שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים גדולות

שליש כוס (65 ג’) סוכר (*אם המיץ חמצמץ יש לשים חצי כוס סוכר)

שליש כוס  (65 ג’) שמן

קליפת תפוז מגורדת

חצי כוס (120 ג’) מיץ תפוזים

כוס (125 ג’) קמח כוסמין מלא

2 כפות (20 ג’) קורנפלור

כפית (5 ג’) אבקת אפיה

חצי כפית (3 ג’) אבקת קינמון

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, גרידת תפוז ומיץ תפוזים ומערבבים.

-בקערית נפרדת מערבבים קמח כוסמין עם קורנפלור, אבקת אפיה ואבקת קינמון ומוסיפים לתערובת הנוזלים. מערבבים קלות עד לאיחוד חומרים (יש להקפיד לא לערבב יותר מידי אחרת זה עלול לפגוע במרקם העוגה).

-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים בתנור במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
סלט מבושל של פטריות וגמבהסלט מבושל של פטריות וגמבה
אורז עם חומוס אורז עם חומוס
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
ליהי (23:37 26.01.2024)

עוגה מעולה אני מכינה אותה הרבה! תודה רבה על המתכונים שלך 🙏🏼

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:50 27.01.2024)

שמחה לשמוע💜
תודה ליהי

avatar
גילת (16:59 27.12.2023)

האם אפשר להכין את העוגה עם סוכר חום במקום לבן ולהפחית בכמות הסוכר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:47 27.12.2023)

אפשר להפחית עד רבע כוס, העוגה תצא במתיקות מעודנת.
בגלל שזה סוכר גרגירי יותר יש לערבב היטב עם הביצים עד שכמעט יימס.

avatar
ליטל (01:10 6.06.2023)

ניסיתי את המתכון הזה 5 פעמים וכל הזמן יוצא לי לא עוגה אלא יותר פשטידה. ממש דחוס וצמיגי…יודעת להגיד לי למה? עושה בדיווק לפי ההוראות. אולי משהו בערבוב של היבשים והרטובים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:59 6.06.2023)

יש מספר סיבות שיכולות לגרום למרקם דחוס. אני כותבת לך אותן, ומקווה שיעזור לפעם הבאה😊:
– חוסר דיוק בכמויות: שימוש בכוס לא נכונה ולא בכוס מדידה (בנפח 240 מ”ל)
– חוסר הקפדה על סדר הכנסת המרכיבים לקערה
– ערבוב לא מספיק של המרכיבים לפני הוספת הקמח
-ערבוב יתר לאחר הוספת הקמח
-בעיה באבקת האפייה (יכולה להיות ישנה או מקולקלת ולא שמים לב)
-שימוש בתבנית בגודל לא מתאים
-השהיית העוגה לפני הכנסתה לתנור
-אפייה בתוכנית שונה מהתוכנית המתאימה (קו עליון ותחתון)
-הכנסת העוגה לתנור שלא חומם מראש לפחות 10 דקות לפני כן
– אפייה בחום שונה מהדרוש במתכון
– אפייה זמן קצר או ארוך מהדרוש לעוגה.
בנוסף שימי לב ששימוש בקמח כוסמין משנה מעט את מרקם העוגה והופך אותה לדחוסה קצת יותר.

avatar
אוריאל (17:54 14.01.2023)

הכנסתי הכול לחד פעמי של אינגליש קייק והכול נהפך לנוזלי האם זה בסדר? צריך להוסיף עוד דברים לבלילה?

עוגת תפוזים מקמח כוסמין
avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:59 14.01.2023)

היי,
מה הכוונה הכל נהפך לנוזלי?
האם העוגה לא נאפתה מבפנים?
זה אומר שכנראה היה חוסר דיוק בכמויות (או שימוש בכוס שאינה כוס מדידה), גודל תבנית קטן מהדרוש (הגודל הדרוש- 10*31) או חום אפייה נמוך יותר, וכן משך אפייה קצר מהדרוש.

avatar
אוריאל (18:24 14.01.2023)

התמונה היא לפני האפייה.. הייתי חייב להשתמש בכוס מדידה? כי פשוט רק מדדתי לפי המשקל שיש לי. בפעם הבאה צריך להשתמש בכוס מדידה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:24 14.01.2023)

אצלי התמונה מאד קטנה ולא ברורה, כך שקשה לראות את המרקם.
אם זה לפני האפייה הבלילה אמורה להיות די נוזלית…
אפשר להשתמש במשקל ולמדוד בגרמים, אבל רק בתנאי שמודדים את כל המרכיבים בגרמים ולא חלק מהם במ”ל- עם כוס מדידה.

avatar
נעמה (21:11 19.01.2022)

יצא מר בגלל גרידת התפוז השלם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:28 19.01.2022)

היי,
יכול להיות שגירדת גם את החלק הלבן של התפוז שהוא מר, או שאת פחות מחבבת את הטעם של גרידת תפוז… בפעם הבאה תוכלי להשתמש בחצי תפוז.

avatar
שרה (13:21 27.05.2021)

חייב קורנפלור?
אפשר משהו במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:43 27.05.2021)

אפשר להחליף ב2 כפות קמח😊

avatar
הדס (00:01 21.05.2021)

חשבתי להוסיף לעוגה קוקוס, אגוזים ושוקולד צ’יפס
זה הולך ביחד?
אשמח לדעת כמויות (כמה קוקוס ואגוזים ניתן להוסיף? האם זה בא על חשבון הקמח?)
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:11 21.05.2021)

היי הדס,
אפשר להוסיף לעוגה כשליש כוס קוקוס.
אפשר להוסיף 3 כפות אגוזים קצוצים, אך אם את מוסיפה לעוגה גם קוקוס- תפחיתי 3 כפות מכמות הקמח.
בהצלחה😊

avatar
הדס (12:35 21.05.2021)

תודה רבה!
ויש אפשרות לקחת חלק מהבלילה ולהוסיף קקאו ואז תהיה עוגה בחושה?
כף קקאו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:20 21.05.2021)

מניחה שאפשר, כף קקאו אמורה להספיק😊

avatar
הדס (22:33 22.05.2021)

בסוף הכנתי לפי המתכון (הפחתתי טיפה מהסוכר ומהשמן)
הפרדתי ביצים בהקצפה והוספתי חצי כפית סודה לשתייה
ופקאן מלמעלה
יצא סוףףף!!
תודה רבה

עוגת תפוזים מקמח כוסמין
avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:47 22.05.2021)

וואו מעולה! תודה על השיתוף🌺

avatar
שרון (12:19 14.04.2021)

אם אני משתמשת בקמח כוסמין 80 אחוז + קורנפלור אני אמורה לנפות ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:10 14.04.2021)

היי שרון,
רצוי לנפות תמיד קמחים בעוגות:)

avatar
יעל (14:49 21.02.2021)

שלום אפרת,
אני חדשה באתר והמתכונים נראים מוצלחים ומגרים ששווה לנסות.
אשמח לדעת אם הכמות של העוגה היא אכן רק לכמות של תבנית אינגליש קייק אחת?
תודה ויום טוב.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:42 21.02.2021)

היי יעל וברוכה הבאה🙂
הכמות לתבנית אינגליש אחת.
בהצלחה!

avatar
יעל (15:51 21.02.2021)

תודה רבה!!
שאלה נוספת בקשר לתחליפי סוכר, אני רואה שאת משתמשת רבות בתחליף ‘ כמו סוכר’, הייתי שמחה לשמוע אם אכן הוא מספיק בטיחותי וטוב לשימוש כי הבנתי שיש תחליפים שממש לא בריאים.
תודה רבה רבה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:51 21.02.2021)

אכן ישנם תחליפי סוכר פחות בריאים, ובלי קשר לא מומלץ לצרוך כמות מוגזמת של ממתיקים מלאכותיים, הכל במידה
אני חושבת שתחליפי סוכר על בסיס סטיביה הם עדיפים יותר מבחינה בריאותית.

avatar
רותם (17:48 15.02.2021)

יצא ממש טעים תודה רבה

מתכון מושלם כרגיל

עוגת תפוזים מקמח כוסמין
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:39 15.02.2021)

תודה רותם, שמחה לשמוע 🙂

avatar
Judith Shuva-Maman (12:02 29.01.2021)

פשוט וטעים. המון תודה!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:01 29.01.2021)

תודה לך❤️

avatar
תהילה (08:36 10.01.2021)

מתכונים מעולים!🙂 אם אני רוצה להמיר במתכונים (עוגות וחלות) קמח לבן חיטה בקמח כוסמין לבן, האם הכמות נשארת אותו הדבר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:16 10.01.2021)

היי תהילה
תודה רבה 🙂
בעיקרון אפשר להמיר קמח כוסמין לבן בחיטה, יש מתכונים שמומלץ לשלב בינהם
אבל לרוב אין בעיה- הכמות נשארת אותו הדבר 🙂
שבוע טוב❤️

avatar
רותם שחר (12:46 8.01.2021)

היי אפרת !
תודה רבה על המתכונים שלך הם מצויינים וקלים להכנה !
אפשר לוותר על הגרידת תפוז ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:24 8.01.2021)

כן אפשר 🙂

avatar
אור (17:02 31.12.2020)

יצא פשוט מושלם תודה! חצי תבנית חוסלה על ידי והבן שלי . הכנתי בדיוק כמו במתכון אבל אפיתי למשך 40 דקות כי כשבדקתי אחרי 30 דקות זה היה רטוב בפנים ועדיין רוטט. והעוגה בכלל לא צנחה. הכנתי בתבנית אינגליש קייק שהיא מיועדת ללחם קצרה ורחבה מעט. יצא כל כך רך ואוורירי.

עוגת תפוזים מקמח כוסמין
avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:31 31.12.2020)

נראה מעולה אור!
כיף שחזרת לעדכן ותודה על הטיפ 🙂
סופ”ש נפלא❤️

avatar
אור (09:53 1.01.2021)

תודה לך ! ❤️

avatar
חן (15:16 8.12.2020)

מה אפשר לעשות כדי שתצא עסיסית במיוחד ולא דחוסה ולא אוורירית? הקוקוס תורם לעסיסיות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:29 8.12.2020)

היי חן,
לעוגה אוורירית ועסיסית אפשר להשתמש בקמח לבן רגיל.
עם קמח כוסמין מלא זה יוצא פחות אוורירי.
הקוקוס תורם לעסיסיות אבל לא קשור לאווריריות.
אפשר גם להקציף את הביצים עם הסוכר כ-2 דקות ואז להוסיף את יתר החומרים.
חשוב גם לערבב כמה שפחות לאחר שמוסיפים את הקמח כי ערבוב יתר גורם לעוגה לצאת דחוסה.

avatar
יפעת (21:56 17.12.2020)

היי איפה במתכון יש קוקוס ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:52 18.12.2020)

אין במתכון, ניתן להוסיף 🙂

avatar
אביבית (12:49 1.12.2020)

אפשר להכין את אותו המתכון על לימון? וזה יהיה אותם יחסים למיץ הסחוט ולגרידה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:59 1.12.2020)

היי אביבית,
תוכלי להכין את המתכון הזה מתכון לעוגת לימון בחושה
ובמקום קמח לבן להשתמש בקמח כוסמין באותה הכמות 🙂

avatar
מיטל (18:48 26.11.2020)

במה ניתן להחליף את הקורנפלור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:24 26.11.2020)

אפשר לשים 2 כפות קמח.

avatar
נוי (15:43 5.11.2020)

העוגה בתנור עכשיו ופתאום עלה לי רעיון להגיש אותה מחר עם קישוט מיוחד (לא אבקת סוכר או שוקולד מריר, לצורך הדוגמה). אולי משהו כמו הזיגוג שיש על סינמון באן? אשמח לרעיונות

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:42 5.11.2020)

כן אפשר.
אפשר גם להכין זיגוג כמו במתכון הזה- קאפקייקס דבש

avatar
נוי (22:56 5.11.2020)

תודה רבה על התשובה המהירה! חייבת להתוודות שטעמתי (מהפירורים חחח) והטעם של התפוזים מטורף 🙂 סופסוף עוגה רכה ונימוחה, שבאמת מרגישים בה את התפוז (וזה עוד רק מהפירורים). מצ”ב תמונה, כפי שאפשר לראות אלתור גרוע עם שוקולד רובי, כי גיליתי שאין לי אבקת סוכר/ שוקולד אחר באופן כללי.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:44 7.11.2020)

תודה שחזרת לשתף 🙂

avatar
רחלי (23:45 16.07.2020)

הוספתי שוקולד צ’יפס ויצא מצוין!
תודה רבה:)

עוגת תפוזים מקמח כוסמין
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:46 17.07.2020)

מהמם 🙂
תודה רחלי

avatar
אודליה (14:15 31.05.2020)

הכנתי לשבועות – עוגה מאוד מוצלחת, טעימה ורכה! תודה רבה אפרת ושבוע טוב 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:33 31.05.2020)

שמחה שהעוגה יצאה טעימה 💜
תודה אודליה

avatar
Marina Levanon (22:02 28.04.2020)

היי המון תודה
העוגה יצאה פשוט מושלמת!!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:13 29.04.2020)

שמחה לשמוע ❤️

avatar
דרורה ספא (11:26 21.04.2020)

אני רוצה לאפות עם קמח מלא ובלי קורנפלור. כמה לשים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:29 21.04.2020)

היי דרורה,
בעוגות מומלץ יותר להשתמש בקמח כוסמין מלא כי אז התוצאה יותר מוצלחת והמרקם פחות דחוס מקמח מלא רגיל.
אם בכל זאת את מכינה עם קמח מלא שימי כוס + כף קמח מלא (במקום הקמח והקורנפלור).

avatar
מירב (16:41 3.04.2020)

במה אפשר להמיר קורנפלור.. ??
כי אין לי כרגע …

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:12 3.04.2020)

אפשר לשים 2 כפות קמח.

avatar
ליטל (19:50 2.04.2020)

אפרת תודה רבה על המתכון! העוגה יצאה ממש רכה וטעימה!
מזל שהכפלתי את הכמויות! החלפתי את הקמח כוסמין בקמח מלא, בהתאם להנחיות שלך. וויתרתי על הקורנפלור..
שבת שלום:-)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:42 2.04.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה ליטל

avatar
אביב (14:26 28.03.2020)

היי אפרת
במה ניתן להחליף את הביצים במתכון?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:33 28.03.2020)

לא ניסיתי אבל אולי אפשר להמיר ברבע כוס רסק תפוחים. במקרה כזה רצוי להשתמש בקמח כוסמין לבן (או קמח לבן רגיל) כדי שהעוגה לא תצא דחוסה מידי.

avatar
תמרה (12:23 25.03.2020)

היי אפרת, אם אני רוצה להשתמש בלימון במקום תפוז זה גם בסדר?
ובמקום סוכר או סילן מה ניתן להוסיף? (לא מחפשת שיהיה מתוק

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:09 25.03.2020)

במקום מיץ תפוזים אפשר לסחוט לכוס 2 כפות מיץ לימון ולהוסיף מים עד חצי כוס ואפשר לגרד קליפת לימון (רק החלק הצהוב).
הלימון חמצמץ ולכן תצטרכי להמתיק את העוגה. אפשר לשים מייפל טבעי.

avatar
אור (12:26 6.03.2020)

תודה על המתכון!
האם מתאים קמח כוסמין לבן במקום המלא? והאם אפשר להחליף את הסוכר ברסק תפוחי עץ ואם כן, באיזו כמות?
תודה מראש ורק בשורות טובות🙏

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:57 6.03.2020)

כן מתאים.
לגבי הסוכר, לא בטוחה. אני ממליצה להמיר במייפל טבעי או דבש ולשים לפחות רבע כוס.

avatar
אוסנת (14:48 3.03.2020)

תודה על המתכון. מאוחרוקמח כוסמין מלא דל מאוד בגלוטן, למה צריך להימנע מערבוב יתר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:58 3.03.2020)

אבל עדיין יש בו גלוטן.
גם ככה שימוש בקמחים מלאים כולל כוסמין מלא גורמים למרקם לצאת פחות אוורירי מקמח לבן אז אם אפשר להמנע מערבוב יתר אז רצוי.

avatar
רננה (08:05 24.01.2020)

אין לי קורנפלור. מה אפשר במקום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:56 24.01.2020)

אפשר לשים 2 כפות קמח.

avatar
שיר (22:59 14.01.2020)

היי. האם אני יכולה להכין בתבנית של מאפינס?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:32 15.01.2020)

כן. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 15-20 דקות.

avatar
תהילה (15:40 3.01.2020)

הכנתי בדיוק כמו במתכון ויצאה טעימה ורכה! הוספתי גם אגוזי מלך מרוסקים.. תודה על מתכון מוצלח כמו תמיד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:56 3.01.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
עינת (14:48 26.12.2019)

היי

קמח מלא הכוונה קמח חיטה מלאה?

ופה מדובר על קמח כוסמין מלא אז אפ אשים לפי המתכון ובמקום הקורנפלור אך אותה כמות אשים קמח כוסמין מלא (נוסף על הכמות שרשום)?

לא יצא דחוס?
בתודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:24 26.12.2019)

כשאני רושמת קמח מלא הכוונה לקמח חיטה מלאה.
כאן מדובר על קמח כוסמין מלא. אפשר לשים קמח כוסמין מלא במקום הקורנפלור אבל עדיף קמח כוסמין לבן אם יש לך.

avatar
עינת (14:41 26.12.2019)

היי אפרת

במקום הקורנפלור קמח כוסמין מלא או קמח כוסמין לבן?

תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:23 26.12.2019)

עדיף לבן אם יש לך.

avatar
חן (21:06 3.12.2019)

היי אפרת תודה רבה על המתכונים

אם אין לי קורנפלור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:08 3.12.2019)

אפשר לשים 2 כפות קמח כוסמין.

avatar
ענת (20:08 16.11.2019)

מה תפקיד הביצים בעוגה? אם אני ממירה לרסק תפוחים אפשר להוסיף גם סודה לשתייה ומיץ לימון?
אני משתמשת בשמן קוקוס וכדי שיהיה פחות מורגש רציתי לדעת אם אפשר להפחית מכמות השמן?
אשמח לתשובה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:15 16.11.2019)

הביצים קושרות את החומרים ובכך מייצבות את העוגה וגם מעניקות אווריריות לעוגה.
אפשר להמיר לרסק תפוחים אבל העוגה תצא דחוסה, בעיקר אם משתמשים בקמח כוסמין מלא (במקרה כזה רצוי להשתמש בקמח לבן). אפשר להוסיף גם חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה. בגלל שיש במתכון מיץ תפוזים אין צורך בלימון.
שימי לפחות רבע כוס שמן קוקוס מומס.

avatar
ליזה (13:22 7.11.2019)

היי אפרת,
האם ניתן להוסיף קוקוס לעוגה.
אם כן איך משתלב?
תודה🙏

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:19 7.11.2019)

כן, אפשר להוסיף לתערובת הקמחים כשליש כוס קוקוס.

avatar
נטלי (15:51 27.09.2019)

צהריים טובים
נתקעתי בלי אבקת אפיה
יש לי רק קמח כוסמין מלא
וקמח תופח רגיל
אפשר עדיין להכין או לוותר? אם כן מה הכמויות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:32 27.09.2019)

שימי כוס קמח תופח.

avatar
חן (12:29 26.08.2019)

תודה על התשובה(:
ולגבי חלות מקמח כוסמין לבן.. האם יש צורך לערבב עם קמח כוסמין לבן גם קמח לבן כמו בהרבה מתכונים של חלות כדי שהחלה תצא אוורירית יותר או קמח כוסמין לבן הוא אוורירי מספיק כמו קמח לבן רגיל?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:41 26.08.2019)

אפשר להכין חלות מקמח כוסמין לבן בלי לשלב גם קמח לבן רגיל.

avatar
חן (18:25 25.08.2019)

אין על המתכונים שלך(: עלי והצליחי!
רציתי לשאול האם יש הבדל בין קמח כוסמין לבן לבין קמח כוסמין מלא/70%?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:08 25.08.2019)

היי חן,
במתכון הזה אפשר להשתמש בכל אחד מהקמחים שציינת.
אם זה מבחינה בריאותית אז קמח כוסמין מלא הכי בריא, אח”כ קמח כוסמין מלא 70% ובסוף קמח כוסמין לבן.
לגבי מרקם העוגה (באופן כללי – כל עוגה), הכי מוצלח יוצא עם קמח כוסמין לבן. אח”כ קמח כוסמין מלא 70% ובסוף קמח כוסמין מלא.

avatar
קרן (10:42 19.05.2019)

אפרת
תודה רבה על המתכון , אני הכנתי עם שמן קוקוס אורגני וניפיתי את הקמח
יצא ממש ממש טעים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:44 19.05.2019)

נראה מעולה! תודה קרן 🌺

avatar
יפית (15:08 13.06.2019)

היי
רציתי בבקשה לדעת כמה שמן קוקס שמת ואם הוא היה נוזלי או מוצק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:54 13.06.2019)

היי יפית,
במקרה הזה כדאי לשים שליש כוס שמן קוקוס נוזלי.

avatar
עינת (11:36 7.04.2019)

היי אפרת

אם אשתמש בקמח כוסמין מלא או קמח כוסמין מלא 70 אחוז אז יצא דחוס?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:22 7.04.2019)

לא אבל אם יש לך את שניהם אז עדיף 70%.

avatar
שירה (11:54 30.03.2019)

הי אפרת,
מה ההבדל, אם בכלל, בין קמח כוסמין לסובין כוסמין אורגני (זה מה שיש לי בבית..), והאם אפשרי להשתמש בסובין כוסמין במקום קמח כוסמין..?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:55 30.03.2019)

היי שירה,
סובין זו השכבה החיצונית של גרגיר החיטה וזה שונה מקמח.
חייבת לציין שלא ניסיתי להכין עוגה מסובין ולכן אני לא יודעת איך המרקם יוצא.

avatar
מרין (15:09 21.03.2019)

היי אפרת. הכנתי בדיוק לפי ההוראות. יצא מושלם. המון תודה, כרגיל 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:28 21.03.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מרין

avatar
רוני (00:10 21.02.2019)

העוגה יצאה טעימה, אך “רטובה” מידי. הפחתתי סוכר ועדיין יצאה מתוקה לטעמי. לא הובן לי איך זה אמור לצאת פחות דחוס כמו בתמונה שלך?
היה עלי להוסיף קמח?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:04 21.02.2019)

היי רוני,
זה יכול להיות כתוצאה משימוש בכוס קטנה או שהעוגה עדיין לא היתה אפויה לגמרי.
באיזה כוס השתמשת?

avatar
רוני (23:28 23.02.2019)

היי אפרת, השתמשתי בכוסות מדידה לשם הכנת העוגה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:17 24.02.2019)

היי רוני,
אם העוגה היתה אפויה לגמרי אז אולי כדאי פעם הבאה לא להוסיף סירופ.
שבוע נפלא 🙂

avatar
ג'ני (18:15 16.02.2019)

תודה רבה על המתכון הנהדר.
במקום הקורנפלור הוספתי שתי כפות של קוקוס טחון. יצא אוורירי מאוד!
אחרי שהעוגה יצאה מהתנור שפכתי מעליה מעט מיץ תפוזים (אצלי במשפחה אוהבים עוגות לחות).

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:50 16.02.2019)

נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף!

avatar
אורנה (16:54 6.12.2018)

עוגה מצויינת.
קלה להכנה, אין צורך במיקסר. יצא לי מושלם. מתאים ומנחם לגשם הנוכחי.
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:34 6.12.2018)

תודה אורנה, שמחה שאהבת 🙂
חג שמח

avatar
דורית (15:57 4.11.2018)

אפרת היי
האם כדאי להקציף את הביצים עם הסוכר במקסר? או עם מטרפה ביד?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:59 4.11.2018)

אפשר להכין בשתי הדרכים. לעוגה קצת יותר אוורירית אפשר להקציף עם מיקסר.

avatar
נועה (15:28 26.10.2018)

היי אפרת,
תודה על מתכונים מעולים!!!!
רציתי לשאול האם אפשרי להחליף לקמח שיפון? אם כן, מה היחס והאם צריך להוסיף עוד נוזלים?
תודה רבה,
נועה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:02 26.10.2018)

היי נועה,
לא מומלץ להשתמש בקמח שיפון לעוגות. זה יוצר מרקם “כבד” ופחות טעים.
שבת שלום 💜

avatar
אביבה בן דוד (18:53 20.10.2018)

היי אפרת
עשיתי את העוגה טבעונית כפי שהמלצת..תודה ענקית
הוספתי רסק תפוחים ויצא מושלם (לא כמו עוגת תפוזים עם ביצים אבל טעימה ממש )

תודה רבה ושבוע טוב😉

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:05 20.10.2018)

תודה שחזרת לעדכן!
שבוע טוב 💜

avatar
יפית (15:12 13.06.2019)

היי רציתי בבקשה לדעת כמה הוספת רסק תפוחים במקום הביצים?

avatar
שמחה (18:27 16.10.2018)

כמה קלוריות יש בעוגה ?
המתכונים שלך פצצות אחד אחד !!!!!!!!!!
אני אופה די הרבה ועוד לא ראיתי מתכונים יותר טובים משלך….

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:56 16.10.2018)

כ-130 קלוריות בפרוסה.
ותודה 🙂

avatar
אביבה בן דוד (13:10 12.10.2018)

היי
אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך
קלים ובעיקר מוצלחים 🙂
הייתי רוצה להפוך את העוגה לטבעונית (ללא ביצים )

מה ניתן להשתמש כתחליף ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:05 12.10.2018)

היי אביבה,
לא ניסיתי אבל אולי אפשר להמיר ברבע כוס רסק תפוחים. צריך לקחת בחשבון שבגלל שהעוגה עשויה מקמח כוסמין מלא אז בלי ביצים היא עלולה לצאת די דחוסה. אפשר להמיר את הקמח (או לפחות חלק ממנו) בקמח לבן כדי שהמרקם ייצא קצת פחות דחוס.

avatar
שירי (23:41 5.10.2018)

הכנתי היום את העוגה, יצאה ממש טעים, בעלי אמר שזו העוגה הכי טעימה שאי פעם הכנתי.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:44 6.10.2018)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה שירי

avatar
רוני גולוד (22:44 29.09.2018)

האם אפשר לעשות גם מקמח מלא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:57 29.09.2018)

כדי שהעוגה לא תצא דחוסה אני ממליצה לשלב חצי כוס קמח תופח מלא עם חצי כוס קמח תופח או חצי כוס קמח רגיל + חצי כפית אבקת אפיה.

avatar
זהבה (17:17 22.09.2018)

ושאלה נוספת,
מה כמות הקליפה? זה מתפוז שלם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:46 22.09.2018)

וכן, קליפה מתפוז שלם (רק החלק הכתום).

avatar
זהבה (17:15 22.09.2018)

היי אפרת,

יש לי קמח כוסמין לבן, זה בסדר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:45 22.09.2018)

כן אפשר.

avatar
רינת (21:36 20.09.2018)

היי, מה הכמויות לתבנית 24? והאם ניתן להוסיף שוקולד צ’יפס? תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:12 21.09.2018)

היי רינת,
יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
אפשר להוסיף שוקולד צ’יפס.

avatar
מיטל (12:55 30.08.2018)

הכמות של הקמח והסוכר זה כוס חד פעמית שקופה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:27 30.08.2018)

לא, זאת כוס קטנה מידי.
יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל כמו זו שבתמונה שצירפתי.

avatar
יפה רחמים (11:18 14.08.2018)

הי
כמה קלוריות יש ב-100 גרם/או בפרוסה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:33 14.08.2018)

133 קלוריות לפרוסה (בהנחה ומחלקים את העוגה ל-12 חתיכות), 295 קלוריות ל100 גרם.

avatar
מור (09:55 7.08.2018)

היי:) האם אני יכולה להכין את העוגות שלך עם סוכר קוקוס? אם כן באיזה אופן? קניתי היום ואני רוצה להחליף את הסוכר הלבן.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:37 7.08.2018)

היי מור,
לא ניסיתי אבל בגדול אפשר להמיר סוכר לבן בסוכר קוקוס באותו יחס.

avatar
שרון (16:15 7.07.2018)

אפרת המקסימה!מה הקינמון מוסיף?לא רוצה טעם מתוחכם מידי על חשבון התפוזים.עדיין כדאי לשים אותו?חשבתי להוסיף קוקוס למרקם פריך וקראנצ’י יותר.כמה כדאי לשים?תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:30 7.07.2018)

היי שרון,
קינמון משתלב מעולה עם קמח כוסמין. את יכולה לשים או לוותר עליו. לגבי הקוקוס, אפשר לשים כרבע כוס.

avatar
ציונה זקס קליין (09:51 29.06.2018)

שלום אפרת
כל כך הרבה זמן אנחנו מתלבטים באפיית עוגות ללא סוכר, הניסיון מוכיח שאי אפשר להקציף חלבונים ללא סוכר. אז מה בכל זאת? סטיוויה, כל חומר ממתיק, או אולי splenda? לעוגות בחושות אין בעיה להשתמש בסילאן ללא סוכר, או בסירופ אגבה, אבל מה לגבי עוגות שחייבים להפריד את הביצים…
תודה רבה על המתכונים הנפלאים שמעשירים את המטבח, קלים, בריאים ומועילים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:04 29.06.2018)

היי ציונה,
אפשר להקציף חלבונים עם אבקת “כמו סוכר” של סוכרזית.

avatar
mali (05:46 16.05.2018)

I live in the u.s. I need names in English
what is kosmin ?
thank you

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:23 16.05.2018)

I think it’s called Triticum spelta
If you can not find it, you can use half a cup of whole wheat flour and half a cup of white flour.

avatar
ציונה זקס קליין (09:45 29.06.2018)

Kusmin means spelt
The best of all kinds of flours

avatar
אודליה (22:35 15.05.2018)

ערב טוב אפרת. אני אוספת מתכונים לשבת/שבועות והמתכון הזה מתאים לי 🙂 מטעמי כשרות אני לא משתמשת בקליפות פרי הדר, אפשר לוותר או לשים משהו אחר? אולי חתיכות קטנטנות של תפוז או יותר מיץ? תודה רבה!! 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:47 15.05.2018)

היי אודליה,
זה טעים גם בלי גרידת הקליפה. פשוט תכיני בלי.

avatar
שלומית (23:49 21.04.2018)

אפשר להקפיא את העוגה?
תודה וערב טוב

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:14 22.04.2018)

כן, אפשר.
שבוע מקסים 🌷

avatar
מלכה (09:22 18.04.2018)

האם אפשר לשים נוזל בטייבה במקום סוכר? ומה הכמות?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:07 18.04.2018)

אפשר אבל אני לא יודעת לגבי הכמות. יש הרבה סוגים של סטיביה וזה משתנה בין אחד לשני. אני ממליצה לקרוא מה רשום על האריזה.

avatar
שלי (20:53 17.04.2018)

היי אפרת!
אם אני רוצה להשים סילאן טבעי במקום הסוכר, כמה להשים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:56 18.04.2018)

היי שלי,
אני מניחה שאפשר לשים שליש כוס סילאן + כף סוכר.

avatar
אתי (21:24 14.04.2018)

אפרת שבוע טוב, הכנתי את העוגה לפי המתכון הוספתי מעט חמוציות ללא סוכר בתערובת ופזרתי מעט שוקלוד צ’יפס לבן
מעל – העוגה יצאה אוורירית טעימה מאוד לא מתוקה מדי, תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:09 14.04.2018)

נשמע מעולה 🙂
תודה אתי ושבוע טוב

avatar
כרמית (09:45 13.04.2018)

הי אפרת,
הכנתי אתמול את העוגה.
עשיתי את המתכון כפי שכתבת מלבד הקורנפלור שלא היה לי.
שמתי עוד 2 כפות קמח כוסמין כפי שהצעת באחת התגובות.
הטעמים של העוגה היו טובים אך היא יצאה מעט דחוסה.
יש לך רעיון כיצד לשפר כדי שתצא אוורירית יותר?

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:50 13.04.2018)

היי כרמית,
עוגות עם קמח כוסמין מלא יוצאות פחות אווריריות מעוגות עם קמח לבן רגיל. בכל מקרה היא לא אמורה לצאת דחוסה מידי.
הקורנפלור נועד לשפר את המרקם אבל למי שאין הצעתי לשים קמח כוסמין.
אולי ערבבת יותר מידי לאחר הוספת הקמחים?
פעם הבאה נסי לשלב קורנפלור ו/או להקציף את הביצים עם הסוכר במיקסר כדקה.

avatar
שירן (20:56 12.04.2018)

היי אפרת יקרה!
נשמע מתכון מעולה! האם אפשר להמיר את הקורנפלור בקמח תופחי אדמה? אין לי קורנפלור פשוט..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:26 12.04.2018)

היי שירן,
אם אין לך קורנפלור אפשר לשים 2 כפות קמח כוסמין.

avatar
הודיה (19:08 12.04.2018)

הכנתי היום וכבר חצי ממנה התחסל תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:17 12.04.2018)

איזה כיף לשמוע!
תודה 🙂

avatar
אפרת (16:37 12.04.2018)

הי אפרת
יש קמחים נוספים שיכולים להתאים במקום הכוסמין?
תודה על המתכונים הנפלאים. אצלנו בבית מהללים אותך בפני כל שומע…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:46 12.04.2018)

היי אפרת,
קודם כל תודה רבה 🙂
אפשר להמיר בקמח לבן רגיל.
ערב נעים

avatar
דנה (10:23 12.04.2018)

היי יפית,
הטילו תחליפי סוכר טבעיים ניתן להשתמש?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:01 12.04.2018)

אני חושבת שאפשר להמיר במייפל או בדבש ולהפחית את כמות המיץ לשליש כוס.

avatar
נחמי (18:23 11.11.2020)

היי האם אפשר להשים שמן קוקוס במקום וכמה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:34 11.11.2020)

היי נחמי
שימי לפחות רבע כוס שמן קוקוס מומס
בהצלחה 🙂
ערב נעים

avatar
שרון (09:46 12.04.2018)

אפשר להחליף עם קמח רגיל? לא תופח ואז כמה אבקת אפייה לשים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:59 12.04.2018)

כן, אפשר לשים כוס קמח רגיל. זה נשאר כפית אבקת אפיה.

avatar
יפית (21:37 11.04.2018)

היי אפרת.
שמחה מאד שאת מעלה מתכונים עם כוסמין, לבעלי יש כל מיני רגישויות, אולי סוף סוף אוכל להכין לו קינוח טעים ומתאים.
הבעיה שהוא רגיש לפירות הדר ולקורנפלור, יש לך רעיונות אחרים להציע לי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:00 11.04.2018)

היי יפית,
במקום קורנפלור שימי 2 כפות קמח כוסמין. במקום מיץ תפוזים את יכולה לשים חלב או מים.

avatar
שיר (13:35 12.04.2018)

האם אפשר גם להחליף את מיץ התפוזים למיץ של פרי אחר ? (גזר, קלמנטינה וכו’)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:57 12.04.2018)

מיץ קלמנטינות/מנדרינות יכול להתאים בהחלט. לגבי מיץ גזר, לא ניסיתי.

לקריאת כל התגובות