מס’ מנות: 10 יחידות
סוג: פרווה
חבילת בצק עלים מרודד (300 ג’)
5 תפוחים אדומים
6 כוסות (כ-1.5 ליטר) מים
חצי (100 ג’) סוכר
לפיזור מעל הבצק: כפית אבקת קינמון, כף וחצי סוכר
לפיזור מעל השושנים: אבקת סוכר
-חותכים את תפוחי העץ לחצי (עם הקליפה) ופורסים לחצאי עיגול דקים.
-ממלאים סיר ב-6 כוסות מים וחצי כוס סוכר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים את פלחי התפוחים ומבשלים במשך 2-5 דקות, עד שהתפוחים מתרככים ונעשים גמישים (אבל לא רכים מידי). מעבירים לייבוש על נייר מגבת.
-חותכים בצק עלים לרצועות ארוכות ברוחב 2.5 ס”מ. מפזרים מעל אבקת קינמון וסוכר.
-מניחים על כל רצועת בצק פרוסות תפוח זו לצד זו, כאשר החצי העליון של הפרוסות מבצבץ מעל הבצק (ראו בסרטון ההכנה). מגלגלים כל רצועת בצק לשושנה.
-משמנים היטב תבנית שקעים (רצוי מסיליקון) ומניחים בתוכה את השושנים. מברישים מעל שמן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30-35 דקות.
View this post on Instagram
היי נראה מעולה!
תגידי מה דעתך על להכין בצק שמרים, לרדד דק ולהשתמש בו במקום בצק עלים?
ילך טוב?
לדעתי כן
היי 🙂
רציתי לשאול לדעתך, חשבתי אולי במקום אבקת סוכר, לזלף מייפל מעל התפוחים… רציתי לדעת אם לדעתך זה יהיה מתוק מדי יחד עם הסוכר שפיזרנו על הבצק? האם כדאי לוותר על הסוכר או שזה יהיה בסדר? (אני בדרך כלל לא אוכלת מתוק מדי וברוב המתכונים כשרשום את כמות הסוכר אני מורידה שליש. כלומר אם רשום 100 גרם, אני אשים 70)
אפשר להפחית את הסוכר לשליש/רבע כוס.
הי 😊 האם ניתן להכין יום-יומיים קודם עד שלב התנור, ולאפות ביום ההגשה? הרבה תודה וחג שמח ושקט
לא מומלץ כי זה יכול להמשיך לתפוח.
את יכולה לאפות כמה ימים לפני ולהקפיא לאחר קירור.
המון תודה. מתלבטת כי ראיתי שכתבת למישהי שההקפאה עלולה לפגוע בפריכות, אז אולי אין ברירה אלא להכין באותו יום..
אוי סליחה! לא יודעת למה חשבתי שזה בצק שמרים.
זה בצק עלים אז אין בעיה להכין יום לפני ולאפות ביום ההגשה (הקפאה אכן פחות מומלצת במקרה הזה).
הבעיה היחידה היא שהתפוחים עלולים להשחיר קצת אם הם עומדים הרבה זמן..
אלופה שאת על המענה המהיר, ממש מעריכה 🙏 אם כשמבשלת אותם אוסיף לימון, זה יעזור?
אמור לעזור:)
אפרת יקרה, אפשר למרוח דבש במקום סוכר?
כן:)
ואוו איזה מענה מהיר.
תודה רבה ושתהייה לך שנה טובה ומבורכת
איזה רעיון מקסים!
האם חייב להבריש את השושנים בשמן או שאפשר לוותר או להחליף במשהו אחר?
וכמה זמן לדעתך אפשר לשמור במקרר?
אפשר גם להבריש בביצה טרופה.
במקרר 3-4 ימים.
תודה! חג שמח ומתוק 🙂
איזה דבר יפה! אהבתי מאוד
האם אפשר להכין עם בצק פריך כמו של פאי? לא אוהבת להשתמש בבצק עלים בגלל בריאות.
ותודה על כל המתכונים המופלאים! הכל טעים ומונגש בצורה מדהימה.
היי מירי,
לגב בצק פריך – זה רעיון אבל אני לא יודעת אם הבצק יאפה כמו שצריך.
אולי כדאי לעשות מעט גלגולים כדי שזה יאפה היטב מבפנים.
האם אפשר להשתמש בבצק פילאס?
כן
תודה רבה רבה על מהירות התשובה
האם יש דרך לאחסן בצורה שהפריכות תישאר לאורך זמן (מס’ ימים), או שהמתכון מתאים רק להכנה בשביל הגשה בו ביום?
היי שרה,
הכי מומלץ להכין באותו יום בגלל התפוחים (כדי שישמר הצבע היפה) אבל אם אין ברירה אפשר לשמור במקרר בקופסה סגורה ולחמם לפני ההגשה.
אשמח לדעת האם ניתן להקפיא מתכון זה?
היי
המתכון פחות מתאים להקפאה, המרקם יאבד מהפריכות שלו.
נראה פשוט מהמם!!! מתאים מאוד לאירוח, תודה רבה אפרת ומועדים לשמחה 🙂
היי אודליה
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה וחג שמח❤️
ניתן לאפות את זה ללא תבנית שקעים ?
תבנית השקעים שומרת שהמאפה לא יפתח.
אם אופים ללא תבנית השקעים חשוב להדק היטב את הקצוות.