זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 16-20 קציצות עוף
מצרכים:
250 גרם חזה עוף טחון (*ניתן להשתמש בהודו טחון/בקר טחון)
1 בצל קטן קלוף
2 שיני שום כתושות
גזר בינוני קלוף
תפוח אדמה בינוני-קטן קלוף
בטטה קטנה קלופה
כוס עלי פטרוזיליה
1 ביצה גדולה
כף שמן
רבע כוס פירורי לחם
תיבול: כפית מלאה מלח, חצי כפית כמון, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-חותכים את הירקות גס וטוחנים במעבד מזון עד לתערובת אחידה.
-סוחטים את התערובת מנוזלים ומעבירים לקערה. מוסיפים עוף טחון, ביצה, שמן, פירורי לחם ומתבלים במלח, כמון ופלפל שחור.
-מחממים תנור ל190 מעלות (בתנורים חזקים- 180 מעלות) ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה. משמנים את נייר האפיה.
-יוצרים קציצות בקוטר 5-6 ס”מ ועובי 1-1.5 ס”מ ומניחים על נייר האפיה המשומן. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 20 דקות.
-הופכים בזהירות צד ואופים 10 דקות נוספות.
- פסטה ברוטב בטטה |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- פילה עוף במחבת |
- מרק עשיר לחורף |
- לחמניות קוטג’ |
- שווארמה טבעונית
אחלה מתכון, הכנתי לילד בן שנה…
בסוף המבוגרים נהנו לא פחות!
איזה כיף לשמוע❤️
תודה חני
תודה על המתכונים!!!
טיגנתי יצא מעדן
פחות בריא יותר טעים.
שמחה שיצא טעים❤️
שלום אפרת היקרה,
נגמרה לי הפטרוזיליה, האם אפשר להחליף בתרד?
אפשר להכין גם בלי.
וואו פשוט וואו! לא היה לי בצל ובמקום גזר שמתי קישוא. יצא מדהים!
שמחה שיצא טעים🙂
שלום,
תודה על המתכון וההוראות הברורות!
רציתי לשאול אם יש לך איזה טיפ איך לסחוט את הירקות בצורה יעילה ?(גרדתי בפומפיה)
בינתיים מה שקרה שחלק מהירקות יצאו לי עם המים שנסחטו…
תודה !
קודם כל זה לא נורא אם נשארים קצת נוזלים, זה לא חייב להיות סחוט לגמרי.
אני שמה כפפה וסוחטת. אפשר גם לשים במסננת ולמחוץ קצת עם כף.
תודה!
יצא תענוג! ממש חטיף אמיתי!
סוף סוף מצאתי איך לגרום לבת שלי לאכול אוכל בריא וטעים מהדלת האחורית…
תודה על המתכון המקסים !
❤️❤️
אפשר לוותר על פירורי לחם
אני חושבת שאפשר להכין גם בלי.
יאמי, מכינה קבוע קציצות אלה. האם יש אפשרות להפוך את זה לפשטידה? אשמח להנחיות 🙂
היי
אפשר לנסות לשים 3 ביצים ולהוסיף עוד תפוח אדמה אחד.
יש לטגן את הבצל והירקות, להעביר לקערה ולהוסיף את העוף, לערבב עם התבלינים, להעביר לתבנית משומנת ולאפות כ35 דקות על 180 מעלות.
אני רוצה להכין כמות גדולה עם חזה עוף טחון ובשר טחון, 500 גרם כל אחד.
האם מומלץ? אם כן מה הכמויות?
תודה מראש:)
היי
לא מומלץ לשלב בקציצות גם עוף וגם בשר.
ל500 גרם עוף יש להכפיל כמויות פי 2.
היי, כדאי להקפיא אחרי או לפני אפייה?
היי,
עדיף להקפיא לאחר האפייה.
יצא פשוט נהדר!!
שמחה שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤
טעיםםםםם!!! אחד המתכונים הטובים שלך, (זה קשה לבחור כי למעשה כולם מצוינים!)
החלפתי תפוח אדמה בקולורבי, תיבלתי עם חוואיג וכורכום. יאמי!
שמחה כל כך שאהבת את המתכון❤️
תודה שחזרת לשתף!
תודה על המתכון, יצא פשוט מעולה!
בלי הרבה עבודה, רכות ועסיסיות, ובריאות.
לא היה לי עוף טחון – טחנתי פשוט חזה עוף במעבד.
אפיתי בתנור אבל על 200 כי אני אוהבת שזה יותר שחום.
לגמרי שומרת את המתכון לקבועים (הקציצות בקר שלך מככבות אצלינו קבוע!).
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️
מעולה
הכנתי בטיגון ובאפיה
בטיגון אין השוואה בכלל, נאכלו עשרות של קציצות!!!
משתלם..
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺
היי אפרת אני חייבת לציין הכנתי את הקציצות עוף טעימות בטירוף .
ההורים שלי הגיעו וגם האחים חזרו מהעבודה ומהבית ספר רעבים לא ידעו מה לאכול אמרתי תאוכלו את הקציצות עם הפירה עם סלט זה היה משגע כולם החמיאו ושאלו מאיפה המתכון.
❤❤❤
כולם שבעו ונהנו כולם אכלו הכל וכל רגע החמיאו שיצא טעים מאוד וגם אני חייבת לומר תודה לך אפרת היקרה
נראה מעולה! שמחה מאד שיצא מוצלח ושכולם אהבו…
תודה שחזרת לשתף🌺
מתכון פצצה! הילד שלי בן 11 חודשים טורף אותן! גם קלות להכנה וגם מעולות להקפאה כך שבמקרה הצורך תמיד יש ארוחה מוכנה במקפיא! תודה רבה!!
שמחה ממש שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון! תודה שחזרת לשתף😊
וואווו חזרתי להגיד שיצא כל כך טעיםם כל כך רך הילדים טרפו זללו הכל וביקשו עוד!! הכנתי עוד נגלה וגם בעלי הצטרף וזלל איתנו. למחרת שוב ביקשואת הקציצות . תודה מתכון מהמם. לא הייתה לי בטטה אז שמתי תפוא גדול ועוד גזר, וכמובן טיגנתי. אששש
איזה כיף שאהבתם! שמחה מאד שיצא מוצלח ותודה על השיתוף😊
מעולה גם בהקפאה, מפרידה בהקפאה ומחממת במיקרו. אחלה מתכון.
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף❤
האם אני יכולה לשים בשר במקום חזה עוף?
כן, אפשר עם בשר טחון😊
לא רציתי לוותר על טיגון, ניסיתי בזמן קוסקוס. להיטטטט הילדים אוכלים אחד אחרי השני
שמחה לקרוא שאהבת בת שבע ❤️
היי אפרת
האם טוב בהקפאה?
אני שואלת בגלל התפו”א.
ועוד משהו אין לי בטטה זה יצא טעים?
יש משהו לשים במקום?
היי רחלי,
אפשר להכין בלי בטטה או להוסיף גזר קטן.
לגבי הקפאה, חייבת לציין שלא ניסיתי. יכול להיות שלאחר ההפשרה הטעם קצת ישתנה בגלל שיש תפו”א בקציצות.
אם זה מיועד להקפאה אולי כדאי לוותר על תפוח האדמה ולהכין רק עם גזר.
.
תודה רבה 🙂
אני מקפיאה, עם הפרדה שיהיה קל להפשיר כמה שנחוץ. יוצא מעולה.תודה
הי אפרת
מה אפשר לשים במקום פירורי לחם/ קמח?
במקום פירורי לחם אפשר להרטיב פרוסת לחם, לסחוט ולפורר לתוך התערובת.
בסוף שמתי קוואקר טחון, יצא מעולה!!
תודה רבה על מתכונים נהדרים
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת,
רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום בטטה ותפוח אדמה….
קיצור ממש תודה רבה… המשך יומטוב
אפשר לשים קישוא. אם אין לך תכיני בלי.
קולורבי
אפשר לעשות עם בשר טחון במקום ?
מה לעשות במקום בטטה?
במקום בטטה אפשר להוסיף גזר נוסף.
אפשר להכין עם בשר בקר טחון.
טעים מאאאד!! עשיתי עם 500 גר’ עוף טחון בלי שינוי בכמות של יתר המצרכים. תודה על המתכונים המשובחים שלך
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה רוני
טעים ביותר!!!! תודה רבה
שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת!
אם אין לי מעבד מזון???
יש אפשרות להכין בלי? איך?
אפשר לגרד בפומפיה דקה את הירקות. לסחוט מנוזלים ולהוסיף לתערובת.
את הפטרוזיליה לקצוץ דק-דק בעזרת סכין.
היי 🙂
אני רוצה להכין את הקציצות האלו לארוחות צהריים בעבודה, זה אפשרי להכין מראש את הכמות שבמתכון ולשמור במקרר וכל יום למשל להוציא לי 2 לעבודה? כמה זמן זה יכול להחזיק במקרר?
עוד שאלה, איך הן כשהן קרות? כי אין לי מיקרוגל בעבודה..
תודה!
היי הודיה,
אפשר להכין את הקציצות ולשמור במקרר. הן נשמרות כ-4 ימים במקרר. אם את רוצה שיישמרו ליותר זמן אפשר להקפיא אותן וכל פעם להפשיר את הכמות הרצויה.
הקציצות טעימות גם כשהן בטמפ’ החדר.
היי,תודה על המענה!
בלהקפיא הכוונה לפני שאופים בתנור? פשוט להכין את התעורבת ולהקפיא ואז כל פעם שאני רוצה פשוט להוציא ולאפות?
שוב תודה 🙂
(יש לך אולי עוד מתכונים לקציצות כאלו שהן טעימות גם כשהן קרות ויתאימו לי לצהריים בעבודה?)
הכוונה להקפיא אחרי האפיה (לא שהן מתקררות כמובן). אפשר להפשיר לילה לפני במקרר.
קציצות נוספות שאפשר לאכול בטמפ’ החדר:
קציצות טונה וירקות
קציצות הודו
מצרפת קישור לרעיונות נוספים למתכונים שלא דורשים חימום – מתכונים לקחת לעבודה.
קציצות קינואה
קציצות ירק אפויות
היי אפרת, הכנתי אותן והן ממש טעימות! אפשר להחליף את פירורי הלחם במשהו אחר כדי שיהיו כשרות לפסח?
אני חושבת שאפשר לשים 1-2 כפות קמח מצה או קמח תפוח אדמה.
חג שמח 🌷
הי אפרת,
כמות העוף טחון שיש לי היא 500 גרם. האם להכפיל את כל כמויות המרכיבים? כולל תבלינים?
כן, כדאי להכפיל את כל יתר הכמויות.
היי אפרת נראה מעולה.
אפשרי במקום בטטה ותפוחי אדמה -להוסיף קישואים?תודה
כן אפשר.
דרך אגב יש מתכון לקציצות עוף וקישואים.
שלום
הכנתי ויצא מטורף ממש !!!
טעים בטירוף !!
איזה רוטב אדום מתאים לקציצות האלו ?
תודה על הכל 🙂
היי יעקב,
שמחה שיצא טעים 🙂
לדעתי רוטב אדום רגיל כמו במתכון קציצות בשר ברוטב עגבניות. אם אתה רוצה להעשיר קצת את הרוטב אפשר לטגן קצת בצל לפני ולהוסיף כ-2 עגבניות טריות מגורדות.
הכנתי אתמול
יצא מעולה!!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
הי אפרת,
כמו תמיד, לפני שמכינה משהו נכנסת רק לאתר שלך
יש לך מתכון לקציצות מעוף טחון בלי ירק ירוק?
פשוט אני תקועה…
היי רינה,
יש מתכון לכדורי עוף אפויים. אפשר גם לטגן אותם.
אמנם גרדתי גס את הירקות אבל עדיין יצא ממש ממש טעים. תודה(:
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי אפרת. למי שאין מעבד מזון?
היי יוגב,
אפשר לגרד בפומפיה דקה את הירקות. לסחוט מנוזלים ולהוסיף לתערובת.
את הפטרוזיליה לקצוץ דק-דק בעזרת סכין.
אולי זה ישמע קצת טפשי, אבל למה הכוונה בלסחוט את הנוזלים? איך לסחוט אותם? ביד?
תודה רבה וחג שמח.
אפשר לשים במסננת וללחוץ בעזרת משהו כבד או לסחוט ביד.
חג שמח 🌺
היי בוקר טוב,
אני כ”כ נהנת מהמתכונים שלך ,הם קלים וטעימים פשוט מושלמים.
רציתי לדעת אם אני הוסיף פטריות חיות וקישאו זה בסדר?
המשך יום קסום
היי בתי,
ממליצה להוסיף רק את הקישוא.
יום מקסים 🌷
שלום. המתכונים שלך מעולים!!!
מסביב לקציצות נוצר לי כרום לבן. איך ניתן למנוע זאת ומה זה אומר?
היי אילה,
זו תופעה שכיחה. לדעתי זה חלבון שמופרש מהבשר. אפשר להקטין את התופעה על ידי שימוש בבשר טרי ולא קפוא ואפיה בחום גבוה (חשוב גם לחמם את התנור כ-10 דקות מראש).
אני חושבת שגם סגירה של הקציצות על ידי צריבה של הקציצות במחבת 1-2 דקות מכל צד יכולה למנוע את התופעה או לפחות להפחית אותה. אחרי הצריבה במחבת יש להכניס לתנור החם ולהמשיך לאפות כרגיל.
אהלן אפרת
האם ניתן לטגם את הקציצות במקום לאפות?
התנור שלי חלבי
כן אפשר. אם במקרה הקציצות מתפרקות כדאי להוסיף ביצה נוספת ועוד קצת פירורי לחם.
תודה תבורכי
מתכון סופר מוצלח! הכל נטרף (: תודה רבה.
שמחה לשמוע!
תודה 🙂
הי אפרת,
אתר מדהים!!! תמיד עובד!
אם אין לי כיצד לטחון את הירקות, האם אני יכולה לבשל אותם ואז למעוך לתוך התערובת?
אם כן, האם זה פוגע בערך התזונתי?
תודה מראש!
היי זיוה,
אפשר לבשל את הירקות ולגרד אותם בפומפיה דקה במקום למעוך. את עלי הפטרוזיליה יש לקצוץ דק-דק ואת הבצל אפשר לגרד בפומפיה דקה מבלי לבשל לפני או שאפשר לקצוץ דק ולטגן ולהוסיף לתערובת.
לגבי הערך התזונתי, בישול יכול לפגוע מעט אבל לא משהו משמעותי. זה עדיין יהיה מזין.
יצא מעולה לא עשיתי עם בטטה וגזר פחות לטעמי, מתכון מושלם.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שושנה.
יצא מעולה, תודה רבה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שרית ושבת שלום
איזה רוטב איפשר להכין לקציצית תודה
היי אור,
אפשר להכין להן רוטב אדום כמו במתכון הזה אבל לדעתי הקציצות טעימות ללא רוטב.
אפשר פפריקה מתוקה במקום כמון ?
היי איריס,
כמון נותן טעם יותר מיוחד אבל אם אין לך שימי פפריקה.
יום מקסים 🙂
יצא טעים
תודה שרון, שמחה לשמוע 🙂
לראשונה נעזרת באתר. יצא מעולהההה!!!!!תודה רבה!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
וואו וואו! פשוט וט ע י ם
איזה כיף של מתכון, בריא,קליל והטעם משגע.. תודה על מתכון נפלא 🙂
מתחסל בצ’יק
נ.ב
הכנתי מ400 גרם עוף טחון, ירקות גירדתי בפומפיה וסחטתי מעט, השארתי ביצה אחת, יצאו לי 20 קציצות.
תודה חגית, שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפרת,
מה אני יכולה לשים במקום ביצים?
תודה
מזל☺
היי מזל,
אם התערובת מספיק יציבה אז אפשר לוותר על הביצה.
היי אפרת, אני פשוט נהנה מהמתכונים שלך, הכנתי בעבר בטיגון ויצא מעולה ועכשיו אני מכין שוב, הפעם בתנור☺️, לצערי שכחתי לשמן את הנייר אפייה, אני מקווה שיסתדר..
תודה שוב,
יוסי
מקווה שיצא טעים 🙂
שנה טובה!
יצא מעולה, עכשיו נגלה שנייה 🙂
מעולה 🙂
חג שמח
שלום
כמי שמקפיא כמעט הכל הדרך הטובה ביותר להקפיא כמויות של קציצות שניצלים היא להפריד בין השכבות בנייר אפיה. לאחר ההקפאה ניתן בקלות להפריד כמה קציצות לצורך העיניין שרוצים.אם זה ממש קפוא כמה מכות קלות של הקופסה על גבי השיש וההפרדה מושגת מיד.
כיף של אתר.
חג שמח
תודה לאה 🙂
חג שמח ושנה טובה!
היי אפרת..
יש לי עוף טחון מעורבב עם בשר טחון..איך את חושבת שזה יצא?
עכשיו אמי רואה ששאלו לפניי…תודה
ייצא מעולה 🙂
היי אפרת,
האם ניתן להשתמש בשיבולת שועל במקום פירורי לחם?
תודה רבה.
אני חושבת שכן. יכול להיות שיהיה צורך לשים קצת יותר.
בוקר טוב,
מה ניתן לשים במקום תפוח אדמה?
תודה רבה,
היי גילת,
אפשר פשוט לוותר על תפוח האדמה ולשים קצת יותר פירורי לחם (רק אם התערובת אינה יציבה).
שלום,
תודה על האתר, נעזרת בו הרבה.
לגבי הקציצות, איך אפשר להקפיא אותן באופן שיאפשר להפשיר כל פעם רק שתיים-שלוש קציצות? כלומר להקפיא אותן בצורה שלא ידבקו זו לזו?
תודה.
היי אשירה,
את יכולה להניח אותן על מגש ולהקפיא ולאחר שהן קפואות להעביר לשקית.
יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום פירורי לחם שיהיה ללא גלוטן?
הייתי מנסה לשים 1-2 כפות קמח תפוחי אדמה.
פשוט טעים! שמתי כוסברה במקום פטרוזיליה וכפול גזרים במקום בטטה. תודה רבה!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
בוקר טוב
במידה ומכינה 500 גר עוף האם פשוט להכפיל כמויות?
היי רוז,
אפשר להכפיל כמויות או שאם את רוצה שיהיה יותר עוף בקציצה אז אפשר להשאיר את יתר הכמויות כמו שהן, רק מלח להוסיף קצת יותר, נגיד עוד רבע כפית שטוחה.
שלום רב,תודה על המתכון יצא מאוד טעים ועסיסי.אני שמתי הודו חתוך לקוביות במקום טחון.יום מקסים
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום נפלא
האם אפשר לוותר על פרורי הלחם? תודה רבה.
היי עדן,
אם ניתן להכין קציצות יציבות אז אין בעיה. אם הן מתפרקות אז כדאי לפורר לתוך התערובת פרוסת לחם רטובה וסחוטה (בלי הקשה).
הי אפר, תודה רבה על המתכונים המעולים….אם אין לי בטטה להוסיף ירק אחר? האם ניתן להכין עם בשר בקר טחון? כמה קציצות יוצאות?
היי שלומית,
במקום בטטה אפשר להוסיף גזר נוסף.
אפשר להכין עם בשר בקר טחון.
אמורות לצאת מהכמות 16-20 קציצות.
שבת שלום 🙂
היי אפרת,
האם אפשרי לגרד את הירקות וליסחוט נוזלים פשוט יש לי מעבד מזון קטן אני לא יודעת אם אפשרי לשים לשם ירקות המעבד שלי עובד בפולסים לחיצות ארוכות….והאם צריך לשים את הרציחות מעל גם?
תודה רבה.
*והאם צריך לשמן את הקציצות מעל גם?
תודה רבה.פשוט המקלדת בפלא לא עובדת סליחה…
היי קרינה,
אפשר לגרד את הירקות בפומפיה ולסחוט מנוזלים (פשוט כשטוחנים אז המרקם יוצא יותר אחיד).
אפשר לשמן את הקציצות גם מעל, לא חובה.