זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10 דקות
סוג: חלבי
*הכמות במתכון מספיקה לחצי חבילת פסטה (250 גרם).
מצרכים:
מיכל שמנת מתוקה (250 גרם)
חבילת פטריות שמפיניון טריות פרוסות
1 בצל קטן קצוץ דק
1 שן שום כתושה
20 גרם חמאה
גבינת פרמזן מפוררת (לפי הטעם)
תיבול: כפית אבקת רוטב פטריות (לא חובה), מלח ופלפל שחור.
אופן הכנה:
-מטגנים במחבת עם חמאה את הפטריות עד שהנוזלים יוצאים והפטריות מצטמצמות ומעבירים לקערה.
-באותה מחבת מטגנים בצל עד שמזהיב. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה נוספת.
-מוסיפים את הפטריות למחבת, שופכים את השמנת ומייד את גבינת הפרמזן. מערבבים ומתבלים. משאירים כמה דקות עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.
ראו גם
היי
תודה רבה על המתכונים המעולים! אני נהנת מהאתר מאוד
אם אני רוצה להכין רוטב שמנת ערמונים אפשר להחליף את הפטריות בערמונים?
כן:)
סבבה תודה
היי אפרת. ברגע שאני מוסיפה את הפסטה לרוטב היא שותה את כל הרוטב והרוטב נעלם עם ההגשה.מה השיטה הטובה ביותר לשמור על הרוטב? כמו בתמונה פה שיש מלא רוטבבב
כדאי לערבב את הפסטה עם הרוטב רגע לפני ההגשה.
הוספתי קורט אגוז מוסקט טחון יצא מושלם!! תודה על מתכונים נהדרים וקלילים.
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
אגוז מוסקט – מדהים!! משדרג מאוד!!
היי אפרת,
כמה מלח ופלפל ממליצה לשים? (אם אפשר לתת מענה בכיוון מדוייק, נניח לדוג’: רבע כפית וכדו’)
ואם אני מעוניין בהשחמה מסויימת של הרוטב- מה עליי לעשות?
הרוטב לא אמור להשחים כי הוא מבוסס על שמנת מתוקה.
אפשר להשחים מעט את החמאה על אש הכי נמוכה לפני ששמים את הפטריות.
היי,
הייתי מתחילה עם כפית מחוקה מלח וחמישית כפית פלפל. אפשר להוסיף לפי הטעם
היי אפרת
יש לך מושג אולי איך מכינים פיצה שמנת פטריות?
בצק שלך למשל של פיציות. ואז רציתי לשים את זה מלמעלה , השאלה באיזה שלב.. אם יש לך ידע אשמח..💓
היי,
לפיצת שמנת פטריות לא מורחים רוטב פיצה, אלא שמנת מתוקה ומעל מפזרים פטריות מטוגנות (אפשר לטגן גם עם בצל) עם גבינה צהובה מעל.
אבל לא להכין את הרוטב כמו שהסברת פה במתכון? על הגז?
אני חשבתי לשים רק את הבצק ושיהיה מוכן ומעלה זה לשפוך רוטב מוכן? נראה לך כדאי?
תודה💓
אם יש לך זמן עדיף להכין את הרוטב כמו במתכון ואז למרוח אותו על הבצק(:
שלום, האם אפשר להוסיף פטריות שימג’י למרק? תודה
היי,
אפשר להשתמש בפטריות האלו ברוטב.
תודה ולמרק בקישור הזה? https://www.10dakot.co.il/recipe/%D7%9E%D7%A8%D7%A7-%D7%A4%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%AA/
אפשרי(:
הכנתי בתור רוטב לרביולי, עם פטריות מקופסה. יצא טעים מאוד.
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
היי אפרת,
אני רוצה להכין ואין לי חמאה. אפשר להכין בלי?
או שאפשר להשתמש בנטורינה ?
היי,
אפשר להשתמש בנטורינה במקום חמאה.
אפרת, את אלופה!! ענית לי בערב חג וכל כלך מהר!! מניחב שיוצא טעים יותר עם חמאה אמיתי אבל חייבת לציין שיצא טעים גם עם נטורינה (:
מעולה, שמחה שיצא מוצלח ותודה שחזרת לשתף(:
היי!
תודה על האתר המדהים!
שאלה- אם אין לי שמנת אפשר להחליף את זה איך שהוא בחלב או משהו אחר?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר!
במקום שמנת מתוקה אפשר להשתמש בשמנת לבישול. עם חלב בלבד הרוטב לא יצא מוצלח.
היי
תודה על המענה!
הכנתי שמנת ע”י המתכון הזה:
מרכיבים:
50 גרם – חמאה
2 כפות – קמח
1 כוס – חלב
אופן ההכנה:
ממיסים החמאה בסיר קטן. בוזקים את הקמח לאט לאט, תוך ערבוב עד שנספג כולו בחמאה. מוסיפים את החלב תוך ערבוב (למניעת יצירת גושים). ממשיכים לערבב עד שנוצר רוטב אחיד. אם סמיך מדי, מוסיפים עוד חלב עד שמגיעים לדרגת הסמיכות הרצויה. מסירים מהאש ומשאירים מכוסה.
ואז הכנתי לפי ההוראות פה באתר, יצא מדהים!
מעולה! שמחה שהסתדרת ויצא מוצלח(:
האם מתאים לשים את זה על חציל אפוי בתנור כמו החציל פיצה?
היי,
כן, זה עשוי להתאים(:
היי
חייב לשים את הבצל והשום?
היי,
הם מוסיפים אבל אפשר לוותר עליהם אם לא אוהבים.
קודם כל תודה רבה על האתר הנפלא!
נראה לך יתאים כרוטב מעל פירה חלבי?
האם אפשר להשתמש בפטריות משימורים או שצריך דווקא פטריות טריות?
היי הודיה,
האמת שאף פעם לא ניסיתי מעל פירה, אבל זה אמור להשתלב טוב (כמו תפוח אדמה מוקרם).
פטריות טריות טעימות יותר, אבל אפשר גם משימורים(:
אפשר להחליף את הזמנת המתוקה לשמנת מתוקה להקצפה ?
כן, מדובר באותו מוצר (שמנת בעלת אחוזי שומן 32-38%)😊
שלום
אנירוצה להכין עם רביאיולי לכמה מספיק הרוטב?
בדר”כ זה מספיק לחבילת רביולי אחת.
היי,
אפשר להחליף את הגבינת פרמזן במשהו אחר?
או בכלל לא לשים?
תודה ♥
אפשר להכין בלי 🙂
הי יש לי רוטב שמנת פטריות קנוי… מה אומרת?
זה יהיה טעים אם המתכון הזה?
אני מניחה שאפשרי, תוכלי להוסיף עוד תיבול או עוד פטריות טריות ולשדרג את הרוטב עוד 🙂
בהצלחה❤️
אפרת יקרה,
כל המתכונים שהתנסיתי בהם באתר שלך היו פשוט נפלאים. תודה רבה שאת חולקת עימנו מכשרונותייך הקולינריים 🙂
שאלה. אני אמורה לבשל ל70 מוזמנים. כמובן שהפסטה המוקרמת תוגש לצד מאכלים נוספים (הכנתי גם את תפו”א המוקרמים שלך שיצאו משגע).
יש לך טיפ כיצד להיערך מבחינת כמויות ומה היחס של המצרכים לכמות הפסטה (קניתי 6 חב’ פסטה )?
תודה רבה
היי לירז,
את מכינה הכל לבד?
כעקרון כשמכינים ארוחה לכמות כל כך גדולה זה נכון להכין כמה מאכלים עיקריים בכמות של כ30 מנות לכל מאכל. לסלטים כדאי להשתמש בתערובות של עלים שטופים ומוכנים.
ל-6 חבילות פסטה כדאי להכפיל את כמות הרוטב ב9. מספיק לשים 2 בצלים בינוניים וכ-5 סלסלות פטריות.
בהצלחה! 🙂
היי אפרת, קצת דחוף! רוצה להכין עכשיו פסטה ברוטב שמנת פטריות אבל יש לי כרגע רק שמנת מתוקה להקצפה. רגילה להכין תמיד עם שמנת לבישול (לפי המתכון שלך, יוצא תמיד מושלם 🙂 ). יש הבדל גדול בטעם?? הטעם המתוק מורגש ברוטב? ממש לא רוצה שייצא לי מתוק. תודה רבה!!
זה יוצא קצת מתקתק (תלוי גם בסוג השמנת). השאלה עד כמה את לא אוהבת מתוק 🙂
אפשר לטעום את השמנת לפני שמכינים.
יצא מושלם (אפילו עם פסטה מלא!)!!! השתמשתי בשמנת מתוקה להקצפה 38% של יטבתה, בקושי הרגשנו את המתיקות. אמשיך בכל זאת להשתמש בשמנת לבישול בעתיד אבל רק בגלל ההבדל באחוזי השומן 🙂 תודה רבה וערב מקסים יקירה 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לך.
תודה על המתכון!
שאלה קטנה.. הכמות של הרוטב תספיק ל400 גר’ רביולי?
כן.
תודה על מתכון
מה ההבדל בין שמנת מתוקה לשמנת לבישול?
ההבדל הוא במרקם וקצת בטעם. שמנת מתוקה נחשבת ליותר עשירה בטעם.
היי,
מתכנן להכין ל- 15 איש. מה הכמויות שצריך? ובאיזה פסטה כדאי להשתמש? ספגטי/פסטה קצרה/פטוציני
תודה מראש
היי יובל,
אפשר להשתמש באיזה פסטה שאוהבים, הרוטב הולך עם כל הסוגים שרשמת.
כמות ל-15 אנשים:
3 חבילות פסטה (סה”כ 1.5 קילו)
לרוטב:
5 מיכלי מיכל שמנת מתוקה (1250 מ”ל)
5 חבילות פטריות שמפיניון טריות
2 בצלים גדולים קצוץ דק
5 שיני שום כתושות
80 גרם חמאה
גבינת פרמזן מפוררת (לפי הטעם)
תיבול: 2 כפות אבקת רוטב פטריות (לא חובה), מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
*זה בהנחה שיוגשו כמה מנות נוספות ליד.
מתכון ממש טוב!! מוצלח מאד, טעם עדין ועשיר
תודה שרה, שמחה שאהבת 🙂
יום מקסים
קודם כל זה לא לוקח 10 דקות זה לוקח חצי שעה! אני רעבה ולוקח לזה זמן תודה ויום טוב
אז הית צריכה להכין לפני כן כל שאר המתכונים היו לוקחים לך מעל 40 דקות אז תגידי תודה כי יש אנשים שעובדים קשה על להעלות את המתכונים האלה בשביל שאנשים כמוך יוכלו להתלונן…
באמת לא יפה… דברי קצת בכבוד למישהי שתורחת בשבילך. לא רק שאת לא משלמת, לא אומרת תודה אלא מתלוננת! את היית צריכה לחשבן מראש שלוקח לך זמן להכין מאכלים. תבקשי סליחה מאפרת היקרה. וסורי על המילים הבוטות-תכבדי אחרים אז יכבדו אותך
היי
קודם כל האתר מקסים נעזרת בו המון
שאלה לגבי השמנת- הכוונה לשמנת מתוקה כמו שמשתמשים לעוגות? הורודה?
כן. אפשר גם להשתמש בשמנת לבישול.
שנה טובה 🙂
לכמות של 500 גרם פסטה אפשר להשתמש בחבילה אחת של שמנת מתוקה ואחת של שמנת לבישול? זה מה שיש לי עכשיו בבית…וכמה פרמזן את ממליצה להוסיף? שבת שלום
כן, אין בעיה לשלב.
ממליצה לשים כ-50 גרם פרמזן (כחצי כוס).
שבת שלום 🙂
סוף סוף מרשם קל להבנה והכנה יצא חבל על הזמן כולם ללא יוצא מן הכלל בירכו אותך רב תודות מגי>
תודה מגי, שמחה שיצא טעים 🙂
היי , אפשר להוסיף רוזמרין ? אם כן איזו כמות ? ועוד שאלה , אפשר לשים במקום שמנת מתוקה שמנת רגילה ( לא מתוקה ) ?
אשמח מאוד את תעני
היי סשה,
אפשר לשים בתוך הרוטב גבעול אחד של רוזמרין רק לקבלת הטעם. בסוף הבישול אפשר להוציא אותו.
במקום שמנת מתוקה אפשר לשים שמנת לבישול.
היה ממש טעים! תודה רבה! עשיתי רק עם שמנת לבישול 9 אחוז כדי לחסוך בשומן כמה שאפשר
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן
היי , כשאני יכןלה לערבב מיכל שמנת מתוקה עם מיכל שמנת בישול 15% או שזה ישנה את כל הטעם?
אני רוצה שיהיה הרבה רוטב אבל לא יותר מידי שומן
כן, אפשר לערבב.
הכנתי היום, יצא מדהים וטעים. תודה:)
תודה מיכל, שמחה לשמוע 🙂
וואו יצא ממש טעים כולם עפו על זה תודה רבה!!!!!!!!!!
תודה שרה, שמחה לשמוע 🙂
שבוע נפלא
היי, אם בעלי לא אוהב פטריות. יצא טעים אותו מתכון רק בלי הפטריות?
הפטריות מוסיפות טעם אבל אפשר להכין גם בלי.
אם אתם אוהבים בטטה אפשר לשים בטטה חתוכה לקוביות קטנטנות במקום הפטריות.
שלום אפרת,
תודה על המתכונים המדהימים שלך!!
אם אני מכינה את הרוטב עבור 2 חבילות פסטה – מה כמות הרוטב שעלי להכין?
תודה מראש
היי יעל,
הכמות במתכון מתאימה לחצי חבילת פסטה (250 גרם).
אם את מכינה 2 חבילות (1 ק”ג) כדאי להגדיל כמויות:
4 מיכלי שמנת מתוקה (ניתן לשלב חצי כמות עם שמנת לבישול)
2-3 חבילות פטריות חתוכות
בצל בינוני קצוץ
3 שיני שום כתושות
20 גרם חמאה (לטיגון הפטריות)
100 גרם גבינת פרמזן
2 כפיות אבקת פטריות (לא חובה), מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
היי המצב של הפטריות צריך הלהיות פרוסות
תודה מראש
היי,
אם את משתמשת בפטריות טריות אז יש לחתוך אותן. אם את משתמשת בפטריות משימורים אז עדיף שהן יהיו שלמות ואז את חותכת אותן לחצי. אם אין לך שלמות, תשתמשי בפטריות פרוסות.
בהצלחה 🙂
אני מקווה שייצא לי טוב המתכון
ממש אהבתי את זה כל המשפחה שלי נהנת לאכול את זה ביום שבת כתבתי את המתכון במחברת המתכונים שלי כדי שאני אוכל ליזכור את זה טוב
שמחה לשמוע ספיר 🙂
הרוטב יצא ממש טעים !
כל האחים שלי אהבו אותו.
אבל אני עשיתי את זה אם ניוקי ולא אם פסטה…
שמחה לשמוע נטע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
האם יש הגבלה על כמות חלב שאפשר להוסיף לרוטב ? תודה וחג שמח
היי דניאל,
החלב מדלל את הרוטב לכן כדאי להוסיף לא יותר משליש כוס חלב למיכל שמנת אחד אלא אם כן לא אכפת לך שהרוטב יהיה דליל.
חג שמח 🙂
כל פעם שאני מכינה רוטב שמנת אני מוסיפה המון חלב שיוצר כמות גדולה יותר של רוטב, האם יש הגבלה על כמות החלב שאפשר להוסיף ?
תודה ןחג שמח
תודה על המתכון. אמנם השמטתי את החמאה, אך בן החמש הבררן שלי שביקש פסטה בלי כלום, טרף את כל המנה שלו!
שמחה לשמוע 🙂
תודה אורית ושבת שלום
אני יכולה להשתמש בשני מכלים של שמנת לבישול ולהשאיר את כל הכמויות כמו שהם?
כן אלכסה.
היי אפרת,האם ניתן להשתמש בפטריות מקופסת שימורים ואם אין אבקת מרק פטריות אפשר לוותר?וגם פרמזן אין יש גבינה צהובה מגורדת רגילה
היי רינת,
אפשר להכין עם פטריות מקופסת שימורים (למרות שעם פטריות טריות יוצא יותר טעים כי הן מפרישות את טעמן לרוטב).
אפשר לוותר על אבקת מרק פטריות ולתבל במלח ופלפל שחור בלבד.
במקום פרמזן אפשר להוסיף קצת גבינה צהובה מגורדת לרוטב עד שהיא נמסה.
היי אפרת.. אם אני רוצה להגדיל כמות בלי להוסיף שמנת, אפשר עם חלב/מים ועדיין לשמור על הטעם? לא מפריע לי שהסמיכות מעט תרד, אני מודאגת מאחוזי השומן בשמנת..
היי סתיו,
קודם כל אפשר במתכון הזה להשתמש בשמנת לבישול עם 10% שומן ולא חייבים להשתמש בשמנת המתוקה עם אחוזי השומן הגבוהים.
אפשר גם לשלב עם השמנת חלב כמו שהצעת ואז באמת הסמיכות תרד אבל אפשר לפתור את זה בהוספת כף קורנפלור (לאחר שהמסת אותו קודם ב2-3 כפות מים קרים).
בהצלחה 😉
הדבר הכי טעים שיש, כולם טרפו אני שומרת וכל פעם שיבקשו אכין:)
מעולה! שמחה שנהנתם 🙂
שבת שלום!
תודה רבה.. יצא מעולה, הילדים גמרו כמעט כמות כפולה (עם רביולי גבינות, והוספתי פטריות יער)
את אלופה…
מעולה! איזה כיף 🙂
תודה תום וחג שמח!
האם אפשר אבקת מרק פטריות במקום אבקת רוטב פטריות?
האם כדאי להשתמש בשמנת לבישול במקום שמנת מתוקה? (פחות שומן!)
כן דורית, אפשר ואפשר 🙂
היי אפרת
אם מכפילים את כמות השמנת ומשאירים את אותה כמות החמאה והתבלינים לא יוצא תפל?
במקרה הזה השמנת היא כל כך טעימה כמו שהיא שאין צורך.
השמנת מכילה שומן לכן 20 גרם חמאה יספיק גם אם משתמשים בשני מיכלים.
לגבי התיבול- אם יש לך אבקת רוטב פטריות מספיק לשים כפית. מלח ופלפל שחור תשימי עם המלחייה ותטעמי כי אם את שמה גם אבקת פטריות וגם פרמזן הן בפני עצמן מלוחות.
בסופו של דבר הרוטב אמור לצאת מתקתק עם מליחות קלה.
האם כמות הרוטב מספיקה לשקית של 500 גרם פסטה? אם לא אז לכמה?
היי דורית,
הכמות במתכון מספיק לחצי חבילת פסטה (250 גרם).
לכמות של 500 גרם פסטה כדאי להשתמש בשני מיכלי שמנת. שאר החומרים נשארים באותם כמויות.
לגבי הפטריות – אפשר להשתמש בחבילה אחת של פטריות ואפשר להוסיף יותר, תלוי בטעם האישי.
אפשר להקפיא?
אם כן איך להפשיר איך לחמם וכמה זמן?
היי דורית,
לא מומלץ להקפיא רטבים המבוססים על שמנת גם מבחינת המרקם וגם מבחינת הטעם שמתקבל אחרי ההפשרה. את יכולה לשמור במקרר עד יום למחרת ולחמם במיקרוגל.
היי
נראה מעולה
אני חושבת שכדאי להוסיף מעט אגוז מוסקט מוסיף המון….
תודה רעות, רעיון מעולה 🙂
היי,
כמה מלח? כמה פלפל?
תודה מראש
היי ליאת,
תתחילי בשליש כפית מלח וקורט פלפל שחור (הכוונה לקמצוץ עם האצבעות), תטעמי ואם לטעמך חסר מלח תוסיפי עוד קצת.
יום נפלא 🙂
מומלץ להוסיף יין, עלי בזיליקום משדרג בטירוף!
נשמע מעולה, תודה רינת 😉
טעים מאוד. הכנתי עם שמנת בישול, כי זה מה שהיה לי. מאחלת לך שנה טובה ומתוקה.
תודה אסתר, שמחה לשמוע שיצא טעים 🙂
חג שמח ושנה טובה ומוצלחת!
איזה מתכון שווה !!!
יצא לי פסטה נדירה 🙂
הי טל, אני שמחה לשמוע 🙂
מומלץ להוסיף יין לבן זה נותן טעם מדהים !!
תודה על הטיפ 😉
וואי אחדדד הטעימיםםםםם אתם לא קולטיםםם כמה אכלתייייי
שמחה לשמוע עדן! 🙂
יצא מעולה. מתכון פשוט וקולע
תודה ניצן 🙂
יש רק שמנת מתוקה להקצפה להשתמש בזה?
כן מיכל, את יכולה להשתמש בזה.