זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15-20 דקות
מס’ מנות: 16-20 מקלות
סוג: חלבי
מצרכים:
500 גרם בצק עלים מופשר (יש להפשיר כל הלילה במקרר או שעתיים מחוץ למקרר)
מילוי גבינה:
כוס דחוסה גבינה צהובה מגורדת (כ-120 גרם)
2 כפות גבינה בולגרית, רצוי רכה (כ-40 גרם)
2 כפות גבינה לבנה
חצי כפית מלח
*לציפוי: ביצה טרופה, שומשום ו/או קצח
אופן הכנה:
-פורשים את בצק העלים על משטח עבודה וחותכים למלבנים בגודל 8X5 ס”מ.
-מערבבים בקערית את כל חומרי מילוי הגבינה: גבינה צהובה, בולגרית, גבינה לבנה ומלח.
-מניחים במרכז כל מלבן (לאורך) מתערובת הגבינה (*חשוב לא להעמיס בתערובת אחרת המקלות עלולים להפתח באפיה).
-מקפלים למקלון ומהדקים היטב, גם בצדדים.
-מניחים את המקלות על תבנית מרופדת בנייר אפיה כאשר הצד אותו הידקנו נמצא כלפי מטה. מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום ו/או קצח.
-מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות במשך 15-20 דקות, עד להזהבה יפה.
הי אפרת, אני רוצה להכין מאפה טבעוני מבצק עלים.. אם אמלא רק בפסטו נגיד, יהיה טעים לדעתך?
כן, אמור לצאת טעים:)
הי אפרת
אין על האתר שלך.
פעם ופעמיים הייתי רושמת בגוגל את סוג המתכון שרציתי ועלו כ”כ הרבה אתרים
ותמיד בחרתי במתכון מהאתר שלך:)
כי זה הכי ברור מובן וקל לביצוע.
אז תודה!
יש לי שאלה במתכון הזה אני חותכת מלבנים בגודל 5*8 ויוצא לי הרבה יותר קטן מהתמונה שלך…
מה הסיפור?
ובכלל זה לא מידי פיצי?
אשמח לתשובה מהירה…
כי אני באמצע ההכנה.
תודה.
היי חן,
סורי ראיתי רק עכשיו.
מקווה שחתכת לגדול יותר, לא חייבים להצמד בדיוק למידות:)
היי אממ תאמת לא קשור למתכון לא הכנתי אותו אבל ישלי שאלה יעוץ בכללי
אני רוצה להכין שתי סלטים חיים גדולים… ישלי סלט אחד שאני שמה בו חסה כרוב לבן פטריות בצל סגול גזר מקולף ומעל מפזרת בטטה מטוגנת וגבינת חלומי
עכשיו אני שואלת אם את יכולה להמליץ לי על עוד סלט בסגנון הזה אני לא מוצאת משו מתאים זה ממש יעזור לי
תודה על המתכונים זה אליפות אני קבוע משתמשת רק באתר הזה
היי,
את יכולה להכין סלט בולגרית וכן סלט פסטה וסלט בטטה.
תוכלי למצוא עוד הרבה מתכוני סלטים בקטגוריית סלטים(:
טעים!! הכנתי עם הבצק עלים המהיר של שמרית
נראה מושלם! תודה על כל השיתופים הטעימים(:
טעיייים ברמות הוספנו שמיר
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺
פשוט מתכון וואוו!!!!
קל להכנה ומהיר, טעים ברמות ומשביע ומצד שני לא כבד מדי, מתאים לארוחות ערב/ביניים טעימות!!
תודה רבה על המתכון ועל האתר הנוח!❤❤
אגב הכנתי עם בצק עלים קנוי(של חברת אריאל) ללא גלוטן ויצא מושלם ברמות!!!!
מעולה, רעיון טוב לרגישים לגלוטן(:
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף❤
האם יעבוד טוב עם בצק עלים (קנוי) ללא גלוטן ?
היי,
אמור לצאת מעולה גם עם בצק ללא גלוטן(:
הכנו ואהבנו 🙂 תודה!!
שמחה שאהבתם את המתכון! תודה שחזרת לשתף❤
וואו אפרת
אחד המתכונים המושלמים שיש!!!!!
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף וחג שמח ❤
היי אפרת,
כמה יחידות של מקלות כאלה זה יוצא?
היי,
יוצאים 16-20 מקלות.
יש תחליף לבצק עלים? גם פה וגם במתכון “מאפה פטריות מבצק עלים”
באמת תודה על הכל
היי,
על איזה בצק חשבת?
אפשר להשתמש בכל בצק ולמלא במלית הגבינה (או הפטריות), למשל בצק פילו, בצק שמרים, בצק פריך. המרקם וגם הצורה יהיו שונים בהתאם לבצק שתבחרי.
בוקר טוב ושבוע טוב
האם אפשר להכין ביום חמישי
ולחמם על הפלטה במוצאי שבת ?
שזה יוצא השנה ערב שבועות
היי,
מאפים מבצק עלים נשמרים פחות טוב במקרר ולאחר חימום על פלטה, אבל זה אפשרי.
היי,
במידה ואני רוצה להכין היום ומחר בערב לאפות- עדיף לשמור עד מחר במקרר או במקפיא? תודה!
היי,
יש לשמור במקפיא היות ומדובר בזמן ארוך יחסית.
הי אפרת!
רוצה להגיד שאני מכינה מהאתר שלך המוווןן מתכונים והכל יוצא טעים בטירוף! המתכונים ממש קלים וכיף להכין אותם!!
תודה רבה רבה❤
איזה כיף לשמוע! שמחה שאת נהנית מהמתכונים, ותודה על הפרגון💕
אני רוצה להכין יום/יומיים מראש
1.האם זה לא יתייבש אם אשים את זה בקופסא סגורה או הקפאה?
2.צריך להגיש את זה חם או שאפשר גם קר או בטמפרטורת החדר?
היי דבורה,
את יכולה לשמור בהקפאה ולהפשיר ביום ההגשה.
אפשר להגיש אותם בטמפ’ החדר, ואז יש להוציא מהמקפיא כמה שעות לפני כן, או להגיש חם- אחרי שהמקלות מפשירים בחוץ להכניס למיקרו כמה דקות.
בהצלחה:)
ניתן לוותר על גבינה רכה (הלבנה)?
אפשר לשים במקום שמנת חמוצה או קוטג’. אם אין לך, תכיני בלי.
עשיתי מבצק עלים על בסיס חמאה,יצא מוש!!!כולם אהבו
שמחה לשמוע 🙂
תודה יסמין
היי אפרת ! קניתי בצק עלים מוכן שהוא קילו , אני יכולה לחצות ל2 אחרי שיפשיר ולהקפיא שוב את מה שנשאר ?
כן אבל תפשירי באופן חלקי, תחצי ותחזירי למקפיא.
תודה רבה ! עשיתי והם יצאו טעימים אבל נפתחו לי כולם למרות שהידקתי טוב . מה עשיתי לא נכון? אולי שמתי יותר מידי מילוי? אף על פי שעשיתי את הכמות הרשומה במתכון ואפילו נשאר לי עוד מילוי.
בוקר טוב,
יכול להיות שחתכת למלבנים קטנים יתר ממה שאני חתכתי?
עשיתי 5*8 אבל אני רואה בתמונות אצלך שלפני שלב הביצה הם נראים חלקים ואצלי אפשר היה לראות את ההידוק.
כי הפכתי אותם כשהצד המהודק נמצא כלפי מטה. לא הפכת אותם?
אויש. פספסתי את זה במתכון 🤣 הבנתי … לא נורא נקסט טיים ! עדין טעים
הכנתי ויצא מעולה. לא היה לי זמן לעשות מקלות אז הכנתי כמאפה ארוך אחד ואז גלגלתי לצורת חילזון. הייתה התלהבות גדולה. תודה רבה
מהמם 🙂
תודה מיכל
האם להדליק את התנור על טורבו,ובד\”כ משתמשים בטורבו באפיה רגילה?
באפיה רגילה (חום עליון וחום תחתון).
היי אפרת, אפשר לוותר על הגבינה הלבנה?
אפשר לשים במקום שמנת חמוצה או קוטג’. אם אין לך, תכיני בלי.
הכנתי ויצא מדהים. תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה יעלה ושנה טובה!
האתר מושלם נעזרת בו כמעט כל שבת וחג
רציתי לשאול- אפשר לעשות מילוי של פסטו בולגרית? ואם כן יש צןרך להוסיף עוד מרכיב ?
כן אפשר בהחלט. אין צורך להוסיף משהו נוסף. כדאי לקנות בולגרית רכה.
תודה על הרעיונות והמתכונים המדוייקים. אי אפשר ליפול אצלך!!
תודה אורית ❤️
מאד אוהבת את האתר שלך ומשתמשת בו לעתים קרובות אף על פי שיש לי ותק גדול במטבח. ממליצה גם לבנותי ולחברות ואף פעם לא התאכזבתי
תודה בתיה ❤️
בס’ד
היי אפרת,
ראשית תודה על האתר המקסים.. הכל כל כך ברור קל וטעים!! מכינה רק מהאתר שלך!!!
במוצאש הורי עורכים ערב לביבות, האם אפשר להכין בשישי את המקלות בצק עלים ללא אפיה ובמוצאש רק להבריש ביצה ולאפות?? או להכין מראש להקפיא ובמוצאש לחמם שוב.
מה עדיף ?
תודה וחג חנוכה שמח
אהובה
היי אהובה,
אפשר להכין ולשמור במקרר. במוצ”ש להבריש בביצה ולאפות.
חג חנוכה שמח ❤️
בס’ד
תודה רבה
שלום.
לכמה זמן זמן מחזיק מעמד במידה ומכינה כמתנה ולא להרגשה מעשיית ואיך לאחסן כדי לשמור?
תודה רבה
היי עלמה,
אם את מכינה באותו יום שאת שולחת אז אפשר לשמור מחוץ למקרר בתוך קופסה אטומה.
אם את מכינה יום-יומיים מראש יש לשמור במקרר בתוך קופסה אטומה.
עדיף להכין באותו יום כי אז זה הכי טרי וטעים.
היי אפרת,
יש לך מתכונן להכנת בצק עלים?
לא, אין לי. אני בדר”כ משתמשת בקנוי.
היה לי בצק עלים מופשר במקרר ורציתי להכין משהו בזריזות ולקחת איתי לארוחת ערב אליה היינו מוזמנים. יצא מעולה וכולם נהנו לנשנש עם היין לפני הארוחה! תודה!
נראה מעולה! 😍
תודה טלי
תודה רבה על המתכון נהנתי מאוד
רציתי לשאול איך למרות שהידקתי טוב מכל הכיוונים אפשר לשמור שלא יפתח ויצאו הגבינות
האתר מוצלח ביותר-תודה גדולה
היי אסתר,
אם הדקת היטב ובכל זאת הם נפתחו אז זה קשור במילוי. פעם הבאה נסי לשים קצת פחות מילוי.
פורים שמח 🙂
ולאיזה עובי מרדדים את הבצק?
היי ענת,
אין דרך לזרז את ההפשרה חוץ מלהפשיר מחוץ למקרר ולנסות לפרוס את הבצק בעדינות מבלי שהוא יתפרק.
אין צורך לרדד את הבצק.
היי.
אני רוצה לזרז את הבפשרה של הבצק מה עליי לעשות?
אין לי מספיק זמן לשעתיים. תודה.
שלום אפרת היקרה,
מה ההבדל בין בצק פילו לבצק עלים או בצק פילאס. למה כל אחד מתאים?
דבר נוסף אין על המתכונים שלך. תודה רבה.
היי אפרת,
אפשר להשתמש בשני הבצקים לאותה מטרה זאת אומרת שאחד יכול להמיר את האחר.
בצק עלים יותר עבה ושומני. בצק פילאס יותר דק ומכיל קצת פחות שומן.
היי
יצא מהמם וטעים נגמר לפני שהגשנו לשולחן
אין מילים!!
שמחה לשמוע!
תודה מרים וחנוכה שמח 💛
הי אפרת יקירה!
רציתי לשאול כמה שאלות:
האם אפשר להכין את המאפה עם בצק פילו?
האם אפשר להכין מראש ולהקפיא וכיצד לחמם שנית?
תודה ענקית מראש
היי שירה,
אפשר להכין עם בצק פילו. את יכולה לראות במתכון – בורקס פילו במילוי גבינה איך להכין. אפשר לגלגל למשולש או לסיגר, איך שבא לך.
לגבי הכנה מראש והקפאה, אומרים שהמרקם של הבצק נפגע לאחר הקפאה. אני יודעת שיש כאלה שכן מקפיאים ומדווחים שהתוצאה טובה. לשיקולך 🙂
אם הקפאת, יש לחמם מראש תנור ל190 מעלות ולהכניס את הבורקסים לחימום עד לקבלת פריכות.
שבת שלום
תודה רבה רבה על התשובות.
רק שאלה קטנה, האם להפשיר אותם קודם או להכניס ישר לתנור החם בעודם קפואים?
לדעתי לא חובה להפשיר לפני.
שבוע טוב 🙂
היי אפרת, אתר מעולה ואיכותי.
ניתן להשתמש במלוואח במקום בצק עלים?
תודה אפרת 🙂
לדעתי כן.
שנה טובה!
אפשר לשים גבינה צפתית?
מומלץ לשלב יחד עם הגבינות שיש כבר במתכון.
זה יצא פשוט מושלם!!!
כל מתכון שאני מוצאת באתר שלך יוצא לי קל וטעים!!
תודה רבה לך על ההשקעה!
תודה אנה, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים
אין לי גבינה בולגרית.. זה קריטי?
מה אפשר לשים במקום?
היי אפרת,
הבולגרית בהחלט מוסיפה לטעם אבל אם אין לך שימי גבינה צהובה במקום.
האם ניתן לוותר על 2 כפות גבינה לבנה, או להמיר במשהו אחר?
היי שירן,
אני מניחה שאפשר לשים גבינת קוטג’ או שמנת חמוצה במקום.
וואהו!!!!!
אתר מדהים גיליתי אותו השבוע ואני נהנית בטרוף!!!!
כל הכבוד!!!!!
תודה תמר, שמחה לשמוע 🙂
בס’ד
תודה רבה
שבת שלום
בס’ד
הי אפרת,
יש לי מסיבה לילדה בגן שבוע הבא על הבוקר, האם אני יכולה להכין בערב (יום קודם) את “המקלות בצק עלים” להקפיא ולחמם על הבוקר? או שאין צורך להקפיא רק במקרר?
אותו שאלה גם לגבי ה”חטיפי בצק עלים-פיציות”
תודה על שפע המתכונים.
היי אהובה,
אפשר יום לפני להכין את מקלות בצק העלים ולשמור במקרר כזה עטוף או מכוסה היטב בנייר כסף. למחרת להבריש ביצה ושומשום ולאפות בתנור שחומם מראש.
גם את חטיפי בצק העלים אפשר להכין מראש ולכסות במקרר.
שבת שלום 🙂
האם 500 גרם של מלית מתוקה שהצעתי לי קודם אפשר להכניס ל-500גרם או קילו של בצק עלים? סליחה ותודה על כל התשובות.
אני חושבת שכדאי שתכיני מחצית מהכמויות (עם 250 גרם ריקוטה) ובמידה וזה לא יספיק תמיד תוכלי להכין עוד (זה דקה לערבב את החומרים).
אפשר להוסיף זיתים למלית?
תודה נראה מעולה!
כן, אפשר בהחלט.
חג שמח 🙂
תודה על כל התשובות המהירות. ובכל זאת אם אני רוצה להכין גבינה מתוקה בתוך בצק עלים אבל לא כעוגיות אלא כעוגה. יש לך אולי מתכון לזה כי בעלי לא אוהב גבינה מלוחה בעוגות.
מתכון למלית גבינה מתוקה: 500 גרם גבינת ריקוטה 5%, כף אבקת סוכר, 3-4 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל.
חג שמח 🙂
אני רוצה להכין מקלות מתוקים ולפזר עליהם סוכר וקינמון. כמה סוכר לשים בתערובת גבינה?
היי אלה,
אני ממליצה להכין את המתכון הזה כמו שהוא (לא בטוחה אם שילוב של קינמון וסוכר ייצא מוצלח גם אם תוסיפי סוכר לגבינה).
אם את רוצה להכין גם מקלות מתוקים עם סוכר וקינמון אני מצרפת מתכון – מקלוני קינמון (זה עם בצק מלוואח אבל ניתן להכין את זה גם עם בצק עלים).
אגב יש גם עוגיות קינמון מבצק עלים.