שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10 דקות

סוג: חלבי

*הכמות במתכון מספיקה לחצי חבילת פסטה (250 גרם).

מצרכים:

מיכל שמנת מתוקה (250 גרם)

חבילת פטריות שמפיניון טריות פרוסות

1 בצל קטן קצוץ דק

1 שן שום כתושה

20 גרם חמאה

גבינת פרמזן מפוררת (לפי הטעם)

תיבול: כפית אבקת רוטב פטריות (לא חובה), מלח ופלפל שחור.




אופן הכנה:

-מטגנים במחבת עם חמאה את הפטריות עד שהנוזלים יוצאים והפטריות מצטמצמות ומעבירים לקערה.

-באותה מחבת מטגנים בצל עד שמזהיב. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה נוספת.

-מוסיפים את הפטריות למחבת, שופכים את השמנת ומייד את גבינת הפרמזן. מערבבים ומתבלים. משאירים כמה דקות עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
רוטב רוזהרוטב רוזה
פסטה ברוטב שמנת ופטריות פסטה ברוטב שמנת ופטריות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
נטע גרינברג (17:09 13.08.2024)

היי
תודה רבה על המתכונים המעולים! אני נהנת מהאתר מאוד
אם אני רוצה להכין רוטב שמנת ערמונים אפשר להחליף את הפטריות בערמונים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:56 13.08.2024)

כן:)

avatar
נטע גרינברג (22:33 13.08.2024)

סבבה תודה

avatar
ליז (15:15 12.07.2024)

היי אפרת. ברגע שאני מוסיפה את הפסטה לרוטב היא שותה את כל הרוטב והרוטב נעלם עם ההגשה.מה השיטה הטובה ביותר לשמור על הרוטב? כמו בתמונה פה שיש מלא רוטבבב

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:46 12.07.2024)

כדאי לערבב את הפסטה עם הרוטב רגע לפני ההגשה.

avatar
דבורה (12:45 27.09.2023)

הוספתי קורט אגוז מוסקט טחון יצא מושלם!! תודה על מתכונים נהדרים וקלילים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:48 27.09.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
תהילה (17:25 30.10.2023)

אגוז מוסקט – מדהים!! משדרג מאוד!!

avatar
אסף (10:47 15.03.2023)

היי אפרת,
כמה מלח ופלפל ממליצה לשים? (אם אפשר לתת מענה בכיוון מדוייק, נניח לדוג’: רבע כפית וכדו’)

avatar
‫אסף (10:47 15.03.2023)

ואם אני מעוניין בהשחמה מסויימת של הרוטב- מה עליי לעשות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:03 15.03.2023)

הרוטב לא אמור להשחים כי הוא מבוסס על שמנת מתוקה.
אפשר להשחים מעט את החמאה על אש הכי נמוכה לפני ששמים את הפטריות.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:01 15.03.2023)

היי,
הייתי מתחילה עם כפית מחוקה מלח וחמישית כפית פלפל. אפשר להוסיף לפי הטעם

avatar
רות (15:18 6.03.2023)

היי אפרת
יש לך מושג אולי איך מכינים פיצה שמנת פטריות?
בצק שלך למשל של פיציות. ואז רציתי לשים את זה מלמעלה , השאלה באיזה שלב.. אם יש לך ידע אשמח..💓

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:44 6.03.2023)

היי,
לפיצת שמנת פטריות לא מורחים רוטב פיצה, אלא שמנת מתוקה ומעל מפזרים פטריות מטוגנות (אפשר לטגן גם עם בצל) עם גבינה צהובה מעל.

avatar
רות (18:05 6.03.2023)

אבל לא להכין את הרוטב כמו שהסברת פה במתכון? על הגז?
אני חשבתי לשים רק את הבצק ושיהיה מוכן ומעלה זה לשפוך רוטב מוכן? נראה לך כדאי?
תודה💓

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:14 6.03.2023)

אם יש לך זמן עדיף להכין את הרוטב כמו במתכון ואז למרוח אותו על הבצק(:

avatar
שירה (17:05 10.01.2023)

שלום, האם אפשר להוסיף פטריות שימג’י למרק? תודה

רוטב שמנת פטריות
avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:28 10.01.2023)

היי,
אפשר להשתמש בפטריות האלו ברוטב.

avatar
שירה (21:04 10.01.2023)

תודה ולמרק בקישור הזה? https://www.10dakot.co.il/recipe/%D7%9E%D7%A8%D7%A7-%D7%A4%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA/

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:49 10.01.2023)

אפשרי(:

avatar
Yaelne (18:15 25.08.2022)

הכנתי בתור רוטב לרביולי, עם פטריות מקופסה. יצא טעים מאוד.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:03 25.08.2022)

שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤

avatar
מארי (15:27 3.06.2022)

היי אפרת,
אני רוצה להכין ואין לי חמאה. אפשר להכין בלי?
או שאפשר להשתמש בנטורינה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:00 3.06.2022)

היי,
אפשר להשתמש בנטורינה במקום חמאה.

avatar
מארי (11:48 7.06.2022)

אפרת, את אלופה!! ענית לי בערב חג וכל כלך מהר!! מניחב שיוצא טעים יותר עם חמאה אמיתי אבל חייבת לציין שיצא טעים גם עם נטורינה (:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:49 7.06.2022)

מעולה, שמחה שיצא מוצלח ותודה שחזרת לשתף(:

avatar
א.ט. (14:31 25.05.2022)

היי!
תודה על האתר המדהים!
שאלה- אם אין לי שמנת אפשר להחליף את זה איך שהוא בחלב או משהו אחר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:13 25.05.2022)

היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר!
במקום שמנת מתוקה אפשר להשתמש בשמנת לבישול. עם חלב בלבד הרוטב לא יצא מוצלח.

avatar
א.ט. (16:32 25.05.2022)

היי
תודה על המענה!
הכנתי שמנת ע”י המתכון הזה:
מרכיבים:
50 גרם – חמאה
2 כפות – קמח
1 כוס – חלב
אופן ההכנה:
ממיסים החמאה בסיר קטן. בוזקים את הקמח לאט לאט, תוך ערבוב עד שנספג כולו בחמאה. מוסיפים את החלב תוך ערבוב (למניעת יצירת גושים). ממשיכים לערבב עד שנוצר רוטב אחיד. אם סמיך מדי, מוסיפים עוד חלב עד שמגיעים לדרגת הסמיכות הרצויה. מסירים מהאש ומשאירים מכוסה.

ואז הכנתי לפי ההוראות פה באתר, יצא מדהים!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:18 25.05.2022)

מעולה! שמחה שהסתדרת ויצא מוצלח(:

avatar
לאה (19:58 10.01.2022)

האם מתאים לשים את זה על חציל אפוי בתנור כמו החציל פיצה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:15 10.01.2022)

היי,
כן, זה עשוי להתאים(:

avatar
חנה (19:53 22.12.2021)

היי
חייב לשים את הבצל והשום?

רוטב שמנת פטריות
avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:10 22.12.2021)

היי,
הם מוסיפים אבל אפשר לוותר עליהם אם לא אוהבים.

avatar
הודיה (15:23 28.11.2021)

קודם כל תודה רבה על האתר הנפלא!
נראה לך יתאים כרוטב מעל פירה חלבי?
האם אפשר להשתמש בפטריות משימורים או שצריך דווקא פטריות טריות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:45 28.11.2021)

היי הודיה,
האמת שאף פעם לא ניסיתי מעל פירה, אבל זה אמור להשתלב טוב (כמו תפוח אדמה מוקרם).
פטריות טריות טעימות יותר, אבל אפשר גם משימורים(:

avatar
אביגיל (19:10 19.06.2021)

אפשר להחליף את הזמנת המתוקה לשמנת מתוקה להקצפה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:09 19.06.2021)

כן, מדובר באותו מוצר (שמנת בעלת אחוזי שומן 32-38%)😊

avatar
נטליה א (09:04 16.05.2021)

שלום
אנירוצה להכין עם רביאיולי לכמה מספיק הרוטב?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:27 16.05.2021)

בדר”כ זה מספיק לחבילת רביולי אחת.

avatar
א.ש. (17:53 3.01.2021)

היי,
אפשר להחליף את הגבינת פרמזן במשהו אחר?
או בכלל לא לשים?
תודה ♥

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:29 3.01.2021)

אפשר להכין בלי 🙂

avatar
נעמה (12:43 20.12.2020)

הי יש לי רוטב שמנת פטריות קנוי… מה אומרת?
זה יהיה טעים אם המתכון הזה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:07 20.12.2020)

אני מניחה שאפשרי, תוכלי להוסיף עוד תיבול או עוד פטריות טריות ולשדרג את הרוטב עוד 🙂
בהצלחה❤️

avatar
לירז (06:21 24.12.2019)

אפרת יקרה,
כל המתכונים שהתנסיתי בהם באתר שלך היו פשוט נפלאים. תודה רבה שאת חולקת עימנו מכשרונותייך הקולינריים 🙂
שאלה. אני אמורה לבשל ל70 מוזמנים. כמובן שהפסטה המוקרמת תוגש לצד מאכלים נוספים (הכנתי גם את תפו”א המוקרמים שלך שיצאו משגע).
יש לך טיפ כיצד להיערך מבחינת כמויות ומה היחס של המצרכים לכמות הפסטה (קניתי 6 חב’ פסטה )?
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:49 24.12.2019)

היי לירז,
את מכינה הכל לבד?
כעקרון כשמכינים ארוחה לכמות כל כך גדולה זה נכון להכין כמה מאכלים עיקריים בכמות של כ30 מנות לכל מאכל. לסלטים כדאי להשתמש בתערובות של עלים שטופים ומוכנים.
ל-6 חבילות פסטה כדאי להכפיל את כמות הרוטב ב9. מספיק לשים 2 בצלים בינוניים וכ-5 סלסלות פטריות.
בהצלחה! 🙂

avatar
אודליה (16:34 10.12.2019)

היי אפרת, קצת דחוף! רוצה להכין עכשיו פסטה ברוטב שמנת פטריות אבל יש לי כרגע רק שמנת מתוקה להקצפה. רגילה להכין תמיד עם שמנת לבישול (לפי המתכון שלך, יוצא תמיד מושלם 🙂 ). יש הבדל גדול בטעם?? הטעם המתוק מורגש ברוטב? ממש לא רוצה שייצא לי מתוק. תודה רבה!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:16 10.12.2019)

זה יוצא קצת מתקתק (תלוי גם בסוג השמנת). השאלה עד כמה את לא אוהבת מתוק 🙂
אפשר לטעום את השמנת לפני שמכינים.

avatar
אודליה (20:56 10.12.2019)

יצא מושלם (אפילו עם פסטה מלא!)!!! השתמשתי בשמנת מתוקה להקצפה 38% של יטבתה, בקושי הרגשנו את המתיקות. אמשיך בכל זאת להשתמש בשמנת לבישול בעתיד אבל רק בגלל ההבדל באחוזי השומן 🙂 תודה רבה וערב מקסים יקירה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:48 11.12.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך.

avatar
אריאלה (08:40 17.05.2019)

תודה על המתכון!
שאלה קטנה.. הכמות של הרוטב תספיק ל400 גר’ רביולי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:03 17.05.2019)

כן.

avatar
מורן (13:12 18.12.2018)

תודה על מתכון
מה ההבדל בין שמנת מתוקה לשמנת לבישול?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:18 18.12.2018)

ההבדל הוא במרקם וקצת בטעם. שמנת מתוקה נחשבת ליותר עשירה בטעם.

avatar
יובל (10:21 8.02.2018)

היי,
מתכנן להכין ל- 15 איש. מה הכמויות שצריך? ובאיזה פסטה כדאי להשתמש? ספגטי/פסטה קצרה/פטוציני
תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:13 8.02.2018)

היי יובל,
אפשר להשתמש באיזה פסטה שאוהבים, הרוטב הולך עם כל הסוגים שרשמת.
כמות ל-15 אנשים:
3 חבילות פסטה (סה”כ 1.5 קילו)
לרוטב:
5 מיכלי מיכל שמנת מתוקה (1250 מ”ל)
5 חבילות פטריות שמפיניון טריות
2 בצלים גדולים קצוץ דק
5 שיני שום כתושות
80 גרם חמאה
גבינת פרמזן מפוררת (לפי הטעם)
תיבול: 2 כפות אבקת רוטב פטריות (לא חובה), מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
*זה בהנחה שיוגשו כמה מנות נוספות ליד.

avatar
שרה (07:54 30.01.2018)

מתכון ממש טוב!! מוצלח מאד, טעם עדין ועשיר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:35 30.01.2018)

תודה שרה, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים

avatar
רחל (14:52 27.09.2017)

קודם כל זה לא לוקח 10 דקות זה לוקח חצי שעה! אני רעבה ולוקח לזה זמן תודה ויום טוב

avatar
. (15:50 5.07.2018)

אז הית צריכה להכין לפני כן כל שאר המתכונים היו לוקחים לך מעל 40 דקות אז תגידי תודה כי יש אנשים שעובדים קשה על להעלות את המתכונים האלה בשביל שאנשים כמוך יוכלו להתלונן…

avatar
ברכה כהן (19:57 12.07.2021)

באמת לא יפה… דברי קצת בכבוד למישהי שתורחת בשבילך. לא רק שאת לא משלמת, לא אומרת תודה אלא מתלוננת! את היית צריכה לחשבן מראש שלוקח לך זמן להכין מאכלים. תבקשי סליחה מאפרת היקרה. וסורי על המילים הבוטות-תכבדי אחרים אז יכבדו אותך

avatar
רעות (20:48 17.09.2017)

היי
קודם כל האתר מקסים נעזרת בו המון
שאלה לגבי השמנת- הכוונה לשמנת מתוקה כמו שמשתמשים לעוגות? הורודה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:56 17.09.2017)

כן. אפשר גם להשתמש בשמנת לבישול.
שנה טובה 🙂

avatar
נעמה (12:05 1.09.2017)

לכמות של 500 גרם פסטה אפשר להשתמש בחבילה אחת של שמנת מתוקה ואחת של שמנת לבישול? זה מה שיש לי עכשיו בבית…וכמה פרמזן את ממליצה להוסיף? שבת שלום

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:40 1.09.2017)

כן, אין בעיה לשלב.
ממליצה לשים כ-50 גרם פרמזן (כחצי כוס).
שבת שלום 🙂

avatar
מגי תורגמן (17:46 29.08.2017)

סוף סוף מרשם קל להבנה והכנה יצא חבל על הזמן כולם ללא יוצא מן הכלל בירכו אותך רב תודות מגי>

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:27 29.08.2017)

תודה מגי, שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
סשה (00:09 4.08.2017)

היי , אפשר להוסיף רוזמרין ? אם כן איזו כמות ? ועוד שאלה , אפשר לשים במקום שמנת מתוקה שמנת רגילה ( לא מתוקה ) ?
אשמח מאוד את תעני

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:13 4.08.2017)

היי סשה,
אפשר לשים בתוך הרוטב גבעול אחד של רוזמרין רק לקבלת הטעם. בסוף הבישול אפשר להוציא אותו.
במקום שמנת מתוקה אפשר לשים שמנת לבישול.

avatar
ליאור (22:01 12.07.2017)

היה ממש טעים! תודה רבה! עשיתי רק עם שמנת לבישול 9 אחוז כדי לחסוך בשומן כמה שאפשר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:04 12.07.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן

avatar
משי (15:33 18.06.2017)

היי , כשאני יכןלה לערבב מיכל שמנת מתוקה עם מיכל שמנת בישול 15% או שזה ישנה את כל הטעם?
אני רוצה שיהיה הרבה רוטב אבל לא יותר מידי שומן

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:37 18.06.2017)

כן, אפשר לערבב.

avatar
מיכל שפרוט (17:30 17.06.2017)

הכנתי היום, יצא מדהים וטעים. תודה:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:30 17.06.2017)

תודה מיכל, שמחה לשמוע 🙂

avatar
שרה (14:28 2.04.2017)

וואו יצא ממש טעים כולם עפו על זה תודה רבה!!!!!!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:41 2.04.2017)

תודה שרה, שמחה לשמוע 🙂
שבוע נפלא

avatar
בר (20:36 26.03.2017)

היי, אם בעלי לא אוהב פטריות. יצא טעים אותו מתכון רק בלי הפטריות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:14 26.03.2017)

הפטריות מוסיפות טעם אבל אפשר להכין גם בלי.
אם אתם אוהבים בטטה אפשר לשים בטטה חתוכה לקוביות קטנטנות במקום הפטריות.

avatar
יעל (12:38 28.12.2016)

שלום אפרת,
תודה על המתכונים המדהימים שלך!!
אם אני מכינה את הרוטב עבור 2 חבילות פסטה – מה כמות הרוטב שעלי להכין?
תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:50 28.12.2016)

היי יעל,
הכמות במתכון מתאימה לחצי חבילת פסטה (250 גרם).
אם את מכינה 2 חבילות (1 ק”ג) כדאי להגדיל כמויות:
4 מיכלי שמנת מתוקה (ניתן לשלב חצי כמות עם שמנת לבישול)
2-3 חבילות פטריות חתוכות
בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום כתושות
20 גרם חמאה (לטיגון הפטריות)
100 גרם גבינת פרמזן
2 כפיות אבקת פטריות (לא חובה), מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

avatar
ora razel (20:04 11.08.2016)

היי המצב של הפטריות צריך הלהיות פרוסות
תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:08 11.08.2016)

היי,
אם את משתמשת בפטריות טריות אז יש לחתוך אותן. אם את משתמשת בפטריות משימורים אז עדיף שהן יהיו שלמות ואז את חותכת אותן לחצי. אם אין לך שלמות, תשתמשי בפטריות פרוסות.
בהצלחה 🙂

avatar
ora razel (19:54 11.08.2016)

אני מקווה שייצא לי טוב המתכון

avatar
ספיר (19:34 3.08.2016)

ממש אהבתי את זה כל המשפחה שלי נהנת לאכול את זה ביום שבת כתבתי את המתכון במחברת המתכונים שלי כדי שאני אוכל ליזכור את זה טוב

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:48 3.08.2016)

שמחה לשמוע ספיר 🙂

avatar
נטע (19:38 23.07.2016)

הרוטב יצא ממש טעים !
כל האחים שלי אהבו אותו.
אבל אני עשיתי את זה אם ניוקי ולא אם פסטה…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:09 23.07.2016)

שמחה לשמוע נטע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

avatar
דניאל (18:09 11.06.2016)

האם יש הגבלה על כמות חלב שאפשר להוסיף לרוטב ? תודה וחג שמח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:23 11.06.2016)

היי דניאל,
החלב מדלל את הרוטב לכן כדאי להוסיף לא יותר משליש כוס חלב למיכל שמנת אחד אלא אם כן לא אכפת לך שהרוטב יהיה דליל.
חג שמח 🙂

avatar
דניאל (18:08 11.06.2016)

כל פעם שאני מכינה רוטב שמנת אני מוסיפה המון חלב שיוצר כמות גדולה יותר של רוטב, האם יש הגבלה על כמות החלב שאפשר להוסיף ?
תודה ןחג שמח

avatar
אורית (14:28 3.06.2016)

תודה על המתכון. אמנם השמטתי את החמאה, אך בן החמש הבררן שלי שביקש פסטה בלי כלום, טרף את כל המנה שלו!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:17 3.06.2016)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אורית ושבת שלום

avatar
אלכסה (18:29 25.05.2016)

אני יכולה להשתמש בשני מכלים של שמנת לבישול ולהשאיר את כל הכמויות כמו שהם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:04 25.05.2016)

כן אלכסה.

avatar
רינת (18:27 9.05.2016)

היי אפרת,האם ניתן להשתמש בפטריות מקופסת שימורים ואם אין אבקת מרק פטריות אפשר לוותר?וגם פרמזן אין יש גבינה צהובה מגורדת רגילה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:16 9.05.2016)

היי רינת,
אפשר להכין עם פטריות מקופסת שימורים (למרות שעם פטריות טריות יוצא יותר טעים כי הן מפרישות את טעמן לרוטב).
אפשר לוותר על אבקת מרק פטריות ולתבל במלח ופלפל שחור בלבד.
במקום פרמזן אפשר להוסיף קצת גבינה צהובה מגורדת לרוטב עד שהיא נמסה.

avatar
סתיו (20:40 5.04.2016)

היי אפרת.. אם אני רוצה להגדיל כמות בלי להוסיף שמנת, אפשר עם חלב/מים ועדיין לשמור על הטעם? לא מפריע לי שהסמיכות מעט תרד, אני מודאגת מאחוזי השומן בשמנת..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:24 5.04.2016)

היי סתיו,
קודם כל אפשר במתכון הזה להשתמש בשמנת לבישול עם 10% שומן ולא חייבים להשתמש בשמנת המתוקה עם אחוזי השומן הגבוהים.
אפשר גם לשלב עם השמנת חלב כמו שהצעת ואז באמת הסמיכות תרד אבל אפשר לפתור את זה בהוספת כף קורנפלור (לאחר שהמסת אותו קודם ב2-3 כפות מים קרים).
בהצלחה 😉

avatar
שלומית (08:22 25.12.2015)

הדבר הכי טעים שיש, כולם טרפו אני שומרת וכל פעם שיבקשו אכין:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:06 25.12.2015)

מעולה! שמחה שנהנתם 🙂
שבת שלום!

avatar
תום (23:16 26.09.2015)

תודה רבה.. יצא מעולה, הילדים גמרו כמעט כמות כפולה (עם רביולי גבינות, והוספתי פטריות יער)
את אלופה…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:23 26.09.2015)

מעולה! איזה כיף 🙂
תודה תום וחג שמח!

avatar
דורית (20:03 20.08.2015)

האם אפשר אבקת מרק פטריות במקום אבקת רוטב פטריות?
האם כדאי להשתמש בשמנת לבישול במקום שמנת מתוקה? (פחות שומן!)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:07 20.08.2015)

כן דורית, אפשר ואפשר 🙂

avatar
דורית (11:28 11.08.2015)

היי אפרת
אם מכפילים את כמות השמנת ומשאירים את אותה כמות החמאה והתבלינים לא יוצא תפל?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:42 11.08.2015)

במקרה הזה השמנת היא כל כך טעימה כמו שהיא שאין צורך.
השמנת מכילה שומן לכן 20 גרם חמאה יספיק גם אם משתמשים בשני מיכלים.
לגבי התיבול- אם יש לך אבקת רוטב פטריות מספיק לשים כפית. מלח ופלפל שחור תשימי עם המלחייה ותטעמי כי אם את שמה גם אבקת פטריות וגם פרמזן הן בפני עצמן מלוחות.
בסופו של דבר הרוטב אמור לצאת מתקתק עם מליחות קלה.

avatar
דורית (10:34 11.08.2015)

האם כמות הרוטב מספיקה לשקית של 500 גרם פסטה? אם לא אז לכמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:02 11.08.2015)

היי דורית,
הכמות במתכון מספיק לחצי חבילת פסטה (250 גרם).
לכמות של 500 גרם פסטה כדאי להשתמש בשני מיכלי שמנת. שאר החומרים נשארים באותם כמויות.
לגבי הפטריות – אפשר להשתמש בחבילה אחת של פטריות ואפשר להוסיף יותר, תלוי בטעם האישי.

avatar
דורית (14:06 6.08.2015)

אפשר להקפיא?
אם כן איך להפשיר איך לחמם וכמה זמן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:55 6.08.2015)

היי דורית,
לא מומלץ להקפיא רטבים המבוססים על שמנת גם מבחינת המרקם וגם מבחינת הטעם שמתקבל אחרי ההפשרה. את יכולה לשמור במקרר עד יום למחרת ולחמם במיקרוגל.

avatar
רעות (17:01 22.07.2015)

היי
נראה מעולה
אני חושבת שכדאי להוסיף מעט אגוז מוסקט מוסיף המון….

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:17 22.07.2015)

תודה רעות, רעיון מעולה 🙂

avatar
ליאת (13:00 25.11.2014)

היי,

כמה מלח? כמה פלפל?

תודה מראש

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:06 25.11.2014)

היי ליאת,
תתחילי בשליש כפית מלח וקורט פלפל שחור (הכוונה לקמצוץ עם האצבעות), תטעמי ואם לטעמך חסר מלח תוסיפי עוד קצת.
יום נפלא 🙂

avatar
רינת (13:19 25.10.2014)

מומלץ להוסיף יין, עלי בזיליקום משדרג בטירוף!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:24 25.10.2014)

נשמע מעולה, תודה רינת 😉

avatar
אסתר (21:32 23.09.2014)

טעים מאוד. הכנתי עם שמנת בישול, כי זה מה שהיה לי. מאחלת לך שנה טובה ומתוקה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:36 23.09.2014)

תודה אסתר, שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂
חג שמח ושנה טובה ומוצלחת!

avatar
טל (14:38 10.09.2014)

איזה מתכון שווה !!!
יצא לי פסטה נדירה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:58 10.09.2014)

הי טל, אני שמחה לשמוע 🙂

avatar
מרגו (17:42 9.09.2014)

מומלץ להוסיף יין לבן זה נותן טעם מדהים !!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:09 9.09.2014)

תודה על הטיפ 😉

avatar
עדן סרור (20:00 2.06.2015)

וואי אחדדד הטעימיםםםםם אתם לא קולטיםםם כמה אכלתייייי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:03 2.06.2015)

שמחה לשמוע עדן! 🙂

avatar
ניצן (22:45 19.03.2014)

יצא מעולה. מתכון פשוט וקולע

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:46 19.03.2014)

תודה ניצן 🙂

avatar
מיכל (14:09 16.06.2016)

יש רק שמנת מתוקה להקצפה להשתמש בזה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:16 16.06.2016)

כן מיכל, את יכולה להשתמש בזה.

לקריאת כל התגובות