זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 20 עוגיות
סוג: פרווה
מצרכים:
כוס וחצי (210 ג’) קמח כוסמין מלא (או קמח לבן)
חצי כפית (3 ג’) אבקת סודה לשתיה
4-5 כפות מלאות (כ-60 ג’) סוכר
2 כפות מלאות (50 ג’) חמאת בוטנים
שליש כוס (65 ג’) שמן קנולה
בננה בינונית בשלה מעוכה עם מזלג
כרבע כוס שוקולד צ’יפס מריר או לבן (50 ג’)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים את כל החומרים (למעט השוקולד צ’יפס) לפי הסדר הרשום בעזרת כף עד לקבלת בצק רך.
-בעזרת הידיים יוצרים כדורים בקוטר של כ-2.5 ס”מ, מניחים על נייר האפיה ומשטחים לעוגיה בקוטר של כ-7 ס”מ. מעל כל עוגיה מהדקים שוקולד צ’יפס ומכניסים לתנור למשך 20 דקות, עד שהעוגיות משחימות מעט בקצוות. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות מתקשות לאחר קירור).
- עוגת עוגיה |
- עוגיות רייבה |
- עוגיות שוקולד צ’יפס |
- סהרוני שקדים |
- עוגת פצפוצי שוקולד |
- עוגיות בראוניז
אני כאן לומר שיצא מעולה!!!
מתכון קליל ונוח
השתמשתי בקמח כוסמין, סוכר קוקוס, חמאת בוטנים טבעית קראנצ’ ושמן קוקוס, הכפלתי כמויות והוספתי מעט מלח להדגשת טעמים
(הורדתי בחצי מכמות השמן וחצי מכמות הסוכר ויצא מעולה!)
תודה רבה!!
שמחה שיצא טעים❤️
תודה שחזרת לשתף
אפרת היקרה! חזרתי במיוחד לומר תודה! יצא כזה טעים! אני חובבת חמאת בוטנים ובננות והשילוב של שניהם הוא מדהים! במיוחד כשזה בא בצורת עוגייה ובמיוחד כשמכינים לכבוד שבת:) ראיתי את מס’ האנשים שאהבו את המתכון (61, אני 62) ואחרי שהכנתי לא הבנתי איך אין יותר:) מתכון אלוף, תודה רבה, שרי.
תודה שרי יקרה, שמחה שאהבת🙂
שלום אפרת,
הכנתי את העוגיות לפי המתכון והבצק יצא יבש מדי. הוספתי לבסוף ביצה (הפך ללא-טבעוני) כדי לפצות.
בכל מקרה, יצא מצוין וטעים מאוד. ובעיקר פשוט להכנה.
תודה רבה על עוד מתכון מצוין.
דן
היי דן,
במקרה כזה אפשר להוסיף עוד קצת בננה או כמה כפות מים (אם רוצים שיישאר טבעוני).
שמחה שבסוף יצא טעים.
תודה שחזרת לשתף🙂
הכנתי פעם נוספת – יצא נהדר עם שוקולד לבן.
מעולה:)
תודה על השיתוף
אין לי חמאת בוטנים. מה אפשר לשים במקום? אולי טחינה?
היי,
אפשר לשים טחינה.
העוגיות יצאו באמת טעימות
אבל אני רוצה מתכון של כאלה קצת יותר קריספיות כמו עוגיות שוקולד צ׳יפס אמיתי אם יש לך
היי,
שמחה שיצא טעים(:
מצרפת לך מתכון לעוגיות שוקוצ’יפס.
הי, מתכון מעולה, אפשר להכין את הבצק מראש?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
לא מומלץ להכין את הבצק מראש כי המרקם עלול להיפגע.
תודה על כל המתכונים.
אנחנו לא טבעוניים. האם עדיין כדאי להכין מתכון זה או עדיף מתכון אחר שיש בו ביצים? יש הבדל בטעם או במה שיוצא? תודה רבה
שמחה שאתם נהנים מהמתכונים(:
אם אתם אוהבים בננות וחמאת בוטנים אלו עוגיות שכנראה תאהבו…
העוגיות במרקם מעט רך מבפנים.
תודה רבה.
אפשר להשתמש גם בקמח חיטה מלאה או רק כוסמין או לבן?
אפשר גם קמח מלא(:
תודה רבה. הכנתי ויצא ממש טעים.
כמה שאלות, בתודה מראש:
1. האם מותר להקפיא חלק מהעוגיות.
2. שילשתי את הכמויות. חלק יצאו בהירות ונגלה אחת בטעות השארתי ליותר זמן בתנור ויצאו כהות וקשות יותר. מה עדיף? בהיר ורך או כהה וקשה יותר?
3. האם הסדר של הכנסת המצרכים מהותי?
פשוט דבר ראשון מעכתי את הבננות בקערה והיה הכי נוח להמשיך ולהכניס את שאר המצרכים לאותה קערה בלי לשטוף עוד כלים אבל בגלל שהיה כתוב שצריך להכניס לפני הסדר, הייתי צריכה להשתמש בעוד קערה ורק אח”כ להוסיף את הבננה המעוכה והיו עוד כלים לשטוף.
אשמח לדעת לפעם הבאה.
תודה רבה!
שמחה שיצא טעים(:
1. אפשר להקפיא, המרקם ישתנה מעט.
2. אין כלל קבוע, זה תלוי בטעם האישי שלכם. אם אתם מעדיפים עוגיות פריכות יותר תאפי קצת יותר זמן ולהיפך😊
3. כן, ככלל בכל מתכון מומלץ לעקוב אחר סדר הכנסת המצרכים הכתוב. כשמשנים את סדר הערבוב הבצק עשוי לצאת יותר קשה לעבודה או במרקם שונה מעט.
שלום! האם ניתן להכין את הבצל לעוגיות ולהקפיא אותו כדי לאפות במועד מאוחר יותר?
היי,
לא מומלץ להקפיא את הבצק, אבל אם אין ברירה אפשר (זה עלול לשנות מעט את מרקם העוגיות).
הבנתי, והאם שמן קוקוס יכול לעבוד טוב יותר ?
כן(:
תודה רבה !
המתכונים מדהימים ובנוסף לזה התגובות המהירות והעוזרות שלך , זה פשוט כיף גדול 🙂
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
תודה על הפרגון🌺
האם אפשר להחליף את שמן הקנולה בשמן זית ?
שמן זית מורגש בעוגיות ונותן טעם מעט שונה, כך שלא בטוח שתאהבי את התוצאה. את יכולה לנסות בכל זאת ולראות(:
תודה רבה קל מוצלח וטעים
שמחה שאהבת את המתכון! תודה נעמי(:
20 דק וכמעט שרופות:/ 20 דק זה לא לכולם כדאי לציין
היי,
20 דקות זה הזמן הממוצע הנדרש לעוגיות הללו. כמובן שזה משתנה בהתאם לקוטר העוגיות שיוצרים, ובין תנורים שונים.
אפרת היקרה,
שאף פעם לא מאכזבת…
איזה מתכון כיף וטעים!
תודה לך!
תודה יקירה:) נראה טעיםםם
אפשרי להכין את העוגיות גם ללא שוקולד? הן יהיו טעימות גם כפשוט עוגיות בננה חמאת בוטנים?
היי מירבי,
השוקולד מוסיף לטעם אבל אפשר לוותר עליו ולשים אגוזים קצוצים/טחונים בתוך התערובת או להכין בלי.
הי אפרת, נראה מתכון מעולה. אין לי שוקולד ציפס אלא רק חבילת שוקולד מריר. איך וכמה לשלב במקום השוקולד ציפס? תודה, מיכל
היי מיכל,
את יכולה לקצוץ 50 גרם שוקולד מריר (עם סכין).
במה אפשר להחליף את השוקולד? (משהו בריא יותר)
תוכלי להשתמש אני מניחה בפצפוצי אורז או אגוזים חתוכים.
היי אפרת האם אפשר להחליף חצי מכמות הסוכר בסילאן? ואם כן זה עדיין יצא קריספי או שזה משנה את המרקם?
היי טליה 🙂
אפשר להחליף חצי מהכמות בסילאן, בגלל שהסילאן נוזלי קחי בחשבון שיכול להיות שהבצק ייצא קצת דביק.
אם הוא דביק מידי בצורה שאי אפשר לעבוד איתו תוסיפי קצת קמח.
יום נפלא
ממש טעימות!!
נראה ממש ממש טוב אורה!
תודה על השיתוף ❤️
היי, איזה מתכון מרגש! ממש רוצה להתחיל להכין אותו.
יש לי בננות בשלות קפואות. האם כמות הקמח ושאר המרכיבים תשאר אותו דבר אם אני אשתמש בהן, או בגלל שהן יוצאות מההקפאה צריך לשנות כמויות (כי מצטברים בהן נוזלים כמובן מהקפאה וההפשרה וכו\’).
בעיקרון זה אפשרי, אבל לדעתי זה פחות טעים
כמו שאמרת, יש נוזלים בבננה ולעוגיות יהיו טעם שונה
רציתי להכין עוגיות עם בננה וחמאת בוטנים. אזלה החמאת בוטנים, ניתן להכין עם ממרח תמרים או…?
לא ניסיתי עם ממרח תמרים אבל אפשר לשים ממרח שוקולד או להמיר 2 כפות מכמות הסוכר ב2 כפות סירופ מייפל.
תודה רבה. אנסה. נהנית מאד מהמתכונים שלך.
תודה רבה על המתכון!
ניתן לעשות את העוגיות גם עם קמח ללא גלוטן?
אני חושבת שאפשר לשים כוס וחצי קמח תמי או “כרגיל”.
קמח שקדים גם יוכל לתפוס?
לא יודעת, לא ניסיתי.
עוגיות שוות ביותר!!!
לא היה בבית סוכר והלך גם בלי.
מתפוררות בפה , נמסות טעימות כל כך!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה קטי
היי , מה אפשר להוסיף במקום סוכר?
אפשר לשים 4 כפות סירופ מייפל או דבש.
האם ניתן להחליף את קמח הכוסמין בקמח מלא רגיל
אם זה קמח מלא רגיל אז כדאי לשלב חצי כמות עם קמח רגיל כדי שהמרקם לא ייצא דחוס מידי.
בוקר טוב אפרת
כבר רצה להכין עם חמאת בוטנים טבעית ללא תוספת גם אפשרי?
בתודה ויום נפלא.
כן.
היי רציתי להגיד לך תודה על המתכונים המושלמים אני מכורה לאתר שלי…אם אין לי חמאת בוטנים מה אני יכולה לעשות?
היי תהילה 🙂
אפשר לשים ממרח שוקולד או להמיר 2 כפות מכמות הסוכר ב2 כפות סירופ מייפל.
היי אפרת!
העוגיות יצאו לי קצת רכות ולא מספיק קריספיות. האם כך זה אמור להיות? האם אפשר להחזירן לתנור לעוד קראנצ\’?
היי אביב,
אפשר להחזיר אותן לתנור שחומם מראש ל150 מעלות למשך 10-15 דקות.
יצא מעולה! החלפתי חלק מהסוכר במייפל, והוספתי קינמון ומלח גס.
בתנור שלי הן נאפו תוך 10 דק’, אז חשוב להציץ בהן פה ושם.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה דינה
מושלמות!
תודה על מתכונים טבעוניים כ\”כ טעימים!
❤️
צהריים טובים , ישלי רק חמאת בוטנים עם חתיכות בוטנים בפנים זה בסדר ?
אני חושבת שכן.
הי אפרת, המתכון מעולה, הבצק יוצא מדהים וקל לעבוד איתו. תוך כמה דקות העוגיות בתנור, כיף מתכונים כאלו… . הן היו מוכנות יותר מהר ממה שרשום. טעימות מאד!!! פעם הבאה אכפיל את הכמות.
שמחה שיצאו טעימות 🙂
תודה חוה
עוגיות נפלאות…הן נעלמות מיד,לא משנה איזה כמות אני אופה…תודה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה זהר
אין לי בננה בשלה, מה אפשר במקום?
אפשר לנסות לשים כ-3 כפות סירופ מייפל (או דבש) במקום חלק מכמות הסוכר. זה יכול להדביק את החומרים במקום הבננה.
היי,
אפשר גם קמח תופח?
עדיף שלא כי אז העוגיות יתפחו והמרקם ייצא רך מבפנים.
היי, הכנתי את העוגיות הן יצאו מושלמות!!! , אשמח לדעת כמה קלוריות מכילה כל עוגייה, תודה!
שמחה שיצא טעים 🙂
זה יוצא 80-90 קלוריות לעוגיה.
היי ראיתי בתגובות משהו על אגוזים/שקדים טחונים. לא רשום על זה כלום במתכון…
היי הדס,
אין במתכון אגוזים/שקדים טחונים. שאלו בתגובות אם אפשר להמיר את השוקולד צ’יפס לאגוזים טחונים והשבתי שכן. ואז שאלו אם במקום אגוזים טחונים אפשר לשים שקדים טחונים והשבתי שכן 🙂
היי שלום אני רוצה להכין את העוגיות אבל אין לי סודה לשתיה מה אפשר לשים במקום?
אפשר לשים במקום חצי כפית שטוחה אבקת אפיה.
אף פעם לא טעמתי כאלה עוגיות בננה טעימות. תודה לך.
איזה כיף לשמוע!
תודה 🙂
שמתי לב שאין ביצה במתכון זה נכון?
נכון 🙂
אפרת שלום
הכנתי כעת את הבצק
משום מה הבצק יצא לי יבש
מה לעשות כדי לשפר?
אציין שהכפלתי כמויות
תודה מראש
היי דיקלה,
עברת על החומרים לוודא שלא פיספסת הכפלה של מרכיב מסוים?
בכל מקרה אם יצא יבש תוסיפי עוד 1-2 כפות שמן וכף חמאת בוטנים, לפי הצורך.
הי אפרת. במקום אגוזים טחונים אפשר שקדים טחונים?
כן.
אפשר בלי סודה לשתיה? ואם כן מה במקום?
אפשר לשים במקום חצי כפית שטוחה אבקת אפיה.
היי!
אני אביב
מתה לנסות את העוגיות שלך
אבל אין לי שוקולד מריר או משהו כזה בבית
זה חובה? אפשר להשתמש במשהו אחר במקום?
היי אביב,
השוקולד מוסיף לטעם אבל אפשר לוותר עליו ולשים אגוזים קצוצים/טחונים בתוך התערובת או להכין בלי.
היי 🙂 חזרתי למתכון הזה אבל הפעם יצא יבש בטירוף, ממש על גבול הלא אכיל. יש מקום לאפות על חום נמוך יותר/פחות זמן?
היי לילך,
אפית על תוכנית רגילה (קו עליון וקו תחתון)? 180 מעלות במשך 20 דקות? (ולא שכחת לשים שמן במקרה?)
אם כן אז התנור שלך ממש חזק וכדאי פעם הבאה לאפות ב170 מעלות 15-20 דקות.
אפיתי 180 מעלות במשך 20 דקות, אבל טורבו ולא מה שאמרת… כנראה שזו היתה הטעות?
כנראה. טורבו חזק ומייבש עוגיות ומאפים.
הכנתי את העוגיות האלו – אך קשה לי להגיד לך איך יצא – פשוט לא הספקתי לטעום!
שמחה שחוסל 🙂
הכנתי ויצא מעולה תודה על המתכונים הנפלאים!!!!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן
ממש טעימות!
מהמם!
תודה על התמונה 🙂
יצא מעולה!!!!!! חיסלנו תבנית ראשונה ומיד הכנו תבנית שנייה. טעים וכ”כ פשוט להכין, אין על המתכונים שלך! מאחסנים בקופסא סגורה בטמפ’ החדר או במקרר??
שמחה שאהבתם 🙂
רצוי לאחסן בטמפ’ החדר (במקום קריר ומוצל).
היי, האם ניתן להשתמש בשמן קוקוס במקום קנולה? ואם כן אז באיזה כמות.
תודה רבה (:
כן. אפשר לשים שליש כוס שמן קוקוס מומס.
יצא טוב תודה על מתכון!
נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
מה אני יכולה לשים במקום סוכר?
אפשר לשים 4 כפות סירופ מייפל או דבש.
היי אפרת, אני רוצה להכין כמות כפולה. האם יש להכפיל כמויות בכל המצרכים? והאם במקום בננות אפשר לשים 2 ביצים?
כן, תכפילי את כל הכמויות. את יכולה לשים 2 ביצים לכמות כפולה.
שלום,
אפשרי להשתמש רק מקמח מלא במתכון וגם בשאר מתכוני העוגיות שרשמת מקמח כוסמין?
היי ספיר,
אפיה עם קמח כוסמין יוצאת מוצלחת יותר מאחר והוא יותר קל ואוורירי מקמח מלא רגיל.
אם רוצים להמיר קמח כוסמין לקמח מלא רגיל אז כדאי לשלב קמח לבן רגיל יחד עם הקמח המלא כדי שהתוצאה לא תצא דחוסה מידי.
לדוג’ כוס קמח כוסמין אפשר להמיר בשני שליש כוס קמח מלא + שליש כוס קמח רגיל.
ובעוגיות האלו ספציפית?
עדיף קמח כוסמין?
בעוגיות האלה עדיף קמח כוסמין או שאפשר לשלב 3/4 כוס קמח רגיל + 3/4 כוס קמח מלא.
אה וכמה זמן העוגיות צריכות להיות בתנור?
כ-20 דקות, הזמן לא משתנה.
עוגיות טעימות מאוד.
אבל יצאו קשות. למה?
היי אפרת,
אם את מעדיפה אותן יותר רכות אפשר להכין אותן קצת יותר עבות ולאפות אותן 4-5 דקות פחות מהזמן הרשום במתכון.
שבוע נפלא 🙂
הכנתי כמות כפולה יצא פצצה!! תודה על המתכון המוצלח
נראה מעולה! תודה שרית 🙂
אפשר בלי החמאת בוטנים והשוקולד ציפס כי זה לילדים בני שנה עד שנה וחצי?
אפשר לוותר. אם במקרה התערובת מתפוררת או מוצקה מידי אפשר להוסיף כמה כפות מים לפי הצורך.
היי! הכנתי בדיוק לפי המתכון, אותם מרכיבים ואותן כמויות, ואחרי 13 דקות העוגיות התחילו להישרף והוצאתי אותן (למרות שרשום 20 דקות אפיה). הייתי יכולה לחיות עם זה שהן שרופות אבל בנוסף הן יצאו בלי הרבה טעם. מה עשיתי לא נכון?
היי חן,
אפית על תוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון)?
אם כן, נראה שהתנור שלך חזק יחסית ופעם הבאה כדאי תמיד לאפות ב-10 מעלות פחות ממה שרשום במתכון.
כמה עוגיות יצאו לך מהכמות הזו ובאיזה עובי שיטחת אותן?
היי אפרת! הכנתי אתמול את העוגיות בפעם השנייה ויצאו אפילו יותר טעים מהפעם הראשונה!! משתדלת לא לאכול יותר מדי כדי שיישאר משהו לסוכות 🙂 הכנתי גם את עוגת הבראוניז מפירורי ביסקוויטים ועוגת השוקולד ובננה לכבוד החג! הכל יצא מעולה! אז תודה רבה וחג שמח! אגב הגיעו 2 הספרים שלך שהזמנתי, הכל נראה ממש מגרה! תודה רבה 🙂
תודה אודליה, שמחה לשמוע 🙂
חג שמח!
מתכון מצויין, לא רק הבן שלי מאוד אוהב אותן אלא גם אנחנו!
שמחה לשמוע 🙂
תודה על העדכון ושנה טובה!
היי אפרת, אין לי בננות אבל עדיין רוצה להכין גרסה טבעונית, האם ניתן להמיר ברסק תפוחים או שזה יעשה טעם חזק מדי של תפוחים?
היי מירב,
אפשר לנסות. ממליצה להתחיל מ-2 כפות רסק תפוחים ואם התערובת מספיק יציבה לדעתי זה מספיק כדי שהטעם לא יהיה דומיננטי מידי.
שלום ותודה על האתר הנפלא,
יש לי חמאת בוטנים טבעית ללא סוכר, זה טוב למתכון או שצריך חמאת בוטנים מתוקה?
מה שיש לך מצוין.
הי.מספר שאלות..-
אפשר להחליף את הסוכר בסילאן ואת השמן בשמן קוקוס?
ועד כמה השוקולד צ’יפס הכרחיים?אפשר במקום אגוזי מלך אולי?
תודה רבה!
היי שיר,
אפשר לשים שליש כוס שמן קוקוס מומס.
אפשר לשים סילאן אבל בגלל שהטעם שלו מאוד חזק ודומיננטי אני ממליצה לשלב חצי כמות עם סירופ מייפל טבעי או סוכר. בגלל שהסילאן נוזלי קחי בחשבון שיכול להיות שהבצק ייצא קצת דביק. אם הוא דביק מידי בצורה שאי אפשר לעבוד איתו תוסיפי קצת קמח.
השוקולד צ’יפס מוסיף לטעם אבל אפשר לוותר עליו ולשים אגוזים קצוצים/טחונים בתוך התערובת.
הי, תודה רבה 🙂
יום טוב
שלום אפרת
אין לי בננה, ואני רוצה להכין לבעלי בלי ביצים כי הוא לא אוכל מהחי מטעמי בריאות.
במה אפשר להמיר? אולי טחינה?
או אולי יש לך מתכון אחר טוב לעוגיות, מכוסמין ובלי חומרים מהחי?
תודה!
היי ורד,
יכול להיות שאפשר להוסיף כף נוספת של חמאת בוטנים ומים לפי הצורך.
יש מתכון לעוגיות שוקולד ועוגיות אגוזים שהן טבעוניות ובלי בננה.
שלום לך,
נראה טוב! כמה זמן מחזיקות העוגיות מעמד (בהנחה שלא יחוסלו תוך יום)?
רוצה להכין אבל אין לי חמאת בוטנים במה אפשר להחליף?
היי שירן,
אפשר לשים במקום ממרח שוקולד או כל ממרח אחר מתוק שיש לך (לוטוס, ריבת חלב, נוגט, ממרח שקדים וכו’).
אפשרות אחרת היא להמיר 2 כפות מכמות הסוכר ב2 כפות סירופ מייפל.
ואפשרות אחרונה- פשוט לוותר על חמאת הבוטנים ולהוסיף כמה כפות מים לפי הצורך ובהדרגה עד לקבלת בצק רך ונוח לעובדה.
אפשר בלי בננה, נכון?
לא מומלץ לוותר על הבננה אלא אם כן את שמה ביצה במקום ואם במקרה התערובת יוצאת יבשה או מתפוררת תוסיפי כמה כפות מים בהדרגה עד שהבצק יהיה אחיד.
אהה.
אוקי.
כי אין לי בננות בבית וסתם זה משהו שאנחנו לא הכי אוהבים אז לא באלי לקנות, לנסות ולגלות שאף’חד לא אוכל מזה כי יש בזה בננה.
מתכון מעולה!!! כמו כל שאר המתכונים באתר.
לאחרונה מצאתי את האתר שלך ומאז אין ארוחה שלא שואלים אותי- מאפרת, נכון?
מתכונים פשוט מוצלחים! אין עליך!
אשמח אם תעלי עוד מתכונים עם קמח כוסמין. (למרות שהרבה מהמתכונים הרגילים שלך הכנתי עם כוסמין ויצא מעולה)
תודה יקירה!
ונכון, אפשר להמיר כמעט כל מתכון עם קמח רגיל בקמח כוסמין באותו יחס. בכל מקרה, אעלה מתכונים נוספים.
יום מקסים 🙂
היי אפרת! הכנתי היום וחוץ מזה שטיפה נשרפו לי מלמטה משום מה (היו בתנור בדיוק 20 דקות), יצאו ממש טעימות! תודה רבה וערב מקסים 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂 פעם הבאה נסי לאפות ב-10 מעלות פחות.
איזה כיף, מתכון לעוגיות עם קמח כוסמין! D: איך שראיתי את המתכון רציתי להכין, ויצא ממש טוב. שמתי כמות קצת יותר גדולה מכל דבר ויצאו 25 עוגיות. בנוסף, לדעתי אפשר לערבב שוקולד צ’יפס גם בתוך הבלילה עצמה ולא רק לשים מעל. אבל בהחלט מתכון מעולה שאאמץ לעתיד! תודה!
שמחה שיצא טעים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
המתכון נראה מעולה, במיוחד שאני אוהבת מאוד קמח כוסמין,אין לי בננה מה אפשר לשים במקו?
היי תמר,
אני לא ממליצה להמיר את הבננה מאחר ובמקרה הזה היא תורמת גם למרקם וגם לטעם.
שבת שלום 🙂