זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
5 פרוסות חלה או לחם חתוכות לקוביות קטנות בגודל 1.5 ס”מ
5-6 כפות שמן זית
שליש כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פטרוזיליה או כוסברה מיובשת
רבע כפית מלח
חצי כפית אבקת שום (אפשר לוותר)
מעט פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים מראש תנור ל-170 מעלות (חום עליון וחום תחתון).
-מרפדים תבנית בנייר אפיה ושמים את קוביות הלחם. מערבבים היטב עם השמן והתבלינים עד לכיסוי אחיד.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-12 דקות.
הפעל טיימר (12 דק’)
+
טיימר פועל
-מוציאים מהתנור ומניחים לקרוטונים להתקרר לגמרי. לאחר מכן שומרים בצנצנת או קופסה סגורה על השיש.
ראו גם
- קרם לימון |
- רוטב ויניגרט |
- רוטב מיונז לסלט חסה |
- רוטב בלסמי לסלט |
- עוגה עם תמונה אכילה |
- סלט ירקות קצוץ
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים אחרונים
קל וזריז
איזה כיף לשמוע🌺
שלום אפרת יקרה,
רוצה לנסות את המתכון בפעם הראשונה.
אפשר להשתמש בפיתות?
ועם איזה עוד מתכונים אפשר לשלב את הקרוטונים?
תודה מראש 🙂
היי,
עם פיתות הקרוטונים יצאו שונה מעט.
אפשר להוסיף קרוטונים לסלטים ולמרקים.
תודה לך 🙂
היה מאוד מאוד טעים!
התחסל ברגע!
הלך מעולה עם המתכון שלך של המרק בצל.
תודה רבה!
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤
להוציא את ה’קשה’, או להשאיר?
אפשר להשאיר.
אפשר לשים טימין?
תודה
כן.
בטוח שזה יצא טעים????
חחח מבטיחה 🙂
את יכולה גם לקרוא תגובות של כאלה שהכינו ויצא להם טעים
כן אבל זה מקמח מלא
אם את אוהבת לחם מקמח מלא אז אין בעיה.
המתכון כאן הוא ללחם רגיל/חלה אבל אפשר להשתמש גם בקמח מלא
תודה
הי
אפשר להשתמש בלחמניות מקמח מלא?
אפשר 🙂
שבוע טוב🌸❤️
נראה מתכון מצויין! תודה רבה. אני מאוד נהנית מהמתכונים!!!
אפשר להכין עם לחמניות רכות?
היי יעל כן אין בעיה:)
שלום אפרת אין לי פטרוזיליה וכוסברה מיובשת במה אפשר להחליף ?
או אם אפשר להשתמש בפטרוזיליה רגילה ?
אפשר להכין בלי.
אפשר כוסברה או בזיליקום מיובש?
כן אפשר.
פשוט מתכון מעולה! הילדים טורפים את זה, כל פעם שנשאר לי מהלחם אני עושה קרוטונים, אחלה נישנוש
שמחה לשמוע 🙂
אפשר לעשות עם פטרוזיליה לא מיובשת?
פטרוזיליה טריה לא מתאימה במקרה הזה. עדיף להכין בלי.
אפשר עם לחם אחיד טרי, לחתוך לקוביות ולייבש על השיש?
אפשר להכין עם לחם אחיד טרי אבל למה לא בתנור? זה יוצא הכי טעים.
לא הבנתי אני מערבב את הקרוטונים עם התיבול והשמן ואז מפזר על המגש או שם על המגש ושופך מעל?
תשים את הקרוטונים על המגש ותשפוך מעל שמן זית ותבלינים ובעזרת הידיים תערבב כדי שהכל יתכסה בצורה כמה שיותר אחידה.
האם חובה שמן זית או שניתן להשתמש בשמן רגיל?
אפשר גם שמן רגיל.
לא מוותרים מעולם על הקרוטונים האלו!
מכינים אותם כל שבוע בשביל המרק של שבת וזה מתחסל מהר מאוד!!
תודה רבה!
משפחת כהן
שמחה לשמוע 🙂
תודה רינה
אפשר להקפיא?
כמה זמן נשמר בטמפרטורת חדר בקופסא אטומה?
זה נשמר בקופסה אטומה במשך כ-6 ימים.
אני מניחה שאפשר להקפיא.
במקום התבלין המיובש אפשר תבלין זעתר?
תודה רבה
כן אפשר.
הי אפרת, במידה ואין לי פטרוזיליה/כוסברה מיובשת יש משהו אחר שאפשר לשים במקום? והאם ניתן לשים שום כתוש במקום אבקה?
תודה!
היי עדי,
אפשר להכין בלי פטרוזיליה/כוסברה מיובשת.
אפשר לשים שום כתוש ואפשר גם לוותר בכלל על השום.
רעיון מעולה לנשיקות של הלחם. יישר כוח!
יום נפלא 💜
תודה על המתכון חיכיתי לכזה מתכון הרבה זמן
🙂