זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
מס’ מנות: 30 קרקרים
סוג: פרווה
מצרכים:
חצי כוס (70 ג’) קמח כוסמין
חצי כוס (50 ג’) קוואקר דק
שליש כוס (45 ג’) שומשום
כף (8 ג’) קצח (לא חובה)
רבע כוס גרעיני חמניה
כפית שטוחה (5 ג’) מלח
רבע כפית שטוחה פלפל שחור
3 כפות (24 ג’) שמן זית
1 כוס (240 מ”ל) מים (רגילים מהברז)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל170 מעלות.
-מערבבים בקערה את כל המצרכים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת דלילה.
-פורשים נייר אפיה על תבנית התנור ומשטחים את התערובת באופן שווה על כל התבנית בעזרת כף.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 15 דקות, עד שהתערובת מתייצבת אך עדיין רכה.
-מוציאים מהתנור (משאירים את התנור דולק) ובעזרת גלגלת חיתוך או סכין חותכים לריבועים בערך בגודל 4X4 ס”מ. מחזירים לתנור וממשיכים לאפות במשך כ-25 דקות, עד להזהבה.
-מוציאים מהתנור, ממתינים כדקה ומפרידים לריבועים לפי סימני החיתוך (*מומלץ לעשות זאת כשהקרקרים עדיין חמים אחרת הם עלולים להתפרק).
מניחים לקרקרים להתקרר לגמרי (הם מתקשים לאחר קירור מוחלט).
הערות:
*מומלץ להכין את הקרקרים באותו יום מאחר ופריכותם נפגעת יום למחרת.
*כדי להחזיר פריכות לקרקרים מומלץ להניח אותם על נייר אפיה ולהכניס לתנור שחומם על 100 מעלות במשך 20-25 דקות. לאחר מכן יש להניח לקרקרים להתקרר לגמרי.
- עוגת שיבולת שועל ושוקולד |
- עוגיות שיבולת שועל וחמאת בוטנים |
- מאפינס שיבולת שועל ובננה |
- כדורי קוואקר ושוקולד |
- עוגיות שיבולת שועל טבעוניות |
- חטיפי בריאות
הכנתי. יצא מעולה. אין על המתכונים שלך וגם על האדיבות שלך🥰
תודה גילי❤️
האם ניתן לחתוך בצורה שונה אני רוצה למשלוחי מנות צורצ מקלות
צורת
אפשר לחתוך במקום לריבועים למקלות אבל לא דקים מידי.
מתכון מדויק מעולה וטעים! הוספתי כפית אבקת שום גבישי וזה שדרג את הטעם.
תודה שחזרת לשתף🙂
היי
מה אפשר במקום הקצח? אם רוצים לשלב גרעיני דלעת איך אפשר?
ניתן לוותר על השמן זית או להפחית?
היי חן,
אפשר לוותר על הקצח ולהוסיף כרבע כוס גרעיני דלעת לתערובת.
פחות מומלץ להפחית את כמות השמן, זה יפגע בפריכות.
וזה לא יוצא שומני נכון? בוודאות לא ניתן להפחית ל2 כפות אפילו? ותערובת דלילה אבל שאפשר “למרוח” נכון?
לא יוצא שומני.
את יכולה לנסות להפחית ל-2 (למרות שגם 3 כפות זה לא הרבה).
לגבי התערובת, כן.
תקשיבי את כזאת פשוטה אבל הכל יוצא פשוט טוב!!! אין דברים כאלה
בלי יותר מידי קשקושים, בלי תמונות ראוה א בל הכל יוצא פצצה…
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת
חייבת לומר לך שאני ממש סומכת על המלצות שלך והמתכונים שלך תמיד אצלנו בשולחן
רציתי לשאול אם יש לך מתכון ללחם / קרקר מ: שיבולת שועל /כוסמין/קינואה לא טחונה! או מתכון שאפר להמיר אותו…
אשמח ממש לעזרתך 🙂
היי
הנה מתכון לקרקרים מקמח כוסמין וכן לעוגיות קינואה.
היי, לכמה זמן הקרקרים נשמרים לא במקרר או במקפיא?
איזה גודל תבנית צריך אם רוצים להכין בתבנית ח”פ או בתבנית של טוסטר אובן?
היי,
הקרקרים נשמרים בטמפ’ החדר כ-2-3 ימים במיטבם.
לתבנית בינונית קטנה יש להכין חצי מהכמות במתכון.
בהצלחה!
היי אפרת
בתגובה הקודמת
רשמת לי שעדיף קמח כוסמין 70 אחוז
מאשר קמח מלא הכוונה מאשר קמח כוסמין מלא או קמח חיטה מלא או גם וגם?
תודה תודה מראש.
היי,
בכל מקרה עדיף קמח 70% על פני קמח מלא 100%, בין אם מדובר בקמח כוסמין או קמח חיטה מלא.
היי אפרת
קמח כוסמין אפשרי קמח כוסמין מלא או קמח כוסמין 70 אחוז מלא ?
צריך לשנוץ משהו במידה וכן?
תודה מראש.
התכוונתי אם צריך לשנות משהו ברכיבים במידה וכן אפשרי .
היי עינת,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין 70% (עדיף להשתמש בו מאשר בקמח מלא 100% כי המרקם ייעשה כבד יותר) ללא שינוי במתכון.
הכנתי אותם לפני שבוע ויצאו מושלם! אבל עכשיו ראיתי שיש עליהם עובש והתבאסתי לזרוק חצי קופסא. שמרתי אותם בקופסא אטומה בחוץ.. אני רוצה להכין שוב, יש דרך לשמור אותם ליותר זמן או להכין פחות?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
אפשר להקפיא חלק מהכמות, ולפני השימוש להפשיר ולסיים באפייה קצרה בתנור על מנת להחזיר לקרקרים את הפריכות.
שלום לך, רק רציתי לשתף שהבן שלי בקושי אוכל אוכל וכל דבר צריך שכנועים והרבה יצירתיות. ואת הקרקרים האלו הוא פשוט אוהב מאד מאד!!!! וזה משמח אותי מאד כמובן עם כל הבריאות שיש בם. אני מוסיפה עוד שומשום וככה הטעם מאד מודגש כמו בייגלה בשבילו.
תודה רבה
היי מיכל,
איזה כיף לשמוע שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף❤
אפרת, תודה על עוד מתכון קל ונהדר. הכנתי כבר כמה פעמים והקרקרים נחטפים! התגובות נותנות עוד רעיונות לגוון. איזה כיף! 🙂
איזה כיף!
שמחה מאד שאהבת את המתכון❤
היי, המתכון נראה מעולה! במה ניתן להחליף את הקוואקר?
אני חושבת שאפשר לשים קמח במקום.
הי אפרת! המתכון מעולה!! אשמח לדעת כמה קלוריות בערך יש בחתיכת קרקר או בכל המתכון עצמו ?
תודה
כ-35 קלוריות ליחידה.
הכנתי כבר כמה פעמים (הוספתי גם טיפה צילי גרוס כי אנחנו אוהבים פיקנטי..) ויוצא כל פעם מעדן! תודה רבה על כל המתכונים המוצלחים!!
שמחה שאהבתם ❤️
תודה שחזרת לעדכן!
כמה זמן הקרקרים נשמרים והאם ניתן לשמור עליהם פריכים גם בלי להכניס בכל פעם לתנור אפיה? אם כן, אשמח לדעת איך הכי נכון לשמור אותם.
לדעתי אפשר להקפיא בקופסה סגורה. לא ניסיתי להקפיא במקרה הזה אבל בדר”כ הקפאה שומרת על הפריכות.
בהצלחה 🙂
איך עדיף לאפות, בטורבו או בחימום עליון תחתון?
בחימום רגיל עליון תחתון 🙂
תודה על המתכון ! לרגישים לשיבולת שועל (לא רגישות לגלוטן) איזה תחליף אפשר?
אני חושבת שאפשר לשים קמח במקום.
היי אפרת,
בפעם הראשונה יצא לי מעולה!
אני ממש עכשיו ברגעים אלה בהכנה של הסבב השני
יצא לי נוזלי יותר מפעם קודמת הוספתי יותר שיבולת שועל..מקווה שיצא מהמם!
תודה רבה 🙂
זה בסדר, התערובת אמורה לצאת דלילה.
חנוכה שמח 🙂
היי
נעים מאוד פראנס
מאוד אוהבת את הבלוג שלך.
בנוגע למתכון הקרקר
אודה לעזרתך
מכיוון ואסור לי חיטה חשבתי להחליף בקמח כוסמת
היי 🙂
אני לא יודעת איך זה ייצא עם קמח כוסמת מאחר ולא ניסיתי.
בכל מקרה יש מתכון לקרקרים מקמח חומוס ותירס וקרקרים מקמח חומוס.
היי אפרת האם ניתן לחתוך את הקרקרים קודם האפיה ע”מ שהם ישרפו קצת בצדדים?
התערובת נוזלית אז זה בעייתי.
בוקר טוב,
תודה על אתר מדהים!!! אני פשוט משתמשת בו המון ובזכותך גורפת מחמאות בלי סוף..
האם אפשר להקפיא את הקרקרים ע”מ שהם ישמרו על הפריכות שלהם?
אני רוצה להכין לילדים נשנוש בריא ומשביע לפני הגן. ולא נראה לי שיהיה לי זמן כל בוקר לשים בתנור כדי שזה יתרענן שוב.
מה את מציעה לעשות?
תודה רבה ויום טוב.
לדעתי אפשר להקפיא בקופסה סגורה. לא ניסיתי להקפיא במקרה הזה אבל בדר”כ הקפאה שומרת על הפריכות.
יום מקסים 🙂
אפרת.
מתכון אש,נחטף מיד והועבר לכל הנשים האהובות עלי וכולן אפוצועםו עליו,😃 המלצתי…לאכול עם ממרח אבוקדו, גבינה צהובה ובזיליקום טרי/ נענע טריה.
גבינת שמנת שהוכנה בבית + שמיר קצוץ ופלפל ירוק חריף קצוץ ומעט מלח😍
תודה שלומית 🙂
הקרקרים יצאו לי מידיי דקים מה יכולה להיות הסיבה ? השתמשתי בכוס קרטון חד פעמי
וגם הקרקריפ מסביב נהיו מידיי זהובים והאמצעיים לבנים מה לעשות פעם הבאה??? תודה רבה!
היי לירז,
אם אפית בחום עליון וחום תחתון זה בסדר. יכול להיות שמסביב זה יזהיב יותר מאשר במרכז. מסביב זה גם בדר”כ דק יותר מאשר באמצע.
אם הקרקרים שבמרכז לא מספיק פריכים אפשר להחזיר אותם לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות במשך 20-25 דקות. לאחר מכן יש להניח להם להתקרר לגמרי.
במה אפשר להחליף את השומשום?
תכיני בלי השומשום.
יאמי —
אני רעבה…
זה נראה מתכון מטורף…
בריא וטעים כאחד.
אשמח לשתף מאוחר יותר איך יצא
מעולה, אשמח לקבל עדכון 🙂
היי אפרת ,
ראשית תודה רבה על המתכונים , הכל ממש מעולה וטעים !!!
שנית – הקרקרים האלו מעולים!!!! הכנתי כבר שלוש פעמים , זה נחטף ונגמר ממש מהר …
קל מאד מאד להכנה
תודה!!!
שמחה לשמוע!
תודה שירה ויום מקסים 🌺
הכנתי ויצאו מעולים,תודה! לפעם הבאה רוצה להכין עם פשתן וצ’יה. אך הבנתי שחימום מזיק לצ’יה. האם ידוע לך על זה?
היי חני,
זרעי הצ’יה אינם מאבדים את ערכם התזונתי לאחר חימום, להבדיל מזרעי פשתן שכן נפגעים בחימום.
עם אין לי קוואקר אפשר להשתמש רק בקמח
שימי במקום קמח.
הי אפרת, יצאו קרקרים מדהימים. אני הכפלתי כמויות לשתי תבניות, הוספתי לתערובת שליש כוס גרעיני דלעת ולאחר השיטוח בתבניות הוספתי מעל מעט מלח גס. משגע, כולם אהבו. בפעם נוספת הכנתי עם קמח ללא גלוטן במקום קמח כוסמין, יצא מצוין, אפילו יותר עדין… תודה על מתכונים נפלאים!
תודה יפעת 🙂
וואו יצא מושלם אין מילים כאלה קל להכנה ופשוט מטורף!
מומלץ לטבול עם גבינה לבנה יאממממיייייי
תודה רבה לך אפרת היקרה!
דרך אגב אני בת 12 חחח
גמר חתימה טובה!
כל הכבוד לך!!
גמר חתימה טובה 🌺
היי אפרת, רציתי לדעת באיזה קמח כוסמין את משתמשת?
יצא לי יותר להשתמש בקמח כוסמין של “תבואות” או “טחנות ישראליות” אבל כמעט כל סוג הוא טוב.
היי אפרת, האם הבלילה אמורה לצאת נוזלית? היא יצאה לי ממש דלילה. האם להוסיף קוואקר/קמח? אשמח להתייחסות בהקדם (אני באמצע ההכנה…)
תודה רבה,
מיכל
כן, הבלילה אמורה לצאת נוזלית. תמשיכי כרגיל.
מעולה תודה ענקית
תודה לך 🙂
היי
אפשר לעשות צורות לפני שמכניסים לתנור? זה קריטי?
היי שירה,
התערובת דלילה מידי כדי ליצור צורות.
כדי לשמור על פריכות לאורך זמן – פשוט ייבשתי אותם הרבה זמן בתנור עד שאין לחות בקרקרים. (הפכתי אותם באיזה שלב. והוצאתי את אלו שהיו כבר ממש יבשים) יצא ממש טעים ופריך. פחות מלח.. הכנתי כפול שלוש , ושמתי בשלוש קומות בתנור (שמתאים לזה). תודה רבה!
מעולה 🙂
תודה על השיתוף.
החלפתי את השומשום בזרעי פשתן ואת הפילפל בפפריקה. יצא פנטסטי.
נשמע מעולה 🙂
תודה יורם.
אני חייבת לציין כי המתכון הזה הוא סופר מעולה כנשנוש.
פשוט, קל וטעים, הכנתי היום ובתוך שעה התחסל.
תודה לך 😊
שמחה לשמוע! 🙂
היי אפרת, מעדכנת שתוספת זרעי צ’יה וגרעיני דלעת יכולים להשלים סוף את המתכון וכמובן מבלי להשמיט דבר מהמתכון.
תודה.
תודה ויום מקסים 🙂
האם אפשר להכין עם קמח שיפון ?
אני חושבת שכן.
תודה רבה
יצא נהדר!
תודה
תודה ענבל, שמחה שאהבת 🙂
היי אפשר לעשות בלי הקווקר??
אני חושבת שכן אבל כדאי לשים כשליש כוס קמח כוסמין במקום.
שלום. אתר מעולה.
האם ניתן להשתמש בקמח מלא במקום כוסמין?
תודה
כן, אפשר.
הי אפרת, תודה כרגיל על מתכונים מעולים!
הקרקרים יצאו טעימים מאוד, טיפה מלוחים מדי אז בפעם הבאה אשים קצת פחות מלח 🙂
הוספתי שליש כוס גרעיני דלעת, וכדי שהתערובת תישאר דלילה הוספתי עוד קצת מים לתערובת.
נראה מעולה! תודה מיכל ויום נעים 🙂
שלום
תודה על מתכונים נפלאים
האם אפשר להכין עם קוואקר גס (אין כרגע קוואקר עדין בבית) או משהו אחר?
תודה
נראה לי שכן.
הי אפרת חסר לי מהמרכיבים רק גרעיני חמניה,זה קריטי?
וכמה זמן זה יחזיק על השיש?בתוך קופסא אטומה כמובן.
תודה!!
אפשר להכין גם בלי גרעיני חמניה.
הקרקרים נוטים להתייבש יום למחרת אבל אפשר להחזיר להם את הפריכות על ידי חימום בתנור (ראי הערה בתחתית המתכון).
יום מקסים 🙂
הי אפרת הכנתי את הקרקרים ושילבתי טחינה וגם ציה ויצא מאד טעים👏🏻👏🏻😛
מעולה 🙂
תודה על השיתוף!
אפשרי עם קמח רגיל לבן???
כן, אפשר.
הקרקרים יצאו לי מדהימים וטעימים אפילו הכנתי גירסה מתוקה עם סוכר וקינמון יצא משגע
נשמע מעולה 🙂
תודה שרון ויום מקסים
אפשר להחליף את הקמחים בקמח ללא גלוטן
היי,
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת.
יש באתר קרקרים ללא גלוטן- קרקרים מקמח חומוס, קרקרים מקמח חומוס ותירס.
היי אפרת,
הבלילה יצאה מאד נוזלית. האם ככה היא צריכה להיות?
כן.
יצא מעולה! הוספתי גם כף זרעי צ׳יה. מתכון פשוט וטעים, תודה 🙂
תודה מיטל, שמחה שיצא טעים 🙂
עשיתי בדיוק ויצא מעולה תמיד חיפשתי משהו בריא לנשנש אבל רציתי לשאול אם אפשר לשלב גם קצת טחינה במקום חלק מהמים או השמן ואם אפשר לפזר בסוף קצת מלח גס מלמעלה לפני שמכניסים לתנור
היי אלי,
אני חושבת שאפשר לשלב טחינה גולמית. בתור התחלה הייתי ממליצה לשים עד 2 כפות ואז אפשר לשים 2 כפות שמן.
אין בעיה לפזר מלח גס לפני שאופים.
המשך יום מעולה 🙂
שלום 🙂
בעצם המתכון הזה רצוי להכינו לאותו היום בלבד??
מחפשת מאוד קרקרים מקח כוסמין אז שאוכל להכין כמות לכמה ימים..
היי ליטל,
אם הפריכות נפגעת אפשר לשים בתנור ב100 מעלות כדי להחזיר את הפריכות (ראי הערה בתחתית המתכון).
יום נפלא 🙂
בדיוק מה שחיפשתי! ינוסה בקרוב
מעולה 🙂
יום מקסים