זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-22 דקות
מס’ מנות: 30-35 קרקרים
סוג: פרווה
כוס וחצי קמח כוסמין (אפשר להשתמש בקמח רגיל או קמח שיפון)
4 כפות גדושות פרג טחון טרי
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור
4 כפות שמן זית
10 כפות מים קרים
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים בקערה, בעזרת כף, עד לקבלת בצק אחיד. את המים יש להוסיף בסוף ובהדרגה (יכול להיות שתצטרכו פחות מים ויכול להיות שתצטרכו יותר, זה תלוי בגודל הכוס ובסוג הקמח שאתם משתמשים בו).
-פורסים נייר אפיה ומרדדים עליו את הבצק למלבן דק בעובי של כ-3 מ”מ (אם במקרה הבצק נדבק למערוך אפשר לפרוס מעליו נייר אפיה נוסף ולרדד את הבצק בין 2 ניירות אפיה).
-בעזרת גלגלת חיתוך או סכין חותכים את הבצק לריבועים בגודל של כ 4X4 ס”מ. מניחים את נייר האפיה עם הבצק בתוך תבנית התנור ואופים במשך 20-22 דקות, עד שהקרקרים מזהיבים ומתקשים מעט.
-מוציאים מהתנור ומניחים לקרקרים להתקרר לגמרי (הקרקרים מתקשים לאחר צינון מוחלט).
מעדיפים קרקרים מתוקים? אפשר לוותר על המלח והפלפל השחור ולהוסיף לתערובת 2 כפות סוכר (הקרקרים ייצאו במתיקות מעודנת).
- צ’ורוס עם ממרח השחר |
- מרק בשר בנינג’ה |
- סופלה ללא תוספת סוכר |
- כריך פרח |
- שבלולי וניל ללא תוספת סוכר |
- קונוס אבוקדו
מנסה עוד היום. כבר בדרך לקנות את הפרג חחח. אגב חייב טרי וטחון במקום?
לא חייב, אבל מומלץ 🙂
לפרג טחון לא טרי לפעמים יש טעם מר.
איזה כייף. תודה רבה. המתכונים שלך נפלאים ואני מאוד מאוד נהנית מהן. שאפו.
המשיכי לתת לנו להנות ולחייך
שמחה לקרוא שאת נהנת סמדר,
תודה רבה❤️
אפשר עם קמח ללא גלוטן?
היי גבי,
זה אמור לעבוד עם “קמח כרגיל” או “קמח תמי”
בהצלחה ❤️
אפשר לוותר על הפרג? את ממליצה על משהו אחר במקום?
היי מירב
יש לך את המתכון של קרקרים מקמח כוסמין, עם גרעיני חמניה.