שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות

מצרכים:

500 גרם פרגיות חתוכות לשיפודים

למרינדה:

1/4 כוס שמן זית

1/3 כוס רוטב טריאקי

1/3 כוס רוטב צ’ילי מתוק

1 שן שום גדולה כתושה

פלפל שחור

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל200 מעלות.

-מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה ומתבלים את הפרגיות היטב. משפדים ומניחים מעל תבנית אלומיניום חד פעמית.

-מכניסים למרכז התנור וצולים במשך 10 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

-לאחר מכן פותחים בזהירות את דלת התנור והופכים צד, מושחים בשאריות הרוטב וצולים 10-15 דקות נוספות עד שהפרגיות מוכנות למאכל.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

*אופציית “על האש”: ניתן לצלות על המנגל משני הצדדים.

שיפודי פרגיות בתנור, מתכון פרגיות בתנור, פרגיות בטריאקי, פרגית על האש

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
טחינה
עוגת אגוזים וקינמון

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
דינה (12:51 6.09.2021)

תודה רבה על המתכון יצא מושללללללם!
עשינו את זה לאירוח וכולם ממש החמיאו ואהבו.

מתכונים ב-10 דקות (12:54 6.09.2021)

וואו נראה מעולה ממש! תודה על השיתוף וחג שמח😊

מירי (09:59 12.01.2021)

יצא מושלם! פעם ראשונה שעשיתי פרגיות… מדהים!

מתכונים ב-10 דקות (10:23 12.01.2021)

שמחה לקרוא שיצא מוצלח מירי😍
יום נפלא

ענתי (11:07 29.12.2020)

ועוד שאלה בבקשה של איזה חברה את ממליצה רוטב טריאקי? ורוטב צילי?תודה

ענתי (11:06 29.12.2020)

והאם ניתן להוסיף עוד תיבול כגון פפריקה מתוקה.
ובכלל התיבול במתכון יהיה טעים גם לילדים?תודה

ענתי (11:05 29.12.2020)

אפרת היקרה-רוצה להכין ככה ביום שישי בבוקר אבל ללא השיפודים.
האם ניתן לכסות ולחמם בחום נמוך של שבת שעה לפני הארוחה בערב שישי?תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:23 29.12.2020)

לגבי החימום, אני מניחה שאפשר.
אפשר להוסיף פפריקה מתוקה. ילדים אוהבים את התיבול אבל אם הם ילדים קטנים אז קחי בחשבון שהתיבול יוצא פיקנטי בגלל הצ’ילי המתוק (אולי יהיה להם קצת חריף).
אני משתמשת ברוטב טריאקי של אסם מהסיבה שהוא לא מכיל מונוסודיום גלוטומט. לגבי צ’ילי מתוק, ניסיתי כמה סוגים ולא מצאתי עדיפות לסוג מסוים.

לואיז (13:07 23.03.2020)

היי,
שאלה טכנית,
מה הכוונה לשים מעל התבנית את השיפודים? הפרגית בעצם לא נוגעת בתבנית

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:59 23.03.2020)

הכוונה להניח את השיפודים על תבנית.
אין בעיה שהפרגית תיגע בתבנית אם זו תבנית גדולה.

הדס נפתלי (13:33 16.12.2019)

אם אין לי רוטב טריאקי אפשר רוטב סויה ??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:16 16.12.2019)

אפשר לתבל ב- 3 כפות סויה +כף דבש או סילאן+ 2 כפות צ’ילי מתוק (בנוסף לשמן ושן שום).

דנה (10:29 4.07.2019)

היי אפרת,
צלייה בתנור הכוונה לטורבו ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:21 4.07.2019)

אפשר גם בחום עליון וחום תחתון.

אביבית (18:32 7.05.2019)

הי תודה רבה על המתכון!!!!
הילדים נהנו מאוד ואני עוד יותר כשראיתי אותם מלקקים את האצבעות 🙂
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:46 7.05.2019)

איזה כיף לשמוע!
תודה לך שחזרת לעדכן.

מוריה (08:41 17.08.2018)

היי, במידה ואני מכינה סטייק פרגיות,כמה זמן בתנור? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:32 17.08.2018)

האפיה תתארך בכמה דקות בלבד. אולי 2 דקות נוספות מכל צד.

ענבר (15:34 29.07.2018)

היי אפרת, האם אפשר להכין עם חזה הודו במקום פרגית? אם כן האם זמן הבישול משתנה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:26 29.07.2018)

אני חושבת שכן למרות שלטעמי התיבול יותר מתאים לחזה עוף ופרגיות. זמן האפיה לא אמור להשתנות.

אפרת (14:09 18.07.2018)

כמישהי שממש לא מתה על פרגיות, הופתעתי עד כמה נהניתי מהתוצאה. כ”כ טעים!! תודה על שלל המתכונים 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:02 18.07.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה אפרת 🌷

שרה (14:50 31.05.2018)

היי אפרת
יצא מעולה, תודה רבה!!! ילדים מאוד אהבו!
אפשר גם שלא ייצא מתקתק? לעשות רק עם רוטב טריאקי?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:18 31.05.2018)

היי שרה,
שמחה שאהבו 🙂
הטריאקי עצמו קצת מתקתק אבל הצ’ילי המתוק מחזק את המתיקות לכן אם את רוצה להפחית מתיקות תכיני רק עם טריאקי.

איילה (12:44 14.02.2018)

היי,
מכינה פרגיות פעם ראשונה
רוצה להכין את המתכון כפרגיות בתבנית בתנור ולא בשיפוד, האם כדאי לחתוך לחצי? ואם צריך לנקות את השומן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:51 14.02.2018)

היי איילה,
לא חייבים לחתוך לחצי. אפשר לנקות מעט את השומן.
בהצלחה 🙂

אושרת (11:02 10.01.2018)

אפרת היקרה
מתכון פשוט מושלם…..היה כף לראות ולשמוע את הילדים אומרים אמא יצא טעים מאוד אנחנו רוצים עוד
אז תודה לך, האתר שלך פשוט מושלם!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:49 10.01.2018)

היי אושרת,
אני ממש שמחה שהם אהבו (תכלס אין כמו שזה שילדים נהנים ומבקשים עוד 😉 )
תודה לך שחזרת לעדכן.
המשך יום נפלא.

נתן (14:16 21.12.2017)

תודה על המתכון
איך לדעתך זה ייצא בטוסטר אובן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:55 21.12.2017)

לא אמורה להיות בעיה להכין בטוסטר אובן.

רן (10:25 8.04.2017)

היי, האם כדאי להשרות במרינדה יום שלם (יש לנו זמן) או שלהיפך זה רק יהרוס ועדיף לתבל רגע לפני?

תודה רבה, את אלופה!

מתכונים ב-10 דקות (13:39 8.04.2017)

היי רן,
כשמדובר בפרגיות אני דווקא מעדיפה לתבל באותו רגע אבל גם אם משרים במרינדה יום שלם זה בסדר גמור.
לעומת זאת בחזה עוף מומלץ לפעמים להשרות במרינדה כמה שעות לפני כי אומרים שזה שומר על העסיסיות של חזה העוף שהוא חלק יותר יבש.
חג שמח! 🙂

אביבה (11:07 23.10.2016)

האם ניתן לאפות אפייה רגילה ? ואיזה ירקות ניצן להוסיף ?עם אותו תיבול לירקןת?

מתכונים ב-10 דקות (11:33 23.10.2016)

היי אביבה,
האפיה היא בתוכנית הרגילה (קו עליון וקו תחתון). אפשר גם לוותר על מקלות השיפודים.
כל ירק יכול להתאים- בצל, עגבניה, גמבה, תפו”א, בטטה, קישוא, גזר וכו’. מה שכן, אם אלה ירקות קשים מומלץ לחתוך אותם לקוביות קטנות ולאפות אותם לפני ששמים את הפרגיות. לאחר שהן כמעט רכות לגמרי- יש להוסיף את הפרגיות להמשך אפיה כמו שרשום במתכון.
חג שמח 🙂

ניצן (14:53 26.08.2016)

כיצד לאפות בטורבו בגריל או אפייה רגילה?

מתכונים ב-10 דקות (16:30 26.08.2016)

היי ניצן,
אפשר להתחיל 10 דקות בתוכנית אפיה רגילה ולאחר מכן לשנות לגריל טורבו ולאפות 10-12 דקות נוספות.
שבת שלום 🙂

ניצן (16:58 26.08.2016)

תודה רבה ושבת שלום!

גיא גרוסמן (14:07 13.08.2016)

הכנתי יצא מעולה
ממליץ להכין את רוטב הטריאקי לבד יותר טעים
תודה

מתכונים ב-10 דקות (16:56 13.08.2016)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

ענת (14:43 10.08.2016)

מה אפשר לשים במקום רוטב צילי?
שאלה של מתחילים: כשאני הולכת לקנות אני אמורה לבקש מהקצב פרגיות? או שקונים את זה בצורה אחרת?
תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (15:32 10.08.2016)

היי ענת,
אפשר לוותר על רוטב הצ’ילי או לשים במקום קמצוץ תבלין צ’ילי חריף אם יש לך.
אם את קונה מסופר רגיל בדר”כ יש במחלקת הבשר פרגיות מוכנות טריות שהן כבר ארוזות. זה נמצא איפה שנמצאים כל חלקי העוף, כולל השניצלים. בבית את חותכת אותן לחתיכות קטנות יותר בגודל של מה ששמים על שיפוד. אפשרות אחרת היא לבקש מהקצב שיחתוך לך את הפרגיות לחתיכות (תגידי לו שאת צריכה את זה לשיפודים).

ענת (17:13 10.08.2016)

תודה רבה רבה!

טל (11:32 10.03.2016)

שלום!
המתכון שלך נשמע מעולה ורציתי לשאול- בפעמים קודמות שניסיתי להכין פרגיות בתנור הן יצאו די יבשות. איך אוכל למנוע את זה? בנוסף, האם לדעתך הפרגיות תשמורנה על הטעם הטוב והרכות גם אם אכין אותן בשישי ואגיש בשבת?

מתכונים ב-10 דקות (12:07 10.03.2016)

היי טל,
חשוב להקפיד לא להשאיר יותר מידי זמן את הפרגיות בתנור אחרת הן מתייבשות.
אם מכינים יום לפני אני ממליצה דווקא לבשל אותן במקום לאפות כך העסיסיות תשמר.
יום נפלא 🙂

טל (13:05 10.03.2016)

תודה רבה לך!
עזרת לי מאד.
שבת שלום וחודש טוב!:)

אורית (08:31 25.12.2015)

טוב תקשיבי, האתר שלך הוא בול לטעמי!
כל מה שאני מכינה יוצא כל כך מוצלח והכי כיף שהכל פשוט ומהיר וזה לא בא על חשבון הטעם והמראה!
ישר כח!!

מתכונים ב-10 דקות (09:01 25.12.2015)

תודה אורית! ממש כיף לשמוע 🙂
שבת שלום!

חני (09:16 13.11.2015)

היי,
תודה על המתכונים המצוינים!
האם הפרגיות יוצאות מתוקות?
אני מחפשת מתכון לא מתוק….
המון תודה!

מתכונים ב-10 דקות (09:49 13.11.2015)

היי חני,
הפרגיות יוצאות מתקתקות פיקנטיות (לא מתוקות מידי).
שבת שלום 🙂

חני (12:20 13.11.2015)

תודה רבה!!

עינת (08:54 6.11.2015)

בוקר טוב לך!מתכונים מעולים ממש תענוג להיכנס למטבח .רציתי לשאול לגביי הפרגיות יש לי רוטב ברבקיו או סויה זה בסדר או שעדיף את הטריאקי תודה ושבת נהדרת

מתכונים ב-10 דקות (10:02 6.11.2015)

תודה עינת 🙂
אם אין לך טריאקי, את יכולה לשים 3 כפות סויה עם כף דבש/סילאן ו-2 כפות צ’ילי מתוק (בנוסף לשמן ושן שום)
או
רוטב ברביקיו (עם שמן ושן שום).
שבת שלום!

galitea (18:21 27.03.2018)

האם אפשרי לוותר על דבש/סילאן לגמרי ושאר המרכיבים להשאיר כמו שהצעת כאן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:20 27.03.2018)

כן אפשר.

מלכה (10:24 13.09.2015)

ניתן להכין עם חזה עוף?

מתכונים ב-10 דקות (10:54 13.09.2015)

אפשר אבל קחי בחשבון שחזה עוף הוא חלק לא שומני, להבדיל מפרגיות ויש לשים אותו פחות זמן בתנור כדי שלא יתייבש.
אם משתמשים בחזה עוף אני ממליצה לוותר על התנור ולטגן אותו במחבת 1-2 דקות מכל צד ורק אז לשפד את החתיכות (אם רוצים להגיש בצורת שיפוד).
חג שמח ושנה טובה 🙂

טלי (12:05 10.09.2015)

תודה על המתכונים המעולים שלך תמיד.
האם צליית הפרגיות היא בגריל או אפיה רגילה בתנור? תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (12:13 10.09.2015)

היי טלי,
הצלייה היא בתוכנית אפיה רגילה.
חג שמח ושנה טובה 🙂

ענת (13:52 5.08.2015)

תודה רבה.

ענת (10:23 5.08.2015)

היי -הכנתי את הפרגיות פעם-טעים מאוד.
האם אפשרי ל: לתבל את הפרגיות ביום חמישי בערב -וביום שישי -להכניס לתנור?
אפשרי ללא השיפודים.תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:06 5.08.2015)

היי ענת,
אפשר לתבל את הפרגיות יום לפני. סביר להניח שהפרגיות יפרישו נוזלים וכתוצאה מכך הרוטב יהיה דליל יותר לכן כדאי לשמור רוטב בצד ולתבל עוד קצת גם לפני שאת מכניסה לתנור. אפשר להכין גם ללא השיפודים.
בהצלחה 😉

רופינה (17:02 26.07.2015)

ממליצה להשתמש בטריאקי איכותי של קיקומן הרבהמיותר טוב מאסם וקנור.
תנסו ולא תצטערו.

יפעת (14:40 13.05.2015)

הי, האם ניתן להכין עם פרגיות שלמות (לא שיפודים)? – וכך גם יצא קצת רוטב..

מתכונים ב-10 דקות (14:45 13.05.2015)

כן בטח יפעת 🙂

איריס (16:29 20.08.2015)

כן יוצא נהדר

מתכונים ב-10 דקות (17:52 20.08.2015)

תודה איריס 🙂

יסמין (11:24 30.01.2015)

הי, האם אפשר לטגן במחבת פסים?

מתכונים ב-10 דקות (12:38 30.01.2015)

כן בטח 🙂

שושי (15:01 18.01.2015)

האם ניתן לבשל במקום בתנור ואחרכך לשפד , האם התוצאה והטעם אותו הדבר

מתכונים ב-10 דקות (15:46 18.01.2015)

כן שושי, אפשר.
זה לא משנה את התוצאה והטעם.

ענתי (14:09 16.09.2014)

תוד רבה .

ענתי (16:04 15.09.2014)

תודה רבה. האם שיפודי העץ לא נשרפים בתנור? אשמח להכין.תודה

מתכונים ב-10 דקות (16:30 15.09.2014)

הי ענתי,
השיפודים נשרפים ומשחימים מעט בקצוות אך לא בחלק של העוף.
ניתן לפתור את הבעיה ולהשתמש בשיפודים ממתכת, במידה ויש לך 🙂

ענתי (09:31 10.09.2014)

היי -נראה מעולה (כמו כל המתכונים) -אפשר לדעת מה טעמו של הטריאקי?אף פעם לא השתמשתי ועל איזה חברה את ממליצה?תודה

מתכונים ב-10 דקות (09:45 10.09.2014)

תודה ענתי 🙂
הטריאקי הוא בטעם מתקתק מעושן.
אני ממליצה על הטריאקי של חב’ אוסם או קנור.
יום נפלא!

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.