.03.2020)

אפשר לשים דבש במקום המייפל או סילאן רק קחי בחשבון שהסילאן פחות מתוק לכן כדאי להוסיף כף סוכר נוספת.

אביב (16:30 7.03.2020)

נהדרות. תודה.
גם אני הוספתי מעט שמן.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:48 7.03.2020)

שמחה שאהבת 🙂

עינת (08:08 28.02.2020)

בוקר טוב אפרת

בלי האגוזים? גם יהיה טעים? או שיש תחליף אחר שמתאים לילדים קטנים?

בתודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:43 28.02.2020)

אפשר לשים במקום שיבולת שועל.

אורית (20:49 18.12.2019)

זה אכן יוצא יבש וקשה ליצ6ר עוגיות אז בוספתי קצת שמן וקצת מייפל אבל גם יצא לי 8 עוגיות רק. איך 15-20 רשום??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 18.12.2019)

באיזה כוס השתמשת?
הכנת אותן בקוטר 4 ס”מ או גדולות יותר?

רותם (19:50 20.11.2019)

העוגיות האלו הפכו להיות עוגיות הבית אצלנו! פשוט מדהימות! אני שמה שמן קוקוס וסוכר קוקוס במקום רגיל. ועפה עם קשיו/פיסטוק/ לוז בנוסף לאגוזי מלך. אי אפשר להפסיק לנשנש 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:18 20.11.2019)

מעולה, שמחה לשמוע 🙂

טלי (13:01 19.11.2019)

מתאים שים צימוקים\חמוציות במקום שוקולד?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:49 19.11.2019)

אני חושבת שכן (קצת פחות מרבע כוס) אבל קחי בחשבון שהטעם ייצא פחות מתוק כי השוקולד מוסיף מתיקות.

טלי (00:30 14.11.2019)

ב”ה
היי אפרת
הכנתי עכשיו ויצא מדהים!!! לא מתוק מדי (הוספתי דבש כי לא היה לי מייפל).בהתחלה יצא קצת יבש- כנראה פספסתי משהו ואז הוספתי שתי כפות שמן כמו שכתבת כאן למישהי וזה הסתדר. פשוט אי אפשר להפסיק לטעום מהקופסה:)) הוספתי גם כף חמאת בוטנים. תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:25 14.11.2019)

שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

noam j (16:21 19.09.2020)

באתי לתגובות כי חשבתי גם להוסיף חמאת בוטנים ורציתי לדעת אם מישהו ניסה. תודה על העדכון

ליזה (13:30 12.11.2019)

היי אפרת,
ניתן להשתמש בדבש במקום מייפל?
תודה🙏

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:02 12.11.2019)

כן אפשר.

סיגל (17:56 2.11.2019)

היי יש לי שקדים טחונים, זה יעבוד במקום האגוזים ? 🤔 תודה מרטש על המענה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:29 2.11.2019)

כן, אפשר.

רחל (22:21 9.10.2019)

לא גומרת להכין את העוגיות כמה שאני מכינה זה נגמר (מכינה בכפולות של שש)
אגב אני שמה דבש במקום מייפל ומוותרת על הסוכר יוצא מעולה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:48 10.10.2019)

שמחה לשמוע 🙂
גמר חתימה טובה 🌺

זיו (22:40 7.10.2019)

כמה קלוריות ל100 גרם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:03 8.10.2019)

כ-500 קלוריות ל100 גרם.

אפרת (17:18 23.09.2019)

היי! האתר שלך אליפות ובזכותו אני בשלנית טובה יותר:)
האם ניתן שקדים טחונים במקום אגוזי מלך טחונים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:37 23.09.2019)

כן 🙂

לילך (22:47 21.09.2019)

הי אפרת,
העוגיות דלישס! פשוט חלומיות!
מתכון כל כך פשוט וקל להכנה והתוצאות מדהימות!
בעלי החליט שאלו העוגיות הכי טעימות שטעם אי פעם!
אין כמוך! כל המתכונים שאני לוקחת ממך מצויינים.
אשרייך! שנה טובה ומתוקה,
לילך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:23 21.09.2019)

איזה כיף לשמוע!
תודה לילך.
שנה טובה ומבורכת 💝

NS3334 (15:52 4.09.2019)

הי אפרת,
אפשר להוסיף שקדים מולבנים טבעי פרוס?
או שזה לא מתאים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:29 4.09.2019)

נראה לי שכן.

יונית (18:21 1.09.2019)

שמן קוקוס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:14 1.09.2019)

אפשר שמן רגיל או שמן קוקוס מומס.

טליה אמונה (19:39 26.08.2019)

שלום,
האם אפשר לשים סילאן במקום מייפל
ומה אפשר לשים במקום שוקולד צ’יפס (ולא חמוציות)?
תודה מחכה לתשובה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:37 26.08.2019)

אפשר לשים סילאן רק קחי בחשבון שהוא פחות מתוק ממייפל.
אפשר לוותר על השוקולד צ’יפס (שאגב גם הוא מוסיף מתיקות).

אנאל (22:24 22.08.2019)

היי אפרת!
נהנית מהמתכונים שלך, תודה ענקית על השיתוף המבורך!
רציתי לשאול,אם אין לי שיבולת שועל עבה/דק אפשרי להשתמש בקוואקר מהיר הכנה?
זה משנה בכמות?
תודה! זה דיי דחוף לי.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:50 22.08.2019)

שיבולת שועל עבה היא יותר פריכה אבל אפשר להשתמש גם בקוואקר מהיר הכנה באותה כמות.

אנאל (12:05 23.08.2019)

תודה על התגובה המהירה!!
שבת שלום!

יעל (09:40 16.08.2019)

היי,
התחלתי להכין, הייתי בטוחה שיש לי שיבולת שועל אבל מסתבר שלא. האם אפשר לוותר? להמיר במשהו אחר?

תודה !!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:23 16.08.2019)

תכיני בלי.

נועה (14:05 9.08.2019)

היי אפרת, מתכון מעולה! יצא משהו משהו.. ומאחר שהכפלתי כמויות ויצאו לי 2 תבניות, תהיתי האם לשים את התנור בחום טורבו?
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:06 9.08.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
יש לאפות בחום עליון וחום תחתון.

Keren (20:17 28.04.2020)

עוגיות מעולות! כל הכבוד על מתכון כזה נהדר!
שמתי שמן זית.
פריכות וטעימות, אי אפשר להפסיק לאכול

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:12 29.04.2020)

מהמם 🙂
תודה קרן

נתנאל (17:04 23.07.2019)

שלום תודה רבה!
על איזה מצב לשים את התנור על טורבו או חימום רגיל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:14 23.07.2019)

חום עליון וחום תחתון.

אדוה (17:50 4.07.2019)

אפשר לוותר או להחליף את האגוזים הטחונים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:54 4.07.2019)

במקום האגוזים אפשר לשים שיבולת שועל.

שיר (11:20 4.07.2019)

העיסה ממש לא יצאה דביקה.. היא יבשה ואני לא יכולה ליצור עיגולים כי זה מתפרק. יודעת למה?
מה אפשר להוסיף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:39 4.07.2019)

שמת 3 כפות מייפל ושליש כוס שמן? באיזה כוס השתמשת?
תוסיפי עוד 1-2 כפות שמן.

מירב (19:17 9.05.2019)

היי. הכנתי עכשיו והעוגיות יצאו מרות. לא שמתי שוקולד ולא סוכר. השתמשתי בסילאן במקום, אני תמיד משתמשת בו והוא ממתיק מעולה. יש לך מושג למה יצא מר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:41 9.05.2019)

כי חסרה להן מתיקות. השתמשת בסילאן שהוא פחות מתוק ממייפל וויתרת על הסוכר ועל השוקולד.

נטע (15:30 1.05.2019)

תודה רבה על התשובה המהירה!!
ננסה:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:25 1.05.2019)

אפשרות נוספת היא לשים סוכר במקום המייפל ולהוסיף ביצה (אני חושבת שאפילו עדיף מבחינת טעם מהסילאן).

נטע (15:21 1.05.2019)

אין לי מייפל,במה אפשר להחליף?
זה די דחוף!!
תודה רבה אין עלייך!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:26 1.05.2019)

אפשר לשים דבש במקום. אם אין אז סילאן (הסילאן פחות מתוק).

רעות בר אילן (08:58 8.04.2019)

האם אפשר להוריד את הסוכר ולהשתמש בסירופ אגבה במקום מייפל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:40 8.04.2019)

כן.

שרי (18:05 4.04.2019)

היי אפרת, אפשר במקום השוקולד להוסיף גרעיני חמניות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:25 4.04.2019)

אפשר אבל אני חושבת שעם השוקולד זה יוצא יותר טעים (השוקולד גם מוסיף מתיקות כי העוגיות מאוד מעודנות במתיקות שלהן).

ציפי (10:59 1.03.2019)

רציתי להגיד כרגע הכנתי את העוגיות ויצאו ממש מעט 10עוגיות יש לזה סיבה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:08 1.03.2019)

באיזה גודל כוס השתמשת?
באיזה קוטר הכנת את העוגיות?

פנינה (09:41 1.02.2019)

אפרת בוקר טוב.
העוגיות נהדרות!! תודה על עוד מתכון מנצח.
את אלופה
שבת שלום פנינה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:05 1.02.2019)

שמחה שאהבת 🙂
תודה פנינה ושבת שלום!

אושרת (14:07 29.01.2019)

אפשר להשתמש גם בקמח חיטה מלאה??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:25 29.01.2019)

כן אפשר. תתחילי ב3/4 כוס קמח ותוסיפי יותר בסוף לפי הצורך (רק אם הבצק ממש דביק).

אורית (16:30 22.01.2019)

שלום אפרת

האם אפשר להכין עם קמח שיפון ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:49 22.01.2019)

אני חושבת שכן.
השבתי לך אתמול 🙂 ראי תגובה קודמת.

אורית (10:23 21.01.2019)

שלום אפרת
האם ניתן להכין העוגיות האלו בקמח שיפון ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:26 21.01.2019)

אני חושבת שכן.

הודיה (19:53 17.01.2019)

הכנתי כבר שלוש פעמים והם פשוט נחטפו אין על המתכונים שלך!!! תודה רבה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:14 17.01.2019)

שמחה לשמוע 🙂

דבי (18:27 17.01.2019)

לא לשים נוזלים במקום?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:20 17.01.2019)

אני לא יודעת כמה מיץ לימון יש במתכון אבל אם הבצק יוצא יבש שימי כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך.

דבי (13:01 17.01.2019)

היי!

האם אפשר לוותר או להחליף את הלימון במתכון הבא?

חומרים: מחמאה, סוכר, לימון טבעי,קורנפלור וקמח.

תודה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:16 17.01.2019)

את יכולה לוותר על הלימון בכלל.
אם את רוצה להוסיף טעם אפשר להוסיף תמצית וניל או מיץ תפוזים או אבקת שוקולית/קקאו.

יעל (16:12 16.01.2019)

הי אפררת,
התערובת לא יוצאת דביקה
כאילו חסר משהו רטוב
היא יצאה לי יבשה מאד
והכנסתי הכל
מה יכול להיות אפשר להוסיף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:14 16.01.2019)

שמת שליש כוס שמן ו3 כפות מייפל? אם כן אז כנראה שיש יותר מרכיבים יבשים מרטובים.
כדאי להוסיף כף שמן נוספת וכף מייפל נוספת. אם עדיין יבש הייתי מוסיפה גם כף טחינה גולמית.

שרון (11:43 16.01.2019)

הכנתי עם קמח כוסמין ודבש, יצא מעולה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:41 16.01.2019)

מעולה 🙂
תודה

אלישבע (17:29 15.01.2019)

ייצא מעולה עם הכוס תה ביום גשום!! תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 16.01.2019)

שמחה לשמוע 🙂

אוריה (18:04 14.01.2019)

במה אפשר להחליף את האגוזים? ניתן פשוט לוותר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:18 14.01.2019)

אפשר לשים במקום שיבולת שועל.

חדוה (08:46 13.01.2019)

שלום אפרת,תודה על מתכונים בריאים, האם אפשר להמיר שמן קנולה בשמן קוקוס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:05 13.01.2019)

כן בטח.

דבי (22:38 12.01.2019)

ראיתי מתכון בעיתון השבוע, לעוגיות לימון. נראה משהו, השאלה אם אפשר לוותר על הלימון ובמה

אפשר להחליף?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:03 13.01.2019)

זה תלוי במתכון. יש לך את המתכון לרשום לי? רק אז אדע לענות.
את רוצה להמיר במיץ תפוזים או שאת מחפשת כיוון אחר?

מלכי (01:04 11.01.2019)

שלום אפרת.
הכנתי עם אגוזים שבורים ושוקולד מגורד.
יצא מדהים!
מה שכן, תוך 10 דק’ היה מוכן.
פספסתי בכמה דק’ ויצא מעט מריר.
(לא נורא, כי הכנתי מלכתחילה כמות פי-3, וזה רק בגלל שיש לי אמון מלא במתכונים שלך.
מעולים אחד-אחד!
תודה רבה ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 11.01.2019)

היי מלכי,
שמחה שיצא טעים, רק חבל לגבי המרירות. אפית יתר באמת עלולה לגרום לטעם מעט מר.
אפית על 170 מעלות?
שבת שלום 🌷

אלה (18:14 10.01.2019)

היי אפרת, תודה על עוד מתכון מעניין, כמה שאלות:
1. במקום קמח כוסמין אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן של “כרגיל”? אם כן כמה לשים?
2. לגבי שיבולת השועל – יש שיבולת שועל עבה, יש דקה, ויש קוואקר להכנה מהירה? במה להשתמש? יש לי בבית את הקוואקר אבל יכולה לקנות אם צריך משהו אחר
3. באיזה שמן להשתמש?
איזה גודל תבנית צריך? הענקית או סתם הגדולה?
4. כמה מהתערובת צריך לכל עוגיה? בערך כפית או כף או מה? שיהיה לי כיוון כללי?
5. איך עושים את העגות? עם הידיים? ראיתי שמוכרים חותתכי עוגיות, זה יכול עזור או שזה למשהו אחר?
6. כמה זמן בערך לוקח לעוגיות להצטנן?

המון המון תודה לך

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:20 10.01.2019)

היי,
1. אני מניחה שכן. הייתי כן מוסיפה ביצה קטנה מאחר והיא משפרת את המרקם כשמדובר בקמח ללא גלוטן. כדי שהבצק לא ייצא דביק מידי כדאי לשים 2 כפות סוכר ו2 כפות מייפל.
2. עדיף שיבולת שועל עבה אבל אפשר להשתמש גם בדקה.
3. שמן קנולה. תבנית ענקית.
4. בערך כפית.
5. עם הידיים. הבצק פחות מתאים לרידוד וקריצה.
6. 15-20 דקות.

לירן (14:36 10.01.2019)

היי אפרת,שתי שאלות:
1. אגוזי מלך טחונים- הכוונה לאבקה או חתוכים לחתיכות קטנות? והאם אפשר להחליף באגוזים אחרים כמו פקאן או מקדמיה?
2. האם אפשר לוותר על השוקולד ציפס ולהוסיף קצת קקאו במקום?
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:48 10.01.2019)

היי,
1. הכוונה לחתיכות קטנות. אפשר להשתמש באגוזים אחרים.
2. אני מניחה שאפשר להוסיף לתערובת כפית שטוחה קקאו אבל אז יהיה כדאי להוסיף כף סוכר נוספת כדי לאזן את המרירות של הקקאו.

הדס (22:28 9.01.2019)

היי אפרת נראה מתכון מעולה. אין לי מייפל טבעי (נורא יקר) אפשר להחליף בסילאן טבעי או דבש? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:35 9.01.2019)

כן, אפשר להמיר בדבש.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.