שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: חלבי

מצרכים:

בצק עלים מוכן

גבינה צהובה מגורדת

רוטב פיצה

לפי הטעם: אורגנו, זיתים קצוצים, פטריות קצוצות.

ביצה טרופה ושומשום.

אופן הכנה:

*יש להשתמש בבצק עלים שהופשר כל הלילה במקרר או שהיה שעתיים מחוץ למקרר.

-פורשים את בצק העלים על המשטח (אם הבצק ארוך מידי אפשר לחצות לשני חלקים ולגלגל כל חצי בנפרד).

-מורחים רוטב פיצה על בצק העלים ומפזרים גבינה צהובה מגורדת.

-מגלגלים את הבצק פנימה עד לקבלת גלילה.

-מכניסים למקפיא למשך כ- 10 דקות, מוציאים וחותכים לפרוסות ברוחב של 2 ס”מ.

-מניחים בתבנית על נייר אפיה, מורחים מעל ביצה טרופה ומפזרים שומשום.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים במשך כ- 30 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מתכון לקציצות ירק
שניצלונים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שולמית (21:54 19.08.2021)

שלום, אין לי רוטב פיצה, יש תחליף? רסק עגבניות?

מתכונים ב-10 דקות (22:23 19.08.2021)

היי שולמית,
אפשר לשים קטשופ או להשקיע ולהכין רוטב פיצה ביתי(:

מוריה (11:46 15.07.2021)

אפשר להחליף את הבצק עלים בבצק פילו?

מתכונים ב-10 דקות (12:28 15.07.2021)

אפשר אבל זה יצא שונה מאד- עלי הפילו הם דקים ופריכים יותר…

יעל (17:59 28.05.2021)

הי, אין לי מקום במקפיא לשים לפני האפייה.. זה בסדר?

יעל (18:00 28.05.2021)

השאלה היא אם זה בסדר במקרר

מתכונים ב-10 דקות (18:15 28.05.2021)

זה נשמר הכי טוב במקפיא, אבל גם במקרר זה בסדר (מומלץ לשמור במקרר עד 5-7 ימים).

יעל (23:43 20.05.2021)

שומשום קלוי או לא?

מתכונים ב-10 דקות (23:50 20.05.2021)

אין צורך לקלות:)

יעל (23:00 20.05.2021)

דחוףף אפשר להשתמש בבצק עלים ישר מהמקפיא??? תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (23:30 20.05.2021)

היי,
אי אפשר ישר מהמקפיא כי ככה לא ניתן לעבוד עם הבצק… תפשירי על השיש כמה שעות:)

יעל (23:46 20.05.2021)

תודה רבה!!
(אגב, בסוף השתמשתי כן בבצק מהמקפיא.. היה קשה לעבוד איתו, אבל מקווה שיצא טעים.. בתנור😊)
ולא רציתי לחכות כי רציתי עכשיו להכין..
שבת שלום אפרת!!

מתכונים ב-10 דקות (23:51 20.05.2021)

איך הצלחת לעבוד איתו כשהוא קפוא?? מצדיעה לך:) בטוחה שיצא מעולה😊

יעל (17:36 28.05.2021)

היה באמת מאוד קשה, והוא קצת נחתך, אבל יצא מעולה וטעים ממש למרות זאת!!
תודה על מתכון 100!!
מכינה כבר פעם חמישית, וכל פעם יוצא מושלם😊

מתכונים ב-10 דקות (17:59 28.05.2021)

שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף ושבת שלום😊

מיכל (22:52 20.05.2021)

וואו אפרת.. מתכון מדהים!!
הכנתי ויצא מוווושלם!!!!!!
תודה לך!

מתכונים ב-10 דקות (23:24 20.05.2021)

שמחה מאד לשמוע! תודה מיכל ושבת שלום😊

בשלנית (11:38 25.10.2020)

ניתן להשתמש בבצק שמיועד לפיצה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:41 25.10.2020)

כן.

שירלי (00:12 13.10.2020)

יצא טעים מאד . חוסל במהרה (:
שאפו על המתכונים הנהדרים והמוצלחים שלך !

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:04 13.10.2020)

נראה מעולה 😍
תודה שירלי

טליה (13:05 2.09.2020)

היי אפרת, מעוניינת להכין את המתכון, אבל לא הבנתי לשם מה לחתוך את הבצק ל-3 חלקים.
מה עושים עם שני החלקים האחרים? האם שמים אותו רוטב פיצה?
תודה והמשך יום נעים, טליה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:57 2.09.2020)

היי טליה,
תיקנתי במתכון. לא חובה לחתוך את הבצק, זה רק אם הוא ארוך מידי (כדי שלא תצא רולדה יותר מידי ארוכה ואז לא יהיה לה מקום במקפיא).
כמובן שמכינים את החלקים באותו אופן 🙂

תמר (16:46 31.05.2020)

אפשר לשים רסק עגבניות במקום רוטב פיצה? זה טעים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:24 31.05.2020)

אני חושבת שכן. כדאי לדלל קצת את הרסק עם מים לפני המריחה.

תמר (01:23 1.06.2020)

עשיתי עם רסק יצא מאוד טעים
אולי כדאי שתוסיפי למתכון שצריך לשים את הפיציות על נייר אפייה כי אני שמתי בהתחלה על תבנית אלומיניום והן נדבקו ונהרסו וכששמתי על נייר אפייה יצא מהמם!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:01 1.06.2020)

תודה שחזרת לעדכן.
לגבי נייר אפיה, צודקת. עדכנתי במתכון.
תודה ויום נפלא 🙂

תמר (11:19 1.06.2020)

אלופה אין כמוך!!

תמר (09:31 24.05.2020)

היי
כמה יחידות יוצא מחבילה בצק עלים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:40 24.05.2020)

כ-60 יחידות.

חני (11:07 24.12.2019)

היי.
עשיתי את השבלולים המהממים עם מתכון רוטב הפיצה שלך.
יצא מדהים ונזלל ברגע שהגיע לשולחן.
הקפאתי חלקם ליום אחר, איך מומלץ להפשיר/לחמם.
תודה מראש. 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:23 24.12.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להפשיר על השיש ואח”כ להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות.

אפרת טובים (13:27 9.10.2020)

היי,
לא שמתי לב שצריך להפשיר לפני…
אפשר להפשיר באותו רגע במים חמים? זה יצא טעים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:08 9.10.2020)

היי אפרת,
הבצק חייב להיות מופשר לפני.
לא מומלץ לשים את הבצק במים חמים אבל תוך שעה-שעה וחצי בחוץ זה אמור להיות מופשר (במיוחד אם חמים).

מוריה (14:39 6.08.2019)

הי אפרת.
האם בצק פריך מלוח מתאים כאן?
אם כן, יש לי חצי קילו- האם עדיין לחתוך ל-3 חלקים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:39 7.08.2019)

בצק פריך פחות מתאים. זה בצק של קישים ועוגיות.

אסתר (16:53 16.07.2019)

הי אפרת.
תודה על המתכונים המדהימים.
יש לך מתכון במקום הבצק עלים?
פשוט אין לי זמיןץ

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:13 16.07.2019)

אפשר להכין את המתכון הזה- שבלולי גבינה ושום עם המילוי שבמתכון הזה.

רווית (08:01 14.06.2019)

שלום
אם אין לי גבינה צהובה מגוררת ונשאר לי בבית מלא מוצרלה זה גם יעשה את העבודה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:57 14.06.2019)

כן בטח.

שירה (00:45 6.06.2019)

שלום לך אודליה שרוצה רק פרווה, מנסיון {מר} הבן שלי אלרגי ולכן אני מכינה מלא מתכונים “חלביים” כמו פיצה או פוקצ’ות וכו’ וכו’ וגם את הפיציות האלה הכנתי והדבר ששמתי במקום גבנ”צ בכל המתכונים- זה מלח גס פשוט פיזרתי ממש בקטנה מלמעלה כמו שמפזרים את הגבנ”צ רק שזה לא ממש מלא כמו הגבנ”צ שלא יצא מידי מלוח- ויצא פשוט מ-ע-ד-ן!!!! ואפילו יותר טעים מחלבי. בהנאה

יפעת (22:47 3.06.2019)

היי, תחילה אני רוצה לומר שכל המתכונים שלך נפלאים, ובקשר לשבלולים אני רוצה אותם לחג שבועות, האם אני יכולה להכין יומיים מראש? ואם כן, אז זה צריך להיות אחרי אפיה או לפני, והיכן לאחסן? במקפיא או מקרר? והאם צריך לחמם שוב אם אופים יומיים לפני?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:51 4.06.2019)

את יכולה להכין יומיים מראש ולשמור במקרר או במקפיא.
להוציא להפשרה על השיש באותו יום ולחמם לפני ההגשה.

אודליה (09:13 17.08.2018)

היי רציתי לדעת אם אפשר לוותר על הגבינה
אני צריכה משו פרווה
אם אני ישים רק רוטב פיצה וזייתים ?
זה יהיה בסדר??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:31 17.08.2018)

יותר טעים עם גבינה אבל אפשר להכין גם עם רוטב פיצה וזיתים.

צופיה (18:29 14.06.2018)

המתכון יצא פשוט טעיייםםם! אפרת, המתכונים שלך מדהימים! תודה רבה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:04 14.06.2018)

שמחה לשמוע, תודה ❤️

ריקי (19:35 17.12.2017)

פשוט מצויין! מוכן תוך שעה עם הכנת הרוטב הנפלא שלך!! תודה !!! 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:15 17.12.2017)

תודה ריקי, שמחה לשמוע 🙂

שם *ירושלמית117 (11:09 4.06.2017)

כמה פיצות יוצא מחצי קילו בצק עלים

מתכונים ב-10 דקות (16:58 4.06.2017)

15-20 יחידות.

שלומית (15:44 25.05.2017)

היי אתר נהדר
רציתי לשאול אני רוצה להכין עם תפוחים האם את יכולה לתת לי את המתכון.

מתכונים ב-10 דקות (18:12 25.05.2017)

היי שלומית,
אפשר לגרד בפומפיה 2 תפוחי עץ מקלופים, להוסיף כפית גדושה אבקת קינמון ו 4-5 כפות סוכר.
אופן הכנה אינו משתנה למעט המילוי.

אליסה (15:00 14.09.2016)

הכנתי ויצא פשוט טעים! תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (16:23 14.09.2016)

תודה אליסה, שמחה לשמוע 🙂

שיראל (13:15 14.08.2016)

שלום רב
יש לך מתכון לרוטב פיצה או שפשוט לקנות מוכן מהסופר?

מתכונים ב-10 דקות (13:16 14.08.2016)

היי שיראל,
מצרפת מתכון לרוטב פיצה (אפשר להכין כמות ולהקפיא).

OrchenOrchen (19:12 11.08.2016)

חייב להישתמש בבצק עלים שהיה במקרר? כי אני שומרת אותו בחוץ

מתכונים ב-10 דקות (19:39 11.08.2016)

היי,
אפשר להשתמש בבצק עלים שיהיה בחוץ אבל אם הוא רך/דביק מידי (בגלל הטמפ’ בחוץ) אפשר להכניס אותו להתייצבות למקפיא למשך 10-15 דקות ואז לעבוד איתו.

ענת (17:58 10.08.2016)

אפרת,יש סיכוי לקבל מתכון להכנת בצק עלים מקמח מלא (אם יש דבר כזה)
או אפילו יותר פשוט: מתכון למאפה/מאפים מקמח מלא?
אלף תודות
ענת

מתכונים ב-10 דקות (18:28 10.08.2016)

היי ענת,
אני לא מכירה מתכון לבצק עלים מקמח מלא אבל יש שבלולי פיצה מקמח מלא.

אסנת (08:32 4.04.2016)

יהיה אפשר להשתמש במלווח .

מתכונים ב-10 דקות (08:37 4.04.2016)

כן אסנת, אפשר.

נתי (01:58 7.01.2016)

לשמור במקרר ל3 ימים הכוונה לכך כשהם כבר אחרע אפייה?
והאם כששמים במקפיא זה לפני אפייה ?
🙂

מתכונים ב-10 דקות (10:49 7.01.2016)

היי נתי,
אחרי האפיה גם במקפיא וגם במקרר.
יום נפלא 🙂

דבורי (01:24 14.12.2015)

באמת ממכר, גם להכין וגם לאכול…(יותר לאכול…)

מירי (18:13 20.07.2015)

היי. בצק פילאס יכול להתאים פה ?

מתכונים ב-10 דקות (18:27 20.07.2015)

כן מירי.

רונית (12:58 17.05.2015)

הי, האם אפשר לשים בתבנית של מאפינס?
תודה !

מתכונים ב-10 דקות (13:23 17.05.2015)

כן רונית, את יכולה.
שבוע טוב 🙂

דנה (08:18 1.06.2014)

שלום,

האם ניתן להכין גם מבצק פילו?
איך וכמה זמן ניתן לאכסן אותם?

מתכונים ב-10 דקות (08:42 1.06.2014)

הי דנה,
בצק פילו לא כל כך יהיה מתאים במקרה הזה.
ניתן לאחסן את השבלולים בקופסא אטומה במקרר למשך כ-3 ימים. לאחר מכן ניתן לחמם אותם בתנור ב 180 מעלות.
אפשר גם להקפיא אותם ואז הם נשמרים עד חודש.

דנה (08:57 1.06.2014)

תודה 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.