זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות

מצרכים:

500 גרם פרגיות חתוכות לשיפודים

למרינדה:

1/4 כוס שמן זית

1/3 כוס רוטב טריאקי

1/3 כוס רוטב צ’ילי מתוק

1 שן שום גדולה כתושה

פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל200 מעלות.

-מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה ומתבלים את הפרגיות היטב. משפדים ומניחים מעל תבנית אלומיניום חד פעמית.

-מכניסים למרכז התנור וצולים במשך 10 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר מכן פותחים בזהירות את דלת התנור והופכים צד, מושחים בשאריות הרוטב וצולים 10-15 דקות נוספות עד שהפרגיות מוכנות למאכל.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

*אופציית “על האש”: ניתן לצלות על המנגל משני הצדדים.

שיפודי פרגיות בתנור, מתכון פרגיות בתנור, פרגיות בטריאקי, פרגית על האש

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
טחינהטחינה
עוגת אגוזים וקינמון עוגת אגוזים וקינמון
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
אוהבת את האתר (12:07 25.05.2022)

אני רוצה להכין לחג
כדאי להכין מראש ולחמם על הפלטה? זה יצא יבש?
תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:09 25.05.2022)

היי,
המתכון הזה פחות מומלץ לחימום על פלטה- הפרגיות עשויות לצאת מאד יבשות.

avatar
שרה (11:43 22.05.2022)

לכמה מנות המתכון?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:05 22.05.2022)

היי,
הכמות מספיקה בנדיבות ל-2 סועדים בערך.

avatar
יהודית (13:24 8.05.2022)

אפשר עם חזה עוף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:54 8.05.2022)

היי יהודית,
אפשר אבל קחי בחשבון שחזה עוף הוא חלק לא שומני בשונה מפרגיות, ויש לשים אותו פחות זמן בתנור כדי שלא יתייבש.
אם משתמשים בחזה עוף אני ממליצה לוותר על האפייה ולטגן אותו במחבת 1-2 דקות מכל צד ורק אז לשפד את החתיכות (אם רוצים להגיש בצורת שיפוד).

avatar
יהודית (14:14 8.05.2022)

תודה
ומה עם בצל ועגבניות מתי אני יוסיף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:08 8.05.2022)

את יכולה להכין בנפרד שיפודי עגבניות ובצל ולאפות בתנור.

avatar
טובי (02:34 6.10.2021)

את פשוט תותחית מאז שאני ובעלי גילינו את האתר הזה אנחנו משתפים את כל הקרובי משפחה שלנו גם אז רק רצינו לומר לך תודה רבה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:08 6.10.2021)

איזה כיף! תודה על הפרגון❤

avatar
דינה (12:51 6.09.2021)

תודה רבה על המתכון יצא מושללללללם!
עשינו את זה לאירוח וכולם ממש החמיאו ואהבו.

שיפודי פרגיות בתנור
avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:54 6.09.2021)

וואו נראה מעולה ממש! תודה על השיתוף וחג שמח😊

avatar
מירי (09:59 12.01.2021)

יצא מושלם! פעם ראשונה שעשיתי פרגיות… מדהים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:23 12.01.2021)

שמחה לקרוא שיצא מוצלח מירי😍
יום נפלא

avatar
ענתי (11:07 29.12.2020)

ועוד שאלה בבקשה של איזה חברה את ממליצה רוטב טריאקי? ורוטב צילי?תודה

avatar
ענתי (11:06 29.12.2020)

והאם ניתן להוסיף עוד תיבול כגון פפריקה מתוקה.
ובכלל התיבול במתכון יהיה טעים גם לילדים?תודה

avatar
ענתי (11:05 29.12.2020)

אפרת היקרה-רוצה להכין ככה ביום שישי בבוקר אבל ללא השיפודים.
האם ניתן לכסות ולחמם בחום נמוך של שבת שעה לפני הארוחה בערב שישי?תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:23 29.12.2020)

לגבי החימום, אני מניחה שאפשר.
אפשר להוסיף פפריקה מתוקה. ילדים אוהבים את התיבול אבל אם הם ילדים קטנים אז קחי בחשבון שהתיבול יוצא פיקנטי בגלל הצ’ילי המתוק (אולי יהיה להם קצת חריף).
אני משתמשת ברוטב טריאקי של אסם מהסיבה שהוא לא מכיל מונוסודיום גלוטומט. לגבי צ’ילי מתוק, ניסיתי כמה סוגים ולא מצאתי עדיפות לסוג מסוים.

avatar
לואיז (13:07 23.03.2020)

היי,
שאלה טכנית,
מה הכוונה לשים מעל התבנית את השיפודים? הפרגית בעצם לא נוגעת בתבנית

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:59 23.03.2020)

הכוונה להניח את השיפודים על תבנית.
אין בעיה שהפרגית תיגע בתבנית אם זו תבנית גדולה.

avatar
הדס נפתלי (13:33 16.12.2019)

אם אין לי רוטב טריאקי אפשר רוטב סויה ??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:16 16.12.2019)

אפשר לתבל ב- 3 כפות סויה +כף דבש או סילאן+ 2 כפות צ’ילי מתוק (בנוסף לשמן ושן שום).

avatar
דנה (10:29 4.07.2019)

היי אפרת,
צלייה בתנור הכוונה לטורבו ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:21 4.07.2019)

אפשר גם בחום עליון וחום תחתון.

avatar
אביבית (18:32 7.05.2019)

הי תודה רבה על המתכון!!!!
הילדים נהנו מאוד ואני עוד יותר כשראיתי אותם מלקקים את האצבעות 🙂
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:46 7.05.2019)

איזה כיף לשמוע!
תודה לך שחזרת לעדכן.

avatar
מוריה (08:41 17.08.2018)

היי, במידה ואני מכינה סטייק פרגיות,כמה זמן בתנור? תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:32 17.08.2018)

האפיה תתארך בכמה דקות בלבד. אולי 2 דקות נוספות מכל צד.

avatar
ענבר (15:34 29.07.2018)

היי אפרת, האם אפשר להכין עם חזה הודו במקום פרגית? אם כן האם זמן הבישול משתנה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:26 29.07.2018)

אני חושבת שכן למרות שלטעמי התיבול יותר מתאים לחזה עוף ופרגיות. זמן האפיה לא אמור להשתנות.

avatar
אפרת (14:09 18.07.2018)

כמישהי שממש לא מתה על פרגיות, הופתעתי עד כמה נהניתי מהתוצאה. כ”כ טעים!! תודה על שלל המתכונים 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:02 18.07.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה אפרת 🌷

avatar
שרה (14:50 31.05.2018)

היי אפרת
יצא מעולה, תודה רבה!!! ילדים מאוד אהבו!
אפשר גם שלא ייצא מתקתק? לעשות רק עם רוטב טריאקי?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:18 31.05.2018)

היי שרה,
שמחה שאהבו 🙂
הטריאקי עצמו קצת מתקתק אבל הצ’ילי המתוק מחזק את המתיקות לכן אם את רוצה להפחית מתיקות תכיני רק עם טריאקי.

avatar
איילה (12:44 14.02.2018)

היי,
מכינה פרגיות פעם ראשונה
רוצה להכין את המתכון כפרגיות בתבנית בתנור ולא בשיפוד, האם כדאי לחתוך לחצי? ואם צריך לנקות את השומן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:51 14.02.2018)

היי איילה,
לא חייבים לחתוך לחצי. אפשר לנקות מעט את השומן.
בהצלחה 🙂

avatar
אושרת (11:02 10.01.2018)

אפרת היקרה
מתכון פשוט מושלם…..היה כף לראות ולשמוע את הילדים אומרים אמא יצא טעים מאוד אנחנו רוצים עוד
אז תודה לך, האתר שלך פשוט מושלם!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:49 10.01.2018)

היי אושרת,
אני ממש שמחה שהם אהבו (תכלס אין כמו שזה שילדים נהנים ומבקשים עוד 😉 )
תודה לך שחזרת לעדכן.
המשך יום נפלא.

avatar
נתן (14:16 21.12.2017)

תודה על המתכון
איך לדעתך זה ייצא בטוסטר אובן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:55 21.12.2017)

לא אמורה להיות בעיה להכין בטוסטר אובן.

avatar
רן (10:25 8.04.2017)

היי, האם כדאי להשרות במרינדה יום שלם (יש לנו זמן) או שלהיפך זה רק יהרוס ועדיף לתבל רגע לפני?

תודה רבה, את אלופה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:39 8.04.2017)

היי רן,
כשמדובר בפרגיות אני דווקא מעדיפה לתבל באותו רגע אבל גם אם משרים במרינדה יום שלם זה בסדר גמור.
לעומת זאת בחזה עוף מומלץ לפעמים להשרות במרינדה כמה שעות לפני כי אומרים שזה שומר על העסיסיות של חזה העוף שהוא חלק יותר יבש.
חג שמח! 🙂

avatar
אביבה (11:07 23.10.2016)

האם ניתן לאפות אפייה רגילה ? ואיזה ירקות ניצן להוסיף ?עם אותו תיבול לירקןת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:33 23.10.2016)

היי אביבה,
האפיה היא בתוכנית הרגילה (קו עליון וקו תחתון). אפשר גם לוותר על מקלות השיפודים.
כל ירק יכול להתאים- בצל, עגבניה, גמבה, תפו”א, בטטה, קישוא, גזר וכו’. מה שכן, אם אלה ירקות קשים מומלץ לחתוך אותם לקוביות קטנות ולאפות אותם לפני ששמים את הפרגיות. לאחר שהן כמעט רכות לגמרי- יש להוסיף את הפרגיות להמשך אפיה כמו שרשום במתכון.
חג שמח 🙂

avatar
ניצן (14:53 26.08.2016)

כיצד לאפות בטורבו בגריל או אפייה רגילה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:30 26.08.2016)

היי ניצן,
אפשר להתחיל 10 דקות בתוכנית אפיה רגילה ולאחר מכן לשנות לגריל טורבו ולאפות 10-12 דקות נוספות.
שבת שלום 🙂

avatar
ניצן (16:58 26.08.2016)

תודה רבה ושבת שלום!

avatar
גיא גרוסמן (14:07 13.08.2016)

הכנתי יצא מעולה
ממליץ להכין את רוטב הטריאקי לבד יותר טעים
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:56 13.08.2016)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

avatar
ענת (14:43 10.08.2016)

מה אפשר לשים במקום רוטב צילי?
שאלה של מתחילים: כשאני הולכת לקנות אני אמורה לבקש מהקצב פרגיות? או שקונים את זה בצורה אחרת?
תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:32 10.08.2016)

היי ענת,
אפשר לוותר על רוטב הצ’ילי או לשים במקום קמצוץ תבלין צ’ילי חריף אם יש לך.
אם את קונה מסופר רגיל בדר”כ יש במחלקת הבשר פרגיות מוכנות טריות שהן כבר ארוזות. זה נמצא איפה שנמצאים כל חלקי העוף, כולל השניצלים. בבית את חותכת אותן לחתיכות קטנות יותר בגודל של מה ששמים על שיפוד. אפשרות אחרת היא לבקש מהקצב שיחתוך לך את הפרגיות לחתיכות (תגידי לו שאת צריכה את זה לשיפודים).

avatar
ענת (17:13 10.08.2016)

תודה רבה רבה!

avatar
טל (11:32 10.03.2016)

שלום!
המתכון שלך נשמע מעולה ורציתי לשאול- בפעמים קודמות שניסיתי להכין פרגיות בתנור הן יצאו די יבשות. איך אוכל למנוע את זה? בנוסף, האם לדעתך הפרגיות תשמורנה על הטעם הטוב והרכות גם אם אכין אותן בשישי ואגיש בשבת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:07 10.03.2016)

היי טל,
חשוב להקפיד לא להשאיר יותר מידי זמן את הפרגיות בתנור אחרת הן מתייבשות.
אם מכינים יום לפני אני ממליצה דווקא לבשל אותן במקום לאפות כך העסיסיות תשמר.
יום נפלא 🙂

avatar
טל (13:05 10.03.2016)

תודה רבה לך!
עזרת לי מאד.
שבת שלום וחודש טוב!:)

avatar
אורית (08:31 25.12.2015)

טוב תקשיבי, האתר שלך הוא בול לטעמי!
כל מה שאני מכינה יוצא כל כך מוצלח והכי כיף שהכל פשוט ומהיר וזה לא בא על חשבון הטעם והמראה!
ישר כח!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:01 25.12.2015)

תודה אורית! ממש כיף לשמוע 🙂
שבת שלום!

avatar
חני (09:16 13.11.2015)

היי,
תודה על המתכונים המצוינים!
האם הפרגיות יוצאות מתוקות?
אני מחפשת מתכון לא מתוק….
המון תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:49 13.11.2015)

היי חני,
הפרגיות יוצאות מתקתקות פיקנטיות (לא מתוקות מידי).
שבת שלום 🙂

avatar
חני (12:20 13.11.2015)

תודה רבה!!

avatar
עינת (08:54 6.11.2015)

בוקר טוב לך!מתכונים מעולים ממש תענוג להיכנס למטבח .רציתי לשאול לגביי הפרגיות יש לי רוטב ברבקיו או סויה זה בסדר או שעדיף את הטריאקי תודה ושבת נהדרת

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:02 6.11.2015)

תודה עינת 🙂
אם אין לך טריאקי, את יכולה לשים 3 כפות סויה עם כף דבש/סילאן ו-2 כפות צ’ילי מתוק (בנוסף לשמן ושן שום)
או
רוטב ברביקיו (עם שמן ושן שום).
שבת שלום!

avatar
galitea (18:21 27.03.2018)

האם אפשרי לוותר על דבש/סילאן לגמרי ושאר המרכיבים להשאיר כמו שהצעת כאן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:20 27.03.2018)

כן אפשר.

avatar
מלכה (10:24 13.09.2015)

ניתן להכין עם חזה עוף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:54 13.09.2015)

אפשר אבל קחי בחשבון שחזה עוף הוא חלק לא שומני, להבדיל מפרגיות ויש לשים אותו פחות זמן בתנור כדי שלא יתייבש.
אם משתמשים בחזה עוף אני ממליצה לוותר על התנור ולטגן אותו במחבת 1-2 דקות מכל צד ורק אז לשפד את החתיכות (אם רוצים להגיש בצורת שיפוד).
חג שמח ושנה טובה 🙂

avatar
טלי (12:05 10.09.2015)

תודה על המתכונים המעולים שלך תמיד.
האם צליית הפרגיות היא בגריל או אפיה רגילה בתנור? תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:13 10.09.2015)

היי טלי,
הצלייה היא בתוכנית אפיה רגילה.
חג שמח ושנה טובה 🙂

avatar
ענת (13:52 5.08.2015)

תודה רבה.

avatar
ענת (10:23 5.08.2015)

היי -הכנתי את הפרגיות פעם-טעים מאוד.
האם אפשרי ל: לתבל את הפרגיות ביום חמישי בערב -וביום שישי -להכניס לתנור?
אפשרי ללא השיפודים.תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:06 5.08.2015)

היי ענת,
אפשר לתבל את הפרגיות יום לפני. סביר להניח שהפרגיות יפרישו נוזלים וכתוצאה מכך הרוטב יהיה דליל יותר לכן כדאי לשמור רוטב בצד ולתבל עוד קצת גם לפני שאת מכניסה לתנור. אפשר להכין גם ללא השיפודים.
בהצלחה 😉

avatar
רופינה (17:02 26.07.2015)

ממליצה להשתמש בטריאקי איכותי של קיקומן הרבהמיותר טוב מאסם וקנור.
תנסו ולא תצטערו.

avatar
יפעת (14:40 13.05.2015)

הי, האם ניתן להכין עם פרגיות שלמות (לא שיפודים)? – וכך גם יצא קצת רוטב..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:45 13.05.2015)

כן בטח יפעת 🙂

avatar
איריס (16:29 20.08.2015)

כן יוצא נהדר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:52 20.08.2015)

תודה איריס 🙂

avatar
יסמין (11:24 30.01.2015)

הי, האם אפשר לטגן במחבת פסים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:38 30.01.2015)

כן בטח 🙂

avatar
שושי (15:01 18.01.2015)

האם ניתן לבשל במקום בתנור ואחרכך לשפד , האם התוצאה והטעם אותו הדבר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:46 18.01.2015)

כן שושי, אפשר.
זה לא משנה את התוצאה והטעם.

avatar
ענתי (14:09 16.09.2014)

תוד רבה .

avatar
ענתי (16:04 15.09.2014)

תודה רבה. האם שיפודי העץ לא נשרפים בתנור? אשמח להכין.תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:30 15.09.2014)

הי ענתי,
השיפודים נשרפים ומשחימים מעט בקצוות אך לא בחלק של העוף.
ניתן לפתור את הבעיה ולהשתמש בשיפודים ממתכת, במידה ויש לך 🙂

avatar
ענתי (09:31 10.09.2014)

היי -נראה מעולה (כמו כל המתכונים) -אפשר לדעת מה טעמו של הטריאקי?אף פעם לא השתמשתי ועל איזה חברה את ממליצה?תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:45 10.09.2014)

תודה ענתי 🙂
הטריאקי הוא בטעם מתקתק מעושן.
אני ממליצה על הטריאקי של חב’ אוסם או קנור.
יום נפלא!

לקריאת כל התגובות