שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 4-6 מנות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

חומרים לבצק:
1 כוס קמח
1/4 כפית אבקת אפיה
2 כפות גדושות סוכר
1 ביצה
1 כוס חלב (לפרווה- ניתן להשתמש במים פושרים)
50 גרם חמאה מומסת / מרגרינה
קורט מלח

חומרים למילוי שוקולד:
10 גרם חמאה (או מרגרינה)
50 גרם שוקולד מריר
1 כפית גדושה סוכר
2 כפות מים
2-3 כפיות קמח רגיל
3-4 כפיות ביסקוויטים מפוררים (להוסיף עד שתערובת השוקולד מעט מסמיכה)

לציפוי:
ביצה טרופה
ביסקוויטים מפוררים מעורבבים עם פירורי לחם




אופן הכנה:

-מניחים את מרכיבי הבצק בקערה ומערבבים במהירות בעזרת כף עד לקבלת בלילה מעט נוזלית וחלקה (ללא גושים).

-משמנים מעט מחבת עם שמן/חמאה וכשמחבת חמה יוצקים שכבה עגולה ושטוחה (כמו קרפ) בקוטר של כ-18 ס”מ. לאחר חצי דקה-דקה, כאשר הבלילה מסמיכה ומתנתקת בקלות מהמחבת, הופכים לצד השני לחצי דקה נוספת. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת.

-הכנת המילוי: מניחים בקערת זכוכית חמאה, שוקולד מריר, סוכר ו-2 כפות מים. ממיסים במיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה. מוסיפים קמח ופירורי ביסקוויטים ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולדית מעט סמיכה. (את התערובת ניתן לדלל על-ידי הוספת מעט מים או להסמיך בהוספת קמח ופירורי ביסקוויטים).

-פורשים עלה בצק מוכן (“קרפ”) על משטח עבודה. מניחים בקצה העלה ובמרכזו כף מהמילוי שוקולד, מקפלים את הקצוות ומגלגלים לסיגר.

שוקופאי- שלבי הכנה

-טובלים בקערת ביצה ואח”כ מגלגלים בתערובת פירורי הלחם והביסקוויטים ומטגנים במחבת עם שמן משני הצדדים עד להזהבה.

שוקופאי- שלבי הכנה

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
לביבות תרדלביבות תרד
מקלות מלוחים מקלות מלוחים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
מעיין (04:00 5.12.2022)

מעולה! מזכיר מאוד את השוקופאי. אני הוספתי פירורי פנקו יפניים. תודה רבה מקנדה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:19 5.12.2022)

איזה כיף שנהנית מהמתכון!
תודה שחזרת לשתף😊

avatar
אנונימית (19:54 24.05.2022)

יש אפשרות להקפיא את זה או שנאכל רק במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:21 24.05.2022)

היי,
אפשר להקפיא (אך כמובן שהכי טעים לאכול סמוך להכנה).

avatar
אנונימית (21:22 24.05.2022)

תודה רבה!!

avatar
יערה (15:19 23.03.2022)

אפשר להחליף את השוקולד בממרח כלשהו אחר???

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:25 23.03.2022)

היי,
ניתן למלא בכל ממרח או מלית שאוהבים- למשל ריבת חלב, לוטוס, מחית נוגט, ממרח חלבה ועוד.

avatar
נעמי (20:02 11.01.2022)

יואווווו לא מאמינה שיש את המתכון של זה!!! אפשר בבקשה מתכון של הלוטוס פאי של הבורגרנץ🙏🏼 תודה תודה תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:49 11.01.2022)

היי,
אין לי מתכון ללוטוס פאי(:

avatar
נעמי (12:32 13.11.2023)

פשוט תשימי ממרח לוטוס במקום שוקולד

avatar
דביר רפאל רובין (12:41 19.08.2021)

אפשר לא לשים חמאה ומרגרינה וקורט מלח? אם כן אז מה לשים במקון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:55 19.08.2021)

היי,
ללא מלח הטעם יצא תפל מעט אבל אפשר לוותר.
אפשר להמיר את החמאה ב-5 כפות שמן בתערובת הבצק, ובמילוי השוקולד – כף שמן.

avatar
חן (13:41 3.08.2021)

יצא פשוט מושלם!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:39 3.08.2021)

איזה כיף לשמוע😊

avatar
דסי (14:43 16.05.2021)

יאוווו מושלם
יצא טעים ברמות!!!
כמו כל המתכונים שלך
אני שפוט חיה על האתר שלך

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:30 16.05.2021)

שמחה מאד לשמוע! חג שמח דסי😊

avatar
טל מועלם (10:07 16.11.2020)

היי אפשר להחליף את השוקולד בממרח אחר?, אם כן באיזה כמות וכמה זמן בתנור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:35 16.11.2020)

היי טל, תוכלי במקום כל המילוי שוקולד שרשום במתכון להוסיף 3-4 כפות ממרח לוטוס ועוד 4 כפות ביסקוויטים מפוררים
והמתכון הוא לשוקו פאי מטוגן ולא בתנור.
יום מקסים 🙂

avatar
ליאל (11:01 12.11.2020)

יצא מוצלח מאוד. ממש טעים. כולם נהנו ואהבו מאוד. מתכון שמצליח לכולם.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:35 12.11.2020)

איזה כיף לקרוא
שמחה שאהבת ליאל ♥

avatar
סיוון (05:24 4.08.2020)

האם ניתן להכין את כל השוקופאי מראש, כולל הציפוי, להקפיא ולאחר מכן לטגן בשמן עמוק?
תודה.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:18 5.08.2020)

אני חושבת שכן.

avatar
סיוון (11:19 5.08.2020)

בדיוק מכינה.. מחר בערב אטגן אחרי הקפאה.. מבטיחה לעדכן. נראה מבטיח.

avatar
תמר (08:20 22.05.2020)

אפשר להכין את ה’חביתיות’ מראש, לאחסן במקרר, ואת המילוי וההרכבה לעשות יומיים אחרי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:59 22.05.2020)

כן אפשר.

avatar
תמר (03:11 24.05.2020)

תודה! יצא מעולה, אהבתי בלי השלב של הטיגון בביצה והפירורים.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:40 24.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
אליה (07:44 5.11.2019)

יצא לי ממש טוב תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:13 5.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
בת-שבע (22:00 14.07.2019)

זה נראה ונשמע נהדר, אבל לא ממש 10 דקות.

avatar
אנונימית (01:41 4.06.2019)

איך כדאי להקפיא את זה? אחרי הטיגון השני?? ואיך לחמם?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:14 4.06.2019)

היי,
הכי כדאי זה להקפיא לאחר הטיגון הראשון ולפני ההגשה למלא, לגלגל ולטגן.
אם אין אפשרות אז אפשר להכין הכל ולהקפיא (לאחר שזה התקרר לגמרי). להפשיר במקרר לפחות חצי יום מראש ולחמם בתנור לפני ההגשה.

avatar
טיפ (10:30 23.12.2018)

אפשר לחסוך זמן ולשים נוטלה במילוי (אפשר כמובן אגוזי לוז/ שקדים טחונים)
יצא ממש טוב, תודה על המתכון!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:48 23.12.2018)

תודה 🙂

avatar
אייל (16:36 5.01.2018)

שלום, אין לי עוגיות פתיבר, אפשר להחליף במקום ב שקדים טחונים? או משהו אחר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:35 5.01.2018)

כן, אפשר לשים שקדים טחונים במקום.

avatar
מאיה (07:08 31.12.2017)

אני אוהבת ומשתמשת בהרבה מתכונים שלך!
האם אפשר להקפיא את השוקופאי ואם כן לכמה זמן ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:56 31.12.2017)

תודה מאיה 🙂
לא אמורה להיות בעיה להקפיא לתק’ של כשבועיים.
שבוע נפלא

avatar
נטע (11:03 23.08.2017)

הכנתי את הבצק וטיגנתי כמו במתכון וגיליתי שהבצק מושלם להכנת קרפים טעימים מאוד. הבצק דורש מעט עבודה ופשוט מדהים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:28 23.08.2017)

תודה נטע 🙂

avatar
חיילי שכטר (16:45 11.08.2017)

אני הכנתי ויצא מעולה ממש רק שזה הרבה עבודה וממש משמין אבל יאלה חיים פעם אחת 🙂

avatar
סיון (17:28 6.08.2017)

הכנתי ויצא ממש טעים!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:41 6.08.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה סיון ושבוע נפלא

avatar
אמנה (13:35 28.07.2017)

היי אפרת!!!תודה על האתר מדהים!!! הכנתי את הפאי, עשיתי קמח חום ו-2 נגלות של קרפ (פיצלתי ל2 את הכמות). ויצא ממש לא גמיש, הקרפ נקרע ולא היה אפשר בכלל לגלגל..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:25 28.07.2017)

מוזר 😐
יש לי מטר של שאלות 🙂
הכנת את כל הכמויות בדיוק כפי שרשומות רק עם קמח מלא במקום קמח לבן? שמת גם ביצה נכון?
איך היה המרקם של התערובת לפני האפיה? היא היתה נוזלית או סמיכה מידי?
אולי זה היה יותר מידי על האש והתקשה? שמת כחצי דקה מכל צד? באיזה סוג מחבת השתמשת?

avatar
ראות (21:20 4.06.2017)

היי אפרת,
האתר שלך מדהים!! והסבלנות שלך לתגובות עוד יותר!
יש אפשרות לא להשתמש במרגרינה/ חמאה?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:11 4.06.2017)

תודה ראות 🙂
אני חושבת שאפשר לשים 5 כפות שמן במקום החמאה (בתערובת הבצק).
במילוי השוקולד – כף שמן במקום החמאה.

avatar
שיראל (17:50 27.03.2019)

איך יצא לך עם השמן?

avatar
משה אייל (12:11 20.01.2017)

כמה ביסקוויטים וכמה פירורי לחם להשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:25 20.01.2017)

בציפוי יש לשים בסביבות רבע כוס פירורי לחם + רבע כוס פירורי ביסקוויטים.

avatar
נתלי (19:49 28.01.2016)

היווווש ,
אפשרי לעשות את זה בשמן עמוק ? איך אפשר למנוע פתיחה של זה ??

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:21 28.01.2016)

הייי,
כן אפשר לטגן בשמן עמוק. אם השמן חם מספיק זה לא אמור להפתח בזמן הטיגון. את הצד המקופל תניחי שיהיה בתוך השמן.

avatar
רמי (17:49 16.03.2015)

האם אפשר להכין מראש את הבצק? ומה דעתכם על אפיה בתנור במקום טיגון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:04 16.03.2015)

הי רמי,
אפשר להכין מראש את בלילת הבצק בקערה, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר. את בצק הקרפ עצמו מומלץ להכין כשמכינים את השוקו פאי אחרת הבצק עלול להתייבש.
לא ניסיתי לאפות אבל לדעתי הטיגון הרבה יותר מתאים במקרה הזה.

avatar
לין (23:01 24.11.2014)

מתכון מעולה וקל מאוד להכנה. הזמנתי חברות בספונטניות וחיפשתי להכין משהו מתוק מצאתי את זה כולן נהנו מאוד וביקשו את המתכון. באמת ממולץ בחום!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:22 24.11.2014)

מעולה! שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה לין 🙂

avatar
עינת (07:14 25.11.2014)

ה50 גר’ חמאה שרשומה בחומרי הבצק היא לשימון המחבת או לבצק עצמו? אם לבצק עצמו אז באיזה מצב היא? מומסת? רכה? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:22 25.11.2014)

היי עינת,
ה-50 גרם מיועד לבצק עצמו ומדובר בחמאה ממומסת (אוסיף הערה במתכון).
יום נפלא 🙂

avatar
הדר (23:31 18.10.2014)

יצא טעים מאוד! ומאוד פשוט להכנה!

לדעתי צריך להגדיל קצת את הכמויות
של המילוי שוקולד
בטוח יכנס לרשימת המתכונים במטבח שלי 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:36 19.10.2014)

איזה כיף לשמוע הדר!
תודה ושבוע נפלא 🙂

avatar
שירי (12:11 2.08.2014)

מתכון קל להכנה וטעים. ההכנה הראשונית היא באמת כמו של קרפ ולאחר מילוי וטיגון זה ממש מזכיר את השוקופאי שהייתי אוכלת בבורגראנץ כשהייתי קטנה. תודה על טעם של זיכרון מתוק:-)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:49 2.08.2014)

הי שירי, שמחה שנהנת 🙂

avatar
נטלי (19:32 1.08.2014)

יצא מזעזע ומגעיל . הרעיון ממש נחמד, אבל השוקו פאי מתפרק ברגע שמרימים אותו! עשיתי בדיוק כמו שאמרתם ואפילו טוב יותר..אבל אפילו את הטעם לא הרגישו.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:47 2.08.2014)

הי נטלי,
לא ברור לי מדוע השוקופאי התפרק, הבצק אמור להיות גמיש, נוח לעבודה וקל לגלגול. לגבי הטעם, כנראה שזה בסופו של דבר עניין של טעם אישי.

avatar
רוני (22:12 19.07.2019)

תגובה מגעילה

לקריאת כל התגובות