זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: חלבי
מצרכים:
בצק עלים מוכן
גבינה צהובה מגורדת
רוטב פיצה
לפי הטעם: אורגנו, זיתים קצוצים, פטריות קצוצות.
ביצה טרופה ושומשום.
אופן הכנה:
*יש להשתמש בבצק עלים שהופשר כל הלילה במקרר או שהיה שעתיים מחוץ למקרר.
-פורשים את בצק העלים על המשטח (אם הבצק ארוך מידי אפשר לחצות לשני חלקים ולגלגל כל חצי בנפרד).
-מורחים רוטב פיצה על בצק העלים ומפזרים גבינה צהובה מגורדת.
-מגלגלים את הבצק פנימה עד לקבלת גלילה.
-מכניסים למקפיא למשך כ- 10 דקות, מוציאים וחותכים לפרוסות ברוחב של 2 ס”מ.
-מניחים בתבנית על נייר אפיה, מורחים מעל ביצה טרופה ומפזרים שומשום.
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים במשך כ- 30 דקות.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
בוקר טוב,
אם אני משתמשת בבצק עלים של שימרית לכמה חלקים לחתוך את הבצק לפני שאני חותכת לשבלולים? ואיזה רוטב שלך את ממליצה להשתמש פה המבושל או הלא מבושל? תודה רבה.
אין צורך לחתוך את הבצק. פשוט למרוח עליו את הרוטב והגבינה ולגלגל לרולדה ואז לחתוך לשבלולים בעובי 1.5-2 ס”מ.
אני תמיד מכינה עם הרוטב הלא מבושל.
שלום אפרת רציתי לשאול אם יש לך מתכון לרוטב פיצה שטובלים את הפיצה אחרי האפייה (כמו שיש בחנות שמקבלים עם המגש) תודה רבה
סורי אין לי
האם אפשר להקפיא למשך כשלושה שבועות?
הם יוצאים טעים אחרי הקפאה?
יש לי אירוע ואני רוצה להתחיל להכין…
כן אפשר.
פצצהההה הכנתי אין אחד שלא האב אחלה דבר !!!!!!!!!
איזה כיף לשמוע❤️
האם אפשר לדלג על השלב של לשים במקפיא עשר דקות לפני החיתוך ולחתוך ישר?
כן אפשר.
השלב של ההקפאה הוא רק כדי להקל על החיתוך.
הכנתי עם קטשופ גבנצ וזיתים, לא הקפאתי. נחתך לא הכי אסטתי אבל יצא מאד טעים הילדים אהבו ממש. תודה (:
הכי חשוב שיצא טעים:)
תודה שחזרת לשתף
כמה שבלולים יוצאים מחבילה אחת של בצק עלים?
היי גבי,
בסביבות 15-30.
זה ממש תלוי בכמות בצק העלים (יש חבילות במשקלים שונים).
קניתי בטעות בצק עלים מרודד של שימרית. זה עדיין יצא טוב?
כן:)
מתכון מעולה וקל!!! כולם טרפו את זה.
השתמשתי בבצק עלים מוכן ממש ממש דק וזה מוכן.
נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף🙂
ואווווו נראה טיל !!!!
האם אפשר להכין את הפיציות מבצק פילאס?
כן(:
היי,
האם צריך לרדד את הבצק? או להשאיר אותו כמו שהוא?
היי,
אין צורך לרדד.
מתכון טעים ממש!! ממליצה לכולם, מתחסל במהירות!!
רציתי לדעת בערך כמה גרם או כמה מהחבילה צריך למתכון (אני לא יודעת אם יש לנו מספיק בבית)
תודה
איזה כיף שאהבתם את המתכון😊
אפשר להשתמש בבצק עלים שלם ואפשר גם רק בחלק מהכמות- לבחירתך.
טעים מאד וקל מאד, פשוט מושלם. הכנתי עם בצק עלים ללא גלוטן של תמי, יצא מעולה
איזה כיף שיצא מוצלח גם ללא גלוטן, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי!!
אם אין לי גבינה צהובה מגורדת איך אני יכולה לעשות את זה אם גבינה צהובה רגילה (פרוסות)
היי,
אפשר לחתוך את הגבינה הצהובה לחתיכות קטנות ולהשתמש בהן.
אני לוקחת כמות של פרוסות ומגרדת אותן יחד, זה יוצא מדהים
היי, רציתי לדעת האם יש מתכון להכנת בצק? אין לי כרגע בצק קנוי וזה נראה מעולה
היי,
בצק עלים הוא מתכון יחסית מורכב וארוך, לכן אין לי מתכון אליו(:
אפשר להשתמש בבצק שמרים/בצק פיצה. יותר בריא אפילו
הי
איך חותכים שיצא עגול ?
יוצא לי מלבני יוצר
היי,
חשוב שהבצק יהיה מופשר אך עדיין מעט קר ולא נוזלי ודביק, על מנת שניתן יהיה לחתוך עיגולים יחסית עגולים.
חשוב לחתוך עם סכין חדה ובזמן החיתוך להחזיק בעדינות עם האצבעות את הבצק שחותכים כדי למנוע ממנו להתכווץ ולהפוך למלבן.
בנוסף, אני רואה שאת לא מניחה את השבלולים בכיוון הנכון- יש להניח אותם על התבנית כך שהצד החתוך יהיה כלפי מעלה ולא על הצד.
היי אפרת
תודה על המתכון המעולה
האם אפשר להכין ולהקפיא למשך כשבוע?
אם כן איך להפשיר והאם הטעם יפגע?
תודה לך ושנה טובה ומתוקה
היי,
אפשר להקפיא למשך שבוע, להפשיר על השיש כמה שעות ומומלץ לסיים בחימום בתנור.
חשוב לעטוף היטב כדי למנוע את טעם הלוואי.
שנה מתוקה🌺
תודה, יצא מאד טעים וקל להכנה.
יצא לי כ 30 שבלולי פיצה ובתגובות ראיתי שאמור לצאת יותר, האם יצא לי טוב?
שמחה שאהבת את המתכון, נראה שיצא לך מושלם(:
בתמונה אני רואה שהכנת את השבלולים בגודל לא קטן, ולכן הגיוני שיצא לך כמות כזו.
הכמות הזו היא מבצק של קילו שחתוך ל2, האם הכוונה לחתוך ל3?
לא, גם חיתוך ל-2 חלקים מספיק(:
היי אפרת,
הכנתי ויצא יופי.
מיועד להגשה ביום חמישי. נכון יותר לשמור במקרר או להקפיא?
תודה:)
היי,
שמחה שיצא מוצלח!
אפשר לאחסן בקופסה אטומה במקרר ומומלץ לחמם בתנור כמה דקות לפני ההגשה(:
תודה רבה
מצויין!!!
הכנתי עם הרוטב שלא מצריך בישול.
טרפו !!
תודה על עוד מתכון נהדר שלך.
שמחה מאד שאהבתם את המתכון!❤
היי!
היה לי בצק עלים במקרר יומיים וכשבאתי להכין את השבלולים ולאחר ששמתי את רוטב הפיצה והגבינה רציתי לגלגל והבצק נדבק למשטח ונהיה דביק ולא ניתן לגלגול. מה ניתן היה לעשות כדי שלא יקרה?
תודה!
היי אפרת,
זה קרה משום שהבצק היה במקרר יומיים. אם מדובר במשך כזה יש לשמור במקפיא עד יום לפני ההכנה.
תודה!
שאלה נוספת, האם במקום בבצק עלים ניתן להשתמש בבצק קנוי פריך מלוח/ בצק פיצה מוכן?
שבוע טוב!
כן, אפשר (פשוט המרקם יהיה שונה משל בורקס…).
כמה בורקסים זה יוצא?
היי מוריה,
מחבילה שלמה יוצא כ-60 יחידות קטנות.
שלום, אין לי רוטב פיצה, יש תחליף? רסק עגבניות?
היי שולמית,
אפשר לשים קטשופ או להשקיע ולהכין רוטב פיצה ביתי(:
אפשר להחליף את הבצק עלים בבצק פילו?
אפשר אבל זה יצא שונה מאד- עלי הפילו הם דקים ופריכים יותר…
הי, אין לי מקום במקפיא לשים לפני האפייה.. זה בסדר?
השאלה היא אם זה בסדר במקרר
זה נשמר הכי טוב במקפיא, אבל גם במקרר זה בסדר (מומלץ לשמור במקרר עד 5-7 ימים).
שומשום קלוי או לא?
אין צורך לקלות:)
דחוףף אפשר להשתמש בבצק עלים ישר מהמקפיא??? תודה רבה
היי,
אי אפשר ישר מהמקפיא כי ככה לא ניתן לעבוד עם הבצק… תפשירי על השיש כמה שעות:)
תודה רבה!!
(אגב, בסוף השתמשתי כן בבצק מהמקפיא.. היה קשה לעבוד איתו, אבל מקווה שיצא טעים.. בתנור😊)
ולא רציתי לחכות כי רציתי עכשיו להכין..
שבת שלום אפרת!!
איך הצלחת לעבוד איתו כשהוא קפוא?? מצדיעה לך:) בטוחה שיצא מעולה😊
היה באמת מאוד קשה, והוא קצת נחתך, אבל יצא מעולה וטעים ממש למרות זאת!!
תודה על מתכון 100!!
מכינה כבר פעם חמישית, וכל פעם יוצא מושלם😊
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף ושבת שלום😊
וואו אפרת.. מתכון מדהים!!
הכנתי ויצא מוווושלם!!!!!!
תודה לך!
שמחה מאד לשמוע! תודה מיכל ושבת שלום😊
ניתן להשתמש בבצק שמיועד לפיצה?
כן.
יצא טעים מאד . חוסל במהרה (:
שאפו על המתכונים הנהדרים והמוצלחים שלך !
נראה מעולה 😍
תודה שירלי
היי אפרת, מעוניינת להכין את המתכון, אבל לא הבנתי לשם מה לחתוך את הבצק ל-3 חלקים.
מה עושים עם שני החלקים האחרים? האם שמים אותו רוטב פיצה?
תודה והמשך יום נעים, טליה
היי טליה,
תיקנתי במתכון. לא חובה לחתוך את הבצק, זה רק אם הוא ארוך מידי (כדי שלא תצא רולדה יותר מידי ארוכה ואז לא יהיה לה מקום במקפיא).
כמובן שמכינים את החלקים באותו אופן 🙂
אפשר לשים רסק עגבניות במקום רוטב פיצה? זה טעים?
אני חושבת שכן. כדאי לדלל קצת את הרסק עם מים לפני המריחה.
עשיתי עם רסק יצא מאוד טעים
אולי כדאי שתוסיפי למתכון שצריך לשים את הפיציות על נייר אפייה כי אני שמתי בהתחלה על תבנית אלומיניום והן נדבקו ונהרסו וכששמתי על נייר אפייה יצא מהמם!!
תודה שחזרת לעדכן.
לגבי נייר אפיה, צודקת. עדכנתי במתכון.
תודה ויום נפלא 🙂
אלופה אין כמוך!!
היי
כמה יחידות יוצא מחבילה בצק עלים?
כ-60 יחידות.
היי.
עשיתי את השבלולים המהממים עם מתכון רוטב הפיצה שלך.
יצא מדהים ונזלל ברגע שהגיע לשולחן.
הקפאתי חלקם ליום אחר, איך מומלץ להפשיר/לחמם.
תודה מראש. 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר להפשיר על השיש ואח”כ להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
היי,
לא שמתי לב שצריך להפשיר לפני…
אפשר להפשיר באותו רגע במים חמים? זה יצא טעים?
היי אפרת,
הבצק חייב להיות מופשר לפני.
לא מומלץ לשים את הבצק במים חמים אבל תוך שעה-שעה וחצי בחוץ זה אמור להיות מופשר (במיוחד אם חמים).
הי אפרת.
האם בצק פריך מלוח מתאים כאן?
אם כן, יש לי חצי קילו- האם עדיין לחתוך ל-3 חלקים?
בצק פריך פחות מתאים. זה בצק של קישים ועוגיות.
הי אפרת.
תודה על המתכונים המדהימים.
יש לך מתכון במקום הבצק עלים?
פשוט אין לי זמיןץ
אפשר להכין את המתכון הזה- שבלולי גבינה ושום עם המילוי שבמתכון הזה.
שלום
אם אין לי גבינה צהובה מגוררת ונשאר לי בבית מלא מוצרלה זה גם יעשה את העבודה?
כן בטח.
שלום לך אודליה שרוצה רק פרווה, מנסיון {מר} הבן שלי אלרגי ולכן אני מכינה מלא מתכונים “חלביים” כמו פיצה או פוקצ’ות וכו’ וכו’ וגם את הפיציות האלה הכנתי והדבר ששמתי במקום גבנ”צ בכל המתכונים- זה מלח גס פשוט פיזרתי ממש בקטנה מלמעלה כמו שמפזרים את הגבנ”צ רק שזה לא ממש מלא כמו הגבנ”צ שלא יצא מידי מלוח- ויצא פשוט מ-ע-ד-ן!!!! ואפילו יותר טעים מחלבי. בהנאה
היי, תחילה אני רוצה לומר שכל המתכונים שלך נפלאים, ובקשר לשבלולים אני רוצה אותם לחג שבועות, האם אני יכולה להכין יומיים מראש? ואם כן, אז זה צריך להיות אחרי אפיה או לפני, והיכן לאחסן? במקפיא או מקרר? והאם צריך לחמם שוב אם אופים יומיים לפני?
את יכולה להכין יומיים מראש ולשמור במקרר או במקפיא.
להוציא להפשרה על השיש באותו יום ולחמם לפני ההגשה.
היי רציתי לדעת אם אפשר לוותר על הגבינה
אני צריכה משו פרווה
אם אני ישים רק רוטב פיצה וזייתים ?
זה יהיה בסדר??
יותר טעים עם גבינה אבל אפשר להכין גם עם רוטב פיצה וזיתים.
המתכון יצא פשוט טעיייםםם! אפרת, המתכונים שלך מדהימים! תודה רבה לך!
שמחה לשמוע, תודה ❤️
פשוט מצויין! מוכן תוך שעה עם הכנת הרוטב הנפלא שלך!! תודה !!! 🙂
תודה ריקי, שמחה לשמוע 🙂
כמה פיצות יוצא מחצי קילו בצק עלים
15-20 יחידות.
היי אתר נהדר
רציתי לשאול אני רוצה להכין עם תפוחים האם את יכולה לתת לי את המתכון.
היי שלומית,
אפשר לגרד בפומפיה 2 תפוחי עץ מקלופים, להוסיף כפית גדושה אבקת קינמון ו 4-5 כפות סוכר.
אופן הכנה אינו משתנה למעט המילוי.
הכנתי ויצא פשוט טעים! תודה רבה.
תודה אליסה, שמחה לשמוע 🙂
שלום רב
יש לך מתכון לרוטב פיצה או שפשוט לקנות מוכן מהסופר?
היי שיראל,
מצרפת מתכון לרוטב פיצה (אפשר להכין כמות ולהקפיא).
חייב להישתמש בבצק עלים שהיה במקרר? כי אני שומרת אותו בחוץ
היי,
אפשר להשתמש בבצק עלים שיהיה בחוץ אבל אם הוא רך/דביק מידי (בגלל הטמפ’ בחוץ) אפשר להכניס אותו להתייצבות למקפיא למשך 10-15 דקות ואז לעבוד איתו.
אפרת,יש סיכוי לקבל מתכון להכנת בצק עלים מקמח מלא (אם יש דבר כזה)
או אפילו יותר פשוט: מתכון למאפה/מאפים מקמח מלא?
אלף תודות
ענת
היי ענת,
אני לא מכירה מתכון לבצק עלים מקמח מלא אבל יש שבלולי פיצה מקמח מלא.
יהיה אפשר להשתמש במלווח .
כן אסנת, אפשר.
לשמור במקרר ל3 ימים הכוונה לכך כשהם כבר אחרע אפייה?
והאם כששמים במקפיא זה לפני אפייה ?
🙂
היי נתי,
אחרי האפיה גם במקפיא וגם במקרר.
יום נפלא 🙂
באמת ממכר, גם להכין וגם לאכול…(יותר לאכול…)
היי. בצק פילאס יכול להתאים פה ?
כן מירי.
הי, האם אפשר לשים בתבנית של מאפינס?
תודה !
כן רונית, את יכולה.
שבוע טוב 🙂
שלום,
האם ניתן להכין גם מבצק פילו?
איך וכמה זמן ניתן לאכסן אותם?
הי דנה,
בצק פילו לא כל כך יהיה מתאים במקרה הזה.
ניתן לאחסן את השבלולים בקופסא אטומה במקרר למשך כ-3 ימים. לאחר מכן ניתן לחמם אותם בתנור ב 180 מעלות.
אפשר גם להקפיא אותם ואז הם נשמרים עד חודש.
תודה 🙂