שום דבר לא נמצא

מס’ מנות: 10 יחידות

סוג: פרווה

רכיבים

חבילת בצק עלים מרודד (300 ג’)

5 תפוחים אדומים

6 כוסות (כ-1.5 ליטר) מים

חצי (100 ג’) סוכר

לפיזור מעל הבצק: כפית אבקת קינמון, כף וחצי סוכר

לפיזור מעל השושנים: אבקת סוכר

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-חותכים את תפוחי העץ לחצי (עם הקליפה) ופורסים לחצאי עיגול דקים.

-ממלאים סיר ב-6 כוסות מים וחצי כוס סוכר ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מוסיפים את פלחי התפוחים ומבשלים במשך 2-5 דקות, עד שהתפוחים מתרככים ונעשים גמישים (אבל לא רכים מידי). מעבירים לייבוש על נייר מגבת.

-חותכים בצק עלים לרצועות ארוכות ברוחב 2.5 ס”מ. מפזרים מעל אבקת קינמון וסוכר.

-מניחים על כל רצועת בצק פרוסות תפוח זו לצד זו, כאשר החצי העליון של הפרוסות מבצבץ מעל הבצק (ראו בסרטון ההכנה). מגלגלים כל רצועת בצק לשושנה.

שושני תפוחים

-משמנים היטב תבנית שקעים (רצוי מסיליקון) ומניחים בתוכה את השושנים. מברישים מעל שמן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30-35 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

 

ראו גם
סלט רימונים צבעוניסלט רימונים צבעוני
עוגת טירמיסו ביסקוויטים עוגת טירמיסו ביסקוויטים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
תמר (18:01 30.09.2024)

היי נראה מעולה!
תגידי מה דעתך על להכין בצק שמרים, לרדד דק ולהשתמש בו במקום בצק עלים?
ילך טוב?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:52 1.10.2024)

לדעתי כן

avatar
עדי (07:01 30.09.2024)

היי 🙂
רציתי לשאול לדעתך, חשבתי אולי במקום אבקת סוכר, לזלף מייפל מעל התפוחים… רציתי לדעת אם לדעתך זה יהיה מתוק מדי יחד עם הסוכר שפיזרנו על הבצק? האם כדאי לוותר על הסוכר או שזה יהיה בסדר? (אני בדרך כלל לא אוכלת מתוק מדי וברוב המתכונים כשרשום את כמות הסוכר אני מורידה שליש. כלומר אם רשום 100 גרם, אני אשים 70)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:40 1.10.2024)

אפשר להפחית את הסוכר לשליש/רבע כוס.

avatar
מיה (06:25 29.09.2024)

הי 😊 האם ניתן להכין יום-יומיים קודם עד שלב התנור, ולאפות ביום ההגשה? הרבה תודה וחג שמח ושקט

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:08 29.09.2024)

לא מומלץ כי זה יכול להמשיך לתפוח.
את יכולה לאפות כמה ימים לפני ולהקפיא לאחר קירור.

avatar
מיה (18:38 29.09.2024)

המון תודה. מתלבטת כי ראיתי שכתבת למישהי שההקפאה עלולה לפגוע בפריכות, אז אולי אין ברירה אלא להכין באותו יום..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:51 29.09.2024)

אוי סליחה! לא יודעת למה חשבתי שזה בצק שמרים.
זה בצק עלים אז אין בעיה להכין יום לפני ולאפות ביום ההגשה (הקפאה אכן פחות מומלצת במקרה הזה).
הבעיה היחידה היא שהתפוחים עלולים להשחיר קצת אם הם עומדים הרבה זמן..

avatar
מיה (19:32 29.09.2024)

אלופה שאת על המענה המהיר, ממש מעריכה 🙏 אם כשמבשלת אותם אוסיף לימון, זה יעזור?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:18 29.09.2024)

אמור לעזור:)

avatar
המלכה (22:45 26.09.2024)

אפרת יקרה, אפשר למרוח דבש במקום סוכר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:53 26.09.2024)

כן:)

avatar
המלכה (22:57 26.09.2024)

ואוו איזה מענה מהיר.
תודה רבה ושתהייה לך שנה טובה ומבורכת

avatar
אלה (18:35 23.09.2024)

איזה רעיון מקסים!
האם חייב להבריש את השושנים בשמן או שאפשר לוותר או להחליף במשהו אחר?
וכמה זמן לדעתך אפשר לשמור במקרר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:52 24.09.2024)

אפשר גם להבריש בביצה טרופה.
במקרר 3-4 ימים.

avatar
אלה (20:59 24.09.2024)

תודה! חג שמח ומתוק 🙂

avatar
מירי (13:54 22.09.2024)

איזה דבר יפה! אהבתי מאוד
האם אפשר להכין עם בצק פריך כמו של פאי? לא אוהבת להשתמש בבצק עלים בגלל בריאות.
ותודה על כל המתכונים המופלאים! הכל טעים ומונגש בצורה מדהימה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:06 22.09.2024)

היי מירי,
לגב בצק פריך – זה רעיון אבל אני לא יודעת אם הבצק יאפה כמו שצריך.
אולי כדאי לעשות מעט גלגולים כדי שזה יאפה היטב מבפנים.

avatar
חגית אקשטיין (19:22 25.07.2024)

האם אפשר להשתמש בבצק פילאס?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:29 25.07.2024)

כן

avatar
חגית (19:31 25.07.2024)

תודה רבה רבה על מהירות התשובה

avatar
sara (20:45 11.01.2024)

האם יש דרך לאחסן בצורה שהפריכות תישאר לאורך זמן (מס’ ימים), או שהמתכון מתאים רק להכנה בשביל הגשה בו ביום?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:59 12.01.2024)

היי שרה,
הכי מומלץ להכין באותו יום בגלל התפוחים (כדי שישמר הצבע היפה) אבל אם אין ברירה אפשר לשמור במקרר בקופסה סגורה ולחמם לפני ההגשה.

avatar
ברכי (12:31 17.10.2023)

אשמח לדעת האם ניתן להקפיא מתכון זה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:02 17.10.2023)

היי
המתכון פחות מתאים להקפאה, המרקם יאבד מהפריכות שלו.

avatar
אודליה (15:09 2.10.2023)

נראה פשוט מהמם!!! מתאים מאוד לאירוח, תודה רבה אפרת ומועדים לשמחה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:44 2.10.2023)

היי אודליה
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה וחג שמח❤️

avatar
שלהבת (20:32 26.09.2023)

ניתן לאפות את זה ללא תבנית שקעים ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:05 26.09.2023)

תבנית השקעים שומרת שהמאפה לא יפתח.
אם אופים ללא תבנית השקעים חשוב להדק היטב את הקצוות.

לקריאת כל התגובות