זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-25 דקות
מצרכים:
500 גרם פרגיות חתוכות לשיפודים
למרינדה:
1/4 כוס שמן זית
1/3 כוס רוטב טריאקי
1/3 כוס רוטב צ’ילי מתוק
1 שן שום גדולה כתושה
פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל200 מעלות.
-מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה ומתבלים את הפרגיות היטב. משפדים ומניחים מעל תבנית אלומיניום חד פעמית.
-מכניסים למרכז התנור וצולים במשך 10 דקות.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
-לאחר מכן פותחים בזהירות את דלת התנור והופכים צד, מושחים בשאריות הרוטב וצולים 10-15 דקות נוספות עד שהפרגיות מוכנות למאכל.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
*אופציית “על האש”: ניתן לצלות על המנגל משני הצדדים.
שיפודי פרגיות בתנור, מתכון פרגיות בתנור, פרגיות בטריאקי, פרגית על האש
היי אפרת רציתי לשאול האם אפשר להכין את שיפודי הפרגיות יום קודם בלי לאפות לשמור במקרר ולאפות למחרת?
כן בטח🙂
היי אפשר לטגן במחבת פסים עם השיפודים? אם כן כמה זמן?
ואם אני מטגנת 3 קג, להכפיל כמויות רוטב פי 3?
כן, אני חושבת שזה יספיק. מקסימום תמיד אפשר להכין ולהוסיף רוטב.
ממליצה להשרות את הפרגיות עם הרוטב כמה שעות לפני במקרר (אפילו להכין יום לפני).
בערך 4-5 דקות מכל צד, עד שמבפנים זה מוכן. לא על אש גבוהה מידי שלא ישרף.
מקסימום אפשר לאחר טיגון לשים בתנור, כדי להבטיח בישול מלא, לא?
נכון, הכי טוב:)
רק לא יותר מידי כדי שלא יתייבשו.
אחרי שאטגן 4 דקות מכל צד, אכניס לתנור 10 דקות, 200 מעלות, חום עליון תחתון, לא מכוסה?
כן.
תודה רבה, על הסבלנות🙂
אני רוצה להכין לשבת ולחמם שיפודים עם חזה עוף וירקות. יש לך מתכון שאפשר לחמם ולא יתייבש?
היי יוכי,
אפשר אבל קחי בחשבון שזה יהיה קצת יבש.
עדיף להשתמש בפרגית שהיא נתח יותר עסיסי מחזה עוף.
היי
אני מאוד רוצה להכין שיפודי חזה עוף עם ירקות לשבת ולחמם על הפלטה. יש לך מתכון שיכול להתאים?
אני מבינה שהמתכון הזה פחות מתאים לחימום על הפלטה
היי
בגדול כל מתכון לשיפודי עוף פחות מתאים לחימום על הפלטה, אבל עדיין ניתן לחמם בתבנית מכוסה על הפלטה ולהוסיף טיפה מים חמים אם זה מתייבש במהלך החימום.
אפשרי גם בחזות במקום פרגיות?
אפשר אבל יצא יבש יותר.
האם צריך לטבל את הפרגיות בנפרד ואז לערבב אותם עם הרוטב?
דחוףף
תודה רבה רבה
היי
לא, יש להכניס למרינדה.
שנה טובה!
אפשר לוותר על טריאקי ?
עדיף לשים רוטב סויה במקום.
לא יצא לי טעים. מאד אוהבת את המתכונים שלך. אולי זה עניין של טעם.
איך אני צולה ירקות? אותו זמן צלייה?
היי,
יש מתכון מסודר ממש כאן(:
היי
האם אפשר להכין בטוסטר גריל?
היי,
אפשר להכין באובן/ טוסטר גריל.
אני רוצה להכין לחג
כדאי להכין מראש ולחמם על הפלטה? זה יצא יבש?
תודה מראש
היי,
המתכון הזה פחות מומלץ לחימום על פלטה- הפרגיות עשויות לצאת מאד יבשות.
לכמה מנות המתכון?
תודה
היי,
הכמות מספיקה בנדיבות ל-2 סועדים בערך.
אפשר עם חזה עוף?
היי יהודית,
אפשר אבל קחי בחשבון שחזה עוף הוא חלק לא שומני בשונה מפרגיות, ויש לשים אותו פחות זמן בתנור כדי שלא יתייבש.
אם משתמשים בחזה עוף אני ממליצה לוותר על האפייה ולטגן אותו במחבת 1-2 דקות מכל צד ורק אז לשפד את החתיכות (אם רוצים להגיש בצורת שיפוד).
תודה
ומה עם בצל ועגבניות מתי אני יוסיף?
את יכולה להכין בנפרד שיפודי עגבניות ובצל ולאפות בתנור.
את פשוט תותחית מאז שאני ובעלי גילינו את האתר הזה אנחנו משתפים את כל הקרובי משפחה שלנו גם אז רק רצינו לומר לך תודה רבה רבה
איזה כיף! תודה על הפרגון❤
תודה רבה על המתכון יצא מושללללללם!
עשינו את זה לאירוח וכולם ממש החמיאו ואהבו.
וואו נראה מעולה ממש! תודה על השיתוף וחג שמח😊
יצא מושלם! פעם ראשונה שעשיתי פרגיות… מדהים!
שמחה לקרוא שיצא מוצלח מירי😍
יום נפלא
ועוד שאלה בבקשה של איזה חברה את ממליצה רוטב טריאקי? ורוטב צילי?תודה
והאם ניתן להוסיף עוד תיבול כגון פפריקה מתוקה.
ובכלל התיבול במתכון יהיה טעים גם לילדים?תודה
אפרת היקרה-רוצה להכין ככה ביום שישי בבוקר אבל ללא השיפודים.
האם ניתן לכסות ולחמם בחום נמוך של שבת שעה לפני הארוחה בערב שישי?תודה
לגבי החימום, אני מניחה שאפשר.
אפשר להוסיף פפריקה מתוקה. ילדים אוהבים את התיבול אבל אם הם ילדים קטנים אז קחי בחשבון שהתיבול יוצא פיקנטי בגלל הצ’ילי המתוק (אולי יהיה להם קצת חריף).
אני משתמשת ברוטב טריאקי של אסם מהסיבה שהוא לא מכיל מונוסודיום גלוטומט. לגבי צ’ילי מתוק, ניסיתי כמה סוגים ולא מצאתי עדיפות לסוג מסוים.
היי,
שאלה טכנית,
מה הכוונה לשים מעל התבנית את השיפודים? הפרגית בעצם לא נוגעת בתבנית
הכוונה להניח את השיפודים על תבנית.
אין בעיה שהפרגית תיגע בתבנית אם זו תבנית גדולה.
אם אין לי רוטב טריאקי אפשר רוטב סויה ??
אפשר לתבל ב- 3 כפות סויה +כף דבש או סילאן+ 2 כפות צ’ילי מתוק (בנוסף לשמן ושן שום).
היי אפרת,
צלייה בתנור הכוונה לטורבו ?
אפשר גם בחום עליון וחום תחתון.
הי תודה רבה על המתכון!!!!
הילדים נהנו מאוד ואני עוד יותר כשראיתי אותם מלקקים את האצבעות 🙂
תודה
איזה כיף לשמוע!
תודה לך שחזרת לעדכן.
היי, במידה ואני מכינה סטייק פרגיות,כמה זמן בתנור? תודה!
האפיה תתארך בכמה דקות בלבד. אולי 2 דקות נוספות מכל צד.
היי אפרת, האם אפשר להכין עם חזה הודו במקום פרגית? אם כן האם זמן הבישול משתנה?
אני חושבת שכן למרות שלטעמי התיבול יותר מתאים לחזה עוף ופרגיות. זמן האפיה לא אמור להשתנות.
כמישהי שממש לא מתה על פרגיות, הופתעתי עד כמה נהניתי מהתוצאה. כ”כ טעים!! תודה על שלל המתכונים 🙂
שמחה שאהבת 🙂
תודה אפרת 🌷
היי אפרת
יצא מעולה, תודה רבה!!! ילדים מאוד אהבו!
אפשר גם שלא ייצא מתקתק? לעשות רק עם רוטב טריאקי?
תודה
היי שרה,
שמחה שאהבו 🙂
הטריאקי עצמו קצת מתקתק אבל הצ’ילי המתוק מחזק את המתיקות לכן אם את רוצה להפחית מתיקות תכיני רק עם טריאקי.
היי,
מכינה פרגיות פעם ראשונה
רוצה להכין את המתכון כפרגיות בתבנית בתנור ולא בשיפוד, האם כדאי לחתוך לחצי? ואם צריך לנקות את השומן?
היי איילה,
לא חייבים לחתוך לחצי. אפשר לנקות מעט את השומן.
בהצלחה 🙂
אפרת היקרה
מתכון פשוט מושלם…..היה כף לראות ולשמוע את הילדים אומרים אמא יצא טעים מאוד אנחנו רוצים עוד
אז תודה לך, האתר שלך פשוט מושלם!
היי אושרת,
אני ממש שמחה שהם אהבו (תכלס אין כמו שזה שילדים נהנים ומבקשים עוד 😉 )
תודה לך שחזרת לעדכן.
המשך יום נפלא.
תודה על המתכון
איך לדעתך זה ייצא בטוסטר אובן?
לא אמורה להיות בעיה להכין בטוסטר אובן.
היי, האם כדאי להשרות במרינדה יום שלם (יש לנו זמן) או שלהיפך זה רק יהרוס ועדיף לתבל רגע לפני?
תודה רבה, את אלופה!
היי רן,
כשמדובר בפרגיות אני דווקא מעדיפה לתבל באותו רגע אבל גם אם משרים במרינדה יום שלם זה בסדר גמור.
לעומת זאת בחזה עוף מומלץ לפעמים להשרות במרינדה כמה שעות לפני כי אומרים שזה שומר על העסיסיות של חזה העוף שהוא חלק יותר יבש.
חג שמח! 🙂
האם ניתן לאפות אפייה רגילה ? ואיזה ירקות ניצן להוסיף ?עם אותו תיבול לירקןת?
היי אביבה,
האפיה היא בתוכנית הרגילה (קו עליון וקו תחתון). אפשר גם לוותר על מקלות השיפודים.
כל ירק יכול להתאים- בצל, עגבניה, גמבה, תפו”א, בטטה, קישוא, גזר וכו’. מה שכן, אם אלה ירקות קשים מומלץ לחתוך אותם לקוביות קטנות ולאפות אותם לפני ששמים את הפרגיות. לאחר שהן כמעט רכות לגמרי- יש להוסיף את הפרגיות להמשך אפיה כמו שרשום במתכון.
חג שמח 🙂
כיצד לאפות בטורבו בגריל או אפייה רגילה?
היי ניצן,
אפשר להתחיל 10 דקות בתוכנית אפיה רגילה ולאחר מכן לשנות לגריל טורבו ולאפות 10-12 דקות נוספות.
שבת שלום 🙂
תודה רבה ושבת שלום!
הכנתי יצא מעולה
ממליץ להכין את רוטב הטריאקי לבד יותר טעים
תודה
תודה שחזרת לעדכן 🙂
מה אפשר לשים במקום רוטב צילי?
שאלה של מתחילים: כשאני הולכת לקנות אני אמורה לבקש מהקצב פרגיות? או שקונים את זה בצורה אחרת?
תודה 🙂
היי ענת,
אפשר לוותר על רוטב הצ’ילי או לשים במקום קמצוץ תבלין צ’ילי חריף אם יש לך.
אם את קונה מסופר רגיל בדר”כ יש במחלקת הבשר פרגיות מוכנות טריות שהן כבר ארוזות. זה נמצא איפה שנמצאים כל חלקי העוף, כולל השניצלים. בבית את חותכת אותן לחתיכות קטנות יותר בגודל של מה ששמים על שיפוד. אפשרות אחרת היא לבקש מהקצב שיחתוך לך את הפרגיות לחתיכות (תגידי לו שאת צריכה את זה לשיפודים).
תודה רבה רבה!
שלום!
המתכון שלך נשמע מעולה ורציתי לשאול- בפעמים קודמות שניסיתי להכין פרגיות בתנור הן יצאו די יבשות. איך אוכל למנוע את זה? בנוסף, האם לדעתך הפרגיות תשמורנה על הטעם הטוב והרכות גם אם אכין אותן בשישי ואגיש בשבת?
היי טל,
חשוב להקפיד לא להשאיר יותר מידי זמן את הפרגיות בתנור אחרת הן מתייבשות.
אם מכינים יום לפני אני ממליצה דווקא לבשל אותן במקום לאפות כך העסיסיות תשמר.
יום נפלא 🙂
תודה רבה לך!
עזרת לי מאד.
שבת שלום וחודש טוב!:)
טוב תקשיבי, האתר שלך הוא בול לטעמי!
כל מה שאני מכינה יוצא כל כך מוצלח והכי כיף שהכל פשוט ומהיר וזה לא בא על חשבון הטעם והמראה!
ישר כח!!
תודה אורית! ממש כיף לשמוע 🙂
שבת שלום!
היי,
תודה על המתכונים המצוינים!
האם הפרגיות יוצאות מתוקות?
אני מחפשת מתכון לא מתוק….
המון תודה!
היי חני,
הפרגיות יוצאות מתקתקות פיקנטיות (לא מתוקות מידי).
שבת שלום 🙂
תודה רבה!!
בוקר טוב לך!מתכונים מעולים ממש תענוג להיכנס למטבח .רציתי לשאול לגביי הפרגיות יש לי רוטב ברבקיו או סויה זה בסדר או שעדיף את הטריאקי תודה ושבת נהדרת
תודה עינת 🙂
אם אין לך טריאקי, את יכולה לשים 3 כפות סויה עם כף דבש/סילאן ו-2 כפות צ’ילי מתוק (בנוסף לשמן ושן שום)
או
רוטב ברביקיו (עם שמן ושן שום).
שבת שלום!
האם אפשרי לוותר על דבש/סילאן לגמרי ושאר המרכיבים להשאיר כמו שהצעת כאן?
כן אפשר.
ניתן להכין עם חזה עוף?
אפשר אבל קחי בחשבון שחזה עוף הוא חלק לא שומני, להבדיל מפרגיות ויש לשים אותו פחות זמן בתנור כדי שלא יתייבש.
אם משתמשים בחזה עוף אני ממליצה לוותר על התנור ולטגן אותו במחבת 1-2 דקות מכל צד ורק אז לשפד את החתיכות (אם רוצים להגיש בצורת שיפוד).
חג שמח ושנה טובה 🙂
תודה על המתכונים המעולים שלך תמיד.
האם צליית הפרגיות היא בגריל או אפיה רגילה בתנור? תודה רבה
היי טלי,
הצלייה היא בתוכנית אפיה רגילה.
חג שמח ושנה טובה 🙂
תודה רבה.
היי -הכנתי את הפרגיות פעם-טעים מאוד.
האם אפשרי ל: לתבל את הפרגיות ביום חמישי בערב -וביום שישי -להכניס לתנור?
אפשרי ללא השיפודים.תודה
היי ענת,
אפשר לתבל את הפרגיות יום לפני. סביר להניח שהפרגיות יפרישו נוזלים וכתוצאה מכך הרוטב יהיה דליל יותר לכן כדאי לשמור רוטב בצד ולתבל עוד קצת גם לפני שאת מכניסה לתנור. אפשר להכין גם ללא השיפודים.
בהצלחה 😉
ממליצה להשתמש בטריאקי איכותי של קיקומן הרבהמיותר טוב מאסם וקנור.
תנסו ולא תצטערו.
הי, האם ניתן להכין עם פרגיות שלמות (לא שיפודים)? – וכך גם יצא קצת רוטב..
כן בטח יפעת 🙂
כן יוצא נהדר
תודה איריס 🙂
הי, האם אפשר לטגן במחבת פסים?
כן בטח 🙂
האם ניתן לבשל במקום בתנור ואחרכך לשפד , האם התוצאה והטעם אותו הדבר
כן שושי, אפשר.
זה לא משנה את התוצאה והטעם.
תוד רבה .
תודה רבה. האם שיפודי העץ לא נשרפים בתנור? אשמח להכין.תודה
הי ענתי,
השיפודים נשרפים ומשחימים מעט בקצוות אך לא בחלק של העוף.
ניתן לפתור את הבעיה ולהשתמש בשיפודים ממתכת, במידה ויש לך 🙂
היי -נראה מעולה (כמו כל המתכונים) -אפשר לדעת מה טעמו של הטריאקי?אף פעם לא השתמשתי ועל איזה חברה את ממליצה?תודה
תודה ענתי 🙂
הטריאקי הוא בטעם מתקתק מעושן.
אני ממליצה על הטריאקי של חב’ אוסם או קנור.
יום נפלא!