זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי
רכיבים
2 חבילות/קופסאות עלי בזיליקום טריים (בלי הגבעול)
2/3 כוס צנוברים קלויים (ניתן להחליף באגוזי מלך)
רבע כוס שמן זית
3-4 כפות גבינת פרמזן מפוררת
2 שיני שום
מלח (בין רבע לשליש כפית)
אופן ההכנה
מניחים את כל החומרים במעבד מזון וטוחנים עד לקבלת ממרח חלק.
טיפים והערות
*מומלץ לאחסן במקרר בתוך בצנצנת זכוכית אטומה ולכסות בשכבת שמן זית. נשמר עד שבוע. ניתן גם להקפיא.
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים בריאים
הי, יצא לי מר…. מה להוסיף לדעתך? בגלל מה המרירות? תודה
מה שמת? שמת אגוזי מלך במקרה?
כן…
אז כנראה שזה מהאגוזים (יש אגוזי מלך שהם מרים, במיוחד אם הם לא טריים).
אם זה ממש מר אפשר לנסות להוסיף כמה טיפות מיץ לימון וחצי כפית דבש/מייפל.
האם ניתן להשתמש בבזיליקום מיובש?
לא. במקרה הזה רק בטרי
תודה על המתכון המוצלח
ועל ההענות המהירה!
האם ניסית להכין פסטו מכוסברה?
לא ניסיתי אבל אני יודעת שיש כאלה שמכינים ואוהבים את הטעם.
תודה אפרת, אנסה ואשתף
שלום אפרת
רצתי לשאול האם אפשר להוסיף עוד סוג אחר של עלים
יש לי רק חצי כוס בזיליקום?
היי
אפשר להוסיף מעט פטרוזיליה אבל לטעמי זה פחות מוצלח.
חוזרת לעדכן שהכנתי וממש אהבתי. הכנתי בגרסת פרווה בלי הפרמז’ן.
פעם הבאה אנסה רק עם אגוזים במקום צנוברים (מעדיפה משהו טבעי ולא קלוי).
תודה על מתכון קליל, בריא ופשוט
איזה כיף שיצא מוצלח(:
תודה על השיתוף❤
היי אפרת, אני רוצה לנסות את המתכון.
איפה אפשר למצוא צנוברים קלויים?
היי,
ניתן למצוא צנוברים קלויים בחנויות פיצוחים ובחלק מהסופרים.
בנוסף אפשר לקלות גם בבית: על אש בינונית-נמוכה במחבת תוך ערבוב מתמיד.
שלום אפרת, קניתי בזיליקום קפוא שמגיע במנות קטנות. מצורף תמונה. בכמה אני צריכה להשתמש?
תודה רבה
היי,
אם אלו קוביות של 5 גרם כל אחת- יש להשתמש בכ-15-16 קוביות.
הכנתי, הורדתי את הגבינה כי לא מחזיקה בבית
יצא טעיםםםם
תודה לך על כל ההתנסויות אצלך בבית ואת מגישה לנו מתכונים ועונה על שאלות.. תמיד זמינה עבורנו..
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן😊
ממש מוצלח מאוד אהבתי את העדינות של הטעם
שמחה שאהבת❤
אם אני משתמשת באגוזי מלך טחונים כמה צריך?
אותה כמות(:
שלום אפרת,
הכנולפי ההוראות ויצא מושלם!!!!
תודה רבה! תבורכי🌷
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
יצא ממש טעים, תודה אפרת:)
שמחה שיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌷
היי רציתי לדעת האם זה טוב בהקפאה?
ואם כן, כמה זמן לפני שימוש להפשיר?
תודה ענקית! מתים על האתר הזה!!
היי,
ניתן להקפיא פסטו, אפשר אפילו כמה חודשים.
שמחה מאד שאתם נהנים מהאתר(:
היי אפרת,
חייב צנוברים קלויים? אפשר להוסיף קצת כוסברה? (לא במקום הבזיליקום)
היי,
הצנוברים הקלויים נותנים את הטעם הייחודי של הפסטו, מומלץ בחום שלא לוותר עליהם.
אפשר להוסיף מעט כוסברה אך זה ישנה את הטעם מעט, לטעמי אין צורך להוסיף.
הי אפשר לעשות עם כוסברה במקום? יעשה את העבודה?
היי,
הבזיליקום נותן את הטעם הייחודי של הפסטו, התוצאה תהיה שונה לחלוטין עם כוסברה(:
אפשר לעשות מבזיליקום מיובש טחון שקונים בקופסה?
היי,
עם בזיליקום מיובש הטעם, הצבע והמרקם יהיו שונים. אני מניחה שאפשר לנסות בכל זאת.
שלום ותודה מאז שהכרתי את האתר אפשר להגיד בלא גוזמא שהכל אני מכינה משם,
תודה, שאלה מה אפשר לשים במקום הפרזמן כדי שלא יהיה חלבי
היי אסתי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אפשר לוותר על הפרמז’ן או להשתמש בגבינה קשה טבעונית.
היי,
אפשר בבקשה כמויות לחבילת פסטה שלמה?
ולחדד יותר לגבי כמות הירק? 2 קופסאות זה לא ממש ברור… אשמח למדידה בגרם או מ”ל.
תודה!!!
היי אסף,
לחבילת פסטה של 500 גרם אני מניחה שכמות כפולה פי 2 תספיק בשפע(:
להערכתי דרוש כ-80 גרם בזיליקום לכמות במתכון.
בהצלחה!
הי אם אני מחליפה את הצנוברים באגוזי מלך אני צריכה לקלות אותם גם? תודה
היי יעל,
את האגוזים לא חייב לקלות אבל אפשר(:
תודה רבה. שקלתי 85 גרם של עלים (אחרי פירוק מהגבעולים), זה מספיק למתכון הזה?
כן זה מצוין(:
שלום ותודה על מתכונים מעולים
אפשר במקופ בזיליקום לשים פטרוזיליה/כוסברה?
ובלי גבינה מה אפשר לשים שיהיה פרווה?
היי אורי,
הבזיליקום נותן את הטעם המיוחד של הפסטו, לכן מומלץ מאד שלא לוותר עליו.
אפשר לוותר על הפרמז’ן.😊
שמתי בטעות יותר מידי מלח, איך אפשר לתקן?
היי עדי,
תלוי כמה מלח הוספת, אבל בגדול אפשר להוסיף עוד קצת שמן, צנוברים, פרמז’ן ובזיליקום ולטחון.
בהצלחה😊
תודה!
האם הכמות הזאת מספיקה ל500 גרם פסטה?
היי עדי,
כדאי להכפיל כמויות כדי שיהיה רוטב בנדיבות😊
היי עשיתי ויצא מעולה. אשמח לדעת בכמה כוסות בזיליקום בערך מדובר? יצא קצת יותר מידי סמיך
היי דניאל,
לדעתי בערך 3-3.5 כוסות דחוסות של עלים, בלי הגבעול.
אם יצא סמיך אפשר להוסיף שמן זית.
מעולה תודה:) מכינה שוב
היי אפרת,
מה אפשר לשים במקום פרמז’ן?
היי קורין,
הפרמז’ן לא חובה אבל מוסיף לטעם.
היי אפרת
אין לי מעבד מזון
האם בלנדר שייק לפירות מתאים או בלנדר מוט או שיטה אחרת?
בתודה ויום נפלא ומבורך לך .
אפשר גם עם בלנדר שייק לפירות או בלנדר מוט