זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 8-10 מאפינס
סוג: פרווה
מצרכים:
1 ביצה גדולה (*לגרסה טבעונית ראו הערה בתחתית המתכון)
שליש כוס (66 ג’) סוכר
שליש כוס (66 ג’) שמן קנולה
חצי כפית (2.5 מ”ל) תמצית וניל
חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים
כוס (125 ג’) קמח כוסמין מלא
כפית (5 ג’) אבקת אפיה
2 כפות (14 ג’) גדושות קוקוס טחון
2 כפות (30 ג’) שוקולד צ’יפס לפיזור מעל
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס.
-מערבבים (ידנית או במיקסר) את הביצה עם הסוכר. מוסיפים שמן, תמצית וניל, מיץ תפוזים ומערבבים.
-מערבבים בקערית נפרדת קמח כוסמין, אבקת אפיה וקוקוס ומוסיפים לתערובת הרטובה. מערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (אין לערבב יותר מידי כדי לא לפגוע באווריריות המאפינס).
-יוצקים לתבנית מאפינס משומנת (בגובה 3/4), מפזרים מעל שוקולד צ’יפס ואופים במשך כ-20 דקות.
*מאפינס טבעוניים: במקום ביצה אפשר לשים כפית חומץ רגיל + כף מיץ לימון + חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה + כף סוכר שטוחה נוספת. סדר ערבוב החומרים: מערבבים שליש כוס סוכר+ כף שטוחה סוכר, שליש כוס שמן, חצי כפית תמצית וניל, חצי כוס מיץ תפוזים, כף מיץ לימון, כפית חומץ. בקערה נפרדת מערבבים כוס קמח כוסמין, כפית אבקת אפיה, חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה וקוקוס ומוסיפים לקערת הרטובים.
- עוגת שוקולד עסיסית ואוורירית |
- עוגת מייפל |
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה
היי אפרת
מה הסיבה שרצוי שהמוצרים יהיו בטמפרטורה מחוץ למקרר לפחות שעה?
למה זה חשוב ?
תודה מראש על התשובה .
היי
כשהמרכיבים בטמפ’ החדר מתקבלת בלילה חלקה יחסית, ובנוסף חומרי ההתפחה עובדים טוב יותר.
היי אפרת,
אין כמו האתר שלך! מאז שגיליתי אותו לפני כמה שבועות, כל הבישולים שלי השתדרגו בכמה רמות! בעלי ממש מרוצה 🙂
רציתי לשאול – אפשר להשתמש בקמח חיטה לבן או 80% במקום הכוסמין?
ועוד שאלה, אפשר להחליף את מיץ התפוזים במיץ ענבים או במים? מה עדיף?
תודה מראש
היי
איזה כיף שאתם נהנים מהאתר!
אפשר להשתמש בקמח לבן או 80%.
אפשר לשים מים, מיץ ענבים פחות מומלץ.
האם חייב שהביצים והקמח יהיו בטמפ’ החדר כי אני מאחסנת אותם במקרר
מה ההשפעה אם בכלל?
מומלץ שהביצים יהיו בטמפ’ החדר בשביל מרקם מוצלח יותר. את יכולה פשוט להשאיר אותם על השיש כשעה לפני ההכנה.
והקמח והסוכר יכולים מהמקרר או גם טמפ החדר?
מומלץ שכל המצרכים יהיו בטמפ’ החדר (אלא אם כן כתובה במתכון הנחייה אחרת).
היי אפרת שכתבת מערבבים את הביצים עם הסוכר עם הביצים הכוונה להקציף? ואם אין לי מיץ תפוזים אפשר לוותר או לשים משהו אחר במקום?
היי,
אין צורך להקציף, רק לערבב היטב עם מטרפה ידנית או כף.
במקום מיץ תפוזים אפשר לשים חלב/חלב סויה או מים.
בוקר טוב אפרת
אם אסחט תפוז במקום מיץ התפוזים
יצא גם טעים?
תודה מראש ויום טוב.
היי עינת,
בוודאי, אפשר להשתמש במיץ סחוט טרי.
יום נפלא!
השוקלד צ’יפ ירד למטה בכול המאפינס למרות שעשיתי כמו במתכון אשמח לקבל תשובה בתודה מראש אין כמו האתר הזה כולם נהנים
היי,
שמחה שאתם נהנים מהאתר!
יש כמה סיבות שיכולות לגרום לשוקולד לשקוע:
– אי דיוק בכמויות (שימוש בכוס לא נכונה במקום בכוס מדידה) ולכן הבלילה יוצאת נוזלית מדי.
– שימוש בשוקולד רגיל שחתכת לחתיכות גדולות יחסית.
– ערבוב יתר אחרי הוספת השוקולד צ’יפס- יש לפזר את השוקולד ולערבב ממש מעט כדי שלא ישקעו.
אגב, קימוח השוקולד במעט קמח עשוי להפחית את התופעה הזו(:
האם יש תחליף לתפוזים?
היי אלינור,
אפשר להמיר את מיץ התפוזים בחלב/ חלב סויה/ מים.
יצא מדהים ומטריף ביותר!!!
בריא מזין ופשוט טעים ברמות.
הוספתי חצי כפית קפה.
תודה רבה!
איזה כיף לשמוע(: תודה על השיתוף
האם באופן כללי, בכל העוגות הבחושות שבאתר, יש להימנע מעיבוב יתר, וכן מומלץ לעטוף בניילון נצמד בעודה חמה?
כן להימנע מערבוב יתר, אבל לא תמיד מומלץ לעטוף.
זה בגלל שכאן משתמשים בקמח כוסמין שנוטה לתת מרקם דחוס יותר בעוגה…
זה אחד המתכונים האלופיםםםם!!!!!!
עושה את זה בכמויות בבית .
מתחסל באותו רגע
תודה רבה רבה
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף רות🙂
האם אפשר בפסח להחליף את הקמח כוסמין בקמח מצה או בקמח תפוח אדמה או במשהו אחר? אם כן אז אם מה?
היי יונתן,
אפשר להחליף בקמח ללא גלוטן כשר לפסח, או בקמח מצה דק לעוגות.
היי אפרת, האם אפשר לשם חלב סויה במקום המיץ תפוזים? או נוזל אחר? איך אפשר שהם יהיו יותר שוקולדים או בצבע חום?
היי הילה,
אפשר לשים חלב סויה או אפילו מים.
כדי להפוך לשוקולדיים אפשר לנסות להוריד 2 כפות מהקמח (לשים רק כ100 גרם קמח) ולהוסיף כף קקאו וכף שוקולית.
בהצלחה:)
הי אפרת,
תודה על מתכונים נפלאים. אני רוצה להכין את המאפינס האלו ליום ההולדת של בני. האם אפשר להוסיף איזה קרם מלמעלה שיתאים? לא חייב להיות טבעוני. תודה מראש
היי שיר,
את יכולה להכין קצפת. מצרפת לך טיפים לקצפת
נהדר, תודה רבה
כדי להכין כמות של 22 קאפקייקס, בכמה להכפיל את הכמויות לדעתך?
כדאי שתכפילי פי 3 את הכמויות.
יכול להיות שיצא יותר מ22 קאפקייקס (עדיף מאשר להכפיל פי 2 ואז יתכן שיצא פחות…)😊
מדהים! יצא מעולה, לא היה לי מיץ תפוזים אז שמתי מים ויצא מצוין, עדין. שמתי שוקולד צ’יפס שחור לבן, מעדן
שמחה לשמוע😊 תודה יעל
הי אפרתי
אין לי שוקולד ציפס אבל יש לי שוקולד רגיל.
פשוט לשבור אותו לחתיכות? יש דרך קלה לעשות זאת?
היי רינת,
כן תוכלי פשוט לקצוץ את השוקולד לחתיכות קטנות בעזרת סכין.
בהצלחה❤️
אני משתמשת קבוע באתר שלך אפרת!!!!
שמחה לשמוע דרורה 😘
האם אפשר להחליף אותו כמות של סוכר בסילן?
היי ליאור,ממליצה להמיר רק מחצית מפני שזה משפיע על המרקם ועל הטעם, זאת אומרת לשים רבע כוס סילאן ורבע כוס סוכר.
בוקר אור אפרת
במתכון רשום כוס קמח כוסמין מלא .
ובאחת התגובות רשמת שעדיף חצי קמח לבן (אפשר גם קמח כוסמין לבן?)וחצי קמח כוסמין מלא כי אחרת יצא דחוס רק עם קמח כוסמין מלא
אז לא לשים רק קמח כוסמין מלא כמו במתכון המקורי?
תודה מראש.
אם מדובר בקמח מלא רגיל אז מומלץ לשלב.
אם זה קמח כוסמין מלא אין צורך לשלב.
היי אפשר שמן זית/אבוקדו/קוקוס במקום קנולה?
הייתי הולכת על שמן קוקוס.
האמת שכבר ניסיתי להכין בהתחלה שמתי שמן קוקוס ובגלל שהוא לא היה 100 אחוז מצב צבירה נוזלי אז היה גושים מוזרים אז עשיתי מהתחלה עם שמן אבוקדו ויצא מאוד טעים (:
כן, חשוב שהשמן יהיה לגמרי נוזלי.
בכל מקרה, שמחה שיצא טעים עם שמן אבוקדו.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
אפשר לשנות לתחליף סוכר לוז ?כמה לשים במקום שליש כוס סוכר?
היי בתיה,
אפשר להמתיק בסוכרלוז אבל אני לא יודעת לגבי מינון.
אפשר קמח שיפון מלא
זה מה שיש בבית כרגע
היי שלומית,
לקמח שיפון יש טעם ומרקם קצת שונים מקמח מלא אבל אם זה מה שיש לך תכיני עם זה.
הי
האם ניתן להוסיף תפוחים במקום שוקולד צ’יפס?
אני מניחה שאפשר להוסיף לבלילה תפוח עץ קלוף חתוך לקוביות קטנטנות.
הכנתי עם כוסמין מלא 100% והחלפתי את המיץ בחלב. יצאו מעולים, בכלל לא דחוסים ומאד טעימים. לא הספקתי לצלם לפני שנשאפו.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ציפי
היי אפרת
אני מכינה מאפינס מ70 אחוז קמח כוסמין ותמיד יוצא דחוס וקשה
ראיתי באחת התגובות שרשמת שעדיף 80 אחוז קמח מלא (3/4 כוס? ) ו20 אחוז (רבע כוס? ) קמח לבן
האם בקמח לבן הכונה לקמח חיטה לבן או אפשרי גם קמח כוסמין לבן על מנת שלא יצא קשה ודחוס כל כך
ולגבי קמח מלא הכונה גם לקמח כוסמין 70 אחוז זה גם נקרא קמח מלא?
תודה על העזרה
ויום נפלא לך.
אפשר גם קמח כוסמין לבן.
וכן, הכוונה גם לקמח 70%.
היי אפרת,
אפשר באינגליישקייק במקום האנפיס?
צריך לשנות משהו?
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק.
זמן האפיה עשוי להתארך ל 25-30 דקות.
הכנתי עם כמה שינויים, שמתי במקום הקוקוס 2 כפות קקאו ובמקום מיץ תפוזים חלב סויה ויצא ממש מדהים!
תודה רבה על כל המתכונים (:
מעולה 🙂
תודה ירדן
אלפי תודות על מתכון קל, טעים ומשגע !!!!!
שמחה שאהבת 🙂
אפשר לותר על הקוקוס???
חג שמח💖
כן.
חג שמח ❤️
היי
ניתן לוותר עכל תמצית וניל ? או לשים משהו במקום
מכינה גם לילדיי הפעוטים.
לא מעוניינת בגלל האלכוהול בה והטהורה עולה כמעט 100 שקל בבית טובע(באמת באמת).
תודה
אפשר לוותר.
אפרת היי
סילאן או מייפל או סוכר חום מתאים במקום סוכר לבן?
תודה רבה .
את יכולה לשים סוכר חום רק תערבבי אותו היטב עם הביצה כדי שיימס (כי הוא יותר גבשושי מסוכר לבן) או שליש כוס דבש ואז יש להפחית את כמות המיץ לשליש כוס (במקום חצי כוס).
היי אפשר להמיר את הסוכר לדבש??ואים כן מה היחס???
תודה רבה על האתר המדהים
היי אורה,
שימי שליש כוס דבש ושליש כוס מיץ תפוזים (במקום חצי כוס).
היי (:
איפה יש ביצה במתכון??
אני לא רואה /:
במצרכים – שורה ראשונה.
תודה רבה! אם אני רוצה כמות לתבנית עגולה – פשוט להכפיל כמויות? או כפול ארבע?
אם זו תבנית עגולה 24 מספיק להכפיל כמויות ב-2. אם זו תבנית עגולה 26 יש להכפיל כמויות ב-3.
נראה מדהים! איזה קמח את ממליצה לקנות? של איזה חברה? תודה!!
לא משנה. יצא לי להשתמש עד היום בכמה סוגים ובכל המקרים זה יצא מוצלח.
הכנתי את הגרסא הטבעונית, בכמות כפולה, ויצא מעולה!!!! תודה רבה על המתכון
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
מעולה! רך ואוורירי 🙂
החלפתי את המיץ תפוזים בחלב, שילבתי בין סוכר לבן וחום ושמתי שוקולד צ’יפס וחמאת בוטנים צ’יפס בתוך הבלילה
מעולה 🙂
תודה שרה
האם ניתן לשים קמח כוסמין לבן במקום מלא??
כן אפשר.
היי,
אפשר סילאן במקום סוכר?
תודה על המתכונים המוצלחים שלך.
היי ענבל,
ממליצה להמיר רק מחצית מפני שזה משפיע על המרקם ועל הטעם, זאת אומרת לשים רבע כוס סילאן ורבע כוס סוכר.
שלום,
רוצה להשתמש בכפות מדידה. 1/3 כוס (סוכר/שמן קנולה) כמה זה במ”ל?
היי איילת,
בכל המתכונים המדידה היא בכוס 240 מ”ל. שליש כוס =80 מ”ל.
סוכר ושמן מודדים בדר”כ בגרם וזה יוצא 66 גרם.
נראה מעולה. אף פעם לא השתמשתי בקמח כוסמין מלא.
האם כוס קמח כוסמין מלא שווה ל 140 גרם כמו בקמח לבן רגיל?תודה
היי ענתי,
מומלץ לנסות, מבחינה תזונתית הוא עולה על הקמח המלא הרגיל והוא גם קל יותר לעיכול.
לשאלתך, בדר”כ ההמרה היא שווה (בעוגיות לעיתים יש לשים קצת פחות נוזלים כשממירים קמח רגיל בכוסמין).
תודה רבה .יום מקסים
היי אפרת,
תוכלי לאמר לי כמה קלוריות יש במאפינס אחד?
אני מחפשת מתכון טוב למאפינס מקמח מלא או קוסמין דיאטטי.
תודה האתר שלך נראה נפלא וטעים!!!
היי מלי,
בסביבות 180 קלוריות למאפינס.
יום מקסים 🙂
מאפינס מאוד טעים, המרקם טוב, הייתי מוסיפה עוד א. אפיה או סודה לשתייה
תודה ניקול 🙂
עשיתי את המתכון פעם אחת איך שהוא ויצא ממש טעים
היום עשיתי אותו עם תוספת בננה והשוקולד ציפס בתוך התערובת ואפילו כאלה שלא אוהבים בננה ממש אהבו ואמרו שיצא ממש טעים
תודה על עוד מתכון מוצלח וטעים 🙂
האמת שזה נשמע מעולה 🙂
תודה מיכל ושבוע טוב
האם אפשר להכין בתבנית מרובעת בינונית?
האם אפשר לוותר על השוקולד ציפס? זה לילדים בגן בגילאי שנה עד שנה וחצי
היי מיכל,
אפשר לוותר.
הכמות במתכון מתאימה לתבנית אינגליש קייק אחת.
לתבנית מלבנית בגודל 21X31 יש להכפיל כמויות ב-2.
שלום.
איפה שומרים את המאפינס?בטמפ.החדר או במקרר?
כמה זמן נשמרים?
תודה
היי צילה,
המאפינס נשמרים בטמפ’ החדר. אפשר לאחסן בקופסה אטומה או לעטוף כל מאפינס בניילון נצמד.
הם נשמרים 3-5 ימים.
חג שמח 🙂
תודה. חג שמח.
אפרת יקרה האתר שלך פשוט נפלא!!!
כל מתכון ברור וקל ונגיש ו…טעים
כל מילה מיותרת:)
עידית
תודה רבה עידית! 🙂
וואי יצא ממש טוב!!! טעים ואוורירי!!! תודה!
תודה חיה, שמחה שאהבת 🙂
היי הכנתי את המאפין מחצי קמח מלא וחצי קמח לבן,לא שמתי קוקוס(אנחנו לא אוהבים).
יצא נהדר!!!!!!!!
יש לי שתי שאלות:
1.אפשר להוריד טיפה סוכר או לשים סוכר חום.זה אפשרי
2.אפשר להקפיא אותם?
3.חוץ מפצפוצי שוקולד אפשר לשים משהו אחר
תודה רבה על הכל
נהנית מאוד מהאתר המקסים הזה
היי שלומית,
1. כן אפשר להפחית בסוכר או להשתמש בסוכר חום שהוא פחות מתוק.
2. אפשר להקפיא.
3. אפשר לשים אגוזים.
סליחה יום טוב!!!
שלום אפשר להכין בתבנית? ולאיזה תבנית מתאים? תודה ויום טוב
היי רעיה,
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק.
זמן האפיה עשוי להתארך ל 25-30 דקות.
המשך יום נפלא 🙂
אפשר להכין עם קמח מלא
בגלל שהקמח המלא הוא יותר “כבד” מומלץ לשלב חצי כמות קמח מלא עם קמח לבן.
היי אין לי קמח כוסמין
מה אפשר במקום?
אפשר להכין גם עם קמח לבן רגיל.
שלום, בני טבעוני שלא אוהב קוקוס. אני מעונינת להכין את המאפין. האם אפשר לשים משהו אחר במקום הקוקוס?
היי ורד,
אפשר להכין בלי הקוקוס.
שלום אפרת
מה אפשר לשים במקום הסוכר? ומיץ תפוזים?
תודה ויום טוב
היי חדוה,
לא מומלץ לוותר על המיץ אבל אם אין לך את יכולה לשים מים או חלב.
לגבי תחליף לסוכר, על מה חשבת?