זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50-65 דקות
מס’ מנות: 20 קציצות
*הסיר באדיבות “מיסטרל”.
מצרכים:
קציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל בינוני קצוץ
4-5 שיני שום
1 תפוח אדמה בינוני חתוך לקוביות
1 ביצה
*2 כפות שמן זית/קנולה – להוסיף רק אם אין תוספת שומן בבשר.
תיבול לקציצות: כפית שטוחה מלח, כפית שטוחה כמון (לא חובה), רבע כפית פלפל שחור
רוטב אדום:
1 שן שום כתושה/מגורדת
5 כפות מלאות רסק עגבניות (260 גרם)
3 כוסות מים רותחים
1-2 כוסות אפונה משקית קפואה (לא חובה)
תיבול לרוטב: כף סילאן/דבש, כפית מלח, קורט פלפל שחור
אופן הכנה:
–הכנת תערובת הקציצות: מניחים את הבצל, השום ותפוח האדמה במעבד מזון וטוחנים. מסננים את התערובת מעודפי נוזלים, מעבירים לקערה ומערבבים היטב עם הבשר הטחון, הביצה, שמן וחומרי התיבול (כמון, מלח ופלפל שחור).
–טיגון הקציצות: מחממים מחבת רחבה עם 2 כפות שמן, יוצרים קציצות ומטגנים על אש בינונית-גבוהה כ-3 דקות מכל צד עד שהקציצות משחימות קלות (אין צורך שהקציצות יהיו מוכנות מפנים). מניחים את הקציצות על נייר סופג.
אופצית אפיה (במקום טיגון): ניתן לשמן נייר אפיה ולהניח עליו את הקציצות. להבריש או לרסס אותן מעט בשמן ולאפות בתנור שחומם מראש על 190 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שהקציצות מתייצבות.
-לאחר מכן ניתן להוסיף את הקציצות לסיר עם הרוטב להמשך בישול.
-במקביל, מחממים סיר עם כף שמן ומערבבים את חומרי הרוטב: שן שום, רסק, מים, אפונה וחומרי תיבול (סילאן, מלח ופלפל שחור). מוסיפים את הקציצות לרוטב, מערבבים בעדינות כדי שהקציצות יהיו מכוסות ברוטב, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 30-40 דקות.
*מומלץ להגיש עם אורז לבן.
קציצות בשר ברוטב עגבניות, קציצות בשר ברוטב אדום
מחפשים תוספת טעימה עם הקציצות? לחצו כאן – תוספות לקציצות ברוטב.
- אוסובוקו עגל |
- עראיס בנינג’ה |
- שווארמה פרגית ופטריות |
- מתכון לסלמון בטריאקי |
- סלמון בחרדל ודבש |
- סינייה
יצא מטורףףף😍
כמו כול המתכונים מהאתר
תודה רבה!
נראה טעים❤️
תודה על השיתוף!
הכנתי את הקציצות בפסח, אבל לא הספקתי להגיע לשלב הרוטב… לאחר הטיגון הראשוני החבר’ה בבית כל כך התלהבו – ורק בקושי עצרתי אותם מלזלול את הקציצות הלא מוכנות. החזרתי את כולן לטיגון ממושך יותר – וקילו קציצות מטוגנות נגמר ברגע… יצא מושלם! בדרך להכין שוב עכשיו. תודה רבה על המעדן!!
תודה אודיה, שמחה לשמוע🧡
היי עם מה אפשר להחליף את הביצה שהקציצות לא יתפוררו? יש לנו בעיה של אלרגיה לביצים
אפשר לוותר על הביצה ואם כן עדיף ללכת על האופציה של האפיה לפני שמוסיפים לרוטב.
היי תודה הכנתי בלי ביצה בכל זאת טיגנתי אותם ויצא מוצלח כמו כל מתכון שלך, תודה רבה
❤️
שוב תודה ענקית על המתכונים
יצא טעים בטירוף
הילדים עפו על זה
חג שמח
שמחה מאד לשמוע🩷
וואוו ממש מושלם!!!! כמו כל המתכונים הנדירים שלך!! תודה
איזה כיף לשמוע❤️
היי אפרת,
1. אין לי מעבד אז אם אבשל את התפוא וארסק כמו לפירה ואז אוסיף, זה בסדר?
2. לא צריך להוסיף לרוטב עגבניות רגילות מגורדות?
היי
1. אפשר לעשות כך אך פחות מומלץ, המרקם עלול לצאת פחות יציב.
2. אפשר, לא חובה.
מה ההבדל בין הקציצות האלה לקציצות בשר לילדים? זה נראה כמעט אותו דבר חוץ מזה שבמתכון הזה יש פחות חומרים….
היי,
הקציצות לילדים ללא תפו”א בפנים והרוטב שלהן קצת יותר מתקתק.
יצא נדיררר
תודה!
שמחה שיצא מוצלח, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף😊
היי אפרת.
יצא מצוין.
נאכל בהנאה.
תודה על המתכון והעצות בדרך.
אין עלייך.
מעולה, איזה כיף לשמוע!
תודה על השיתוף והפרגון😊
שלום אפרת.
כאשר מכניסים את הקציצות לרוטב, זה משנה אם הן חמות/לקרר אותן?
אשמח לתשובתך.
היי,
כדאי להמתין מעט שהקציצות יתקררו, בזמן הזה מכינים את הרוטב.
שלום אפרת.
שאלה:
כתבת: *2 כפות שמן זית/קנולה – להוסיף רק אם אין תוספת שומן בבשר.
איך אני יכולה לדעת? הרי מדובר בבקר טחון.
היי,
אם לא מצוין על האריזה שיש בבשר תוספת שומן (לא משנה אם שומן בקר/כבש) כנראה שלא הוסיפו לו שומן.
שאלה.
ברצוני להוסיף בטטות.
-האם לדעתך יהיה מתוק מדי?
– או להקטין סילאן/דבש?
– כמה זמן לפני סיום הבישול להוסיף אותן?
אשמח לתשובותייך.
אפשר בהחלט להוסיף בטטה. הבטטה יחסית מתקתקה אבל היא לא תהפוך את הקציצות למתוקות.
אם את לא אוהבת מתיקות תוכלי לוותר על הסילאן אבל אני ממליצה שלא.
את הבטטה שמים יחד עם האפונה ושאר מרכיבי הרוטב.
שלום אפשרת.
שאלה.
כתבת שבמקום תפוחי אדמה אפשר לשים קווקר.
1.איזה קווקר? דק?
2. כמה לשים?
ואם זה פירורי לחם – כמה לשים?
היי מיכל,
1. כן, דק עדיף.
2. תתחילי מ-4-5 כפות ותוסיפי לפי הצורך.
אם את מעדיפה פירורי לחם- כחצי כוס.
ערב טוב אפרת 🙂 תקשיבי, הכנתי את הקציצות לחג עם שעועית לבנה במקום אפונה, ויצא פשוט מושלם!! אני לא מגזימה כשאני אומרת שאלו הקציצות-בשר הכי טעימות שהכנתי בחיים! הטיגון של הקציצות מוסיף המון טעם וצבע, בדיוק מה שחיפשתי, וממליצה לא לוותר! אין ספק שהולך להיות מתכון קבוע אצלי! תודה רבה וגמר חתימה טובה 🙂
איזה כיף שיצא מוצלח! השעועית הלבנה נשמעת תחליף מעולה לאפונה(:
תודה שחזרת לשתף ושנה טובה❤
ראיתי שכתבת שאפשר לשים פירורי לחם במקום תפו”א. אני לא רוצה פירורי לחם. יש אפשרות לירק כלשהוא? ואם לא, אז גם קוואקר טחון זה בסדר? תודה
היי,
אפשר לשים בטטה. אפשר גם קוואקר.
בהצלחה!
היי אפרת, קודם כל הרוטב מדהים, הילדים פשוט טרפו את הקציצות, וגם אנחנו נהנינו ביותר
אשמח לשאלה, האם יש אפשרות אחרי שעשינו את הרוטב מתי שמכניסים את הקציצות להכניס גם פסטה/ספגטי מוכן(כאילו שלפני זה בישלנו אותו) שיתבשל עם הרוטב והקציצות?
היי תומר,
איזה כיף שנהניתם מהמתכון(:
לא כדאי להכניס פסטה מבושלת יחד עם הקציצות, הבישול הארוך גורם לפסטה להיות ‘סמרטוטית’ ולאבד את המרקם המקורי.
אפשר להוסיף את הפסטה בסוף בישול הקציצות.
נראה ממש טוב, למה הקציצות מתפוררות לי בטיגון?
היי,
כמה שאלות כדי שנבין למה הקציצות התפרקו:
האם דייקת בכמויות?
סיננת את התערובת מנוזלים?
הקפדת לא לערבב את הקציצות במהלך הטיגון?
בפעם הבאה תוכלי להיעזר בטיפים הבאים:
כדי שהתערובת תהיה אחידה ולא תתפרק כדאי לעשות את כל אלה:
-להשתמש בביצה גדולה.
-לטחון את כל המרכיבים דק-דק ושלא יהיו חתיכות גדולות של בצל או תפוחי אדמה.
-חשוב שהשמן יהיה חם מאוד כשמטגנים את הקציצות אחרת הן מתפרקות בזמן הטיגון.
-מומלץ להכין את התערובת מראש, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר. אפשר להכין אפילו יום לפני או לפחות שעתיים לפני מאחר והתערובת מתגבשת במקרר והופכת לאחידה יותר.
אפרת, תודה רבה על ההסבר המפורט.
אני רוצה להכין את המתכון הזה היום ובהחלט אעזר בטיפים שרשמת!
אין עלייך!!
בשמחה ובהצלחה❤
יש מצב בלי לטגן את הקציצות אלא בבישול ברוטב בלבד?
היי,
אם הקציצות יוצאות לך מספיק יציבות את יכולה לוותר על הטיגון ולבשל ישירות.
האם לשים אותם חצי שעה במקרר אחרי עירבוב החומרים תתן להן יציבות ואז יהיה אפשר לוותר על טיגון או תנור?
הקירור יכול לעזור מעט, לא משמעותי.
מתכון אליפות! עוד מתכון שהופך לקבוע אצלנו בבית. תודה אפרת!
שמחה שיצא מוצלח ושאהבתם את המתכון! תודה על הפרגון🌺
היי אפרת,
אפשר שעועית ירוקה במקום אפונה?
תודה רבה
היי נטע,
כן, אפשר שעועית ירוקה(:
מתכון מנצח!!!!!
שמחה ממש שאהבת את המתכון😊
האם אפשר להכין את הקציצות יום לפני ואת הרוטב למוחורת?
כן, אפשר😊
איזה רוטב ניתן לעשות ללא עגבניות?
תודה מראש
היי מיכל,
מצרפת לך מתכונים לקציצות שתוכלי להכין את הרוטב לפיהם:
קציצות ברוטב פטריות ופלפלים
קציצות טעימות ברוטב
קציצות ברוטב צהוב
שבת שלום😊
היי אפרת,
אפשר להכין את כל התבשיל בתנור? כולל הרוטב עם הקציצות?
היי,
אני לא בטוחה שאפייה של האפונה והרוטב תהיה מוצלחת.אבל את יכולה לנסות🙂 תאפי מכוסה.
כמה דברים:
א. הקציצות האלה מדהימות!!!!, ממליצה לכולם להכין אותם, מתכון קל וטעים. (אני מכינה אותם כבר פעם שלישית לשבת ברצף).
ב. אני אישית הכנסתי את תערובת הקציצות למקרר למשך 20 דקות ואז הכנסתי אותם לתנור ל20 דקות והן לא התפרקו בכלל, לא במהלך הבישול ולא כשמחממים את התערובת אחרי זה.
ג. אני מתה על האתר הזה!, מתכונים קלים וטעימים.
תודה נועה ❤️
רציתי רק להודות לך על המתכון הנפלא, הקל להכנה, ועל השימוש ברכיבים נגישים.
מכין יום שני ברציפות. יאממי ! תודה !!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך
רציתי להציע טיפ קטן : מי שמעוניין לבשל מתכון זה ללא סילאן/סוכר/דבש – יכול להוסיף לרוטב שבו מתבשלות הקציצות כחצי כפית שטוחה סודה לשתייה בתחילת הבישול וזה יינטרל את החמיצות של רוטב העגבניות ואף יעזור בריכוך הקציצות
היי
הכנתי את הקציצות והכנסתי אותם ישר לרוטב ל40 דקות ודילגתי על הטיגון. האם זה בסדר?
אם הקציצות היו יציבות אז אין בעיה (השלב של הטיגון/אפיה נועד לייצב אותן).
הי אפרת
ניסיתי ובטיגון כל הקציצות התפרקו לי. מה עשיתי לא נכון???????
היי חגית, לפעם הבאה תוכלי להעזר בטיפים הבאים:
כדי שהתערובת תהיה אחידה ולא תתפרק כדאי לעשות את כל אלה:
-להשתמש בביצה גדולה.
-חשוב לטחון את כל המרכיבים דק-דק ושלא יהיה חתיכות גדולות של בצל או תפוחי אדמה.
-חשוב שהשמן יהיה חם מאוד כשמטגנים את הקציצות אחרת הן מתפרקות בזמן הטיגון.
-מומלץ להכין את התערובת מראש, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר. אפשר להכין אפילו יום לפני או לפחות שעתיים לפני מאחר והתערובת מתגבשת במקרר והופכת לאחידה יותר.
סופש נפלא❤️
תודה רבה! ננסה בפעם הבאה
היי אפרת, היום הכנתי. חייבת לאמר שאלו הקציצות הכי טעימות שאכלתי. פשוט מושלמות. תודה על המתכונים המדהימים.
איזה כיף ❤️
שמחה לקרוא שאת נהנת דנה
לילה טוב 🙂
היי אפרת לגבי האפייה האם 20 דקות לכל צד או סה”כ ? והאם כדאי להפוך באמצע?
רק צד אחד. אין צורך להפוך אותן כי אח”כ הן ממשיכות להתבשל בסיר עם הרוטב.
הי… הקציצות יצאו מאוד רכות. לא המרקם שאהוב אצלינו.
איך אפשר להפוך אותן לקצת יותר מוצקות ?
חוץ מזה היו מאוד טעימות….
היי אילנה,
אם את קונה את הבשר כשהוא טחון מומלץ לבקש שיטחנו לך אותו פעם אחת ולא פעמיים.
גם תפוח האדמה תורם לרכות של הקציצות. אפשר לוותר עליו.
ועוד שאלה…. אפשר להקפיא אותן ? הן עשויות גם מתפוחי אדמה…
המון צודה
אני חושבת שאפשר להקפיא.
בכל מקרה, כפי שרשמתי לך אפשר גם לוותר על תפוח האדמה.
מתכון מעולה! הכנתי לליל הסדר בשביל הילדים וכולם (כולל המבוגרים) ממש נהנו מהן.
תודה רבה!
שמחה שנהניתם 🙂
תודה רונית
הי אפרת,
אפשר גם להשתמש באפונה \”גולמית\”? קשה כזו, שעושים ממנה מרק אפונה.
אם כן, אני מניח שצריך לרכך אותה קצת לפני הבישול עם הקציצות. איך לרכך אותה? בהשריה במים, בבישול? כמה זמן…?
תודה וחג שמח,
אסף.
היי אסף,
מתנצלת על העיכוב בתשובה.
אפונה יבשה מומלץ לבשל לפני במים רותחים עד לריכוך כמעט מלא ואז להשתמש בה למתכון.
אם אין לי מעבד מזון עדיין אפשר להכין את הקציצות? פשוט לערבב את החומרים ביחד? עדיף שום כתוש אם כך?
היי מירב,
אפשר לגרד בפומפיה דקה, לסחוט מנוזלים ולערבב הכל יחד.
וכן, אפשר להשתמש בשום כתוש.
מצטרפת לשאלה. אין לי מעבד מזון ומכינה תמיד עם הפומפיה (יותר טעים) ! אבל סתם לדעת במעבד מזון זה יוצא יותר טעים??
ומה את מעדיפה לטגן או תנור? (אני אישית שמה תמיד בתנור)
תודה 🙂
עם מעבד מזון התערובת יוצאת אחידה. בפומפיה לפעמים מגישים את החתיכות ולא כולם אוהבים (בעיקר ילדים). מבחינת טעם, זה טעים כך או כך.
אני מעדיפה בתנור (יותר קל ופחות מלכלך מאשר טיגון).
נראה מתכון מעולה וקל להכנה. שאלה לגבי האפונה: האם להכניסה לתבשיל קפואה, לשטוף במים קודם?
אפשר להוסיף אותה כשהיא קפואה.
היי, ישנה אפשרות לשים במקום אפונה, במיה? לחלופין אשמח אם תוכלי לתת לי קישור למתכון עם קציצות ובמיה. תודה! האתר שלך מושלם!!!
כן אפשר לשים במיה במקום האפונה.
חנוכה שמח 🌺
ב👏👏יצא מושלם. אלפי תודות על מי שאת ועל מה שאת יוצרת עבורנו.כל כך נגיש 🍜🍜טעים ומוצלח💐💐
תודה יקרה 💖
איזה מתכון מעולה!! איזה כיף שניסיתי אותו! פעם הבאה אני מכפילה כמויות כי הקציצות פשוט חוסלו! תודה ענקית של אתר מושלם עם מתכונים מעולים
שמחה שיצא טעים!
תודה מלי 🙂
הקציצות הכי טעימות!!
אנחנו לא מכינים שום מתכון אחר של קציצות.
מאז שהכרנו את המתכון כל שבוע אנחנו עושים פעם אחת (לפחות) את הקציצות האלה 🙂
תודה רבה על האתר המצויין!!
ועל השיתופים של כולם!
איזה כיף לשמוע!
תודה לך 🙂
הכנו היום את הקציצות ביחד עם סיר אורז, ממש טעים נטרף תוך 3 דקות.
מומלץ בחום! טעים ממש גם הילדים אוכלים וקל להכנה.
תודה רבה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה אוראל
היי אם אין לי מעבד מזון ויש לי רק בלנדר שמתחבר למיקסר זה תופס?
היי לאה,
אם לבלנדר יש סכין שקוצצת זה בסדר.
אם לא, אפשר לגרד בפומפיה דקה ולסחוט מעט מנוזלים.
האם אפשרי ללא שלב האפיה/טיגון?
אם הקציצות יציבות מספיק אז אין בעיה.
הי אפרת, המון תודה לך על העזרה🙏
את מקסימה, זה ממש לא מובן מאליו💖
אני משתמשת המון במתכונים שלך, ובאמת הכל יוצא אליפות 👌💫
תודה ענת, שמחה לשמוע ❤️
הי אפרת, המון תודה לך על התשובה המהירה.
לגבי הטחינה של תפו”א בצל ושום, לאיזה גודל טוחנים, עד לפרורים? זה בעצם לא טחינה, זה קיצוץ הסכין של המעבד, נכון?
והאם יש צורך לסחוט את העיסה הטחונה בסוף? או שזה רק לסנן?
נכון, טוחנים עד לפירורים.
מספיק לסנן מעט.
הי אפרת,
האם להכפיל את כל כמויות המצרכים אם אני עושה קילו במקום חצי?
מה אפשר לעשות כדי לחסוך את שלב הטחינה של התפוח אדמה , בצל, ושום, ואת וסחיטת הנוזלים מהם?
חשבתי להחליף את תפוח האדמה בלחם לבן ללא הקשה, מושרה במים וסחוט(אם כן, כמה פרוסות?)
ומה לעשות עם הבצל והשום?
בנוסף, אם אני רוצה להחליף את האפונה בשעועית ירוקה קפואה, מה עליי לעשות? ואיזה כמות לשים?
כן, יש להכפיל את יתר הכמויות של הקציצות.
לגבי הרוטב, הכמות שבמתכון אמורה להספיק אבל אם אתם אוהבים יותר רוטב אז כדאי להגדיל לכמויות האלה:
2 שיני שום כתושות
6 כפות מלאות רסק עגבניות
4 כוסות מים רותחים
תיבול לרוטב: כף ושליש סילאן/דבש, כפית ושליש מלח, קורט פלפל שחור
את הבצל והשום אפשר לגרד בפומפיה דקה. במקום תפו”א אפשר לשים לחם לבן ללא קשה מושרה וסחוט. 3 פרוסות אם את מכפילה כמויות.
לגבי השעועית ירוקה- אותו דבר כמו אפונה. שימי 2-3 כוסות.
היי, האם אפשר להחליף את התפוח אדמה בבטטה?
ואם יש לי קילו בשר טחון אני מכפילה את כל הכמויות במתכון, נכון?
אפשר (יהיה לקציצות טעם קצת מתקתק בגלל הבטטה).
יש להכפיל את יתר הכמויות. מספיק לשים בטטה אחת אפילו שמכפילים.
שלום אפרת
האם ניתן לדלג על הטיגון ולבשל ישר ברוטב?
אם הקציצות מספיק יציבות אז כן.
חג שמח 🌸
היי אפרת,
נתקעתי בלי שום.. קריטי? מכירה תחליף דומה?
אודה לתגובתך המהירה.
זה מוסיף טעם אבל אם אין אפשר להכין גם בלי.
היי אני מכינה מחצי קילו בשר וקילו קילו עוף. להכפיל את שאר הכמויות של התפוח אדמה וכו? תודה
כן. כדאי להכפיל את יתר החומרים כולל התיבול.
כמות הרוטב אמורה להספיק.
קודם כל אין כמו האתר שלך כל דבר שאני רוצה להכין אני נכנסת ישר אליו! אפשר לעשןות אותם גם בלי רוטב? רק עד שלב הטיגון?
כן, אפשר 🙂
היי תגידי אם אין לי מעבד מזון ויש לי רק מוט בלנדר זה תופס?
אפשר אבל זה יהפוך את התערובת למחית ויהיה חשוב לסנן אותה היטב מנוזלים לפני שמערבבים עם הבשר.
אפשר גם לגרד בפומפיה דקה ולסחוט מנוזלים.
ממש טעים 🙂 ממליץ איכשהו להסמיך את הרוטב, צריך לבדוק איך עושים את זה …עצה?
היי יוסף,
אפשר להסמיך בעזרת קורנפלור. לערבב כף מלאה קורנפלור עם 3-4 כפות מים קרים עד לתערובת חלקה ולהוסיף לרוטב. לבשל על אש בינונית-גבוהה במשך כמה דקות עד שהרוטב מסמיך. אם עדיין לא הסמיך כמו שצריך יש לחזור על הפעולה עם כף קורנפלור נוספת.
היי אפרת, עוד מתכון מעולה! תודה רבה, הקציצות נטרפות אצלנו 🙂
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא 🌷
אפרת תודה רבה עשיתי היום את הקציצות בדיוק לפי המתכון לכולם אכלו ונהנו
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי,
יש לי בערך 100 גרם רסק
ושתי עגבניות זה יספיק לרוטב?
היי רותם,
היה עדיף אם היה לך יותר רסק אבל אפשר להכין גם עם מה שיש לך.
יצא מעולה! טעים מאוד 🙂
המלצה שלי, אפשרי להוסיף אפילו עוד כוס-2 כוסות של אפונה, הרגשתי שהיה אפשר עוד. כמובן תלוי אם אוהבים אפונה.
שמחה לשמוע 🙂
ובטח, אפשר להוסיף יותר אפונה.
שבוע נפלא 🌺
אפשר להחליף את הבקר לכבש טחון?
כן אפשר. קחי בחשבון רק שהמרקם של בשר כבש קצת יותר קשה.
תודה רבה! שנה טובה =)
היי, מזל שקיים האתר שלך!
האם ניתן לערבב בקר טחון עם הודו טחון או שלא מומלץ?
כן אפשר 🙂
שנה טובה 🌺
היי אפרת שאלה לגבי זמן הבישול. אם אני עושה אותן בתנור, כ 35 דקות, הן הרי כבר מוכנות לא? אז בנוסף ל 40 דקות בתנור, לבשל אותן עוד כ 40 דקות על הגז..? תודה.
נכון אבל עדיין כדאי לבשל אותן יחד עם הרוטב במשך 20-25 דקות לפחות כדי שיספגו את הטעם של הרוטב.
היי אפרת, יש לי בשר אסאדו טחון. האם זה מתאים?
נראה לי שכן.
אפשר לוותר על הסילאן/דבש לגמרי?
ואם בכל זאת יש משהו אחר לשים- מה אפשר?
אפשר לוותר.
שלום
אפשר לעשות את המתכון עם עוף או שיש לבצע שינויים במתכון ?
תודה רבה
כן אפשר. אין שינוי.
חג שמח 🙂
הי,
הכנתי את הקציצות אתמול והם יצאו פגז, כולם ממש ממש אהבו!
תודה רבה על כל המתכונים המיוחדים 🙂
שמחה שאהבתם!
תודה גילה.
אפרת!!
קודם כל – יצא טעים ממש!!!
גרמת לי להיזכר באפונה שהיתה במקפיא…
לגבי הרוטב, היה לי 2 רסק קטנים (100 גר’ כ”א) אז הוספתי עגבניה קצוצה… וגם הוספתי פפריקה.
לגבי הקציצות – לא טיגנתי/אפיתי… ישר בישלתי ברוטב.
בקיצור, יצא סוווווווווווף!!
תודה רבה על המתכון הנפלא!!!
מעולה! שמחה שיצא טעים.
תודה הדס 🙂
הטיגון לא יצא מוצלח אבל הקשבתי לתגובות ובמקום טיגון הוספתי פירורי לחם ומקרר 20 דקות ו מושלם!! כל המשפחה נהנית כל שבוע ! תודה על המתכון ותודה למגיבים!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי אפרת
אפיתי את הקציצות בתנור והן הגירו מלא נוזלים.
זה תקין?
כן, זה קורה במיוחד אם מדובר בבשר קפוא מופשר.
יצא נפלא, טעים מאוד!
תודה על העשייה הברורה 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
מודה שהייתי סקפטית, כי תמיד מתכוני קציצות בשר מתפקששים לי, אבל בזכות כל התגובות החמות החלטתי לנסות. ואיזה מזל שעשיתי זאת!
יצא מדהים! המרקם מושלם – רך בדיוק במידה הנכונה.
תבשיל מנחם שקשה להפסיק לאכול ממנו.
תודה רבה!!!
תודה שירה, שמחה שיצא מוצלח 🙂
שבת שלום 🌺
מכינה עכשיו את הקציצות, וברשימת המצרכים הושמטה כמות אבקת המרק, או שפיספסתי?
ותודה על המתכונים!!!
נכון אורית, השמטתי את אבקת המרק כי זה יוצא טעים גם בלי 🙂
הי. אם אני צריכה כמות כפולה (קילו בשר), האם מכפילה גם את הרוטב?
ד”א- הילדים שלי צליאקים וזה מתכון מעולה בשבילם. אז תודה
היי יעל,
כמות הרוטב אמורה להספיק אבל אם אתם אוהבים יותר רוטב אז כדאי להגדיל כמויות:
2 שיני שום כתושות
6 כפות מלאות רסק עגבניות
4 כוסות מים רותחים
אפונה קפואה – לפי הכמות שאוהבים.
תיבול לרוטב: כף ושליש סילאן/דבש, כפית ושליש מלח, קורט פלפל שחור
שבת שלום 🙂
אפרתי אפשר להשתמש באפונה משימורים לרוטב?
אפשר רק כדאי להוסיף אותה לקראת הסוף (כ-10 דקות לפני סוף הבישול) וכמובן לשטוף אותה היטב מהנוזלים שבקופסת שימורים ולסנן.
היי אפרתי עם אני מכינה מ-250 גרם בשר משהו משתנה מבחינת כמויות?
היי רינת,
שימי בצל קטן, 2-3 שיני שום, תפו”א קטן, ביצה קטנה וכף שמן. מבחינת תיבול: שליש כפית מלח, שליש כפית כמון (לא חובה), קמצוץ פלפל שחור.
לגבי הרוטב, אפשר להשאיר את הכמות כמו שהיא.
הי! ילך גם עם בשר הודו?
כן.
היי במידה ואין לי מעבד מזון? איך אוכל לטחון את הצפון אדמה?
אפשר לגרד בפומפיה דקה ולסחוט מנוזלים.
במקום לטגן או לאפות להכניס את כדורי הקציצות לחצי שעה למקרר וזה מייצב אותן
מתכון מנצח! מכינה אותו פעם שניה ( עם קצת יותר רוטב עגבניות ) והוא יוצא מושלם!! כולם מלקקים את האצבעות. תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה יפעת ושבוע מקסים
האם אפשר לעשות ללא ביצה את העיסה של הבשר? או רק עם החלבון?
האם אפשר לערבב עם עוף טחון?
אם התערובת מספיק יציבה ולא מתפרקת כשמכינים קציצות אז אפשר לוותר על הביצה. אם היא מתפרקת אז אפשר לשים רק חלבון.
אפשר לשלב עם עוף טחון.
שבת שלום 🙂
היי, יש אפשרות לוותר על שלב הטיגון/אפייה וישר להכניס את הקציצות לרוטב? או שהן יתפרקו?
אם התערובת מספיק יציבה אז אפשר. זה מאוד תלוי בסוג הבשר.
יצא מעולה וחוסל. המון תודה.
תודה ענת 🌺
היי, מה אפשר לשים במקום תפוח אדמה?
היי חלי,
אפשר לשים במקום כחצי כוס פירורי לחם.
שנה טובה 🙂
חזרתי לעדכן
יצא סוףףףףףףףףףףף
ליקקנו את האצבעות
מעולה! תודה הודיה 🙂
מאז לפני כחצי שנה שאשתי גילתה את האתר הזה כל היום הראש שלה בתוך המסך…
מה שבטוח שהארוחות השתדרגו
בזכותך…
לילה טוב
🙂
תודה רבה עכשיו ראיתי
האם פטרוזיליה יוסיף טעם?
אם אני יוסיף פטרוזיליה זה יוסיף טעם מה את אומרת?
המתכון ניראה מגרה מאוד תודה רבה התכונים שלך מדהימים אני לא גומרת להכין מהאתר שלך דברים
היי הודיה,
את מתכוונת לתערובת הקציצות נכון? אם כן, זה יכול להוסיף.
מתכון טעים !!!!
כולם חיסלו וליקקו את האצבעות, אפילו הילדה שלא אוהבת לאכול שום דבר מלבד טוסטים! 🙂
במקום אפונה הוספתי חומוס, יצא מעולה .
אין לי מספיק מילים לשבח את הכישרון שלך ואת השיתוף של המטבח הפרטי שלך, את מדהימה! גם לפי התגובות שאת עונה לאנשים
רואים שאת בן אדם מדהים.
שוב תודה לך!!!!
תודה רבה יקירה 🙂
יום מקסים
ואוו יצא מדהים יופי של מתכון
תודה עידן, שמחה שאהבת 🙂
אלופה,
תודה רבה, גם אני אוהבת בשר וסולדת מקציצות,
אבל—אפילו אני אהבתי מאד..
תודה רבה, “המתכון נכנס לספר המתכונים שלי:) “
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן
היי הכנתי כמות ונשאר לי האם אני יכולה להקפיא את תערובת הבשר? לפני בישול
כן, אפשר להקפיא. כדאי שזה יהיה בשר טרי ולא בשר שכבר הוקפא והופשר (מטעמי בריאות).
יום מקסים 🙂
שלום. תודה רבה על המתכון. אוכל להוסיף לקציצות לקט לקוסקוס (גזר, חומוס וקישוא) במקום האפונה? תודה רבה!
כן, אפשר בהחלט.
שוב אני 🙂
אם אני רוצה להוסיף שעועית ירוקה? מה התהליך?
היי יפית,
לאחר הכנת הרוטב תוסיפי שעועית ירוקה (רצוי חתוכה) לפי הכמות שאת רוצה ואז תוסיפי את הקציצות.
היי,
לא הצליח לי הקציצות, יצא מלא רוטב הוצאתי קצת את הרוטב אבל עדיין הבשר בלי צבע, וגם אין לזה ריח ממש טוב, אולי הבשר היה מקולקל?
היי מוריה,
הרוטב אמור להסמיך עם בישול הקציצות.
לפי מה שאת מתארת יכול להיות שיש בעיה בבשר. טעמת אותו?
היי,
עשיתי בדיוק כמו שכתוב במתכון, אבל יצא לי מלא רוטב דליל.. הייתי רוצה לפשיצא בדיוק כמו בתמונה.. איך אפשר לתקן?
תודה תודה תודה על אתר נהדר ומתכונים נהדרים!
אני לא בשלנית גדולה ונראה לי שהצלחתי הפעם
רציתי רק לשאול שאלה קטנה- הצלחתי לעשות את המתכון מבלי שהקציצות יתפרקו על כן לא טיגנתי או אפיתי. האם יש דרך לגרום לקציצות להיות יציבות יותר (זאת אומרת פחות אווריריות)
היי יפית,
שמחה שהצלחת 🙂
אפשר להוסיף לקציצות פירורי לחם ואז הן נעשות יותר יציבות.
יום מקסים
שוב עשיתי ושוב יצא מעדן!
(עם אפיה בתנור ושעועית לבנה ברוטב).
תודה רבה!
תודה דבי, שמחה לשמוע 🙂
הי אם שמה 1/2 כפית א. מרק כמה מלח לשים?
שימי 3/4 כפית מלח.
הי אפרת,
זו הפעם הראשונה שהכנתי קציצות בחיי ויצא מדהים!! כאדם שממעט לאכול בשר בני המשפחה התפלאו לראות אותי חולשת על איזור הסיר בזמן הארוחה 🙂
תודה רבה לך ואני בטוחה שהמתכון יככב אצלנו עוד פעמים רבות בעתיד!
שמחה שנהנית ושיצא טעים!
תודה יסמין ויום מקסים 🙂
היי אני מאוהבת באתר שלך, מתכונים מדהימים וקלים להכנה מצילה אותי כל פעם מחדש!! רציתי לשאול אם אני יכולה להכין את הקציצות בלי הרוטב? הקטן שלי לא אוהב כל מה שנוזלי לצערי ואם כן מה אני צריכה לעשות על מנת שיתבשלו כמו שצריך?
היי אוסנת,
אפשר להכין גם בלי הרוטב.
אפשר לטגן אותן כ-3 דקות מכל צד, עד שהן מקבלות צבע יפה מבחוץ ואח”כ להכניס אותן לתנור שחומם מראש על 180 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שיהיו מוכנות מבפנים.
שבת שלום 🙂
הקציצות יצאו מצוין, הרוטב עשיר וסמיך.
עשיתי כמה ישר לרוטב, בלי אפיה או טיגון ואח”כ המשכתי, חלק באפיה וחלק בטיגון.
אם לדעתי תשאלי, אם אוהבים קציצות סגורות וטיפה קשות, אז הכי טובות זה אלו שבתנור.
אם רוצים רכות ומרקם רגיל יותר (אולי יותר מתאים לקטנטנים), אז אני ממליצה על אלו שללא אפיה או טיגון.
תודה לך ויום טוב!
תודה יקירתי 🙂
אני מכינה מקילו וחצי בשר, להכפיל את הרוטב גם פי שלוש?
תודה רבה!
אפשר להכפיל את הרוטב רק פי 2.
בוקר אור!
רוצה להכין לצהריים.
אפשר קישואים ברוטב במקום אפונה?
להוסיף רסק עגבניות לתערובת?
ירגישו בטעם אם לא אופה ולא אטגן?
תודה לך אפרת!
היי דבי,
אפשר עם קישואים.
לגבי רסק – ממליצה לטעום ולהוסיף לפי הצורך.
אני בדר”כ אופה את הקציצות ויוצא מצוין.
יום נפלא 🙂
יצא מהמם.
הקציצות רכות מאוד והרוטב טעים בטירוף
אני שמתי אפונה וגזר ומי שאוהב אני ממליצה לשים אפילו חבילה שלמה
תודה גלי, שמחה לשמוע 🙂
מתכון מעולה! אימצתי למתכון הקבוע של קציצות ברוטב
תודה שירי 🙂
הייי האם יש אפשרות להכניס ישר לרוטב ללא אפיה או טיגון?
היי רות,
אם הקציצות יציבות מספיק ולא מתפרקות אין בעיה.
שלום,
האם אפשר לטחון גזר או קישוא במקום התפוח אדמה?
תודה!
היי שני,
בתפו”א יש עמילן שאין בגזר או בקישוא לכן את יכולה לשים גזר במקום אבל אולי תצטרכי להוסיף פירורי לחם כדי שייספגו את הנוזלים וכדי שהקציצות יהיו יהיו יציבות.
יום נפלא 🙂
וסליחה על הבורות,אבל אם הקציצה עגולה איך אפשר לטגן אותה משני הצצדים? הרי היא עגולה..או שיש להשטיח אותה?
הי! תודה רבה על המתכון!
מה עדיף,לטגן או לאפות? מה יותר טעים?
היי אסתר,
הרוב יגידו שבטיגון זה יוצא קצת יותר טעים. אני אישית מעדיפה לאפות כי זה פחות מלכלך ופחות עבודה.
לגבי הטיגון מומלץ להשטיח מעט את הכדור כדי שלא יהיה עגול מידי ולטגן משני הצדדים. הקציצות בצדדים יכולות להיות לא לגמרי מוכנות, הן ממשיכות להתבשל ברוטב.
בהצלחה 🙂
בוקר טוב,האם הכרחי לטגן או לאפות את הקציצות לפני הבישול?
היי רינת,
אם הקציצות יוצאות יציבות אין בעיה לשים אותן ישר ברוטב.
יום נפלא 🙂
היי
תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים! הכל יוצא נפלא!
לגבי המתכון הזה –
1. אין לי מעבד מזון. האם כדאי לוותר על המתכון או שיש אופציה אחרת? (אין לי תפוח אדמה, מתכוונת להמיר בפירורי לחם).
2. יש לי 1.2 קילו בשר בקר טחון קפוא. לכמה להכפיל את הכמויות?
תודה!
היי ליטל,
אפשר לגרד את הבצל בפומפיה ולסחוט את הנוזלים. לגרד או לכתוש שום ולערבב את כל החומרים בקערה בעזרת כף.
וכן, ממליצה להכפיל ב-2 את כל החומרים במתכון.
שבת שלום,
אפשר להוסיף לרוטב האדום עגבניות בצל ופטרוזיליה?
תודה
ופלפל אדום
כן נאור, אפשר בהחלט. את הבצל יש לטגן בהתחלה עד להזהבה קלה ואז להוסיף עגבניות קצוצות וגמבה ולהמשיך לבשל עם הרוטב והתיבול.
והתבלון נשאר זהה או שיש צורך להוסיף?
היי נאור,
ממליצה להכין לפי הרוטב במתכון הזה- קציצות ברוטב זיתים, רק עם בצל בהתחלה ובלי הזיתים. התיבול לפי מה שרשום.
יש לי “בשר אדום”.
האם זה בשר בקר או הודו?
היי יהודית,
הכוונה לבשר בקר.
שנה טובה 🙂
עוד שאלה , במקום לטחון את הבצל תפוח אדומה , במעבד מזון ,האם אפשר לגרד אותם במגרדת?
הי , אפשר להוסיף לקציצות פיטרוזיליה/כוסברה?
היי הודיה,
אפשר להוסיף לקציצות עלי פטרוזיליה או כוסברה קצוצים.
אפשר לגרד במגרדת דקה רק מומלץ לסחוט מנוזלים לפני שמוסיפים לתערובת הבשר.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
יצא מעולה תודה רבה מתכון טעים להפליא
תודה יפית, שמחה שיצא טעים 🙂
שבת שלום!
יצא מאוד טעים הם התפרקו כי זה פעם ראשונה אבל היה ממש ממש טעים תודה
שמחה שיצא טעים, זה הכי חשוב 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אפשר להכין בלי ירקות
היי דניאל,
מה הירקות שרוצים לוותר עליהם?
בוקר טוב אפרת,
יש לך מתכונים נהדרים ואתר נפלא,
האם חובה להוסיף תפוח אדמה לקציצות הבשר?
בתודה מראש
לימור
תודה לימור 🙂
תפוח אדמה בתוך התערובת משמש במקום פירורי לחם מאחר ויש בו עמילן שקצת סופח נוזלים. את יכולה לשים במקום כחצי כוס פירורי לחם או שאם התערובת מספיק יציבה את יכולה לוותר גם על הפירורים.
יום מקסים!
מעולה!!!
תודה שר, שמחה שאהבת 🙂
אפשר להחליף את האפונה במשהו אחר?
היי שרה,
אפשר לוותר על האפונה. אם רוצים אפשר לשים גזר גמדי או שעועית ירוקה קצרה (משקית קפואה).
שבת שלום 🙂
היי,
איך אני יכולה להקפיא חלק מהמנה?
האם להקפיא עם הרוטב? זה יהיה בסדר? או את הקציצות לבד?
להכין רק חלק מהרוטב?
סליחה על הבורות
תודה
היי נעמי,
את יכולה להקפיא עם הרוטב.
היי, האם כדאי להוסיף כוסברה ??
היי דנה,
אם את אוהבת את יכולה להוסיף 🙂
בוקר טוב
אפשר לוותר על הטיגון ולשים את הקציצות שיתבשלו ברוטב?
היי דני,
אם הקציצות יציבות מספיק ואינן מתפרקות אז אין בעיה.
אם לא, אתה יכול לאפות אותן במקום לטגן. מניסיון זה חוסך את כל הבלאגן שבטיגון.
שלום.
אני מעוניינת להכין את הקציצות ורציתי לדעת אם אפשר להשתמש בבטטה במקום בתפוח אדמה.
תודה מראש
היי נעמה,
אני מניחה שכן.
יום נפלא 🙂
שלום
האם אפשר לערבב עוף טחון ובשר טחון ולהשתמש באותו מתכון?
תודה
כן אלי, אפשר בהחלט.
יום נפלא 🙂
תודה רבה!
יצא ממש טעים!
שמחה לשמוע אלי 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן!
הקציצות יצאו מעולה!
הכמות יצאה גדולה, אפשר להקפיא אותן?
היי נועה,
שמחה שיצא טעים וכן, אני חושבת שאפשר להקפיא אותן.
היי תודה על המתכון הטעים אבל איפה 10 דקות? חחח זה לא מסובך אבל דורש זמן הכנה וצריך להתיחס מאוד בעדינות אל הקציצות הם לא סולחות חחח השתים הראשונות התפרקו לגמרי אבל מה שחשוב בסוף יצא טעים ושוב תודה
היי ניסן,
פעם הבאה ממליצה לנסות לאפות את הקציצות במקום לטגן. הרבה פחות התעסקות והקציצות אינן מתפרקות 🙂
יום נפלא!
הי,
הרגע ראיתי שאין לי ביצים…מה אפשר לשים במקום בתערובת כדי שזה לא יתפורר?
תודה על תשובתך
היי דינה,
פשוט תכיני בלי ביצה ואם התערובת מתפרקת מעט אני ממליצה לך לאפות את הקציצות במקום לטגן אותן.
תודה רבה. יצא ממש טעים וגם הילדים אהבו מאוד.
שמחה לשמוע שקד 🙂
תודה וחג שמח!
הי.. יש לי בעיה קטנה.. הכנתי הכל ופתאום ראיתי שאין לי רסק עגבניות.. עגבניות וקטשופ יש לי בשפע יש לך רעיון איך להציל אותי?!
היי מיכל,
לא יודעת אם זה עוד רלוונטי.. 🙂
בכל מקרה, את יכולה לגרד כ-5 עגבניות ולבשל אותן כ-10 דקות עד שהן מתרככות ולהוסיף 3-4 כפות קטשופ.
הי, תודה! זה עדיין בגדר הצלה.. חיכיתי לך 🙂
אני אספר לך מחר איך זה יצא..
איזה כיף שיש את מי לשאול..שוב תודה!!
הי זו שוב אני..
יצא טעים במיוחד!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
הכנתי יצא מהמם!
תאמת אין מתכון שלקחתי מהאתר שלא הצליח
תודה על פשטות
תודה על זה שלא צריך להפעיל וללכלך חצי מטבח
והכי תודה שזה טעים וזה עושה חשק לבשל ולהכין
תודה אסנת, אני ממש שמחה לשמוע 🙂
שבוע נפלא!
הכנתי את המתכון עם בשר טחון יצא מדהים. האם אפשר גם להכין עם בשר הודו נקבה טחון?
היי שרי,
שמחה שיצא טעים.
וכן, אפשר עם הודו נקבה. הטעם יהיה מעט שונה אך עדיין טעים 🙂
שבת שלום
יצא יאמיייי, תודה רבה 🙂
פעם ראשונה בחיי שאני מכין וממש טעים,
השארתי בקושי לילדים.
שמחה לשמוע ערן 🙂
תודה על העדכון ושבת שלום!
היי… האם בישול ברוטב לא מספיק? חייב לטגן?
היי חני,
הטיגון המקדים הוא כדי לייצב את הקציצות. אם התערובת מספיק יציבה והקציצות אינן מתפרקות בבישול ברוטב, אין בעיה לוותר על הטיגון.
אגב, אפשר לאפות במקום לטגן.
היי, עם מה היית ממליצה להגיש את המנה הזו? אני רואה שזה מגיע עם הרבה רוטב, את חושבת שיש מספיק כדי להגיש ספגטי ולערבב עם הרוטב של הקציצות?
היי רוני,
מומלץ להגיש עם אורז לבן וגם ספגטי יכול להשתלב מעולה בגלל הרוטב.
יום מעולה ופורים שמח 🙂
המתכון הזה מדהים!!
אני רוצה להכין אותו גם בבסיס לכבוד השבת, ואין פה מעבד מזון, יש דרך אחרת לתפעל את הבצל והתפוח אדמה?
היי חן,
אפשר לגרד (עדיף בפומפיה דקה) את הבצל, השום ותפוח האדמה.
בהצלחה ושבת שלום! 🙂
תמיד היו לי חששות לגבי קציצות לא האמנתי שהצלחתי, הכנתי ויצא חבל על הזמן בעלי והילדים אהבו הכנתי בדיוק לפי המתכון.
אחלה מתכון קל טעים מאוד.
אני ממש שמחה לשמוע 🙂
תודה סיגל ושבוע טוב!
יש לי רק רסק אחד קטן.. אם אני יכולה להוסיף גם עגבניה מרוסקת?
היי רז,
הכוונה ל100 גרם?
אם כן כדאי להוסיף אפילו 2 עגבניות מרוסקות. אם יש לך קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות תוסיפי כחצי כוס.
יום מקסים 🙂
תחילה תודה על כל הייעוץ שלך.
עשיתי חלק מהכמות ועם פחות תפו”א ובצל.יצא מאד טעים אבל כמעט מתפורר.
שאלתי, האם אפשר להוריד ביצה וזה יעזור במקום להוסיף תפוא ובצל.
אלפי תודות!!!
היי דבי,
הקציצות מעט מתפרקות מאחר ואין בהן קמח או פירורי לחם ותפוח האדמה אמור להוות תחליף.
אם הוספת פחות תפו”א ובצל אז לדעתי אפשר להוריד ביצה.
בכל מקרה, אני שמחה שיצא טעים 🙂
הי
אפשר לשים במקום אפונה כזה אפונה וגזר משימורים?
כן חן, אפשר.
בוקר אור! אני עושה עם הודו ו2 קילו. האם להכפיל את הרסק שברוטב? (פי כמה?)
מתאים להלוסיף בעיסה רסק עגבניות?
תודה רבה!
היי דבי,
כדאי להכפיל את כמות כל החומרים של הרוטב, לא רק הרסק ולפחות פי 2, אולי אפילו פי 3. זה תלוי בכמות הקציצות שיוצאת לך אחרי הטיגון.
אני חושבת שלא כדאי להוסיף רסק לתערובת הבשר, אין צורך כי הקציצות מתבשלות ברוטב ומקבלות את הטעם.
יום נפלא 🙂
הי!!!
אפשר בהודו טחון? תודה!
אגב שמעתי על קציצות מבשר טחון פלוס הרבה שיני שום וזהו.(ברוטב עגבניות) מת’אומרת?
כן, אפשר להשתמש בהודו טחון.
לגבי הקציצות עם השום- לא מכירה כך שאני לא יודעת 🙂
חייב לטגן לפני?
היי פרידה,
הטיגון המוקדם הוא כדי לייצב את הקציצות לפני שמוסיפים אותן לרוטב. את יכולה לנסות להכניס קציצה אחת ישירות לרוטב (בלי טיגון מוקדם), אם היא מספיק יציבה היא לא תתפרק.
אם הקציצות מתפרקות ברוטב ואת רוצה להמנע מטיגון אפשר גם לאפות את הקציצות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות. יש לשמן נייר אפיה ולהניח עליו את הקציצות ולאפות 20-25 דקות צד אחד ועוד 10 דקות צד שני.
בהצלחה 😉
יצא נהדר, חבל שלא הכנתי כמות כפולה, אז היה נשאר גם למחר. השתמשתי בתבלין ראס אל חנות במקום אבקת מרק ויצא נהדר. אחלה אתר, בינתיים נהניתי מכל מתכון שניסיתי.
תודה עדי, שמחה לשמוע 🙂
נראה מדהים ואני כבר אתחיל לבשל אותם! אבל השאלה שלי היא האם יש תחליף כל שהוא לאבקת מרק?
היי רועי,
אני משתמשת באבקת מרק מחומרים טבעיים אבל אפשר גם לוותר בכלל על אבקת המרק ולהוסיף יותר מלח, למשל בתערובת של הבשר עצמה שים כפית שטוחה מלח במקום חמי כפית מלח.
בהצלחה 😉
קציצות מעולות תודה
תודה קטיה, שמחה שיצא טעים 🙂
היי, אני רוצה להכין את הקציצות עם האפונה אבל יש לי אפונה בקופסת שימורים. האם זה מתאים?
כן, זה בסדר גמור. רק כדאי לשטוף לפני את האפונה מהנוזלים ולסנן (כדי למנוע טעם לוואי ברוטב של הקציצות).
בהצלחה ושבת שלום 😉
היי, חייבת לציין שאני פשוט מאוהבת באתר שלך.. המתכון נשמע מעולה ורציתי לדעת אם במקום אפונה קפואה אני יכולה להוסיף עדשים. תודה רבה! רבה! 🙂
תודה לאה ! 🙂
את יכולה להוסיף עדשים ירוקות משקית קפואה ואם אלה עדשים יבשות (לא קפואות) כדאי לבשל אותן קודם בנפרד בסיר עם מים רותחים במשך כחצי שעה, לסנן ואז להוסיף אותן למתכון כרגיל (במקום האפונה).
בהצלחה
היי! הקציצות מעולות!! מכינה אותם על בסיס קבוע.. אני מוסיפה גם קוביות תפוחי אדמה .. אפשר גם להוסיף קישואים? זה מתאים? ומתי לשים?
שמחה לשמוע דנה!
אפשר לחתוך קישואים לעיגולים ולהוסיף אותם לרוטב ואח”כ להוסיף את הקציצות.
שנים שפחדתי לעשות קציצות כי תמיד יוצא לא טעים אבל המתכון שלך מופלא איזה כיף!
שמחה לשמוע שירן!
תודה ושבת שלום 🙂
פעם שניה שאני מכינה ויצא פשוט מעולה!!! יישר כח , תודה על מתכונים מוצלחים!!!
תודה רעות, כיף לשמוע! 🙂
היי! אחלה של מתכון אבל יש לי שאלה. האם אפשר לאפות אותם בתנור במקום לטגן אותם? ואם כן לכמה דקות וטמפ’?
היי מארק,
אפשר לאפות את הקציצות בתנור. יש לשמן נייר אפיה ולהניח את הקציצות. מומלץ לרסס או להבריש כל קציצה בשמן ולהכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, במשך 20-25 דקות. אח”כ להפוך צד ולהשאיר עוד כ10 דקות.
את הרוטב האדום אפשר לבשל בנפרד 10-15 דקות ולאחר שהקציצות מוכנות ניתן להוסיף אותן לרוטב האדום המבושל ולבשל עוד 10-15 דקות, עד לספיגת הטעמים.
בהצלחה 🙂
היי
האם אפשר לגרד את התפוא והבצל במקום לטחון ?
כן אור, אפשר. מומלץ לגרד דק.
שבוע נפלא 🙂
אני צמחונית ותמיד מסתבכת עם בישול בשרי, אהבתי שכתבת כמה לשים מכל תבלין- בשבילי זו עזרה עצומה כי אני לא יכולה לטעום ולשפר
בינתיים בעלי והבנים אכלו את המטוגנות ואהבו מאוד! מחכים שיסתיימו המבושלות. תודה ושנה טובה!
שמחה שיכולתי לעזור 🙂
תודה רחלי, חג שמח ושנה טובה!
חיפשתי מתכון לקציצות להכין לראש השנה. ניראה נהדר, אכין לחג ואעדכן אותך איך יצא.
מעולה 🙂
חג שמח ושנה טובה!
המתכון נראה מעולה, אפשר להחליף ולהכין עם עוף טחון? או הודו טחון?
תודה!
כן בתאל, אפשר.
חג שמח ושנה טובה! 🙂
שלום.
יופי של מתכונים, תודה!
רציתי לשאול לגבי הקציצות: בפעם הראשונה שהכנתי הן התפרקו לכדי בולונז..
בפעם השניה, סחטתי את הבצל ותפו”א ושמתי ביצה שלמה ועדין התפרקו מעט.
מה לעשות כדי שלא יתפרקו והאם עלי להמשיך לסחוט את הבצל ותפו”א או שהעמילן מחזיק את הקציצות.
תודה
היי,
כדי שהתערובת תהיה אחידה ולא תתפרק כדאי לעשות את כל אלה:
-להשתמש בביצה גדולה.
-חשוב לטחון את כל המרכיבים דק-דק ושלא יהיה חתיכות גדולות של בצל או תפוחי אדמה.
-חשוב שהשמן יהיה חם מאוד כשמטגנים את הקציצות אחרת הן מתפרקות בזמן הטיגון.
-מומלץ להכין את התערובת מראש, לעטוף בניילון נצמד ולשמור במקרר. אפשר להכין אפילו יום לפני או לפחות שעתיים לפני מאחר והתערובת מתגבשת במקרר והופכת לאחידה יותר.
לגבי הנוזלים, אין צורך לסחוט את הבצל ותפוח האדמה אבל כן יש לסחוט את הקציצה משאריות נוזלים לאחר שיוצרים אותה ולפני הטיגון.
בהצלחה בפעם הבאה ומחכה לעדכון איך יצא 😉
תודה על התשובה המהירה.
העדפתי לסחוט את הנוזלים מהבצל ותפו”א על פני מהקציצות אבל אימצתי את הצעתך לתת לתערובת לנוח במקרר ולהמתין בסבלנות שהשמן יהיה חם מאוד.
התוצאה היתה קציצות מושלמות! נימוחות אבל לא מתפרקות וטעימות -טעימות!
תודה רבה והמשיכי לשתף אותנו במתכונים הנפלאים שלך:)
מעולה! איזה כיף לשמוע 🙂
תודה לך שחזרת לעדכן
היי, אם יש לי בשר עגל טחון זה גם בסדר? והכמות היא קצת פחות מ500 גרם אז עדיין לשים אותה כמות של תבלינים?
כן נופר, זה בסדר. ושימי אותה כמות תבלינים.
שבת שלום 🙂
היי
הקציצות יצאו לבסוף מהממות רק שאלה קטנה מה לא עשיתי בסדר שבטיגון חלק מהקציצות התפרקו לי
היי רפי,
זה קורה לפעמים ויכולות להיות לזה כמה סיבות:
*יכול להיות שהתערובת לא הייתה מספיקה אחידה. האם טחנת את כל המרכיבים לתערובת אחידה? או שהיו חתיכות גדולות של בצל או תפו”א?
*יכול להיות שהביצה היתה קטנה מידי ביחס לכמות התערובת ולא הספיקה כדי לאחד בין החומרים.
*יכול להיות שהיו יותר מידי נוזלים בתערובת (לפעמים הבשר עצמו מפריש נוזלים או שזה מהתפו”א והבצל).
*יכול להיות שהשמן לא היה מספיק חם במהלך הטיגון.
פעם הבאה אפשר להכין את התערובת מראש ולשים במקרר לפחות שעתיים לפני. זה עוזר לתערובת להתגבש וכך גם כל הנוזלים שוקעים למטה ואפשר לשפוך אותם לפני הטיגון.
שמחה שבכל זאת יצא טעים 🙂
צדקת בכל “יכול להיות” זה בדיוק מה שקרה.
תודה
מה קשור סילאן זה לא היה בתחילת המתכון השאלה אם זה לא נכתב בטעות
היי ליאת,
זה רשום במצרכים של הרוטב האדום (תיבול לרוטב).
יום טוב 🙂
איזה כיף 🙂
תודה דליה ושבת שלום!
שבת שלום,
יצא טעים טעים טעים.
האם התפוח אדמה שמוסיפים לתערובת של הבשר צריך להיות מבושל?
היי ליהי,
לא, אין צורך לבשל לפני את תפוח האדמה.
שבת שלום 🙂
כאחת שלא יודעת לבשל את מצילה אותי כל פעם מחדש עם המתכונים שלך,תודה.
שאלה לי…אם אני רוצה להוסיף תפוחי אדמה לרוטב,מה עלי לעשות?
אני שמחה לשמוע נטלי 🙂
תחתכי תפוחי אדמה לקוביות קטנות (בערך 2 – 2.5 ס”מ) ותשימי יחד עם הרוטב. תני לזה להתבשל עם מכסה במשך 10-15 דקות, עד שתפוחי האדמה מעט מתרככים ואז תוסיפי את הקציצות ותבשלי על אש נמוכה במשך 40 דקות כמו שרשום.
יכול להיות שתפוחי האדמה יספגו נוזלים ואז יהיה פחות רוטב לקציצות. אם זה קורה פשוט תוסיפי עוד מעט מים. הקציצות צריכות להיות מכוסות ברוטב, לפי זה תדעי אם להוסיף מים או לא.
בהצלחה והמשך יום נפלא!
תודה רבה,יצא נהדר 🙂
שמחה לשמוע, תודה שחזרת לעדכן 🙂
הי, האם אפשר לוותר על הביצה לתערובת של הקציצות?
היי הילה,
אם התערובת מספיק יציבה והקציצות לא מתפרקות אז אין שום בעיה לוותר על הביצה.
יום נעים 🙂
ערב טוב,
נהנת מהאתר שלך, שאלה האם אפשר לוותר על סילאן במתכון ?
שמחה לשמוע ליאורה 🙂
וכן, את יכולה לוותר על הסילאן.
הכנת המתכון הזה אורכת הרבה מעל 10 דקות – לקח לי 30 דקות!
אפשר בלי תפוח אדמה??
היי נעמה,
כן אפשר לוותר על תפוחי האדמה אבל מומלץ להוסיף קצת פירורי לחם במקום כדי שהקציצות יהיו עסיסיות (בסביבות שליש כוס).
שבת שלום 🙂
היי,
מדוע הרוטב יצא כך כך דליל? הקציצות לא קיבלו את הצבע האדום….
היי שני,
אולי השתמשת בכוס גדולה מידי למדידת כמות המים.
בכל אופן, את יכולה לצמצם ולהסמיך את הרוטב אם תשאירי את התבשיל על אש נמוכה-בינונית בלי לכסות במשך 10-15 דקות (רק תערבבי מידי פעם ושימי לב שזה לא נשרף).
בוקר טוב
איזה סוג של בשר עדיף להשתמש לקציצות כדי שיהיו עסיסיות?
היי שלי,
מומלץ להשתמש בצלעות או צוואר. לגבי העסיסיות, לאחוז השומן בבשר יש משמעות רבה. אם את קונה בשר וטוחנים לך אותו במקום תבקשי שיוסיפו לך שומן כבש (כ 25% אחוז מהבשר שיהיה שומן).
הי,
האם אפשר לבשל את התפו”א במקום לגרד/לטחון?
היי חגית,
כן את יכולה ואז פשוט תמעכי אותו ותוסיפי לתערובת הקציצות.
מתכון טעים לאללה ומומלץ מאוד.
תודה על ההמלצה אסתר 🙂
שבע נפלא!
הי
האם הטיגון הוא במקום שעתיים במקרר? או שאפשר לוותר על שניהם?…
היי,
כן. אם את מטגנת לפני אז אין צורך לשים את התערובת במקרר כי הטיגון עצמו מחבר ומייצב את הקציצות.
גם אם את מוותרת על הטיגון לא בטוח שתצטרכי להכניס את התערובת למקרר רק אם את רואה שאת יוצרת קציצות והן מתפרקות רק אז תכניסי למקרר להתייצבות.
עשיתי את הקציצות היום לצהריים ויצא פשוט מעולה, ממש טעים, רך ונמס בפה, עשיתי אותם קטנים
בעלי ממש אהב, הוא אמר שיצא ממש ליגה וממש טעים, הוא אכל 4 ואחרי זה הלך ולקח עוד 2 מרוב שהיה לו טעים
בקיצור מתכון שיאומץ אצלנו בבית ☺
היי מיכל,
שמחה מאוד שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון ושבוע טוב!
שלום, אני מכינה כעת את הקציצות.
1. גירדתי אותם ואני רוצה לוותר על הטיגון. הבנתי מהתגובות שאין בעיה.
2. האם לרוטב אפשר להכניס שעועית חתוכה קפואה במקום האפונה? ואם כן – לשים גם בהתחלה עם כל החומרים? תודה וחג שמח!
היי,
1. אם התערובת לא מתפרקת אז אין בעיה לוותר על הטיגון.
2. אפשר בהחלט להשתמש בשעועית חתוכה ולשים באותו אופן ששמים את האפונה (בהתחלה יחד עם כל החומרים).
בהצלחה 😉 וחג שמח!
יצא מושלם!
שמחה לשמוע!
תודה שאול ושבת שלום 🙂
התפוח אדמה לא צריך להיות מבושל נכון?
היי עדי,
נכון. אין צורך לבשל את תפוח האדמה לפני.
שבת שלום 🙂
טוב…הייתי חייבת לעדכן…לפי בן זוגי (כיוון שעדיין לא הספקתי לאכול) הבררן..יצא פשוט מדהים!!!תודה תודה תודה
בשמחה קריסטינה!
תודה לך על העדכון 🙂
התערובת של הקציצות שיצאה לי הייתה מלאה במים ובגלל זה הקציצות שהכנתי התפרקו בטיגון.האם הייתי צריך לסחוט את המים מהבשר בטחון שהפשיר? גם מהתערובת של תפוח האדמה עם השום והבצל היו מים, כי לאחר הטחינה של שלושת אלו, נוצרו לי מים בגלל תפוח האדמה. בנוסף, מה אמור להיות הגודל של הקציצות?
גם עם ההתפרקות של הקציצות, המנה הייתה ממש מוצלחת וטעימה אז תודה רבה 🙂
היי שי,
כן, מומלץ תמיד לסחוט את שאריות הנוזלים אם ישנם. אפשר להכין את הקציצות בכל גודל. הגודל המומלץ הוא קוטר של כ- 5 ס”מ.
שמחה לשמוע שלמרות זאת יצא טעים 😉
שבת שלום!
הי האם אפשר לא לטגן את הקציצות?( וישר להכניס לבישןל עם הרוטב ).נראה מעולה:)
הי גל,
כן, אם הן מספיק יציבות. ממליצה להכין את התערובת, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר לפחות שעתיים לפני ההכנה כדי שהתערובת תתייצב ולא תתפרק.
שבוע נפלא 🙂
הכנתי ללא טיגון.ומכון שאין לי מעבד מזון גרדתי את הבצל ותפוח האדמה בפומפיה-יצא מושלםםם!!! מאמצת את המתכון הזה:) תודה לך !:)
מעולה! איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
קציצות סוף
תודה בועז, שמחה שאהבת 🙂
יש לי בבית את התבלין קציצות אז כמה לשים ?
לא ממליצה לשים הרבה כי זה טעים גם בלי התבלין, תשימי בערך חצי כפית עד כפית שטוחה.
אפשרי להוסיף לרוטב קציצות בנוסף גם פפריקה ורוטב שאטה לא חריף ?
הי דנה,
כן, אפשר.
תודה מורן 🙂
פשוט וטעים.
תודה רבה.
פשוט מאוהבת באתר הזה! אני מבשלת ממנו מתכונים בלי הפסקה 🙂 גם המתכון הזה יצא נפלא! תודה!
מצוין, איזה כיף לשמוע!!
תודה נטלי 🙂
מי שלא עשתה מפסידה .אני מפחדת שלא ישאר עד הצהריים כלום…
תודה על ההמלצה שרית! 🙂
תודה ואכן, הכנתי ללא פירורי לחם ויצא פשוט נפלא.
חלק מהקציצות רק טיגנתי (נהדרות ) וחלק מהקציצות הכנסתי לרוטב
ללא טיגון מוקדם.
בשני המקרים הקציצות יצאו מצויינות.
תודה לך ושנה טובה :).
היי רונה, איזה כיף שחזרת לעדכן! 🙂
שנה נהדרת ומוצלחת:)
נקרא מדליק, בעיקר שזה ללא פירורי לחם
(זה ללא, כן? לא שפיספסתי משהו, נכון). 🙂
נכון רונה, זה ללא פירורי לחם 🙂
היי, זה בסדר אם אחליף את הבשר בעוף טחון? תודה
כן טל, אפשר 🙂
וואו, יצא מעולה, תודה!!
הי טל,
איזה כיף שחזרת לעדכן 🙂
תודה ויום נפלא
אם אין לי מעבד מזון?
היי אור,
אפשר להשתמש במגרדת/פומפיה ולגרד דק את הבצל, שום ותפו”א ולערבב עם שאר החומרים.
שבת שלום 🙂
האם הרוטב יוצא מתוק בגלל הסילאן ? כי אני אוהבת פיקאנטי
היי רינה,
אולי מעט מתקתק. אם את אוהבת פיקנטי תוסיפי גם פפריקה חריפה לפי הטעם (תתחילי בכפית אחת, תטעמי ותוסיפי עוד לפי הטעם).
עדכון חם: יצא מדהים!!!
מעולה 🙂
הקציצות מתבשלות להן ברוטב. הריח משגע!! יתווספו לאורז לבן 🙂 המרקם שלהן מדהים!
מעולה!
שיהיה בתאבון 😉