זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 7+45 דקות
מצרכים:
1 ק”ג בצק עלים מצונן
500 גרם בשר טחון
1 בצל
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
רבע כוס מים
תיבול: כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה מלח וקמצוץ פלפל שחור
זיגוג: חלמון טרוף (הצהוב) ושומשום.
אופן הכנה:
-מטגנים בצל במחבת עם 2 כפות שמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב כ-2 דקות.
-מוסיפים את שאר החומרים ומתבלים. מערבבים במשך כדקה, מסירים מהאש ומצננים.
-פורשים על משטח עבודה את בצק העלים וחוצים לשני חלקים שווים. מניחים לאורך ובמרכז את תערובת הבשר הטחון.
-מגלגלים את הבצק ומהדקים בצדדים. מורחים חלמון טרוף על החלק העליון של המאפה ומפזרים שומשום. בעזרת סכין חותכים פסים במרווחים של 2 ס”מ.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ואופים כ- 45 דקות עד שהמאפה מזהיב.
הפעל טיימר (45 דק’)
+
טיימר פועל
–
פעם ראשונה שאני עובדת עם בצק ויצא ממש טעים! כולם התלהבו והילדים אמרו שזה הדבר הכי טעים בעולם 🙂
איזה כיף שיצא טעים❤️
הי אפרת. ראיתי באחת התגובות שמילוי זה מתאים לבלינצ’ס. לכמה? תוכלי לתת לי כמויות בבקשה? למחבת בקוטר 24 או 28. המון תודות ושבת שלום.
היי רימה,
אני לא יודעת בדיוק לכמה בלינצ’ס כמות הבשר תספיק אבל מצרפת לך לינק – מתכון לבלינצ’ס (כדי שיהיה פרווה – במקום חלב אפשר לשים מים)
את יכולה להכין במחבת 24-28. אם כן כדאי להכפיל כמויות כדי שלא תצא כמות קטנה מידי.
האם אפשר להקפיא את המאפה לאחר האפיה?
אם כן כיצד וכיצד להפשיר ולחמם?
תודה
אפשר להקפיא לאחר שזה מתקרר.
להפשיר כשעה-שעתיים על השיש ולחמם בתנור שחומם מראש ל185 מעלות.
היי אפרת,
אם אני מכינה לכמות של בערך 15 אנשים. בכמה להגדיל את הכמות?
היי שי,
מה עוד מוגש?
אם מוגשות מנות נוספות הכמות שבמתכון מספיקה.
אפרת יצא ממש פצצה, תודה רבה, אבל החלק התחתון מאוד רך, כאילו לא נאפה, ואני פוחדת להשאיר את זה עוד שלא יישרף, יש אולי טריק לפעם הבאה או להבין במה טעיתי?
ולא אפיתי על טורבו..
יכול להיות שהתערובת היתה רטובה מידי. השתמשת בבשר קפוא מופשר במקרה?
אני מציעה לשים על תוכנית חום תחתון בלבד ולהניח על רשת התנור התחתונה ולהמשיך לאפות עוד רבע שעה.
כמובן לעקוב שהחלק העליון לא משחים מידי.
היי אפרת, משוגעתת על המתכונים שלך, ולוקחת רק מפה!!
במתכון הזה אני נתקעתי קצת.. כי אני לא אופה הרבה, ולא יודעת האם צריך לכסות את הבורקס בתנור בזמן האפייה? מקווה שתראי את זה בהקדם ותוכלי לענות לי, תודה.
אין צורך לכסות:)
וואוו!
איזה מהר, תודה רבה, ושבת שלום!
שלום,
אני לא מבינה משהו.
אדם מבוגר אמור לקבל בארוחה העיקרית של היום 200-250 גרם בשר.
אבל אם הוא יאכל 200-250 גרם של בשר בצורה של בורקס, זה אומר שיאכל 400-500 גרם בצק, שזה כמו 5-6 לחמניות, וזה כמובן יותר מדי.
אז בצורה של הבורקס הוא יאכל 100 גרם בשר טחון, שזה בערך 200 גרם בצק, שאת זה יצליח לאכול.
אבל אז תכלס שורה תחתונה הוא אכל רק 100 גרם בשר לאותו יום במקום 200-250, ואחרי כמה שעות יהיה עוד פעם רעב וגם תזונתית זה לא כל כך טוב.
האם יש פתרון לזה?
תודה רבה
היי,
ההנחה היא שלא בכל ארוחה אוכלים בורקס. רק פעם בכמה זמן..
אני אישית מגישה את בורקס בשר בנוסף לעוד כמה מנות בשר/עוף שאני מגישה ואז אוכלים חתיכה קטנה של בורקס ומשלבים עם מנת בשר/עוף נוספת.
תודה על התשובה.
ויש לי עוד שאלה – ראיתי מתכון למאפה בשר שבו אין את השלב של הטיגון. רק לערבב את הבשר עם התבלינים והבצל, לשים בתוך הבצק, ואז בתנור.
אז השאלה היא האם השלב של הטיגון משמעותית משדרג את המנה? מה ההבדל אם לא מטגנים ואם כן מטגנים?
תודה
מומלץ לטגן לפני.
כשלא מטגנים לפני הבשר מפריש נוזלים במהלך האפיה ומרטיב את הבצק.
רציתי לשאול האם צריך למתוח את הבצק עלים לפני שמניחים את המילוי או להניחו כמות שהוא?
היי
לא צריך לרדד.
צריך לשים על טורבו על למעלה למטה?
אפשר על טורבו אבל מומלץ בתכנית קו עליון ותחתון.
היי מתכונים מעולים
איזה בצק עלים ממליצה לקנות?
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים🙂
כל בצק עלים מתאים, אני משתמשת הרבה במעדנות.
היי אפרת,
המתכונים שלך ממש ממש טעימים ותמיד יוצאים מוצלחים.
שאלה שלא קשורה למתכון הזה.
יש לי קופסת עגבניות מרוסקות רגילות. מה ניתן לעשות בהם?
תודה
היי דליה 🙂
כמה רעיונות שקופצים לי עכשיו: שקשוקה, רוטב לפסטה (רוטב עגבניות, בולונז, רוזה), רוטב אדום לקציצות, מטבוחה, רוטב לפיצה.
הי אפרת יקרה
מחפשת מה לעשות עם בצק עלים אבל לא בתנור. יש אפשרות לטגן ? פשוט התנור שלי כבר מוכשר לפסח 🙂
היי,
אפשר לטגן בשמן עמוק את בצק העלים (ניתן לחתוך לריבועים או לקרוץ עיגולים). אפשר גם לנסות להכין בטוסטר לחיצה.
בד”כ אני ממש מרוצה מהמתכונים באתר הזה, אבל הפעם אני מאוכזבת ממש.
מה לא עשיתי טוב?
הכנסתי את המאפה כמו שכתוב ”מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ואופים כ- 45 דקות עד שהמאפה מזהיב.”
ואחרי 25 דקות! הוא השחיר לי מלמעלה והריח גם לא נעים, הטעם בטוח טעים אבל מה השתבש? אשמח לתשובתך.
היי,
אפית במקרה בתכנית טורבו? אם כן זמן האפייה מתקצר.
הי אפרת,
עושים אצלינו ערב לביבות בשרי – מנגל
וכל אחת צריכה להביא תוספת
אני רוצה להביא משו מרשים ויפה
יש לך רעיון מה כדאי?
הי,
הנה כמה רעיונות שגם מתאימים לחנוכה:
לביבות תפו”א
הום פרייז
סמבוסק חומוס
קלחי תירס בתנור
פשטידת מעקודה.
היי אפרת,
תודה על המתכון. עשיתי כמה פעמים – מעולה!
מארחת צמחונים. האם יש מצב לעשות גרסה טבעונית? מטחון מהצומח?
נראה לך יעבוד?
היי,
שמחה שאהבת את המתכון❤
אפשר להחליף את הבשר בטחון מהצומח. אמור לצאת מוצלח(:
בא לי להוסיף אגוזי מלך מה דעתך?
אפשר וישדרג(:
כרגיל מתכון מעולה שעושה אותו כבר הרבה זמן.רק במקום בצק עלים(כי אין לי כל הזמן) אני עושה ממלאווח וזה יוצא מעולה!!! כולם טורפים את זה
שמחה מאד שאהבתם את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף וגמר חתימה טובה🌺
גמר חתימה טובה ! 😃
היי אפרת,
אני רוצה להכין את המתכון וקניתי בטעות בצק עלים קפוא (לא מצונן) רציתי לדעת איך מפשירים אותו? כנ”ל לגבי בשר טחון
היי,
בצק עלים ניתן להפשיר לילה במקרר או כ-4 שעות על השיש.
היי, האתר שלך מושלם!!!
יש לי הרבה שאלות:
לכמה אנשים מספיקה הכמות שבמתכון?
האם יש לך המלצה לתיבול אחר של הבשר במקום רסק וצ’ילי מתוק? פחות אוהבים…
מה אפשר למרוח במקום ביצה?
תודה רבה מראש על המענה
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים באתר!
מהמתכון יוצאות 2 רולדות שכל אחת פורסים ל-8-12 פרוסות.
אפשר לוותר על הרסק והצ’ילי ולהוסיף כף רוטב סויה וכף סילאן.
במקום ביצה אפשר להבריש במעט שמן.
האם אפשר לשים במקום הבשר הודו?
ואם כן האם התיבול משתנה?
תודה על המתכונים האלופים!
היי,
אפשר לשים הודו כמו במתכון הזה לבורקס חזה עוף.
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אם כבר בצק עלים…פעם באף פעם…לא זזים מהמתכון המנצח! טעים, קל ומיוחד! גם אחרי הקפאה וחימום על פלטה לסעודת שבת. תודה רבה אפרת!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף❤
הי
שכחתי לתבל 😳
טיגנתי את הבשר עם הבצל ומעט פטריות
מרוב התלהבות ישר שמתי בתוך הבצק..
האם יצא תפל ממש?
אולי רוטב? אם כן.. איזה?
הלוואי ותראי את זה בקרוב..🙏
המאפה בתנור עכשיו
תודה רבה.
היי,
אל תדאגי, היות ובתערובת הבשר יש גם בצל ופטריות (והתערובת בתוך בצק) זה לא יורגש כ”כ.
את יכולה להוסיף רוטב פטריות(:
תודה רבה😊
שבת שלום🌸🌸
האם זה יוצא טוב עם מלוואח?
היי,
אפשר להשתמש במלוואח(:
אפשר לשים את המילוי של הבורקס עם הרסק ולגלגל אותו דבר כמו פה?
היי,
לא בטוחה שהבנתי את השאלה, במילוי הרי יש רסק עגבניות?
שלום אפרת ותודה על האתר המוצלח. האם ילך טוב גם עם הודו טחון?
היי חנה,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר!
גם הודו טחון מתאים.
יצא מדהים!!!
הוספתי לזה בטיגון פטריות חתוכות, גזר מגורד, בטטה מגורדת ותפו”א מגורד ויצא מושלם
עבודה קלה מאד!!!!
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף שירה❤
היי אפרת.
האם צריך לסנן נוזלים של הבשר ? כי תמיד נרטב לי הבצק.
תודה שבת שלום🌸
היי,
אם הבשר הפריש נוזלים כדאי להיפטר מהם(:
שבת שלום😊
הי אפרת,
האם אפשר להכין עם ריבועי בצק עלים? הכוונה לבורקסים. אני מכינה בדרכ את המתכון השני שלך, צרפתי תמונה…שקוצר מחמאות תמיד, ובא לי לנסות מילוי שונה הפעם.
תודה רבה,
גילת
היי גילת,
שמחה שאהבת את המתכון😊
אפשר להכין עם ריבועי בצק עלים.
לחתוך את הפסים עד הסוף או רק חריצים?
היי מירי,
יש לחתוך כמעט עד הסוף (לא רק לסמן חריצים).
היי אפרת
מאוד נהנים מכל המתכונים שלך אין עלייך!
האם אפשר להשתמש במילוי רק בתוך בלינצ’ס ואם כן האם צריך לשנות משהו?
אשמח לתשובה מהירה
תודה!
היי רחלי,
כן, אפשר להכין את המילוי לבלינצ’ס.
חג שמח!
היי,
לקראת החגים החלטתי לנסות מתכונים חדשים, וכל המתכונים שניסיתי מהאתר שלך יצאו פשוט מעולים!!!
המאפה הזה במיוחד יצא מושלם, גם אחרי הקפאה. חממתי על הפלטה בשבת.
תודה רבה!!
היי רחלי,
שמחה שאהבת את המתכונים באתר, ושיצא מוצלח!
תודה וחג שמח🌺
היי אפרת, האם יש לך מתכון חילופי לבצק במקום הבצק עלים??
היי רחלי,
אין באתר מתכון לבצק עלים או לבצק במרקם דומה היות והכנתו דורשת קיפולי חמאה שלוקחים זמן ודורשים מיומנות.
מה שכן, יש באתר מתכונים למאפים שניתן לגוון גם במילוי שלהם:
מאפה במילוי פטריות,
כיסונים במילוי פטריות.
חג שמח!
היי אפרת,
הכנתי כבר כמה פעמים והמתכון הזה הוא פשוט מתכון מנצח!
פשוט וכל כך טעים. תודה רבה 🙂
שאלה, האם ניתן להכין ואז להקפיא? ואם כן, לכמה זמן ניתן להקפיא?
היי ליטל,
שמחה שאהבת את המתכון!
ניתן להכין ולהקפיא אבל פחות מומלץ משום שבצק עלים פחות נשמר בהקפאה. עדיף לשמור במקרר עד 4-5 ימים.
מתכון מהמם! מכינה אותו המון! אני דוקא מקפיאה לאחר אפיה ומחממת לשבת/חג עם הפלטה ויוצא נהדר!
תודה על השיתוף ליטל❤
מתכון מושלם, כל כך אוהבת את המתכונים שלך, פשוטים ותמיד יוצאים מוצלחים, גורפת מלא מחמאות בזכותך.
השאלה שלי, האם ניתן למלא במילוי בשר הזה גם קונחיות בצק עלים?
היי אילנית,
שמחה ממש שאת נהנית מהמתכונים❤ אפשר למלא בקונכיות בצק עלים.
בהצלחה!
תמיד יוצא לי טעים. מתכון מנצח! תודה רבה!!
איזה כיף לשמוע! תודה ששיתפת רונית❤
הי אפרת
יש אפשרות להכין מאפה בשר מדפי אורז?
היי,
אפשר להכין מאפה מדפי אורז עם מלית הבשר שבמתכון הזה, ובאותו אופן הכנה של המתכון למאפה דפי אורז וגבינות. אפשר גם להכין את המלית לפי המתכון לרוטב בולונז.
הי האם בצק עלים מרודד מתאים?
כן, מתאים😊
היי אפרת, ערב טוב,
קניתי בצק שמרים עם קמח כוסמין, זה מתאים למתכון זה?
היי ליטל,
הבצק במתכון הזה הוא שונה- בצק עלים. את יכולה בכל זאת להשתמש בבצק שקנית ולהכין את הצורה כמו במתכון לכיסונים.
בהצלחה!
אחלה מתכונים
תמיד יוצא טעים ומוצלח
תודה יעל, נראה טעיםםם😊
אם אין לי ביצה למרוח, יש אפשרות אחרת?
אפשר להבריש בשמן.
מעולה,תודה!כרגיל יצא טעים!
אפרת היקרה, חזרתי לעדכן (נאפה לפני שבועיים ) שהמתכון ממש טעים ומוצלח עם רוטב הפטריות. המילוי עם הטוויטס של הרסק והרוטב צ’ילי יוצא ממש עסיסי , טעים ומיוחד! אין כמוך. הרולדה השניה שנשארה מחכה לצאת מהמקפיא לארוחת ליל שבת מחר….תודה רבה ושבת שלום
שמחה שיצא טעים!
תודה יקרה 💖
הכנתי לפי המתכון עם בצק עלים של חברת מעדנות מופחת שומן. כשהוצאתי מהתנור הרולדה תפחה וגדלה. כולם טרפו והיה טעים. רק שבסיום הארוחה נהיה לי כבד בבטן ובחילה-כנראה מהסוג בצק. יש הבדלים בבצקי עלים?
היי אודליה,
בטוח שבצק העלים היה אפוי כמו שצריך?
לא חושבת שזה קשור בסוג הבצק אבל כעקרון מי שרגיש יותר זה יכול להשפיע עליו. זה גם תלוי עם מה אכלת את זה.
היי אפשר להכין עם בשר טחון וגם בשר הודו טחון שניהם ביחד?
אם את אוהבת אז אני מניחה שאפשרי 🙂
היי יצא טעים מאד🙂
כיף שאהבת יפעת 🌸
שבוע טוב, מה שלומך? אשמח לקבל את עזרתך. אני לא אוהבת רוטב צ’ילי, מה אפשר לשים במקום? תודה מראש
היי רותי 🙂
אפשר לוותר על הצ’ילי
אפרת, המון המון תודה על עזרתך. תבורכי
❤️
הי, אפשר עם בשר הודו במקום?
אפשר 🙂
היי אפרת, אני רוצה להוסיף חצילים לבורקס.
איך היית ממליצה לי לעשות את החצילים? בתנור? לטגן?
תודה
היי דניאל,
אפשר לטגן את החצילים או לאפות בתנור, מה שנוח לך.
שלום אפרת,
האם אפשר להכין את המתכון עם בצק פילו? או האם יש בצק אחר בריא יותר מבצק עלים או מפילו?
תודה מראש!
היי יעל,
אני בדר”כ שמה שתי שכבות של דפי פילו ומגלגלת לרולדה כך שאפשר גם עם הפילו, יוצא מעולה
בצק אחר פחות יתאים למנה
——–
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
היי, אפשר להכין את זה עם בצק של לחם במקום בצק עלים?
אם הכוונה לבצק שמרים אז אפשר.
צריך לרדד קצת את הבצק?
אין צורך.
לטגן בלי שמן?
אין כאן טיגון, זה אפיה. אין צורך לשים שמן.
הטיגון של הבצל והבשר טחון
לטיגון הבצל כדאי להוסיף 2 כפות שמן (עדכנתי במתכון).
האם ניתן להכין את הפשטדה בלי בשר?רק עם פטריות?יחד עם אותה המלית?
את יכולה להכין את המילוי של המתכון הזה- בצק פילו ממולא בפטריות.
אם אני רוצה להוסיף צנוברים ופטרוזיליה וכאלה, באיזה שלב מוסיפים? והאם יש מתכון לרוטב פטריות?
אפשר להוסיף כדקה לפני סיום הטיגון של הבשר.
מתכון לרוטב פטריות יש במתכון הזה – בורקס תפוחי אדמה ברוטב פטריות.
לכמה זמן אפשרי לשמור דפי פילו שנשארו לי במקרר? שהם מופשרים
אם עוטפים אותם היטב 3-4 ימים.
מה זה היטב? אם החזרתי אותם לעטיפה איך שהיו זה בסדר? או לעטוף אותם בניילון נצמד?
זה בסדר, רק חשוב שהעטיפה תהיה סגורה. אם לא, כדאי לעטוף בניילון נצמד.
פתחתי אותם ביום שישי, אפשרי מחר לעשות איתם את המתכון שלך של הפילו עם המילוי ירקות?
כן.
אפרת היקרה,
אני רוצה להכין בשר טחון במאפה, ויש לי במקפיא חלה מוכנה לאפייה בלבד (170 מעלות חצי שעה), של חברת בונז\’ור.
מאחר וזמן אפיית החלה והטמפ\’ אינם תואמים את אלו של המתכון, כיצד תמליצי לי להכין את הבשר? להאריך את משך הבישול טרם האפייה?
כמו כן, חשוב לי לציין שאצלי בבית אוהבים שהבשר רך מאוד ואם הוא יוצא קצת קשה הכל נזרק.. כיצד עליי לבשל אותו על מנת שיצא רך?
תודה רבה !!
היי,
הבצק במתכון הוא בצק עלים ולכן יש שוני בטמפ’ ובזמן האפיה.
מהבצק של החלה אפשר להכין סמבוסק בשר. את תערובת הבשר הטחון אפשר להכין לפי המתכון שבעמוד הזה ואז להכין סמבוסק לפי המתכון הזה- סמבוסק פיצה (מבחינת אופן הכנה וזמני אפיה) ולמלא בבשר.
אם תבשלי את הבשר לפי המתכון הזה ולפי הזמנים שמצוינים במתכון הוא אמור לצאת רך.
וואו, יצא מדהים! מהיר וטעים!
הכנו עם דפי פילו, ועם רוטב הפטריות מהמתכון שלך של הבורקסים.
אשמח לדעת להבא כמה שכבות של דפי פילו נראה לך צריך…
שמחה שיצא טעים 🙂
אני בדר”כ שמה שתי שכבות של דפי פילו ומגלגלת לרולדה.
איזה מתכון טעים וקל! לא פעם ראשונה ואחרונה שאני מכינה ,כולם אוהבים את זה!
נראה מעולה 🙂
תודה עדי
תודה רבה
שבת שלום
האם נראה לך שאפשר לאפות ולהקפיא,
זה יעזור לי מאוד כי אני צריכה להכין לשמחה של 100
אנשים.
ושוב תודה
אודה לך אם תעני לי בהקדם
אני חושבת שאפשר.
האם אפשר להכין את המאפה,ולא לאפות ולהקפיא ולעת הצורך להפשיר ולאפות?
הכוונה להכין את המילוי ולשים אותו בבצק ולהקפיא?
את משמחת הרבה אנשים עם האתר שלך, אשרייך!
היי מרים,
בדר”כ רשום על האריזה שאין להקפיא את הבצק שנית לאחר הפשרה אבל אני יודעת שיש כאלה שעושים זאת ומדווחים שיוצא מצוין (הכוונה מפשירים את הבצק, ממלאים אותו ומקפיאים שוב).
הי
האם אפשר להכין עם עוף טחון?
כן.
היי שאלה האם ניתן להכין את המאפה מבצק פריך?
פחות מומלץ.
האם לדעתך יצא טעים שאוסיף ביצה קשה למילוי?
כן, אפשרי.
האם צריך לרדד את הבצק הקנוי?
לא חובה לרדד.
האם בטוסטר אובן המעלות הן אותו דבר?והזמן?
אמור להיות דומה. ממליצה לקרוא – אפיה בטוסטר אובן.
היי!!
אין לי רסק.. אפשר בלי..?
ואפשר אולי להוסיף תפוח אדמה..?
תודה
היי אנה,
אפשר בלי. תטעמי את תערובת הבשר לפני המילוי ותראי אם כדאי לחזק את הטעם בכף נוספת של צ’ילי מתוק או בכף קטשופ.
אפשר להוסיף קוביות קטנטנות של תפוח אדמה. יהיה צורך קודם לבשל אותן עד לריכוך ואז להוסיף את הבשר הטחון.
הי,
הכנתי ויצא טעים אך יש לי שאלה לפעם הבאה- אחרי דקת בישול המים לא התאדו ונשארו הרבה נוזלים. אמורים להכניס את הכל ככה עם כל הנוזלים, או לסנן ולהכניס רק את הבשר?
תודה וחג שמח!
הנוזלים אמורים להתאדות. אם לא התאדו רצוי לסנן קצת את הבשר אבל שעדיין יהיה עסיסי ולח.
הי,
בצק פילאס הולך במקום הבצק עלים?
אפשר להקפיא אחרי האפיה?
רוצה להכין מחר לחג..תודה
בצק פילאס- כן.
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן. אני ממליצה להכין את התערובת יום-יומיים לפני ובאותו יום למלא ולאפות (אפשר גם בבוקר).
שנה טובה 🌷
שלום אפרת
נראה לך שזה יצא טעים עם בצק פילו?
או שיש משהו אחר טעים…
פשוט קיתי כבר בצק פילו
די דחוף…
סורי ראיתי רק עכשיו.
אפשר להכין את המילוי הזה עם בצק פילו. כדי שהרוטב לא יהיה נוזלי וירטיב את הדפים – במקום חצי כוס מים כדאי לשים כמה כפות בלבד. אגב יש מתכון לבצק פילו במילוי בשר.
יצא לי מעולה, ויתרתי על צילי
מילאתי את זה בתוך מלוואח- עשיתי צורות שבלול.
אורחת צהריים לשבת בצד היה סלט ירקות..
קטפתי המון מחמאות
והזמינו לשבת הקרובה…לאכול שוב
שמחה לשמוע 🙂
תודה אופירה.
היי אם אין לי רוטב צילי אפשר להשים משהו אחר ?אני פשוט עושה את זה ממש ספונטני וממש באלי להכין לשבת..
אפשר לוותר על הצ’ילי.
בהתחלה המתכון נראה לי פשוט מידי, חשבתי שחסר טעם, וזה יצא מעולה, אחר כך חשבתי שיש יותר מידי נוזלים, אבל גם זה היה בסדר. בקיצור, לא לחשוש, באמת מתכון מוצלח ברמה הביתית. מקסימום כדי לא להעביר הרבה נוזלים לעבוד עם כף מוחררת.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבוע נפלא
היי אפרת, מקווה שתגיבי לי מהר (פשוט אין לי הרבה זמן:*)
רציתי לשאול האם נורא להכין את הבור קס היום לכבוד שבת?
או האם את ממליצה להכין את הבשר היום ולשמור במקרר ולמלא את הבצק בשישי או מחר בערב?
תודה
כן, עדיף להכין את הבשר היום ולשמור במקרר ולמלא ולאפות מחר.
אפשר לעשות אותו דבר רק במשולשים?
פשוט יש לי רק 200 גרם בשר טחון.. אז חושבת שמשולשים יספיק ליותר אנשים 🙂
הכוונה לסגור לבורקסים קטנים? אפשר. רק חשוב להדק היטב את הקצוות כדי שלא ייפתחו במהלך האפיה ולא להעמיס מילוי.
תודה על המענה המהיר ❤
מקווה שיצא טוב 😊
היי אפרת, אני רוצה להכין משהו כזה אבל עם בצק שמרים במקום בצק עלים. נראה לך זה יצא טוב? האם לאפות לאותו זמן? והאם יש לך מתכון לבצק שמרים שיתאים לזה? תודה רבה!
היי תמר,
לא ניסיתי אבל אחת הגולשות סיפרה לי שהיא מכינה רולדות (בין היתר מילוי בשר) עם המתכון של הכיסונים.
אם את רוצה בצק שמרים אז נראה לי שהבצק של שבלולי התרד יכול להתאים.
בשני המקרים כדאי לדעתי לחמם תנור מראש ל180 מעלות ולאפות עד להזהבה יפה, בסביבות 45-50 דקות. כמובן שזה יכול להשתנות בהתאם לסוג התנור ולכן יש לעקוב אחרי האפיה.
האם לדעתך מתכון אחד של הבצק של שבלולי התרד יספיק לחצי ק”ג בשר או שצריך מתכון כפול? תודה!
במתכון יש רק כוס וחצי קמח כך שלדעתי זה יספיק אפילו לכמות קטנה יותר מחצי קילו.
שלום הכנתי את הבולונז מהאתר שלך. האם נראה לך שאפשר לטגן אותו מעט להוצאת נוזלים ולמלא איתו את הבצק עלים? (במקום הבשר במתכון הזה) תודה
כן אפשר. אם הוא נוזלי מידי אפשר לסנן קצת במסננת.
הי שלום. מבחינת זמנים הכנסתי כמו שאמרת במאתיים מעלות ואז כבר אחרי 35 דקות נשרף לי קצת הבורקס ונהיה קשה
כנראה שהתנור שלך חזק מידי או שאפית בטורבו (מאוורר) במקום בתוכנית אפיה רגילה (קו עליון וקו תחתון).
הכנתי לשבת.
הכנתי כמות כפולה לחבילה של בצק עלים והספיק בול.
יצא טעים מאוד! תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה רות ושבוע נפלא
היי , האם ניתן להכין את הבשר יום לפני , ולשמור במקרר עד לאפיה בסמוך להרגשה?
כן, אפשר.
אפרת יקרה,
אפשר להקפיא את התערובת בשר ואז להפשיר רק לשם העיטוף בבצק עלים?
היי רות,
כן, אפשר.
היי אפרתי במידה ויש לי 250 גרם בשר משהו משתנה מבחינת כמויות?
היי רינת,
ל250 גרם בשר יש להשתמש ב500 גרם בצק עלים, בצל קטן, כף רסק, כף צ’ילי מתוק, רבע כוס מים, חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
המתכון האהוב על בעלי. כול הזמן רוצה אותו.
אישית בתנור לוקח לי כ25 דקות ולא כול כך הרבה כמו שרשום
מעולה 🙂
תודה שירלי
תמיד נהנת להכין מכאן מתכונים, שבת אחרונה הכנתי את כדורי החלבה, ללקק את האצבעות!
לגבי המתכון הנ”ל :נשארה לי תערובת בשר והבצק נגמר,לערבב את זה עם אורז לבן כמנה, יהיה מוצלח לדעתך?
היי נוי,
קודם כל אני שמחה לשמוע 🙂
לגבי תערובת הבשר שנותרה, זה ילך מצוין עם אורז לבן.
יום נפלא!
היי, הבצק קצת נקרע לי אחרי שגלגלתי.. קריטי?
היי אביה,
זה לא נורא, חשוב רק שלא יהיה חור בבצק שממנו תערובת הבשר תזלוג במהלך האפיה.
חג שמח 🙂
האם רוטב פטריות מתאים למתכון הזה?
יש מתכון?
תודה רבה
היי חוי,
מתכון לרוטב פטריות נמצא במתכון הזה- בורקס תפו”א ברוטב פטריות.
שנה טובה 🙂
שלום,
פעם שעברה הכנתי בורקס גבינה מבצק עלים ואחרי שהתקרר הוא יצא קשה כמו אבן.
מה הסיבה לכך?
היי אולגה,
אולי אפית אותו יותר מידי או שהתנור שלך חזק יחסית ויש לאפות ב10-20 מעלות פחות ממה שרשום במתכון.
היי. קודם כל תודה על כל המתכונים והטיפים שאת שולחת במייל! מאד שימושי!! לגבי המאפה הזה – הכנתי אותו והקפאתי. מה תהיה הדרך הכי טובה להפשיר? (שעדיין תשאר הפריכות של הבצק) תודה ושבת שלום 🙂
היי מימי,
אפשר להפשיר במקרר כמה שעות או על השיש אם את ממהרת.
כדי שהבצק יהיה פריך חשוב לחמם מראש את התנור ל180 מעלות (לפחות 7 דקות לפני) ואז להכניס לתנור ולחמם.
שבת שלום 🙂
מה אפשר לשים במקום צילי מתוק?
אפשר פשוט לוותר על הצ’ילי המתוק.
שלום,
יש לך מתכון לרוטב לבורקס בשר אבל שהמתכון יהיה מתוק כמו שמגישים באולמות נראלי משהו עם צ’ילי… (לא רוטב פטריות)
תודה!
היי מוריה,
אין לי מתכון אבל אני יודעת שאפשר פשוט להגיש עם רוטב צ’ילי מתוק, כמו שהוא.
אבל הצ’ילי לבד סמיך מדי… זה כמו רוטב קרמל כזה נראלי עם דבש או סילאן וצ’ילי…
את יכולה לנסות להכין רוטב כזה ולחמם במחבת (על אש הכי נמוכה) 2 כפות סילאן, כף צ’ילי מתוק, מעט מלח. אפשר להוסיף גם חצי שן שום כתושה אם את אוהבת.
אם צריך לדלל אפשר להוסיף 1-2 כפות מים לפי הצורך. תטעמי ותשפרי טעמים לפי איך שנראה לך.
תודה! רק חבל שהתגובות לא נשלחות למייל הייתי צריכה להיזכר על איזה מתכון הגבתי…
שאלה שתמיד מתלבטת בה, ולכן עושה בורקס (סגורים) ולא רולדות.
האם לא צריך לערבב את הבשר (אחרי שכבר מטוגן) לפני המילוי עם ביצה ?
תמיד יש לי חשש, שעם החיתוך של הרולדה, המלית “תברח” פירורים פירורים החוצה.
ובקיצור, מה מדביק את המלית ?
תודה על תשובתך.
היי ליאת,
עם חיתוך הרולדה המלית אכן קצת מתפזרת. אם את רוצה שהמלית תהיה יותר יציבה אז אפשר לערבב את הבשר עם ביצה וזה אכן עשוי להדביק את המלית.
חג שמח 🙂
היי , האם כוונתך לערבב עם ביצה לאחר בטיגון של המליץ ולפני הכנסתו לבצר ולאפיה ?
סליחה האותיות בתגובה התבלבלו כוונתי :
לאחר טיגון המלית ולפני הכנסתו לבצק ולאפיה
היי ירדן,
את הביצה לא מערבבים עם המלית. לאחר שממלאים את הבצק במלית הבשר ומגלגלים לרולדה – מורחים ביצה טרופה או רק חלמון של ביצה (הצהוב) על החלק העליון של הבצק ומכניסים לתנור.
הכנתי ויצא מעולה!
תודה רבה על המתכון
שמחה לשמוע 🙂
תודה יעל ושבוע טוב
תודה רבה וברכות, לך אפרת!
אודה לך מאד אם תוכלי לייעץ לי:
שכחתי בצק עלים מחוץ למקרר, כ2-3 שעות.
אפשר להקפיא אותו שוב או שנכון להשאיר אותו במקרר עד יום ראשון – שני?
שוב תודה לך!
אם הוא הפשיר רק באופן חלקי את יכולה להחזיר להקפאה.
אם הפשיר לגמרי- למקרר. יום ראשון שני תכיני איתו משהו.
שבת שלום וחג פורים שמח!
היי. האם אוכל להכין בשישי ולהגיש בשבת? מה הדרך לשמור על הבורקס במצב טוב על הפלטה?
היי יפית,
אפשר להכין יום לפני ולשמור במקרר. מומלץ להוציא מהמקרר כשעתיים לפחות לפני החימום כדי שמפנים זה לא יהיה קר. לפני ההגשה אפשר לחמם על הפלטה. שימי בתבנית וכסי בנייר כסף.
האם אפשר להכין את המאפה ולהשאיר אותו לא אפוי למשך הלילה ובבוקר לאפות?
היי עדי,
כל עוד התערובת לא מידי נוזלית, לא אמורה להיות בעיה.
איך בדיוק מגלגלים את הבצק עם הבשר לרולדה? מניחים בשר באמצע?
היי,
פורשים את הבצק , חוצים לשני מרובעים שווים. שמים את הבשר לכל האורך ובמרכז ומגלגלים את הבצק כמו לרולדה.
יש לך תמונות המחשה בתחתית המתכון + סרטון.
בהצלחה 🙂
תודה על אתר נהדר,
תערובת הבשר יוצאת די נוזלית…האם לא ירטיב את הבצק?
תודה!
היי עירית,
התערובת אמורה לצאת קצת נוזלית וזה בסדר 🙂
שבת שלום
אויש סליחה! עוד שאלה, השאלה הקבועה שלי לכמעט כל מתכון חחח! אפשר להקפיא אחרי האפייה?? תודה רבה 🙂
שבוע טוב אפרת! יש לי בדיוק קילו בצק עלים במקפיא וחיפשתי מה לעשות איתו!! המתכון הזה נראה ממש טוב! מכיוון שבשר לא הולך כל כך אצלנו, חשבתי להכין עם סויה טחון (זה שקונים יבש מחנות הטבע). את חושבת שזה ילך? ואם כן, להכין באותה צורה (עם חצי קילו סויה ושאר המצרכים כמו שכתוב)? או לשנות משהו? רוצה טעם עשיר במילוי. אולי להוסיף ירקות קצוצים כמו גזר או פטריות? תודה רבה!!
היי אודליה, שבוע טוב 🙂
לא ניסיתי אבל נראה לי שזה יכול ללכת גם עם סויה טחון. אפשר להוסיף קוביות קטנטנות של גזר ופטריות, זה רק יוסיף לטעם. ממליצה להכין לפי התיבול במתכון ולטעום אם צריך לשפר תיבול לפני שממלאים את בצק העלים.
אני מניחה שאפשר להקפיא.
שלום.
האם זה בסדר לאפות בטוסטר אובן ולא בתנור?
תודה מראש
כן מיכל, אפשר לאפות גם בטוסט אובן.
שבת שלום 🙂
הי, מתכונים מעולים וכיפיים..
יש לי 2 שאלות:
1. אני רוצה להוסיף פטריות, חציל, עגבניות, זיתים.
2. חשבתי לפרוס חצי בצק בתבנית, להניח מעל את הבשר ולכסות שוב בבצק (במקום רולדה), ולתנור.
תוכלי בבקשה להנחות אותי?
היי שלי,
אני ממליצה להכין את התערובת מהמתכון הזה- בצק עלים במילוי חצילים. לתערובת אפשר להוסיף חצי סלסלת פטריות קצוצות ולטגן יחד עם החצילים. לקראת הסוף אפשר להוסיף בין רבע לשליש כוס זיתים ירוקים קצוצים ולבשל 5 דקות נוספות.
יש לטגן בשר טחון בנפרד (אין צורך להוסיף לו בצל/תיבול כלשהו) ולאחר שהתערובת הראשונה מוכנה – יש להוסיף את הבשר ולערבב כ-5 דקות. ממליצה לטעום כי אולי יהיה צורך להוסיף יותר מלח.
לגבי צורת הבצק, אם את רוצה להכין בשכבות אני ממליצה להכין 2 שכבות בלבד (עליונה ותחתונה) אחרת הבצק לא יאפה כמו שצריך.
את יכולה להכין את השכבות כמו במתכון שצירפתי (מאפה במילוי חצילים).
*אם את מכינה עם בשר את יכולה להכין בתבנית גדולה יותר.
בהצלחה 🙂
הייי ממש תודה על האתר המדהים!יצא ממש טעים!
שמחה שיצא טעים!
תודה הודיה ושבוע נפלא 🙂
שלום ותודהעל המתכונים אני נעזר בהם רבות
יש אפשרות להכין בצק ביתי לא קנוי או מוכן תודה רבה
תודה ראול, שמחה לשמוע 🙂
אין לי מתכון לבצק עלים ביתי אבל יש את בצק האמפנדס שאפשר להכין ולמלא בתערובת בשר טחון.
שבוע נפלא!
היי, המתכון נראה ממש קל להכנה ולפי הקריאה בתגובות גם מאוד טעים…
שאלה קטנה- האם צריך להוסיף רוטב פטריות או שאפשר גם בלי?
ואם כן מה המתכון(אם יש)
תודה!
היי רותם,
לא חובה להגיש עם רוטב.
בכל מקרה, אפשר למצוא מתכון לרוטב פטריות במתכון הזה- בורקס תפו”א ברוטב פטריות.
בהצלחה ויום נפלא 🙂
האם אפשר להוסיף זיתים? או פטריות? או משהו לגיוון?
היי מורן,
גם זיתים וגם פטריות ישתלבו מצוין 🙂
שלום, האם אפשר להכין מבצק פילאס וליצור בורקסים במקום רולדה? מאחר ויש לי המון הכנות אפשר להכין הכל מראש ולהקפיא? וביום ההכנה צריך להפשיר לפני אפייה? אשמח לתגובה מהירה סילבי
היי סילבי,
אפשר להכין בורקסים במקום רולדה. חשוב להדק היטב את הקצוות כדי שהבורקסים לא ייפתחו במהלך האפיה.
לגבי הכנה מראש והקפאה- לא ניסיתי כך שאני לא יודעת מה תהיה התוצאה. כעקרון על אריזת הבצק רשום לא להקפיא שנית לאחר הפשרה מאחר ומרקם הבצק עלול להשתנות לאחר הקפאה חוזרת. מצד שני, אני יודעת שיש כאלה שכן מקפיאים לאחר מילוי.
כדי לא לקחת סיכונים אני ממליצה להכין את תערובת הבשר יום-יומיים לפני ולשמור במקרר ואז יישאר רק למלא, לעצב בורקס ולאפות.
בהצלחה 🙂
הכנתי כבר פעמיים ויצא מדהים.. אגב בשתי הפעמים הכנתי אותם בתור בורקסים מרובעים.. אתר נהדר תודה!
תודה עמיאל, שמחה לשמוע 🙂
שבת שלום!
הי, כבר הכנתי את המתכון כמה פעמים ויצא מעולה.
אני יכולה להחליף את הבצק הפריך בבצק פיצה?
תודה!
היי אביטל,
את מתכוונת לבצק פיצה מבצק שמרים? אם כן, אני מניחה שאפשר אבל יש למלא אותו בבשר בדומה ל”סמבוסק” או “אמפנדס”, הכוונה לחתוך אותו לעיגולים או ריבועים בינוניים, להניח על כל אחד מתערובת הבשר, לקפל את הבצק לשניים ולהדק היטב בצדדים.
גלגול הבצק לרולדה כמו במתכון הזה פחות מתאים לבצק שמרים.
בהצלחה 😉
הבורקס נחטף,יצא ממש ,ממש טעים.תודה
שמחה לשמוע אסתי 🙂
תודה על העדכון ושבוע נפלא
אז בשונה מהמתכון הזה אם אני משתמש בריבועים למילוי בשר אני נותן להם בתנור רק 20 דק’?
נכון. 20 דקות או עד להזהבה יפה.
הי
אני מעוניין להכין בורקס בשר אבל לא בתור מאפה כמו במתכון שלך אלא בורקסים נפרדים..תוכלי להמליץ לי כיצד להשיג בורקס מתאים לבשר? (בצורות נאות)
היי דור,
כל בצק עלים יכול להתאים כי לאחר אפיה הוא הופך למרקם של בורקס.
אתה יכול להשתמש בבצק עלים מרודד שלם, לחתוך בעצמך ולצור בורקסים קטנים נפרדים כמו למשל במתכון הזה- בורקס תפו”א (ראה תמונות מתחלפות בתחתית המתכון).
ואתה יכול לקנות ריבועי בצק עלים ואז נשאר רק למלא בבשר ולסגור.
בחיים לא התנסתי בבצק או ברידוד, זה מצריך דרך כלשהי? וכשהוא נקנה מוכן הוא לא מרודד?
זה בצק שקל לעבוד איתו.
קונים אותו קפוא. בדר”כ הוא מרודד (תבחר את זה שרשום עליו “בצק עלים מרודד”). גם אם לא אז פורשים אותו על משטח עבודה ומרדדים אותו ממש מעט בעזרת מערוך, לא בעיה.
יש להפשיר את הבצק שעתיים לפני ההכנה מחוץ למקרר או לשים אותו במקרר לילה לפני ההכנה.
חשוב שבצק העלים יהיה גמיש שעובדים איתו ולכן חשוב שיהיה מופשר כדי שלא ייקרע.
אני בטוחה שתסתדר ואם יהיה לך שאלות בזמן ההכנה – אני פה 😉
רק סוגרים? כי אם איני טועה ראיתי בכמה מקומות שעושים חורים בצדדים
בדר”כ מחוררים את הבצק כשמכינים מהבצק תחתית כלשהי (לפאי, לפיצה, לקינוח וכדומה) וזה כדי שהבצק לא יתנפח. במקרה הזה של גלגול לרולדה אין צורך.
זאת הפעם הראשונה שאני שמכינה את זה. לקחתי סיכון ואני שמחה שעשיתי את זה!!!
וואו המשפחה ממש אהבה, אין לי מילים!!
אגב, הכנתי גם את הלזניה החלבית ויצא מהמםםםם!
רציתי לשאול אותך אם יש לך מתכון למאפה הזה כשהוא ממולא רק בתפוא”ח במקום בשר?
כמו הבורקסים האלה שמגישים באירועים עם רוטב פטריות מעל? בבקשה, אני ממש אשמח לקבל מתכון כזה ממך.
את מדהימה!! תבורכי!!!
היי ענת,
אני ממש שמחה שהחלטת להכין ושיצא טעים!
לגבי בורקס במילוי תפו”א עם רוטב פטריות- אין לי מתכון זה אבל את יודעת מה? עשית לי חשק להכין 😉
מבטיחה לפרסם בקרוב.
יום נפלא 🙂
הכנתי לשבת
יצא מושלם
סוף סוף מאפה בשר שהוא מאד קליל ונעים בפה
והכי חשוב משביע ובטוב טעם
תודה!!!!!!
תודה אלינור, אני שמחה לשמוע!
המשך יום מקסים
בעלי הוא ילד של שנות ה – 80 ומת על המאכל הזה, שהגישו אז תמיד באירועים והיום כמעט ולא רואים אותו עוד. אז הכנתי לשבת עם רוטב הפטריות ועם סלט כרוב וטחינה בצד. ומכיוון שהטוסטר אובן בבית קטן (אין לנו עדיין תנור), פשוט קיפלתי הבצק ל”ח” ויצא מ ד ה י ם!!!
תודה אפרת 🙂
מעולה! איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
תודה שרון ויום נפלא
זה ייכנס בטוסטר אובן הגלילות הללו, או שצריך לחתוך כל אחת לחצי ולאפות בנפרד. 🙂
היי שרון,
אם יש לך חבילה של ק”ג, את צריכה לחתוך את בצק העלים לשניים אחרי שפרסת אותו ואז לגלגל עם תערובת הבשר, כך שאת מקבלת 2 גלילות.
לדעתי כן אבל זה מאוד תלוי בגודל של הטוסטר.
תודה רבה. יש מצב להכין את הגלילות הממולאות, לשמור במקרר לא עשוי ואז למחרת לדחוף לתנור, שיישאר פריך ו”בורקסי וכו'”?
אפשר אבל כדי לא לקחת סיכון שתערובת הבשר תרטיב את הבצק, לדעתי הכי מומלץ להכין את תערובת הבשר מראש ולשמור במקרר. למחרת יישאר רק לגלגל את בצק העלים עם תערובת הבשר ולשים בתנור.
הי אפרת ! מה אפשר במקום רסק וצ’ילי ? פשוט נגמר לי… תודה ויום טוב
היי דבורה,
אפשר להוסיף לתערובת גזר גדול מגורד שיוסיף טעם (לטגן אותו אחרי הבצל כמה דקות) ולהוסיף חצי כפית כמון (אם את אוהבת) וכפית אבקת מרק.
יום מקסים
אפרת יקרה תודה על התגובה נשמע טוב מאוד להשאיר גם את המים במתכון?
אולי כדאי שתפחיתי את כמות המים לרבע כוס, כדי שלא יהיה נוזלי מידי ומצד שני גם יישאר עסיסי 🙂
עשיתי כמו שאמרת עם הגזר והכמון יצא משהו משהו!!! את אלופה!!! שבת שלום
שמחה לשמוע דבורה!
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום
מה את אומרת על להכין בורקסים אישיים במרובעי בצק העלים המוכנים של מעדנות?
נשמע רעיון מעולה 🙂
יצא מצויין!!! טעים מאוד קל ויפה
חג שמח 🙂
תודה אורית, שמחה לשמוע!
היי , רציתי לשאול האם את החיתוך של הרולדה עושים לפני האפיה או אחרי שרולדה אפויה , אם אחרי אז השאלה אם זה לא מתפרק ומתפורר , רציתי להכין אירוח . תודה ושנה טובה .
היי ירדן,
חותכים את הרולדה אחרי האפיה. הרולדה בדר”כ יציבה ולא אמורה להתפרק. אולי היא תתפורר מעט בגלל שהבצק הוא כמו בורקס, אבל זה ממש לא נורא.
חג שמח ושנה טובה! 🙂
הי,
במידה ורוצה רק רולדה אחת מה יחס החומרים?
היי נטע,
אם רוצים רולדה אחת יש לשים מחצית מכמות החומרים: 500 גרם בצק עלים, 250 גרם בשר טחון וכו’..
אפשר / כדאי להוסיף צנוברים קלויים ?
כן בטח מורן, הצנוברים יעשירו את המתכון 🙂
היי שלום רציתי לשאול ,לפעמים יוצא הבצק קצת חי ואני משאירה בתנור וזה נשרף והביפנים עדיין חי מה עושים?
היי מירי,
הסיבה היא אפיה בטמפרטורה גבוהה מידי או שאת אופה בטמפ’ הרשומה במתכון אבל כנראה שהתנור שלך חזק ולכן זה קורה. להבא תחממי תנור מראש ל200 מעלות ואחרי 10 דקות שהמאפה בתנור תנמיכי את המעלות ל180.
בהצלחה בפעם הבאה 😉
וואו !!!יצא מ-ו-ש-ל-ם.
תודה רבה על המתכון ,ובכלל האתר שלך אלוףףףףף
תודה מירי! אני ממש שמחה לשמוע 🙂
שלום רציתי לדעת כמה בסוף יוצא מאפיפ???שניים??
כן מירי, יוצאים שני מאפים בצורת רולדה. כל מאפה פורסים ל 8-12 חתיכות.
האם אפשר להכין את הרולדה ולהקפיא , ויום למחרת לאפות בתנור?
היי פרידה,
עדיף שלא אבל מה שאת יכולה לעשות כדי לחסוך בעבודה זה להכין את הבשר הטחון היום, לשמור בקופסה סגורה במקרר ומחר למלא ולגלגל לרולדה ולאפות.
האם ניתן להכין גוז’גיז’ה מבצק עלים במקום הבצק המקורי???
היי,
לא ניסיתי, אני מניחה שאפשר אבל צריך לקחת בחשבון שמרקם הבצק יהיה שונה, יהיה כמו של בורקס.
אפשר להחליף את הבצק עלים במלוואח?
(לפני פסח מנסה להתפטר מהחמץ
כן, אפשר בהחלט 🙂
שלום
האם אפשר במקום לגלגל את הבצק לשים שכבת בצק על תבנית על זה בשר ומעל שכבה נוספת של בצק
(כמו לזניה )?
תודה
הי אפרת,
אפשר אבל אני חושבת שעדיף לגלגל כדי שהבצק יאפה עד הסוף.
יצא מצויין מתכון נהדר
שמחה לשמוע! תודה דורית 🙂
בוקר טוב!
האם ניתן להחליף את הצ’ילי המתוק במשהו אחר?
בעלי חולה סכרת…
תודה ושבת שלום!
הי לירז,
אין בעיה לוותר על הצילי המתוק. זה יוצא טעים גם בלעדיו 🙂
אשמח לקבל מתכון לרוטב פטריות בשביל המאפה הזה 🙂
הי אירן,
מתכון לרוטב פטריות:
בצל קטן קצוץ
סלסלת פטריות קצוצות/חתוכות
1 כף פטרוזיליה קצוצה / עלי טימין
1-2 כפיות קמח/ קורנפלור (להסמכת הרוטב)
1-2 כוסות מים
תיבול: כפית מלאה אבקת מרק (בטעם פטריות או בטעם עוף), מלח ופלפל שחור.
*מטגנים את הבצל במחבת עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן 3-4 דקות. מוספים קמח ומתבלים. שופכים מים ומערבבים היטב. מבשלים עד שהרוטב נעשה סמיך.
*הערה: ניתן להוסיף יותר מים או קמח לפי הצורך.
מושלם תודה
לא הוספתי מים ויצא מעולה. תודה ושבוע טוב.
הי אילנה, שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן ושבת שלום!
להשאיר חום של 200 מעלות במהלך כל האפיה?
כן מרינה אבל אם התנור שלך חזק אפשר להנמיך ל190 מעלות.
אפשר עם עוף טחון? אין לי בשר בקר טחון
כן, אפשר.
שלום, אפשר להכין עם בצק פילו???
הי שרי,
אפשר אבל אם משתמשים בבצק פילו רצוי שהרוטב לא יהיה נוזלי כדי שלא ירטיב את הדפים והם יאבדו את הפריכות שלהם לכן במקום 1/2 כוס מים תשימי ממש כמה כפות ותערבבי, תראי לפי העין.
בישביל מה המים??
הי אנה, בשביל הרוטב של הבשר הטחון.
מתכון מעולה!!!! עד עכשיו הייתי מכינה לפי מתכון של אמא, כמובן שהוא מעולה, אבל לקחתי “סיכון” ושיניתי ויצא מדהייםםםםם טעיםםםםם מאודדד בפה!!! 🙂