שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 4-6 מנות

סוג: חלבי/ פרווה

מצרכים:

חומרים לבצק:
1 כוס קמח
1/4 כפית אבקת אפיה
2 כפות גדושות סוכר
1 ביצה
1 כוס חלב (לפרווה- ניתן להשתמש במים פושרים)
50 גרם חמאה מומסת (לפרווה- ניתן להשתמש במרגרינה)
קורט מלח

חומרים למילוי שוקולד:
10 גרם חמאה (או מרגרינה)
50 גרם שוקולד מריר
1 כפית גדושה סוכר
2 כפות מים
2-3 כפיות קמח רגיל
3-4 כפיות ביסקוויטים מפוררים (להוסיף עד שתערובת השוקולד מעט מסמיכה)

לציפוי:
ביצה טרופה
ביסקוויטים מפוררים מעורבבים עם פירורי לחם

אופן הכנה:

-מניחים את מרכיבי הבצק בקערה ומערבבים במהירות בעזרת כף עד לקבלת בלילה מעט נוזלית וחלקה (ללא גושים).

-משמנים מעט מחבת עם שמן/חמאה וכשמחבת חמה יוצקים שכבה עגולה ושטוחה (כמו קרפ) בקוטר של כ-18 ס”מ. לאחר חצי דקה-דקה, כאשר הבלילה מסמיכה ומתנתקת בקלות מהמחבת, הופכים לצד השני לחצי דקה נוספת. מסירים מהאש ומעבירים לצלחת.

-הכנת המילוי: מניחים בקערת זכוכית חמאה, שוקולד מריר, סוכר ו-2 כפות מים. ממיסים במיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה. מוסיפים קמח ופירורי ביסקוויטים ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולדית מעט סמיכה. (את התערובת ניתן לדלל על-ידי הוספת מעט מים או להסמיך בהוספת קמח ופירורי ביסקוויטים).

-פורשים עלה בצק מוכן (“קרפ”) על משטח עבודה. מניחים בקצה העלה ובמרכזו כף מהמילוי שוקולד, מקפלים את הקצוות ומגלגלים לסיגר.

שוקופאי- שלבי הכנה

-טובלים בקערת ביצה ואח”כ מגלגלים בתערובת פירורי הלחם והביסקוויטים ומטגנים במחבת עם שמן משני הצדדים עד להזהבה.

שוקופאי- שלבי הכנה

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
לביבות תרד
מקלות מלוחים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
דביר רפאל רובין (12:41 19.08.2021)

אפשר לא לשים חמאה ומרגרינה וקורט מלח? אם כן אז מה לשים במקון?

מתכונים ב-10 דקות (12:55 19.08.2021)

היי,
ללא מלח הטעם יצא תפל מעט אבל אפשר לוותר.
אפשר להמיר את החמאה ב-5 כפות שמן בתערובת הבצק, ובמילוי השוקולד – כף שמן.

חן (13:41 3.08.2021)

יצא פשוט מושלם!!

מתכונים ב-10 דקות (15:39 3.08.2021)

איזה כיף לשמוע😊

דסי (14:43 16.05.2021)

יאוווו מושלם
יצא טעים ברמות!!!
כמו כל המתכונים שלך
אני שפוט חיה על האתר שלך

מתכונים ב-10 דקות (16:30 16.05.2021)

שמחה מאד לשמוע! חג שמח דסי😊

טל מועלם (10:07 16.11.2020)

היי אפשר להחליף את השוקולד בממרח אחר?, אם כן באיזה כמות וכמה זמן בתנור?

מתכונים ב-10 דקות (12:35 16.11.2020)

היי טל, תוכלי במקום כל המילוי שוקולד שרשום במתכון להוסיף 3-4 כפות ממרח לוטוס ועוד 4 כפות ביסקוויטים מפוררים
והמתכון הוא לשוקו פאי מטוגן ולא בתנור.
יום מקסים 🙂

ליאל (11:01 12.11.2020)

יצא מוצלח מאוד. ממש טעים. כולם נהנו ואהבו מאוד. מתכון שמצליח לכולם.

מתכונים ב-10 דקות (11:35 12.11.2020)

איזה כיף לקרוא
שמחה שאהבת ליאל ♥

סיוון (05:24 4.08.2020)

האם ניתן להכין את כל השוקופאי מראש, כולל הציפוי, להקפיא ולאחר מכן לטגן בשמן עמוק?
תודה.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:18 5.08.2020)

אני חושבת שכן.

סיוון (11:19 5.08.2020)

בדיוק מכינה.. מחר בערב אטגן אחרי הקפאה.. מבטיחה לעדכן. נראה מבטיח.

תמר (08:20 22.05.2020)

אפשר להכין את ה’חביתיות’ מראש, לאחסן במקרר, ואת המילוי וההרכבה לעשות יומיים אחרי?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:59 22.05.2020)

כן אפשר.

תמר (03:11 24.05.2020)

תודה! יצא מעולה, אהבתי בלי השלב של הטיגון בביצה והפירורים.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:40 24.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

אליה (07:44 5.11.2019)

יצא לי ממש טוב תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:13 5.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂

בת-שבע (22:00 14.07.2019)

זה נראה ונשמע נהדר, אבל לא ממש 10 דקות.

אנונימית (01:41 4.06.2019)

איך כדאי להקפיא את זה? אחרי הטיגון השני?? ואיך לחמם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:14 4.06.2019)

היי,
הכי כדאי זה להקפיא לאחר הטיגון הראשון ולפני ההגשה למלא, לגלגל ולטגן.
אם אין אפשרות אז אפשר להכין הכל ולהקפיא (לאחר שזה התקרר לגמרי). להפשיר במקרר לפחות חצי יום מראש ולחמם בתנור לפני ההגשה.

טיפ (10:30 23.12.2018)

אפשר לחסוך זמן ולשים נוטלה במילוי (אפשר כמובן אגוזי לוז/ שקדים טחונים)
יצא ממש טוב, תודה על המתכון!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:48 23.12.2018)

תודה 🙂

אייל (16:36 5.01.2018)

שלום, אין לי עוגיות פתיבר, אפשר להחליף במקום ב שקדים טחונים? או משהו אחר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:35 5.01.2018)

כן, אפשר לשים שקדים טחונים במקום.

מאיה (07:08 31.12.2017)

אני אוהבת ומשתמשת בהרבה מתכונים שלך!
האם אפשר להקפיא את השוקופאי ואם כן לכמה זמן ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:56 31.12.2017)

תודה מאיה 🙂
לא אמורה להיות בעיה להקפיא לתק’ של כשבועיים.
שבוע נפלא

נטע (11:03 23.08.2017)

הכנתי את הבצק וטיגנתי כמו במתכון וגיליתי שהבצק מושלם להכנת קרפים טעימים מאוד. הבצק דורש מעט עבודה ופשוט מדהים.

מתכונים ב-10 דקות (11:28 23.08.2017)

תודה נטע 🙂

חיילי שכטר (16:45 11.08.2017)

אני הכנתי ויצא מעולה ממש רק שזה הרבה עבודה וממש משמין אבל יאלה חיים פעם אחת 🙂

סיון (17:28 6.08.2017)

הכנתי ויצא ממש טעים!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:41 6.08.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה סיון ושבוע נפלא

אמנה (13:35 28.07.2017)

היי אפרת!!!תודה על האתר מדהים!!! הכנתי את הפאי, עשיתי קמח חום ו-2 נגלות של קרפ (פיצלתי ל2 את הכמות). ויצא ממש לא גמיש, הקרפ נקרע ולא היה אפשר בכלל לגלגל..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:25 28.07.2017)

מוזר 😐
יש לי מטר של שאלות 🙂
הכנת את כל הכמויות בדיוק כפי שרשומות רק עם קמח מלא במקום קמח לבן? שמת גם ביצה נכון?
איך היה המרקם של התערובת לפני האפיה? היא היתה נוזלית או סמיכה מידי?
אולי זה היה יותר מידי על האש והתקשה? שמת כחצי דקה מכל צד? באיזה סוג מחבת השתמשת?

ראות (21:20 4.06.2017)

היי אפרת,
האתר שלך מדהים!! והסבלנות שלך לתגובות עוד יותר!
יש אפשרות לא להשתמש במרגרינה/ חמאה?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (22:11 4.06.2017)

תודה ראות 🙂
אני חושבת שאפשר לשים 5 כפות שמן במקום החמאה (בתערובת הבצק).
במילוי השוקולד – כף שמן במקום החמאה.

שיראל (17:50 27.03.2019)

איך יצא לך עם השמן?

משה אייל (12:11 20.01.2017)

כמה ביסקוויטים וכמה פירורי לחם להשים?

מתכונים ב-10 דקות (12:25 20.01.2017)

בציפוי יש לשים בסביבות רבע כוס פירורי לחם + רבע כוס פירורי ביסקוויטים.

נתלי (19:49 28.01.2016)

היווווש ,
אפשרי לעשות את זה בשמן עמוק ? איך אפשר למנוע פתיחה של זה ??

מתכונים ב-10 דקות (20:21 28.01.2016)

הייי,
כן אפשר לטגן בשמן עמוק. אם השמן חם מספיק זה לא אמור להפתח בזמן הטיגון. את הצד המקופל תניחי שיהיה בתוך השמן.

רמי (17:49 16.03.2015)

האם אפשר להכין מראש את הבצק? ומה דעתכם על אפיה בתנור במקום טיגון?

מתכונים ב-10 דקות (19:04 16.03.2015)

הי רמי,
אפשר להכין מראש את בלילת הבצק בקערה, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר. את בצק הקרפ עצמו מומלץ להכין כשמכינים את השוקו פאי אחרת הבצק עלול להתייבש.
לא ניסיתי לאפות אבל לדעתי הטיגון הרבה יותר מתאים במקרה הזה.

לין (23:01 24.11.2014)

מתכון מעולה וקל מאוד להכנה. הזמנתי חברות בספונטניות וחיפשתי להכין משהו מתוק מצאתי את זה כולן נהנו מאוד וביקשו את המתכון. באמת ממולץ בחום!!

מתכונים ב-10 דקות (23:22 24.11.2014)

מעולה! שמחה מאוד לשמוע 🙂
תודה לין 🙂

עינת (07:14 25.11.2014)

ה50 גר’ חמאה שרשומה בחומרי הבצק היא לשימון המחבת או לבצק עצמו? אם לבצק עצמו אז באיזה מצב היא? מומסת? רכה? תודה!

מתכונים ב-10 דקות (10:22 25.11.2014)

היי עינת,
ה-50 גרם מיועד לבצק עצמו ומדובר בחמאה ממומסת (אוסיף הערה במתכון).
יום נפלא 🙂

הדר (23:31 18.10.2014)

יצא טעים מאוד! ומאוד פשוט להכנה!

לדעתי צריך להגדיל קצת את הכמויות
של המילוי שוקולד
בטוח יכנס לרשימת המתכונים במטבח שלי 🙂

מתכונים ב-10 דקות (09:36 19.10.2014)

איזה כיף לשמוע הדר!
תודה ושבוע נפלא 🙂

שירי (12:11 2.08.2014)

מתכון קל להכנה וטעים. ההכנה הראשונית היא באמת כמו של קרפ ולאחר מילוי וטיגון זה ממש מזכיר את השוקופאי שהייתי אוכלת בבורגראנץ כשהייתי קטנה. תודה על טעם של זיכרון מתוק:-)

מתכונים ב-10 דקות (23:49 2.08.2014)

הי שירי, שמחה שנהנת 🙂

נטלי (19:32 1.08.2014)

יצא מזעזע ומגעיל . הרעיון ממש נחמד, אבל השוקו פאי מתפרק ברגע שמרימים אותו! עשיתי בדיוק כמו שאמרתם ואפילו טוב יותר..אבל אפילו את הטעם לא הרגישו.

מתכונים ב-10 דקות (23:47 2.08.2014)

הי נטלי,
לא ברור לי מדוע השוקופאי התפרק, הבצק אמור להיות גמיש, נוח לעבודה וקל לגלגול. לגבי הטעם, כנראה שזה בסופו של דבר עניין של טעם אישי.

רוני (22:12 19.07.2019)

תגובה מגעילה

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.