זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

מס’ מנות: 30 קרקרים

סוג: פרווה

מצרכים:

חצי כוס (70 ג’) קמח כוסמין

חצי כוס (50 ג’) קוואקר דק

שליש כוס (45 ג’) שומשום

כף (8 ג’) קצח (לא חובה)

רבע כוס גרעיני חמניה

כפית שטוחה (5 ג’) מלח

רבע כפית שטוחה פלפל שחור

3 כפות (24 ג’) שמן זית

1 כוס (240 מ”ל) מים (רגילים מהברז)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל170 מעלות.

-מערבבים בקערה את כל המצרכים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת דלילה.

-פורשים נייר אפיה על תבנית התנור ומשטחים את התערובת באופן שווה על כל התבנית בעזרת כף.

-מכניסים לתנור ואופים במשך 15 דקות, עד שהתערובת מתייצבת אך עדיין רכה.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור  (משאירים את התנור דולק) ובעזרת גלגלת חיתוך או סכין חותכים לריבועים בערך בגודל 4X4 ס”מ. מחזירים לתנור וממשיכים לאפות במשך כ-25 דקות, עד להזהבה.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור, ממתינים כדקה ומפרידים לריבועים לפי סימני החיתוך (*מומלץ לעשות זאת כשהקרקרים עדיין חמים אחרת הם עלולים להתפרק).

מניחים לקרקרים להתקרר לגמרי (הם מתקשים לאחר קירור מוחלט).

הערות:

*מומלץ להכין את הקרקרים באותו יום מאחר ופריכותם נפגעת יום למחרת.

*כדי להחזיר פריכות לקרקרים מומלץ להניח אותם על נייר אפיה ולהכניס לתנור שחומם על 100 מעלות במשך 20-25 דקות. לאחר מכן יש להניח לקרקרים להתקרר לגמרי.

קרקרים מקמח כוסמין

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פשטידת קולורביפשטידת קולורבי
סורבה אבטיח סורבה אבטיח
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
ליהי (04:46 13.10.2021)

אפרת, תודה על עוד מתכון קל ונהדר. הכנתי כבר כמה פעמים והקרקרים נחטפים! התגובות נותנות עוד רעיונות לגוון. איזה כיף! 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:09 13.10.2021)

איזה כיף!
שמחה מאד שאהבת את המתכון❤

avatar
מיכל (19:17 8.02.2021)

היי, המתכון נראה מעולה! במה ניתן להחליף את הקוואקר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:00 8.02.2021)

אני חושבת שאפשר לשים קמח במקום.

avatar
רותם (11:19 3.01.2021)

הי אפרת! המתכון מעולה!! אשמח לדעת כמה קלוריות בערך יש בחתיכת קרקר או בכל המתכון עצמו ?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:24 3.01.2021)

כ-35 קלוריות ליחידה.

avatar
תמר (19:12 27.12.2020)

הכנתי כבר כמה פעמים (הוספתי גם טיפה צילי גרוס כי אנחנו אוהבים פיקנטי..) ויוצא כל פעם מעדן! תודה רבה על כל המתכונים המוצלחים!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:31 27.12.2020)

שמחה שאהבתם ❤️
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
מיכל (14:54 17.12.2020)

כמה זמן הקרקרים נשמרים והאם ניתן לשמור עליהם פריכים גם בלי להכניס בכל פעם לתנור אפיה? אם כן, אשמח לדעת איך הכי נכון לשמור אותם.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:40 17.12.2020)

לדעתי אפשר להקפיא בקופסה סגורה. לא ניסיתי להקפיא במקרה הזה אבל בדר”כ הקפאה שומרת על הפריכות.
בהצלחה 🙂

avatar
מיכל (16:00 15.12.2020)

איך עדיף לאפות, בטורבו או בחימום עליון תחתון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:16 15.12.2020)

בחימום רגיל עליון תחתון 🙂

avatar
אוסנת (12:50 6.03.2020)

תודה על המתכון ! לרגישים לשיבולת שועל (לא רגישות לגלוטן) איזה תחליף אפשר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:58 6.03.2020)

אני חושבת שאפשר לשים קמח במקום.

avatar
לין (16:13 22.12.2019)

היי אפרת,
בפעם הראשונה יצא לי מעולה!
אני ממש עכשיו ברגעים אלה בהכנה של הסבב השני
יצא לי נוזלי יותר מפעם קודמת הוספתי יותר שיבולת שועל..מקווה שיצא מהמם!

תודה רבה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:21 22.12.2019)

זה בסדר, התערובת אמורה לצאת דלילה.
חנוכה שמח 🙂

avatar
Frances פראנס (12:19 21.11.2019)

היי
נעים מאוד פראנס
מאוד אוהבת את הבלוג שלך.
בנוגע למתכון הקרקר
אודה לעזרתך
מכיוון ואסור לי חיטה חשבתי להחליף בקמח כוסמת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:11 21.11.2019)

היי 🙂
אני לא יודעת איך זה ייצא עם קמח כוסמת מאחר ולא ניסיתי.
בכל מקרה יש מתכון לקרקרים מקמח חומוס ותירס וקרקרים מקמח חומוס.

avatar
נעמה (13:55 17.10.2019)

היי אפרת האם ניתן לחתוך את הקרקרים קודם האפיה ע”מ שהם ישרפו קצת בצדדים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:07 21.10.2019)

התערובת נוזלית אז זה בעייתי.

avatar
הודיה (09:36 4.09.2019)

בוקר טוב,
תודה על אתר מדהים!!! אני פשוט משתמשת בו המון ובזכותך גורפת מחמאות בלי סוף..
האם אפשר להקפיא את הקרקרים ע”מ שהם ישמרו על הפריכות שלהם?
אני רוצה להכין לילדים נשנוש בריא ומשביע לפני הגן. ולא נראה לי שיהיה לי זמן כל בוקר לשים בתנור כדי שזה יתרענן שוב.
מה את מציעה לעשות?
תודה רבה ויום טוב.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:55 4.09.2019)

לדעתי אפשר להקפיא בקופסה סגורה. לא ניסיתי להקפיא במקרה הזה אבל בדר”כ הקפאה שומרת על הפריכות.
יום מקסים 🙂

avatar
שלומית רם (14:38 17.08.2019)

אפרת.
מתכון אש,נחטף מיד והועבר לכל הנשים האהובות עלי וכולן אפוצועםו עליו,😃 המלצתי…לאכול עם ממרח אבוקדו, גבינה צהובה ובזיליקום טרי/ נענע טריה.
גבינת שמנת שהוכנה בבית + שמיר קצוץ ופלפל ירוק חריף קצוץ ומעט מלח😍

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:03 17.08.2019)

תודה שלומית 🙂

avatar
לירז (14:07 25.06.2019)

הקרקרים יצאו לי מידיי דקים מה יכולה להיות הסיבה ? השתמשתי בכוס קרטון חד פעמי
וגם הקרקריפ מסביב נהיו מידיי זהובים והאמצעיים לבנים מה לעשות פעם הבאה??? תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:42 25.06.2019)

היי לירז,
אם אפית בחום עליון וחום תחתון זה בסדר. יכול להיות שמסביב זה יזהיב יותר מאשר במרכז. מסביב זה גם בדר”כ דק יותר מאשר באמצע.
אם הקרקרים שבמרכז לא מספיק פריכים אפשר להחזיר אותם לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות במשך 20-25 דקות. לאחר מכן יש להניח להם להתקרר לגמרי.

avatar
אפרת (16:49 10.06.2019)

במה אפשר להחליף את השומשום?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:17 10.06.2019)

תכיני בלי השומשום.

avatar
מלכי (18:07 19.05.2019)

יאמי —
אני רעבה…
זה נראה מתכון מטורף…
בריא וטעים כאחד.
אשמח לשתף מאוחר יותר איך יצא

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:16 19.05.2019)

מעולה, אשמח לקבל עדכון 🙂

avatar
שירה (09:47 13.05.2019)

היי אפרת ,
ראשית תודה רבה על המתכונים , הכל ממש מעולה וטעים !!!
שנית – הקרקרים האלו מעולים!!!! הכנתי כבר שלוש פעמים , זה נחטף ונגמר ממש מהר …
קל מאד מאד להכנה
תודה!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:08 13.05.2019)

שמחה לשמוע!
תודה שירה ויום מקסים 🌺

avatar
חני (12:32 20.01.2019)

הכנתי ויצאו מעולים,תודה! לפעם הבאה רוצה להכין עם פשתן וצ’יה. אך הבנתי שחימום מזיק לצ’יה. האם ידוע לך על זה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:55 20.01.2019)

היי חני,
זרעי הצ’יה אינם מאבדים את ערכם התזונתי לאחר חימום, להבדיל מזרעי פשתן שכן נפגעים בחימום.

avatar
נגה (00:14 18.01.2019)

עם אין לי קוואקר אפשר להשתמש רק בקמח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:04 18.01.2019)

שימי במקום קמח.

avatar
יפעת (12:58 12.01.2019)

הי אפרת, יצאו קרקרים מדהימים. אני הכפלתי כמויות לשתי תבניות, הוספתי לתערובת שליש כוס גרעיני דלעת ולאחר השיטוח בתבניות הוספתי מעל מעט מלח גס. משגע, כולם אהבו. בפעם נוספת הכנתי עם קמח ללא גלוטן במקום קמח כוסמין, יצא מצוין, אפילו יותר עדין… תודה על מתכונים נפלאים!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:17 12.01.2019)

תודה יפעת 🙂

avatar
שפית בת 12 (22:04 17.09.2018)

וואו יצא מושלם אין מילים כאלה קל להכנה ופשוט מטורף!
מומלץ לטבול עם גבינה לבנה יאממממיייייי
תודה רבה לך אפרת היקרה!
דרך אגב אני בת 12 חחח
גמר חתימה טובה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:15 18.09.2018)

כל הכבוד לך!!
גמר חתימה טובה 🌺

avatar
חן (22:00 13.09.2018)

היי אפרת, רציתי לדעת באיזה קמח כוסמין את משתמשת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:17 13.09.2018)

יצא לי יותר להשתמש בקמח כוסמין של “תבואות” או “טחנות ישראליות” אבל כמעט כל סוג הוא טוב.

avatar
מיכל (17:19 28.08.2018)

היי אפרת, האם הבלילה אמורה לצאת נוזלית? היא יצאה לי ממש דלילה. האם להוסיף קוואקר/קמח? אשמח להתייחסות בהקדם (אני באמצע ההכנה…)
תודה רבה,
מיכל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:35 28.08.2018)

כן, הבלילה אמורה לצאת נוזלית. תמשיכי כרגיל.

avatar
רפאל (14:54 13.08.2018)

מעולה תודה ענקית

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:48 13.08.2018)

תודה לך 🙂

avatar
שירה (17:11 31.07.2018)

היי
אפשר לעשות צורות לפני שמכניסים לתנור? זה קריטי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:46 31.07.2018)

היי שירה,
התערובת דלילה מידי כדי ליצור צורות.

avatar
זהר (17:30 15.07.2018)

כדי לשמור על פריכות לאורך זמן – פשוט ייבשתי אותם הרבה זמן בתנור עד שאין לחות בקרקרים. (הפכתי אותם באיזה שלב. והוצאתי את אלו שהיו כבר ממש יבשים) יצא ממש טעים ופריך. פחות מלח.. הכנתי כפול שלוש , ושמתי בשלוש קומות בתנור (שמתאים לזה). תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:23 15.07.2018)

מעולה 🙂
תודה על השיתוף.

avatar
יורם (18:59 13.05.2018)

החלפתי את השומשום בזרעי פשתן ואת הפילפל בפפריקה. יצא פנטסטי.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:33 13.05.2018)

נשמע מעולה 🙂
תודה יורם.

avatar
lea_s (18:03 17.04.2018)

אני חייבת לציין כי המתכון הזה הוא סופר מעולה כנשנוש.
פשוט, קל וטעים, הכנתי היום ובתוך שעה התחסל.
תודה לך 😊

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:20 17.04.2018)

שמחה לשמוע! 🙂

avatar
lea_s (11:15 9.05.2018)

היי אפרת, מעדכנת שתוספת זרעי צ’יה וגרעיני דלעת יכולים להשלים סוף את המתכון וכמובן מבלי להשמיט דבר מהמתכון.
תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:39 9.05.2018)

תודה ויום מקסים 🙂

avatar
ציפי (17:07 12.04.2018)

האם אפשר להכין עם קמח שיפון ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:49 12.04.2018)

אני חושבת שכן.

avatar
ציפי (21:08 12.04.2018)

תודה רבה

avatar
ענבל (17:38 17.02.2018)

יצא נהדר!
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:16 17.02.2018)

תודה ענבל, שמחה שאהבת 🙂

avatar
נועה (19:34 30.01.2018)

היי אפשר לעשות בלי הקווקר??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:31 30.01.2018)

אני חושבת שכן אבל כדאי לשים כשליש כוס קמח כוסמין במקום.

avatar
רמת גנית (10:37 27.01.2018)

שלום. אתר מעולה.
האם ניתן להשתמש בקמח מלא במקום כוסמין?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:50 27.01.2018)

כן, אפשר.

avatar
מיכל (10:24 25.12.2017)

הי אפרת, תודה כרגיל על מתכונים מעולים!
הקרקרים יצאו טעימים מאוד, טיפה מלוחים מדי אז בפעם הבאה אשים קצת פחות מלח 🙂
הוספתי שליש כוס גרעיני דלעת, וכדי שהתערובת תישאר דלילה הוספתי עוד קצת מים לתערובת.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:35 25.12.2017)

נראה מעולה! תודה מיכל ויום נעים 🙂

avatar
שיר (21:19 13.12.2017)

שלום
תודה על מתכונים נפלאים

האם אפשר להכין עם קוואקר גס (אין כרגע קוואקר עדין בבית) או משהו אחר?

תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:04 13.12.2017)

נראה לי שכן.

avatar
אמא לתינוקות (11:58 2.11.2017)

הי אפרת חסר לי מהמרכיבים רק גרעיני חמניה,זה קריטי?
וכמה זמן זה יחזיק על השיש?בתוך קופסא אטומה כמובן.
תודה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:56 2.11.2017)

אפשר להכין גם בלי גרעיני חמניה.
הקרקרים נוטים להתייבש יום למחרת אבל אפשר להחזיר להם את הפריכות על ידי חימום בתנור (ראי הערה בתחתית המתכון).
יום מקסים 🙂

avatar
אשכנזי כוכבה (18:45 31.10.2017)

הי אפרת הכנתי את הקרקרים ושילבתי טחינה וגם ציה ויצא מאד טעים👏🏻👏🏻😛

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:32 31.10.2017)

מעולה 🙂
תודה על השיתוף!

avatar
שירה (09:54 30.08.2017)

אפשרי עם קמח רגיל לבן???

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:32 30.08.2017)

כן, אפשר.

avatar
שרון (10:43 20.07.2017)

הקרקרים יצאו לי מדהימים וטעימים אפילו הכנתי גירסה מתוקה עם סוכר וקינמון יצא משגע

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:52 20.07.2017)

נשמע מעולה 🙂
תודה שרון ויום מקסים

avatar
rjk (17:48 19.07.2017)

אפשר להחליף את הקמחים בקמח ללא גלוטן

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:23 19.07.2017)

היי,
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת.
יש באתר קרקרים ללא גלוטן- קרקרים מקמח חומוס, קרקרים מקמח חומוס ותירס.

avatar
צילה (17:09 28.06.2017)

היי אפרת,
הבלילה יצאה מאד נוזלית. האם ככה היא צריכה להיות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:37 28.06.2017)

כן.

avatar
מיטל (10:19 24.06.2017)

יצא מעולה! הוספתי גם כף זרעי צ׳יה. מתכון פשוט וטעים, תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:34 24.06.2017)

תודה מיטל, שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
אלי (15:45 22.06.2017)

עשיתי בדיוק ויצא מעולה תמיד חיפשתי משהו בריא לנשנש אבל רציתי לשאול אם אפשר לשלב גם קצת טחינה במקום חלק מהמים או השמן ואם אפשר לפזר בסוף קצת מלח גס מלמעלה לפני שמכניסים לתנור

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:23 22.06.2017)

היי אלי,
אני חושבת שאפשר לשלב טחינה גולמית. בתור התחלה הייתי ממליצה לשים עד 2 כפות ואז אפשר לשים 2 כפות שמן.
אין בעיה לפזר מלח גס לפני שאופים.
המשך יום מעולה 🙂

avatar
ליטל (12:01 22.06.2017)

שלום 🙂

בעצם המתכון הזה רצוי להכינו לאותו היום בלבד??

מחפשת מאוד קרקרים מקח כוסמין אז שאוכל להכין כמות לכמה ימים..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:32 22.06.2017)

היי ליטל,
אם הפריכות נפגעת אפשר לשים בתנור ב100 מעלות כדי להחזיר את הפריכות (ראי הערה בתחתית המתכון).
יום נפלא 🙂

avatar
כרמית (09:46 22.06.2017)

בדיוק מה שחיפשתי! ינוסה בקרוב

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:28 22.06.2017)

מעולה 🙂
יום מקסים

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.