זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 4-6 מנות
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
חומרים לבצק:
1 כוס קמח
1/4 כפית אבקת אפיה
2 כפות גדושות סוכר
1 ביצה
1 כוס חלב (לפרווה- ניתן להשתמש במים פושרים)
50 גרם חמאה מומסת / מרגרינה
קורט מלח
חומרים למילוי שוקולד:
10 גרם חמאה (או מרגרינה)
50 גרם שוקולד מריר
1 כפית גדושה סוכר
2 כפות מים
2-3 כפיות קמח רגיל
3-4 כפיות ביסקוויטים מפוררים (להוסיף עד שתערובת השוקולד מעט מסמיכה)
לציפוי:
ביצה טרופה
ביסקוויטים מפוררים מעורבבים עם פירורי לחם
אופן הכנה:
-מניחים את מרכיבי הבצק בקערה ומערבבים במהירות בעזרת כף עד לקבלת בלילה מעט נוזלית וחלקה (ללא גושים).
-משמנים מעט מחבת עם שמן/חמאה וכשמחבת חמה יוצקים שכבה עגולה ושטוחה (כמו קרפ) בקוטר של כ-18 ס”מ. לאחר חצי דקה-דקה, כאשר הבלילה מסמיכה ומתנתקת בקלות מהמחבת, הופכים לצד השני לחצי דקה נוספת. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת.
-הכנת המילוי: מניחים בקערת זכוכית חמאה, שוקולד מריר, סוכר ו-2 כפות מים. ממיסים במיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה. מוסיפים קמח ופירורי ביסקוויטים ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולדית מעט סמיכה. (את התערובת ניתן לדלל על-ידי הוספת מעט מים או להסמיך בהוספת קמח ופירורי ביסקוויטים).
-פורשים עלה בצק מוכן (“קרפ”) על משטח עבודה. מניחים בקצה העלה ובמרכזו כף מהמילוי שוקולד, מקפלים את הקצוות ומגלגלים לסיגר.
-טובלים בקערת ביצה ואח”כ מגלגלים בתערובת פירורי הלחם והביסקוויטים ומטגנים במחבת עם שמן משני הצדדים עד להזהבה.
מעולה! מזכיר מאוד את השוקופאי. אני הוספתי פירורי פנקו יפניים. תודה רבה מקנדה!
איזה כיף שנהנית מהמתכון!
תודה שחזרת לשתף😊
יש אפשרות להקפיא את זה או שנאכל רק במקום?
היי,
אפשר להקפיא (אך כמובן שהכי טעים לאכול סמוך להכנה).
תודה רבה!!
אפשר להחליף את השוקולד בממרח כלשהו אחר???
היי,
ניתן למלא בכל ממרח או מלית שאוהבים- למשל ריבת חלב, לוטוס, מחית נוגט, ממרח חלבה ועוד.
יואווווו לא מאמינה שיש את המתכון של זה!!! אפשר בבקשה מתכון של הלוטוס פאי של הבורגרנץ🙏🏼 תודה תודה תודה
היי,
אין לי מתכון ללוטוס פאי(:
פשוט תשימי ממרח לוטוס במקום שוקולד
אפשר לא לשים חמאה ומרגרינה וקורט מלח? אם כן אז מה לשים במקון?
היי,
ללא מלח הטעם יצא תפל מעט אבל אפשר לוותר.
אפשר להמיר את החמאה ב-5 כפות שמן בתערובת הבצק, ובמילוי השוקולד – כף שמן.
יצא פשוט מושלם!!
איזה כיף לשמוע😊
יאוווו מושלם
יצא טעים ברמות!!!
כמו כל המתכונים שלך
אני שפוט חיה על האתר שלך
שמחה מאד לשמוע! חג שמח דסי😊
היי אפשר להחליף את השוקולד בממרח אחר?, אם כן באיזה כמות וכמה זמן בתנור?
היי טל, תוכלי במקום כל המילוי שוקולד שרשום במתכון להוסיף 3-4 כפות ממרח לוטוס ועוד 4 כפות ביסקוויטים מפוררים
והמתכון הוא לשוקו פאי מטוגן ולא בתנור.
יום מקסים 🙂
יצא מוצלח מאוד. ממש טעים. כולם נהנו ואהבו מאוד. מתכון שמצליח לכולם.
איזה כיף לקרוא
שמחה שאהבת ליאל ♥
האם ניתן להכין את כל השוקופאי מראש, כולל הציפוי, להקפיא ולאחר מכן לטגן בשמן עמוק?
תודה.
אני חושבת שכן.
בדיוק מכינה.. מחר בערב אטגן אחרי הקפאה.. מבטיחה לעדכן. נראה מבטיח.
אפשר להכין את ה’חביתיות’ מראש, לאחסן במקרר, ואת המילוי וההרכבה לעשות יומיים אחרי?
כן אפשר.
תודה! יצא מעולה, אהבתי בלי השלב של הטיגון בביצה והפירורים.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יצא לי ממש טוב תודה
שמחה לשמוע 🙂
זה נראה ונשמע נהדר, אבל לא ממש 10 דקות.
איך כדאי להקפיא את זה? אחרי הטיגון השני?? ואיך לחמם?
היי,
הכי כדאי זה להקפיא לאחר הטיגון הראשון ולפני ההגשה למלא, לגלגל ולטגן.
אם אין אפשרות אז אפשר להכין הכל ולהקפיא (לאחר שזה התקרר לגמרי). להפשיר במקרר לפחות חצי יום מראש ולחמם בתנור לפני ההגשה.
אפשר לחסוך זמן ולשים נוטלה במילוי (אפשר כמובן אגוזי לוז/ שקדים טחונים)
יצא ממש טוב, תודה על המתכון!
תודה 🙂
שלום, אין לי עוגיות פתיבר, אפשר להחליף במקום ב שקדים טחונים? או משהו אחר?
כן, אפשר לשים שקדים טחונים במקום.
אני אוהבת ומשתמשת בהרבה מתכונים שלך!
האם אפשר להקפיא את השוקופאי ואם כן לכמה זמן ?
תודה מאיה 🙂
לא אמורה להיות בעיה להקפיא לתק’ של כשבועיים.
שבוע נפלא
הכנתי את הבצק וטיגנתי כמו במתכון וגיליתי שהבצק מושלם להכנת קרפים טעימים מאוד. הבצק דורש מעט עבודה ופשוט מדהים.
תודה נטע 🙂
אני הכנתי ויצא מעולה ממש רק שזה הרבה עבודה וממש משמין אבל יאלה חיים פעם אחת 🙂
הכנתי ויצא ממש טעים!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה סיון ושבוע נפלא
היי אפרת!!!תודה על האתר מדהים!!! הכנתי את הפאי, עשיתי קמח חום ו-2 נגלות של קרפ (פיצלתי ל2 את הכמות). ויצא ממש לא גמיש, הקרפ נקרע ולא היה אפשר בכלל לגלגל..
מוזר 😐
יש לי מטר של שאלות 🙂
הכנת את כל הכמויות בדיוק כפי שרשומות רק עם קמח מלא במקום קמח לבן? שמת גם ביצה נכון?
איך היה המרקם של התערובת לפני האפיה? היא היתה נוזלית או סמיכה מידי?
אולי זה היה יותר מידי על האש והתקשה? שמת כחצי דקה מכל צד? באיזה סוג מחבת השתמשת?
היי אפרת,
האתר שלך מדהים!! והסבלנות שלך לתגובות עוד יותר!
יש אפשרות לא להשתמש במרגרינה/ חמאה?
תודה!
תודה ראות 🙂
אני חושבת שאפשר לשים 5 כפות שמן במקום החמאה (בתערובת הבצק).
במילוי השוקולד – כף שמן במקום החמאה.
איך יצא לך עם השמן?
כמה ביסקוויטים וכמה פירורי לחם להשים?
בציפוי יש לשים בסביבות רבע כוס פירורי לחם + רבע כוס פירורי ביסקוויטים.
היווווש ,
אפשרי לעשות את זה בשמן עמוק ? איך אפשר למנוע פתיחה של זה ??
הייי,
כן אפשר לטגן בשמן עמוק. אם השמן חם מספיק זה לא אמור להפתח בזמן הטיגון. את הצד המקופל תניחי שיהיה בתוך השמן.
האם אפשר להכין מראש את הבצק? ומה דעתכם על אפיה בתנור במקום טיגון?
הי רמי,
אפשר להכין מראש את בלילת הבצק בקערה, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר. את בצק הקרפ עצמו מומלץ להכין כשמכינים את השוקו פאי אחרת הבצק עלול להתייבש.
לא ניסיתי לאפות אבל לדעתי הטיגון הרבה יותר מתאים במקרה הזה.
מתכון מעולה וקל מאוד להכנה. הזמנתי חברות בספונטניות וחיפשתי להכין משהו מתוק מצאתי את זה כולן נהנו מאוד וביקשו את המתכון. באמת ממולץ בחום!!
מעולה! שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה לין 🙂
ה50 גר’ חמאה שרשומה בחומרי הבצק היא לשימון המחבת או לבצק עצמו? אם לבצק עצמו אז באיזה מצב היא? מומסת? רכה? תודה!
היי עינת,
ה-50 גרם מיועד לבצק עצמו ומדובר בחמאה ממומסת (אוסיף הערה במתכון).
יום נפלא 🙂
יצא טעים מאוד! ומאוד פשוט להכנה!
לדעתי צריך להגדיל קצת את הכמויות
של המילוי שוקולד
בטוח יכנס לרשימת המתכונים במטבח שלי 🙂
איזה כיף לשמוע הדר!
תודה ושבוע נפלא 🙂
מתכון קל להכנה וטעים. ההכנה הראשונית היא באמת כמו של קרפ ולאחר מילוי וטיגון זה ממש מזכיר את השוקופאי שהייתי אוכלת בבורגראנץ כשהייתי קטנה. תודה על טעם של זיכרון מתוק:-)
הי שירי, שמחה שנהנת 🙂
יצא מזעזע ומגעיל . הרעיון ממש נחמד, אבל השוקו פאי מתפרק ברגע שמרימים אותו! עשיתי בדיוק כמו שאמרתם ואפילו טוב יותר..אבל אפילו את הטעם לא הרגישו.
הי נטלי,
לא ברור לי מדוע השוקופאי התפרק, הבצק אמור להיות גמיש, נוח לעבודה וקל לגלגול. לגבי הטעם, כנראה שזה בסופו של דבר עניין של טעם אישי.
תגובה מגעילה