זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 15-20 עוגיות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס קמח (130 ג’) כוסמין מלא (אפשר להשתמש בקמח לבן)
שליש כוס (40 ג’) שיבולת שועל
שליש כוס (40 ג’) אגוזי מלך טחונים
רבע כוס (50 ג’) שוקולד צ’יפס או שוקולד מריר קצוץ
כף מלאה (15 ג’) סוכר
3 כפות סירופ מייפל טבעי
שליש כוס (65 ג’) שמן
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים בערת כף את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה.
-יוצרים עוגיות בקוטר 4 ס”מ ועובי עד חצי ס”מ ומניחים על נייר האפיה (אם התערובת דביקה ניתן לעבוד עם ידיים רטובות).
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ- 20 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות מתקשות לאחר צינון).
הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגיות
היי
הורדתי את השוקולד צ’יפס
החלפתי את הסוכר בדבש
והשתמשתי בשמן זית
יצא טעים ברמות!!
שכחתי לציין שהן נראות בצע חום כי הוספתי כפית אבקת קקאו,
זה נתן טעם מעולה של שוקולד:)
שמחה שיצא מוצלח בגרסה הבריאה, נראה מעולה!
תודה על השיתוף❤
65 גרם או מ”ל של שמן? העוגיות יוצאות נורא שומניות… יש אפשרות להפחית בשמן?
65 גרם שמן (לא מ”ל).
אם יצא שומני את יכולה להפחית מעט את כמות השמן, אבל מומלץ לא לשים פחות מרבע כוס שמן.
כמה זה בערך בגרמים?
כמה ימים אפשר לשים את העוגיות בקופסא אטומה מחוץ למקרר?
רבע כוס שמן= 50 גרם.
העוגיות במיטבן מחוץ למקרר כ-4 ימים.
היי. ראיתי ששאלו כבר, אבל לא הבנתי משהו. מעוניין לשים דבש או סילאן במקום מייפל.
נניח שאני הולך על דבש, אז לא יהיו לעוגיות טעם שולט של דבש? כנל לגבי סילאן
היי,
כאשר משתמשים בדבש/סילאן כמובן שישנה השפעה על הטעם (והמרקם), אבל העוגיות לא יצאו בטעם מובהק של דבש כמו דובשניות.
האם ניתן להמיר את המייפל בסוכר? ואם כן, איזו כמות?
היי,
אפשר לשים 4 כפות סוכר אך המרקם עשוי להשתנות מעט. אם הבצק יצא יבש מדי אפשר להוסיף מעט שמן.
אפשר מאותם המצרכים להכין עוגה
היי סיון,
אפשר להכין מתכון דומה למאפינס שיבולת שועל.
היי אפרת
הכנתי עם קמח כוסמין 70 אחוז שמן אבוקדו כשמן ושיבולת שועל במקום אגוזים
הוספתי עוד מייפל כדי שיהיה פחות יבש
וכדררתי לכדורים ושיטחתי
הן נשרפו בתחתית (הכנתי תנור מראש 170 מעלות 10 דקות)
ויצאו קשות מאוד (אפיתי על פי הטמפרטורה במתכון ומשך הזמן הרשום)
חשבתי להתחיל מחדש אבל בני הבררן בן החמש כבר לקח שניים ומבסוט
אז קודם כל תודה רבה על עוד אופציה לעוגיות ביתיות וקלות להכנה .
ומה עליי לעשות בפעם הבאה שיהיו רכות יותר ולא שרופות בתחתית
( זה קשור לטמפרטורה ולזמן?)
תודה מראש
שבת שלום
וחג שמח.
היי עינת,
אני חושבת שהעוגיות נשרפו בגלל כל השינויים- הוספת עוד מייפל, שיבולת שועל במקום אגוזים, ויתכן גם ששמן אבוקדו תרם לכך…
בפעם הבאה הייתי מציעה להכין את העוגיות מעט יותר גדולות וכן להקפיד על דיוק בחומרים.
דבר נוסף שאפשר לעשות הוא להוסיף כף שמן נוספת וכף מייפל נוספת. אם את רואה שהתערובת יבשה יחסית לאחר הוספת המרכיבים אפשר להוסיף גם כף נוספת של טחינה גולמית.
שבת שלום❤
היי אפרת
אני מנסה שוב להפחית את כמות השמן (שמן אבוקדו)
פשוט הבנתי שבמקום אגוזים אפשר שיבולת שועל
ולכן הוספתי שליש כוס שיבולת שועל נוסף על שליש הכוס הקיימת
אולי ניהיה לי קשות בגלל שזו שיבולת שועל דקה?
ואם אשים רק שליש כוס שיבולת שועל דקה ואותר על האגוזים ותחליפם
זה ישפיע על המרקם?
מה דעתך?
בברכת חג שמח לך
ותודה על המענה .
היי עינת,
עדיף להשתמש בשיבולת שועל עבה אבל אפשר גם דקה.
חשוב לזכור שככל שמפחיתים מכמות השמן כך העוגיות יוצאות יותר יבשות ומתפוררות.
את יכולה לשים סה”כ 2/3 שיבולת שועל (ולא לוותר על האגוזים ללא תוספת שיבולת שועל).
חג שמח!
הי אפרת, אין צורך באבקת אפיה…?? וגם – ניתן להשתמש בקוואקר מהיר הכנה? תודה!
היי חנה,
אין צורך באבקת אפייה ואפשר להשתמש גם בקוואקר.
בהצלחה😊
העוגיות נהדרות!!!
החלפתי את השוקולד צ’יפס בחמוציות ללא סוכר, ואת הסוכר המרתי ל-SWEETANGO וזה פשוט מדהים. פעם הבאה אדע להכין מראש מתכון כפול. תודה!
נראה מדהים! איזה כיף שיצא מוצלח, ועוד בגרסה דיאטטית😊
לא הכנתי אבל ניראה מעולה
היי רציתי לדעת אם אפשר בכל זאת גם להוסיף ביצה למתכון?
היי אפשר להוסיף ביצה😃
הכנתי ממש ממש קליל וטעים!!!
היי שירלי אני שמחה לשמוע❤️
עוגיות מעולות ומאוד פשוטות להכנה. אהבנו מאוד.
שמחה לשמוע שאהבת❤️
קודם כל אני מכורה לאתר שלך אני לא בשלנית ומצליחה הרבה בזכותך,
במקום מייפל אפשר סילאן?
ניתן להוריד את כמות השמן?
ממש בא לי להוסיף בננה חולההה על בננות
היי מיטל😁
אפשר לשים סילאן רק קחי בחשבון שהוא פחות מתוק ממייפל.
ואת יכולה להפחית את השמן. תוסיפי גם בננה אין בעיה👌
היי אפרת, האם אפשר להמיר את השמן בחמאה? ובמידה וכן – האם להמיס אותה? ובאיזו כמות? תודה 🙂
כן, אפשר להמיס 65 גרם חמאה מומסת.
היי אפרת, חנוכה שמח!
האם אפשר להמיר את השוקולד ציפס בחמוציות?
לא ניסיתי, אני מניחה שאפשר יעל 🙂
חנוכה שמח!
יצא פגז אהבתי נורא
תודה רבה לך
שמחה לקרוא שאהבת מיטל,
חג שמח❤️
יצא מעולה!!!! לא יכולה להפסיק לאכול!!
הוספתי גם קוקוס על חשבון האגוזים
אוטומטית הכפלתי את המתכון ב 3!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אסנת
איך יצא לכם טוב, הכל מתפורר
אולי חסרים נוזלים בתערובת. כדאי להוסיף קצת מייפל ושמן.
שלום, לדעתך אפשר להניח כמות גדולה על המגש ולחתוך לריבועים? במקום אחד אחד. תודה
אני לא בטוחה עד כמה התערובת יציבה אבל אפשר לנסות.
בכל מקרה כדאי לחתוך לריבועים לפני האפיה ולא אחרי כדי שהעוגיות יהיו פריכות.
שלום, יעבוד לדעתך עם קמח טף? ועם עוד כף מייפל במקום סוכר? (או 2 כפות סוכר קוקוס)? תודה
היי אלירז,
לגבי המייפל כן. לגבי קמח טף, לא ניסיתי כך שאני לא יודעת.
תודה רבה! ניסית אולי עם קמח אחר ללא גלוטן?
לא ניסיתי אבל זה אמור לעבוד עם קמח תמי או כרגיל.
יצאו מצויין
נראה מעולה 😍
כל כמה זמן אני מכין את העוגיות האלה, נדהם לגלות כמה זה באמת מהיר. אם הייתי מכין בלי הילדים אז אפילו פחות מ 10 דקות.
זה גם נוח שלא נורא אם הילדים מכניסים לפה את הבצק כי אין ביצים.
תודה נועם 🙂
ניסיתי להכין, העיסה שיוצאת לא רכה בעליל, מתפוררת, בקושי רב הצלחתי ליצר עיגולים שלא התפוררו. חסר מרכיב נוזלי במתכון שירכך את כל העסק. עבדתי עם משקל מזון ושקלתי כל דבר שהוספתי.
אפשר היה להוסיף כמה כפות מים .
גם לי זה קרה הבצק יבש ומתפורר ואז הוספתי מים ומסתדר ממש .
יצא לי מרקם קצת יבש ולא רך, לא \”עוגייתי\”.. יותר בכיוון של כעך…יש סיבה? דווקא המתכון והתמונה שלך נשמעו ממש טוב, התבאסתי😅
היי מעיין,
מצטערת שהתבאסת אבל המרקם אמור להיות פריך ולא רך.
אפרת המדהימה,
הכנתי הרגע (בלי שיבולת שועל כי לא היה לי, עם תחליף סוכר “סוויטנגו” במקום הסוכר והמייפל , שוקולד “אגו” מגורר ותערובת של אגוזים טחונים ופקאנים גרוסים), תקשיבי- יצא סוווף!
טעם אנין ויוקרתי ומרכיבים איכותיים שאשמח בע”ה לתת לילדים בלי נקיפות מצפון 🙂
תודה על עוד מתכון מוצלח!
נשמע מעולה ❣️
תודה לך שחזרת לעדכן.
האם אפשר לוותר על המייפל? אולי לשים טחינה במקום…
אפשר לשים דבש במקום המייפל או סילאן רק קחי בחשבון שהסילאן פחות מתוק לכן כדאי להוסיף כף סוכר נוספת.
נהדרות. תודה.
גם אני הוספתי מעט שמן.
שמחה שאהבת 🙂
בוקר טוב אפרת
בלי האגוזים? גם יהיה טעים? או שיש תחליף אחר שמתאים לילדים קטנים?
בתודה
אפשר לשים במקום שיבולת שועל.
זה אכן יוצא יבש וקשה ליצ6ר עוגיות אז בוספתי קצת שמן וקצת מייפל אבל גם יצא לי 8 עוגיות רק. איך 15-20 רשום??
באיזה כוס השתמשת?
הכנת אותן בקוטר 4 ס”מ או גדולות יותר?
העוגיות האלו הפכו להיות עוגיות הבית אצלנו! פשוט מדהימות! אני שמה שמן קוקוס וסוכר קוקוס במקום רגיל. ועפה עם קשיו/פיסטוק/ לוז בנוסף לאגוזי מלך. אי אפשר להפסיק לנשנש 🙂
מעולה, שמחה לשמוע 🙂
מתאים שים צימוקים\חמוציות במקום שוקולד?
אני חושבת שכן (קצת פחות מרבע כוס) אבל קחי בחשבון שהטעם ייצא פחות מתוק כי השוקולד מוסיף מתיקות.
ב”ה
היי אפרת
הכנתי עכשיו ויצא מדהים!!! לא מתוק מדי (הוספתי דבש כי לא היה לי מייפל).בהתחלה יצא קצת יבש- כנראה פספסתי משהו ואז הוספתי שתי כפות שמן כמו שכתבת כאן למישהי וזה הסתדר. פשוט אי אפשר להפסיק לטעום מהקופסה:)) הוספתי גם כף חמאת בוטנים. תודה רבה!
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
באתי לתגובות כי חשבתי גם להוסיף חמאת בוטנים ורציתי לדעת אם מישהו ניסה. תודה על העדכון
היי אפרת,
ניתן להשתמש בדבש במקום מייפל?
תודה🙏
כן אפשר.
היי יש לי שקדים טחונים, זה יעבוד במקום האגוזים ? 🤔 תודה מרטש על המענה 🙂
כן, אפשר.
לא גומרת להכין את העוגיות כמה שאני מכינה זה נגמר (מכינה בכפולות של שש)
אגב אני שמה דבש במקום מייפל ומוותרת על הסוכר יוצא מעולה
שמחה לשמוע 🙂
גמר חתימה טובה 🌺
כמה קלוריות ל100 גרם?
כ-500 קלוריות ל100 גרם.
היי! האתר שלך אליפות ובזכותו אני בשלנית טובה יותר:)
האם ניתן שקדים טחונים במקום אגוזי מלך טחונים?
כן 🙂
הי אפרת,
העוגיות דלישס! פשוט חלומיות!
מתכון כל כך פשוט וקל להכנה והתוצאות מדהימות!
בעלי החליט שאלו העוגיות הכי טעימות שטעם אי פעם!
אין כמוך! כל המתכונים שאני לוקחת ממך מצויינים.
אשרייך! שנה טובה ומתוקה,
לילך
איזה כיף לשמוע!
תודה לילך.
שנה טובה ומבורכת 💝
הי אפרת,
אפשר להוסיף שקדים מולבנים טבעי פרוס?
או שזה לא מתאים?
נראה לי שכן.
שמן קוקוס?
אפשר שמן רגיל או שמן קוקוס מומס.
שלום,
האם אפשר לשים סילאן במקום מייפל
ומה אפשר לשים במקום שוקולד צ’יפס (ולא חמוציות)?
תודה מחכה לתשובה
אפשר לשים סילאן רק קחי בחשבון שהוא פחות מתוק ממייפל.
אפשר לוותר על השוקולד צ’יפס (שאגב גם הוא מוסיף מתיקות).
היי אפרת!
נהנית מהמתכונים שלך, תודה ענקית על השיתוף המבורך!
רציתי לשאול,אם אין לי שיבולת שועל עבה/דק אפשרי להשתמש בקוואקר מהיר הכנה?
זה משנה בכמות?
תודה! זה דיי דחוף לי.
שיבולת שועל עבה היא יותר פריכה אבל אפשר להשתמש גם בקוואקר מהיר הכנה באותה כמות.
תודה על התגובה המהירה!!
שבת שלום!
היי,
התחלתי להכין, הייתי בטוחה שיש לי שיבולת שועל אבל מסתבר שלא. האם אפשר לוותר? להמיר במשהו אחר?
תודה !!
תכיני בלי.
היי אפרת, מתכון מעולה! יצא משהו משהו.. ומאחר שהכפלתי כמויות ויצאו לי 2 תבניות, תהיתי האם לשים את התנור בחום טורבו?
תודה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
יש לאפות בחום עליון וחום תחתון.
עוגיות מעולות! כל הכבוד על מתכון כזה נהדר!
שמתי שמן זית.
פריכות וטעימות, אי אפשר להפסיק לאכול
מהמם 🙂
תודה קרן
שלום תודה רבה!
על איזה מצב לשים את התנור על טורבו או חימום רגיל?
חום עליון וחום תחתון.
אפשר לוותר או להחליף את האגוזים הטחונים?
במקום האגוזים אפשר לשים שיבולת שועל.
העיסה ממש לא יצאה דביקה.. היא יבשה ואני לא יכולה ליצור עיגולים כי זה מתפרק. יודעת למה?
מה אפשר להוסיף?
שמת 3 כפות מייפל ושליש כוס שמן? באיזה כוס השתמשת?
תוסיפי עוד 1-2 כפות שמן.
היי. הכנתי עכשיו והעוגיות יצאו מרות. לא שמתי שוקולד ולא סוכר. השתמשתי בסילאן במקום, אני תמיד משתמשת בו והוא ממתיק מעולה. יש לך מושג למה יצא מר?
כי חסרה להן מתיקות. השתמשת בסילאן שהוא פחות מתוק ממייפל וויתרת על הסוכר ועל השוקולד.
תודה רבה על התשובה המהירה!!
ננסה:)
אפשרות נוספת היא לשים סוכר במקום המייפל ולהוסיף ביצה (אני חושבת שאפילו עדיף מבחינת טעם מהסילאן).
אין לי מייפל,במה אפשר להחליף?
זה די דחוף!!
תודה רבה אין עלייך!!!
אפשר לשים דבש במקום. אם אין אז סילאן (הסילאן פחות מתוק).
האם אפשר להוריד את הסוכר ולהשתמש בסירופ אגבה במקום מייפל?
כן.
היי אפרת, אפשר במקום השוקולד להוסיף גרעיני חמניות?
אפשר אבל אני חושבת שעם השוקולד זה יוצא יותר טעים (השוקולד גם מוסיף מתיקות כי העוגיות מאוד מעודנות במתיקות שלהן).
רציתי להגיד כרגע הכנתי את העוגיות ויצאו ממש מעט 10עוגיות יש לזה סיבה?
באיזה גודל כוס השתמשת?
באיזה קוטר הכנת את העוגיות?
אפרת בוקר טוב.
העוגיות נהדרות!! תודה על עוד מתכון מנצח.
את אלופה
שבת שלום פנינה
שמחה שאהבת 🙂
תודה פנינה ושבת שלום!
אפשר להשתמש גם בקמח חיטה מלאה??
כן אפשר. תתחילי ב3/4 כוס קמח ותוסיפי יותר בסוף לפי הצורך (רק אם הבצק ממש דביק).
שלום אפרת
האם אפשר להכין עם קמח שיפון ?
אני חושבת שכן.
השבתי לך אתמול 🙂 ראי תגובה קודמת.
שלום אפרת
האם ניתן להכין העוגיות האלו בקמח שיפון ?
אני חושבת שכן.
הכנתי כבר שלוש פעמים והם פשוט נחטפו אין על המתכונים שלך!!! תודה רבה רבה.
שמחה לשמוע 🙂
לא לשים נוזלים במקום?
תודה רבה!
אני לא יודעת כמה מיץ לימון יש במתכון אבל אם הבצק יוצא יבש שימי כמה כפות מים בהדרגה ולפי הצורך.
היי!
האם אפשר לוותר או להחליף את הלימון במתכון הבא?
חומרים: מחמאה, סוכר, לימון טבעי,קורנפלור וקמח.
תודה לך!
את יכולה לוותר על הלימון בכלל.
אם את רוצה להוסיף טעם אפשר להוסיף תמצית וניל או מיץ תפוזים או אבקת שוקולית/קקאו.
הי אפררת,
התערובת לא יוצאת דביקה
כאילו חסר משהו רטוב
היא יצאה לי יבשה מאד
והכנסתי הכל
מה יכול להיות אפשר להוסיף?
שמת שליש כוס שמן ו3 כפות מייפל? אם כן אז כנראה שיש יותר מרכיבים יבשים מרטובים.
כדאי להוסיף כף שמן נוספת וכף מייפל נוספת. אם עדיין יבש הייתי מוסיפה גם כף טחינה גולמית.
הכנתי עם קמח כוסמין ודבש, יצא מעולה!!
מעולה 🙂
תודה
ייצא מעולה עם הכוס תה ביום גשום!! תודה
שמחה לשמוע 🙂
במה אפשר להחליף את האגוזים? ניתן פשוט לוותר?
אפשר לשים במקום שיבולת שועל.
שלום אפרת,תודה על מתכונים בריאים, האם אפשר להמיר שמן קנולה בשמן קוקוס?
כן בטח.
ראיתי מתכון בעיתון השבוע, לעוגיות לימון. נראה משהו, השאלה אם אפשר לוותר על הלימון ובמה
אפשר להחליף?
תודה רבה!
זה תלוי במתכון. יש לך את המתכון לרשום לי? רק אז אדע לענות.
את רוצה להמיר במיץ תפוזים או שאת מחפשת כיוון אחר?
שלום אפרת.
הכנתי עם אגוזים שבורים ושוקולד מגורד.
יצא מדהים!
מה שכן, תוך 10 דק’ היה מוכן.
פספסתי בכמה דק’ ויצא מעט מריר.
(לא נורא, כי הכנתי מלכתחילה כמות פי-3, וזה רק בגלל שיש לי אמון מלא במתכונים שלך.
מעולים אחד-אחד!
תודה רבה ושבת שלום
היי מלכי,
שמחה שיצא טעים, רק חבל לגבי המרירות. אפית יתר באמת עלולה לגרום לטעם מעט מר.
אפית על 170 מעלות?
שבת שלום 🌷
היי אפרת, תודה על עוד מתכון מעניין, כמה שאלות:
1. במקום קמח כוסמין אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן של “כרגיל”? אם כן כמה לשים?
2. לגבי שיבולת השועל – יש שיבולת שועל עבה, יש דקה, ויש קוואקר להכנה מהירה? במה להשתמש? יש לי בבית את הקוואקר אבל יכולה לקנות אם צריך משהו אחר
3. באיזה שמן להשתמש?
איזה גודל תבנית צריך? הענקית או סתם הגדולה?
4. כמה מהתערובת צריך לכל עוגיה? בערך כפית או כף או מה? שיהיה לי כיוון כללי?
5. איך עושים את העגות? עם הידיים? ראיתי שמוכרים חותתכי עוגיות, זה יכול עזור או שזה למשהו אחר?
6. כמה זמן בערך לוקח לעוגיות להצטנן?
המון המון תודה לך
היי,
1. אני מניחה שכן. הייתי כן מוסיפה ביצה קטנה מאחר והיא משפרת את המרקם כשמדובר בקמח ללא גלוטן. כדי שהבצק לא ייצא דביק מידי כדאי לשים 2 כפות סוכר ו2 כפות מייפל.
2. עדיף שיבולת שועל עבה אבל אפשר להשתמש גם בדקה.
3. שמן קנולה. תבנית ענקית.
4. בערך כפית.
5. עם הידיים. הבצק פחות מתאים לרידוד וקריצה.
6. 15-20 דקות.
היי אפרת,שתי שאלות:
1. אגוזי מלך טחונים- הכוונה לאבקה או חתוכים לחתיכות קטנות? והאם אפשר להחליף באגוזים אחרים כמו פקאן או מקדמיה?
2. האם אפשר לוותר על השוקולד ציפס ולהוסיף קצת קקאו במקום?
תודה!
היי,
1. הכוונה לחתיכות קטנות. אפשר להשתמש באגוזים אחרים.
2. אני מניחה שאפשר להוסיף לתערובת כפית שטוחה קקאו אבל אז יהיה כדאי להוסיף כף סוכר נוספת כדי לאזן את המרירות של הקקאו.
היי אפרת נראה מתכון מעולה. אין לי מייפל טבעי (נורא יקר) אפשר להחליף בסילאן טבעי או דבש? תודה!
כן, אפשר להמיר בדבש.