זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות
מס’ מנות: 20 יחידות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
900 גרם בצק שמרים קנוי מופשר (*למי שרוצה להכין את הבצק בעצמו מצורף לינק בתחתית המתכון)
ממרח שוקולד חלבי/פרווה
*ביצה טרופה לציפוי
אופן הכנה:
-פורשים את בצק השמרים על משטח עבודה וחותכים לשני חלקים שווים.
-מניחים בצק אחד על נייר אפיה ומרדדים מעט עם מערוך לריבוע.
-מורחים ממרח שוקולד באופן שווה על כל החלק העליון של הבצק (4-5 כפות ממרח).
-מקפלים את הבצק לשניים ומהדקים. מרדדים קלות בעזרת מערוך.
-חותכים למשולשים ארוכים. מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לדק, לצורה של רוגעלך. מניחים על נייר אפיה.
-חוזרים על הפעולה עם החצי הנוסף של הבצק.
-מכסים את הרוגעלכים במגבת ומתפיחים במשך שעה-שעה וחצי.
-מברישים את הרוגלעכים בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות במשך 15-20 דקות, עד להזהבה.
*מתכון לבצק שמרים (למי שרוצה להכין את הבצק בעצמו) ניתן למצוא במתכון עוגת שמרים ושוקולד.
שלום
האם אפשר להכין מהבצק שמרים בורקס
כן
תודה רבה
הכנתי עם כוסמין,
ויצא טעים בטירוףף.
שמחה שיצא טעים💜
האם אפשר להשתמש במלאווח במקום בצק עלים
תודה רבה על המתכונים משמשים אותי המון
כן אפשר:)
היי אפרת , אני לא מוצאת את הבצק שמרים בשום חנות
איפה אפשר למצוא הזה?
חיפשתי באושר עד , שוק העיר , לא מוצאת
היי מרים,
האמת שלאחרונה גם אני לא מוצאת את זה (אולי הפסיקו לשווק את זה) 😕
ערב טוב
רציתי לשאול אם שאני מורחת שוקולד האם אפשרי לפזר על השוקולד קצת קוקוס? ואם מתאים בחצי השני להשים ממרח לוטוס? או ממרח תמרים ולהשים על הממרח תמרים קצת קינמון?
אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי.
תודה רבה.
כן אפשר לכל השאלות🙂
צהריים טובים.
אני רוצה להכין ורציתי לשאול כמה זמן הבצק השמרים הקנוי צריך להיות מופשר? ואיפה להשים את הבצק שיפשאיר? האם אפשרי לפזר קצת אבקת סוכר אחרי שהרוגעלך יוצא מהתנור? ואחרי שהרוגעלך מוכנים איפה שומרים אותם ולכמה זמן הם נשמרים? אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי. תודה רבה
היי הודיה,
אפשר להפשיר לילה לפני במקרר או כשעה-שעתיים על השיש (עד שזה מפשיר).
אפשר לפזר אבקת סוכר, עדיף אחרי שהרוגעלך מתקררים אחרת זה יימס.
באותו יום אפשר לשמור בקופסה סגורה על השיש. אח”כ להכניס למקרר. נשמר עד 4-5 ימים. יש לחמם לפני.
אפשר גם להקפיא.
נראה מצוין, וטעים ממש
אבל הבצק יצא לי די שומני [עשיתי כמות וחצי של המתכון של הבצק]
הוא מעולה לעבוד איתו, וגם יצא טעים
אבל מבחינת צורות- קשה לעשות זה נמתח לכל הכיוונים
יש פתרון?
היי
שמחה שיצא מוצלח!
האם השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מל ודייקת בכמויות?
חשוב לעבוד עם הבצק על משטח מעט מקומח וכן במקום שהוא לא חם מדי, אחרת הבצק קשה לעבודה.
אני בן 10 וחפשתי מתכון לסוף הצום
הכנתי את הרוגעלכים האלה
כל המשפחה שלי התלהבה
יצא טעים מאד!
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת ברצוני להודות לך ממש על כל מתכון ומתכון מהאתר המושלם הזה
כל מתכון ממצרכים זמינים בבית, נח וקל להכנה והכי חשוב – טעים!
הכנתי היום את הרוגעלך ממתכון שלך לבצק שמרים ויצא מעדן!!!
עשיתי מ2 ק”ג אז באיזשהו שלב עשיתי צורות אחרות מהבצק שילך לי יותר מהר…
ושוב תודה רבה!!!
גם זה יצא לי מהמתכון לבצק שמרים. התחסל ברגע..
הכל נראה מדהים👌
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים ושיצא מוצלח!
תודה על הפרגון🩷
כרגע הכנתי עם שוקולד נראה מעולה. במידה ואני רוצה לעשות עם קינמון או חלבה(ממרח/גוש מגורד) מה המתכון לממרחים?
הכנתי את הבצק מהמתכון שלך..יצא מעולה ואוורירי מאד.
איזה יופי, נראה מהמם!
נראה מעולה❤
למילוי קינמון יש למרוח חמאה מומסת על הבצק ולפזר מעל סוכר חום מעורבב עם קינמון.
למילוי חלבה אפשר למרוח ממרח חלבה על הבצק ואפשר להוסיף מעל הממרח חלבה מגורדת.
לגבי הקינמון אפשר לעשות מחמאה במקום חמאה?או משהו אחר לא חלבי… ומה הכמויות של הסוכר חום והקינמון?
תודה.
אפשר להשתמש במחמאה.
לקילו בצק שמרים מומלץ להכין את הכמות הבאה:
200 גרם מחמאה, 2 כוסות סוכר חום, 2 כפות קינמון.
הכנתי את הבצק שמרים מהמתכון שלך, יצא אורירי תקשיבו יצא לי רוגעלך מושלםם.
ואני בדרך כלל לא טובה באפייה🙈
אמהלה לטרוףאחד אחד…
שמתי ממרח השחר עם פירורי חלבה..
איזה כיף שיצא טעים! נראה מהמם… תודה שחזרת לשתף🌺
רציתי לדעת אם אפשר להכין גם רוגעלך עם סירופ?
היי,
בטח, זה אפילו טעים יותר.
מה יכולה להיות הסיבה שהפנים של הרוגאלך לא נאפה. תודה!
היי,
יכולות להיות מספר סיבות:
-שימוש בכוס שאינה כוס מדידה (בנפח 240 מ”ל) או אי דיוק בכמויות
-אי חימום התנור לפחות 10 דקות לפני האפייה
-אפייה על חום נמוך מהדרוש
-אפייה למשך קצר מהדרוש
היי מצטער על הבורות
על איזה מצב צריך לשים את התנור?
היי,
מומלץ לאפות על מצב קו עליון ותחתון
*יש תנורים שתכנית הטורבו היא המיטבית אצלם כך שאם אתה רגיל לאפות בטורבו ויוצא טוב- זה גם בסדר.
מצב עוגה ( אצלי בתנור יש ציור של עוגה או פאי ( מספר 3 ))
ברוב התנורים אין תכנית עוגה, התכנית לאפייה היא קו עליון ותחתון😊
הי
אשמח אם יש לך מילוי שקדים
היי,
אני יודעת שלקרם צריך חמאה, סוכר, ביצים ואבקת שקדים אבל אין לי מתכון ספציפי.
בטוחה שברשת יש המון מתכונים טובים(:
שלום אשמח לדעת האם אפשר לעשות מילוי אחר סתם מתכון שיש לי בבית
היי,
אפשר להכין כל מילוי שאוהבים(:
היי אפרת הכנתי את הבצק של עוגת שמרים והכנתי גם את המילוי
יצא מוושלם ..
שנים שאני מנסה לעשות את הצורה ולא הלך לי..
עכשיו עם הצילומים זה ברור כל כך שיצא לי פשוט מהמם…
תודה רבה
וואו נראה מהמם, איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה ששיתפת❤
וואוו
נראה טוב
חייבת לנסות
הכנתי את הבצק של העוגת שמרים, בצק מעולה והרוגעלך יצאו פיצוץ!!
נראה מעולה! שמחה שאהבת את המתכון ותודה על השיתוף❤
היי אפרת יש לי מתכון של קרואסונים חלביים המרכיב של זה בצק עלים ואני לא רוצה בצק עלים אני לא אוכל בצק עלים בחצי שנה האחרונה יש איזה בצק שמרים משהו שאפשר לעשות בצק של הרוגלך של המתכון הזה אם אפשר לתת לי כיוון לאגוזים מעורב איך ומה עושים איזה אגוזים לוז אגוזי מלך? עם גם וגם! תודה! אין על המתכונים שלך שוקי
היי שוקי,
מצורף מתכון לבצק שמרים שתוכל להכין ממנו רוגעלך.
למילוי אגוזי מלך: לערבב 2 כוסות אגוזי מלך טחונים, שליש כוס סוכר, כפית תמצית וניל, חלבון ביצה.
בהצלחה.
היי אפרת
יש לי בבית ממרח של לוטוס וריבת חלב האם זה מתאים?
היי,
כן, גם הממרחים האלו משתלבים טוב ברוגעלך.
בוקר טוב אפרת:)
אם אני רוצה לעשות באן מארי לשוקולד אורגני ולמרוח אותו ברוגעלך זה אפשרי?
ואם כן איך?
היי חיים,
אם תמיס ותמרח אותו ללא תוספות הוא יתקשה לאחר קירור.
אם אתה רוצה שהוא יישאר נוזלי כדאי להוסיף לו 15 גרם חמאה או כף שמן + 2 כפות מים.
בוקר טוב מה אפשר למרוח במקום ביצה ?
היי חיים,
אפשר לשים שמן קנולה או שמן שומשום, או כף סילאן מהולה ב 1-2 כפות מים, או חלב אורז/שקדים/סויה.😊
שמן קצת מקשה את פני השטח ברוגלך (זה משאלות ששאלתי אותך בעבר)
אפשר להמנע משמן?
בהחלט, אם אתה מעדיף שהציפוי של הרוגעלך יהיה פחות פריך-אתה יכול לעשות כל אחת מהאפשרויות האחרות שכתבתי לך…
בוקר טוב אפרת🙂
מה אפשר להבריש את הרוגלך במקום ביצה?
לאנשים טבעוניים אפשר מים? הבנתי שגם זה נותן ברק
היי חיים,
אפשר לשים שמן קנולה או שמן שומשום, או כף סילאן מהולה ב 1-2 כפות מים, או חלב אורז/שקדים/סויה.😊
היי אפרת
יצאו טעימים ופריכים אבל השחימו ממש אחרי 20 דק’ (עשיתי מהמתכון של העוגת שמרים) איך לעשות שיהיו בהירים יותר אך עדיין עשויים?
טוב הבנתי עכשיו שהסתכלתי על הזמנים של העוגה במקום של המתכון הזה….
אהה אז זה באמת משמעותי… בטוחה שעדיין יצא מעולה, רק שחום יותר😊
היי נוי,
רוגעלך אמורים לצאת שחומים יחסית.
עם זאת, את יכולה לנסות לאפות על חום נמוך יותר, וכמובן תמיד להקפיד שלא לאפות בחלק העליון של התנור אלא באמצע😊
היי,יש לי בצקים של שמרית – בצק פיצה ובצק פריך איזה מהם יכול גם להתאים חוץ מבצק שמרים ?
את יכולה להכין עם שניהם, פשוט המרקם יצא שונה- עם בצק פריך זה יצא כמו עוגיות, ועם בצק פיצה זה יצא דומה יותר למאפה שמרים😊
אם אני רוצה להגיש בעוד כמה ימים איך כדאי לי לאחסן אותם? ( אני יכולה כבר לארוז אותם בתוך המשלוחי מנות, בתוך שקית ? ) תודה !!
היי שרה,
אם ההגשה בעוד כמה ימים כדאי שתקפיאי אותם, וביום ההגשה תוציאי ותפשירי.
שלום אפרת,
תודה על המתכונים אחד אחד,
אני באמצע להכין כבר הכהסתי נגלה אחת יצא ממש טעים אבל הם נפתחו , את יודעת למה? ומה אפשר לעשות?
היי שרה,
האם השתמשת בבצק מוכן? כי הרוגעלך לא אמורים להיפתח…
כן 🙁
היי, אפשר למרוח שמן אחרי רידוד הבצק ולפזר חצי כוס קקאו מעורבב עם כף סוכר, או קינמון עם כף סוכר?
היי יעקב,
אפשר לפזר בנדיבות סוכר חום וקינמון לרוגעלך בטעם קינמון, ואפשר גם להכין מילוי קקאו: לערבב כף קקאו + רבע כוס סוכר + 50 גרם חמאה/מרגרינה מומסת ולמרוח על הבצק.
היי, אפשר שמן במקום חמאה?
ואם כן, באיזה כמות?
אפשר להכין מילוי קינמון?
משמן, קינמון וסוכר חום/לבן?
תודה
לומד פה המון 🙂
היי יעקב,
לא מומלץ להחליף את החמאה בשמן. לגבי הקינמון- אתה יכול למרוח על הבצק חמאה/מחמאה מומסת ולפזר סוכר חום וקינמון.
בהצלחה😊
הי אפרת, יש לי בצק שמרים עלים- ראיתי שכתבת שאפשר להשתמש- אבל איך? באותו אופן? או שצריך לשים כמה עלים אחד על השני קודם?
תודה
באותו אופן בדיוק 🙂
הכנתי. טעיםםםם! אפילו מרגיש ששמתי יותר מידי שוקולד (;
שמחה לשמוע! נראה מעולה😊
היי אפרת, אבא שלי ביקש שאכין לו רוגלעך אבל רציתי עם ממרח חלבה. איזה כמויות של דבש וטחינה אצטרך בשביל להכין כל עלה? ועוד שאלה – במתכון כתוב שמורחים את הממרח על החלק העליון אבל בתמונה הוא על כל הבצק. האם הוא אמור להיות על הכל ואז כאשר מקפלים לחצי יש כמות כפולה של ממרח? תודה רבה!
היי תמר,
על כל 2 כפות טחינה כדאי לשים כף דבש ולערבב למרקם אחיד. אפשר כמובן להוסיף יותר או פחות דבש לפי הטעם (ממליצה לטעום).
אני לא יודעת בדיוק מה הכמות שתספיק לכל הבצק אבל זה אמור לכסות את הכל.
כן, מורחים על הכל ואז כשמקפלים יש בעצם כמות כפולה.
בהצלחה 🙂
מושלם ברמות! יצא קריספי ובפנים רך !!
תודה רבה
נראה מעולה! 😍
תודה אסתר
היי אפרת, סליחה על השעה רציתי לשאול אם אני עושה מבצק עלים צריך גם להתפיח למשך שעה? תודה
רק אם זה בצק עלים-שמרים. אם זה בצק עלים רגיל אין צורך.
אם אני רוצה מבצק שאני מכינה אבל כ20 רוגלכים מה המתכון?
היי טל,
המתכון הזה הוא לכמות של 20 רוגלכים.
הכוונה שאני רוצה להכין את הבצק מהמתכון של הרולדה האם הוא ל 20 רוגלכים בערך?
נכון 🙂
היי יש דרך להפשיר את הבצק מהר ולא לילה שלם במקרר?
אפשר להפשיר על השיש.
היי, יצא מצוין, כולל כדורי פקאן ומאפינס בננה🙂
שמחה שיצא מוצלח יפעת,
סופש נעים✨
יצא לי מושלם!!! הכנתי את הבצק לפי המתכון שלך פשוט מדהים.
היי מרים,
נראה מעולה!!!
שמחה שאהבת יקירה🌸
———–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il
האם ניתן להקפיא את הבצק שהכנתי?, באיזה שלב מותר?, האם אפשר לפשיר ולהישתמש שוב אותו היום וכמה זמן להפשיר?
אפשר להקפיא אחרי התפחה ראשונה או אחרי עיצוב צורה.
להפשיר על השיש עד שהבצק רך ומופשר לגמרי ואח”כ להתפיח במידה ויש צורך.
אני רוצה להכין מבצר מוכן.
איזה בצק לקנות? איך קוראים לו?
תודה.
זה נקרא בצק שמרים או בצק שמרים עלים.
היי אפרת עשיתי את הבצק ליפני שלושה שבועותבצום בתישעה באב ובגלל שלא היה לי כח להמשיך הקפאתי חצי,
אפשר עדיין להשתמש בו?
כן.
היי אפרת, אתר מהמם!! נמצא בשימוש קבוע!
במקום להשתמש בממרח שוקולד, אפשר להמיס שוקולד ושמנת מתוקה? באילו כמויות?? תודה ענקית!!
אני חושבת שכן.
100 גרם שוקולד מריר ו 4-5 כפות שמנת מתוקה.
*מומלץ לשלב חצי חבילה שוקולד חלב.
לשלב חצי חבילת שוקולד חלב בנוסף למריר? או חצי מריר חצי חלב וסה”כ 100 גרם? תודה ענקית !!!
75 גרם שוקולד מריר + 75 גרם שוקולד חלב.
הי אם אין לי בצק לשמרים איזה בצק אני יעשה?
אפשר להכין עם בצק עלים או מלוואח אם יש לך.
אפשרות אחרת היא להכין בצק שמרים לבד לפי המתכון הזה- עוגת שמרים שוקולד (תגללי למתכון השני בעמוד).
היי
שוקוציפס מריר (או לבן) בלי תוספת חמאה גם יתאים במקום ממרח השוקולד?
תודה על העזרה.
אני מניחה שכן אבל תצטרכי להוסיף לו כמה כפות מים בהמסה אחרת הוא יתקשה בחזרה.
אפשר לשלב מריר ולבן כדי שלא יהיה טעם חזק של שוקולד מריר.
הכנתי את הקוראסונים מהבצק לעוגת שמרים ויצא מדהיםםםם😍😍😍
מהמם 😍
תודה על השיתוף
פשוט כיף..אליפפפפות
אין עליך אפרת.
הוספתי בביצה שמורחים מעל כפית סוכר..כדי שזה יהיה יותר שחום ואחרי האפייה הוספתי סירופ מ:
1/2 כוס סוכר מבושל עם 1/2 כוס מים וכפית תמצית וניל
וזה הבריק את הרוגלך..
דרך אגב מהבצק שלך -עוגת שמרים שוקולד
בצק נח מאוד
מהמם 😍
תודה אביגיל
אביגיל תודה על התוספת!
הכנתי וזה באמת יצא ממש יפה!!!
היי אפרת
הוספי לבצק עוד קצת שמן וקמח ואז הוא לא יצא דביק
אחכ רידדתי בין 2 דפי נייר אפיה
וגם שמתי קצת שוקולד לפני הרידוד,
יצא מעולה!!!!!!
רך מאוד
התבניות נגמרו 5 דקות אחרי שיצאו מהתנור 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה דניאלה
היי אפרת😊
האם אפשר להשתמש בבצק עלים חמאה?
כן אפשר.
חג שמח 🌺
חג שמח❤️
איך אתם מורחים ביצה ויותר כל כך מבריק
הביצה נותנת ברק וצבע למאפה.
האם צריך להתפיח גם בצק עלים?
אם זה בצק עלים לא. אם זה בצק שמרים-עלים אז כן.
אפשר להשתמש בבצק עלים במקום
כן אפשר.
היי, אם אני רוצה לעשות יותר שכבות של שוקולד איך לעשות? ואם אני שמה ממרח של פסק זמן יצא טעים?
אין על המתכונים שלך!!!!
מה הכוונה יותר שכבות? הכוונה לשכבה עבה יותר של שוקולד או לשני סוגי ממרחים?
ממרח פסק זמן ייצא טעים 🙂
היי אפרת,
שרדדתי את הבצק הוא לא הרגיש דביק רק אחרי כמה דקות על השיש בזמן שמרחתי את השוקולד.
הממלצה זה מראש לשים קמח על השיש?
אגב השתמשתי בקמח כוסמין לבן.
העוגת שמרים שעשיתי בסוף יצא יאמי יאמי.
תודה🙏
אז אולי הבצק התחמם קצת ונעשה דביק. אפשר לשים מראש קמח על השיש.
שמחה שיצא טעים, זה הכי חשוב 🙂
היי אפרת,
הכנתי את הבצק בעצמי.
רדדתי על השיש עם מעט קמח.ומרחתי שוקולד על הבצק ושרציתי לקפל לשניים כדי להמשיך ולהכין קואסונים זה היה בלתי אפשרי הבצק נדבק לי על השיש מה עשיתי לא בסדר ואיך נמענים מזה.
לבסוף גלגלתי אותו לעוגת שמרים.
תודה🙏
היי ליזה,
אם הבצק יצא קצת דביק אפשר להוסיף לו קצת קמח.
פעם הבאה אפשר גם לרדד על נייר אפיה.
יצא מושלם!
תודה רבה על המתכון האלוף!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה בתיה
היי אפרת אם אני מכינה את בצק השמרים לפי המתכון של עוגת השמרים כמה רוגלך בערך יוצאים?
אני חושבת שגם משהו כמו 20 יחידות.
שלום.
האם אפשר להשתמש בבצק עלים מוכן?
כן.
שלום לך אפרת, נחמי
את פשוט אלופה!!
יצא ממממשש טעים!
תודה על המתכון!!!
מנחמי!!LOVE
שבוע טוב נחמי!
שמחה שיצא טעים.
תודה ❤️
שלום לך אפרת, נחמי
את פשוט אלופה!!
יצא ממממשש טעים!!!
תודה על המתכון!
מנחמי!!LOVE
תודה ❤️
יצא מושלם!
תודה על המתכון האלוף!
שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת
עשיתי את המתכון של הבצק שלך לפי העוגת שמרים,אך לאחר האפייה זה היה ממש כמו לחם עם שוקולד ולא עוגה..
מה עשיתי לא נכון?
היי הילה,
מה הכוונה כמו לחם? המרקם היה רך?
יכול להיות שהבצק תפח מידי?
כדי להמיס את השוקולד מריר- אפשר עם שמן או מרגרינה במקום חמאה ?
אפשר להמיס עם כף שמן ו-2 כפות מים.
נפלא!!!
שמחה שאהבת 🙂
חזרתי לעדכן שהבצק לפיצה לא ממש מתאים ):
אם אני מכינה בעצמי את הבצק לפי המתכון בעוגת השמרים – לכמה ריבועים לחלק?
היי לילי,
יש לחלק את הבצק לשני חלקים שווים. על כל חלק למרוח ממרח שוקולד, לקפל לחצי ולחתוך למשולשים (ראי תמונות מתחלפות בתחתית המתכון).
תודה על המתכונים המדהימים! שינית לי את החיים.
האם ניתן להכין את הרוגלך או את עוגת השמרים בשוקולד שלך עם בצק מהיר מוכן לפיצה?
היי לילי,
עוגת השמרים לא מומלץ אבל רוגלך אפשר. לדעתי זה ייצא במרקם קצת פריך.
יום מקסים 🙂
הי אפרת המתכונים שלח החזירו את שלום הבית שלנו – הגיוונים ייצרו אוירה חדשה
תודה, כיף לשמוע ❤️
חייבים להתפיח אחרי שיצרו את צורת הרוגעלך?
הכנתי את הבצק בעצמי וכבר התפחתי כשעתיים+
אשמח אם תוכלי לענות לי בהקדם.
תודה רבה!!
סורי ראיתי רק עכשיו.
עדיף להתפיח חצי שעה לפחות לאחר עיצוב הצורה. זה לא שייך להתפחה הראשונה.
היי
אשמח אם תרשמי לי מילוי לרוגלך חמאה ולרוגלך שקדים
מילוי חמאה – מורחים על הבצק חמאה רכה וסוכר (חייבת לציין שהטעם לא מאוד מורגש).
מילוי שקדים – ניתן להשתמש בממרח שקדים. אם רוצים ניתן לפזר קצת שקדים טחונים דק.
אפרת.
האם אפשך לעשות את הבצק עם קמח קונדיטור?
והאם צריך שזה יתפח פעמיים גם בהכנת הבצק וגם כשעושים מזה צורת רוגעלך?
תודה רבה.
היי אליהו,
עם קמח קונדיטור זה לא ייצא מוצלח. רצוי להשתמש בתערובת להכנת מאפי שמרים ללא גלוטן (יש של אסם) או קמח כרגיל או תמי.
וכן, אם מכינים את הבצק יש להתפיח פעמיים. לאחר הכנת הבצק ולאחר עיצוב צורה.
תרשמי לי מתכון של בצק שמרים בבקשההה
היי אבישג,
ניתן למצוא מתכון לבצק שמרים בעוגת שמרים שוקולד.
היי רציתי לשאול עם אפשר גם לעשות מבצק רגיל קנוי?
מה הכוונה לבצק רגיל? בצק שמרים, בצק פריך או בצק עלים?
החלטתי להכין בצק מ0 לפי המתכון בקישור זה מחצי כמות (החצי השני עשיתי עוגת שמרים)
יצא ממש טעים!!, לא הכי חתיכים אבל בהחלט תעסוקה מגניבה לאחי הקטן בן 6 וחצי…
המסתי שוקולד עם שמן לא יצא הכי הכי טעים.. הייתי צריכה להסתכל בתגובות ולהמיס עם מחמאה.
רעיון מעולה להכין ביחד 🙂
תודה על השיתוף!
יש לך מתכון לממרח שוקולד אחר????
אפשר להמיס 50 גרם שוקולד מריר עם כף מים ו25 גרם חמאה.
תודה רבה
האם אפשר לעשות את הרוגלך עם בצק פילו?
תודה!
בצק פילו אינו מתאים לגלגול כרוגעלך אבל אפשר להכין ממנו סיגרים במילוי שוקולד.
תגידי במקום בצק שמרים אפשר להשתמש בבצק הפריך מתוק של מעדנות כתוב שזה במיוחד למאפים מתוקים
הבצק הפריך של מעדנות פחות מתאים לרוגעלך אבל אפשר (ומומלץ!) להכין איתו את המתכון הזה- רולדת בצק פריך במילוי שוקולד.
הכנתי עם המתכון לבצק של “עוגת שמרים ושוקלד” שלך וכולם “עפו” על זה וחיסלו הכל.
אני רוצה להכין שוב עם אותו בצק גבניות. את יכולה בבקשה לתת לי מתכון למילית גבינה?
תודה מראש
ג’ודי
היי ג’ודי,
מלית גבינה: 500 גרם גבינת ריקוטה או טוב טעם, ביצה, חצי כוס סוכר וכף אבקת פודינג וניל. אם אוהבים אפשר להוסיף צימוקים.
יצא פשוט מדהים! אהבתי מאוד… אני בעצמי הכנתי אותם! (בת 13.5) תודה רבה אפרת!
אלופה 🙂
שמחה שיצא טעים!
גם אני כמו אמא שלי אומרת לך תודה, אפרת! נהניתי מאוד! אני הכנתי את זה בעצמי! תודה!
לילה טוב אפרת,
אני רוצה להכין את המאפים הללו עם ריבת חלב. האם זה אפשרי, ואם כן, איך כדאי לעצב אותם בצורה יפה?
תודה רבה על המתכונים הקלים וטעימים…
נראה לי אפשרי. למה לא להשאיר אותם בצורת רוגעלך?
יום מקסים 🙂
אפשר למדוד את כוס הקמח בכוס חד פעמי
כוס חד פעמית היא קטנה מידי. יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל כמו הכוס שבתמונה.
נראה מאד טוב אני בעז”ה אנסה את זה! רציתי לדעת אם יש לך מתכון למילוי שוקולד אחר?
היי צופיה,
ממרח שוקולד הוא יותר עשיר אבל אפשר גם להכין מילוי קקאו: לערבב כף קקאו + רבע כוס סוכר + 50 גרם חמאה/מרגרינה מומסת ולמרוח על הבצק באופן אחיד.
כמה זמן ניתן להשאיר את הרוגעלך בחוץ? כלומר חצי אני מקפיאה וחצי משאירה שיאכלו לאט לאט, כמה ימים ניתן?
היי,
אפשר להשאיר בחוץ בקופסה אטומה כ-4 ימים. מומלץ לחמם מעט במיקרוגל או בתנור לפני שאוכלים.
יהיה טעים להכין עם בצק מלאווח קנוי?
יש מתכון לקרואסון שוקולד מבצק מלוואח.
עוד משהו…
יש לך מתכון למילוי של שוקולד יותר עשיר במקום ממרח שוקולד?
כדי להעשיר את המילוי אפשר למרוח שוקולד ומעל לפזר אגוזים קצוצים או פירורי חלבה.
היי
אני מכינה את הבצק כמו של עוגת השמרים
רציתי לדעת צריך לחכות פעמיים להתפחה או שמספיק רק לפני שאני מכינה את הרוגלך?
תודה על המתכונים הקלים והטעימים…
היי מירי,
אם את מכינה את הבצק בעצמך אז יש להתפיח אותו עד שמכפיל את נפחו. אח”כ להכין רוגעלך ולהתפיח פעם שניה.
האם אפשר להקפיא את זה?
כן, אפשר.
יש לי ניסיון כל כך גרוע בצק שמרים התלבטתי בכלל אם לנסות את זה..
אבל זה יצא פשוט טעים המתכון כל כך פשוט וקל להבנה.
המון תודה!!!!
שמחה שיצא מוצלח!
תודה רונה 🙂
היי תודה על האתר המעולה.
הכנתי את הבצק כמו של העוגת שמרים
האם צריך להתפיח שוב שעה וחצי אחרי שהכנתי את הרוגלך?
בימים חמים מספיקה התפחה של חצי שעה אבל בגלל שקר אני מניחה שזה יכול לקחת שעה, אולי קצת יותר (עד שהרוגעלך מעט מגדיל את נפחו).
יש לך מתכון איך להכין בצק שיתאים לזה בבית?
כן, אותו בצק במתכון עוגת שמרים ושוקולד (יש לגלול בעמוד למטה).
בוקר טוב
האם בצק שמרים – עלים מוכן יכול להתאים גם?
יכול להתאים רק המרקם בסוף יהיה מעט שונה אבל עדיין טעים (חצי בורקס-חצי בצק שמרים).
אפרת היקרה !
האם יום למחרת עדיין הרוגלך יהיה נימוח באם אני מכינה את הבצק כפי שמצויין בעוגת שמרים ?
תודה
כן אלייה, זה יהיה טעים. בכל מקרה חימום קצר של 4-5 שניות במיקרוגל מחזיר לזה את העסיסיות.
תודה אפרת וחג שמח
רעיון מדהים ינוסה בסופש הקרוב🍩חג אורים שמח🕎ותודה על הכול🤗🤗
תודה ציפי, חג שמח! 💛