שום דבר לא נמצא

מס’ מנות: 10 יחידות

סוג: פרווה

רכיבים

חבילת בצק עלים מרודד (300 ג’)

5 תפוחים אדומים

6 כוסות (כ-1.5 ליטר) מים

חצי (100 ג’) סוכר

לפיזור מעל הבצק: כפית אבקת קינמון, כף וחצי סוכר

לפיזור מעל השושנים: אבקת סוכר

מיקסר בוש

 

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-חותכים את תפוחי העץ לחצי (עם הקליפה) ופורסים לחצאי עיגול דקים (אני השתמשתי במיקסר בוש  MUM5 שמגיע עם אביזר מעבד מזון והלבשתי עליו דיסקית גירוד עבה).

-ממלאים סיר ב-6 כוסות מים וחצי כוס סוכר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים את פלחי התפוחים ומבשלים במשך 2-5 דקות, עד שהתפוחים מתרככים ונעשים גמישים (אבל לא רכים מידי). מעבירים לייבוש על נייר מגבת.

-חותכים בצק עלים לרצועות ארוכות ברוחב 2.5 ס”מ. מפזרים מעל אבקת קינמון וסוכר.

-מניחים על כל רצועת בצק פרוסות תפוח זו לצד זו, כאשר החצי העליון של הפרוסות מבצבץ מעל הבצק (ראו בסרטון ההכנה). מגלגלים כל רצועת בצק לשושנה.

שושני תפוחים

-משמנים היטב תבנית שקעים (רצוי מסיליקון) ומניחים בתוכה את השושנים. מברישים מעל שמן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30-35 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

 

ראו גם
סלט רימונים צבעוניסלט רימונים צבעוני
עוגת טירמיסו ביסקוויטים עוגת טירמיסו ביסקוויטים
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
sara (20:45 11.01.2024)

האם יש דרך לאחסן בצורה שהפריכות תישאר לאורך זמן (מס’ ימים), או שהמתכון מתאים רק להכנה בשביל הגשה בו ביום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:59 12.01.2024)

היי שרה,
הכי מומלץ להכין באותו יום בגלל התפוחים (כדי שישמר הצבע היפה) אבל אם אין ברירה אפשר לשמור במקרר בקופסה סגורה ולחמם לפני ההגשה.

avatar
ברכי (12:31 17.10.2023)

אשמח לדעת האם ניתן להקפיא מתכון זה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:02 17.10.2023)

היי
המתכון פחות מתאים להקפאה, המרקם יאבד מהפריכות שלו.

avatar
אודליה (15:09 2.10.2023)

נראה פשוט מהמם!!! מתאים מאוד לאירוח, תודה רבה אפרת ומועדים לשמחה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:44 2.10.2023)

היי אודליה
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה וחג שמח❤️

avatar
שלהבת (20:32 26.09.2023)

ניתן לאפות את זה ללא תבנית שקעים ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:05 26.09.2023)

תבנית השקעים שומרת שהמאפה לא יפתח.
אם אופים ללא תבנית השקעים חשוב להדק היטב את הקצוות.