שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות

מס’ מנות: 16-20 מקלות

סוג: חלבי

מצרכים:

500 גרם בצק עלים מופשר (יש להפשיר כל הלילה במקרר או שעתיים מחוץ למקרר)

מילוי גבינה:

כוס דחוסה גבינה צהובה מגורדת (כ-120 גרם)

2 כפות גבינה בולגרית, רצוי רכה (כ-40 גרם)

2 כפות גבינה לבנה

חצי כפית מלח

*לציפוי: ביצה טרופה, שומשום ו/או קצח




אופן הכנה:

-פורשים את בצק העלים על משטח עבודה וחותכים למלבנים בגודל 8X5 ס”מ.

-מערבבים בקערית את כל חומרי מילוי הגבינה: גבינה צהובה, בולגרית, גבינה לבנה ומלח.

-מניחים במרכז כל מלבן (לאורך) מתערובת הגבינה (*חשוב לא להעמיס בתערובת אחרת המקלות עלולים להפתח באפיה).

-מקפלים למקלון ומהדקים היטב, גם בצדדים.

-מניחים את המקלות על תבנית מרופדת בנייר אפיה כאשר הצד אותו הידקנו נמצא כלפי מטה. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום ו/או קצח.

-מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות במשך 15-20 דקות, עד להזהבה יפה.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

מקלות בצק עלים במילוי גבינה

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגת גבינה ושוקולדעוגת גבינה ושוקולד
קינוח ג’לי תותים וקרם גבינה קינוח ג’לי תותים וקרם גבינה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
גלי (22:05 28.04.2024)

הי אפרת, אני רוצה להכין מאפה טבעוני מבצק עלים.. אם אמלא רק בפסטו נגיד, יהיה טעים לדעתך?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:01 30.04.2024)

כן, אמור לצאת טעים:)

avatar
חן (12:44 18.03.2024)

הי אפרת
אין על האתר שלך.
פעם ופעמיים הייתי רושמת בגוגל את סוג המתכון שרציתי ועלו כ”כ הרבה אתרים
ותמיד בחרתי במתכון מהאתר שלך:)
כי זה הכי ברור מובן וקל לביצוע.
אז תודה!
יש לי שאלה במתכון הזה אני חותכת מלבנים בגודל 5*8 ויוצא לי הרבה יותר קטן מהתמונה שלך…
מה הסיפור?
ובכלל זה לא מידי פיצי?
אשמח לתשובה מהירה…
כי אני באמצע ההכנה.
תודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:07 18.03.2024)

היי חן,
סורי ראיתי רק עכשיו.
מקווה שחתכת לגדול יותר, לא חייבים להצמד בדיוק למידות:)

avatar
נעמה (19:06 14.12.2022)

היי אממ תאמת לא קשור למתכון לא הכנתי אותו אבל ישלי שאלה יעוץ בכללי
אני רוצה להכין שתי סלטים חיים גדולים… ישלי סלט אחד שאני שמה בו חסה כרוב לבן פטריות בצל סגול גזר מקולף ומעל מפזרת בטטה מטוגנת וגבינת חלומי
עכשיו אני שואלת אם את יכולה להמליץ לי על עוד סלט בסגנון הזה אני לא מוצאת משו מתאים זה ממש יעזור לי
תודה על המתכונים זה אליפות אני קבוע משתמשת רק באתר הזה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:12 14.12.2022)

היי,
את יכולה להכין סלט בולגרית וכן סלט פסטה וסלט בטטה.
תוכלי למצוא עוד הרבה מתכוני סלטים בקטגוריית סלטים(:

avatar
שרון (13:56 29.10.2022)

טעים!! הכנתי עם הבצק עלים המהיר של שמרית

מקלות בצק עלים במילוי גבינה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:28 29.10.2022)

נראה מושלם! תודה על כל השיתופים הטעימים(:

avatar
שלמה (20:33 24.10.2022)

טעיייים ברמות הוספנו שמיר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:29 24.10.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺

avatar
שני (00:31 29.07.2022)

פשוט מתכון וואוו!!!!
קל להכנה ומהיר, טעים ברמות ומשביע ומצד שני לא כבד מדי, מתאים לארוחות ערב/ביניים טעימות!!
תודה רבה על המתכון ועל האתר הנוח!❤❤

avatar
שני (00:32 29.07.2022)

אגב הכנתי עם בצק עלים קנוי(של חברת אריאל) ללא גלוטן ויצא מושלם ברמות!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:09 29.07.2022)

מעולה, רעיון טוב לרגישים לגלוטן(:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:09 29.07.2022)

איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף❤

avatar
נעמה (10:26 16.06.2022)

האם יעבוד טוב עם בצק עלים (קנוי) ללא גלוטן ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:50 16.06.2022)

היי,
אמור לצאת מעולה גם עם בצק ללא גלוטן(:

avatar
תמר (18:12 3.06.2022)

הכנו ואהבנו 🙂 תודה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:26 3.06.2022)

שמחה שאהבתם את המתכון! תודה שחזרת לשתף❤

avatar
שנה (17:57 3.06.2022)

וואו אפרת
אחד המתכונים המושלמים שיש!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:24 3.06.2022)

שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף וחג שמח ❤

avatar
קטי (11:12 31.05.2022)

היי אפרת,
כמה יחידות של מקלות כאלה זה יוצא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:34 31.05.2022)

היי,
יוצאים 16-20 מקלות.

avatar
. (11:16 24.05.2022)

יש תחליף לבצק עלים? גם פה וגם במתכון “מאפה פטריות מבצק עלים”
באמת תודה על הכל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:50 24.05.2022)

היי,
על איזה בצק חשבת?
אפשר להשתמש בכל בצק ולמלא במלית הגבינה (או הפטריות), למשל בצק פילו, בצק שמרים, בצק פריך. המרקם וגם הצורה יהיו שונים בהתאם לבצק שתבחרי.

avatar
אהובה (07:05 8.05.2022)

בוקר טוב ושבוע טוב

האם אפשר להכין ביום חמישי
ולחמם על הפלטה במוצאי שבת ?
שזה יוצא השנה ערב שבועות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:58 8.05.2022)

היי,
מאפים מבצק עלים נשמרים פחות טוב במקרר ולאחר חימום על פלטה, אבל זה אפשרי.

avatar
אליאן (12:47 1.03.2022)

היי,
במידה ואני רוצה להכין היום ומחר בערב לאפות- עדיף לשמור עד מחר במקרר או במקפיא? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:35 1.03.2022)

היי,
יש לשמור במקפיא היות ומדובר בזמן ארוך יחסית.

avatar
נאוה:)) (17:16 24.06.2021)

הי אפרת!
רוצה להגיד שאני מכינה מהאתר שלך המוווןן מתכונים והכל יוצא טעים בטירוף! המתכונים ממש קלים וכיף להכין אותם!!
תודה רבה רבה❤

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:08 24.06.2021)

איזה כיף לשמוע! שמחה שאת נהנית מהמתכונים, ותודה על הפרגון💕

avatar
דבורה (02:23 21.02.2021)

אני רוצה להכין יום/יומיים מראש
1.האם זה לא יתייבש אם אשים את זה בקופסא סגורה או הקפאה?
2.צריך להגיש את זה חם או שאפשר גם קר או בטמפרטורת החדר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (06:27 21.02.2021)

היי דבורה,
את יכולה לשמור בהקפאה ולהפשיר ביום ההגשה.
אפשר להגיש אותם בטמפ’ החדר, ואז יש להוציא מהמקפיא כמה שעות לפני כן, או להגיש חם- אחרי שהמקלות מפשירים בחוץ להכניס למיקרו כמה דקות.
בהצלחה:)

avatar
גלי (14:37 17.11.2020)

ניתן לוותר על גבינה רכה (הלבנה)?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:41 17.11.2020)

אפשר לשים במקום שמנת חמוצה או קוטג’. אם אין לך, תכיני בלי.

avatar
יסמין (14:02 3.07.2020)

עשיתי מבצק עלים על בסיס חמאה,יצא מוש!!!כולם אהבו

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:20 3.07.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה יסמין

avatar
רינת (15:55 25.04.2020)

היי אפרת ! קניתי בצק עלים מוכן שהוא קילו , אני יכולה לחצות ל2 אחרי שיפשיר ולהקפיא שוב את מה שנשאר ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:14 25.04.2020)

כן אבל תפשירי באופן חלקי, תחצי ותחזירי למקפיא.

avatar
רינת (09:05 26.04.2020)

תודה רבה ! עשיתי והם יצאו טעימים אבל נפתחו לי כולם למרות שהידקתי טוב . מה עשיתי לא נכון? אולי שמתי יותר מידי מילוי? אף על פי שעשיתי את הכמות הרשומה במתכון ואפילו נשאר לי עוד מילוי.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:26 26.04.2020)

בוקר טוב,
יכול להיות שחתכת למלבנים קטנים יתר ממה שאני חתכתי?

avatar
רינת (09:30 26.04.2020)

עשיתי 5*8 אבל אני רואה בתמונות אצלך שלפני שלב הביצה הם נראים חלקים ואצלי אפשר היה לראות את ההידוק.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:16 26.04.2020)

כי הפכתי אותם כשהצד המהודק נמצא כלפי מטה. לא הפכת אותם?

avatar
רינת (10:21 26.04.2020)

אויש. פספסתי את זה במתכון 🤣 הבנתי … לא נורא נקסט טיים ! עדין טעים

avatar
מיכל (11:55 24.04.2020)

הכנתי ויצא מעולה. לא היה לי זמן לעשות מקלות אז הכנתי כמאפה ארוך אחד ואז גלגלתי לצורת חילזון. הייתה התלהבות גדולה. תודה רבה

מקלות בצק עלים במילוי גבינה
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:18 24.04.2020)

מהמם 🙂
תודה מיכל

avatar
אפרת (17:18 5.04.2020)

האם להדליק את התנור על טורבו,ובד\”כ משתמשים בטורבו באפיה רגילה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:30 5.04.2020)

באפיה רגילה (חום עליון וחום תחתון).

avatar
גלי (14:30 24.12.2019)

היי אפרת, אפשר לוותר על הגבינה הלבנה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:32 24.12.2019)

אפשר לשים במקום שמנת חמוצה או קוטג’. אם אין לך, תכיני בלי.

avatar
יעלה (10:29 24.09.2019)

הכנתי ויצא מדהים. תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:33 24.09.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה יעלה ושנה טובה!

avatar
עדי (15:55 3.06.2019)

האתר מושלם נעזרת בו כמעט כל שבת וחג
רציתי לשאול- אפשר לעשות מילוי של פסטו בולגרית? ואם כן יש צןרך להוסיף עוד מרכיב ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:46 3.06.2019)

כן אפשר בהחלט. אין צורך להוסיף משהו נוסף. כדאי לקנות בולגרית רכה.

avatar
אורית (09:08 1.06.2019)

תודה על הרעיונות והמתכונים המדוייקים. אי אפשר ליפול אצלך!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:06 1.06.2019)

תודה אורית ❤️

avatar
בתיה סידי (19:00 25.04.2019)

מאד אוהבת את האתר שלך ומשתמשת בו לעתים קרובות אף על פי שיש לי ותק גדול במטבח. ממליצה גם לבנותי ולחברות ואף פעם לא התאכזבתי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:30 26.04.2019)

תודה בתיה ❤️

avatar
אהובה כהן (11:01 6.12.2018)

בס’ד

היי אפרת,
ראשית תודה על האתר המקסים.. הכל כל כך ברור קל וטעים!! מכינה רק מהאתר שלך!!!
במוצאש הורי עורכים ערב לביבות, האם אפשר להכין בשישי את המקלות בצק עלים ללא אפיה ובמוצאש רק להבריש ביצה ולאפות?? או להכין מראש להקפיא ובמוצאש לחמם שוב.
מה עדיף ?
תודה וחג חנוכה שמח
אהובה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:32 6.12.2018)

היי אהובה,
אפשר להכין ולשמור במקרר. במוצ”ש להבריש בביצה ולאפות.
חג חנוכה שמח ❤️

avatar
אהובה כהן (11:56 6.12.2018)

בס’ד

תודה רבה

avatar
עלמה בר (18:37 5.10.2018)

שלום.
לכמה זמן זמן מחזיק מעמד במידה ומכינה כמתנה ולא להרגשה מעשיית ואיך לאחסן כדי לשמור?

תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:43 6.10.2018)

היי עלמה,
אם את מכינה באותו יום שאת שולחת אז אפשר לשמור מחוץ למקרר בתוך קופסה אטומה.
אם את מכינה יום-יומיים מראש יש לשמור במקרר בתוך קופסה אטומה.
עדיף להכין באותו יום כי אז זה הכי טרי וטעים.

avatar
יצחק (16:43 1.08.2018)

היי אפרת,
יש לך מתכונן להכנת בצק עלים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:15 1.08.2018)

לא, אין לי. אני בדר”כ משתמשת בקנוי.

avatar
טלי (22:09 28.07.2018)

היה לי בצק עלים מופשר במקרר ורציתי להכין משהו בזריזות ולקחת איתי לארוחת ערב אליה היינו מוזמנים. יצא מעולה וכולם נהנו לנשנש עם היין לפני הארוחה! תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:44 28.07.2018)

נראה מעולה! 😍
תודה טלי

avatar
אסתר (00:00 28.02.2018)

תודה רבה על המתכון נהנתי מאוד
רציתי לשאול איך למרות שהידקתי טוב מכל הכיוונים אפשר לשמור שלא יפתח ויצאו הגבינות
האתר מוצלח ביותר-תודה גדולה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:49 28.02.2018)

היי אסתר,
אם הדקת היטב ובכל זאת הם נפתחו אז זה קשור במילוי. פעם הבאה נסי לשים קצת פחות מילוי.
פורים שמח 🙂

avatar
ענת (16:36 20.02.2018)

ולאיזה עובי מרדדים את הבצק?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:17 20.02.2018)

היי ענת,
אין דרך לזרז את ההפשרה חוץ מלהפשיר מחוץ למקרר ולנסות לפרוס את הבצק בעדינות מבלי שהוא יתפרק.
אין צורך לרדד את הבצק.

avatar
ענת (16:19 20.02.2018)

היי.
אני רוצה לזרז את הבפשרה של הבצק מה עליי לעשות?
אין לי מספיק זמן לשעתיים. תודה.

avatar
אפרת (13:16 13.12.2017)

שלום אפרת היקרה,
מה ההבדל בין בצק פילו לבצק עלים או בצק פילאס. למה כל אחד מתאים?
דבר נוסף אין על המתכונים שלך. תודה רבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:07 13.12.2017)

היי אפרת,
אפשר להשתמש בשני הבצקים לאותה מטרה זאת אומרת שאחד יכול להמיר את האחר.
בצק עלים יותר עבה ושומני. בצק פילאס יותר דק ומכיל קצת פחות שומן.

avatar
מרים (15:00 12.12.2017)

היי
יצא מהמם וטעים נגמר לפני שהגשנו לשולחן
אין מילים!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:02 12.12.2017)

שמחה לשמוע!
תודה מרים וחנוכה שמח 💛

avatar
שירה (09:50 24.11.2017)

הי אפרת יקירה!
רציתי לשאול כמה שאלות:
האם אפשר להכין את המאפה עם בצק פילו?
האם אפשר להכין מראש ולהקפיא וכיצד לחמם שנית?
תודה ענקית מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:52 24.11.2017)

היי שירה,
אפשר להכין עם בצק פילו. את יכולה לראות במתכון – בורקס פילו במילוי גבינה איך להכין. אפשר לגלגל למשולש או לסיגר, איך שבא לך.
לגבי הכנה מראש והקפאה, אומרים שהמרקם של הבצק נפגע לאחר הקפאה. אני יודעת שיש כאלה שכן מקפיאים ומדווחים שהתוצאה טובה. לשיקולך 🙂
אם הקפאת, יש לחמם מראש תנור ל190 מעלות ולהכניס את הבורקסים לחימום עד לקבלת פריכות.
שבת שלום

avatar
שירה (21:50 25.11.2017)

תודה רבה רבה על התשובות.
רק שאלה קטנה, האם להפשיר אותם קודם או להכניס ישר לתנור החם בעודם קפואים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:22 25.11.2017)

לדעתי לא חובה להפשיר לפני.
שבוע טוב 🙂

avatar
אפרת נוי (12:33 13.09.2017)

היי אפרת, אתר מעולה ואיכותי.
ניתן להשתמש במלוואח במקום בצק עלים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:37 13.09.2017)

תודה אפרת 🙂
לדעתי כן.
שנה טובה!

avatar
Yifat (12:25 13.08.2017)

אפשר לשים גבינה צפתית?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:37 13.08.2017)

מומלץ לשלב יחד עם הגבינות שיש כבר במתכון.

avatar
אנה (05:13 31.07.2017)

זה יצא פשוט מושלם!!!
כל מתכון שאני מוצאת באתר שלך יוצא לי קל וטעים!!
תודה רבה לך על ההשקעה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:56 31.07.2017)

תודה אנה, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים

avatar
אפרת (21:04 18.06.2017)

אין לי גבינה בולגרית.. זה קריטי?
מה אפשר לשים במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:51 18.06.2017)

היי אפרת,
הבולגרית בהחלט מוסיפה לטעם אבל אם אין לך שימי גבינה צהובה במקום.

avatar
שירן (22:47 7.06.2017)

האם ניתן לוותר על 2 כפות גבינה לבנה, או להמיר במשהו אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:33 8.06.2017)

היי שירן,
אני מניחה שאפשר לשים גבינת קוטג’ או שמנת חמוצה במקום.

avatar
תמר (17:13 4.06.2017)

וואהו!!!!!
אתר מדהים גיליתי אותו השבוע ואני נהנית בטרוף!!!!
כל הכבוד!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:01 4.06.2017)

תודה תמר, שמחה לשמוע 🙂

avatar
אהובה (17:41 2.06.2017)

בס’ד

תודה רבה
שבת שלום

avatar
אהובה (17:16 2.06.2017)

בס’ד
הי אפרת,
יש לי מסיבה לילדה בגן שבוע הבא על הבוקר, האם אני יכולה להכין בערב (יום קודם) את “המקלות בצק עלים” להקפיא ולחמם על הבוקר? או שאין צורך להקפיא רק במקרר?
אותו שאלה גם לגבי ה”חטיפי בצק עלים-פיציות”
תודה על שפע המתכונים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:23 2.06.2017)

היי אהובה,
אפשר יום לפני להכין את מקלות בצק העלים ולשמור במקרר כזה עטוף או מכוסה היטב בנייר כסף. למחרת להבריש ביצה ושומשום ולאפות בתנור שחומם מראש.
גם את חטיפי בצק העלים אפשר להכין מראש ולכסות במקרר.
שבת שלום 🙂

avatar
אלה (16:53 29.05.2017)

האם 500 גרם של מלית מתוקה שהצעתי לי קודם אפשר להכניס ל-500גרם או קילו של בצק עלים? סליחה ותודה על כל התשובות.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:41 29.05.2017)

אני חושבת שכדאי שתכיני מחצית מהכמויות (עם 250 גרם ריקוטה) ובמידה וזה לא יספיק תמיד תוכלי להכין עוד (זה דקה לערבב את החומרים).

avatar
משי (13:29 29.05.2017)

אפשר להוסיף זיתים למלית?
תודה נראה מעולה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:34 29.05.2017)

כן, אפשר בהחלט.
חג שמח 🙂

avatar
אלה (11:30 29.05.2017)

תודה על כל התשובות המהירות. ובכל זאת אם אני רוצה להכין גבינה מתוקה בתוך בצק עלים אבל לא כעוגיות אלא כעוגה. יש לך אולי מתכון לזה כי בעלי לא אוהב גבינה מלוחה בעוגות.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:35 29.05.2017)

מתכון למלית גבינה מתוקה: 500 גרם גבינת ריקוטה 5%, כף אבקת סוכר, 3-4 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל.
חג שמח 🙂

avatar
אלה זינגרמן (21:47 28.05.2017)

אני רוצה להכין מקלות מתוקים ולפזר עליהם סוכר וקינמון. כמה סוכר לשים בתערובת גבינה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:40 29.05.2017)

היי אלה,
אני ממליצה להכין את המתכון הזה כמו שהוא (לא בטוחה אם שילוב של קינמון וסוכר ייצא מוצלח גם אם תוסיפי סוכר לגבינה).
אם את רוצה להכין גם מקלות מתוקים עם סוכר וקינמון אני מצרפת מתכון – מקלוני קינמון (זה עם בצק מלוואח אבל ניתן להכין את זה גם עם בצק עלים).
אגב יש גם עוגיות קינמון מבצק עלים.

לקריאת כל התגובות