שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 20-22 דקות

מס’ מנות: 30-35 קרקרים

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

כוס וחצי קמח כוסמין (אפשר להשתמש בקמח רגיל או קמח שיפון)

4 כפות גדושות פרג טחון טרי

חצי כפית מלח

מעט פלפל שחור

4 כפות שמן זית

10 כפות מים קרים

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות.

-מערבבים את כל החומרים בקערה, בעזרת כף, עד לקבלת בצק אחיד. את המים יש להוסיף בסוף ובהדרגה (יכול להיות שתצטרכו פחות מים ויכול להיות שתצטרכו יותר, זה תלוי בגודל הכוס ובסוג הקמח שאתם משתמשים בו).

-פורסים נייר אפיה ומרדדים עליו את הבצק למלבן דק  בעובי של כ-3 מ”מ (אם במקרה הבצק נדבק למערוך אפשר לפרוס מעליו נייר אפיה נוסף ולרדד את הבצק בין 2 ניירות אפיה).

-בעזרת גלגלת חיתוך או סכין חותכים את הבצק לריבועים בגודל של כ 4X4 ס”מ. מניחים את נייר האפיה עם הבצק בתוך תבנית התנור ואופים במשך 20-22 דקות, עד שהקרקרים מזהיבים ומתקשים מעט.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים מהתנור ומניחים לקרקרים להתקרר לגמרי (הקרקרים מתקשים לאחר צינון מוחלט).

טיפים והערות

מעדיפים קרקרים מתוקים? אפשר לוותר על המלח והפלפל השחור ולהוסיף לתערובת 2 כפות סוכר (הקרקרים ייצאו במתיקות מעודנת).

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
סלט חלומי
שוקיים בסיר

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Smadar Danon (09:46 26.11.2020)

מנסה עוד היום. כבר בדרך לקנות את הפרג חחח. אגב חייב טרי וטחון במקום?

מתכונים ב-10 דקות (12:50 26.11.2020)

לא חייב, אבל מומלץ 🙂
לפרג טחון לא טרי לפעמים יש טעם מר.

Smadar Danon (09:45 26.11.2020)

איזה כייף. תודה רבה. המתכונים שלך נפלאים ואני מאוד מאוד נהנית מהן. שאפו.
המשיכי לתת לנו להנות ולחייך

מתכונים ב-10 דקות (12:50 26.11.2020)

שמחה לקרוא שאת נהנת סמדר,
תודה רבה❤️

גבי (09:18 26.11.2020)

אפשר עם קמח ללא גלוטן?

מתכונים ב-10 דקות (12:47 26.11.2020)

היי גבי,
זה אמור לעבוד עם “קמח כרגיל” או “קמח תמי”
בהצלחה ❤️

מירב (23:16 25.11.2020)

אפשר לוותר על הפרג? את ממליצה על משהו אחר במקום?

מתכונים ב-10 דקות (23:42 25.11.2020)

היי מירב
יש לך את המתכון של קרקרים מקמח כוסמין, עם גרעיני חמניה.

הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.